ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXII

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

07.04.2017/1

Дата реєстрації:

21.04.2017

Проголосовано:

21.04.2017 11:16:55

Автор:

Бова Ю.А.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    16
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    10

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 07.04.2017/1



У К Р А Ї Н А


 

Тростянецька міська рада

                               22 сесія 7 скликання            ПРОЕКТ

 

Р І Ш Е Н Н Я


 

від 21.04.2017 року


м. Тростянець                                 № ____

 

Про звіт виконавчого комітету,

виконавчого апарату та комунальних

підприємств Тростянецької міськради

по виконанню програми соціального

і економічного розвитку міста за

1 квартал 2017 року

 

Заслухавши і обговоривши доповідь міського голови Бови Ю.А. про роботу виконавчого комітету, виконавчого апарату, а також комунальних підприємств міської ради  по виконанню програми соціального і економічного розвитку міста за перший квартал 2017 року, міська рада відмічає, що робота протягом даного періоду була направлена на вирішення питань життєдіяльності міста та його населення: по благоустрою та санітарній очистці міста, ремонту та утримання житлового фонду, шляхово-мостового господарства, систем водопостачання та водовідведення, соціального захисту населення, дотриманню правопорядку та законності на території міста, утримання дошкільних закладів, розвитку культури, туризму та збереження культурної спадщини міста, участь у реалізації проектів загальнонаціонального рівня. Враховуючи вищезазначене, та відповідно до п. 9, 22 ч. 1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 
міська рада вирішила:



1. Доповідь міського голови Бови Ю.А. по виконанню програми соціального і економічного розвитку міста за перший квартал 2017 року взяти до відома.
 

2. Виконкому міської ради та відділам апарату міської ради посилити контроль за виконанням програми соціального і економічного розвитку міста у другому кварталі 2017 року.

 

3. Керівникам комунальних підприємств Тростянецької міської ради забезпечити особистий контроль за строками та якістю виконуваних даними підприємствами робіт.

 

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступників міського голови відповідно до розподілу обов’язків.




Міський голова        Ю.А. Бова



  



Додаток 1

до рішення 22 сесії 7 скликання    

Тростянецької міської ради

№ ___ від 21.04.2017 року

 

 

ДОВІДКА

про роботу виконавчого комітету, виконавчого апарату та комунальних підприємств міської ради по виконанню Програми соціально-економічного розвитку міста за І квартал 2017 року

 

           Проведення сесій міської ради та засідань виконавчого комітету

 

Основною формою роботи Тростянецької міської ради та її виконавчого комітету  є проведення сесій міської ради та засідань виконкому. Міська рада та міськвиконком працювали згідно із затвердженими  планами роботи на І квартал 2017 року.

Так, за І квартал 2016 року було проведено 5 сесій міської ради, на яких прийнято 114 рішень.

Проведенню сесій міської ради передують засідання депутатських постійних комісій, які  проводилися  згідно планів роботи комісій.

За І квартал 2017 року  проведено  21  засідання постійних комісій міської ради, із них:

Земельної                    - 5

Гуманітарної                - 4

Бюджетної                   - 5

Комунальної                - 4

Мандатної                    - 3

         Засідання виконавчого комітету Тростянецької міської ради проводилися щомісячно, згідно Регламенту роботи виконкому та  плану його роботи  на 2017 рік.

За звітний період було проведено 8 чергових та позачергових засідань виконкому, прийнято 134 рішення виконавчого комітету.

На виконання плану соціально-економічного розвитку міста за І квартал 2017 року було видано 23 розпорядження міського голови з основної діяльності апарату міської ради. Також, міським головою проведено 4 нарад із працівниками апарату міської ради, 3 - із керівниками підвідомчих підприємств, 32 - інші наради проведено міським головою із приватними підприємцями, керівниками  підприємств міста, представниками районних служб, тощо.

        

Проведення Громадських слухань та звіту міського голови

 

Ефективність діяльності органів місцевої влади  значною мірою залежить від конструктивної її співпраці із громадськістю. Таке партнерство й забезпечення участі широких верств населення в процесі прийняття управлінських рішень є однією із основних передумов досягнення сталого розвитку територіальної громади. Особлива роль у цьому процесі належить громадським організаціям, головам вуличних комітетів, окремим соціальним групам населення міста.

У лютому місяці 2017 року відбувся Звіт міського голови Бови Ю.А. перед громадою міста Тростянець «Про організацію та проведення звіту міського голови про роботу в 2016 році та публічного представлення інформації про виконання міського бюджету за 2016 рік».

 

Органи самоорганізації населення.

Діяльність голів вуличних комітетів

 

Голови вуличних комітетів – представники територіальної громади, один із основних механізмів місцевої демократії, одна із основ місцевого самоврядування.

У місті Тростянець станом на 01.04.2017 року головами вуличних та квартальних комітетів працює 202 особи. Міськвиконком працює із ними із різних питань у тісній взаємодії.

         За І квартал 2017 року головами вуличних комітетів видано 307 довідок, а саме: 255 довідок про наявність у громадян міста пічного опалення з метою отримання субсидії на тверде паливо, 2 - про наявність особистого підсобного господарства, 50  довідки - з місця проживання.

З метою профілактики та запобігання проявам злочинності на території міста протягом І кварталу 2017 року головами вуличних комітетів міста та депутатами міської ради було видано 26 характеристик громадянам міста для подання до органів суду, міліції, кримінально-виконавчої служби, а також до райвійськкомату, характеристик для вступу до вузів, які були завірені секретарем міської ради та керуючою справами виконкому.

Протягом І кварталу 2017 року Тростянецькою міською радою спільно із ГО «Голос громади» продовжується практика Активізації участі громадян

м. Тростянець Сумської області у місцевому розвитку через створення квартальних комітетів та дієвої системи громадського моніторингу.

 В грудні місяці 2016 року рішенням міської ради № 489 «Про міський бюджет на 2017 рік» виділено 900 тис. грн.  в частині благоустрою для квартальних комітетів з можливістю їх направлення на конкретні потреби. 

Протягом грудня 2016 року та січня  2017 року місяця були проведені збори  щодо звіту про виконані роботи за рахунок міського бюджету у 2016 році на благоустрій міста в межах визначених кварталів та погодження переліку видатків міського бюджету на благоустрій міста в межах визначених кварталів у 2017 році.


           З метою залучення мешканців міста Тростянець до прийняття рішень про міський бюджет Тростянецька міська рада спільно із Тростянецькою районною організацією «Голос громади» реалізує локальну ініціативу «Розроблення та впровадження власної моделі Громадського бюджету у м. Тростянець Сумської області», відібраної в результаті конкурсу, що був оголошений Фондом «Освіта для демократії» (Варшава, Польща), ВОМГО «Наше Поділля», Мережа «Громадські Ініціативи України» та Товариство Лева (Львів) в рамках  проекту «Сильні місцеві громади – ключ до успіху реформи місцевого самоврядування», котрий реалізується за підтримки Фонду міжнародної солідарності (SolidarityFund.PL) та співфінансується у рамках Польсько-канадської програми підтримки демократії, яка є програмою Фонду міжнародної солідарності, фінансованою урядами Канади та Польщі (у рамках Програми польської співпраці для розвитку Міністерства закордонних справ РП).

На виконання заходів даної ініціативи наприкінці 23.08.2016 року розпорядженням міського голови №73 була створена робоча група для розроблення Положення про Громадський бюджет у м. Тростянець із числа представників апарату міської ради, депутатів, органів самоорганізації населення (вуличних та будинкових комітетів). У вересні робочою групою був опрацьований досвід інших країн та міст України щодо впровадження Громадського бюджету та проведений «Круглий стіл» на тему: «Можливі механізми запровадження Громадського бюджету і досвід його впровадження у інших містах України та за кордоном», під час якого були напрацьовані пропозиції щодо власної моделі Громадського бюджету у м.Тростянець.

Протягом жовтня у всіх квартальних комітетах було проведено обговорення проекту і, після врахування всіх пропозицій та зауважень, 12.10.2016 року рішенням 15 сесії 7 скликання №391 було затверджене «Положення про громадський бюджет міста Тростянець».

Також у рамках проекту було проведено інформаційну кампанію щодо впровадження громадського бюджету у м. Тростянець (створено оригінальний логотип, виготовлено та розповсюджено серед мешканців міста флаєри та плакати, була проведена прес-конференція у Сумському прес-клубі, створено матеріали у друкованих ЗМІ та виготовлені відеоматеріали). Крім цього, було виготовлено буклети із текстом Положення та розповсюджено серед депутатів міської ради, членів виконавчого комітету та керівництва органів самоорганізації населення. Все це дало можливість залучити до бюджету участі більш широке коло громадськості.

Таким чином прийняття та опрацювання пропозицій до громадського бюджету у листопаді-грудні 2016 року на наступний бюджетний період здійснювався на підставі «Положення про громадський бюджет міста Тростянець», завдяки чому даний процес став більш регламентованим та чітким.

Також  у  2017 році Громадська організація «Голос громади Тростянеччини» при фінансовій підтримці Фонду Східна Європа та Тростянецької міської ради оголосила конкурс в межах проекту «Активізація самоорганізації громадян               м. Тростянець у вирішенні актуальних питань місцевого розвитку через використання інтерактивної платформи «Відкрите місто» для підтримки впровадження демократичних змін на місцевому рівні  шляхом  активізації самоорганізації населення. 

          Мета конкурсу – підтримати ініціативи  самоорганізованих груп населення, в тому числі будинкових, вуличних та квартальних комітетів з метою забезпечення їхньої активної участі у демократичних змінах та підвищення якості життя в громаді м. Тростянець.

          Рішенням виконавчого комітету№ 52 від 14.02.2017 року було вирішено провести  конкурс міні-ініціатив «Підтримка громадських ініціативних груп по активізації самоорганізації  мешканців міста Тростянець» у лютому-березні 2017 року та затверджено Положення про конкурс міні-ініціатив «Підтримка громадських ініціативних груп по активізації самоорганізації  мешканців міста Тростянець».

  В рамках конкурсу від мешканців міста на розгляд засідання   журі конкурсу міні-ініціатив було подано 13 проектів, із яких для реалізації обрано 7 у різних мікрорайонах міста.

 

Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків

На виконання пріоритетного напрямку у розвитку житлово-комунального господарства міста Тростянецькою міською радою ведеться  відповідна робота по удосконаленню та підвищенню якості обслуговування житлового фонду, розроблено заходи, що передбачали додаткове створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

На даний час створено і діє 4 об’єднання співвласників багатоквартирних будинків:

     1. 90-квартирний будинок по вул. Л.Татаренка, 77 «Тростянчанка» - із 2002 року.

     2. 90-квартирний будинок по вул. Відродження, 2а «Єдність»     - із 2002 року.

     3. 90-квартирний будинок по вул. Відродження, 5 «Колос» - із 2002 року.

     4. 24-квартирний будинок по вул. Б. Хмельницького, 24 «Дружба-2» - із 2007 року.

Діяльність загального відділу апарату міської ради.

Робота із соціально незахищеними верствами населення.

         З метою покращення матеріального стану незахищених верст населення міста та забезпечення їх соціального захисту,  за  3 місяці 2017 року  проведено обстеження матеріально - побутових умов  15 громадян міста згідно заяв, що надійшли до міської ради та надана матеріальна допомога 15 особам на суму 10500.

               

на поховання –                                                  5 чол. на суму 2000 грн.;

працюючі –                                                        1чол. на суму 1000 грн.;

пенсіонери -                                                       5 чол. на суму  4000 грн.;

безробітні -                                                             1 чол. на суму  1000 грн.;

діти війни -                                                             1 чол. на суму  500 грн.;

інваліди 1 групи                                                     1 чол. на суму 1000 грн.;

учасники   бойових дій                                          1 чол.  на суму 1000 грн.;

Всього за 3 місяці   2017 року   –  10500 грн.

 

Кадрова робота в апараті міської ради

Кадрова робота в апараті міської ради ведеться якісно і на належному рівні, згідно із чинним законодавством України. 

         Слід відмітити, що розстановка та комплектація кадрів у апараті міської ради проводиться тільки конкурсною комісією на заміщення вакантних посад на основі конкурсного відбору. За 3 місяці 2017 року  було проведено 1  засідання  конкурсної комісії. До роботи приступила:

  • Тітарєва Тетяна Олегівна – провідний спеціаліст, державний  реєстратор юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців.


Відповідно до ст. 13 Закону України «Про службу в органах  місцевого самоврядування», Закону України «Про запобігання корупції» до 1 квітня 2017 року шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції  посадовими особами апарату міської ради були подані декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування,

На осіб, які претендують на зайняття посад проводиться спеціальна перевірка.

Відповідно до Закону України «Про очищення влади» проводиться перевірка на осіб, які претендують на зайняття посад в органах місцевого самоврядування.

На офіційному сайті Тростянецької міської ради існує рубрика «Очищення влади», де розміщена законодавча база, нормативно - правові акти Тростянецької міської ради щодо проведення перевірки у міській раді, розміщений реєстр осіб щодо яких здійснюється перевірка передбачена Законом України «Про очищення влади».

Апарат міської ради постійно підвищує свою професійну кваліфікацію дуже важливим фактором у покращенні кадрової політики є те, що працівники апарату міської ради  беруть участь у навчальних семінарах, тренінгах, круглих столах, зустрічах.

 

Участь працівників апарату міської ради, керівників комунальних підприємств, депутатів міської ради, членів виконавчого комітету  у навчальних семінарах за І квартал 2017 року

 





































































































з/п
Дата Назва заходу, місто проведення ПІБ спеціаліст, який взяв участь
1. 14.01.2017 р. м. Богухвала (Республіка Польща),  обмін досвіду у рамках існуючої співпраці, стратегічного партнерства Польщі та України Бова Ю.А.- міський голова;

Заяц Ю.М.- заступник міського голови;

Сорока Д.Ю.- спеціаліст 1 категорії з питань транспорту, зв’язку  та енергетичного менеджменту.
2. 23.01.2017 р. м. Київ,  для участі  семінарі на тему: «Економічний розвиток регіонів: стратегія та інструменти залучення інвестицій та підвищення  експортного потенціалу» Бова Ю.А. – міський голова.
3. 23.01.2016 р. м. Київ, учать у звітно - виборних зборах уповноважених представників місцевого самоврядування - членів АМУ Бова Ю.А. – міський голова.
4. 25.01.2017 р. по

26.01.2017 р.
м. Київ, участь у презентації дослідження та дискусії про стан розвитку відкритих даних українських міст Куц І.В.- спеціаліст 1 категорії  з комп’ютерно- технічного забезпечення
5. 07.02.2017 р. по

11.02.2017 р.
м. Яремче, участь ХІІ Міжнародній науково- практичній конференції «Ресурсозбереження та якісне водо- забезпечення – стратегічний напрямок розвитку ВКГ України» Бова Ю.А.- міський голова;

Заяц Ю.М.- заступник міського голови.
6. 15.02.2017 р. м. Київ, прес - центр ПАТ «Сьогодні - Мультимедія» Бова Ю.А.- міський голова.

 
7. 22.02.2017 р. м. Київ, участь  у роботі Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово - комунального господарства у розгляді питання «Про встановлення величин питомої вартості нестандартного приєднання електроустановок  до електричних мереж  на 2017 рік» Бова Ю.А. – міський голова.
8. 27.02.2017 р. по

28.02.2017 р.
м. Київ, участь у конференції «Аутсорсінг для місцевого економічного розвитку» Злепко В.А.- начальник відділу економічного розвитку, залучення інвестицій та міжнародної діяльності
9. 02.03.2017 р.

по

03.03.2017 р.
м. Київ, участь у тренінгу з електронної демократії та електронного  врядування  для подальшого використання  алгоритмів впровадження  таких  інструментів на місцевому рівні Куц І.В. – начальник відділу  інформаційного та комп’ютерно - технічного забезпечення
10. 02.03.2017 р.

 
м. Суми,  участь у практикумі на тему: «Практичне застосування антикорупційного законодавства. Електронна система декларування доходів» Біловол А.Л.- керуюча справами виконкому
11. 14.03.2017 р. м. Суми, участь у практикумі на тему: «Практичне застосування антикорупційного законодавства. Електронна система декларування доходів» Шацька А.І.- секретар міської ради
12. 21.03.2017 р. по

22.03.2017 р.
м. Дніпро, участь у конференції  на тему: «Зміни відбулися: Підвищення стандартів життя за допомогою енергоефективності у соціальній інфраструктурі» Заяц Ю.М. – заступник міського голови;

Сорока Д.Ю.- спеціаліст 1 категорії з питань транспорту, зв’язку  та енергетичного менеджменту.
13. 20.03.2017 р. м. Київ, участь   у засіданні Ради регіонального розвитку» Бова Ю.А.- міський голова;

 
14. 23.03.2017 р. м. Суми, для отримання ЕЦП Сумцов Є.С.- начальник відділу  з питань державної реєстрації, державний реєстратор;

Тітарєва Т.О.- провідний спеціаліст, державний реєстратор юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців
15. 26.03.2017 р. по 29.03.2017 р. м. Краків (Республіка Польща) участь у ІІІ Європейському конгресі місцевого самоврядування Бова Ю.А.- міський голова

 

                          

Надання адміністративних послуг

та розгляд звернень громадян за І квартал 2017 року

 

                     З 2013 року на базі загального відділу при Тростянецькій міській ради функціонує Центр надання адміністративних послуг. Основна мета його діяльності – забезпечення прозорості, оперативності обслуговування громадян та підвищення якості надання послуг мешканцям міста. З відкриттям ЦНАП всі спеціалісти міської ради надають адміністративні послуги у одному прозорому приміщенні, що позбавляє відвідувачів ходити по численних кабінетах, шукаючи необхідного спеціаліста.

            Центр надання адміністративних послуг надає 68 видів послуг. До Центру на 01.01.2017 року надійшло - 13297 звернень, із них задоволено - 12944. Залишились на контролі - 198 звернення. Кількість відмов у наданні адміністративних послуг – 155.

 У Тростянецькій міській раді робота зі зверненнями громадян проводиться у порядку, визначеному Конституцією України, Законом України «Про звернення громадян» та іншими нормативно-правовими актами, що регламентують роботу зі зверненнями громадян.

За 2016 рік Тростянецькою міською радою отримано та розглянуто 2825 усних та письмових звернень, що у порівнянні з відповідним періодом  2015 року (2711) на 114 звернення більше.

Проаналізувавши кількість звернень, які надійшли до Тростянецької міської ради за 2015 рік та 2016 рік, то можна зробити висновок, що кількість звернень збільшилися, що є чутливим індикатором зростання довіри громадян до діяльності міської ради та його керівництва, сподівань на ефективну допомогу міської ради у вирішенні питань, що ними порушуються. За 2016 рік повторних звернень та неодноразових заяв не було.

Звернення до міської ради надходять, як безпосередньо від заявників, так і  від депутатів міської та районної рад. Таких звернень надійшло – 65, (в минулому році за відповідний період – 94).

Можливість визначити найгостріші проблеми, що порушують громадяни у своїх заявах, дає статистичний аналіз змісту звернень, який готується щомісяця до 15 числа. Аналіз за 2016 рік показав наступне:

- з питань аграрної політики  надійшло 633 звернення, що становить 22,4% від загальної кількості. За минулий рік – 443 звернення (16,3%), що на 1,9% більше, ніж за відповідний період минулого року;

- з питань комунального та дорожнього господарства – 174, що становить 6,1%  у минулому році 360 (+13,2%) проти відповідного періоду минулого року;

- соціального захисту населення – 115 (4,0%), що на 1,1% менше проти минулого року 138 (5,1%);

- з житлових питань – 42 (1,4%), на 0,5% менше відповідного періоду 2015 року 53 (1,9%);

- захисту прав споживачів – 14 (0,5%), проти відповідного періоду минулого року 28 (1,0%);

- транспорту та зв’язку – 19 (0,7%), за відповідний період 2015 року 34 (1,25%).

Колективних звернень за 2016 рік надійшло 60 (за 2015 рік – 78), що на 0,8% менше, ніж за відповідний період минулого року.

Як і в минулому році найгострішими залишаються питання продажу та оренди землі, благоустрою прибудинкових територій, ремонти під’їздів, ремонти дорожнього полотна, освітлення вулиць, ремонти шахтних колодязів.

Не менш гострою проблемою, з якою звертаються заявники, це отримання житла, кімнати в гуртожитку та поліпшення житлових умов.

Якщо мешканці міста звертаються з питанням, що не належить до компетенції міської ради, то їм надається роз’яснення щодо шляхів вирішення їх питань, а в разі необхідності, відправляються запити та клопотання до відповідних служб.

Особлива увага розгляду звернень громадян приділяється мало захищеним верствам населення.

За 2016 рік до міської ради звернулись наступні категорії населення:

  • учасники війни – 14 (0,5%), за відповідний період минулого року


           13 (0,2%);


  • діти війни – 14 (0,5%), за 2015 рік – 58 (2,1%);

  • інваліди ВВВ – 0, за  2015 рік – 2 (0,2);

  • інваліди війни – 3 (0,1%), за відповідний період 2015 року – 0;

  • учасники бойових дій та члени сімей загиблих у війні – 43 (0,5%), у відповідному періоді мунулого року – 97 (3,6%);       

  • інваліди загального захворювання – 5 (0,2%), за 2015 рік – 16 (0,6%);

  • інваліди ІІ групи – 8 (0,5%), за відповідний період 2015 року – 7 (0,3%);

  • інваліди ІІІ групи – 5 (0,2%), за відповідний період  2015 року – 2 (0,1%);

  • одинокі матері  - 59 (2,1%), за 2015 рік – 142 (5,2%);

  • матері - героїні – 4 (0,1%)   2015 року – 6 (0,2%);

  • багатодітні сім’ї – 30 (1,3%), за відповідний період  2015 року – 139 (5,1%);

  • особи, що потерпіли  від Чорнобильської  катастрофи  - 10 (0,4%), за відповідний період 2015 року – 9 (0,3%);

  • учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС- 4 (0,1%), за відповідний період 2015 року – 15 (0,6%);

  • інші категорії – 2624 (95%), за  2015 р. – 2196 звернень громадян (81%).


 

У розрізі питань щодо задоволення та вирішення проблем мешканців міста, аналіз показав наступне:

- задоволено 1399 заяв (49,5% ), за відповідний період 2015 року – 2035 (75%), що на 25,5% менше ніж у минулому році;

- дано роз’яснення по 180 заявах (6,4%), в минулому році – 143 (5,2%), на 1,2% більше, ніж в минулому році;

- взято на контроль 1246 (44,1%), за 2015 рік 533 (19,7%) проти минулого року (+24,4% ).

Якщо питання, підняті у заявах громадян, не вирішуються належним чином, заявники мають змогу потрапити на особистий прийом до міського голови, його заступників, секретарів міської ради та керуючої справами виконкому.

За звітний період міським головою його заступниками, секретарем міської ради та керуючої справами виконкому було прийнято 418 осіб, що на 377 осіб, менше ніж за відповідний період минулого року. На прийомі кожному заявнику надавалась допомога, аргументовані відповіді та роз’яснення.

За 2016 рік видано довідок різного характеру – 12098, за відповідний період 2015 року – 12408 (-310).

За 2016 рік  було видано 650 довідок - характеристик  для Тростянецького ВП ГУНП в Сумській області та актів обстеження місця проживання для УПФУ у Тростянецькому районі.

 

Розвиток партнерства та міжнародної діяльності

 

Міська Програма розвитку партнерства та міжнародної діяльності в місті Тростянець на 2017-2020 роки була затверджена рішенням Тростянецької міської ради 7 скликання за № 482 від 23.12.2016 року на засіданні 17 сесії.

Дана Програма направлена на:

  • розвиток партнерських відносин, а також пошук нових іноземних партнерів: органів місцевого самоврядування закордонних міст, громадських об’єднань, закладів науки та освіти, підприємств та організацій для впровадження спільних проектів, спрямованих на обмін управлінським досвідом та покращення життєвого рівня населення міста Тростянець;

  • організація прийому у місті Тростянець представників офіційних закордонних делегацій;

  • робота у спільних проектах з органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями інших міст України та іноземних держав.


В рамках даної програми протягом 2016 року були здійснені зокрема поїздки у міста-партнери до Республіки Польща.

З 14.01.2017 року по 17.01.2017 року офіційна делегація з міста Тростянець на чолі із міським головою Бовою Ю.А., до складу якої увійшли затупники міського голови, спеціаліст з питань транспорту, зв’язку та енергетичного менеджменту, представники дошкільних навчальних закладів.

Візитерам з Тростянця вдалося побувати також у культурно-дозвіллєвому комплексі, дитячих садочках, школі, бібліотеці, будинку для пристарілих громадян, де представники міста Богухвала поділилася своїм позитивним досвідом. Було також обговорено подальшу співпрацю в економічній, соціально-культурній сферах та інше.

Крім візитів до партнерських громад в рамках програми відбулися й поїздки, направлені на вивчення досвіду, підвищення інвестиційного потенціалу міста. 

З 26 березня 2017 року по  29 березня 2017 року міський голова  взяв участь у ІІІ Європейському конгресі місцевого самоврядування у м. Краків.

 

Діяльність відділу правового забезпечення

 

Відділ правового забезпечення складається з двох осіб – начальник відділу та спеціаліст з правових питань і квартирного обліку.

За 3 місяці  2017 року відділом правового забезпечення  взято участь у  37 судових засіданнях цивільного, адміністративного, господарського, судочинства та апеляційного провадження:

Січень – 12;

Лютий – 16;

Березень – 9;

    Серед них:

  • справи про встановлення додаткового строку на прийняття спадщини;

  • про визнання права власності на нерухоме майно;

  • про визнання права на продовження приватизації земельної ділянки;

  • про встановлення факту родинних відносин;

  • про визнання спадщини відумерлою;

  • про зобов’язання укласти договір та ін.


Відділ правового забезпечення бере участь в роботі конкурсної комісії, комісії з відбору суб’єктів оціночної діяльності, постійно бере участь у договірній, претензійно-позовній  роботі, погодженні та підготовці відповідно до діючого законодавства, рішень міської ради та виконавчого комітету, розпоряджень (підготовка, перевірка відповідності законодавству), листів, претензій, остаточна підготовка договорів до нотаріального посвідчення.

Розглянуто біля 30 заяв від громадян та підприємців, про що їм надана відповідь та можлива допомога; здійснюється прийом громадян, розглядаються загальні юридичні питання спеціалістів апарату міської ради, комунальних підприємств, ДНЗ та інших закладів, що виникають в процесі роботи.

           Продовжується робота із безхазяйним майном та відумерлою спадщиною.

            Оголошено та проведено конкурс оцінювачів для виготовлення незалежної оцінки 3 об’єктів   майна – для подальшого його продажу.

Підготовлено до продажу та відчужено 1 земельну ділянку по 

вул. Набережна, 31 площею 0,0537 га  та вартістю  67667,00 грн.;

           З метою оперативнішої та ефективнішої роботи ведеться співпраця з органами державної влади, прокуратури, поліції, підприємствами та організаціями.

 

Квартирний облік

 

Станом на 01.04.2017 року в міськвиконкомі знаходиться на квартирному обліку  499 сім’ ї,  із них по списках:

  • в загальних списках – 327 сімей;

  • в списках першочергового отримання житла – 71 сім’я;

  • в списках позачергового отримання житла – 25 сімей;

  • в списках житлово - будівельного кооперативу – 76 сімей.


        Протягом  3 місяців 2017 року по квартирному обліку проведена  наступна робота:

1)  Поставлено на квартирний облік -  1 чол.:

1 - першочергового отримання житла.                                                            

2) Знято із квартирного обліку – 0 чол.

 

Діяльність відділу з питань державної реєстрації

 

Згідно штатного розпису відділ з питань державної реєстрації апарату Тростянецької міської ради складається з чотирьох осіб:

1) начальник відділу, державний реєстратор;

2) провідний спеціаліст, державний реєстратор речових прав на нерухоме майно;

3) провідний спеціаліст, державний реєстратор юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців;

4) спеціаліст І категорії з питань реєстрації місця проживання та ведення реєстру.

Державні реєстратори речових прав на нерухоме майно здійснюють роботу по наданню населенню зазначених нижче послуг:

- державна реєстрація права власності на нерухоме майно;

- державна реєстрація іншого речового права на нерухоме майно

(право  користування (сервітут);  право користування земельною  ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис); право забудови земельної ділянки (суперфіцій); право господарського   відання; право оперативного  управління; право постійного користування та право оренди (суборенди) земельної  ділянки); 

- державна реєстрація обтяження речового права на нерухоме майно;

- внесення змін до запису Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;

- скасування державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень;

- взяття на облік безхазяйного нерухомого майна;

  - надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме     майно.

За період з 01 січня по 31 березня 2017 року відділом з питань державної реєстрації у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно надано 1128 адміністративних послуг, за результатами яких 101 тис. грн. надійшло до міського бюджету.

256 адміністративних послуг надано без стягнення адміністративного збору відповідно до ст. 34 «Закону України про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Разом з тим, за результатами надання громадянам інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно до Державного бюджету стягнуто 120 грн. (3 адміністративні послуги).

Провідним спеціалістом, державним реєстратором юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців здійснюється робота по наданню населенню зазначених нижче послуг:

- державна реєстрація фізичної особи, яка має намір стати підприємцем;

- державна реєстрація припинення юридичної особи в результаті злиття, приєднання, поділу, або перетворення;

- державна реєстрація припинення юридичної особи в результаті її ліквідації;

- державна реєстрація змін до відомостей про фізичну особу – підприємця, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців;

- державна реєстрація змін до відомостей про відокремлений підрозділ юридичної особи, що містяться в Єдиному державному реєстрі;

- державна реєстрація змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи;

- державна реєстрація припинення відокремленого підрозділу юридичної особи;

- державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за її рішенням;

- державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця у разі її смерті;

- державна реєстрація створення відокремленого підрозділу юридичної особи;

- державна реєстрація юридичної особи;

- державна реєстрація рішення про припинення юридичної особи, прийнятого її засновниками або відповідним органом юридичної особи, а у випадках, передбачених законом, - відповідним державним органом та  рішення про виділ юридичної особи.

Всього за І квартал 2017 року у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців надано 154 адміністративні послуги. На вимогу ст. 36 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» до Державного бюджету стягнуто плату у розмірі 7,2 тис. грн.

121 адміністративну послугу надано без стягнення адміністративного збору відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань».

Спеціалістом І категорії з питань реєстрації місця проживання та ведення реєстру за І квартал 2017 року населенню надано 972 послуги, а саме:

  • здійснено реєстрацію/зняття з місця реєстрації громадян за 198 заявами;

  • складено 191 довідку про реєстрацію місця проживання особи;

  • складено 6 протоколів про адміністративне правопорушення;

  • надано 272 відповіді на запити стосовно надання інформації щодо місця реєстрації громадян;

  • прийнято 305 звернень громадян щодо зміни назви вулиці.


          За результатами наданих послуг до міського бюджету надійшло коштів на суму 3818,2 грн.

 

ГУМАНІТАРНА СФЕРА ДІЯЛЬНОСТІ

 

Соціальне партнерство

 

На виконання рішень 54 сесії 6 скликання Тростянецької міської ради № 90 від 26.05.2015 року «Про затвердження Положення «Про міський конкурс соціальних проектів та програм неприбуткових організацій та створення конкурсної комісії» в новій редакції», 17 сесії 7 скликання № від 23 грудня 2016 року «Про визначення пріоритетних напрямів соціальних проблем для вирішення у 2017 році», керуючись ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в рамках конкурсу соціальним проектів», були визначені  такі напрями соціальних проблем:

  •  охорона здоров’я та профілактика захворювань;

  •  соціальна підтримка та адаптація інвалідів, безробітних,   


малозабезпечених, багатодітних сімей та осіб похилого віку;


  •  молодіжна політика;

  •  розвиток місцевої ініціативи та місцевого самоврядування;

  •  громадянська освіта, аматорська культура та спорт;

  •  підвищення інформування громадськості та розвиток демократичних ЗМІ;

  •  охорона довкілля;


   збереження культурної спадщини;


  •  розвиток туризму та посилення промоції міста.


Рішенням 19 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради №76 від 01.03.2017 року «Про фінансування соціальних проектів, що відібрано на конкурсній основі до реалізації в 2017 році» було погоджено фінансування соціальних проектів громадських організацій, що були відібрані в результаті конкурсу, в таких обсягах:

- соціальний проект «Благодійництво – 2017 в громаді м. Тростянець», поданий Благодійним фондом «Доброта», у сумі 158786,2 грн. 00 коп. (сто п’ятдесят вісім тисяч сімсот вісімдесят шість грн. 20 коп.);

-  соціальний  проект «Забезпечення відкритості інформаційного простору громади м. Тростянець», поданий Громадською організацією «Голос громади Тростянеччини», у сумі 121376 грн. 00 коп. (сто двадцять одна тисяча триста сімдесят шість грн. 00 коп.);

- соціальний  проект «Спортивна громада – запорука розвитку міста», поданий Громадською організацією «Спорт Тростянеччини», у сумі 199804 грн. 00 коп. (сто дев’яносто дев’ять тисяч вісімсот чотири грн. 00 коп.).

 

Дошкільна освіта

 

В місті станом на 01.04.2017 року працює 5 дошкільних навчальних закладів: два ДНЗ – «Казка» та «Ромашка» мають статус ясла-садок, три ДНЗ  – «Калинка», «Білочка», «Веселка» – дитячий садок. На даний час функціонує 27 груп («Казка» - 10 груп, «Ромашка» - 7 груп, «Калинка» - 5 груп, «Білочка» - 3 групи, «Веселка» - 2 групи), із яких 3 раннього віку, 24 середнього та старшого дошкільного віку.

 За результатами проведеного обліку дітей від 0 до 6 років в місті  проживає 1349 дітей дошкільного віку. 

Початковою освітою охоплено 190 дітей. Дошкільною освітою охоплено 1035 дітей, із них 780 відвідують дошкільні навчальні заклади, 255 дітей охоплені соціально-педагогічним патронатом та консультаційними групами «Разом з мамою». 

У  І кварталі 2017 року охоплення дошкільною освітою склало 96,4%. Діти старшого дошкільного віку охоплені на 100%.

Аналіз відвідування дітей дошкільних навчальних закладів в середньому  за І квартал 2017 року показав наступні результати:

- ДНЗ «Казка» - 76%; 

- ДНЗ «Білочка» - 72%; 

- ДНЗ «Ромашка» - 73%;

- ДНЗ «Веселка» - 74%;

- ДНЗ «Калинка» - 75,5%.

          Середній показник відвідування дітей у І кварталі 2017 року склав 74%. В порівнянні з минулим роком цей показник зріс на 2 %.

Навчально-виховний процес  в  дошкільних навчальних закладах забезпечують  67 педагогічних та 72 технічних працівників. Всі заклади укомплектовано штатними одиницями відповідно до Типових штатних розписів, затверджених Міністерством освіти і науки України від 04.11.2010 року №1055.

Із загальної кількості - 84% педагогів дошкільних закладів міста мають вищу освіту ІІІ – ІV рівня, 16% – вищу І – ІІ рівня. Відповідно до Закону України «Про освіту», педагогічні працівники зобов’язані раз на 5 років проходити курси підвищення кваліфікації в обласному інституті підвищення педагогічної освіти та атестацію. Так, в І кварталі 2017 року  курси підвищення кваліфікації пройшли 3 педагоги, за планом у 2017 році  буде направлено 12 працівників, 9 пройдуть атестацію, за підсумками якої зможуть підвищити категорію та тарифні розряди. 

У І кварталі 2017 року  вартість харчування  дітей  в закладах  складала 18 грн. для середніх та старших груп і 16 грн. для молодших.   Батьківська плата складає 60% від вартості харчування. Рішенням виконавчого комітету Тростянецької міської ради  встановлено пільги в розмірі 100% від батьківської плати для дітей із малозабезпечених сімей; дітям учасників антитерористичної операції; дітям – інвалідам;  50% від батьківської плати дітям з сімей,  які мають трьох і більше дітей. У І кварталі 2017  року пільгою на 100% користувалось 38 дітей, пільгою на 50% - 34 дитини.

Аналіз виконання норм харчування по місту  у І кварталі 2017 року в середньому становить 96 %, в порівнянні з минулим роком не змінилася.

Щороку за кошти міської ради поповнюється матеріально - технічна база дошкільних навчальних закладів міста.

Протягом І кварталу 2017 року для всіх закладів придбано будівельних матеріалів (фарби та ін.) та  комплектуючих іншого обладнання  на загальну суму 105 тис. грн. У І кварталі 2017 року  придбано господарчих товарів та  миючих засобів на суму 34 240  тис. грн., та медикаментів на суму 4 820 тис. грн., що  на 100 % забезпечило потребу садочків у даному вигляді товарів. З метою забезпечення охорони дошкільних навчальних закладів станом на 01.04.2017 року у всіх закладах встановлено сигналізацію,  використано 120 тис. грн. Вартість послуг по  обслуговуванню складає 2500 на місяць.

          У дошкільних закладах міста впроваджується програма інформатизації. Всі п’ять дитячих садочків міста забезпечені комп’ютерною технікою та мультимедійним обладнанням,  мають доступ до Інтернету. Це дає методистам та вихователям широкий спектр можливостей щодо використання нових методичних програм з метою якісної підготовки дітей до школи;  робить освітню діяльність більш наочною та інтенсивною;  формує інформаційну культуру у дітей; активізує пізнавальний інтерес; реалізовує особистісно-орієнтований та диференційований підходи у навчанні; дисциплінує самого вихователя; активізує розумові процеси (аналіз, синтез, порівняння та ін.)
        В січні 2017 року для вихователів дошкільних навчальних закладів міста був проведений  п’ятиденний семінар – навчання  фахівцями обласного інституту післядипломної педагогічної освіти з метою 100% вміння  користуватися комп'ютером і сучасним мультимедійним обладнанням, створення власних освітніх ресурсів широкого використання їх у своїй педагогічній діяльності.

      У лютому  2017 року ДНЗ «Веселка» взяв участь у обласному етапі огляду – конкурсі на кращий сайт дошкільних закладів.

Пріоритетним напрямком діяльності дошкільних навчальних закладів є використання особистісно-орієнтовного підходу до розвитку кожної дитини.

З цією метою у І кварталі 2017 року були проведені методичні об’єднання на базі ДНЗ «Білочка» - «Соціальна та фінансова освіта дошкільників як складова загальнолюдської культури», ДНЗ «Веселка» - «Використання системи сучасних здоров’язбережувальних освітніх технологій в фізкультурно – оздоровчій роботі  з дітьми дошкільного віку». 

З метою формування у дітей навичок екологічної культури, уявлень про природне довкілля та його вплив на здоров’я, правила природокористування та обміну досвідом між дошкільними закладами міста в кожному навчальному закладі проводяться заходи з питань  правильного поводження з відходами, а саме популяризації та впровадженню їх роздільного збору.

 

молодіжна політика

 

     Діяльність дитячої дорадчої ради (ДДР) при міському голові була відновлена у 2016 році із числа активної учнівської молоді (лідери шкільного самоврядування), як дорадчий орган міської влади. Оновлений склад ДДР затверджено розпорядженням міського голови №15 від 15 лютого 2017 року.

     З звітний період двічі на місяць із членами ДДР відбувалися зустрічі, під час яких обговорювалися пропозиції до місцевих Програм та бачення молоддю розвитку міста,  плани діяльності ДДР,  участь у молодіжних акціях та проектах. Систематично проводяться покази кіно в Цукрозаводському клубі та святкові дискотеки в Районному будинку культури.

     У 2016 році започатковано конкурс «Краща школа», який є унікальним по своєму формату. Конкурс складається з 8 етапів. Основні етапи для реалізації відбуваються у 2017 році, а  саме: Кубок мера з КВК, спартакіада, спортивний захід «Тато, мама, я – спортивна сім’я», участь у толоках, перемоги в олімпіадах та благоустрій території школи. В результаті реалізації даного конкурсу в 2017 році переможці отримають спортивний майданчик на території школи, фінансування заохочення педагогів, благоустрій території та поїздку за кордон для обімну досвідом.

     17 лютого 2017 року проведено Кубок мера з КВК, для організації проведення якого залучено представників Сумської обласної шкільної ліги КВК, що дало змогу командам-учасницям можливість взяти участь у фіналі Сумської шкільної ліги КВК 31 березня 2017 року в СумДУ.

         Вперше в місті 11 березня 2017 року пройшли змагання «Тато, мама, я — спортивна сім’я» в рамках конкурсу «Краща школа». Змагання поєднали в собі запальну суперечку на швидкість і спритність, розваги і здорову конкуренцію. Оргкомітет конкурсу «Краща школа» та спортивний клуб «Надія» зробили максимум для того, аби вирішальні баталії п’яти сімей-представників кожної із міських шкіл відбулися в дружній, позитивній атмосфері, стали веселими і справедливими. 

     До кінця 2016-2017 навчального року планується провести всі останні етапи та нагородити переможців на святі останнього дзвоника. Аналізуючи результати конкурсу «Краща школа», буде прийнято рішення про доцільність продовження даного конкурсу у 2017-2018 навчальному році.

 

                                                       Культура

 

         У підпорядкуванні Тростянецької міської ради перебувають наступні  клубні заклади:

-        Культурно – дозвіллєвий комплекс «Тростянецький»;

  • Міський клуб «Ветеран»;

  • Цукрозаводський клуб;

  • Радомлянський клуб;

  • Смородинський клуб;


-        Гаївський клуб (наразі не працює).

 

Клубний заклад Тростянецької міської ради

Культурно - дозвіллєвий комплекс «Тростянецький»

 

Культурно-дозвіллєвим комплексом «Тростянецький» за звітний період було проведено певний обсяг роботи згідно наступних напрямків діяльності:

  • проведення екскурсій;

  • сприяння у проведенні круглих столів, громадських слухань, конференцій, семінарів тощо;

  • проведення міських свят;

  • організація урочистих шлюбних обрядів;

  • реалізація сувенірної продукції;

  • організація роботи катка та прокат ковзанів на спортивному майданчику;

  • користування спортмайданчиком (антивандальні тренажери).


 

Культурно-дозвіллєвим комплексом «Тростянецький» у звітному періоді було проведено 14 святкових заходів, а саме:






























































































№ п/п Дата проведення Найменування заходу На суму, грн.
1. 01.01.2017 р. Участь у проведенні новорічного свята -
2. 19.01.2017 р. Забезпечення озвучення у проведенні заходу Чину великого освячення води на криничках в урочищі Нескучному -
3. 20.01.2017 р. Участь у проведенні Дня Соборності України -
4. 21.01.2017 р. Проведення концерту класичної музики за участю лауреата Міжнародних конкурсів (фортепіано) за участю Олега Полянського 3455 грн.
5. 15.02.2017 р. Участь у відзначенні в місті Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 28-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан -
6. 17.02.2017 р. Участь у проведенні КВК серед шкіл міста в рамках конкурсу «Краща школа» -
7. 20.02.2017 р. Проведення заходу з нагоди вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні -
8. 24.02.2017 р. Проведення безкоштовного концерту учнів та викладачів Тростянецької районної  дитячої музичної школи «Ніч в музеї» та безкоштовної екскурсії для всіх бажаючих в експозицію «Музей шоколаду» -
9. 25.02.2017 р. Участь у проведенні свята «Тростянецька масляна» -
10. 04.03.2017 р. Проведення концерту класичної музики за участю лауреатів Міжнародних конкурсів (скрипка Юлія Ван, фортепіано Денис Яворський) 3415 грн.
11. 11.03.2017 р. Участь у проведенні сімейного заходу «Тато, мама, я - спортивна сім’я» -
12. 14.03.2017 р. Участь у проведенні семінару для ДНЗ міста -
13. 16.03.2017 р. Проведення урочистого нагородження  з нагоди відзначення Дня працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення -
14. 24.03.2017 р. Участь у проведенні творчого звіту міської громади «Дні сіл та міста в районі» в рамках XXX районного фестивалю самодіяльного мистецтва «Весняний заспів Тростянеччини» -



 

Аналізуючи обсяги реалізації сувенірної продукції (малюнок 1, 2), необхідно відмітити, що даний показник сезонний і залежить від проведених в місті фестивалів та заходів.

 

Реалізація сувенірної продукції за І квартал 2016-2017 р.р., грн.

 



          Малюнок 1.

 

Сувенірної продукції за I квартал 2017 року продано на суму 11264,00 грн., що в порівнянні з минулим роком більше на 7610,00 грн., спричинено більшою кількістю туристів та збільшенням асортименту продукції.

 

Обсяг реалізації сувенірної продукції, І квартал 2016-2017 р.р., грн.

 

 



 

Малюнок 2.

 

Перелік додаткових послуг, що надаються культурно - дозвіллєвим комплексом «Тростянецький»:

 

















































Кількість та сума, грн., I квартал 2016-2017 р.р. 2016 р. 2017 р.
Оренда приміщення та садиби Л.Є.Кеніга для проведення урочисто-шлюбних обрядів Місцеві та районні жителі 19х150=2850,00 22х150=3300,00
Іногородні 8х250=2000,00 9х250=2250,00
Відеозйомка в приміщенні головного будинку садиби Л.Є.Кеніга 64х50=3200,00 50х50=2500,00
Фотографування в приміщенні головного будинку садиби Л.Є.Кеніга для дорослих 284х8=2272,00 358х8=2864,00
Фотографування в приміщенні головного будинку садиби Л.Є.Кеніга для дітей 142х4=568,00 69х4=276,00
Додаткові послуги 1х50=50 7х50=350
Використання приміщення та обладнання для заходів неполітичного та некомерційного призначення 2х100=200,00 16х100=1600,00
Всього надійшло від додаткових послуг 11140,00 13140,00



 

Сума доходу від додаткових послуг в порівнянні з минулим роком зменшилась на 58,00 грн., в зв’язку із зменшенням надходжень від використання приміщення та обладнання для заходів некомерційного та неполітичного призначення. Надходження від інших додаткових послуг збільшено в середньому в 2 рази, що пов’язано з популярністю КЗ ТМР КДК «Тростянецький», як туристичного об’єкта.

 

Порівняльний загальний аналіз відвідування головного будинку садиби Л.Є.Кеніга та експозиції «Музей шоколаду» в звітному періоді:

 



















































































    Кількість та сума, грн., 1 квартал 2016 року Кількість та сума, грн., 1 квартал 2017 року
Індивідуальне відвідування садиби Л.Є.Кеніга з оглядом експозицій Дорослі 148х8=1184,00 178х8=1424,00
Діти 53х4=212,00 314х4=1256,00
Пенсіонери 3х4=12,00 6х4=24,00
Безоплатні: Дорослі 39 17
Діти 10 17
Пенсіонери - -
Відвідування експозиції «Музей шоколаду» Дорослі 145х15=2175,00 211х15=3165,00
Діти 58х8=464,00 338х8=2704,00
Пенсіонери 2х8=16,00 9х8=72,00
Безоплатні: Дорослі - 32
Діти 57 119
Пенсіонери - -
Загальна кількість осіб   515 осіб 1241 осіб
Всього на суму   4063, 00 грн.

 
8645,00 грн.

 



 

В порівнянні з минулим роком кількість туристів по КЗ ТМР КДК «Тростянецький» збільшилась на 726 туристів, на загальну суму 4582,00 грн., що зумовлено більшою кількістю відвідувачів з різних міст України та  популяризацією закладу в засобах ЗМІ та соціальних мережах. 

 

ДИНАМІКА

відвідування експозиції «Музей шоколаду» I квартал 2017 року



 

 

ДИНАМІКА

відвідування картинної галереї та Круглого Двору I квартал 2017 року



 

 

ПОРІВНЯЛЬНА ДИНАМІКА

прокату ковзанів на спортивному майданчику

у парку  ім. П.І.Чайковського за I квартал 2016-2017 р.р.

 



 

 

 

     По спортивному майданчику у парку ім. П.І.Чайковського послуга прокат чоловічих, жіночих та дитячих ковзанів за I квартал 2017 року складає 2091 раз на суму 31365,00 грн., що в порівнянні з минулим роком менше на 1104 рази. Зменшення даного показника зумовлено нестабільністю погодних умов, що унеможливило надання даних послуг у звітному періоді 2017 року.

За звітний період 2017 року КЗ ТМР КДК «Тростянецький» було поліпшено якість надання послуг по прокату ковзанів, а саме: закуплено сучасний апарат для сушки ковзанів, всі ковзани відремонтовано та наточено.

 

     Також проводились заняття на антивандальних тренажерах.

 

Клубний заклад Тростянецької міської ради

«Міський клуб «Ветеран»

 

         Комунальний заклад Тростянецької міської ради міський клуб «Ветеран» має задовільну матеріально - технічну базу, а саме музичні інструменти, аудіотехніку, біл’ярдний стіл, набори настільних ігор, два комплекти сценічних костюмів для хору, костюми для жіночого ансамблю.

В клубному закладі Тростянецької міської ради «Міський клуб «Ветеран» працює 5 колективів художньої самодіяльності:

  • народний хор «Ветеран» - 28 осіб;

  • чоловічій ансамбль – 12 осіб;

  • жіночий ансамбль – 12 осіб;

  • соло – вокальний гурток – 19 осіб;

  • фольклорний ансамбль – 10 осіб.


          Заняття та репетиції відбуваються щотижня.

На базі міського  клубу  «Ветеран» працюють клуби любителів шахів – керівник Заяц А.М.  та любителів шашок – керівник Торяник О.П. Щовечора в клубі збираються любителі біл’ярду, доміно, переглядають телепрограми, фільми, читають газети.

         В закладі, згідно плану проводяться культурно-масові заходи.

У звітному періоді колективом міського клубу було проведено  7 тематичних заходів:












































Назва заходу Дата




Вечір відпочинку для учасників хору «Добрий вечір, щедрий вечір» 14.01.2016 р.




Участь у районному фестивалі «Весняний заспів Тростянеччини» 11.02.2016 р.




Вечір відпочинку для учасників хору «Осіння любов» 15.02.2016 р.




Вечір вшанування чоловіків хору «Вам зарано на спокій» 22.02.2016 р.




Концерт «З повагою до жінки», присвячений до 8 Березня 03.03.2016 р.




Вечір вшанування жінок учасниць хору «Закохані у пісню» 07.03.2016 р.




Участь у Тростянецькій масляній 13.03.2016 р.

 

Клубний заклад Тростянецької міської ради

«Цукрозаводський клуб»

         В клубі працює жіночий клуб «Берегиня», колективи художньої самодіяльності та 6 гуртків, а саме: крою та шиття, декоративно-ужиткового мистецтва, драматичний, сольного співу, з тенісу, комп’ютерний. Планується створення  хореографічного гуртка.

Гуртки відвідують, як діти так і дорослі. Гурток крою та шиття – 15 дітей, 6 дорослих, гурток декоративно-ужиткового мистецтва – 28 дітей, гурток драматичний – 10 дітей, 7 дорослих; гурток сольного співу – 5 дітей, гурток з тенісу – 26 дітей, 6 дорослих, гурток комп’ютерний – 12 дітей, вокальний ансамбль – 14 осіб, жіночий ансамбль – 8 осіб.

Заняття та репетиції відбуваються згідно графіків роботи.

У звітному періоді колективом клубного закладу було проведено  17 тематичних заходів:

 

 

 





























































































Назва заходу Дата
1. Святковий концерт «Від Різдва до Водохреща» 17.01.2017 р.
2. Навчальний тренінг за участі Сумської обласної шкільної ліги КВН 21.01.2017 р.
3. Засідання клубу «Ліра» 26.01.2017 р.
4. Вечір відпочинку в клубі «Берегиня» «Зимові зустрічі» 04.02.2017 р. 
5. Участь у КВК серед шкіл,  «Кубок міського голови» 17.02.2017 р.
6. Вечір теплого кіно фільм «Змішані» 24.02.2017 р.
7. Участь у святі Тростянецька Масляна 25.02.2017 р.
8. Конкурс-виставка котів 01.03.2017 р.
9. Навчання ведучих 02.03.2017 р.
10. «Вечір теплого кіно» разом  ДДР фільм «La la lend» 04.03.2017 р.
11. Концерт  до Міжнародного жіночого дня  «Квіти до 8 березня» 06.03.2017 р. 
12. Участь у змаганні  «Мама, тато, я  спортивна сім’я» 11.03.2017 р.
13. Участь у святі ЖКГ 17.03.2017 р. 
14. Творчий звіт міської громади у рамках XXX районного фестивалю самодіяльного  мистецтва «Весняний заспів» 24.03.2017 р.
15. Участь в акції по збору коштів онкохворим дітям «До Світлого Дня – світлі вчинки!» 24.03.2017 р.
16. «Вечір теплого кіно» мультфільм «Секрети домашніх тварин» 31.03.2017 р. 
17. Участь у V-му районному фестивалі-конкурсі гумору «Тростянеччина сміється» 31.03.2017 р. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Клубний заклад Тростянецької міської ради

«Радомлянський клуб»

         В клубі працює 4 гуртка, заняття яких проводяться щотижня. Кількість осіб, що відвідують гуртки – 27. Заняття театрального гуртка проводяться в середу, заняття шашково-шахового гуртка – щочетверга, заняття з настільного тенісу – щоп’ятниці, заняття гуртка «умілі руки» - по суботам.

         У звітному  періоді  було проведено 6 заходів, а саме:






































Назва заходу Дата проведення
1. Змагання з настільного  тенісу 06.01.2017 р.
2. Вечір відпочинку для молоді. Конкурсно-розважальна програма 14.01.2017 р.
3. Змагання із шахів 16.02.2017 р.
4. Вечір відпочинку для молоді конкурсна-ігрова програма «Любов з першого погляду» 12.02.2017 р.
5. Концерт клубу «Ветеран»

Вечір відпочинку для молоді
04.03.2017 р.
6. Шашкове змагання. 23.03.2017 р.

Кожної п’ятниці, суботи та неділі проводяться молодіжні дискотеки.

 

                                  Клубний заклад Тростянецької міської ради

«Смородинський клуб»

В клубному закладі  функціонують вокальний ансамбль та 4 гуртка, такі як:

- гурток декоративно – прикладного мистецтва – 11 чол.;

- гурток сольного співу – 9 чол.;

- гурток художнього читання – 5 чол.;

- вокальний ансамбль – 12 чол.

         Зайняття та репетиції проводяться згідно графіків роботи.

         За І квартал 2017 року в клубному закладі було проведено 13 тематичних та розважальних заходів:









































































                                Назва заходу    Дата
1.  Новорічний вечір «Щедрівочка щедрувала, до нас в гості завітала» 06.01.2017 р.
2. Конкурсно – розважальний  вечір до Дня студента «Зимова казка» 25.01.2017 р.
3. Робота гуртків згідно графіка 29.01.2017 р.
4. Вечір відпочинку до Дня Закоханих «Мелодія двох сердець» 12.02.2017 р.
5. Шахово – шашковий турнір серед учнів 5-9 класів. 22.02.2017 р. 
6. Участь у концертній програмі на міському святі «Тростянецька Масляна» 25.02.2017 р.
7. Навчання ведучих 2 рази на місяць. 02.03.2017 р.
8. Концерт до Міжнародного жіночого дня 8 Березня «Вам дорогі жінки» 05.03.2017 р.
9. До дня народження Т.Г. Шевченка літературна композиція «Печаль і радість любові» (жінки в житті і творчості  Т. Г. Шевченка) 09.03.2017 р.
10. Участь у акції по збору коштів «Від серця до серця». Кошти для дітей з вадами зору Протягом місяця
11. Творчий звіт міської громади у рамках  ХХХ районного фестивалю самодіяльного мистецтва «Весняний заспів»   24.03.2017 р.
12. Участь у V районному фестивалі – конкурсі гумору «Тростянеччина сміється» 31.03.2017 р.
13. Робота гуртків згідно графіка 31.03.2017 р.

Кожної п’ятниці, суботи та неділі проводяться молодіжні дискотеки, робота гуртків ведеться згідно графіку.




 «Гаївський клуб»

        Даний клуб не функціонує, оскільки приміщення клубу потребує капітального ремонту.

 

Святкові заходи

 

      Впродовж І кварталу 2017 року Тростянецькою міською радою було  проведено низку святкових заходів, а саме:

  • Розпорядженням міського голови  №1  від 11.01.2017 р. «Про проведення Чину великого освячення   води на криничках в урочищі Нескучному» відповідно до якого  було організовано та проведено Чину великого освячення води на криничках з нагоди проведення свята Хрещення води 19 січня 2017 р.

  • Розпорядженням міського голови  № 2 від 11.01.2017 р. були затверджені заходи  «Про відзначення Дня Соборності України в 2017 році». Згідно цього розпорядження було організовано покладання квітів до погруддя Т.Г.Шевченка урочистою делегацією з числа представників органів місцевого самоврядування, органів місцевої влади, представників громадських організацій  20.01.2017 р.

  • Рішенням виконавчого комітету №20  від 18.01.2017 р. було вирішено провести святкову молодіжну дискотеку до Дня закоханих 18 лютого 2017 року в Районному будинку культури.

  • Рішенням виконавчого комітету №35  від 30.01.2017 р. було вирішено провести концерт класичної музики за участю лауреати міжнародних конкурсів Олега полянського в головному будинку Л.Є. Кеніга.

  • Рішенням виконавчого комітету №36  від 30.01.2017 р. було вирішено провести Кубок міського голови з КВК серед учнів міських шкіл.

  • Розпорядженням міського голови  № 11 від 06.02.2017 р. були затверджені заходи  «Про відзначення в місті Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 27-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан». Згідно цього рішення було організовано покладання квітів до  пам’ятного знаку воїнам афганцям за участі представників органів місцевого самоврядування та  представників громадських організацій 15 лютого 2017 р.

  • Рішенням виконавчого комітету №54  від 14.02.2017 р. було вирішено провести свято «Тростянецька масляна» та затверджено проведення традиційного народного святкування проводів зими, участь у якому взяли самодіяльні колективи міста і району та підприємства торгівлі.

  • Рішенням виконавчого комітету №54  від 14.02.2017 р. «Про заходи з нагоди вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» було затверджено заходи,  згідно яких було організовано мітинг та  покладання квітів до погруддя Т.Г.Шевченка урочистою делегацією з числа представників органів місцевого самоврядування, органів місцевої влади, представників громадських організацій, підприємств та установ міста.

  • Розпорядженням міського голови  № 17 від 20.02.2017 р. було передбачалося проведення безкоштовного концерту учнів та викладачів Тростянецької районної дитячої музичної школи «Ніч в музеї» та безкоштовної екскурсії в експозицію «Музей шоколаду».

  • Рішенням виконавчого комітету №81 від 28.02.2017 року були затверджені заходи з відзначення 203-ї річниці з дня народження видатного українського поета Т.Г.Шевченка. Згідно цього рішення було організовано покладання квітів до погруддя Т.Г. Шевченка урочистою делегацією з числа представників органів місцевого самоврядування, органів місцевої влади, представників громадських організацій.

  • Рішенням виконавчого комітету №82 від 28.02.2017 року «Про проведення урочистих заходів з нагоди Міжнародного дня прав жінок та миру у 2017 році» були затверджені заходи по вшануванню жінок бюджетних установ, дошкільних навчальних закладів міста, комунальних підприємств, голів вуличних комітетів, апарату міської ради, тощо.

  • Рішенням виконавчого комітету №83 від 28.02.2017 року «Про проведення концерту класичної музики за участю лауреатів міжнародних конкурсів Дениса Яворовського та Юлії Ван» було проведено концерт класичної музики 4 березня 2017 року в приміщенні КЗ ТМР КДК «Тростянецький».

  • Рішенням виконавчого комітету №85 від 28.02.2017 року було вирішено провести сімейний захід «Тато, мама, я – спортивна сім’я» в рамках міського конкурсу «Краща школа» в спортивному залі «Локомотив».

  • Розпорядженням міського голови  №24  від 16.03.2017 р.  «Про нагородження грамотами Тростянецької міської ради» було організовано святковий концерт, вітання та нагородження грамотами і подяками кращих працівників житлово – комунального господарства і побутового обслуговування населення.

  • Розпорядженням міського голови  №25  від 16.03.2017 р. «Про творчий звіт міської громади «Дні сіл та міста в районі» в рамках ХХХ районного фестивалю самодіяльного мистецтва «Весняний заспів Тростянеччини», було затверджено план заходів щодо проведення творчого звіту міської громади 24 березня 2017 року в приміщенні КЗ ТМР «Цукрозаводський клуб» за участі самодіяльних колективів міста та організація презентації виставки декоративно – ужиткового мистецтва.

  • Рішенням виконавчого комітету №109 від 22.03.2017 року було затверджено попередній кошторис на організацію та проведення Міжнародного фестивалю класичної музики «Чайковський Fest» в місті Тросятнець в 2017 році.

  • Рішенням виконавчого комітету №110 від 22.03.2017 року «Про проведення квесту для учнів «Я знаю своє місто» було вирішено провести захід для учнів старших класів – квест 6 квітня 2017 року із залученням державних установ міста Тростянець.

  • Рішенням виконавчого комітету №111 від 22.03.2017 року «Про проведення спартакіади серед міських шкіл «Спортивне п’ятиборство» було вирішено провести спартакіаду із п’яти видів спорту (футбол, волейбол, баскетбол, настільний теніс та шахи) в рамках міського конкурсу «Краща школа» 22-23 квітня 2017 року.


 

 

Розвиток туризму

Одним із основних пріоритетів  економічного розвитку міста Тростянець є розвиток відпочинкового туризму.

Особливу роль в цьому напрямку відіграють фестивальні заходи. В 2017 році Тростянецька міська рада проводить низку фестивалів, метою яких є привернути увагу до Тростянеччини, як до туристичного центру, відродження культурних традицій, привернення уваги до історії країни, виховання патріотизму у підростаючого покоління, що сприятиме  загальному культурному розвитку та побудові громадського суспільства. Цього року заплановано проведення чотирьох фестивалів. Так в травні заплановано проведення фестивалю класичної музики «Чайковський Fest», в червні  фестиваль історичної реконструкції «Стара фортеця. Подорож крізь століття», в липні «Нескучний велофест» - велосипедні змагання по пересічній місцевості із крос-кантрі, в серпні молодіжний музичний фестиваль «Схід рок».

В звітному періоді проходила підготовка з організації фестивалів, а саме: було досягнуто домовленості з представниками клубів історичної реконструкції, щодо їх участі у фестивалі «Стара фортеця. Подорож крізь століття». Наразі проходять погодження стосовно участі в заході з  міжнародними представниками клубів історичної реконструкції, які відроджують бойові мистецтва різних епох, музичними та танцювальними колективами, майстрами і ремісниками з нашої та сусідніх областей. Розроблено макети афіш фестивалів, флаєри, промоційні ролики. 

   20 травня 2017 року, згідно плану соціально економічного розвитку на 2017 рік, у місті Тростянець пройде Всеукраїнський фестиваль класичної музики «Чайковський Fest». Наразі триває підготовка до цього мистецького заходу. Організацію заходу бере на себе Тростянецька міська рада, КДК «Тростянецький» та Клуб шанувальників творчості П.І. Чайковського.

     До участі у фестивалі «Чайковський Fest» буде симфонічний оркестр  Харківської обласної філармонії, а також запрошені виконавці лауреати міжнародних музичних конкурсів.

         Значна увага приділяється збереженню, відновленню та популяризації пам’яток історії та архітектури, шляхом проведення поточних ремонтних робіт, проведення на базі пам’яток культурно – мистецьких заходів, урочистих шлюбних обрядів, обслуговування екскурсійних груп. Завершено ремонт кімнати П.І.Чайковського, ведеться робота по її облаштуванню, триває пошук експонатів.

З метою сприяння  розвитку  відпочинкового туризму в місті ініціюється  формування туристичного простору високої привабливості шляхом розроблення та впровадження конкурентоспроможного туристичного продукту на основі наявних туристичних та рекреаційних ресурсів, визначаються  земельні ділянки  для створення відповідної туристичної інфраструктури, у тому числі для будівництва готелів, мотелів, парків розваг з залученням інвестиційних проектів. Одним із таких заходів стала розробка проекту розвитку парку П.І.Чайковського. В основу концепції розвитку парку покладено не лише поліпшення його благоустрою, а і створення додаткових атракцій, місць для відпочинку та занять спортом, цікавих в архітектурному плану куточків.

Також ведеться розробка Програми  розвитку туризму на 2017-2020 роки, заплановано випуск інформаційно - промоційних матеріалів, яким стане в тому числі і оновлений  буклет  «Тростянець – чарівний край Сумщини», робота над яким наразі триває.

 

Робота відділу економічного розвитку, залучення інвестицій та міжнародної діяльності апарату Тростянецької міської ради

за І квартал 2017 року

Відповідно до функцій та обов’язків, визначених Положенням про відділ у звітному періоді спеціалістами відділу проводилась робота з виконання рішень Тростянецької міської ради, її виконавчого комітету, розпоряджень, доручень міського голови та його заступників з питань, які віднесені до компетенції відділу.

До затвердження сесією міської ради був підготовлений звіт про виконання міського бюджету за 2016 рік.

В питаннях формування на 2017 рік міського бюджету, враховуючи зміни, які були внесені до податкового та бюджетного законодавства України, одним із основних напрямків роботи відділу у звітному періоді  2017 року було приведення рішень міської ради з питань оподаткування у відповідність до вимог Податкового кодексу України з урахуванням внесених до нього змін.

Так у звітному періоді відділом було підготовлено та внесено на розгляд і затвердження сесією Тростянецької міської ради 5 проектів рішень міської ради з питань оподаткування, а саме:

– Положення про справляння плати за землю на території м. Тростянець з 01.02.2017 року;

– Положення про податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки з 01.02.2017 року;

– Положення про збір за місця для паркування транспортних засобів з 01.02.2017 року;

–   Положення про транспортний збір з 01.02.2017 року;

–  Положення про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, а також справляння єдиного податку з 01.02.2017 року.

         Крім вищезазначених головних напрямків роботи відділу в звітному періоді також здійснювалась робота по забезпеченню в міській раді її структурних підрозділах, закладах та комунальних підприємствах режиму.

В звітному періоді відділом проводилась робота із забезпечення на території міста чіткої та прозорої тарифної політики щодо надання населенню міста, іншим споживачам житлово-комунальних та інших послуг.

Так, відділом були проведені перевірки розрахунків та надані пропозиції щодо затвердження в установленому порядку наступних тарифів:

  • тарифи на проживання та послуги, які надає ДП «Елегія» та ДП «Готель «Тростянець»»;

  • тарифи на послуги із вивезення рідких побутових відходів, які надаються КП ТМР «Тростянецькомунсервіс»;

  • тарифів на послуги із вивезення та розміщення шламу від очищення вод стічних неспецифічних промислових для інших споживачів, які надаються КП ТМР «Тростянецькомунсервіс»;

  • тарифи на відшкодування експлуатаційних витрат, пов’язаних з наданням послуг з утримання будинків і споруд, що надаються КП «Тростянецьке ЖЕУ»;

  • тарифи на послуги з утримання будинків і спору та прибудинкової території, які надаються КП «Тростянецьке ЖЕУ»;

  • тарифи по надання ритуальних послуг, що надаються КП «Міська ритуальна служба»;

  • тарифи на послуги, що надаються КП «Тростянецький ринок» та КП «Ринок Європейський»;

  • тарифи на послуги з централізованого опалення, які надаються КП ТМР «Тростянецьке ЖЕУ»;

  • тарифи на перевезення в міських сполученнях. 


Поряд з вищезазначеними задачами і функціями відділу однією із основних функцій відділу є здійснення контролю за виконанням міського бюджету.

При затвердженому показнику надходжень за І квартал 2017  року в сумі 10244,06  тис. грн. фактично до загального фонду міського бюджету надійшло коштів в сумі 9367,96 тис. грн., що складає 91,4 %  до затвердженого показника. При цьому по власним доходам міського бюджету (без офіційних трансфертів) доходна частина загального фонду міського бюджету виконана на 105,7%.

По спеціальному фонду міського бюджету за звітний період надійшло коштів у сумі  643,53 тис. грн., що складає 21,9 % від запланованих надходжень.  Даний показник більше рівня надходжень минулого року на 202,79  тис. грн.

Загалом за 3 місяці 2017 року доходи міського бюджету склали 10011,46 тис. грн. Даний показник більше на 3456,78 тис. грн. в порівнянні з відповідним періодом минулого року.

З метою наповнення міського бюджету в І кварталі 2017 року була проведена значна робота по контролю за повнотою стягнення акцизного податку та плати за землю, які є основними наповнювачами міського бюджету.

            З метою збільшення надходжень від сплати акцизного податку ведеться щомісячний аналіз сплати даного податку в розрізі окремих підакцизних товарів та суб’єктів господарювання, що здійснюють їх реалізацію. По суб’єктам господарювання, що сплачують акцизний податок не в повному обсязі, направляються звернення в Охтирську ОДПІ щодо проведення перевірок їх діяльності. Окрім того, спеціалістами міської ради ведеться постійна роз’яснювальна робота серед населення та через ЗМІ, щодо необхідності отримання фіскальних чеків при купівлі підакцизних товарів, що в свою чергу унеможливлює тіньову діяльність суб’єктів господарювання при реалізації підакцизних товарів.   

Даний комплекс заходів міської ради заходів дав змогу в І кварталі 2016 року отримати надходження по акцизному податку в сумі 1301,58 тис. грн, що складає 103,4% від запланованих надходжень, або на 42,2 тис. грн. більше ніж у відповідному періоді минулого року.

 



Враховуючи, що основним наповнювачем міського бюджету все ж таки є плата за землю, то одним з ключових напрямків діяльності відділу була робота по узаконенню користування земельними ділянками, на яких фактично здійснюється господарська діяльність, контролю за своєчасністю та повнотою сплати плати за землю в зв’язку зі зміною розмірів орендної плати (% від нормативної грошової оцінки землі) згідно рішення 18 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради від 24.01.2017 року № 11 «Про затвердження Положення про справляння плати за землю на території           м. Тростянець з 01.02.2017 року».

Так, в І кварталі 2017 року було підготовлено, підписано та зареєстровано в Реєстраційній службі:

  • 7 договорів оренди землі;

  • 6 угод про розірвання договорів оренд;

  • 3 угоди щодо зміни розміру орендної плати за землю.


         Окрім того, направлено звернення до Охтирської місцевої прокуратури щодо вжиття заходів по стягненню плати за землю з 5 суб’єктів господарювання, що використовують земельні ділянки без правовстановлюючих документів.  

         Також в результаті проведеної роботи була стягнута заборгованість по орендній платі за землю по вул. Благовіщенська, 56 з ТОВ «Тростянецький електрозавод» в розмірі 343,7 тис. грн.

В результаті проведених зазначеного комплексу заходів за 3 місяці 2017 року надходження по платі за землю становлять 2571,55 тис. грн., що складає 104,8% від запланованих надходжень, або  на 734,16 тис. грн.   більше, ніж в відповідний період минулого року.

  • надходження від сплати земельного податку юридичними особами склали – 604,5 тис. грн., що складає 103,8% від запланованих надходжень, або ж 157,96 % від минулого року;




  • надходження від сплати орендної плати юридичними особами  –  1824,02 тис. грн., що складає 106,3 % від запланованих надходжень, або ж 137,5 % від минулого року;

  • надходження від сплати земельного податку фізичними особами –  4,31 тис. грн., що складає 47,9 % від запланованих надходжень, або ж 34,2 % від минулого року;

  • надходження від сплати орендної плати фізичними особами –  138,7 тис. грн., що складає 95,7% від запланованих надходжень, або ж 120,1% від минулого року.


 

Динаміка надходження коштів до міського бюджету за оренду землі

 юридичними особам за І квартал 2006-2017 рр., тис .грн.

 



 

 

 

Динаміка надходження коштів до міського  бюджету за оренду землі

 фізичними  особам за І квартал 2006-2017  рр., тис. грн.



 

Надходження коштів до  міського бюджету за рахунок сплати земельного

 податку юридичними особами за І квартал 2006-2017 рр., тис. грн.



 

        Робота відділу містобудування, архітектури, будівництва, комунального 

господарства та благоустрою

 

Відділ містобудування, архітектури, будівництва, комунального господарства та благоустрою міста здійснює свою діяльність, згідно розроблених начальником відділу та затверджених міським головою планів роботи на рік, квартал, місяць.

Відділ організовує періодичне обстеження об’єктів житлово-комунального  господарства з метою встановлення їх технічного стану, веде їх облік. Організовує прийняття відомчого житла та інших об’єктів житлово-комунального господарства на баланс міської ради. Бере участь в розгляді планів забудови міста і видає по них пропозиції. В установленому порядку виконує приймання виконаних робіт по благоустрою території міста, будівництву, капремонту і реконструкції об’єктів житлово-комунального господарства. Здійснює контроль за дотриманням містобудівного законодавства та відповідних нормативних актів, забезпечує контроль за станом навколишнього природного середовища.

Також відділ здійснює проектування будівництва нових об’єктів та  реконструкцію. З цією метою співпрацює з проектними інститутами. Займається видачею будівельних паспортів, містобудівних умов та обмежень, дозволів на встановлення тимчасових споруд та контролює виконання земельних робіт.

 

 

Будівництво

 

Одним із головних пріоритетів в роботі Тростянецької міської ради є покращення благоустрою міста, належне утримання житлово-комунального господарства, будівництво нових та капітальний ремонт і реконструкція існуючих об’єктів інфраструктури.

Завдяки затвердженому в 2016 році новому Генеральному плану міста Тростянець видано 2 містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, 13 паспортів забудови земельної ділянки та 1 паспорт прив’язки тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.

З метою визначення умов та обмежень використання території міста для містобудівних потреб у межах визначених зон було замовлено виготовлення Плану зонування (зонінг) м. Тростянець Сумської області.

План зонування розробляється на основі генерального плану.  

Завдяки зонінгу буде встановлено містобудівний регламент для кожної територіальної зони, а отже визначено дозволений та допустимий вид використання території, окрім того буде розроблена схема червоних ліній.

Протягом 3 місяців 2017 року були проведені наступні роботи.

Замовлено виготовлення проектно-кошторисної документації:

- «Реконструкція мережі вуличного освітлення по вул. Чорногірська, Чорновола, Пролетарська, З. Лучко, Жовтнева, пров. Жовтневий в м. Тростянець Сумської області»;

- «Реконструкція мережі вуличного освітлення по вул. Комунальна, Грабовського, Тімірязєва, Л. Українки, Луніна в м. Тростянець Сумської області»;

- «Реконструкція мережі вуличного освітлення по вул. Залізнична, Славгородська, Шевченка, Будівельна, Гришина, Нахімова, Коцюбинського, Кутузова, пров. Славгородський, Луніна, Кутузова в м. Тростянець Сумської області»;

- «Реконструкція мережі вуличного освітлення по вул. Ватутіна, 1 Травня, Садова, Мічуріна, Разіна, Гришина, пров. 1 Травня, Разіна, Пугачова, Тихий в      м. Тростянець Сумської області»;

- «Реконструкція мережі вуличного освітлення по вул. Островського, Грушевського, Гагаріна, Чайковського, Л. Толстого, Маяковського в                      м. Тростянець Сумської області»;

- «Реконструкція мережі вуличного освітлення по вул. Докучаєва, Кошового, Дачна, Сосновий бір, Героїв Крут, І. Ярмош, пров. Сосновий бір в          м. Тростянець Сумської області».

Замовлено коригування проектно-кошторисної документації:

- «Капітальне будівництво водопроводу по вул. Пролетарська, Енгельса, Комінтерна, Жовтнева, З. Лучко, пров. Горний, Пролетарський, Жовтневий, в      м. Тростянець Сумської області – І-а черга»;

- «Нове будівництво вхідної групи до парку імені П.І. Чайковського збоку вулиці Л.Татаренка в місті Тростянець Сумської області».

Проведено коригування проектно-кошторисної документації:

- «Реконструкція системи водовідведення з центральної частини                   м. Тростянець. Напірний колектор господарчо - побутової каналізації», кошторисною вартістю 2234,098 тис. грн.

Підготовлено для участі у конкурсному відборі інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році:

- Капітальне будівництво водопроводу по вул. К.Маркса, Озерянка, Півненка, Дімітрова, Олімпійська, пров. Півненка, Дімітрова, Островського в       м. Тростянець Сумської області, загальна кошторисна вартість 1782,623 тис. грн.;

- Капітальне будівництво дороги по вул. Славгородська в м. Тростянець Сумської області, загальна кошторисна вартість 3003,843 тис. грн.;

- Реконструкція котельні по вул. Шевченка, 11 в м. Тростянець Сумської області загальна кошторисна вартість 826,032 тис. грн.;

- Придбання комбінованої дорожньої машини для підвищення якості надання комунальних послуг жителям міста Тростянець Сумської області, вартістю 1880,0 тис. грн.;

- Придбання муловсмоктувального вакуумного автомобіля для підвищення якості надання житлово-комунальних послуг жителям міста Тростянець Сумської області, вартістю 2150,0 тис. грн.

Всього подано проектів на суму 9642,138 тис. грн.

Проведено ремонт доріг:

- реконструкція дороги по вул. Пам’яті, загальною площею 231,0 м2 на суму 137,263 тис. грн.;

- реконструкція дороги по вул. Набережна, загальною площею 692,0 м2 на суму 249,969 тис. грн.;

- поточний ремонт дороги по вул. Набережна, загальною площею 141,80 м2 на суму 99,727 тис. грн.

Загальна площа відремонтованих доріг склала 1064,8 м2.

Загальна вартість робіт 486,959 тис. грн.

Проведено благоустрій 6 автобусних зупинок з облаштуванням тротуарною плиткою по вулицях: Шевченка (3 шт.), Гаївська, Сосновий бір, Благовіщенська площею 86,170 м2.

Розроблено схеми благоустрою дитячих майданчиків та замовлено дитяче і спортивне обладнання для встановлення на 10 існуючих та нових дитячих майданчиках міста: вис. Гай, вул. Франка, площа  Шухляєва І.В.,       пров. Братський, вул. Супруна, вул. Благовіщенська, 16, вул. Підлісна, вул. Машинобудівна, 16, вул. Благовіщенська, 53, вул. Комунальна.

Продовжується реалізація «Проекту розвитку парку імені                             П.І. Чайковського».

Розпочато будівництво доріжки для катання на роликах та ведуться підготовчі роботи (влаштування фундаменту) для встановлення 3 дерев’яних альтанок.

Земельні питання

 

        Одним з головних питань місцевого розвитку є вирішення згідно з діючим законодавством питань управління земельними ресурсами.

Спеціалістом – землевпорядником апарату міської ради за І квартал 2017 року було підготовлено на розгляд сесії міської ради 74 проекти рішень з наступних питань:

        -  про надання дозволу на розробку проектів із землеустрою  щодо відведення земельної ділянки;

         - про затвердження проектів із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок;

- про надання дозволу на розробку технічної документації щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок;

- про затвердження технічної документації щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок;

        -  про надання дозволу на розробку технічної документації щодо поділу  земельної ділянки;

        - про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки;

        - про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки;   

        - про продовження терміну оренди земельної ділянки;

        - про передачу у власність земельні ділянки;

        - про передачу в оренду земельні ділянки;

        - про розірвання договорів оренди;

        - про скасування рішень міської ради.

       За І квартал  2017 року спеціалістом - землевпорядником міської ради видано громадянам міста 42 довідки  про форму власності даної земельної ділянки.

        За звітний період було розглянуто 81 звернення юридичних та фізичних осіб на які було надано відповідь.

        Також землевпорядником апарату міської ради постійно надавалися громадянам міста консультації стосовно земельних питань.

 

                     Захист прав споживачів, торгівля та підприємництво

 

       Протягом  І кварталу  2017 року до Тростянецької міської ради надійшло 5 звернень громадян про порушення законодавства щодо захисту прав споживачів

(1 заява, порушення вимог ст.8 «Права споживача у разі придбання ним товару неналежної якості» Закону України «Про захист прав споживачів», 2 заяви - порушення вимог ст.7 «Гарантійні зобов’язання» Закону України «Про захист прав споживачів», 1 заява, щодо порушення вимог ст.17 «Права споживача у сфері торговельного та інших видів обслуговування» та 1 заява, щодо порушення ст.21 «Порушення прав споживача»). Всі звернення були розглянуті згідно вимог Закону України «Про звернення громадян».

 

Робота адміністративної комісії

 

За І квартал 2017 року було проведено 5 засідань  адміністративної комісії при виконавчому комітеті Тростянецької міської ради, на яких розглянуто 12 справ про порушення законодавства України про адміністративні правопорушення, із них:

  • 6 адміністративних матеріалів, які надійшли від Тростянецького ВП Охтирського відділу ГУНП у Сумській області;

  • 6 адміністративних матеріалів, який надійшов від інших посадових осіб, уповноважених на складання протоколів про адміністративні правопорушення.


 


  • ст. 175-1 КУпАП «Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях» – 2 чол., із яких:


1 чол. – накладено адміністративне стягнення у вигляді попередження;

1 чол. – накладено штраф в розмірі 170 грн.:

     170 грн. – ДВС.

 

  • ч.1 ст.182 КУпАП «Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях» – 2 чол., із яких:


     2 чол. – накладено адміністративне стягнення у вигляді попередження.

 

 

  • ст. 152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» – 4 чол., із яких:


    3 чол. – накладено штраф в розмірі  – 340 грн.:

    1020 грн. – ДВС;

    1 чол. - накладено адміністративне стягнення у вигляді попередження.

 

  • ст. 183 КУпАП  «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» - 3 чол., із яких:


       1 чол. – справу закрито строки;

  1 чол. – накладено штраф в розмірі 51 грн.:

  51 грн. - сплачено

  1 чол. – накладено штраф в розмірі 170 грн.:

       51 грн. - ДВС.

 

  • ст. 212 КУпАП «Повідомлення неправдивих відомостей державним органам реєстрації актів цивільного стану та несвоєчасна реєстрація народження дитини» - 1 чол., із яких:


1чол. - накладено адміністративне стягнення у вигляді попередження.

 

Благоустрій міста, озеленення, охорона навколишнього середовища

 

Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання природних ресурсів, забезпечення екологічної безпеки життєдіяльності населення – невід’ємна частина економічного та соціального розвитку міста.

З цією метою в місті постійно проводиться робота, спрямована на збереження та відновлення паркових зон, скверів, квітників та алей, охорону річок та ставків, захист від негативного впливу, зумовленого забрудненням навколишнього середовища, раціональне використання природних ресурсів.

Згідно ст.19 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» та з метою поліпшення екологічної ситуації  КП «Тростянецькомунсервіс» та його дочірнє підприємство «Екосервіс» уклали договори з підприємствами та приватними підприємцями на розміщення побутових та промислових відходів на міському полігоні твердих побутових відходів.

Згідно рішення № 262 від 16.10.2008 року «Про затвердження «Правил благоустрою території, забезпечення чистоти і порядку, тиші в громадських місцях м. Тростянець» в новій редакції» були укладені договори на вивезення твердих побутових відходів з приватного сектора міста. На даний час кількість охоплених централізованим вивезенням побутових відходів вулиць та провулків міста становить 160 шт.

КП «Тростянецьке ЖЕУ», КП «Міська ритуальна служба», ДП  «Екосервіс», ДП «Зеленбуд» проводяться роботи по санітарному очищенню міста, підтриманню належного санітарного стану на прибудинковій території житлового фонду, вивезенню сміття з цвинтарів, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ та інше.

Загалом, за 3 місяці 2017 року кількість вивезених та утилізованих твердих побутових відходів становить близько 7800 м3. Також по місту ліквідовано 7 стихійних сміттєзвалищ.

З метою покращення санітарного стану, забезпечення безпеки громадян, будівель, ліній електромереж та транспорту проведено спилення 66 дерев, з наступною їх компенсацією.

Для проведення земельних робіт по спорудженню газопроводів, водопроводів та телефонізації, громадянам та організаціям надано 7 дозволів на порушення об’єктів благоустрою.

Розглянуто та вирішено 30 звернень громадян  з питань санітарного стану міста, спилення дерев. Надано відповідь на 7 листів про надання інформації підприємствам, установам та організаціям.

За ініціативи Тростянецької міської ради проведено 5 толок по наведенню належного санітарного стану в урочищі «Нескучне», озелененню міста,  благоустрою зон відпочинку на водоймах міста.

            В парку ім. П.І.Чайковського, на території 0,79 га був висаджений громадський сад (близько 200 шт. дерев), в якому розмістилися понад 30 сортів плодових дерев та ягідних кущів.

 

В рамках Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» Тростянецькою міською радою та підпорядкованими їй комунальними і дочірніми підприємствами було висаджено 400 шт. зелених насаджень (туї, ялинки, берези, каштани, спіралевидні верби та ін.) 100 шт. із яких було придбано за кошти міського бюджету, 300 шт. надано, як благодійну допомогу Державним підприємством «Тростянецьке лісове господарство».

 

ІНФОРМАЦІЯ

про діяльність підприємства КП «ТЖЕУ»

за І крартал  2017 року

 

На балансі комунального підприємства «Тростянецьке житлово-експлуатаційне управління» станом на 01.04.2017 року знаходиться 221 будинок балансовою вартістю 163545932 грн., із них 85 будинків (4 групи капітальності) розірвали договір на обслуговування, 135 будинків є абонентами підприємства, які налічують 2132 квартири загальною площею 96,4 тис. м2.

Із них:

- 56 будинків 1-2 групи капітальності, площею     79,1 тис. м2;

- 32 будинки 3-ї групи капітальності площею           8,7 тис м2;

- 47 будинків 4-ї групи капітальності площею          8,2 тис м2.

В цих будинках обладнано водопроводом 2117 квартир, системою каналізації 1803 квартири. Всі квартири переведені на індивідуальну систему опалення. Загальна довжина водопроводів складає 18,1 км, із них замінено на пластикові 7,035 км. Система каналізації 17,3 км, із них замінено на пластикові 1,212 км.        Загальна площа м’яких покрівель складає 20,3 тис. м2, капітально відремонтовано 17,1 тис. м2, площа шиферних покрівель 25,2 тис м2, замінено шиферних покрівель 7,3тис. м2.

В житловому фонді, що перебуває в комунальній власності міста, проживає близько 7 тис. чоловік.

За  3 місяці 2017 року КП «ТЖЕУ» разом із дочірніми підприємствами одержано 4034,9 тис. грн. надходжень (квартирна плата, теплопостачання, орендна плата, капітальний ремонт та інше). 

Витрати склали  3659,36 тис. грн.

За сукупним показником разом із дочірніми підприємствами одержано 375,5 тис. грн. прибутку.

Комунальне підприємство Тростянецьке житлово-експлуатаційне управління має в своєму складі такі підрозділи: ДП «Будинкоуправління» та

ДП «Ремсервіс», які виконують роботи по капітальному ремонту житлового фонду, ремонту дитячих садків, благоустрою міста,  а також заявки населення по заміні та влаштуванню нових інженерних мереж в квартирах, а також ДП «Комунжитло» та ДП «Елегія».

ДП «Комунжитло» виконує поточне утримання та поточний ремонт гуртожитку по вул. Заводська, 1.

ДП «Елегія» виконує роботи по утриманню кімнат поліпшеного проживання за адресою вул. Заводська, 1.

 

 

       Структура підприємства

 

 







 

КП «ТЖЕУ»










«Будинкоуправління», «Ремсервіс»

 

 

 

 










ДП «Комунжитло»










ДП  «Елегія»

 

 










Капітальний

ремонт  будівель благоустрій

міста та інші рем. роботи.










Утримання кімнат поліпшеного проживання

вул. Заводська 1










Обслуговування та поточний ремонт гуртожитку

вул. Заводська 1










 

Обслуговування та поточний ремонт житлового фонду


      

Динаміка зміни кількісного складу по КП «ТЖЕУ»

 







































  2012 р. 2013 р. 2014 р. 2015 р. 2016 р. 2017 р.
Середньооблікова чисельність, чоловік 30 28 56 58 58 63
Із них: по утриманню будинків 30 28 30 30 30 30
Із них: по теплопостачанню - - 26 28 28 33



        

      КП «ТЖЕУ» створено 02.02.2006 року. Підприємство виконує роботи по утриманню, поточному  ремонту житлового фонду та з вересня місяця 2015 року роботи по опаленню бюджетних установ міста. Кількість працюючих на підприємстві 63 чоловіка, із них - 33 на обслуговуванні котелень. Середня заробітна плата складає 3977,0 грн. Заборгованість по заробітній платі відсутня.

 

 

 

 

 

Виконуючи рішення сесії міської ради № 289 від 04.08.2014 року «Про прийняття до комунальної власності територіальної громади міста Тростянець зі спільної власності територіальних громад сіл та міста Тростянецького району об’єктів теплопостачання та затвердження актів приймання-передачі»  у вересні 2014 року прийняли на баланс підприємства три котельні, серед яких котельня по вул. Л.Татаренка,1б, Комарова, 25, Шевченка, 11, та рішення №268 від 14.07.2016р. "Про прийняття до комунальної власності територіальної громади міста Тростянець зі спільної власності територіальних громад сіл та міста Тростянецького району об’єктів теплопостачання та затвердження актів приймання-передачі у липні 2016 року прийняли  на баланс підприємства  приміщення котельні  по        вул. Л.Татаренка,1б, котельню по вул. Благовіщенська 3, котельню  по      вул. Відродження України, 5,  котельню  по вул. Л.Татаренка 5а, та  теплогенераторну  з обладнанням  по вул. Благовіщенська 13.

За січень - березень 2017 року котельнями підприємства реалізовано 1824 Гкал теплової енергії, отримано доходу на суму 2797,8 тис. грн., прибуток склав 429,8 тис. грн.

Виробничі показники по КП «ТЖЕУ» за 3 місяці 2014-2017 років

 


























































  План 2014 р.                                      тис. грн. Факт

2014 р.

тис. грн.
План 2015 р.                                      тис. грн. Факт

2015 р.

тис. грн.
План 2016 р.                                      тис. грн. Факт

2016р.

тис. грн.
План 2017 р.                                      тис. грн. Факт

2017р.

тис. грн.
Доходи 436,8 434,0 1786,3 1158,7 1840,0 1826,9 4512,9 3540,9
Витрати 363,0 420,5 1684,4 1274,4 1550,0 1538,0

 
3875,3 3056,4
Прибуток 73,8 13,5 101,9   290,0 288,9 637,6 484,5
Збиток       -115,7        

 

      За  3 місяці 2017 року  КП «ТЖЕУ»  отримало  прибутку  484,5 тис. грн.  з них по теплопостачанню 429,8 тис. грн.

   Загальна дебіторська заборгованість по підприємству КП «ТЖЕУ» станом на 01.04.2017 року склала 1187,0 тис. грн., у тому числі заборгованість населення по сплаті квартирної плати 211,5 тис. грн., пільги та субсидії – 349,5 тис. грн. надання послуг по опаленню бюджет та інші - 640,0 тис. грн.

    Дебіторська заборгованість станом на 01.04.2016 року складала 491,4 тис. грн., у тому числі заборгованість населення по сплаті квартирної плати складає  228,2  тис. грн., пільги та субсидії – 41,2 тис. грн., надання послуг по опаленню  населенню – 17,9 тис. грн., бюджет - 99,1тис. грн., інші споживачі-141,6 тис. грн.

          З наведеного порівняння видно, що дебіторська заборгованість станом на 01.04.2017 року на 695,6 тис. грн. більша, ніж за відповідний період минулого року, збільшення дебіторської заборгованості виникло за рахунок нарахування  субсидії на квартирну плату.

     Кредиторська заборгованість  по КП «ТЖЕУ» станом  на 01.04.2017 року складає 188,8 тис. грн., станом  на 01.04.2016 року складала 332,4 тис. грн., що на 143,6 тис. грн. менше, ніж за відповідний період минулого року.

       Дії в напрямку зменшення заборгованості населення за спожиті послуги.

       Підприємством систематично проводиться робота з боржниками, а саме:

- надійшло  з ДВС 120 гривень;

- рознесено  300  попереджень боржникам;

- проведено особисті роз’яснення з 25 абонентами;

- укладено 1 угоду щодо погашення заборгованості;

- проведено 1 зібрання з мешканцями будинків, які є абонентами  підприємства;

- оплачено  добровільно після судових засідань 6880,0 гривень.

                                             

Показники оплати населенням квартирної плати

 






























































































































































































 

 

Місяць
2015 р. 2016 р. 2017 р.
Нарахов.

 
Перерах.

 
%

опл.
Нарахов.

 
Перерах.

 
%

опл.
Нарахов.

 
Перерах.

 
%

опл.
Січень 125995 119263 94,7 194082 144203 74 198846 213398 107
Лютий 125755 124845 99,3 193539 202468 105 281310 197530 70
Березень 125983 127015 100,8 194028 179095 93 285854 376649 132
Квітень 125751 126063 100 193459 188258 98 - - -
Травень 125780 101410 80 193585 129071 67 - - -
Червень 125568 122296 97 195791 185992 95 - - -
Липень 126656 131168 104 194773 216123 111 - - -
Серпень 126516 158588 125 197276 183602 93 - - -
Вересень 126515 135622 107 196628 192061 98 - - -
Жовтень 128256 147905 115 198370 205395 103



- -
Листопад 128378 141421 110 197033 224361 114 - - -
Грудень 129105 139626 108 198033 230741 117 - - -
Всього: 1134519 1146270 103 1753161 1620873 97 766010 787577 103



        Виконання робіт по поточному ремонту житлового фонду за  І квартал   2017 р.:

          Забезпечено безперебійне надання послуг по утриманню внутрішньо – будинкових систем водопостачання, електропостачання, водовідведення.

         Підприємство основну увагу приділяє поточному ремонту житлового фонду.

        Проведено ремонт і часткова заміна каналізації та водопроводів в житлових будинках.

Частково замінено та відремонтовано водопроводи  10,5 м.п за адресами: вул. Миру 23,30, вул. Л.Татаренка 5а, вул. Сосновий бір 9, вул. Благовіщенська 52 б.

Поточний  ремонт  електромережі:

    За І квартал 2017 року виконано 252 заявки  населення по заміні  електроламп, автоматичних вимикачів, датчиків руху тощо.

     Проведені роботи  по встановленню запірних  пристосувань на РП  житлових будинків Л.Татаренка 3, 3а, 5а, 7а, 9а, 11а, 75, вул. Машинобудівна  16,16а, 20, вул. Нескучанська 9, 52,  вул. Покровська 2а, вул. Шевченко 120, вул. Благовіщенська 16, 88.

Проводилась  профілактична  робота  в РЩ в будинках по вул. Л.Татаренка 3, 9а, 7а, 11, вул. Машинобудівна 20, 16, 16а, вул. Шевченко 120б,               вул. Благовіщенська 36, вул. Миру 3.

   Проведені ремонтні роботи    по освітленню  приміщень  гуртожитку по вул. Заводська 1 та  ремонт електромережі  у відділі  освіти міської ради по вул. Миру 2.

Прочищення каналізації:

вул. Сосновий бір 21, 23, вул. Шевченка 120,120б, вул. Л.Татаренка 75, 3, 3а, 5а, 7а, 11а, вул. Покровська2а, вул. Благовіщенська 53, 52в, 22, вул. Машинобудівна 16, 16а, 10, 12, 19, вул. Заводська 2а, вул. Ломоносова 1а, вул.Набережна35,10, вул. Будівельна4,8, вул. Гришина 11,                               вул. Б.Хмельницького 15, 31, 33.

       В зимово-весняний період були проведені роботи по прибиранню снігу та бурульок з покрівель будинків, розігрівання водостічних труб будинків за адресами: вул. Благовіщенська 22,36 вул. Миру 13, 15, 17, 23, 25, 28, 28а, 30.

Ремонт дверей:

вул. Сосновий бір 14,21, вул. Л.Татаренка 1а,3а,5а,75, вул. Покровська 2а, вул. Благовіщенська 52в,36, вул. Миру 15,21,30,17, вул.Будівельна 3,8, вул. Гришина 11, вул.Машинобудівна 6, 16, 16а, 15, 20, вул. Шевченка 7,7б.

Ремонт покрівлі:

вул. Миру19, вул.Будівельна 3, вул. Миру 3, вул. Л.Татаренка 7а, 9а, вул. Машинобудівна 16, 20, вул. Горького 52а, 9, вул. Б.Хмельницкого 31.

Вивезено сміття з прибудинкових територій по вул. Л.Татаренка,

вул. Миру.

 

Динаміка виконання основних видів робіт по КП «Тростянецьке ЖЕУ»

по поточному утриманню житлового фонду за І квартал 2013-2017років



































































  2014 р.

 
2015р. 3 місяця

2016 р.

 
3 місяця

2017 р.

 
Ремонт під'їздів, шт. 17 17 - -
Ремонт покрівель, кількість будинків 17 20 9 10
м. кв. 54 64,3 12 48
Заміна водопроводів, квартир 14 18 15 67
метрів   погонних 32,2 33,0 8,0 10,5
Заміна  каналізації, квартир 21 22 13 -
метрів погонних 30,5 34,3 16 -
Виконання заявок населення 1263 1335 359 504

 

    

Динаміка кількості будинків, оснащених енергозберігаючим обладнанням

Станом на 1 квітня 2017 року  85 будинків в м. Тростянець оснащені  освітлювальним обладнанням. У 2017 році  заплановано встановити  енергозберігаюче  освітлення у будинку по вул. Благовіщенська 9.

 

                        Динаміка встановлення енергозберігаючих

світильників по житловому фонду за 2009-2017 роки

 



Динаміка кількості будинків, оснащених енергозберігаючим обладнанням за 2009-2017 роки

 

 

 

Економія витрат по електроенергії

місць загального користування житлового фонду



 

Умовна економія на одному ліхтарі за  3 місяці 2017 року складає:

524,6 кВт 

992 шт. х 524,6 кВт/12*3місяці  = 130101 кВт год* 1,4 = 182141 грн.

                    

                         Витрати електричної енергії на освітлення

місць загального користування (кВт*год)

Порівняння фактичних (за звітами в «Енергозбут») витрат електричної енергії на внутрішньо будинкові потреби за  2013-2017 роки, кВт*год.

 










































  Розрахунковий період  2013 рік 2014

рік
2015

рік
2016

рік
1. Січень 9790 9914 9983 11085
2. Лютий 10300 10121 10347 12197
3. Березень 8476 8498 9358 12637
Всього 28566 28566 29688 35919

 

 

 

 



 

 

Збільшення споживання електричної енергії  виникло за рахунок  збільшення освітлення місць загального користування та за проханням мешканців житлового фонду на  освітлення підвальних приміщень, для комфортних умов.

 

                 

Виробничі   показники по  «ДП Будинкоуправління-2»

за І квартал 2014-2017 року

































































Показники 2014 р.

тис. грн.
2015 р.

тис. грн.
2016р.

тис. грн.
2017 р.

тис. грн.
план факт план факт план факт план факт
Доходи 12,0 11,5 1,0 0,6 95,0 93,5 180,0 179,0
Витрати 11,4 11,0 0,8 0,5 87,5 86,8 170,0 169,0
Прибуток 0,6 0,5 0,2 0,1 7,5 6,7 10,0 10,0
Збиток                

 

         За І квартал   2017 року ДП «Ремсервіс-2» отримало  прибуток  в розмірі 10,0 тис. грн.

 

Виконані роботи згідно плану соціально-економічного розвитку

на  2017 рік














































































№ п/ч Адреса будинку Перелік робіт Місяць Освоєно коштів, грн..
  Інші ремонтні роботи:      
1. Поточний ремонт  адмінбудівлі спортивного клубу "Надія" ремонт приміщення лютий 18771,28
2. Поточний ремонт  адмінбудівлі спортивного клубу "Надія" ремонт приміщення березень 26899,59
 

3.
Поточний ремонт  адмінбудівлі спортивного клубу "Надія" ремонт приміщення березень 16493,82
4. вул. Заводська 1(готель) поточний ремонт березень 5081,79
5.  вул. Миру 2 (відділ освіти міськради) поточний ремонт лютий 28611,77
6.  вул. Миру 2 (відділ освіти міськради) поточний ремонт березень 55301,79
7 Виготовлення будиночку   лютий 26107,3
8. Виготовлення столу   березень 1751,22
Всього: 179018,56

 

 

Динаміка виконання основних видів робіт по капітальному

                                             ремонту житлового фонду




















































































Вид робіт  

2013 р.

 
 

2014 р.

 
3 місяці

2015 р.

 
3 місяці

2016 р.

 
3 місяці

2017 р.

 
Заміна водопроводів на пластикові, квартир 170 65 - - -
м. погонних 285,2 172 - - -
Капітальний ремонт покрівель, кількість будинків,  шт. 6 5 - 1 -
м. кв. 2586 3532 - 320 -
в т. ч. єврорубероїдом 2586 810 - - -
Заміна дверей на металеві 2 13 - 2 -
Заміна каналізаційної  мережі, квартир 137 248 - 16 -
м. погонних 50,5 252,0 - 38 -
Ремонт тамбурів 2 4 - 1 -

 

 

 

Динаміка виконання робіт по капітальному ремонту та благоустрою

міста  за 3 місяця 2013- 2017 р. р. (тис. грн.)

 



































Проведені роботи 2013 р.

 
2014 р.

 
2015 р.

 
2016 р.

 
2017 р.

 
Капітальний ремонт житлового фонду,

тис. грн.
12,5 11,5 - 130,8 -
Благоустрій міста,

тис. грн.
- - - 14,2 -
Інші ремонтні роботи,

тис. грн.
- - 0,6 21,6 179,0



 

 

 

Звіт

про роботу ДП «Комунжитло» (гуртожиток)

за   І квартал  2017 року

 

         Кількість кімнат у гуртожитку – 68 шт., загальною площею 1059,2 м2.                                 

 Кількість проживаючих в гуртожитку - 122 особи. Кімнати повністю заселені.

         Серед проживаючих у гуртожитку сироти дитинства - 9 осіб, пенсіонери - 6 осіб, одинокі матері - 23 особи, учасники бойових дій (АТО) – 5 осіб.

Кількість працюючих на підприємстві – 7 чоловік. Середня заробітна плата складає 2399,65 грн. (неповний робочий день). Заборгованість по заробітній платі відсутня.

Показники діяльності підприємства

 










































Показники 2016 рік (тис. грн.) 2017 рік (тис. грн.)
План факт План Факт
Доходи 63,0 62,5 103,0 102,5
Витрати 61,0 60,7 101,8 106,5
Прибуток 2,0 1,8 1,2  
Збиток       4,0

Збиток виник за рахунок до нарахування єдиного соціального внеску до мінімальної заробітної плати  вахтерів, при фактичному відпрацюванні не повної робочої норми годин  вахтерів.

Загальна дебіторська заборгованість по підприємству на 01.04.2017 року складає  179,4 тис. грн.:                                                                                                                                                             

  • заборгованість населення по гуртожитку  - 60,9 тис. грн.;

  • заборгованість по пільгам і субсидії – 107,1 тис. грн.;

  • ДП «Елегія - 2» - 11,4 тис. грн., що на 88,6 тис. грн. більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року.


 




















2016 рік (3 міс.) 2017 рік (3 міс.)
загальна населення загальна населення
 90,8 тис. грн. 66,3 тис. грн.  179,4 тис. грн. 60,9 тис. грн.

Загальна кредиторська заборгованість по підприємству  на 01.04.2017 року  складає  30,2  тис. грн.:

- перерахування обласним профспілкам – 1,0 тис. грн.;

- КП «ТЖЕУ» (опалення) – 11,2 тис. грн.,

- КП «ТКС»  (постачання води)  – 18,0 тис.грн.

що на 16,0 тис. грн. більше  в порівнянні з відповідним періодом минулого року.











 2016 рік (3 міс.) 2017 рік (3 міс.)
14,2 тис.грн. 30,2 тис. грн.

 

Динаміка

заборгованості населення за воду та водовідведення (тис. грн.)

 























Місяці 2016 рік (3 міс.) 2017 рік (3 міс.)
Січень 20,0 7,3
Лютий 22,7 15,3
Березень 2,0 18,0

 

  Динаміка

заборгованості населення за житлово – комунальні послуги (тис. грн.)

 























Місяці 2016 рік (3 міс.) 2017 рік (3 міс.)
Січень 69,9 53,3
Лютий 70,1 63,8
Березень 66,3 60,9

Шляхи вирішення проблем дебіторської та кредиторської заборгованості:

             • проведення бесід з боржниками по питанню своєчасної оплати за житлово-комунальні послуги;

• надання інформаційної та практичної  допомоги в оформленні пільг та субсидій – 59 особам;

• погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги через суд та виконавчу службу:

  • стягнуто виконавчою службою  585,13 грн.


Виконані роботи за  І квартал 2017 року.

За власні кошти:


  • заміна електричних ламп:

    • енергозберігаючих: 9 шт. на суму 273,00 грн.;

    • звичайних: 26 шт. на суму 156,00 грн.




 

Дочірнє підприємство «Елегія»

 

         Основним видом економічної діяльності підприємства є надання

послуг на проживання в кімнатах відпочинку.

          За даними виробничих показників у 1 кварталі 2017 року підприємство отримало збиток у сумі 115,1 тис.грн. Збитковість обумовлена низькою завантаженістю номерів та високою ціною на опалення

          Кількість працюючих на підприємстві 5 чоловік, середня заробітна

плата складає 3710,00 грн.

           Заборгованість по заробітній платі станом на 01.04.2017  року відсутня.

          За звітній період підприємство надало 1090 ліжко-місць на суму

155,1 тис. грн. Наповнюваність номерів за  І квартал 2017 рік склала

13,2%  проти 9,7 % у звітному періоді минулого року.

         На даний момент підприємство має в наявності:

  • 4 номери «Євро» вартість проживання складає 540 грн. 00 коп.;

  • 9 номерів „Прайм” вартість проживання складає 160 грн. 00 коп.;

  • 10 номерів „Стандарт” вартість проживання складає 140 грн. 00 коп.;

  • 9 номерів „Економічний” вартість проживання складає 45 грн. 00 коп.

  • 1 номер «Сімейний» вартість проживання складає 435,00 грн.00 коп


Всього в наявності підприємство має 34 номери на 92 ліжко - місця.

                                  Виробничі показники по ДП «Елегія»

за  квартал   2017 рік














































п.н.
Дохід від надання послуг

 
Сума доходу

тис. грн.
1 Кімнати по договору найму                      45,5
2 Готель 155,1
3 Тренажерний зал (абонемент 122 шт. 3,9
4 Спортклуб «Самбіст» 3,2
5 Послуги   прання 0,8
6 Управління викон.кримін.покарань 3,9
  Разом: 212,4

   

      У  І кварталі 2017 р. за бюджетні кошти оплачені роботи по ремонту водогону душових кімнат 1-3 поверху на суму 5081грн.79 коп.

     За власні кошти  проведено  ремонтні роботи по 4 поверху:

  • улаштування цементної стяжки підлоги 42,5м2 в кімнатах на суму 1184 грн. 08 коп.;

  •  демонтаж штукатурки в 8-ми кімнатах на суму 2444 грн. 80 коп.;

  •  прокладання електромережі в 3-х кімнатах, туалетах, вмивальні, душовій на суму 3249 грн.


 

    Всього витрачено власних коштів на ці роботи 6877 грн. 88 коп.

    Загальна дебіторська заборгованість станом на 01.04.2017 року складає

14,7 тис., в т.ч. заборгованість населення – 10,0 тис. грн.

    Кредиторська заборгованість по ДП «Елегія» станом на 01.04.2017 р.

складає 113,7 тис. грн.

 

Комунальне підприємство

«Тростянецькомунсервіс»

 

Комунальне підприємство «Тростянецькомунсервіс» та його дочірні               підприємства «Екосервіс», «Готель Тростянець», «Зеленбуд» в місті Тростянець здійснюють надання житлово-комунальних послуг, забезпечують місто водопостачанням, здійснюють водовідведення, надають послуги по вивезенню та утилізації твердих і рідких  побутових відходів, виконують роботи по благоустрою міста.

На балансі комунального підприємства «Тростянецькомунсервіс»  знаходиться 8 водозаборів, 16 артезіанських свердловин, із яких 10 станом на сьогодні працює.

Підприємство обслуговує 7 каналізаційно-насосних станцій, центральні очисні споруди, встановлена потужність яких 2,8 тис.м³ на добу та очисні споруди на вис. Веселе зі  встановленою потужністю 1,3 тис.м³ на добу.

Підприємство обслуговує 33,9 км водопровідних мереж та 9,7 км  каналізаційних мереж.

            На 01.04.2017 року в КП “Тростянецькомунсервіс“ функціонують наступні підрозділи водопостачання, водовідведення, саночищення – вивезення рідких побутових відходів, вуличне освітлення, автомобільні послуги, інші послуги.

Станом на 01.04.2017 року на підприємстві зареєстровано 4675 абонентів, в т.ч. населення - 4505.

Забезпечено приладами обліку споживання води 3838 абонентів, що становить 87,5% від загальної кількості зареєстрованих абонентів - водокористувачів.

Протягом звітного періоду  було встановлено 8 приладів обліку холодної води.

Знос основних виробничих засобів станом на 01.04.2017 року складає 63,6%, в тому числі водопровідних мереж 71,7%, каналізаційних – 64,6%.

Тростянецька міська рада постійно сприяє впровадженню заходів, що спрямовані на енергозбереження та безперебійне забезпечення населення централізованим водопостачанням та водовідведенням.

Протягом звітного періоду за кошти місцевого бюджету було здійснено:

  • капітальний ремонт каналізаційно-насосної станції по вул. Відродження з заміною труби самоплинного колектору на глибині 5 метрів на суму 246,0 тис. грн.;

  • капітальний ремонт каналізаційної мережі шляхом  прочищення каналізаційних колекторів каналопромивальною машиною  та гідродинамічною установкою високого тиску на базі спецавтомобіля для очищення трубопроводів. Роботи проведені по вулицях Благовіщенській, Відродження, Комарова, Ломоносова та Б.Хмельницького протяжністю 1711 метрів та прочищення каналізаційних оглядових колодязів КНС по


вул. Б.Хмельницького та Миру. Вартість зазначених робіт – 150,0  тис. грн.;


  • капітальний ремонт  насосного обладнання на суму 41,6 тис. грн.;

  • придбання комунального автобуса за 1099,1 тис. грн.


 

                            Фонд споживання КП «Тростянецькомунсервіс»

 



































  2013 р. 2014 р. 2015 р. 2016 р. І квартал 2017 р.
Фонд оплати праці штатних працівників          (тис. грн.) 1391,3 1510,0 1699,1 2117,1 809,9
Середньооблікова чисельність штатних працівників (чол.) 72 73 69 70 70
Середньомісячна заробітна плата одного штатного працюючого (грн.) 1610,3 1723,7 2052,1 2 520,4 3856,7

 



 

 

         Очікувані показники КП «Тростянецькомунсервіс» по підрозділах

































































































  Доходи,

 тис. грн.
Витрати,

тис. грн.
Прибуток / збиток,

тис. грн.
2016 рік 2017 рік Відх. 2017     від 2016,  % 2016 рік 2017 рік Відх. 2017     від 2016,  % 2016 рік 2017 рік
Водомережа 382,2 543,3 142,2 504,9 557,9 110,5 -122,7 -14,6
Водовідведення 698,8 986,2 141,1 784,1 1002,7 127,9 -85,3 -16,5
Саночищення 47,3 96,2 203,4 49,4 127,7 258,5 -2,1 -31,5
Інші послуги 3,4 10,3 302,9 2,9 2,4 82,8 0,5 7,9
Вуличне освітлення 66,6 145,6 218,6 66,6 145,6 218,6 0,0 0,0
Автомобільні перевезення 70,5 121,2 171,9 86,9 175,9 202,4 -16,4 -54,7
Всього: 1268,8 1902,8 150,0 1494,8 2012,2 134,6 -226,0 -109,4

Протягом І кварталу 2017 року комунальним підприємством  «Тростянецькомунсервіс» надано комунальних послуг та виконано робіт на суму 1902,8 тис. грн., вартість яких складає 2012,2 тис. грн. Очікувана сума збитку  становить 109,4 тис. грн. (за відповідний період минулого року збиток – 226,0 тис. грн.). Найбільша сума збитків по дільниці «Автомобільні перевезення» та «Саночищення» – 54,7 тис. грн. та 31,5 тис. грн. відповідно. Збитковість дільниці «Саночищення» пояснюється значними витратами на ремонт автотранспорту, а «Автомобільні перевезення» – недостатніми обсягами надання послуг споживачам.

В доходах підприємства найбільшу питому вагу займають доходи, отримані від надання комунальних послуг населенню. Саме тому, рівень оплати послуг населенням є надзвичайно важливим фактором в діяльності підприємства для забезпечення стабільності його роботи.

 

Оплата населенням наданих послуг з водопостачання та водовідведення

КП ТМР „Тростянецькомунсервіс” протягом 2015 – 2017 р.р.

















































































































































































Місяць 2015 рік 2016 рік 2017 рік
Нарах. Оплач. %

оплати
Нарах. Оплач. %

оплати
Нарах. Оплач. %

оплати
січень 130 179 122 861 97,9 87 089 92 420 95,5 91 269 70 767 116,2
лютий 120 476 135 005 103,7 76 670 85 407 98,1 106 064 87 841 96,2
березень 131 556 124 461 103,3 81 037 85 251 111,2 69 215 96 800 91,3
квітень 121 089 124 052 94,3 79 012 80 372 99,2 - - -
травень 128 009 121 901 100,7 104 488 80 057 101,3 - - -
червень 179 966 122 370 95,6 106 138 99 901 95,6 - - -
липень 176 829 170 878 94,9 110 837 107 071 100,9 - - -
серпень 164 426 173 878 98,3 114 201 109 537 98,8 - - -
вересень 155 694 172 497 104,9 118 715 115 992 101,6 - - -
жовтень 131 335 162 817 104,6 94 605 114 850 96,7 - - -
листопад 111 533 133 562 101,7 77 709 91 552 96,8 - - -
грудень 96 747 114 638 102,8 60 912 74 088 95,3 - - -
Всього: 1 647 839 1 678 920 101,9 1 147 248 1 136 498 99,1 266 548 255 408 95,8

 

Протягом І кварталу 2017 року середній показник з оплати наданих послуг населенням склав 95,8%.

Підприємством постійно вживаються різноманітні заходи по стягненню заборгованості за спожиті послуги та проводиться робота  з боржниками.

За звітний період вручено позовних заяв 21 боржнику.

 

Водопостачання

Аналіз показників витрат електроенергії по водопостачанню

 
































  І квартал 2016 р. Кількість поривів І квартал 2017 р. Кількість поривів
Піднято води тис. м3 72,9  

21

 
80,9  

15
Реалізовано води, тис. м3 51,9 55,2
Витрати електроенергії на 1м3 реалізованої води 1,18 1,08
Витрати електроенергії на 1м3 піднятої води 0,83 0,74

 

Протягом звітного періоду  КП «ТКС» було піднято 80,9 тис.м3 води. Реалізовано води за цей період – 55,2 тис.м3.

Втрати води  за звітний період складають  25,7 тис.м3, або 31,8%.

Причиною втрат є пориви, кількість яких за звітний період – 15 та нераціональне використання питної води споживачами, що не мають засобів обліку споживання води. Підприємством вживаються різноманітні заходи щодо виявлення порушників, які нераціонально використовують воду, а саме проводиться подвірний обхід споживачів послуг. Крім того, ведеться роз’яснювальна робота щодо необхідності встановлення лічильників для облікового водокористування.

Таким чином, основним завданням КП «Тростянецькомунсервіс» є якісне та своєчасне водопостачання споживачів з максимальною економією коштів, недопущення розкрадання води через споживання без обліку.

          З метою зменшення втрат води та поліпшення її якості протягом І кварталу 2017 року працівниками підрозділу водопостачання проводилися наступні роботи:

                     

  • проведено заміну глибинних насосів на водозаборі по вул. Фурманова та по   вул. Разіна (свердловина №2);

  • проведено заміну засувки на водозаборі по вул. Фурманова (Ø 100);

  • відремонтовано засувки по вул. Миру, 15 та 17 (Ø50);

  • очищено 2 оглядових колодязів від землі та побутового сміття;

  • ліквідовано 15 поривів водомережі;

  • встановлені люки в кількості 3 штуки на оглядові колодязі по                             вул. Машинобудівна,4/1; вул. Миру,15; вул. Л.Татаренка,7;

  • здійснено підключення до центральної мережі водопостачання  2-х нових абонентів;

  • встановлено та опломбовано 8 лічильників холодної води та проведено пере опломбування 36 лічильників.


 

Водовідведення

         Підрозділ «Водовідведення» займається обслуговуванням 2-х очисних споруд та 7-ми каналізаційних насосних станцій.

          Протягом  І кварталу 2017 року прийнято та очищено стоків  – 56,2 тис.м3, в т.ч. від:

- населення – 27,3 тис.м3;

- бюджетних установ – 2,5 тис.м3

- інших  споживачів – 26,4 тис.м3, в т.ч. ПрАТ «Монделіс Україна» – 21,7 тис.м3.

         За аналогічний період минулого року було прийнято та очищено

49,0 тис.м3 стоків.

         За І квартал 2017 року споживання електроенергії по об’єктам дільниці «Водовідведення» в порівнянні з І кварталом минулого року зменшилося на 18,4 тис.кВт/год. (сума економії – 46,1 тис. грн.). Зазначена економія виникла завдяки впровадженню енергозберігаючих заходів.  

         За звітний період працівниками підрозділу водовідведення виконано наступні роботи:

 

1. Очисні споруди


  • демонтаж компресорів 23ВФ на ремонт;

  • ремонт компресору 25ВФ, його монтаж та підключення для подачі повітря;

  • ремонт насосу типу СД-18а з заміною підшипників, втулки, кріплення;

  • ремонт ерліфтів І та ІІ лінії біоочистки;

  • збирання жирових відходів.


2. КНС – 1 (вул. Відродження)


  • капітальний ремонт каналізаційно-насосної станції з заміною частини центрального самоплинного колектору з виконанням наступних робіт: виготовлення та встановлення дерев’яних щитів на стінах траншеї; розробка грунту в траншеї та котловані; перевезення грунту; цілодобова відкачка грунтових вод; заміна труби самоплинного колектору на глибині 5 метрів діаметром 326 мм протяжністю 17 метрів та її приєднання до існуючої каналізаційної мережі;

  • демонтаж  електродвигуна насосів № 1, 2, 3;

  • виготовлення і установка оглядового отвору діаметром 108 мм на насос №1 для очистки робочого колеса;

  • установка насоса типа «Гном» для відкачки стоків приймального резервуара;




  • ремонт дренажного насоса типу СМ №1 (заміна підшипників, заміна труби діаметром 59, виготовлення та заміна рами під насос);




  • змащення підшипників насоса типу СМ №1, 2.


3. КНС – 2 (вул. Миру)


  • прочищання каналізаційних оглядових колодязів із застосуванням гідродинамічної  установки високого тиску на базі спецавтомобіля;  

  • очищення приймального резервуару;

  • змащення підшипників насосу типу СД 18а.


4. КНС – 3 (вул. Набережна)


  • ремонт засувки Ø100;




  • змащення підшипників насосу типу СД 18а.


5. КНС – 4 (вул. Шкільна)


  • очищення робочого колеса від сторонніх предметів;

  • виготовлення та встановлення уловлювача перед приймальним резервуаром.


6. КНС – 5 (вул. Благовіщенська)


  • очищення робочого колеса від сторонніх предметів;

  • виготовлення та встановлення уловлювача перед приймальним резервуаром.


7. КНС – 6 (ДНЗ «Білочка»)


  • ремонт напірного колектору машинного відділення (заміна труби та відводів);

  • виготовлення лійки з заміною крану на насосі №1.


8. КНС – 7 (Насіннєвий завод)


  • прочищання каналізаційних оглядових колодязів із застосуванням гідродинамічної  установки високого тиску на базі спецавтомобіля;  

  • ремонт засувки приймального резервуару (Ø100);

  • встановлення насосу «Гном» для відкачки стічних вод з приймального резервуару.


9. Каналізація


  • прочищення каналізаційних колекторів каналопромивальною машиною  та гідродинамічною установкою високого тиску на базі спецавтомобіля для очищення трубопроводів по вулицях Благовіщенській, Відродження, Комарова, Ломоносова та Б.Хмельницького протяжністю 1711 метрів;

  • усунення поривів напірного колектору по вул. Кеніга (школа №2) та по              вул. Нескучанська;

  • пробивання, промивання, очищення каналізаційної мережі по

    вул. Відродження, 2а–6а; вул. Енергетиків (дамба); вул. Кеніга, 32, 36, 38, 40; вул. Комарова (ДНЗ «Казка»); вул. Машинобудівна, 6, 19; вул. Миру,13, 15, 17, 19, 25, 28, 30; вул. Набережна,10а; вул. Радянська, 2а; вул. Л.Татаренка, 1а, 3, 3а, 5а, 7а, 9а, 75.


 

Комунальне підприємство

«Енерголюкс»

 

Комунальне підприємство  «Енерголюкс» створено 1 липня 2014 року, займається  технічним  обслуговуванням  та  утриманням  в  належному  стані систем вуличного освітлення міста, виконує функції по технічному обслуговуванню та ремонту електрогосподарства комунального підприємства «Тростянецькомунсервіс».

Підприємством за І квартал 2017 року надано послуг на суму 189,3   тис. грн., вартість наданих послуг склала 181,0 тис. грн. Прибуток складає  8,3 тис. грн.

Станом на 01.04.2017 року прострочена заборгованість з оплати праці  відсутня.

Прострочена заборгованість по податках станом на 01.04.2017 року відсутня.

За І квартал 2017 року фонд споживання підприємства складає 56,6 тис. грн. На підприємстві працює 4 особи та 4 особи за сумісництвом. Середньомісячна  заробітна плата склала  3773 грн. 

Дебіторська заборгованість відсутня, кредиторська заборгованість –1,7 тис. грн.                                                    

На балансі підприємства знаходяться повітряні ліхтарні лінії електропередач, розташовані по вулицях Благовіщенська, Відродження, Миру, Кузьми Скрябіна, Зарічна, Руднєва, Баумана, Підлісна, Вознесенська, Луніна, 8-го Березня, Володимира Великого, Локомотивна, Ювілейна, Кеніга, Машинобудівна, Гаївська, Супруна, Шевченка, Л. Татаренка,               Б. Хмельницького, Вишнева, лінія електропередач до Круглого двору, а також обладнання декоративного підсвічення Альтанки, садиби Л. Кеніга, Круглого двору. Світлофорні об’єкти на перехресті вулиць Благовіщенська – Набережна – Олексія Братушко та вулиць Вознесенська – Грушевського – Л.Татаренка.

За І квартал 2017 року до підприємства надійшло 6 заяв, 2 з яких виконані, 4 лишається на контролі.

Виконувалися заяви громадян. Які надійшли на он-лайн платформу «Відкрите Місто». З початку року, громадянами міста було подано 24 заяви, 22 – виконані, 2 заяви лишаються на контролі.

Низькі температури зовнішнього повітря у зимовий період року негативно впливають на нормальну роботу гідравлічної системи навісного обладнання автовежі, саме тому у І кварталі 2017 року були незначні затримки у виконанні запланованих робіт.

Станом на 01.04.2017 року були проведені наступні роботи:

1. Встановлено 8 ліхтарів за адресами:

вул. Руднєва,  30, - 1 шт., пров. 1 Травня, 27, - 1 шт., вул. Смородянська 103 – 1 шт., вул. І. Ярмош, 1 - 1 шт., вул. Зелена 21 – 1 шт., вул. Катерини Левадної – 1 шт., вул. Будівельна 4 – 1 шт., вул. Герцена – 13 – 1 шт.,  та за іншими адресами.

         2. Замінено 93 лампи  вуличного освітлення за такими адресами:

вул. Чкалова 58 – 1 шт., вул. Короленка 46 – 1 шт., вул. Гурського 5 – 1 шт., вул. І. Ярмош 9А – 1 шт., вул.  Глінки 10 – 1 шт., пров. Коцюбинського 1 – 1 шт., вул. Шкільна 30 – 1 шт., вул. Радомлянська 42 – 1 шт., вул. Пролетарська 68 – 1 шт., пров. Шевченка 32 – 1 шт., вул. Лермантова 39 – 1 шт., вул. Грушевського 80 – 1 шт., вул. Мічуріна 37 – 1 шт.,  вул. Локомотивна 9 – 1 шт., та за іншими адресами.

  1. Встановлено 10 фотореле за такими адресами:


вул. Глінки 10 – 1 шт., вул. Пролетарська 88 – 1 шт., вул. Озерянка 59, 71 – 2 шт., пров. Луговий 2А – 1 шт., вул. Смородянська 19, 98 – 2 шт., вул. Жовтнева 51, 174 – 2 шт., вул. Шкільна 9Б – 1 шт.


  1. Виконано ремонт щитової вуличного освітлення на підстанції по               вул. Локомотивна, Кузьми Скрябіна.

  2. Виконувався ремонт світильників центральних доріг.

  3. Приємно відзначити, що компанія «Глобал Грін Енерджі», в рамках співпраці, безкоштовно надала для тестування 4 світлодіодних вуличних ліхтаря, які працюють від сонячних батарей. Три з яких знаходяться по вулиці Кеніга, один по вулиці Миру (вхід напроти пам'ятнику ім. П. І. Чайковському).


  Після проведення тестових випробувань, дане обладнання може розглядатись в подальшому для встановлення його по місту в рамках європейських проектів для переведення частини вуличного освітлення міста на незалежне, за рахунок використання сонячної енергії.


  1. Значна робота виконана по зрізуванню дерев. Було виконано 29 заяв громадян по вулицям Вознесенська, Кеніга, Озерянка, Грабовського та інші.

  2. Забезпечено електропостачання та чергування під час проведення  святкових заходів (Нового Року, Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 26-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан).

  3. За рахунок коштів міського бюджету було придбано інструмент для бандажної стрічки, технічне обладнання (драбину), комплект літньої резини до легкового автомобіля Fiat Doblo – загальна сума використаних коштів становить 26,0 тис. грн.


 

Дочірнє підприємство

 «Готель Тростянець»

 

        ДП «Готель Тростянець» надає в місті готельні послуги.

На підприємстві працює 5 осіб. Середньомісячна заробітна плата за звітний період склала  3248,60 грн.

       Всього в наявності підприємство має 9 номерів на 17 ліжко-місць. Завантаженість номерів за І квартал  2017 року  склали 19,0 %, проти 13,4 % відповідного періоду минулого року.

 

Динаміка надання ліжко-місць за І квартал 2015-2017 р. р.

 



 

 

         За звітний період  підприємством надано 291 ліжко-місце. В порівнянні з відповідним  періодом 2016 року, ліжко-місць збільшилось на 29,6% (86 ліжко-місце).       

          За І квартал 2017року ДП «Готель Тростянець» по результатам фінансової діяльності отримано дохід в сумі  – 113,0 тис. грн.,  витрати склали 137,0 тис. грн. Збиток становить 24,0 тис. грн.

      

 

      Доходи від основного виду діяльності отримано підприємством від надання ліжко-місць представлені в наступній таблиці:

 























Клас номера Ліжко-місця, кількість Доходи, тис. грн.
Стандарт          114   (39%)              18,3    (29,7%) 
Поліпшені          177   (61%)             43,3   (70,3%)
Всього: 291 61,6

 

        Також за І квартал 2017 року підприємство  отримало доходів у сумі 47,9 тис. грн. від надання приміщень  в оренду, відшкодування комунальних послуг та інших послуг.

       Станом на 01.04.2017 року підприємство не має заборгованості з оплати праці та заборгованості по податках і зборах.

        Загальна дебіторська заборгованість станом на 01.04.2017 року  складає  31,5 тис. грн., в т.ч. орендна плата – 7,2  тис. грн.

          Кредиторська заборгованість складає  45,1  тис. грн., із них 44,6 за опалення.

           Протягом звітного періоду  для забезпечення комфортних умов проживаючих  здійснено оновлення матеріальної бази  на загальну суму 15,0 тис. грн., з них 9,0 тис. грн. кошти місцевого бюджету:

          - придбано набір меблів в кімнату №5;

           - ковдра - 4шт., постільна білизна 4 комплекти, тюль, штори, рушники - 4 шт., вішалка, дзеркало - 4 шт.

       Для того, щоб привабити більшу кількість проживаючих і відповідно отримати більше доходів, головним завданням  підприємства є продовження проведення ремонтних робіт в кімнатах та будівлі готелю, доведення його послуг до вимог сучасних стандартів.

                          

Дочірнє підприємство

«Зеленбуд»

 

Дочірнє підприємство «Зеленбуд» комунального підприємства Тростянецької міської ради «Тростянецькомунсервіс» має підрозділи: благоустрій і ремонтна дільниця.

Балансова вартість основних фондів підприємства становить 5384727 грн. із них: тротуари – 1644745 грн., містки – 405023 грн.,  колодязі – 290 штук на суму 129308 грн.,  дерев на суму 109106 грн.  та інші – 3096545 грн.

Для забезпечення якісного виконання робіт підприємство орендує один автотранспортний засіб в КП «Тростянецькомунсервіс».

Загальна  кількість працюючих 15 чоловік.

Окрім працюючих згідно штатного розкладу, на підприємстві з березня 2017 року  на громадських роботах працює 10 осіб з Тростянецького РЦЗ.

 У звітному періоді проводилось зрізування аварійних дерев, розпилювання дров, чищення доріг від снігу, посипання тротуарів піщано- сольовою сумішю, проводилась очистка мереж ливневої каналізації та надавались інші послуги.

  За І квартал 2017 року було надано послуг на суму 321,4 тис. грн., вартість наданих послуг становить 309,1 тис. грн.       

Прибуток підприємства склав 12,3 тис. грн.

Станом на 01.04.2017 року прострочена заборгованість з оплати праці  та податках відсутня.

За І квартал 2017 року фонд споживання складає  167,7 тис. грн.

Середня  заробітна плата по підприємству становить 3727 грн.

Дебіторська заборгованість відсутня, кредиторська – 25,4 тис. грн.   

За звітний період надійшло від населення 35 заяв з питань ремонту колодязів, виділення відер, тросу, цепків,  спилення  дерев.

 Виконано 20 заяв, залишаються на контролі 15 заяв.

Також виконувались роботи по заявам, які надійшли на он-лайн платформу «Відкрите місто»: отримано 11 зверненнь, із них виконано 2, на контролі залишилось 9 заяв.                                                                                                                          У звітному періоді головам вуличних комітетів на колодязі видано 25 відер, 100 метрів тросу, 1 метр цепу на загальну суму  2,0 тис. грн. 

За І квартал 2017 року зрізано 64 дерева  на суму 43,1 тис. грн. по вулицях: Чехова, Вознесенська, Кеніга, Озорянка, Грабовського, Комунальна, Благовіщенська, Б.Хмельницького, Франка, Глінки, парк П.І.Чайковського.

В результаті спилення дерев було отримано  66,3 с/м дров, з яких 49,8 с/м було завезено   у КП «ТЖЕУ», 15 с/м  у КП  «Тростянецькомунсервіс» та 1,5 с/м  у ДП «Екосервіс».

Проведено розпилення дров у Цукрозаводському клубі  та КДК «Тростянецький»   на суму  2,3 тис. грн.

        Проведено фарбування огорожі по вул. Миру на суму 9,1 тис. грн.

       Були виконані роботи по відлову бродячих тварин на суму 10,7 тис. грн

У звітному періоді проводився благоустрій місць відпочинку на водоймі в урочищі «Нескучне»,   надано послуг на суму  24,1 тис. грн. 

 Протягом звітного періоду  утримувалися  в  належному стані  парки, дороги, тротуари, проводилося чищення пішохідних доріжок від снігу та їх посипання піщано-сольовою сумішшю. Надано послуг на суму 213,3 тис.грн. 

Також надавалися послуги по проведенню святкових заходів на суму 10,4 тис.грн.

 

Дочірнє підприємство

«Екосервіс»

 

Дочірнє підприємство «Екосервіс» КП Тростянецької міської ради «Тростянецькомунсервіс» визначено виконавцем послуг по збиранню та захороненню твердих побутових відходів по м. Тростянець.

       На підприємстві  діють  підрозділи:

- санітарне очищення - (збирання та захоронення твердих побутових  відходів);     

-  шляхова дільниця - (надання автопослуг з благоустрою міста).

Для надання послуг  використовується  10 одиниць транспортних засобів         та 2 причепи, а саме: 4 сміттєвоза; трактори  ЮМЗ - 6; Т- 40 - 2 одиниці;  трактор Т-150 (бульдозер); автонавантажувач Т – 150 К;  грейдер ДЗ-143 (потребує ремонту); ЗІЛ - 130 КДМ;  причепи 2ПТС - 4  – 2 одиниці. 

Чисельність працюючих на підприємстві складає  - 25 чол., в т.ч. 1 чол. сумісник.

Фонд заробітної плати  за І квартал 2017 року  становить – 295,3 тис. грн. 

         Середньомісячна заробітна плата одного працюючого за звітний період склала – 3937,30 грн. (за І квартал минулого року цей показник становив  - 2256,90 грн.). Збільшення відбулось за рахунок підвищення мінімальної заробітної плати  з 01.01.2017 р. до 3200,00 грн.

Підприємством   за І квартал 2017  року  отримано доходів – 609,6 тис. грн. Загальні витрати за звітний період склали – 626,8 тис. грн.   Сплачено податку на прибуток  1,9 тис. грн.            

Підприємство спрацювало зі збитком  17,2 тис. грн. (за І квартал 2016 року  підприємство мало прибуток у сумі  – 63,3 тис. грн.).

   Збиток пов'язаний з провенням в березні 2017 року тендера на закупівлю послуг на утилізацію сміття (договір укладено з  06.04.2017 року).

Відшкодування частини робіт по утилізації сміття виконаних у І кварталі 2017 року відшкодується підприємству  в квітні місяці 2017 року. Основними витратами на виробництво  є придбання запасних частин до рухомого складу підприємства.

Загалом витрачено 45,8 тис. грн. за які було придбано нові шини на трактор ЮМЗ - 6 на суму – 3,7 тис. грн. та замінено двигун на сміттєвозі ГАЗ-53, вартість якого 9,9 тис. грн. решта витрат витрачено на поточний ремонт техніки.

  Надані послуги по дільницях:

- шляхова дільниця та благоустрій – 76,8 тис. грн. (за І квартал 2016 року – 322,1 тис. грн.)   виконання  обсягу послуг відбулося на  23,8%. В минулому році 281,6 тис. грн. становили послуги на впорядкування дитячих майданчиків, в цьому ці роботи заплановані для проведення у квітні місяці;

- санітарне очищення  – 590,3 тис. грн. (за І квартал 2016 року – 399,2 тис. грн.) збільшення обсягу послуг відбулося  на 191,1 тис. грн.,  або  47,9 %;                                                   

 - інші доходи склали – 19,3 тис. грн.

            Дебіторська заборгованість  станом на 01.04.2017 р. становить -

130,1 тис. грн.,  (на 01.04.2016 року було 103,5 тис. грн.).

          Загальна сума дебіторської  заборгованості по підприємству утворилася  за рахунок  несвоєчасної сплати за послуги  підприємствами – 36,2 тис. грн. та внаслідок неперерахування за пільги і субсидії за березень 2017 року.

         Кредиторська заборгованість за роботи і послуги на 01.04.2017 року становить – 94,7 тис. грн., в т.ч.:

           -  КП  «ТКС»  -   60,2 тис. грн.;

           -  Надежда – Рітейл – 17,9 тис. грн. (за паливо мастильні матеріали);

           -  ФОП Тесля – 5,1 тис. грн. (за запчастини);

           -  Інші -  11,5 тис. грн.

           На 01.04. 2016 року  цей показник складав – 75,1 тис. грн.

Прострочена заборгованість по податках станом на 01.04.2017 року відсутня.

Заборгованість по заробітній платі відсутня.

Послугою централізованого вивезення твердих побутових відходів станом на 01.04.2017 року користуються 12536 чол., (це 4690 абонентів в багатоквартирному житловому фонді та 7846 абонентів у приватному секторі), що становить 60,3 % від загальної кількості проживаючих у місті на 01.04.2017 р.

         Послуга з вивезення сміття надається  на 160-ти   вулицях міста, що становить майже 87 % від загальної кількості вулиць.

       Послугами по збиранню та захороненню ТПВ користуються 282 установи, підприємства та організації, а саме:

    -   бюджетні установи уклали - 40 договорів;

     -  інші споживачі (підприємства та організації) - 178 договорів;  

     -  захоронення ТПВ (самовивіз)  -  64 договори. 

В розрізі споживачів за І квартал 2016 року та І квартал 2017 року зібрано та захоронено твердих побутових відходів  від всіх категорій споживачів по місту:

 













































 

Категорія споживача
Обсяг ТПВ (м3)  за І кв. 2016 року Питома вага в (%) Обсяг ТПВ (м3)   за І кв. 2017 року Питома вага в (%)
Населення 5068,96 62,5 5120,151 64,2
Бюджетні установи 1339,528 16,5 703,140 8,8
Інші споживачі 663,849 8,2 605,634 7,6
Захоронення (самовивіз)  

1035,027
 

12,8
 

1552,322
 

19,4
Всього 8107,370 100% 7981,247 100%

 

Всього підприємством   за І квартал  2017 року  зібрано та захоронено – 7981,247 м3 твердих побутових відходів, що на 126,1 м3 менше, ніж за минулий рік.

По населенню обсяги збирання ТПВ зросли на 1,0 % за рахунок збільшення норм накопичення сміття в багатоквартирних будинках. Також збільшено обсяги захоронення ТПВ (самовивозом) на 50,0 % за рахунок  покращення виробничої діяльності підприємствами ТОВ «ТД Ельдорадо», ДП Локомотивне депо

ст. Смородино, ФОП Поляковський, Локнянське БСР.

Від запровадженого роздільного збору ТПВ підприємством у першому кварталі 2017 року отримано кошти у сумі 1393,6 грн. Здано  1248,0 кг скла та 416,0 кг ПЕТ пляшки і пластику. Проведено вивіз гілок для переробки згідно договору з ТОВ НВП Техноліт на суму 520,0 грн. 

За І квартал  2017 року  ДП «Екосервіс» виконані наступні роботи:

1. Проводилось вивезення сміття по замовленню міської ради з парку ім. П.І. Чайковського, парку Благовіщенський, вул. Благовіщенська,  урочища Нескучне,  з території садиби Л.Є.Кеніга, пл. 40-ї Армії, вул. Миру, вул. Кеніга, 

вул. Набережна, вул. Вознесенська. Вивезено 439 м3 твердих відходів на суму  -  40,0 тис. грн.

   2. Проводилося чищення доріг міста від снігу на загальну суму – 43,8 тис. грн.

   3. Посипано доріг піщано-сольовою сумішшю на суму – 29,4 тис. грн. Підсипались підйоми по вулицях Набережній, Нескучанській, Заводській, Пам’яті, Луніна та центральні вулиці міста: Миру, Кеніга, К.Скрябіна, Л.Татаренка, Набережна, Гришина, Б.Хмельницького, Сосновий бір.

    4. Проведено підсипку доріг будівельними відходами на суму – 576,74 грн. по квартальному комітету «Цукрозаводський» впорядковувалась вул. К.Скрябіна, після проведення водогону.

   5. Проведено ліквідацію стихійних сміттєзвалищ по вулицях:  Некрасова, Островського, Відродження, Вознесенська, Л.Татаренка, Благовіщенська, 46, Заводська – Ломоносова (в районі гуртожитку), по трасі Тростянець – Станова.

 Загалом вивезено 129 м3 сміття  на суму – 10832,63 грн.

         Загальна сума виконаних робіт становить – 124681,43 грн.

 

          Комунальне підприємство Тростянецької міської ради

„Тростянецький ринок ”

 

          12.02.2016 року рішенням Тростянецької районної ради 7 скликання 6 сесії «Про передачу зі спільної власності територіальних громад сіл та міста Тростянецького району до комунальної власності територіальної громади                м. Тростянець КП «Тростянецький ринок» було передано зі спільної власності територіальних громад сіл та міста Тростянецького району до комунальної власності територіальної громади м. Тростянець комунальне підприємство «Тростянецький ринок».

КП Тростянецької міської ради «Тростянецький ринок» займається здачею в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

                За І квартал 2017 року підприємство отримало дохід від надання послуг в сумі 248,2 тис. грн., а саме:

- від основного виду діяльності в сумі  225,9 тис. грн.;

- від відшкодування витрат за електроенергію в сумі – 22,3 тис. грн.

         Витрати підприємства за І квартал 2017 року відповідно 232,4 тис. грн.

         По результатам роботи за І квартал 2017 року підприємство отримало  прибуток в сумі 15,8 тис. грн.

 

Надходження коштів від послуг, які надаються

КП ТМР "Тростянецький ринок"

за січень - березень 2016 - 2017 р.р.

 



 

 

 

 

Станом на 01.04.2017 року поточна заборгованість з оплати праці становить 15,1 тис. грн. (заробітна плата за березень 2017 р.).

        Заборгованість по податках станом на 01.04.2017 року відсутня.

        Дебіторська  заборгованість за товари, роботи  складає 9,6  тис. грн.

        На підприємстві працює  12 осіб, середньомісячна заробітна плата за І квартал 2017 року склала -  3248,8 грн. 

        Протягом звітного періоду здійснювався  благоустрій сільськогосподарського майданчика (підсипка майданчика щебенем) 6,3 тис. грн., також розпочаті роботи по капітальному ремонту м’ясного та молочного павільйонів (утеплення стін та стелі, заміна підлоги).

       Виконані  роботи по утепленню вхідних дверей (додатково добудовані тамбури в м’ясний та молочний павільйони) на суму 5,0 тис. грн.

 

Дочірнє підприємство

«Ринок Європейський»

 

          23.12.2016  року рішенням Тростянецької міської ради 7 скликання 17 сесії «Про погодження створення дочірнього підприємства «Ринок Європейський» комунального підприємства Тростянецької міської ради Тростянецький ринок» було створено дочірнє підприємство «Ринок Європейський».

         ДП «Ринок Європейський» КП ТМР «Тростянецький ринок» (єдиний майновий комплекс), який розташований за адресою; 42600, Сумська обл.,

м. Тростянець, вул. Вознесенська,3  ЄДРПОУ 41079611.

ДП «Ринок Європейський» КП ТМР «Тростянецький ринок» займається здачею в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

                 Підприємством за І квартал 2017 року було надано послуг на суму 105,9 тис. грн., а саме орендна плата – 41,4 тис. грн., кошти отримані від відшкодування електроенергії в сумі - 35,8 тис.грн. та дохід від безоплатно отриманих основних засобів в сумі 28,7 тис. грн.

 Відповідно  витрати підприємства за І квартал 2017 року – 98,8 тис. грн.

 По результатам роботи за І квартал 2017 року підприємство отримало прибуток в сумі -  7,1 тис. грн.

         Заборгованість по податках станом на 01.04.2017 року відсутня.

         На підприємстві працює 3 особи, середньомісячна заробітна плата за  І квартал 2017 року склала – 3633,0 грн.

Заборгованість по заробітній платі відсутня.

     

         Комунальне підприємство

          «Міська ритуальна служба»

 

Метою діяльності підприємства є організація поховань та надання пов’язаних з ними послуг.

Працюючих на підприємстві, згідно штатного розкладу, 6 осіб.

         Основним завданням КП „Міська ритуальна служба”є:

  • утримання в чистоті міських кладовищ (№ 1 по вул. Пам’яті, №2 по вул. Луніна, № 3 по вул. Радомлянській, № 4 по вул. Смородянській).


На утримання в належному стані кладовищ комунальному підприємству „Міська ритуальна служба” Тростянецькою міською радою у    І кварталі 2017року були виділені кошти в сумі 69,8 тис. грн.

За звітний період оформлено:

  • договорів - замовлень на поховання – 84 шт., на суму – 2,3 тис. грн.;

  • договорів на прибирання індивідуальних могил  – 37 шт. на суму – 1,9 тис. грн.


Всього надходжень:  4,2 тис. грн.

Разом: 74,0 тис. грн.

        Ці кошти було витрачено на:

  • заробітну плату з нарахуваннями – 62,1 тис. грн.; 


  -    загально-цехові та загальновиробничі витрати – 8,3 тис;

  -    підзвітні кошти – 0,4 грн.

             Всього витрат: 70,8 тис. грн.

             На кінець звітного періоду прибуток по підприємству складає – 3,2 тис. грн.

   За І квартал 2017 року проведено 84 поховання.

   Послуги на поховання надавали:

ПП «Коррунд» -  64 поховання         Кладовище №1 –    57 поховань;

ПП «Арсенова» - 11 поховань           Кладовище №2 –    21 поховання;

      ПП «Баранюк» -  7  поховань            Кладовище №3 –    1 поховання;

РС «Вічна пам’ять» - 2 поховання    Кладовище №4 –    5 поховань.

У звітному періоді проводились роботи по очищенню від снігу заїздів на всі міські кладовища (транспортні послуги надавало ДП «Екосервіс»); проводилася підсипка доріжок на території кладовищ піщано-сольовою сумішшю; - вивезено сміття 54 м. куб. (транспортні послуги надавало ДП «Екосервіс»,  приватне підприємство «Коррунд»); проводилося спилювання сухих аварійних дерев на міських кладовищах (№1 – 1 береза, 2 верби); вирубувалися порослі на всіх міських кладовищах; прибиралися покинуті могили.

За звітний період виконано наступні роботи:

  • впорядкування могил героїв Радянського Союзу;

  • пофарбовано контейнери для сміття, пам’ятники та знаки жертвам Голодомору, (роботи проведені за рахунок КП «Міська ритуальна служба» та спонсорської допомоги (фарба): ПП «Баранюк» РС «Вічна пам'ять» та ПП «Етуаль»);

  • побілено стелу для прощання з померлими, бордюри, туалети;

  • пофарбовано ворота та  шлагбаум на трьох заїздах центрального кладовища;

  • придбано та встановлено два контейнера для сміття на кладовищі №1.


 

Показники роботи

комунального підприємства

«Міська ритуальна служба»

 протягом І кварталу 2017 р. в порівнянні з 2016 р.

 

































   

Основні види робіт
2016 рік 2017 рік
1. Вивезення сміття:

   

- вивіз сміття ФОП «Коррунд» спонсорська допомога

 

-    ДП «Екосервіс»     

 
20 м. куб.  

 

    6 м. куб.

 

 

14 м. куб.

 
 54 м. куб.

 

  24 м. куб.

 

 

30 м. куб.

 
2. Прибирання індивідуальних могил:

  • кладовище №1

  • кладовище №2

  • кладовище №3

  • кладовище №4


 
3 шт.

3

-

-

-
37 шт.

17

10

-

10
3.  Придбання контейнерів для сміття

 
2 шт. 2 шт.
4. Всього поховань 89 84

 

 

 

Комунальне підприємство Тростянецької міської ради

«Бюро технічної інвентаризації»

 

КП Тростянецької міської ради «Бюро технічної інвентаризації»

займається обліком нерухомого майна та наданням послуг по технічній інвентаризації фізичним і юридичним особам незалежно від форми їх власності.

                Підприємством   за  І квартал  2017 року  було  надано послуг   на суму

42,2  тис. грн., витрати підприємства за відповідний період -  38,5  тис. грн., по результатам роботи за І квартал 2017 року  підприємство отримало прибуток в сумі 3,7 тис. грн.

        Станом  на 01.04.2017 року  заборгованість  з  оплати  праці  відсутня.

        Кредиторська  заборгованість   станом   на  01.04.2017 року   становить 0,8 тис. грн. ТОВ Сумигаззбут за березень місяць 2017 року.

Дебіторська  заборгованість  - відсутня.

На    підприємстві  працює    2  особи,  середньомісячна  заробітна  плата за  І квартал 2017 року  склала -  3,9 тис. грн. 

За І квартал 2017 року сплачено внесків до пенсійного фонду у сумі  5,1 тис. грн., податок на доходи громадян утриманий із заробітної плати у сумі – 4,2 тис. грн.

         Витрати підприємства за  І квартал 2017 року складають 38,5 тис. грн., із них:

- заробітна плата   -   23,4 тис. грн.;

- єдиний соціальний внесок – 5,1 тис. грн.;

- придбання матеріалів –1,6 тис. грн.

- послуги зв’язку – 0,5 тис. грн.

- плата за оренду приміщення – 3,6 тис. грн.;

- електроенергія -  0,7 тис. грн.;

- опалення – 2,8 тис. грн.;

- комунальні платежі (водопостачання, технічне обслуговування газових мереж) -  0,3 тис. грн.;

- касове обслуговування та відсотки за користування кредитом –0,5 тис. грн.

           За І квартал 2017 року до підприємства надійшло 73 заяви,  із яких всі виконані.

Населенню видано:

довідок-характеристик в кількості 61 шт. на суму – 3,3 тис. грн.;

довідок про відсутність забудов в кількості 5 шт. на суму- 1,5 тис. грн.

Технічних паспортів для проведення приватизації квартир в кількості  2 шт. на суму – 0,7 тис.грн.

 

 

 
                     Міський голова                                             Ю.А. Бова