ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVIII

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

16.08.2017/8

Дата реєстрації:

21.08.2017

Проголосовано:

22.08.2017 12:04:02

Автор:

Хрістосова-Нечвоглод О.В.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    15
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    10

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 16.08.2017/8


 

У К Р А Ї Н А





Тростянецька міська рада

28 сесія 7 скликання

 



                             Р І Ш Е Н Н Я                   Проект



                                                                  


від 22.08.2017  року


м. Тростянець                                                                                                                                       № _____

 

Про затвердження правил поведінки

для відвідувачів масових заходів

 

З метою впорядкування, організації та культурного проведення масових заходів у м. Тростянець, керуючись ст.ст. 3, 39, 64, 68 Конституції України, ст.  25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 
міська рада вирішила:

 

1.Затвердити Правила поведінки для відвідувачів масових заходів, які організовані Тростянецькою міською радою у м. Тростянець, що додаються.



2.Дане рішення оприлюднити в газеті «Круглий Двір» та на офіційному вебсайті Тростянецької міської ради в мережі Інтернет.



3. Дане рішення направити Тростянецькому відділенню поліції Охтирського відділення поліції головного управління Національної поліції в Сумській області, заступнику міського голови з питань освіти, культури і туризму, охорони здоров’я та соціального захисту населення,  відділу правового забезпечення, відділу культури і туризму Тростянецького РДА.



4.Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Заяц. О.Ю.





Міський голова                                                                                Ю.А. Бова



 



Додаток

до рішення 28 сесії 7 скликання

Тростянецької міської ради

від 22.08.2017 року № _____



 



Правила поведінки для відвідувачів масових заходів,

які організовані Тростянецькою міською радою



 

I. Загальні положення.

1.1. Правила поведінки для відвідувачів на фестивалях та інших культурно - масових заходах (далі - Правила), які організовані Тростянецькою міською радою (далі – Організатори), розповсюджуються на всій території проведення масового заходу.

1.2. Тростянецька міська ради має право вносити доповнення до Правил з урахуванням місцевих особливостей.

1.3. Масовий захід - це сукупність дій або явищ соціального життя за участю великої кількості громадян, що відбуваються з метою задоволення культурних, духовних, фізичних та інших потреб громадян, які є формою реалізації їх прав і свобод, а також формою соціального спілкування між людьми і способом вироблення єдності установок особистості, колективу і суспільства в цілому. Масові заходи можуть бути: культурно-масові (народні гуляння, карнавали, фестивалі, професійні свята, концерти, ярмарки та ін.); спортивно-масові (олімпіади, спартакіади, змагання з різних видів спорту та ін.); релігійні (обряди, хрещення, культові свята: православний Великдень і ін.); суспільно-політичні (демонстрації, мітинги, вуличні походи, маніфестації, вибори вищих і місцевих органів влади, з'їзди, конференції та ін.).

1.4. При вході на територію проведення фестивалю, культурно - масового заходу відвідувачі підпорядковуються даним правилам поведінки, Кодексу України про адміністративні правопорушення та іншим нормам законодавства України.

1.5. Вхід на територію фестивалю дозволяється виключно за квитками або по запрошеннях.

1.6. Усім відвідувачам мають буди видані браслети згідно придбаних квитків, які вони зобов'язані носити до кінця відповідного заходу. Відсутність браслета з будь-яких причин унеможливлює доступ на територію проведення масового заходу.

1.7. Купуючи квиток на масовий захід, відвідувачі автоматично погоджуються з правилами перебування на ньому і зобов`язуються їх виконувати. 

1.8. Відвідуючи масовий захід, відвідувачі автоматично дають дозвіл на всі види фото-, відео- зйомок Вашої особи та використання цих матеріалів організаторами.

1.9. Діти до 14 років допускаються на територію масового заходу згідно придбаного квитка та у супроводі дорослих (діти до 6 років включно - отримують право на безкоштовний вхід при пред`явленні відповідного документу).

1.10. Організатори не несуть відповідальності за загублені та забуті під час знаходження на фестивалях та інших культурно - масових заходах речі, як і не відшкодовує збитки, завдані відвідувачам внаслідок недотримання норм громадського порядку, техніки безпеки, правил заходу та інших норм поведінки тощо.

 

II. Відвідувачі мають право:

2.1. Придбати квиток/квитки для відвідування фестивалю та інших культурно - масових заходів.

2.2. Зайняти відповідні місця, вказані у квитку.

2.3. Користуватися послугами, розташованими на території проведення фестивалів, інших культурно - масових заходів, кафе, кіосків, пунктів медичної допомоги, туалетів тощо.

 

ІІІ Організатори мають право:

3.1. Провести огляд будь-якої особи, яка входить на територію проведення фестивалю, іншого культурно - масового заходу, щодо проносу заборонених речей та відмовити або видалити з певного заходу особу, яка відмовляється пройти такий огляд.

3.2. Організатори заходів, представники органів внутрішніх справ мають право вивести за межі фестивалю, іншого культурно-масового заходу особу, яка не дотримується вимог Правил, і прийняти рішення щодо недопущення такої особи на певний захід без відшкодування вартості квитка.

3.3. Конфіскувати будь-які квитки, що продаються нелегально, особисто або з поліцією.

 

IV. Відвідувачі зобов'язані: 

4.1. Дотримуватися громадського порядку та загальновизнаних норм поведінки.

4.2. Виявляти нетерпимість до порушників правопорядку.

4.3. Дбайливо ставитися до обладнання і майна, яке використовується в проведені певного заходу.

4.4. Поважати інтереси інших відвідувачів.

4.5.  У разі виникнення задимлення чи пожежі одразу ж повідомити про це Організаторів.

4.6 Знайшовши залишені без нагляду речі, документи та інші предмети, повідомити про це Організаторів.

4.7. Інформувати представників служби безпеки, Організаторів, співробітників правоохоронних органів та інших осіб, відповідальних за забезпечення правопорядку, про порушників цих Правил, про вчинення чи можливе вчинення порушень правопорядку, про осіб, які викликають підозру в учиненні правопорушення.

4.8 Виконувати вимоги Організаторів, розпорядників, представників органів влади та безпеки щодо дотримання чинного законодавства, Правил, інструкцій, а у разі виникнення надзвичайної ситуації, вимог плану евакуації закладу.

4.9. Не залишати дітей без нагляду!

 

V. Відвідувачам забороняється:

5.1. Приносити на територію заходу - ножі, феєрверки, димові шашки, дудки, «вузели», сигнальні ракети, зброю, небезпечні речі, лазерні пристрої, пляшки, скляний посуд, банки, шести та всі інші речі, що можуть використовуватися в якості зброї та нести загрозу для життя та здоров’я відвідувачів.

5.2. Загрозлива поведінка, нецензурні або образливі слова суворо заборонені й призведуть до арешту та/або вигнання з культурного заходу.

5.3. Расистська поведінка, підбурювання або дратування.

5.3. Кидок будь-якого предмета на заході без законної підстави або виправдання.

5.4. Скандування непристойних або расистських гасел.

5.5. Вихід  на сцену людям, які не є учасниками виступаючих гуртів або членами організаційного комітету, без законної підстави або виправдання.

5.6. Займати місця, які не вказані в квитку.

5.7. Лазити по спорудах у межах заходу.

5.8. Паління на території заходу, окрім спеціально відведених місць.

5.9. Розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п'яному вигляді.

5.10. Спроба входу до заходу або знаходження всередині його в стані алкогольного сп’яніння.

5.11. Мати при собі будь-які алкогольні та інші напої у склянці, банці або іншій тарі, яка може ушкодити або поранити когось при вході на територію масового заходу або в громадській частині заходу.

5.12. Заїзд на територію культурного заходу автомобілями, мотоциклами чи іншими транспортними засобами без дозволу Організаторів (окрім транспорту персоналу та Організаторів).

5.13. Забороняються прояви будь-яких актів насилля.

5.14. Без попереднього погодження з Організаторами фестивалю або культурно-масового заходу суворо  забороняється:

- використовувати професійну фото- і відеотехніку;

- розповсюджувати товари (включаючи літературу) будь-якої природи платно або безкоштовно;

- рекламна та промо- діяльність;

- продавати квітки

5.15. Перебування на території масового заходу з тваринами.

 

VІ. Охорона масового заходу:

Тростянецькому відділенню поліції Охтирського відділення поліції головного управління Національної поліції в Сумській області забезпечити додержання контролю за цими правилами поведінки відповідно до ст.5 Закону України «Про національну поліцію»

та інших нормативно-правових актів.

 

VІІ. Відповідальність за порушення Правил:

Особи, що скоїли порушення Правил, притягаються до відповідальності згідно з чинним законодавством України.



Заступник міського голови                                                        О.Ю. Заяц