ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXV

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

04.07.2017/4

Дата реєстрації:

05.07.2017

Проголосовано:

05.07.2017 11:14:26

Автор:

Бова Ю.А

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    15
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    12

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 04.07.2017/4



У К Р А Ї Н А





               Тростянецька міська рада            



                             25 сесія 7 скликання          ПРОЕКТ

 



Р І Ш Е Н Н Я



 



від 05.07.2017 року


м. Тростянець                                 № ___

 

Про звернення до Сумської обласної

ради та Сумської обласної державної

адміністрації

 

Розглянувши проект змін до Перспективного плану формування територій громад Сумської області, який планується розглянути на найближчій сесії Сумської обласної ради, депутати Тростянецької міської ради відмічають наступне.

На даний момент у Тростянецькому районі проводиться робота, щодо виконання Перспективного плану формування територій громад Сумської області, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 8 вересня 2015 р. № 1001, яким передбачено, що до міста Тростянець, яке є 21-тисячним районним центром, приєднуються 13 сільських рад Тростянецького району.

Наразі активно проводяться заходи щодо формування Тростянецької ОТГ. Всі розрахунки  в частині фінансування охорони здоров`я, освіти, соціальної сфери проводяться  з урахуванням чисельності жителів громад, зазначених у Перспективному  плані.

Тож лише у разі приєднання до Тростянця всіх тринадцяти сільских громад можливе збереження соціально-культурної інфраструктури, яка діє на території міста, що є запорукою створення спроможної об’єднаної територіальної громади. При цьому місто має на сьогодні всі можливості для забезпечення всіх 13 сільських громад необхідними послугами, маючи мережу комунальних закладів та підприємств.

Таким чином, зважаючи на те, що реформа з децентралізації проводиться в інтересах людей, направлена на наближення, збережання в повному обсязі  та півищення якості послуг, Тростянецька міська об’єднана громада, створена відповідно до Перспективного плану формування територій громад Сумської області, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 8 вересня 2015 р. № 1001, з центром у місті Тростянець, має всі передумови для того, аби стати потужною, самодостатньою громадою з перспективою майбутнього розвитку.   

Враховуючи вищевикладене та  керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 
міська рада вирішила:

 

1. Звернутися до Сумської обласної ради та Сумської обласної державної адміністрації з проханням залишити Перспективний  план  формування територій громад Сумської області, в частині формування ОТГ Тростянецького району, у редакції, затвердженій розпорядженням Кабінету Міністрів України від 8 вересня 2015 р.  № 1001. 



2. Міському голові Бові Ю. А. терміново направити дане рішення до Сумської обласної ради та Сумської обласної державної адміністрації. 

 
Міський голова             Ю.А. Бова