ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVII

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

20.07.2017/15

Дата реєстрації:

25.07.2017

Проголосовано:

25.07.2017 11:38:48

Автор:

Івах Г.А.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    19
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 20.07.2017/15



                           У К Р А Ї Н А                  Проект



 

Тростянецька міська рада

27 сесія 7 скликання

 



Р І Ш Е Н Н Я


 

від 25.07.2017  року


м. Тростянець                               № _____

 

Про затвердження Програми приватизації майна

комунальної власності Тростянецької міської

ради, набуття та  відчуження безхазяйного майна та

відумерлої спадщини, захисту майнових та інших прав

територіальної громади м. Тростянець, пов’язаних з

комунальною власністю та земельними

правовідносинами, утриманням майна комунальної

власності  на 2017 рік  (нова редакція)

 

Відповідно до ч. 4 ст. 3 Закону України "Про приватизацію державного майна", Закону України "Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)", ст. 335, ст. 1277 Цивільного кодексу України, керуючись п. 30 ч.1 ст. 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та з метою забезпечення сталого соціально-економічного розвитку міста Тростянець, подальшого поглиблення ринкових відносин, виконання завдань по надходженню коштів до бюджету міста Тростянець,

 
міська рада вирішила:

 

1. Затвердити Програму приватизації майна комунальної власності Тростянецької міської ради, набуття та  відчуження безхазяйного майна та відумерлої спадщини, захисту майнових та інших прав територіальної громади м. Тростянець, пов’язаних з комунальною власністю  та земельними правовідносинами,  утриманням майна комунальної власності  на 2017 рік (додаток 1).

 

2. Затвердити перелік об'єктів, що перебувають у комунальній власності територіальної громади міста Тростянець та підлягають приватизації в 2017 році (додаток 2).

 

 3. Затвердити перелік безхазяйного майна та відумерлої спадщини, що було переведено до комунальної власності територіальної громади

м. Тростянець і підлягає відчуженню в 2017 році (додаток 3).

 

4.  Органу приватизації Тростянецької міської ради в своїй роботі керуватися Законами України щодо приватизації, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» і нормативними актами фонду державного майна України.

 

5. Вважати такими, що втратили чинність, рішення 17 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради від 23.12.2016 року № 484 «Про затвердження Програми приватизації майна комунальної власності Тростянецької міської ради, набуття та відчуження безхазяйного майна та відумерлої спадщини, захисту майнових та інших прав територіальної громади м. Тростянець, пов’язаних з комунальною власністю та земельними відносинами на 2017 рік» та рішення 22 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради  від 21.04.2017 року № 122  «Про затвердження Програми приватизації майна комунальної власності Тростянецької міської ради, набуття та відчуження безхазяйного майна та відумерлої спадщини, захисту майнових та інших прав територіальної громади м. Тростянець, пов’язаних з комунальною власністю та земельними відносинами, утриманням майна комунальної власності  на 2017 рік  (нова редакція)».

 

6. Дане рішення оприлюднити в ЗМІ та на сайті міської ради, направити органу приватизації Тростянецької міської ради, економісту, відділу бухгалтерського обліку апарату міської ради, відділу правового забезпечення (3 екз).

 

7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на міського голову Ю. А. Бову.

 

 

Міський голова          Ю.А. Бова


 

Додаток 1

до рішення 27 сесії 7 скликання

                                                                                                          Тростянецької міської ради

                                                                                              від 25.07.2017 року № ____

 

ПРОГРАМА

приватизації майна комунальної власності Тростянецької міської ради, набуття та відчуження безхазяйного майна та відумерлої спадщини, захисту майнових та інших прав територіальної громади м. Тростянець, пов’язаних з комунальною власністю та земельними правовідносинами, утриманням майна комунальної власності

на 2017 рік

 

Розділ I. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

1. Програма розроблена відповідно до діючого законодавства України. Всі відносини, що виникають у процесі приватизації, придбання до комунальної власності, відчуження, оренди, реєстрації прав на нерухоме майно та земельні ділянки, не регламентовані цією Програмою, регулюються Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  іншими Законами та нормативно-правовими актами Кабінету Міністрів України, рішеннями міської ради та її виконавчого комітету.

2. Програма визначає мету, шляхи, способи, заходи і завдання приватизації майна комунальної власності Тростянецької міської ради, набуття та  відчуження безхазяйного майна та відумерлої спадщини, захисту майнових та інших прав територіальної громади м. Тростянець, пов’язаних з комунальною власністю та земельними правовідносинами, утриманням майна комунальної власності.

Розділ II. МЕТА ПРОГРАМИ ТА ШЛЯХИ ЇЇ ДОСЯГНЕННЯ

3. Метою Програми є підвищення ефективності економіки міста та посилення її конкурентоспроможності, збільшення надходження до бюджету міста коштів, одержаних від приватизації, придбання майна до комунальної власності, відчуження, передачі в оренду, іншого врегулювання майнових правовідносин шляхом підвищення конкурентності та прозорості продажу об’єктів приватизації та інших майнових операцій. Програма виконується шляхом:

- активізація приватизації та збільшення надходження коштів від продажу об’єктів комунальної власності, передачі їх в оренду, добросовісного виконання сторонами майнових зобов’язань перед територіальною громадою міста;

- поточним ремонтом  та утриманням майна комунальної власності;

- оптимізація структури майна, яке є об’єктом комунальної власності;

- сприяння технологічному та управлінському оновленню підприємств;

- залучення інвестицій в економіку міста;

- забезпечення використання коштів, отриманих від приватизації, інших майнових операцій для задоволення потреб територіальної громади.

Розділ III. СПОСОБИ ДОСЯГНЕННЯ МЕТИ

4. Активізація процесу приватизації об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Тростянець передбачає забезпечити в результаті:

1) залучення до приватизації більш широкого кола об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Тростянець;

2) розширення кола потенційних покупців шляхом підвищення рівня їх поінформованості;

3) спрощення процедур підготовки до приватизації об’єктів з метою скорочення затрат часу;

4) запровадження спрощених способів продажу об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Тростянець, що не користуються попитом у потенційних покупців (у разі коли об’єкти не продані із застосуванням інших конкурентних способів), зокрема способу:

 продажу за методом зниження ціни.

5) встановлення конкретних строків приватизації об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Тростянець - до одного року з моменту прийняття рішення про приватизацію.

5. Для забезпечення приватизації земельних ділянок, на яких розташовані об’єкти комунальної власності територіальної громади                     м. Тростянець, що підлягають приватизації, запроваджуються різні способи їх продажу, які враховують особливості об’єкта і попит потенційних покупців, а саме: відчуження об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Тростянець і земельних ділянок, на яких вони розташовані, як єдиного об’єкта.

6. Залучення до приватизації інвесторів, заінтересованих у довгостроковому розвитку об’єкта комунальної власності територіальної громади м. Тростянець, здійснюється із застосуванням такого способу:

 вивчення кон’юнктури ринку приватизаційних продажів, попиту на об’єкти приватизації, залучення до приватизації інвесторів шляхом підвищення рівня поінформованості потенційних покупців.

7. Для підвищення рівня привабливості приватизації для інвесторів і створення позитивного іміджу приватизації в місті передбачається забезпечити:

прозорість і публічність прийняття рішень, визначення способу та умов приватизації, а також усіх процедур з підготовки та продажу об’єктів;

провадження інформаційно-пропагандистської та рекламної діяльності з питань приватизації, висвітлення приватизаційних процесів шляхом оприлюднення відповідних відомостей у засобах масової інформації.

 

Розділ IV. ЗАХОДИ З РЕАЛІЗАЦІЇ МЕТИ

8. Заходи з виконання Програми включають:

- щорічне формування переліку об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Тростянець, що підлягають приватизації, відчуженню, передачі в оренду;

- запровадження приватизації об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Тростянець разом із земельними ділянками, на яких вони розташовані;

- проведення заходів по виявленню безхазяйного майна та відумерлої спадщини, його переведення до комунальної власності;

- поточний ремонт та утримання майна комунальної власності;

- захист майнових та інших немайнових прав територіальної громади з питань приватизації, комунального майна, земельних питань та ін.

Розділ V. ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ

9. Виконання Програми надасть змогу:

- створити умови для приватизації об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Тростянець, подальше перебування яких у комунальній власності територіальної громади м. Тростянець є економічно недоцільним;

- наповнення міського бюджету.

Розділ VI. ФІНАНСОВІ РЕЗУЛЬТАТИ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

10. Кошти, одержані в ході реалізації Програми, зараховуються до бюджету міста відповідно до чинного законодавства.

11. Прогнозний обсяг надходжень до бюджету розвитку міста коштів від приватизації  об’єктів територіальної громади м. Тростянець визначається міським бюджетом на відповідний рік.

12. Виконання Програми здійснюється в межах видатків, передбачених міським бюджетом на відповідний рік. Зазначені кошти використовуються відповідно до затверджених у встановленому порядку кошторисів доходів і видатків за напрямами:

 







































Стаття витрат Виконавці Сума коштів на 2017 рік (тис. грн.)
1. - висвітлення процесів приватизації, процесів, пов‘язаних з комунальною власністю та землями територіальної громади в засобах масової інформації Тростянецька міська рада, орган приватизації 10,0 тис. грн.
2. - оплата послуг, пов’язаних з проведенням аукціонів Тростянецька міська рада, орган приватизації 15,0 тис. грн.
3. - оплату послуг, пов’язаних з підготовкою об’єктів до приватизації, оплата послуг суб’єктів оціночної діяльності по проведенню незалежної оцінки, виготовлення технічної документації, земельної документації та правовстановлюючих документів Тростянецька міська рада, орган приватизації 40,0 тис. грн.
4. - оплата витрат, пов’язаних з розглядом у суді справ з питань приватизації, комунального майна, земельних питань та ін. Тростянецька міська рада, орган приватизації 60,0 тис. грн.
5. - оплата послуг пов’язаних з поточним ремонтом та утриманням майна комунальної власності Тростянецька міська рада, орган приватизації 100,0 тис. грн..

Розділ VII. ОРГАНІЗАЦІЙНІ ЗАХОДИ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

13. Відділ правового забезпечення апарату міської ради організовує роботу щодо виконання Програми шляхом формування переліків об’єктів, що підлягають приватизації, відчуженню, оренді, вносить зміни до переліків та здійснює інші заходи у відповідності з діючим законодавством та своїми повноваженнями.

14. Об’єкти приватизації, які двічі пропонувались до продажу на аукціоні (з інтервалом не менше 3 місяців), і через відсутність заяв не були продані, пропонуються до продажу за методом зниження ціни.

15. Аукціон без оголошення ціни може застосовуватись у разі, коли об’єкт приватизації пропонувався до продажу на аукціоні за методом зниження ціни і через відсутність заяв не був проданий.

Розділ VIII. ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

16. Відділ правового забезпечення апарату міської ради забезпечує інформування населення м. Тростянець через засоби масової інформації про заходи Програми, які підлягають оприлюдненню відповідно до Закону.

17. Друкованим засобом відомостей, пов’язаних з виконанням Програми, є обласний щотижневик «Круглий двір».

Розділ IX. КОНТРОЛЬ ЗА ВИКОНАННЯМ ПРОГРАМИ

18. Контроль за виконанням Програми здійснюють:

- міська рада – шляхом заслуховування на пленарному засіданні щорічного звіту відділу правового забезпечення апарату міської ради про хід та результати відчуження комунального майна територіальної громади

м. Тростянець;

- відділ правового забезпечення Тростянецької міської ради – шляхом поточного контролю за дотриманням суб’єктами приватизації вимог законодавства з питань приватизації.

19. Відділ правового забезпечення Тростянецької міської ради щомісячно подає міському голові аналітичну довідку про хід приватизації.

- в робочому порядку  інформує комунальну комісію міської ради про виконання цієї Програми.

20. Персональна відповідальність за виконання завдань Програми покладається на:

- заступника міського голови згідно з розподілом обов’язків;

- відділ правового забезпечення апарату Тростянецької міської ради;

- відділ бухгалтерського обліку та звітності Тростянецької міської ради.

 

 

 
Секретар міської ради                                      А.І. Шацька


Додаток 2



до рішення 27 сесії 7 скликання

                                    Тростянецької міської ради

                                                                                                                                                                                      від 25.07.2017 року № ____

 

 

 
Перелік об’єктів, що перебувають у комунальній власності територіальної громади

 м. Тростянець та підлягають приватизації  в 2017 році

 










































№ п/п Назва обєкту приватизації Адреса обєкту приватизації Спосіб, яким приватизується об’єкт Термін приватизації
1 2 3 4 5

                     І. Нежитлові приміщення, будівлі


1. Цегляне приміщення з добудовами м. Тростянець, вул. Ломоносова, 5/1 аукціон січень-грудень
2. Нежитлові будівлі загальною площею 212,7 кв. м, (будівля очисних споруд площею 159,7 кв. м, нежитлова будівля площею 53,0 кв.м, споруди № 1, № 2, № 3) м. Тростянець, вул. Благовіщенська, 98 аукціон січень-грудень
3. Незавершене будівництво, сушильне господарство з побутовими приміщеннями м. Тростянець, вул. Благовіщенська, 98 аукціон січень-грудень




      Заступник міського голови                              Ю.М. Заяц


 

  

Додаток 3



           до рішення 27 сесії 7 скликання

                          Тростянецької міської ради

                                                                                                                                                                            від 25.07.2017 року № __

 

Перелік

безхазяйного майна та відумерлої спадщини, що було переведено до комунальної

власності територіальної громади м. Тростянець, що підлягає відчуженню в 2017 році

 








































№ п/п Назва об’єкту, що підлягає відчуженню Адреса обєкту Спосіб, яким відчужується об’єкт Термін

відчуження
1 2 3 4 5
1. 2/5 частини житлового будинку

 
м. Тростянець, площа Шухляєва, 8 аукціон січень-грудень
2. Житловий будинок м. Тростянець,

вул. Зарічна, 33

 
аукціон січень-грудень
3. ½ частини житлового будинку м. Тростянець,

пров. Виноградний, 10
викуп липень-грудень

 

 
 

Заступник міського голови                                                        Ю.М. Заяц