ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

V

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

08.02.2018/2

Дата реєстрації:

07.02.2018

Проголосовано:

08.02.2018 10:15:18

Автор:

Катриченко Є.І.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    3

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 08.02.2018/2



У К Р А Ї Н А



 


                              Тростянецька міська рада              ПРОЕКТ

5 сесія 7 скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я


 

від 08.02.2018 року

м. Тростянець                                 №_____

 

Про уповноваження міського голови

на підписання Меморандуму про співпрацю

 

Відповідно до статей 151, 117, 122 Земельного кодексу України, розпорядження Кабінету Міністрів України від 31.01.2018 № 60 “Питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад”, керуючись статтями 26, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,

 
міська рада вирішила:

 


  1. Уповноважити міського головуБову Юрія Анатолійовича підписати із Головним управлінням Держгеокадастру у Сумській області Тростянецької міської ради Меморандум про співпрацю при здійсненні заходів щодо передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади

  2. Дане рішення направити всім причетним виконавцям.

  3. Контроль за виконанням даного рішення залишаю за собою.


 

 
Міський голова     Ю.А.Бова


МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ

при здійсненні заходів щодо передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад

 

Головне управління Держгеокадастру у Сумській області в особі Усик Наталії Андріївни – начальника Головного управління Держгеокадастру у Сумській області, що діє на підставі Положення, затвердженого наказом Держгеокадастру від 17.11.2016 року № 308, та Тростянецький міський голова Бова Юрій Анатолійович, що виступає від імені об’єднаної територіальної громади та діє на підставі Законів України  «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про добровільне об'єднання територіальних громад», які далі разом іменуються Сторони, а кожний окремо – Сторона, уклали цей Меморандум про таке:

 

1. Мета та предмет Меморандуму

 

Предметом цього Меморандуму є організація співпраці Сторін з метою сприяння виконанню розпорядження Кабінету Міністрів України                від 31.01.2018 року № 60-р «Питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад».

Метою цього Меморандуму є визначення основних вимог та підходів, що застосовуватимуться при здійсненні заходів щодо передачі у комунальну власність Тростянецькій міській об’єднаній територіальній громаді земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності.

 

2. Засади співпраці

 

Задля досягнення мети цього Меморандуму Сторони домовляються про співпрацю на таких засадах:

- для звернення до Головного управління Держгеокадастру у Сумській області про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення  в комунальну власність Тростянецькій міській об’єднаній територіальній громаді. Тростянецька міська рада приймає відповідне рішення згідно з статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»;

передача земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність здійснюється за наказами Головного управління Держгеокадастру у Сумській області, яке здійснює розпорядження землями державної власності відповідно до повноважень, визначених статтею 122 Земельного  кодексу України, у якому зазначаються кадастровий номер земельної ділянки, її місце розташування, площа, цільове призначення, відомості про обтяження речових прав на земельну ділянку, обмеження у її використанні.

 

 

3. Організація співпраці

 

З метою реалізації цього Меморандуму Сторони здійснюють співпрацю та забезпечують виконання таких заходів:

Міський голова Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади від імені об’єднаної територіальної громади надсилає звернення до Головного управління Держгеокадастру у Сумській області, додатком до якого є рішення Тростянецької міської ради, про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 1204,8575 га у комунальну власність Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади.

Головне управління Держгеокадастру у Сумській області після завершення інвентаризації та реєстрацій права держави на земельні ділянки сільськогосподарського призначення в межах об’єднаної територіальної громади приймає рішення про передачу земельних ділянок із державної власності у комунальну власність, складає і підписує акт приймання-передачі таких земельних ділянок.

 

4. Взаємні зобов'язання

 

Сторони взаємодіють на принципах рівноправності, відкритості і доброчинності.

Сторони взаємодіють одна з одною з питань виконання пунктів даного Меморандуму через уповноважених представників, що делегуються Сторонами для розгляду поточних питань та проведення спільних заходів.

Сторони домовилися, що умови цього Меморандуму не є конфіденційними та можуть надаватися заінтересованим третім особам у разі необхідності.

Сторони беруть на себе зобов’язання забезпечити збереження переданих іншою Стороною для ознайомлення, розгляду та опрацювання документальних матеріалів іншої Сторони, повернути їх в цілісності і за першою вимогою.

Сторони домовились що після завершення інвентаризації площі земельних ділянок, які передаються у комунальну власність можуть бути уточнені.

Всі зміни та доповнення до даного Меморандуму оформлюються письмово та за згодою Сторін.

 

5. Прикінцеві положення

 

Сторони розглядають цей Меморандум як декларацію про наміри, що не призводять до юридичних чи фінансових наслідків або зобов’язань для будь-кого з них.

Відносини Сторін, які виникли у цьому Меморандумі, є виключно відносинами незалежних Сторін.

Кожна Сторона має право співпрацювати з третьою стороною з будь-яких питань, подібних до тих, які передбачаються цим Меморандумом.

Усі суперечки стосовно тлумачення і застосування положень цього Меморандуму будуть вирішуватися шляхом переговорів та консультацій між Сторонами.

Цей Меморандум набирає чинності з моменту його підписання і діє до 31.12.2018 року.

Дію Меморандуму може бути припинено за зверненням однієї із Сторін, а саме – через десять днів з дати отримання повідомлення відповідною Стороною, після чого Меморандум втрачає чинність, за винятком врегулювання питань, що виникли до того дня, в який Меморандум втратив чинність.

Текст Меморандуму складений українською мовою, у двох примірниках, по одному для кожної із Сторін, при цьому всі тексти мають однакову силу.

Вчинено 08.02.2018 року.

 

6. Підписи сторін

 


















від Головного управління Держгеокадастру у Сумській області    

 

              Н.А.Усик          .

ПІБ Керівника Головного управління
     
від Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади    

              Ю.А.Бова            .

                 ПІБ міського голови