ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

X

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

20.04.2018/15

Дата реєстрації:

19.04.2018

Проголосовано:

20.04.2018 11:02:23

Автор:

Бова Ю.А.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    23
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 20.04.2018/15



У К Р А Ї Н А





                                      Тростянецька міська рада                             ПРОЕКТ

                 10 сесія 7 скликання            

 

Р І Ш Е Н Н Я


 

від 20.04.2018 року


м. Тростянець                                 № ____

 

Про звіт виконавчого комітету,

виконавчого апарату та комунальних

підприємств Тростянецької міської ради

по виконанню Програми соціально- економічного

розвитку Тростянецької міської об’єднаної територіальної

громади  міста за 1 квартал 2018 року

 

Заслухавши і обговоривши доповідь міського голови Бови Ю.А. про роботу виконавчого комітету, виконавчого апарату, а також комунальних підприємств міської ради  по виконанню Програми соціально-  економічного розвитку Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади за перший квартал 2018 року, міська рада відмічає, що робота протягом даного періоду була направлена на вирішення питань забезпечення життєдіяльності міста та його населення: по підготовці міста роботи в осіннє-зимовий період, ремонту та утримання житлового фонду, систем водопостачання та водовідведення, будівництва об’єктів благоустрою, соціального захисту населення, дотримання правопорядку та законності на території міста, утримання на належному рівні закладів освіти, медицини, розвитку культури та збереження культурної спадщини, участь у реалізації проектів загальнонаціонального рівня, підвищення ролі громадських організацій міста у його житті. Враховуючи вищезазначене, та відповідно до п. 9, 22 ч. 1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 
міська рада вирішила:

 

         1. Доповідь міського голови Бови Юрія Анатолійовича по виконанню Програми соціально - економічного розвитку Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади  за перший квартал 2018 року взяти до відома.

 

         2. Виконкому міської ради та відділам апарату міської ради посилити контроль за виконанням Програми соціально - економічного розвитку Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади у другому кварталі 2018 року.

 

         3. Керівникам комунальних підприємств Тростянецької міської ради забезпечити особистий контроль за строками та якістю виконуваних даними підприємствами робіт.

 

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступників міського голови відповідно до розподілу обов’язків.





Міський голова     Ю.А. Бова

 


Додаток 1

до 10 сесії 7 скликання   

Тростянецької міської ради

№_____ від 20.04.2018 року

 

 

ДОВІДКА

про роботу виконавчого комітету, виконавчого апарату та комунальних підприємств міської ради по виконанню Програми соціально-економічного розвитку міста за І квартал 2018 року

 

         Проведення сесій міської ради та засідань виконавчого комітету

 

Основною формою роботи Тростянецької міської ради та її виконавчого комітету  є проведення сесій міської ради та засідань виконкому. Міська рада та міськвиконком працювали згідно із затвердженими  планами роботи на 2018 рік.

Так, за І квартал 2018 року було проведено 7 сесій міської ради та 9 пленарних засідань, на яких прийнято 243 рішення.

Проведенню сесій міської ради передують засідання депутатських постійних комісій, які  проводилися  згідно планів роботи комісій.

За І квартал 2018 року проведено  33 засідання постійних комісій міської ради, із них:

Земельної                    - 8

Гуманітарної              - 8

Бюджетної                                     - 4

Комунальної               - 5

Мандатної                    - 8

         Засідання виконавчого комітету Тростянецької міської ради проводилися щомісячно, згідно Регламенту роботи виконкому та  плану його роботи  на 2018 рік.

За звітний період було проведено 9 чергових та позачергових засідань виконкому, прийнято 296 рішень виконавчого комітету.

На виконання плану соціально-економічного розвитку міста за І квартал 2018 року було видано 49 розпоряджень міського голови з основної діяльності апарату міської ради. Також, міським головою проведено 12 нарад із працівниками апарату міської ради, 8 - із керівниками підвідомчих підприємств, 43 – інші наради проведені міським головою із приватними підприємцями, керівниками  підприємств міста, представниками районних служб, тощо.

        

Проведення Громадських слухань та звіту міського голови

 

Ефективність діяльності органів місцевої влади  значною мірою залежить від конструктивної її співпраці із громадськістю. Таке партнерство й забезпечення участі широких верств населення в процесі прийняття управлінських рішень є однією із основних передумов досягнення сталого розвитку територіальної громади. Особлива роль у цьому процесі належить громадським організаціям, головам вуличних комітетів, окремим соціальним групам населення міста.

У березні місяці 2018 року відбувся Звіт міського голови Бови Ю.А. перед громадою міста Тростянець «Про організацію та проведення звіту міського голови про роботу в 2017 році та публічного представлення інформації про виконання міського бюджету за 2017 рік».

 

Органи самоорганізації населення.

Діяльність голів вуличних комітетів

 

Голови вуличних комітетів – представники територіальної громади, один із основних механізмів місцевої демократії, одна із основ місцевого самоврядування.

У місті Тростянець станом на 01.04.2018 року головами вуличних та будинкових комітетів працює 216 осіб. Міськвиконком працює із ними із різних питань у тісній вз аємодії.

         За І квартал 2018 року головами вуличних комітетів видано 254 довідки, а саме: 201 довідку про наявність у громадян міста пічного опалення з метою отримання субсидії на тверде паливо, 53  довідки - з місця проживання.

З метою профілактики та запобігання проявам злочинності на території міста протягом 2017 року головами вуличних комітетів міста та депутатами міської ради було видано 17 характеристик громадянам міста для подання до органів суду, міліції, кримінально-виконавчої служби, а також до райвійськкомату, характеристик для вступу до вузів, які були завірені секретарем міської ради та керуючою справами виконкому.

Протягом І кварталу 2018 року Тростянецькою міською радою спільно із ГО «Голос громади» продовжувалася практика Активізації участі громадян м. Тростянець Сумської області у місцевому розвитку через створення квартальних комітетів та дієвої системи громадського моніторингу.

 В грудні місяці 2017 року рішенням міської ради № 101 «Про міський бюджет на 2018 рік» було виділено на 7 квартальних комітетів - 1 млн 50 тис. грн.

Після створення Тростянецької міської ОТГ до 7-ми квартальних комітетів додалось ще 2 в Кам’янському та Зарічненському старостинських округах на які додатково було виділено кошти.

Протягом грудня 2017 року та І кварталу 2018 року були проведені збори  щодо звіту про виконані роботи за рахунок міського бюджету у 2017 році на благоустрій міста в межах визначених кварталів та погодження переліку видатків міського бюджету на благоустрій міста в межах визначених кварталів у 2018 році.


           

Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків

 

На виконання пріоритетного напрямку у розвитку житлово-комунального господарства міста Тростянецькою міською радою ведеться  відповідна робота по удосконаленню та підвищенню якості обслуговування житлового фонду, розроблено заходи, що передбачали додаткове створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

На даний час створено і діє 4 об’єднання співвласників багатоквартирних будинків:

     1. 90-квартирний будинок по вул. Л.Татаренка, 77 «Тростянчанка» - із 2002 року.

     2. 90-квартирний будинок по вул. Відродження, 2а «Єдність»     - із 2002 року.

     3. 90-квартирний будинок по вул. Відродження, 5 «Колос» - із 2002 року.

     4. 24-квартирний будинок по вул. Б. Хмельницького, 24 «Дружба-2» - із 2007 року.

 

Загальний відділ  

 

Робота із соціально незахищеними верствами населення.

         З метою покращення матеріального стану незахищених верст населення міста та забезпечення їх соціального захисту,  за  І  квартал 2018 року  проведено обстеження матеріально - побутових умов   громадян міста згідно заяв, що надійшли до виконкому міської ради та надана матеріальна допомога  28 особам на суму 56500 грн.

               

на поховання –                                                   4 чол. на суму 1600 грн.;

працюючі –                                                        5 чол. на суму 40500 грн.;

пенсіонери -                                                       12 чол. на суму  7900 грн.;

безробітні -                                                                  4 чол. на суму  3500 грн.;

учасники   БД                                                         1 чол.  на суму 1000 грн.;

ліквідатори ЧАЕС                                                  1 чол.  на суму 1000 грн.

сім”я загиблого учасника АТО                             1 чол. на суму 1000 грн.

Всього за І квартал  2018 року  –  56500 грн.

 

Кадрова робота в апараті міської ради

 

Кадрова робота в апараті міської ради ведеться якісно і на належному рівні, згідно із чинним законодавством України. 

         Слід відмітити, що розстановка та комплектація кадрів у апараті міської ради проводиться тільки конкурсною комісією на заміщення вакантних посад на основі конкурсного відбору. За І квартал 2018 року  було проведено 20 засідань  конкурсної комісії.

    До роботи приступили:

  • Калініченко Альона Миколаївна – начальник фінансового управління;

  • Куц Юлія Олександрівна – начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту;

  • Егіазарова Наталія Геннадіївна – головний спеціаліст 1 категорії з питань культури, туризму та збереження культурної спадщини;


  • Гайдукович Світлана Григорівна – начальник відділу, заступник начальника фінансового управління;

  • Лапіна Світлана Іванівна - головний спеціаліст бухгалтер фінансового управління;

  • Кривошеїн Максим Петрович- спеціаліст 1 категорії з питань благоустрою, транспорту та зв’язку;

  • Скороходов Євгеній Сергійович – спеціаліст 1 категоріїз управління проектами, міжнародної діяльності та по роботіз проектами ДФРР;

  • Катриченко Євген Ігорович- начальник відділу комунальної власності і земельних відносин;

  • Федорець Наталія Іванівна – спеціаліст 1 категорії з питань комунальної власності;

  • Охріменко Вадим Костянтинович- спеціаліст 1 категорії з економічного розвитку та залучення інвестицій;

  • Євтушенко Сніжана Сергіївна - спеціаліст 1 категорії з питань культури і туризму;

  • Никоненко Віктор Іванович- начальник відділу житлово- комунального господарства, будівництва, благоустрою та енергетичного менеджменту;

  • Чухно Ольга Володимирівна -спеціаліст 1 категорії з контролю за дотриманням законодавства про працю та зайнятість населення;

  • Манченко Ольга Володимирівна - начальник відділуз питань державної реєстрації;

  • Кутах Олена Іванівна - державний реєстратормісця проживання та ведення реєстру;

  • Васильченко Олександр Анатолійович - начальник відділу «Інспекції з благоустрою м.ТротсянецьСумської області»;

  • Гончаренко СвітланаМиколаївна - спеціаліст 1 категоріїз питань загальної середньоїосвіти.


Відповідно до ст. 13 Закону України «Про службу в органах  місцевого самоврядування», Закону України «Про запобігання корупції» до 1 квітня 2018 року шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного  агентства з питань запобігання корупції  посадовими особами апарату міської ради були подані декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Відповідно до Закону України «Про очищення влади» проводиться перевірка осіб, які претендують на зайняття посад в органах місцевого самоврядування.

На офіційному сайті Тростянецької міської ради існує рубрика «Очищення влади», де розміщена законодавча база, нормативно - правові акти Тростянецької міської ради щодо проведення перевірки у міській раді, розміщений реєстр осіб, щодо яких здійснюється перевірка передбачена Законом України «Про очищення влади».

Апарат міської ради постійно підвищує свою професійну кваліфікацію дуже важливим фактором у покращенні кадрової політики є те, що працівники апарату міської ради  беруть участь у навчальних семінарах, тренінгах, круглих столах, зустрічах.

 

Участь працівників апарату міської ради, депутатів міської ради у навчальних семінарах за І квартал  2018 року

 































































































з/п
Дата Назва заходу,

місто проведення
П.І.Б спеціаліст,

який взяв участь
1. 01.02.2018 р. м. Суми, участь у семінарі на тему:

«Сучасні інструменти запобігання і протидії корупції»
Біловол А.Л.- керуюча справами виконкому.
2. 01.02.2018 р. м.Суми,  для участі  семінарі на тему: «Проблемні питання, які виникають під час державної реєстрації нерухомості» Манченко О.О. - державний реєстратор  прав на нерухоме майно.
3. 05.02.2018 р.

по

08.02.2018 р.
м. Київ, учать  у навчальному Поекті ЄС «Угода  мерів - Схід» на тему: «Розробка Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та кліматів, як запорука виконання зобов’язань Угоди Мерів» Сорока Д.Ю. - спеціаліст 1 категорії з питань транспорту, зв’язку  та енергетичного менеджменту.
4. 09.02.2018 р. м. Суми, участь у семінарі  з інспекторами праці виконавчих органів місцевого самоврядування  щодо порядку реалізації делегованих повноважень по здійсненню державного контролю за додержанням законодавства про працю Чухно О.В. - спеціаліст 1 категорії з контролю за дотриманням законодавства про працю та зайнятість  населення.
1 22.02.2018 р. по

23.02.2018 р.
м. Полтава, участь  у тренінгу «Активізація молоді  та жінок в розвитку територіальних громад Полтавської та Сумської областях» Жогло Т. В. – спеціаліст І категорії з управління проектами та міжнародної діяльності.
6. 21.02.2018 р.

по

23.02.2018 р.
м. Київ, участь у семінарі – тренінгу на тему: «Сучаснеі інструменти управління людськми ресурсами в органах місцевого самоврядування» Сергієнко О.І. – начальник загального відділу.
7. 20.02.2018 р. м. Київ, участь  у презентації концептуальних записок пілотних проектів ДПП Синявін М.В.- заступник міського голови.
8. 15.03.2018 р. по

16.03.2018 р.
с.Княжичі, участь в установчому семінарі на тему: «Безпечна громада» Скороходов Є.С. спеціаліст 1 категорії з управління  проектами, міжнародної діяльності  та по роботі з проектами ДФРР.
9. 21.03.2018 р.

 
м. Київ, участь у  конференції на тему: «Напрямки та шляхи розвитку міст України та об’єднаних територіальних громад» Бова Ю.А.- міський голова;

Синявін М.В.- заступник міського голови.
10. 21.03.2018 р.

по

23.03.2018 р.
м. Київ,  участь у конференції на тему: «Напрямки  та шляхи розвитку міст України та об’єднаних територіальних громад» та участь  в урбаністичному форумі на тему: «Як зробити  місто розумним. Креативним і комфортним» Заяц О.Ю. – заступник міського голови;

Вєтрова П.О.- начальник відділу  містобудування та архітектури.
11. 21.03.2018 р. м. Суми, участь у заході на тему:

« Роль малого та середнього підприємництва у розвитку активного та пізнавального туризму на Сумщіні»
Степанова Н.Г.- провідний спеціаліст  з котролю за місцевими податками і зборами, з питань підприємництва, регуляторної політики, торгівлі  та у справах захисту  прав споживачів.
12. 23.03.2018 р. по

25.03.2018 р.
м. Кривий Ріг, участьу форумі на тему: «Туристичний  потенціал громади,як каталізатор місцевої економіки» Бова Ю.А.- міський голова.

 
13. 29.03.2018 р. м. Київ, участь   у брифінгу Міністра культури України Євгена Нищука за темою: «Малі міста – великі враження» Бова Ю.А.- міський голова.

 
14. 29.03.2018 р. м. Суми, участь у семінарі  з інспекторами праці виконавчих органів місцевого самоврядування  щодо порядку реалізації делегованих повноважень по здійсненню державного контролю за додержанням законодавства про працю Чухно О.В.- спеціаліст 1 категорії з контролю за дотриманням законодавства про працю та зайнятість  населення.

 

Розгляд звернень громадян та

надання адміністративних послуг

за І квартал 2018 року

 

У Тростянецькій міській раді робота зі зверненнями громадян проводиться у порядку, визначеному Конституцією України, Законом України «Про звернення громадян» та іншими нормативно-правовими актами, що регламентують роботу зі зверненнями громадян.

        До міської ради за І квартал 2018 року надійшло звернень щодо надання адміністративних послуг - 2347, із них задоволено - 2080. Залишились на контролі - 238 звернень. Кількість відмов у наданні адміністративних послуг – 29.

За І квартал 2018 року Тростянецькою міською радою отримано та розглянуто 668 усних та письмових звернень, що у порівнянні з відповідним періодом  2017 року (568) на 100 звернень більше.

За 3 місяці 2018 року повторних звернень та неодноразових заяв не було.

Звернення до міської ради надходять, як безпосередньо від заявників, так і  від депутатів міської та районної рад. Таких звернень надійшло – 8, (в минулому році за відповідний період – 13).

Можливість визначити найгостріші проблеми, що порушують громадяни у своїх заявах, дає статистичний аналіз змісту звернень, який готується щомісяця до 15 числа. Аналіз за І квартал  2018 року показав наступне:

- з питань аграрної політики  надійшло - 131 звернення, що становить  19,6% від загальної кількості. У минулому році – 95 звернень (16,7%), що на 2,9% більше, ніж за відповідний період минулого року;

- з питань комунального та дорожнього господарства – 10, що становить 1,4%,  у минулому році 24 (4,2%), менше на 2,8% проти відповідного періоду минулого року;

- соціального захисту населення – 25 (3,7 %), що на  0,9% менше проти минулого року - 16 (2,8%);

- з житлових питань – 24 (3,5%), на 0,1% менше відповідного періоду 2017 року  - 21 (3,6%);

- захисту прав споживачів – 6 (0,8%), проти відповідного періоду минулого року  - 16 (2,8%);

- транспорту та зв’язку – 4 (0,5%), за відповідний період 2017 року 9 (1,5%).

Колективних звернень за І квартал 2018 року надійшло 6 (0,8%) (за 3 місяці 2017 року – 13 (2,2%), що на 1,4 % менше, ніж за відповідний період минулого року.

Як і в минулому році найгострішими залишаються питання продажу та оренди землі, благоустрою прибудинкових територій, ремонти під’їздів, ремонти дорожнього полотна, освітлення вулиць, ремонти шахтних колодязів.

Не менш гострою проблемою, з якою звертаються заявники, це отримання житла, кімнати в гуртожитку та поліпшення житлових умов.

Якщо мешканці міста звертаються з питанням, що не належить до компетенції міської ради, то їм надається роз’яснення щодо шляхів вирішення їх питань, а в разі необхідності, відправляються запити та клопотання до відповідних служб.

Особлива увага розгляду звернень громадян приділяється мало захищеним верствам населення.

За І квартал  2018 року до міської ради звернулись наступні категорії населення:

  • діти війни – 0, за 3 місяці2017 року – 7 (1,2%);

  • учасники бойових дій та члени сімей загиблих у війні – 3 (0,4%), у відповідному періоді мунулого року – 2 (0,5%);

  • інваліди загального захворювання – 1 (0,1 %), за 3 місяці 2017 року – 1 (0,1%);

  • інваліди ІІІ групи – 1 (0,1%), за відповідний період2017 року – 0;

  • багатодітні сім’ї – 0, у 2017 році  – 5 (0,8%);

  • учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС- 0, за відповідний період 2017 року – 2 (0,3%);

  • інші категорії – 663 (99,2%), за І квартал  2017 року – 383 звернення громадян (67,4%).


 

У розрізі питань щодо задоволення та вирішення проблем мешканців міста, аналіз показав наступне:

- задоволено 402 заяви (60,1% ), за відповідний період 2017 року – 347 (61%), що на 1% більше ніж у минулому році за даний період;

- дано роз’яснення по 134 заявах (20%), в минулому році за І квартал – 114 (20%);

- взято на контроль 132 (19,7%), за 2017 рік 107 (18,8%) проти відповідного періоду (-0,9% ).

Якщо питання, підняті у заявах громадян, не вирішуються належним чином, заявники мають змогу потрапити на особистий прийом до міського голови, його заступників, секретаря міської ради та керуючої справами виконкому.

За звітний період міським головою його заступниками, секретарем міської ради та керуючої справами виконкому було прийнято 168 осіб, що на 31 особу, більше ніж за відповідний період минулого року (137). На прийомі кожному заявнику надавалась допомога, аргументовані відповіді та роз’яснення.

За І квартал 2018 року видано довідок різного характеру – 1679, за відповідний період 2017 року – 2194 (-515).

З початку 2018  року  було видано 146 довідок - характеристик  для Тростянецького ВП ГУНП в Сумській області та актів обстеження місця проживання для УПФУ у Тростянецькому районі.

 

Відділ правового забезпечення

 

Відділ правового забезпечення апарату Тростянецької міської ради в своїй діяльності керується Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», іншими Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, розпорядженнями міського голови, рішеннями виконавчого комітету та міської ради.

Відділ правового забезпечення складається з трьох осіб – начальника відділу, спеціаліста І категорії (з правових питань і квартирного обліку) та спеціаліста І категорії (з правових питань).

Основним завданням відділу є організація правової роботи, спрямованої на правильне застосування, неухильне дотримання та запобігання невиконанню вимог актів законодавства, інших нормативних документів ради, а також її керівниками та працівниками під час виконання покладених на них завдань та повноважень.

Відділом проводиться аналіз відповідності вимогам чинного законодавства проектів рішень, розпоряджень, та інших документів правового характеру, що вносяться на розгляд комісій ради, правовий аналіз проектів рішень виконкому та сесії міської ради, проектів розпоряджень міського голови, надається практична допомога щодо усунення виявлених порушень.

Відділом постійно надається методична та практична допомога по застосуванню законодавства комунальним підприємствами, установам, закладам міської ради, розглядаються загальні юридичні питання спеціалістів апарату міської ради, відділу освіти, відділу культури, туризму, молоді та спорту, закладам освіти, медичним закладам та інших закладів, що виникають в процесі роботи.

Протягом І кварталу 2018 року було надано 459 усних консультацій.

Підготовлено та направлено 134 відповіді на звернення громадян, листи правоохоронних органів, відповідей на запити установ, підприємств, організацій.

Протягом І кварталу 2018 року проведено роботу по утворенню:

  • 3 комунальних закладів Тростянецької міської ради,

  • відділ культури, туризму, молоді та спорту,

  • фінансове управління.


       Проведено роботу по прийняттю до комунальної власності Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади:


  • 8 закладів освіти, медичного закладу, трудового архіву, ДЮСШ,


ПДТаЮ, музичної школи, бібліотеки і 4 її філії, краєзнавчий музей.

Відділ правового забезпечення у І кварталі 2018 року брав участь (як члени конкурсних комісій або мав право дорадчого голосу):

- у проведенні конкурсів на заміщення вакантних посад апарату Тростянецької міської ради;

- у проведенні конкурсів на заміщення вакантних клубних закладів відділу культури, туризму, молоді та спорту;

- у засіданнях адміністративної комісії (відділ правового забезпечення бере участь в роботі адміністративної комісії та комісії з конкурсного відбору суб’єктів оціночної діяльності);

- у засіданнях тендерного комітету (відділ правового забезпечення бере участь в роботі тендерного комітету та надає рекомендації структурним відділам Тростянецької міської ради консультації щодо утворення своїх тендерних комітетів та налагодження їх роботи);

- бере участь в інших заходах Тростянецької міської ради.

Відділом правового забезпечення в І кварталі 2018 року, як уповноваженим підрозділом з питань запобігання та виявлення корупції проведено навчання з суб’єктами декларування, щодо подання електронних декларацій.

За І квартал  2018 року відділом правового забезпечення взято участь у 23 судових засіданнях перших, апеляційних інстанціях з цивільного, адміністративного, господарського, судочинства.

Серед них:

  • справи про встановлення додаткового строку на прийняття спадщини;

  • про визнання бездіяльності та зобов’язання вчинити дії;

  • про скасування рішень Тростянецької міської ради;

  • про встановлення факту родинних відносин;

  • про визнання спадщини відумерлою;

  • про зобов’язання укласти договір та відшкодування збитків та ін.


Відділ розробляє та бере учать у підготовці цивільних та господарських договорів. Візує та перевіряє договори перед укладанням на дотримання вимог діючого законодавства. Готує повний пакет документів для підписання договорів, які мають нотаріальне посвідчення.

Відділом надаються консультації щодо надання відпусток працівникам, призначення та звільнення з роботи, порядок прийняття та скасування регуляторних актів. Спеціалістом  з правових питань і квартирного обліку здійснюється представництво інтересів дітей в суді, які потребують  опіки та піклування. Готуються всі необхідні документи.

Постійно ведеться робота із безхазяйним майном та відумерлою спадщиною.

З метою оперативнішої та ефективнішої роботи ведеться співпраця з органами державної влади, прокуратури, поліції, підприємствами та організаціями.

 

Квартирний облік

 

Відділом правового забезпечення постійно ведеться робота з квартирного обліку громадян.

Так станом на 01.01.2018 року при виконкомі знаходиться на квартирному обліку 509 сімей, із них по списках:

  • в загальних списках – 333 сім’ї;

  • в списках першочергового отримання житла – 76 сімей;

  • в списках позачергового отримання житла – 25 сімей;

  • в списках житлово - будівельного кооперативу – 75 сімей.


 Отримано громадянами 3 ордери на проживання в гуртожитку по вул. Заводська,1.

Робота адміністративної комісії

 

За І кваратл  2018 року було проведено 6 засідань адміністративної комісії при виконавчому комітеті Тростянецької міської ради, на яких розглянуто 7 справ про порушення законодавства України про адміністративні правопорушення, із них:

- 2 адміністративних матеріали, які надійшли з ВП ГУНП у Сумській області;

- 4 адміністративних матеріалів, які надійшли від спеціалістів Тростянецької міської ради;

- 1 адміністративний матеріал, який надійшов від інших посадових осіб, уповноважених на складання протоколів про адміністративні правопорушення.

 

ст.152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населенихпунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» – 5 чол., із яких:

4 чол. – накладено адміністративне стягнення у формі усного зауваження;

1 чол. – накладено штраф в розмірі  – 340 грн.:

         340  грн. – сплачено.

 

ст. 180 КУпАП  «Доведення неповнолітнього до стану сп'яніння» - 1 чол.;

1 чол. – накладено штраф в розмірі  – 102 грн.:

102  грн. – сплачено.

 

ст. 183 КУпАП «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» - 1 чол., із яких:

         1 чол. – справу закрито у зв’язку із закінченням строку накладення адміністративного стягнення;

         Всього за І квартал 2018 року:

  • акладено штрафу                                                                 - 442 грн.

  • плачено                                                                                  - 442 грн.


 

Відділ з питань державної реєстрації

 

Згідно штатного розпису відділ з питань державної реєстрації апарату Тростянецької міської ради складається з чотирьох осіб:

1) начальник відділу, державний реєстратор;

2) державний реєстратор речових прав на нерухоме майно;

3) державний реєстратор юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців;

4) державний реєстратор з питань реєстрації місця проживання та ведення реєстру;

5) державний реєстратор з питань реєстрації місця проживання та ведення реєстру.

Державний реєстратор речових прав на нерухоме майно здійснює роботу по наданню населенню зазначених нижче послуг:

- державна реєстрація права власності на нерухоме майно;

- державна реєстрація іншого речового права на нерухоме майно

(право  користування (сервітут);  право користування земельною  ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис); право забудови земельної ділянки (суперфіцій); право господарського   відання; право оперативного  управління; право постійного користування та право оренди(суборенди) земельної  ділянки); 

- державна реєстрація обтяження речового права на нерухоме майно;

- внесення змін до запису Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;

- скасування державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень;

- взяття на облік безхазяйного нерухомого майна;

  - надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме     майно.

Державними реєстраторами відділу у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно надано 786 адміністративних послуг (у тому числі 145 безкоштовних послуг у зв’язку зі звільненням від сплати згідно частини восьмої статті 34 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»), а саме:


  • надано 289 послуг щодо державної реєстрації права власності;

  • надано 317 послуг щодо державної реєстрації іншого речового права (права оренди земельної ділянки, права постійного користування, емфітевзису     тощо);

  • проведено 90 змін до записів у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно;

  • проведено державну реєстрацію скасування рішення державного реєстратора за 2 заявами та знищення нерухомого майна за 4 заявами;

  • видано 16 інформаційних довідок за запитами про надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.


До місцевого бюджету за результатами надання вищезазначених послуг надійшло коштів у сумі 76870,00 грн.

До Державного бюджету за результатами надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно надійшло 640,00 грн.

Державний реєстратор юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців здійснює роботу по наданню населенню зазначених нижче послуг:

- державна реєстрація фізичної особи, яка має намір стати підприємцем;

- державна реєстрація припинення юридичної особи в результаті злиття, приєднання, поділу, або перетворення;

- державна реєстрація припинення юридичної особи в результаті її ліквідації;

- державна реєстрація змін до відомостей про фізичну особу – підприємця, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців;

- державна реєстрація змін до відомостей про відокремлений підрозділ юридичної особи, що містяться в Єдиному державному реєстрі;

- державна реєстрація змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи;

- державна реєстрація припинення відокремленого підрозділу юридичної особи;

- державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за її рішенням;

- державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця у разі її смерті;

- державна реєстрація створення відокремленого підрозділу юридичної особи;

- державна реєстрація юридичної особи;

- державна реєстрація рішення про припинення юридичної особи, прийнятого її засновниками або відповідним органом юридичної особи, а у випадках, передбачених законом, - відповідним державним органом та  рішення про виділ юридичної особи.

У сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відділом надано 137 адміністративних послуг (у тому числі 99 безкоштовних послуг відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань»), а саме:


  • проведено 37 змін до Єдиного державного реєстру щодо відомостей про державну реєстрацію юридичних осіб;

  • проведено 19 змін до Єдиного державного реєстру щодо відомостей про державну реєстрацію фізичних осіб-підприємців;

  • зареєстровано підприємницьку діяльність 23 фізичних осіб-підприємців;

  • державна реєстрація юридичних осіб - 4;

  • припинено державну реєстрацію 22 фізичних осіб-підприємців;

  • проведено ліквідацію юридичної особи – 3;

  • розпочато процедуру припинення юридичної особи – 2;

  • надано 13 витягів на виконання запитів щодо надання інформації з Єдиного державного реєстру.


До місцевого бюджету за результатами надання вищезазначених послуг надійшло коштів у сумі 15276,00 грн.

До Державного бюджету за результатами надання інформації з Єдиного державного реєстру надійшло 1170,00 грн.

Державним реєстратором місця проживання та ведення реєстру відділу надано 784 адміністративні послуги, а саме:


  • здійснено реєстрацію/зняття з місця реєстрації громадян за 206 заявами;

  • складено 150 довідок про реєстрацію місця проживання особи;

  • складено 19 протоколів про адміністративне правопорушення;

  • надано 233 відповіді на запити стосовно надання інформації щодо місця реєстрації громадян;

  • прийнято 176 звернень громадян щодо зміни назви вулиці.


До місцевого бюджету за результатами надання вищезазначених послуг надійшло коштів у сумі 4476,58 грн.

Загалом, у І квартал 2018 року державними реєстраторами відділу з питань державної реєстрації надано 1707 адміністративних послуг (145 адміністративних послуг надано без стягнення адміністративного збору), за результатами яких 96622,58 грн. надійшло до місцевого бюджету та 1810,00 грн складають надходження до Державного бюджету.

 

ГУМАНІТАРНА СФЕРА ДІЯЛЬНОСТІ

 

                                        Опіка та піклування

 

За звітний період  було проведено 1 засідання опікунської ради, в результаті чого було прийнято 1 рішення та затверджено 1 подання на засіданні  виконавчого комітету щодо призначення особи опікуном.

 

Соціальне партнерство

 

На виконання рішень 54 сесії 6 скликання Тростянецької міської ради № 90 від 26.05.2015 року «Про затвердження Положення «Про міський конкурс соціальних проектів та програм неприбуткових організацій та створення конкурсної комісії» в новій редакції», 17 сесії 7 скликання № від 23 грудня 2016 року «Про визначення пріоритетних напрямів соціальних проблем для вирішення у 2017 році», керуючись ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в рамках конкурсу соціальних проектів», були визначені  такі напрями соціальних проблем:

  • охорона здоров’я та профілактика захворювань;

  • соціальна підтримка та адаптація інвалідів, безробітних,


малозабезпечених, багатодітних сімей та осіб похилого віку;


  • молодіжна політика;

  • розвиток місцевої ініціативи та місцевого самоврядування;

  • громадянська освіта, аматорська культура та спорт;

  • підвищення інформування громадськості та розвиток демократичних ЗМІ;

  • охорона довкілля;


-         збереження культурної спадщини;


  • розвиток туризму та посилення промоції міста.


Рішеннями 2 сесії  7 скликання (друге пленарне засідання) Тростянецької міської ради № 109, №110, №111 та №112 від 22.12.2017 року було погоджено фінансування соціальних проектів в 2018 році, що були відібрані в результаті конкурсу (БФ «Доброта», ГО «Спорт Тростянеччини», ГО «Сила і честь» та ГО «Голос громади Тростянеччини»), в обсязі 580 278,20 грн.

 

молодіжна політика

 

     Діяльність дитячої дорадчої ради (ДДР) при міському голові була відновлена у 2016 році із числа активної учнівської молоді (лідери шкільного самоврядування), як дорадчий орган міської влади.

     У звітний період двічі на місяць із членами ДДР відбувалися зустрічі, під час яких обговорювалися пропозиції до місцевих програм та бачення молоддю розвитку міста,  плани діяльності ДДР,  участь у молодіжних акціях та проектах. Систематично проводяться квартирники, святкові дискотеки, семінари та тренінги.

     У 2018 році вдруге проходить конкурс «Краща школа», який є унікальним по своєму формату. Конкурс складається з 11 етапів, у звітному періоді відбувся Кубок мера з КВК, підчас якого всі школи міста змагались звання найкмітливішого.

 

Розвиток фізичної культури і спорту

 

         Визначна подія відбулась 21-22 лютого 2018 року в житті нашого міста і області - Всеукраїнські змагання з зимового біатлону серед юнаків і дівчат. Після 25-річної перерви біатлон повернувся на тростянецьку землю. Близько 150 юних обдарованих спортсменів з усієї України підкорювали біатлонні траси Нескучного.

В підпорядкуванні відділу освіти знаходиться КЗ ТМР «Тростянецька дитячо-юнацька спортивна школа», яка виховує 216 спортсменів, які навчаються у 20 групах за напрямками «Дзюдо» (11 груп, 126 вихованців), «Бокс» (4 групи, 40 вихованців), «Легка атлетика» (5 груп, 50 вихованців). Протягом звітного періоду юні спортсмени здобули перемогу на обласному (І м – 6, ІІ м – 8, ІІІ м – 3) та всеукраїнському (ІІІ м – 1) рівнях.

Комунальний заклад ТМР «Спортивний клуб «Академія спорту» був створений у 04 січня 2018 року до його складу входить стадіон ім. Куца та спортивний зал «Локомотив».

В зв’язку зі зміною засновника були приведені до норм чинного законодавства установчі документи. Розроблений режим роботи об’єктів, складений графік тренувань з видів спорту: футболу, волейболу, баскетболу, гирьового спорту. Проведені добори дітей в навчально-тренувальні групи.

Учні СК «Академія спорту» прийняли участь у  обласних турнірах з футболу в м. Конотоп (2 місце тренер Коритник С.М.), в м. Краснопілля (1 місце тренер Коритник С.М.) в м. Суми (5 місце тренер Василенко І.І.).

Були проведені турніри з баскетболу: «Кубок «Академії спорту» серед дорослих і серед школярів (юнаки та дівчата).

Проведені обласні змагання з гирьового спорту.

В звітному період за кошти Тростянецької міської ради були проведені роботи по облаштуванню приміщень, а саме: ремонт внутрішніх приміщень адмінбудівлі стадіону, придбано офісні меблі, ноутбук, облаштувано інформаційними стендами приміщення адмінбудинку та спортзалу, створенно Дошку «Спортивна гордість Тросянеччини»,  придбано спортивну форму (футбольної) та інвентарь на загальну суму 162491,95 грн.

     В 2018 році заплановано розвиток футболу, створення футбольних команд «Тростянець-1», «Тростянець-2» та «Тростянець-3» для змагань в різних першостях. Заплановано продовження робіт по реконструкції стадіону ім. В. Куца загальною вартістю близько 5 млн. грн., що дасть можливість комфортних умов для гравців та глядачів змагань.

 

Освіта

 

  Мережу закладів освіти Тростянецької ОТГ станом на 01.04.2018 року становлять  6 закладів дошкільної освіти: два заклади – «Казка» та «Ромашка» мають статус ясла-садок, чотири  заклади  – «Калинка», «Білочка», «Веселка», «Дубравушка» – дитячий садок, Смородинський навчально – виховний комплекс: ЗОШ І-ІІ ступенів – ДНЗ, 6 закладів загальної середньої освіти; СШ І-ІІІ ступенів № 1, №2, № 3, №5, ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4, Кам’янська ЗОШ І-ІІІ ступенів та 2 заклади позашкільної освіти: КЗПО «Палац дітей та юнацтва» та ДЮСШ.

Функціонує 29 дошкільних груп («Казка» - 10 груп,  «Ромашка» - 7 груп, «Калинка» - 5 груп, «Білочка» - 3 групи, «Веселка» - 2 групи, «Дубравушка» – 1 група, Смородинський навчально – виховний комплекс: ЗОШ І-ІІ ступенів – ДНЗ- 1 група), із яких 3 - раннього віку, 26 - середнього та старшого дошкільного віку.

           Дошкільною освітою охоплено 1018 дітей, із них 840 відвідують заклади дошкільної освіти та дошкільну групу Смородинського НВК, 208 дітей охоплені соціально - педагогічним патронатом та консультаційними групами «Разом з мамою».

Відсоток охоплення дошкільною освітою складає 98%, що в порівнянні з минулим роком на 1,6% більше. Діти старшого дошкільного віку охоплені на 100%.

Середній показник відвідування дітей у І кварталі 2018 року склав 77%.  В порівнянні з минулим роком цей показник зріс на 3 %.

  Відповідно до рішення виконавчого комітету Тростянецької міської ради від 24.01.2018 року №107 «Про затвердження вартості харчування та встановлення плати для батьків за перебування дітей у закладах дошкільної освіти та дошкільній групі Смородинського НВК Тростянецької ОТГ», вартість харчування з 01 лютого 2018 року становить 22.00 грн. за 1 день;  плату для батьків встановлено в розмірі 60 % від вартості харчування на день (22.00 грн.) для дітей старшого дошкільного віку в розмірі 13 грн. 20 коп.

За період січень - березень 2018 року пільгою користувалися 149 дітей (діти із багатодітних сімей – 52 чол.;  діти-інваліди – 3 чол., із малозабезпечених сімей – 53 чол.,  діти-сироти – 12 чол., АТО - 29) забезпечені повноцінним харчуванням за пільгову плату (відповідно 50 та  100%).

Виконання норм харчування по Тростянецькій ОТГ  становить 96%. 

Загальною середньою освітою охоплено 2121 чол.

В закладах загальної середньої освіти 911 учнів 1-4 класів, дітей-сиріт, дітей з малозабезпечених сімей та дітей учасників АТО охоплено безкоштовним харчуванням.          

Триває підготовка до проведення зовнішнього незалежного оцінювання та державної підсумкової атестації,зареєстровані всі 215 випускників 11-х класів для складання ЗНО, виготовляється 167 свідоцтв (для випускників 9-х класів) та 215 атестатів (для випускників 11-х класів); із інформацією про складання ЗНО та ДПА ознайомлені всі заклади освіти.

Станом на 01.04.2018 року підвозом забезпечено 39 учнів: по 5 осіб із Зарічного і Мащанки до Тростянецької СШ І-ІІІ ст. № 1, 7 і 8 осіб, відповідно, із Криничного та Лісного до Тростянецької СШ І-ІІІ ст. № 5, 14 школярів із села Кам’янецького до Камянської ЗОШ І-ІІІ ст.

 

             Протягом І кварталу 2018 року створено міжвідомчий банк даних обдарованих дітей, що налічує 528 учнів (за напрямами: «Академічна обдарованість» – 133, «Інтелектуальна обдарованість» – 200, «Практично-перетворювальна обдарованість» – 4, «Художньо-естетична обдарованість» – 162, «Психомоторна обдарованість» – 29).

Переможцями ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів є 9 учнів, які посіли 11 призових місць. У ІV (всеукраїнському) етапі Захарченко Володимир (8 клас, Кам’янська ЗОШ І-ІІІ ступенів) здобув ІІ місце з біології, Дмитриченко Катерина (10 клас, Тростянецька СШ І-ІІІ ступенів № 5) – ІІІ місце з правознавства.

У ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Сумського територіального відділення МАН України Скребець Євгенія (10 клас, Тростянецька СШ І-ІІІ ступенів № 2) має І місце.

Переможцями є учні закладів загальної середньої освіти і в інших конкурсах:

- ІІІ (обласний) етап Міжнародного конкурсу з української мови                   ім. П. Яцика – ІІ місце (Ложечник Ростислав, 5 клас Тростянецької СШ І-ІІІ ступенів № 1);

- V (всеукраїнський) етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т. Шевченка – ІІІ місце (Хоменко Сніжана, 6 клас Тростянецької СШ І-ІІІ ступенів № 3);

- Всеукраїнський конкурс творчих робіт учнівської та студентської молоді ім. М. Гоголя – диплом ІІІ ступеня в номінації «Літературна творчість» (Сотнікова Неоніла, 9 клас Тростянецької СШ І-ІІІ ступенів № 1), диплом ІІІ ступеня в номінації «Мистецтвознавство» (Максак Яна, 9 клас Тростянецької СШ І-ІІІ ступенів № 3);

- Всеукраїнський конкурс «Моя майбутня професія: планування і розвиток» (Арнаутов Кирило, 10 клас, Тростянецька СШ І-ІІІ ступенів № 2) – увійшов до 50 фіналістів.

Серед педагогічних працівників у фахових конкурсах перемоги здобули:

- Слєдзєвський Ю. Б. – ІІІ місце в обласному етапі естонсько-українського проекту «Міксіке» (змагання з усного рахунку Прангліміне);

- Столяренко Л.М. – І місце у Всеукраїнському конкурсі навчальних матеріалів (за підсумками січня 2018 року), у рамках освітнього проекту «На Урок».

            Станом на 01.04.2018 року в закладах загальної середньої освіти навчається 60 дітей з особливими освітніми потребами із них: 35 дітей з інвалідністю, які безперешкодно відвідують заклади освіти і 25 дітей з особливими освітніми потребами на індивідуальній формі навчання (з них 8 дітей за станом здоров’я навчаються вдома).

Проводиться робота по  відкриттю інклюзивно-ресурсного центру з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на  освіту. 

Мережа закладів позашкільної освіти Тростянецької міської ОТГ представлена КЗПО ТМР «Палац дітей та юнацтва» та КЗ ТМР «Тростянецька дитячо-юнацька спортивна школа».

Позашкільна освіта, яку надає  педагогічний колектив КЗПО ТМР «Палац дітей та юнацтва» забезпечує організацію змістовного дозвілля та розвитку творчого потенціалу дітей і молоді.

          У 153 групах Палацу навчаються 2178 гуртківців віком від 4 до 21 року. Із них: 199 – дошкільники, 1979 – молодь. Для реалізації інтересів, здібностей та нахилів дітей забезпечена робота 4-х відділів – художньо-естетичного виховання (35 гуртків, 510 вихованців), декоративно-прикладного мистецтва (32 гуртки, 458 вихованців), спортивно-масової роботи (32 гуртки, 448 вихованців), технічної творчості (32 гуртки, 462 вихованці), школа раннього розвитку  «Паросток» (22 групи, 300 вихованців). Гуртківці протягом І кварталу 2018 року взяли участь у 25 обласних (гран-прі – 3, І м – 7, ІІ м – 23, ІІІ – 17), 10 всеукраїнських (гран-прі – 1, І м – 3, ІІ м – 4, ІІІ – 4) та 5 міжнародних конкурсах (І м – 7, ІІ – 5, ІІІ м – 2) змаганнях, фестивалях.

З метою забезпечення організованого проведення оздоровчої кампанії у 2018 році,  додержання законодавства щодо оздоровлення та відпочинку дітей протягом   І кварталу відділом освіти Тростянецької міської ради була проведена робота щодо визначення прогнозованих показників оздоровлення та відпочинку дітей.

Таким чином, оздоровчо-відпочинковими послугами влітку 2018 року планується забезпечити 1063 дитини закладів освіти Тростянецької міської ради, що становить 50,1 % від загальної кількості дітей віком від 7 до 17 років.

Дані послуги будуть надані дітям пільгових категорій:

  • дітям-сиротам та дітям позбавлених батьківського піклування;

  • дітям з інвалідністю;

  • дітям з багатодітних та малозабезпечених сімей;

  • дітям, які перебувають на диспансерному обліку;

  • дітям учасників антитерористичної операції на Сході України;

  • дітям внутрішньо - переміщених осіб;

  • талановитим та обдарованим дітям.


Також, заплановано придбання путівок для дітей пільгових категорій до заміських таборів оздоровлення та відпочинку. Таким чином, оздоровчо-відпочинковими послугами у 2018 році планується охопити 1103 дитини (52%), з яких у пришкільних таборах – 1063 дитини (50,1%).

Крім цього, направлено для оздоровлення на ІІІ тематичну зміну до ДП України «Міжнародний дитячий центр «Артек» дві дитини сироти.

          З метою забезпечення безпеки закладів освіти було встановлено охоронну сигналізацію протягом лютого - березня 2018 року на що використано   220 тис. грн. Вартість цих  послуг в місяць складає  4900 тис. грн. Економія по заробітній платі в місяць складає 110 тис.

         В І кварталі 2018 року для усіх закладів освіти  відповідно до кошторисних призначень придбано за кошти міського бюджету миючі та дезинфікуючі, медикаменти  на суму близько 70,3 тис. грн.,  крейду автозапчастини для шкільного автобуса, енергозберігачі лампи, посуд на загальну суму 37 тис., встановлено вікна на суму 237,5 тис. Розпочато роботи по заміні електропроводки в СШ № 1, 2, 5, замінено лампи в спортивному залі СШ № 2 на енергозберігаючі, частково замінено водопровідні та каналізаційні труби в СШ № 5, ремонт каналізації по Кам’янській ЗОШ,  проведено ремонт електроплит по СШ № 1, 2, 3. На дані роботи використано 86,8 тис. грн.   

 

                                                             Культура

 

         З 04.01.2018 року був створений відділ культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької міської ради.

         У його підпорядкуванні перебувають наступні  клубні заклади:

-        Культурно – дозвіллєвий комплекс «Тростянецький»;

  • Міський клуб «Ветеран»;

  • Цукрозаводський клуб;

  • Радомлянський клуб;

  • Смородинський клуб;

  • Лучанський сільський клуб;

  • Камянський сільський будинок культури;


-        Гаївський клуб (наразі не працює).

А також  комунальні заклади:

-         «Тростянецька публічна бібліотека»;

-         «Тростянецька дитяча музична школа»;

-         «Тростянецький краєзнавчий музей»;

-         Спортивний клуб «Академія спорту».

 

Клубний заклад

Тростянецької міської ради

Культурно-дозвіллєвий комплекс «Тростянецький»

 

Культурно-дозвіллєвим комплексом «Тростянецький» за звітний період було проведено певний обсяг робіт згідно наступних напрямків діяльності:

  • проведення екскурсій;

  • сприяння у проведенні круглих столів, громадських слухань, конференцій, семінарів тощо;

  • проведення міських свят;

  • організація урочистих шлюбних обрядів;

  • реалізація сувенірної продукції;

  • організація роботи катка та прокат ковзанів на спортивному майданчику;

  • користування спортмайданчиком (антивандальні тренажери).


Культурно-дозвіллєвим комплексом «Тростянецький» у звітному періоді було проведено 14 святкових заходів  серед яких концерт класичної музики Л. Футорської та М. Головко.

Щодо реалізації сувенірної продукції, то проаналізувавши її обсяги (малюнок 1, 2), необхідно відмітити, що даний показник сезонний і залежить від проведених в місті фестивалів та заходів.

 

Реалізація сувенірної продукції за І квартал 2017-2018 р.р., грн.

 



Малюнок 1.

 

Сувенірної продукції за I квартал 2018 року продано на суму 3380,00 грн., що в порівнянні з минулим роком меньше на 7884,00 грн., спричинено меньшою кількістю туристів в зв’язку з несприятливими погодними умовами.

 

Обсяг реалізації сувенірної продукції, І квартал 2017-2018 р.р., грн.

 



 

Малюнок 2.

 

Перелік додаткових послуг, що надаються культурно - дозвіллєвим комплексом «Тростянецький»:

 

















































Кількість та сума, грн., I квартал 2017-2018 р.р. 2017 р. 2018 р.
Оренда приміщення та садиби Л.Є.Кеніга для проведення урочисто-шлюбних обрядів Місцеві та районні жителі 22х150=3300,00 -
Мешканці інших міст 9х250=2250,00 -
Відеозйомка в приміщенні головного будинку садиби Л.Є.Кеніга 50х50=2500,00 9х100=900
Фотографування в приміщенні головного будинку садиби Л.Є.Кеніга для дорослих 358х8=2864,00 30х20=600
Фотографування в приміщенні головного будинку садиби Л.Є. Кеніга для дітей 8х4=24 2х10=20
Додаткові послуги 7х50=350 1х100=100
Використання приміщення та обладнання для заходів неполітичного та некомерційного призначення 16х100=1600,00 1х200=200
Всього надійшло від додаткових послуг 13140,00 1820,00



 

Сума доходу від додаткових послуг в порівнянні з минулим роком зменшилась на 11320,00 грн., в зв’язку із зменшенням надходжень від використання приміщення та обладнання для заходів некомерційного та неполітичного призначення. Надходження від інших додаткових послуг зменшено в середньому в 2 рази, це пов’язано із зменшенням кількості туристів з інших міст до Тростянця.

 

Порівняльний загальний аналіз відвідування головного будинку садиби Л.Є.Кеніга та експозиції «Музей шоколаду» в звітному періоді:

 



















































































Вид послуги Категорії осіб Кількість та сума, грн., 1 квартал 2017 року Кількість та сума, грн., 1 квартал 2018 року
Індивідуальне відвідування садиби Л.Є.Кеніга з оглядом експозицій Дорослі 178х8=1424,00 113х20=2260
Діти 314х4=1256,00 5х10=50
Пенсіонери 6х4=24,00 -
Безоплатні: Дорослі 17 -
Діти 17 61
Пенсіонери - -
Відвідування експозиції «Музей шоколаду» Дорослі 211х15=3165,00 155х20=3100
Діти 338х8=2704,00 35х10=350
Пенсіонери 9х8=72,00 5х10=50
Безоплатні: Дорослі 32 -
Діти 119 71
Пенсіонери - -
Загальна кількість осіб 1241 осіб 445 особи
Всього на суму 8645,00 грн. 5810,00 грн.



 

В порівнянні з минулим роком кількість туристів по КЗ ТМР КДК «Тростянецький» зменшилось на 796 туристів, на загальну суму 2835,00 грн., це пов’язано з несприятливими погодними умовами, що не давало можливості приїздить туристам з інших міст до Тростянця.

По спортивному майданчику у парку ім. П.І.Чайковського послуга прокат чоловічих, жіночих та дитячих ковзанів за I квартал 2018 року складає 2234 раз на суму 33510,00грн., що в порівнянні з минулим роком більше на 143 рази. Збільшення даного показника зумовлено сприятливими для даного виду послуг погодними умовами.

За звітний період КЗ ТМР КДК «Тростянецький» було поліпшено якість надання послуг по прокату ковзанів, а саме: всі ковзани відремонтовано та наточено.

 
ПОРІВНЯЛЬНА ДИНАМІКА

прокату ковзанів на спортивному майданчику

у парку  ім. П.І. Чайковського за I квартал 2017-2018 р.р.

 



 

 

Клубний заклад

Тростянецької міської ради «Міський клуб «Ветеран»

 

«Міський клуб «Ветеран» має задовільну матеріально - технічну базу, а саме музичні інструменти, аудіотехніку, біл’ярдний стіл, набори настільних ігор, два комплекти сценічних костюмів для хору, костюми для жіночого ансамблю.

В клубному закладі  «Міський клуб «Ветеран» працює 5 колективів художньої самодіяльності: народний хор «Ветеран» - 26 осіб; чоловічій ансамбль – 12 осіб; жіночий ансамбль – 12 осіб; соло – вокальний гурток – 19 осіб; фольклорний ансамбль – 10 осіб.

          Заняття та репетиції відбуваються щотижня згідно графіку роботи.

На базі міського  клубу  «Ветеран» працюють клуби любителів шахів – керівник Заяц А.М.  та любителів шашок – керівник Торяник О.П. Щовечора в клубі збираються любителі більярду, доміно, переглядають телепрограми, фільми, читають газети.

         У звітному періоді колективом міського клубу були проведено 9 тематичних заходів.

 

 

 

Клубний заклад

Тростянецької міської ради «Цукрозаводський клуб»

 

Осередком культури в цукрозаводському мікрорайоні є клубний заклад, який із задоволенням відвідує населення міста. Глядацький зал розрахований на 265 місць. У клубному закладі функціонує колектив художньої самодіяльності, гуртки: декоративно-ужиткового мистецтва, драматичний, сольного співу, крою та шиття, комп’ютерний, з тенісу, курси комп’ютерної грамотності для людей старшого віку.

         Гуртки відвідують, як діти так і дорослі. Гурток крою та шиття – 15 дітей, 6 дорослих, гурток декоративно-ужиткового мистецтва – 28 дітей, гурток драматичний – 10 дітей, 7 дорослих; гурток сольного співу – 5 дітей, гурток з тенісу – 26 дітей, 6 дорослих, гурток комп’ютерний – 12 дітей, 3 дорослих, вокальний ансамбль – 14 осіб, жіночий ансамбль – 8 осіб.

Заняття та репетиції відбуваються згідно графіків роботи.

У звітному періоді колективом клубного закладу було проведено 17 тематичних заходів.

 

Клубний заклад

Тростянецької міської ради «Радомлянський клуб»

 

         В клубі працює 5 гуртків: вокальний, драматичний, художнього читання,  танцювальний гурток та «Народна вишивка». Заняття гуртків та репетиції відбуваються згідно графіків роботи. Кількість осіб, що відвідують гуртки – 35 чол.

          У звітному  періоді  було проведено 14 заходів.

 

Клубний заклад

Тростянецької міської ради «Смородинський клуб»

 

      В клубному закладі функціонують вокальний ансамбль «Зорецвіт», дитячий фольклорний ансамбль «Квіти життя» та 4  гуртка, такі як:

- Гурток декоративно – прикладного мистецтва – 15 осіб.

- Гурток сольного співу – 6осіб.

- Гурток художньогочитання – 6осіб.

- Драматичний гурток - 8 осіб.

   Зайняття та репетиції проводяться згідно графіків роботи клубу.

У звітному періоді колективом клубного закладу було проведено  22 тематичних та розважальних заходи.

 

Клубний заклад

Тростянецької міської ради «Лучанський сільський клуб»

 

         В клубі працює 2 гуртка, заняття яких проводяться щотижня. Заняття театрального гуртка проводяться у вівторк та четвер, які відвідують 7 дітей. Заняття по ліпленню з пластиліну та з модульного оригамі проводиться кожної п’ятниці, заняття відвідують 5 дітей.  В клубі  проводяться змагання з  більярду, настільного тенісу, шахів та шашок.

У звітному  періоді  було проведено 4 заходи.

Клубний заклад

Тростянецької міської ради

Камянський сільський будинок культури

 

Кам’янський сільський будинок культури має задовільну матеріально - технічну базу, а саме: технічно оснащений новою звуко-підсилюючою та світло-технічною апаратурою (звуко-підсилююча: 2 комплекти нова в залі та для дискотек; 1 комплект 2001 року випуску для проведення свят на відкритих майданчиках; 1 комплект старий потребує ремонту), (світло-технічна нова: 5 фонарів, стаціонарно встановлених у залі; 2 фонарі переносні та пульт керування ними), телевізор, супутникове телебачення, DVD, магнітофон, два ноутбуки, проектор.

Музичні інструменти: 2 фортепіано, тамбурин, акордеон (не працює).

Будинок культури забезпечений жіночими (16 штук) та чоловічими (8 штук) костюмами для хору та ансамблів.

         У закладі працює 8 клубних формувань: хор, чоловічий ансамбль, жіночий ансамбль, театр мініатюр,  гурток сольного співу (дитячий), гурток сольного співу (дорослий), гурток художнього читання (дорослий), гурток художнього читання (дитячий).

          У клубному закладі чотири дозвіллєвих об’єкта: кіноконцертний зал, спортивний об’єкт, приміщення для гурткової роботи, літній майданчик. У глядацькій залі 100 місць.

Кожну суботу – в будинку культури проводиться дискотека.

        У звітному періоді колективом Кам’янського СБК було проведено   16 заходів.

 

Комунальний заклад 

Тростянецької міської ради «Тростянецька публічна бібліотека»

 

         У зв’язку  із створенням Тростянецької ОТГ,  Комунальний заклад Тростянецької районної ради «Тростянецька ЦРБ» був  переданий  до комунальної власності Тростянецької міської ради. В структурі міської публічної бібліотеки знаходяться 4 (чотири) бібліотеки-філії, а саме:

міська бібліотека-філія

- Смородянська міська бібліотека-філія

- Кам’ янська сільська бібліотека-філія

- Зарічненська сільська бібліотека-філія

На 01.04.2018 року працює 11 чоловік. Посада провідного інженера-програміста є вакантною. 

Комп’ютерну  техніку має лише  центральна  публічна бібліотека: 10 комп’ютерів та 2 ноутбуки.

У 1 кварталі 2018 року за кошти Тростянецької міської ради в центральній публічній бібліотеці було придбано:

- 10 нових енергозберігаючих  вікон на суму 44054,82 грн., які були встановлені;

- закуплено сервер, принтер, сканер штрих-коду для впровадження в роботу електронного каталогу та електронної видачі книг на суму 48268,00 грн.

Наразі в приміщені бібліотеки тривають ремонтні роботи. 

За звітний період були проведено 7 соціально – культурних заходів.

         Окрім  поетичного клубу «Ліра», в публічній бібліотеці продовжує працювати спортивно-інтелектуальний клуб «Фортуна», а в Кам’янскій бібліотеці-філії  літературно-поетичний клуб «Конвалія».

Для маленьких користувачів  Тростянецької публічної бібліотеки діє «Книжчина лікарня», а для юних – «Юний патріот».

У всіх  бібліотечних закладах Тростянецької ОТГ впроваджена Універсальна десяткова класифікація.

 

Комунальний заклад

Тростянецької міської ради «Тростянецька дитяча музична школа»

 

         З метою виконання завдань та забезпечення найбільш сприятливих умов для розвитку інтересів і здібностей учнів у комунальному закладі  «Тростянецька дитяча музична школа» створено 4 відділи, на яких проводять навчально-виховну та методичну роботу 18 викладачів. У музичній школі  отримують початкову мистецьку освіту 179  дітей  Тростянецької ОТГ, Боромлянської ОТГ та сел Станова і Печини Тростянецького району, навчаючись по класам фортепіано, скрипки, духових та ударних інструментах, гітари, баяна, акордеона, домри та вокал. У фортепіанному відділі навчається - 62 учні, відділ народних інструментів- 57 учнів, оркестровий відділ- 52 учні, теоретичний відділ- 8 учнів.

У першому кварталі за кошти Тростянецької міської ради був  встановлений вузел обліку теплової енергії та водяний лічильник на загальну суму 32951,21 грн. та зроблено косметичний ремонт на суму 2120,00  грн.

        За звітний період «Тростянецькою дитячою музичною школою» були  проведені 16  загальношкільних культурно-мистецьких заходів.

Учні та викладачі «Тростянецької дитячої музичної школи»  взяли участь у 9 конкурсах.

 



















































































Дата Назва конкурсу Учасник Викладач Результат




10.03. 18 Міжнародний дитячий музичний конкурс «Фестиваль дитячої та молодіжної творчості Перлина Fest»м. Київ Близнюк Поліна Рубан Т.М. ІІІ місце




15-03.18 16.03.18 Всеукраїнський конкурс юних виконавців на народних музичних інструментах «Віртуози Сумщини» Тарануха Денис

Биченко Олександр

Гудкова Юліана

Злобін Богдан

Гудков Данііл

Кочуров Данило

Скалига Марія

Раєвська Сабрін

Саєнко Поліна
Галушкіна С. О.

Карачевцева І.О.

 

Карташова І. М.

 

 

 

Івашина Т.А.
Дипломант

Учасник

ІІІ місце

Учасник

Учасник

ІІІ місце

ІІ місце

Учасник

Учасник




24.03.18 Обласний конкурс серед учнів дитячих шкіл естетичного виховання м. Суми Міщенко Вікторія Урсакій Т.М. Учасник




24.03.18 Обласний пісенний дитячий фестиваль-конкурс виконавців народної пісні

«Чарівні джерела» м.Суми
Зайцева Ірина Книшенко Н.П. І місце




24.03.18 Відкритий  юніорський обласний конкурс вокальної та інструментальної майстерності «Музика душі»

м. Лебедин
Биченко Олександр Карачевцева І.О. ІІ місце




26.03.18 Обласний конкурс серед учнів дитячих шкіл естетичного виховання виконавців на струнно-смичкових інструментахм. Суми Раєвська Ая

Арутюнова Єлизавета

Дробітько Олександра
Петренко І. В.

 

Мельник Л. Б.
ІІІ місце

ІІІ місце

Учасник




28.03.18 Обласний конкурс серед учнів дитячих шкіл естетичного виховання виконавців Академічний вокал м. Суми Куделя Зоя

Приходько Богдан
Книшенко Н.П. І місце

І місце




29.03.18 Обласний конкурс серед учнів дитячих шкіл естетичного виховання виконавців на народних інструментах

м. Суми
Раєвська Сабрин

Гудкова Юліана

Кочуров Данило

Биченко Олександр
Івашина Т.А.

Карташова І.М.

Карачевцева І.О.
І місце

ІІІ місце

ІІІ місце

ІІІ місце




30.03.18 Обласний конкурс серед учнів дитячих шкіл естетичного виховання виконавців на духових інструментах

м. Суми
Шимко Дмитро Маснуха І. І. ІІІ місце

 

 

Комунальний заклад

Тростянецької міської ради «Тростянецький краєзнавчий музей»

 

         Комунальний заклад ТМР «Тростянецький краєзнавчий музей»  за звітній період провів певний обсяг робіт згідно наступних напрямків діяльності:

 - науково-пошукова та дослідницька робота;

 - культурно-освітня робота;

 - організація та проведення державної реєстрації шлюбу.

        Комунальним закладом були знайдені та опрацьовані матеріали пов’язані з життям та діяльністю власника Тростянецького маєтку, підприємця,  Л.Є. Кеніга. Підготовлені макети 6 стендів для кімнати Л.Є Кеніга: «Династія Кенігів», «Шлях від робітника до мільйонера», «Промислова імперія Кеніга», «Розвиток сільського господарства», «Л.Є. Кеніг – меценат і благодійник»,«Ліси Тростянецького маєтку».

       Було підготовлено:

  • макети родового дерева Л.Є. Кеніга в трьох варіантах;

  • пропозиції щодо розширення музею та розміщення в селі Зарічному культурно-мистецького комплексу: музею скіфської культури, музею слов’янської культури, світлиці, кухні та їдальні в українському етно-стилі;

  • пропозиції щодо розширення музею та розміщення в приміщеннілісодослідної станції музею «Природа Тростянеччини»;

  • пропозиції щодо переобладнання підвального приміщенні будинку Л.Є. Кеніга та розміщення експозиції «Винний погрібець» та «Ремесла Тростянеччини».


         Загальна кількість відвідувачів за І квартал 2018 року  - 146 чоловік, з них: дорослих – 40,

     дітей – 74, пенсіонерів – 24, ветерани і інваліди -8.

             В 2018 році Тростянецькою міською радою в рамках реалізації Пілотного проекту Міністерства юстиції була запроваджена послуга  «Шлюб за добу», яка надається  на базі КЗ «Тростянецький краєзнавчий музей», нею за звітний період  скористалось п’ять пар  на загальну суму 3000,00 грн.

 

Святкові заходи

 

      Впродовж І кварталу 2018 року Тростянецькою міською радою було      проведено низку святкових заходів, а саме:

  • Рішенням виконавчого комітету № 73  від 11.01.2018 р. «Про проведення Чину великого освячення   води на криничках в урочищі Нескучному» відповідно до якого  було організовано та проведено Чину великого освячення води на криничках.

  • Рішенням виконавчого комітету  № 74 від 11.01.2018 р. були затверджені заходи  «Про відзначення Дня Соборності України в 2018 році», згідно якого було організовано покладання квітів до погруддя Т.Г.Шевченка урочистою делегацією з числа представників органів місцевого самоврядування, органів місцевої влади, представників громадських організацій  22.01.2018 р.

  • Розпорядженням міського голови№ 18 від 08.02.2018 р. були затверджені заходи«Про відзначення в місті Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 29-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан». Згідно цього рішення було організовано покладання квітів допам’ятного знаку воїнам афганцям за участі представників органів місцевого самоврядування тапредставників громадських організацій 15 лютого 2018 р.

  • Рішенням виконавчого комітету №  21  від 13.02.2018 р. «Про заходи з нагоди вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» було затверджено заходи,  згідно яких було організовано мітинг та  покладання квітів до погруддя Т.Г.Шевченка урочистою делегацією з числа представників органів місцевого самоврядування, органів місцевої влади, представників громадських організацій, підприємств та установ міста.

  • Розпорядженням міського голови № 22 від 13.02.2018 р. було вирішено провести свято «Тростянецька масляна» та

  • Рішенням виконавчого комітету № 162  від 15.02.2018 р. було вирішено провести Кубок міського голови з КВК серед учнів міських шкіл.

  • Рішенням виконавчого комітету № 163  від 15.02.2018 р. були затвердженні заходи «Про проведення Всеукраїнських змагань з зимового біатлону серед юнаків та дівчат».

  • Рішенням виконавчого комітету № 164 від 15.02.2018 р. «Про проведення урочистих заходів з нагоди 8 березня - Міжнародного жіночого дня у 2018 році»  були затверджені заходи по вшануванню жінок бюджетних установ, дошкільних навчальних закладів міста, комунальних підприємств, голів вуличних комітетів, апарату міської ради, тощо.

  • Рішенням № 165 від 15.02.2018 р. були затверджені заходи з відзначення 204-ї річниці з дня народження видатного українського поета Т.Г. Шевченка. Згідно цього рішення було організовано покладання квітів до погруддя Т.Г. Шевченка урочистою делегацією з числа представників органів місцевого самоврядування, органів місцевої влади, представників громадських організацій.

  • Рішенням № 223 від 15.03.2018 р. «Про проведення концерту класичної музики за участю лауреатів міжнародних конкурсів Лідії Футорської та Маргарити Головко» було проведено концерт класичної музики 23 березня 2018 року в приміщенні КЗ ТМР КДК «Тростянецький».

  • Рішенням №226від 15.03.2018 р.

  • Рішенням № 221від 15.03.2018 р. «Про творчий звіт міської громади «Дні сіл та міста в районі» в рамках ХХХІ районного фестивалю самодіяльного мистецтва «Весняний заспів Тростянеччини», було затверджено план заходів щодо проведення творчого звіту міської громади 31 березня 2018 року в приміщенні Районного будинку культури за участі самодіяльних колективів міста та організація презентації виставки декоративно – ужиткового мистецтва.

  • Рішенням № 266 від 30.03.2018 р. «Про проведення Всеукраїнського конкурсу класичної музики

    ім. П.І.Чайковського в рамках Міжнародного фестивалю класичної музики «Чайковський-FEST»  у 2018 році було затверджено Положення.


 

Розвиток туризму

 

Одним із основних пріоритетів  економічного розвитку міста Тростянець є розвиток відпочинкового туризму.

Особливу роль в цьому напрямку відіграють фестивальні заходи. В 2018 році Тростянецька міська рада проводить низку фестивалів, метою яких є привернути увагу до Тростянеччини, як до туристичного центру, відродження культурних традицій, привернення уваги до історії країни, виховання патріотизму у підростаючого покоління, що сприятиме  загальному культурному розвитку та побудові громадського суспільства.

Цього року заплановано проведення п’яти фестивалів.

Так в травні заплановано проведення фестивалю класичної музики «Чайковський Fest», в червні  фестиваль історичної реконструкції «Стара фортеця. Подорож крізь століття», в липні «Нескучний велофест» - велосипедні змагання по пересічній місцевості із крос-кантрі, в серпні молодіжний музичний фестиваль «Схід рок» та зовсім новий фестиваль військової реконструкції подій Другої світової війни.

В звітному періоді проходила підготовка з організації фестивалів, а саме: було досягнуто домовленості з представниками клубів історичної реконструкції, щодо їх участі у фестивалі «Стара фортеця. Подорож крізь століття». Наразі проходять погодження стосовно участі в заході з  міжнародними представниками клубів історичної реконструкції, які відроджують бойові мистецтва різних епох, музичними та танцювальними колективами,майстрами і ремісниками з нашої та сусідніх областей. Розроблено макети афіш фестивалів, флаєри, промоційні ролики. 

   25-27 травня 2018 року,  завдяки перемозі міської ради у проекті  Міністерства культури України «Малі міста –великі враження» у місті Тростянець пройде Всеукраїнський фестиваль класичної музики «Чайковський Fest» в рамках якого пройде фестиваль - конкурс для молодих виконавці ім. П.І. Чайковськогов. Наразі триває підготовка до цього мистецького заходу. Організацію заходу бере на себе Міністерство культури України та  відділ культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької міської ради.

      Участь  у фестивалі «Чайковський Fest» візьмуть Академічний симфонічний оркестр Львівської обласної філармонії,  Оркестр і хор Харківської національної  опери України  ім. М. Лисенка з театралізованою постановкою опери «Мазепа», а також конкурсанти з різних куточків України та висококваліфіковане жюрі на чолі з Мирославом Скориком.

         Значна увага приділяється збереженню, відновленню та популяризації пам’яток історії та архітектури, шляхом проведення поточних ремонтних робіт, проведення на базі пам’яток культурно – мистецьких заходів, урочистих шлюбних обрядів, обслуговування екскурсійних груп. Завершено ремонт та облаштування кімнати П.І.Чайковського, ведеться робота по  облаштуванню кімнати Л.Є. Кеніга та тривають ремонтні роботи  підвального приміщення  головного будинку Л.Є. Кеніга.

З метою сприяння  розвитку  відпочинкового туризму в місті ініціюється  формування туристичного простору високої привабливості шляхом розроблення та впровадження конкурентоспроможного туристичного продукту на основі наявних туристичних та рекреаційних ресурсів, визначаються  земельні ділянки  для створення відповідної туристичної інфраструктури, у тому числі для будівництва готелів, мотелів, парків розваг з залученням інвестиційних проектів. Одним із таких заходів стала розробка проекту розвитку парку П.І.Чайковського. В основу концепції розвитку парку покладено не лише поліпшення його благоустрою, а і створення додаткових атракцій, місць для відпочинку та занять спортом, цікавих в архітектурному плану куточків.

Також з приєднанням до Тростянецької ОТГ Зарічного та Кам’янки планується розвиток нових видів туристичних напрямків, а саме: ведеться робота по облаштуванню в с. Зарічне музею скіфської культури та розробляються туристичні маршрути сплавів по річці Ворскла.

Також ведеться розробка Програми  розвитку туризму на 2018-2020 роки, та туристичного сайту міста.

 

Відділ економічного розвитку, залучення інвестицій

та міжнародної діяльності

 

Відповідно до функцій та обов’язків, визначених Положенням про відділ, у звітному періоді спеціалістами відділу проводилась робота з виконання рішень Тростянецької міської ради, її виконавчого комітету, розпоряджень, доручень міського голови та його заступників з питань, які віднесені до компетенції відділу.

В питаннях формування на 2018 рік міського бюджету, враховуючи зміни, які були внесені до податкового та бюджетного законодавства України, одним із основних напрямків роботи відділу у звітному періоді  2018 року було приведення рішень міської ради з питань оподаткування у відповідність до вимог Податкового кодексу України з урахуванням внесених до нього змін.

Так, у звітному періоді відділом було підготовлено та внесені на розгляд і затверджено сесією Тростянецької міської ради 7 проектів рішень міської ради з питань оподаткування, а саме:

  • Про встановлення місцевих податків та зборів на території Тростянецької міської ОТГ з 01.02.2018 року;

  • Положення про справляння плати за землю на територіїТростянецької міської ОТГ з 01.02.2018 року;

  • Положення про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на територіїТростянецької міської ОТГ з 01.02.2018 року;

  • Положення про збір за місця для паркування транспортних засобів на територіїТростянецької міської ОТГ з 01.02.2018 року;

  • Положення про транспортний збір на територіїТростянецької міської ОТГ з 01.02.2018 року;

  • Положення про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, а також справляння єдиного податку на територіїТростянецької міської ОТГ з 01.02.2018 року;

  • Положення про туристичний збір на території Тростянецької міської ОТГ з 01.02.2018 року.


         В звітному періоді відділом проводилась робота із забезпечення на території міста чіткої та прозорої тарифної політики щодо надання населенню міста, іншим споживачам житлово-комунальних та інших послуг. Так, відділом були проведені перевірки розрахунків та надані пропозиції щодо затвердження в установленому порядку наступних тарифів:


  • тарифи на проживання та послуги, які надає ДП «Елегія»;

  • тарифи на послуги із вивезення рідких побутових відходів, які надаються КП ТМР «Тростянецькомунсервіс»;

  • тарифів на послуги із вивезення та розміщення шламу від очищення вод стічних неспецифічних промислових для інших споживачів, які надаються КП ТМР «Тростянецькомунсервіс»;


      - тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, які надає КП ТМР «Тростянецькомунсервіс»;


  • тарифи на відшкодування експлуатаційних витрат, пов’язаних з наданням послуг з утримання будинків і споруд, що надаються КП «Тростянецьке ЖЕУ»;

  • тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкової території, які надаються КП «Тростянецьке ЖЕУ»;

  • тарифи по наданню ритуальних послуг, що надаються КП «Міська ритуальна служба»;

  • тарифи на послуги, що надаються КП «Тростянецький ринок» та КП «Ринок Європейський»;

  • тарифи на послуги з централізованого опалення, які надаються КП ТМР «Тростянецьке ЖЕУ»;

  • тарифи на перевезення в міських сполученнях;

  • тарифи на послуги із збирання,вивезення та захоронення твердих побутових відходів, які надає ДП «Екосервіс» КП ТМР «Тростянецькомунсервіс»;

  • тарифи на послуги з проживання у гуртожитку по вул. Заводська,1 які надає ДП «Комунжитло» КП «Тростянецьке ЖЕУ».


       Крім того одним з ключових напрямків діяльності відділу була робота по узаконенню користування земельними ділянками, на яких фактично здійснюється господарська діяльність, контролю за своєчасністю та повнотою сплати плати за землю в зв’язку зі зміною розмірів орендної плати (% від нормативної грошової оцінки землі) згідно рішення 4 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради від 30.01.2018 року № 256 «Про затвердження Положення про справляння плати за землю на території Тростянецької міської ОТГ з 01.02.2018 року».

       Так, за І квартал 2018 року було підготовлено, підписано та зареєстровано у відділі з питань державної реєстрації:

  • 2 договора оренди землі;

  • 1 угоду про розірвання договорів оренди;

  • 32 угоди щодо зміни розміру орендної плати за землю.


Враховуючи, що одним із основних джерел наповнення бюджету об’єднаної територіальної громади є податок на доходи  фізичних осіб (ПДФО) відділом проводиться певна робота  з фізичними особами – підприємцями та юридичними особами, які зареєстровані в інших регіонах України, але використовують найману працю  місцевих жителів.

За І квартал 2018 року відділом було направлено 21 лист ФОП та 5 листів юридичним особам, щодо можливості  по переведенню перерахування  ПДФО  за найманих працівників до бюджету Тростянецької міської ОТГ. Внаслідок проведеної роботи  станом на 31.03.2018 року було зареєстровано 68 фізичних осіб підприємців, з них:

  • платники єдиного податку 1 групи (ставка 176,20 грн) – 44 особи (7752,8 грн);

  • платники єдиного податку 2 групи (ставка 744,60 грн) – 18 осіб (13402,8 грн);

  • платники єдиного податку 3 групи (ставка 5% від обсягу доходу) – 6 осіб;

  • зареєстровано 10 найманих працівників – 7446,00 гривень.


        

      За перший квартал 2018 року відділом економічного розвитку, залучення інвестицій та міжнародної діяльності було розроблено презентаційні матеріали, які характеризують  інвестиційну  привабливість  Тростянецької  міської   ОТГ,  а саме:

  • «Інвестиційний паспорт Тростянецької міської ОТГ».

  • «Програма залучення інвестиції на 2018 рік».


В інвестиційному паспорті детально охарактеризована Тростянецька об’єднана громада за такими напрямками: географічне розташування, клімат, основні сировинні ресурси, ґрунти, освіта, спорт, охорона здоров’я та культурне життя Тростянецької ОТГ. Також були розглянуті основні пріоритетні напрямки розвитку, економічні переваги та інвестиційний потенціал території. Детально було описано характеристику земельних ділянок для промислового використання до яких входить індустріальний парк «Тростянець», ділянки поблизу нього та земельна ділянка на території ДОК. Щодо останньої ділянки, то  вже є інвестор (ТОВ «УНІВЕРСАЛЬНИЙ ЗЕРНОВИЙ КОМПЛЕКС»),  який планує розмістити на цій ділянці комплекс по вигрузці та загрузці зернових культур, даний проект створить 16 нових робочих місць в 2018 році та ще 34 в 2019 році (детальний опис результатів даного інвестиційного проекту описано в програмі залучення інвестиції на 2018 рік). Цей інвестиційний паспорт також був переведений на англійську мову для промоції Тростянецької міської ОТГ серед іноземних інвесторів.

В програмі залучення інвестицій на 2018 рік надана інформація про заплановані інвестиційні проекти, які почнуть реалізовуватись в 2018 році. Відповідно презентаційним даним на цей рік відбудуться 6 інвестиційних проектів, які дадуть такі результати:

  • Будуть залучені інвестиції в розмірі 325 млн. грн. (12 млн. $).

  • На нових підприємствах будуть працювати 125 чол.

  • Надходження до міського бюджету зростуть на 517 тис. грн. від надання в оренду земельнихділянок та на 1 млн. грн. від сплати ПДФО.


  • Зменшення викидів СО2 на 11030 т/рік.


Також, відділом економічного розвитку, залучення інвестицій та міжнародної діяльності було розпочато розробку Плану місцевого економічного розвитку території Тростянецької міської ОТГ за Європейської ініціативи «Мери за економічне зростання» (М4ЕG), до якої Тростянецька міська рада приєдналася в 17 червня 2017 року. Даний план слугуватиме заміною попереднього плану економічного розвитку та визначить нові пріоритети для ОТГ. Основною умовою ініціативи М4ЕG є розробка даного плану із залученням представників бізнесу, громадських організацій та інших установ, які можуть вплинути на економічний розвиток Тростянецької ОТГ, тому було створено робочу групу з розробки даного плану, до якої входить 53 чоловіка. На даний час було проведено чотири засідання на яких розробили SWOT аналіз Тростянецької міської ОТГ.

 

Захист прав споживачів, торгівля та підприємництво

 

       Протягом  І кварталу  2018 року до Тростянецької міської ради надійшло 4 звернення громадян про порушення законодавства щодо захисту прав споживачів (2 заяви, щодо порушення вимог ст.8 «Права споживача у разі придбання ним товару неналежної якості» Закону України «Про захист прав споживачів» та 2 заяви, щодо порушення ст.21 «Порушення прав споживача»). Три звернення були розглянуті згідно вимог Закону України «Про звернення громадян», одне звернення залишається на контролі.

 

Відділ містобудування та архітектури

 

         До основних завдань відділу містобудування та архітектури віднесено: забезпечення реалізації засад державної регіональної політики у сфері містобудування та архітектури на території ради; організація розроблення, забезпечення затвердження в установленому порядку містобудівної документації; замовлення в проектних інститутах проектно-кошторисних документацій на будівництво, реставрацію, реконструкцію та капітальний ремонт об’єктів комунальної власності та контроль при їх виготовленні; підготовка та видача містобудівних умов та обмежень для проектування об’єктів будівництва, будівельних паспортів забудови земельних ділянок, оформлення паспортів прив’язки тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.

Завдяки затвердженому новому Генеральному плану міста Тростянець та Плану зонування території, видано 1 містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкту будівництва та в 1 внесено зміни. Окрім того видано 5 будівельних паспортів забудови земельної ділянки та 1 паспорт прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності.

Протягом 3 місяців 2018 року були проведені наступні роботи.

Виготовлено проектно-кошторисну документацію:

- «Нове будівництво вхідної групи до парку імені П.І. Чайковського з боку вулиці Л. Татаренка в місті Тростянець Сумської області», кошторисною вартістю 4066,432 тис. грн.;

- «Реконструкція мережі вуличного освітлення по вул. Комунальна, Грабовського, Тімірязєва,  Л. Українки, Луніна в м. Тростянець Сумської області», кошторисною вартістю 407,502 тис. грн.;

- «Нове будівництво мережі вуличного освітлення по вул. Зоряна, Куца, Остапа Вишні, Академіка Погребняка, Лісна в місті Тростянець Сумської області», кошторисною вартістю 2022,906 тис. грн.;

- «Реконструкція системи газопостачання за адресою: вул. Заводська, 1        м. Тростянець Сумська область», кошторисною вартістю 184,304 тис. грн.

- «Реконструкція системи водовідведення з центральної частини                         м. Тростянець. Напірний колектор господарчо-побутової каналізації по                               вул. Б. Хмельницького», кошторисною вартістю 2099,873 тис. грн.

Замовлено виготовлення проектно-кошторисної документації:

- «Реконструкція котельні по вул. Гагаріна, 145 в с. Кам’янка Тростянецького району Сумської області»;

- «Реконструкція водопроводу по вул. Нескучанська та вул. Гурського в           м. Тростянець Сумської області»;

- «Реконструкція стадіону ім. Куца по вул. Кеніга в м. Тростянець Сумської області»;

- «Реконструкція мережі вуличного освітлення по вул. Чорногірська, Чорновола, Пролетарська, З. Лучко, Жовтнева, пров. Жовтневий в м. Тростянець Сумської області»;

- «Реконструкція мережі вуличного освітлення по вул. Залізнична, Славгородська, Шевченка, Будівельна, Гришина, Нахімова, Коцюбинського, Кутузова, пров. Славгородський, Луніна, Кутузова в м. Тростянець Сумської області»;

- «Реконструкція мережі вуличного освітлення по вул. Ватутіна, 1 Травня, Садова, Мічуріна, Разіна, Гришина, пров. 1 Травня, Разіна, Пугачова, Тихий в       м. Тростянець Сумської області»;

- «Реконструкція мережі вуличного освітлення по вул. Островського, Грушевського, Гагаріна, Чайковського, Л. Толстого, Маяковського в                      м. Тростянець Сумської області»;

- «Реконструкція мережі вуличного освітлення по вул. Докучаєва, Кошового, Дачна, Сосновий бір, Героїв Крут, І. Ярмош, пров. Сосновий в                                              м. Тростянець Сумської області».

Проведено попередню оплату за будівництво футбольного поля зі штучним покриттям по вулиці Шевченка, 3а, в розмірі 1411,555 тис. грн. (713,383 тис. грн. з міського бюджету; 698,172 тис. грн. з державного бюджету), роботи будуть виконані до 15 червня 2018 року.

Придбано дитяче та спортивне обладнання для 6 дитячих майданчиків Тростянецької ОТГ, а саме: в місті Тростянець по вул. Набережна, 10 а,                           вул. Радомлянська, вул. Богдана Хмельницького, 24; в с. Лучка по                                     вул. Центральна, 1, в с. Зарічне по вул. Ведяєва, 22 а, в с. Кам’янка по                               вул. Гагаріна. Розроблено схеми благоустрою дитячих майданчиків.

 

Відділ проектної діяльності та міжнародного співробітництва

 

         Основними завданням відділу є здійснення діяльності, пов’язаної із залученням додаткових позабюджетних ресурсів на вирішення місцевих проблем, реалізація політики у сфері співробітництва населених пунктів ради із іноземними містами-партнерами, міжнародними організаціями, іноземними суб’єктами господарювання.

         В І кварталі 2018 року була проведена наступна робота:

 

 














































































Проекти подані в 2017 році, які отримали перемогу у І кварталі 2018 року
№ п/п Назва проекту Дата подання проекту Мета проекту Організація-грантодавець Назва грантового конкурсу Очікувана сума фінансування Сума та частка співфінансування Загальна сума проекту Статус проекту
1 Створення сучасного центру професійної підготовки (ХАБу) у м. Тростянець 18.12.2017 Облаштування сучасного центру професійної підготовки (ХАБу) у м. Тростянець. Створення такого комплексу дозволить стимулювати розвиток підприємницької діяльності у південних районах Сумської області, а саме Тростянецькому, Охтирському та Лебединському DESPRO Пілотний проект фінансування інвестиційних проектів 20 719 020 грн. - 20 719 020 грн. Відмова від подальшої участі через високу річну відсоткову ставку погашення облігацій
2 Тренінги із надання першої медичної допомоги для членів ГФ "СіЧ" 11.12.2017 Спеціальна підготовка для членів громадського патрулю Грпомадського формування "Сила і Честь" ІСАР Єднання Гранти з організаційного розвитку ОГС 8 000 грн. - 8 000 грн. Перемога у проекті. Фінансування запланованої діяльності відбувалася у січні-лютому 2018 року
3 Фестиваль класичної музики ЧайковськийFEST 15.12.2017 Розвиток бренду м.Тростянець, як частини історії життя всесвітньовідомого композитора П.І.Чайковського, що має відображення в його творчості Міністерство культури України Малі міста - великі враження 976 000 грн. 596 100 грн. 1 572 100 грн. Перемога у проекті. Фінансування запланованоїх діяльності передбачена у 2018 році
4 Сучасний ХАБ задля підтримки розвитку малого бізнесу 20.12.2017 Створення умов для самореалізації та самозайнятост непрацевлаштованого населення Тростянецького, Охтирського та Лебединського районві за рахунок функціонування спеціального коснсультаційно-інформаційного центру Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Проекти регіонального розвитку, що можуть фінансуватися за кошти ЄС 7 748 600 грн. 868 136 грн. 8 616 736 грн. Перемога у проекті. Фінансування запланованоїх діяльності передбачена у 2018 році
5 Реставрація комплексної пам'ятки архітектури національного значення "Садиба Кеніга" 27.12.2017 Проведення реставраційних робіт пам'ятки національного значення - "Садиба Л.Є.Кеніга" Міністерство культури України Проекти регіонального розвитку, що можуть фінансуватися за кошти ЄС 8 637 965 грн. 2 000 000 грн. 10 637 965 грн. Перемога у проекті. Фінансування запланованоїх діяльності передбачена у 2018 році

 



































































































































































































































































































































































Проекти подані на протязі І кварталу 2018 року
1 Нове будівництво автомобільної дороги комунального значення по м. Тростянець Сумської області (від вул. Підлісна до ПК5+32) 11.01.2018 Метою проекту є нове будівництво автомобільної дороги  комунального значення по м. Тростянець Сумської області (від вул. Підлісна до ПК5+32). Улаштування проїзної частини дороги з твердими покриттям дає можливість рухатись транспортним засобам без різких змін режимів руху (гальмування, розгін), що значно зменшить кількість викидів на прилеглу територію шкідливих речовин. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України ДФРР 3 106 760 грн. 776 690 грн. 3 883 450 грн. Оцінювання проекту
2 Нове будівництво автомобільної дороги комунального значення по с. Кам’янка Тростянецького району Сумської області (від вул. Садова до ПК19+11) 12.01.2018 Метою проекту є нове будівництво автомобільної дороги  комунального значення по с. Кам’янка Тростянецького району Сумської області (від вул. Садова до ПК19+11). Улаштування проїзної частини дороги з твердими покриттям дає можливість рухатись транспортним засобам без різких змін режимів руху (гальмування, розгін), що значно зменшить кількість викидів на прилеглу територію шкідливих речовин. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України ДФРР 9 230 260 грн. 2 307 565 грн. 11 537 825 грн. Оцінювання проекту
3 Капітальний ремонт дороги комунальної власності по вулицях Центральна та Лугова в с. Лучка Тростянецького району Сумської області 15.01.2018 Метою проекту є капітальний ремонт дороги по вул. Центральна та Лугова в  с. Лучка Тростянецького району Сумської області. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України ДФРР 1 713 137 грн. 428 284 грн. 2 141 421 грн. Оцінювання проекту
4 Облаштування дитячого майданчика для дітей з обмеженими можливостями у парку ім. П.І.Чайковського 15.01.2018 Встановлення першого на Сумщині інклюзивного дитячого майданчику у міському парку ім. П.І.Чайковського для дітей із особливими потребами в отриманні рівного доступу до якісного відпочинку Програма розвитку ООН Ініціативи із застосування принципів універсального дизайну та доступності 122 355 36 500 158 855 Перемога у проекті. Очікується підписання договору на придбання необхідного обладнання
5 Електронне врядування – модель сучасної освіти 25.01.2018 Головною метою проекту є впровадження системи адміністрування «Електронний щоденник» у Тростянецькій спеціалізованій школі №2, що сприятиме покращенню умов ведення обліку успішності учнів, вдосконалить комунікації між учнями та вчителями, а також між батьками та учителями, постійно буде вводити в курс батьків про успішність їхніх дітей, домашні завдання та заплановані заходи. Посольство США в Україні. Програма малих грантів громадської дипломатії – освіта і культура 22 835 дол. США - 22 835 дол.США Заявку не підтримано
6 Мозаїка культур 25.01.2018 Покращення міжнаціонального діалогу між Україною та Польщею Culture Bridges British Council 10 000 євро - 10 000 євро Заявку не підтримано
7 Співпраця з містом Чортків 28.01.2018 Встановлення тісних дружніх відносин між містами Тростянець та Чортків Culture Bridges British Council 146 520 грн. 16 280 грн. 162 800 грн. Заявку не підтримано
8 Придбання сміттєвозу для підвищення якості надання комунальних послуг жителям міста Тростянець Сумської області 30.01.2018 Головною метою проекту «Придбання сміттєвоза для підвищення якості надання комунальних послуг жителям міста Тростянець Сумської області» є заміна існуючої комунальної техніки, що дозволить зменшити експлуатаційні витрати, що в свою чергу захистить споживачів від підвищення вартості послуг, поліпшить якість надання послуг, створить належні умови утримання території міста. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України ДФРР 1 800 000 грн. 450 000 грн. 2 250 000 грн. Оцінювання проекту
9 Розвиток інфраструктури міста Тростянець шляхом розміщення об’єктів торгівлі та будівництва вхідної групи до міського парку ім. П.І. Чайковського 31.01.2018 Будівництво об'єктів торгівлі на вхідній групі до міського парку ім. П.І.Чайковського U-LEAD Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» Обсяг матеріальної допомоги вазначається особисто грантовою комісією - Обсяг матеріальної допомоги вазначається особисто грантовою комісією Перемога на першому етапі. Очікування плану подальших дій
10 Культурні та творчі простори та місця 31.01.2018 Реставрація Круглого Двору та Панської садиби Л.Є.Кеніга Креативна Європа Культурні та творчі простори та місця 1 500 000 Євро 380 000 Євро 1 880 000 Євро Заявку не підтримано
11 Вишеградська співпраця 01.02.2018 Покращення культурного діалогу між Україною та країнамим Вишеградської четвірки (Польща, Чехія, Угорщина і Словаччина) Вишеградський Фонд Проекти міжнаціональної співпраці 30 000 Євро 30 000 Євро Розглядається грантовою комісією
12 Сучасна їдальня - запорука здорового харчування 02.02.2018 Модернізація приміщення їдальні Кам'янської ЗОШ , шляхом ремонту та оновлення матеріальної бази Посольський фонд Посольство Німеччини в Україні 190 680 грн. 55 00 грн. 245 680 грн. Розглядається грантовою комісією
13 Комфортна шкільна їдальня - шлях до здоров'я дітей 09.02.2018 Вирішення питання приведення матеріально-технічної бази шкільної їдальні у відповідність до сучасних санітарно-гігієнічних вимог організації харчування учнів згідно з ДСанПін 5.5.2.008-01 у Тростянецькій СШ№3 Посольський фонд Посольство Німеччини в Україні 228 000 грн. 90 000 грн. 370 000 грн. Розглядається грантовою комісією
14 Конкурс до участі в Програмі сприянні підвищенню енергоефективності ОТГ 13.02.2018 Залучення матеріально-технічної допомоги до проектів енергоефективності громад Програми підвищення енергоефективності місцевих рад та ОТГ. Розробка проетку програми чи змін до програми Фонд ім. Фрідріха Еберта в Україні Програма сприяння підвищення енергоефективності об'єднаних територіальних громад України Консультаційна допомога - Консультаційна допомога Розглядається грантовою комісією
15 БібліоНяня 14.02.2018 Створення спеціально облаштованого куточку для дітей на території бібліотеки, де їх зможуть залишити батьки під наглядом бібліотекарів Посольство Фінляндії Local Cooperation Fund of the Embassy of Finland in Kyiv 20 406 Євро 7 660 Євро 28 066 Євро Заявку не підтримано
16 Improving of the state of center of public safety in Trostyanets 26.02.2018 Strengthening of social defending in Trostyanets due to increase the state of the public patrol and coordination of its activity with local police department Міністерство закородонних справ Чехії Transnition Promotion program 1 200 883 грн. 100 000 грн. 1 300 883 грн. Заявку не підтримано
17 Створення Центру громадського формування "Сила і Честь" 27.02.2018 Запровадження громадського патрулювання у Тростянецькій ОТГ Громадські ініціативи України Краща ініціатива у сфері місцевого розвитку нематеріальна допомога - нематеріальна допомога Розглядається грантовою комісією
18 Покращення стану громадської безпеки через співпрацю громади та поліції 02.03.2018 Покращення стану громадської безпеки за рахунок розширення можливостей громадського формування з охорони громадського порядку "Сила і Честь", через формуванн нового патрулю, який допоможе наглядати за правопорядком не лише у центрі, а й у найбільш віддалених куточках міста Інноваційний фонд з питань взаємодії поліції з громадою на засадах партнерства "Agriteam" (CPIF) Проект підтримки підготовки поліцейських (РТАР) 135 950 грн. - 135 950 грн. Розглядається грантовою комісією
19 Формування громадської думки та соціальної згуртованості 05.03.2018 Формування громадської думки та соціальної згуртованості в Тросиянецькій ОТГ, за рахунок організації публічного діалогу та поширення інформації з питань пов'язаних із інформування населення громади про сутність та практику діяльності ОТГ Європейська комісія Програма ЄС "Підтримка громадянського суспільства в Україні" 337 722 грн. - 337 722 грн. Розглядається грантовою комісією. Результати 24.04.2018
20 Формування громадської думки та соціальної згуртованості 06.03.2018 Формування громадської думки та соціальної згуртованості в Тросиянецькій ОТГ, за рахунок організації публічного діалогу та поширення інформації з питань пов'язаних із інформування населення громади про сутність та практику діяльності ОТГ USAID Програма сприяння громадської активності "Долучайся!" 315 522 грн. - 315 522 грн. Розглядається грантовою комісією
21 Пожежна частина у селі Кам'янка 13.03.2018 Облаштування пожежної частини у селі Кам'янки USAID Вартові безпеки Консультаційна допомога - Консультаційна допомога на розгляді
22 Зарічне 20.03.2018 Відображення туристичних переваг села на всеукраїнському рівні Неймовірні села України 2018 Неймовірні села України 2018 нематеріальна допомога - нематеріальна допомога на розгляді
23 Кам'янка 20.03.2018 Відображення туристичних переваг села на всеукраїнському рівні Неймовірні села України 2018 Неймовірні села України 2018 нематеріальна допомога - нематеріальна допомога на розгляді
24 Сучасний ЦНАП у Тростянецькій ОТГ 28.03.2018 Покращення якості надання адміністративних послуг для населення U-LEAD Перший раунд Фази впровадження з модернізації та створення ЦНАП Сума фінансування визначається грантовою комісією 500 000 грн Сума фінансування визначається грантовою комісією Розглядається грантовою комісією. Результати на першому тижні травня
25 Покращення рівня обслуговування громадян у Тростянецькій ЦРЛ 29.03.2018 Забезпечення гідних умов обслуговування  пацієнтів Тростянецької ЦРЛ за рахунок виконання таких завдань, як капітальний ремонт ліфтів рег№1136 та рег№1248 та придбання спеціалізованого медичного обладнання Посольство Японії Грантова допомога по проектах людської безпеки програми "Кусаноне" 1 799 154,09 447 288,52 (20%) 2 236 442,61 Розглядається грантовою комісією
26 Нова лікарня - запорука здорового життя 30.03.2018 Надання високоякісних медичних послуг громадянам Посольство Японії Грантова допомога по проектах людської безпеки програми "Кусаноне" 3 440 000 грн. 860 000 грн. 4 315 000 грн. Розглядається грантовою комісією
27 Інклюзивно-екологічний фестиваль 06.04.2018 Використання паперового посуду разового використання, придбання баків для роздільного збору сміття, залучення волонтерів для проведення інформаційної акції  і роз'яснювальної роботи. Придбання спеціальної глядацької платформи (трибуни) з пандусом, на якій буде розміщено людей з обмеженими можливостями USAID Програма сприяння громадської активності "Долучайся!" 28 948,88 дол. США - 28 948,88 дол. США Розглядається грантовою комісією
28 Квартальний комітет, як основа громадської активності 10.04.2018 Удосконалення матеріальної бази квартальних комітетів Тростянецької ОТГ МФ Відродження Запобігання та розв’язання конфліктів у громадах через використання інструментів медіації та розвиток місцевої демократії" 429 044 грн 249 940 грн 678 984 грн Розглядається грантовою комісією
29 Зміцнення міжкультурного діалогу – запорука сталих добросусідських відносин 16.04.2018 Вдосконалення дружніх та сталих відносин між Україною та Польщею за рахунок проведення спільних заходів із обмінів молоді Міністерство молоді та спорту України Конкурс на реалізацію проекту в рамках здійснення Українсько-Польських обмінів молоддю відповідно до Договору між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про Українсько-Польську Раду обміну молоддю 815 675 грн. - 815 675 грн. Розглядається грантовою комісією




 

Підготовлено для участі у конкурсному відборі інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2018 році, наступні проекти:

- «Капітальний ремонт дороги по вулицях Центральна та Лугова в с. Лучка Тростянецького району Сумської області», загальна кошторисна вартість 2141,421 тис. грн.;

- «Нове будівництво автомобільної дороги комунального значення по                       с. Кам'янка Тростянецького району Сумської області (від вул. Садова до ПК 19+11)», загальна кошторисна вартість 11537,825 тис. грн.;

- «Нове будівництво автомобільної дороги комунального значення по м. Тростянець Сумської області (від вул. Підлісна до ПК5+32)», загальна кошторисна вартість 3883,450 тис. грн.;

- «Придбання Сміттєвозу для підвищення якості надання комунальних послуг жителям Тростянецької ОТГ Сумської області», загальна кошторисна вартість 2250,000 тис. грн.;

- «Придбання комбінованої дорожньої машини для підвищення якості надання комунальних послуг жителям Тростянецької ОТГ Сумської області», загальна кошторисна вартість 1950,000 тис. грн.;

- «Нове будівництво вхідної групи до парку ім. П.І. Чайковського збоку             вул. Л. Татаренка в м. Тростянець Сумської області», загальна кошторисна вартість 4013,530 тис. грн.;

- «Виготовлення містобудівної документації (топографічних планів, генеральних планів та планів зонування території) населених пунктів Тростянецької міської ОТГ Сумської області», загальна кошторисна вартість 790,946 тис. грн.

Всього подано проектів на суму 26567,172 тис. грн.

 

Відділ житлово-кумунального господарства,

 будівництва, благоустрою та енергетичного менеджменту

 

       Відділ житлово-кумунального господарства, будівництва, благоустрою та енергетичного менеджменту здійснює свою діяльність, згідно розроблених начальником відділу та затверджених міським головою планів роботи на рік, квартал, місяць.

Відділ організовує періодичне обстеження об’єктів житлово-комунального  господарства з метою встановлення їх технічного стану, веде їхній облік. В установленому порядку виконує приймання виконаних робіт по благоустрою території міста, капремонту об’єктів житлово-комунального господарства. Проводить моніторинг енергоефективності на об’єктах комунальної власності громади, житлового та нежитлового фонду. Сприяє розбудові системи енергетичного менеджменту у громаді, здійснює контроль за її функціонуванням. Організовує роботу у сфері транспорту. Забезпечує контроль за станом навколишнього природного середовища.

Одним із головних пріоритетів в роботі Тростянецької міської ради є покращення благоустрою міста, належне утримання житлово-комунального господарства.

За І квартал 2018 року проведено ремонт в приміщеннях Тростянецької міської ради: 

- фінансове управління на суму 50 тис. грн.;

- ремонт кабінету № 6 на суму 7,3 тис. грн.

Протягом кварталу 2018 року відремонтовані:

-  роздягальня на стадіоні ім. Куца;

      -  ДП «Елегія»: кімната «Люкс» № 7а на І поверсі в (загальна сума витрат склала – 74019,84 грн.);  ремонт водогону у підвальному приміщенні на суму 7060,06 грн.; поточний ремонт та облаштування кімнати чергової покоївки на суму – 6704,00 грн.;  поточний ремонт сантехніки у душових та вмивальних кімнатах 1 – 3 поверхів на суму – 1024,00 грн.;  заміна, встановлення  дверних замків та ремонт меблів на суму – 647,00 грн.; монтаж окремого електроживлення бойлерів (кімнат "ЄВРО" на 3-му поверсі) – 3050,00 грн.

 

         Розпочато ремонтні роботи:


  • Комунальний заклад «Центральна районна лікарня»;

  • Комунальний заклад Тростянецької міської ради «Тростянецька публічна бібліотека»;

  • Кам’янська сільська бібліотека;

  • адміністративна будівляКП «Тростянецький ринок»;

  • кімната для суддів на стадіоні;

  • колишня будівля фінуправління РДА;


     -    приміщення в відділі освіти (для КП «Тростянецьке радіо-телебачення»).

   -    В ДП «Елегія»:  капітальний ремонт туалетів, душових та вмивальних кімнат на 1-му поверсі (праве крило); облаштування цементної стяжки  підлоги та частково стін в коридорі на 1-му поверсі праве крило; демонтаж штукатурки в 2-х кімнатах: бухгалтерії та актовій залі 1-го поверху та 8-ми кімнатах відпочинку  4-го поверху; облаштування цементної стяжки  підлоги та стін (бухгалтерія, актова зала та переобладнання приміщень під кухню та столову).

-    ДП «Комунжитло»:  заміна вікон на маршових сходах та кімнатах малозабезпечених верств  населення та учасників АТО в кількості 9 штук на загальну суму 67,8 тис. грн.; капремонт каналізаційної мережі на загальну суму 26,4 тис. грн.

 

Благоустрій міста, озеленення,

охорона навколишнього середовища

 

Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання природних ресурсів, забезпечення екологічної безпеки життєдіяльності населення – невід’ємна частина економічного та соціального розвитку ОТГ.

З цією метою в ОТГ постійно проводиться робота, спрямована на збереження та відновлення паркових зон, скверів, квітників та алей, охорону річок та ставків, захист від негативного впливу, зумовленого забрудненням навколишнього середовища, раціональне використання природних ресурсів.  

Згідно ст.19 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» та з метою поліпшення екологічної ситуації за 3 місяця 2018 року ДП «Екосервіс» уклало 34 договори з бюджетними установами, з підприємствами та організаціями - 192, на захоронення ТПВ – 58 договорів. Всього користуються послугами по збиранню та захороненню ТПВ - 284 установи. Згідно рішення № 262 від 16.10.2008 року «Про затвердження «Правил благоустрою території, забезпечення чистоти і порядку, тиші в громадських місцях м. Тростянець» в новій редакції» було укладено договори на вивезення твердих побутових відходів з приватного сектора міста. На даний час кількість охоплених централізованим вивезенням побутових відходів вулиць та провулків міста становить 166 шт.

Силами підприємств: ДП «Екосервіс», КП «Чисте місто», КП «Тростянецьке ЖЕУ» та КП «Міська ритуальна служба» проводяться роботи по санітарному очищенню міста, вивезенню сміття з цвинтарів, знешкодження несанкціонованих сміттєзвалищ та інше. Загалом, за 3 місяця 2018 року кількість вивезених та утилізованих твердих побутових відходів становить близько 7,3 тис. м3.

З метою покращення санітарного стану, збереження безпеки людей, будівель, ліній електромереж та транспорту проведено видалення 99 дерев.

Для проведення земельних робіт по спорудженню газопроводів, водопроводів та телефонізації, громадянам та організаціям надано 2 дозволи на порушення об’єктів благоустрою.

Розглянуто та вирішено 3 звернення громадян з питань санітарного стану міста. Надано відповідь на 18 листів про надання інформації підприємствам, установам та організаціям.

 

Відділ комунальної власності і земельних відносин

 

        Одним з головних питань роботи відділу є впорядкування земельних відносин в місті та громаді.

За І квартал 2018 року було підготовлено на розгляд сесії міської ради 120 проектів рішень.

          Видано громадянам міста 32 довідки про форму власності даної земельної ділянки до нотаріальної контори.                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

       За звітний період було розглянуто 132 звернення юридичних та фізичних осіб на які було надано відповідь. Землевпорядником апарату міської ради щоденно надавалися громадянам міста консультації стосовно земельних питань.

         Відділ постійно працює над розробкою землевпорядної документації по місту для покращення інвестиційного клімату та надходжень інвестицій.

Спеціалістом з комунальної власності підготовлено та укладено 1 договір оренди та 7 додаткових угод до діючих договорів оренди у зв’язку зі зміною назви, адреси та реквізитів орендодавця. 2-х орендарів повідомлено про зміну реквізитів орендодавця. З метою здійснення контролю за надходженням орендної плати, направлено листи до комунальних підприємств і закладів Тростянецької міської ради, які є орендодавцями нерухомого майна комунальної власності щодо надання інформації про договори оренди та сплату орендної плати орендарями. Підготовлено та направлено претензію орендарю нежитлових приміщень по вул. Благовіщенська, 88 –  ФОП Немчиній Наталії Володимирівні щодо невиконання нею умов договору в частині своєчасної сплати орендної плати.

Протягом звітного періоду виявлено 93 домоволодіння, що можуть бути визнані безгоспними чи відумерлою спадщиною.

По місту Тростянець виявлено 72 домоволодіння, що утримуються безгосподарно.  З метою виявлення власників домоволодінь направлено запити до Охтирського БТІ. Відомості з БТІ були отримані по 4 власникам та направлені до Тростянецького районного відділу ДРАЦС, яким підтверджена інформація про смерть 2 власників. Для з’ясування питання наявності чи відсутності спадкоємців за адресами вул. 1 Травня, 22 та 1 Травня, 61 направлено запит до районної державної нотаріальної контори.

По Зарічненському старостинському округу отримана інформація про 16 домоволодінь,  що можуть бути визнані безгоспними чи відумерлою спадщиною, по яких направлено запити на БТІ та до Тростянецького районного відділу ДРАЦС.

По Кам’янському старостинському округу обстежено 5 безгосподарних домоволодінь та підготовлено відповідні акти.

                    

Відділ

«Інспекція з благоустрою

м. Тростянець Сумської області»

             За  період роботи (з 01.01.2018 року по 31.03.2018 року) відділом «Інспекція з благоустрою м. Тростянець Сумської області» проведена робота:

-         складено  попереджень (приписів) – 35;

-         складено протоколів (ст.152,153)  -   5;

-         відпрацьовано та надано відповіді на  скарги громадян – 3.

           Здійснювалися спільні  рейди з ДП “Екосервіс” КП Тростянецької міської ради “Тростянецькомунсервіс” щодо заключення договорів на вивіз побутових відходів: приватних  домогосподарств, фізичних осіб- підприємців. За даний період  заключено 36 договорів на 60 осіб,  проведена профілактична бесіда та вручено попередження 53 мешканцям міста. Також було заключено 10 договорів з фізичними особами- підприємцями.

        Проводилися рейди - обстеження вулиць нашого міста щодо дотримання власниками приватних садиб елементарних вимог благоустрою. В результаті проведення рейдів було виявлено цілий ряд недоліків в цьому питанні. Особлива увага  приділяється  порядку на прибудинкових територіях, а саме - недопущення складування на них будівельних матеріалів, накопичення сміття, прочищання зливових канав.

Проводилися рейди по стихійним сміттєзвалищам, ярам та лісосмугам,  де було затримано два правопорушника, які притягнуті до адміністративної відповідальності.

       Налагоджена співпраця з головами вуличних комітетів з виконання та дотримання Правил благоустрою території (вулиць, провулків, прибудинкових територій багатоповерхових будинків). Проводилася роз’яснювальна робота серед населення, суб’єктів підприємницької діяльності, підприємств, установ, організацій.

            Здійснюється формування  реєстру  закріплених меж територій міста за підприємствами, підприємцями, установами, організаціями, незалежно від їх форм власності.







Кам ’янський

старостинський округ

 

      На території Кам’янського старостинського округу знаходяться заклади соціальної сфери: Кам’янський будинок культури, Кам’янська бібліотека, Кам’янська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Кам’янська амбулаторія загальної практики сімейної медицини, Кам’янецький ФП, дитячий садок «Дубравушка», пожежна команда.

      Працюють приватні підприємці: ФОП Линник А.М., ФОП Тарасенко Є.М., ФОП Тарасенко О.М., ФОП Шимко О.В., ФОП Акимненко П.П.

      За звітний період, в рамках квартального комітету проведено розчищення доріг від снігу по населеним пунктам округу на суму 16 000,00 грн.  Здійснена заміна ламп мережі вуличного освітлення на суму 5000,00  грн. Придбаний дитячий та спортивний майданчик на суму 134000,00 грн. Проведений ремонт приміщення Кам’янської бібліотеки на суму 100000,00 грн.

      В.о. старости Кам’янського старостинського округу видано 314 довідок про реєстрацію та склад сім’ї, 85 довіреностей, 8 заповітів. Надана 1 матеріальна допомога мешканцю округу.

 

Зарічненський

старостинський округ

 

         За І квартал 2018 року на території Зарічненського старостинського округу організовувались толоки по благоустрою населених пунктів. Приведено в належний санітарний стан фельдшерський пункт, обеліск в селі Лучка, територію пам’ятника загиблим воїнам 1941-1945 року, кладовище в селі Зарічне. Чистилися дороги від снігу дочірнім підприємством «Екосервіс», також залучалися до очищення доріг ПП Зарічанське, Охтирська дільниця ПрАТ УМБ-23. За звітний період було витрачено – 9498,00 грн. Дороги Зарічненського старостинського округу в зимовий період завжди були в належному стані.

         За І квартал 2018 року на особистому прийомі громадян побувало 20 осіб з сіл Зарічне та Лучка. Розглянуто 12 письмових звернень громадян.

         Видано 68 довідок про наявність у громадян міста пічного опалення з метою отримання субсидії на тверде паливо, наявність особистого підсобного господарства, з місця проживання. Видано 6 доручень щодо переоформлення спадщини. Оформлено 28 пакетів документів громадян на отримання субсидії.

         В рамках бюджету Зарічненського квартального комітету в І кварталі 2018 року проведено заміну ламп вуличного освітлення комунальним підприємством «Енерголюкс» в селах Зарічне та Лучка на суму 6469,00 грн.

     Проводилося спилення дерев та зрізування кущів на суму 16375,00 грн.

         В звітному періоді було придбано дитячий майданчик на суму 29376,00 грн., елементи якого будуть встановлені в селах Зарічне та Лучка. 

                                                    

                                                      Комунальний заклад

«Тростянецька центральна районна лікарня»

 

З метою покращення матеріально-технічної бази КЗ «Тростянецька центральна районна лікарня» за І квартал 2018 виконано:

  • впровадження медичної інформаційної системи Helsi шляхом придбання комп’ютерного та периферійного обладнання (15 одиниць комп’ютерів та 11 одиниць периферійного обладнання),придбання медичної системи на загальну суму 294,2 тис. грн.;

  • встановлення локальної мережі, Інтернет забезпечення та Wi-Fi у всіх відділеннях КЗ «Тростянецька ЦРЛ»на загальну суму 197,8 тис. грн.;

  • придбання насосу КМ 80-50-200 для водонасосної скважини 16,8 тис. грн.


З метою впровадження енергозберігаючих заходів та покращення  надання медичної допомоги проведено заміну 37 віконних блоків в терапевтичному відділенні на суму 196,4 тис. грн.

При центральній районній лікарні функціонує мобільний діагностичний центр метою якого є своєчасна діагностика захворювань серед сільського населення. В поточному році було здійснено 9 виїздів в сільську місцевість, де оглянуто 158 чол.

З метою якісного надання медичної допомоги населенню Тростянецької громади з міського бюджету виділені коштина:

- проведення тубдіагностики у дитячого населення шляхом придбання вакцини на туберкулін в сумі 30,0 тис. грн.;

  • отримання пільгових рецептів дітям хворим на орфанні захворювання в сумі 117,2 тис. грн.;

  • отримання пільгових рецептів для хворих, які провели трансплантацію донорської нирки в сумі 98 тис. грн.;

  • отримання пільгових рецептів для хворих на цукровий діабет (інсулінозалежні) 80 тис. грн.


З метою ефективного впровадження реформ в галузі медицини створено комунальне некомерційне підприємство «Тростянецький центр надання первинної медичної допомоги».

 

Територіальний центр

соціального обслуговування

 

  Керуючись Законом України «Про культуру» ст.24, ст.26, ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до рішення 3 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради від  04.01.2018 №201 «Про утворення Територіального центру соціального обслуговування Тростянецької міської ради та затвердження його Положення» був утворений Територіальний центр соціального обслуговування Тростянецької міської ради, прийнявши повноваження і функції від державного органу – Тростянецької районної державної адміністрації. Територіальний центр надає соціальні послуги потребуючим одиноким, одинокопроживаючим громадянам та інвалідам охоплюючи всю територію Тростянецького району.

   Одним з головних напрямків діяльності територіального центру є надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги. В структурі територіального центру соціального обслуговування діють два відділення соціальної допомоги вдома і відділення соціальної реабілітації дітей з інвалідністю.

За I квартал 2018 року територіальним центром виявлено 393 непрацездатних громадян, осіб з інвалідністю, які потребують різних видів соціальної допомоги. Із цієї кількості обслужено 381 чол., що становить 97% від потреби:

- відділеннями соціальної допомоги вдома - 359 чол.,

- відділенням соціальної реабілітації дітей з інвалідністю – 22 чол.

          Двадцять дев’ять соціальних робітників надають одиноким непрацездатним громадянам систематичну допомогу в купівлі продуктів харчування, доставці медикаментів, приготування їжі, прибиранні житла, тощо.

             Територіальним центром соціального обслуговування Тростянецької міської ради надаються соціальні послуги на безоплатній та платній основах. Вартість обслуговування станом на 01.04.2018 року на платній основі становить 39,62 грн. за годину. За І квартал поточного року територіальним центром надано платних соціальних послуг 99 чол. на суму 4,27 тис. грн.

           При територіальному центрі функціонує центр обліку бездомних осіб. На сьогоднішній день бездомних громадян в центрі обліку не зареєстровано.

Також діє «Банк одягу», який забезпечує одягом та взуттям бувшого у вжитку малозабезпечених та бездомних громадян. Протягом 3 місяців поточного року прийнято від населення 62 одиниці одягу та взуття бувшого у вжитку, які були надані 11 потребуючим громадянам. Функціонує пункт прокату технічних засобів реабілітації для інвалідів та хворих людей. На сьогодні інвалідними візками користуються 6 одиноких громадян.

          Фахівцями відділення соціальної реабілітації дітей з інвалідністю надаються реабілітаційні послуги дітям з особливими потребами, здійснюються заходи, спрямовані на розвиток та коригування порушень розвитку дитини, навчання їх основним соціальним та побутовим навичкам, розвитку здібностей. Відділення надає кваліфіковану допомогу дітям з інвалідністю у здійсненні корекції психофізичного розвитку за індивідуальною програмою реабілітації та комплексну соціальну, психологічну, педагогічну та інші види реабілітації.  Кількість дітей з інвалідністю відповідно до індивідуальних програм реабілітації у відділенні територіального центру потребують реабілітаційних послуг 34 дитини. Станом на 01.04.2018 року  курс реабілітації у відділенні отримали 22 чол.

         За І квартал 2018 року дві дитини з інвалідністю отримали комплексну реабілітацію у комунальній установі Сумської обласної ради «Сумський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів».

            З метою стовідсоткового охоплення соціальним обслуговуванням громадян, які опинились в складних життєвих обставинах територіальним центром проводиться роботи щодо розширення надання різних видів соціальних послуг.

 

Комунальна установа

 Тростянецької міської ради «Тростянецький трудовий архів»

 

Згідно штатного розпису комунальна установа Тростянецької міської ради «Тростянецький трудовий архів» складається з двох осіб:

1) директор;

2) провідний бухгалтер, провідний архівіст.

Відповідно до функцій та обов’язків, визначених Статутом комунальної установи Тростянецької міської ради «Тростянецький трудовий архів» у звітному періоді працівниками установи велася робота з укомплектування, зберігання, обліку та використання архівних документів.

Станом на 01 квітня 2018 року на зберіганні в комунальній установі Тростянецької міської ради «Тростянецький трудовий архів» знаходиться 118 фондів ліквідованих підприємств, установ, організацій, які налічують 13116 справ.                                                                                                    

У звітному періоді працівниками установи здійснювалась робота по виконанню соціально-правових запитів юридичних та фізичних осіб. За І квартал 2018 року розглянуто 230 звернень, які стосувалися документів із кадрових питань (особового складу) ліквідованих юридичних осіб. За зазначеними документами видано:

- архівні довідки про підтвердження трудового стажу;

- архівні довідки про заробітну плату;

- довідки про перейменування та реорганізацію підприємств;

- архівні копії;

- архівні витяги.

Надання архівних довідок, копій або витягів на запити фізичних та юридичних осіб соціально-правового характеру, здійснюється архівною установою безоплатно.

Також, надавалися методичні рекомендації ліквідаційним комісіям та ліквідаторам з питань упорядкування документів, складання описів справ з кадрових питань (особового складу) для подальшої їх передачі до комунальної установи Тростянецької міської ради «Тростянецький трудовий архів».

За звітний період Управлінням Пенсійного фонду України в Тростянецькому районі проведено 2 перевірки достовірності даних виданих заявникам, архівних довідок.

У лютому прийнято участь у засіданні колегії  Державного архіву Сумської області.

Працівниками архівної установи забезпечується належний облік, упорядкування, зберігання, переміщення документів в архівосховищах. Постійно проводиться знепилення поверхні картонажу та ведеться контроль за температурним режимом та вологості повітря в архівосховищах.  

 

Комунальне підприємство

«Тростянецьке ЖЕУ»

 

          КП «ТЖЕУ» створено 02.02.2006 року. Підприємство виконує роботи по утриманню, поточному  ремонту житлового фонду та з вересня місяця 2015 року роботи по опаленню бюджетних установ міста.

На балансі комунального підприємства «Тростянецьке житлово-експлуатаційне управління» станом на 01.04.2018 року знаходиться 221 будинок балансовою вартістю 163545932 грн., із них 96 будинків (4 групи капітальності) розірвали договір на обслуговування, 125 будинків є абонентами підприємства, які налічують 2132 квартири загальною площею 96,4 тис. м2.

Із них:

- 56 будинків 1-2 групи капітальності, площею     79,1 тис. м2;

- 32 будинки 3-ї групи капітальності площею           8,7 тис м2;

- 37 будинків 4-ї групи капітальності площею          8,2 тис м2.

    В цих будинках обладнано водопроводом 2117 квартир, системою каналізації - 1803 квартири. Всі квартири переведені на індивідуальну систему опалення. Загальна довжина водопроводів складає 18,1 км, із них замінено на пластикові 7,1352 км. Система каналізації - 17,3 км, із них замінено на пластикові 1,319 км. Загальна площа м’яких покрівель складає 20,3 тис. м2, капітально відремонтовано 17,1 тис. м2, площа шиферних покрівель 25,2 тис м2, замінено шиферних покрівель 9,2 тис. м2.

В житловому фонді, що перебуває в комунальній власності міста, проживає близько 7 тис. чоловік.

За  І квартал 2018 року  КП «ТЖЕУ» разом із дочірніми підприємствами одержано 4306,9 тис. грн. надходжень (квартирна плата, теплопостачання, орендна плата, капітальний ремонт та інше). 

Витрати склали  3991,8 тис. грн.

За сукупним показником разом із дочірніми підприємствами одержано 315,1 тис. грн. прибутку.

Комунальне підприємство Тростянецьке житлово-експлуатаційне управління має в своєму складі такі підрозділи: ДП «Будинкоуправління» та

ДП «Ремсервіс», які виконують роботи по капітальному ремонту житлового фонду, ремонту дитячих садків, благоустрою міста,  а також заявки населення по заміні та влаштуванню нових інженерних мереж в квартирах, а також ДП «Комунжитло» та ДП «Елегія».

ДП «Комунжитло» виконує поточне утримання та поточний ремонт гуртожитку по вул. Заводська, 1.

ДП «Елегія» виконує роботи по утриманню кімнат поліпшеного проживання за адресою вул. Заводська, 1.

 

Структура підприємства

 
 

КП «ТЖЕУ»


«Будинкоуправління»,«Ремсервіс»

 

 

 

 


ДП «Комунжитло»


ДП«Елегія»

 

 


Капітальний

ремонт  будівель благоустрій

міста та інші рем. роботи.


Утримання кімнат поліпшеного проживання

вул. Заводська 1


Обслуговування та поточний ремонт гуртожитку

вул. Заводська 1


 

Обслуговування та поточний ремонт житлового фонду



 

 

 

Динаміка зміни кількісного складу по КП «ТЖЕУ»

 



































2014 р. 2015 р. 2016 р. 2017 р. 2018 р.
Середньооблікова чисельність, чоловік 56 58 58 63 56
Із них: по утриманню будинків 30 30 30 30 23
Із них: по теплопостачанню 26 28 28 33 33



 

       Кількість працюючих на підприємстві 56 чоловік, із них - 33 на обслуговуванні котелень. Середня заробітна плата складає 4379,0 грн. Заборгованість по заробітній платі відсутня.

 Згідно рішень сесії Тростянецької міської ради №289 від 04.08.2014 року та №268 від 14.07.2016 року було передано на баланс КП «ТЖЕУ»    котельні за адресами вул. Л. Татаренка,1б, Комарова, 25, Шевченка, 11, по вул. Благовіщенська 3, котельню  по вул. Відродження України, 5,  котельню  по вул. Л. Татаренка 5а, вул. Благовіщенська 13.

За січень - березень 2018 року котельнями підприємства реалізовано 1898 Гкал теплової енергії, отримано доходу на суму 3070,8 тис. грн., прибуток склав 301,8 тис. грн.

Виробничі показники по КП «ТЖЕУ» за І квартал 2015-2018 років

 


























































План 2015 р.                                      тис. грн. Факт

2015 р.

тис. грн.
План 2016 р.                                      тис. грн. Факт

2016р.

тис. грн.
План 2017 р.                                      тис. грн. Факт

2017р.

тис. грн.
План 2018 р.                                      тис. грн. Факт

2018р.

тис. грн.
Доходи 1786,3 1158,7 1840,0 1826,9 4512,9 3540,9 5091,2 3895,9
Витрати  

1684,4
 

1274,4
 

1550,0
 

1538,0

 
 

3875,3
 

3056,4
 

4386,3
 

3482,1
Прибуток 101,9 290,0 288,9 637,6 484,5 704,9 413,8
Збиток - -115,7 - - - - - -

 

    За  І квартал 2018 року  КП «ТЖЕУ»  отримало  прибутку  413,8 тис. грн.  з них по теплопостачанню 294,5 тис. грн.

    Загальна дебіторська заборгованість по підприємству КП «ТЖЕУ» станом на 01.04.2018 року склала 1055,5 тис. грн., у тому числі заборгованість населення по сплаті квартирної плати 243,3 тис. грн., пільги та субсидії – 167,5 тис. грн. надання послуг по опаленню бюджет та інші – 577,5 тис. грн., по опаленню населення 67,2 тис. грн.

    Дебіторська заборгованість станом на 01.04.2017 року складала 1187,0 тис. грн., у тому числі заборгованість населення по сплаті квартирної плати складала 211,5  тис. грн., пільги та субсидії – 349,5 тис. грн., надання послуг по опаленню населенню – 53,8 тис. грн., бюджет - 99,1тис. грн., інші споживачі - 298,9 тис. грн.

          З наведеного порівняння видно, що дебіторська заборгованість станом на 01.04.2018 року на 131,5 тис. грн. менше, ніж за відповідний період минулого року.

     Кредиторська заборгованість  по КП «ТЖЕУ» станом  на 01.04.2018 року складає 336,6 тис. грн., станом  на 01.04.2017 року складала 188,8 тис. грн., що на 147,8 тис. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.

       Дії в напрямку зменшення заборгованості населення за спожиті послуги.

Підприємством систематично проводиться робота з боржниками, а саме:

- рознесено  300  попереджень боржникам;

- проведено особисті роз’яснення з 25 абонентами;

- укладено 2 угоди щодо погашення заборгованості;

- проведено 1 зібрання з мешканцями будинків, які є абонентами  підприємства;

- оплачено  добровільно після судових засідань 10000,0 гривень.

                                             

Показники оплати населенням квартирної плати

 
















































































































































































 

 

Місяць
2016 р. 2017 р. 2018 р.
Нарахов.

 
Перерах.

 
%

опл.
Нарахов.

 
Перерах.

 
%

опл.
Нарахов.

 
Перерах.

 
%

опл.
Січень 194082 144203 74 198846 213398 107 290496 285254 99
Лютий 193539 202468 105 281310 197530 70 290804 282010 97
Березень 194028 179095 93 285854 376649 132 291177 283668 97
Квітень 193459 188258 98 289745 251422 87 - - -
Травень 193585 129071 67 289385 123510 43 - - -
Червень 195791 185992 95 280595 208367 74 - - -
Липень 194773 216123 111 289143 402528 140 - - -
Серпень 197276 183602 93 288242 279244 97 - - -
Вересень 196628 192061 98 287946 38633 132 - - -
Жовтень 198370 205395 103 289160 305634 105,6



- -
Листопад 197033 224361 114 289385 305935 105,7 - - -
Грудень 198033 230741 117 289385 305634 105,6 - - -
Всього: 1753161 1620873 97 3358996 3008484 99,9 872477 850932 98



 Виконання робіт по поточному ремонту житлового фонду за  І квартал   2018 р.:

          Забезпечено безперебійне надання послуг по утриманню внутрішньо –будинкових систем водопостачання, електропостачання, водовідведення.

         Підприємство основну увагу приділяє поточному ремонту житлового фонду.

        Проведено ремонт і часткова заміна каналізації та водопроводів в житлових будинках.

Частково замінено та відремонтовано водопроводи  21 м.п за адресами:           вул. Миру 23, 30, вул. Л.Татаренка 5а, вул. Сосновий бір 9,

вул. Благовіщенська 52 б, в, вул. Миру 17, вул. Машинобудівна 16,                         вул. Б. Хмельницького 15.

Поточний  ремонт  електромережі:

       За І квартал 2018 року виконано 137 заявок  населення по заміні  електроламп, автоматичних вимикачів, датчиків руху тощо.

       Проводилась  профілактична  робота  в РЩ в будинках по вул. Ломоносова 1а, вул. Нескучанська ,9,52, вул. Л.Татаренка 1а, 3, 3а, 5а, 9а, 11, 75, вул. Благовіщенська 16, 52, 52а, 52в, вул. Заводська, 2а.   

Прочищення каналізації:

вул. Шевченка 120, 120б, вул. Л.Татаренка 75, 3, 3а, 5а, 7а, 11а,                        вул. Покровська2, вул. Машинобудівна 16, 16а, 10, 12, 19, вул. Заводська 2а, вул. Миру 28, 30, 19, 15, 10, 23.

       В зимово-весняний період були проведені роботи по прибиранню снігу та бурульок з покрівель будинків, розігрівання водостічних труб по житловому фонду.

Ремонт дверей:

вул. Сосновий бір 14,21, вул. Л. Татаренка 1а, 3а, 5а, 75, вул. Покровська 2а,            вул. Благовіщенська 52в, 36, вул. Миру 15, 21, 30, 17, вул. Будівельна 3, 8,           вул. Гришина 11, вул. Машинобудівна 6, 16, 16а, 15, 20, вул. Шевченка 7, 7б.

Ремонт покрівлі:

вул. Миру 13, 23.

Вивезено сміття з прибудинкових територій по вулицям Л. Татаренка,

Миру, Заводська 2а, Ломоносова 1а, Машинобудівна 16,16а.

 

Динаміка виконання основних видів робіт по КП «Тростянецьке ЖЕУ»

по поточному утриманню житлового фонду за І квартал 2015-2018років


























































3 місяця

2016 р.
3 місяця

2017 р.
3 місяця

2018 р.
Ремонт під'їздів, шт. - - -
Ремонт покрівель, кількість будинків 9 10 4
м. кв. 12 48 54
Заміна водопроводів, квартир 15 67 73
метрів   погонних 8,0 10,5 21
Заміна  каналізації, квартир 13 - 7
метрів погонних 16 - 18
Виконання заявок населення 359 504 610

 

 

Динаміка кількості будинків, оснащених енергозберігаючим обладнанням

Станом на 1 квітня 2018 року  88 будинків в м. Тростянець оснащені освітлювальним обладнанням. У 2018 році  встановлено енергозберігаюче  освітлення у будинку  за адресою вул. Ломоносова 1а заплановано ще встановити енергозберігаюче  освітлення у 4 будинках по

вул. Машинобудівна 16, 16а, вул. Шевченко 120 в, вул. Нескучанська  52.



Динаміка встановлення енергозберігаючих

світильників по житловому фонду за 2011-2018 роки.

 



Динаміка кількості будинків, оснащених енергозберігаючим обладнанням за 2011-2018 роки.

Економія витрат по електроенергії

місць загального користування житлового фонду



 

Умовна економія на одному ліхтарі за  І квартал 2018 року складає:

524,6 кВт  в рік.

989 шт. х 524,6 кВт/12*3місяці  = 129707 кВт год* 1,4 = 181590 грн.

Витрати електричної енергії на освітлення

місць загального користування (кВт*год)

Порівняння фактичних (за звітами в «Енергозбут») витрат електричної енергії на внутрішньо будинкові потреби за  2015-2018 роки, кВт*год.

 










































 №

п./н.
Розрахунковий період 2015

рік
2016

рік
2017

рік
2018

рік
1. Січень 9983 11085 16328 9000
2. Лютий 10347 12197 15417 10400
3. Березень 9358 12637 14528 8055
Всього 29688 35919 46273 27455

 

 



 

Виробничі   показники по «ДП Ремсервіс-2»

за І квартал 2016-2018 року






















































Показники 2016р.

тис. грн.
2017р.

тис. грн.
2018 р.

тис. грн.
план факт план факт план факт
Доходи 95,0 93,5 180,0 179,0 60,0 58,0
Витрати 87,5 86,8 170,0 169,0 58,2 56,4
Прибуток 7,5 6,7 10,0 10,0 1,8 1,6
Збиток - - - - - -

 

        

 

 

 

 

 

 

 

За І квартал 2018 року ДП «Ремсервіс-2» отримало  прибуток  в розмірі 1,6 тис. грн.

 

Виконані роботи згідно плану

соціально-економічного розвитку на  2018 рік































































































№ п/ч Адреса будинку Перелік робіт Місяць Освоєно коштів, грн.
1. Капремонт електромережі
вул. Ломоносова 1а заміна електромережі січень 7461,68
2. Благоустрій прибудинкової території
Встановлення лавок  8 шт. благоустрій лютий 15079,36
3. Інші ремонтні роботи:
Поточний ремонт  адмінбудівлі спортивного клубу "Надія" ремонт приміщення січень 5690,80
Центральна лікарня утеплення теплотраси лютий 6688,39
вул. Заводська 1(готель) ремонт водопроводу 36м.п лютий 7060,06
 ЗОШ №5 ремонт водопроводу березень 14271,62
Відділ освіти міськради встановлення замків березень 1732,73
35443,60
Всього: 57984,64

 

Динаміка виконання основних видів робіт по капітальному

                                             ремонту житлового фонду

 









































































Вид робіт 3 місяці

2015 р.

 
3 місяці

2016 р.

 
3 місяці

2017 р.

 
3 місяці

2018 р.

 
Заміна водопроводів на пластикові, квартир - - - -
м. погонних - - - -
Капітальний ремонт покрівель, кількість будинків,  шт. - 1 - -
м. кв. - 320 - -
в т. ч. єврорубероїдом - - - -
Заміна дверей на металеві - 2 - -
Заміна каналізаційної  мережі, квартир - 16 - -
м. погонних - 38 - -
Ремонт тамбурів - 1 - -

 

Динаміка виконання робіт по капітальному ремонту та благоустрою

міста  за І квартал 2014- 2018 р. р. (тис. грн.)

 



































Проведені роботи 2014 р.

 
2015 р.

 
2016 р.

 
2017 р.

 
2018 р.

 
Капітальний ремонт житлового фонду,

тис. грн.
11,5 - 130,8 - 7,5
Благоустрій міста,

тис. грн.
- - 14,2 - 15,1
Інші ремонтні роботи,

тис. грн.
- 0,6 21,6 179,0 35,4



Дочірнє підприємство

 «Комунжитло»

 

      Дочірнє підприємство «Комунжитло» налічує 68 житлових кімнат, загальною площею 1059,2 м2. Кількість проживаючих в гуртожитку - 117 осіб. Кімнати повністю заселені.  Серед проживаючих сироти дитинства - 10 осіб, пенсіонери - 6 осіб, одинокі матері - 24 особи, учасники бойових дій АТО – 5 осіб.                                                       

      Кількість працюючих на підприємстві – 7 чоловік. Середня заробітна плата складає 2732,32 грн. (неповний робочий день). Заборгованість по заробітній платі відсутня. 

Показники діяльності підприємства











































Показники І квартал 2017 року (тис. грн.) І квартал 2018 року (тис. грн.)
План Факт План Факт
Доходи 103,0 102,5 114,0 113,9
Витрати 101,8 106,5 112,5 117,2
Прибуток 1,2 1,5
Збиток 4,0 3,3

       Зменшення прибутку виникло за рахунок   нарахування єдиного                   соціального внеску до мінімальної заробітної плати  вахтерів при                   фактичному відпрацюванні не повної робочої норми годин  вахтерів.   

      Загальна дебіторська заборгованість по підприємству на 01.04.2018 року складає  81,1тис. грн.:                                                                                                                                                                                                                                             

  • заборгованість населення по гуртожитку  - 41,1 тис. грн.;

  • заборгованість по пільгам і субсидії – 28,6 тис. грн.;

  • ДП «Елегія - 2» - 11,4 тис., грн., що на 98,3 тис. грн. менше в порівнянні з відповідним періодом минулого року.






















І квартал 2017 року І квартал 2018 року
загальна населення загальна населення
 118,5 тис. грн. 60,9 тис. грн.  40,0 тис. грн. 41,1 тис. грн.

         Загальна кредиторська заборгованість по підприємству  на 01.04.2018 року  складає  12,2  тис. грн.:                                                                                                          - перерахування обласним профспілкам – 1,0 тис. грн.;                                                  - КП «ТЖЕУ» (опалення) – 11,2 тис. грн., що на 18 тис. грн. менше  в порівнянні з відповідним періодом минулого року.












 І квартал 2017 року І квартал 2018 року
30,2 тис.грн.   12,2 тис. грн.

                                                        Динаміка

заборгованості населення за воду та водовідведення (тис. грн.)
























Місяці 2017 рік 2018 рік
Січень 7,3 19,8
Лютий 15,3 4,9
Березень 18,0 0,0

Заборгованість населення за воду та водовідведення на 01.04.2018 р. відсутня.

  Динаміка                                                                                                                      заборгованості населення за житлово – комунальні послуги (тис. грн.)
























Місяці 2017 рік 2018 рік
Січень 53,3 29,8
Лютий 63,8 36,9
Березень 60,9 41,2

   

    Шлях вирішення проблем дебіторської та кредиторської                             заборгованості:

• проведення бесід з боржниками по питанню своєчасної оплати за житлово-комунальні послуги;                                                                                                             • надання інформаційної та практичної  допомоги в оформленні пільг та субсидій – 7 особам;                                                                                                              • на виконанні в виконавчій службі  2  позова  на суму  9303,79 грн.

Виконані роботи за 1 квартал 2018 року                                                                                                                              За власні кошти:                                                                                                                   

- заміна електричних ламп:

  • енергозберігаючих: 4 шт. на суму 124,00 грн.;

  • звичайних: 42 шт. на суму 249,50 грн.


За бюджетні кошти:                                                                                                                                                                                                                                                     -   заміна вікон на маршових сходах та кімнатах малозабезпечених верств населення та учасників АТО в кількості 9 штук на загальну суму 67,8 тис. грн.;

-   капремонт каналізаційної мережі на загальну суму 26,4 тис. грн.

 

Дочірнє підприємство

«Елегія»

         Основним видом економічної діяльності підприємства є надання послуг на проживання в кімнатах відпочинку.

За даними виробничих показників за І квартал 2018 року підприємство отримало збиток у сумі 57,4 тис. грн.  Збитковість обумовлена низькою завантаженістю номерів та високою ціною за опалення.

Кількість працюючих на підприємстві 7 чоловік, середня заробітна плата складає 4196,00 грн.

Заборгованість по заробітній платі станом на 01.04.2018  року відсутня.

За звітний період підприємством надано 932 ліжко-місця на суму 174,3 тис. грн. Наповнюваність номерів за І квартал 2018 року склала  12,9 %  проти  13,2  % у звітному періоді минулого року.

Підприємство має в наявності:

  • 4 номери «Євро» - вартість проживання складає 620 грн. 00 коп.;

  • 10 номерів „Прайм”- вартість проживання складає 185 грн. 00 коп.;

  • 11 номерів „Стандарт”- вартість проживання складає 160 грн. 00 коп.;

  • 5 номерів „Економічний”- вартість проживання складає 55 грн. 00 коп;

  • 1 номер «Сімейний» - вартість проживання складає 580,00 грн.00 коп;

  • 2 номер «Прайм поліпшений» - вартість проживання складає 480,00 грн.00 коп.


Всього в наявності підприємство має 33 номера на 80 ліжко - місць.

 

Виробничі показники по ДП «Елегія»

за І квартал 2018 року

 










































№         п.н. Дохід від надання послуг Сума доходу                        тис. грн.
1. Кімнати по договору найму 52,2
2. Готель 174,3
3. Тренажерний зал (абонемент 179 шт. 4,1
4. Спортклуб «Самбіст» 3,5
5. Послуги   прання 0,2
6. Управління виконання кримінальних покарань 4,8
Разом: 239,1

   

За І квартал 2018 року виконано роботи:

За бюджетні кошти:

 

  • капітальний ремонт кімнати «люкс» №7а на 1-му поверсі (загальна сума витрат склала – 74019,84 грн.);

  • придбання побутової техніки на суму – 19890,00 грн.;

  • придбання меблів та постільної білизни на суму – 66669,00 грн.


Загальна сума витрат склала – 160578 грн. 84 коп.

За власні кошти:

І поверх

 

  • ремонт водогону у підвальному приміщенні на суму 7060 грн. 06 коп;


-    поточний ремонт та облаштування кімнати чергової покоївки на суму – 6704,00 грн.;


  • поточний ремонт сантехніки у душових та вмивальних кімнатах 1 – 3 поверхів на суму – 1024,00 грн.;

  • заміна, встановленнядверних замків та ремонт меблів на суму – 647,00 грн.;

  • монтаж окремого  електроживлення бойлерів (кімнат "ЄВРО" на 3-му поверсі) – 3050 грн. 00 коп.


 

I поверх (незавершені роботи)

 

  • капітальний ремонт туалетів, душових та вмивальних кімнат на 1-му поверсі (праве крило);

  • облаштування цементної стяжкипідлоги та частково стін в коридорі на 1-му поверсі (праве крило);

  • демонтаж штукатурки в 2-х кімнатах: бухгалтерії та актовій залі 1-го поверху та 8-ми кімнатах відпочинку4-го поверху;

  • облаштування цементної стяжкипідлоги та стін (бухгалтерія, актова зала та переобладнання приміщень під кухню та столову).


         Дебіторська заборгованість станом на 01.04.2018 року складає   15,8    тис., в т.ч. заборгованість населення –   12,0  тис. грн.

         Кредиторська заборгованість по ДП «Елегія» станом на 01.04.2018 р.

складає   188,9  тис. грн.

 

Комунальне підприємство

«Тростянецькомунсервіс»

 

Комунальне підприємство «Тростянецькомунсервіс» та його дочірні               підприємства «Екосервіс», «Готель Тростянець», «Зеленбуд» в місті Тростянець здійснюють надання житлово-комунальних послуг, забезпечують місто водопостачанням, здійснюють водовідведення, надають послуги по вивезенню та утилізації твердих і рідких  побутових відходів, виконують роботи по благоустрою міста.

На балансі комунального підприємства «Тростянецькомунсервіс»  знаходиться 10 водозаборів, 19 артезіанських свердловин, із яких 15 станом на сьогодні працює.

Підприємство обслуговує 7 каналізаційно-насосних станцій, центральні очисні споруди, встановлена потужність яких 2,8 тис.м³ на добу та очисні споруди на вис. Веселе зі  встановленою потужністю 1,3 тис.м³ на добу.

Підприємство обслуговує 34,4 км водопровідних мереж та 9,7 км  каналізаційних мереж.

            На 01.04.2018 року в КП “Тростянецькомунсервіс“ функціонують наступні підрозділи водопостачання, водовідведення, саночищення – вивезення рідких побутових відходів, вуличне освітлення, автомобільні послуги, інші послуги.

Станом на 01.04.2018 року на підприємстві зареєстровано 4683 абонента, в т.ч. населення - 4505.

Забезпечено приладами обліку споживання води 3908 абонентів, що становить 88,9% від загальної кількості зареєстрованих абонентів - водокористувачів.

Протягом звітного періоду  було встановлено 9 приладів обліку холодної води.

Знос основних виробничих засобів станом на 01.04.2018 року складає 42,3%, в тому числі водопровідних мереж 53,6%, каналізаційних – 61,9%.

Тростянецька міська рада постійно сприяє впровадженню заходів, що спрямовані на енергозбереження та безперебійне забезпечення населення централізованим водопостачанням та водовідведенням.

Протягом звітного періоду за кошти місцевого бюджету було здійснено:

  • ий ремонт  насосного обладнання на суму 90,0 тис. грн.;

  • придбання автомобіля для бригади дільниці «Водопостачання» вартістю 199,5 тис. грн.;

  • придбання комунального автобуса за 846,0 тис. грн.


 

                            Фонд споживання КП «Тростянецькомунсервіс»

 



































2014 р. 2015 р. 2016 р. 2017 р. І квартал 2018 р.
Фонд оплати праці штатних працівників          (тис. грн.) 1510,0 1699,1 2117,1 3434,7 976,8
Середньооблікова чисельність штатних працівників (чол.) 73 69 70 74 75
Середньомісячна заробітна плата одного штатного працюючого (грн.) 1723,7 2052,1 2 520,4 3 867,9 4141,3

 



        

Очікувані показники КП «Тростянецькомунсервіс» по підрозділах

































































































Доходи,

 тис. грн.
Витрати,

тис. грн.
Прибуток / збиток,

тис. грн.
2017 рік 2018 рік Відх. 2018     від 2017,  % 2017 рік 2018 рік Відх. 2018     від 2017,  % 2017 рік 2018 рік
Водомережа 543,3 623,5 114,8 562,3 759,0 135,0 -19,0 -135,5
Водовідведення 986,1 1378,4 139,8 1009,3 1131,9 112,1 -23,2 246,5
Саночищення 96,1 115,4 120,1 128,1 143,2 111,8 -32,0 -27,8
Інші послуги 10,3 13,1 127,2 2,3 13,1 569,6 8,0 0,0
Вуличне освітлення 145,6 196,7 135,1 145,6 196,7 135,1 0,0 0,0
Автомобільні перевезення 121,2 229,3 189,2 175,3 309,5 176,6 -54,1 -80,2
Всього: 1902,6 2556,4 134,4 2022,9 2553,4 126,2 -120,3 3,0

Протягом І кварталу 2018 року комунальним підприємством  «Тростянецькомунсервіс» надано комунальних послуг та виконано робіт на суму 2556,4 тис. грн., вартість яких складає 2553,4 тис. грн. Очікувана сума прибутку  становить 3,0 тис. грн. (за відповідний період минулого року збиток – 120,3 тис. грн.).

В доходах підприємства найбільшу питому вагу займають доходи, отримані від надання комунальних послуг населенню. Саме тому, рівень оплати послуг населенням є надзвичайно важливим фактором в діяльності підприємства для забезпечення стабільності його роботи.

 

Оплата населенням наданих послуг з водопостачання та водовідведення

КП ТМР „Тростянецькомунсервіс” протягом 2016 – 2018 р.р.

















































































































































































Місяць 2016 рік 2017 рік 2018 рік
Нарах. Оплач. %

оплати
Нарах. Оплач. %

оплати
Нарах. Оплач. %

оплати
січень 87 089 92 420 95,5 91 269 70 767 116,2 111 216 107 934 100,6
лютий 76 670 85 407 98,1 106 064 87 841 96,2 114 264 117 281 105,5
березень 81 037 85 251 111,2 69 215 96 800 91,3 213 359 112 804 98,7
квітень 79 012 80 372 99,2 85 838 74 028 107,0 - - -
травень 104 488 80 057 101,3 124 854 80 932 94,3 - - -
червень 106 138 99 901 95,6 156 088 112 634 90,2 - - -
липень 110 837 107 071 100,9 169 688 187 233 120,0 - - -
серпень 114 201 109 537 98,8 179 416 176 384 103,9 - - -
вересень 118 715 115 992 101,6 157 848 184 689 102,9 - - -
жовтень 94 605 114 850 96,7 146 085 173 889 110,2 - - -
листопад 77 709 91 552 96,8 112 228 150 351 102,9 - - -
грудень 60 912 74 088 95,3 107 320 115 994 103,4 - - -
Всього: 1 147 248 1 136 498 99,1 1 459 505 1 511 542 103,6 332 800 338 019 101,6

 

Протягом І кварталу 2018 року середній показник з оплати наданих послуг населенням склав 101,6%.

Підприємством постійно вживаються різноманітні заходи по стягненню заборгованості за спожиті послуги та проводиться робота  з боржниками.

Водопостачання

Аналіз показників витрат електроенергії по водопостачанню

 
































І квартал 2017 р. Кількість поривів І квартал 2018 р. Кількість поривів
Піднято води тис. м3 80,9  

15

 
78,3  

22
Реалізовано води, тис. м3 55,2 55,6
Витрати електроенергії на 1м3 реалізованої води 1,08 0,80
Витрати електроенергії на 1м3 піднятої води 0,74 0,57

 

Протягом звітного періоду  КП «ТКС» було піднято 78,3 тис.м3 води. Реалізовано води за цей період – 55,6 тис.м3.

Втрати води  за звітний період складають  22,7 тис.м3, або 28,9%.

Причиною втрат є пориви, кількість яких за звітний період – 22 та нераціональне використання питної води споживачами, що не мають засобів обліку споживання води. Підприємством вживаються різноманітні заходи щодо виявлення порушників, які нераціонально використовують воду, а саме проводиться подвірний обхід споживачів послуг. Крім того, ведеться роз’яснювальна робота щодо необхідності встановлення лічильників для облікового водокористування.

Таким чином, основним завданням КП «Тростянецькомунсервіс» є якісне та своєчасне водопостачання споживачів з максимальною економією коштів, недопущення розкрадання води через споживання без обліку.

          З метою зменшення втрат води та поліпшення її якості протягом І кварталу 2018 року працівниками підрозділу водопостачання проводилися наступні роботи:

                     

  • здійснено заміну 8 метрів аварійних дільниць водомережі:




  • вул. Миру, 28А – 3 м (Ø50мм);

  • вул. Шевченка, 120 – 3 м (Ø50мм);

  • вул. Славгородська, 86 – 2 м (Ø32мм);




  • проведено заміну глибинного насосу на водозаборі с.Зарічне;

  • проведено заміну засувки в водопровідному колодязі по вул. Кеніга, 7 (Ø50);

  • очищено 3 оглядових колодязя від землі та побутового сміття (вул. Кеніга,13 – 2 шт.; вул. Челюскіна, 3 – 1 шт.);

  • ліквідовано 22 аварійних порива водомережі;

  • замінено пожежний гідрант по вул. Миру, 7;

  • встановлено та опломбовано 9 лічильників холодної води та проведено переопломбування 74 лічильників.


 

Водовідведення

 

         Підрозділ «Водовідведення» займається обслуговуванням 2-х очисних споруд та 7-ми каналізаційних насосних станцій.

          Протягом  І кварталу 2018 року прийнято та очищено стоків  – 70,3 тис.м3, в т.ч. від:

- населення – 33,4 тис.м3;

- бюджетних установ – 3,0 тис.м3

- інших  споживачів – 33,9 тис.м3, в т.ч. ПрАТ «Монделіс Україна» – 30,3 тис.м3.

         За аналогічний період минулого року було прийнято та очищено

56,2 тис.м3 стоків.

         За звітний період працівниками підрозділу водовідведення виконано наступні роботи:

 

1. Очисні споруди


  • ремонт дренажного насосу для відкачки стічних вод;

  • заміна кріплення муфт з’єднання компресора 23 ВФ;

  • заміна масла компресора 23 ВФ;

  • усунення течії лінії біоочистки;

  • прибирання конденсату з системи подачі повітря;

  • очищення ерліфтів від льоду;

  • збирання жирових відходів.


2. КНС – 1 (вул. Відродження)


  • капітальний ремонт насосу №3 типу СД 160/45;

  • ремонт дренажного насосу типу СД;

  • заміна кріплення муфт з’єднання насосів №1, 2, 3, 4;

  • очищення решітки перед приймальним резервуаром.


3. КНС – 2 (вул. Миру)


  • промивання каналізації приймального резервуару;

  • змащення підшипників насосу типу СД 18а.


4. КНС – 3 (вул. Набережна)


  • очищення приймального резервуару;




  • змащення підшипників насосу типу СД 18а.


5. КНС – 4 (вул. Шкільна)


  • ремонт засувки (Ø100);

  • змащення підшипників насосу типу СД 18а;

  • промивання каналізації до приймального резервуару.


6. КНС – 5 (вул. Благовіщенська)


  • очищення клапану приймального резервуару;

  • заміна сальникової набивки насосу типу СМ.


7. КНС – 6 (ДНЗ «Білочка»)


  • ремонт муфти з’єднання насосу типу СМ;

  • очищення робочого колеса від сміття.


8. КНС – 7 (Насіннєвий завод)


  • ремонт оглядової площадки;

  • ремонт сальникової коробки насосу типу ФГ 149/46;

  • відігрівання труб напірного колектору;

  • відкачування стічних вод асенізаційним автомобілем до приймального резервуару.


 

9. Каналізація


  • пробивання, промивання, очищення каналізаційної мережі по

    вул. Благовіщенська, 52, 53; вул. Б.Хмельницького, 15, 33; вул. Заводська, 2а; вул. Енергетиків (дамба); вул. Калініна, 32; вул. Комарова (ДНЗ «Казка»); вул. Ломоносова,1а; вул. Машинобудівна, 16; вул. Миру, 19, 25, 28а, 28б, 30; вул. Радянська, 2а; вул. Л.Татаренка, 1а, 3, 5а, 7а, 77.


 

Комунальне підприємство

«Енерголюкс»

 

Комунальне підприємство Тростянецької міської ради «Енерголюкс» займається  технічним  обслуговуванням  та  утриманням  в  належному  стані систем вуличного освітлення міста, світлофорних об’єктів та декоративного підсвічення архітектурних споруд.

Підприємством за І квартал 2018 року надано послуг на суму 223,5 тис. грн., вартість наданих послуг склала 222,9 тис. грн. Прибуток складає  0,6 тис. грн.

Станом на 01.04.2018 року прострочена заборгованість з оплати праці  відсутня.

Прострочена заборгованість по податках станом на 01.04.2018 року відсутня.

За І квартал 2018 року фонд споживання підприємства складає 84,3 тис. грн. На підприємстві працює  4 особи та 4 особи за сумісництвом. Середньомісячна  заробітна плата склала 3973 грн. 

Дебіторська заборгованість складає 6,1 тис. грн. кредиторська – 3,7 тис. грн.

На балансі підприємства знаходяться повітряні ліхтарні лінії електропередач, розташовані по вулицях Благовіщенська, Відродження, Миру, Кузьми Скрябіна, Зарічна, Руднєва, Баумана, Підлісна, Вознесенська, Луніна, 8-го Березня, Володимира Великого, Локомотивна, Ювілейна, Кеніга, Машинобудівна, Гаївська, Супруна, Шевченка, Л. Татаренка,

Б. Хмельницького, Вишнева, лінія електропередач до Круглого двору, а також обладнання декоративного підсвічення Альтанки, садиби Л. Кеніга, Круглого двору. Світлофорні об’єкти на перехресті вулиць Благовіщенська – Набережна – Олексія Братушко та вулиць Вознесенська – Грушевського – Л.Татаренка.

За І квартал 2018 року до підприємства надійшло 3 заяви, які знаходяться на контролі. За допомогою он-лайн платформи «Відкрите Місто» було подано 5 заяв, 2 – виконані, 3 заяви лишається на контролі. Також підприємством було виконано 123 усних звернень.

Велика кількість снігу заважала виконанню запланованих робіт. Низькі температури зовнішнього середовища у зимовий період року перешкоджали нормальній роботі гідравлічної системи навісного обладнання автовежі. Така ситуація не є винятком і спостерігається щороку, і з підвищенням температури підприємство знову вийшло на стабільний рівень виконання робіт.

Так станом на 31.03.2018 року були проведені наступні роботи:

1. Встановлено 8 ліхтарів за адресами:

Вул. Вишнева – пров. Катерини Левадної – 1 шт., вул. Космонавтів 5, 17 – 2 шт., вул. Лозова – пров. Затишний – 1 шт., вул. Короленка 40 – 1 шт.,                  вул. Чкалова 42 – 1 шт., вул. Грушевського 68 – 1 шт., вул. Островського у кінці вулиці – 1 шт.

2. Замінено 123 лампи  вуличного освітлення за такими адресами:

Вул. Чехова 29 – 1 шт., вул. Циолковського 9 – 1 шт., вул. Єсеніна 12 – 1 шт., вул. Ломоносова 11 – 1 шт., вул.  Луніна 75 – 1 шт., пров. Разіна 18 – 1 шт., вул. 1-го Травня 56 – 1 шт., вул. Смородянська 16, 29, 199 – 3 шт.,              вул. Ягідна 23 – 1 шт., вул. Лугова 17 – 1 шт., вул. Весела 10 – 1 шт.,                вул. Тімірязєва 21 – 1 шт., вул. Гаївська 10, 14 – 2 шт., вул. Радомлянська 58 – 1 шт., та за іншими адресами.

  1. Виконано ремонт щитової вуличного освітлення на підстанції повул. Пам’яті, Благовіщенська, Руднєва.

  2. Виконувався ремонт світильників центральних доріг.

  3. КП «Енерголюкс» надавалася автовежа комунальному підприємству «Чисте Місто» для ліквідації аварійних дерев та підрізці дерев. Було виконано 56 заяв громадян по вулицям Вознесенська, Благовіщенська, Енергетиків, Харченка, Заводська, Комарова, Комунальна, Луніна, пров. Луговий та інші.

  4. Забезпечено електропостачання та чергування під час проведеннясвята Нового Року, Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 26-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан.

  5. Розпочато перші роботи по Кам’янському та Зарічненському старостинських округах. Проведено ремонт вуличного освітлення у с. Кам’янецьке та с. Кам’янка, замінено 33 лампи вуличного освітлення. Та спільно з комунальним підприємством «Чисте Місто» зрізано 7 аварійних дерев.


По селам Лучка та Зарічне також проводився ремонт вуличного освітлення. Проводилася заміна ламп, та ремонт щитів керування вуличним освітленням та спільно з комунальним підприємством «Чисте Місто» зрізано 13 аварійних дерев.

 

Дочірнє підприємство

«Готель Тростянець»

 

        ДП «Готель Тростянець» надає в місті готельні послуги. На підприємстві працює 5 осіб. Середньомісячна заробітна плата за звітний період склала  4180,45 грн. 

       Всього в наявності підприємство має 9 номерів на 17 ліжко-місць. Завантаженість номерів за І квартал  2018 року  склала 24,4% проти 19,0% відповідного періоду минулого року.

 



 

Динаміка надання ліжко-місць за І квартал 2016-2018 р. р.



 

         За звітний період  підприємством надано 374 ліжко-місць. В порівнянні з відповідним  періодом 2017 року, ліжко - місць збільшилось на 28,5% (83 ліжко-місце).                                                      

         За І квартал 2018 року ДП «Готель Тростянець» по результатам фінансової діяльності отримано дохід в сумі  – 131,7 тис. грн.,  витрати склали 154,4 тис. грн. Збиток становить 22,7 тис. грн.

           Доходи від основного виду діяльності отримано підприємством від надання ліжко-місць представлені в наступній таблиці:

 























Клас номера Ліжко-місця, кількість Доходи, тис. грн.
Стандарт 116   (31%) 16,6    (21,0%)
Поліпшені 258   (69%) 64,1   (79,0%)
Всього: 374 80,7

       

           Також за І квартал 2018 року підприємство  отримало доходів у сумі 47,0 тис. грн. від надання приміщень  в оренду, відшкодування комунальних послуг та інших послуг.

         Станом на 01.04.2018 року підприємство не має заборгованості з оплати праці та заборгованості по податках і зборах.

         Загальна дебіторська заборгованість станом на 01.04.2018 року  складає  20,1 тис. грн., в т.ч. орендна плата – 11,4  тис. грн.

         Кредиторська заборгованість складає  50,7 тис. грн., із них 48,7 тис. грн. за опалення.

         Протягом звітного періоду  було здійснено ремонтні роботи по облаштуванню 2-х кімнат та оновлено матеріальну базу  на загальну суму 208,2 тис. грн., із них 203,1 тис. грн. кошти місцевого бюджету.

         Протягом звітного періоду було проведено:

  • капітальний ремонт кімнати №7 та 2-х кімнатного люкса,


в ці номери було придбано та установлено кондиціонери, телевізори, набір меблів та побутову техніку.


  • капітальний ремонт кімнати на 1 поверху (яка планується здаватись в оренду);

  •  було встановлено водостоки на фасадну сторону будівлі.


        В результаті проведених ремонтних робіт номерний фонд готелю буде    збільшено на 6 ліжко-місць.

      Для того, щоб привабити більшу кількість проживаючих і відповідно отримати більше доходів, головним завданням  підприємства є продовження проведення ремонтних робіт в кімнатах та будівлі готелю, доведення його послуг до вимог сучасних стандартів. 

                          

                                                       Комунальне підприємство

Тростянецької міської ради

«Чисте місто»

 

Комунальне підприємство Тростянецької міської ради «Чисте місто» має підрозділи: благоустрій і ремонтна дільниця.

Загальна  кількість працюючих 23 чоловіка,  які займались зрізуванням дерев, розпилюванням дров, чищенням доріг від снігу, посипання тротуарів піщано сольовою сумущщю, чищення мережі водовідведення для стоку води та інше. Підприємство орендує один автотранспортний засіб в КП «Тростянецькомунсервіс».

Балансова вартість основних фондів підприємства становить 5474921,71 грн. із них: тротуари – 1644745,28 грн., містки – 405023,76 грн.,  колодязі – 290 штук на суму 129308,00 грн.,  дерев на суму 131979,66 грн.  та інші – 3163865,01 грн.

Підприємством за І квартал 2018 року було надано послуг на суму 409,6 тис. грн., вартість наданих послуг становить 406,7 тис. грн.      

Прибуток на підприємстві складає 2,9 тис. грн.

Станом на 01.04.2018 року прострочена заборгованість з оплати праці  відсутня.

Прострочена заборгованість по податках станом на 01.04.2018 року також,  відсутня.

По підприємству за І квартал 2018 року фонд споживання складає  263,7 тис. грн.

Середня  заробітна плата по підприємству становить 3822 грн.

Дебіторська заборгованість складає 6,6 тис. грн., кредиторська – 11,1  тис. грн.   

За звітний період надійшло від населення 28 заяви з питань ремонту колодязів, виділення відер, тросу, цепків,  спилення  дерев, з них:  12 виконано, 16 заяв залишаються на контролі.

Головам вуличних комітетів видано 26 відер, цепка 8 м., тросу 183 м. на загальну суму  4,6 тис. грн.

 

Також виконувались роботи по заявам он-лайн платформи «Відкрите місто»: отримано 1 звернення,  яке залишається на контролі.

За І квартал 2018 року зрізано 99 дерев  на суму 87,9 тис. грн. по вулицях: Залізнична, Нескучанська, Енергетиків, Заводська, О. Береста, Луніна, Комарова, Комунальна, Дачна, Сосновий бір, Кеніга, провулок Луговий, Благовіщенська, Шевченко, Вознесенська, Лісна, парк ім. Чайковського, стадіон імені Куца, село Лучка, Кам'янка, Кам'янецьке.

        В результаті спилення дерев було отримано  194 с/м дров, які були завезені у КП «Тростянецьке ЖЕУ» 30,5 с/м,, КП  «Тростянецькомунсервіс» 103 с/м, пожарне ДЕПО 22 с/м, лікарня 28,5 с/м, Лучка клуб 4 с/м, Кам’янка с/рада 6 с/м.

 

Проводився  благоустрій місць відпочинку на водоймі урочище «Нескучне», озеро Красне  надано послуг на суму  24,3 тис. грн. 

 В урочищі Нескучному біля криничок виконувались роботи до Чину великого освячення води.

Протягом звітного періоду  утримувалися  в  належному стані  парки, дороги, тротуари.  Проводилося чищення пішохідних доріжок від снігу та їх посипання піщано-сольовою сумішшю під час ожеледиці було надано послуг на суму 275,0 тис.грн.

Проводились роботи по чищенню мереж дощової каналізації на суму 4,4 тис. грн.

       Проведено розпилення дров у Цукрозаводському клубі, Смородянському  клубі   на суму  3,3 тис. грн.                         

         Надавалися послуги по проведенню святкових заходів: святкування     Нового року та Різдва, Дня соборності України,  вшанування Героїв Небесної сотні, Дня виводу військ з Афганістану, святкування Міжнародного жіночого дня 8-го березня,  Дня житлово - комунального господарства,  204-ї річниці з дня народження Т.Г. Шевченка, Тростянецька масляна. Загалом надано послуг на суму  9,8 тис. грн.


 

Дочірнє підприємство

«Екосервіс»

 

Дочірнє підприємство «Екосервіс» КП Тростянецької міської ради «Тростянецькомунсервіс» визначено виконавцем послуг по збиранню, вивезенню  та захороненню твердих побутових відходів по м. Тростянець.

На підприємстві  діють  підрозділи:

- санітарне очищення (збирання та захоронення твердих побутових  відходів);

-  шляхова дільниця (надання автопослуг з благоустрою міста).

Для надання послуг  задіяно  8 одиниць транспортних засобів та 3 причепи, а саме: 3 сміттєвоза; трактори:  ЮМЗ - 6; Т- 40 ; МТЗ – 82.1; автонавантажувач Т – 150 К; ЗІЛ - 130 КДМ;  причепи 2ПТС - 4  – 3 одиниці.

Підприємством придбано відвал та скребок на трактор МТЗ – 82.1.

Застосування відвалу  дало можливість проводити чищення снігу по місту, а це ефективне використання транспортного засобу в зимовий період. Планується також придбання щітки для підмітання асфальтного покриття доріг у весняно – літній період, що замінить ручну працю, та скоротить час прибирання.

Чотири одиниці транспорту: сміттєвоз; бульдозер Т – 150; грейдер

ДЗ – 143; трактор Т – 40 знаходяться в неробочому стані та потребують капітального ремонту.

Чисельність працюючих на підприємстві складає  - 26 чол., в т.ч. 1 чол. сумісник.

Фонд заробітної плати  за І квартал 2018 року  становить – 342,7 тис. грн.

Середньомісячна заробітна плата одного працюючого за звітний період склала – 4393,50 грн. (за І квартал 2017 року цей показник становив  - 3937,30 грн.). Збільшення відбулось за рахунок підвищення мінімальної заробітної плати  з 01.01.2018 р. до 3723,00 грн.

Підприємством   за І квартал 2018  року  отримано доходів – 997,0 тис. грн. Загальні витрати за звітний період склали – 1026,5 тис. грн.

Підприємство спрацювало зі збитком  29,5 тис. грн. (за І квартал 2017 року  підприємство мало збиток у сумі  – 17,2 тис. грн.).

Основною проблемою збитковості підприємства є застаріла техніка, яка постійно потребує значних матеріальних витрат. На ремонт паливної апаратури та форсунок трактора Т-150К і сміттєвоза витрачено 15,7 тис. грн.

Придбано задню шину на трактор Т- 150К – 13,0 тис. грн. Гарантійне обслуговування нового трактора МТЗ – 82.1 коштує 4,6 тис. грн.

На поточний ремонт техніки витрачено 28,6 тис. грн. Загалом на обслуговування транспортних засобів витрачено 61,9 тис. грн.

Надані послуги по дільницях:

- шляхова дільниця та благоустрій – 384,0 тис. грн.; (за І квартал 2017 року – було 76,8 тис.грн.) збільшення послуг відбулось за рахунок збільшення обсягу робіт по чищенню снігу та посипання піщаною сумішшю;

- санітарне очищення  – 592,2 тис. грн. (за І квартал 2017 року 590,3 тис. грн.) збільшення обсягу послуг відбулося  на   0,3 % за рахунок підвищення тарифів (але вивезено ТПВ на 687,7 м3 менше ніж минулого року, основна причина великі снігопади);

- інші доходи склали – 20,8 тис. грн.

         Дебіторська заборгованість  станом на 01.04.2018 р. становить -

86,9 тис. грн.  Загальна сума поточної дебіторської  заборгованості по підприємству утворилася  за рахунок  несплати за послуги  підприємствами – 29,8 тис. грн.,  та внаслідок неперерахування управлінням соціального захисту населення - за пільги і субсидії 57,1 тис. грн.

         Кредиторська заборгованість за роботи і послуги на 01.04.2018 року становить – 66,1 тис. грн., в т.ч.:

-    КП  «ТКС»  -   53,6 тис. грн.;

-    Інші -  12,5 тис. грн.

На 01.03. 2017 року  цей показник складав – 94,7 тис. грн.

Прострочена заборгованість по податках станом на 01.04.2018 року відсутня.

Заборгованість по заробітній платі відсутня.

Послугою централізованого вивезення твердих побутових відходів станом на 01.04.2018 року користуються 12597 чол., (це 4633 абонента в багатоквартирному житловому фонді та 7964 абонента у приватному секторі), що становить 60,8 % від загальної кількості проживаючих у місті.

Послуга з вивезення сміття надається  на 166 - ти   вулицям міста, це  89 % від загальної кількості вулиць, їх по місту налічується 186.

На даний час розглядається питання про надання послуг з вивезення сміття жителям села Лучка та одночасно віддаленим вулицям міста: Зоряна, Куца,

Погребняка, щоб об’єднати їх одним маршрутом.

Послугами по збиранню та захороненню ТПВ користуються 284 установ, підприємств та організацій, а саме:

-   бюджетні установи уклали - 34 договори;

-  інші споживачі (підприємства та організації) - 192 договори;

-  захоронення ТПВ (самовивезення) -  58 договорів.

Велику роботу по складанню договорів на вивіз сміття проведено відділом контролю підприємства разом з інспекцією благоустрою Тростянецької міської ради. Здійснено подвірний обхід, рознесено попередження всім жителям в кого відсутній договір, також попереджено і підприємців, які на даний час не склали договори. В результаті цих заходів укладено договори з ФОП Мороз Н.І. магазин одягу «Венера», ФОП Бєлоус К.А. баня – сауна, ФОП Василенко Д.В. «Світ електроники»,  ФОП Віннікова Н.Є. магазин «Караван», ФОП Осьонова С.І. спорт клуб «Арена», ФОП Конченкова В.Ю. кондитерський магазин «Вацак», ФОП Косяченко А.В. магазин друкарня, ФОП Геращенко Л.М. магазин одягу, ФОП Авраменко Г.О. магазин «Продукти», ФОП Хоменко О.М. магазин «Продукти», ФОП Яковенко І.І. магазин «Стройбат».

В розрізі  всіх категорій споживачів за  І квартал  2017-2018  років  було зібрано, вивезено та захоронено твердих побутових відходів по місту:

 













































Категорія споживача Обсяг ТПВ (м3)

за І квартал 2017 року 
Питома вага в (%)  

Обсяг ТПВ (м3)

за  І квартал 2018 року 

 
Питома вага в (%)
Населення 5120,2 64,2 5150,6 70,6
Бюджетні установи  

703,1
 

8,8
 

903,2
 

12,4
Інші споживачі 605,6 7,6 629,7 8,6
Захоронення (самовивезення)  

1552,3
 

19,4
 

610,0
 

8,4
Всього: 7981,2 100 % 7293,5 100%

 

     Всього підприємством   за   І квартал 2018 року зібрано та захоронено – 7,3 тис. м3 твердих побутових відходів, що на 687 м3 менше чим за І квартал 2017 року. На зменшення обсягів вплинули погодні умови, із - за снігового покрову не було змоги виконувати роботи з прибирання території міста. 

 

За І квартал 2018 року  ДП «Екосервіс» виконані наступні роботи.

 

1. Проводилось вивезення сміття по замовленню міської ради з парку

ім. П.І. Чайковського, парку  Благовіщенський, вул. Благовіщенська,  урочища «Нескучне»,  з території садиби Л.Є.Кеніга, пл. 40-ї Армії,

вул. Миру, вул. Кеніга,  вул. Набережна, вул. Вознесенська. Вивезено 651,1 м3 твердих відходів на суму  -  66,0 тис. грн.

2. Проводилося очищення доріг міста від снігу на загальну суму – 145,3 тис. грн.

3. Посипано доріг піщано-сольовою сумішшю на суму – 78,8 тис. грн. Підсипались підйоми по вулицях Набережній, Нескучанській, Заводській, Пам’яті, Луніна та центральні вулиці міста: Миру, Кеніга, К.Скрябіна, Л.Татаренка, Набережна, Гришина, Б.Хмельницького, Сосновий бір.

      4. Надавались послуги по встановленню дитячих майданчиків на суму 221,3 тис. грн.

       5. По обслуговуванню вуличної - дорожньої мережі надано послуг на суму 0,9 тис. грн.

        6. На підсипку дороги щебенем   по вул. К.Скрябіна надано послуг на суму 0,3 тис. грн. (підсипали просівший водогін).

        7. Надано послуг по зрізуванню дерев на суму 2,5 тис. грн.

            Загальна сума виконаних робіт становить – 515,1 тис.  грн.

 

Комунальне підприємство

Тростянецької міської ради

„Тростянецький ринок ”

 

          В 2016 році зі спільної власності територіальних громад сіл та міста Тростянецького району до комунальної власності територіальної громади

м. Тростянець було передано комунальне підприємство «Тростянецький ринок».

КП Тростянецької міської ради «Тростянецький ринок» займається здачею в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

                За І квартал 2018 року підприємство отримало дохід від надання послуг в сумі 163,0 тис. грн., а саме:

- від основного виду діяльності в сумі  155,6 тис. грн.;

- від відшкодування витрат за електроенергію в сумі – 7,4 тис. грн.

         Витрати підприємства за І квартал 2018 року склали 241,4 тис. грн.

         По результатам роботи за І квартал 2018 року підприємство отримало  збиток в сумі 78,4 тис. грн.

 

Надходження коштів від послуг, які надаються

КП ТМР "Тростянецький ринок" за січень - березень 2017 - 2018 р.р.

 



Станом на 01.04.2018 року поточна заборгованість з оплати праці становить 10,6 тис. грн. (заробітна плата за березень 2018 р.).

        Заборгованість по податках станом на 01.04.2018 року відсутня.

        Дебіторська  заборгованість за товари, роботи  складає 8,6  тис. грн.

        На підприємстві працює  14 осіб, середньомісячна заробітна плата за І квартал 2018 року склала -  3793,06 грн. 

        Протягом звітного періоду розпочаті роботи по капітальному ремонту адмінбудівлі.

 

Дочірнє підприємство

«Ринок Європейський»

 

          23.12.2016  року рішенням Тростянецької міської ради 7 скликання 17 сесії «Про погодження створення дочірнього підприємства «Ринок Європейський» комунального підприємства Тростянецької міської ради Тростянецький ринок» було створено дочірнє підприємство «Ринок Європейський».

         ДП «Ринок Європейський» КП ТМР «Тростянецький ринок» (єдиний майновий комплекс), який розташований за адресою; 42600, Сумська обл.,

м. Тростянець, вул. Вознесенська,3  ЄДРПОУ 41079611.

ДП «Ринок Європейський» КП ТМР «Тростянецький ринок» займається здачею в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

                 Підприємством за  1 квартал  2018 року було надано послуг на суму 187,4 тис. грн., а  саме орендна плата – 67,1 тис. грн., кошти отримані від відшкодування електроенергії в сумі – 118,5 тис.грн. та дохід від безоплатно отриманих основних засобів в сумі 1,8 тис. грн.

 Відповідно  витрати підприємства за 1 квартал  2018 року – 186,9 тис. грн.

 По результатам роботи за 1 квартал  2018 року підприємство отримало прибуток в сумі -  0,5 тис. грн.

         Заборгованість по податках станом на 01.04.2018 року відсутня.

         На підприємстві працює 4 особи, середньомісячна заробітна плата за 1 квартал  2018 року  склала – 3945,00 грн.

Заборгованість по заробітній платі відсутня.

     

Комунальне підприємство

«Міська ритуальна служба»

 

Метою діяльності підприємства є організація поховань та надання пов’язаних з ними послуг. Працюючих на підприємстві, згідно штатного розкладу, 6 чоловік.

         Основним завданням КП „Міська ритуальна служба” є:

  • утримання в чистоті міських кладовищ (№ 1 по вул. Пам’яті, №2 по

    вул. Луніна, № 3 по вул. Радомлянській, № 4 по вул. Смородянській в.с. Кам’янката с. Камянецьке).


         На утримання в належному стані кладовищ комунальному підприємству „Міська ритуальна служба” Тростянецькою міською радою   були виділені кошти в сумі 97,0 тис. грн., згідно кошторису витрат.

Оформлено договорів-замовлень на поховання від населення – 87 шт., на суму – 2,4 тис. грн.

        За прибирання  індивідуальних могил  від населення надійшло  0,4 тис. грн.

         Залишок коштів на початок звітного періоду – 2,2 тис. грн.

Загальна сума  склала: 102,0 тис. грн.

        Вказані кошти було витрачено на:

  • заробітну плату з нарахуваннями – 84,9 тис. грн.;

  • загально-цехові та загальновиробничі витрати тис. грн.


        Разом: 98,5 тис. грн.

        Прибуток на підприємстві на 01.04.2018 року складає – 3,5 тис. грн.

        Середньомісячна  заробітна  плата за  І квартал 2018 року  склала - 3,1 тис. грн. 

        Заборгованість по податках та заробітній платі відсутня.

        Всього  проведено 87 поховань.

 

        Послуги на поховання надавали:

ПП «Коррунд» -  81 поховань                            Кладовище №1  –   41 поховання

ПП «Арсенова» - 2поховань                               Кладовище №2  –   29   поховань;

ПП «Баранюк» -  3  поховань                             Кладовище №3  –    3  поховання;

РС «Вічна пам’ять» - 1поховань                        Кладовище №4  –    9  поховань;

                                                                               Кам’янка              -     4 поховання;

                                                                               Кам’янецьке       -     1поховання.    

Взимку чистилися від снігу заїзди на всі міські кладовища (транспортні послуги надавало ДП «Екосервіс»); проводилося підсипання доріжок на території кладовищ піщано-сольовою сумішшю. На кладовищі №1 по

вул. Пам’яті було спилено чотири аварійних дерева.

                    

Комунальне підприємство

«Бюро технічної інвентаризації»

 

          КП Тростянецької міської ради «Бюро технічної інвентаризації»

займається обліком нерухомого майна та наданням послуг по технічній інвентаризації фізичним і юридичним особам незалежно від форми їх власності.

                Підприємством   за  1 квартал 2018 року  було  надано послуг   на суму

45,5 тис. грн., витрати підприємства за відповідний період -  44,6  тис. грн.,  по результатам роботи  за  1 квартал 2018  року  підприємство отримало прибуток в сумі 0,9  тис. грн.

           Станом  на 01.04.2018 року  заборгованість  з  оплати  праці  відсутня.

 Кредиторська  та дебіторська  заборгованість   станом   на  01.04.2018 року - відсутні.

На    підприємстві  працює    3  особи,  середньомісячна  заробітна  плата за 1 квартал 2018 року  склала -  4,4 тис. грн. 

За І квартал 2018 року сплачено внесків до пенсійного фонду у сумі  5,6  тис. грн., податок на доходи громадян утриманий із заробітної плати у сумі – 5,9 тис. грн.

         Витрати підприємства за   1 квартал 2018 рік  складають  44,6 тис. грн., із них:

- заробітна плата   -   32,7  тис. грн.;

- єдиний соціальний внесок – 5,6 тис. грн.;

- придбання матеріалів – 0,2 тис. грн.

- послуги зв’язку – 0,1 тис. грн.

- плата за оренду приміщення – 3,7 тис. грн.;

- електроенергія -  0,5 тис. грн.;

- опалення – 1,3 тис. грн.;

- комунальні платежі (водопостачання, технічне обслуговування газових мереж) – 0,1 тис. грн.;

- касове обслуговування та відсотки за користування кредитом – 0,4 тис. грн.

           За І квартал 2018 року до підприємства надійшло 64 заяви,  із яких всі виконані.

Населенню видано:

  • довідок-характеристик в кількості 55 шт. на суму – 3,0 тис. грн.;

  • довідок про відсутність забудов в кількості 5 шт. на суму - 0,3 тис. грн.


Технічних паспортів для проведення приватизації квартир в кількості  2 шт. на суму – 1,0  тис. грн.

 

 

 

 

Міський голова                                              Ю.А. Бова