ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

II

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

05.12.2017/12

Дата реєстрації:

05.12.2017

Проголосовано:

06.12.2017 11:28:51

Автор:

Івах Г.А.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    0

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 05.12.2017/12



У К Р А Ї Н А





Тростянецька міська рада

2 сесія 7 скликання

 

                            Р І Ш Е Н Н Я                   ПРОЕКТ





від 06.12.2017 року


м. Тростянець                               № _____

 

Про створення комунального підприємства

Тростянецької міської ради «Тростянецьке

комунальне лісове господарство»

та затвердження його Статуту

 

      Керуючись ст. 55-58, ст. 62-72, ст. 78 Господарського кодексу України, ст. 87 Цивільного кодексу України, п.30 ч.1 ст. 26 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні»
міська рада вирішила:


1. Створити комунальне підприємство Тростянецької міської ради «Тростянецьке комунальне лісове господарство» (додається).



2. Затвердити Статут комунального підприємства Тростянецької міської ради «Тростянецьке комунальне лісове господарство».



3. Міському голові уповноважити директора комунального комунального підприємства Тростянецької міської ради «Тростянецьке комунальне лісове господарство» для проведення державної реєстрації юридичної особи- комунального підприємства Тростянецької міської ради «Тростянецьке комунальне лісове господарство» відповідно до вимог та норм чинного законодавства.


4. Контроль за виконанням цього рішення  покласти на міського голову Бову Ю.А.

 

 

 
Міський голова                   Ю.А. Бова

 


Додаток

до рішення 2 сесії 7 скликання

                                                           Тростянецької  міської  ради

№ ___ від 06.12.2017 року


СТАТУТ

 

Комунального підприємства

Тростянецької міської ради

«Тростянецьке комунальне лісове господарство»

 

м. Тростянець

2017 рік


1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

1.1. Комунальне підприємство Тростянецької міської ради «Тростянецьке комунальне лісове господарство». (далі - Підприємство) засноване на підставі рішення сесії Тростянецької міської ради № ___ від 06.12.2017 року, має цивільні права та обов'язки і провадить свою діяльність відповідно до Конституції України, Цивільного кодексу України, Господарського кодексу України, Лісового кодексу України, законів України, інших актів чинного законодавства і цього Статуту.

1.2. Повне найменування підприємства:

- українською мовою - Комунальне підприємство Тростянецької міської ради «Тростянецьке комунальне лісове господарство».;

1.3. Скорочене найменування підприємства:

- українською мовою – КП ТМР «ТРОСТЯНЕЦЬКОМУНЛІСГОСП»

1.4.  Місцезнаходження підприємства:

1.5. Власником та засновником підприємства є Тростянецька міська об’єднана територіальна громада міста Тростянець, сіл Зарічного, Лучки, Кам’янки та Кам’янецького, від імені якої виступає Тростянецька міська рада (надалі – Власник).

1.6. Організаційно-правова форма підприємства – комунальне підприємство.

1.7. Підприємство є юридичною особою, має самостійний баланс, розрахункові та інші рахунки в установах банків, печатку, кутовий штамп та інші необхідні реквізити. Підприємство набуває права юридичної особи з моменту її державної реєстрації в установленому законом порядку.

1.8. Держава, її органи, засновники не несуть відповідальності за зобов'язаннями підприємства. Підприємство не відповідає за зобов'язаннями держави, її органів, засновників, а також інших підприємств, організацій, установ.

 

2. МЕТА ТА ПРЕДМЕТ ДІЯЛЬНОСТІ

 

2.1. Підприємство створене з метою забезпечення реалізації державної та регіональної політики у сфері охорони, захисту, використання і відтворення лісів, забезпечення додержання лісового та природоохоронного законодавства на землях лісового фонду, переданих Підприємству в установленому порядку у постійне користування.

2.2. Основними видами Статутної діяльності Підприємства є:

2.2.1. Лісовідновлення, лісівництво, посадка лісових культур і сприяння природному відновленню лісу, вирощування посадкового матеріалу та заготівля насіння лісових і декоративних порід.

2.2.2. Лісорозведення, створення захисних лісових насаджень і полезахисних лісових смуг.

2.2.3. Лісовирощування, догляд за лісовими насадженнями, проведення рубок, пов’язаних з веденням лісового господарства. .

2.2.4. Надання послуг у лісовому господарстві.

2.2.5. Охорона і захист лісів від самовільних порубок та лісових пожеж, боротьба зі шкідниками та хворобами лісу.

2.2.6. Охорона навколишнього природного середовища, збереження природно-заповідного фонду.

2.2.7. Спеціальне використання лісових ресурсів, заготівля деревини під час рубок головного користування, заготівля живиці, заготівля другорядних лісових матеріалів, побічні лісові користування, одержання продукції лісового господарства, у тому числі збір лісових грибів, дикорослих фруктів і ягід, лісових горіхів, соків та інших продуктів лісу.

2.2.8. Лісозаготівлі. Одержання необробленої деревини, ділової деревини, дров для опалення та хмизу, виготовлення паливних брикетів.

2.2.9. Лісопильне і стругальне виробництво, виробництво шпал і паркету, стружки, борошна з деревини, тирси. Сушіння деревини. Просочування деревини консервантами чи іншими хімічними речовинами.

2.2.10. Виробництво дерев’яних панелей, лущеного шпону, клеєної фанери, ламінованих і деревостружкових плит, інших панелей і плит.

2.2.11. Виробництво теслярських та столярних виробів. Виробництво та встановлення дерев’яних виробів, призначених для використання у будівництві балок, стропил, ферм для покрівель, вікон, дверей, фасонних виробів з деревини (плінтусів, багетів), гонтів, паркетних блоків. Виробництво збірних будинків або дерев’яних деталей до них.

2.2.12. Виробництво дерев’яної тари, ящиків, піддонів, стелажів, бочок та інших бондарних виробів, барабанів для кабелів та канатів.

2.2.13. Виготовлення різних виробів з деревини: ручок і держаків для інструментів, щіток, мітел, колодок для взуття, форм для розтягування взуття, плічок для одягу предметів домашнього вжитку та кухонного посуду, вішалок для пальт і капелюхів, статуеток та декоративних виробів, шкатулок, скриньок, футлярів для зберігання біжутерії, котушок, шпульок для ниток, інших виробів з точеної деревини, сірників.

2.2.14. Виробництво декоративних та плетених виробів з верби, очерету, бамбука тощо.

2.2.15. Виробництво виробів з корка, соломки та плетениці.

2.2.16. Столярне та теслярське виробництво.

2.2.17. Мисливство, ловіння та розведення дичини, рибальство.

2.2.18. Гуртова та роздрібна торгівля товарами власного виробництва, комерційна та комісійна торгівля.

2.2.19. Виробництво будівельних матеріалів, виконання будівельних та ремонтно-будівельних робіт, будівництво будівель та інших споруд, виготовлення каркасних конструкцій і покрівель, покриття підлог, будівельні роботи.

2.2.20. Здійснення інших видів діяльності у встановленому законом порядку, які відповідають меті його створення і не заборонені чинним законодавством України.

2.3. Здійснення відповідної господарської діяльності, що потребує передбачених чинним законодавством України дозвільних документів провадиться при наявності таких документів.

 

3. МАЙНО ПІДПРИЄМСТВА

 

3.1. Для забезпечення діяльності Підприємства створюється статутний капітал, який формується з активів підприємства і становить 50 тис. грн. (п’ятдесят тисяч гривень).

3.2. Зміна розміру статутного капіталу Підприємства здійснюється за рішенням Власника.

3.3. Майно Підприємства становлять основні фонди та обігові кошти, а також інші матеріальні та фінансові ресурси, вартість яких відображається на самостійному балансі підприємства.

3.4. Майно Підприємства є спільною власністю Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади міста Тростянець, сіл Зарічного, Лучки, Кам’янки та Кам’янецького і закріплюється за Підприємством на праві господарського відання. Підприємство володіє, користується і розпоряджається зазначеним майном, вчиняючи дії, що не суперечать чинному законодавству України з урахуванням обмежень, встановлених даним Статутом.

3.4.1. Відчуження, передача в оренду, заставу, позику, найм юридичним чи фізичним особам, а також списання основних засобів Підприємство здійснює з дозволу Власника у межах чинного законодавства та відповідно до цього Статуту.

3.5. Джерелами формування доходів Підприємства є:

доходи, отримані підприємством від реалізації власних послуг та від інших видів господарської діяльності;

кредити банків і інших кредиторів;

пайові внески і вклади;

капітальні вкладення та дотації з бюджетів;

доходи від реалізації акцій і інших цінних паперів;

безвідплатні внески й пожертви юридичних та фізичних осіб;

грошові і матеріальні внески Власника, поповнення Власником статутного фонду;

бюджетні кошти, як внесок в статутний фонд та на виконання бюджетних програм;

інші джерела, не заборонені чинним законодавством.

Підприємство може повністю або частково викупити майно, яке є в нього на праві господарського відання. Умови, порядок і термін викупу визначаються відповідним договором.

3.6. Підприємство здійснює володіння, користування землею та іншими природними ресурсами відповідно до мети своєї діяльності і чинного законодавства України;

3.7. Збитки, завдані Підприємству в результаті порушення його майнових прав громадянами, юридичними особами і державними органами, відшкодовуються Підприємству згідно чинного законодавства України.

 

4. ОСОБЛИВОСТІ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

ПІДПРИЄМСТВА

 

4.1.   Підприємство самостійно планує свою діяльність, визначає стратегію та основні напрями свого розвитку відповідно до галузевих науково-технічних прогнозів, кон’юнктури ринку продукції, товарів, робіт, послуг та економічної ситуації.

4.2.   Підприємство реалізує свої товари, надає послуги та виконує роботи за цінами, що формуються відповідно до умов економічної діяльності, а у випадках, передбачених чинним законодавством України, за фіксованими державними цінами.

4.3.   Підприємство не має права безоплатно передавати належне йому майно іншим юридичним особам чи громадянам. Відчужувати, віддавати в заставу, позику, найм майнові об’єкти, що належать до основних фондів, здавати в оренду цілісні майнові комплекси структурних одиниць та підрозділів Підприємство має право лише за попередньою згодою Власника.

4.4.   Списання з балансу не повністю замортизованих основних фондів, а також прискорена амортизація основних фондів Підприємства можуть проводитися лише за згодою Власника.

4.5.   Підприємство зобов’язане виконувати завдання Власника, а також враховувати їх при формуванні виробничої програми, визначенні перспектив свого економічного і соціального розвитку.

4.6.   Підприємство утворює за рахунок прибутку (доходу) спеціальні (цільові) фонди, призначені для покриття витрат, пов’язаних з їх діяльністю:

-        амортизаційний фонд;

-        фонд розвитку виробництва;

-        фонд споживання (оплати праці);

-        резервний фонд.

4.7.   Порядок визначення нормативів відрахувань до цільових фондів підприємства, їх граничні розміри, порядок формування і використання цих фондів розробляються та затверджуються Підприємством за попереднім погодженням з Власником у порядку, визначеному головою Тростянецької міської ради.

4.8.   У разі зміни директора Підприємства обов’язковим є проведення ревізії фінансово-господарської діяльності Підприємства.

4.9.   Інші особливості господарської та соціальної діяльності Підприємства визначаються законом.

4.10. Основним узагальнюючим показником фінансових результатів господарської діяльності Підприємства є прибуток.

4.10.1. Частка чистого прибутку Підприємства за рішенням Власника може вилучатися до міського бюджету.

4.11. Решта чистого прибутку, який залишається після покриття матеріальних та прирівняних до них витрат, витрат на оплату праці, оплати відсотків за кредитами банків, сплати передбачених законодавством України податків та інших платежів до бюджету, використовується Підприємством для цілей статутної діяльності.

4.12. Підприємство має право здійснювати зовнішньоекономічну діяльність відповідно до предмета своєї діяльності та чинного законодавства України, що регулює цю діяльність.

4.13. При здійсненні зовнішньоекономічної діяльності Підприємство користується повним обсягом прав суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності та несе відповідальність за порушення чинного законодавства України, укладених контрактів, заподіяння шкоди.

4.14. Підприємство веде первинний бухгалтерський облік результатів своєї роботи, складає статистичну інформацію, надає відповідно до вимог закону фінансову звітність та статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльності. Встановлення цін і тарифів на виконані роботи, виготовлену продукцію та надані послуги здійснюється Підприємством відповідно до вимог чинного законодавства України.

 

5. ОРГАНИ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ

ТА ЇХ КОМПЕТЕНЦІЯ

 

5.1.   Органом управління Підприємства є Власник.

5.2.   До компетенції Власника, як органу управління, належить:

5.2.1. розпорядження основними засобами Підприємства:

-        прийняття рішень про відчуження майна;

-        позика, застава;

-        списання не повністю з амортизованих основних засобів;

5.2.2. затвердження та внесення змін до Статуту Підприємства;

5.2.3. погодження планів Підприємства та затвердження звітів про їх виконання в установленому порядку;

5.2.4. погодження штатного розпису Підприємства в установленому порядку;

5.2.5. призначення та звільнення керівника;

5.2.6. прийняття рішення про припинення діяльності Підприємства, його ліквідацію, затвердження ліквідаційного балансу;

5.2.7. здійснення контролю за ефективністю управління Підприємством.

5.3.   Керівництво поточною діяльністю підприємства здійснює директор.

5.4.   Директор Підприємства призначається Власником, за паданням міського голови.

5.5.   Директор здійснює функції управління на умовах найму та на підставі контракту, укладеного в установленому порядку.

5.6.   В контракті визначається строк найму, права, обов’язки і відповідальність директора, умови його матеріального забезпечення, умови звільнення його з посади, інші умови за погодженням сторін.

5.7.   Директор вирішує усі питання діяльності підприємства, з урахуванням обмежень, передбачених цим Статутом.

5.8.   До компетенції Директора відноситься:

5.8.1. забезпечення статутної діяльності Підприємства;

5.8.2. вирішення поточних питань роботи Підприємства;

5.8.3. вирішення внутрішніх кадрових питань;

5.8.4. вирішення питань матеріально-технічного забезпечення;

5.8.5. організація ведення обліку, звітності, внутрішнього контролю;

5.8.6. визначення умов оплати праці працівників Підприємства;

5.8.7. встановлення працівникам конкретних розмірів тарифних ставок, посадових окладів, персональних надбавок;

5.8.8. встановлення розмірів премій, винагород, доплат на умовах, передбачених колективним договором;

5.8.9. створення належних умов працівникам для високопродуктивної праці, додержання законодавства про працю, правил та норм охорони праці, техніки безпеки, соціального страхування;

5.8.10. забезпечення виконання Підприємством норм та вимог щодо охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання і відтворення природних ресурсів, а також забезпечення екологічної безпеки;

5.8.11. вчинення інших дій в порядку та межах, встановлених чинним законодавством України.

5.9.   Директор підзвітний Тростянецькій міській раді і виконує її рішення.

5.10. Директор має право без довіреності виконувати дії від імені Підприємства в межах чинного законодавства України. У разі відсутності директора його обов’язки виконує заступник директора або відповідна особа, визначена Власником в установленому порядку.

5.11. Директор та головний бухгалтер підприємства несуть персональну відповідальність за додержання порядку ведення і достовірності обліку та звітності.

6. ТРУДОВИЙ КОЛЕКТИВ ПІДПРИЄМСТВА

 

6.1. Трудовий колектив Підприємства складають фізичні особи, які своєю працею беруть участь у його діяльності на підставі трудових договорів.

6.2.   Трудовий колектив Підприємства формується на загальних засадах відповідно до вимог чинного законодавства України.

6.3.   Основною формою здійснення повноважень трудового колективу є загальні збори.

6.4.   Умови організації та оплати праці трудового колективу Підприємства, їх соціальний захист визначаються відповідно до вимог чинного законодавства України.

6.5. Відносини між адміністрацією Підприємства та трудовим колективом регулюються колективним договором та правилами внутрішнього трудового розпорядку.

6.6.   Загальні збори трудового колективу розглядають проект колективного договору та приймають рішення щодо схвалення або відхилення цього проекту.

6.7.   Трудовий колектив Підприємства провадить свою діяльність відповідно до Статуту, Колективного договору та посадових інструкцій згідно з чинним законодавством України.

 

7. КОНТРОЛЬ ЗА ДІЯЛЬНІСТЮ ПІДПРИЄМСТВА

 

7.1.   Контроль за окремими сторонами діяльності Підприємства здійснюють державні органи, на які, відповідно до чинного законодавства України, покладено контроль за сплатою податків та інших обов'язкових платежів, здійснення нагляду за безпекою виробництва та праці, протипожежною та екологічною безпекою, інші органи відповідно до законодавства України.

7.2.   Відносини Підприємства з органами державної влади і місцевого самоврядування регулюються відповідно до цього Статуту, Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про місцеві державні адміністрації", інших законодавчих актів України, які визначають компетенцію цих органів.

7.3.   Власний контроль за діяльністю Підприємства здійснює Тростянецька міська рада, шляхом перевірок всіх питань фінансово-господарської діяльності.

7.4.   На вимогу Власника підприємство зобов'язане проводити незалежну аудиторську перевірку фінансової звітності та бухгалтерського обліку.

 

 

8. ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

 

8.1.   Діяльність Підприємства припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам-правонаступникам (злиття, приєднання, поділу, перетворення, виділ) або ліквідації.

8.2.   Злиття, приєднання, поділ, перетворення та виділ здійснюються за рішенням Власника, або у випадках, передбачених законом, за рішенням суду або відповідних органів державної влади.

8.3.   Власник або суд призначають комісію з припинення діяльності Підприємства (ліквідаційну комісію, ліквідатора тощо) та встановлюють порядок і строки припинення діяльності Підприємства відповідно до чинного законодавства України.

8.4.   Виконання функцій комісії з припинення діяльності Підприємства може бути покладено на орган, що здійснює галузеве управління об’єктами спільної власності об’єднаної територіальної громади міста Тростянець, сіл Зарічного, Лучки, Кам’янки та Кам’янецького.

8.5.   У разі злиття Підприємства з іншою юридичною особою усі майнові права та обов’язки кожного з них переходять до юридичної особи, що утворена внаслідок злиття.

8.6.   У разі приєднання Підприємства до іншої юридичної особи, до останньої переходять усі її майнові права та обов'язки, а в разі приєднання одного або кількох юридичних осіб до Підприємства - до нього переходять усі майнові права та обов'язки приєднаних юридичних осіб.

8.7.   У разі поділу Підприємства, усі його майнові права і обов’язки переходять за розподільним актом (балансом) у відповідних частках до кожної з нових юридичних осіб.

8.8.   У разі виділення однієї або кількох нових юридичних осіб, до кожної з них переходять за розподільним актом (балансом) у відповідних частках майнові права та обов'язки Підприємству.

8.9.   У разі перетворення Підприємства в іншу юридичну особу усі її майнові права і обов'язки переходять до новоутвореної юридичної особи.

8.10. Підприємство може бути ліквідоване:

- за рішенням Власника;

- за рішенням суду про визнання недійсною державної реєстрації юридичної особи через допущені при її створенні порушення, які не можна усунути, а також в інших випадках, передбачених чинним законодавством України.

8.11. Підприємство є таким, діяльність якого припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про припинення його діяльності.

9. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ

 

9.1.   Зміни та доповнення до цього Статуту вносяться на підставі рішення Власника.

9.2.   Зміни та доповнення до цього Статуту підлягають державній реєстрації у порядку, встановленому чинним законодавством.