ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

IV

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

30.11.2017/54

Дата реєстрації:

30.01.2018

Проголосовано:

30.01.2018 11:11:36

Автор:

Ковальова Н.А.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 30.11.2017/54



У К Р А Ї Н А





               Тростянецька міська рада     ПРОЕКТ  



 

4 сесія 7 скликання

 



Р І Ш Е Н Н Я


 

від 30.01.2018 року                             

м. Тростянець                                 №

 

Про звіт по виконанню плану

роботи міської ради за 2017 рік

 

         Згідно п.7 ч. 1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 
міська рада  вирішила:

 

1. Взяти до відома звіт секретаря міської ради Ковальової Н.А. про виконання плану роботи міської ради за 2017 рік.

 

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради Н.А.Ковальову.

 

 

 
Міський  голова           Ю.А. Бова


Шановні депутати!

 

         Вашій увазі пропонується звіт про виконання плану роботи Тростянецької міської ради за 2017 рік.

Міська рада працює сесійно. Впродовж  2017 року Тростянецька міська рада працювала згідно із затвердженим  планом роботи.

Так, за 2017 рік було проведено 19 сесій міської ради та 21 пленарне засідання, на яких прийнято 352 рішення до об’єднання територіальної громади та 171 рішення після об’єднання.

         З них позачергових засідань14, що на 6 засідань більше, ніж у попередньому році. Проведення позачергових засідань зумовлено було в основному необхідністю вирішення нагальних проблем міста, пов’язаних із створенням об’єднаної територіальної громади, прийняття до комунальної власності закладів освіти, внесення змін до бюджету, тощо.

Слід зазначити, що у 2017 році випадків, коли пленарне засідання міської ради не відбулося, не було. Це свідчить про злагоджену роботу депутатського корпусу міської ради.

На пленарних засіданнях було розглянуто із передбачених планом питань:





  1. звіт виконавчого комітету, виконавчого апарату та комунальних підприємств Тростянецької міськради по виконанню програми соціального і економічного розвитку міста за 2016 рік.




  2. Про звіт по виконанню плану роботи міської ради за 2016 рік.




  3. Про затвердження звіту про виконання міського бюджету за 2016 рік.




  4. Про звіт громадських організацій щодо реалізації у 2016 році соціальних проектів, що здійснювалися за фінансової підтримки міської ради.




  5. звіт виконавчого комітету, виконавчого апарату та комунальних підприємств Тростянецької міськради по виконанню програми соціального і економічного розвитку міста за 1 квартал, півріччя, 9 місяців 2017 року.




  6. Про затвердження звіту про виконання міського бюджету за 1 квартал, перше півріччя та 9 місяців 2017 року.




  7. Про міський бюджет на 2017 рік.





Також, міською радою у 2017 році були прийняті міські програми та рішення, які є важливими для розвитку територіальної громади міста:





  1. Про затвердження Положення про громадський бюджет (бюджет участі) у місті Тростянець.




  2. Про Програму благоустрою м. Тростянець на 2016-2020 роки.




  3. Про затвердження Програми фінансової підтримки, поповнення статутних фондів комунальних та дочірніх підприємств Тростянецької міської ради на 2016-2018 роки.




  4. Про міську Програму впорядкування та вдосконалення містобудівної та землевпорядної документації м. Тростянець на 2016-2017 роки.




  5. Про інвестиційну діяльність Тростянецької міської ради.




  6. Про затвердження Програми розвитку партнерства та міжнародної діяльності в місті Тростянець на 2017 – 2020 роки.




  7. Про затвердження програми забезпечення діяльності депутатів Тростянецької міської ради та органів самоорганізації населення на 2017-2020 роки.




  8. Про визначення пріоритетних напрямів соціальних проблем для вирішення у 2016 році в рамках конкурсу соціальних проектів.




  9. Про роботу міських дошкільних навчальних закладів та стан підготовки до нового навчального року.




  10. Про діяльність комунальних підприємств: «Тростянецькомунсервіс» , «Тростянецьке ЖЕУ», «Енерголюкс», «Чисте місто», «Міська ритуальна служба», «Бюро технічної інвентаризації».





Крім цього, міською радою у 2017 році було розглянуто хід виконання ряду міських програм, прийнятих раніше, внесені зміни до них, а також розглянуті інші питання, передбачені планом роботи ради, та прийняті відповідні рішення:





  1. Про виконання програми благоустрою м. Тростянець на 2016-2020 роки.




  2. Про розгляд звіту про здійснення державної регуляторної політики Тростянецькою міською радою у 2017 році.




  3. Про виконання Програми приватизації окремого індивідуально-визначеного майна комунальної власності Тростянецької міської ради на 2016 рік.




  4. Про стан виконання Програми забезпечення діяльності депутатів Тростянецької міської ради та вуличних комітетів на 2016-2016 роки та внесення змін до неї.




  5. Про стан виконання Програми розвитку партнерства та міжнародної діяльності в місті Тростянець 2014 – 2016 роки.




  6. Про хід виконання Програми поводження із твердими побутовими відходами м. Тростянець Сумської області на 2014-2018 роки.




  7. Про заслуховування інформаціїначальника Тростянецького відділу Охтирської місцевої прокуратури та начальника Тростянецького відділення поліції про стан законності,боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території м. Тростянець.





Засідання депутатських постійних комісій проводилися  згідно планів роботи міської ради. За 2017 рік  проведено 74 засідання постійних комісій міської ради, що на 11 засідань більше, ніж у 2016 році (63 засідання) із них:

Земельної                     - 16

Гуманітарної              - 13

Бюджетної                                   - 17

Комунальної                - 15

Мандатної                            - 13

         В основному це були засідання по розгляду питань, які виносилися на розгляд сесій міської ради, а також виїзні засідання постійних комісій, зокрема, земельної.

Проте, не зважаючи на значну кількість засідань постійних комісій, випадків  зриву засідань постійних комісій через відсутність кворуму у 2017 році не було.

         Засідання виконавчого комітету Тростянецької міської ради проводилися щомісячно, згідно Регламенту роботи виконкому та  плану його роботи  на 2017 рік.

За 2017 рік було проведено 32 чергових та позачергових засідань виконкому, прийнято 481 рішення виконавчого комітету до об’єднання та 51 рішення після об’єднання. Всі рішення були опрацьовані керуючою справами (секретарем) виконкому, направлені причетним виконавцям та за необхідності поставлені на контроль.

Із них в основному: надання матеріальної допомоги громадянам міста на поховання, надання матеріальної допомоги громадянам міста, затвердження тарифів, затвердження графіків роботи, присвоєння адреси земельним ділянкам та домоволодіння та ін.

На виконання власних (самоврядних) повноважень виконкомом Тростянецької міської ради прийнято 437 рішень, на виконання делегованих повноважень прийнято 95 рішень.

З метою активізації територіальної громади міста в процесі управління територією, протягом останніх десяти років  проводяться звіти міського голови перед громадою.

У лютому місяці 2017 року відбувся Звіт міського голови Бови Ю.А. перед громадою міста Тростянець «Про організацію та проведення звіту міського голови про роботу в 2016 році та публічного представлення інформації про виконання міського бюджету за 2016 рік».

У червні місяці 2017 року проведено громадські слухання в місті Тростянець Сумської області щодо обговорення проекту плану зонування території (зонінгу) міста Тростянець Сумської області.

Відповідно до розпорядження міського голови  № 62 від 29.06.2017 року  проведено громадські слухання в місті Тростянець Сумської області  про обговорення проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад.

15 жовтня 2017 року відбувся звіт міського голови Бови Ю.А. щодо результів діяльності на посаді впродовж за 12 років та планів на майбутнє Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади.

Що стосується роботи із органами самоорганізації населення, основними представниками яких у місті є квартальні, вуличні та будинкові комітети, для отримання більш ефективного результату по плануванню місцевого розвитку, місцевого бюджету, а також наведенню належного санітарного стану в місті, прибиранню територій вулиць і вирішення інших питань з головами вуличних комітетів проводилися збори у семи мікрорайонах (кварталах) міста.



У вересні 2017 року були проведені збори в 7 квартальних комітетах щодо звіту про виконані роботи за рахунок міського бюджету у 2017 році.



         Після створення Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади до міських квартальних комітетів додалось ще два. У грудні 2017 року на території сіл, що увійшли до складу ОТГ: Лучка, Зарічне, Кам’янка, Кам’янецьке, було проведено збори голів вуличних комітетів комітетів, де були визначені межі квартальних комітетів, складено та затверджено, шляхом голосування, план робіт по благоустрою території на 2018 рік.

         Органи самоорганізації населення отримали розширені повноваження, в тому числі і контрольні функції за роботами та послугами, що надаються комунальними підприємствами та підрядними організаціями.

         З метою залучення мешканців міста Тростянець до прийняття рішень про міський бюджет Тростянецька міська рада спільно із Тростянецькою районною організацією «Голос громади» реалізувала локальну ініціативу «Розроблення та впровадження власної моделі Громадського бюджету у м. Тростянець Сумської області», відібраної в результаті конкурсу, що був оголошений Фондом «Освіта для демократії» (Варшава, Польща), ВОМГО «Наше Поділля», Мережа «Громадські Ініціативи України» та Товариство Лева (Львів) в рамках  проекту «Сильні місцеві громади – ключ до успіху реформи місцевого самоврядування», котрий реалізується за підтримки Фонду міжнародної солідарності (SolidarityFund.PL) та співфінансується у рамках Польсько-канадської програми підтримки демократії, яка є програмою Фонду міжнародної солідарності, фінансованою урядами Канади та Польщі (у рамках Програми польської співпраці для розвитку Міністерства закордонних справ РП). У всіх квартальних комітетах було проведено обговорення проекту і, після врахування всіх пропозицій та зауважень, 12.10.2016 року рішенням 15 сесії 7 скликання №391 було затверджене «Положення про громадський бюджет міста Тростянець».



Впродовж грудня 2016 року та січня  2017 року були проведені збори  щодо звіту про виконані роботи за рахунок міського бюджету у 2016 році на благоустрій міста в межах визначених кварталів та погодження переліку видатків міського бюджету на благоустрій міста в межах визначених кварталів у 2017 році.



На виконання заходів даної ініціативи було проведено обговорення проекту і, після врахування всіх пропозицій та зауважень, 06.12.2017 року рішенням 2 сесії 7 скликання було затверджене «Положення про громадський бюджет Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади (в новій редакції)».



За 2017 рік головами вуличних та будинкових комітетів видано 680 довідок, а саме: 434– з місця проживання, 242 довідки – про наявність у громадян міста пічного опалення з метою отримання субсидії на тверде паливо, 4– про наявність особистого підсобного господарства.



         З метою профілактики та запобігання проявам злочинності на території міста впродовж 2017 року головами вуличних комітетів міста та депутатами міської ради було видано 57 характеристик громадянам міста для подання до органів суду, міліції, кримінально-виконавчої служби, а також до райвійськкомату, характеристик для вступу до вузів, які були завірені секретарем міської ради та керуючою справами виконкому.    





 



Секретар міської ради                                    Н.А.Ковальова