ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

II

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

22.12.2017/67а

Дата реєстрації:

21.12.2017

Проголосовано:

22.12.2017 12:28:16

Автор:

Хрістосова-Нечвоглод О.В.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 22.12.2017/67а



У К Р А Ї Н А



Тростянецька міська рада

2 сесія 7 скликання

(друге пленарне засідання)


 



Р І Ш Е Н Н Я


 

від 22.12.2017 року


м. Тростянець                              № _____

 

Про затвердження

Порядку призначення на посаду

керівників закладів освіти

Тростянецької міської ради

Сумської області





Відповідно до рішення 1 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради від 21.11.2017 року № 5 «Про затвердження структури, загальної чисельності апарату Тростянецької міської ради та її виконавчих органів», керуючись ст. 25, ст. 26, ст. 54 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 
міська рада вирішила:

 

1. Затвердити Порядок призначення на посаду керівників закладів освіти Тростянецької міської ради Сумської області (додається).

 

2. Дане рішення направити всім причетним виконавцям.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань освіти, культури і туризму, молоді і спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення Заяц О.Ю.

 

 

 
Міський голова                   Ю. А. Бова

 




 


Затверджено:

рішенням 2 сесії 7 скликання

(друге пленарне засідання)

Тростянецької міської ради

від «22» грудня 2017 р. №___


 

 


ПОРЯДОК

призначення на посаду керівників  закладів освіти

Тростянецької міської ради Сумської області


 

1. Загальні положення

 

1.1. Порядок призначення на посаду керівників навчальних закладів Тростянецької міської ради Сумської області (далі – Порядок) визначає механізм призначення на посаду керівників закладів освіти Тростянецької міської ради Сумської області (заклад освіти).

Порядок розроблено у відповідності до Кодексу Законів про працю України, Законів України „Про місцеве самоврядування в Україні“, „Про освіту”, „Про загальну середню освіту”, „Про дошкільну освіту”, „Про позашкільну освіту”, „Про запобігання корупції”, „Про захист персональних даних”, Порядку призначення на посаду керівників загальноосвітніх навчальних закладів державної форми власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 жовтня 2015 року № 827, Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом МОН № 930 від 06 жовтня 2010 року, із змінами, внесеними згідно з наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту № 1473 від 20 грудня 2011 року, наказом Міністерства освіти і науки від 08 серпня 2013 року № 1135.

1.2. Посаду керівника закладу освіти може займати особа, яка є громадянином України, вільно володіє державною мовою, має вищу педагогічну освіту на рівні магістра (спеціаліста), стаж педагогічної роботи не менше трьох років, та здатна за своїми діловими і моральними якостями, освітнім і професійним рівнем, станом здоров’я виконувати відповідні посадові обов’язки.

Не може бути призначена на посаду керівника навчального закладу особа, яка за рішенням суду визнана недієздатною або її дієздатність обмежена, і яка має судимість.

1.3. Призначення на посаду керівника закладу освіти здійснюється рішенням Тростянецькою міською радою (далі – Засновником) або уповноваженим ним органом шляхом укладення контракту за результатами конкурсного відбору строком на шість років (строком на два роки - для особи, яка призначається на посаду керівника закладу загальної середньої освіти вперше) на підставі рішення конкурсної комісії, що проводиться відповідно до цього Порядку (далі – конкурсний відбір).

 

 

 

 

2. Порядок конкурсного відбору керівника навчального закладу

 

2.1. Конкурсна комісія у своїй діяльності керується чинним законодавством України, у тому числі цим Положенням, та рішеннями, які приймаються безпосередньо конкурсною комісією.

2.2.Основними принципами діяльності конкурсної комісії є:

- законність;

- колегіальність прийняття рішень;

- обґрунтованість прийнятих рішень;

- рівність усіх претендентів;

- професійність її членів;

- прозорість, об'єктивність, неупередженість.

2.3. Персональний склад обраної конкурсної комісії та зміни до нього (за потреби) затверджується розпорядженням Засновника. Персональний склад конкурсної комісії формується не пізніше 30 днів після оголошення конкурсу на посаду керівника навчального закладу;

2.4. Конкурсний відбір складається з таких етапів:

- оголошення Тростянецькою міською радою про конкурсний відбір на посаду керівника навчального закладу;

- формування складу конкурсної комісії;

- подання документів кандидатами на посаду керівника навчального закладу;

- визначення учасників конкурсного відбору;

- визначення переможця конкурсного відбору;

- призначення Засновником.

2.5. Організацію та проведення конкурсного відбору, а також роботу конкурсної комісії забезпечує Тростянецькою міською радою.

2.4. Конкурсний відбір оголошується у разі:

- утворення нового навчального закладу;

- наявності вакантної посади керівника навчального закладу;

- прийняття рішення щодо припинення (розірвання) трудового договору (контракту) з керівником навчального закладу.

2.5. Оголошення про проведення конкурсного відбору оприлюднюються в місцевих засобах масової інформації (офіційних друкованих виданнях, на офіційних веб-сайтах Тростянецької міської ради та/або відділу освіти, навчального закладу, а також може поширюватися в будь-який інший спосіб) не пізніше ніж за 30 календарних  днів до початку проведення конкурсного відбору.

2.6. У оголошенні про проведення конкурсного відбору зазначаються:

- найменування і місце знаходження навчального закладу;

- найменування посади;

- кваліфікаційні вимоги до претендентів на посаду керівника навчального закладу;

- перелік необхідних документів, для участі в конкурсному відборі, строк та спосіб їх подання;

- строки проведення конкурсного відбору;

- прізвище, ім’я, по батькові, номер телефону та адреса електронної пошти особи, яка надає додаткову інформацію про проведення конкурсного відбору.

В оголошенні може міститися додаткова інформація, що не суперечить законодавству.

2.7. Строк подання документів для участі в конкурсному відборі складає 30 календарних днів з дня оприлюднення оголошення про проведення конкурсного відбору.

 

3. Склад, порядок формування і повноваження конкурсної комісії

3.1. Для проведення конкурсного відбору Тростянецька міська рада не пізніше дати завершення подання учасниками документів для участі в конкурсному відборі утворює конкурсну комісію у кількості 11 осіб, які мають право голосу та секретаря конкурсної комісії, який призначається з числа працівників відділу освіти і бере участь у засіданнях комісії без права голосу.

До участі у роботі комісії з правом дорадчого голосу можуть бути залучені представники громадських організації, об’єднань .

3.2. До складу конкурсної комісії, крім секретаря, включаються:.

- дві особи від Засновника;

- дві особи від трудового колективу (одна зі складу педагогічних працівників; одна особа зі складу обслуговуючого персоналу закладу освіти);

- одна особа від громадського об’єднання батьків учнів (вихованців) закладу загальної середньої освіти;

- дві особи від громадського об’єднання керівників закладів загальної середньої освіти відповідної адміністративно-територіальної одиниці (у разі наявності такого об’єднання).

До участі у роботі комісії з правом дорадчого голосу можуть залучатися представники громадських об’єднань та експерти у сфері загальної середньої освіти в кількості чотирьох осіб (обрані шляхом жеребкування).

3.3. Громадські організації та експерти у сфері загальної середньої освіти подають свої кандидатури Засновнику, який шляхом жеребкування визначає чотирьох кандидатів до складу конкурсної комісії. Засновник забезпечує онлайн-трансляцію жеребкування на своєму офіційному веб-сайті.

3.4. Для повноцінної роботи конкурсної комісії від кожної вищезазначеної категорії обираються по одній резервній особі.

3.4.1. Кандидатури до складу конкурсної комісії від педагогічного колективу закладу освіти, обираються на загальних зборах педагогічного колективу та визначаються з числа осіб, які є членами педагогічного колективу навчального закладу, на посаду керівника якого проводиться конкурсний відбір.

Рішення загальних зборів педагогічного колективу приймається закритим голосуванням більшістю голосів від числа членів педагогічного колективу, присутніх на загальних зборах.

3.4.2. Кандидатури до складу конкурсної комісії від обслуговуючого персоналу закладу освіти обираються на загальних зборах колективу та визначаються з числа осіб, які працюють в закладі освіті, на посаду керівника якого проводиться конкурсний відбір.

Рішення загальних зборів колективу приймається закритим голосуванням більшістю голосів від числа обслуговуючого персоналу, присутніх на загальних зборах.

3.4.3. Кандидатури до складу конкурсної комісії від Засновника:

1) Заступник міського голови з питань освіти, культури і туризму, молоді і спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення;

2) Керуюча справами (секретар) виконавчого комітету.

3.4.4. Кандидатури до складу конкурсної комісії від громадського об’єднання батьків учнів (вихованців) закладу загальної середньої освіти обираються на загальних батьківських зборах та визначаються виключно з числа батьків (осіб, які їх замінюють) дітей навчального закладу.

У голосуванні може брати участь один із батьків (осіб, які їх замінюють) учня школи.

Рішення загальних зборів батьків (осіб, які їх замінюють) дітей навчального закладу приймається закритим голосуванням простою більшістю голосів від числа присутніх на цих зборах.

3.4.5. Кандидатури до складу конкурсної комісії від громадського об’єднання керівників закладів загальної середньої освіти відповідної адміністративно-територіальної одиниці обираються на загальних зборах керівників та визначаються з числа осіб, які є членами громадського об’єднання.

Рішення загальних зборів керівників закладів освіти приймається закритим голосуванням більшістю голосів від числа членів громадського об’єднання, присутніх на загальних зборах.

3.5. Підставою для включення до складу конкурсної комісії кандидатур, затверджених від педагогічного колективу навчального закладу та від батьків (осіб, які їх замінюють) є протоколи загальних зборів педагогічного колективу закладу освіти та загальних зборів батьків (осіб, які їх замінюють) дітей закладу освіти з долученням списків присутніх на зборах.

3.6. У разі необхідності до персонального складу конкурсної комісії можуть вноситись зміни з урахуванням вимог Порядку.

3.7 Конкурсна комісія здійснює свою діяльність на засадах відкритості, публічності, прозорості, неупередженості, законності, рівності прав її членів, колегіальності прийняття рішень, незалежності, об’єктивності та обґрунтованості її рішень, недискримінаційного ставлення до кандидатів на зайняття вакантної посади керівника навчального закладу.

3.8. Членом конкурсної комісії не може бути особа, яка є близькою особою або членом сім’ї учасника конкурсного відбору.

3.9. Члени конкурсної комісії зобов’язані не допускати конфлікту інтересів під час проведення конкурсного відбору.

Перед початком розгляду документів, поданих кандидатами на участь у конкурсному відборі, член конкурсної комісії зобов’язаний повідомити про конфлікт інтересів та надати пояснення щодо обставин, які можуть перешкоджати об’єктивному виконанню ним обов’язків, про що зазначається в протоколі.

Член конкурсної комісії, який повідомив про конфлікт інтересів, участі в голосуванні не бере. Замість нього участь бере резервна особа.

3.10. Голова конкурсної комісії та заступник голови конкурсної комісії обираються членами конкурсної комісії з їх числа на першому засіданні комісії.

3.10.1. Голова конкурсної комісії:

організовує роботу конкурсної комісії;

приймає рішення щодо проведення засідань конкурсної комісії;

визначає дату і місце проведення засідань конкурсної комісії;

пропонує порядок денний засідань конкурсної комісії;

веде засідання конкурсної комісії;

несе персональну відповідальність за виконання покладених на конкурсну комісію функцій;

здійснює інші повноваження відповідно до законодавства.

3.10.2. Заступник голови конкурсної комісії виконує обов’язки голови конкурсної комісії у разі його відсутності.

3.10.3. Секретар конкурсної комісії:

забезпечує скликання за дорученням голови конкурсної комісії її засідання;

забезпечує он-лайн трансляцію конкурсу (за згодою сторін);

формує проект порядку денного засідань конкурсної комісії;

здійснює підготовку засідань конкурсної комісії;

виконує доручення голови конкурсної комісії, пов’язані з організацією проведення засідань конкурсної комісії;

веде і зберігає протоколи засідань конкурсної комісії та іншу робочу документацію;

бере участь у засіданнях конкурсної комісії без права голосу.

3.11. Тростянецький міський голова, секретар Тростянецької міської ради, начальник відділу освіти Тростянецької міської ради не можуть бути членами конкурсної комісії, але мають право бути присутніми на зборах педагогічного, батьківського колективів та засіданнях конкурсної комісії без права голосу.

3.12. Організаційною формою роботи конкурсної комісії є засідання. Засідання конкурсної комісії вважається правомочним у разі особистої участі в засіданні 2/3 від затвердженого складу (присутність секретаря конкурсної комісії у даному випадку не враховується). Не участь без поважної причини члена комісії не допускається.

3.13. Рішення конкурсної комісії вважається прийнятим, якщо за нього на засіданні комісії проголосувало не менше 5 осіб.

3.14. Рішення конкурсної комісії оформляється протоколом, який підписується головою та всіма членами конкурсної комісії, присутніми на засіданні. Член конкурсної комісії, незгодний з прийнятим рішенням, може письмово висловити свою окрему думку з відповідного питання, яка додається до протоколу засідання.

3.15. Особи, які не входять до складу конкурсної комісії, не мають права втручатися в її роботу.

3.16. Конкурсна комісія проводить перше засідання не пізніше трьох робочих днів після закінчення строку приймання документів від учасників конкурсного відбору.

3.17. Перше засідання конкурсної комісії відкриває її секретар, який виносить на обговорення та голосування питання щодо обрання голови конкурсної комісії та заступника голови конкурсної комісії.

3.18. Голова конкурсної комісії та заступник голови конкурсної комісії обираються шляхом таємного голосування простою більшістю голосів членів конкурсної комісії, присутніх на засіданні. Після обрання, голова конкурсної комісії продовжує засідання.

3.19. Бланк для голосування затверджується на першому засіданні конкурсної комісії. Бланк підписується начальником відділу освіти Тростянецької міської ради і головою конкурсної комісії та скріплюється печаткою відділу освіти Тростянецької міської ради.

 

4. Подання документів для участі в конкурсному відборі

 

4.1. Особа, яка виявила бажання взяти участь у конкурсному відборі, упродовж 30 днів з дня оголошення конкурсного відбору надає особисто або надсилає на електронну адресу відділу освіти до конкурсної комісії такі документи:

заяву про участь у конкурсному відборі із зазначенням контактного номеру телефону та адреси електронної пошти (додається);

згоду на обробку персональних даних відповідно до Закону України „Про захист персональних даних” (додається);

копію документа, що посвідчує особу;

копії документів про освіту та підвищення кваліфікації;

копію трудової книжки;

копію військового квитка (для військовозобов’язаних);

мотиваційний лист довільної форми.

4.2. Особа, яка подає документи, зазначені у п. 4.1. Порядку, відповідає за достовірність поданої інформації.

4.3. Претендент на участь у конкурсному відборі має право відкликати свою заяву та документи, зазначені у п. 4.1. Порядку, до кінцевого строку їх подання.

4.4. Усі матеріали роботи конкурсної комісії, у тому числі документи, зазначені у цьому Порядку, зберігаються у відділі освіти протягом п’яти років.

 

5. Визначення учасників конкурсного відбору

 

5.1. На першому засіданні конкурсна комісія розглядає документи, подані учасниками відповідно до п. 4.1 Порядку, на відповідність кваліфікаційним вимогам.

5.2. Особи, документи яких не відповідають встановленим вимогам, за рішенням конкурсної комісії до конкурсного відбору не допускаються.

5.3. Результати розгляду протягом одного робочого дня повідомляються претендентам на участь у конкурсному відборі електронною поштою чи іншим засобом зв’язку, особисто зазначеним у заяві.

 

6. Визначення переможця конкурсного відбору

 

6.1. Визначення переможця конкурсного відбору відбувається на другому засіданні конкурсної комісії, яке проводиться не раніше семи та пізніше десяти робочих днів з дати проведення першого засідання.

6.2. Секретар конкурсної комісії не пізніше як за три робочих дні до дня проведення другого засідання конкурсної комісії повідомляє учасників конкурсного відбору про час та місце проведення даного засідання.

6.3. На другому засіданні конкурсна комісія проводить співбесіду з кожним учасником конкурсного відбору, під час якої ознайомлюється з мотиваційним листом, висновком атестаційної комісії та заслуховує публічну презентацію проекту перспективного плану розвитку навчального закладу в короткостроковій (строком на один рік) та довгостроковій (строком на шість років) перспективах, у якому повинні бути чітко відображені заходи, що вживатимуться претендентом для підвищення ефективності діяльності навчального закладу та тестами по перевірці знань нормативно-правових актів галузі освіти.

6.4. перспективних планів розвитку навчального закладу в короткостроковій (строком на один рік) та довгостроковій (строком на шість років) перспективах на офіційному веб-сайті Тростянецької міської ради та/або відділу освіти.

6.5. Переможець конкурсного відбору визначається шляхом таємного голосування. Кожен член конкурсної комісії, присутній на другому засіданні комісії, має право віддати свій голос тільки за одного учасника конкурсного відбору. Голосування «Утримався» не допускається.

6.6. У разі рівного розподілу голосів проводяться консультації та оголошується повторне голосування. У випадку коли жоден з претендентів не набрав 5 голосів,з кола претендентів вибувають особи, які набрали найменшу кількість голосів.

Якщо на повторне голосування залишився один претендент і він не набрав п’ять голосів під час повторного голосування, конкурсний відбір визнається таким, що не відбувся.

У випадку зіпсованих або недійсних бюлетенів призначається переголосування, якщо ніхто з кандидатів не набрав 5 голосів.

У випадку повторного виявлення зіпсованих або недійсних бюлетенів голова комісії зобов’язаний провести вибори відкритим голосуванням.

6.7. Конкурсна комісія протягом одного робочого дня після закінчення конкурсу надає претендентам та відділу освіти висновок щодо результатів конкурсного відбору.

6.8. Кожен учасник конкурсного відбору має право протягом трьох робочих днів з дати отримання інформації про результати конкурсного відбору надати до відділу освіти обґрунтовані заперечення щодо визначення переможця конкурсного відбору.

6.9. Відділ освіти протягом п’яти робочих днів з дати проведення другого засідання конкурсної комісії подає до Тростянецької міської ради подання щодо затвердження кандидата на посаду на найближчій черговій сесії ради.

6.10. Конкурсний відбір визнається таким, що не відбувся, в разі, коли:

відсутні заяви про участь у конкурсному відборі;

жоден з претендентів не пройшов конкурсного відбору;

конкурсною комісією не визначено претендента.

Підставою для визнання конкурсного відбору таким,  що не відбувся, є рішення конкурсної комісії.

6.11. Якщо конкурсний відбір не відбувся, проводиться повторний конкурсний відбір відповідно до цього Порядку.