ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

III

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

04.01.2018/9

Дата реєстрації:

03.01.2018

Проголосовано:

04.01.2018 11:14:12

Автор:

Хрістосова-Нечвоглод О.В.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    3

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 04.01.2018/9



У К Р А Ї Н А



Тростянецька міська рада

3 сесія 7 скликання

 



Р І Ш Е Н Н Я



ПРОЕКТ



від 03.01.2018 року


м. Тростянець                              № _____

 

Про зміну назви та затвердження

Статуту комунального закладу

Тростянецької міської ради

«Спортивний клуб «Академія спорту»

в новій редакції

 

Відповідно до рішення 2 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради від 06.12.2017 року № 49 «Про безоплатне приймання бюджетних установ, закладів та майна спільної власності територіальних громад сіл та міста Тростянецького району до комунальної власності Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади», рішення 28 сесії 7 скликання Тростянецької районної ради від 29.11.2017 «Про безоплатну передачу бюджетних установ, закладів та майна спільної власності територіальних громад сіл та міста Тростянецького району до комунальної власності Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади» керуючись ст. 25, ст. 26, ст. 54, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 
міська рада вирішила:

 

1. Змінити назву комунального закладу Тростянецької районної ради «Районний спортивний клуб «Надія» на комунальний заклад Тростянецької міської ради Спортивний клуб «Академія спорту».

 

2. Внести зміни та затвердити «Статут комунального закладу Тростянецької міської ради «Спортивний клуб «Академія спорту» в новій редакції (додається).

 

3. Директору комунального закладу Тростянецької міської ради «Спортивний клуб «Академія спорту» забезпечити здійснення державної реєстрації Статуту в новій редакції, відповідно до норм чинного законодавства.

 

4. Дане рішення направити відділу державної реєстрації апарату Тростянецької міської ради, відділу правового забезпечення, комунальному закладу Тростянецької міської ради «Спортивний клуб «Академія спорту», відділу культури, туризмі молоді та спорту.

 

 

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань освіти, культури і туризму, молоді і спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення Заяц О.Ю.

 
Міський голова          Ю.А. Бова


ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням 3 сесії 7 скликання

Тростянецької міської ради

№____ від 04.01.2018  р.

міський голова

_______________Ю.А. Бова

 

 
 

 

СТАТУТ

 

КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ «СПОРТИВНИЙ КЛУБ

«АКАДЕМІЯ СПОРТУ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

м. Тростянець

2018 рік

 

1. Загальні положення



1.1. КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ «СПОРТИВНИЙ КЛУБ «АКАДЕМІЯ СПОРТУ» (далі – СК) створений на підставі рішення № 12 виконавчого комітету Тростянецькою районної ради народних депутатів від 10.01.1992, має цивільні права та обов'язки і у своїй діяльності керується Конституцією України, Законом України «Про фізичну культуру і спорт», іншими законодавчими актами України, постановами Верховної Ради України, актами Президента України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства молоді та спорту України, інших центральних органів виконавчої влади, рішеннями Тростянецької міської ради, та власним Статутом.

1.2. Повне найменування СК:

- українською мовою - КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ «СПОРТИВНИЙ КЛУБ «АКАДЕМІЯ СПОРТУ»;

1.3. Скорочене найменування підприємства:

- українською мовою – КЗ ТМР «СК «АКАДЕМІЯ СПОРТУ»

1.4. Юридична адреса СК: 42600, Сумська область, м. Тростянець, вулиця Кеніга, буд. 1.

1.5. СК є юридичною особою, має самостійний баланс, печатку, штамп, ідентифікаційний код, розрахунковий та інші рахунки в органах Державної казначейської служби, бланки, тощо.

1.6. Засновником та власником СК є Тростянецька міська об’єднана територіальна громада, в особі Тростянецька міська рада (надалі – Власник). СК підпорядкований, підзвітний Тростянецькій міській раді, а підконтрольний відділу культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької міської ради

1.7. Методичне керівництво в роботі СК здійснює відділ культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької міської ради.

1.8. СК вважається утвореним і набуває прав юридичної особи з моменту його державної реєстрації. СК самостійно приймає рішення і здійснює діяльність в межах своєї компетенції, передбаченої законодавством України та власним статутом.

1.7. СК для досягнення мети своєї статутної діяльності має право від свого імені укладати угоди, набувати майнові та особисті немайнові права, нести обов'язки, орендувати майно та об'єкти нерухомості, бути позивачем та відповідачем у суді.

1.8. Діяльність СК здійснюється на території Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади.

1.9. СК здійснює свою діяльність відповідно до чинного законодавства України та цього Статуту.

 

 

 

 

 

2. Структура СК

 

2.1. Структура СК та гранична чисельність розробляється його керівником та затверджується сесійним рішенням Засновника.

2.2. Структурними підрозділами закладу можуть бути секції та відділення, заклади, установи, організації.

 

3. Мета та предмет діяльності СК

 

3.1. Основною метою діяльності СК є організація фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи в колективах фізкультури, проведення масових фізкультурно-оздоровчих заходів та змагань на території громади, участь в обласних, республіканських та міжнародних змаганнях.

3.2. Основними завданнями СК є: 

3.2.1. Впровадження фізичної культури та спорту у щоденне життя жителів громади незалежно від віку з метою зміцнення їх здоров'я, залучення до здорового способу життя, досягнення високих результатів у спорті. 

3.2.2. Вирішення питань включення основних показників по фізичній культурі у плани економічного і соціального розвитку органів місцевого самоврядування, колективні договори підприємств та організацій, участь у підведенні підсумків. 

3.2.3. Планування подальшого розвитку фізичної культури та спорту на території громади. 

3.2.4. Вирішення разом з керівниками органів місцевого самоврядування. підприємств, установ та організацій питання створення та розвитку матеріально-технічної бази фізичної культури та спорту, організація реконструкції та ремонту спортивних споруд. 

3.2.5. Ефективне використання спортивних споруд. 

3.2.6. Надання допомоги в роботі фізкультурно-оздоровчих центрів, колективів фізкультури підприємств, установ та організацій територіальної громади. 

3.2.7. Проведення фізкультурно-оздоровчих заходів, свят, навчально-тренувальних зборів по підготовці збірних команд громади для участі в змаганнях, організація оздоровчої роботи за місцем проживання. 

3.2.8. Здійснення підготовки спортсменів-розрядників, проведення роботи по підготовці допризовної та призовної молоді до служби в Збройних Силах України. 

3.2.9. Організація підготовки і підвищення кваліфікації фізкультурних кадрів, роботи тренерських рад, суддівських колегій і федерацій по видам спорту. 

3.2.10. Надання допомоги в розвитку фізичної культури та спорту колективам загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, спортивних шкіл, оздоровчих таборів, підприємств, установ та організацій. 

3.3. СК відповідальний за організацію спортивно-масової роботи на території Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади. 

3.4. Наповнюваність окремих груп, секцій та об'єднань затверджується міським головою на основі проекту плану комплектування, поданого директором СК за попереднім погодженням начальника відділу культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької міської ради.

 

4. Матеріально-технічна база та фінансово-господарська діяльність

 

4.1. Майно СК складає рухоме та нерухоме майно, яке було прийняте у господарське відання для провадження комерційної діяльності від власника, а також основні та оборотні фонди, обігові кошти, матеріальні цінності, вартість яких відображається у його незалежному балансі і належить йому за правом господарського володіння, користування і розпорядження.

4.2. Фінансування СК здійснюється на основі затвердженого щорічного бюджету громади.

4.3. Додаткові джерела фінансування: 

- спонсорські та благодійні кошти; 

- кошти перераховані спортивними організаціями; 

- добровільні пожертвування від юридичних та фізичних осіб та інші кошти; 

- кошти від оренди приміщень; 

- кошти відповідних бюджетів у розмірі, передбаченому нормативами фінансування; 

- інші надходження, не заборонені чинним законодавством. 

4.4. Добровільні внески можуть бути як грошовими, так і матеріальними цінностями, шляхом передачі їх юридичними та фізичними особами з зарахуванням на баланс СК. 

4.5. СК у процесі провадження фінансово-господарської діяльності, як неприбуткова організація, не має права розподілу отриманих доходів (прибутків) або їх частини серед учасників, його членів, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов'язаних з ними осіб. 

4.6. Доходи (прибутки) СК використовуються виключно для фінансування видатків на його утримання, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених цим Статутом. 

4.7. Матеріально-технічна база СК включає: адміністративні приміщення та спортивні бази в тому числі, басейни, ігрові поля, спортивні зали, споруди тощо), оздоровчо-спортивні табори, підсобні приміщення, обладнання, засоби зв'язку, оргтехніку, транспортні засоби, зокрема спеціалізовані для навчально-тренувальної та спортивної роботи, майданчики, земельні ділянки, рухоме і нерухоме майно, що перебуває в її користуванні. 

4.8. Для здійснення фізкультурно-оздоровчої діяльності СК за відсутності власної спортивної бази можуть надаватися в користування безоплатно або на пільгових умовах спортивні об'єкти (спортивні споруди), культурні, оздоровчі та інші заклади за умови додержання санітарно-гігієнічних норм і непогіршення стану таких закладів. Порядок надання зазначених об'єктів (споруд) у користування визначається місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування відповідно до законодавства. 

4.9. СК може організовувати роботу своїх груп чи секцій у приміщеннях загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, підприємств, організацій, підліткових центрів за місцем проживання, на базі спортивних будівель і стадіонів після правового регулювання договірних відносин. 

4.10. В кошторис СК включаються кошти необхідні для його функціонування. Нарахування і виплата заробітної плати працівникам СК проводиться відповідно до штатного розпису. 

4.11. СК може мати фонд матеріального заохочення, який використовується на преміювання команд, спортсменів, які досягли високих спортивних результатів на районних, обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях, виплату винагороди та грошових допомог активістам фізкультурного руху громади та працівникам СК за підсумками роботи за звітний період. 

4.12. СК може надавати платні послуги відповідно до чинного законодавства України. 

4.13. СК здійснює бухгалтерський облік результатів своєї роботи, веде статистичну звітність про свою діяльність відповідно до вимог законодавства. 

4.14. Відповідальність за стан обліку, достовірності та своєчасної здачі бухгалтерської та іншої звітності покладається на директора та головного бухгалтера СК. 

4.15. Відчуження основних засобів (продаж, списання, передача з балансу на баланс, обмін, тощо) СК здійснюється відповідно до чинного законодавства України з дозволу міської ради. Одержані в результаті продажу основних засобів кошти є власністю територіальної громади та використовуються за рішенням міської ради. 

4.16. Контроль за фінансово-господарською діяльністю та використанням коштів здійснюється власником та іншими органами в межах своєї компетенції згідно з чинним законодавством України, в тому числі відділом культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької міської ради.

 

5. Права та обов'язки СК

5.1. СК має право: 

5.1.1. Самостійно планувати, організовувати і здійснювати свою діяльність, визначати основні напрямки свого розвитку у відповідності зі своїми завданнями і цілями. 

5.1.2. Користуватися пільгами, які, згідно з чинним законодавством України, надані закладам фізичної культури та спорту. 

5.1.3. Для підвищення якості своєї діяльності, за погодженням з відділом культури, туризму, молоді та спорту використовувати кошти, отримані СК в якості добровільних внесків або за рахунок надання платних послуг, згідно з затвердженим кошторисом. 

5.1.4. Самостійно укладати договори господарського характеру з суб'єктами підприємницької діяльності або іншими юридичними та фізичними особами.

5.15. Здійснювати зовнішньоекономічну діяльність відповідно до чинною законодавства України. 

5.1.6. За погодженням з власником приймати участь в діяльності асоціацій та інших об'єднань.

5.1.7. Співпрацювати з підприємствами, установами, організаціями всіх форм власності та громадськими організаціями фізкультурно-спортивної спрямованості, іншими об’єднаннями громадян, окремими громадянами в реалізації проектів щодо оздоровлення населення засобами фізичної культури і спорту.

5.1.8. Розробляти та затверджувати перспективні та поточні планові завдання фізкультурно-спортивних заходів.

5.1.9. Керівник СК таабо  відділ культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької міської розробляє і формуює штатний розклад, подає на погодження фінансовому управлінню Тростянецької міської ради та на затвердження виконавчому комітету Тростянецької міської ради.

5.1.10. Складати річний кошторис, який погоджується з фінансовим управлінням Тростянецької міської ради та затверджується міським головою.

5.1.11. Заключати господарчі та трудові угоди з підприємствами, організаціями, науковими закладами, кооперативами, навчальними закладами, приватними особами на виконання робіт, обстеження та розробок, підвищення кваліфікації кадрів, а також надання додаткових послуг.

5.2.   СК зобов’язаний:

5.2.1. Планувати свою діяльність з метою реалізації розвитку фізкультури та спорту на території громади.

5.2.2. Створювати необхідні умови для роботи трудового колективу.

5.2.3. Забезпечувати своєчасну сплату податків та інших відрахувань згідно з чинним законодавством України.

5.2.4. Розробляти і реалізовувати кадрову політику, контролювати підвищення кваліфікації кадрів.

5.2.5. Акумулювати грошові кошти, отримані від самостійної діяльності, та витрачати їх в інтересах СК і у відповідності із поставленими завданнями.

5.2.6. Здійснювати реконструкцію та капітальний ремонт основних фондів.

5.2.7. Забезпечувати своєчасне введення в дію придбаного обладнання, збереження основних фондів та інших матеріальних цінностей.

 

6. Управління СК

 

6.1 Управління СК здійснюється Засновником та відділом культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької міської ради.

6.2.   Безпосереднє керівництво СК здійснює його директор. Директором СК може бути призначена особа, яка є громадянином України, фахівцем  з вищою спеціальною освітою, досвідом  організаційної роботи, стажем роботи в фізкультур-спортивних організаціях, закладах не менше трьох років.

6.3.   Призначення директора СК (здійснюється на підставі рішення конкурсної комісії відповідно до Положення про проведення конкурсу на заміщення вакантних посад – керівників комунальних закладів культури Тростянецької міської ради Сумської області) і звільнення з посади директора Закладу здійснюється розпорядженням міського голови Тростянецької міської ради.

6.4.   Директор самостійно вирішує питання діяльності СК за винятком тих, що віднесені цим статутом до компетенції власника.

6.5.   Директор СК:

6.5.1. Здійснює керівництво СК, несе персональну відповідальність за виконання покладених на СК завдань, фінансовий і майновий стан СК, визначає ступінь відповідальності його працівників.

6.5.2. Діє без довіреності від імені СК, представляє його в усіх органах, установах, закладах і організаціях, підприємствах всіх форм власності.

6.5.3. Укладає господарські та інші угоди, видає довіреності, відкриває рахунки в установах банків.

6.5.4. Призначає на посади та звільняє з посад працівників СК.

6.5.5. Затверджує положення про структурні підрозділи та посадові інструкції працівників СК;

6.5.6. Розпоряджається коштами та іншими матеріальними цінностями відповідно до чинного законодавства та цього статуту.

6.5.7. Видає у межах своєї компетенції накази, обов’язкові для всіх працівників СК, організовує і контролює їх виконання.

6.5.8. Укладає колективний договір з профспілковим комітетом і несе відповідальність за його виконання.

6.5.9. Забезпечує виконання рішень загальних зборів трудового колективу;

6.5.10. Застосовує заохочення та накладає дисциплінарні стягнення на працівників СК.

6.5.11. Складає плани основних заходів, календар спортивно-масових заходів на рік.

6.5.12. Здійснює постійний контроль за фінансово-господарською діяльністю СК, згідно чинного законодавства.

6.5.13. Щорічно, за результатами фінансово-господарської діяльності СК, подає звіт директора СК та результати інвентаризації на затвердження сесії міської ради.

6.5.14. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством.

6.6.   Трудовий колектив СК складається з громадян, які приймають участь своєю працею в його діяльності.

6.7.   Повноваження трудового колективу СК реалізується загальними зборами працівників СК, що скликаються в міру необхідності, але не рідше двох разів на рік та через їх виборчий орган - профспілковий комітет, члени якого обираються у встановленому порядку терміном на 5 років.

6.8.   Загальні збори визнаються правомочними при участі в них більше ніж 2/3 працюючих членів трудового колективу. Рішення загальних зборів приймаються більшістю голосів від кількості присутніх, які брали участь в голосуванні, при наявності кворуму.

6.9.   Трудовий колектив СК:

6.9.1. Розглядає і затверджує колективний договір.

6.9.2. Розглядає і затверджує правила внутрішнього розпорядку.

6.9.3. Визначає і затверджує перелік і порядок надання працівникам соціальних пільг.

6.9.4. Бере участь у матеріальному і моральному стимулюванні праці.

 

7. Члени СК, їх права та обов'язки

7.1.Членами СК можуть бути підприємства, організації, установи, навчальні заклади, фізичні особи.

7.2.   Член СК має право:

7.2.1. Займатися в спортивних секціях, групах здоров'я, виступати в складі команди з будь-якого виду спорту, відвідувати тренажерні зали, користуватись спортивними спорудами та обладнанням.

7.2.2. Брати участь у фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходах, фізкультурних святах, виступати за команди свого колективу, збірної команди СК, громади в обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

7.2.3. Навчатися на курсах і семінарах.

7.2.4. Безкоштовно використовувати в установленому порядку спортивні споруди, інвентар та форму, обладнання СК.

7.3. Члени СК повинні:

7.3.1. Виконувати статутні вимоги.

7.3.2. Сприяти розвитку фізичної культури і спорту, пропаганді здорового способу життя.

7.3.3. Берегти спортивне майно та інвентар.

 

8. Ліквідація, реорганізація СК

8.1.   Рішення про ліквідацію чи реорганізацію СК приймається власником СК відповідно до чинного законодавства України.

8.2.   Ліквідація проводиться ліквідаційною комісією, призначеною засновником (власником) або уповноваженим ним органом, а у випадках ліквідації за рішенням суду - ліквідаційною комісією, призначеною цим органом.

З часу призначення ліквідаційної комісії до неї переходить повноваження щодо управління СК.

8.3.   Ліквідаційна комісія оцінює наявне майно СК, виявляє його дебіторів і кредиторів і розраховується з ними, складає ліквідаційний баланс і представляє його засновнику (власнику).

8.4.   Реорганізація СК відбувається шляхом злиття, приєднання, поділу, виділення, перетворення.

8.5.   У випадку реорганізації права та обов’язки СК переходять до правонаступників відповідно до чинного законодавства.

8.6.   У разі припинення діяльності СК (у разі його ліквідації, злиття, поділу, приєднання або перетворення) його активи повинні бути передані іншій неприбутковій організації відповідного виду або зараховані до доходів міського бюджету.

 

9. Прикінцеві положення

9.1.   Зміни та доповнення до Статуту вносяться рішенням Тростянецької міської ради.

9.2.   Зміни та доповнення підлягають державній реєстрації відповідно до вимог чинного законодавства.