ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVII

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

18.07.2017/25

Дата реєстрації:

25.07.2017

Проголосовано:

25.07.2017 10:57:39

Автор:

Бова Ю.А.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    18
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 18.07.2017/25



У К Р А Ї Н А


 

                         Тростянецька міська рада          ПРОЕКТ

               27 сесія 7 скликання              

 

Р І Ш Е Н Н Я


 

від 25.07.2017 року


м. Тростянець                                                                                                                                       № ____

 

Про  звіт виконавчого комітету,

виконавчого апарату та комунальних

підприємств Тростянецької міськради

по виконанню програми соціального

і економічного розвитку міста за

перше півріччя 2017 року

 

Заслухавши і обговоривши доповідь міського голови Бови Ю.А. про роботу виконавчого комітету, виконавчого апарату, а також комунальних підприємств міської ради  по виконанню програми соціального і економічного розвитку міста за перше півріччя 2017 року, міська рада відмічає, що робота протягом даного періоду була направлена на вирішення питань життєдіяльності міста та його населення: по благоустрою та санітарній очистці міста, ремонту та утримання житлового фонду, шляхово-мостового господарства, систем водопостачання та водовідведення, соціального захисту населення, дотриманню правопорядку та законності на території міста, утримання дошкільних закладів, розвитку культури, туризму та збереження культурної спадщини міста, участь у реалізації проектів загальнонаціонального рівня. Враховуючи вищезазначене, та відповідно до п. 9, 22 ч. 1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 
міська рада вирішила:

 

         1. Доповідь міського голови Бови Ю.А. по виконанню програми соціального і економічного розвитку міста за перше півріччя 2017 року взяти до відома.

 

         2. Виконкому міської ради та відділам апарату міської ради посилити контроль за виконанням програми соціального і економічного розвитку міста у другому півріччі 2017 року.

 

         3. Керівникам комунальних підприємств Тростянецької міської ради забезпечити особистий контроль за строками та якістю виконуваних даними підприємствами робіт.

 

        4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступників міського голови відповідно до розподілу обов’язків.

 

Міський голова     Ю. А. Бова



   Додаток 1

до рішення виконавчого комітету

Тростянецької міської ради

№ ____ від __.__.2017 року


 

 
ДОВІДКА

про роботу виконавчого комітету, виконавчого апарату та комунальних підприємств міської ради по виконанню Програми соціально-економічного розвитку міста за І півріччя 2017 року

 

           Проведення сесій міської ради та засідань виконавчого комітету

 

Основною формою роботи Тростянецької міської ради та її виконавчого комітету  є проведення сесій міської ради та засідань виконкому. Міська рада та міськвиконком працювали згідно із затвердженими  планами роботи на І півріччя 2017 року.

Так, за І півріччя 2017 року було проведено 9 сесій міської ради, на яких прийнято 214 рішень.

Проведенню сесій міської ради передують засідання депутатських постійних комісій, які  проводилися  згідно планів роботи комісій.

За І півріччя 2017 року  проведено  37  засідань постійних комісій міської ради, із них:

Земельної                  - 8

Гуманітарної              - 7

Бюджетної                  - 8

Комунальної              - 8

Мандатної                  - 6

         Засідання виконавчого комітету Тростянецької міської ради проводилися щомісячно, згідно Регламенту роботи виконкому та  плану його роботи  на 2017 рік.

За звітний період було проведено 16 чергових та позачергових засідань виконкому, прийнято 271 рішення виконавчого комітету.

На виконання плану соціально-економічного розвитку міста за І півріччя 2017 року було видано 62 розпорядження міського голови з основної діяльності апарату міської ради. Також, міським головою проведено 11 нарад із працівниками апарату міської ради, 11 - із керівниками підвідомчих підприємств, 41 - інші наради проведено міським головою із приватними підприємцями, керівниками  підприємств міста, представниками районних служб, тощо.

        

Проведення Громадських слухань та звіту міського голови

 

Ефективність діяльності органів місцевої влади  значною мірою залежить від конструктивної її співпраці із громадськістю. Таке партнерство й забезпечення участі широких верств населення в процесі прийняття управлінських рішень є однією із основних передумов досягнення сталого розвитку територіальної громади. Особлива роль у цьому процесі належить громадським організаціям, головам вуличних комітетів, окремим соціальним групам населення міста.

У лютому місяці 2017 року відбувся Звіт міського голови Бови Ю.А. перед громадою міста Тростянець «Про організацію та проведення звіту міського голови про роботу в 2016 році та публічного представлення інформації про виконання міського бюджету за 2016 рік».

У червні місяці 2017 року проведено громадські слухання в місті Тростянець Сумської області щодо обговорення проекту плану зонування території (зонінгу) міста Тростянець Сумської області.

 

 

Органи самоорганізації населення.

Діяльність голів вуличних комітетів

 

Голови вуличних комітетів – представники територіальної громади, один із основних механізмів місцевої демократії, одна із основ місцевого самоврядування.

У місті Тростянець станом на 01.07.2017 року головами вуличних та квартальних комітетів працює 205 осіб. Міськвиконком працює із ними із різних питань у тісній взаємодії.

         За І півріччя 2017 року головами вуличних комітетів видано 486 довідок, а саме: 340 довідок про наявність у громадян міста пічного опалення з метою отримання субсидії на тверде паливо, 4 - про наявність особистого підсобного господарства, 142  довідки - з місця проживання.

З метою профілактики та запобігання проявам злочинності на території міста протягом І півріччя 2017 року головами вуличних комітетів міста та депутатами міської ради було видано 42 характеристики громадянам міста для подання до органів суду, міліції, кримінально-виконавчої служби, а також до райвійськкомату, характеристик для вступу до вузів, які були завірені секретарем міської ради та керуючою справами виконкому.

Протягом І півріччя 2017 року Тростянецькою міською радою спільно із ГО «Голос громади» продовжується практика Активізації участі громадян

м. Тростянець Сумської області у місцевому розвитку через створення квартальних комітетів та дієвої системи громадського моніторингу.

 В грудні місяці 2016 року рішенням міської ради № 489 «Про міський бюджет на 2017 рік» виділено 900 тис. грн.  в частині благоустрою для квартальних комітетів з можливістю їх направлення на конкретні потреби. 

Протягом грудня 2016 року та січня  2017 року місяця були проведені збори  щодо звіту про виконані роботи за рахунок міського бюджету у 2016 році на благоустрій міста в межах визначених кварталів та погодження переліку видатків міського бюджету на благоустрій міста в межах визначених кварталів у 2017 році.


           З метою залучення мешканців міста Тростянець до прийняття рішень про міський бюджет Тростянецька міська рада спільно із Тростянецькою районною організацією «Голос громади» реалізувала локальну ініціативу «Розроблення та впровадження власної моделі Громадського бюджету у м.Тростянець Сумської області», відібраної в результаті конкурсу, що був оголошений Фондом «Освіта для демократії» (Варшава, Польща), ВОМГО «Наше Поділля», Мережа «Громадські Ініціативи України» та Товариство Лева (Львів) в рамках  проекту «Сильні місцеві громади – ключ до успіху реформи місцевого самоврядування», котрий реалізується за підтримки Фонду міжнародної солідарності (SolidarityFund.PL) та співфінансується у рамках Польсько-канадської програми підтримки демократії, яка є програмою Фонду міжнародної солідарності, фінансованою урядами Канади та Польщі (у рамках Програми польської співпраці для розвитку Міністерства закордонних справ РП).

На виконання заходів даної ініціативи наприкінці 23.08.2016 року розпорядженням міського голови №73 була створена робоча група для розроблення Положення про Громадський бюджет у м. Тростянець із числа представників апарату міської ради, депутатів, органів самоорганізації населення (вуличних та будинкових комітетів). У вересні робочою групою був опрацьований досвід інших країн та міст України щодо впровадження Громадського бюджету та проведений «Круглий стіл» на тему: «Можливі механізми запровадження Громадського бюджету і досвід його впровадження у інших містах України та за кордоном», під час якого були напрацьовані пропозиції щодо власної моделі Громадського бюджету у м. Тростянець.

Протягом жовтня у всіх квартальних комітетах було проведено обговорення проекту і, після врахування всіх пропозицій та зауважень, 12.10.2016 року рішенням 15 сесії 7 скликання №391 було затверджене «Положення про громадський бюджет міста Тростянець».

Також у рамках проекту було проведено інформаційну кампанію щодо впровадження громадського бюджету у м. Тростянець (створено оригінальний логотип, виготовлено та розповсюджено серед мешканців міста флаєри та плакати, була проведена прес-конференція у Сумському прес-клубі, створено матеріали у друкованих ЗМІ та виготовлені відеоматеріали). Крім цього, було виготовлено буклети із текстом Положення та розповсюджено серед депутатів міської ради, членів виконавчого комітету та керівництва органів самоорганізації населення. Все це дало можливість залучити до бюджету участі більш широке коло громадськості.

Таким чином прийняття та опрацювання пропозицій до громадського бюджету у листопаді-грудні 2016 року на наступний бюджетний період здійснювався на підставі «Положення про громадський бюджет міста Тростянець», завдяки чому даний процес став більш регламентованим та чітким.

Також  у  2017 році Громадська організація «Голос громади Тростянеччини» при фінансовій підтримці Фонду Східна Європа та Тростянецької міської ради оголосила конкурс в межах проекту «Активізація самоорганізації громадян м. Тростянець у вирішенні актуальних питань місцевого розвитку через використання інтерактивної платформи «Відкрите місто» для підтримки впровадження демократичних змін на місцевому рівні  шляхом  активізації самоорганізації населення. 

          Мета конкурсу – підтримати ініціативи  самоорганізованих груп населення, в тому числі будинкових, вуличних та квартальних комітетів з метою забезпечення їхньої активної участі у демократичних змінах та підвищення якості життя в громаді м. Тростянець.

          Рішенням виконавчого комітету № 52 від 14.02.2017 року було вирішено провести  конкурс міні-ініціатив «Підтримка громадських ініціативних груп по активізації самоорганізації  мешканців міста Тростянець» у лютому-березні 2017 року та затверджено Положення про конкурс міні-ініціатив «Підтримка громадських ініціативних груп по активізації самоорганізації  мешканців міста Тростянець».

  В рамках конкурсу від мешканців міста на розгляд засідання  журі конкурсу міні-ініціатив було подано 13 проектів, із яких для реалізації обрано 7 у різних мікрорайонах міста.

Протягом квітня-червня всі 7 ініціатив були реалізованими за участю ініціативних груп, активістів та працівників комунальних підприємств міської ради, а саме:

  • ініціатива «Діти-наше майбутнє» по встановленню дитячого ігрового обладнання біля вулиць Супруна, Радіщева, пров. Шевченка;

  • ініціатива по встановленню дитячого майданчику по вул. Підлісна;

  • ініціатива по встановленню дитячого майданчику у дворі багатоквартирного будинку по вул. Машинобудівна, 16а;

  •    ініціатива по встановленню  дитячого майданчику по вул. Комунальна;

  •    ініціатива «Облаштування майданчику для дозвілля дітлахів по вул. Благовіщенська, 16»;

  •  ініціатива по встановленню дитячого ігрового обладнання на пров.  Братському;

  • ініціатива «Нове обладнання – нові можливості для розвитку спорту», направлена на підтримання занять фізичною культурою та спортом та передбачала придбання спортивного інвентарю та обладнання для учасників спортивного клубу «Самбіст».


         Інформація про локації всіх міні-ініціатив та стан їх виконання була розміщена на веб-платформі «Відкрите місто». Крім цього у соціальній мережі Fb був створений аккаунт, де постійно розміщувалась інформація про хід реалізації проекту як друкована, та і відеоматеріали.

          Для реалізації міні-ініціатив використані наступні джерела фінансування:

  • кошти, надані в рамках проекту Фондом  Ч.С.Мотта (США) через Фонд Східна Європи – 80 тис. грн.;

  • кошти, надані в рамках проекту Тростянецькою міською радою із міського бюджету – 60 тис. грн.


Загалом 140 тис. грн. витрачено на реалізацію 7 міні-ініціатив грантових коштів та ще 15,7 тис. грн. - власних внесків ініціативних груп населення.

Поза конкурсом реалізована ініціатива по озелененню майданчиків по мікрорайону «Першотравневий», на що було витрачено 2,41 тис. грн. бюджетних коштів, на які придбано та висаджено фруктові дерева та декоративні насадження.

За результатами реалізації проекту був проведений «круглий стіл», на якому підведені підсумки проекту, нагороджені найактивніші учасники конкурсу міні-ініціатив та їх реалізації.

Можливість та доцільність міні-ініціатив, які залишилися поза фінансуванням, запропоновано розглянути у другому півріччі 2017 року. 

 

Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків

 

На виконання пріоритетного напрямку у розвитку житлово-комунального господарства міста Тростянецькою міською радою ведеться  відповідна робота по удосконаленню та підвищенню якості обслуговування житлового фонду, розроблено заходи, що передбачали додаткове створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

На даний час створено і діє 4 об’єднання співвласників багатоквартирних будинків:

     1. 90-квартирний будинок по вул. Л.Татаренка, 77 «Тростянчанка» - із 2002 року.

     2. 90-квартирний будинок по вул. Відродження, 2а «Єдність»     - із 2002 року.

     3. 90-квартирний будинок по вул. Відродження, 5 «Колос» - із 2002 року.

     4. 24-квартирний будинок по вул. Б. Хмельницького, 24 «Дружба-2» - із 2007 року.

Діяльність загального відділу апарату міської ради.

Робота із соціально незахищеними верствами населення

 

         З метою покращення матеріального стану незахищених верст населення міста та забезпечення їх соціального захисту,  за  І півріччя  2017 року  проведено обстеження матеріально - побутових умов  37 громадян міста згідно заяв, що надійшли до виконкому міської ради та надана матеріальна допомога 37 особам на суму 29700.

               

на поховання –                                                   10 чол. на суму 4000 грн.;

працюючі –                                                        4 чол. на суму 5800 грн.;

пенсіонери -                                                       9 чол. на суму  8000 грн.;

безробітні -                                                                  4 чол. на суму  3000 грн.;

діти війни -                                                             2 чол. на суму  1000 грн.;

інваліди 1 групи                                                     2 чол. на суму 2000 грн.;

учасники   БД                                                         1 чол.  на суму 1000 грн.;

багатодітна родина                                                2 чол. на суму 2900 грн.;

ліквідатори ЧАЕС                                                  3чол.  на суму 2000 грн.

Всього за І півріччя   2017 року   –  29700 грн.

 

Кадрова робота в апараті міської ради

Кадрова робота в апараті міської ради ведеться якісно і на належному рівні, згідно із чинним законодавством України. 

         Слід відмітити, що розстановка та комплектація кадрів у апараті міської ради проводиться тільки конкурсною комісією на заміщення вакантних посад на основі конкурсного відбору. За 1 півріччя   2017 року  було проведено 2  засідання  конкурсної комісії. До роботи приступили:

Тітарєва Тетяна Олегівна – провідний спеціаліст, державний  реєстратор юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців.

Відповідно до ст. 13 Закону України «Про службу в органах  місцевого самоврядування», Закону України «Про запобігання корупції» до 1 квітня 2017 року шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції  посадовими особами апарату міської ради були подані декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Відповідно до Закону України «Про очищення влади» проводиться перевірка на осіб, які претендують на зайняття посад в органах місцевого самоврядування.

На офіційному сайті Тростянецької міської ради існує рубрика «Очищення влади», де розміщена законодавча база, нормативно - правові акти Тростянецької міської ради щодо проведення перевірки у міській раді, розміщений реєстр осіб щодо яких здійснюється перевірка передбачена Законом України «Про очищення влади».

Апарат міської ради постійно підвищує свою професійну кваліфікацію дуже важливим фактором у покращенні кадрової політики є те, що працівники апарату міської ради  беруть участь у навчальних семінарах, тренінгах, круглих столах, зустрічах.

 

Участь працівників апарату міської ради, керівників комунальних підприємств, депутатів міської ради, членів виконавчого комітету  у навчальних семінарах за І півріччя 2017 року

 









































































































































































































































з/п
Дата Назва заходу, місто проведення ПІБ спеціаліст, який взяв участь
1. 14.01.2017 р. м. Богухвала (Республіка Польща),  обмін досвіду у рамках існуючої співпраці, стратегічного партнерства Польщі та України Бова Ю.А.- міський голова;

Заяц Ю.М.- заступник міського голови;

Сорока Д.Ю.- спеціаліст 1 категорії з питань транспорту, зв’язку  та енергетичного менеджменту.
2. 23.01.2017 р. м. Київ,  для участі  семінарі на тему: «Економічний розвиток регіонів: стратегія та інструменти залучення інвестицій та підвищення  експортного потенціалу» Бова Ю.А. – міський голова.
3. 23.01.2016 р. м. Київ, учать у звітно - виборних зборах уповноважених представників місцевого самоврядування - членів АМУ Бова Ю.А. – міський голова.
4. 25.01.2017 р. по

26.01.2017 р.
м. Київ, участь у презентації дослідження та дискусії про стан розвитку відкритих даних українських міст Куц І.В.- спеціаліст 1 категорії  з комп’ютерно- технічного забезпечення
5. 07.02.2017 р. по

11.02.2017 р.
м. Яремче, участь ХІІ Міжнародній науково- практичній конференції «Ресурсозбереження та якісне водо- забезпечення – стратегічний напрямок розвитку ВКГ України» Бова Ю.А.- міський голова;

Заяц Ю.М.- заступник міського голови.
6. 15.02.2017 р. м. Київ, прес - центр ПАТ «Сьогодні - Мультимедія» Бова Ю.А.- міський голова.

 
7. 22.02.2017 р. м. Київ, участь  у роботі Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово - комунального господарства у розгляді питання «Про встановлення величин питомої вартості нестандартного приєднання електроустановок  до електричних мереж  на 2017 рік» Бова Ю.А. – міський голова.
8. 27.02.2017 р. по

28.02.2017 р.
м. Київ, участь у конференції «Аутсорсінг для місцевого економічного розвитку» Злепко В.А.- начальник відділу економічного розвитку, залучення інвестицій та міжнародної діяльності
9. 02.03.2017 р.

по

03.03.2017 р.
м. Київ, участь у тренінгу з електронної демократії та електронного  врядування  для подальшого використання  алгоритмів впровадження  таких  інструментів на місцевому рівні Куц І.В. – начальник відділу  інформаційного та комп’ютерно - технічного забезпечення
10. 02.03.2017 р.

 
м. Суми,  участь у практикумі на тему: «Практичне застосування антикорупційного законодавства. Електронна система декларування доходів» Біловол А.Л.- керуюча справами виконкому
11. 14.03.2017 р. м. Суми, участь у практикумі на тему: «Практичне застосування антикорупційного законодавства. Електронна система декларування доходів» Шацька А.І.- секретар міської ради
12. 21.03.2017 р. по

22.03.2017 р.
м. Дніпро, участь у конференції  на тему: «Зміни відбулися: Підвищення стандартів життя за допомогою енергоефективності у соціальній інфраструктурі» Заяц Ю.М. – заступник міського голови;

Сорока Д.Ю.- спеціаліст 1 категорії з питань транспорту, зв’язку  та енергетичного менеджменту.
13. 20.03.2017 р. м. Київ, участь   у засіданні Ради регіонального розвитку» Бова Ю.А.- міський голова;

 
14. 23.03.2017 р. м. Суми, для отримання ЕЦП Сумцов Є.С.- начальник відділу  з питань державної реєстрації, державний реєстратор;

Тітарєва Т.О.- провідний спеціаліст, державний реєстратор юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців
15. 26.03.2017 р. по 29.03.2017 р. м. Краків (Республіка Польща) участь у ІІІ Європейському конгресі місцевого самоврядування Бова Ю.А.- міський голова
16. 06.04.2017 р. м. Суми, участь у колегії на тему: «Про зміни в містобудівному законодавстві» Бер А.М.- спеціаліст 1 категорії з питань будівництва, містобудування та архітектури
17. 20.04.2017 р. м. Суми, участь у навчанні на тему: «Правове забезпечення діяльності місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування» Івах Г.А.- спеціаліст 1 категорії з правових питань  та квартирного обліку
18. 18.04.2017 р. по 21.04.2017 р. м. Хмельницький,  участь у семінарі на теми: «Можливості фінансування енергоефективності для ОМС», «Законодавчі зміни в сфері енергоефективності. Енергетична стратегія України до 2035 року» «Стратегічне планування в сфері енергоефективності та залучення інвестицій. Практичні  поради на прикладі  інвестиційних проектів учасників семінару» Сорока Д.М.- спеціаліст 1 категорії  з питань транспорту, зв’язку та енергетичного менеджменту
19. 23.04.2017 р. по

28.04.2017 р.
Латвійська Республіка участь представників  органів місцевого самоврядування переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування у 2016 році» Бова Ю.А.- міський голова
20. 24.04.2017 р. м. Київ,участь  у конференції з приводу початку в Україні «Мери за Економічне Зростання» Заяц Ю.М.- заступник міського голови
21. 11.05.2017 р. м. Суми,участь  у семінарі з суб’єктами державної реєстрації Сумської області» Сумцов Є.С.- начальник відділу з питань державної реєстрації,державний реєстратор
22. 17.05.2017 р. м. Лиман, участь у семінарі на тему: «Безпека громадян - відповідальність місцевої влади» Заяц Ю.М.- заступник міського голови
23. 25.05.2017 р. м. Суми, участь у семінарі «Ініформаційно- комп’ютерні технології в управлінський діяльності» Шило С.О.- спеціаліст 1 категорії з питань публічних закупівель та договірної роботи
24. 26.05.2017 р. м. Суми, участь у семінарі «Інформаційно- комп’ютерні технології в управлінський діяльності» Шило С.О.- спеціаліст 1 категорії з питань публічних закупівель та договірної роботи;

Бєльска А.М. - спеціаліста 1 категорії  з організації діловодства  та контролю за виконанням розпорядчих документів
25. 25.05.2017 р. по 29.05.2017 р. м. Кожухов (Республіка Польща) для подальшої співпраці між містами Бова Ю.А.- міський голова; Заяц Ю.М. – заступник міського голови;

Заяц О.Ю.- заступник міського голови;

Біловол А.Л.- керуюча справами виконкому.
26. 02.06.2017 р. по 05.06.2017р. м. Богухвала (Республіка Польща) для подальшої співпраці між містами Бова Ю.А.- міський голова; Заяц Ю.М. – заступник міського голови;

Заяц О.Ю.- заступник міського голови;

Біловол А.Л.- керуюча справами виконкому.
27. 31.05.2017 р. по

13.06. 2017 р.
Сполученні Штати Америки для участі по програмі «Відкрий світ» Синявін М.В.- начальник відділу містобудування, архітектури,будівництва,комунального господарства  та бдагоустрою
28. 31.05.2017 р. м. Київ, участь у 19 Міжнародній виставці енергоефективного опалення, вентиляції, кондиціонування, водопостачання,відновлювання енергетики,сантехніки та басейнів «Аква Терм Київ 2017» Сорока Д.М.- спеціаліст 1 категорії  з питань транспорту, зв’язку та енергетичного менеджменту
29. 31.05.2017 р. м. Лубни, участь  у Всеукраїнському «Форумі малих міст, селищ та об’єднанних територіальних громад України» де будуть презентуватися  нові проекти фінансової  та технічної підтримки від фондів програм Європейського Союзу Злепко В.А.- начальник відділу економічного розвитку, залучення інвестицій та міжнародної діяльності
30. 14.06.2017 р. м.Олександрія  участь у засіданні Правління  Асоціації на тему: «Стали та розумні міста України Бова Ю.А.- міський голова
31. 15.06.2017р. м.Суми, участь у навчальному семінарі на тему:  «Про зміни в законодавстві України з питань містобудівної діяльності» Бер А.М. – спеціаліст 1 категорії  з питань будівництва,містобудування та архітектури
32. 19.06.2017 р. по

21.06 2017 р.
м. Славутич,  участь у 11 Міжнародній конференції АЕМУ «Угода та енергоефективність будівель: вчора, сьогодні, завтра» Заяц Ю.М.- заступник міського голови
33. 19.06.2017 р. по 21.06.2017 р. м .Івано – Франківськ, участь у кущовому семінарі  з обміну досвідом «Кращі практики місцевого самоврядування у сфері стимулювання економічної активності, створення робочих місць» Злепко В.А. - начальник відділу економічного розвитку, залучення інвестицій та міжнародної діяльності
34. 19.06.2017 р. по

20.06.2017 р.
м. Суми, участь у навчальному семінарі «Особливості формування і використання місцевих бюджетів» Пустовойтова В.А.- начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності
35. 20.06.2017 р. м. Суми, участь  у вручені сертифікату про приєднання до Ініціативи ЕС «Мери  за економічне зростання» Бова Ю.А.- міський голова
36. 22.06.2017р. м. Київ, участь у Загальних зборах Асоціації Бова Ю.А.- міський голова
37. 30.06.2017 р. м.Київ. участь у Урочистому заході  на честь 25- річчя АМУ Бова Ю.А.- міський голова

 

                          

Надання адміністративних послуг

та розгляд звернень громадян за І півріччя 2017 року

 

                     З 2013 року на базі загального відділу при Тростянецькій міській ради функціонує Центр надання адміністративних послуг. Основна мета його діяльності – забезпечення прозорості, оперативності обслуговування громадян та підвищення якості надання послуг мешканцям міста. З відкриттям ЦНАП всі спеціалісти міської ради надають адміністративні послуги у одному прозорому приміщенні, що позбавляє відвідувачів ходити по численних кабінетах, шукаючи необхідного спеціаліста.

            Центр надання адміністративних послуг надає 68 видів послуг. До Центру на 01.07.2017 року надійшло - 8005 звернень, із них задоволено - 7758. Залишились на контролі - 118 звернень. Кількість відмов у наданні адміністративних послуг – 129.

 У Тростянецькій міській раді робота зі зверненнями громадян проводиться у порядку, визначеному Конституцією України, Законом України «Про звернення громадян» та іншими нормативно-правовими актами, що регламентують роботу зі зверненнями громадян.

За І півріччя 2017 року Тростянецькою міською радою отримано та розглянуто 1204 усних та письмових звернень, що у порівнянні з відповідним періодом  2016 року (1351) на 147 менше.

За І півріччя 2017 року повторних звернень та неодноразових заяв не було. Звернення до міської ради надходять, як безпосередньо від заявників, так і  від депутатів міської та районної рад. Таких звернень надійшло – 23, (в минулому році за відповідний період – 30). На особистому прийомі побувало – 202 особи, за І півріччя 2016 року – 292 особи.

Можливість визначити найгостріші проблеми, що порушують громадяни у своїх заявах дає статистичний аналіз змісту звернень, який готується щомісяця до 15 числа. Аналіз за І півріччя 2017 року показав наступне:

- з питань аграрної політики  надійшло 272 звернень, що становить 22% від загальної кількості. За минулий рік – 137 звернення ( 10%), що на 12 % більше, ніж за відповідний період минулого року;

- з питань комунального та дорожнього господарства – 37, що становить  3%  у минулому році 155 ( 11,5%) менше на 8,5% проти відповідного періоду минулого року;

- соціального захисту населення – 38 ( 3,2 %), що на  2,6% менше проти минулого року 79 ( 5,8 %);

- з житлових питань – 28 ( 2,3 %), на 0,1 % більше  відповідного періоду 2016 року 30 ( 2,2 %);

- захисту прав споживачів – 16 (1,3%), проти відповідного періоду минулого року 13( 1 %);

- транспорту та зв’язку – 9 (0,6%), за відповідний період 2016 року 17 (1,3 %).

Колективних звернень за 6 місяців 2017 року надійшло 39 (за 6 місяців 2016 року – 45), що на 0,1 % менше, ніж за відповідний період минулого року.

Як і в минулому році найгострішими залишаються питання продажу та оренди землі, благоустрою прибудинкових територій, ремонти під’їздів, ремонти дорожнього полотна, освітлення вулиць, ремонти шахтних колодязів.

Не менш гострою проблемою, з якою звертаються заявники, це отримання житла, кімнати в гуртожитку та поліпшення житлових умов.

Якщо мешканці міста звертаються з питанням, що не належить до компетенції міської ради, то їм надається роз’яснення щодо шляхів вирішення їх питань, а в разі необхідності, відправляються запити та клопотання до відповідних служб.

Особлива увага розгляду звернень громадян приділяється мало захищеним верствам населення.

За 6 місяців 2017 року до міської ради звернулись наступні категорії населення:

  • учасники війни – 11 (0,9%), за відповідний період минулого року


           14 (1%);


  • діти війни – 12 (1%), за 6 місяців  2016 року –  13(1%);

  • інваліди ВВВ – 0, за  2016 рік –  0;

  • інваліди війни – 0, за відповідний період 2016 року – 3;

  • учасники бойових дій та члени сімей загиблих у війні – 11 (0,9%), у відповідному періоді мунулого року – 35 (2,6%);       

  • інваліди загального захворювання – 6(0,5%), за 6 місяців 2016 року –  5(0,4%);

  • інваліди ІІ групи – 0, за відповідний період 2016 року – 8;

  • інваліди ІІІ групи – 0, за відповідний період  2016 року – 5;

  • одинокі матері  - 5 (0,4%), за 6 місяців 2016 року – 59  (2,8%);

  • матері - героїні – 0,   2016 року – 4 (0,2%);

  • багатодітні сім’ї – 14 (1,2%), у минулому 2016 р. – 30 (2,5%);

  • особи, що потерпіли  від Чорнобильської  катастрофи  - 2 (0,2%), за відповідний період 2016 року – 10 (0,7%);

  • учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС- 0, за відповідний період 2016 року – 4 (0,3%);

  • інші категорії – 1153 (95,8%), за  2016 р. –  звернень громадян  -  1160(85,9%).


У розрізі питань щодо задоволення та вирішення проблем мешканців міста, аналіз показав наступне:

- задоволено 957 заяв (79,5% ), за відповідний період 2016 року –  911(67,4%), що на  12,1% більше ніж у минулому році;

- дано роз’яснення по 129 заявах (10,7%), в минулому році – 80(5,9%), на  4,8 % більше, ніж в минулому році;

- взято на контроль 118 (9,8%), за 2016 рік   360 (26,6%) проти минулого року менше (16,8% ).

Якщо питання, підняті у заявах громадян, не вирішуються належним чином, заявники мають змогу потрапити на особистий прийом до міського голови, його заступників, секретарів міської ради та керуючої справами виконкому.

За звітний період міським головою його заступниками, секретарем міської ради та керуючої справами виконкому було прийнято 43 особи. На прийомі кожному заявнику надавалась допомога, аргументовані відповіді та роз’яснення.

За І півріччя 2017 року видано довідок різного характеру – 6657(83,2), за відповідний період 2016 року – 5010 ( 64,6%).

За  І півріччя 2017  року   було видано 144 довідки - характеристики  для Тростянецького ВП ГУНП в Сумській області та актів обстеження місця проживання для УПФУ у Тростянецькому районі.

 

 

Розвиток партнерства та міжнародної діяльності

 

Міська Програма розвитку партнерства та міжнародної діяльності в місті Тростянець на 2017-2020 роки була затверджена рішенням Тростянецької міської ради 7 скликання за № 482 від 23.12.2016 року на засіданні 17 сесії.

Дана Програма направлена на:

  • розвиток партнерських відносин, а також пошук нових іноземних партнерів: органів місцевого самоврядування закордонних міст, громадських об’єднань, закладів науки та освіти, підприємств та організацій для впровадження спільних проектів, спрямованих на обмін управлінським досвідом та покращення життєвого рівня населення міста Тростянець;

  • організація прийому у місті Тростянець представників офіційних закордонних делегацій;

  • робота у спільних проектах з органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями інших міст України та іноземних держав.


В рамках даної програми протягом 6 місяців 2017 року були здійснені зокрема поїздки у міста-партнери до Республіки Польща.

З 14.01.2017 року по 17.01.2017 року офіційна делегація з міста Тростянець на чолі із міським головою Бовою Ю.А., до складу якої увійшли затупники міського голови, спеціаліст з питань транспорту, зв’язку та енергетичного менеджменту, представники дошкільних навчальних закладів.

Візитерам з Тростянця вдалося побувати також у культурно-дозвіллєвому комплексі, дитячих садочках, школі, бібліотеці, будинку для пристарілих громадян, де представники міста Богухвала поділилася своїм позитивним досвідом. Було також обговорено подальшу співпрацю в економічній, соціально-культурній сферах та інше.

Крім візитів до партнерських громад в рамках програми відбулися й поїздки, направлені на вивчення досвіду, підвищення інвестиційного потенціалу міста. 

З 26 березня 2017 року по  29 березня 2017 року міський голова  взяв участь у ІІІ Європейському конгресі місцевого самоврядування у м. Краків.

          З 25 травня 2017 року по 29 травня 2017 року в рамках програми розвитку партнерства та міжнародної діяльності офіційна делегація міста Тростянець відвідала місто Кожухув (Республіка Польща) з метою святкування Дня міста

та місто Богухвала (Республіка Польща) з 02 червня 2017 року по 05 червня 2017 року.

 

Діяльність відділу правового забезпечення

 

Відділ правового забезпечення складається з двох осіб – начальник відділу та спеціаліст з правових питань і квартирного обліку.

За І півріччя  2017 року відділом правового забезпечення  взято участь у  57 судових засіданнях цивільного, адміністративного, господарського, судочинства та апеляційного провадження:

Січень – 12;

Лютий – 16;

Березень – 9;

Квітень – 7

Травень – 7

Червень – 6.

Серед них:

  • справи про встановлення додаткового строку на прийняття спадщини;

  • про визнання права власності на нерухоме майно;

  • про визнання права на продовження приватизації земельної ділянки;

  • про встановлення факту родинних відносин;

  • про визнання спадщини відумерлою;

  • про зобов’язання укласти договір та ін.


Відділ правового забезпечення бере участь в роботі конкурсної комісії, комісії з відбору суб’єктів оціночної діяльності, постійно бере участь у договірній, претензійно-позовній  роботі, погодженні та підготовці відповідно до діючого законодавства, рішень міської ради та виконавчого комітету, розпоряджень (підготовка, перевірка відповідності законодавству), листів, претензій, остаточна підготовка договорів до нотаріального посвідчення.

Розглянуто біля 60 заяв від громадян та підприємців, про що їм надана відповідь та можлива допомога; здійснюється прийом громадян, розглядаються загальні юридичні питання спеціалістів апарату міської ради, комунальних підприємств, ДНЗ та інших закладів, що виникають в процесі роботи.

           Продовжується робота із безхазяйним майном та відумерлою спадщиною.

            Оголошено та проведено конкурс оцінювачів для виготовлення незалежної оцінки 3 об’єктів   майна – для подальшого його продажу.

Підготовлено до продажу та відчужено 1 земельну ділянку по                             вул. Набережна, 31 площею 0,0537 га  та вартістю  67667,00 грн.

Підготовлено до продажу та відчужено 1 земельну ділянку по                           вул. Набережна, 31 площею 0,1056 га  та вартістю  84871,00грн.

           З метою оперативнішої та ефективнішої роботи ведеться співпраця з органами державної влади, прокуратури, поліції, підприємствами та організаціями.

 

Квартирний облік

Станом на 01.07.2017 року в міськвиконкомі знаходиться на квартирному обліку  504  сім’ ї,  із них по списках:

  • в загальних списках – 329 сімей;

  • в списках першочергового отримання житла – 74 сім’ї;

  • в списках позачергового отримання житла – 25 сімей;

  • в списках житлово - будівельного кооперативу – 76 сімей.


 

Протягом  І кварталу 2017 року по квартирному обліку проведена  наступна робота:

1)  Поставлено на квартирний облік -  2 чол.:

2 - першочергового отримання житла.                                                            

2) Знято із квартирного обліку – 1чол.;

         1 - першочергового отримання житла.

 

 

Діяльність відділу з питань державної реєстрації

 

Згідно штатного розпису відділ з питань державної реєстрації апарату Тростянецької міської ради складається з чотирьох осіб:

1) начальник відділу, державний реєстратор;

2) провідний спеціаліст, державний реєстратор речових прав на нерухоме майно;

3) провідний спеціаліст, державний реєстратор юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців;

4) спеціаліст І категорії з питань реєстрації місця проживання та ведення реєстру.

Державні реєстратори речових прав на нерухоме майно здійснюють роботу по наданню населенню зазначених нижче послуг:

- державна реєстрація права власності на нерухоме майно;

- державна реєстрація іншого речового права на нерухоме майно

(право  користування (сервітут);  право користування земельною  ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис); право забудови земельної ділянки (суперфіцій); право господарського   відання; право оперативного  управління; право постійного користування та право оренди(суборенди) земельної  ділянки); 

- державна реєстрація обтяження речового права на нерухоме майно;

- внесення змін до запису Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;

- скасування державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень;

-  взяття на облік безхазяйного нерухомого майна;

  - надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме     майно.

За період з 01 січня по 30 червня 2017 року відділом з питань державної реєстрації у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно надано 2360 адміністративних послуг, за результатами яких 205,34 тис. грн. надійшло до міського бюджету.

510 адміністративних послуг надано без стягнення адміністративного збору відповідно до ст. 34 «Закону України про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Разом з тим, за результатами надання громадянам інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно до Державного бюджету стягнуто 440 грн. (11 послуг).

07.03.2017 було заповнено вакантну посаду провідного спеціаліста, державного реєстратора юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців. 23.03.2017 працівником отримано доступ до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та здійснюється робота по наданню населенню зазначених нижче послуг:

- державна реєстрація фізичної особи, яка має намір стати підприємцем;

- державна реєстрація припинення юридичної особи в результаті злиття, приєднання, поділу, або перетворення;

- державна реєстрація припинення юридичної особи в результаті її ліквідації;

- державна реєстрація змін до відомостей про фізичну особу – підприємця, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців;

- державна реєстрація змін до відомостей про відокремлений підрозділ юридичної особи, що містяться в Єдиному державному реєстрі;

- державна реєстрація змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи;

- державна реєстрація припинення відокремленого підрозділу юридичної особи;

- державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за її рішенням;

- державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця у разі її смерті;

- державна реєстрація створення відокремленого підрозділу юридичної особи;

-  державна реєстрація юридичної особи;

- державна реєстрація рішення про припинення юридичної особи, прийнятого її засновниками або відповідним органом юридичної особи, а у випадках, передбачених законом, - відповідним державним органом та  рішення про виділ юридичної особи.

Всього з 01 січня 2017 року по 30 червня 2017 року у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців надано 236 адміністративних послуг. На вимогу ст. 36 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» до Державного бюджету стягнуто плату у розмірі 14,3 тис. грн.

177 адміністративних послуг надано без стягнення адміністративного збору відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань».

Спеціалістом І категорії з питань реєстрації місця проживання та ведення реєстру в період з 01 січня 2017 по 30 червня 2017 року населенню надано 1999 послуг, а саме:

  • здійснено реєстрацію/зняття з місця реєстрації громадян за 442 заявами;

  • складено 373 довідки про реєстрацію місця проживання особи;

  • складено 8 протоколів про адміністративне правопорушення;

  • надано 524 відповіді на запити стосовно надання інформації щодо місця реєстрації громадян;

  • прийнято 652 звернення громадян щодо зміни назви вулиці.


          За результатами наданих послуг до міського бюджету надійшло коштів на суму 8146,64 грн.

В червні зроблено поточний ремонт приміщень відділу. Було пофарбовано стіни, вікна, двері, металеві решітки на дверях та вікнах, встановлено плінтуси. Придбано та встановлено стійку для прийому громадян, а також додатково придбано шафу-картотеку для зберігання карток реєстрації місця проживання мешканців міста.

 

ГУМАНІТАРНА СФЕРА ДІЯЛЬНОСТІ

 

Соціальне партнерство

 

На виконання рішень 54 сесії 6 скликання Тростянецької міської ради № 90 від 26.05.2015 року «Про затвердження Положення «Про міський конкурс соціальних проектів та програм неприбуткових організацій та створення конкурсної комісії» в новій редакції», 17 сесії 7 скликання № від 23 грудня 2016 року «Про визначення пріоритетних напрямів соціальних проблем для вирішення у 2017 році», керуючись ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в рамках конкурсу соціальних проектів», були визначені  такі напрями соціальних проблем:

  •  охорона здоров’я та профілактика захворювань;

  •  соціальна підтримка та адаптація інвалідів, безробітних,   


малозабезпечених, багатодітних сімей та осіб похилого віку;


  •  молодіжна політика;

  •  розвиток місцевої ініціативи та місцевого самоврядування;

  •  громадянська освіта, аматорська культура та спорт;

  •  підвищення інформування громадськості та розвиток демократичних ЗМІ;

  •  охорона довкілля;


   збереження культурної спадщини;


  •  розвиток туризму та посилення промоції міста.


Рішенням 19 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради №76 від 01.03.2017 року «Про фінансування соціальних проектів, що відібрано на конкурсній основі до реалізації в 2017 році» було погоджено фінансування соціальних проектів громадських організацій, що були відібрані в результаті конкурсу, в таких обсягах:

- соціальний проект «Благодійництво – 2017 в громаді м. Тростянець», поданий Благодійним фондом «Доброта», у сумі 158786,2 грн. 00 коп. (сто п’ятдесят вісім тисяч сімсот вісімдесят шість грн. 20 коп.);

-  соціальний  проект «Забезпечення відкритості інформаційного простору громади м. Тростянець», поданий Громадською організацією «Голос громади Тростянеччини», у сумі 121376 грн. 00 коп. (сто двадцять одна тисяча триста сімдесят шість грн. 00 коп.);

- соціальний  проект «Спортивна громада – запорука розвитку міста», поданий Громадською організацією «Спорт Тростянеччини», у сумі 199804 грн. 00 коп. (сто дев’яносто дев’ять тисяч вісімсот чотири грн. 00 коп.).

 

Дошкільна освіта

 

В місті станом на 01.07.2017 року працює 5 дошкільних навчальних закладів: два ДНЗ – «Казка» та «Ромашка» мають статус ясла-садок, три ДНЗ  – «Калинка», «Білочка», «Веселка» – дитячий садок. На даний час функціонує 27 груп («Казка» - 10 груп, «Ромашка» - 7 груп, «Калинка» - 5 груп, «Білочка» - 3 групи, «Веселка» - 2 групи), із яких 3 раннього віку, 24 середнього та старшого дошкільного віку.

 За результатами проведеного обліку дітей від 0 до 6 років в місті  проживає 1349 дітей дошкільного віку. 

Початковою освітою охоплено 190 дітей. Дошкільною освітою охоплено 1035 дітей, із них 780 відвідують дошкільні навчальні заклади, 255 дітей охоплені соціально-педагогічним патронатом та консультаційними групами «Разом з мамою». 

У  І півріччі 2017 року охоплення дошкільною освітою склало 96,4%. Діти старшого дошкільного віку охоплені на 100%.

Аналіз відвідування дітей дошкільних навчальних закладів в середньому  за І півріччя 2017 року показав наступні результати:

- ДНЗ «Казка» - 76%; 

- ДНЗ «Білочка» - 72%; 

- ДНЗ «Ромашка» - 73%;

- ДНЗ «Веселка» - 74%;

- ДНЗ «Калинка» - 75,5%.

          Середній показник відвідування дітей у І півріччі 2017 року склав 74%. В порівнянні з минулим роком цей показник зріс на 2 %.

Навчально-виховний процес  в  дошкільних навчальних закладах забезпечують  67 педагогічних та 72 технічних працівників.

У І півріччі 2017 року  вартість харчування  дітей  в закладах  складала 18 грн. для середніх та старших груп і 16 грн. для молодших.   Батьківська плата складає 60% від вартості харчування. Рішенням виконавчого комітету Тростянецької міської ради  встановлено пільги в розмірі 100% від батьківської плати для дітей із малозабезпечених сімей; дітям учасників антитерористичної операції; дітям – інвалідам;  50% від батьківської плати дітям з сімей,  які мають трьох і більше дітей. У І півріччі 2017  року пільгою на 100% користувалось 38 дітей, пільгою на 50% - 34 дитини.

Аналіз виконання норм харчування по місту  у І півріччі 2017 року в середньому становить 96 %, в порівнянні з минулим роком не змінилася.

Щороку за кошти міської ради поповнюється матеріально - технічна база дошкільних навчальних закладів міста.

Протягом І півріччя 2017 року для всіх закладів придбано будівельних матеріалів (фарби та ін.) та  комплектуючих іншого обладнання  на загальну суму 105 тис. грн. У І півріччі 2017 року  придбано господарчих товарів та  миючих засобів на суму 34 240  грн., та медикаментів на суму 4 820 грн., що  на 100 % забезпечило потребу садочків у даному вигляді товарів. Придбано посуду та м’якого інвентарю на суму 119 тис. грн.  Придбано нові сміттєві баки в кожен садочок (5 шт. на суму 15 тис. грн.) З метою забезпечення охорони дошкільних навчальних закладів станом на 01.04.2017 року у всіх закладах встановлено сигналізацію,  використано 120 тис. грн. Вартість послуг по  обслуговуванню складає 2500 на місяць.

Проведено поточний ремонт цоколя в ДНЗ «Білочка» (на суму 35 тис. грн.), утеплення стін ДНЗ «Калинка» на загальну суму 140 тис. грн. (183,5 м2), встановлено  в усіх садочках  32  вікна та 5 дверей на загальну суму     155 тис. грн., завезено 250 м3 дров, що становить 79% від потреби.

        В січні 2017 року для вихователів дошкільних навчальних закладів міста був проведений  п’ятиденний семінар – навчання  фахівцями обласного інституту післядипломної педагогічної освіти з метою 100% вміння  користуватися комп'ютером і сучасним мультимедійним обладнанням, створення власних освітніх ресурсів широкого використання їх у своїй педагогічній діяльності.

      Пріоритетним напрямком діяльності дошкільних навчальних закладів є використання особистісно-орієнтовного підходу до розвитку кожної дитини.

 

молодіжна політика

 

     Діяльність дитячої дорадчої ради (ДДР) при міському голові була відновлена у 2016 році із числа активної учнівської молоді (лідери шкільного самоврядування), як дорадчий орган міської влади. Оновлений склад ДДР затверджено розпорядженням міського голови №15 від 15 лютого 2017 року.

     В звітний період двічі на місяць із членами ДДР відбувалися зустрічі, під час яких обговорювалися пропозиції до місцевих Програм та бачення молоддю розвитку міста,  плани діяльності ДДР,  участь у молодіжних акціях та проектах. Систематично проводяться покази кіно в Цукрозаводському клубі та святкові дискотеки в Районному будинку культури.

     У 2016 році започатковано конкурс «Краща школа», який є унікальним по своєму формату. Конкурс складається з 8 етапів. Основні етапи для реалізації відбуваються у 2017 році, а  саме: Кубок мера з КВК, спартакіада, спортивний захід «Тато, мама, я – спортивна сім’я», участь у толоках, перемоги в олімпіадах та благоустрій території школи. В результаті реалізації даного конкурсу в 2017 році переможці отримають спортивний майданчик на території школи, фінансування заохочення педагогів, благоустрій території та поїздку за кордон для обімну досвідом.

     17 лютого 2017 року проведено Кубок мера з КВК, для організації проведення якого залучено представників Сумської обласної шкільної ліги КВК, що дало змогу командам-учасницям можливість взяти участь у фіналі Сумської шкільної ліги КВК 31 березня 2017 року в СумДУ.

         Вперше в місті 11 березня 2017 року пройшли змагання «Тато, мама, я — спортивна сім’я» в рамках конкурсу «Краща школа». Змагання поєднали в собі запальну суперечку на швидкість і спритність, розваги і здорову конкуренцію. Оргкомітет конкурсу «Краща школа» та спортивний клуб «Надія» зробили максимум для того, аби вирішальні баталії п’яти сімей-представників кожної із міських шкіл відбулися в дружній, позитивній атмосфері, стали веселими і справедливими. 

     Станом на 26.05.2017 року були підведені підсумки конкурсу, переможцем стала спеціалізована школа №5, друге і третє місце зайняли відповідно спеціалізовані школи №2 та №1. На святі Останнього дзвоника було нагороджено переможців. Вручення подарунків та міжнародна подорож для переможців відбудеться на початку 2017-2018 навчального року.

    За ініціативою Дитячої дорадчої ради при міському голові 6 квітня 2017 року відбувся квест «Я знаю своє місто» серед учнів міських шкіл. Виконуючи завдання гри, учасники знаходили, як давно існуючі пам’ятники архітектури, так і нещодавно збудований Європейський майданчик в міському парку. Крім того, молодь ознайомилась із особливостями діяльності міської ради та виконавчого комітету. Учасники дізнались цікаву інформацію в дитячій музичній школі, відвідали відділення поліції. По завершенню заходу команди чекало чаювання та жваве обговорення всіх етапів. 

   24 червня 2017 року за ініціативою Тростянецької ФРІ відбувся кінофестиваль "Відкрита ніч. Дубль 20", який зібрав шанувальників короткометражного українського кіно в міському парку ім. П.І. Чайковського.

 

                                                       Культура

 

         У підпорядкуванні Тростянецької міської ради перебувають наступні  клубні заклади:

-         Культурно – дозвіллєвий комплекс «Тростянецький»;

  • Міський клуб «Ветеран»;

  • Цукрозаводський клуб;

  • Радомлянський клуб;

  • Смородинський клуб;


-         Гаївський клуб (наразі не працює).

 

Клубний заклад Тростянецької міської ради

Культурно - дозвіллєвий комплекс «Тростянецький»

 

Культурно-дозвіллєвим комплексом «Тростянецький» за звітний період було проведено певний обсяг роботи згідно напрямків діяльності, таких як:

  • проведення екскурсій;

  • сприяння у проведенні круглих столів, громадських слухань, конференцій, семінарів тощо;

  • проведення міських свят;

  • організація урочистих шлюбних обрядів;

  • реалізація сувенірної продукції;

  • участь у проведенні міського футболу на стадіоні ім. Куца;

  • організація роботи катка та прокат ковзанів на спортивному майданчику;

  • користування спортмайданчиком (антивандальні тренажери).


 

Культурно-дозвіллєвим комплексом «Тростянецький» у звітному періоді було проведено 26 святкових заходів, а саме:












































































































































































































№ п/п Дата проведення Найменування заходу На суму, грн.
1. 01.01.2017 р. Участь у проведенні новорічного свята -
2. 19.01.2017 р. Забезпечення озвучення у проведенні заходу Чину великого освячення води на криничках в урочищі Нескучному -
3. 20.01.2017 р. Участь у проведенні Дня Соборності України -
4. 21.01.2017 р. Проведення концерту класичної музики за участю лауреата Міжнародних конкурсів (фортепіано) за участю Олега Полянського 3455 грн.
5. 15.02.2017 р. Участь у відзначенні в місті Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 28-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан -
6. 17.02.2017 р. Участь у проведенні КВК серед шкіл міста в рамках конкурсу «Краща школа» -
7. 20.02.2017 р. Проведення заходу з нагоди вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні -
8. 24.02.2017 р. Проведення безкоштовного концерту учнів та викладачів Тростянецької районної  дитячої музичної школи «Ніч в музеї» та безкоштовної екскурсії для всіх бажаючих в експозицію «Музей шоколаду» -
9. 25.02.2017 р. Участь у проведенні свята «Тростянецька масляна» -
10. 04.03.2017 р. Проведення концерту класичної музики за участю лауреатів Міжнародних конкурсів (скрипка Юлія Ван, фортепіано Денис Яворський) 3415 грн.
11. 11.03.2017 р. Участь у проведенні сімейного заходу «Тато, мама, я - спортивна сім’я» -
12. 14.03.2017 р. Участь у проведенні семінару для ДНЗ міста -
13. 16.03.2017 р. Проведення урочистого нагородження  з нагоди відзначення Дня працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення -
14. 24.03.2017 р. Участь у проведенні творчого звіту міської громади «Дні сіл та міста в районі» в рамках XXX районного фестивалю самодіяльного мистецтва «Весняний заспів Тростянеччини» -
15 06.04.2017 р. Участь у проведенні Квесту «Я знаю своє місто»
16 26.04.2017 р. Участь у відзначенні 31-ї річниці Чорнобильської катастрофи
17 30.04.2017 р. Участь у проведенні спартакіади серед міських шкіл «Спортивне п’ятиборство», баскетбол
18 30.04.2017 р. Проведення концерту присвяченого Міжнародному Дню Джазу (за участю джазового квартету Володимира Прихожая) 2890 грн.
19 02.05.2017 р. Участь у проведенні фестивалю серед любителів спінінгової ловлі
20 13.05.2017 р. Участь у проведенні спартакіади серед міських шкіл «Спортивне п’ятиборство» (волейбол, шахи, футбол, настільний теніс)
21 20.05.2017 р. Проведення Міжнародного фестивалю класичної музики «Чайковський Fest»
22 03.06.2017 р. Участь у святкуванні Дня Європи та Дня захисту дітей
23 12.06.2017 р. Участь у проведенні заходу щодо вшанування бійця АТО
24 24-25.06.2017 р. Участь у проведенні фестивалю історичної реконструкції «Стара Фортеця. Подорож крізь століття»
25 24.06.2017 р. Участь у проведенні ювілейного 20-го кінофестивалю «Відкрита Ніч. Дубль 20»
26 28.06.2017 р. Участь у відзначенні Дня Конституції України



 

Аналізуючи обсяги реалізації сувенірної продукції (малюнок 1, 2), необхідно відмітити, що даний показник сезонний і залежить від проведених в місті фестивалів та заходів.

 



 

Малюнок 1. Реалізація сувенірної продукції за І півріччя 2016-2017 р.р., грн.

Сувенірної продукції за I півріччя 2017 року продано на суму 43872,00 грн., що в порівнянні з минулим роком більше на 20835,00 грн., спричинено більшою кількістю туристів та збільшенням асортименту продукції.



 

Малюнок 2. Обсяг реалізації сувенірної продукції, І півріччя 2016-2017 р.р., грн.

 

Перелік додаткових послуг, що надаються культурно - дозвіллєвим комплексом «Тростянецький»:

 






















































Кількість та сума, грн.,

I півріччя 2016-2017 р.р.
2016 рік 2017 рік
Оренда приміщення та садиби Л.Є.Кеніга для проведення урочисто-шлюбних обрядів Місцеві та районні жителі 7х150=1050,00 2х150=300,00
Іногородні 4х250=1000,00 2х250=500,00
Відеозйомка в приміщенні головного будинку садиби Л.Є.Кеніга 18х50=900,00 13х50=650,00
Фотографування в приміщенні головного будинку садиби Л.Є.Кеніга для дорослих 144х8=1152,00 209х8=1672,00
Фотографування в приміщенні головного будинку садиби Л.Є.Кеніга для дітей 40х4=160,00 45х4=180,00
Додаткові послуги - 1х50=50
Використання приміщення та обладнання для проведення заходів неполітичного та некомерційного призначення 8х100=800,00 1х100=100,00
Використання приміщення та обладнання для проведення заходів політичного та агітаційного характеру - 2х500=1000
Всього від додаткових послуг 5062,00 4452,00



Сума доходу від додаткових послуг та оренди для проведення шлюбних обрядів  в порівнянні з минулим роком значно зменшилась. Надходження від інших додаткових послуг збільшено, що пов’язано з популярністю КЗ ТМР КДК «Тростянецький», як туристичного об’єкта.

 

Порівняльний загальний аналіз відвідування головного будинку садиби Л.Є.Кеніга та експозиції «Музей шоколаду» в звітному періоді:

 



















































































Вид послуги Категорії осіб Кількість та сума, грн., 1 півріччя 2016 року Кількість та сума, грн., 1 півріччя 2017 року
Індивідуальне відвідування садиби Л.Є.Кеніга з оглядом експозицій Дорослі 1039х8=8312,00 1460х8=11680,00
Діти 1387х4=5548,00 1581х4=6324,00
Пенсіонери 46х4=184,00 104х4=416,00
Безоплатні: Дорослі 54 73
Діти 245 229
Пенсіонери - -
Відвідування експозиції «Музей шоколаду» Дорослі 1375х15=20625,00 1916х15=28740,00
Діти 2217х8=17736,00 2094х8=16752,00
Пенсіонери 20х8=160,00 110х8=880,00
Безоплатні: Дорослі - 88
Діти 391 614
Пенсіонери - -
Загальна кількість осіб 6774 осіб 8269 осіб
Всього на суму 52565, 00 грн.

 
64792,00 грн.

 



 

    В порівнянні з минулим роком кількість туристів по КЗ ТМР КДК «Тростянецький» збільшилась на 1495 туриста, на загальну суму 12227,00 грн., що зумовлено більшою кількістю відвідувачів з різних міст України та  популяризацією закладу в засобах ЗМІ,  соцмережах. 

 

ДИНАМІКА

відвідування експозиції «Музей шоколаду» I півріччя 2017 року



 

ДИНАМІКА

відвідування картинної галереї та Круглого Двору I півріччя 2017 року



Тенісний корт за І півріччя 2017 року відвідало 60 чол., при цьому  було реалізовано 30 квитків на суму 900,00 грн., що на 164 чол. менше, ніж в минулому році, в зв’язку з несприятливими погодними умовами та закриттям майданчику для великого тенісу на ремонт.

 

ПОРІВНЯЛЬНА ДИНАМІКА

користування спортмайданчиком (теніс)

у парку  ім.П.І.Чайковського помісячно за І півріччя 2016-2017 р.р.



 

  З червня місяця по спортивному майданчику у парку ім. П.І.Чайковського діє  послуга прокат катамаранів, вартістю 15 грн./20хвилин, якою скористалися 48 чоловік.

По спортивному майданчику у парку ім. П.І.Чайковського послуга прокат чоловічих, жіночих та дитячих ковзанів за I півріччя 2017 року складає 2091 раз на суму 31365,00 грн., що в порівнянні з минулим роком менше на 1104 рази, в зв’язку з нестабільністю погодних умов.

ПОРІВНЯЛЬНА ДИНАМІКА

Прокату ковзанів на спортивному майданчику

у парку  ім.П.І.Чайковського за I півріччя 2016-2017 р.р.

 



За звітний період 2017 року КЗ ТМР КДК «Тростянецький» було поліпшено якість надання послуг по прокату ковзанів, а саме: закуплено сучасний апарат для сушки ковзанів, всі ковзани відремонтовано та наточено.

     Також проводились заняття на антивандальних тренажерах.

 

Клубний заклад Тростянецької міської ради

«Міський клуб «Ветеран»

 

         Комунальний заклад Тростянецької міської ради міський клуб «Ветеран» має задовільну матеріально - технічну базу, а саме музичні інструменти, аудіотехніку, біл’ярдний стіл, набори настільних ігор, два комплекти сценічних костюмів для хору, костюми для жіночого ансамблю.

В клубному закладі Тростянецької міської ради «Міський клуб «Ветеран» працює 5 колективів художньої самодіяльності: народний хор «Ветеран» - 24 осіб, чоловічій ансамбль – 9 осіб, жіночий ансамбль – 12 осіб, соло – вокальний гурток – 18 осіб, фольклорний ансамбль – 11 осіб.

                   В закладі, згідно плану проводяться культурно-масові заходи, заняття та репетиції відбуваються щотижня.

У звітному періоді колективом міського клубу було проведено  23 тематичних заходи:






























































































































пп
Назва та зміст заходу Дата проведення
1. Вечір відпочинку для учасників хору «Добрим людям на здоров’я» 12 січня
2. Концерт «Ой радуйся, земле» 20 січня
3. Зустріч у «Салоні поважних дам» 27 січня
4. Концерт  «А я люблю як в юності» 19 лютого
5. Вечір вшанування чоловіків хору «Ви – найкращі» 23 лютого
6. Шахово-шашковий турнір 15-24 лютого
7. Участь у Тростянецькій масляній 25 лютого
8. Концерт до 8 Березня у Радомлянському клубі 4 березня
9. Вечір відпочинку для жінок хору «Життя як пісня» 6 березня
10. Концерт «Букет з пісень для жінки» 6 березня
11. Участь у концерті до Дня працівників ЖКГ 17 березня
12. Районний фестиваль «Весняний заспів Тростянеччини» 24 березня
13. Концерт  української жартівливої пісні та гумору «Квітневі  жарти»                                                                               4 квітня
14. Участь у мітингу приуроченому  до річниці Чорнобильської  трагедії 26 квітня
15. Участь у заключному концерті фестивалю «Весняний заспів»  27 квітня
16. Зустріч з юними аматорами ПДтаЮ «Святкові вітання» 4 травня
17. Участь у проведенні ювілейного пленуму районної організації  ветеранів ВВ війни «30 років разом». Концерт                                     5 травня

 
18. Концерт до Дня Перемоги «Свято зі сльозами на очах»   5 травня
19. Концерт до Дня Перемоги у Білківському СБК       8 травня
20. Концерт до Дня Перемоги у Микитівському клубі   8 травня
21. Участь хору в урочисто-траурному мітингу до Дня Перемоги  на  меморіалі «Недоспівана пісня 9 травня
22. Розважальна програма для учасників хору «Кольорове літо»  до Дня Трійці. 4 червня
23. Вечір пам’яті учасника хору П. С. Сороки  (9 днів) 26 червня

         Проводиться  систематична робота по організації дозвілля літніх людей: ведеться перегляд телепрограм, є  більярд, настільні ігри, підключено Інтернет. Проведено перевірку та ремонт освітлення глядацької зали клубу. Замовлено костюми для жіночої групи хору.

 

Клубний заклад Тростянецької міської ради

«Цукрозаводський клуб»

 

В клубному закладі функціонують колективи художньої самодіяльності та 6 гуртків, а саме: крою та шиття, декоративно-ужиткового мистецтва, драматичний, сольного співу, з тенісу, комп’ютерний, хореографічний. Планується створення  комп’ютерного гуртка  для старшого населення.

Гуртки відвідують, як діти так і дорослі. Гурток крою та шиття – 15 дітей, 6 дорослих, гурток декоративно-ужиткового мистецтва – 28 дітей, гурток драматичний – 10 дітей, 7 дорослих; гурток сольного співу – 5 дітей, гурток з тенісу – 26 дітей, 6 дорослих, гурток комп’ютерний – 12 дітей, вокальний ансамбль – 14 осіб, жіночий ансамбль – 8 осіб, хореографічний гурток – 6 дітей..

У звітному періоді колективом клубного закладу було проведено  46 тематичних заходів:



















































































































































































































































Назва заходу Дата
1. Святковий концерт «Від Різдва до Водохреща»

 
17.01.2017 р.
2. Навчальний тренінг за участі Сумської обласної шкільної ліги КВН 21.01.2017 р.
3. Засідання клубу «Ліра»

 
26.01.2017 р.
4. Вечір відпочинку в клубі «Берегиня» «Зимові зустрічі» 04.02.2017 р. 
5. Участь у КВК серед шкіл,  «Кубок міського голови» 17.02.2017 р.
6. Вечір теплого кіно фільм «Змішані» 24.02.2017 р.
7. Участь у святі Тростянецька Масляна 25.02.2017 р.
8. Конкурс-виставка котів 01.03.2017 р.

 
9. Навчання ведучих

 
02.03.2017 р.
10. «Вечір теплого кіно» разом  ДДР фільм «La la lend» 04.03.2017 р.
11. Концерт  до Міжнародного жіночого дня  «Квіти до 8 березня»

 
06.03.2017 р. 
 

12.
Участь у змаганні  «Мама, тато, я  спортивна сім’я»

 
11.03.2017 р.
13. Участь у святі ЖКХ (гумористи: Вчорашня О.Б. Резніченко П.П.)

 
17.03.2017 р. 
14. Творчий звіт міської громади у рамках XXX районного фестивалю самодіяльного  мистецтва «Весняний заспів» (гумористи: Вчорашня Ольга Борисівна, Резніченко Поліна Петрівна. Вокальний ансамбль «Цукрозаводського клубу»)

 
24.03.2017 р.
15. Участь у акції по збору коштів онкохворим дітям «До Світлого Дня – світлі вчинки!»

 
24.03.2017 р.
16. «Вечір теплого кіно» мультфільм «Секрети домашніх тварин»

 
31.03.2017 р. 
17. Участь  V-му районному фестивалі-конкурсі гумору «Тростянеччина сміється»

 
31.03.2017 р. 
18. «Вечір теплого кіно» разом  ДДР

 
01.04.2017 р. 
19. Участь в конкурсі міні ініціатив «Підтримка громадських ініціативних груп по активізації самоорганізації мешканців міста Тростянець»  Проект  «Зона коворкінг – затишок для дітей та підлітків» 07.04.2017 р. 
20. Спортивне змагання до свята Благовіщення

 
07.04.2017 р.
21. Виставка робіт прикладного мистецтва «Пасхальні атрибути»

 
14.04.2017 р. 
22. Вечір відпочинку у клубі «Берегиня» «Довгоочікувана зустріч»  з майстер класом від Світенко І.Я. 19.04.2017 р. 

 
23. Участь у підготовці виставки до обласного звіту

 
26.04.2017 р. 
24. Святковий концерт до дня перемоги

 
06.05.2017 р. 
25. День матері «Для тебе моя ненька» виставка

 
16.05.2017 р. 
26. «Вечір теплого кіно»  Приховані фігури 19.05.2017 р. 
27. Участь у фестивалі «Чайковський фест»

 
20.05.2017 р. 
28. Перше засідання дискусійного клубу «Самотнє серце» тематика 80-х  років.

 
27.05.2017 р. 
29. Виставка робіт Сукачової  Марини та Дарини

 
30.05.2017 р. 
30. Підготовка до змагання з настільного тенісу

 
31.05.2017 р. 
31. Перегляд  мультфільму «Атлантида»  ЗОШ №2,  2 клас

 
31.05.2017 р. 
32. Похід до лісу з дітьми

 
31.05.2017 р. 
33. Участь у проведенні свята у спортивному клубі «Самбіст»

 
01.06.2017 р.
34. Малюнок на асфальті на тему «Добро»

 
02.06.2017 р. 
35. Фінал турніру з настільного тенісу серед міських клубів з нагоди святкування Дня Європи та Дня захисту дітей в місті Тростянець

 
03.06.2017 р.
36. Концерт до Дня Святої Трійці «Трійця святками йде»

 
03.06.2017 р. 
37. Похід до лісу на кашу з Цукрозаводським  ансамблем з нагоди  Міжнародного дня домогосподарки та домохазяїна. 08.06.2017 р. 
38. Перегляд  фільму «Сам у дома»  ЗОШ №2,  2 клас 09.06.2017 р. 
39. Конкурс малюнку на асфальті до Міжнародного дня друзів 09.06.2017 р. 
38. Перегляд  фільму «Проблемне дитя»  ЗОШ №2,  2 клас 13.06.2017 р. 
40. Перегляд  фільму «В гості до Робінсонів»  ЗОШ №2,  2-4 клас 14.06.2017 р. 
41. Перегляд  фільму «Малафісента»  ЗОШ №2,  2-4 клас 15.06.2017 р. 
42. «Вечір теплого кіно» «Життя та мета собаки» 16.06.2017 р. 
43. Друге засідання дискусійного клубу «Самотнє серце» 17.06.2017 р. 
44. Участь у проведенні заходу «Стара фортеця. Подорож крізь століття» 24-25.06.2017 р. 
45. Участь у проведенні кастингу «Міс Тростянець» 24-25.06.2017 р. 
46. Випускний ЗОШ №2

 
27.06.2017 р. 

 

Клубний заклад Тростянецької міської ради

«Радомлянський клуб»

 

         В клубі працює 4 гуртка, заняття яких проводяться щотижня. Кількість осіб, що відвідують гуртки – 20. Заняття театрального гуртка проводяться в середу, заняття шашково-шахового гуртка – щочетверга, заняття з настільного тенісу – щоп’ятниці, заняття гуртка «умілі руки» - по суботам.

         У звітному  періоді  було проведено 15 заходів, а саме:



















































































Назва заходу Дата проведення
1. Змагання з настільного  тенісу 06.01.2017 р.
2. Вечір відпочинку для молоді. Конкурсно-розважальна програма 14.01.2017 р.
3. Змагання із шахів 16.02.2017 р.
4. Вечір відпочинку для молоді конкурсна-ігрова програма «Любов з першого погляду» 12.02.2017 р.
5. Концерт клубу «Ветеран»

Вечір відпочинку для молоді
04.03.2017 р.
6. Шашкове змагання. 23.03.2017 р.
7. День гумору «Шкільна сміхопанорама» 01.04.2017 р.
8. Вечір відпочинку 01.04.2017 р.
9. Змагання з настільного тенісу 21.04.2017 р.
10. Концертна програма Смородинського клубу 07.05.2017 р.
11. Вечір відпочинку 07.05.2017 р.
12. Змагання шашково-шахове. 27.05.2017 р.
13. Концерт Цукрозаводського клубу «Трійця святками йде». 04.06.2017 р.
14. Вечір відпочинку молоді 04.06.2017 р.
15. Змагання з настільного тенісу 17.06.2017 р.

Кожної п’ятниці, суботи та неділі проводяться молодіжні дискотеки.

 

                         Клубний заклад Тростянецької міської ради

«Смородинський клуб»

 

         В клубному закладі  функціонують вокальний ансамбль та 4 гуртка, такі як: гурток декоративно – прикладного мистецтва – 11 чол., гурток сольного співу – 9 чол., гурток художнього читання – 5 чол., вокальний ансамбль – 12 чол. Зайняття та репетиції проводяться згідно графіків роботи.

         За І півріччя 2017 року в клубному закладі було проведено 35 тематичних та розважальних заходів:





























































































































































































    №                    Назва заходу         Дата
     1.  Новорічний вечір «Щедрівочка щедрувала, до нас в гості завітала».    06.01.2017 р.
     2. Конкурсно – розважальний  вечір до дня студента «Зимова казка» .    25.01.2017 р.
    3. Робота гуртків згідно графіка .    29.01.2017 р.
    4. Вечір відпочинку до Дня Закоханих «Мелодія двох сердець».    12.02.2017 р.
    5. Шахово – шашковий турнір 5-9 класи. Нагородження переможців грамотами.   22.02.2017 р. 
    6. Участь у концертній програмі на міському святі «Тростянецька Масляна».   25.02.2017 р.
    7. Робота гуртків згідно графіка .   26.02.2017 р.
    8. Навчання ведучих 2 рази на місяць.   02.03.2017 р.
    9. Концерт до Міжнародного жіночого дня 8 Березня «Вам дорогі жінки»   05.03.2017 р.
    10. До дня народження Т. Шевченка літературна композиція «Печаль і радість любові» (жінки в житті і творчості  Т. Г. Шевченка ). Учні 7-9 класів.   09.03.2017 р.
    11. Участь у акції по збору коштів «Від серця до серця» Кошти для дітей з вадами зору.   09.03.2017 р.  -09.04.2017 р.
    12. Творчий звіт міської громади у рамках  ХХХ районного фестивалю самодіяльного мистецтва «Весняний заспів»  24.03.2017 р.
    13. Участь у V – му районному фестивалі – конкурсі гумору «Тростянеччина сміється» 31.03.2017 р.
    14. Робота гуртків згідно графіка Згідно графіку роботи
   15. Участь у районному фестивалі «Тростянеччина сміється»    31.03.2017 р.

 
   16. Шахово-шашковий турнір серед школярів    07.04.2017 р.
   17. Вечір відпочинку для людей похилого віку «Христос народився»   15.04.2017 р.
   18. Мітинг до Дня Чорнобильської АС. Участь у урочистій ході   26.04.2017 р.
  19.  Вечір відпочинку для молоді «Весна іде-красу несе».   28.04.2017 р.
  20. Підготовка до концерту присвяченому 9 травня Згідно графіка роботи клубу
   21. Похід в ліс гуртківців. Збирання декоративних дерев, сухоцвіту для поробок.    03.05.2017 р.

 
   22. Концерт до 9 Травня «Перемога, свята Перемога»   06.05.2017 р.
   23. Виїзд з концертною програмою «Перемога, свята перемога» в Радомлянський клуб   07.05.2017 р.
  24. Участь у урочистій ході до меморіалу вічного вогню   08.05.2017 р.
 25.  Мітинг до Дня Перемоги. Участь у святковій ході.   09.05.2017 р.
 26. Тенісний турнір. Змагання школярів літнього табору 13.05.2017 р.
 27. Участь у V Міжнародному фестивалі  класичної музики «Чайковський FEST” 20.05.2017 р.
  28. Підготовка дітей до конкурсу «Пісенне літо» 24.05.2017 р.
  29. Вечір відпочинку для молоді «Ура, канікули» 27.05.2017 р.
  30. Екскурсія гуртківців до музею школа  31.05.2017 р
  31. День захисту дітей. Похід кружківців до парку ім. П.І. Чайковського  01.06.2017 р.
  32. Трійця. Вечір-відпочинку для молоді.  03.06.2017 р.
  33. Змагання з баскетболу. Учні літнього табору.  09.06.2017 р.
  34. Участь у святі Стара Фортеця  25.06.2017 р.
 35. Караоке-вечір, для людей «Кому за…» Пісні молодості Згідно графіка роботи клубу

Кожної п’ятниці, суботи та неділі проводяться молодіжні дискотеки, робота гуртків ведеться згідно графіку.

 

 «Гаївський клуб»

 

        Даний клуб не функціонує, оскільки приміщення клубу потребує капітального ремонту.

 

Святкові заходи

 

      Впродовж І півріччя 2017 року Тростянецькою міською радою було  проведено низку святкових заходів, а саме:

  • Розпорядженням міського голови  №1  від 11.01.2017 р. «Про проведення Чину великого освячення   води на криничках в урочищі Нескучному» відповідно до якого  було організовано та проведено Чину великого освячення води на криничках з нагоди проведення свята Хрещення води 19 січня 2017 р.

  • Розпорядженням міського голови  № 2 від 11.01.2017 р. були затверджені заходи  «Про відзначення Дня Соборності України в 2017 році». Згідно цього розпорядження було організовано покладання квітів до погруддя Т.Г.Шевченка урочистою делегацією з числа представників органів місцевого самоврядування, органів місцевої влади, представників громадських організацій  20.01.2017 р.

  • Рішенням виконавчого комітету №20  від 18.01.2017 р. було вирішено провести святкову молодіжну дискотеку до Дня закоханих 18 лютого 2017 року в Районному будинку культури.

  • Рішенням виконавчого комітету №35  від 30.01.2017 р. було вирішено провести концерт класичної музики за участю лауреати міжнародних конкурсів Олега полянського в головному будинку Л.Є. Кеніга.

  • Рішенням виконавчого комітету №36  від 30.01.2017 р. було вирішено провести Кубок міського голови з КВК серед учнів міських шкіл.

  • Розпорядженням міського голови  № 11 від 06.02.2017 р. були затверджені заходи  «Про відзначення в місті Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 27-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан». Згідно цього рішення було організовано покладання квітів до  пам’ятного знаку воїнам афганцям за участі представників органів місцевого самоврядування та  представників громадських організацій 15 лютого 2017 р.

  • Рішенням виконавчого комітету №54  від 14.02.2017 р. було вирішено провести свято «Тростянецька масляна» та затверджено проведення традиційного народного святкування проводів зими, участь у якому взяли самодіяльні колективи міста і району та підприємства торгівлі.

  • Рішенням виконавчого комітету №54  від 14.02.2017 р. «Про заходи з нагоди вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» було затверджено заходи,  згідно яких було організовано мітинг та  покладання квітів до погруддя Т.Г.Шевченка урочистою делегацією з числа представників органів місцевого самоврядування, органів місцевої влади, представників громадських організацій, підприємств та установ міста.

  • Розпорядженням міського голови  № 17 від 20.02.2017 р. було передбачалося проведення безкоштовного концерту учнів та викладачів Тростянецької районної дитячої музичної школи «Ніч в музеї» та безкоштовної екскурсії в експозицію «Музей шоколаду».

  • Рішенням виконавчого комітету №81 від 28.02.2017 року були затверджені заходи з відзначення 203-ї річниці з дня народження видатного українського поета Т.Г.Шевченка. Згідно цього рішення було організовано покладання квітів до погруддя Т.Г. Шевченка урочистою делегацією з числа представників органів місцевого самоврядування, органів місцевої влади, представників громадських організацій.

  • Рішенням виконавчого комітету №82 від 28.02.2017 року «Про проведення урочистих заходів з нагоди Міжнародного дня прав жінок та миру у 2017 році» були затверджені заходи по вшануванню жінок бюджетних установ, дошкільних навчальних закладів міста, комунальних підприємств, голів вуличних комітетів, апарату міської ради, тощо.

  • Рішенням виконавчого комітету №83 від 28.02.2017 року «Про проведення концерту класичної музики за участю лауреатів міжнародних конкурсів Дениса Яворовського та Юлії Ван» було проведено концерт класичної музики 4 березня 2017 року в приміщенні КЗ ТМР КДК «Тростянецький».

  • Рішенням виконавчого комітету №85 від 28.02.2017 року було вирішено провести сімейний захід «Тато, мама, я – спортивна сім’я» в рамках міського конкурсу «Краща школа» в спортивному залі «Локомотив».

  • Розпорядженням міського голови  №24  від 16.03.2017 р.  «Про нагородження грамотами Тростянецької міської ради» було організовано святковий концерт, вітання та нагородження грамотами і подяками кращих працівників житлово – комунального господарства і побутового обслуговування населення.

  • Розпорядженням міського голови  №25  від 16.03.2017 р. «Про творчий звіт міської громади «Дні сіл та міста в районі» в рамках ХХХ районного фестивалю самодіяльного мистецтва «Весняний заспів Тростянеччини», було затверджено план заходів щодо проведення творчого звіту міської громади 24 березня 2017 року в приміщенні КЗ ТМР «Цукрозаводський клуб» за участі самодіяльних колективів міста та організація презентації виставки декоративно – ужиткового мистецтва.

  • Рішенням виконавчого комітету №109 від 22.03.2017 року було затверджено попердній кошторис на організацію та проведення Міжнародного фестивалю класичної музики «Чайковський Fest» в місті Тросятнець в 2017 році.

  • Рішенням виконавчого комітету №110 від 22.03.2017 року «Про проведення квесту для учнів «Я знаю своє місто» було вирішено провести захід для учнів старших класів – квест 6 квітня 2017 року із залученням державних установ міста Тростянець.

  • Рішенням виконавчого комітету №111 від 22.03.2017 року «Про проведення спартакіади серед міських шкіл «Спортивне п’ятиборство» було вирішено провести спартакіаду із п’яти видів спорту (футбол, волейбол, баскетбол, настільний теніс та шахи) в рамках міського конкурсу «Краща школа» 22-23 квітня 2017 року.

  • Рішенням виконавчого комітету № 137 від 04.04.2017 року «Про проведення міжнародного фестивалю класичної музики «Чайковський Fest» у 2017 році» в місті проведено фестиваль класичної музики «Чайковський Fest».

  • Рішенням виконавчого комітету № 138 від 04.04.2017 року проведено урочисто-траурний мітинг із покладанням квітів з нагоди  31-ї річниці Чорнобильської катастрофи.

  • Рішенням виконавчого комітету № 142 від 14.04.2017 року проведено відкриття баскетбольного сезону за участю баскетбольної команди СумДУ (вища ліга) в міському парку.

  • Рішенням виконавчого комітету №143 від 14.04.2017 року проведено  концерт, присвячений Міжнародному Дню Джазу за участю джазового квартету Володимира Прихожая.

  • Рішенням виконавчого комітету № 144 від 14.04.2017 року було затверджено комплекс заходів у місті Тростянець 8 і 9 травня 2017 року, присвячених Дню пам'яті та примирення і 72-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

  • Розпорядженням міського голови № 31 від 21.04.2017 року проведено фестиваль серед любителів спінінгової ловлі в урочищі Нескучному.

  • Рішенням виконавчого комітету № 185 від 17.05.2017 року було проведено святкування Дня Європи та Дня захисту дітей в місті Тростянець в 2017 році.

  • Розпорядженням міського голови №42 від 25.05.2017 року проведено в місті Тростянець культурно-спортивний захід у формі велозаїзду.

  • Рішенням виконавчого комітету № 213 від 08.06.2017 року було визначено план заходів щодо проведення фестивалю історичної реконструкції «Стара фортеця. Подорож крізь століття» у 2017 році.

  • Рішенням виконавчого комітету № 238 від 21.06.2017 року визначено порядок відзначення Дня Конституції в 2017 році.

  • Рішенням виконавчого комітету № 240 від 21.06.2017 року проведено ювілейний 20-ий кінофестиваль «Відкрита Ніч. Дубль 20» в місті Тростянець.

  • Розпорядженням міського голови № 60 від 23.06.2017 року відзначено свято Івана Купала в урочищі Нескучне із розважальною програмою та святковою дискотекою.


 

Розвиток туризму

 

Одним із основних пріоритетів  економічного розвитку міста Тростянець є розвиток відпочинкового туризму.

«Культурно-дозвіллєвий комплекс «Тростянецький» за звітний період прийняв 8269 туристи, що на 22% більше, ніж у І півріччі минулого року.

    Розроблено та виготовлено 54 найменування сувенірної  та промоційної продукції: книги, кружки, полікерамічні та акрилові магніти, футболки, ручки, вимпели та прапорці з фотографіями, або символікою міста та інше. Від реалізації сувенірної продукції в звітному періоді 2017  року отримано 43872,00 грн.

Проведено великий обсяг робiт по інформуванню про туристичний потенціал міста та культурно-мистецькі заходи через ЗМІ, відзняті відео та телесюжети ГО «Голос Громади», (м. Тростянець), каналами телебачення – «Відікон» (м. Суми). Також, інформація щодо туристичної привабливості міста подається у друкованих власних виданнях буклетах та флаєрах.

Особливу роль в цьому напрямку відіграють фестивальні заходи. В 2017 році Тростянецька міська рада проводить низку фестивалів, метою яких є привернути увагу до Тростянеччини, як до туристичного центру, відродження культурних традицій, привернення уваги до історії країни, виховання патріотизму у підростаючого покоління, що сприятиме  загальному культурному розвитку та побудові громадського суспільства. Цього року заплановано проведення чотирьох фестивалів.

Так в травні було проведено фестиваль класичної музики «Чайковський Fest», в червні  фестиваль історичної реконструкції «Стара фортеця. Подорож крізь століття», в липні планується проведення «Нескучний велофест» - велосипедні змагання по пересічній місцевості із крос-кантрі, в серпні молодіжний музичний фестиваль «Схід рок».

   20 травня 2017 року відбулась знакова подія – п’ятий ювілейний Міжнародний фестиваль класичної музики «Чайковський Fest» в форматі open-air. Вдруге на ювілейному фестивалі "Чайковський – FEST" виступив знаменитий симфонічний оркестр Харьківської філармонії під керівництвом маестро Юрія Янка. Хедлайнерами цьогорічного фестивалю став проект «E.L.L.А» з джазовим тріо "Kyiv City Band" на чолі з яскравою Інесою Іваницькою.

     В 2017 році фестиваль класичної музики «Чайковський Fest» відвідало 599 чоловік, що в 3 рази більше, ніж у попередньому році (у 2016 році - 200 чол.), сувенірної продукції продано на 20 835 грн. більше, ніж у минулому році.

В звітному періоді відбувся Міжнародний фестиваль історичної реконструкції «Стара фортеця. Подорож крізь століття». Цьогорічний фестиваль був наймасовішим, як по кількості клубів-учасників, так і по кількості лицарів у залізних обладунках (понад 180). У лицарських боях прийняли участь бійці з України, Молдови, Білорусі і Франції. Цей захід не має аналогів у всій північно-Східній Україні. Програма фестивалю передбачала захоплюючі середньовічні бої, ярмарок ремісників, концертну програму, май та стародавня кухня.

Фестиваль історичної реконструкції відвідало 3473 особи, що в порівнянні з минулим роком менше на 735 чол., завдяки тому, що  тривалість минулорічного фестивалю складали три дні.

Сувенірної продукції в дні Фестивалю продано на суму 9557,00 грн., що в порівнянні з минулим роком більше на 6590 грн., завдяки збільшенню асортименту сувенірів. Орендної плати за розміщення суб’єктів торгівлі зібрано79140 грн., що на 24610 грн. більше, що зумовлено збільшенням вартості орендної плати та збільшенням суб’єктів торгівлі.

         Значна увага приділяється збереженню, відновленню та популяризації пам’яток історії та архітектури, шляхом проведення поточних ремонтних робіт, проведення на базі пам’яток культурно – мистецьких заходів, урочистих шлюбних обрядів, обслуговування екскурсійних груп. Завершено ремонт кімнати П.І.Чайковського, кімнати Л.Є.Кеніга. Ведеться робота по наповненню цих нових екскурсійних маршрутів, триває пошук експонатів. Кімнату П.І. Чайковського та кімнату-продовження картинної галереї вже відвідують екскурсійні групи.

З метою сприяння  розвитку  відпочинкового туризму в місті ініціюється  формування туристичного простору високої привабливості шляхом розроблення та впровадження конкурентоспроможного туристичного продукту на основі наявних туристичних та рекреаційних ресурсів, визначаються  земельні ділянки  для створення відповідної туристичної інфраструктури, у тому числі для будівництва готелів, мотелів, парків розваг з залученням інвестиційних проектів. Одним із таких заходів стала розробка проекту розвитку парку П.І.Чайковського. В основу концепції розвитку парку покладено не лише поліпшення його благоустрою, а і створення додаткових атракцій, місць для відпочинку та занять спортом, цікавих в архітектурному плані куточків.

Також ведеться розробка Програми  розвитку туризму на 2017-2020 роки, заплановано випуск інформаційно-промоційних матеріалів, яким стане в тому числі і оновлений  буклет  «Тростянець – чарівний край Сумщини», робота над яким наразі триває.

 

Робота відділу економічного розвитку, залучення інвестицій та міжнародної діяльності апарату Тростянецької міської ради

за І півріччя 2017 року

Відповідно до функцій та обов’язків, визначених Положенням про відділ у звітному періоді спеціалістами відділу проводилась робота з виконання рішень Тростянецької міської ради, її виконавчого комітету, розпоряджень, доручень міського голови та його заступників з питань, які віднесені до компетенції відділу, а саме:

До затвердження сесією міської ради був підготовлений звіт про виконання міського бюджету за 2016 рік.

В питаннях формування на 2017 рік міського бюджету, враховуючи зміни, які були внесені до податкового та бюджетного законодавства України, одним із основних напрямків роботи відділу у звітному періоді  2017 року було приведення рішень міської ради з питань оподаткування у відповідність до вимог Податкового кодексу України з урахуванням внесених до нього змін.

Так у звітному періоді відділом було підготовлено та внесено на розгляд і затвердження сесією Тростянецької міської ради 5 проектів рішень міської ради з питань оподаткування, а саме:

– Положення про справляння плати за землю на території                             м. Тростянець з 01.02.2017 року;

– Положення про податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки з 01.02.2017 року;

– Положення про збір за місця для паркування транспортних засобів з 01.02.2017 року;

–   Положення про транспортний збір з 01.02.2017 року;

–  Положення про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, а також справляння єдиного податку з 01.02.2017 року.

         Крім вищезазначених головних напрямків роботи відділу в звітному періоді також здійснювалась робота по забезпеченню в міській раді її структурних підрозділах, закладах та комунальних підприємствах режиму.

В звітному періоді відділом проводилась робота із забезпечення на території міста чіткої та прозорої тарифної політики щодо надання населенню міста, іншим споживачам житлово-комунальних та інших послуг. Так, відділом були проведені перевірки розрахунків та надані пропозиції щодо затвердження в установленому порядку наступних тарифів:

  • тарифи на проживання та послуги, які надає ДП «Елегія» та ДП «Готель «Тростянець»;

  • тарифи на послуги із вивезення рідких побутових відходів, які надаються КП ТМР «Тростянецькомунсервіс»;

  • тарифів на послуги із вивезення та розміщення шламу від очищення вод стічних неспецифічних промислових для інших споживачів, які надаються КП ТМР «Тростянецькомунсервіс»;

  • тарифи на відшкодування експлуатаційних витрат, пов’язаних з наданням послуг з утримання будинків і споруд, що надаються КП «Тростянецьке ЖЕУ»;

  • тарифи на послуги з утримання будинків і спору та прибудинкової території, які надаються КП «Тростянецьке ЖЕУ»;

  • тарифи по наданняю ритуальних послуг, що надаються КП «Міська ритуальна служба»;

  • тарифи на послуги, що надаються КП «Тростянецький ринок» та КП «Ринок Європейський»;

  • тарифи на послуги з централізованого опалення, які надаються КП ТМР «Тростянецьке ЖЕУ»;

  • тарифи на перевезення в міських сполученнях. 


Поряд з вищезазначеними задачами і функціями відділу однією із основних функцій відділу є здійснення контролю за виконанням міського бюджету.

При затвердженому показнику надходжень за І півріччя 2017  року в сумі 19072,93  тис. грн. фактично до загального фонду міського бюджету надійшло коштів в сумі 17610,56 тис. грн., що складає 92,3 %  до затвердженого показника. При цьому по власним доходам міського бюджету (без офіційних трансфертів) доходна частина загального фонду міського бюджету виконана на 105,9%.

По спеціальному фонду міського бюджету за звітний період надійшло коштів у сумі  4409,41 тис. грн., що складає 69,8 % від запланованих надходжень.  Даний показник більше рівня надходжень минулого року на 3167,16  тис. грн.

Загалом за 6 місяців 2017 року доходи міського бюджету склали 22019,97  тис. грн. Даний показник більше на 7645,31 тис. грн. в порівнянні з відповідним періодом минулого року.

З метою наповнення міського бюджету в І півріччі 2017 року була проведена значна робота по контролю за повнотою стягнення акцизного податку та плати за землю, які є основними наповнювачами міського бюджету.

            З метою збільшення надходжень від сплати акцизного податку ведеться щомісячний аналіз сплати даного податку в розрізі окремих підакцизних товарів та суб’єктів господарювання, що здійснюють їх реалізацію. По суб’єктам господарювання, що сплачують акцизний податок не в повному обсязі, направляються звернення в Охтирську ОДПІ щодо проведення перевірок їх діяльності. Окрім того, спеціалістами міської ради ведеться постійна роз’яснювальна робота серед населення та через ЗМІ, щодо необхідності отримання фіскальних чеків при купівлі підакцизних товарів, що в свою чергу унеможливлює тіньову діяльність суб’єктів господарювання при реалізації підакцизних товарів.   

Даний комплекс заходів міської ради заходів дав змогу в І півріччі 2017 року отримати надходження по акцизному податку в сумі 2406,02 тис. грн, що складає 100,5% від запланованих надходжень, або на 158,93 тис. грн. більше ніж у відповідному періоді минулого року.

 

 

Динаміка надходжень акцизного податку в

І півріччі 2015-2017 років, тис. грн.

 

 

 

 

Враховуючи, що основним наповнювачем міського бюджету все ж таки є плата за землю, то одним з ключових напрямків діяльності відділу була робота по узаконенню користування земельними ділянками, на яких фактично здійснюється господарська діяльність, контролю за своєчасністю та повнотою сплати плати за землю в зв’язку зі зміною розмірів орендної плати (% від нормативної грошової оцінки землі) згідно рішення 18 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради від 24.0.1.2017 року № 11 «Про затвердження Положення про справляння плати за землю на території                м. Тростянець з 01.02.2017 року».

Так, в І півріччі  2017 року було підготовлено, підписано та зареєстровано в Реєстраційній службі:

  • 20 договорів оренди землі;

  • 10 угод про розірвання договорів оренд;

  • 6 угод щодо зміни розміру орендної плати за землю.


         Окрім того, направлено звернення до Охтирської місцевої прокуратури щодо вжиття заходів по стягненню плати за землю з 5 суб’єктів господарювання, що використовують земельні ділянки без правовстановлюючих документів.  

         Також в результаті проведеної роботи була стягнута заборгованість по орендній платі за землю по вул. Благовіщенська, 56 з ТОВ «Тростянецький електрозавод» в розмірі 343,7 тис. грн. та по орендній платі за землю по  вул. Шевченка, 142 а  з ПП «Компанія «Надєжда»» в розмірі 35,25 тис. грн.

В результаті проведеного зазначеного комплексу заходів за 6 місяців 2017 року надходження по платі за землю становлять 4682,58 тис. грн., що складає 111,06% від запланованих надходжень, або  на 847,4 тис. грн.   більше  ніж в відповідний період минулого року.

  • надходження від сплати земельного податку юридичними особами склали – 1054,72 тис. грн., що складає 104,9% від запланованих надходжень, або ж на 194,9 грн. більше від минулого року;




  • надходження від сплати орендної плати юридичними особами  –  3281,02 тис. грн., що складає 116,2 % від запланованих надходжень, або ж на 554,36 грн. більше від минулого року;

  • надходження від сплати земельного податку фізичними особами –  36,79 тис. грн., що складає 96,8 % від запланованих надходжень, або ж на 8,17 грн. більше від минулого року;

  • надходження від сплати орендної плати фізичними особами –  310,05 тис. грн., що складає 88,6% від запланованих надходжень, або ж на 89,97 грн. більше від минулого року.


 

 

Динаміка надходження коштів до міського бюджету за оренду землі

 юридичними особам за І півріччя 2006-2017  р.р., тис. грн.



Динаміка надходження коштів до міського  бюджету за оренду землі

 фізичними  особам за І півріччя 2006-2017  р.р., тис. грн.



Надходження коштів до  міського бюджету за рахунок сплати земельного податку юридичними особами

 за І півріччя 2006-2017  р.р., тис. грн.



        

        Робота відділу містобудування, архітектури, будівництва, комунального 

господарства та благоустрою

 

Відділ містобудування, архітектури, будівництва, комунального господарства та благоустрою міста здійснює свою діяльність, згідно розроблених начальником відділу та затверджених міським головою планів роботи на рік, квартал, місяць.

Відділ організовує періодичне обстеження об’єктів житлово-комунального  господарства з метою встановлення їх технічного стану, веде їх облік. Організовує прийняття відомчого житла та інших об’єктів житлово-комунального господарства на баланс міської ради. Бере участь в розгляді планів забудови міста і видає по них пропозиції. В установленому порядку виконує приймання виконаних робіт по благоустрою території міста, будівництву, капремонту і реконструкції об’єктів житлово-комунального господарства. Здійснює контроль за дотриманням містобудівного законодавства та відповідних нормативних актів, забезпечує контроль за станом навколишнього природного середовища.

Також відділ здійснює проектування будівництва нових об’єктів та  реконструкцію. З цією метою співпрацює з проектними інститутами. Займається видачею будівельних паспортів, містобудівних умов та обмежень, дозволів на встановлення тимчасових споруд та контролює виконання земельних робіт.

 

 

Будівництво

 

Одним із головних пріоритетів в роботі Тростянецької міської ради є покращення благоустрою міста, належне утримання житлово-комунального господарства, будівництво нових та капітальний ремонт і реконструкція існуючих об’єктів інфраструктури.

Завдяки, затвердженому в 2016 році новому Генеральному плану міста Тростянець, видано 6 містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки. Окрім того видано 31 будівельний паспорт забудови земельної ділянки та 1 паспорт прив’язки тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.

Затверджено План зонування території (зонінг) м. Тростянець Сумської області рішенням 24 сесії 7 скликання № 171 від 23.06.2017 року. План зонування розроблявся на основі генерального плану з метою визначення умов та обмежень використання території для містобудівних потреб у межах визначених зон. Завдяки зонінгу визначені види використання території, об’єктів нерухомості та містобудівний регламент, який визначає види супутнього, переважного та допустимого використання території для кожної територіальної підзони, окрім того розроблена схема червоних ліній.

Протягом 6 місяців 2017 року були проведені наступні роботи.

Замовлено виготовлення проектно-кошторисної документації:

- «Реконструкція мережі вуличного освітлення по вул. Чорногірська, Чорновола, Пролетарська, З. Лучко, Жовтнева, пров. Жовтневий в м. Тростянець Сумської області»;

- «Реконструкція мережі вуличного освітлення по вул. Комунальна, Грабовського, Тімірязєва, Л. Українки, Луніна в м. Тростянець Сумської області»;

- «Реконструкція мережі вуличного освітлення по вул. Залізнична, Славгородська, Шевченка, Будівельна, Гришина, Нахімова, Коцюбинського, Кутузова, пров. Славгородський, Луніна, Кутузова в м. Тростянець Сумської області»;

- «Реконструкція мережі вуличного освітлення по вул. Ватутіна, 1 Травня, Садова, Мічуріна, Разіна, Гришина, пров. 1 Травня, Разіна, Пугачова, Тихий в       м. Тростянець Сумської області»;

- «Реконструкція мережі вуличного освітлення по вул. Островського, Грушевського, Гагаріна, Чайковського, Л. Толстого, Маяковського в м. Тростянець Сумської області»;

- «Реконструкція мережі вуличного освітлення по вул. Докучаєва, Кошового, Дачна, Сосновий бір, Героїв Крут, І. Ярмош, пров. Сосновий бір в м. Тростянець Сумської області».

Замовлено коригування проектно-кошторисної документації:

- «Капітальне будівництво водопроводу по вул. Пролетарська, Енгельса, Комінтерна, Жовтнева, З. Лучко, пров. Горний, Пролетарський, Жовтневий, в             м. Тростянець Сумської області – І-а черга»;

- «Нове будівництво вхідної групи до парку імені П.І. Чайковського з боку вулиці Л.Татаренка в місті Тростянець Сумської області».

Проведено коригування проектно-кошторисної документації:

- «Реконструкція системи водовідведення з центральної частини                         м. Тростянець. Напірний колектор господарчо-побутової каналізації», кошторисною вартістю 2234,098 тис. грн.

Підготовлено для участі у конкурсному відборі інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році наступні проекти:

- Капітальне будівництво водопроводу по вул. К.Маркса, Озерянка, Півненка, Дімітрова, Олімпійська, пров. Півненка, Дімітрова, Островського в            м. Тростянець Сумської області, загальна кошторисна вартість 1782,623 тис. грн.;

- Капітальне будівництво дороги по вул. Славгородська в м. Тростянець Сумської області, загальна кошторисна вартість 3003,843 тис. грн.;

- Реконструкція котельні по вул. Шевченка, 11 в м. Тростянець Сумської області загальна кошторисна вартість 826,032 тис. грн.;

- Придбання комбінованої дорожньої машини для підвищення якості надання комунальних послуг жителям міста Тростянець Сумської області, вартістю 1880,0 тис. грн.;

- Придбання муловсмоктувального вакуумного автомобілю для підвищення якості надання житлово-комунальних послуг жителям міста Тростянець Сумської області, вартістю 2150,0 тис. грн.

Всього подано проектів на суму 9642,138 тис. грн.

Проведено ремонт доріг:

- реконструкція вул. Пам’яті, загальною площею 231,0 м2 на суму 137,263 тис. грн.;

- реконструкція вул. Набережна, загальною площею 1496,4 м2 на суму 303,795 тис. грн.;

- поточний ремонт вул. Набережна, загальною площею 141,80 м2 на суму 99,727 тис. грн.;

- поточний ремонт вул. К.Скрябіна, Миру, Б.Хмельницького, Заводська, Кеніга та інші, загальною площею 575 м2 на суму 194,834 тис. грн.;

- поточний ремонт вул. Луніна, Гришина, загальною площею 295,5 м2 на суму 99,883 тис. грн.;

- поточний ремонт вул. Пам’яті, загальною площею 221 м2 на суму 79,898 тис. грн.;

- поточний ремонт площі 40-ї Армії, загальною площею 151,7 м2 на суму 49,924 тис. грн.;

- поточний ремонт вул. Зарічна, загальною площею 563 м2 на суму 194,997 тис. грн.;

- поточний ремонт вул. Б.Хмельницького, Підлісна, загальною площею 743 м2 на суму 189,897 тис. грн.;

- поточний ремонт вул. Гаївська, загальною площею 1059 м2 на суму 189,059 тис. грн.

Загальна площа відремонтованих доріг склала 5477,4 м2 на суму  (в І півріччі 2016 року площа відремонтованих доріг складала – 2129,8 м2).

Загальна вартість робіт 1539,277 тис. грн.

Побудовано тротуари:

- по вул. Благовіщенська (будинок побуту), загальною площею 117,0 м2 на суму 40,810 тис. грн.;

- садиба головного будинка Л.Є. Кеніга (біля альтанки), загальною площею 81 м2 на суму 29,107 тис. грн. 

Завершується будівництво тротуару в парку ім. П.І. Чайковського та ремонт тротуару по вул. Миру.

Проведено розмітку центральних доріг міста, вартість виконаних робіт становить 79,402 тис. грн.

Побудовано мережі вуличного освітлення шляхопроводу по вулицям Благовіщенська - Шевченка, вартістю 328,706 тис. грн.

Проведено благоустрій 6 автобусних зупинок з облаштуванням тротуарною плиткою по вулицях: Шевченка (3 шт.), Гаївська, Сосновий бір, Благовіщенська площею 86,78 м2 на суму 38,748 тис. грн.

Завершуються роботи по встановленню регулятора тиску по вулиці Кузьми Скрябіна, після чого мешканці міста зможуть користуватись якісною водою з нового водозабору, що розташований на мікрорайоні «Нескучне».

Встановлено дитяче та спортивне обладнання на 10 дитячих майданчиках міста: Гай, вул. Франка, площа Комсомольська, пров. Братський, вул. Супруна, вул. Благовіщенська, 16, вул. Підлісна, вул. Машинобудівна, 16,                                  вул. Благовіщенська, 53, вул. Комунальна. Розроблено схеми благоустрою дитячих майданчиків.

Продовжується реалізація «Проекту розвитку парку імені                            П.І. Чайковського».

Побудовано ролледром вартістю 274,496 тис. грн. Площа покриття складає 492 м2.

Встановлено 2 дерев’яні скульптури на загальну суму 18,000 тис. грн.

Встановлено додатковий стіл для настільного тенісу.

Розпочаті роботи по встановленню 3 дерев’яних альтанок.

 

Земельні питання

 

        Одним з головних питань місцевого розвитку є вирішення згідно з діючим законодавством питань управління земельними ресурсами.

Спеціалістом – землевпорядником апарату міської ради за І півріччя 2017 року було підготовлено на розгляд сесії міської ради 135 проектів рішень з наступних питань:

        -  про надання дозволу на розробку проектів із землеустрою  щодо відведення земельної ділянки;

         - про затвердження проектів із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок;

- про надання дозволу на розробку технічної документації щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок;

- про затвердження технічної документації щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок;

        - про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки;

        - про затвердження проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки;  

        - про продовження терміну оренди земельної ділянки;

        - про внесення змін в рішення міської ради;

        - про передачу у власність земельні ділянки;

        - про передачу в оренду земельні ділянки;

        - про скасування рішень міської ради.

          За  І півріччя 2017 року спеціалістом - землевпорядником міської ради видано громадянам міста 80 довідок   про форму власності даної земельної ділянки до нотаріальної контори.                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

       За звітний період було розглянуто 151 звернення юридичних та фізичних осіб на які було надано відповідь. Землевпорядником апарату міської ради щоденно надавалися громадянам міста консультації стосовно земельних питань.

 

 

                     Захист прав споживачів, торгівля та підприємництво

        

Протягом  І півріччя  2017 року до Тростянецької міської ради надійшло 7 звернень громадян про порушення законодавства щодо захисту прав споживачів (6 заяв, порушення вимог ст. 8 «Права споживача у разі придбання ним товару неналежної якості» Закону України «Про захист прав споживачів» та 1 заява - порушення вимог ст. 9 «Права споживача при придбанні товару належної якості»).  

Всі 7 звернень розглянуто та вирішені позитивно на користь споживачів.

 

 

Робота адміністративної комісії

 

За І півріччя 2017 року було проведено 7 засідань  адміністративної комісії при виконавчому комітеті Тростянецької міської ради, на яких розглянуто 17 справ про порушення законодавства України про адміністративні правопорушення, із них:

  • 6 адміністративних матеріалів, які надійшли від Тростянецького ВП Охтирського відділу ГУНП у Сумській області;

  • 11 адміністративних матеріалів, які надійшли від інших посадових осіб, уповноважених на складання протоколів про адміністративні правопорушення.


 


  • ст.175-1 КУпАП «Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях» – 2 чол., із яких:


 1 чол. – накладено адміністративне стягнення у вигляді попередження;

 1 чол. – накладено штраф в розмірі 170 грн.:

         170 грн. – ДВС.

 

  • ч.1 ст.182 КУпАП «Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях» – 3 чол., із яких:


     2 чол. – накладено адміністративне стягнення у вигляді попередження;

     1 чол. – справу закрито, у зв’язку зі закінченням строків адміністративного стягнення.

 

  • ст. 152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» – 7 чол., із яких:


6 чол. – накладено штраф в розмірі  – 340 грн.:

    2227 грн. – ДВС;

1 чол. - накладено адміністративне стягнення у вигляді попередження.

 

  • ст. 183 КУпАП  «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» - 3 чол., із яких:


       1 чол. – справу закрито строки;

  1 чол. – накладено штраф в розмірі 51 грн.:

     51 грн. – сплачено.

1 чол. – накладено штраф в розмірі 170 грн.:

         51 грн. - ДВС.

 

  • ст. 212 -1  КУпАП «Повідомлення неправдивих відомостей державним органам реєстрації актів цивільного стану та несвоєчасна реєстрація народження дитини» - 2 чол.,  із яких:


2 чол. - накладено адміністративне стягнення у вигляді попередження.

 

Благоустрій міста, озеленення, охорона навколишнього середовища

 

Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання природних ресурсів, забезпечення екологічної безпеки життєдіяльності населення – невід’ємна частина економічного та соціального розвитку міста.

З цією метою в місті постійно проводиться робота, спрямована на збереження та відновлення паркових зон, скверів, квітників та алей, охорону річок та ставків, захист від негативного впливу, зумовленого забрудненням навколишнього середовища, раціональне використання природних ресурсів.

Згідно ст.19 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» та з метою поліпшення екологічної ситуації за І півріччя 2017 року ДП «Екосервіс» та КП «Тростянецькомунсервіс» уклали 4 договори з підприємствами та приватними підприємцями на розміщення побутових та промислових відходів на міському полігоні твердих побутових відходів. Всього користуються послугами по збиранню та захороненню ТПВ 284 установи.

Згідно рішення № 262 від 16.10.2008 року «Про затвердження «Правил благоустрою території, забезпечення чистоти і порядку, тиші в громадських місцях м. Тростянець» в новій редакції» були укладені договори на вивезення твердих побутових відходів з приватного сектора міста. На даний час кількість охоплених централізованим вивезенням побутових відходів вулиць та провулків міста становить 160 шт.

Силами підприємств ДП «Екосервіс», КП «Зеленбуд - 2» та  КП «Тростянецьке ЖЕУ», КП «Міська ритуальна служба» проводяться роботи по санітарному очищенню міста, вивезенню сміття з цвинтарів, знешкодження несанкціонованих сміттєзвалищ та інше.

Загалом, за 6 місяців 2017 року кількість вивезених та утилізованих твердих побутових відходів становить близько 16919,9 м3. Також по місту ліквідовано 12 стихійних сміттєзвалищ.

З метою покращення санітарного стану, збереження безпеки людей, будівель, ліній електромереж та транспорту проведено спилення 73 дерев, з наступною їх компенсацією.

Для проведення земельних робіт по спорудженню газопроводів, водопроводів та телефонізації, громадянам та організаціям надано 32 дозволи на порушення об’єктів благоустрою.

Розглянуто та вирішено 30 звернень громадян  з питань санітарного стану міста, спилення дерев. Надано відповідь на 24 листа про надання інформації підприємствам, установам та організаціям.

За ініціативи Тростянецької міської ради проведено 10 толок по наведенню належного санітарного стану в урочищі «Нескучне», озелененню міста,  благоустрою зон дозвілля на водоймах міста.

           

Комунальне підприємство

«Тростянецьке житлово-експлуатаційне управління»

 

На балансі комунального підприємства «Тростянецьке житлово-експлуатаційне управління» станом на 01.07.2017 року знаходиться 221 будинок балансовою вартістю 163545932 грн., із них 85 будинків (4 групи капітальності) розірвали договір на обслуговування, 135 будинків є абонентами підприємства, які налічують 2132 квартири загальною площею 96,4 тис. м2.

Із них:

- 56 будинків 1-2 групи капітальності, площею     79,1 тис. м2;

- 32 будинки 3-ї групи капітальності площею           8,7 тис м2;

- 47 будинків 4-ї групи капітальності площею          8,2 тис м2.

       В цих будинках обладнано водопроводом 2117 квартир, системою каналізації 1803 квартири. Всі квартири переведені на індивідуальну систему опалення. Загальна довжина водопроводів складає 18,1 км, із них замінено на пластикові 7,072км. Система каналізації 17,3 км, із них замінено на пластикові 1,237 км. Загальна площа м’яких покрівель складає 20,3 тис. м2, капітально відремонтовано 17,1 тис. м2, площа шиферних покрівель 25,2 тис м2, замінено шиферних покрівель 8,1тис. м2.

В житловому фонді, що перебуває в комунальній власності міста, проживає близько 7 тис. чоловік.

За  І півріччя 2017 року КП «ТЖЕУ» разом із дочірніми підприємствами одержано 6095,7 тис. грн. надходжень (квартирна плата,теплопостачання, орендна плата, капітальний ремонт та інше). 

Витрати склали  5752,3 тис. грн.

За сукупним показником разом із дочірніми підприємствами одержано 343,4 тис. грн. прибутку.

Комунальне підприємство Тростянецьке житлово-експлуатаційне управління має в своєму складі такі підрозділи: ДП «Будинкоуправління» та

ДП «Ремсервіс», які виконують роботи по капітальному ремонту житлового фонду, ремонту дитячих садків, благоустрою міста,  а також заявки населення по заміні та влаштуванню нових інженерних мереж в квартирах, а також ДП «Комунжитло» та ДП «Елегія».

ДП «Комунжитло» виконує поточне утримання та поточний ремонт гуртожитку по вул. Заводська, 1.

ДП «Елегія» виконує роботи по утриманню кімнат поліпшеного проживання за адресою вул. Заводська, 1.

 

Структура підприємства

 







 

КП «ТЖЕУ»










«Будинкоуправління»,«Ремсервіс»

 

 

 

 










ДП «Комунжитло»










ДП«Елегія»

 

 










Капітальний

ремонт  будівель благоустрій

міста та інші ремонтні роботи.










Утриманнякімнатполіпшеногопроживання

вул. Заводська 1










Обслуговування та поточний ремонт гуртожитку

вул. Заводська 1










Обслуговування та поточний ремонт житлового фонду




 

Динаміка зміни кількісного складу по КП «ТЖЕУ»

 

























































2012 р. 2013 р. 2014 р. 2015 р. 2016 р. 2017 р.
Середньооблікова чисельність, чоловік 30 28 56 58 58 63
Із них: по утриманню будинків 30 28 30 30 30 14
Із них: по теплопостачанню

 (в сезон)
- - 26 28 28 33
Із них охорона 4 4 4 4 4 4
Із них ІТР 10 10 12 12 12 12



 

      КП «ТЖЕУ» створено 02.02.2006 року. Підприємство виконує роботи по утриманню, поточному  ремонту житлового фонду. З вересня місяця 2015 року роботи по опаленню бюджетних установ міста. Кількість працюючих на підприємстві 63 чоловіка, із них - 33 на обслуговуванні котелень (в опалювальний період). Середня заробітна плата складає 3977,0 грн. Заборгованість по заробітній платі відсутня.

Виконуючи рішення сесії міської ради № 289 від 04.08.2014 року «Про прийняття до комунальної власності територіальної громади міста Тростянець зі спільної власності територіальних громад сіл та міста Тростянецького району об’єктів теплопостачання та затвердження актів приймання-передачі»  у вересні 2014 року прийняли на баланс підприємства три котельні, серед яких котельня по вул. Л. Татаренка, 1б, Комарова, 25, Шевченка, 11 та рішення № 268 від 14.07.2016 р. "Про прийняття до комунальної власності територіальної громади міста Тростянець зі спільної власності територіальних громад сіл та міста Тростянецького району об’єктів теплопостачання та затвердження актів приймання-передачі у липні 2016 року прийняли на баланс підприємства  приміщення котельні по вул. Л. Татаренка, 1б, котельню по вул. Благовіщенська 3, котельню  по вул. Відродження України, 5,  котельню  по вул. Л.Татаренка 5а та  теплогенераторну  з обладнанням  по вул. Благовіщенська 13.

За січень - квітень 2017 року котельнями підприємства реалізовано 2017 Гкал теплової енергії, отримано доходу на суму 3115,4 тис. грн., прибуток склав 219,3 тис. грн.

Інформація щодо заготівлі та плану використання дров на

опалювальний період 2017-2018 роки

 

































Адреса План використання дров

2017 – 2018 р.р.
Завезено дров станом на 21.07.2017 р
вул. Л. Татаренка 1 б 1369,8 м3 596 м3
вул. Комарова 25 908 м3 2 м3
вул. Шевченка 11 в 582 м3 3 м3
вул. Відродження 5 1150 м3 409 м3
Всього: 4009,8 м3 1010 м3

 

        Залишок дров на зберіганні клубів та відділу освіти:

  • Цукрозаводський клуб – 133,4 м3;

  • Білочка – 68,5 м3.


Всього  201,9 м3.

         При проведенні суботників та спилюванні аварійних дерев по місту було завезено дров від ДП «Зеленбуд-2» 35 м3 що дало економію підприємству приблизно на суму 19 000 грн.

 

Виробничі показники по КП «ТЖЕУ» за І півріччя 2014-2017 років

 


























































План 2014 р.                                      тис. грн. Факт

2014 р.

тис. грн.
План 2015 р.                                      тис. грн. Факт

2015 р.

тис. грн.
План 2016 р.                                      тис. грн. Факт

2016р.

тис. грн.
План 2017 р.                                      тис. грн. Факт

2017р.

тис. грн.
Доходи 807,0 805,5 2375,6 1701,3 2800,0 2605,3 5778,7 4685,9
Витрати 773,0 782,7 2233,1 1937,0 2470,9 2296,4 4963,6 4265,6
Прибуток 34,0 22,8 142,5 329,1 308,9 815,1 420,3
Збиток - - - 235,7 - - - -

 

       За  І півріччя  2017 року  КП «ТЖЕУ»  отримало  прибутку  420,3 тис. грн.  з них по теплопостачанню 219,3 тис. грн.

    Загальна дебіторська заборгованість по підприємству КП «ТЖЕУ» станом на 01.07.2017 року склала  622,2 тис. грн., у тому числі заборгованість населення по сплаті квартирної плати 480,9 тис. грн., пільги та субсидії – 64,1 тис. грн. надання послуг по опаленню населення, бюджет та інші – 163,2 тис. грн.

    Дебіторська заборгованість станом на 01.07.2016 року складала 425,5 тис. грн., у тому числі заборгованість населення по сплаті квартирної плати складає 303,2  тис. грн., пільги та субсидії – 49,2 тис. грн., надання послуг по опаленню населенню – 13,9 тис. грн., бюджет - 99,1тис. грн., інші споживачі - 133,3 тис. грн.

    З наведеного порівняння видно, що дебіторська заборгованість станом на 01.07.2017 року на 196,7 тис. грн. більша, ніж за відповідний період минулого року, збільшення дебіторської заборгованості виникло за рахунок перерахунку нарахування  субсидії на квартирну плату.

     Кредиторська заборгованість  по КП «ТЖЕУ» станом  на 01.07.2017 року складає 198,0 тис. грн., станом  на 01.07.2016 року складала 275,0 тис. грн., що на 77,0 тис. грн. менше, ніж за відповідний період минулого року.

       Дії в напрямку зменшення заборгованості населення за спожиті послуги.

Підприємством систематично проводиться робота з боржниками, а саме:

- надійшло  з ДВС 120 гривень;

- рознесено  700  попереджень боржникам;

- проведено особисті роз’яснення з 55 абонентами;

- укладено 2 угоди щодо погашення заборгованості;

- проведено 3 зібрання з мешканцями будинків, які є абонентами  підприємства;

- оплачено  добровільно після судових засідань 19880,0 гривень.

                                             

Показники оплати населенням квартирної плати

 






























































































































































































 

 

Місяць
2015 р. 2016 р. 2017 р.
Нарахов.

 
Перерах.

 
%

опл.
Нарахов.

 
Перерах.

 
%

опл.
Нарахов.

 
Перерах.

 
%

опл.
Січень 125995 119263 94,7 194082 144203 74 198846 213398 107
Лютий 125755 124845 99,3 193539 202468 105 281310 197530 70
Березень 125983 127015 100,8 194028 179095 93 285854 376649 132
Квітень 125751 126063 100 193459 188258 98 289745 251422 87
Травень 125780 101410 80 193585 129071 67 289385 123510 43
Червень 125568 122296 97 195791 185992 95 280595 208367 74
Липень 126656 131168 104 194773 216123 111 - - -
Серпень 126516 158588 125 197276 183602 93 - - -
Вересень 126515 135622 107 196628 192061 98 - - -
Жовтень 128256 147905 115 198370 205395 103



- -
Листопад 128378 141421 110 197033 224361 114 - - -
Грудень 129105 139626 108 198033 230741 117 - - -
Всього: 1134519 1146270 103 1753161 1620873 97 1625735 1370876 85,5



 

 Виконання робіт по поточному ремонту житлового фонду за  І півріччя   2017 р.:

         Підприємством забезпечено безперебійне надання послуг по утриманню внутрішньо – будинкових систем водопостачання, електропостачання, водовідведення. Також КП «ТЖЕУ» основну увагу приділяє поточному ремонту житлового фонду в межах  запланованих робіт  в тарифах на квартирну плату.

       За І півріччя 2017 року виконано 935 заявок населення по заміні  електроламп, автоматичних вимикачів, датчиків руху, прочистки каналізації, ремонту водопроводів.

       Проведено ремонт і часткова заміна каналізації та водопроводів в житлових будинках.

Частково замінено та відремонтовано водопроводи  10,5 м.п. за адресами: вул. Миру 23, 30, вул. Л.Татаренка 5а, 7а, вул.Сосновий бір 9, 23, вул. Відродження 4а, 6а, вул.Калініна 7, 36, вул. Ломоносова 1а, вул. Благовіщенська   52б, 52а, 52в.

     Поточний  ремонт  електромережі.

     Проведені роботи  по встановленню запірних  пристосувань на РП  житлових будинків Л.Татаренка 3, 3а, 5а, 7а, 9а, 11а, 75, вул. Машинобудівна  16,16а, 20,

вул. Нескучанська 9, 52,  вул. Покровська 2а, вул. Шевченко 120, вул. Благовіщенська 16, 88.

   Проводилась  профілактична  робота  по електромережі в будинках по вул. Л.Татаренка 3, 9а, 7а, 11, вул. Машинобудівна 20, 16, 16а, вул. Шевченко 120 б,                                      вул. Благовіщенська 36, вул. Миру 3 та інші.

   Проведені ремонтні роботи    по освітленню  приміщень  гуртожитку по                   вул. Заводська 1 та  ремонт електромережі  у відділі  освіти міської ради по вул. Миру 2.

Проведено профілактичні роботи по котельням  вул. Відродження України 5а, вул. Л. Татаренка 1б, вул. Комарова 25 а саме: заміна підшипників  в електродвигунах, очищення від пилу та бруду обладнання.

Прочищення каналізації:

вул. Сосновий бір 21, 23, вул. Шевченка 120, 120б,  вул. Л.Татаренка 75, 3, 3а, 5а, 7а, 11а, вул. Покровська 2а, вул. Благовіщенська 53, 52в, 22,

вул. Машинобудівна 16, 16а, 10, 12, 19, вул. Заводська 2а, вул. Ломоносова 1а,

вул. Набережна 35, 10, вул. Будівельна 4, 8, вул. Гришина 11,                                      вул. Б.Хмельницького 15, 31, 33, вул. Кенега 42а, вул. Л.Татаренка 1а, 3, 3а, 5а, 7а, 9а, 75, вул. Відродження 4а, 6а.

       В зимово-весняний період були проведені роботи по прибиранню снігу та бурульок з покрівель будинків, розігрівання водостічних труб будинків за адресами: вул. Благовіщенська 22, 36, вул. Миру 13, 15, 17, 23, 25, 28, 28а, 30 та інші.

Поточний ремонт дверей:

вул. Сосновий бір 14,21, вул. Л. Татаренка 1а,3а,5а,75, вул. Покровська 2а, вул. Благовіщенська 52в, 36, вул. Миру 15, 21, 30, 17, вул. Будівельна 3,8, вул. Гришина 11, вул. Машинобудівна 6, 16, 16а, 15, 20, вул. Шевченка 7,7б, вул. Ломоносова 1а, вул. Енергетиків 8,4.

Ремонт покрівлі:

вул. Миру19, вул. Будівельна 3, вул. Миру 3, вул. Л.Татаренка 7а, 9а,

вул. Машинобудівна 16, 20, вул. Благовіщенська 52а, 9, 53, 55,                                                                вул. Б.Хмельницкого 31.

Вивезено сміття з прибудинкових територій по вул. Л.Татаренка,

вул. Миру, вул. Заводська, вул. Машинобудівна, вул. Кеніга, вул. Відродження,

вул. Благовіщенська.

 

Динаміка виконання основних видів робіт по КП «Тростянецьке ЖЕУ»

по поточному утриманню житлового фонду за І квартал 2013-2017 років



































































Проведені роботи 2014 р.

 
2015 р. 6 місяців

2016 р.
6 місяців

2017 р.
Ремонт під'їздів, шт. 17 17 4 3
Ремонт покрівель, кількість будинків 17 20 13 19
м. кв. 54 64,3 18 56
Заміна водопроводів, квартир 14 18 21 85
метрів   погонних 32,2 33,0 15 23
Заміна  каналізації, квартир 21 22 17 15
метрів погонних 30,5 34,3 24 18
Виконання заявок населення 1263 1335 780 935

 

 

Динаміка кількості будинків, оснащених енергозберігаючим обладнанням

Станом на І півріччя  2017 року  85 будинків в м. Тростянець оснащені освітлювальним обладнанням. У 2017 році  заплановано встановити енергозберігаюче  освітлення у будинку по вул. Б. Хмельницкого 37.

 

 

                        Динаміка встановлення енергозберігаючих

світильників по житловому фонду за 2009-2017 роки

 



Динаміка кількості будинків, оснащених енергозберігаючим обладнанням за 2009-2017 роки

 

Економія витрат по електроенергії

місць загального користування житлового фонду



 

       Умовна економія на одному ліхтарі 524,6 кВт  за  6 місяців 2017 року складає:

992 шт. х 524,6 кВт/12*6місяців  = 260201 кВт год.* 1,4 = 364281 грн.

 

Витрати електричної енергії на освітлення

місць загального користування (кВт*год)

Порівняння фактичних (за звітами в «Енергозбут») витрат електричної енергії на внутрішньо - будинкові потреби за  2013-2017 роки, кВт*год.

 










































































 № Розрахунковий період  2013 рік 2014

рік
2015

рік
2016

рік
2017

рік
1. Січень 9790 9914 9983 11085 16328
2. Лютий 10300 10121 10347 12197 15417
3. Березень 8476 8498 9358 12637 14528
4 Квітень 8921 8274 12495 15880 10391
5. Травень 7771 7057 9943 15749 6864
6. Червень 6365 6599 8083 7519 7589
Всього 51623 50463 60209 75067 71117

 

 

 



 

Збільшення споживання електричної енергії  виникло за рахунок  збільшення освітлення місць загального користування та за проханням мешканців житлового фонду на  освітлення підвальних приміщень для комфортного їх користування.

 

                 

Виробничі  показники по «ДП Будинкоуправління-2»

за І півріччя 2014-2017 року

































































Показники 2014 р.

тис. грн.
2015 р.

тис. грн.
2016р.

тис. грн.
2017 р.

тис. грн.
план факт план факт план факт план факт
Доходи 168,0 547,0 545,2 167,5 547,0 545,1 815,0 811,5
Витрати 163,0 528,0 526,0 163,4 528,0 534,8 801,0 800,1
Прибуток 5,0 19,0 19,0 4,1 19,0 10,3 14,0 11,4
Збиток

 

         За І півріччя  2017 року ДП «Ремсервіс-2» отримало  прибуток  в розмірі 11,4 тис. грн.

 

Виконані роботи згідно плану соціально-економічного розвитку

на  2017 рік








































































































































































































































































































№ п/ч Адреса будинку Перелік робіт Місяць Освоєно коштів, грн..
Ремонт  покрівель
1. вул. Машинобудівна 10 ремонт покрівлі 303м2 червень 75750,0
2. вул. Благовіщенська ,52 ремонт покрівлі

465м2
червень 298319,71
Всього ремонт покрівель 768м2 374069,71
Ремонт стадіону ім. Куца
1. Поточний ремонт  адмінбудівлі спортивного клубу "Надія" ремонт приміщення лютий 18771,28
2. Поточний ремонт  адмінбудівлі спортивного клубу "Надія" ремонт приміщення березень 26899,59
 

3.
Поточний ремонт  адмінбудівлі спортивного клубу "Надія" ремонт приміщення березень 16493,82
Поточний ремонт  адмінбудівлі спортивного клубу "Надія" ремонт приміщення червень 197794,5
Всього 259959,19
Відділ освіти  міськради
1.  вул. Миру 2 (відділ освіти міськради) поточний ремонт лютий 28611,77
2.  вул. Миру 2 (відділ освіти міськради) поточний ремонт березень 55301,79
3. вул. Миру 2 (відділ освіти міськради) поточний ремонт квітень 63000,0
4. вул. Миру 2 (відділ освіти міськради) поточний ремонт травень 16288,11
Всього 146913,56
Міськрада
1. вул. Миру 6 Поточний ремонт приміщення міськради квітень 9981,91
2. вул. Миру 6 к.11,12 Поточний ремонт приміщення міськради травень 12531,06
Всього 22512,97
Ремонт електромережі
1. вул. Благовіщенська ,9 поточний ремонт

електромережі
травень 8180,0
2. Цукрозаводський клуб поточний ремонт

електромережі
червень 853,0
Всього 9033,0
Ремонт каналізації
1. вул. Машинобудівна 16а, 20 капремонт каналізації  25м.п квітень 5591,0
Всього замінено каналізації

25м.п
5591,0
Ремонт водопроводів
1. вул. Благовіщенська 52б ремонт водопроводу 37м.п. червень 3604,0
Всього замінено водопроводів 37м.п 3604,0
Благоустрій міста
1. Круглий двір (зовнішня частина) поточний ремонт червень 55578,03
2. Круглий двір (внутрішня частина) поточний ремонт червень 17940,14
3. Благоустрій пам’ятників,меморіалів поточний ремонт червень 12860,11
Всього 86378,28
Ремонт центрального ринку
1. Ремонт молочного павільйону поточний ремонт червень 228232,6
Всього 228232,6
Інші ремонтні роботи
1. Виготовлення будиночку лютий 26107,3
2. Виготовлення столу березень 1751,22
3. вул. Заводська 1(готель) поточний ремонт березень 5081,79
Всього 32940,31
Загалом 1185522,71

 

 

Динаміка виконання основних видів робіт по капітальному

                                             ремонту житлового фонду

 



















































































Вид робіт  

2013 р.

 
 

2014 р.

 
1 півріччя

2015 р.

 
1 півріччя

2016 р.

 
1 півріччя

2017 р.

 
Заміна водопроводів на пластикові, квартир 170 65 48 60 18
м. погонних 285,2 172 82,5 24 37
Капітальний ремонт покрівель, кількість будинків,  шт. 6 5 2 2 2
м. кв. 2586 3532 - 320 768
в т. ч. єврорубероїдом 2586 810 - - -
Заміна дверей на металеві 2 13 - 2 -
Заміна каналізаційної  мережі, квартир 137 248 - 16 39
м. погонних 50,5 252,0 - 38 25
Ремонт тамбурів 2 4 - 1 -

 

 

Динаміка виконання робіт по капітальному ремонту та благоустрою

міста  за І півріччя 2013- 2017 р. р. (тис. грн.)

 



































Проведені роботи 2013 р.

 
2014 р.

 
2015 р.

 
2016 р.

 
2017 р.

 
Капітальний ремонт житлового фонду,

тис. грн.
193,6 204,81 316,9 481,7 391,5
Благоустрій міста,

тис. грн.
120,6 89,9 32,9 126,4 86,4
Інші ремонтні роботи,

тис. грн.
- - 9,6     288,3 707,6



 

Дочірнє підприємство

  «Комунжитло»

 

Кількість жилих кімнат – 68 шт., загальною площею 1059,2 м2.                              Кількість проживаючих в гуртожитку - 121 особа. Кімнати повністю

заселені. 

          Із них сироти дитинства - 9 осіб, пенсіонери - 6 осіб, одинокі матері - 23 особи, учасники бойових дій АТО – 5 осіб.

Кількість працюючих на підприємстві – 7 чоловік. Середня заробітна плата складає 2318,34 грн. (неповний робочий день). Заборгованість по заробітній платі відсутня.

 

Показники діяльності підприємства

 










































Показники 2016 рік (тис. грн.) 2017 рік (тис. грн.)
План факт План Факт
Доходи 120,0 121,5 202,0 201,7
Витрати 118,5 119,0 200,7 203,1
Прибуток 1,5 2,5 1,3
Збиток - - - -1,4

Збиток виник за рахунок до нарахування єдиного соціального внеску до мінімальної заробітної плати  вахтерів, при фактичному відпрацюванні не повної робочої норми годин  вахтерів.

Загальна дебіторська заборгованість по підприємству на 01.07.2017 року складає  81,4 тис. грн.:                                                                                                                                                             

  • заборгованість населення по гуртожитку  -  69,0 тис. грн.;

  • заборгованість по пільгам і субсидії – 1,0 тис. грн.

  • ДП «Елегія - 2» - 11,4 тис. грн.,                                                                         що на 2,2 тис. грн. більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року.


 




















2016 рік 2017 рік
Загальна Населення Загальна Населення
 79,2 тис. грн 67,8 тис. грн  81,4 тис. грн 69,0 тис. грн..

Загальна кредиторська заборгованість по підприємству  на 01.07.2017 року  складає  41,4  тис. грн.:

- перерахування обласним профспілкам – 1,0 тис. грн.;

- КП «ТЖЕУ» (опалення) – 11,2 тис. грн.;

- КП «ТКС»  (постачання води)  – 29,2 тис. грн.,

що на 29,2 тис. грн. більше  в порівнянні з відповідним періодом минулого року.

 











2016 рік 2017 рік
12,2 тис. грн. 41,4 тис. грн.

 

Динаміка

заборгованості населення за воду та водовідведення (тис. грн.)

 






































Місяці 2016 рік 2017 рік
Січень 20,0 7,3
Лютий 22,7 15,3
   Березень 2,0 18,0
 Квітень - 23,8
 Травень - 27,2
 Червень - 29,2

Заборгованість населення за воду та водовідведення зросла за рахунок підвищення  тарифу та зменшення платоспроможності населення.

  Динаміка

заборгованості населення за житлово – комунальні послуги (тис. грн.)

 






































Місяці 2016 рік 2017 рік
Січень 69,9 53,3
Лютий 70,1 63,8
  Березень 66,3 60,9
Квітень 60,9 58,5
Травень 66,5 61,6
Червень 62,4 69,0

 

Шляхи вирішення проблем дебіторської та кредиторської заборгованості:

• проведення бесід з боржниками по питанню своєчасної оплати за житлово-комунальні послуги;

• надання інформаційної та практичної  допомоги в оформленні пільг та субсидій – 63 особам;

• погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги через суд та виконавчу службу (стягнуто виконавчою службою  1449,17 грн.).

 

Виконані роботи за  І півріччя 2017 року

За власні кошти:


  • заміна електричних ламп :

    • енергозберігаючих: 13 шт. на суму 397,00 грн.;

    • звичайних: 52 шт. на суму 312,00 грн.




За бюджетні кошти:

     -   заміна газових плит на кухнях ІІ - VI поверхів гуртожитку в кількості            

         7 штук на суму 23030,00 грн.

 

Дочірнє підприємство

 «Елегія»

 

        Основним видом економічної діяльності підприємства є надання послуг на проживання в кімнатах відпочинку.

   За даними виробничих показників за І півріччя 2017 року підприємство отримало збиток у сумі 88,6 тис. грн.  Збитковість обумовлена низькою завантаженістю номерів та високою ціною за опалення.

   Кількість працюючих на підприємстві 6 чоловік, середня заробітна плата складає 3413,34 грн.

 Заборгованість по заробітній платі станом на 01.07.2017  року відсутня.

 За звітній період підприємство надало 2163 ліжко - місця на суму 304,4 тис. грн. Наповнюваність номерів за  І півріччя 2017 року склала 15,6%  проти 16,6 % у звітному періоді минулого року.

Підприємство має в наявності:

  • 4 номери «Євро» - вартість проживання складає  540 грн. 00 коп.;

  • 10 номерів „Прайм” - вартість проживання складає 160 грн. 00 коп.;

  • 11 номерів „Стандарт” - вартість проживання складає 140 грн. 00 коп.;

  • 5 номерів „Економічний” - вартість проживання складає 45 грн. 00 коп;

  • 1 номер «Сімейний» - вартість проживання складає 435,00 грн. 00 коп.


Всього в наявності підприємство має 31 номер на 77 ліжко - місць.

 

Виробничі показники по ДП «Елегія»

за І півріччя 2017 року

 












































п.н.
Дохід від наданих послуг

 
Сума доходу

тис. грн.
1. Кімнати по договору найму 75,7
2. Готель 304,4
3. Тренажерний зал (абонемент 179 шт. 6,4
4. Спортклуб «Самбіст» 3,7
5. Послуги   прання 2,0
6. Управління виконавчо-кримінальних покарань 4,4
Разом: 396,6

   

      У І півріччі 2017 р. за бюджетні кошти оплачені роботи по ремонту водогону душових кімнат І – ІІІ поверху на суму 5081грн. 79 коп.

 

     За власні кошти  проведено  ремонтні роботи:

 

І поверх

 

  • облаштування прально-сушильної кімнати,  а саме: очистка стелі, вікон від пошкодженої фарби та фарбування їх вапном, обрізування старих водогінних і каналізаційних труб, пробивання отворів у стінах і підлозі для проведення нової каналізації і водогону, замазування отворів цементним  розчином, пайка пластмасових труб, установка кранів, прокладання електромережі під пральну  машину (пробивання отворів  під кабель), замазування цих отворів цементним розчином. Сума цих робіт склала – 1745,95 грн.

  • облаштування укосів на маршових сходах  І-IV поверхів на суму – 1487,60 грн.;

  • утеплення водогінної труби на вході спортклубу «Самбіст» на суму – 483,75 грн.


      

ІV поверх


  • облаштування цементної стяжки  підлоги в кількості 42,5 м2 в кімнатах  на суму 1184 грн.08 коп.;

  • демонтаж штукатурки у 8-ми кімнатах  на суму 2444 грн. 80 коп.;

  • прокладання електромережі в 3-х кімнатах, туалетах, вмивальні, душовій на суму 3249 грн. 00 коп.


 

       Загальна сума витрат склала - 10595 грн. 18 коп.

  Загальна дебіторська заборгованість станом на 01.07.2017 року складає 14,4 тис., в т.ч. заборгованість населення – 10,0 тис. грн.

  Кредиторська заборгованість по ДП «Елегія» станом на 01.07.2017 р.

складає 89,2 тис. грн.

 

Комунальне підприємство

«Тростянецькомунсервіс»

 

Комунальне підприємство «Тростянецькомунсервіс» та його дочірні               підприємства «Екосервіс», «Готель Тростянець», «Зеленбуд-2» в місті Тростянець здійснюють надання житлово-комунальних послуг, забезпечують місто водопостачанням, здійснюють водовідведення, надають послуги по вивезенню та утилізації твердих і рідких  побутових відходів, виконують роботи по благоустрою міста.

На балансі комунального підприємства «Тростянецькомунсервіс»  знаходиться 8 водозаборів, 16 артезіанських свердловин, із яких 10 станом на сьогодні працює.

Підприємство обслуговує 7 каналізаційно-насосних станцій, центральні очисні споруди, встановлена потужність яких 2,8 тис.м³ на добу та очисні споруди на вис. Веселе зі  встановленою потужністю 1,3 тис.м³ на добу.

Підприємство обслуговує 33,9 км водопровідних мереж та 9,7 км  каналізаційних мереж.

            На 01.07.2017 року в КП “Тростянецькомунсервіс“ функціонують наступні підрозділи водопостачання, водовідведення, саночищення – вивезення рідких побутових відходів, вуличне освітлення, автомобільні послуги, інші послуги.

Станом на 01.07.2017 року на підприємстві зареєстровано 4670 абонентів, в т.ч. населення - 4499.

Забезпечено приладами обліку споживання води 3855 абонентів, що становить 87,9% від загальної кількості зареєстрованих абонентів - водокористувачів.

Протягом звітного періоду  було встановлено 29 приладів обліку холодної води.

Знос основних виробничих засобів станом на 01.07.2017 року складає 51,6%, в тому числі водопровідних мереж 73,0%, каналізаційних – 60,5%.

Тростянецька міська рада постійно сприяє впровадженню заходів, що спрямовані на енергозбереження та безперебійне забезпечення населення централізованим водопостачанням та водовідведенням.

Протягом звітного періоду за кошти місцевого бюджету було здійснено:

  • капітальний ремонт каналізаційно-насосної станції по вул. Відродження із заміною труби самоплинного колектору на глибині 5 метрів на суму 246,0 тис. грн.;

  • капітальний ремонт каналізаційної мережі шляхом  прочищення каналізаційних колекторів каналопромивальною машиною  та гідродинамічною установкою високого тиску на базі спецавтомобіля для очищення трубопроводів. Роботи проведені по вулицях Благовіщенській, Відродження, Комарова, Ломоносова та Б.Хмельницького протяжністю 1711 метрів та прочищення каналізаційних оглядових колодязів КНС по


вул. Б.Хмельницького та Миру. Вартість зазначених робіт – 150,0  тис. грн.;


  • придбання насосного обладнання на суму 237,3 тис. грн.;

  • капітальний ремонт  насосного обладнання на суму 41,6 тис. грн.;

  • придбано 2 нових автобуси на суму 2198,8 тис. грн.


 

                            Фонд споживання КП «Тростянецькомунсервіс»

 



































2013 р. 2014 р. 2015 р. 2016 р. І півріччя 2017 р.
Фонд оплати праці штатних працівників          (тис. грн.) 1391,3 1510,0 1699,1 2117,1 1694,0
Середньооблікова чисельність штатних працівників (чол.) 72 73 69 70 72
Середньомісячна заробітна плата одного штатного працюючого (грн.) 1610,3 1723,7 2052,1 2 520,4 3921,3

 



         Очікувані показники КП «Тростянецькомунсервіс» по підрозділах

































































































Доходи,

 тис. грн.
Витрати,

тис. грн.
Прибуток / збиток,

тис. грн.
2016 рік 2017 рік Відх. 2017     від 2016,  % 2016 рік 2017 рік Відх. 2017     від 2016,  % 2016 рік 2017 рік
Водомережа 809,1 1119,8 138,4 993,2 1265,8 127,4 -184,1 -146,0
Водовідведення 1465,2 1890,6 129,0 1394,2 1966,9 141,1 71,0 -76,3
Саночищення 107,0 221,2 206,7 98,4 251,0 255,1 8,6 -29,8
Інші послуги 6,6 24,8 375,8 3,5 3,9 111,4 3,1 20,9
Вуличне освітлення 126,0 315,9 250,7 125,3 315,9 252,1 0,7 0,0
Автомобільні перевезення 129,1 215,7 167,1 173,8 345,9 199,0 -44,7 -130,2
Всього: 2643,0 3788,0 143,3 2788,4 4149,4 148,8 -145,4 -361,4

 

Протягом І півріччя 2017 року комунальним підприємством  «Тростянецькомунсервіс» надано комунальних послуг та виконано робіт на суму 3788,0 тис. грн., вартість яких складає 4149,4 тис. грн.

Сума збитку  становить 361,4 тис. грн. (за відповідний період минулого року збиток – 145,4 тис. грн.).

Збиткова діяльність пояснюється зростанням вартості складових собівартості послуг, а саме: підвищення вартості, запасних частин, комплектуючих, матеріалів та паливно-мастильних матеріалів, а також недостатніми обсягами надання послуг споживачам.

За звітний період соціальними автобусами перевезено 23,6 тис. пасажирів, із яких 13,6 тис. осіб – пільговики. Сума компенсації з місцевого бюджету за перевезення пільгових категорій громадян склала 70,4 тис. грн.

В доходах підприємства найбільшу питому вагу займають доходи, отримані від надання комунальних послуг населенню. Саме тому, рівень оплати послуг населенням є надзвичайно важливим фактором в діяльності підприємства для забезпечення стабільності його роботи.

 

Оплата населенням наданих послуг з водопостачання та водовідведення

КП ТМР „Тростянецькомунсервіс” протягом 2015 – 2017 р.р.

















































































































































































Місяць 2015 рік 2016 рік 2017 рік
Нарах. Оплач. %

оплати
Нарах. Оплач. %

оплати
Нарах. Оплач. %

оплати
січень 130 179 122 861 97,9 87 089 92 420 95,5 91 269 70 767 116,2
лютий 120 476 135 005 103,7 76 670 85 407 98,1 106 064 87 841 96,2
березень 131 556 124 461 103,3 81 037 85 251 111,2 69 215 96 800 91,3
квітень 121 089 124 052 94,3 79 012 80 372 99,2 85 838 74 028 107,0
травень 128 009 121 901 100,7 104 488 80 057 101,3 124 854 80 932 94,3
червень 179 966 122 370 95,6 106 138 99 901 95,6 156 088 112 634 90,2
липень 176 829 170 878 94,9 110 837 107 071 100,9 - - -
серпень 164 426 173 878 98,3 114 201 109 537 98,8 - - -
вересень 155 694 172 497 104,9 118 715 115 992 101,6 - - -
жовтень 131 335 162 817 104,6 94 605 114 850 96,7 - - -
листопад 111 533 133 562 101,7 77 709 91 552 96,8 - - -
грудень 96 747 114 638 102,8 60 912 74 088 95,3 - - -
Всього: 1 647 839 1 678 920 101,9 1 147 248 1 136 498 99,1 538 152 523 002 97,2

 

Протягом І півріччя 2017 року середній показник з оплати наданих послуг населенням склав 97,2%.

Підприємством постійно вживаються різноманітні заходи по стягненню заборгованості за спожиті послуги та проводиться робота  з боржниками.

За звітний період вручено позовних заяв 29 боржникам.

 

Водопостачання

Аналіз показників витрат електроенергії по водопостачанню

 
































І півріччя 2016 р. Кількість поривів І півріччя 2017 р. Кількість поривів
Піднято води тис. м3 144,0  

51

 
170,7  

46
Реалізовано води, тис. м3 104,3 111,1
Витрати електроенергії на 1м3 реалізованої води 1,20 1,13
Витрати електроенергії на 1м3 піднятої води 0,87 0,74

 

Протягом звітного періоду  КП «ТКС» було піднято 170,7 тис.м3 води.       Реалізовано води за цей період – 111,1 тис.м3. Втрати води  за звітний період складають  59,6 тис.м3, або 34,9%.

Причиною втрат є пориви, кількість яких за звітний період – 46 та нераціональне використання питної води споживачами, що не мають засобів обліку споживання води. Підприємством вживаються різноманітні заходи щодо виявлення порушників, які нераціонально використовують воду, а саме проводиться подвірний обхід споживачів послуг. Крім того, ведеться роз’яснювальна робота щодо необхідності встановлення лічильників для облікового водокористування.

Таким чином, основним завданням КП «Тростянецькомунсервіс» є якісне та своєчасне водопостачання споживачів з максимальною економією коштів, недопущення розкрадання води через споживання без обліку.

          З метою зменшення втрат води та поліпшення її якості протягом І півріччя 2017 року працівниками підрозділу водопостачання проводилися наступні роботи:

                     

  • проведено заміну глибинних насосів на водозаборі по вул. Фурманова та по   вул. Разіна (свердловина №2);

  • здійснено заміну 140 метрів аварійних дільниць водомережі:




  • вул.Сосновий бір,10 – 5 м (Ø32мм);

  • вул. Кеніга,24 – 4 м (Ø32мм);

  • вул. Миру,15 – 25 м (Ø40мм);

  • вул. Кошового,1 – 4 м (Ø50мм);

  • водозабір Шевченка,120 – 6 м (Ø50мм);

  • вул. Л. Татаренка,3 – 6 м (Ø50мм);

  • вул. Сосновий бір,8 – 6 м (Ø50мм);

  • вул. Вознесенська,6 – 4 м (Ø100мм);

  • водозабір по вул. Л.Татаренка – 80 м (Ø110мм);




  • проведено заміну засувки на водозаборі по вул. Л.Татаренка (Ø 100) та вул.Фурманова (Ø 100);

  • відремонтовано засувки по вул. Миру,1 (Ø100 та Ø150), 15 та 17 (Ø50);

  • очищено 2 оглядових колодязів від землі та побутового сміття;

  • ліквідовано 46 поривів водомережі;

  • відремонтовано 2 колодязі по вул. Луніна,9 та на водозаборі по                     вул. Л. Татаренка;

  • встановлені люки в кількості 8 штук на оглядові колодязі по                             вул. Вознесенська,52, 82; вул. Машинобудівна, 4/1; вул. Миру,1, 15;          вул. Л. Татаренка,7; пров. Пугачова,8;

  • ліквідовано 2- і незаконні врізки по вул.Сосновий бір,10 та Шевченка,120;

  • здійснено підключення до центральної мережі водопостачання  4-х нових абонентів;

  • встановлено та опломбовано 29 лічильників холодної води та проведено      переопломбування 68 лічильників.


 

 

 

Водовідведення

 

         Підрозділ «Водовідведення» займається обслуговуванням 2-х очисних споруд та 7-ми каналізаційних насосних станцій.

          Протягом  І півріччя 2017 року прийнято та очищено стоків  – 104,0 тис.м3, в т.ч. від:

- населення – 53,4 тис.м3;

- бюджетних установ – 5,1 тис.м3

- інших  споживачів – 45,5 тис.м3, в т.ч. ПрАТ «Монделіс Україна» – 37,2 тис.м3.

         За аналогічний період минулого року було прийнято та очищено

99,9 тис.м3 стоків.

         За І півріччя 2017 року споживання електроенергії по об’єктам дільниці «Водовідведення» в порівнянні з І півріччям минулого року зменшилося на 29,6 тис.кВт/год. (сума економії – 71,9 тис. грн.). Зазначена економія виникла завдяки впровадженню енергозберігаючих заходів.  

         За звітний період працівниками підрозділу водовідведення виконано наступні роботи:

 

1. Очисні споруди


  • демонтаж компресорів 23ВФ на ремонт;

  • ремонт компресору 25ВФ, його монтаж та підключення для подачі повітря;

  • ремонт насосу типу СД-18а з заміною підшипників, втулки, кріплення;

  • ремонт ерліфтів І та ІІ лінії біоочистки;

  • збирання жирових відходів.


2. КНС – 1 (вул. Відродження)


  • капітальний ремонт каналізаційно-насосної станції з заміною частини центрального самоплинного колектору з виконанням наступних робіт: виготовлення та встановлення дерев’яних щитів на стінах траншеї; розробка грунту в траншеї та котловані; перевезення грунту; цілодобова відкачка грунтових вод; заміна труби самоплинного колектору на глибині 5 метрів діаметром 326 мм протяжністю 17 метрів та її приєднання до існуючої каналізаційної мережі;

  • демонтаж  електродвигуна насосів № 1, 2, 3;

  • виготовлення і установка оглядового отвору діаметром 108 мм на насос №1 для очистки робочого колеса;

  • установка насоса типа «Гном» для відкачки стоків приймального резервуара;

  • ремонт дренажного насоса типу СМ №1 (заміна підшипників, заміна труби діаметром 59, виготовлення та заміна рами під насос);

  • ремонт корпусу насосу №2;

  • капітальний ремонт насосу №4;

  • ремонт труби відкачки дренажних вод;

  • змащення підшипників насоса типу СМ №1, 2.


3. КНС – 2 (вул. Миру)


  • прочищення каналізаційних оглядових колодязів із застосуванням гідродинамічної  установки високого тиску на базі спецавтомобіля; 

  • очищення приймального резервуару;

  • змащення підшипників насосу типу СД 18а;

  • збирання жирових відходів приймального резервуару.


4. КНС – 3 (вул. Набережна)


  • заміна та ремонт засувки Ø100;




  • змащення підшипників насосу типу СД 18а;

  • промивка каналізації самоплинного колектору.


5. КНС – 4 (вул. Шкільна)


  • очищення робочого колеса від сторонніх предметів;

  • змащення підшипників насосу типу СД 18а;

  • виготовлення та встановлення уловлювача перед приймальним резервуаром.


6. КНС – 5 (вул. Благовіщенська)


  • очищення робочого колеса від сторонніх предметів;

  • змащення підшипників насосу №1 та №2;

  • виготовлення та встановлення уловлювача перед приймальним резервуаром.


7. КНС – 6 (ДНЗ «Білочка»)


  • ремонт напірного колектору машинного відділення (заміна труби та відводів);

  • очистка самоплинного колектору приймального резервуару;

  • змащення підшипників насосу типу СД 18а;

  • виготовлення лійки з заміною крану на насосі №1.


8. КНС – 7 (Насіннєвий завод)


  • прочищання каналізаційних оглядових колодязів із застосуванням гідродинамічної  установки високого тиску на базі спецавтомобіля; 

  • ремонт засувки приймального резервуару (Ø100);

  • встановлення насосу «Гном» для відкачки стічних вод з приймального резервуару.


9. Каналізація


  • прочищення каналізаційних колекторів каналопромивальною машиною  та гідродинамічною установкою високого тиску на базі спецавтомобіля для очищення трубопроводів по вулицях Благовіщенській, Відродження, Комарова, Ломоносова та Б.Хмельницького протяжністю 1711 метрів;

  • усунення поривів напірного колектору по вул. Кеніга (школа №2) та по              вул. Нескучанська;

  • пробивання, промивання, очищення каналізаційної мережі по

    вул. Благовіщенська,52, 52а, 52б, ЕПП; вул. Б.Хмельницького,15, 22, 33, 53; вул. Відродження, 2а–6а; вул. Енергетиків (дамба); вул. Кеніга, 32, 34, 36, 38, 40; вул. Комарова (ДНЗ «Казка»); вул. Ломоносова,1а; вул. Л.Татаренка, 1а, 3, 3а, 5а, 7а, 9а, 75; вул. Машинобудівна, 6, 16а, 19, 20; вул. Миру,13, 15, 17, 19, 25, 28, 30; вул. Набережна,10а, дамба; вул. Радянська, 2а.


 

Комунальне підприємство

«Енерголюкс»

 

Комунальне підприємство  «Енерголюкс» створено 1 липня 2014 року, займається  технічним  обслуговуванням  та  утриманням  в  належному  стані систем вуличного освітлення міста, виконує функції по технічному обслуговуванню та ремонту електрогосподарства комунального підприємства «Тростянецькомунсервіс».

Підприємством за 6 місяців 2017 року надано послуг на суму 409,3 тис. грн., вартість наданих послуг склала 408,1 тис. грн. Прибуток складає  1,2 тис. грн.

Станом на 01.07.2017 року прострочена заборгованість з оплати праці  відсутня.

Прострочена заборгованість по податках станом на 01.07.2017 року відсутня.

За 6 місяців 2017 року фонд споживання підприємства складає 108,5 тис. грн. На підприємстві працює  4 чоловіки та 4 чоловіки за сумісництвом. Середньомісячна  заробітна плата склала 4522 грн. 

Дебіторська заборгованість складає 33,6 тис. грн. кредиторська – 29,9 тис. грн.                                                    

На балансі підприємства знаходяться повітряні ліхтарні лінії електропередач, розташовані по вулицях Благовіщенська, Відродження, Миру, Кузьми Скрябіна, Зарічна, Руднєва, Баумана, Підлісна, Вознесенська, Луніна, 8-го Березня, Володимира Великого, Локомотивна, Ювілейна, Кеніга, Машинобудівна, Гаївська, Супруна, Шевченка, Л. Татаренка, Б. Хмельницького, Вишнева, лінія електропередач до Круглого двору, а також обладнання декоративного підсвічення Альтанки, садиби Л. Кеніга, Круглого двору. Світлофорні об’єкти на перехресті вулиць Благовіщенська – Набережна – Олексія Братушко та вулиць Вознесенська – Грушевського – Л.Татаренка.

За 6 місяців 2017 року до підприємства надійшло 8 заяв, 3 з яких виконані, 5 лишається на контролі.

Виконувалися заяви громадян, які надійшли через он-лайн платформу «Відкрите Місто». З початку року, громадянами міста було подано 25 заяв, 21 – виконана, 4 заяви лишаються на контролі.

Низькі температури зовнішнього середовища у зимовий період року заважають нормальній роботі гідравлічної системи навісного обладнання автовежі, тому були певні затримки у виконанні запланованих робіт. Але з підвищенням температури підприємство знову вийшло на нормальний рівень виконання робіт.

За рахунок наявності автомобіля завчасно та оперативно виявляються і усуваються можливі несправності, системи вуличного освітлення працюють справно та стабільно. Про що свідчить мала кількість заяв громадян, які надходять до підприємства.

Так станом на 30.06.2017 року були проведені наступні роботи:

1. Встановлено 46 ліхтарів за адресами:

вул. Руднєва,  30, - 1 шт., пров. 1 Травня, 27, - 1 шт., вул. Смородянська 103 – 1 шт., вул. І. Ярмош, 1 - 1 шт., вул. Зелена 21 – 1 шт., вул. Катерини Левадної – 1 шт., вул. Будівельна 4 – 1 шт., вул. Герцена – 13 – 1 шт.,  та за іншими адресами.

    2. Замінено 179 ламп  вуличного освітлення за такими адресами:

вул. Чкалова 58 – 1 шт., вул. Короленка 46 – 1 шт., вул. Гурського 5 – 1 шт., вул. І. Ярмош 9А – 1 шт., вул.  Глінки 10 – 1 шт., пр.ов. Коцюбинського 1 – 1 шт., вул. Шкільна 30 – 1 шт., вул. Радомлянська 42 – 1 шт., вул. Пролетарська 68 – 1 шт., пров. Шевченка 32 – 1 шт., вул. Лермантова 39 – 1 шт., вул. Грушевського 80 – 1 шт., вул. Мічуріна 37 – 1 шт., вул. Локомотивна 9 – 1 шт., та за іншими адресами.

  1. Встановлено 22 фотореле за такими адресами:


вул. Глінки 10 – 1 шт., вул. Пролетарська 88 – 1 шт., вул. Озерянка 59, 71 – 2 шт.,   пров. Луговий 2А – 1 шт., вул. Смородянська 19, 98 – 2 шт.,                 вул. Жовтнева 51, 174 – 2 шт., вул. Шкільна 9Б – 1 шт.


  1. Виконано ремонт щитової вуличного освітлення на підстанції по          вулицях Локомотивна, Кузьми Скрябіна, Миру.

  2. Виконувався ремонт світильників центральних доріг.

  3. Приємно відзначити, що компанія «Глобал Грін Енерджі», в рамках пропозиції, безкоштовно надала для тестування 4 світлодіодних вуличних ліхтарі, які працюють від сонячних батарей. Два з яких знаходяться по вулиці Кеніга, один на санполі, один по вулиці Миру (вхід напроти пам'ятнику ім. П. І. Чайковському). Якщо дані пристрої себе добре зарекомендують, то в рамках певних європейських проектів можливе фінансування переведення частини вуличного освітлення на незалежне, енергетично відновлювальне освітлення наших вулиць.

  4. Виконувався ремонт підсвічення пам’яток архітектури. Замінено 16 кольорових світильників на Круглому Дворі та встановлено 4 контролери для керування ними.

  5. Значна робота виконувалася по зрізуванню дерев. Так нашим підприємством надавалася автовежа комунальному підприємству «Зеленбуд» для ліквідації аварійних дерев та підрізці дерев. Було виконано 35 заяв громадян по вулицям Вознесенська, Кеніга, Озерянка, Грабовського та інші.

  6. Забезпечено електропостачання та чергування під час проведення  свята Нового Року, Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 26-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан, святкування Дня Перемоги.

  7.  За рахунок бюджету міста для комунального підприємства Тростянецької міської ради «Енерголюкс» було придбано:


- інструмент для бандажної стрічки;

- драбину;

- комплект літніх шин до легкового автомобіля Fiat Doblo.

Така допомога підприємству міською радою по-перше розширила спектр виконання робіт, по-друге зникла необхідність у різних домовленостях  та підлаштуваннях до робіт інших підприємств для запозичення такого інструменту.

 

Дочірнє підприємство

 «Готель Тростянець»

 

        ДП «Готель Тростянець» надає в місті готельні послуги.

На підприємстві працює 5 осіб. Середньомісячна заробітна плата за звітний період склала  3358,88 грн.

       Всього в наявності підприємство має 9 номерів на 17 ліжко-місць. Завантаженість номерів за І півріччя  2017 року  склала 19,2 %.

 

Динаміка надання ліжко-місць за І півріччя 2015-2017 р. р.

 



 

         За звітний період  підприємством надано 692 ліжко-місце. В порівнянні з відповідним  періодом 2016 року відбулось збільшення на 12,0% (на 74 ліжко-місця).       

          За І півріччя 2017 року ДП «Готель Тростянець» по результатам фінансової діяльності отримано дохід в сумі  – 235,9 тис. грн.,  витрати склали 243,7 тис. грн. Збиток становить 7,8 тис. грн.

          Доходи від основного виду діяльності отримано підприємством від надання ліжко-місць представлені в наступній таблиці:

 























Клас номера Ліжко-місця, кількість Доходи, тис. грн.
Стандарт          290   (42%)               46,6  (30 %) 
Поліпшені          402   (58%)             95,2  (70%)
Всього: 692 135,8

 

        Також за І півріччя 2017 року підприємство  отримало доходів у сумі 88,7 тис. грн. від надання приміщень  в оренду, відшкодування комунальних послуг та інших послуг.

       Станом на 01.07.2017 року підприємство не має заборгованості з оплати праці та заборгованості по податках і зборах.

       Загальна дебіторська заборгованість станом на 01.07.2017 року  складає  22,8 тис. грн., в т.ч. орендна плата – 4,4  тис. грн.

          Кредиторська заборгованість складає  19,4  тис. грн., із них 17,9 за опалення.

           Протягом звітного періоду  для забезпечення комфортних умов проживаючих  здійснено оновлення матеріальної бази  на загальну суму 15,8 тис. грн., із них 9,0 тис. грн. кошти місцевого бюджету:

          - придбано набір меблів в кімнату №5;

          - ковдра – 4 шт., постільна білизна 8 комплектів, тюль, штори, рушники - 4 шт., вішалка, дзеркало - 4 шт.

           Для того, щоб привабити більшу кількість проживаючих і відповідно отримати більше доходів, головним завданням  підприємства є продовження проведення ремонтних робіт в кімнатах та будівлі готелю, доведення його послуг до вимог сучасних стандартів.

                           

Дочірнє підприємство

«Зеленбуд-2»

 

Дочірнє підприємство «Зеленбуд-2» комунального підприємства Тростянецької міської ради «Тростянецькомунсервіс» має підрозділи: благоустрій і ремонтна дільниця.

Балансова вартість основних фондів підприємства становить 5384727 грн. із них: тротуари – 1644745 грн., містки – 405023 грн.,  колодязі – 290 штук на суму 129308 грн.,  дерев на суму 109106 грн.  та інші – 3096545 грн.

Для забезпечення якісного виконання робіт підприємство орендує один автотранспортний засіб в КП «Тростянецькомунсервіс».

Загальна  кількість працюючих 19 чоловік.

Окрім працюючих згідно штатного розкладу, на підприємстві з березня 2017 року  на громадських роботах працює 10 осіб з Тростянецького РЦЗ.

 У звітному періоді проводилось спилення аварійних дерев, розпилювання дров, чищення доріг від снігу, посипання тротуарів піщано- сольовою сумішшю, проводилась очистка мереж ливневої каналізації та надавались інші послуги.

  За І півріччя 2017 року було надано послуг на суму 1068,8 тис. грн., вартість наданих послуг становить 1065,1 тис. грн.      

Прибуток підприємства склав  3,7 тис. грн.

Станом на 01.07.2017 року прострочена заборгованість з оплати праці  та податках відсутня.

За І півріччя 2017 року фонд споживання складає  167,7 тис. грн.

Середня  заробітна плата по підприємству становить  3530 грн.

Дебіторська заборгованість 127,8, кредиторська – 121,4 тис. грн.   

За звітний період надійшло від населення 80 заяв з питань ремонту колодязів, виділення відер, тросу, цепків,  спилення  дерев.

 Виконано 40 заяв, залишаються на контролі 40 заяв.

Також виконувались роботи по заявам, які надійшли через он-лайн платформу «Відкрите місто»: надійшло 20 звернень, із них виконано 12, на контролі залишилось 8 заяв.                                                                                                                         

За І півріччя 2017 року зрізано 73 дерева  на суму 50,1 тис. грн. по вулицях: Чехова, Вознесенська, Кеніга, Озорянка, Грабовського, Комунальна, Благовіщенська, Б. Хмельницького, Франка, Глінки, парк П.І.Чайковського, Зарічна, Шевченка, Енергетиків, Набережна.

В результаті спилення дерев було отримано  72,0 с/м дров, з яких 61,3 с/м було завезено   у КП «ТЖЕУ», 9,2 с/м  у КП  «Тростянецькомунсервіс» та 1,5 с/м  у ДП «Екосервіс».

Проведено розпилення дров у Цукрозаводському клубі  та КДК «Тростянецький»   на суму  4,3 тис. грн.

        Проведено поточний ремонт та встановлено огорожу на суму 25,3 тис. грн.

       Були виконані роботи по відлову бродячих тварин 15 голів на суму 10,7 тис. грн.

У звітному періоді проводився благоустрій місць відпочинку на водоймі в урочищі «Нескучне», надано послуг на суму  40,7 тис. грн. 

 Протягом звітного періоду  утримувалися  в  належному стані  парки, дороги, тротуари, проводилося чищення пішохідних доріжок від снігу та їх посипання піщано-сольовою сумішшю. Надано послуг на суму 490,1 тис. грн. 

Також надавалися послуги по проведенню святкових заходів на суму 13,1 тис. грн.

Встановлено 10 дитячих майданчиків на суму 125,6 тис. грн., а також проводився поточний ремонт майданчиків, що експлуатуються.

За звітний період було влаштовано дерев'яні надбудови на 3-х шахтних колодязях  по вулиці К.Скрябіна, Боєва, Нескучанська надано послуг на суму 34,0 тис. грн.

Надавались послуги по озелененню міста, по догляду  за озеленювальними та декоративними насадженнями на суму 200,0 тис. грн. Було висаджено квіти: петуній в кількості 8705, бегоній 768, бархатців 320, газаній 180, чорнобривців 1100, сальвії 1400, агератума 1100 та 260 кущів троянд.

      Загальна кількість висаджених по місту квітів становить 13,8 тис. шт.

Висаджено дерев по місту в кількості 933 шт. на суму  26,3 тис. грн.

(в т.ч. фруктових дерев 355шт., кущів смородини і малини 350 шт. на суму 18,8 тис. грн.).

Були проведені ремонтні роботи 3-х лавочок, фарбування 9 лавочок, встановлено паркан по вул. Миру 25, фарбувалися дерев’яні скульптури в парку ім. П.І. Чайковського. Загальна витрачених коштів складає - 15,2 тис. грн.

Виконувались роботи по поточному ремонту шахтних колодязів по вулиці  Козацька, видано 59 відер, 195 метрів тросу, 9 цепків надано послуг на суму 10,1 тис. грн.,  та роботи по чищенню шахтних колодязів  по вулицях Боєва, Нескучанська, К.Скрябіна, Гурського, Абрикосова, Козацька, Короленко, Супруна, Павлова, Шевченко, Глінки, Садова, Мічуріна, 1 Травня, Надоржинського, Залізнична, Комунальна, Смородянська, Зелена на суму 33,7 тис. грн.

Встановлено 12 дорожніх знаків по вулицях Комарова, Кеніга, Гришина, Жовтнева  на суму 5,0 тис. грн.

 

Дочірнє підприємство

«Екосервіс»

 

Дочірнє підприємство «Екосервіс» КП Тростянецької міської ради «Тростянецькомунсервіс» визначено виконавцем послуг по збиранню та захороненню твердих побутових відходів по м. Тростянець.

       На підприємстві  діють  підрозділи:

- санітарне очищення - (збирання та захоронення твердих побутових  відходів);     

-  шляхова дільниця - (надання автопослуг з благоустрою міста).

Для надання послуг  використовується  10 одиниць транспортних засобів         та 2 причепи, а саме: 4 сміттєвоза; трактори  ЮМЗ - 6; Т- 40 - 2 одиниціі;  трактор Т-150 (бульдозер); автонавантажувач Т – 150 К;  грейдер ДЗ-143 (потребує ремонту); ЗІЛ - 130 КДМ;  причепи 2ПТС - 4  – 2 одиниці.

  За кошти міського бюджету у червні місяці 2017 року придбано новий трактор МТЗ 82.1 та причіп з наставними бортами. Сума витрачених коштів становить 654 тис. 698 грн. 00 коп.

Чисельність працюючих на підприємстві складає  - 27 чол., в т.ч. 1 чол. сумісник.

Фонд заробітної плати  за І півріччя 2017 року  становить – 607,1 тис. грн. 

         Середньомісячна заробітна плата одного працюючого за звітний період склала – 3747,53 грн. (за І півріччя минулого року цей показник становив  - 2406,00 грн.). Збільшення відбулось за рахунок підвищення мінімальної заробітної плати  з 01.01.2017 р. до 3,2 тис. грн.

Підприємством   за І півріччя 2017  року  отримано доходів – 1490,1 тис. грн. Загальні витрати за звітний період склали – 1483,5 тис. грн. Сплачено податку на прибуток 1,9 тис. грн.             

Підприємство спрацювало з прибутком  4,7 тис. грн. (за І півріччя 2016 року  підприємство мало прибуток у сумі  – 64,4 тис. грн.).

На зменшення прибутку вплинуло постійне зростання ціни на пальне, з початку року ціна на бензин збільшилась на 4,7% на дизпаливо на 7,2%, проти цін закладених в тарифі. Техніка застаріла  постійно потребує ремонту. Проводилась заміна шин на тракторі ЮМЗ-6 та на тракторних причепах, заміна акумуляторів, заміна двигуна на сміттєвозі ГАЗ-53, на ці комплектуючі загалом витрачено 29,5 тис. грн.

  Надані послуги по дільницях:

- шляхова дільниця та благоустрій – 334,9 тис. грн. (за І півріччя 2016 року – 486,8 тис. грн.)   виконання  обсягу послуг відбулося на 68,8 %;

 - санітарне очищення  – 1091,1 тис. грн. (за І півріччя 2016 року – 802,1 тис. грн.) збільшення обсягу послуг відбулося  на 289,0 тис. грн.,  або  36,0 %;                                                  

 - інші доходи склали – 64,1 тис. грн.

           Дебіторська заборгованість  станом на 01.07.2017 р. становить -

144,3 тис. грн.,  (на 01.07.2016 року було 76,4 тис. грн.).

          Загальна сума поточної дебіторської  заборгованості по підприємству утворилася  за рахунок  не сплати за послуги  підприємствами – 81,1 тис. грн., населенням – 53,5 тис. грн. та внаслідок неперерахування управлінням соціального захисту населення за пільги і субсидії 9,7 тис. грн.

         Кредиторська заборгованість за роботи і послуги на 01.07.2017 року становить – 627,1 тис. грн., в т.ч.:

           -  КП  «ТКС»  -   59,1 тис. грн.;

           -  «Надежда – Рітейл» – 22,2 тис. грн. (за паливо мастильні матеріали);

           - ТОВ «Укравтозапчастина» - 517,2 тис. грн. (за трактор МТЗ-82.1);

           -  Інші -  28,6 тис. грн.

           На 01.07. 2016 року  цей показник складав – 76,4 тис. грн.

Прострочена заборгованість по податках станом на 01.07.2017 року відсутня.

Заборгованість по заробітній платі відсутня.

Послугою централізованого вивезення твердих побутових відходів станом на 01.07.2017 року користуються 12516 чол., (це 4639 абонентів в багатоквартирному житловому фонді та 7877 абонентів у приватному секторі), що становить 60,2 % від загальної кількості проживаючих у місті.

         Послуга з вивезення сміття надається  на 160-ти   вулицях міста, що становить майже 87 % від загальної кількості вулиць.

       Послугами по збиранню та захороненню ТПВ користуються 284 установи, підприємства та організації, а саме:

    -   бюджетні установи уклали - 40 договорів;

     -  інші споживачі (підприємства та організації) - 180 договорів;  

     -  захоронення ТПВ (самовивіз)  -  64 договори. 

В розрізі споживачів за І півріччя 2016 року та І півріччя 2017 року зібрано та захоронено твердих побутових відходів  від всіх категорій споживачів по місту:

 













































 

Категорія споживача
Обсяг ТПВ (м3)

 за І півр. 2016 року
Питома вага в (%) Обсяг ТПВ (м3)   за І півр. 2017 року Питома вага в (%)
Населення 10118,812 60,6 10235,887 60,5
Бюджетні установи  

2651,997
 

15,8
 

2001,971
 

11,8
Інші споживачі  

1311,093
 

7,8
 

1319,885
 

7,8
Захоронення (самовивіз)  

2643,527
 

15,8
 

3359,219
 

19,9
Всього 16725,429 100% 16916,962 100%

 

Всього підприємством   за І півріччя  2017 року  зібрано та захоронено – 16916,962 м3 твердих побутових відходів, що на 191,5 м3 більше, ніж за відповідний період минулого року.

По населенню обсяги збирання ТПВ зросли на 1,2 % за рахунок збільшення норм накопичення сміття в багатоквартирних будинках. Також збільшено обсяги захоронення ТПВ (самовивозом) на 27 % за рахунок  покращення виробничої діяльності підприємствами ТОВ «ТД Ельдорадо», ДП Локомотивне депо                   ст. Смородино, ФОП Поляковський В.М., Локнянське БСР.

Від запровадженого роздільного збору ТПВ підприємством у першому кварталі 2017 року отримано кошти у сумі 1393,6 грн. Здано  1248,0 кг скла та 416,0 кг ПЕТ пляшки і пластику. Проведено вивіз гілок для переробки згідно договору з ТОВ «НВП Техноліт» на суму 1240,0 грн. 

 

За І півріччя  2017 року  ДП «Екосервіс» виконані наступні роботи:

1. Проводилось вивезення сміття по замовленню міської ради з парку                ім. П.І. Чайковського, парку  Благовіщенський, вул. Благовіщенська,  урочища «Нескучне»,  з території садиби Л.Є.Кеніга, пл. 40-ї Армії, вул. Миру, вул. Кеніга,  вул. Набережна, вул. Вознесенська. Вивезено 1463,7 м3 твердих відходів на суму  -  133,7 тис. грн.

   2. Проводилося чищення доріг міста від снігу на загальну суму – 43,8 тис. грн.

   3. Посипано доріг піщано-сольовою сумішшю на суму – 29,5 тис. грн. Підсипались підйоми по вулицях Набережній, Нескучанській, Заводській, Пам’яті, Луніна та центральні вулиці міста: Миру, Кеніга, К.Скрябіна, Л.Татаренка, Набережна, Гришина, Б.Хмельницького, Сосновий бір.

    4. Проведено підсипку доріг будівельними відходами на суму – 3,5тис. грн. по квартальному комітету «Цукрозаводський» впорядковувалась вул. К.Скрябіна, після проведення водогону.

   5. Проведено ліквідацію стихійних сміттєзвалищ по вулицях:  Некрасова, Островського, Відродження, Вознесенська, Л.Татаренка, Благовіщенська, 46, Заводська – Ломоносова (в районі гуртожитку), по трасі Тростянець – Станова.

 Загалом вивезено 371,0 м3 сміття  на суму – 34,0 тис. грн.

     6. Надавались послуги по благоустрою парку ім. П.І. Чайковського на суму 5,1 тис. грн.  Проводилось планування території, корчування пеньків.

     7. Надавались послуги по встановленню дитячих майданчиків на суму 200,4 тис. грн.

     8. Надавались послуги по обслуговуванню наметового містечка на суму 1,0 тис. грн.

      9. По обслуговуванню вуличної - дорожньої мережі надано послуг на суму 10,9 тис. грн. Проводилось вивезення битого  асфальтного покриття та щебеню по           вул. Мира.

      10. Придбано та встановлено лежачий поліцейський по вулиці Л.Татаренка на суму 11,5 тис. грн.  Виконано поточний ремонт елементів примусового зменшення швидкості на суму 1,9 тис. грн. по вулицях: Кеніга (біля школи   № 2), К.Скрябіна (біля воєнкомату), Миру, Гришина.

       11. Виконувались роботи по благоустрою урочища Нескучне на суму 1,6 тис. грн.

        12. На встановлення опори та підключення сонячних елементів для освітлення  міського полігону  ТПВ  витрачено коштів у сумі 1,6 тис. грн.

     13. Проводились роботи по впорядкуванню території міського полігону ТПВ розгорнення сміття, планування території на суму 37,1 тис. грн.

     Загальна сума виконаних робіт становить – 515,6 тис.  грн.

 

                    Комунальне підприємство Тростянецької міської ради

          „Тростянецький ринок ”

 

          12.02.2016 року рішенням Тростянецької районної ради 7 скликання 6 сесії «Про передачу зі спільної власності територіальних громад сіл та міста Тростянецького району до комунальної власності територіальної громади                м. Тростянець КП «Тростянецький ринок» було передано зі спільної власності територіальних громад сіл та міста Тростянецького району до комунальної власності територіальної громади м. Тростянець комунальне підприємство «Тростянецький ринок».

КП Тростянецької міської ради «Тростянецький ринок» займається здачею в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

                За І півріччя 2017 року підприємство отримало дохід від надання послуг в сумі 483,0 тис. грн., а саме:

- від основного виду діяльності в сумі  440,0 тис. грн.;

- від відшкодування витрат за електроенергію в сумі – 43,0 тис. грн.

         Витрати підприємства за І півріччя 2017 року склали 460,6 тис. грн.

         По результатам роботи за І півріччя 2017 року підприємство отримало  прибуток в сумі 22,4 тис. грн.

 

Надходження коштів від послуг, які надаються

КП ТМР "Тростянецький ринок"

за січень - червень 2016 - 2017 р.р.

 



 

Станом на 01.07.2017 року поточна заборгованість з оплати праці становить 15,8 тис. грн. (заробітна плата за червень 2017 р.).

        Заборгованість по податках станом на 01.07.2017 року відсутня.

        Дебіторська  заборгованість за товари, роботи  складає  9,1  тис. грн.

        На підприємстві працює  12 осіб, середньомісячна заробітна плата за І півріччя 2017 року склала -  3411,37 грн. 

        Протягом звітного періоду здійснювався  благоустрій сільськогосподарського майданчика (підсипка майданчика щебенем) 6,3 тис. грн.        

         Виконані  роботи по утепленню - додатково добудовані тамбури в м’ясний та молочний павільйони. Сума витрачених коштів становить 5,0 тис. грн.

        За бюджетні кошти міської ради проведено  капітальний  ремонту молочного павільйону  на суму 228,2 тис. грн., а саме: утеплення стін та стелі та укладено керамічну плитку на стіни, встановлено водонагрівач, замінено умивальник, вхідні двері. Придбано два  критих стола довжиною 15 та 6 метрів на суму 73,9 тис. грн.

        Проведено фарбування огорожі, встановлено турнікети.

 

Дочірнє підприємство

«Ринок Європейський»

 

          23.12.2016  року рішенням Тростянецької міської ради 7 скликання 17 сесії «Про погодження створення дочірнього підприємства «Ринок Європейський» комунального підприємства Тростянецької міської ради Тростянецький ринок» було створено дочірнє підприємство «Ринок Європейський».

         ДП «Ринок Європейський» КП ТМР «Тростянецький ринок» (єдиний майновий комплекс), який розташований за адресою; 42600, Сумська обл.,

м. Тростянець, вул. Вознесенська,3  ЄДРПОУ 41079611.

ДП «Ринок Європейський» КП ТМР «Тростянецький ринок» займається здачею в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

                 Підприємством за І півріччя 2017 року було надано послуг на суму 207,4 тис. грн., а саме орендна плата – 101,2 тис. грн., кошти отримані від відшкодування електроенергії в сумі – 75,7 тис. грн. та дохід від безоплатно отриманих основних засобів в сумі 30,5 тис. грн.

 Витрати підприємства за І півріччя 2017 року – 207,2 тис. грн.

 По результатам роботи за І півріччя 2017 року підприємство отримало прибуток в сумі -  0,2 тис. грн.

         Заборгованість по податках станом на 01.07.2017 року відсутня.

         На підприємстві працює 4 особи, середньомісячна заробітна плата за  І півріччя 2017 року склала – 3800,00 грн.

Заборгованість по заробітній платі відсутня.

На протязі І півріччя на підприємстві було проведено капітальний ремонт старої будівлі на території ринку. В результаті проведених робіт було зроблено теплий туалет та приміщення для адміністрації ринку, а саме:

  • утеплення будівлі пінопластом та декоративною штукатуркою;

  • відремонтовані фронтони будівлі та зашиті профлистом;

  • зроблено новий навіс на вході в будівлю;

  • змонтований металевий паркан та металеві ворота;

  • проведена вода та водовідведення.


          На капітальний ремонт будівлі було використано коштів з міського бюджету  - 136,9 тис. грн.

     

         Комунальне підприємство 

       «Міська ритуальна служба»

 

Метою діяльності підприємства є організація поховань та надання пов’язаних з ними послуг. Працюючих на підприємстві, згідно штатного розкладу 6 чоловік.

         Основним завданням КП „Міська ритуальна служба” є:

  • утримання в чистоті міських кладовищ (№ 1 по вул. Пам’яті, №2 по вул. Луніна, № 3 по вул. Радомлянській, № 4 по вул. Смородянській).


        

На утримання в належному стані кладовищ комунальному підприємству „Міська ритуальна служба” Тростянецькою міською радою   були виділені кошти в сумі 188,4 тис. грн., згідно кошторису витрат.

Оформлено договорів-замовлень на поховання від населення – 171 шт., на суму – 4,7 тис. грн.

         Працівниками ритуальної служби прибрано та упорядковано 80 шт. могил по індивідуальних договорах замовленнях   на суму 4,0 тис. грн.

         Залишок коштів на початок звітного періоду – 0,2 тис. грн.

Загальна сума  склала: 197,1 тис. грн.

        Вказані кошти було витрачено на:

  • заробітну плату з нарахуваннями 159,2 тис. грн.;

  • загально-цехові та загальновиробничі витрати – 35,3тис. грн.


        Разом: 194,5 тис. грн.

        Прибуток на підприємстві на кінець звітного періоду складає –  2,6 тис. грн.

        Середньомісячна  заробітна  плата за  І півріччя 2017 року  склала -  2,9 тис. грн. 

        Заборгованість по податкам та заробітній платі відсутня.

        Всього  проведено 171 поховання.

 

        Послуги на поховання надавали:

ПП «Коррунд» -  137 поховань                             Кладовище №1  –   113 поховань;

ПП «Арсенова» - 12 поховань                               Кладовище №2  –   47   поховань;

ПП «Баранюк» -  9  поховань                                Кладовище №3  –    2      поховань;

РС «Вічна пам’ять» - 13 поховань                        Кладовище №4  –    9  поховань.

 

Взимку чистилися від снігу заїзди на всі міські кладовища (транспортні послуги надавало ДП «Екосервіс»); проводилася підсипка доріжок на території кладовищ піщано-сольовою сумішшю; вивозилося сміття 180 м3 (транспортні послуги надавало ДП «Екосервіс» КП «Тростянецькомунсервіс», КП «Тростянецьке ЖЕУ», приватне підприємство «Коррунд»); проводилося спилювання сухих аварійних дерев на міських кладовищах, вирубувалася поросль на всіх міських кладовищах; прибиралися покинуті могили, проводився покіс трави; завозився пісок 60 тон до поминальної неділі на всі міські кладовища; придбано контейнерів для сміття 2 шт. (кладовище №2).

 

За звітний період виконано наступні роботи:

  • впорядковано могили воїнів АТО;

  • впорядковано могили героїв Радянського Союзу;

  • пофарбовано контейнери для сміття, пам’ятники та знаки жертвам Голодомору (роботи проведені за рахунок КП «Міська ритуальна служба» та спонсорської допомоги  (фарба): ПП «Баранюк» та ПП «Етуаль» РС «Вічна пам'ять);

  • побілено стелу для прощання, бордюри, туалети;

  • пофарбовано ворота та шлагбаум на трьох заїздах центрального кладовища;

  • придбано та встановлено два контейнера для сміття.


 

Показники роботи

комунального підприємства

«Міська ритуальна служба»

 протягом І півріччя 2017 року в порівнянні з 2016 роком

 



















































 

Основні види робіт
2016 рік 2017 рік
1.  

Вивезення сміття

 

  - вивіз сміття ФОП «Коррунд» спонсорська допомога

  -    ДП «Екосервіс»     

  -    КП «Тростянецькомунсервіс»

  -    КП «Тростянецьке ЖЕУ»                                                     
193м. куб.

 

 

78 м.куб.

61м.куб.

30 м.куб.

24  м.куб.
180 м. куб.

 

 

36 м.куб.

108 м.куб

24 м.куб

12  м.куб.

 
2. Спилювання аварійних дерев:

  • кладовище №1

  • кладовище №2

  • кладовище №3

  • кладовище №4


 
 

 

 

 
 

5

-

-

-
3.  Косіння трави

 
    7,3 га   12,3 га
4. Прибирання індивідуальних могил:

  • кладовище №1

  • кладовище №2

  • кладовище №3

  • кладовище №4


 
34 шт.

19

9

2

4
80 шт.

55

15

-

10
5.  Завезення піску на всі міські кладовища

 
    60 т.   60 т.
6.  Придбання контейнерів для сміття

 
   2 шт.  2 шт.
7. Всього поховань 193 171

 

Комунальне підприємство Тростянецької міської ради

«Бюро технічної інвентаризації»

 

КП Тростянецької міської ради «Бюро технічної інвентаризації»

займається обліком нерухомого майна та наданням послуг по технічній інвентаризації фізичним і юридичним особам незалежно від форми їх власності.

                Підприємством   за  І півріччя  2017 року  було  надано послуг   на суму

78,7  тис. грн. Витрати підприємства за відповідний період -  78,2  тис. грн.

По результатам роботи за І півріччя 2017 року  підприємство отримало прибуток в сумі 0,5 тис. грн.

         Станом  на 01.07.2017 року  заборгованість  з  оплати  праці  відсутня.

Кредиторська  та дебіторська  заборгованість   станом   на  01.04.2017 року - відсутні.

На    підприємстві  працює    2  особи.  Середньомісячна  заробітна  плата за  І півріччя 2017 року  склала -  4,2 тис. грн. 

За І півріччя 2017 року сплачено внесків до пенсійного фонду у сумі  11,1 тис. грн., податок на доходи громадян утриманий із заробітної плати у сумі – 9,1 тис. грн.

         Витрати підприємства за  І півріччя 2017 року складають 78,2 тис. грн., із них:

- заробітна плата   -   49,8 тис. грн.;

- єдиний соціальний внесок – 11,1 тис. грн.;

- придбання матеріалів –1,9 тис. грн.

- послуги зв’язку – 1,1 тис. грн.

- плата за оренду приміщення – 7,0 тис. грн.;

- електроенергія -  1,1 тис. грн.;

- опалення – 4,1 тис. грн.;

- комунальні платежі (водопостачання, технічне обслуговування газових мереж) -  1,1 тис. грн.;

- касове обслуговування та відсотки за користування кредитом –1,0 тис. грн.

           За І півріччя 2017 року до підприємства надійшло 140 заяви,  із яких всі виконані.

Населенню видано:

  • довідок - характеристик в кількості 112 шт. на суму – 6,1 тис. грн.;

  • довідок про відсутність забудов в кількості 7 шт. на суму - 2,1 тис. грн.


Технічних паспортів для проведення приватизації квартир в кількості 2 шт. на суму – 0,7 тис. грн.

                    
                     Міський голова                                     Ю.А. Бова