ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

IX

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

18.05.16/27

Дата реєстрації:

24.05.2016

Проголосовано:

24.05.2016 10:42:54

Автор:

Мусієнко О.Ю., Синявін М.В.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    17
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    10

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 18.05.16/27



 



У К Р А Ї Н А



 



Тростянецька міська рада



                                                                                                                                      9 сесія 7 скликання                                       ПРОЕКТ



 



Р І Ш Е Н Н Я



 



від 24.05.2016 року



м. Тростянець                                 № ____



 



Про звіт виконавчого комітету,



виконавчого апарату та комунальних



підприємств Тростянецької міськради



по виконанню програми соціального



і економічного розвитку міста за



1 квартал 2016 року



 



Заслухавши і обговоривши доповідь міського голови Бови Ю.А. про роботу виконавчого комітету, виконавчого апарату, а також комунальних підприємств міської ради  по виконанню програми соціального і економічного розвитку міста за перший квартал 2016 року, міська рада відмічає, що робота протягом даного періоду була направлена на вирішення питань життєдіяльності міста та його населення: по благоустрою та санітарній очистці міста, ремонту та утримання житлового фонду, шляхово-мостового господарства, систем водопостачання та водовідведення, соціального захисту населення, дотриманню правопорядку та законності на території міста, утримання дошкільних закладів, розвитку культури, туризму та збереження культурної спадщини міста, участь у реалізації проектів загальнонаціонального рівня. Враховуючи вищезазначене, та відповідно до п. 9, 22 ч. 1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,



 



міська рада вирішила:



 



         1. Доповідь міського голови Бови Ю.А. по виконанню програми соціального і економічного розвитку міста за перший квартал 2016 року взяти до відома.



 



         2. Виконкому міської ради та відділам апарату міської ради посилити контроль за виконанням програми соціального і економічного розвитку міста у другому кварталі 2016 року.



 



         3. Керівникам комунальних підприємств Тростянецької міської ради забезпечити особистий контроль за строками та якістю виконуваних даними підприємствами робіт.



 



        4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступників міського голови відповідно до розподілу обов’язків.



 



Міський голова        Ю. А. Бова



   



Додаток 1



до рішення 9 сесії 7 скликання  



Тростянецької міської ради



№ ____ від 24.05.2016 року



 



ДОВІДКА



про роботу виконавчого комітету, виконавчого апарату та комунальних підприємств міської ради по виконанню Програми соціально-економічного розвитку міста за І квартал 2016 року



 



Проведення сесій міської ради та засідань виконавчого комітету



Основною формою роботи Тростянецької міської ради та її виконавчого комітету  є проведення сесій міської ради та засідань виконкому. Міська рада та міськвиконком працювали згідно із затвердженими  планами роботи на 2016 рік.



Так, за І квартал 2016 року було проведено 3 сесії міської ради та 4 пленарних засідань, на яких прийнято 149 рішень.



Проведенню сесій міської ради передують засідання депутатських постійних комісій, які  проводилися  згідно планів роботи комісій.



За І квартал 2016 року  проведено  18  засідань постійних комісій міської ради, із них:



Земельної                    - 4



Гуманітарної              - 3



Бюджетної                 - 3



Комунальної               - 4



Мандатної                    - 4



         Засідання виконавчого комітету Тростянецької міської ради проводилися щомісячно, згідно Регламенту роботи виконкому та  плану його роботи  на 2016 рік.



За звітний період було проведено 8 чергових та позачергових засідань виконкому, прийнято 167 рішень виконавчого комітету.



На виконання плану соціально-економічного розвитку міста за І квартал 2016 року було видано 29 розпоряджень міського голови з основної діяльності апарату міської ради. Також, міським головою проведено 3  наради із працівниками апарату міської ради, 6 - із керівниками підвідомчих підприємств, 24 - інших нарад проведено міським головою із приватними підприємцями, керівниками  підприємств міста, представниками районних служб, тощо.



        



         Проведення Громадських слухань та звіту міського голови



Ефективність діяльності органів місцевої влади  значною мірою залежить від конструктивної її співпраці із громадськістю. Таке партнерство й забезпечення участі широких верств населення в процесі прийняття управлінських рішень є однією із основних передумов досягнення сталого розвитку територіальної громади. Особлива роль у цьому процесі належить громадським організаціям, головам вуличних комітетів, окремим соціальним групам населення міста.



На виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» 14 лютого 2016 року були проведені громадські слухання з питання перейменування вулиць, провулків та площ міста.



У березні місяці 2016 року відбувся Звіт міського голови Бови Ю.А. перед громадою міста Тростянець «Про організацію та проведення звіту міського голови про роботу в 2015 році та публічного представлення інформації про виконання міського бюджету за 2015 рік».



 



Органи самоорганізації населення.



Діяльність голів вуличних комітетів



Голови вуличних комітетів – представники територіальної громади, один із основних механізмів місцевої демократії, одна із основ місцевого самоврядування.



У місті Тростянець станом на 01.04.2016 року головами вуличних та квартальних комітетів працює 213 осіб. Міськвиконком працює із ними із різних питань у тісній взаємодії.



         За І квартал 2016 року головами вуличних комітетів видано 283 довідки, а саме: 224 довідки про наявність у громадян міста пічного опалення з метою отримання субсидії на тверде паливо, 8 - про наявність особистого підсобного господарства, 51  довідка - з місця проживання.



З метою профілактики та запобігання проявам злочинності на території міста протягом І півріччя 2016 року головами вуличних комітетів міста та депутатами міської ради було видано 30 характеристик громадянам міста для подання до органів суду, міліції, кримінально-виконавчої служби, а також до райвійськкомату, характеристик для вступу до вузів, які були завірені секретарем міської ради та керуючою справами виконкому.



Протягом І кварталу 2016 року Тростянецькою міською радою спільно із ГО «Голос громади» продовжується практика Активізації участі громадян

м. Тростянець Сумської області у місцевому розвитку через створення квартальних комітетів та дієвої системи громадського моніторингу.



 В грудні місяці 2015 року рішенням міської ради № 412 «Про міський бюджет на 2016 рік» виділено 850 тис. грн.  в частині благоустрою для квартальних комітетів з можливістю їх направлення на конкретні потреби. 



Протягом січня – лютого місяця 2016 року були проведені збори  щодо звіту про виконані роботи за рахунок міського бюджету у 2015 році



на благоустрій міста в межах визначених кварталів та погодження переліку видатків міського бюджету на благоустрій міста в межах визначених кварталів у 2016 році.



 



Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків



На виконання пріоритетного напрямку у розвитку житлово-комунального господарства міста Тростянецькою міською радою ведеться  відповідна робота по удосконаленню та підвищенню якості обслуговування житлового фонду, розроблено заходи, що передбачали додаткове створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.



На даний час створено і діє 5 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків:



     1. 90-квартирний будинок по вул. Л.Татаренка, 77 «Тростянчанка» - із 2002 року.



     2. 90-квартирний будинок по вул. Відродження, 2а «Єдність»     - із 2002 року.



     3. 90-квартирний будинок по вул. Відродження, 5 «Колос» - із 2002 року.



     4. 24-квартирний будинок по вул. Б. Хмельницького, 24 «Дружба-2» - із 2007 року.



     5. 9-квартирні будинки по вул. Трикутна, 13, 15, «Трикутник» - із 16 травня 2013 року.



 



Діяльність загального відділу апарату міської ради.



Робота із соціально незахищеними верствами населення



 



         З метою покращення матеріального стану незахищених верст населення міста та забезпечення їх соціального захисту, за 3 місяці  2016 року проведено обстеження матеріально - побутових умов  28 громадян міста згідно заяв, що надійшли до виконкому міської ради та надана матеріальна допомога 28 особам на суму 8400.



               



на поховання –                                                  2 чол. на суму 400 грн.;



працюючі –                                                        6 чол. на суму 1900грн.;



пенсіонери -                                                       15 чол. на суму  4350 грн.;



безробітні -                                                                 1 чол. на суму  100 грн.;



діти війни -                                                             2 чол. на суму  250 грн.;



інваліди 1 групи                                                     1 чол. на суму 400 грн.;



учасники  ВВВ                                                       1 чол.  на суму 1000 грн.



 



Всього за  3 місяці 2016 року  – 8400 грн.



 



 



Кадрова робота в апараті міської ради



Кадрова робота в апараті міської ради ведеться якісно і на належному рівні, згідно із чинним законодавством України. 



         Слід відмітити, що розстановка та комплектація кадрів у апараті міської ради проводиться тільки конкурсною комісією на заміщення вакантних посад на основі конкурсного відбору. За  І квартал  2016 року  було проведено 5  засідань конкурсної комісії. До роботи приступили:



-         Степанова Наталія Георгіївна - спеціаліст 1 категорії з контролю за місцевими податками і зборами, з питань підприємництва, торгівлі та у справах захисту прав  споживачів;



-         Смірнова Аліна Миколаївна - спеціаліст 1 категорії з організації  діловодства  та виконанням розпорядчих документів;



-         Сорока Дмитро Миколайович – спеціаліст 1 категорії  з питань благоустрою, охорони навколишнього природного середовища та озеленення;



-         Прокопович Оксана Миколаївна -  спеціаліст 1 категорії з питань реєстрації місця проживання та ведення реєстру;



-         Монастирьова  Дар’я Сергіївна – провідний  спеціаліст, державний реєстратор юридичних осіб, фізичних  осіб – підприємців.



Відповідно до ст. 13 Закону України «Про службу в органах  місцевого самоврядування», ст. 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» до 1 квітня 2016 року посадовими особами апарату міської ради були подані декларації про доходи, які знаходяться в особових справах посадових осіб. 



Апарат міської ради постійно підвищує свою професійну кваліфікацію дуже важливим фактором у покращенні кадрової політики є те, що працівники апарату міської ради  беруть участь у навчальних семінарах, тренінгах, круглих столах, зустрічах.



Участь працівників апарату міської ради, керівників комунальних підприємств, депутатів міської ради, членів виконавчого комітету  у навчальних семінарах за І квартал 2016 року



 





























































































з/п



Дата



Назва заходу, місто проведення



ПІБ спеціаліст, який взяв участь



1.



15.01.2016 р.



м. Полтава, участь у форумі «Демократія участі на напрямки розвитку громадської активності в рамках проекту « Наше місто – наш бюджет - наше майбутнє»



Шацька А.І.- секретар міської ради.



2.



18.01.2016 р.



по



20 .01.2016 р.



 



м. Суми,  Сумська торгово - промислова палата для участі  у навчанні у сфері здійснення державних закупівель



Івах Г.А.- спеціаліст 1 категорії з правових питань та квартирного обліку.



3.



23.01.2016 р.



м. Київ,учать у звітно - виборних зборах уповноважених представників місцевого самоврядування - членів АМУ



Бова Ю.А. – міський голова.



4



03.02.2016 р.



м. Київ, участь у звітно - виборних загальних зборах Всеукраїнської громадської організації «Клубів мерів» у рамках проведення семінару «Особливості бюджету - 2016. Кадрова політика міського  голови»



Бова Ю.А.- міський голова.



 



5



05 .02.2016 р.



м. Київ,  участь у Форумі «Муніципалітети, як відповідальні лідери»



Бова Ю.А.- міський голова;



Мусієнко О.Ю.- заступник міського голови;



Біловол А.Л.- керуюча справами виконкому.



6



12.02.2016 р. по



14.02.2016 р.



м. Одеса, участь у роботі VIII Форуму Мережі Вільних Місцевих Політиків



Бова Ю.А.- міський голова.



 



7



22.02.2016 р.



м. Суми, Сумська філія державного підприємства «Національні інформаційні системи» для навчання користування реєстром та отримання ключів ЕЦП



Смірнова І.М.- начальник відділу  з питань державної реєстрації, державний реєстратор;



Манченко О.О.- провідний спеціаліст,державний реєстратор прав на нерухоме майно.



8



24.02.2016 р.



м. Суми, участь у семінарі  керівників ЦНАП



Біловол А.Л.- керуюча справами виконкому.



9



28.02.2016 р. по



05.03.2016 р.



м. Варшава, участь у навчальному візиті українських державних службовців та експертів з метою вивчення польського досвіду щодо адвокаційної  ролі  органів місцевого самоврядування та розбудови їхньої інституційної спроможності



Бова Ю.А. - міський голова.



10



01.03.2016 р. по



02.03.2016 р.



м. Київ,  участь у навчально - практичному семінарі  на тему: «Актуальні проблеми енергозбереження та підвищення енергоефективності в сучасному місті: нові підходи та можливості»



Заяц Ю.М.- заступник міського голови.



11



21.03.2016 р.



м. Київ, участь у круглому столі на тему: «Промислова нерухомість індустріальних парків»



Бова Ю.А.- міський голова.



12



25.03.2016 р.



м. Київ, участь у семінарі у бізнес - школі «МІМ- Київ» та участь у круглому столі у торговій палаті Чехії



Бова Ю.А.- міський голова.



13



30.03.2016 р.



м. Київ, участь  у розширеному засіданні Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Верховної Ради України з порядком денним: «Шляхи розвитку співробітництва органів місцевого України і Туреччини у сфері туризму»



Бова Ю.А.- міський голова;



Куц Ю.О. – завідуюча КЗ ТМР КДК «Тростянецький»




 



Надання адміністративних послуг



та розгляд звернень громадян за І квартал 2016 року



                     З 2013 року на базі загального відділу при Тростянецькій міській ради функціонує Центр надання адміністративних послуг. Основна мета його діяльності – забезпечення прозорості, оперативності обслуговування громадян та підвищення якості надання послуг мешканцям міста. З відкриттям ЦНАП всі спеціалісти міської ради надають адміністративні послуги у одному прозорому приміщенні, що позбавляє відвідувачів ходити по численних кабінетах, шукаючи необхідного спеціаліста.



      Центр надання адміністративних послуг надає 47 видів послуг. До Центру за І квартал 2016 року надійшло –2174 звернення, із них задоволено – 2059. Залишились на контролі – 80 звернень. Кількість відмов у наданні адміністративних послуг – 35.



У Тростянецькій міській раді робота зі зверненнями громадян проводиться у порядку, визначеному Конституцією України, Законом України «Про звернення громадян» та іншими нормативно-правовими актами, що регламентують роботу зі зверненнями громадян.



За І квартал 2016 року Тростянецькою міською радою отримано та розглянуто 712 усних та письмових звернень, що у порівнянні з відповідним періодом минулого року (452) на 260 звернень більше.



Звернення до міської ради надходять, як безпосередньо від заявників, так і  від депутатів міської та районної рад. Таких звернень надійшло – 13, (в І кварталі минулого року – 13).



Звернень від мешканців міста надійшло – 699, в минулому році - 439.



Можливість визначити найгостріші проблеми, що порушують громадяни у своїх заявах, дає статистичний аналіз змісту звернень, який готується щомісяця до 15 числа. Аналіз за І квартал 2016 року показав наступне:



- з питань аграрної політики надійшло 74 звернення, (10,4%), за І квартал 2015 р. - 73 звернення (16,1%);



- транспорту і зв’язку – 8 (1,1%), за відповідний період 2015 р. - 8 (1,8%);



- соціального захисту населення – 47 (6,6%), у І кварталі минулого року 23 (5,1%);



- житлові – 15 (2,1%), у І кварталі 2015р.-  6 (1,3%);



- захисту прав споживачів – 9 (1,3%), у 1 кварталі 2015 р. - 7 (1,5%);



- торгівля, цінова політика – 7 (1,0%), за відповідний період минулого року – 0;



- культура та культурна спадщина, туризм – 6 (0,8%), у  І кварталі 2015 р. – 0;



- інше – 453 звернення, у І кварталі 2015 р. – 278 звернень громадян.



Колективних звернень за І квартал 2016 року надійшло 14, за відповідний період минулого року – 17.



Як і в минулому році найгострішими залишаються питання приватизації, продажу та оренди землі, благоустрою прибудинкових територій, ремонти під’їздів, ремонти дорожнього полотна, освітлення вулиць, ремонти шахтних колодязів.



Не менш гострою проблемою, з якою звертаються заявники, це отримання житла, кімнати в гуртожитку та поліпшення житлових умов.



Якщо мешканці міста звертаються з питанням, що не належить до компетенції міської ради, то їм надається роз’яснення щодо шляхів вирішення їх питань, а в разі необхідності, відправляються запити та клопотання до відповідних служб.



Особлива увага розгляду звернень громадян приділяється мало захищеним верствам населення.



За І квартал 2016 року до міської ради звернулись наступні категорії населення:




  • від учасників війни – 10, за відповідний період минулого року -1;

  • від дітей війни – 11, у І кварталі 2015 року - 5;

  • від інвалідів війни – 3, у І кварталі 2015 року – 0;

  • від учасників бойових дій та членів сімей загиблих у війні – 29, у відповідному періоді мунулого року - 6;       

  • від інвалідів загального захворювання – 3, за І квартал 2015 року - 5;

  • від інвалідів ІІ групи – 7, за відповідний період 2015 року - 0;

  • від інвалідів ІІІ групи - 2, за відповідний  період минулого  року звернень не було;

  • одиноких матерів  - 34, за І квартал 2015 року - 20;

  • мати - героїня – 4; у І кварталі 2015 року - 0;

  • багатодітних сімей – 19, у І кварталі 2015 р. – 17;

  • особа, що потерпіла  від Чорнобильської  катастрофи  - 9, за відповідний період 2015 року – 1;

  • учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС- 3, у І кварталі минулого року - 0;

  • інші категорії – 578., за відповідний період 2015 р. – 314 звернень громадян.



У розрізі питань щодо задоволення та вирішення проблем мешканців міста, аналіз показав наступне:



- вирішено позитивно – 378(53,1%) у відповідному періоді минулого року – 249 (55,1%);



- дано роз’яснення по 35 (4,9%) заявах, в минулому році по 20 (4,4%) заявах;



- 299 (42,0%) заяв залишаються на контролі на 1 квітня 2016 року, в 1 кварталі минулого року залишилось на контролі 183 (40,5%) заяви.



Якщо питання, підняті у заявах громадян, не вирішуються належним чином, заявники мають змогу потрапити на особистий прийом до міського голови, його заступників, секретарів міської ради та керуючої справами виконкому.



На особистому прийомі побувало – 137 осіб, за відповідний період



2015 року – 147 осіб.



За І квартал 2016 року  повторних звернень до Тростянецької міської ради не надходило.



У І кварталі 2016 року видано довідок різного характеру – 1848, за відповідний період 2015 року – 1390 (+458).



За І квартал 2016 року було видано 120 довідок - характеристик  для Тростянецького РВ УМВС та актів обстеження місця проживання для УПФУ у Тростянецькому районі, що на 90 більше ніж в минулому році (30).



 



 



Діяльність відділу правового забезпечення



 



Відділ правового забезпечення складається з двох осіб – начальник відділу та спеціаліст з правових питань і квартирного обліку.



За І квартал  2016 року відділом правового забезпечення  взято участь у 39 судових засіданнях цивільного, адміністративного, господарського, судочинства та апеляційного провадження:



Січень – 10;



Лютий – 12;



Березень – 17;



Серед них:




  • справи про встановлення додаткового строку на прийняття спадщини;

  • про визнання права власності на нерухоме майно;

  • про визнання права на продовження приватизації земельної ділянки;

  • про стягнення коштів;

  • про встановлення факту родинних відносин;

  • про визнання спадщини відумерлою, ін.



Відділ правового забезпечення бере участь в роботі конкурсної комісії, комісії з відбору суб’єктів оціночної діяльності, постійно бере участь у договірній, претензійно-позовній  роботі, погодженні та підготовці відповідно до діючого законодавства, рішень міської ради та виконавчого комітету, розпоряджень (підготовка, перевірка відповідності законодавству), листів, претензій, остаточна підготовка договорів до нотаріального посвідчення.



Розглянуто біля 60 заяв від громадян та підприємців, про що їм надана відповідь та можлива допомога; здійснюється прийом громадян, розглядаються загальні юридичні питання спеціалістів апарату міської ради, комунальних підприємств, ДНЗ та інших закладів, що виникають в процесі роботи.



           Продовжується робота із безхазяйним майном та відумерлою спадщиною.



В І кварталі 2016 року до комунальної власності територіальної громади  м. Тростянець підготовлено визнано  відумерлою спадщиною 1 об’єкт -  домоволодіння по вул. Літвінова, 5 в м. Тростянець.



            Оголошено та проведено конкурс оцінювачів для виготовлення незалежної оцінки 11 об’єктів   майна – для подальшого його продажу.



           З метою оперативнішої та ефективнішої роботи ведеться співпраця з органами державної влади, прокуратури, міліції, підприємствами та організаціями.



 



 



Квартирний облік



 



Станом на 01.01.2016 року в міськвиконкомі знаходиться на квартирному обліку 462 сім’ ї, із них по списках:




  • в загальних списках – 305 сімей;

  • в списках першочергового отримання житла – 56 сімей;

  • в списках позачергового отримання житла – 23 сім’ї;

  • в списках житлово - будівельного кооперативу – 78 сім’ї.



Протягом  2016 року по квартирному обліку проведена  наступна робота:



1)  Поставлено на квартирний облік -   7 чол.:



 1 – загальної черги;



 6 - першочергового отримання житла.                                                      



2) Знято із квартирного обліку – 0 чол.;



3) Отримано громадянами 4 ордери (із них):



 7 чол. - ордер на одержання кімнати в гуртожитку по вул. Заводська, 1.



 



Діяльність відділу з питань державної реєстрації



 



Відділ з питань державної реєстрації складається з чотирьох осіб – начальник відділу-державний реєстратор,провідний спеціаліст, державний реєстратор речових прав на нерухоме майно, провідний спеціаліст, державний реєстратор юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та спеціаліст 1 категорії з питань реєстрації місця проживання та ведення реєстру.



Відділ розпочав роботу з 18 лютого 2016 року.



Державні реєстратори речових прав на нерухоме майно отримали доступи до Державного реєстру прав 24 лютого 2016 року та здійснюють роботу по наданню населенню зазначених нижче послуг:



- державна реєстрація права власності на нерухоме майно;



- державна реєстрація іншого речового права на нерухоме майно



(право  користування (сервітут);  право користування земельною  ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис); право забудови земельної ділянки (суперфіцій); право господарського   відання;   право  оперативного  управління;  право постійного користування та право оренди(суборенди) земельної  ділянки); 



- державна реєстрація обтяження речового права на нерухоме майно;



- внесення змін до запису Державного реєстру речових прав на    нерухоме майно;



- скасування державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень;



- взяття на облік безхазяйного нерухомого майна;



  - надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме     майно.



За період з 24 лютого по 31 березня 2016 року відділом з питань державної реєстрації проведено державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно, а саме:




  • права власності - 126;

  • інших речових прав – 153;

  • змін до записів Державного реєстру прав - 29.



Всього за вказаний період надано 308 адміністративних послуг на загальну суму 28 тис.270 грн.



Звільнених від сплати адміністративного збору - 13 чоловік, відповідно до ст. 34 «Закону України про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», із них:



7 - особи із числа учасників антитерористичної операції, яким надано статус інваліда війни або учасника бойових дій;



3 - фізичні  особи - під час проведення державної реєстрації прав, які виникли та оформлені до проведення державної реєстрації прав у порядку, визначеному Законом;



3 - особи, віднесені до категорій 1 і 2 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.



Державний реєстратор юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців



здійснює роботу по наданню населенню зазначених нижче послуг:



- державна реєстрація фізичної особи, яка має намір стати підприємцем;



- державна реєстрація припинення юридичної особи в результаті злиття, приєднання, поділу, або перетворення;



- державна реєстрація припинення юридичної особи в результаті її ліквідації;



- державна реєстрація змін до відомостей про фізичну особу – підприємця, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців;



- державна реєстрація змін до відомостей про відокремлений підрозділ юридичної особи, що містяться в Єдиному державному реєстрі;



- державна реєстрація змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи;



- державна реєстрація припинення відокремленого підрозділу юридичної особи;



- державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за її рішенням;



- державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця у разі її смерті;



- державна реєстрація створення відокремленого підрозділу юридичної особи;



- державна реєстрація юридичної особи;



- державна реєстрація рішення про припинення юридичної особи, прийнятого її засновниками або відповідним органом юридичної особи, а у випадках, передбачених законом, - відповідним державним органом та  рішення про виділ юридичної особи. Державний реєстратор юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців отримав доступ до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців 08 квітня 2016 року.



У зв’язку з передачею повноважень на органи місцевого самоврядування щодо реєстрації місця проживання з 04.04.2016 року спеціаліст з реєстрації місця проживання та ведення реєстру приступила до виконання своїх службових обов’язків.



 



 



 



ГУМАНІТАРНА СФЕРА ДІЯЛЬНОСТІ



                                   Опіка та піклування



За звітний період  було проведено 3 засідання опікунської ради, в результаті чого було прийнято 3 рішення та затверджено 3 подання на засіданнях  виконавчого комітету щодо призначення 1 особи опікуном і 2 осіб піклувальниками.



    Соціальне партнерство



На виконання рішень 36 сесії 4 скликання Тростянецької міської ради



№ 460 від 30.11.2005 року «Про затвердження Положення «Про міський конкурс соціальних проектів та програм неприбуткових організацій та створення конкурсної комісії», 24 сесії 5 скликання під 20.03.2008 року «Про внесення змін до Положення «Про конкурс соціальних проектів та програм неприбуткових організацій», 43 сесії 6 скликання №16 від 29 січня 2014 року «Про визначення пріоритетних напрямів соціальних проблем для вирішення у 2014 році», керуючись ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в рамках конкурсу соціальним проектів», були визначені  такі напрями соціальних проблем:




  •  охорона здоров’я та профілактика захворювань;

  •  соціальна підтримка та адаптація інвалідів, безробітних,   



     малозабезпечених, багатодітних сімей та осіб похилого віку;




  •  молодіжна політика;

  •  розвиток місцевої ініціативи та місцевого самоврядування;

  •  громадянська освіта, аматорська культура та спорт;

  •  підвищення інформування громадськості та розвиток демократичних ЗМІ;

  •  охорона довкілля;

  •  збереження культурної спадщини;

  •  розвиток туризму та посилення промоції міста.



Рішенням 7 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради №99 «Про фінансування соціальних проектів, що відібрано на конкурсній основі до реалізації в 2016 році» було погоджено фінансування соціальних проектів громадських організацій, що були відібрані в результаті конкурсу, в таких обсягах:



         - соціальний проект «Благодійництво – 2016  в громаді м. Тростянець», поданий  Тростянецьким районним благодійним  фондом  «Доброта», у сумі 41869 грн. 00 коп. (сорок одна тисяча вісімсот шістдесят дев’ять грн. 00 коп.);



        -  соціальний  проект «Формування виразної ідентифікаційної моделі громади м. Тростянець медійними засобами», поданий Тростянецькою районною громадською організацією «Голос громади», у сумі 89900 грн. 00 коп. (вісімдесят дев’ять тисяч дев’ятсот  грн. 00 коп.);



        - соціальний  проект «Сприяння становленню організації учасників АТО», поданий громадською організацією «Спілка ветеранів АТО Тростянецького району»,  у сумі 19025  грн. 00 коп. (дев’ятнадцять тисяч двадцять п’ять  грн. 00 коп.);



 



       - соціальний проект «Спортивна громада – запорука розвитку міста», поданий громадською організацією «Спорт Тростянеччини», у сумі 152 734,00 грн. (Сто п’ятдесят дві тисячі сімсот тридцять чотири грн.).



 



 



Дошкільна освіта



 



В місті станом на 01.04.2016 року працює 5 дошкільних навчальних закладів: два ДНЗ – «Казка» та «Ромашка» мають статус ясла-садок, три ДНЗ  – «Калинка», «Білочка», «Веселка» – дитячий садок. На даний час функціонує 26 груп («Казка» - 9 груп, «Ромашка» - 7 груп, «Калинка» - 5 груп, «Білочка» - 3 групи, «Веселка» - 2 групи), із яких 3 раннього віку, 23 середнього та старшого дошкільного віку.



 За результатами проведеного у серпні 2015 року обліку дітей від 0 до 6 років  виявлено, що в місті  проживає 1374 дітей дошкільного віку. 



Початковою освітою охоплено 208 дітей. Дошкільною освітою охоплено 1010 дітей, із них 780 відвідують дошкільні навчальні заклади, 230 дітей охоплені соціально-педагогічним патронатом та консультаційними групами «Разом з мамою». 



У  І кварталі 2016 року охоплення дошкільною освітою склало 96%. Діти старшого дошкільного віку охоплені на 100%.



Провівши аналіз потужностей приміщень існуючих ДНЗ, з’ясовано, що в  ДНЗ «Казка» є  два незадіяних групових приміщення (в одному із них музей), в іншому є можливість додатково розмістити групу дітей.  У  новостворену групу можна прийняти близько 28 дітей. Даний захід дасть можливість розвантажити групи та  задовольнити потребу населення міста в дошкільних навчальних закладах. Для створення додаткової групи кошторисом по відділу освіти на 2016 рік потрібно: на ремонт – 170  тис. грн. (із них бюджетних 170 тис. грн.)



Аналіз відвідування дітей дошкільних навчальних закладів в середньому за І квартал 2016 року показав наступні результати:



- ДНЗ «Казка» - 74,7%; 



- ДНЗ «Білочка» - 69,5%; 



- ДНЗ «Ромашка» - 70%;



- ДНЗ «Веселка» - 69,6%;



- ДНЗ «Калинка» - 72,4%.



          Середній показник відвідування дітей за І квартал 2016 року склав 72%. В порівнянні з минулим роком цей показник зріс на 1%. (у 2015 році середній відсоток відвідування складав 71%).З метою покращення стану відвідування проводиться  роз’яснювальна робота з педагогічним персоналом та батьками.



 Навчально-виховний процес  в  дошкільних навчальних закладах забезпечують  76 педагогічних та 72 технічних працівників. Всі заклади укомплектовано штатними одиницями відповідно до Типових штатних розписів, затверджених Міністерством освіти і науки України від 04.11.2010 року №1055.



Із загальної кількості - 83% педагогів дошкільних закладів міста мають вищу освіту ІІІ – ІV рівня, 17% – вищу І – ІІ рівня. Відповідно до Закону України «Про освіту», педагогічні працівники повинні раз на 5 років проходити курси підвищення кваліфікації в обласному інституті підвищення педагогічної освіти та атестацію.  У І кварталі 2016 року 4 працівники пройшли курси підвищення кваліфікації, за планом у  2016 році на курси буде направлено 15 працівників, 10 пройдуть атестацію, за підсумками якої зможуть підвищити категорію та тарифні розряди. 



У І кварталі 2016 року вартість харчування  дітей в закладах  складала 16 грн. в групах раннього віку та 18 грн. - в групах середнього та старшого дошкільного віку, що на 2 грн. більше минулорічній вартості. Крім того, вартість зданих овочів на один день складала 1,4 грн., та 1,2 для молодших груп, меду з власної пасіки - 0,20 коп. За літній період було відкачано 245 кг меду з пасіки, яка перебуває на балансі ДНЗ «Калинка», що на 30 кг більше ніж в минулому році.  Цієї кількості меду вистачає на цілий рік для всіх вихованців ДНЗ міста. Разом вартість харчування в день  становила 17,40 грн. в групах раннього віку та 19,60 грн. - в групах молодшого та старшого дошкільного віку. Батьківська плата при цьому складала 60% від вартості харчування. 



Аналіз виконання норм харчування по місту за І квартал  2016 року в середньому становить 97 %,  в порівнянні з минулим роком не змінено.



Рішенням виконавчого комітету Тростянецької міської ради  встановлено пільги в розмірі 100 % від батьківської плати для дітей із малозабезпечених сімей; дітям учасників антитерористичної операції; 50 % дітям – інвалідам,  дітям з сімей,  які мають трьох і більше дітей, Протягом звітного періоду  пільгою на 100 % користувалось 37 дітей, пільгою на 50% - 32 дитини.



Щороку за кошти міської ради поповнюється матеріально - технічна база дошкільних навчальних закладів міста. Закуплено холодильне обладнання для ДНЗ «Білочка» на 10 тис. грн.  Також,  протягом І кварталу 2016 року закуплено миючі, деззасоби та  медикаменти – на суму 31 тис. грн., канцтовари – 2800 тис. грн.  Придбано господарчих товарів для проведення ремонтних робіт влітку 2016 року  на суму 43 тис. грн.



В ДНЗ постійно проводиться робота економії енергоресурсів, запроваджуються заходи з енергозбереження. Утеплення зовнішніх стін ДНЗ «Казка», ДНЗ «Калинка»,  ДНЗ «Ромашка»,  реконструкція систем опалення  дозволили привести температурний режим у відповідність до санітарних норм, а також додаткову економію коштів  в осінньо-зимовий період.



 У 2016 році планується  встановити 20 нових теплозберігаючих вікон в ДНЗ міста.  



З метою заощадження бюджетних коштів та зменшення використання газу у дошкільному закладі «Калинка» в опалювальному  періоді заготовлено дров у кількості 169 м3. Слід зазначити, що протягом 2015 року заклад опалювався лише дровами, при цьому в закладі температура підвищилася на 2 градуси при меншій кількості спалених дров. Також побудовано навіс для твердого палива.



У І кварталі 2016 року, з метою економії бюджетних коштів, переведено ДНЗ «Веселка»  на опалення твердим паливом.  Економія газу за І квартал 2016 року склала 30 тис. грн.



 Протягом  року  виключно за кошти міського бюджету було закуплено миючі, дезінфікуючі та інші засоби особистої гігієни дошкільників на загальну суму 38 тис. грн., що 100 % забезпечило потребу садочків у даному вигляді товарів. Також придбано постільної білизни та посуду на 37 тис. грн. У 2016 році заплановано придбання  за кошти міського  бюджету миючих та дезінфікуючих відповідно до потреби та  частково  постільної білизни.   



         У дошкільних закладах впроваджується програма інформатизації. Всі п’ять дитячих садочків міста забезпечені комп’ютерною технікою та три з них мультимедійним обладнанням, а відтепер – мають доступ до Інтернету. Це дає методистам та вихователям широкий спектр можливостей  використання нових методичних програм з метою якісної підготовки дітей до школи. У І кварталі 2016 року в кожному дошкільному навчальному закладі  створені власні сайти на яких розміщується   корисна  інформація  для батьків, висвітлюються  усі подій і заходи.



Пріоритетним напрямком діяльності дошкільних навчальних закладів є використання особистісно-орієнтовного підходу до розвитку кожної дитини.



З цією метою протягом І кварталу 2016 року були проведені методичні об’єднання на базі ДНЗ «Ромашка» - психологічний тренінг: «Світячи іншим – не згори сам! », для вихователів середніх та старших груп «Формування свідомості дітей дошкільного віку в контексті художньо-естетичного розвитку», ДНЗ «Казка» - «Нетрадиційне заняття з фізичної культури з використанням комплексу вправ із бейбі-йоги», ДНЗ «Білочка» - для керівників музичних «Свято Стрітення», ДНЗ «Калинка» - екологічна акція за участі працівника Гетьманського парку на тему «Мешканці болота», ДНЗ «Казка» - «Формування соціальної компетентності старших дошкільників через образотворчу діяльність».



З метою формування у дітей навичок екологічної культури, уявлень про природне довкілля та його вплив на здоров’я, правила природокористування та обміну досвідом між дошкільними закладами міста в кожному навчальному закладі проводяться заходи з питань  правильного поводження з відходами, а саме популяризації та впровадженню їх роздільного збору.



         Залишаються на контролі питання щодо відкриття додаткової групи в ДНЗ «Казка», забезпечення психологічного супроводу навчально-виховного процесу в ДНЗ «Калинка», «Білочка», «Веселка».



 



 



Культура



         У підпорядкуванні Тростянецької міської ради перебувають наступні  клубні заклади:



-    Культурно – дозвіллєвий комплекс «Тростянецький»;




  • Міський клуб «Ветеран»;

  • Цукрозаводський клуб;

  • Радомлянський клуб;

  • Смородинський клуб;



-    Гаївський клуб (наразі не працює).



 



Клубний заклад Тростянецької міської ради



«Культурно – дозвіллєвий комплекс «Тростянецький»



Культурно-дозвіллєвим комплексом «Тростянецький» за звітний період було проведено певний обсяг роботи, згідно напрямків діяльності, таких як:




  • проведення екскурсій;

  • підготовка до проведення фестивалів;

  • забезпечення технічного обладнання під час проведення сесій міської ради, концертів клубу «Ветеран», Цукрозаводського клубу, Смородинського клубу, Радомлянського клубу, святкування новорічних та державних свят;

  • сприяння у проведенні круглих столів, громадських слухань, конференцій, семінарів тощо;

  • організація урочистих шлюбних обрядів;

  • реалізація сувенірної продукції;

  • організація роботи катка та прокат ковзанів на спортивному майданчику;

  • користування спортмайданчиком (великий теніс), антивандальні тренажери.



В звітному періоді було придбано жіночих, чоловічих та дитячів ковзанів різних розмірів 45 шт. на суму 33395,00 грн.



          Сувенірної продукції на суму 8330,00 грн.



          Для облаштування однієї з башт Круглого Двору історичним споряддя   було придбано 2 секіри, меч, фігура лицаря зі скульптурної маси, гармата та кольчуга на суму 7250,00 грн.



 



Культурно - дозвіллєвим комплексом «Тростянецький» у звітному періоді було проведено 8 святкових заходів, а саме:



 






















































п/п



Дата проведення



Найменування заходу



1.



01.01.2016 р.



Участь у проведенні новорічного свята (озвучення новорічної ялинки)



2.



19.01.2016 р.



Забезпечення озвучення у проведенні заходу Чину великого освячення води на криничках в урочищі Нескучному



3.



22.01.2016 р.



Участь у проведенні Дня Соборності України



4.



23.01.2016 р.



Надання приміщення, обладнання та забезпечення озвучення проведення вечора поезії



5.



11.02.2016 р.



Участь у проведенні творчого звіту міської громади «Дні сіл та міста в районі» в рамках XXIX районного фестивалю самодіяльного мистецтва «Весняний заспів Тростянеччини»



6.



19.02.2016 р.



Проведення заходу з нагоди вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні



7.



13.03.2016 р.



Участь у проведенні свята «Тростянецька масляна»



8.



19.03.2016 р.



Проведення сольного концерту класичної музики викладача Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д.Бортнянського А.Фесенка




 


 



Реалізація сувенірної продукції за І квартал 2016 року, грн.



 



























1



Січень



1708,00



2



Лютий



939,00



3



Березень



1007,00



 



Всього:



3654,00




 



Перелік додаткових послуг, що надаються культурно - дозвіллєвим комплексом «Тростянецький»



 







































Кількість та сума, грн., І квартал 2016 року



Оренда приміщення та садиби Л.Є.Кеніга для проведення урочисто-шлюбних обрядів



Місцеві та районні жителі



2х150=300,00



Іногородні



-



Відеозйомка в приміщенні головного будинку садиби Л.Є.Кеніга



4х50=200,00



Фотографування в приміщенні головного будинку садиби Л.Є.Кеніга для дорослих



24х8=192,00



Фотографування в приміщенні головного будинку садиби Л.Є.Кеніга для дітей



2х4=8,00



Використання приміщення та обладнання для заходів неполітичного та некомерційного призначення



8х100=800,00



Всього від додаткових послуг



1500,00




 


 



   Загальний аналіз відвідування головного будинку садиби Л.Є.Кеніга та експозиції «Музей шоколаду» в звітному періоді:








































































Послуги



Категорії



Кількість та сума, грн.,



І квартал 2016 року



Індивідуальне відвідування садиби Л.Є.Кеніга з оглядом експозицій



Дорослі



148х8=1184,00



Діти



53х4=212,00



Пенсіонери



3х4=12,00



Безоплатні: Дорослі



39



Діти



10



Пенсіонери



-



Відвідування експозиції «Музей шоколаду»



Дорослі



145х15=2175,00



Діти



58х8=464,00



Пенсіонери



2х8=16,00



Безоплатні: Дорослі



-



Діти



57



Пенсіонери



-



Загальна кількість осіб



 



515 осіб



Всього на суму



 



4063, 00 грн.



 




 



    По спортивному майданчику у парку ім. П.І.Чайковського послуга прокат чоловічих, жіночих та дитячих ковзанів за І квартал 2016 року складає 3195 рази на суму 41425,00 гр



 



Клубний заклад Тростянецької міської ради



«Міський клуб «Ветеран»



 



        Комунальний заклад Тростянецької міської ради міський клуб «Ветеран» має задовільну матеріально - технічну базу, а саме музичні інструменти, аудіотехніку, більярдний стіл, набори настільних ігор, два комплекти сценічних костюмів для хору, костюми для жіночого ансамблю.



В клубному закладі Тростянецької міської ради «Міський клуб «Ветеран» працює 5 колективів художньої самодіяльності:




  • народний хор «Ветеран» - 28 осіб;

  • чоловічій ансамбль – 12 осіб;

  • жіночий ансамбль – 12 осіб;

  • соло – вокальний гурток – 19 осіб;

  • фольклорний ансамбль – 10 осіб.



         Заняття та репетиції відбуваються щотижня.



На базі міського  клубу  «Ветеран» працюють клуби любителів шахів – керівник  Заяц А.М.  та любителів шашок – керівник Торяник О.П. Щовечора в клубі збираються любителі більярду, доміно, переглядають телепрограми, фільми, читають газети.



         В закладі, згідно плану проводяться культурно-масові заходи.



У звітному періоді колективом міського клубу було проведено  7 тематичних заходів:



 










































1. 



Вечір відпочинку для учасників хору «Добрий вечір, щедрий вечір»



14.01.2016 р.



2. 



Участь у районному фестивалі «Весняний заспів Тростянеччини»



11.02.2016 р.



3. 



Вечір відпочинку для учасників хору «Осіння любов»



15.02.2016 р.



4. 



Вечір вшанування чоловіків хору «Вам зарано на спокій»



22.02.2016 р.



5. 



Концерт «З повагою до жінки», присвячений до 8 Березня



03.03.2016 р.



6. 



Вечір вшанування жінок учасниць хору «Закохані у пісню»



07.03.2016 р.



7. 



Участь у Тростянецькій масляній



13.03.2016 р.




 



Клубний заклад Тростянецької міської ради



«Цукрозаводський клуб»



         В клубі працює жіночий клуб «Берегиня», фольклорний самодіяльний  ансамбль -12 осіб, гуртки декоративно – ужиткового мистецтва - 8 осіб, комп’ютерний – 9 осіб тенісний – 15 осіб та драматичний - 13.



У звітному періоді колективом клубного закладу було проведено  21 тематичні заходи:








































































































Назва заходу



Термін проведення



1.



«Вечір теплого кіно»



ФРІ – молодіжна громадська організація, за їх участю проводиться кожну суботу перегляд стрічок



18.01.2016 р.



29.01.2016 р.



30.01.2016 р.



2.



Перегляд стрічок радянського часу



15.01.2016 р.



22.01.2016 р.



29.01.2016 р.



3.



Зустріч у колі поетичного гуртка «Ліра»



22.01.2016 р.



4.



Перегляд мультсеріалів для дітей



06.02.2016 р.



5.



Фестиваль самодіяльного мистецтва «Весняний заспів»



11.02.2016 р.



6.



День закоханих. Вечір для старшокласників



13.02.2016 р.



7.



Вечір теплого кіно



22.02.2016 р.



8.



Концерт «З любов’ю до жінок»



Виступ лауреата конкурсів «Крок до зірок» Леоніда Вівсюка



6.03.2016 р.



9.



Вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка



202-річчя від дня народження. Урочистості біля пам’ятника Шевченку, живий марафон



10.03.2016 р.



10.



Зустріч у колі поетичного гуртка «Ліра»



17.03.2016 р.



13.



Участь у семінарі районного будинку культури



23.03.2016 р.



14.



Перегляд мультфільмів для дітей та стрічок радянського часу



9.03.2016 р.



 12.03.2016 р.



 28.03.2016 р.



16.



Участь у конкурсі-фестивалі  «Тростянеччина сміється»



02.04.2016 р.



17.



Творча зустріч з місцевою поетесою Л.І.Ісаєвою



12.04.2016 р.



18.



Творча зустріч з поетом-письменником Б.І.Ткаченко



08.04.2016 р.



19.



Перегляд мультфільмів для дітей та стрічок радянського часу



09.04.2016 р.



16.04.2016 р.



 23.04.2016 р.



20.



Участь у заключному турі  фестивалю «Весняний заспів Тростянеччини»



14.04.2016 р.



21.



Виставка гуртків декоративно-прикладного мистецтва



14.04.2016 р.




 



Клубний заклад Тростянецької міської ради



«Радомлянський клуб»



         В клубі працює 4 гуртка, заняття яких проводяться щотижня. Кількість осіб, що відвідують гуртки – 27. Заняття театрального гуртка проводяться в середу, заняття шашково-шахового гуртка – щочетверга, заняття з настільного тенісу – щоп’ятниці, заняття гуртка «умілі руки» - по суботам.     Кожної п’ятниці, суботи та неділі проводяться молодіжні дискотеки.



     



У звітному  періоді  було проведено 3 заходи, а саме:






























№ п/п



Назва та зміст заходу



Дата проведення




  1.  



Ігрова Різдвяна програма «Сніжки»



08.01.2016 р.




  1.  



День Святого Валентина – вечір відпочинку



14.02.2016 р.




  1.  



Святкування жіночого свята 8-го Березня. Молодіжна дискотека



06.03.2016 тематичних заходів остянець», ові до реалізації в 2016 роції ради №99  зими, участь у якому взяли самодіяльніні р.



Кожної п’ятниці, суботи та неділі проводяться молодіжні дискотеки




 



Клубний заклад Тростянецької міської ради



«Смородинський клуб»



        У Смородинському клубі працюють 2 клубних формування:



-  гурток «Умілі руки» - 9 осіб;



- тенісний гурток – 8 осіб.



    Заняття гуртківців проводяться в середу, четвер та п’ятницю. Кожної п’ятниці, суботи та неділі проводяться молодіжні дискотеки.



  В клубному закладі , згідно плану проводяться культурно – масові заходи.



       У звітному періоді було проведено 8 заходів, а саме:















































1.



Новорічний ранок для дітей «Новорічна казка»



Січень



2.



Конкурсно-розважальний вечір до Дня студента.



Січень



3.



Дискотечний вечір «Кому за …»



Січень



4.



Романтичний вечір до Дня закоханих «Любов поєднує серця»



Лютий



5.



Лялькова вистава «Лікар Айболить».



Лютий



6.



Турнір з настільного  тенісу



Лютий



7.



Конкурсно-розважальний вечір до Міжнародного жіночного дня



Березень



8.



Виставка виробів гуртка «Умілі руки»                          



Березень




Кожної п’ятниці, суботи та неділі проводяться молодіжні дискотеки.



 



 «Гаївський клуб»



        Даний клуб не функціонує, оскільки приміщення клубу потребує капітального ремонту.



 



 



Святкові заходи



      Впродовж І кварталу 2016 року Тростянецькою міською радою було  проведено низку святкових заходів, а саме:



 




  • розпорядженням міського голови  №1  від 11.01.2016 р. « Про проведення Чину великого освячення   води на криничках в урочищі Нескучному» відповідно до якого  було організовано та проведено Чин великого освячення води на криничках з нагоди проведення свята Хрещення води 19 січня 2014 р.;

  • розпорядженням міського голови  №2  від 11.01.2016 р. були затверджені заходи  «Про відзначення Дня Соборності України в 2016 році». Згідно цього розпорядження було організовано покладання квітів до погруддя Т.Г.Шевченка урочистою делегацією з числа представників органів місцевого самоврядування, органів місцевої влади, представників громадських організацій  22.01.2016 р.;

  • розпорядженням міського голови  №7  від 30.01.2016 р. « Про творчий звіт міської громади «Дні сіл та міста в районі» в рамках ХХІХ районного фестивалю самодіяльного мистецтва «Весняний заспів Тростянеччини», було затверджено план заходів щодо проведення творчого звіту міської громади 11 лютого 2016 року в приміщенні КЗ ТМР «Цукрозаводський клуб» за участі самодіяльних колективів міста та організація та презентація виставки декоративно – ужиткового мистецтва;

  • рішенням виконкому  № 10 від 10.02.2016 р. були затверджені заходи  «Про відзначення в місті Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 27-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан». Згідно цього рішення було організовано покладання квітів до  пам’ятного знаку воїнам афганцям за участі представників органів місцевого самоврядування та  представників громадських організацій 15 лютого 2016 р.;

  • рішенням виконкому №76  від 17.02.2016 р. «Про заходи з нагоди вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» було затверджено заходи,  згідно яких було організовано урочисто - траурну ходу, мітинг та  покладання квітів до погруддя Т.Г.Шевченка урочистою делегацією з числа представників органів місцевого самоврядування, органів місцевої влади, представників громадських організацій, підприємств та установ міста  22.02.2015 р.;

  • рішенням виконкому № 86 від 25.02.2016 р. «Про проведення урочистого заходу з нагоди Міжнародного дня прав жінок та миру у 2016 році» були затверджені заход по вшануванню жінок працівників бюджетних установ, дошкільних навчальних закладів міста, комунальних підприємств, голів вуличних комітетів, апарату міської ради, тощо;

  • рішенням виконкому №87 від 25.02.2016 р. «Про проведення свята «Тростянецька масляна» було затверджено проведення традиційного народного святкування проводів зими, участь у якому взяли самодіяльні колективи міста та району та підприємства торгівлі;

  • рішенням виконкому №97 від 16.03.2016 р. «Про відзначення Дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення» було організовано святковий концерт, вітання та нагородження грамотами та подяками кращих працівників ЖКГ;

  • розпорядженням міського голови  №17  від 24.02.2016 р. були затверджені заходи з відзначення 202-ї річниці з дня народження видатного українського поета Т.Г.Шевченка. Згідно цього рішення було організовано покладання квітів до погруддя Т.Г. Шевченка урочистою делегацією з числа представників органів місцевого самоврядування, органів місцевої влади, представників громадських організацій.



                                              



 



Розвиток туризму



Одним із основних пріоритетів  економічного розвитку міста Тростянець є розвиток відпочинкового туризму.



Особливу роль в цьому напрямку відіграють фестивальні заходи. В 2016 році Тростянецька міська рада проводить низку фестивалів, метою яких є привернути увагу до Тростянеччини, як до туристичного центру, відродження культурних традицій, привернення уваги до історії країни, виховання патріотизму у підростаючого покоління, що сприятиме  загальному культурному розвитку та побудові громадського суспільства. Цього року заплановано проведення чотирьох фестивалів. Так, в травні місяці заплановано проведення фестивалю класичної музики «Чайковський Fest», в червні  фестиваль історичної реконструкції «Стара фортеця. Подорож крізь століття», в липні «Нескучний велофест» - велосипедні змагання по пересічній місцевості із крос-кантрі, в серпні молодіжний музичний фестиваль «Схід-рок».



В звітному періоді проходила підготовка з організації фестивалів, а саме: було досягнуто домовленості з представниками клубів історичної реконструкції, щодо їх участі у фестивалі «Стара фортеця. Подорож крізь століття». Наразі проходять погодження стосовно участі в заході з представниками клубів історичної реконструкції з України, Молдови, Білорусі, які відроджують бойові мистецтва різних епох, музичними та танцювальними колективами, майстрами і ремісниками з нашої та сусідніх областей. Розроблено макети афіш фестивалів, флаєри, промоційні ролики. 



   28 травня 2016 року, згідно плану соціально економічного розвитку на 2016 рік, у місті Тростянець пройде Всеукраїнський фестиваль класичної музики «Чайковський Fest». Наразі триває підготовка до цього мистецького заходу. Організацію заходу бере на себе Тростянецька міська рада та Клуб шанувальників творчості П.І. Чайковського.



 До участі у фестивалі «Чайковський Fest» буде запрошено симфонічний оркестр  Харківської обласної філармонії, а також відомі виконавці лауреати міжнародних музичних конкурсів.



      Значна увага приділяється збереженню, відновленню та популяризації пам’яток історії та архітектури, шляхом проведення поточних ремонтних робіт, проведення робіт по облаштуванню стилізованої кімнати П.І.Чайковського, проведення на базі пам’яток культурно – мистецьких заходів, урочистих шлюбних обрядів, обслуговування екскурсійних груп.



Програмою  розвитку туризму на 2014-2016 роки  передбачено заходи з вивчення наявних міських ресурсів для залучення в туристичну інфраструктуру. З метою сприяння  розвитку  відпочинкового туризму в місті ініціюється  формування туристичного простору високої привабливості шляхом розроблення та впровадження конкурентоспроможного туристичного продукту на основі наявних туристичних та рекреаційних ресурсів, визначаються  земельні ділянки  для створення відповідної туристичної інфраструктури, у тому числі для будівництва готелів, мотелів, парків розваг з залученням інвестиційних проектів. Одним із таких заходів стала розробка проекту розвитку парку П.І.Чайковського. В основу концепції розвитку парку покладено не лише поліпшення його благоустрою, а і створення додаткових атракцій, місць для відпочинку та занять спортом, цікавих в архітектурному плані куточків.



Також на виконання Програми  розвитку туризму на 2014-2016 роки заплановано випуск інформаційно - промоційних матеріалів, яким стане   в тому числі і оновлений  буклет  «Тростянець – чарівний край Сумщини», робота над яким наразі триває.



 



Робота відділу економічного розвитку, залучення інвестицій та міжнародної діяльності апарату Тростянецької міської ради за І квартал 2016 року



 



Відповідно до функцій та обов’язків, визначених Положенням про відділ у звітному періоді спеціалістами відділу проводилась робота з виконання рішень Тростянецької міської ради, її виконавчого комітету, розпоряджень, доручень міського голови та його заступників з питань, які віднесені до компетенції відділу, а саме:



В звітному періоді спеціалісти відділу приймали участь в розробленні на 2016 рік Програми соціально-економічного розвитку міста та його бюджету. При цьому, крім участі в розробленні вищезазначених документів, відділом по цим документам були підготовлені відповідні проекти рішень виконавчого комітету та сесії Тростянецької міської ради. До затвердження сесією міської ради було підготовлено звіти про виконання міського бюджету за 2015 рік.



В питаннях формування на 2016 рік міського бюджету, враховуючи зміни, які були внесені до податкового та бюджетного законодавства України, одним із основних напрямків роботи відділу у звітному періоді  2016 року було приведення рішень міської ради з питань оподаткування у відповідність до вимог Податкового кодексу України з урахуванням внесених до нього змін.



Так у звітному періоді відділом було підготовлено та внесено на розгляд і затвердження сесією Тростянецької міської ради 4 проекти рішень міської ради з питань оподаткування, а саме:



– Положення про справляння плати за землю на території м. Тростянець з 01.01.2016 року;



– Положення про податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки з 01.01.2016 року;



– Положення про збір за місця для паркування транспортних засобів з 01.01.2016 року;



–   Положення про транспортний збір з 01.01.2016 року;



–  Положення про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, а також справляння єдиного податку з 01.01.2016 року.



         Крім вищезазначених головних напрямків роботи відділу в звітному періоді також здійснювалась робота по забезпеченню в міській раді її структурних підрозділах, закладах та комунальних підприємствах режиму економного і раціонального витрачання бюджетних коштів. 



В звітному періоді відділом проводилась робота із забезпечення на території міста чіткої та прозорої тарифної політики щодо надання населенню міста, іншим споживачам житлово-комунальних та інших послуг. Так, відділом були проведені перевірки розрахунків та надані пропозиції щодо затвердження в установленому порядку наступних тарифів:




  • тарифи на проживання та послуги, які надає ДП «Елегія»;

  • тарифи на послуги з централізованого водопостачання для інших споживачів, які надає ФОП Баранюк Ю.В.;

  • тарифи на послуги з користування ковзанами під час надання міської ковзанки, які надає КЗ ТМР КДК «Тростянецький»;

  • тарифи на відшкодування експлуатаційних витрат, пов’язаних з наданням послуг з утримання будинків і споруд, що надаються КП «Тростянецьке ЖЕУ»;

  • тарифи по надання ритуальних послуг, що надаються КП «Міська ритуальна служба»;

  • тарифи на послуги, що надаються КП «Тростянецький ринок»;

  • тариф на теплову енергію (послуги з централізованого опалення), що надаються КП «Райкомунгосп».



Поряд з вищезазначеними задачами і функціями відділу однією із основних функцій відділу є здійснення контролю за виконанням міського бюджету.



При затвердженому показнику надходжень в І кварталі 2016  року в сумі 6356,2 тис. грн. фактично до загального фонду міського бюджету надійшло коштів в сумі 6113,9 тис. грн., що складає 96,2 %  до затвердженого показника. При цьому по власним доходам міського бюджету (без офіційних трансфертів) доходна частина загального фонду міського бюджету виконана на 112,5 %.



По спеціальному фонду міського бюджету за звітний період надійшло коштів у сумі 440,7 тис. грн.



Загалом за 3 місяці 2016 року доходи міського бюджету склали 6554,6 тис. грн., що  на 2153,2 тис. грн. ( 148,92 %) більше рівня 2015 року.



З метою наповнення міського бюджету в І кварталі 2016 року була проведена значна робота по контролю за повнотою стягнення акцизного податку та плати за землю, які є основними наповнювачами міського бюджету.




            Задля збільшення надходжень від сплати акцизного податку був проведений ретельний аналіз сплати даного податку за 2015 рік в розрізі окремих підакцизних товарів та суб’єктів господарювання, що здійснюють їх реалізацію. В результаті аналізу було встановлено, що більшість суб’єктів господарювання в місті сплачує акцизний податок в незначних обсягах. Така ситуація виникла в наслідок того, що під час реалізації підакцизних товарів фіскальні чеки майже не видаються.  Таким чином, суб’єкти господарювання порушуючи Закон України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з однієї сторони завдають суттєвих фінансових збитків міському бюджету не сплачуючи акцизний податок, а з іншої ухиляються від сплати податку на прибуток приховуючи реальні обсяги реалізації.


Після зазначеного аналізу відділом було проведено ряд заходів направлених на збільшення надходжень по акцизному податку, а саме:




  • організована нарада з суб’єктами господарювання, які здійснюють торгівлю підакцизних товарів та відповідно сплачують акцизний податок, на якій була озвучена виникла проблема та запропоновано врегулювати дане питання шляхом виконання вимого діючого законодавства реалізуючи підакцизні товари виключно через касовий апарат;

  •  по злісним не платникам акцизного податку направлене звернення в Охтирську ОДПІ щодо проведення перевірок їх діяльності;

  • направлено звернення до Сумської ОДА щодо сприяння вирішення даного питання на обласному рівні;

  • розпочата інформацій компанія в ЗМІ щодо стимулювання споживачів отримувати чеки при придбанні підакцизних товарів.



Всі проведені заходи дали змогу в І кварталі 2016 року отримати надходження по акцизному податку в сумі 847,3 тис. грн, що складає 98,9% від запланованих надходжень, або на 506,8 тис. грн. більше ніж у відповідному періоді минулого року.



Враховуючи, що основним наповнювачем міського бюджету все ж таки є плата за землю, то одним з ключових напрямків діяльності відділу була робота по узаконенню користування земельними ділянками, на яких фактично здійснюється господарська діяльність, контролю за своєчасністю та повнотою сплати плати за землю в зв’язку зі зміною розмірів орендної плати (% від нормативної грошової оцінки землі) згідно рішення 5 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради від 21.0.1.2016 року № 7 «Про затвердження Положення про справляння плати за землю на території м. Тростянець з 01.01.2016 року».



Так, з метою виконання рішення №7 від 21.01.2016 року в звітному періоді відділом було направлено 84 проектів угод до договорів оренди землі щодо збільшення розміру орендної плати за землю, 30 з яких було укладено та зареєстровано в Реєстраційній службі, в розрізі орендарів будуть наступні показники:




  • 7 угод – укладених з юридичними особами (ПрАТ «Монделіс Україна» - 5 угод, ПАТ «Сумигаз», ТОВ «Локнянське БСР»);

  • 23 угоди – укладених фізичними особами-підприємцями.



За 3 місяці 2016 року було підготовлено, підписано та зареєстровано в Реєстраційній службі:




  • 5 договорів оренди землі;

  • 3 угоди про розірвання договорів оренд.



В результаті проведених заходів за 3 місяці 2016 року надходження по платі за землю становлять 1837,39 тис. грн., що складає 117,06% від запланованих надходжень, або  190,96% від минулорічних надходжень, в розрізі ж можна побачити наступні цифри:




  • надходження від сплати земельного податку юридичними особами склали –  382,7 тис. грн., що складає 138,2% від запланованих надходжень, або ж 280,37 % від минулого року;




  • надходження від сплати орендної плати юридичними особами  –  1326,54 тис. грн., що складає 125,8 % від запланованих надходжень, або ж



192,9 % від минулого року;




  • надходження від сплати земельного податку фізичними особами –  12,6 тис. грн., що складає 24,7 % від запланованих надходжень, або ж 135,5 % від минулого року;

  • надходження від сплати орендної плати фізичними особами –  115,5 тис. грн., що складає 61,6% від запланованих надходжень, або ж 89,67% від минулого року.



 



Робота відділу  містобудування, архітектури, будівництва, комунального 



господарства та  благоустрою



Відділ містобудування, архітектури, будівництва, комунального господарства та благоустрою міста здійснює свою діяльність, згідно розроблених начальником відділу та затверджених міським головою планів роботи на рік, квартал, місяць.



Відділ організовує періодичне обстеження об’єктів житлово-комунального  господарства з метою встановлення їх технічного стану, веде їх облік. Організовує прийняття відомчого житла та інших об’єктів житлово-комунального господарства на баланс міської ради. Бере участь в розгляді планів забудови міста і видає по них пропозиції. В установленому порядку виконує приймання виконаних робіт по благоустрою території міста, будівництву, капремонту і реконструкції об’єктів житлово-комунального господарства. Здійснює контроль за дотриманням містобудівного законодавства та відповідних нормативних актів, забезпечує контроль за станом навколишнього природного середовища.



Також відділ здійснює проектування будівництва нових об’єктів та  реконструкцію. З цією метою співпрацює з проектними інститутами. Займається видачею будівельних паспортів, містобудівних умов та обмежень, дозволів на встановлення тимчасових споруд та контролює виконання земельних робіт.



 



Будівництво



Одним з головних пріоритетів є покращення благоустрою міста, належне утримання житлово-комунального господарства, будівництва, реконструкції, капітальний ремонт об’єктів.



Протягом І кварталу 2016 року проводились роботи по збору вихідних даних для виготовлення проектів:




  • «Капітальний ремонт водонапірної башти по вул. Татаренка в

    м. Тростянець Сумської області»;

  • «Будівництво мережі вуличного освітлення по вул. Зоряна, Куца, Остапа Вишні, Академіка Погребняка, Лісна та інші в м. Тростянець Сумської області»;

  • «Будівництво мережі вуличного освітлення по вул. Благовіщенська – Шевченка (шляхопровід) в м. Тростянець Сумської області»;

  • «Реконструкція каналізаційної мережі по вул. Енергетиків в

    м. Тростянець Сумської області».



Відкориговані та пройшли експертизу наступні проекти:




  • «Капітальне будівництво дороги по вул. Славгородська в м. Тростянець Сумської області», загальна кошторисна вартість 3023,320 тис. грн.

  • «Технічне переоснащення топкової  дитячого садка «Веселка» по  вул. 60 років ВЛКСМ, 1а в м. Тростянець Сумської області», загальна кошторисна вартість 187,532 тис. грн.

  • «Технічне переоснащення топкової по вул. Миру, 16 в м. Тростянець Сумської області», загальна кошторисна вартість 176,142 тис. грн.

  • «Реконструкція дороги по вул. Пам’яті (розширення дороги) в

    м. Тростянець Сумської області», загальна кошторисна вартість 210,110 тис. грн.

  • «Реконструкція котельні по вул. Л. Татаренка, 1б в м. Тростянець Сумської області», загальна кошторисна вартість 1252,753 тис. грн.

  • «Будівництво світлофорного об’єкту на перехресті вул. Червоноармійська – вул. Л. Татаренка – вул. Кірова в м. Тростянець Сумської області», загальна кошторисна вартість 707,132 тис. грн.

  • «Капітальне будівництво водопроводу по вул. К.Маркса, Озерянка, Півненка, пров. Півненка та інші ІІ-а черга», загальна кошторисна вартість 1698,526 тис. грн.



Виготовлено проект «Капітальний ремонт водонапірної башти по                вул. Татаренка в м. Тростянець Сумської області». Заявлена кошторисна вартість 203,771 тис. грн. Проект проходить експертизу.



Підготовлено для участі у конкурсному відборі інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2016 році наступні проекти:



· «Будівництво інженерних мереж водопостачання та водовідведення (до промислового парку «Тростянець»)», загальна кошторисна вартість 3645,709 тис. грн.;



· «Реконструкція системи водовідведення з центральної частини міста Тростянець.  Каналізаційна насосна станція з занурювальними насосами по вул. Б.Хмельницького», загальна кошторисна вартість 1167,913 тис. грн.;



· «Реконструкція системи водовідведення з центральної частини міста Тростянець. Напірний колектор господарчо-побутової каналізації», загальна кошторисна вартість 1102,690 тис. грн.;



· «Реконструкція котельні по вул. Л.Татаренка, 1б в м. Тростянець Сумської області», загальна кошторисна вартість 413,590 тис. грн.



Майже завершено технічне переоснащення топкової ДНЗ «Веселка», загальною кошторисною вартістю 188,802 тис. грн. та технічне переоснащення топкової по вул. Миру, 16, загальною кошторисною вартістю  235,000 тис. грн.



 



Завдяки актуалізованому в І кварталі 2016 року генеральному плану



м. Тростянець 1974 року видано 2 містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки. Окрім того в І кварталі видано 15 будівельних паспортів забудови земельної ділянки та 1 паспорт прив’язки тимчасової споруди.



Проведено наради з приводу розміщення тимчасових споруд в межах торгівельного майданчика по вул. Вознесенська, 3 (колишня Червоноармійська). Із 43 тимчасових споруд 40 знаходяться в стадії виготовлення паспортів прив’язки, 3 – вільні від забудови (ТС 14, ТС 15 та ТС 35).



Протягом І кварталу 2016 року були розроблені схеми благоустрою дитячих майданчиків, схеми висадки квітів з урахуванням колірної гами, дерев та місць відпочинку, підготовані ескізні рішення водокачки по вул. Набережна, дерев’яних скульптур, а також альтанок для парку ім. П.І. Чайковського.



 



Земельні питання



 



        Одним з головних питань місцевого розвитку є вирішення згідно з діючим законодавством питань управління земельними ресурсами.



Спеціалістом – землевпорядником апарату міської ради за І квартал 2016 року було підготовлено на розгляд сесії міської ради 77 проектів рішень з наступних питань:



        -  про надання дозволу на розробку проектів із землеустрою  щодо відведення земельної ділянки;



         - про затвердження проектів із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок;



- про надання дозволу на розробку технічної документації щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок;



- про затвердження технічної документації щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок;



        -  про надання дозволу на розробку технічної документації щодо поділу  земельної ділянки;



        - про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки;



        - про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки;  



        - про продовження терміну оренди земельної ділянки;



        - про продовження терміну дії рішення;



        - про внесення змін в рішення міської ради;



        - про передачу у власність земельні ділянки;



        - про передачу в оренду земельні ділянки;



        - про розірвання договорів оренди.



       За І квартал  2016 року спеціалістом - землевпорядником міської ради видано громадянам міста 23 довідки про форму власності даної земельної ділянки до нотаріальної контори.       



       За звітний період було розглянуто 110 звернень громадян на які було надано відповідь.



        Також землевпорядником апарату міської ради щоденно надавалися громадянам міста консультації із земельних питань.



 



Захист прав споживачів, торгівля та підприємництво



 



        Протягом  І кварталу  2016 року до Тростянецької міської ради надійшло 5 звернень громадян про порушення законодавства щодо захисту прав споживачів (4 заяви, порушення вимог ст. 8 «Права споживача у разі придбання ним товару неналежної якості» Закону України «Про захист прав споживачів» та 1 заява - порушення вимог ст. 9 «Права споживача при придбанні товару належної якості»).          Чотири звернення розглянуті та вирішені позитивно, одне звернення залишається на контролі.



 



Робота адміністративної комісії



 



За 3 місяці 2016 року було проведено 4 засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Тростянецької міської ради, на яких розглянуто 4 справ про порушення законодавства України про адміністративні правопорушення, із них:




  • 3 адміністративних матеріалів, які надійшли від Тростянецького ВП Охтирського відділу ГУНП у Сумській області;

  • 1 адміністративний матеріал, який надійшов від інших посадових осіб, уповноважених на складання протоколів про адміністративні правопорушення.



 




  • ст. 175-1 КУпАП «Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях» – 2 чол., із яких:



 1 чол. - справу закрито у зв’язку із закінченням строку накладення адміністративного стягнення,



 1 чол. – накладено штраф в розмірі 50 грн.:



            50 грн. – сплачено.



 




  • ст. 180 КУпАП «Доведення неповнолітнього до стану сп’яніння» – 1 чол., із яких:



      1 чол. – накладено штраф в розмірі 136 грн.:



 136 грн. – направлено лист до ДВС про примусове виконання.



 



 




  • ст. 152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» – 1 чол., із яких:



1 чол. – накладено штраф в розмірі  – 340 грн.:



      340 грн. – сплачено.



 



Благоустрій міста, озеленення, охорона навколишнього середовища



 



Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання природних ресурсів, забезпечення екологічної безпеки життєдіяльності населення – невід’ємна частина економічного та соціального розвитку міста.



З цією метою в місті постійно проводиться робота, спрямована на збереження та відновлення паркових зон, скверів, квітників та алей, охорону річок та ставків, захист від негативного впливу, зумовленого забрудненням навколишнього середовища, раціональне використання природних ресурсів.



Згідно ст.19 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» та з метою поліпшення екологічної ситуації ДП «Екосервіс» та                         КП «Тростянецькомунсервіс» уклали договори з підприємствами та приватними підприємцями на розміщення побутових та промислових відходів на міському полігоні твердих побутових відходів.



Згідно рішення № 262 від 16.10.2008 року «Про затвердження «Правил благоустрою території, забезпечення чистоти і порядку, тиші в громадських місцях м. Тростянець» в новій редакції» були укладені договори на вивезення твердих побутових відходів з приватного сектора міста. На даний час кількість охоплених централізованим вивезенням побутових відходів вулиць та провулків міста становить 162 шт., обслуговується – 12881 чол.



Силами підприємств ДП «Екосервіс», КП «Чисте місто» та                           КП «Тростянецьке ЖЕУ» проводяться роботи по санітарному очищенню міста, вивезенню сміття з цвинтарів, знешкодження несанкціонованих сміттєзвалищ та інше.



Загалом, за І квартал  2016 року кількість вивезених та утилізованих твердих побутових відходів становить близько 8 107,37 м 3.



З метою покращення санітарного стану, збереження безпеки людей, будівель, ліній електромереж та транспорту проведено спилення  - 109 дерев, компенсація спиляних дерев у першому кварталі не проводилася.



Для проведення земельних робіт по спорудженню газопроводів, водопроводів та телефонізації, громадянам та організаціям надано 1 дозвіл на порушення об’єктів благоустрою.



Розглянуто 28 звернень громадян (в тому числі для отримання адміністративних послуг) з питань санітарного стану міста, спилення дерев та транспортних перевезень, а також 7 листів з підприємств.



За ініціативи Тростянецької міської ради проведено 5 толок по наведенню належного санітарного стану в урочищі «Нескучне» та облаштуванню об’єктів благоустрою на території водойми «Красне».



 



ІНФОРМАЦІЯ



про діяльність підприємства КП «ТЖЕУ» за І квартал 2016 року



 



 На балансі комунального підприємства «Тростянецьке житлово-експлуатаційне управління» станом на 01.04.2016 року знаходиться 221 будинок балансовою вартістю 163545932 грн., із них 85 будинків (4 групи капітальності) розірвали договір на обслуговування, 135 будинків є абонентами підприємства, які налічують 2132 квартири загальною площею 96,4 тис. м2.



Із них:



- 56 будинків 1-2 групи капітальності, площею     79,1 тис. м2;



- 32 будинки 3-ї групи капітальності площею           8,7 тис м2;



- 47 будинків 4-ї групи капітальності площею          8,2 тис м2.



В цих будинках обладнано водопроводом 2117 квартир, системою каналізації 1803 квартири. Всі квартири переведені на індивідуальну систему опалення. Загальна довжина водопроводів складає 18,1 км, із них замінено на пластикові 6,94 км. Система каналізації 17,3 км, із них замінено на пластикові 0,982 км. Загальна площа м’яких покрівель складає 20,3 тис. м2, із них замінено єврорубероїдом – 17,1 тис. м2, площа шиферних покрівель 25,2 тис м2, замінено шиферних покрівель 6,5 тис. м2. В житловому фонді, що перебуває в комунальній власності міста, проживає близько 7 тис. осіб.



В житловому фонді, що перебуває в комунальній власності міста, проживає близько 7 тис. чоловік.



За  І квартал 2016 року КП «ТЖЕУ» разом із дочірніми підприємствами одержано 2096,9 тис. грн. надходжень (квартирна плата, орендна плата, кап. ремонт та інше). 



Витрати склали  1853,5 тис. грн.



За сукупним показником разом із дочірніми підприємствами одержано 243,4 тис. грн. прибутку.



Комунальне підприємство Тростянецьке житлово-експлуатаційне управління має в своєму складі такі підрозділи: ДП «Будинкоуправління» та

ДП «Ремсервіс», які виконують роботи по капітальному ремонту житлового фонду, ремонту дитячих садків, благоустрою міста,  а також заявки населення по заміні та влаштуванню нових інженерних мереж в квартирах, ДП «Комунжитло» та ДП «Елегія».



ДП «Комунжитло» виконує поточне утримання та поточний ремонт гуртожитку по вул. Заводська, 1.



ДП «Елегія" виконує роботи по утриманню кімнат поліпшеного проживання за адресою вул. Заводська, 1.



Динаміка зміни кількісного складу



 











































 



2011 р.



2012 р.



2013 р.



2014 р.



2015 р.



І квартал



2016 р.



Середньооблікова чисельність, чоловік



47



46



44



69



69



56



Із них: по гуртожитку і готелю



15



16



16



13



13



11



Із них: ІТР



12



15



10



10



10



10




 


        



      КП «ТЖЕУ» створено 02.02.2006 року. Підприємство виконує роботи по утриманню, поточному  ремонту житлового фонду та з вересня місяця 2015 року роботи по опаленню бюджетних установ міста. Кількість працюючих на підприємстві 56 чоловік, із них 23 чоловіка займаються  обслуговуванням котелень. Середня заробітна плата складає 2853,84 грн. Заборгованість по заробітній платі відсутня.



Виконуючи рішення сесії міської ради № 289 від 04.08.2014 року «Про прийняття до комунальної власності територіальної громади міста Тростянець зі спільної власності територіальних громад сіл та міста Тростянецького району об’єктів теплопостачання та затвердження актів приймання-передачі»  у вересні 2014 року прийняли на баланс підприємства три котельні, серед яких котельня по вул. Л.Татаренка,1б, Комарова, 25, Шевченка, 11.



Виробничі   показники  по  КП «ТЖЕУ»  за І квартал 2013-2016 років






























































 



План 2013 р.                                      тис. грн.



Факт



2013 р.



тис. грн.



План 2014 р.                                      тис. грн.



Факт



2014 р.



тис. грн.



План 2015 р.                                      тис. грн.



Факт



2015 р.



тис. грн.



План 2016 р.                                      тис. грн.



Факт



2016р.



тис. грн.



Доходи



436,8



427,4



436,8



434,0



1786,3



1158,7



1840,0



1826,9



Витрати



363,0



405,9



363,0



420,5



1684,4



1274,4



1550,0



1538,0



 



Прибуток



73,8



21,5



73,8



13,5



101,9



 



290,0



288,9



Збиток



 



 



 



 



 



-115,7



 



 




 



        Загальна дебіторська заборгованість по підприємству КП «ТЖЕУ» станом на 01.04.2016 року склала 491,4 тис. грн., у тому числі заборгованість населення по сплаті квартирної плати складає 226,5 тис. грн., пільги та субсидії – 98,5 тис. грн. надання послуг по опаленню всього:



- населенню – 8,9 тис. грн., бюджетні споживачі – 311,3 тис. грн.;



- інші споживачі – 150,0 тис. грн.



         Дебіторська заборгованість станом на 01.04.2015 року склала 546,6 тис. грн., у тому числі заборгованість населення по сплаті квартирної плати складає 228,2 тис. грн., пільги та субсидії – 41,2 тис. грн. надання послуг по опаленню всього:



- населенню – 17,9 тис. грн., бюджетні споживачі - 99,1 тис. грн.;



- інші споживачі – 141,6 тис. грн.



          З наведеного порівняння видно, що дебіторська заборгованість станом на 01.04.2015 року на 55,2 тис. грн. менша, ніж порівняльний показник минулого року, збільшення дебіторської заборгованості виникло за рахунок несплати  абонентами за спожиту  теплову енергію.



         Кредиторська заборгованість  по КП «ТЖЕУ» станом  на 01.04.2016 року складає 332,4 тис. грн., станом  на 01.04.2015 року складала 370,6 тис. грн., що на 38,2 тис. грн. менше, ніж за відповідний період минулого року збільшення кредиторської  заборгованості виникло за рахунок несплати за природний газ та дрова.



       Дії в напрямку зменшення заборгованості населення за спожиті послуги.



       Підприємством систематично проводиться робота з боржниками, а саме:



- надається  інформація про боржників на підприємства за місцем      працевлаштування абонента;



- надійшло  з ДВС -  2,6 тисячі гривень;



- рознесено  150 попереджень боржникам;



- проведено особисті роз’яснення з 15 абонентами;



- укладено 5 угод щодо погашення заборгованості;



- проведено 3 зібрання мешканцями будинків, які є абонентами  підприємства.



 



Динаміка виконання основних видів робіт по КП «Тростянецьке ЖЕУ»



по поточному утриманню житлового фонду за 2013 - І квартал 2016 років



 






































































 



2013 р.



 



2014 р.



 



2015 р.



І квартал



2016 р.



 



Ремонт під'їздів, шт.



4



17



17



-



Ремонт покрівель, кількість будинків



11



17



20



9



м. кв.



59



54



64,3



12



Заміна водопроводів, квартир



11



14



18



15



метрів   погонних



38



32,2



33,0



8,0



Заміна  каналізації, квартир



11



21



22



13



метрів погонних



23



30,5



34,3



16



Виконання заявок населення



1249



1263



1335



359




 



Показники оплати населенням квартирної плати



 



































































































































































































 



2014 р.



2015 р.



2016 р.



Місяць



Нарахов.



грн.



Перерах.



грн.



%



опл.



Нарахов.



грн.



Перерах.



грн.



%



опл.



Нарахов.



грн.



Перерах.



грн.



%



опл.



Січень



125139



125973



101



125995



119263



94,7



194082



144203



74



Лютий



125227



118860



95



125755



124845



99,3



193539



202468



105



Березень



125191



122688



98



125983



127015



100,8



194028



179095



93



Квітень



125474



125485



100



125751



126063



100



 



 



 



Травень



125434



122094



98



125780



101410



80



 



 



 



Червень



125604



119217



95



125568



122296



97



 



 



 



Липень



125483



123748



99



126656



131168



104



 



 



 



Серпень



125217



19815



96



126516



158588



125



 



 



 



Вересень



125541



125311



100



126515



135622



107



 



 



 



Жовтень



124530



120249



97



128256



147905



115



 



 



 



Листопад



125530



133694



107



128378



141421



110



 



 



 



Грудень



125469



125311



99,9



129105



139626



108



 



 



 



Всього:



1503778



1482445



98,5



1134519



1146270



103



581649



525766



91


                       


 


   Виконання робіт по поточному ремонту житлового фонду за  2016 р.:



        Протягом І кварталу 2016 року підприємством КП «ТЖЕУ» разом із дочірніми підприємствами забезпечено безперебійне надання послуг по утриманню внутрішньо - будинкових систем водопостачанню, електропостачанню, водовідведенню.



         Підприємство основну увагу приділяє поточному ремонту житлового фонду.



        Проведено ремонт і часткова заміна каналізації та водопроводів в житлових будинках.



Частково замінено каналізаційної мережі в будинках за адресами:



вул. Л. Татаренка 9а,7а, вул. Миру 30,26,28, вул. Благовіщенська 36,16, вул. Машинобудівна 10.



       Частково замінено та відремонтовано водопроводи за адресами:



вул. Миру 26, вул. Нескучанська 9, вул. Горького 36,16,53, вул. Будівельна 3,4.



         Поточний  ремонт  електромережі:



        Проводилась  профілактична  робота  (в розподільному щитку) в будинках по вул. Л.Татаренка 3, 9а, 7а, 11, вул. Машинобудівна  20, 16, 16а, вул. Шевченко 120б, вул. Благовіщенська 36, вул. Миру 3.



        Проведені монтажні роботи по освітленню приміщень котельні та підключення електродвигунів культурно-дозвіллєвого комплексу «Тростянецький», а також дитячого садочка "Веселка".



      - виконано 180 заявок (заміна ламп, несправність електромережі та інше).



Прочищення каналізації:



вул. Л. Татаренка 3, 11а, 9а, 1а, 7а, 5а, 3а, вул. Миру 17,21 вул. Благовіщенська 16,53, вул. Б.Хмельницького 15 та інші.



       В зимово-весняний період були проведені роботи по прибиранню снігу, збивання бурульок та розігрівання зливних труб будинків за адресами:



вул. Благовіщенська 22, вул. Миру 21,17,19, Б.Хмельницького 15, 31,

вул. Л. Татаренка 5а,7а, 9а, 11а.   



       Вивезено сміття з прибудинкових територій по вул. Л. Татаренка, вул. Миру.



    



Динаміка кількості будинків, оснащених енергозберігаючим обладнанням



Станом на 1 квітня 2016 року  кількість будинків м. Тростянець, оснащених енергозберегаючим  освітлювальним обладнанням, залишається   незмінним у порівнянні з 2015 роком і дорівнює 82 будинки. У 2016 році планується  встановлення  енергозберігаючого  освітлення, ще у 25 будинках вул. Шкільний ,9а,9б, вул. Гришина 11, вул. Миру 3,28.    



 



Умовна економія на одному ліхтарі за 2016 рік складає:



524,6 кВт 



916 шт. х 524,6 кВт/12*3місяці  = 120124 кВт год* 0,4194 = 50380,0 грн.



                   



Витрати електричної енергії на освітлення



місць загального користування (кВт*год)



Порівняння фактичних (за звітами в «Енергозбут») витрат електричної енергії на загальнобудинкові потреби за  2011-2016 роки, кВт*год.



 
























































 



Розрахунковий період



2011 рік



2012 рік



 2013 рік



2014



рік



2015



рік



2016



рік



1.



Січень



10 558



9245



9790



9914



9983



11085



2.



Лютий



10 710



10380



10300



10121



10347



12197



3.



Березень



8 353



8573



8476



8498



9358



12637



Всього



29621



28198



28566



28566



29688



35919




 



Виробничі   показники по  ДП «Ремсервіс-2»,



ДП" Будинкоуправління", "ДП Будинкоуправління-2"



за 2013-2016 роки




































































Показники



2013 р.



тис. грн.



2014 р.



тис. грн.



2015 р.



тис. грн.



2016 р.



тис. грн.



план



факт



план



факт



план



факт



план



факт



Доходи



28,9



12,5



12,0



11,5



1,0



0,6



95,0



93,5



Витрати



27,9



12,0



11,4



11,0



0,8



0,5



87,5



86,8



Прибуток



1,0



0,5



0,6



0,5



0,2



0,1



7,5



6,7



Збиток



 



 



 



 



 



 



 



 




 



Виконані роботи згідно плану соціально-економічного розвитку



на  2016 рік



 




















































































№ п/ч



Адреса будинку



Перелік робіт



Місяць



Освоєно коштів, грн.



1



вул. Відродження  4



ремонт тамбуру



лютий



15321,72



2



вул. Л.Татаренка 1а



дощова каналізація



лютий



9467,22



3



вул. Благовіщенська 40



заміна дверей



лютий



7702,81



4



вул. Миру 6



встановлення лавочок



лютий



1300,81



5



Встановлення лавочок по житловому фонду



 



лютий



12939,89



6



вул. Миру 6



Поточний ремонт  зали засідань



лютий



21126,13



7



Поклейка Бігборду



8 березня



березень



350,0



8



вул. Заводська 1



ремонт каналізації



березень



25265,32



9



вул. Миру 26



ремонт покрівлі



березень



73141,46



 



Всього:



 



 



166615,36




 



Динаміка виконання основних видів робіт по капітальному



                                             ремонту житлового фонду























































































Вид робіт



 



2012 р.



 



 



2013 р.



 



 



2014 р.



 



3 місяці



2015 р.



 



3 місяці



2016 р.



 



Заміна водопроводів на пластикові, квартир



108



170



65



-



-



м. погонних



304,1



285,2



172



-



-



Капітальний ремонт покрівель, кількість будинків,  шт.



9



6



5



-



1



м. кв.



2849



2586



3532



-



320



в т. ч. єврорубероїдом



2526



2586



810



-



-



Заміна дверей на металеві



19



2



13



-



2



Заміна каналізаційної  мережі, квартир



118



137



248



-



16



м. погонних



117,5



50,5



252,0



-



38



Ремонт тамбурів



4



2



4



-



1




 



Динаміка виконання робіт по капітальному ремонту та благоустрою



міста  за І квартал  2012- 2016 р. р. (тис. грн.)



 







































Проведені роботи



І квартал 



2012 р.



 



І квартал 



2013 р.



 



І квартал 



2014 р.



 



І квартал 



2015 р.



 



І квартал 



2016 р.



 



Капітальний ремонт житлового фонду,



тис. грн.



4,2



12,5



11,5



-



130,8



Благоустрій міста,



тис. грн.



16,9



-



-



-



14,2



Інші ремонтні роботи,



тис. грн.



22,5



-



-



0,6



21,6




 



Дочірнє піприємство «Комунжитло»



Гуртожиток по вулиці Заводській був побудований в 1972 році підприємством шоколадної фабрики «Україна» для проживання своїх робітників та службовців, які не мали свого постійного місця проживання.



В 2006 році гуртожиток, який був збитковий для шоколадної фабрики, передано Тростянецькій міській раді. В серпні 2006 року рішенням міської ради гуртожиток передано на баланс КП «ТЖЕУ», після чого 18 січня 2007 року було створено дочірнє підприємство «Комунжитло».



ДП «Комунжитло» надає послуги по прибиранню прибудинкової території, технічних поверхів та сходових кліток, технічному обслуговуванню внутрішньо - будинкових систем холодного водопостачання та водовідведення, дератизації та дезинсекції приміщень.



Кількість проживаючих в гуртожитку - 128 осіб. Із них сироти дитинства - 9 осіб, пенсіонери - 5 осіб, одинокі матері - 22 особи.



Кількість працюючих на підприємстві – 6 чоловік. Середня заробітна плата складає 1221,43 грн. (неповний робочий день). Заборгованість по заробітній платі відсутня.



 



Показники діяльності підприємства



 














































Показники



2015 рік (тис. грн.)



2016 рік (тис. грн.)



План



факт



План



Факт



Доходи



53,5



53,1



63,0



62,5



Витрати



52,9



57,8



61,0



60,7



Прибуток



0,6



 



2,0



1,8



Збиток



 



4,7



 



 




 



Загальна дебіторська заборгованість по підприємству на 01.04.2016 року складає  90,8   тис.грн.:                                                                                                                                                            



< >заборгованість населення по гуртожитку 66,3 тис. грн.;заборгованість пільг та субсидій 13,1 тис. грн.;ДП «Елегія - 2» - 11,4 тис. грн.,



2015 рік



2016 рік



загальна



населення



загальна



населення



107,3 тис. грн



81,1тис. грн



90,8 тис. грн



 66,3 тис. грн..



Станом на 01.04.2016 року кредиторська заборгованість складає  



14,2  тис. грн.:



- перерахування обласним профспілкам – 1,0 тис. грн.;



- КП «ТКС» (постачання води) – 2,0 тис. грн.;



- КП «ТЖЕУ» (опалення) – 11,2 тис. грн.,



що на 16,3 тис. грн. менше  в порівнянні з відповідним періодом минулого року.



 















2015 рік



2016 рік



30,5 тис.грн.



14,2 тис. грн.




 



Динаміка



заборгованості населення за воду та водовідведення (тис. грн.)



 



























Місяці



2015 рік



2016 рік



Січень



12,2



20,0



Лютий



15,2



22,7



Березень



18,3



2,0




 



Динаміка



заборгованості населення за житлово – комунальні послуги (тис. грн.)



 



























Місяці



2015 рік



2016 рік



Січень



87,9



69,9



Лютий



83,3



70,1



Березень



81,1



66,3




 



Для вирішення проблем дебіторської та кредиторської заборгованості:



• проведяться бесіди з боржниками по питанню своєчасної оплати за житлово-комунальні послуги;



• надається інформація та практична  допомога в оформленні пільг та субсидій (18 особам);



• погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги через суд та виконавчу службу :



- стягнуто виконавчою службою  1200,49 грн.



- виселено з гуртожитку  1 особу.



                                 Виконані роботи за  1 квартал 2016 рік



За власні кошти:



 -  заміна електричних ламп:



 - енергозберігаючих –   9 шт. на суму 240,00 грн.;



      - звичайних –    40 шт. на суму 240,00 грн.



 



За бюджетні кошти:



  -   капітальний ремонт каналізаційної мережі та заміна унітазів в туалетах лівого крила гуртожитку на суму  25265,22  грн.



Дочірнє підприємство «Елегія»



 



Основним видом економічної діяльності підприємства є надання



послуг на проживання в кімнатах відпочинку.



За даними виробничих показників за І квартал 2016 року підприємство



є збитковим. Збиток склав 54,0 тис. грн. Збитковість обумовлена низькою завантаженістю номерів та високою ціною на опалення.



Кількість працюючих на підприємстві 5 чоловік, середня заробітна



плата складає 1678,00 грн. Заборгованість по заробітній платі станом на 01.04.2016  року відсутня.



За звітній період підприємство надало 1034 ліжко-місць на суму



79,7 тис. грн. Наповнюваність номерів за І квартал. 2016  року склала



9,8 % проти 6,6% цього періоду минулого року.



На даний момент підприємство має в наявності:



< >4 номери «Євро» вартість проживання складає 450 грн. 00 коп.;9 номерів „Прайм” вартість проживання складає 116 грн. 00 коп.;10 номерів „Стандарт” вартість проживання складає 95 грн. 00 коп.;9 номерів „Економічний” вартість проживання складає 45 грн. 00 коп.Всього в наявності підприємство має 34 номери на 92 ліжко - місця.



 



 



Виробничі показники по ДП «Елегія» за  І квартал 2016  року



 
































п/н



Дохід від надання послуг



 



Сума доходу без ПДВ



тис. грн.



1



Кімнати по договору найму



28,7



2



Готель



79,7



3



Тренажерний зал (абонемент 198 шт.)



5,6



 



Разом:



114,0




 



В І кварталі 2016 року за рахунок бюджетних коштів розпочаті роботи:



- по переобладнанню кімнати сангігієни в кімнаті  №2 «Сімейний»  (1 пов.);



- установлені нові пластикові вікна на І поверсі у вмивальні, 3 поверсі – кухня, замінено двері на 2 поверсі – вихід на пожежні сходи.



Всього витрачено 25,0 тис. грн.



За власні кошти проведено ремонт водогону у вмивальні на І поверсі на суму 1,1 тис. грн.



Загальна дебіторська заборгованість станом на 01.04.2016 року складає



4,3 тис., в т.ч. заборгованість населення – 4,2 тис. грн.



Кредиторська заборгованість по ДП «Елегія» станом на 01.04.2016 р.



складає 83,9  тис. грн.



 



Комунальне підприємство



«Тростянецькомунсервіс»



 



Комунальне підприємство «Тростянецькомунсервіс» та його дочірні підприємства «Екосервіс», «Готель Тростянець» в місті Тростянець здійснюють надання житлово-комунальних послуг, забезпечують місто водопостачанням, здійснюють водовідведення, надають послуги по вивезенню та утилізації твердих та рідких  побутових відходів.



На балансі комунального підприємства «Тростянецькомунсервіс»  знаходиться 7 водозаборів, 15 артезіанських свердловин, із яких 10 станом на сьогодні працює.



Підприємство обслуговує 7 каналізаційно-насосних станцій, центральні очисні споруди, встановлена потужність яких 2,8 тис.м³ на добу та очисні споруди на вис. Веселе зі  встановленою потужністю 1,3 тис.м³ на добу.



Підприємство обслуговує 33,9 км водопровідних мереж та 9,7 км  каналізаційних мереж.



            На 01.04.2016 року в КП “Тростянецькомунсервіс“ функціонують наступні підрозділи водопостачання, водовідведення, саночищення – вивезення рідких побутових відходів, вуличне освітлення, автомобільні послуги, інші послуги.



Станом на 01.04.2016 року на підприємстві зареєстровано 4682 абонента, в т.ч. населення - 4501.



Забезпечено приладами обліку споживання води 3820 абонентів, що становить 86,9% від загальної кількості зареєстрованих абонентів-водокористувачів.



Протягом І кварталу 2016 року було встановлено 7 приладів обліку холодної води.



Знос основних виробничих засобів станом на 01.04.2016 року складає 65,1%, в тому числі водопровідних мереж 68,5%, каналізаційних – 66,2%.



Тростянецька міська рада постійно сприяє впровадженню заходів, що спрямовані на енергозбереження та безперебійне забезпечення населення централізованим водопостачанням та водовідведенням. На 2016 рік для виконання вищезазначених заходів заплановано коштів місцевого бюджету в сумі 214,0 тис. грн.



                           



Фонд споживання КП «Тростянецькомунсервіс»







































 



2012 р.



2013 р.



2014 р.



2015 р.



І квартал 2016 р.



Фонд оплати праці штатних працівників          (тис. грн.)



1 262,4



1 391,3



1 510,0



1 699,1



513,5



Середньооблікова чисельність штатних працівників (чол.)



68



72



73



69



70



Середньомісячна заробітна плата одного штатного працюючого (грн.)



1 547,1



1 610,3



1 723,7



2 052,1



2 245,2




 



 



Очікувані показники КП «Тростянецькомунсервіс» по підрозділах















































































































 



Доходи,



 тис. грн.



Витрати,



тис. грн.



Прибуток / збиток,



тис. грн.



І квартал 2015р.



І квартал 2016р.



Відх. 2016     від 2015,  %



І          квартал 2015р.



І  квартал 2016р.



Відх. 2016     від 2015,  %



І квартал 2015р.



І квартал 2016р.



Водомережа



282,8



381,8



135,0



340,0



461,9



135,9



-57,2



-80,1



Водовідведення



498,2



698,8



140,3



700,5



710,2



101,4



-202,3



-11,4



Саночищення



44,7



47,3



105,8



36,3



48,2



132,8



8,4



-0,9



Інші послуги



14,2



3,5



24,6



12,0



2,4



20,0



2,2



1,1



Вуличне освітлення



48,8



72,4



148,4



51,5



72,4



140,6



-2,7



0,0



Автомобільні перевезення



43,4



70,5



162,4



67,4



82,1



121,8



-24,0



-11,6



Податок на прибуток



-



-



-



7,6



-



-



-7,6



-



Всього:



932,1



1274,3



136,7



1215,3



1377,2



113,3



-283,2



-102,9




 



Протягом І кварталу 2016 року комунальним підприємством  «Тростянецькомунсервіс» надано комунальних послуг та виконано робіт на суму 1274,3 тис. грн., вартість яких складає 1377,2 тис. грн. Сума збитків становить 102,9 тис. грн. (за відповідний період минулого року збиток – 283,2 тис. грн.).



В доходах підприємства найбільшу питому вагу займають доходи, отримані від надання комунальних послуг населенню. Саме тому, рівень оплати послуг населенням є надзвичайно важливим фактором в діяльності підприємства для забезпечення стабільності його роботи.



 



Оплата населенням наданих послуг з водопостачання та водовідведення



КП ТМР „Тростянецькомунсервіс” протягом 2014 – 2016 р.р.



 





















































































































































































 



2014 рік



2015 рік



2016 рік



Місяць



Нарах.



Оплач.



%



оплати



Нарах.



Оплач.



%



оплати



Нарах.



Оплач.



%



оплати



січень



136 886



124 325



98,4



130 179



122 861



97,9



87 089



92 420



95,5



лютий



134 317



129 862



94,9



120 476



135 005



103,7



76 670



85 407



98,1



березень



126 740



133 517



99,4



131 556



124 461



103,3



81 037



85 251



111,2



квітень



131 677



123 897



97,8



121 089



124 052



94,3



 



 



 



травень



150 402



132 396



100,5



128 009



121 901



100,7



 



 



 



червень



158 856



147 857



98,3



179 966



122 370



95,6



 



 



 



липень



134 894



157 888



99,4



176 829



170 878



94,9



 



 



 



серпень



152 833



140 528



104,2



164 426



173 878



98,3



 



 



 



вересень



149 265



153 631



100,5



155 694



172 497



104,9



 



 



 



жовтень



145 626



143 670



96,3



131 335



162 817



104,6



 



 



 



листопад



110 709



142 889



98,1



111 533



133 562



101,7



 



 



 



грудень



125 463



131 769



119,0



96 747



114 638



102,8



 



 



 



Всього:



1 658 600



1 662 228



100,1



1 647 839



1 678 920



101,9



260 506



263 809



101,3




Протягом  І кварталу 2016 року середній показник з оплати наданих послуг населенням склав 101,3%.



Підприємством постійно вживаються різноманітні заходи по стягненню заборгованості за спожиті послуги та проводиться робота  з боржниками.



За звітний період вручено 38 позовних заяв боржникам.



 



Водопостачання



Аналіз показників витрат електроенергії по водопостачанню




































 



І квартал 2015р.



Кількість поривів



І квартал 2016р.



Кількість поривів



Піднято води тис. м3



67,2



 



27



 



72,9



 



21



Реалізовано води, тис. м3



49,0



51,9



Витрати електроенергії на 1м3 реалізованої води



1,13



1,18



Витрати електроенергії на 1 м3 піднятої води



0,83



0,83




 



Протягом звітного періоду  2016 року  КП «ТКС»  було піднято 72,9 тис.м3 води. Реалізовано води за цей період – 51,9 тис.м3.



Втрати води  за звітний період складають  21,0 тис.м3 , або 28,8%.



Причиною втрат є пориви, кількість яких за звітний період – 21 та нераціональне використання питної води споживачами, що не мають засобів обліку споживання води. Підприємством вживаються різноманітні заходи щодо виявлення порушників, які нераціонально використовують воду, а саме проводиться подвірний обхід споживачів послуг. Крім того, ведеться роз’яснювальна робота щодо необхідності встановлення лічильників для облікового водокористування.



Таким чином, основним завданням КП «Тростянецькомунсервіс» є якісне та своєчасне водопостачання споживачів з максимальною економією коштів, недопущення розкрадання води через споживання без обліку.



          З метою зменшення втрат води та поліпшення її якості протягом І кварталу 2016 року працівниками підрозділу водопостачання проводилися наступні роботи:



                     



< >проведено заміну глибинних насосів на водозаборі по вул. Л.Татаренка (свердловина № 2), на водозаборі по вул. Разіна (свердловина №1); замінено 40 метрів сталевих водопідйомних труб на труби ПХВ (Ø50); здійснено заміну 70 метрів сталевого водопроводу на труби ПХВ (Ø50) по вул. Миру, 9;відремонтовано зворотний клапан на водозаборі по вул. Разіна (свердловина № 2);відновлено роботу водорозбірної колонки по вул. Кеніга,35;встановлені пожежні гідранти по вул. Комарова,27; вул. Вознесенська,62; вул. Машинобудівна,16,20; вул. Ломоносова,1;ліквідовано 21 порив водомережі;встановлені гумові люки на оглядові колодязі по вул. Миру,10; вул. Короленка; вул. Вознесенська,62; вул. Космонавтів,48; вул. Благові-щенська,42; вул. Калинова,56; вул. Шевченка,120; встановлено та опломбовано 7 лічильників холодної води.Водовідведення



 



         Підрозділ «Водовідведення» займається обслуговуванням 2-х очисних споруд та 7-ми каналізаційних насосних станцій.



          Протягом  І кварталу 2016 року прийнято та очищено стоків  - 49,0 тис.м3, в т.ч. від:



- населення – 24,2 тис.м3;



- бюджетних установ – 3,1 тис.м3



- інших  споживачів – 21,7 тис.м3, в т.ч. ПрАТ «Монделіс Україна» – 18,2 тис.м3.



         За аналогічний період минулого року було прийнято та очищено

50,3 тис.м3 стоків.                                



         За звітний період працівниками підрозділу водовідведення виконано наступні роботи:



 



1. Очисні споруди



< >демонтаж і встановлення компресорів 23ВФ; демонтаж дренажного насосу типу СД, проведення ремонтних робіт та його встановлення;ремонт насосу типу СД-18;підключення насосу «Гном» та відкачування стоків з машинного відділення дренажної ями;збирання жирових відходів;очистка фільтрів для подачі повітря;відігрівання труб лінії біоочистки від намерзання;зварювальні роботи труб подачі повітря лінії біоочистки.  заміна засувки Ø150;ремонт насосу типу СД-160;очищення робочого колеса від відходів насосів типу СД №3 та №4.усунення пориву напірного колектору з заміною труби Ø100;ремонт засувки Ø100;монтаж вузла для відкачки дренажних стоків з машинного відділення.монтаж і встановлення насосу типу СОТ-60 з заміною робочого колеса; ремонт насосу типу СД-18;ремонт насосу типу СОТ-30;ремонт засувок Ø100 та Ø80;очищення приймального резервуару. ремонт насосу типу СД-18.демонтаж насосу №2 типу СМ-160;демонтаж насосу №1 типу СМ-18.проведення ремонтних робіт клапану приймального резервуару;ремонт насосу.ремонт люків по вул. Благовіщенська, 16 – 4 шт.; вул. Енергетиків – 1 шт.; вул. Набережна – 2 шт.;пробивання, промивання, очищення каналізаційної мережі по

вул. Б.Хмельницького, 15,31,33; вул. Благовіщенська, 16,36,42,50,52;

вул. Енергетиків (дамба); вул. Кеніга, 36,38,42;  вул. Комарова (ДНЗ «Казка»); вул. Машинобудівна, 16, 19, 20; вул. Миру, 15,17,19,23,25,28, 28а; вул. Набережна,10; вул. Покровська, 2а; вул. Л.Татаренка, 3,3а,5а,7.Комунальне підприємство



 



«Енерголюкс»



 



Комунальне підприємство  «Енерголюкс» створено 1 липня 2014 року, займається  технічним  обслуговуванням  та  утриманням  в  належному  стані систем вуличного освітлення міста, виконує функції по технічному обслуговуванню та ремонту електрогосподарства комунального підприємства «Тростянецькомунсервіс».



Підприємством за І квартал 2016 року надано послуг на суму 145,7 тис. грн., вартість наданих послуг склала 140,1 тис. грн. Прибуток складає  5,6 тис. грн.



Станом на 01.04.2016 року прострочена заборгованість з оплати праці  відсутня.



Прострочена заборгованість по податках станом на 01.04.2016 року відсутня.



За І квартал 2016 року фонд споживання підприємства складає 65,4 тис. грн. На підприємстві працює 5 осіб та 5 осіб за сумісництвом. Середньомісячна  заробітна плата склала 2630 грн. 



Дебіторська заборгованість складає 1,0 тис. грн. кредиторська – 2,4 тис. грн.                                                    



На балансі підприємства знаходяться повітряні ліхтарні лінії електропередач, розташовані по вулицях Благовіщенська, Відродження, Радомлянській, Миру, Півненка, Зарічна, Руднєва, Р. Кириченко, Підлісна, Вознесенська, Луніна, Горького, 8-го Березня, Карла Маркса, Локомотивна, Ювілейна, Калініна, Машинобудівна, Гаївська, Супруна, Шевченка, Л. Татаренка, Чкалова,



Б. Хмельницького, Нахімова, Вишнева, лінія електропередач до Круглого двору, а також обладнання декоративного підсвічення Альтанки, садиби Л. Кеніга, Круглого двору. Світлофорний об’єкт на перехресті вулиць Благовіщенська – Набережна - Воровського.



За І квартал 2016 року до підприємства надійшло 14 заяв, 2 з яких виконані, 12 лишається на контролі.



Також виконувалися заяви громадян, які надійшли до підприємства на  он-лайн платформу «Відкрите Місто». Так, з початку року, громадянами міста було подано 3 заяви. Всі виконані.



Так, як заяви надходять в основному з питання встановлення ліхтарів, то їх швидкість виконання значно нижча ніж заміна ламп, тому що в першу чергу стоїть задача утримувати у робочому стані діючу систему вуличного освітлення, а потім збільшувати кількість світлоточок. Вартість матеріалів також не сприяє швидкому виконанню бажаних робіт.



У січні місяці через значні снігові замети і низьку температуру, роботи по відновленню освітлення були трохи уповільнені. Але у лютому та березні  робота підприємства вийшла на нормальний рівень.



Так станом на 01.04.2016 року були проведені наступні роботи:



1. Встановлено 10 ліхтарів за адресами:



вул. Славгородська – напроти пров. Луніна – 1 шт., вул. Абрикосова 9, 31 – 2 шт., вул. Комарова – 3 шт.



     2. Виведено з експлуатації та замінено на нові 4 ліхтарі старого зразка по вул. Комарова – 3 шт., по вул. Вознесенська – 1 шт.



3. Замінено 130 ламп  вуличного освітлення за такими адресами:



вул. Весела – 2 шт., пров. Ударний – 1 шт., вул. Боєва – 1 шт., вул. Заводська 20 – 1 шт., вул. Радомлянська 39 – 1 шт., вул. Гетьмана Сагайдачного 7 – 1 шт., вул. Кеніга 40 – 1 шт., вул. Шевченка 5 – 1 шт., вул. Пушкіна 8, 40, 44 – 3 шт., пров. Шевченко 34, 36, 48 – 3 шт., вул. Жовтнева 160 – 1 шт., пров. Тихий – 1 шт., пров. Пугачова 1 – 1 шт., вул. Садова 3, 10, 18 – 3 шт., вул. Луніна 57, 79, 87 – 3 шт., вул. Грабовського 7 – 1 шт., вул. Докучаєва 14 – 1 шт., вул. Дачна 40 – 1 шт., та за іншими адресами.



< >Встановлено 32 фотореле за такими адресами:Виконано ремонт щитової вуличного освітлення на підстанції по вул. Миру. Виконувався ремонт світильників центральних доріг.Значна робота виконувалася по зрізуванню дерев. Так нашим підприємством надавалася автовежа комунальному підприємству «Чисте Місто» для ліквідації аварійних дерев та підрізці дерев. Було виконано 46 заяв громадян.Дочірнє підприємство



 



 «Готель Тростянець»



 



        ДП «Готель Тростянець» надає в місті готельні послуги.



На підприємстві працює 4 особи. Середньомісячна заробітна плата за звітний період склала  2632,5 грн. Добова завантаженість готелю становить 17 ліжко-місць.



        За І квартал 2016 року ДП «Готель Тростянець» по результатам фінансової діяльності отримано дохід в сумі  – 75,1  тис. грн.,  відповідно витрати склали 89,5 тис. грн.



        По результатам фінансової діяльності  підприємства за І квартал 2016 року є збитковим. Збиток складає 14,4 тис. грн., виник у зв’язку з низьким відсотком завантаженості готелю.



        Доходи від основного виду діяльності отримано підприємством від надання ліжко-місць представлені в наступній таблиці:



























Клас номера



Ліжко-місця, кількість



Доходи, тис. грн.



«Економ класс»



53



5,0



«Стандарт +»



152



26,7



Всього:



205



31,7




        За звітний період  дочірнім підприємством надано 205   ліжко-місць.



        Також  за І квартал 2016 року  підприємство  отримало доходів у сумі 43,4 тис. грн. від надання приміщень  в оренду, відшкодування комунальних послуг, та інших послуг.



       Станом на 01.04.2016 року підприємство не має заборгованості з оплати праці та заборгованості по податках і зборах.



        Загальна дебіторська заборгованість станом на 01.04.2016 року  складає  24,1 тис. грн., в т.ч. орендна плата – 17,5  тис. грн.



          Кредиторська заборгованість складає  37,4 тис. грн.,  в тому числі  КП «ТЖЕУ» - 37,1 тис. грн. та інші - 0,3 тис. грн.



         Для того, щоб привабити більшу кількість проживаючих і відповідно отримати більше доходів, головним завданням  підприємства є продовження проведення ремонтних робіт в кімнатах та будівлі готелю, доведення його послуг до вимог сучасних стандартів.



 



Комунальне підприємство Тростянецької міської ради



«Чисте місто»



 



Комунальне підприємство Тростянецької міської ради «Чисте місто» має підрозділи: благоустрій і ремонтна дільниця.



Загальна  кількість працюючих 16 чоловік,  які займались спиленням дерев, розпиленням дров, чищенням доріг від снігу, посипанням тротуарів піщано-сольовою суміщщю, чищенням мережі водовідведення для стоку води та ін. Підприємство орендує один автотранспортний засіб в КП «Тростянецькомунсервіс».



Балансова вартість основних фондів підприємства становить 4571803,00 грн. із них: тротуари – 1644745,28 грн., містки – 405023,76 грн.,  колодязі – 290 штук на суму 129308,00 грн.,  дерев на суму 45566,66 грн.  та інші – 2347159,30 грн.



Підприємством за І квартал 2016 року було надано послуг на суму 145,3 тис. грн., вартість наданих послуг становить 134,7 тис. грн.      



Прибуток на підприємстві складає 10,6 тис. грн.



Станом на 01.04.2016 року прострочена заборгованість з оплати праці  відсутня.



Прострочена заборгованість по податках станом на 01.04.2016 року також,  відсутня.



По підприємству за І квартал  2016 року фонд споживання складає  85,1 тис. грн..



Середня  заробітна плата по підприємству становить 1773 грн.



Дебіторська заборгованість складає 3,1 тис. грн., кредиторська – 2,3  тис. грн.   



За звітний період, тобто за І квартал 2016 року надійшло від населення 24 заяви з питань ремонту колодязів, виділення відер, тросу, цепків,  спилення  дерев, із них:  10 виконано, 14 заяв залишаються на контролі.



Головам вуличних комітетів видано 22 відра на загальну суму  365,00 грн.



Також виконувались роботи по заявам, які надійшли на он-лайн платформу «Відкрите місто». Отримано 4 звернення, із них виконано 2, на контролі залишилося 2 заяви (це звернення для вирішення, яких потрібні значні матеріальні видатки).



За І квартал 2016 року зрізано 48 дерев  на суму 32,4 тис. грн. по вулицях: Благовіщенська, Миру, Шевченко, Набережна, Будівельна, Вознесенська, Машинобудівна, Чорногірська, Лісна, Гурського, Набережна,  К.Скрябіна, пров. Шкільний, парк ім. П.І.Чайковського, Благовіщенський парк. В результаті спилення дерев було отримано  63 с/м дров, які були завезені   у КП «ТЖЕУ», КП  «Тростянецькомунсервіс», КП «КДК Тростянецький», Смородянський клуб.



       Проводився  благоустрій місць відпочинку на водоймі урочище «Нескучне», озеро Красне  надано послуг на суму  15,5 тис. грн. 



 В урочищі Нескучному біля криничок виконувались роботи до Чину великого освячення води.



Протягом звітного періоду  утримувалися  в  належному стані  парки, дороги, тротуари.  Проводилося чищення пішохідних доріжок від снігу та їх посипання піщано-сольовою сумішшю під час ожеледиці було надано послуг на суму 79,5 тис.грн.



 Проведено розпилення дров у Цукрозаводському клубі, Радомлянському клубі   на суму  3,7 тис. грн.                  



       Надавалися послуги по проведенню святкових заходів: святкування Нового року та Різдва, дня Соборності України,  вшанування Небесної сотні, вшанування учасників бойових дій Афганістану, святкування - 8-го березня,  дня житлово-комунального господарства,  202-ї річниці з дня народження Т.Г. Шевченко, Тростянецька масляна, концерт класичної музики. Загалом надано послуг на суму  7,3 тис. грн.



 



Дочірнє підприємство «Екосервіс»



 



Дочірнє підприємство «Екосервіс» КП Тростянецької міської ради «Тростянецькомунсервіс» визначено виконавцем послуг по збиранню та захороненню твердих побутових відходів по м. Тростянець.



       На підприємстві  діють  підрозділи:



- санітарне очищення - (збирання та захоронення твердих побутових  відходів);     



-  шляхова дільниця - (надання автопослуг з благоустрою міста).



Для надання послуг  використовується  10 одиниць транспортних засобів         та 2 причепи, а саме: 4 сміттєвоза (один в неробочому стані);



трактори  ЮМЗ - 6; Т- 40 - 2 одиниці;  трактор Т-150 (бульдозер); автонавантажувач Т – 150 К;  грейдер ДЗ-143 (потребує ремонту); ЗІЛ - 130 КДМ;  причепи 2ПТС - 4  – 2 одиниці. 



Чисельність працюючих на підприємстві складає  - 24 чол., в т.ч. 2 чол. сумісники.



Фонд заробітної плати за І квартал 2016 року  становить – 162,5 тис. грн. 



         Середньомісячна заробітна плата одного працюючого за звітний період склала – 2256,90 грн. (за І квартал минулого року цей показник становив  - 1998,30 грн.). Збільшення з/плати відбулося, згідно законодавства (зміна мінімальної заробітної плати  з 01.09.2015 року).



Підприємством  за І квартал  2016  року  було надано послуг на суму – 744,3 тис. грн., (збільшення відбулося на 421,5 тис. грн. в порівнянні до обсягів І квартала 2015 року).  Повна собівартість наданих послуг за звітний період склала – 674,8 тис. грн.   Сплачено податку на прибуток  6,2 тис. грн.            



Підприємство спрацювало прибутково і отримало 63,3 тис. грн. прибутку. (за І квартал 2015 року  підприємство мало збиток у сумі  – 28,1 тис. грн.). Прибуток отримано  за рахунок збільшення обсягів по вивозу ТПВ,  збільшення кількості споживачів та збільшення обсягів робіт по благоустрою міста.



  Надані послуги по дільницях:



- шляхова дільниця та благоустрій – 322,1 тис. грн. (за І квартал 2015 року – 51,7 тис. грн.)   виконання  обсягу послуг відбулося на  270,4 тис. грн.;



- санітарне очищення  – 399,2 тис. грн. (за І квартал 2015 року – 252,4 тис. грн.) збільшення обсягу послуг відбулося  на 146,8 тис. грн.,  або  158,2 %;                                                  



 - інші доходи склали – 23,0 тис. грн.



                Дебіторська заборгованість  станом на 01.04.2016 р. становить -



103,5 тис. грн.,  (на 01.04.2015 року було 81,5 тис. грн./ в т.ч. населення – 28,8 тис. грн. (підприємство перейшло на оплату послуг за поточний місяць).



          Загальна сума дебіторської  заборгованості по підприємству утворилася  за рахунок  несвоєчасної сплати за послуги  підприємствами – 4,6 тис. грн. Основний боржник Управління соціального захисту населення, підприємству  не відшкодовано  60,0 тис. грн.  пільг і субсидій.



         Кредиторська заборгованість за роботи і послуги на 01.04.2016 року становить – 75,1 тис. грн., із неї:



           - КП  «ТКС»  -   66,2 тис. грн.; 



           - Інші -  8,9 тис. грн.



На 01.04. 2015 року  цей показник складав – 119,6 тис. грн.



Прострочена заборгованість по податках станом на 01.04.2016 року відсутня. Заборгованість по заробітній платі відсутня.



Послугою централізованого вивезення твердих побутових відходів станом на 01.04.2016 року користуються 12881 чол., (це 4806 абонентів в багатоквартирному житловому фонді та 8075 абонентів у приватному секторі), це становить 61,5% від загальної кількості проживаючих у місті.



         Послуга з вивезення сміття надається  на 160-ти   вулицях міста, охоплення послугою становить майже 87 %.



   В минулому році   на 01.04.2015 року підприємство обслуговувало 11660 споживачів.



        Кількість споживачів по населенню  зросла на 1221 особу по відношенню до звітного періоду минулого року.



       Послугами по збиранню та захороненню ТПВ користуються 297 установ, підприємств та організацій, а саме:



    -   бюджетні установи уклали - 43 договори;



     -  інші споживачі (підприємства та організації) - 189 договорів;  



     -  захоронення ТПВ (самовивіз)  -  65 договорів. 



Всього підприємством  за І квартал  2016 року  зібрано та захоронено – 8107,4 м3 твердих побутових відходів, що на 1255,9м3 більше, ніж за минулий рік, або на 118,3 %.



По населенню обсяги збирання ТПВ зросли на 110,8 % за рахунок збільшення кількості споживачів по діючим маршрутам, яких було виявлено службою контролю при переукладанні  договорів та при оформленні субсидій. Також збільшено обсяги захоронення самовивозом на 112,3% за рахунок  покращення виробничої діяльності підприємствами ТОВ «ТД Ельдорадо», ДП Локомотивне депо ст. Смородино, ФОП Поляковський.



В розрізі споживачів за 2015-2016 роки зібрано та захоронено твердих побутових відходів  від всіх категорій споживачів:



 

















































Категорія споживача



Обсяг ТПВ (м3) за 1кв.



2016 року



Питома вага в (%)



Обсяг ТПВ (м3) за 1 кв.



2015 року



Питома вага в (%)



Населення



5068,96



62,5



4576,16



66,8



Бюджетні установи



1339,528



16,5



790,75



11,5



Інші споживачі



663,849



8,2



562,94



8,2



Самовивіз



1035,027



12,8



921,65



13,5



Всього за рік



8107,370



100%



6851,507



100%




 



За І квартал  2016 року  ДП «Екосервіс» виконані наступні роботи:



 



1. Проводилось вивезення сміття по замовленню міської ради з парку ім. П.І. Чайковського, парку Леніна, вул. Благовіщенська, виселку ДОК, урочища Нескучне  з території садиби головного будинку Л.Є. Кеніга, пл. 40-ї Армії, вул. Миру, 

вул. Калініна,  вул. Набережна, вул. Вознесенська.



Вивезено 1078,3 м3 твердих відходів на суму  -  73320,03 грн.



         2. Проводилося чищення доріг міста від снігу на загальну суму – 43117,77 грн.



3.Посипано доріг піщано-сольовою сумішшю на суму – 47092,70 грн. Підсипались підйоми по вулицях Набережній, Нескучанській, Заводській, Пам’яті, Луніна та центральні вулиці міста: Миру, Кеніга, К.Скрябіна, Л.Татаренка, Набережна, Гришина, Б.Хмельницького, Сосновий бір.



          4. Проведено підсипку доріг будівельними відходами на суму – 5832,56 грн. Роботи проводились по квартальним комітетам «Цукрозаводський», «Шевченківський».



          5. Проведено ліквідацію стихійного сміттєзвалища по вулиці Гришина на суму – 938,95 грн.



          6. На послуги по встановленню дитячих майданчиків витрачено коштів на суму – 281606,40 грн.



          Всього виконано робіт на суму – 451908,41 грн.



 



Комунальне підприємство Тростянецької міської ради



„Тростянецький ринок ”



 



          12.02.2016 року рішенням Тростянецької районної ради сьомого скликання шостої сесії «Про передачу зі спільної власності територіальних громад сіл та міста Тростянецького району до комунальної власності територіальної громади м. Тростянець КП «Тростянецький ринок» було передано зі спільної власності територіальних громад сіл та міста Тростянецького району до комунальної власності територіальної громади м. Тростянець комунальне підприємство «Тростянецький ринок» (єдиний майновий комплекс), яке розташоване за адресою; 42600, Сумська обл., м. Тростянець, вул. Набережна, 8а, ЄДРПОУ 23296026.



КП Тростянецької міської ради «Тростянецький ринок» займається здачею в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.



                Підприємством за І квартал 2016 року було надано послуг на суму 89,2 тис. грн., витрати підприємства за рік - 133,6 тис. грн., по результатам роботи за І квартал 2016 року підприємство є збитковим. Сума збитку – 44,4  тис. грн.



Станом на 01.04.2016 року поточна заборгованість з оплати праці    становить 21,1 тис. грн. (заробітна плата за березень 2016р.).



        Заборгованість по податках станом на 01.04.2016 року відсутня.



Дебіторська  заборгованість за товари, роботи  складає 5,1 тис. грн.



На підприємстві працює  17 чоловік, середньомісячна заробітна плата за  І квартал 2016 року склала -  3576,47 грн. 



За цей період сплачено внесків до пенсійного фонду у сумі 12,5 тис. грн., податок на доходи громадян утриманий із заробітної плати у сумі – 3,5 тис. грн.



Витрати підприємства за І квартал 2016 року складають 133,6 тис. грн., із них:



- заробітна плата   -   60,8 тис. грн.;



- єдиний соціальний внесок – 13,4 тис. грн.;



- придбання матеріалів – 25,9 тис. грн.;



- послуги зв’язку – 0,5 тис. грн.;



- плата за оренду приміщення – 0,5 тис. грн.;



- електроенергія -  13,7 тис. грн.;



- плата за воду -  0,5 тис. грн.;



- обслуговування касових апаратів – 4,9 тис. грн.;



- витрати за вивіз ТПВ – 5,0 тис. грн.;



-  інші витрати - 8,5 тис. грн.



З квітня місяця 2016 року розпочалися наступні ремонтні роботи:



< >Капітальний ремонт м’ясного павільйону, який включає в себе:мурування окремих ділянок стін із цегли;облицювання внутрішніх стін утеплювачем, гіпсокартоном і панелями з облицювальної плитки;заміна вікон та дверей на металопластикові;капітальний ремонт підлоги.Встановлення водяної системи водовідведення на торгівельних рядах ринку.Укладання тротуарної плитки на торгівельних рядах.Ведеться благоустрій сільськогосподарського майданчикаПланується встановлення нових критих столів на території продуктової зони, а також реконструкція старих критих столів.Заплановано встановлення додаткового освітлення на ринку, а також камер відеоспостереження та багато інших робіт по благоустрою території ринку (фарбування торгівельних кіосків, встановлення нової та ремонт старої металевої огорожі та її фарбування, оновлення входу на територію ринку і т.п.).  



 



Комунальне підприємство «Міська ритуальна служба»



 



Метою діяльності підприємства є організація поховань та надання пов’язаних з ними послуг. Працюючих на підприємстві, згідно штатного розкладу, 6 чол. Протягом звітного періоду на кладовищі працював 1 робітник з кримінально –виконавчої інспекції (виправні роботи).



         Основним завданням КП „Міська ритуальна служба” є:



< >утримання в чистоті міських кладовищ (№ 1 по вул. Пам’яті, №2 по

вул. Луніна, № 3 по вул. Радомлянській, № 4 по вул. Смородянській).На утримання в належному стані кладовищ комунальному підприємству „Міська ритуальна служба” Тростянецькою міською радою у І кварталі 2016 р. були виділені кошти в сумі 36,4 тис. грн., згідно кошторису витрат.



 



Залишок коштів – 4,9 тис. грн.



За звітний період оформлено:



< >договорів - замовлень від населення – 89 шт., на суму – 2,5  тис. грн.;могил для прибирання – 3 шт. на суму – 0,1 грн.        Ці кошти було витрачено на:



 



< >заробітну плату з нарахуваннями – 31,5 тис. грн.;загально-цехові та загальновиробничі витрати – 6,2 тис. грн.в тому числі:



 



   -    оренда приміщення –  2436,15 грн.;



   -    активна енергія - 266,81 грн.;



   -   абонентська плата за телефон – 467,22 грн.;



             -   збирання та захоронення ТПВ – 381,06 грн.;



   -   підзвітні кошти – 507,00 грн.;



   -   постачальники – 858,32 грн.;



   -   банківські послуги – 635,87 грн.;



   -   податок на прибуток – 694,00 грн.    



Разом: 6,2 тис. грн.



ВСЬОГО ВИТРАТ: 37,7  тис. грн.



Залишок коштів на кінець звітного періоду складає – 1,3 тис. грн.



За І квартал 2016 року проведено 89 поховань.     



Послуги на поховання надавали:



< >ПП «Коррунд» -  74 поховань                Кладовище №1 – 52 поховань;



 



< >ПП «Арсенова» - 6 поховань                  Кладовище №2 – 25 поховань;



 



< >ПП «Баранюк» -  9  поховання               Кладовище №3 –2 поховання;



 



                                                                                     Кладовище №4 –



             10 поховань.



В звітному періоді чистилися від снігу заїзди на всі міські кладовища (транспортні послуги надавало ДП «Екосервіс»); проводилася підсипка доріжок на території кладовищ піщано-сольовою сумішшю; вивозилося сміття 5 м.куб. (транспортні послуги надавало ДП «Екосервіс»); проводилося спилення сухих гілок на кладовищах; вирубувалися порослі на всіх міських кладовищах; прибиралися покинуті могили.



      



Комунальне підприємство Тростянецької міської ради



«Бюро технічної інвентаризації»



 



КП Тростянецької міської ради «Бюро технічної інвентаризації»



займається обліком нерухомого майна та надання послуг по технічній інвентаризації фізичним та юридичним особам незалежно від форм власності.



                Підприємством   за І квартал 2016 року  було  надано послуг   на суму



24,7  тис. грн., витрати підприємства за рік -  24,6  тис. грн., по результатам роботи за рік  підприємство отримало прибуток в сумі – 0,1  тис. грн.



Дебіторська  заборгованість  - відсутня.



На    підприємстві  працює    1  чоловік,  середньомісячна  заробітна  плата за  І квартал 2016 року  склала -  3500 грн. 



За цей період сплачено внесків до пенсійного фонду у сумі 2,3 тис. грн., податок на доходи громадян утриманий із заробітної плати у сумі – 1,9 тис. грн.



Витрати підприємства за  І квартал 2016 року складають 24,6 тис. грн., із них:



- заробітна плата   -   10,5 тис. грн.;



- єдиний соціальний внесок – 2,3 тис. грн.;



- придбання матеріалів – 1,86 тис. грн.;



- послуги зв’язку – 0,4 тис. грн.;



- плата за оренду приміщення – 4,0 тис. грн.;



- електроенергія -  0,7 тис. грн.;



- комунальні (вода, технічне обслуговування газових мереж) -  0,04 тис. грн.;



- касове обслуговування та відсотки за користування кредитом банка -0,4 тис. грн.;



- благодійна допомога – 0,5 тис. грн.;



- витрати на найм додаткового працівника по договору 3,9 тис. грн.



           За  І квартал 2016 року до підприємства надійшло 52 заяви, із яких всі виконані.



Населенню видано:



- довідок-характеристик в кількості 47 шт. на суму – 1,5 тис. грн.;



- довідок про відсутність забудов в кількості 3 шт. на суму - 0,5 тис. грн.



Технічних паспортів для проведення приватизації квартир в кількості  1 шт. на суму – 0,3 тис. грн.



 



Міський голова                                               Ю.А. Бова