ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXIV

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

22.06.17/6

Дата реєстрації:

23.06.2017

Проголосовано:

23.06.2017 10:59:02

Автор:

Івах Г.А.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    18
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 22.06.17/6



                                  У К Р А Ї Н А                       Проект


 

Тростянецька міська рада

24 сесія 7 скликання

 



Р І Ш Е Н Н Я


 

від 23.06.2017року


м. Тростянець                                                                                                                        №_____

 

Про утворення Відділу «Інспекція з

благоустрою м. Тростянець Сумської

області» апарату Тростянецької міської

ради та затвердження Положення

 

З метою  здійснення контролю за станом благоустрою м. Тростянець, виконанням Правил благоустрою території, забезпечення чистоти і порядку, тиші в громадських місцях м. Тростянець, утриманням в належному стані закріплених за підприємствами, установами, організаціями суб’єктами господарювання та громадянами територій, керуючись Законом України «Про благоустрій населених пунктів», Наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 09.11.2007 року №177 «Про затвердження Примірного положення про інспекцію з благоустрою населеного пункту», ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», 

 
міська рада вирішила:

 

1. Створити Відділ «Інспекція з благоустрою м. Тростянець Сумської області» апарату Тростянецької міської ради.

 

2. Затвердити Положення «Інспекція з благоустрою м. Тростянець Сумської області» апарату Тростянецької міської ради.

 

3. Дане рішення опублікувати в ЗМІ.

 

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на міського голову.  

 

 
Міський голова          Ю.А. Бова

                                                                                                                                                                  

 

 

  
       Додаток

   до рішення 24 сесії 7 скликання

   Тростянецької міської ради

    від 23.06.2017 року № _____     

 

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ «Інспекція з благоустрою м. Тростянець Сумської області»  апарату Тростянецької міської ради

 

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ  

1.1.   Відділ «Інспекція з благоустрою м. Тростянець Сумської області» апарату Тростянецької міської ради (далі – Відділ) є виконавчим органом Тростянецької міської ради.       

1.2. Відділ у своїй діяльності підзвітний і підконтрольний міській раді, підпорядкований її виконавчому комітету, міському голові, заступнику  міського голови  з питань житлово-комунального господарства, будівництва, благоустрою, транспорту та зв’язку апарату  Тростянецької міської ради.

1.3. У своїй діяльності Відділ керується Конституцією і законами України, постановами Верховної Ради України, декретами, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, актами Президента України,  рішеннями Сумської обласної ради, розпорядженнями голови Сумської обласної державної адміністрації, Правилами благоустрою території, забезпечення чистоти і порядку, тиші в громадських місцях м. Тростянець,   рішеннями Тростянецької міської ради та її виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, даним Положенням та іншими нормативними актами.  

1.4.  Відділ утримується за рахунок коштів міського бюджету.

1.5. Відділ утворюється у складі: начальника відділу та двох інспекторів апарату Тростянецької міської ради. Начальник за посадою є посадовою особою органу місцевого самоврядування. Інспектор за посадою є службовцем апарату органу місцевого самоврядування.

Начальник та інспектори Відділу забезпечуються формою встановленого зразка, відеокамерами, транспортними засобами (велосипедами та інше) та іншою матеріально-технічною базою.

1.6. Начальник та інспектори Відділу забезпечуються відповідними посвідченнями (додаток  1 до Положення).

1.7.  Положення про Відділ затверджується Тростянецькою міською радою.   Посадові інструкції інспекторів Відділу затверджуються розпорядженням міського голови                      

1.8. На посаду начальника Відділу призначаються за конкурсом особи, що мають вищу освіту і бажано стаж роботи в органах місцевого самоврядування або на державній службі за фахом. Начальник та інспектори Відділу приймаються та звільняються з посад розпорядженням міського голови в порядку, передбаченому чинним законодавством України.  

1.9.  Повноваження інспекторів Відділу поширюються на територію

м. Тростянець.

1.10.  Міська рада створює умови для нормальної роботи та підвищення кваліфікації Відділу, забезпечує їх приміщеннями, телефонним зв’язком, сучасними засобами оргтехніки, транспортом для виконання службових обов’язків, законодавчими та іншими нормативними актами і довідковими матеріалами, посібниками та літературою.         

 

ІІ. МЕТА І ЗАВДАННЯ ВІДДІЛУ 

 2.1. Відділ утворюється з метою здійснення контролю за дотриманням юридичними та фізичними особами «Правил благоустрою території, забезпечення чистоти і порядку, тиші в громадських місцях м. Тростянець», Закону України «Про благоустрій населених пунктів», нормативно-правових актів, що регулюють відносини в сфері благоустрою на території

м. Тростянець.

         2.2.  Основними завданням Відділу є: 

2.2.1. Контроль за станом благоустрою м. Тростянець, охороною  зелених насаджень і водойм, утримання в належному стані  закріплених за підприємствами, установами, організаціями, суб’єктами господарювання та громадянами територій.

2.2.2. Контроль за дотриманням Правил благоустрою території, забезпечення чистоти і порядку, тиші в громадських місцях м. Тростянець.

2.2.3. Сприяння розвитку та поліпшення стану благоустрою

м. Тростянець.

2.2.4.  Притягнення винних осіб до відповідальності за порушення законодавства у сфері благоустрою.

2.2.5. Профілактика запобігання правопорушень в сфері благоустрою м. Тростянець.

2.2.6 Утримання в належному санітарному стані території

м. Тростянець.

2.3. Відділ у процесі виконання покладених на нього функцій взаємодіє з виконавчими органами міської ради, органами виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями.

 

ІІІ. ФУНКЦІЇ ВІДДІЛУ

3.1. У межах своєї компетенції Відділ:  

3.1.1. Проводить рейди, перевірки та обстеження територій та об’єктів міста Тростянець, щодо стану їх благоустрою та додержання підприємствами, установами, організаціями, суб’єктами господарювання та громадянами законодавства у сфері благоустрою.

3.1.2. Складає акти, приписи (попередження) (додаток 2 до Положення) щодо приведення об’єктів та елементів благоустрою міста до належного стану з визначенням строків для проведення певних заходів та здійснює контроль за їх виконанням.

3.1.3. Складає протоколи про адміністративні  правопорушення (додаток №3 до Положення) законодавства у сфері благоустрою населених пунктів для притягнення винних до відповідальності, порядок складання та розгляду яких, визначений Кодексом України про адміністративні правопорушення.

3.1.4. Проводить перевірки виконання вимог щодо благоустрою прилеглої території об’єктів після  закінчення будівництва (ремонту, реконструкції, тощо).

3.1.5. Згідно з чинним законодавством вживає заходів щодо зупинення робіт, які проводяться самовільно і порушують стан благоустрою

 м. Тростянець.

3.1.6.  Сприяє забезпеченню чистоти і порядку, очищенню територій та об’єктів від побутових відходів та самовільно розміщених об’єктів чи елементів.

3.1.7. Здійснює контроль за  виконанням заходів та приписів з приведення до належного стану територій та об’єктів благоустрою

м. Тростянець, в т.ч. після виконання земляних робіт.

3.1.8.  Бере участь в обговоренні  проектів благоустрою об’єктів та елементів благоустрою міста, іншої технічної документації з питань благоустрою і вносить відповідні пропозиції на розгляд  органів місцевого самоврядування, підприємств, установ організацій та суб’єктів господарювання незалежно від форм власності.

3.1.9. Залучає громадських інспекторів (в разі їх наявності) з благоустрою до участі в перевірках, шляхом  відповідного направлення  для контролю за дотриманням  юридичними чи фізичними особами вимог законодавства у сфері благоустрою.

3.1.10. Вимагає надання звітів від громадських інспекторів з благоустрою після проведення ними перевірок.

3.1.11. Веде профілактичну роботу щодо порушень вимог законодавства у сфері благоустрою.

3.1.12.  Видає ордери (дозволи) на порушення об’єктів благоустрою, пов’язаних з виконанням суб’єктами господарювання та фізичними особами земляних робіт.

3.1.13. Бере участь та безпосередньо розглядає  звернення та скарги  підприємств, установ, організацій, суб’єктів господарювання і громадян з питань, що належать до компетенції Відділу.

3.1.14. Розробляє проекти рішень, розпоряджень та інших нормативно-правових актів, в межах повноважень Відділу, для їх розгляду міською радою, її виконавчим комітетом та міським головою у встановленому законом порядку.

3.1.15. Входить до складу комісії по обстеженню зелених насаджень, які підлягають видаленню по м. Тростянець.

3.1.16.  Відповідно до закону здійснює фотографування, звукозапис, відео зйомку для встановлення наявності або відсутності правопорушення, щодо вимог законодавства з питань благоустрою.

3.1.17. Вживає заходи, в межах наданих повноважень, щодо запобігання та протидії корупції.

         3.1.18. Вносить пропозиції керівництву міської ради щодо удосконалення роботи Відділу та усунення суперечностей між актами законодавства щодо заповнення прогалин в ньому.

3.1.19. Вносить пропозиції щодо розвитку та поліпшення стану благоустрою території м. Тростянець, удосконалення Правил благоустрою території, забезпечення чистоти, порядку, тиші в громадських місцях

м. Тростянець.

         3.1.20. Одержує в установленому порядку  від органів влади, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання  покладених завдань згідно з чинним законодавством.

         3.1.21. Забезпечує підготовку та публікацію матеріалів, які відносяться до компетенції Відділу на сайті міської ради та в ЗМІ.

3.1.22. При виконанні службових обов’язків  інспектор Відділу повинен мати при собі службове посвідчення та положення про відділ «Інспекція з благоустрою м. Тростянець Сумської області апарату Тростянецької міської ради.

3.1.23. Бере участь у судових засіданнях, пов’язаних з розглядом справ щодо порушення стану благоустрою та додержання підприємствами, установами, організаціями, суб’єктами господарювання та громадянами законодавства у сфері благоустрою

3.1.24. Виконує інші функції, що виникають при виконанні покладених на нього завдань.

 

3.2. Відділ має право:

-  залучати спеціалістів інших виконавчих органів міської ради, підприємств, установ та організацій для розгляду питань, що належать до його компетенції;

-   отримувати в установленому порядку від державних органів, інших виконавчих органів  міської ради,  підприємств, установ та організацій усіх форм власності інформацію, документи та інші матеріали, необхідні для виконання покладених на нього завдань;

-   ініціювати скликання в установленому порядку нарад з питань, що належать до його компетенції;

- інформувати міського голову, заступника міського з питань житлово-комунального господарства, будівництва, благоустрою, транспорту та зв’язку апарату  Тростянецької міської ради щодо відсутності повноважень, які не передбачені цим Положенням,  а також  про випадки неподання  або несвоєчасного подання на вимогу Відділу документів, матеріалів, іншої інформації, необхідних для виконання Відділом своїх повноважень;

- брати участь у засіданнях  сесій міської ради, виконавчого комітету, інших колегіальних органів, постійних комісій міської ради, нарадах, комісіях, робочих групах утворених міським головою, міською радою та її виконавчими органами, у разі розгляду на них питань, які відносяться до компетенції відділу;

- за погодженням з власниками входити на територію підприємств, установ та організацій, крім режимних об’єктів для огляду територій та контролю за дотримання Правил благоустрою території, забезпечення чистоти і порядку, тиші в громадських місцях м. Тростянець. В разі не допуску працівника Відділу, інформуються органи внутрішніх справ;

- проводити контроль та обстеження з дотримання підприємствами, установами, організаціями не залежно від форм власності, фізичними особами підприємцями, законодавства у сфері благоустрою.

-   брати участь у роботі консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів для сприяння здійсненню покладених на нього завдань.

 

ІV.  КЕРІВНИЦТВО  ВІДДІЛОМ 

4.1. Відділ очолює начальник, який призначається за конкурсною основою на посаду та звільняється з посади  розпорядженням міського голови з урахуванням вимог Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування». .

4.2. Начальник Відділу: 

-    очолює Відділ, здійснює керівництво його діяльністю;

- визначає напрямки діяльності, шляхи вдосконалення й підвищення ефективності роботи Відділу;

-  представляє Відділ у відносинах з іншими органами, підприємствами, установами, організаціями; 

- несе персональну відповідальність за невиконання, або неналежне виконання покладених на нього завдань, реалізацію його повноважень, дотримання трудової дисципліни; 

- організовує та контролює виконання Відділом Конституції та законів України, актів Президента України та Кабінету Міністрів України, розпоряджень та доручень міського голови, рішень Тростянецької міської ради і  її виконавчого комітету;

- планує роботу відділу, подає пропозиції до перспективних та поточних планів роботи Відділу;

- подає пропозиції міському голові щодо штатного розпису, заохочення, підвищення рангів, накладення дисциплінарних стягнень на працівників Відділу;

- подає пропозиції щодо призначення на посади, звільнення з посад працівників Відділу, своєчасне заміщення вакансій  відповідно до Закону;

- звітує про проведену роботу Відділом в порядку, визначеному законодавством України.

4.3.  У разі відсутності інспектора Відділу, його обов’язки виконує начальник Відділу. На період відсутності начальника Відділу його обов’язки виконує інспектор Відділу,  визначений розпорядженням міського голови.

 

V. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ  ВІДДІЛУ 

5.1.   Начальник та інспектори Відділу несуть відповідальність за не належне виконання покладених на Відділ даним Положенням повноважень у порядку, передбаченому чинним законодавством України. Повноваження Відділу розподіляються начальником між інспекторами Відділу та закріплюються у посадових інструкціях. 

5.2.    За порушення трудової та виконавчої дисципліни начальник та інспектори Відділу притягуються до відповідальності згідно з чинним законодавством України.

 

VІ. ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ 

6.1. Припинення діяльності Відділу здійснюється у встановленому порядку відповідно до вимог чинного законодавства України. 

6.2. Зміни і доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.

 

 
Секретар міської ради                                          А.І. Шацька

 

 

 

 

 
Додаток  1

                                                                                                         про відділ «Інспекція з благоустрою

                                                                                                    м. Тростянець Сумської області»

                                                                                                          апарату Тростянецької міської ради

 

 

 

 

 

 



 

 

 






 

Тростянецька міська рада

Виконавчий комітет

ПОСВІДЧЕННЯ № __

 _______________________

дійсно є _______________________________

 

Міський голова              Ю.А. Бова


 

__ ___________   20__  року

 

 








Особистість   ________________  



                      ______________


                                  засвідчую

                            

                      Міський голова

 

                   Ю.А. Бова _________


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Додаток  2

                                                                                                         про відділ «Інспекція з благоустрою

                                                                                                    м. Тростянець Сумської області»

                                                                                                          апарату Тростянецької міської ради



 
УКРАЇНА

Тростянецька міська рада

Виконавчий комітет

Інспекція з благоустрою м. Тростянець Сумської області

                                                 

ПОПЕРЕДЖЕННЯ (ПРИПИС) № ____

      «      » ______20___ р.                                                                        м. Тростянець.

Гр.________________________________________________________«    » ___________ р.н.   проживаючому________________________________________________________________ працюючому__________________________________________________________________

Вами допущено порушення вимог_____ статті _______  Правил благоустрою території, забезпечення чистоти, порядку, тиші в громадських місцях м. Тростянець,_____________ та_______________________________________________________________________ саме: __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Діючи на підставі______________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________________пропонуємо  Вам  в  _______________ термін  з дня отримання попередження (припису ) __________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

                В разі не усунення наслідків порушення ми будемо вимушені________________ _____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

 

Інспектор                                   ______________________________________

 

             

Отримав(ла )                          ________________________________________

 

 

 

 

 
Додаток  3

                                                                                                         про відділ «Інспекція з благоустрою

                                                                                                    м. Тростянець Сумської області»

                                                                                                          апарату Тростянецької міської ради

 

 

 

 
                  ПРОТОКОЛ                      Серія ТА № ____________

про адміністративне правопорушення

за ч._____ ст._________________________ Кодексу України про  адміністративні  правопорушення

 

«_____ »_______________201_ р.                                                                                  м. Тростянець

 

__________________________________________________________________________________

(ПІБ, посада особи, яка склала протокол)

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

(вказати прізвище, ініціали порушника, дата, час, місце та суть правопорушення)

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________тобто скоїв(ла) правопорушення, передбачене  ч.____ ст._________ Кодексу України про адміністративні правопорушення, (чим заподіяв(ла) матеріальну шкоду)__________________________________

__________________________________________________________________________________                                                                                                                                                                           

                                                  (вказати характер  та розмір  заподіяної  матеріальної  шкоди)                              

__________________________________________________________________________________

        Свідки  правопорушення:

1. ___________________________________адреса ______________________ підпис __________

2. ___________________________________адреса ______________________ підпис __________

Гр. ___________________________________ роз’яснено права та обов’язки, передбачені ст. 63 Конституції України, ст. 268 Кодексу України про  адміністративні  правопорушення. Оголошено, що розгляд адміністративної справи відбудеться ____________________ 201_ року о __________ в залі засідань Тростянецької міської ради.

 

     Підпис __________________

 

 

Відомості про особу правопорушника:

1. Прізвище, ім’я, по батькові_________________________________________________________

2. Дата, рік народження _____________________________________________________________

3. Місце прописки _____________________ вул. ______________________ буд. _____ кв. _____

4. Тел. ____________________, моб. _____________________

5. Місце проживання ___________________ вул. ______________________ буд. _____ кв._____

4. Місце роботи _____________________________________________ тел. ___________________

    Посада ____________________________  розмір зарплати (пенсії)________________________

5. Сімейний  стан ______________________ ; 6. На утриманні осіб ____________ 

 

Пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності: ___________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Підпис особи, яка притягається до                                                  Підпис посадової особи, яка

адміністративної відповідальності                                                   склала протокол

     (зі змістом протоколу ознайомлений,

           копію протоколу отримав(ла))

 

____________________________________                                                        ____________________________