ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XIV

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

23.10.2018/33

Дата реєстрації:

23.10.2018

Проголосовано:

23.10.2018 15:58:39

Автор:

Бова Ю.А.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    3

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 23.10.2018/33



                                    У К Р А Ї Н А                        Проект



 


Тростянецька міська рада

14 сесія 7 скликання

(друге пленарне засідання)

 

Р І Ш Е Н Н Я


 

від 23.10.2018 року


м. Тростянець                                  №

 

Про звіт виконавчого комітету,

виконавчого апарату та комунальних

підприємств Тростянецької міської ради

по виконанню Програми соціально- економічного

розвитку Тростянецької міської об’єднаної територіальної

громади  міста за 9  місяців 2018 року

 

Заслухавши і обговоривши доповідь міського голови Бови Ю.А. про роботу виконавчого комітету, виконавчого апарату, а також комунальних підприємств міської ради  по виконанню Програми соціально-  економічного розвитку Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади за дев’ять місяців 2018 року, міська рада відмічає, що робота протягом даного періоду була направлена на вирішення питань забезпечення життєдіяльності міста та його населення: по підготовці міста роботи в осіннє-зимовий період, ремонту та утримання житлового фонду, систем водопостачання та водовідведення, будівництва об’єктів благоустрою, соціального захисту населення, дотримання правопорядку та законності на території міста, утримання на належному рівні закладів освіти, медицини, розвитку культури та збереження культурної спадщини, участь у реалізації проектів загальнонаціонального рівня, підвищення ролі громадських організацій міста у його житті. Враховуючи вищезазначене, та відповідно до п. 9, 22 ч. 1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 
міська рада вирішила:

 

         1. Доповідь міського голови Бови Юрія Анатолійовича по виконанню Програми соціально - економічного розвитку Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади  за 9 місяців 2018 року взяти до відома.

 

         2. Виконкому міської ради та відділам апарату міської ради посилити контроль за виконанням Програми соціально - економічного розвитку Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади у четвертому кварталі 2018 року.

 

         3. Керівникам комунальних підприємств Тростянецької міської ради забезпечити особистий контроль за строками та якістю виконуваних даними підприємствами робіт.

 

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступників міського голови відповідно до розподілу обов’язків.
Міський голова     Ю.А. Бова



Додаток 1



до рішення 14 сесії 7 скликання (друге пленарне засідання) Тростянецької міської ради



№___ від ____.10.2018 року



 



 



ДОВІДКА



про роботу виконавчого комітету, виконавчого апарату та комунальних підприємств, установ та організацій міської ради по виконанню Програми соціально-економічного розвитку міста за 9 місяців 2018 року



 



         Проведення сесій міської ради та засідань виконавчого комітету



 



Основною формою роботи Тростянецької міської ради та її виконавчого комітету  є проведення сесій міської ради та засідань виконкому. Міська рада та міськвиконком працювали згідно із затвердженими  планами роботи на 2018 рік.



Так, за 9 місяців 2018 року було проведено 12 сесій міської ради та 20 пленарних засідань, на яких прийнято 627 рішень.



Проведенню сесій міської ради передують засідання депутатських постійних комісій, які  проводилися  згідно планів роботи комісій.



За 9 місяців 2018 року проведено  86 засідань постійних комісій міської ради, із них:



Земельної                    - 16



Гуманітарної               - 19



Бюджетної                    - 10



Комунальної               - 12



Мандатної                     - 19



         Засідання виконавчого комітету Тростянецької міської ради проводилися щомісячно, згідно Регламенту роботи виконкому та  плану його роботи  на 2018 рік.



За звітний період було проведено 24 чергових та позачергових засідань виконкому, прийнято 646 рішень виконавчого комітету.



На виконання плану соціально-економічного розвитку міста за 9 місяців 2018 року було видано 152 розпорядження міського голови з основної діяльності апарату міської ради. Також, міським головою проведено 34 наради із працівниками апарату міської ради, 28 - із керівниками підвідомчих підприємств, 98 – інших нарад проведені міським головою із приватними підприємцями, керівниками  підприємств міста, представниками районних служб, тощо.



        



Проведення Громадських слухань та звіту міського голови



 



Ефективність діяльності органів місцевої влади  значною мірою залежить від конструктивної її співпраці із громадськістю. Таке партнерство й забезпечення участі широких верств населення в процесі прийняття управлінських рішень є однією із основних передумов досягнення сталого розвитку територіальної громади. Особлива роль у цьому процесі належить громадським організаціям, головам вуличних комітетів, окремим соціальним групам населення міста.



У березні місяці 2018 року відбувся Звіт міського голови Бови Ю.А. перед громадою міста Тростянець «Про організацію та проведення звіту міського голови про роботу в 2017 році та публічного представлення інформації про виконання міського бюджету за 2017 рік».



 



Органи самоорганізації населення.



Діяльність голів вуличних комітетів



 



Голови вуличних комітетів – представники територіальної громади, один із основних механізмів місцевої демократії, одна із основ місцевого самоврядування.



У місті Тростянець станом на 01.10.2018 року головами вуличних та будинкових комітетів працює 220 осіб. Міськвиконком працює з ними із різних питань у тісній взаємодії.



         За 9 місяців  2018 року головами вуличних комітетів видано 421 довідку, а саме: 274 довідки про наявність у громадян міста пічного опалення з метою отримання субсидії на тверде паливо, 4 довідки про наявність особистого підсобного господарства, 143 довідки - з місця проживання.



З метою профілактики та запобігання проявам злочинності на території міста протягом 9 місяців 2018 року головами вуличних комітетів міста та депутатами міської ради було видано 37 характеристик громадянам міста для подання до органів суду, міліції, кримінально-виконавчої служби, а також до райвійськкомату, характеристик для вступу до вузів, які були завірені секретарем міської ради та керуючою справами виконкому.



Протягом 9 місяців 2018 року Тростянецькою міською радою спільно із ГО «Голос громади» продовжувалася практика Активізації участі громадян



м. Тростянець Сумської області у місцевому розвитку через створення квартальних комітетів та дієвої системи громадського моніторингу.



 В грудні місяці 2017 року рішенням міської ради № 101 «Про міський бюджет на 2018 рік» було виділено на 7 квартальних комітетів - 1 млн 50 тис. грн.



Після створення Тростянецької міської ОТГ до 7-ми квартальних комітетів додалось ще два в Кам’янському та Зарічненському старостинських округах на які додатково було виділено кошти, це ще понад 6 міл грн.



Протягом грудня 2017 року та 9 місяців 2018 року були проведені збори  щодо звіту про виконані роботи за рахунок міського бюджету у 2017 році на благоустрій міста в межах визначених кварталів та погодження переліку видатків міського бюджету на благоустрій міста в межах визначених кварталів у 2018 році.



           



Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків



 



На виконання пріоритетного напрямку у розвитку житлово-комунального господарства міста Тростянецькою міською радою ведеться  відповідна робота по удосконаленню та підвищенню якості обслуговування житлового фонду, розроблено заходи, що передбачали додаткове створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.



На даний час створено і діє 4 об’єднання співвласників багатоквартирних будинків:



     1. 90-квартирний будинок по вул. Л.Татаренка, 77 «Тростянчанка» - із 2002 року.



     2. 90-квартирний будинок по вул. Відродження, 2а «Єдність» - із 2002 року.



     3. 90-квартирний будинок по вул. Відродження, 5 «Колос» - із 2002 року.



     4. 24-квартирний будинок по вул. Б. Хмельницького, 24 «Дружба-2» - із 2007 року.



 



Загальний відділ 



 



Робота із соціально незахищеними верствами населення.



         З метою покращення матеріального стану незахищених верст населення міста та забезпечення їх соціального захисту,  за  9 місяців  2018 року  проведено обстеження матеріально - побутових умов громадян міста згідно заяв, що надійшли до виконкому міської ради та надана матеріальна допомога  98 особам на суму 112248 грн.



               



на поховання –                                                   20 чол. на суму 8000 грн.;



працюючі –                                                         8 чол. на суму 43000 грн.;



пенсіонери -                                                        39 чол. на суму  31200 грн.;



безробітні -                                                         12 чол. на суму  10000 грн.;



УБД                                                                         4 чол.  на суму 3500 грн.;



ліквідатори ЧАЕС                                                  5 чол.  на суму 3548грн.;



сім”я загиблого учасника АТО                             2 чол. на суму 3000 грн.;



УВВв                                                                        1 чол. на суму 1000 грн.;



діти війни                                                                 7 чол. на суму 9000 грн.



Всього за 9 місяців   2018 року  –  112248 грн.



 



Кадрова робота в апараті міської ради



 



Кадрова робота в апараті міської ради ведеться якісно і на належному рівні, згідно із чинним законодавством України. 



         Слід відмітити, що розстановка та комплектація кадрів у апараті міської ради проводиться тільки конкурсною комісією на заміщення вакантних посад на основі конкурсного відбору. За 9 місяців   2018 року  було проведено 29 засідань  конкурсної комісії.



    До роботи приступили:



Калініченко Альона Миколаївна – начальник фінансового управління;



Куц Юлія Олександрівна – начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту;



Егіазарова Наталія Геннадіївна – головний спеціаліст 1 категорії з питань культури, туризму та збереження культурної спадщини;



Калініченко  Олена Володимирівна – спеціаліст 1 категорії (бухгалтер);



Гайдукович Світлана Григорівна – начальник відділу, заступник начальника фінансового управління;



Лапіна Світлана Іванівна - головний спеціаліст бухгалтер фінансового управління;



Кривошеїн Максим Петрович- спеціаліст 1 категорії з питань благоустрою, транспорту та зв’язку;



Скороходов Євгеній Сергійович – спеціаліст 1 категорії  з управління проектами, міжнародної діяльності та по роботі  з проектами ДФРР;



Катриченко Євген Ігорович- начальник відділу комунальної власності і земельних відносин;



Федорець Наталія Іванівна – спеціаліст 1 категорії з питань комунальної власності;



Охріменко Вадим Костянтинович- спеціаліст 1 категорії з економічного розвитку та залучення інвестицій;



Євтушенко Сніжана Сергіївна - спеціаліст 1 категорії з питань культури і туризму;



Никоненко Віктор Іванович- начальник відділу житлово- комунального господарства, будівництва, благоустрою та енергетичного менеджменту;



Чухно Ольга Володимирівна -  спеціаліст 1 категорії з контролю за дотриманням законодавства про працю та зайнятість населення;



Манченко Ольга Володимирівна - начальник відділуз питань державної реєстрації;



Кутах Олена Іванівна -  державний реєстратор  місця проживання та ведення реєстру;



Васильченко Олександр Анатолійович - начальник відділу «Інспекції з       благоустрою м.Тротсянець  Сумської області»;



Гончаренко Світлана  Миколаївна - спеціаліст 1 категорії  з питань загальної   середньої  освіти;



Гойдик Ольга Володимирівна - провідний спеціаліст (з управління персоналом);



Шкурат Дар’я  Олегівна  - державний реєстратор прав на нерухоме майно;



Желєзна Наталія Сергіївна - спеціаліст 1 категорії  з організації діловодства;



Тараненко Олена Миколаївна - провідний спеціаліст  бюджетного відділу фунуправління;



Чижик Василь Дмитрович – начальник  відділу державного архітектурно-будівельного контролю;



Огризько Юлія Іванівна – спеціаліст 1 категорії  економіст;



Жогло Тетяна Валеріївна- начальник відділу проектної діяльності  та міждународного  співробітництва;



Третяк Лариса Михайлівна -  провідний  спеціаліст з державного архітектурно – будівельного контролю – інспектор.



 



Відповідно до ст. 13 Закону України «Про службу в органах  місцевого самоврядування», Закону України «Про запобігання корупції» до 1 квітня 2018 року шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного  агентства з питань запобігання корупції  посадовими особами апарату міської ради були подані декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.



Відповідно до Закону України «Про очищення влади» проводиться перевірка осіб, які претендують на зайняття посад в органах місцевого самоврядування.



На офіційному сайті Тростянецької міської ради існує рубрика «Очищення влади», де розміщена законодавча база, нормативно - правові акти Тростянецької міської ради щодо проведення перевірки у міській раді, розміщений реєстр осіб, щодо яких здійснюється перевірка передбачена Законом України «Про очищення влади».



Апарат міської ради постійно підвищує свою професійну кваліфікацію дуже важливим фактором у покращенні кадрової політики є те, що працівники апарату міської ради  беруть участь у навчальних семінарах, тренінгах, круглих столах, зустрічах.



 



Участь працівників апарату міської ради, депутатів міської ради у навчальних семінарах за 9 місяців  2018 року



 



















































































































































































































































































































































































































































































































































з/п



Дата



Назва заходу,



місто проведення



П.І.Б спеціаліст,



який взяв участь



1.



01.02.2018 р.



м. Суми, участь у семінарі на тему:



«Сучасні інструменти запобігання і протидії корупції»



Біловол А.Л.- керуюча справами виконкому.



2.



01.02.2018 р.



м.Суми,  для участі  семінарі на тему: «Проблемні питання, які виникають під час державної реєстрації нерухомості»



Манченко О.О. - державний реєстратор  прав на нерухоме майно.



3.



05.02.2018 р.



по



08.02.2018 р.



м. Київ, учать  у навчальному Проекті ЄС «Угода  мерів - Схід» на тему: «Розробка Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та кліматів, як запорука виконання зобов’язань Угоди Мерів»



Сорока Д.Ю. - спеціаліст 1 категорії з питань транспорту, зв’язку  та енергетичного менеджменту.



4.



09.02.2018 р.



м. Суми, участь у семінарі  з інспекторами праці виконавчих органів місцевого самоврядування  щодо порядку реалізації делегованих повноважень по здійсненню державного контролю за додержанням законодавства про працю



Чухно О.В. - спеціаліст 1 категорії з контролю за дотриманням законодавства про працю та зайнятість  населення.



1



22.02.2018 р. по



23.02.2018 р.



м. Полтава, участь  у тренінгу «Активізація молоді  та жінок в розвитку територіальних громад Полтавської та Сумської областях»



Жогло Т. В. – спеціаліст І категорії з управління проектами та міжнародної діяльності.



6.



21.02.2018 р.



по



23.02.2018 р.



м. Київ, участь у семінарі – тренінгу на тему: «Сучасні інструменти управління людськими ресурсами в органах місцевого самоврядування»



Сергієнко О.І. – начальник загального відділу.



7.



20.02.2018 р.



м. Київ, участь  у презентації концептуальних записок пілотних проектів ДПП



Синявін М.В.- заступник міського голови.



8.



15.03.2018 р. по



16.03.2018 р.



с. Княжичі, участь в установчому семінарі на тему: «Безпечна громада»



Скороходов Є.С. спеціаліст 1 категорії з управління  проектами, міжнародної діяльності  та по роботі з проектами ДФРР.



9.



21.03.2018 р.



 



м. Київ, участь у  конференції на тему: «Напрямки та шляхи розвитку міст України та об’єднаних територіальних громад»



Бова Ю.А.- міський голова;



Синявін М.В.- заступник міського голови.



10.



21.03.2018 р.



по



23.03.2018 р.



м. Київ,  участь у конференції на тему: «Напрямки  та шляхи розвитку міст України та об’єднаних територіальних громад» та участь  в урбаністичному форумі на тему: «Як зробити  місто розумним. Креативним і комфортним»



Заяц О.Ю. – заступник міського голови;



Вєтрова П.О.- начальник відділу  містобудування та архітектури.



11.



21.03.2018 р.



м. Суми, участь у заході на тему:



«Роль малого та середнього підприємництва у розвитку активного та пізнавального туризму на Сумщині»



Степанова Н.Г.- провідний спеціаліст  з котролю за місцевими податками і зборами, з питань підприємництва, регуляторної політики, торгівлі  та у справах захисту  прав споживачів.



12.



23.03.2018 р. по



25.03.2018 р.



м. Кривий Ріг, участьу форумі на тему: «Туристичний  потенціал громади, як каталізатор місцевої економіки»



Бова Ю.А.- міський голова.



 



13.



29.03.2018 р.



м. Київ, участь   у брифінгу Міністра культури України Євгена Нищука за темою: «Малі міста – великі враження»



Бова Ю.А.- міський голова.





14.



29.03.2018 р.



м. Суми, участь у семінарі  з інспекторами праці виконавчих органів місцевого самоврядування  щодо порядку реалізації делегованих повноважень по здійсненню державного контролю за додержанням законодавства про працю



Чухно О.В.- спеціаліст 1 категорії з контролю за дотриманням законодавства про працю та зайнятість  населення.



15



04.04.2018 р.



м. Суми, участь у навчальному семінарі на тему: «Технічний  захист  інформації, яка є власністю держави, або інформація з обмеженим  доступом, вимога  щодо захисту якої встановлена законом»



Свинаренко Д.С.- спеціаліст 1 категорії із комп’ютерно - технічного забезпечення



16



04.04.2018 р. по



05.04.2018 р.



м. Вінниця, участь у розширеній нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку



Бова Ю.А.- міський голова.



17



10.04.2018 р.



по



13.04.2018 р.



с. Широке, участь у навчальному семінарі на тему: «Діяльність комунальних підприємств ,надання муніципальних послуг та залучення додаткових  ресурсів розвитку громади»



Кривошеїн М.П.- спеціаліст 1 категорії з питань благоустрою, транспорту  та зв’язку.



18



11.04.2018 р.



по



12.04.2018 р



м. Суми, участь у програмі підвищення кваліфікації на тему: «Юридичний супровід діяльності  органів місцевого самоврядування»



Івах Г.А.- спеціаліст 1 категорії з правових питань та квартирного обліку



19



11.04.2018 р.



по



14.04.2018 р.



м. Київ, участь у навчальному тренінгу Проекту ЄС «Угода мерів- Схід» на тему: «Залучення фінансування  у реалізації Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату»



Сорока Д.М.- головний спеціаліст  з питань енергетичного менеджменту.



20



12.04.2018 р.



м. Харків, участь у міжнародному семінарі  за темою: «Культурна  спадщина як ресурс розвитку. Можливість в рамках європейської»



Заяц О.Ю.- заступник міського голови;



Жогло Т.В. – спеціаліст 1 категорії  з управління проектами та міжнародної діяльності.



21



18.04.2018 р.



м. Київ,  участь у засіданні секторної платформи за темою: «Місцеві бюджети на фінанси»



Бова Ю.А.- міський голова.



22



18.04.2018 р. по



20.04.2018 р.



м. Київ, участь у семінарі за темою: «Практичні аспекти залучення прямих іноземних інвестицій та супроводу інвесторів»



Степанова Н.Г.- провідний спеціаліст з контролю за місцевими податками і зборами, з питань підприємництва,  регуляторної політики,торгівлі  та у справах захисту прав споживачів



23



20.05.2018 р.



по



25.04.2018 р.



м. Ужгород,  участь у навчальному візиті на тему: «Місцевий  економічний розвиток: орендування та залучення інвестицій в сільській території»



Синявін М.В.- заступник міського голови.



24



23.04.2018 р.



м. Київ, презентація проекту на тему: «Малі  міста – великі  враження»



Бова Ю.А.- міський голова



25



24.04.2018 р.



по



29.04.2018 р.



м. Краків, участь у ІV Європейському  Конгресі Самоврядування



Бова Ю.А.- міський голова



26



24.04.2018 р.



м. Суми, участь у семінарі на тему: «Актуальні  питання підготовки проектів,що фінансуються за рахунок  коштів державного фонду регіонального розвитку та субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад»



Скороходов Є.С. спеціаліст 1 категорії з управління  проектами, міжнародної діяльності  та по роботі з проектами ДФРР.



27



24.04.2018 р.



м. Суми, навчальні курси на тему: «Правове  забезпечення діяльності місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування»



Хрістосова- Нечвоглод  О.В.



начальник правового забезпечення



28



26.04.2018 р.  по



27.04.2018 р.



м. Київ,  участь  у засіданні  секторальної платформи на тему: «Місцевий економічний розвиток та інвестиції»



Злепко В.А.- заступник міського голови.



29



26.04.2018 р. по



27.04.2018 р.



м. Київ,  участь у ІV форумы на тему: «Еско: Успіхі та перспективи. Нові механізми сталого фінансування  енергоефективності місцевих громад»



Сорока Д.М.- головний спеціаліст  з питань енергетичного менеджменту.



30



26.04.2018 р. по



27.04.2018 р.



м. Київ, участь у тренінгу в рамках проекту «Залучення громадян до реформи пожежної безпеки через ініціативу добровільного пожежного руху»



Кривошеїн М.П. – спеціаліст 1 категорії  з питань благоустрою, транспорту та зв’язку.



31



26.04.2018 р. по



27.04.2018 р.



м. Суми, участь у конференції на тему: «Активізація молоді та жінок в розвитку територіальних громад Полтавської та Сумської областей»



Жогло Т.В. – спеціаліст І категорії з управління проектами та міжнародної діяльності.



32



25.04.2018 р.



м. Суми, участь у науковій  конференції на тему: «Актуальні питання юриспруденції6 теоретичні та практичні виміри»



Івах Г.А.- спеціаліст 1 категорії з правових питань та квартирного обліку



33



26.04.2018 р.



м. Суми,  участь у навчанні присвячені питанням бюджетних повноважень та у сфері цивільного захисту



Міняйло О.О. -  в.о. старости Зарічненського старостинського округу;



Студінський М.В.- в.о. старости Камянського  старостинського округу.



34



10.05.2018 р. по



13.05.2018 р.



м. Богухвала (Республіка Польща) вивчення досвіду роботи органів місцевого самоврядування, обміном досвіду  в галузі медицини



Бова Ю.А.- міський голова;



Вєтрова П.О.- начальник відділу містобудування та архітектури.



35



15.05.2018 р.



м.Київ,  участь  в рамках 20-ї Міжнародної виставки Аква Терм



Никоненко В.І.- начальник  відділу ЖКГ, будівництва, благоустрою та енергетичного менеджменту;



Бер А.М.- провідний спеціаліст  з питань містобудування та архітектури.



36



17.05.2018 р.



м. Суми, участь у навчанні інспекторів



Чухно О.В.- спеціаліст 1 категорії з контролю за дотриманням  законодавства про працю та зайнятість населення.



37



14.05.2018 р.



по



15.05.2018 р.



м. Суми, участь у семінарі з підготовки проектів



Жогло Т.В. – спеціаліст І категорії з управління проектами та міжнародної діяльності.



38



15.05.2018 р. по



16.05.2018 р.



м. Київ, участь  у ХІІІ Щорічній конференції малих міст України на тему: «Ресурси: пошук та ефективність»



Сорока Д.М.- головний спеціаліст  з питань енергетичного менеджменту.



39



22.05.2018 р.



м. Суми участь у засіданні  практикуму із застосуванням  законодавства на тему: Застосування  законодавства у сфері  державних закупівель. Система  Prozzoro»



Івах Г.А.- спеціаліст 1 категорії з правових питань та квартирного обліку;



Шило С.О. спеціаліст 1 категорії  з питань публічних закупівель та договірної роботи.



40



21.05.2018 р. по



 25.05.2018 р.



м. Чернівці участь у навчальному візиті  на тему: «Місцевий розвиток сільських територій та побічного лісового господарства»



Жогло Т.В. – спеціаліст І категорії з управління проектами та міжнародної діяльності.



41



23.05.2018 р. по



26.05.2018 р.



м. Дніпро, участь  у національному конгресі  старост



Студінський М.В. - в.о. старости Камянського  старостинського округу.



42



25.05.2018 р.



м. Харків, участь у семінарі на тему:



«Типові помилки, які виникають під час державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»



Манченко О.О.- начальник  відділу з питань державної реєстрації.



43



25.05.2018 р.



по



26.05.2018 р.



м. Київ, участь в Українському урбаністичному форумі на тему: «Що таке справедливе місто»



Вєтрова П.О.- начальник відділу містобудування та архітектури;



Бер А.М.- провідний спеціаліст  з питань містобудування та архітектури.



44



02.06.2018 р. по



05.06.2018 р.



м. Чернівці,участь у Загальних зборах Асоціації «Енергоефективності міста України»



Сорока Д.М.- головний спеціаліст  з питань енергетичного менеджменту.



45



30.05.2018 р. по



01.06.2018 р.



м. Київ, участь у міжнародній конференції на тему: «Громадські  центри  сприяння доступу до правосуддя»



Хрістосова - Нечвоглод  О.В.



начальник правового забезпечення



46



29.05.2018 р.



по



30 .05.2018 р.



м. Київ, участь  у навчальному  модулі членів клубу ініціативи ЄС «Мери за економічне  зростання»



Злепко В.А.- заступник міського голови.



47



03.06.2018 р. по



05.06.2018 р.



м. Київ, участь у конференції на тему: «Інновації громад: адміністративні  послуги, міжмуніципальне співробітництва, сталий розвиток»



Біловол А.Л.- керуюча справами виконкому.



48



04.06.2018 р. по



06.06.2018 р.



м. Київ, участь  у регіональному семінарі в рамках проекту «Лідери Східного партнерства для змін»



Жогло Т.В. - начальник  відділу проектної діяльності  та міжнародного співробітництва.



49



05.06.2018 р.



м. Київ, участь  у міжнародній конференції на тему: «Впровадження  державно- приватних партнерств, спрямованих  на потреби людей: кращі міжнародні  практики та рекомендації для України і країн - сусідів»



Бова Ю.А.- міський голова;



Синявін М.В.- заступник міського голови.



50



07.06.2018 р.



по



08.06.2018 р.



м. Тульчин, участь у конференції на тему: «Культура та креативні індустрії - як  основа»



Бова Ю.А.- міський голова;



 Заяц О.Ю. заступник міського голови.



51



07.06.2018 р.



м. Суми, участь  у семінарі  для відповідальних за організацію відпочинку на водних об’єктах



Бова В.В.- спеціаліст 1 категорії



з питань благоустрою,охорони навколишнього природного середовища  та озеленення.



52



08.06.2018 р. по



 12.06.2018 р.



м. Богухвала (Республіка Польща)  в рамках Угоди про партнерство



Бова Ю.А.- міський голова;



Заяц О.Ю. заступник міського голови;



Біловол  Л.А.- керуюча  справами виконкому;



Злепко В.А. - заступник міського голови;



Синявін М.В.- заступник міського голови.



53



11.06.2018 р. по



13.06.2018р.



м. Суми, участь у навчальні  та отримання доступу  до реєстру речових прав



Манченко О.О.- начальник  відділу з питань державної реєстрації;



Шкурат Д.О.- державний реєстратор  прав на нерухоме майно.



54



15.06.2018 р.



м. Суми, участь  у семінарі на тему: «Залучення інвестицій для фінансування розвитку об’єднаних  територіальних громад»



Скороходов Є.С.- спеціаліст 1 категорії  (з управління  проектаим та міжнародної діяльності та по роботі з проектами ДФРР)



55



20.06.2018р.



по



24.06.2018 р.



м. Одеса, у стаді – турі на тему: «Залучення фінансових ресурсів до місцевого розвитку»



Злепко В.А.- заступник міського голови;



Бер А.М.- провідний спеціаліст з питань містобудування та архітектури.



56



20.06.2018 р.



м. Суми, участь у семінарі – нараді  з питань реалізації державної політики з контролю за додержанням законодавства про працю



Чухно О.В.- спеціаліст 1 категорії з контролю за дотриманням  законодавства про працю та зайнятість населення.



57



01.07.2018 р.



по



04.07.2018 р.



м. Київ,  участь у навчальному  модулі  2 членів клубу ЄС «Мери за економічне зростання» з розробки планів місцевого економічного розвитку



Злепко В.А.- заступник міського голови.





58



05.07.2018 р.



по



06.07.2018 р.



м. Київ участь у проходженні підготовки щодо роботи з єдиним реєстром документів, що дають право на виконання підготовчих  та будівельних робіт



Чижик В.Д. – начальник державного архітектурно- будівельного контролю;



Третяк Л.М. – провідний спеціаліст  з державного архітектурно-будівельного контролю.



59



09.07.2018 р.



по



13.07 .2018 р.



Черкаська обл., участь  у навчальному візиті «Сільськогосподарська кооперація та підприємництво  на селі»



Жогло Т.В.- начальник  відділу проектної діяльності  та міжнародного співробітництва



60



16.07.2018 р.



с. Плавинище, для участі   в інформаційній зустрічі на тему: «Екологічна спільнота – підсилення спроможності громад у реалізації повноважень захисту довкілля»



Єрьомін О.А.- спеціаліст 1 категорії з питань будівництва та реконструкції



61



17.07.2018 р.



по



20.07.2018 р.



м. Кам’янець – Подільський, участь у навчальному  візиті на тему: «Підвищення туристичної привабливості ,як чинник економічного розвитку міста»



Заяц О.Ю. - заступник міського голови



62



25.07.2018 р.



м. Суми, участь  у семінарському занятті з державними реєстраторами



Манченко О.О. - начальник відділу з питань державного реєстру



63



30.07.2018 р. по



01.08.2018 р.



м. Київ, участь  у тренінгу на тему: «Зовнішнє позиціонування та маркетинг громади»



Злепко В.А.- заступник міського голови.





64



31.07.2018 р. по



02.08.2018 р.



м. Брюссель, запрошення Інституцій Європейського союзу



Бова Ю.А- міський голова.



65



13.08.2018 р.



по



17.08.2018 р.



м. Богухвала, для вивчення  досвіду роботи органів місцевого самоврядування



Бова Ю.А- міський голова.



64



17.08.2018 р.



м. Київ, участь з засіданні лідерів національного телепроекту «Нові Лідери»



Бова Ю.А- міський голова.



65



31.08.2018 р.



м. Суми, участь у семінарі  щодо порядку реалізації делегованих повноважень по здійсненню державного контролю за додержанням законодавства про працю



Чухно О.В.- спеціаліст 1 категорії з контролю за дотриманням  законодавства про працю та зайнятість населення.



66



05.07.2018 р. по



07.09.2018 р.



м. Київ,  участь  у конференції на тему: «Мережа енергоефективних громад:  впровадження  локального енергетичного менеджменту»



Синявін М.В.- заступник міського голови;



Сорока Д.М. – головний спеціаліст  з питань енергетичного менеджменту.



67



18.09.2018 р. по



01.10.2018 р.



Сполучені Штати Америки участь у складі делегації по програмі «Відкритий світ»



Злепко В.А.- заступник міського голови.



68



30.08.2018 р.



м. Київ, участь  у проекті на тему: «Повноваження і послуги соціального захисту  в ОТГ»



Заяц О.Ю.- заступник міського голови.



69



02.09.2018 р. по



06.09.2018 р. 



Австрія, участь  у міжнародному  навчальному  візиті  організованому  в рамках Програми «U-LEAD  з Європою»,  щодо  вивчення кращих практик  поводження з побутовими відходами



 Бова Ю.А. – міський голова.





70



09.09.2018 р. по



15.09.2018 р.



Королівство Швеції, для участі  у навчальному візиті на тему: «Підтримка децентралізації в Україні»



Бова Ю.А. – міський голова.





71



04.09.2018 р.



м. Суми, участь  у навчанні та отриманні доступу  до реєстру територіальних громад



Манченко О.О. - начальник відділу з питань державного реєстру;



 Прокопович О.М. – державний реєстратор місця проживання  та ведення реєстру.



72



11.09.2018 р.



по



15.09.2018 р.



м. Київ,  участь  у проекті «Підтримка децентралізації в Україні»



Заяц О.Ю.- заступник міського голови.



73



05.09.2018 р. по



06.09.2018 р.



м. Суми, участь у навчанні правилам пожежної безпеки



Никоненко В.І. -  начальник відділу ЖКГ, будівництва, благоустрою та енергетичного менеджменту;                            Шевченко С.С.  водій пожежної команди.



74



13.09.2018 р.



м. Суми  участь  у засіданні  із застосування законодавства  на тему: «Розробка  та реалізація  інфраструктурних та інвестиційних проектів  за рахунок субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам, грантовим коштам, позик  та коштів ДФРР»



Жогло Т.В.- начальник  відділу проектної діяльності  та міжнародного співробітництва.



75



13.09.2018 р. по



16.09.2018 р.



м. Київ участь у форумі регіональних державних службовців у рамках Ялтинської Європейської Стратегії



Синявін М.В. – заступник  міського голови.



76



17.09.2018 р.



по



20.09.2018 р.



м. Суми, участь за професійною програмою для посадових  осіб місцевого самоврядування, вперше прийнятих на службу  в органи місцевого самоврядування



Єрьомін О.А.- спеціаліст 1 категорії з питань будівництва та реконструкції.



77



17.09.2018 р.



по



20.09.2018



Луганська область, участь  у навчальному візиті «Реалізація проектів розвитку в ОТГ і залучення зацікавлених сторін»



Жогло Т.В.- начальник  відділу проектної діяльності  та міжнародного співробітництва.



78



20.09.2018 р.



смт. Краснопілля  участь в навчальному візиті  до спеціалізованих ЦНАП



Біловол А.Л.- керуюча справами виконкому;



Манченко О.О.- начальник відділу  з питань державної реєстрації.



79



20.09.2018 р. по



23.09.2018 р.



м. Суми, участь у другому модулі програми «Академія культурного лідера»



Заяц О.Ю.- заступник міського голови;



Вєтрова П.О.- начальник  відділу містобудування та архітектури;



 Куц Ю.О. - начальник відділу  культури, молоді та спорту.



80



21.09.2018 р.



м. Суми, участь у семінарі  на тему: «Організація  та технологія переробки молока»



Жогло Т.В.- начальник  відділу проектної діяльності  та міжнародного співробітництва.



81



24.09.2018 р. по



25.09.2018 р.



м. Суми, участь у семінарі на тему: «Розвиток туристичної спроможності  та інфраструктури в ОТГ»



Жогло Т.В.- начальник  відділу проектної діяльності  та міжнародного співробітництва.



82



25.09.2018 р. по



01.10.2018 р



Бистршице-над-Пернштейнем



 (Чеської Республіки) для вшанування  пам’яті заснування Чехословаччини у 1918 році



Бова Ю.А. – міський голова;



Ковальова Н.А.- секретар міської ради;



Синявін М.В.- заступник міського голови;



Куц Ю.О.- начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту.



83



27.09.2018 р. по



 28.09.2018 р.



м. Суми, участь у тренінгу на тему: «Сільськогосподарська кооперація та підприємство на селі»



Жогло Т.В.- начальник  відділу проектної діяльності  та міжнародного співробітництва.



84



27.09.2018 р. по



28 .09.2018 р.



м.Суми, участь у семінарі  на тему: «Розширення повноважень у сфері управління земельними ресурсами - основа розвитку громад»



Катриченко Є.І.- начальник  відділу комунальної власності  і земельних відносин.




 



Розгляд звернень громадян та



надання адміністративних послуг



за 9 місяців 2018 року



 



У Тростянецькій міській раді робота зі зверненнями громадян проводиться у порядку, визначеному Конституцією України, Законом України «Про звернення громадян» та іншими нормативно-правовими актами, що регламентують роботу зі зверненнями громадян.



        До міської ради за 9 місяців 2018 року надійшло звернень щодо надання адміністративних послуг - 12591, із них задоволено - 11935. Залишились на контролі - 259 звернень. Кількість роз’яснень у наданні адміністративних послуг – 397.



За 9місяців 2018 року Тростянецькою міською радою отримано та розглянуто 1924 усних та письмових звернень, що у порівнянні з відповідним періодом  2017 року (1877) на 47 звернень більше.



За 9 місяців 2018 року повторних звернень та неодноразових заяв не було.



Звернення до міської ради надходять, як безпосередньо від заявників, так і  від депутатів міської та районної рад. Таких звернень надійшло – 10, (в минулому році за відповідний період – 48).



Можливість визначити найгостріші проблеми, що порушують громадяни у своїх заявах, дає статистичний аналіз змісту звернень, який готується щомісяця до 15 числа. Аналіз за 9 місяців  2018 року показав наступне:



- з питань аграрної політики  надійшло - 463 звернення, що становить    24% від загальної кількості. У минулому році – 421 звернення (22,4%), що на 1,6% більше, ніж за відповідний період минулого року;



- з питань комунального та дорожнього господарства – 21, що становить 1%,  у минулому році 46 (2,4%), менше на 1,4% проти відповідного періоду минулого року;



- соціального захисту населення – 105 (5,4%), що на  2,3% більше проти минулого року - 59 (3,1%);



- з житлових питань – 50 (2,5%), на 0,2% менше відповідного періоду 2017 року  - 51 (2,7%);



- захисту прав споживачів – 11 (0,5%), проти відповідного періоду минулого року  - 16 (0,8%);



- транспорту та зв’язку – 13 (0,6%), за відповідний період 2017 року 9 (0,4%).



Колективних звернень за 9 місяців 2018 року надійшло 36 (1,8%) (за 9 місяців 2017 року – 51 (2,7%), що на 0,9 % менше, ніж за відповідний період минулого року.



Як і в минулому році найгострішими залишаються питання продажу та оренди землі, благоустрою прибудинкових територій, ремонти під’їздів, ремонти дорожнього полотна, освітлення вулиць, ремонти шахтних колодязів.



Не менш гострою проблемою, з якою звертаються заявники, це отримання житла, кімнати в гуртожитку та поліпшення житлових умов.



Якщо мешканці міста звертаються з питаннями, що не належить до компетенції міської ради, то їм надається роз’яснення щодо шляхів вирішення їх питань, а в разі необхідності, відправляються запити та клопотання до відповідних служб.



Особлива увага розгляду звернень громадян приділяється мало захищеним верствам населення.



За 9 місяців  2018 року до міської ради звернулись наступні категорії населення:



діти війни – 5 (0,2%), за 9 місяців  2017 року – 12 (0,6%);



учасники бойових дій та члени сімей загиблих у війні – 7 (0,3%), у відповідному періоді мунулого року – 11 (0,5%);       



інваліди загального захворювання – 12 (0,6 %), за 9 місяців 2017 року – 6 (0,3%);



інваліди ІІІ групи – 3, за відповідний період  2017 року – 0;



багатодітні сім’ї – 12, у 2017 році  – 14 (1,7%);



учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС- 4, за відповідний період 2017 року – 0;



інші категорії – 1835 (95,3%), за 9 місяців  2017 року – 1825 звернень громадян (97,2%).



 



У розрізі питань щодо задоволення та вирішення проблем мешканців міста, аналіз показав наступне:



- задоволено 1268 заяв (65,9%);



- дано роз’яснення по 397 заявах (20,6%), в минулому році за 9 місяців – 221 (11,7%);



- взято на контроль 259 (13,4%), за 2017 рік 386 (20,5%).



Якщо питання, підняті у заявах громадян, не вирішуються належним чином, заявники мають змогу потрапити на особистий прийом до міського голови, його заступників, секретаря міської ради та керуючої справами виконкому.



За звітний період міським головою його заступниками, секретарем міської ради та керуючою справами виконкому було прийнято 439 осіб, що на 150 осіб, більше ніж за відповідний період минулого року (289). На прийомі, кожному заявнику надавалась допомога, аргументовані відповіді та роз’яснення.



За 9 місяців 2018 року видано довідок різного характеру – 8169, за відповідний період 2017 року – 10743 (-266).



З початку 2018  року  було видано 164 довідки - характеристики  для Тростянецького ВП ГУНП в Сумській області та актів обстеження місця проживання для УПФУ у Тростянецькому районі. Крім того оформлено та видано 2498 карток мешканця Тростянецької ОТГ.



 



Відділ правового забезпечення



 



Відділ правового забезпечення апарату Тростянецької міської ради в своїй діяльності керується Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», іншими Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, рішеннями міської ради та виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови.



Відділ правового забезпечення складається з трьох осіб – начальника відділу, спеціаліста І категорії (з правових питань і квартирного обліку) та спеціаліста І категорії (з правових питань). На разі посада спеціаліста І категорії (з правових питань) є вакантною.



Основним завданням відділу є організація правової роботи, спрямованої на правильне застосування, неухильне дотримання та запобігання невиконанню вимог актів законодавства, інших нормативних документів ради, а також її керівниками та працівниками під час виконання покладених на них завдань та повноважень.



Відділом проводиться аналіз відповідності вимогам чинного законодавства проектів рішень, розпоряджень, та інших документів правового характеру, що вносяться на розгляд колегіальних органів. Надається практична допомога щодо усунення виявлених неточностей.



Відділом постійно надається методична та практична допомога по застосуванню законодавства комунальним підприємствам, установам, закладам міської ради. Розглядаються загальні юридичні питання спеціалістів апарату міської ради, відділу освіти, відділу культури, туризму, молоді та спорту, закладів освіти та медицини та інших закладів, що виникають в процесі роботи. Проведено 33 спільні наради з вказаними установами.



Протягом 9 місяців 2018 року було надано 836 усних консультацій.



Підготовлено та направлено 337 відповідей на звернення громадян, листи правоохоронних органів, відповідей на запити установ, підприємств, організацій.



Протягом 9 місяців 2018 року проведено роботу по утворенню 1 дочірнього підприємства «Тростянецьпастранс».



Відділ правового забезпечення за 9 місяців 2018 року брав участь:



- у проведенні конкурсів на заміщення вакантних посад апарату Тростянецької міської ради;



- у проведенні конкурсів на заміщення вакантних посад клубних закладів відділу культури, туризму, молоді та спорту;



- у засіданнях адміністративної комісії (відділ правового забезпечення бере участь в роботі адміністративної комісії та комісії з конкурсного відбору суб’єктів оціночної діяльності);



- у засіданнях тендерного комітету (відділ правового забезпечення бере участь в роботі тендерного комітету та надає рекомендації структурним відділам Тростянецької міської ради консультації щодо утворення своїх тендерних комітетів та налагодження їх роботи);



- бере участь в інших конкурсах та комісіях Тростянецької міської ради.



Відділом правового забезпечення за звітний період 2018 року, як уповноваженим підрозділом з питань запобігання та виявлення корупції, проведено навчання з суб’єктами декларування щодо подання електронних декларацій.



За 9 місяців 2018 року відділом правового забезпечення взято участь у 116 судових засіданнях перших, апеляційних інстанціях з цивільного, адміністративного, господарського, судочинства.



Серед них:



справи про встановлення додаткового строку на прийняття спадщини;



про визнання бездіяльності та зобов’язання вчинити дії;



про визнання права власності на майно за набувальною давністю;



про встановлення факту родинних відносин;



про встановлення факту, що має юридичне значення;



про розірвання договору оренди земельної ділянки;



про визнання права власності на земельні ділянки та нерухоме майна в порядку спадкування;



про визнання спадщини відумерлою;



про визнання права власності на земельні ділянки, які утворені в результаті поділу;



про зобов’язання укласти договір та відшкодування збитків та ін.



Відділ розробляє та бере учать у підготовці цивільних та господарських договорів. Візує та перевіряє договори перед укладанням на дотримання вимог діючого законодавства. Готує повний пакет документів для підписання договорів, які мають нотаріальне посвідчення.



Відділом надаються консультації щодо надання відпусток працівникам, призначення та звільнення з роботи, порядок прийняття та скасування регуляторних актів.



Постійно ведеться робота із безхазяйним майном та відумерлою спадщиною.



Оголошено та проведено конкурс оцінювачів для виготовлення незалежної оцінки 9 об’єктів майна – для подальшого його продажу.



Підготовлено до продажу та відчужено 1 земельну ділянку по                               вул. Благовіщенська,   58 площею 0,2774 га  та вартістю  321534, 00 грн.



Підготовлено до продажу та відчужено 1 земельну ділянку по                        вул. Благовіщенська, 56е площею 0,3049 га  та вартістю  324078, 00 грн.



Підготовлено до продажу та відчужено 1 нежитлову будівлю на аукціоні по  вул. Благовіщенська, 98/2, на земельній ділянці площею 5,9310 га, вартістю  62832, 00 грн.



Підготовлено до купівлі та придбано 1 нежитлове приміщення по   



вул. Благовіщенська, 58, на земельній ділянці площею 0,3005 га, вартістю  407000,00 грн.



Продано ½ нежитлової будівлі по провулку Виноградний, 10.



Визнано відумерлою спадщиною, домоволодіння  в с. Зарічне, по                  вул. Вєдяєва, 27 та по вул. Вєдяєва, 24.



З метою оперативнішої та ефективнішої роботи ведеться співпраця з органами державної влади, прокуратури, поліції, підприємствами та організаціями.



 



Квартирний облік



 



Спеціалістом  з правових питань і квартирного обліку здійснюється представництво інтересів дітей в суді, які потребують  опіки та піклування. Готуються всі необхідні документи.



Відділом правового забезпечення постійно ведеться робота з квартирного обліку громадян.



Так, станом на 01.10.2018 року при виконкомі знаходиться на квартирному обліку 509 сімей, із них по списках:



в загальних списках –  340 сімей;



в списках першочергового отримання житла – 79 сімей;



в списках позачергового отримання житла –25 сімей;



в списках житлово - будівельного кооперативу – 76 сімей.



       Громадянами  отримано 15 ордерів на проживання в гуртожитку по                                  вул. Заводська,1.



 



Робота адміністративної комісії



 



За 9 місяців  2018 року було проведено 12 засідань адміністративної комісії при виконавчому комітеті Тростянецької міської ради, на яких розглянуто 8 справ про порушення законодавства України про адміністративні правопорушення, із них:



- 3 адміністративних матеріали, які надійшли з ВП ГУНП у Сумській області;



- 4 адміністративних матеріалів, які надійшли від спеціалістів Тростянецької міської ради;



- 2 адміністративні матеріали, який надійшли від інших посадових осіб, уповноважених на складання протоколів про адміністративні правопорушення.



 



ст. 152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» – 6 чол., із яких:



4 чол. – накладено адміністративне стягнення у формі усного зауваження;



2 чол. – накладено штраф в розмірі  – 1190 грн.:



         1190  грн. – сплачено.



 



ст. 180 КУпАП  «Доведення неповнолітнього до стану сп'яніння» - 1 чол.;



1 чол. – накладено штраф в розмірі  – 102 грн.:



102  грн. – сплачено.



 



ст. 183 КУпАП «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» - 1 чол., із яких:



         1 чол. – справу закрито у зв’язку із закінченням строку накладення адміністративного стягнення;



         Всього за 9 місяців 2018 року:



накладено штрафу                                                                  - 1190 грн.



сплачено                                                                                   - 1190 грн.



 



Відділ з питань державної реєстрації



 



Згідно штатного розпису відділ з питань державної реєстрації апарату Тростянецької міської ради складається з п’яти осіб:



1) начальник відділу, державний реєстратор;



2) державний реєстратор речових прав на нерухоме майно;



3) державний реєстратор юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців;



4) державний реєстратор з питань реєстрації місця проживання та ведення реєстру;



5) державний реєстратор з питань реєстрації місця проживання та ведення реєстру.



Державний реєстратор юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців апарату Тростянецької міської ради з 03.09.2018 року вакантна.



Державний реєстратор речових прав на нерухоме майно здійснює роботу по наданню населенню зазначених нижче послуг:



- державна реєстрація права власності на нерухоме майно;



- державна реєстрація іншого речового права на нерухоме майно



(право  користування (сервітут);  право користування земельною  ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис); право забудови земельної ділянки (суперфіцій); право господарського   відання; право оперативного  управління; право постійного користування та право оренди(суборенди) земельної  ділянки); 



- державна реєстрація обтяження речового права на нерухоме майно;



- внесення змін до запису Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;



- скасування державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень;



- взяття на облік безхазяйного нерухомого майна;



  - надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме     майно.



Державними реєстраторами відділу у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно надано 2406 адміністративних послуг (у тому числі 486 безкоштовних послуг у зв’язку зі звільненням від сплати згідно частини восьмої статті 34 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»), а саме:



надано 843 платних послуг щодо державної реєстрації права власності;



надано 979 платних послуг щодо державної реєстрації іншого речового права (права оренди земельної ділянки, права постійного користування, емфітевзису     тощо);



проведено 166 змін до записів у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно;



знято 2 обтяження у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно;



проведено 7 скасувань державної реєстрації права власності по рішенню суду та знищення нерухомого майна за 6 заявами;



надано 484 безкоштовні послуги у зв’язку зі звільненням від сплати згідно частини восьмої статті 34 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»;



надано 48 інформаційних довідок.



До місцевого бюджету за результатами наданих вищезазначених послуг надійшло коштів у сумі 234820,00 грн.



До Державного бюджету за результатами наданої інформації з Державного реєстру речових прав надійшло 1920,00 грн.



Державний реєстратор юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців здійснює роботу по наданню населенню зазначених нижче послуг:



- державна реєстрація фізичної особи, яка має намір стати підприємцем;



- державна реєстрація припинення юридичної особи в результаті злиття, приєднання, поділу, або перетворення;



- державна реєстрація припинення юридичної особи в результаті її ліквідації;



- державна реєстрація змін до відомостей про фізичну особу – підприємця, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців;



- державна реєстрація змін до відомостей про відокремлений підрозділ юридичної особи, що містяться в Єдиному державному реєстрі;



- державна реєстрація змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи;



- державна реєстрація припинення відокремленого підрозділу юридичної особи;



- державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за її рішенням;



- державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця у разі її смерті;



- державна реєстрація створення відокремленого підрозділу юридичної особи;



- державна реєстрація юридичної особи;



- державна реєстрація рішення про припинення юридичної особи, прийнятого її засновниками або відповідним органом юридичної особи, а у випадках, передбачених законом, - відповідним державним органом та  рішення про виділ юридичної особи.



У сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відділом надано 307 адміністративних послуг (у тому числі 222 безкоштовні послуги відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань»), а саме:



проведено 74 зміни до Єдиного державного реєстру щодо відомостей про державну реєстрацію юридичних осіб;



проведено 64 зміни до Єдиного державного реєстру щодо відомостей про державну реєстрацію фізичних осіб-підприємців;



зареєстровано підприємницьку діяльність 72 фізичних осіб-підприємців;



державна реєстрація юридичних осіб -14;



припинено державну реєстрацію 55 фізичних осіб-підприємців;



проведено ліквідацію юридичної особи – 12;



розпочато процедуру припинення юридичної особи – 9;



надано 52 витяги на виконання запитів щодо надання інформації з Єдиного державного реєстру.



До місцевого бюджету за результатами наданих вищезазначених послуг надійшло коштів у сумі 31196,00 грн.



До Державного бюджету за результатами наданої інформації з Єдиного державного реєстру надійшло 4680,00 грн.



Державним реєстратором місця проживання та ведення реєстру відділу надано 3167 адміністративних послуг, а саме:



здійснено реєстрацію/зняття з місця реєстрації громадян за 1127 заявами;



складено 617 довідок про реєстрацію місця проживання особи;



складено 36 протоколів про адміністративне правопорушення;



надано 847 відповідей на запити стосовно надання інформації щодо місця реєстрації громадян;



прийнято 540 звернень громадян щодо зміни назви вулиці.



До місцевого бюджету за результатами наданих вищезазначених послуг надійшло коштів у сумі 20544,03 грн;



Загалом, за 9 місяців 2018 року державними реєстраторами відділу з питань державної реєстрації надано 5880 адміністративних послуг, за результатами яких 287031,03 грн. надійшло до місцевого бюджету та 6600,00 грн. складають надходження до Державного бюджету.



На виконання завдань плану соціально-економічного розвитку на 2018 рік покращено та оптимізовано взаємодію з Центром надання адміністративних послуг Тростянецької РДА. Налагоджено роботу з формування та передачі реєстраційних справ до архіву при Тростянецькій РДА.



 



 



СОЦІАЛЬНА СФЕРА



                                            



Комунальний заклад



«Тростянецька центральна районна лікарня»



 



Станом на 01.10.2018 року існуюча мережа закладів охорони здоров’я Тростянецької ОТГ  налічує 29 структурних відділень, в тому числі:



КЗ «Тростянецька центральна районна лікарня» з поліклінікою на 470 відвідувань в зміну та стаціонаром на 170 ліжок;



 КНП «Тростянецький ЦПМД» з структурою:  4 амбулаторії загальної практики сімейної медицини в місті;



-в сільській місцевості: 1  амбулаторія загальної практики сімейної медицини 10 фельдшерських та 1 фельдшерсько-акушерський пункт.



Медичне обслуговування населення району забезпечують 81 лікарів та 233 середніх медпрацівників.



За січень - вересень 2018 року профінансовані видатки на галузь в сумі 32233,8тис. грн. Показник витрат бюджетних коштів на охорону здоров’я з розрахунку на 1-го мешканця складає 931,80 грн. Загалом фінансування поточного року складає 99,9% до затверджених видатків на звітний період.



Поряд з цим, продовжується робота по залученню позабюджетних коштів. За 9 місяців поточного року отримано 3782,9 тис.грн. проти 3791,9  тис. грн. за аналогічний період 2017 року. При цьому від страхових компаній отримано кошти в сумі 438,9 тис. грн., від лікарняної каси – 120,8 тис. грн.



Забезпеченість лікарями по району складає 23,41 на 10 тис. населення. Ситуація в цьому питанні погіршилася (25,75).



 




























































































Охорона здоров’я



 



2016



2017



9 міс 2018р.



Забезпеченість лікарями на 10 тис. населення



осіб



26,63



27,46



23,41



Забезпеченість середніми медпрацівниками на 10 тис. населення



осіб



77,05



76,95



67,35



Кількість лікарняних ліжок



одиниць



170



170



170



Народжуваність на 1 тис. нас.



осіб



6,79



6,49



3,48



Загальна смертність на 1тис.  населення



осіб



19,88



17,45



13,06



Малюкова смертність на 1тис.  народжених живими



дітей



11,60



20,49



9,34



Смертність від туберкульозу на 100 тис. населення



осіб



11,33



11,44



2,89



Захворюваність на туберкульоз на 100 тис.  населення



осіб



87,81



48,63



23,13



Первинний вихід на інвалідність серед дорослого населення 10 тис. дорослого населення



осіб



30,82



32,09



26,22



Витрати бюджетних коштів з розрахунку на 1 мешканця



гривень



953,3



1261,7



931,80



Залучено позабюджетних коштів з розрахунку на 1 мешканця



гривень



96,02



143,4



109,35





 



З метою надання стаціонарної медичної допомоги на рівні західних стандартів проведено капітальний ремонт терапевтичного відділення. На ремонт було витрачено близько 2 млн грн.



З метою покращення матеріально-технічної бази КЗ «Тростянецька центральна районна лікарня» за 9 місяців 2018 року виконано:



впроваджено медичну інформаційну систему Helsi, шляхом придбання комп’ютерного та периферійного обладнання (15 одиниць комп’ютерів та 11 одиниць периферійного обладнання),  на загальну суму 294,2 тис. грн.;



на оновлене терапевтичне відділення придбано обладнання та меблі на суму близько 1 млн грн., зокрема:



33 одиниці ліжок функціональних на суму 502,2 тис. грн;



 33 одиниці тумбочок приліжкових на суму 123,6 тис. грн;



комп’ютерне та периферійне обладнання на суму 26,4 тис. грн



66 комплектів постільної білизни на суму 23,5 тис. грн.;



шафи, стіл ресепшн, крісла, дивани,  стільці, мікрофельові печі, телевізор - 10 шт., холодильники - 12 шт. та інше.



встановлено локальну мережу,  інтернет забезпечення та Wi-Fi у всіх відділеннях КЗ «Тростянецька ЦРЛ»  на загальну суму 197,8 тис. грн.;



придбано насос КМ 80-50-200 для водонасосної станції 16,8 тис. грн.;



придбано  системи безперебійного живлення для УЗІ 39,3 тис. грн.;



придбано  автоматичний аналізатор гаматологічний вартістю 228,0 тис. грн. (за кошти благодійної допомоги).



З метою впровадження енергозберігаючих заходів та покращення  надання медичної допомоги проведено заміну 37 віконних блоків в терапевтичному відділенні на суму 196,4 тис.грн.



При центральній районній лікарні функціонує мобільний діагностичний центр метою якого є своєчасна діагностика захворювань серед сільського населення. В поточному році було здійснено 31 виїзд в сільську місцевість, де оглянуто 1422 чол.



З метою якісного надання медичної допомоги населенню Тростянецького району з міського бюджету додатково виділені кошти  на:



- проведення тубдіагностики у дитячого населення шляхом придбання вакцини на туберкулін в сумі 30,0 тис. грн.;



отримання пільгових рецептів дітям хворим на орфанні захворювання в сумі 117,2 тис. грн.;



отримання пільгових рецептів для хворих, які провели трансплантацію донорської нирки в сумі 128 тис. грн.;



отримання пільгових рецептів для хворих на цукровий діабет (інсулінозалежні) 120,0 тис. грн.



 



Комунальне некомерційне підприємство



«Тростянецький центр первинної медичної допомоги»



Тростянецької міської ради



 



Станом на 30.09.2018 року існуюча мережа КНП «Тростянецький центр первинної медичної допомоги» включає в себе 18 структурних підрозділів, у тому числі:



- 5 амбулаторій загальної практики сімейної медицини (в т.ч. 4 по місту);



10 фельдшерських (в т.ч. 1 по місту) пунктів та 1 фельдшерсько-акушерський пункт (по селу), згідно рішення 13 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради від 22.08.2018 року «Про внесення змін до рішення  9 (позачергової) сесії 7 скликання Тростянецької міської ради від 06.04.2018 року № 402 «Про затвердження структури та загальної чисельності комунального некомерційного підприємства «Тростянецький центр первинної медичної допомоги» Тростянецької міської ради».



Медичне обслуговування населення Тростянецької ОТГ забезпечують 14 лікарів та 47 середніх медпрацівників.



 



 



 



                                             Фінансування



 



За звітний період (з дня утворення) з міського бюджету профінансовано: 2274,7  тис. грн.,  в т.ч. 1880,2 тис. грн. - медична субвенція, в т.ч. за договорами про співробітництво з сільськими радами: 119,9 тис. грн.



Витрачено: на оплату праці-1110,5 тис. грн., нарахування на заробітну працю 255,2 тис. грн., медикаменти - 9,7 тис. грн., енергоносії -1,8 тис. грн.



За рахунок медичної субвенції виділено 313,0 тис. грн. для забезпечення безкоштовного лікування пільгового контингенту, використано: 277,2 тис. грн. на орфанні захворювання та захворювання нирок; 35,8 тис. грн. на «доступні ліки» (всього на «доступні ліки» виділено 244.0 тис. грн.).



15.08.2018 року укладено договір з НСЗУ  № 01.12088653.0000.00 від 15.08.2018р. на суму 2 041722.06 грн.



Підприємство з 01.10.2018 року розпочало фінансування за принципом «гроші ходять за пацієнтом». На 01.10.2018р. з НСЗУ на рахунок підприємства надійшло 917872.17 грн.



Демографічні та інші рейтингові показники



Населення Тростянецької ОТГ станом на 01.10.2018 року



 































































Всього населення



21954



із них: чоловіки



9944



жінки



12010



діти (0-14 років)



3151



із них: чоловіків



1648



жінки



1503



підлітки (15-17 років)



529



із них: чоловіки



272



жінки



257



18 та старші



18274



з них: чоловіки



8024



жінки



10250



жінки фертильного віку



5533



працездатного віку



12376




 



Рішенням 13 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради № 699 від 22.08.2018 року схвалено проекти договорів між Буймерською, Мартинівською, Дернівською, Семеренківською, Ницахською  сільськими радами та Тростянецькою міською радою  на предмет організації та забезпечення надання первинної медичної допомоги на території цих громад, з кількістю обслуговуючого населення 2161 чоловік.



 





















































Назва показника



Кількість



9 місяців 2018 р.



Забезпеченість лікарями на 10 тис. населення



14 осіб



6,5



Забезпеченість середніми медпрацівниками на 10 тис. населення



47 осіб



21,7



Народжуваність на 1тис. населення



33 осіб



1,5



Загальна смертність на 1тис. населення



86 осіб



3,9



Малюкова смертність на 1тис. народжених живими



0 дітей



Смертність від туберкульозу на 100 тис. населення



0 осіб



Захворюваність на туберкульоз на 100 тис. населення



4 осіб



16,6



Діти інваліди на 1тис. дитячого населення



86



21,4





Активно ведеться робота по підписанню декларацій з населенням  на медичне обслуговування. Станом на 15.10.20187 року підписано 16902 декларації, що становить 78% від населення Тростянецької ОТГ.



 



Територіальний центр



соціального обслуговування



 



       Керуючись Законом України «Про культуру» ст.24, ст.26, ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до рішення 3 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради від  04.01.2018 №201 «Про утворення Територіального центру соціального обслуговування Тростянецької міської ради та затвердження його Положення» був утворений Територіальний центр соціального обслуговування Тростянецької міської ради, прийнявши повноваження і функції від державного органу – Тростянецької районної державної адміністрації. Територіальний центр надає соціальні послуги потребуючим одиноким, одинокопроживаючим громадянам та інвалідам.



        Одним з головних напрямків діяльності територіального центру є надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги та проживають  на території Тростянецької  ОТГ.



         З метою збереження, оптимізації та впорядкування роботи територіального центру соціального обслуговування  згідно з рішенням 10 сесії 7 скликання від 20.04.2018 №424 та від  26.06.2018 №539 Тростянецької міської  ради з структури територіального центру виведено відділення соціальної  реабілітації дітей з інвалідністю та відділення соціальної допомоги вдома №1, яке обслуговувало сільську місцевість.



      На даний час в структурі територіального центру соціального обслуговування діє відділення соціальної допомоги вдома.  За 9 місяців 2018 року територіальним центром надано допомоги 211 непрацездатним громадян та особам з інвалідністю, що становить 100% від потреби. Із загальної кількості обслуговуваних - 173 одиноких та 38 одиноко-проживаючих громадян. Соціальні послуги надаються  на безоплатній та платній основах. Вартість обслуговування станом на 01.10.2018 року на платній основі становить 39,62грн. за годину. За 9 місяців поточного року надано платних соціальних послуг на суму 5,0 тис. грн.



           Тринадцять соціальних робітників надають одиноким непрацездатним громадянам систематичну допомогу в купівлі продуктів харчування, доставці медикаментів, приготування їжі, прибиранні житла, тощо. За 9 місяців 2018 року   робітником з комплексного обслуговування 123 одиноким  пристарілим    проведено ремонтні роботи по впорядкуванню житлових приміщень та присадибних ділянок.



       На осінньо-зимовий період 2018-2019 рр. всі потребуючі одинокі громадяни  забезпечені твердим паливом та овочами на 100%.



       На даний час ведеться робота по оформленню документів для призначення житлової субсидії одиноким пристарілим громадянам, які знаходяться на обслуговуванні в територіальному центрі соціального обслуговування.     



        При територіальному центрі функціонує центр обліку бездомних осіб. На сьогоднішній день бездомних громадян в центрі обліку не зареєстровано.



        В територіальному центрі діє «Банк одягу», який забезпечує одягом та взуттям, бувшого у вжитку, малозабезпечених та бездомних громадян. Протягом 9 місяців поточного року прийнято від населення 84 одиниці одягу та взуття бувшого у вжитку, які були надані 28 потребуючим громадянам. Функціонує пункт прокату технічних засобів реабілітації для інвалідів та хворих людей. На сьогодні інвалідними візками користуються 6 одиноких громадян, які знаходяться на обслуговуванні  в територіальному центрі.



        З метою стовідсоткового охоплення соціальним обслуговуванням громадян, які опинились в складних життєвих обставинах територіальним центром проводяться роботи щодо розширення надання різних видів соціальних послуг.



 



ГУМАНІТАРНА СФЕРА ДІЯЛЬНОСТІ



 



                                        Опіка та піклування



 



За звітний період  було проведено 1 засідання опікунської ради, в результаті чого було прийнято 1 рішення та затверджено 1 подання на засіданні  виконавчого комітету щодо призначення особи опікуном.



Соціальне партнерство



 



На виконання рішень 54 сесії 6 скликання Тростянецької міської ради № 90 від 26.05.2015 року «Про затвердження Положення «Про міський конкурс соціальних проектів та програм неприбуткових організацій та створення конкурсної комісії» в новій редакції», 17 сесії 7 скликання № від 23 грудня 2016 року «Про визначення пріоритетних напрямів соціальних проблем для вирішення у 2017 році», керуючись ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в рамках конкурсу соціальних проектів», були визначені  такі напрями соціальних проблем:



 охорона здоров’я та профілактика захворювань;



 соціальна підтримка та адаптація інвалідів, безробітних,   



малозабезпечених, багатодітних сімей та осіб похилого віку;



 молодіжна політика;



 розвиток місцевої ініціативи та місцевого самоврядування;



 громадянська освіта, аматорська культура та спорт;



 підвищення інформування громадськості та розвиток демократичних ЗМІ;



 охорона довкілля;



-         збереження культурної спадщини;



 розвиток туризму та посилення промоції міста.



Рішеннями 2 сесії  7 скликання (друге пленарне засідання) Тростянецької міської ради № 109, №110, №111 та №112 від 22.12.2017 року було погоджено фінансування соціальних проектів в 2018 році, що були відібрані в результаті конкурсу (БФ «Доброта», ГО «Спорт Тростянеччини», ГО «Сила і честь» та ГО «Голос громади Тростянеччини»), в обсязі 580 278,20 грн.



 



молодіжна політика



 



     Діяльність дитячої дорадчої ради (ДДР) при міському голові була відновлена у 2016 році із числа активної учнівської молоді (лідери шкільного самоврядування), як дорадчий орган міської влади.



     У звітний період двічі на місяць із членами ДДР відбувалися зустрічі, під час яких обговорювалися пропозиції до місцевих програм та бачення молоддю розвитку міста,  плани діяльності ДДР,  участь у молодіжних акціях та проектах. Систематично проводяться квартирники, творчі вечори в форматі «Outsite», святкові дискотеки, вечори теплого кіно, семінари та тренінги.



     У 2018 році вдруге прошов конкурс «Краща школа», який є унікальним по своєму формату. Конкурс складався із 11 етапів, у звітному періоді відбувся Кубок мера з КВК, під час якого всі школи міста змагались за звання найкмітливішого.



     Спільно із управлінням молоді та спорту Сумської ОДА 10 серпня 2018 року вперше було проведено святкування Міжнародного дня молоді у місті Тростянець, у якому близько 1000 чоловік приняли участь у заняттях з йоги, стенд-ап шоу, піднятті на повітряній кулі та фестивалі фабр холі.



Також, дякуючи співпраці з обласним управлінням молоді та спорту 23 серпня 2018 року вперше проведено Відкритий чемпіонат з гумору, який зібрав 5 шкільних команд КВК із Сумської області та більше 500 шанувальників гумору. 



25 серпня 2018 року біля Головного будинку Л.Є. Кеніга відбувся молодіжний фестиваль «Музика під відкритим небом», організований ГО «Акустичний Тростянець», у якому взяли участь виконавці із усіх куточків України.



 



Розвиток фізичної культури і спорту



 



         Визначна подія відбулась 21-22 лютого 2018 року в житті нашого міста і області - Всеукраїнські змагання з зимового біатлону серед юнаків і дівчат. Після 25-річної перерви біатлон повернувся на тростянецьку землю. Близько 150 юних обдарованих спортсменів з усієї України підкорювали біатлонні траси Нескучного. Також змагання з літнього біатлону серед юнаків та дівчат проводились 10-12 липня та 15-17 серпня 2018 року, особливістю останніх змагань став лижеролерний етап. Загалом у Тростянці з початку 2018 року побувало близько 500 біатлоністів.



         24-25 серпня 2018 року в міському парку ім. П.І.Чайковського відбулись Всеукраїнські змагання «Силове жонглювання – Кубок мера», які традиційно відбуваються в нашому місті та зібрали більше 40 професійних спортсменів-гирьовиків.



В підпорядкуванні відділу освіти знаходиться КЗ ТМР «Тростянецька дитячо-юнацька спортивна школа», яка виховує 198 спортсменів, які навчаються у 20 групах за напрямками «Дзюдо» (11 груп, 126 вихованців), «Бокс» (4 групи, 40 вихованців), «Легка атлетика» (5 груп, 50 вихованців). Протягом звітного періоду юні спортсмени здобули перемогу на обласному (І м – 6, ІІ м – 8, ІІІ м – 3) та всеукраїнському (ІІІ м – 1) рівнях.



Комунальний заклад ТМР «Спортивний клуб «Академія спорту» був створений  04 січня 2018 року до його складу входить стадіон ім. Куца та спортивний зал «Локомотив».



В зв’язку зі зміною засновника були приведені до норм чинного законодавства установчі документи. Розроблений режим роботи об’єктів, складений графік тренувань з видів спорту: футболу, волейболу, баскетболу, гирьового спорту. Проведені добори дітей в навчально-тренувальні групи.



В другому кварталі 2018 року були створені  футбольні команди «Тростянець-1», «Тростянець-2» та «Тростянець-3» для змагань в різних першостях.



Учні СК «Академія спорту» прийняли участь у  обласних турнірах з футболу в м. Конотоп (2 місце тренер Коритник С.М.), в м. Краснопілля (1 місце тренер Коритник С.М.) в м. Суми (5 місце тренер Василенко І.І.), м. Львів Всеукраїнський  турнір з футболу (5 місце). Гравці команд ФК «Тростянець» та «Тростянець-2» взяли участь у чемпіонаті області з футболу, а команда ФК «Тростянець-3» у чемпіонаті Охтирщини. Взяли участь у Всеукраїнському турнірі з футболу серед дітей 2008 р.н. у  м.Суми та у Всеукраїнському турнірі з футболу серед дітей 2008 р.н. «Кубок Президента» в місті Харкові.



КЗ ТМР СК «Академія спорту» були проведені турніри з баскетболу: «Кубок «Академії спорту» серед дорослих і серед школярів (юнаки та дівчата), міські змагання з баскетболу, футболу, пляжного футболу, міні-футболу та тенісу серед школярів та дорослих. 



         Проведені обласні змагання з гирьового спорту. Приймали участь у чемпіонаті області та чемпіонаті України з гирьового спорту, у Всеукраїнських змаганнях «Силове жонглювання – Кубок мера».



З 25 по 30 червня 2018 року в урочищі «Зелений Гай» відбувся чемпіонат області зі спортивного туризму серед юнаків в особисто-командному заліку на дистанції «Слалом на байдарці» команда посіла 2 місце, а в особистому заліку на цій же дистанції Овчаренко Єлизавета та Валерія здобули 2 місця. У змішаних екіпажах серед керівників команд Хижковий О.М. та Ілляшенко О.М. посіли 2 місце з веслувального слалому.



З квітня місяця КЗ ТМР «Спортивний клуб «Академія спорту» в парку                  ім. П.І.Чайковського надаються послуги з прокату катамаранів  та гри у великий теніс. Послугою з прокату катамаранів за цей час скористалось 405 осіб на суму 6075,00 грн. та послугою з гри у великий теніс 101 особа на суму 5050,00 грн. Також КЗ ТМР «Спортивний клуб «Академія спорту» надаються послуги з аренди спортивного залу та з відвідування тренажерного залу в спортивному залі Локомотив та з оренди майданчика зі штучним покриттям на стадіоні ім. Куца. За період з 02 квітня за користування  тренажерним залом було отримано 2010,00 грн., оренду спортивного залу 5695,00 грн., оренду майданчика на стадіоні 6300,00 грн. Загальна сума по наданих послугах склала 25130,00 грн.   



В звітному періоді за кошти Тростянецької міської ради були проведені роботи по облаштуванню приміщень, а саме: ремонт внутрішніх приміщень адмінбудівлі стадіону, облаштувано територію стадіону (висаджені ялинки, розплановані клумби, викорчувані пеньки та інше), проведений водогін до футбольного поля. Придбано офісні меблі, ноутбук, футбольні ворота, біотуалети, прожектори, облаштувано інформаційними стендами приміщення адмінбудинку та спортзалу, створенно Дошку «Спортивна гордість Тросянеччини»,  придбано спортивну форму (футбольна) та інвентарь на загальну суму 317412,26



      Заплановано продовження робіт по реконструкції стадіону ім. В. Куца загальною вартістю близько 5 млн грн., що дасть можливість комфортних умов для гравців та глядачів змагань.



 



Освіта



 



Мережа закладів освіти Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади з 01.01.2018 року складається із:



 6 закладів дошкільної освіти: два заклади – «Казка» та «Ромашка» зі статусом ясла – садок, чотири заклади – «Калинка», «Білочка», «Веселка», «Дубравушка» - дитячий садок;



7 закладів загальної середньої освіти: спеціалізовані школи І-ІІІ ступенів № 1, № 2, № 3, № 5, загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4, Кам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, Смородинський навчально – виховний комплекс: ЗОШ І-ІІ ступенів – ДНЗ;



 2 заклади позашкільної освіти: Палац дітей та юнацтва та дитячо -  юнацька спортивна школа.



          Рішенням 10 сесії 7 скликанняТростянецької міської ради № 417 від 20.04.2018 року «Про створення освітніх округів» з метою забезпечення рівного доступу до якісної освіти створені  2 освітні округи на території Тростянецької ОТГ: № 1 на базі Тростянецької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5 Тростянецької міської ради та освітній округ № 2 на базі Тростянецької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 Тростянецької міської ради.



З метою забезпечення Державного стандарту освіти в Тростянецькій об’єднаній територіальній громаді створено  2 опорні заклади освіти шляхом реорганізації  (злиття): СШ № 5; СШ №1,  Смородинського НВК в заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5, та  СШ №3, ЗОШ №4 в заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 3. Станом на 01.07.2018 року опорні заклади функціонують відповідно до чинного законодавства. Виконуючі обов’язки директорів провели реєстрацію закладів, проведено процедуру переведення працівників шкіл у новостворені заклади без вивільнення посад. 27.06.2018 року педагогічні працівники відправлені у щорічні відпустки з  повною виплатою відпускних та  матеріальної допомоги на оздоровлення. Відповідно до графіку отримали відпустки інші  працівники новостворених закладів.



Відповідно до Закону України «Про освіту «Кам’янській ЗОШ та СШ № 2 змінено назву на заклади загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 2 та Кам’янський заклад загальної середньої освіти І- ІІІ ступенів.



Усі дошкільні навчальні заклади змінили назви на заклади дошкільної освіти  відповідно до Закону України «Про освіту».



 



                                      Дошкільна освіта



 



 За звітний період  різними формами дошкільної освіти  охоплено 966 дітей, із них 720 вихованців відвідують заклади дошкільної освіти, 186 дітей охоплені соціально - педагогічним патронатом та консультаційними групами «Разом з мамою». Відсоток охоплення дошкільною освітою складає 99,2%, що в порівнянні з минулим роком на 1,2% більше. Діти старшого дошкільного віку охоплені на 100%. Середній показник відвідування дітей за звітний період  склав 78%.  В порівнянні з минулим роком цей показник зріс на 2 %.



Протягом  9 місяців 2018 року вартість харчування в середніх і старших дошкільних групах усіх закладів дошкільної освіти становила 24.00 грн. у молодших 22.00 грн. за 1 день;  батьківська плата становить  60% від вартості харчування.



 За звітний період пільгами користувалися 149 дітей (діти із багатодітних сімей 50% – 52 особи;  діти-інваліди – 3 особи, із малозабезпечених сімей – 53 особи,  діти-сироти – 12 осіб, АТО –29 осіб).



Виконання норм харчування по закладам дошкільної освіти Тростянецької ОТГ  становить 94%.



Протягом червня - серпня було проведено літнє оздоровлення вихованців в закладах дошкільної освіти  Тростянецької міської ОТГ.  Вартість харчування дітей на оздоровчий період було збільшено на 10% для придбання свіжих овочів, фруктів і соків у розмірі 10% від вартості харчування за рахунок бюджетних коштів.



Матеріали літнього оздоровлення були представлені до участі у обласному огляді-конкурсі на кращу організацію оздоровлення дітей улітку в закладах дошкільної освіти у 2018 році. За підсумками проведення огляду-конкурсу заклад дошкільної освіти «Калинка»  став переможцем та посів  ІІІ місце у номінації «Міський заклад дошкільної освіти».



 



Початкова освіта



 



Початковою освітою охоплено 958 дітей. Рішенням виконавчого комітету Тростянецької міської ради звільнено від сплати за харчування дітей початківців та всіх дітей пільгових категорій згідно з чинним законодавством.



1 вересня 2018 року відкрито 13  перших класів, у них 276 учнів.



На 5 вересня 2018 року діють 14 груп подовженого дня у них 359 учнів.



На виконання програми Нова Українська школа забезпечено робочі місця для вчителів, які викладатимуть в перших класах НУШ за рахунок освітньої субвенції на суму 208 800 грн., на яку придбано принтери, ламінатори, ноутбуки та інші товари.



За рахунок державної субвенції та міського бюджету було закуплено шафи для збереження дидактичного матеріалу та після проведення тендерних процедур заключені договори на суму 781 000 грн. на закупівлю комплектів одномісних (столів та стільців) для кожного учня. В тому числі кошти місцевого бюджету становлять 548 449 грн. Закуплено та установлено мультимедійні комплекси на суму 76 930 грн. – державної субвенції та 297 855 грн. – міського бюджету. Закуплено 13 наборів на суму 211 869 грн. з дидактичними матеріалами, до складу одного комплекту входять: комплект для навчання грамоти/письма (на магнітах) українська та англійська мови; демонстраційний набір цифр і знаків (на магнітах); 4 набори геометричних фігур; демонстраційна модель механічного годинника; терези з важками; набір мірного посуду; 4 танграмів; килимок-конструктор; конструктор з різними зєднанням; ляльковий театр. У 13 класів придбано пробкові та маркерні дошки.



 Забезпечено підвищення кваліфікації вчителів для роботи в перших класах.



 



Загальна середня освіта



 



Новий 2018/2019 навчальний рік у закладах загальної середньої освіти розпочався 1 вересня 2018 року святковим флеш-мобом на Вічевій площі. За парти 3 вересня 2018 року сіли 2198 учнів, а саме: 958 учнів початкової школи у 45 класах, 987 учнів 5-9 кл.  у 50 класах та 205  учнів 10-11 кл. у 14 класах.



За період січень – червень 2018 року забезпечено участь школярів у ІІІ (обласному) та ІV (всеукраїнському) етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін з результатом 11 призових місць на обласному етапі,   та 2 перемоги на всеукраїнському етапі (біологія – 2 місце, правознавство - 3місце).



Однак потребує покращення якість підготовки учасників обласних олімпіад. Зважаючи на непоодинокі випадки ігнорування роботи адміністраціями закладів з основним та резервним складами команд у закладах освіти (зокрема в Тростянецькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 3 з української мови та літератури), відділ освіти започатковує з нового навчального року міські тренувальні збори для всіх учасників олімпіад.



Варто відзначити успіх юних науковців – у ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу – захисту науково – дослідницьких робіт учнів-членів Сумського територіального відділення МАН України учениця Тростянецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 2 здобула І місце.



Дипломи І, ІІ, ІІІ ступенів отримали наші діти і в інших конкурсах:



- ІІІ (обласному) етапі Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика;



-  ІV (всеукраїнському) етапі Міжнародногомовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т.Г. Шевченка – Всеукраїнському конкурсі творчих робіт учнівської та студентської молоді ім. М. Гоголя;



- обласному конкурсі творчих робіт «Світ один для всіх» ;



- ХХІ обласному літературному конкурсі «Проба пера»;



- обласному конкурсі на  кращий твір «Людина і ліс».



Школярі закладів освіти Тростянецької міської ОТГ – активні учасники й переможці міжнародних, всеукраїнських конкурсів «Соняшник», «Колосок», «Sunflower», «Геліантус», «Кенгуру», «Левеня» та багатьох інших.



Серед педагогічних працівників у фахових конкурсах перемогли вчителі:



- Тростянецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 5 (естонсько-український проект «Міксіке»;



- Тростянецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 4 (Всеукраїнський конкурс навчальних матеріалів у рамках освітнього проекту «На Урок»);



- Тростянецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1 (Міжнародний конкурс «Українознавчі пріоритети навчально виховного процесу»).



Державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання складали 125 учнів з 8 предметів.



         Документів про базову загальну середню освіту (свідоцтв) отримали 166 випускників, атестатів  про повну загальну середню освіту 125. Атестати з відзнакою про повну загальну середню освіту і золоті та срібні медалі замість 13 претендентів отримали 7 учнів: 5 нагороджено золотими медалями, 2 – срібними медалями. Усі «медалісти представники Тростянецьких ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 2 і № 5. Із семи претендентів на нагородження медалями Тростянецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 2 підтвердили високий рівень знань на ЗНО лише чотири (один учень отримав 9 балів з математики і був переведений з нагородження золотою медаллю на срібну; три учениці, які претендували на срібні медалі не впоралися з завданнями з хімії – 8 балів, географії – 7 балів, математики – 7 балів).



Із двох претендентів на медалі Тростянецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 3 жоден не підтвердив оцінки закладу освіти (учениця, яка була визначена на нагородження золотою медаллю, отримала з англійської мови 8 балів, з історії України – 9 балів; учень, який визначався на срібну медаль, склав математику на 7 балів). 



Із чотирьох претендентів на медалі Тростянецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 5 один учень не отримавсрібну медаль, босклав ЗНО з історії України на 7 балів, з англійської мови – на 6 балів.



Натомість українську мову претенденти на медалі склали на порядок вище, ніж їх знання оцінили в закладі освіти – три випускниці, які претендували на нагородження срібними медалями саме через українську мову (тобто мали 9 балів), склали ЗНО на 11, 12 балів (Тростянецькі ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 2 та № 5).



Тож проблема саме в об’єктивності оцінювання знань дітей та врахуванні їх потенційних можливостей.



 



Дотримання  освітнього законодавства



 



Відповідно до соціального паспорту у закладах загальної середньої освіти  навчається 66 дітей з особливими освітніми потребами: з них 43 – це діти з  нозологіями, що  безперешкодно відвідувати заклади освіти, 21 дітина з особливими освітніми потребами охоплені індивідуальною формою навчання (5 дітей за станом здоров’я навчаються вдома), 2 дитини навчається в інклюзивному класі.



З початку нового 2018-2019 навчального року в двох класах  організовано інклюзивну форму навчання: Тростянецька філія № 1 І-ІІ ступенів закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 5 (7 клас),  Тростянецька філія № 4 І-ІІ ступенів  закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 3 (4 клас), працює два асистенти вчителя.



Рішенням 10 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради від 20.04.2018 № 420  створено комунальний заклад інклюзивно-ресурсний  центр, призначено директора на конкурсній основі, відповідно до затвердженої структури прийнято 9 працівників. Даний заклад розпочав повноцінну діяльність з 01.08.2018 року в якому діти з особливими освітніми потребами отримують корекційно-розвиткові послуги. Станом на 01.09.2018 року комплексне-психолого-педагогічне оцінювання розвитку дитини пройшло 48 дітей.  Отримано державну субвенцію в розмірі 107,950 гривень на яку придбано обладнання для оснащення інклюзивно-ресурсного центру.



Відповідно до пункту 4,5 «Порядку надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку», чотири дитини отримали одноразову допомогу на загальну суму сім тисяч двісті сорок  гривень.



Організованим підвезенням до місця навчання охоплено 100% дітей, а саме: до Тростянецької філії № 1 І-ІІ ступенів закладу загальної середньої освіти № 5 підвозиться 8 учнів із с. Зарічне та с. Мащанка; до закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 5 підвозиться 14 учнів із



с. Криничне та с. Лісне; до Кам’янського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів підвозиться 13 учнів із с. Кам’янецьке.



 



Виховна робота



 



Активізовано краєзнавчо-екскурсійну діяльнісь (86 % дітей здійснили екскурсії рідним краєм та до інших музеїв – учні відвідали Суми, Охтирку, Путивль, Умань, Харків, Полтаву, Київ, Львів. Розвиток музейної справи та волонтерського руху, відзначення пам’ятних дат, проведення краєзнавчих конференцій посідають чільне місце серед напрямків роботи закладів освіти.



 



Оздоровлення



 



Для проведення оздоровчої кампанії в Тростянецькій ОТГ з місцевого бюджету виділено кошти в сумі  758 тис. грн. з них: на харчування та страхові послуги дітей у таборах з денним перебуванням 446 тис. грн., на придбання путівок на оздоровлення у позаміських таборах з місцевого бюджету виділено 200 тис. грн. та з обласного бюджету – 112,7 тис. грн. Крім того школам додатково було придбано посуд на суму 31227 грн., канцелярські товари на суму 8397 грн., господарчі товари на суму 18857 грн. У травні до оздоровчої кампанії було придбано вогнегасники на суму 20 тис. грн. (у кількості 50 шт.) для закладів освіти та виконано метрологічні роботи (повірка та технічне обслуговування терезів харчоблоків для точного вимірювання ваги порцій на суму 11 тис. грн.). Середня вартість харчування становила 34.00 грн. в день на одну дитину при дворазовому харчуванні. За результатами моніторингових досліджень виконання норм харчування склало 110,4% (при середньому обласному показнику 81,48 %) завдяки збалансованому та калорійному меню, до якого включено  овочі, фрукти (банани, апельсини, полуниця, черешня), соки, ковбасні та кондитерські вироби, м’ясні, рибні, молочні продукти, необхідні для життєдіяльності та розвитку дитини.



З 4 червня по 21 червня 2018 року протягом 14 днів діти отримали  якісні оздоровчі та відпочинкові послуги у  7 пришкільних таборах (644 дитини), 1 таборі праці та відпочинку (34 дитини), 1 профільному таборі (158 дітей) – КЗПО ТМР «Палац дітей та юнацтва» та 4 мовних таборах (217 дітей).



До ДП України «Міжнародний дитячий центр «Артек» направлено 1 дитину-сироту та 2 дітей, позбавлених батьківського піклування;



– на V тематичну зміну «Віру себе – будуйУкраїну» до ДП «УДЦ «Молода гвардія» із частковою оплатою в розмірі 20% вартості для оздоровлення було направлено переможця VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка;



– для оздоровлення дітей із числа пільгових категорій надано 11 безкоштовних путівок до дитячого оздоровчого комплексу «Райськийкуточок» м. Бердянська (1дитина, позбавлена батьківського піклування; 1 – дитина з інвалідністю; 1 – учасника АТО; 3 – з багатодітних родин; 4 – з малозабезпечених родин; 1 – постраждала від наслідків аварії на ЧАЕС);



– із частковою оплатою в розмірі 50 % вартості надано путівки талановитим та обдарованим дітям. Протягом І та ІІ тематичноїзміни у позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Орлятко» було оздоровлено 33 дитини;



– до наметового табору учнівського самоврядування «Туса» (Краснопільський район) було направлено 14 дітей.



Всього оздоровчо-відпочинковимипослугами у 2018 році забезпечено 1116 дітей закладів освіти Тростянецької міської ради, що становить 53 % від загальної кількості дітей (при середньомуобласномупоказнику 43,8%).



 



Позашкілля



 



У 120 групах Палацу навчалися 1920  гуртківців віком від 4 до 21 року. З них: 165 – дошкільники, 5 – молодь. Для реалізації інтересів, здібностей та нахилів дітей забезпечена робота 4-х відділів – художньо-естетичного виховання (30 гуртків, 548 вихованців), декоративно-прикладного мистецтва (30 гуртків, 474 вихованці), спортивно-масової роботи (30 гуртків, 456 вихованців), технічної творчості (30 гуртків, 442 вихованці). Гуртківці протягом звітного періоду взяли участь у 36 обласних конкурсах (гран - прі – 3; І м – 19;  ІІ м – 29; ІІІ м. – 30), 17 всеукраїнських (гран-прі – 3, І м – 14, ІІ м – 19, ІІІ – 10) та 11міжнародних конкурсах (І м – 15, ІІ – 10, ІІІ м – 3) змаганнях, фестивалях, конкурсах.



Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 28.09.2018 року № 1035 «Про присвоєння, підтвердження, позбавлення почесних звань «Народних художній колектив» та «Зразковий художній колектив» рішенням експертної комісії Міністерства освіти і науки України з присвоєння почесних звань «Народний художній колектив» і «Зразковий художній колектив» учнівським творчим колективам, що діють у закладах освіти системи Міністерства освіти і науки України зразковій акробатичній студії «Едельвейс» КЗПО ТМР «Палац дітей та юнацтва» (керівник Никифорова Л.В.) присвоєно звання «Народний художній колектив», а зразкова вокальна студія «Перлина» (керівник Буднік О.С.) КЗПО ТМР «Палац дітей та юнацтва» підтвердила присвоєння почесного звання «Зразковий художній колектив».



КЗ ТМР «Тростянецька дитячо-юнацька спортивна школа» виховує  198 спортсменів, які навчаються у 20 групах за напрямками «Дзюдо», «Бокс», «Легка атлетика», «Панкратіон». Протягом звітного періоду юні спортсмени  брали участь у 4 змаганнях обласного рівня та здобули перемоги з боксу: шість – перших, два – других та три третіх місць. Із дзюдо та панкратіону в змаганнях участі не брали. З легкої атлетики брали участь в 2-х обласних змаганнях перемог не має, виконали спортивні розряди 2, нажаль, перемог у обласному легкоатлетичному кросі, який проходив 12 жовтня в урочищі «Веселе» перемог також не було.



 



Матеріально-технічне забезпечення



 



З метою забезпечення безпеки життєдіяльності у 7 закладах освіти (школи та позашкілля) було встановлено охоронну сигналізацію протягом лютого - березня 2018 року, на що використано  220 тис. грн. Вартість цих  послуг на місяць складає 4900 тис. грн. Економія за квітень – червень 2018 року склала 122, 6 тис. грн. В розрахунку на рік – економія 491 тис. грн.



За 9 місяців 2018 року для усіх закладів освіти  відповідно до кошторисних призначень придбано за кошти міського бюджету миючі та дезінфікуючі засоби, медикаменти, канцтовари  на загальну суму близько 90 тис. грн., а також крейду для класних дошок, фарбу, шпалери, лінолеум, цемент, санітарне обладнання, мийки для харчоблоків, автозапчастини для шкільного автобуса, енергозберігаючі лампи, посуд на загальну суму 360 тис., грн., придбано теплообчислювач, пральну машину та морозильну камеру для дошкільних закладів. Замінено лампи в спортивному залі СШ№ 2 на енергозберігаючі, частково замінено водопровідні та каналізаційні труби в Тростянецькій СШ І-ІІІ ступенів № 5, проведено ремонт каналізації по Кам’янській ЗОШ І-ІІІ ступенів,  проведено ремонт електроплит по СШ № 1, 2, 3. На дані роботи використано 86, 8 тис. грн.  З метою економного використання електричної енергії закуплено та встановлено сучасні та енергоефективні конфорки, за попередніми розрахунками економія становитиме 115 тис.грн. в рік.



Проведено часткові поточні ремонти даху філії №4 та Закладу №5.



Проведено заміну 67 вікон та  3 дверей на загальну суму 431тис. грн.,  проведено лабораторні заміри та технічне обслуговування електропроводки та електрообладнання (на суму 20949   тис. грн.), в СШ І-ІІІ ступенів №5 проведені роботи по частковій заміні електропроводки, закуплено та встановлено ай моди в  газових топкових (ЗОШ №4, Смородинському НВК та адмінбудівлі). У «Калинці» проведено косметичний ремонт спортивної зали, замінено лінолеум на суму 17 тис. грн., та проведено подальше утеплення будівлі закладу на суму 48 тис. грн., відремонтовано східці і навіс на суму 14 тис. грн.



У «Казці»  проведено ремонт системи теплопостачання в спортивній залі,  інтерактивній кімнаті та каналізації (теплопункт) на загальну суму - 62990,00 грн. Проведено часткове утеплення на суму 45 тис. грн. Дані заходи дозволяють не тільки естетично оформити заклади, де перебувають діти, а мають енергозберігаючий ефект, після проведення таких заходів температура повітря в холодну пору року в приміщення підвищується на 2-4 градуси.



У дитячому садочку «Дубравушка» встановлено  ігрове та спортивне обладнання на  суму 6 тис. грн.



Для проведення косметичних ремонтів  у приміщеннях та на території закладів дошкільної освіти закуплено фарбу, будівельні матеріали на загальну суму 64 тис. грн.



Проводено капітальні ремонтні роботі по забезпеченню освітньо-розвивального середовища перших класів Нової Української школи. Станом на 01.10.2018 року завершено капітальний ремонт класних кімнат для перших класів по філії №1, закладу №2, закладу №3,  закладу №5, філії №4, в Кам’янському закладі та Смородинській філії проведено поточні ремонти. Також проведено  ремонт їдалень по Кам’янському закладу та закладу №3. (планова сума 440 тис.грн.) Отримано нове сучасне обладнання для цих їдалень за кошти гранту Німецького посольства на суму 190,680 грн. (Кам’янський заклад)    та  280 тис. грн. для закладу №3.



Проведено відкриті торги на закупівлю дров для 5 закладів освіти. Станом на 01.10.2018 року заклади забезпечені твердим паливом на 100%.



На послуги та ремонтні роботи  заплановано використання 1065 тис. грн. на придбання матеріалів витрачено 1269,3 тис. грн.



 



Культура



 



         З 04.01.2018 року був створений відділ культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької міської ради.



         У його підпорядкуванні перебувають наступні  клубні заклади:



-        Культурно – дозвіллєвий комплекс «Тростянецький»;



Міський клуб «Ветеран»;



Цукрозаводський клуб;



Радомлянський клуб;



Смородинський клуб;



Лучанський сільський клуб;



Кам’янський сільський будинок культури;



-        Гаївський клуб (наразі не працює).



А також  комунальні заклади:



-         «Тростянецька публічна бібліотека»;



-         «Тростянецька дитяча музична школа»;



-         «Тростянецький краєзнавчий музей»;



-         Спортивний клуб «Академія спорту».



Клубний заклад



Тростянецької міської ради



Культурно-дозвіллєвий комплекс  «Тростянецький»



 



Культурно-дозвіллєвим комплексом «Тростянецький» за звітний період було проведено певний обсяг робіт згідно наступних напрямків діяльності:



проведення екскурсій;



сприяння у проведенні круглих столів, громадських слухань, конференцій, семінарів тощо;



проведення міських свят;



організація урочистих шлюбних обрядів;



реалізація сувенірної продукції;



організація роботи катка та прокат ковзанів на спортивному майданчику.



  Придбання:



сувенірної продукції на суму  75000,00 грн.;



металева конструкція (паук)  на суму 744,00 грн.;



килимова доріжка на суму 1408,00 грн.;



банер на Чайковський фест на суму 10500,00 грн.;



стільці офісні на суму 49400,00 грн.;



банери на стовп «Чайковський фест» на суму 11210,00 грн.;



банери на вхід «Чайковський фест» на суму 3614,00 грн.;



стільці пластикові  на суму 80 000,00 грн.;



металеві кріплення для банерів на суму 9800 грн.



шатер на суму 3800,00 грн.



Культурно-дозвіллєвим комплексом «Тростянецький» у звітному періоді було проведено 37 святкових заходів  серед яких концерт класичної музики Л. Футорської та М. Головко.



Щодо реалізації сувенірної продукції, то проаналізувавши її обсяги (малюнок 1), необхідно відмітити, що даний показник сезонний і залежить від проведених в місті фестивалів та заходів.



 



Реалізація сувенірної продукції за 9 місяців 2017-2018 рр., грн.



 





 



Малюнок 1.



 



Сувенірної продукції за 9 місяців 2018 року продано на суму 74423,00 грн., що в порівнянні з минулим роком більше на 12932,00 грн., що спричинено збільшенням асортименту продукції.



 



Перелік додаткових послуг, що надаються культурно - дозвіллєвим комплексом «Тростянецький»:



 



























































Кількість та сума, грн., 9 місяців 2017-2018 рр.



2017 р.



2018 р.



Оренда приміщення та садиби Л.Є.Кеніга для проведення урочисто-шлюбних обрядів



Місцеві та районні жителі



11х150=1650,00



1х200=200,00



5х200=1000,00



Мешканці інших міст



6х250=2000,00



4х300=1200,00



-



Відеозйомка в приміщенні головного будинку садиби Л.Є.Кеніга



55х50=2750,00



19х100=1900,00



1х200=200,00



19х100=1900,00



Фотографування в приміщенні головного будинку садиби Л.Є.Кеніга для дорослих



346х8=2768,00



58х20=1160,00



115х20=2300,00



Фотографування в приміщенні головного будинку садиби Л.Є. Кеніга для дітей



46х4=184,00



46х10=460



Додаткові послуги



2х50=100,00



2х100=200



Використання приміщення та обладнання для заходів неполітичного та некомерційного призначення



10х100=1000,00



6х100=1200,00



Використання приміщення та обладнання для проведення заходів політичного та агітаційного характеру



2х500=1000,00



-



Всього:



16112,00



16530,00





 



Сума доходу від додаткових послуг в порівнянні з минулим роком збільшилась на 418,00 грн., в зв’язку із збільшенням надходжень від використання приміщення та обладнання для заходів некомерційного та неполітичного призначення.



 



Порівняльний загальний аналіз відвідування головного будинку садиби Л.Є.Кеніга,  експозиції «Музей шоколаду» та памятки архітектури «Круглий двір» в звітному періоді:



 










































































































Вид послуги



Категорії осіб



Кількість та сума, грн., 9 місяців 2017 року



Кількість та сума, грн., І півріччя 2018 року



Індивідуальне відвідування садиби Л.Є.Кеніга з оглядом експозицій



Дорослі



1598х8=12784,00



468х20=9360,00



1506х20=30120,00



Діти



1708х4=6832,00



121х10=1210,00



1155х10=11550,00



Пенсіонери



350х4=1400,00



17х10=170,00



307х10=3070,00



Безоплатні: Дорослі



74



103



Діти



314



195



Пенсіонери



-



-



Відвідування експозиції «Музей шоколаду»



Дорослі



2916х15=43740,00



706х20=14120,00



2657х20=53140,00



Діти



2223х8=17784,00



177х10=1770,00



1769х10=17690,00



Пенсіонери



367х8=2936,00



42х10=420,00



389х10=3890,00



Безоплатні: Дорослі



88



323



Діти



732



520



Пенсіонери



-



-



Відвідування пам’ятки архітектури «Круглий двір»



Дорослі



64х10=640,00



1129х10= 11290,00



 



Діти



72х5=360



1226х5=6130,00



 



Пенсіонери



-





Загальна кількість осіб





12037 осіб



11494 осіб



Всього на суму





113526,00 грн.



136880,00 грн.





 



В порівнянні з минулим роком кількість туристів по КЗ ТМР КДК «Тростянецький» зменшилось на 543 туриста. Це спричинено тим, що в першому кварталі звітного року були несприятливі погодні умови, а також  проводились ремонтні роботи траси  Харків-Суми, що несприяло відвідуванню туристів з інших міст до Тростянця. Але  загальна  сума доходу збільшилась на 23354,00 грн. за рахунок підняття тарифу та відокремлення відвідування памятки архітектури «Круглий двір».



 



 



Клубний заклад



Тростянецької міської ради



«Міський клуб «Ветеран»



 



«Міський клуб «Ветеран» має задовільну матеріально - технічну базу, а саме: музичні інструменти, аудіотехніку, біл’ярдний стіл, набори настільних ігор, два комплекти сценічних костюмів для хору, костюми для жіночого ансамблю.



В клубному закладі  «Міський клуб «Ветеран» працює 5 колективів художньої самодіяльності: народний хор «Ветеран» - 26 осіб; чоловічій ансамбль – 12 осіб; жіночий ансамбль – 12 осіб; соло – вокальний гурток – 19 осіб; фольклорний ансамбль – 10 осіб.



Заняття та репетиції відбуваються щотижня згідно графіку роботи.



На базі міського  клубу  «Ветеран» працюють клуби любителів шахів – керівник Заяц А.М.  та любителів шашок – керівник Торяник О.П. Щовечора в клубі збираються любителі більярду, доміно, переглядають телепрограми, фільми, читають газети.



         У звітному періоді колективом міського клубу було проведено 34 тематичних заходів.



 



 



 



Клубний заклад



Тростянецької міської ради



«Цукрозаводський клуб»



 



Осередком культури в цукрозаводському мікрорайоні є клубний заклад, який із задоволенням відвідує населення міста. Глядацький зал розрахований на 265 місць. У клубному закладі функціонує колектив художньої самодіяльності, гуртки: декоративно-ужиткового мистецтва, сольного співу, крою та шиття,  з тенісу.



         Гуртки відвідують, як діти так і дорослі. Гурток крою та шиття – 15 дітей, 6 дорослих, гурток декоративно-ужиткового мистецтва – 28 дітей; гурток сольного співу – 5 дітей, гурток з тенісу – 26 дітей, 6 дорослих;  вокальний ансамбль – 14 осіб, жіночий ансамбль – 8 осіб. Заняття та репетиції відбуваються згідно графіків роботи.



У звітному періоді колективом клубного закладу було проведено 39 тематичних заходів.



 



Клубний заклад



Тростянецької міської ради



«Радомлянський клуб»



 



         В клубі працює 5 гуртків: вокальний, драматичний, художнього читання,  танцювальний гурток та «Народна вишивка». Заняття гуртків та репетиції відбуваються згідно графіків роботи. Кількість осіб, що відвідують гуртки – 35 чол.



          У звітному  періоді  було проведено 48 заходів.



 



Клубний заклад



Тростянецької міської ради



«Смородинський клуб»



 



В клубному закладі функціонують вокальний ансамбль «Зорецвіт», дитячий фольклорний ансамбль «Квіти життя» та 4  гуртка, такі як:



- гурток декоративно – прикладного мистецтва – 15 осіб;



- гурток сольного співу – 6 осіб;



- гурток художньогочитання – 6 осіб;



- драматичний гурток  - 8 осіб.



Зайняття та репетиції проводяться згідно графіку роботи клубу.



У звітному періоді колективом клубного закладу було проведено  70 тематичних та розважальних заходів.



 



Клубний заклад



Тростянецької міської ради



«Лучанський сільський клуб»



 



         В клубі працює 2 гуртка, заняття яких проводяться щотижня. Заняття театрального гуртка проводяться у вівторк та четвер, які відвідують 7 дітей. Заняття по ліпленню з пластиліну та з модульного оригамі проводиться кожної п’ятниці, заняття відвідують 5 дітей.  В клубі  проводяться змагання з  більярду, настільного тенісу, шахів та шашок.



У звітному  періоді  було проведено 19 заходів.



Клубний заклад



Тростянецької міської ради



Камянський сільський будинок культури



 



Кам’янський сільський будинок культури має задовільну матеріально - технічну базу, а саме: технічно - оснащений новою звуко-підсилюючою та світло-технічною апаратурою (звуко-підсилююча: 2 комплекти (нова) в залі та для дискотек; 1 комплект 2001 року випуску для проведення свят на відкритих майданчиках; 1 комплект (старий) потребує ремонту), (світло-технічна нова: 5 фонарів, стаціонарно встановлених у залі; 2 фонарі переносні та пульт керування ними), телевізор, супутникове телебачення, DVD, магнітофон, два ноутбуки, проектор.



Музичні інструменти: 2 фортепіано, тамбурин, акордеон (не працює).



Будинок культури забезпечений жіночими (16 штук) та чоловічими (8 штук) костюмами для хору та ансамблів.



         У закладі працює 8 клубних формувань: хор, чоловічий ансамбль, жіночий ансамбль, театр мініатюр,  гурток сольного співу (дитячий), гурток сольного співу (дорослий), гурток художнього читання (дорослий), гурток художнього читання (дитячий).



          У клубному закладі чотири дозвіллєвих об’єкта: кіноконцертний зал, спортивний об’єкт, приміщення для гурткової роботи, літній майданчик. У глядацькій залі 100 місць.



Кожну суботу – в будинку культури проводиться дискотека.



У звітному періоді колективом Камянського СБК було проведено 53 заходи.



В звітному періоді за кошти Тростянецької міської ради були придбані металопластикові вікна та двері на загальну суму 35533,12 грн.



 



Комунальний заклад 



Тростянецької міської ради



«Тростянецька публічна бібліотека»



 



У зв’язку  із створенням Тростянецької ОТГ,  комунальний заклад Тростянецької районної ради «Тростянецька ЦРБ» був  переданий  до комунальної власності Тростянецької міської ради. В структурі міської публічної бібліотеки знаходяться 4 (чотири) бібліотеки-філії, а саме:



- міська бібліотека-філія;



- Смородянська міська бібліотека-філія;



- Кам’янська сільська бібліотека-філія;



- Зарічненська сільська бібліотека-філія.



Станом на 01.10.2018 року працює 11 чоловік. Впродовж шести місяців 2018 року в правому крилі приміщення бібліотеки тривали ремонтні роботи, які  були завершені до Дня міста і перетворили бібліотеку на заклад європейського зразка. За кошти Тростянецької міської ради в центральній публічній бібліотеці було зроблено капітальний ремонт приміщення  на суму 407711,25 грн. та придбано і встановлено 10 нових енергозберігаючих  вікон на суму 44054,82 грн. Закуплено сервер, принтер, сканер штрих-коду для впровадження в роботу електронного каталогу та електронної видачі книг на суму 48268,00 грн. Придбано нові меблі, стелажі, світильники, інсталяції, стенди, мапа  та інше на суму 190473,20 грн. Оновлено книжковий фонд придбано книг на суму 13861,67 грн. Наразі в приміщенні бібліотеки планується продовження робіт по облаштуванню дтиячої ігрової кімнати та ремонтних робіт холу та правого крила бібліотеки.



          У  Кам’янській  сільській бібліотеці-філії виконано поточний ремонт приміщення і обладнання на суму 98224.00 грн. Придбаний комп’ютер зі сканером штрих-коду на суму 12500.00 грн.



За звітний період було проведено 20 соціально – культурних заходів.



Окрім  поетичного клубу «Ліра», в публічній бібліотеці продовжує працювати спортивно-інтелектуальний клуб «Фортуна», а в Кам’янскій бібліотеці-філії  літературно-поетичний клуб «Конвалія».



Для маленьких користувачів  Тростянецької публічної бібліотеки діє «Книжчина лікарня», а для юних – «Юний патріот».



Для дітей пришкільних таборів СШ №5,  СШ№1 та Смородинського НВК були проведені інтелектуально-розважальні заходи «Візьми книгу в літо», «Літній книжковий круїз» та «Мандри з книгою в руках».



В Смородинській бібліотеці-філії була проведена пізнавально-розважальна програма «Канікули на відмінно!».



У всіх  бібліотечних закладах Тростянецької ОТГ впроваджена Універсальна десяткова класифікація.



 



Комунальний заклад



Тростянецької міської ради



«Тростянецька дитяча музична школа імені П.І. Чайковського»



 



         З метою виконання завдань та забезпечення найбільш сприятливих умов для розвитку інтересів і здібностей учнів у комунальному закладі  «Тростянецька дитяча музична школа» створено 4 відділи, на яких проводять навчально-виховну та методичну роботу 18 викладачів. З нового навчального року у музичній школі  отримують початкову мистецьку освіту 173  дитини  Тростянецької ОТГ та 7- Боромлянської ОТГ , навчаючись по класам фортепіано, скрипки, духових та ударних інструментах, гітари, баяна, акордеона, домри та вокалу. На фортепіанному відділі навчається - 66 учнів, відділ народних інструментів- 61 учень, оркестровий відділ- 44 учні, теоретичний відділ- 9 учнів.



За девять місяців 2018 року за кошти Тростянецької міської ради був  встановлений вузел обліку теплової енергії та водяний лічильник на загальну суму 32951,21 грн., зроблено косметичний ремонт на суму 5120,00  грн. та виконано капітальний ремонт частини фасаду будівлі на суму 228544,52 грн., придбано нові меблі та офісне приладдя на суму 20538,00 грн.



        За звітний період «Тростянецькою дитячою музичною школою» були  проведені 41  загальношкільних та  культурно-мистецьких захода.



Учні та викладачі «Тростянецької дитячої музичної школи»  взяли участь у 16 конкурсах та отримали 31 перемогу.  Творчий колектив закладу брав активну участь у підготовці та проведенні І Всеукраїнського конкурсу класичної музики ім. П.І.Чайковського.



   Свідоцтва про закінчення школи отримали 17 випускників.



 



   У школі працює 8 дитячих творчих колективи: хор молодших класів, вокальні ансамблі «Зорепад» та «Зернятко», камерний ансамбль «Квінтолька», ансамбль скрипалів «Елегія», духовий оркестр, інструментальний ансамбль «Каданс», ансамбль гітаристів, ансамбль домристів, які беруть участь у конкурсах, фестивалях та мистецьких заходах різних рівнів. Діє інструментальний ансамбль викладачів. У школі проводяться різноманітні заходи: інтелектуально - розважальні ігри, святкові концерти, тематичні лекції – концерти, олімпіади, КВК, конкурси на краще виконання різножанрових інструментальних та вокальних творів.



 



 



Комунальний заклад



Тростянецької міської ради



«Тростянецький краєзнавчий музей»



 



КЗ ТМР «Тростянецький краєзнавчий музей» за звітний період було проведено певний обсяг роботи згідно напрямків діяльності, таких як:



надання методичних роз’ясненнь під час індивідуального відвідування експозиції музею; проведення екскурсійного обслуговування;



формування музейного фонду шляхом збирання предметів і музейних колекцій;



створення виставок, розробка наукової концепції перспективного плану експозиції, сценарію тематико-експозиційного плану реекспозиції музею;



реалізація сувенірної продукції;



участь у пілотному проекті «Шлюб за добу»;



Сувенірної продукції за 9 місяців 2018 року продано на суму 5725,00 грн., що спричинено тим, що її реалізація розпочалась з квітня 2018 року.



 



Перелік додаткових послуг, що надаються музеєм:



 
























Кількість та сума, грн., 9 місяців 2018 р.р.



2018 р.



Фотографування в приміщенні краєзнавчого музею



116 х15=1740



Надання послуг з організації проведення державної реєстрації шлюбу в рамках пілотного проекту              «Шлюб за добу»



40 х 1000=40000



Всього надійшло від додаткових послуг



41740,00





 



Порівняльний загальний аналіз відвідування експозиції в звітному періоді:



 





















































Вид послуги



Категорії осіб



Кількість та сума, грн.,



9 місяців 2018 року



Індивідуальне відвідування з оглядом експозицій



Дорослі



1465х10=14650,00



Діти



1221х5=6105,00



Пенсіонери



180х5=900,00



Безоплатні



100



Екскурсійне відвідування з оглядом експозицій



Дорослі



126х50=6300,00



Діти



104х25=2600,00



Пенсіонери



8х25=200,00



Загальна кількість осіб



 



2865 особи



Всього на суму



 



30755,00 грн.





 



Обслуговування відвідувачів за 9 місяців 2018 року проведено на суму 30755,00 грн.



 



ДИНАМІКА



відвідування експозиції за 9 місяців 2018 року



 





 



Науково-дослідна робота



 



1. Проведено пошукову роботу та опрацювання матеріалів пов’язаних з життям та діяльністю власника Тростянецького маєтку, підприємця,  Л.Є. Кеніга:



підготовлено матеріали для створення макетів стендів  меморіальної кімнати Л.Є Кеніга: «Династія Кенігів», «Шлях від робітника до мільйонера», «Промислова імперія Кеніга», «Розвиток сільського господарства», «Л.Є. Кеніг – меценат і благодійник», «Ліси Тростянецького маєтку».



написані проекти тематичної екскурсій для меморіальної кімнати Л.Є Кеніга;



опрацьовано генеалогічні матеріали про Леопольда Кеніга та його нащадків, підготовлено макети родового дерева Л.Є. Кеніга в трьох варіантах.



2. Підготовлено пропозиції щодо створення археологічної експозиції та її розміщення в селі Зарічному під час створення культурно-музейного комплексу: музею скіфської культури, музею слов’янської культури, світлиці, кухні та їдальні в українському етностилі.



3. Підготовлено пропозиції щодо створення експозиції «Винний погрібець» та «Ремесла Тростянеччини» в підвальному приміщенні будинку Л.Є. Кеніга.



4. Розпочато пошукову роботу та опрацювання матеріалів пов’язаних з створенням експозиції присвяченої тростянчанам учасникам АТО.



5. До 70-річчя визволення м.Тростянець від нацистських загарбників відкрито фото-документальну виставку «Зберігаючи родинну пам'ять про війну», присвячену тростянчанам учасникам Другої світової війни.



6. Розпочато наукову роботу та опрацювання матеріалів з метою створення виставкового проекту «З громадою у сердці» присвячену працівникам органів місцевого самоврядування.



7. Розпочато наукову роботу та опрацювання матеріалів з метою створення виставкового проекту «І ти трепечеш у моїй душі, нестримним плачем, о іконо» присвяченого духовному життю Тростянеччини.



8. Розпочато наукову роботу та опрацювання матеріалів з метою створення виставкового проекту з використанням етнографічної колекції музею.



9. Завершено наукову роботу та опрацювання матеріалів з метою проведення реекспозиції залу «Природнича Тростянеччина»: розроблено наукову концепцію перспективного плану експозиції, сценарій тематико-експозиційного плану.



10. Розпочато підготовку пропозицій щодо створення музейної експозиції в баштах «Круглого Двору».



 



Науково-фондова робота



 



За звітний період до фондів музею надійшло 161 музейний експонат, що в порівняні з минулим роком більше на 14 експонатів.



Серед прийнятих предметів монети XIX та початку XX ст., особисті речі та документи військовослужбовця, що загинув під час війни 1939-1945рр., орден «Великої вітчизняной війни» I степеня, що належав тростянчанину І.М.Бабичу який загинув на фронті, військова зброя, німецькі агітаційні листівки, етнографічні матеріали (сорочки, рушники) початку XX ст., археологічні предмети часів Київської Русі, щоденники та фронтове листування, фотокартки, предмети побуту.



        



 



Святкові заходи



 



      Впродовж девяти місяців 2018 року Тростянецькою міською радою було      проведено низку святкових заходів, а саме:



Рішенням виконавчого комітету № 73  від 11.01.2018 р. «Про проведення Чину великого освячення   води на криничках в урочищі Нескучному» відповідно до якого  було організовано та проведено Чину великого освячення води на криничках.



Рішенням виконавчого комітету  № 74 від 11.01.2018 р. були затверджені заходи  «Про відзначення Дня Соборності України в 2018 році», згідно якого було організовано покладання квітів до погруддя Т.Г.Шевченка урочистою делегацією з числа представників органів місцевого самоврядування, органів місцевої влади, представників громадських організацій  22.01.2018 р.



Розпорядженням міського голови  № 18 від 08.02.2018 р. були затверджені заходи  «Про відзначення в місті Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 29-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан». Згідно цього рішення було організовано покладання квітів до  пам’ятного знаку воїнам афганцям за участі представників органів місцевого самоврядування та  представників громадських організацій 15 лютого 2018 р.



Рішенням виконавчого комітету №  21  від 13.02.2018 р. «Про заходи з нагоди вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» було затверджено заходи,  згідно яких було організовано мітинг та  покладання квітів до погруддя Т.Г.Шевченка урочистою делегацією з числа представників органів місцевого самоврядування, органів місцевої влади, представників громадських організацій, підприємств та установ міста.



Розпорядженням міського голови № 22 від 13.02.2018 р. було вирішено провести свято «Тростянецька масляна» та затверджено проведення традиційного народного святкування проводів зими, участь у якому взяли самодіяльні колективи міста і району та підприємства торгівлі.



Рішенням виконавчого комітету № 162  від 15.02.2018 р. було вирішено провести Кубок міського голови з КВК серед учнів міських шкіл.



Рішенням виконавчого комітету № 163  від 15.02.2018 р. були затвердженні заходи «Про проведення Всеукраїнських змагань з зимового біатлону серед юнаків та дівчат».



Рішенням виконавчого комітету № 164 від 15.02.2018 р. «Про проведення урочистих заходів з нагоди 8 березня - Міжнародного жіночого дня у 2018 році»  були затверджені заходи по вшануванню жінок бюджетних установ, дошкільних навчальних закладів міста, комунальних підприємств, голів вуличних комітетів, апарату міської ради, тощо.



Рішенням виконавчого комітету № 165 від 15.02.2018 р. були затверджені заходи з відзначення 204-ї річниці з дня народження видатного українського поета Т.Г. Шевченка. Згідно цього рішення було організовано покладання квітів до погруддя Т.Г. Шевченка урочистою делегацією з числа представників органів місцевого самоврядування, органів місцевої влади, представників громадських організацій.



    Рішенням виконавчого комітету № 223 від 15.03.2018 р. «Про проведення концерту класичної музики за участю лауреатів міжнародних конкурсів Лідії Футорської та Маргарити Головко» було проведено концерт класичної музики 23 березня 2018 року в приміщенні КЗ ТМР КДК «Тростянецький».



Рішенням виконавчого комітету №226  від 15.03.2018 р.  «Про нагородження грамотами Тростянецької міської ради» було організовано святковий концерт, вітання та нагородження грамотами і подяками кращих працівників житлово – комунального господарства і побутового обслуговування населення.



Рішенням виконавчого комітету № 221  від 15.03.2018 р. «Про творчий звіт міської громади «Дні сіл та міста в районі» в рамках ХХХІ районного фестивалю самодіяльного мистецтва «Весняний заспів Тростянеччини», було затверджено план заходів щодо проведення творчого звіту міської громади 31 березня 2018 року в приміщенні Районного будинку культури за участі самодіяльних колективів міста та організація презентації виставки декоративно – ужиткового мистецтва.



Рішенням виконавчого комітету № 266 від 30.03.2018 р. «Про проведення Всеукраїнського конкурсу класичної музики ім. П.І.Чайковського в рамках Міжнародного фестивалю класичної музики «Чайковський-FEST»  у 2018 році було затверджено Положення.



Рішенням виконавчого комітету № 273 від 11.04.2018 року був затверджений попередній кошторис на організацію і проведення заходів у м. Тростянець, присвячених Дню пам’яті та примирення і 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.



Розпорядження міського голови № 57 від 16.04.2018 року «Про



     затвердження порядку проведення ходи та урочисто-траурного мітингу з



     нагоди Дня памяті та примирення, 73-ї річниі Перемоги над нацизмом у



     Європі та 73-ї річниці завершення Другої світової війни» були затверджені



     заходи.



Рішенням виконавчого комітету № 303 від 19.04.2018 року проведено урочисто-траурний мітинг із покладанням квітів з нагоди  32-ї річниці Чорнобильської катастрофи.



Розпорядженням міського голови № 64 від 14.05.2018 року проведено урочистий мітингу до Дня вишиванки та флешмоб «Коло єднання».



Розпорядженням міського голови № 65 від 14.05.2018 року проведено в місті Тростянець культурно-спортивний захід у форматі велозаїзду.



Рішенням виконавчого комітету № 348 від 17.05.2018 року«Про затвердження кошторису на організацію та проведення відзначення переможців конкурсу «Краща школа» в 2018 році» було організовано нагородження переможців конкурсу.



Рішенням виконавчого комітету № 350 від 17.05.2018 року «Про



проведення сімейного заходу  «Тато, мама, я – спортивна сім’я» було затверджено регламент та організація на проведення змагань.



Рішенням виконавчого комітету № 351 від 17.05.2018 року затверджені заходи з відзначення Дня села Кам’янка на території Тростянецької міської ОТГ.



Рішенням виконавчого комітету № 352 від 17.05.2018 року було визначено проведення святкування Дня Європи та Дня захисту дітей в місті Тростянець в 2018 році.



Розпорядженням міського голови № 72 від 21.05.2018 року  затверджені  заходи по організації та проведенню Міжнародного фестивалю класичної музики «Чайковський-FEST» в місті Тростянець у 2018 році».



Розпорядженням міського голови № 90 від 14.06.2018 року було проведено мітинг та покладання квітів з нагоди відзначення Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. 



Рішенням виконавчого комітету № 432 від 20.06.2018 року було



визначено план заходів щодо проведення фестивалю історичної реконструкції  «Стара фортеця. Подорож крізь століття» у 2018 році.



Рішенням виконавчого комітету № 433 від 20.06.2018 року було



 організовано та проведено фотопленер «Перекотиполе-2018» у місті Тростянець».



Рішенням виконавчого комітету № 434 від 20.06.2018 року



проведено кінофестиваль «Відкрита Ніч. Дубль 21» в місті Тростянець.



Рішенням виконавчого комітету № 466 від 26.06.2018 року визначено проведення свята Івана Купала в урочищі Нескучне із розважальною програмою та святковою дискотекою.



Рішенням виконавчого комітету № 478 від 26.06.2018 року визначено порядок відзначення Дня Конституції в 2018 році.



Розпорядженням міського голови № 101 від 03.07.2018 року нагороджені працівники поліції грамотами виконавчого комітету до Дня Національної поліції України.



Розпорядженням міського голови № 102 від 03.07.2018 року проведено



      Всеукраїнські змагання з літнього біатлону серед юнаків та дівчат



      присвячених пам’яті спортивного журналіста О. Мащенка 10-12 липня



      2018 року.



Рішенням виконавчого комітету № 524 від 18.07.2018 року проведено в



      Тростянецькій міській ОТГ велосипедні змагання «Нескучний



       ВелоFEST» 28-29 липня 2018 року.



Рішенням виконавчого комітету № 525 від 18.07.2018 року затверджені



       заходи щодо відзначення Дня мікрорайону Смородине  в Тростянецькій



       міській ОТГ.



Рішенням виконавчого комітету № 530 від 27.07.2018 року було



  прийнято рішення про проведення  музичного фестивалю «Схід-рок» у



  2018 році.



Рішенням виконавчого комітету № 552 від 07.08.2018 року було



       оновлено Дошку пошани і занесено до неї кращих людей Тростянецької



       ОТГ.



Рішенням виконавчого комітету № 553 від 07.08.2018 року відзначено



      75-ту річницю визволення м. Тростянець від німецько-фашистських



      загарбників.



Рішенням виконавчого комітету № 554 від 07.08.2018 року проведені



       заходи з нагоди відзначення Дня Державного прапора та 27-ї річниці



       Незалежності України в Тростянецькій ОТГ.



Рішенням виконавчого комітету № 555 від 07.08.2018 року проведено



       Всеукраїнські змагання з літнього біатлону серед юнаків та дівчат 15-17



       серпня 2018 року.



Рішенням виконавчого комітету № 556 від 07.08.2018 року затверджені



       заходи  з нагоди відзначення Дня села Лучка та Зарічне.



Розпорядженням міського голови № 132 від 21.08.2018 року відзначені



        грамотами виконавчого комітету до Дня Державного прапора та 27-ї



        річниці Незалежності України.



Рішенням виконавчого комітету № 572 від 22.08.2018 року затверджені



        заходи щодо проведення Дня Незалежності в селі Камянка.



Рішенням виконавчого комітету № 573 від 22.08.2018 року проведенно



        день села Камянецьке.



Рішенням виконавчого комітету № 597 від 30.08.2018 року було



        затверджено  проведення святкових заходів з нагоди відзначення 358 – ї



          річниці заснування міста Тростянець.



Рішенням виконавчого комітету № 599 від 30.08.2018 року  проведено



        свято «Дня знань» для закладів загальної середньої освіти Тростянецької



        міської об’єднаної територіальної громади.



Рішенням виконавчого комітету № 614 від 21.09.20178 року проведено



        ХІ живописний пленер «Мальовнича Тростянеччина-2018» в місті



        Тростянець.



 



Розвиток туризму



 



Одним із основних пріоритетів  економічного розвитку міста Тростянець є розвиток відпочинкового туризму.



Особливу роль в цьому напрямку відіграють фестивальні заходи. В 2018 році Тростянецька міська рада проводить низку фестивалів, метою яких є привернути увагу до Тростянеччини, як до туристичного центру, відродження культурних традицій, привернення уваги до історії країни, виховання патріотизму у підростаючого покоління, що сприятиме  загальному культурному розвитку та побудові громадського суспільства.



Цього року було проведено чотири фестивалі. Так, у травні було проведено фестиваль класичної музики «Чайковський Fest», в червні  - фестиваль історичної реконструкції «Стара фортеця. Подорож крізь століття», в липні «Нескучний велофест» - велосипедні змагання по пересічній місцевості із крос-кантрі, в серпні - молодіжний музичний фестиваль «Схід-рок».



25-27 травня завдяки перемозі міської ради у проекті  Міністерства культури України «Малі міста –великі враження» у місті Тростянець пройшов Всеукраїнський фестиваль класичної музики «Чайковський Fest», в рамках якого відбувся перший фестиваль-конкурс для молодих виконавців

ім. П.І. Чайковського. В конкурсі взяли участь 31 конкурсант з Харківської, Черніговської, Київської, Луганської, Сумської областей. Також були представники з Сербії та Китаю. Участь  у фестивалі «Чайковський Fest» взяли
Академічний симфонічний оркестр Львівської обласної філармонії з яскравою виконавицею Етеллю Чуприк, та вперше під відкритим небом у виконанні Оркестру і хору Харківського національного театру опери і балету України  ім. М. Лисенка глядачі побачили  театралізовану постановку опери «Мазепа».



В 2018 році фестиваль класичної музики «Чайковський Fest» відвідало 1123 особи, що в 2 рази більше, ніж у попередньому році (у 2017 році - 599 чол.). Сувенірної продукції в дні Фестивалю продано на суму 5436,00 грн., що на 3545,00 грн. більше в порівнянні з минулим роком.



У червні місяці відбувся Міжнародний фестиваль історичної реконструкції «Стара фортеця. Подорож крізь століття». Цьогорічний фестиваль був наймасовішим, як по кількості клубів-учасників, так і по кількості лицарів у залізних обладунках (понад 200). У лицарських боях взяли участь бійці з України, Молдови і Франції. Цей захід не має аналогів у всій північно-східній Україні. Програма фестивалю передбачала захоплюючі середньовічні бої, ярмарок ремісників, концертну програму, майстер-класи та стародавню кухню. Також цього року до програми було додано дві дитячі номінації  «Сучасний Мечовий Бій» та «Рапіра Ренесансу».



Фестиваль історичної реконструкції відвідало 2744 особи, що в порівнянні з минулим роком менше на 729 чол. Сувенірної продукції в дні Фестивалю продано на суму 9284,00 грн., показник в порівнянні з минулим роком не змінився.



28-29 липня 2018 року проведені велосипедні змагання «Нескучний ВелоFEST». Цьогоріч фестиваль було  занесено у календар змагань Міністерства молоді та спорту України.  На фестивалі   вперше відбувся кубок України серед ветеранів велоспорту з маунтинбайку. В рамках фестивалю змагалися як ветерани-професіонали так і аматори, а також родини,  які сповідують ідеологію, що велосипед – це не просто засіб пересування, а стиль здорового та успішного життя. В цьгорічних змагання взяли участь близько 100 учасників з Сум, Полтави, Харкова, Києва та Рівного.



Під час проведення фестивалю «Нескучний ВелоFest» сувенірної продукції продано на суму 704,00 грн.



          Яскравим завершенням фестивального літа Тростянця став міжнародний фестиваль «Схід Рок», який проходив три дні 10-12 серпня на «великій сцені» - в стінах унікальної архітектурної пам’ятки «Круглий двір», та на «малій сцені» - в наметовому містечку в дендропарку Нескучне. Більше двадцяти виконавців, а це – відомі вітчизняні гурти та наші закордонні гості  відпрацювали на повну потужність, даруючи якісну «живу» рок-музику багаточисельним її прихильникам, котрі прибули на «Схід Рок» з різних міст і містечок України.



         Серед хедлайнерів фестивалю – «Ляпіс -98» і «Друга ріка», «Бумбокс» та багато інших.



Як навколо, так і в середині Круглого двору функціонували торгові точки, що давали можливість гостям придбати ексклюзивну сувенірну продукцію, не відриваючись від фестивальних заходів. Мала сцена знаходилася в наметовому містечку. Щороку тут виступають молоді виконавці, які проходять на фестиваль шляхом відбору. Наметове містечко, як і Мала сцена, функціонує безкоштовно і  знаходиться в Дендропарку «Нескучне». Цього року за підтримки Управління молоді та спорту на малій сцені фестивалю «Схід-рок» пройшло святкування Міжнародного дня молоді  в рамках якого було проведено низку заходів: такх як  заняття з йоги, Stand Up шоу, свято фарб холі та багато інших цікавих заходів.



Під час проведення молодіжного фестивалю «Схід-рок» відвідало картинну галерею та експозицію «Музей шоколаду» - 630 чол. Сувенірної продукції в дні Фестивалю продано на суму 3179,00 грн., що більше в порівнянні з минулим роком на 1226,00 грн. В порівнянні з минулим роком кількість відвідувачів збільшилась на 374 чол.



У серпні місяці в рамках святкування Дня визволення міста від фашистських загарбників в роки Другої світової війни за участю громадської організації «Пошуковий загін Повернення» була проведена виставка побуту та військового спорядження та вперше відтворили реконструкцію бою часів Другої світової війни.



          8 вересня 2018 року Тростянець відсвяткував 358-му річницю заснування міста Тростянець із дитячою розважальною програмою та святковим тортом, спортивною та музичною програмою, урочистою ходою та святковою концертною програмою. Під час вечірньої частини відбулось вручення відзнак почесним громадянам міста, конкурс краси «Міс Тростянець-2018».  Яскравим завершенням свята став виступ  кавер-групи «DANCEBAND», файєр шоу від театру вогню «Огневиця» м. Київ  та святковий феєрверк.



         Під час святкування Дня міста екскурсійними послугами скористались 370 осіб на суму 5880 грн. Сувенірної продукції продано на суму 954,00 грн.



         Значна увага приділяється збереженню, відновленню та популяризації пам’яток історії та архітектури, шляхом проведення поточних ремонтних робіт, проведення на базі пам’яток культурно – мистецьких заходів, урочистих шлюбних обрядів, обслуговування екскурсійних груп. Було  завершено  ремонт та облаштування кімнати Л.Є. Кеніга. Експозиція була відкрита до дня міста. На відкритті кімнати була присутня праправнучка Л.Є.Кеніга пані Sibylle Strack-Zimmermann. Продовжуються  ремонтні роботи  підвального приміщення  головного будинку садиби Л.Є. Кеніга.



З метою сприяння  розвитку  відпочинкового туризму в місті ініціюється  формування туристичного простору високої привабливості шляхом розроблення та впровадження конкурентоспроможного туристичного продукту на основі наявних туристичних та рекреаційних ресурсів, визначаються  земельні ділянки  для створення відповідної туристичної інфраструктури, у тому числі для будівництва готелів, мотелів, парків розваг з залученням інвестиційних проектів. Одним із таких заходів стала розробка проекту розвитку парку ім. П.І.Чайковського. В основу концепції розвитку парку покладено не лише поліпшення його благоустрою, а і створення додаткових атракцій, місць для відпочинку та занять спортом, цікавих в архітектурному плану куточків.



Також з приєднанням до Тростянецької ОТГ Зарічного та Кам’янки планується розвиток нових видів туристичних напрямків, а саме: ведеться робота по облаштуванню в с. Зарічне музею скіфської культури та розробляються туристичні маршрути сплавів по річці Ворскла.



Також ведеться розробка Програми  розвитку туризму на 2019-2023 роки та туристичного сайту міста.



 



Відділ економічного розвитку, залучення інвестицій



та міжнародної діяльності



 



Відповідно до функцій та обов’язків, визначених Положенням про відділ, у звітному періоді спеціалістами відділу проводилась робота з виконання рішень Тростянецької міської ради, її виконавчого комітету, розпоряджень, доручень міського голови та його заступників з питань, які віднесені до компетенції відділу.



В питаннях формування на 2018 рік міського бюджету, враховуючи зміни, які були внесені до податкового та бюджетного законодавства України, одним із основних напрямків роботи відділу у звітному періоді 2018 року було приведення рішень міської ради з питань оподаткування у відповідність до вимог Податкового кодексу України з урахуванням внесених до нього змін.



Так, у звітному періоді відділом були підготовлені та внесені на розгляд і затверджено сесією Тростянецької міської ради 7 проектів рішень міської ради з питань оподаткування, а саме:



Про встановлення місцевих податків та зборів на території Тростянецької міської ОТГ з 01.02.2018 року;



Положення про справляння плати за землю на території  Тростянецької міської ОТГ з 01.02.2018 року;



Положення про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на території  Тростянецької міської ОТГ з 01.02.2018 року;



Положення про збір за місця для паркування транспортних засобів на території  Тростянецької міської ОТГ з 01.02.2018 року;



Положення про транспортний збір на території  Тростянецької міської ОТГ з 01.02.2018 року;



Положення про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, а також справляння єдиного податку на території  Тростянецької міської ОТГ з 01.02.2018 року;



Положення про туристичний збір на території Тростянецької міської ОТГ з 01.02.2018 року.



         Окрім того, в звітному періоді відділом проводилась робота із забезпечення на території міста чіткої та прозорої тарифної політики щодо надання населенню міста, іншим споживачам житлово-комунальних та інших послуг. Так, відділом були проведені перевірки розрахунків та надані пропозиції щодо затвердження в установленому порядку наступних тарифів:



тарифи на проживання та послуги, які надає ДП «Елегія»;



тарифи на послуги із вивезення рідких побутових відходів, які надаються КП ТМР «Тростянецькомунсервіс»;



тарифів на послуги із вивезення та розміщення шламу від очищення вод стічних неспецифічних промислових для інших споживачів, які надаються КП ТМР «Тростянецькомунсервіс»;



      - тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, які надає КП ТМР «Тростянецькомунсервіс»;



тарифи на відшкодування експлуатаційних витрат, пов’язаних з наданням послуг з утримання будинків і споруд, що надаються КП «Тростянецьке ЖЕУ»;



тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкової території, які надаються КП «Тростянецьке ЖЕУ»;



тарифи по наданню ритуальних послуг, що надаються КП «Міська ритуальна служба»;



тарифи на послуги, що надаються КП «Тростянецький ринок» та КП «Ринок Європейський»;



тарифи на послуги з централізованого опалення, які надаються КП ТМР «Тростянецьке ЖЕУ»;



тарифи на перевезення в міських сполученнях;



тарифи на послуги із збирання, вивезення та захоронення твердих побутових відходів, які надає ДП «Екосервіс» КП ТМР «Тростянецькомунсервіс»;



тарифи на послуги з проживання у гуртожитку по вул. Заводська, 1 які надає ДП «Комунжитло» КП «Тростянецьке ЖЕУ».



       Крім того, одним з ключових напрямків діяльності відділу була робота по узаконенню користування земельними ділянками, на яких фактично здійснюється господарська діяльність, контролю за своєчасністю та повнотою сплати плати за землю в зв’язку зі зміною розмірів орендної плати (% від нормативної грошової оцінки землі) згідно рішення 4 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради від 30.01.2018 року № 256 «Про затвердження Положення про справляння плати за землю на території Тростянецької міської ОТГ з 01.02.2018 року».



       Так, за 9 місяців 2018 року було підготовлено, підписано та зареєстровано у відділі з питань державної реєстрації:



28 договорів оренди землі;



16 угод про розірвання договорів оренди;



56 угод щодо зміни розміру орендної плати за землю.



Окрім того, з метою недопущення втрат бюджету Тростянецької міської ОТГ була проведена робота по виготовленню технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки, розташованої за межами населеного пункту на території Тростянецької ОТГ під залізницею (в межах колишньої Кам’янської сільської ради), загальною площею 55,3008 га. Після розроблення та затвердження сесією Тростянецької районної ради 15 травня 2018 року зазначеної землевпорядної документації,  нормативна грошова оцінка даної земельної ділянки склала 79465680,91 грн. (до розробки нормативна грошова оцінка землі складала 1473002,62 грн). В результаті ПАТ «Укрзалізниця» подало уточнюючу декларацію по сплаті земельного податку на 2018 рік з донарахуванням 981,2 тис. гривень.



Також  за  9 місяців 2018 року Тростянецькою міською радою було передану в оренду 5-ть  земельних ділянок, які раніше не використовувалися, а саме:



- березень 2018 року з ТОВ «ЛІМІК ЕНЕРДЖИ СОЛЮШИНС» був укладений договір оренди на земельну ділянку по вул. Благовіщенська, 98/1 загальною площею 4,2571 га;



- квітень 2018 року з ТОВ «Універсальний зерновий комплекс» був укладений договір оренди на земельну ділянку по вул. Благовіщенська, 98/2 загальною площею 5,931 га;



- серпень 2018 року:



- з гр. Гребельна О.І. був укладений договір оренди на земельну ділянку по вул. Шевченка,120а  загальною площею 1,2163 га;



- з гр. Овчаренко Ю.М. - договір оренди на земельну ділянку по                  вул. Миру,1б  загальною площею 0,0632 га;



- з гр. Коломієць Н.А. - договір оренди на земельну ділянку по                      вул. Шевченка,120д  загальною площею 0,1601 га.



Надходження від орендної плати за зазначені земельні  ділянки в 2018 році складуть 728,8 тис. гривень.



Весь комплекс заходів по збільшенню надходжень по платі за землю дав можливість за 9 місяців 2018 року отримати 10272,4 тис. грн. по даній статті міського бюджету, що на 1311,5 тис. грн. більше ніж в аналогічному періоді минулого року до створення Тростянецької міської ОТГ.



 



Динаміка надходжень плати за землю за 9 місяців 2017-2018 рр., тис. грн.



 



 



 



Враховуючи, що одними із основних джерел наповнення бюджету об’єднаної територіальної громади є податок на доходи  фізичних осіб (ПДФО) та єдиний податок, то відділом проводилась робота  з фізичними особами – підприємцями та юридичними особами, які зареєстровані в інших регіонах України, але використовують найману працю  місцевих жителів, та тими суб’єктами, які здійснюють свою діяльність в незаконний спосіб.



За 9 місяців 2018 року відділом було проведено 15 інспекційних відвідувань  та направлено 54 листа ФОПам та юридичним особам, щодо можливості  перерахування  ПДФО  за найманих працівників до бюджету Тростянецької міської ОТГ.



Внаслідок проведеної роботи станом на 01.10.2018 року було зареєстровано 141 ФОП  та 156 найманих працівників, а саме:



платники єдиного податку 1 групи (ставка 176,20 грн) – 84 особи     14 800,8 грн);



платники єдиного податку 2 групи (ставка 744,60 грн) – 34 особи     (25316,4 грн);



платники єдиного податку 3 групи (ставка 5% від обсягу доходу) – 23 особи.



По юридичних особах зареєстровано 315 найманих працівників (ТОВ Лутек-17,ТОВ Сервіс –Преміум).



      З питань щодо виявлення неоформлених трудових відносин найманих працівників проведено 4 інспекційних відвідувань, з них:



 1 інспекційне відвідування  результативне, складено протокол за ч.3 ст.41 Кодексу України про Адміністративні Правопорушення, де передбачено  штраф  від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (8500 грн до 17000 грн). Винесено Постанову про накладення штрафу в сумі 111690 грн, згідно з абз.2 ч.2 ст.265 КЗпП (Кодексу Законів про Працю України). (ФОП Баранюк В.О.)



3 інспекційних відвідувань з питань щодо виявлення неоформлених трудових відносин найманих працівників (ФОП Сорока В.І., ФОП Євдокимова О.Є, ФОП Абдуль Фаттах Наср Абуль Фатьх)  без порушень.



         З питань дотримання трудового законодавства в частині дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці найманих працівників проведено 11 інспекційних відвідувань.



           Порушення щодо дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці найманих працівників виявлені по 3-м суб’єктам господарювання (2 юридичні особи та 1 ФОП). За результатами відвідувань складені 4 протоколи про адміністративні правопорушення за ч.1 ст.41  КупАП та передані до Тростянецького районного суду у Сумській області. Також винесено 4 постанови про накладення фінансового штрафу в сумі 3723 грн, згідно з абз. 8 ч.2 ст.265 КЗпП на розгляд виконавчого комітету. Задовільнено 1 постанову  про накладення фінансового штрафу в сумі 3723 грн, згідно з абз. 8 ч.2 ст.265 КЗпП (ТОВ «Сервіс-Преміум»).



         В результаті проведеної роботи в даному напрямку надходження по податку на доходи фізичних осіб за 9 місяців  2018 року склали 47336,3 тис. грн., що складає 98,07% від запланованих надходжень.



 



 



 



 



Динаміка надходжень ПДФО за 9 місяців 2017-2018 рр., тис. грн.



 





Що стосується надходжень по єдиному податку, то вони склали 6870,8 тис. грн, що складає 94,3 % від запланованих надходжень.



 



Динаміка надходжень єдиного податку



за 9 місяців 2017-2018 рр., тис. грн.



 





         За 9 місяців 2018 року відділом економічного розвитку, залучення інвестицій та міжнародної діяльності було оновлено презентаційні матеріали по промисловому парку «Тростянець» та розроблена «Програма залучення інвестиції на 2018 рік».



За 9 місяців 2018 року була проведена робота за залученню інвесторів на територію колишнього ДОКу по вул. Благовіщенська, 98, в наслідок чого було передано в оренду дві земельних ділянки загальною площею 10,1881 га для розміщення енергогенеруючого підприємства (ТОВ «ЛІМІК ЕНЕРДЖИ СОЛЮШИНС») та підприємства по прийомці та відвантаженню зернових культур (ТОВ «Універсальний зерновий комплекс»).



Заготівельна потужність комплексу ТОВ «Універсальний зерновий комплекс» вже в 2018 році становитиме  6 тис. тон, а на 2019 рік 30 тис. тон. Запланована сума інвестицій в 2018 році складе 27 млн. грн., аналогічна сума інвестицій запланована і на 2019 рік. На підприємстві будуть працювати 16 чол. в 2018 році та 50 чол. в 2019 році.



ТОВ «ЛІМІК ЕНЕРДЖИ СОЛЮШИНС» планує інвестувати 27 млн. грн. в будівництво енергогенеруючого підприємства. Відповідно в 2018 році заплановано створити на підприємстві 16 робочих місць.



Окрім того, в 2018 році ТОВ «Грін Глобал Енерджі Солар І» був наданий дозвіл на розробку 12 проектів відведення щодо зміни цільового призначення земельних ділянок загальною площею 13,6764 га з подальшою передачею в оренду для розміщення сонячних та вітрових електростанцій.



Загалом Програма залучення інвестицій на 2018 рік передбачає реалізацію 6 інвестиційних проектів, які дадуть такі результати:



Будуть залучені інвестиції в розмірі 649,7 млн. грн. (25 млн. $).



Разом на підприємствах буде створено більше 150 нових робочих місць.



Надходження до міського бюджету зростуть на 517 тис. грн. від надання в оренду земельних  ділянок та на 1 млн. грн. від сплати ПДФО.



Розмір виплати пайової участі у розвиток інфраструктури громади від будівництва нових промислових та енергетичних об'єктів становитиме



        2,97 млн. грн.



5. Зменшення викидів СО2 на 11030 т/рік.



        Також, відділом економічного розвитку, залучення інвестицій та міжнародної діяльності завершено роботу по виготовленню Плану місцевого економічного розвитку Тростянецької міської ОТГ за Європейської ініціативи «Мери за економічне зростання» (М4ЕG), до якої Тростянецька міська рада приєдналася 20 червня 2017 року. Наразі План місцевого розвитку проходить оцінку міжнародними експертами Світового банку.



         За 9 місяців 2018 року відділом проводився збір та формування документів на отримання фізичними особами дотації на молодняк великої рогатої худобу згідно держаної Програми підтримки галузі тваринництва. Так, у вересні 2018 року подану інформацію до Департаменту АПР Сумської ОДА щодо отримання дотацій 19 особам на загальну суму 5700 грн.



 



Захист прав споживачів, торгівля та підприємництво



 



       Протягом  9 - ти місяців  2018 року до Тростянецької міської ради надійшло 5 звернень громадян про порушення законодавства щодо захисту прав споживачів (3 заяви, щодо порушення вимог ст.8 «Права споживача у разі придбання ним товару неналежної якості» Закону України «Про захист прав споживачів» та 2 заяви, щодо порушення ст.21 «Порушення прав споживача»). Чотири звернення розглянуті згідно вимог Закону України «Про звернення громадян», одне звернення залишається на контролі.



 



Відділ містобудування та архітектури



        



         До основних завдань відділу містобудування та архітектури віднесено: забезпечення реалізації засад державної регіональної політики у сфері містобудування та архітектури на території громади; організація розроблення, забезпечення затвердження в установленому порядку містобудівної документації; замовлення в проектних інститутах проектно-кошторисних документацій на будівництво, реставрацію, реконструкцію та капітальний ремонт об’єктів комунальної власності та контроль при їх виготовленні; підготовка та видача містобудівних умов та обмежень для проектування об’єктів будівництва, будівельних паспортів забудови земельних ділянок, оформлення паспортів прив’язки тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.



За 9 місяців 2018 року відділом проведено наступну роботу.



 



На основі розроблених у 2018 році топографо-геодезичних зйомок населених пунктів Тростянецької міської ОТГ М 1:2000 розпочато роботу по виготовленню містобудівної документації, а саме генеральних планів з планами зонування (розроблення схем планування та забудови територій), заключено договори:



«Внесення змін до Генерального плану с. Кам’янка Тростянецького району Сумської області» загальна сума договору становить 119 650,00 грн;



«Розроблення Генерального плану с. Зарічне Тростянецького району Сумської області» загальна сума договору становить 63 820,00 грн.



 



Відділом містобудування та архітектури було розроблено ескізи:



- художньо-скульптурної роботи «Пам’ятник Туриста»;



- художньо-скульптурної роботи пам’ятного знаку «Захисникам України» (заключено договір: «Обладнання, що підлягає встановленню художньо-скульптурна робота пам’ятного знака «Захисникам України», загальна сума договору 600 000,00 грн, попередньо оплочено 180 000,00 грн).



 



Відділ приймав участь у роботі по виготовленню та реалізації ескізів:



- капітального ремонту терапевтичного відділення комунального закладу Тростянецької міської ради «Тростянецька центральна районна лікарня»;



- капітального ремонту абонементу КЗ ТМР «Тростянецька публічна бібліотека»;



- капітального ремонту приміщення КП ТМР "ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ ТРОСТЯНЕЦЬ";



- ремонту приміщень їдальні, кухні та коридору в ДП «Елегія» КП ТМР «Тростянецьке ЖЕУ» за адресою: вул. Заводська, 1;



- ремонту кімнати відпочинку ДП «Готель Тростянець» КП ТМР «Тростянецькомунсервіс» за адресою: вул. Благовіщенська, 30;



 - благоустрою парку в с. Кам’янка по вул. Гагаріна;



- благоустрою прибудинкової території по вул. Л. Татаренка, 5а, 9а, 11а, 7а (придбання дерев та кущів).



 



Придбано для благоустрою міста:



4 лавки садово-паркові з чавунними боковинами №7 загальною вартістю 63 000,00 грн., лавку садово-паркову № 34 вартістю 12 870,00 грн. (по кругу навколо дерева) в парк ім. П.І. Чайковського 4 урни загальною вартістю 13 300,00 грн.;



14 ящиків для квітів Євро №1 вартістю 49 252,00  грн., 10 - встановлено на прибудинковій території по вул. Л. Татаренка, 5а, 9а, 11а, 7а.



 



Надано вихідні дані для проектування та будівництва:



11 містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва (в тому числі для: «Будівництво (добудова незавершеного об'єкту) житлового будинку за адресою: вул. Б. Хмельницького, 15а», - а також промислових об’єктів: «Реконструкція складу готової продукції та сировини фабрики ПрАТ «Монделіс Україна» по вул. Набережна, 28а» та «Будівництво вузла приймання та відвантаження зернових по вул. Благовіщенська, 98/2»);



30 будівельних паспортів забудови земельної ділянки;



4 паспорти прив’язки тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності (для 7 тимчасових споруд);



1 паспорт опорядження фасаду будівлі.



 



          Облаштовано спортивні майданчики:



завершено  будівництво майданчика для гри у волейбол розміром 360 м2 (24х15) з поліуретановим покриттям Alsatan 1S вартістю 236,000 тис. грн.;



виконано роботи по капітальному ремонту - тенісного корту вартістю 480,980 тис грн. (відновлення гумового покриття майданчику для гри у теніс розміром 576 м2 (32х18 м) з поліуретановим покриттям Alsatan 1S, 10 мм) в парку імені П.І. Чайковського;



побудовано футбольне поле зі штучним покриттям розміром 40*20 метрів, по вулиці Шевченка, 3а, вартістю 1411,555 тис. грн. (713,383 тис. грн. з міського бюджету; 698,172 тис. грн. з державного бюджету).



 



Придбано та встановлено ігрове та спортивне обладнання:



 для 6-ти дитячих та спортивних майданчиків Тростянецької міської ОТГ загальною вартістю 420, 215 тис.грн.:



по вул. Набережна, 10а в м. Тростянець;



по вул. Б. Хмельницького, 24;



по вул. Радомлянська в м. Тростянець;



по вул. Центральна, 1 в с. Лучка;



по вул. Вєдяєва, 22а в с. Зарічне;



по вул. Гагаріна в с. Кам’янка.



Розпочато встановлення інклюзивного дитячого майданчику в парку

ім. П.І. Чайковського.



 



Виготовлено та затверджено передпроектну пропозицію:



«Реконструкція клубу під музейно-культурний комплекс по вул. Вєдяєва в

с. Зарічне, Тростянецького району та створення туристичного, культурно-розважального кластеру» вартістю 25 000,00  грн.





Виготовлено та затверджено проектно-кошторисну документацію:



- «Нове будівництво вхідної групи до парку імені П.І. Чайковського з боку вулиці Л. Татаренка в місті Тростянець Сумської області», кошторисною вартістю 4066,432 тис. грн.;



- «Реконструкція мережі вуличного освітлення по вул. Комунальна, Грабовського, Тімірязєва,  Л. Українки, Луніна в м. Тростянець Сумської області», кошторисною вартістю 407,502 тис. грн.;



- «Нове будівництво мережі вуличного освітлення по вул. Зоряна, Куца, Остапа Вишні, Академіка Погребняка, Лісна в місті Тростянець Сумської області», кошторисною вартістю 2022,906 тис. грн.;



- «Реконструкція мережі вуличного освітлення по вул. Чорногірська, Чорновола, Пролетарська, З. Лучко, Жовтнева, пров. Жовтневий в м. Тростянець Сумської області», кошторисною вартістю 840,320 тис. грн.;



- «Реконструкція мережі вуличного освітлення по вул. Залізнична, Славгородська, Шевченка, Будівельна, Гришина, Нахімова, Коцюбинського, Кутузова, пров. Славгородський, Луніна, Кутузова в м. Тростянець Сумської області», кошторисною вартістю 947,701 тис. грн.;



- «Реконструкція системи газопостачання за адресою: вул. Заводська, 1              м. Тростянець Сумська область», кошторисною вартістю 184,304 тис. грн.;



- «Реконструкція системи водовідведення з центральної частини                             м. Тростянець. Напірний колектор господарчо-побутової каналізації по                      вул. Б. Хмельницького», кошторисною вартістю 2099,873 тис. грн.;



- «Реконструкція водопроводу по вул. Нескучанська та вул. Гурського в             м. Тростянець Сумської області» кошторисною вартістю 1488,559 тис. грн.;



- «Реконструкція котельні по вул. Гагаріна, 145 в с. Кам’янка Тростянецького району Сумської області», кошторисною вартістю 2158,276 тис. грн.



 



Виготовлено та передано на експертизу проектно-кошторисну документацію:



- «Реконструкція стадіону ім. Куца по вул. Кеніга в м. Тростянець Сумської області», попередня кошторисна вартість 35075,357 тис. грн.



- «Реконструкція мережі вуличного освітлення по вул. Островського, Грушевського, Гагаріна, Чайковського, Л. Толстого, Маяковського в м.Тростянець Сумської області», попередня кошторисна вартість 735,985 тис. грн.



 



Замовлено виготовлення проектно-кошторисної документації:



- «Реконструкція мережі вуличного освітлення по вул. Ватутіна, 1 Травня, Садова, Мічуріна, Разіна, Гришина, пров. 1 Травня, Разіна, Пугачова, Тихий в             м. Тростянець Сумської області»;



- «Реконструкція мережі вуличного освітлення по вул. Докучаєва, Кошового, Дачна, Сосновий бір, Героїв Крут, І. Ярмош, пров. Сосновий в м. Тростянець Сумської області»;



- «Капітальний ремонт (термомодернізація) спеціалізованої школи I-III ступенів № 5» по вул. Миру, 32 в м. Тростянець Сумської області», заключено договір на загальну суму 257 825 грн. Спільно з відділом освіти Тростянецької міської ради продовжується робота по погодженню проектної документації.



 



Подано документи на отримання технічних умов для виготовлення проектів:



- «Будівництво газопроводу до с. Кам‘янка Тростянецького району Сумської області»;



- «Будівництво інженерних мереж електрозабезпечення до КНС промислового парку «Тростянець».



 



Будівництво:



Виконано реконструкцію першої черги мережі вуличного освітлення по вулицях: Комунальна, Грабовського, Тімірязєва, Л. Українки, Луніна, вартістю 92,970 тис. грн., економія від укладеного договору 11,184 тис. грн.



Розпочато першу чергу реконструкції мережі вуличного освітлення по вулицях: Чорногірська, Чорновола, Пролетарська, З. Лучко, Жовтнева,                   пров. Жовтневий, вартістю 85,209 тис. грн.



Завершується реконструкція системи газопостачання котельні по вулиці Заводська, 1, вартістю 163,487 тис. грн.       



 



Відділ Державного архітектурно-будівельного контролю



 



         Основними завданнями відділу державного архітектурно-будівельного контролю є здійснення відповідно до закону державного архітектурно-будівельного контролю, виконання дозвільних та реєстраційних функцій у сфері містобудівної діяльності. Відділ ДАБК подає Держархбудінспекції інформацію, необхідну для внесення даних до єдиного реєстру документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів, здійснює архітектурно-будівельний контроль за дотриманням вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, розглядає відповідно до закону справи про правопорушення із прийняттям відповідних рішень та інші повноваження, визначені законом.



          Для виконання повного обсягу повноважень відділу, необхідно пройти підготовку до роботи з єдиним реєстром документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмов у видачі, скасування та анулювання зазначених документів.



          Підготовка та тестування проходить за планом-графіком Державної архітектурно-будівельної інспекції, про що органи місцевого самоврядування, де створені відділи ДАБК, повідомляються офіційно. На разі спеціалісти відділу чекають на повідомлення з Державної архітектурно-будівельної інспекції  України (м. Київ) щодо  проходження навчань та тестування.



          За період роботи відділом проводилися роботи по виявленню порушень при виконанні підготовчих та будівельних робіт  об’єктів архітектури на території міста. Про виявлення порушень, в разі перевірок, інформувався обласний відділ інспекції ДАБК для подальшого розгляду і притягнення до відповідальності таких забудовників.



          На звернення громадян відділом надавалися консультації з питань зібрання  документів на право виконання підготовчих та будівельних робіт та узаконення самовільно побудованих індивідуальних житлових будинків та господарських будівель і споруд, що підлягають під амністію, згідно наказу Мінрегіонбуду №158 від 03.07.2018 року.                                                     



Відділ проектної діяльності та міжнародного співробітництва



 



         Основними завданням відділу є здійснення діяльності, пов’язаної із залученням додаткових позабюджетних ресурсів на вирішення місцевих проблем, реалізація політики у сфері співробітництва населених пунктів ради із іноземними містами-партнерами, міжнародними організаціями, іноземними суб’єктами господарювання.



 


 



 


































































































































































































































Проекти, які отримали перемогу у 2018 році



№ п/п



Назва проекту



Дата подання проекту



Мета проекту



Організація-грантодавець



Назва грантового конкурсу



Очікувана сума фінансування



Сума та частка співфінансування



Загальна сума проекту



Статус проекту



1



Центр громадської безпеки "Сила і Честь"



15.09.2017



Створення центру громадської безпеки для залучення громади до виявлення і вирішення проблем безпеки у громаді, попередженя протиправних дій, шляхом постійного патрулювання по місту, зупинення та попередження нелегального вилову риби, незаконного полювання.



МФ "Відродження"



Безпечна громада – спільний інтерес, спільна відповідальність



234 935 грн



199 942 грн



434 877 грн



перемога у проекті.



2



"Smart Громада - створюємо!"



09.11.2017



Створення спеціалізованого інформаційного ресурсу



Агенція інноваційного, сталого розвитку та ресурсо-ефективності



"Smart Громада - створюємо!"



сума фінансування визначається грантовою комісією



-



сума фінансування визначається грантовою комісією





перемога у проекті



3



Тренінги із надання першої медичної допомоги для членів ГФ "СіЧ"



11.12.2017



Спеціальна підготовка для членів громадського патрулю Громадського формування "Сила і Честь"



ІСАР Єднання



Гранти з організаційного розвитку ОГС



8 000 грн.



-



8 000 грн.



Перемога у проекті.



4



Фестиваль класичної музики ЧайковськийFEST



15.12.2017



Розвиток бренду м.Тростянець, як частини історії життя всесвітньовідомого композитора П.І.Чайковського, що має відображення в його творчості



Міністерство культури України



Малі міста - великі враження



976 000 грн.



596 100 грн.



1 572 100 грн.



Перемога у проекті.



5



Сучасний ХАБ задля підтримки розвитку малого бізнесу



20.12.2017



Створення умов для самореалізації та самозайнятост непрацевлаштованого населення Тростянецького, Охтирського та Лебединського районві за рахунок функціонування спеціального коснсультаційно-інформаційного центру



Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України



Проекти регіонального розвитку, що можуть фінансуватися за кошти ЄС



7 748 600 грн.



868 136 грн.



8 616 736 грн.



Перемога у проекті.



6



Реставрація комплексної пам'ятки архітектури національного значення "Садиба Кеніга"



27.12.2017



Проведення реставраційних робіт пам'ятки національного значення - "Садиба Л.Є.Кеніга"



Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України



Проекти регіонального розвитку, що можуть фінансуватися за кошти ЄС



8 637 965 грн.



2 000 000 грн.



10 637 965 грн.



Перемога у проекті.



7



Облаштування дитячого майданчика для дітей з обмеженими можливостями у парку ім. П.І.Чайковського



15.01.2018



Встановлення першого на Сумщині інклюзивного дитячого майданчику у міському парку ім. П.І.Чайковського для дітей із особливими потребами в отриманні рівного доступу до якісного відпочинку





Програма розвитку ООН



Ініціативи із застосування принципів універсального дизайну та доступності



150 000 грн.



36 500 грн.



186500 грн.



Перемога у проекті.



8



Розвиток інфраструктури міста Тростянець шляхом розміщення об’єктів торгівлі та будівництва вхідної групи до міського парку ім. П.І. Чайковського



31.01.2018



Будівництво об'єктів торгівлі поблизу вхідної групи до міського парку ім. П.І.Чайковського



U-LEAD



Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою»



Обсяг матеріальної допомоги визначається особисто грантовою комісією



-



Обсяг матеріальної допомоги визначається особисто грантовою комісією



Перемога у проекті



9



Сучасна їдальня - запорука здорового харчування



02.02.2018



Модернізація приміщення їдальні Кам'янського ЗОШ, шляхом ремонту та оновлення матеріальної бази





Посольський фонд



Посольство Німеччини в Україні



190 680 грн.



55 000 грн.



245 680 грн.



Перемога у проекті.



10



Комфортна шкільна їдальня - шлях до здоров'я дітей



09.02.2018



Вирішення питання приведення матеріально-технічної бази шкільної їдальні у відповідність до сучасних санітарно-гігієнічних вимог організації харчування учнів згідно з ДСанПін 5.5.2.008-01 у Тростянецькій СШ№3



Посольський фонд



Посольство Німеччини в Україні



280 000 грн.



90 000 грн.



370 000 грн.



Перемога у проекті.



11



Сучасний ЦНАП у Тростянецькій ОТГ



28.03.2018



Покращення якості надання адміністративних послуг для населення



U-LEAD



Перший раунд Фази впровадження з модернізації та створення ЦНАП



Сума фінансування визначається грантовою комісією



500 000 грн.



Сума фінансування визначається грантовою комісією



Перемога у проекті.



12



Реконструкція котельні по вул. Гагаріна, 145 в с. Кам'янка Тростянецького району Сумської області



18.06.2018 р.



Реконструкція котельні по вул. Гагаріна, 145 в

с. Кам'янка Тростянецького району Сумської області зі встановленням двох твердопаливних котлів
STILLMETAL-150



 



Міністерство регіонального розвитку



Субвенція на розвиток інфраструктури ОТГ



1 258 800 грн



840 005 грн



2 092 805 грн



Перемога у проекті



13



Енергоефективність у громадах-2



31.07.2018





Впровадження заходів щодо енергоефективності у громаді, енергомоніторинг в громаді





U-LEAD



U-LEAD



Визначається грантодавцем



---



Визначається грантодавцем



Перемога у проекті



14



Пожежна частина у селі Кам'янка



13.03.2018



Проведення тренувально роз яснювальної менторської роботи, що до еффективної роботи пожежної частини у селі Кам'янки



USAID



Вартові безпеки



Консультаційна допомога



-



Консультаційна допомога



Перемога у проекті



15



Повноваження і послуги соціального захисту в ОТГ



10.08.2018



Впровадження в діяльність органів місцевого самоврядування ОТГ ефективного соціального захисту.





Асоціація ОТГ



Асоціація ОТГ



визначається грантдовацем





визначається грантодавцем



Перемога у проекті



16



Сприяння стратегічному розвитку територіальних громад малих міст





10.09.2018



Розробка стратегії розвитку



Асоціація міст України



GIZ



Не матеріальна допомога



---



Не матеріальна допомога



Перемога у проекті





РАЗОМ











19 484 980 грн



5 185 683 грн



24 164 663 грн






 



            Протягом  2018 року було подано 57 проектів на суму 65 018 466 грн. Отримали перемогу 16 проектів на загальну суму 24 164 663 грн. На розгляді грантової комісії знаходяться 19 проектних заявок на загальну суму 11 531 016. Відмову отримали 22 заявки  на суму 29 322 787 грн.














































































































































































































































































































































































































































































































































































Проекти, які були подані у 2018 році та знаходяться на розгляді грантовою комісією



№ п/п



Назва проекту



Дата подання проекту



Мета проекту



Організація-грантодавець



Назва грантового конкурсу



Очікувана сума фінансування



Сума та частка співфінансування



Загальна сума проекту



Статус проекту



1



Формування громадської думки та соціальної згуртованості



06.03.2018



Формування громадської думки та соціальної згуртованості в Тростянецькій ОТГ, за рахунок організації публічного діалогу та поширення інформації з питань пов'язаних із інформування населення громади про сутність та практику діяльності ОТГ





USAID



Програма сприяння громадської активності "Долучайся!"



315 522 грн.





315 522 грн.



Розглядається грантовою комісією



2



Нове будівництво вхідної групи до парку ім. П.І.Чайковського збоку вул. Л.Татаренка в м. Тростянець Сумської області



01.02.2018



Метою проекту є нове будівництво вхідної групи до парку імені Петра Ілліча Чайковського збоку вулиці Леоніда Татаренка в місті Тростянець Сумської області. Робочим проектом передбачено улаштування системи сходів та майданчиків до парку, вертикальне планування ділянки, улаштування фонтану



Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України



ДФРР



3 010 147 грн



1 003 383 грн



4 013 530 грн



Оцінювання проекту



3



Конкурс до участі в Програмі сприянні підвищенню енергоефективності ОТГ



13.02.2018



Залучення матеріально-технічної допомоги до проектів енергоефективності громад Програми підвищення енергоефективності місцевих рад та ОТГ. Розробка проетку програми чи змін до програми



Фонд ім. Фрідріха Еберта в Україні



Програма сприяння підвищення енергоефективності об'єднаних територіальних громад України



Консультаційна допомога



-



Консультаційна допомога



Розглядається грантовою комісією



4



Покращення рівня обслуговування громадян у Тростянецькій ЦРЛ



29.03.2018



Забезпечення гідних умов обслуговування  пацієнтів Тростянецької ЦРЛ за рахунок виконання таких завдань, як капітальний ремонт ліфтів рег№1136 та рег№1248 та придбання спеціалізованого медичного обладнання



Посольство Японії



Грантова допомога по проектах людської безпеки програми "Кусаноне"



1 799 154,09 грн.



447 288,52 грн.



2 236 442,61 грн.



Розглядається грантовою комісією



5



Безпечна громада



10.05.2018



Проект направлений на покращення стану громадської безпеки за рахунок розширення можливостей громадського формування з охорони громадського порядку «Сила і Честь», через створення нового громадського патрулю, який допоможе наглядати за правопорядком не лише у центрі, а й у найбільш віддалених куточках міста. Окрім цього, необхідно також придбати та встановити відеокамери для відеоспостереження у місті.



 



Посольство США



Фонд сприяння демократії



429 000 грн.



відсутня



429 000 грн.



Розглядається грантовою комісією



6



Премії у галузі сталого та відповідального туризму



24.05.2018



Круглий Двір – визначна памятка Слобідської України



SKAL International





Сума фінансування визначається грантовою комісією



Сума фінансування визначається грантовою комісією



Сума фінансування визначається грантовою комісією



Розглядається грантовою комісією



7



Центр громадської безпеки (заявка на дофінансування)



11.07.2018



Покращення діяльності центру громадської безпеки для залучення громади до виявлення і вирішення питання безпеки у громаді





МФ Відродження



Права людини та правосуддя



793 752,00



156 660,00



950 412,00



На розгляді комісією



8



Мозаїка культур



12.07.2018



Вдосконалення взаємовідносин між країнами-сусідами через культурний діалог



British Council (Британська Рада)



Culture Bridges (Культурні мости)



672 350,00





672 350,00



На розгляді комісією



9



Е-Рішення для громад



25.09.2018



Покращення якості управлінських рішень, посилення фінансової спроможності та інвестиційного потенціалу громад



Центр розвитку інновацій



Програма “U-LEAD з Європою”









На розгляді



комісією



10



Інформаційний термінал – безпечна громада



02.10.2018



Встановлення інформаційного терміналу в місті та мобільного додатку.



Українська фундація правової допомоги



«Відродження» програма «права людини і правосуддя»



----



----



Інформаційне табло та мобільний додаток



На розгляді до 08.10.2018



 



11



Очищення водойм Тростянеччини



02.07.2018



Очищення водойм Тростянеччини



«Давай зміни»



«Давай зміни»



Фінансування встановлюється фондом





Фінансування встановлюється фондом



На розгляді



комісією



12



Тростянецький краєзнавчий музей



30.08.2018



Розробка сайту музейної справи Тростянеччини





Асоціація музеїв космонавтики україни



Культура в WEB



60.000 грн



60.000 грн



120.000 грн



На розгляді



комісією



13



Безпечна громада-безпечна всюди



15.09.2018



Оновлення матеріально-технічної бази Камянскої пожежної частини.



Права людини та правосуддя, Безпечна громада спільний інтерес спільна відповідальність





МФ «Відродження»



650 230 грн



65 450 грн



715 680 грн



На розгляді



комісією



14



Фестиваль аматорської музики



13.07.2018



Встановлення дружніх та сталих відносин між регіонами України





British Council (Британська Рада)



Culture Bridges (Культурні мости)



350 000 грн





350 000 грн



На розгляді комісією



15



Чисте місто



09.08.2018





Попередження зміни клімату, сортування сміття



The Minor Foundation for Challenges (MFMC)



 The Minor Foundation for Challenges (MFMC)





967 200 грн



214 800 грн



1 209 000 грн





На розгляді



комісією



16



Social Projects Awards



16.08.2018



Премія у сфері соціальних проектів і соціальних інновацій, основна мета якої популяризувати соціальні проекти і талановитих громадських діячів, які формують майбутнє країни.



Social Projects Awards



Social Projects Awards



визначається грантодавцем





визначається грантодавцем



На розгляді



комісією



17



Шрифт Брайля – шлях до повноцінності людей з вадами зору



21.08.2018



Облаштування якомога більшої кількості громадських місць інформацією, поданою шрифтом Брайля,за для рівного доступу до неї всіх жителів міста.Проект розроблено,щоб дарувати незрячим людям повноцінно почувати себе в суспільстві.



Агентство США з міжнародного розвитку USAID програма «Долучайся!»



Агентство США з міжнародного розвитку USAID програма «Долучайся!»



519 080 грн



__



 



 



 



 



 



519 080 грн



 



 



 



 



 



 



На розгляді 45 днів



 



18



Е-Громада



28.08.2018



Допомога жителям ОТГ дізнатись про сучасні публічні послуги, електронні сервіси, інструменти електронної демократії; впровадження якісних і потрібних громадянам е-сервісів, їх підтримки та популяризації серед населення.



Центр розвитку інновацій



Центр розвитку інновацій



Не матеріальна допомога



__



Не матеріальна допомога



На розгляді



комісією



19



Впровадження інструментів ефективного муніципального менеджменту та правнича допомога громадам



28.08.2018



Запровадження в діяльність органів місцевого самоврядування ОТГ ефективних інструментів сучасного муніципального менеджменту, що забезпечують сталий розвиток громади та правовий супровід і захист громад.



Асоціація ОТГ та Програми «U-LEAD з Європою»



Асоціація ОТГ та Програми «U-LEAD з Європою»



Не матеріальна допомога



__



Не матеріальна допомога



На розгляді





РАЗОМ



 



 



 



 



9 566 434



1 947 581



11 531 016



 



Проекти, які були подані у  2018 року та отримали відмову



№ п/п



Назва проекту



Дата подання проекту



Мета проекту



Організація-грантодавець



Назва грантового конкурсу



Очікувана сума фінансування



Сума та частка співфінансування



Загальна сума проекту



Статус проекту



1



Електронне врядування – модель сучасної освіти



25.01.2018



Головною метою проекту є впровадження системи адміністрування «Електронний щоденник» у Тростянецькій спеціалізованій школі №2, що сприятиме покращенню умов ведення обліку успішності учнів, вдосконалить комунікації між учнями та вчителями, а також між батьками та учителями, постійно буде вводити в курс батьків про успішність їхніх дітей, домашні завдання та заплановані заходи.



Посольство США в Україні



Програма малих грантів громадської дипломатії – освіта і культура





599 418 грн



-



 599 418 грн



відмова



2



Мозаїка культур



25.01.2018



Покращення міжнаціонального діалогу між Україною та Польщею





Culture Bridges



British Council



 350 000 грн



-



350 000 грн



відмова



3



Співпраця з містом Чортків



28.01.2018



Встановлення тісних дружніх відносин між містами Тростянець та Чортків



Culture Bridges



British Council



146 520 грн.



16 280 грн.



162 800 грн.



відмова



4



БібліоНяня



14.02.2018



Створення спеціально облаштованого куточку для дітей на території бібліотеки, де їх зможуть залишити батьки під наглядом бібліотекарів





Посольство Фінляндії



Local Cooperation Fund of the Embassy of Finland in Kyiv



 714 210 грн



 268 100 грн



 982 310 грн



відмова



5



Покращення стану громадської безпеки через співпрацю громади та поліції



02.03.2018



Покращення стану громадської безпеки за рахунок розширення можливостей громадського формування з охорони громадського порядку "Сила і Честь", через формування нового патрулю, який допоможе наглядати за правопорядком не лише у центрі, а й у найбільш віддалених куточках міста



Інноваційний фонд з питань взаємодії поліції з громадою на засадах партнерства "Agriteam" (CPIF)



Проект підтримки підготовки поліцейських (РТАР)



135 950 грн.





135 950 грн.



відмова



6



Формування громадської думки та соціальної згуртованості



05.03.2018



Формування громадської думки та соціальної згуртованості в Тростянецькій ОТГ, за рахунок організації публічного діалогу та поширення інформації з питань пов'язаних із інформування населення громади про сутність та практику діяльності ОТГ



Європейська комісія



Програма ЄС "Підтримка громадянського суспільства в Україні"



337 722 грн.





337 722 грн.



Відмова



7



Нове будівництво автомобільної дороги комунального значення по

с. Кам’янка Тростянецького району Сумської області (від вул. Садова до ПК19+11)



12.01.2018



Метою проекту є нове будівництво автомобільної дороги  комунального значення по

с. Кам’янка Тростянецького району Сумської області (від вул. Садова до ПК19+11). Улаштування проїзної 3частини дороги з твердими покриттям дає можливість рухатись транспортним засобам без різких змін режимів руху (гальмування, розгін), що значно зменшить кількість викидів на прилеглу територію шкідливих речовин.



Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України



ДФРР



9 230 260 грн.



2 307 565 грн.



11 537 825 грн.



відмова



8



Інклюзивно-екологічний фестиваль



06.04.2018



Використання паперового посуду разового використання, придбання баків для роздільного збору сміття, залучення волонтерів для проведення інформаційної акції  і роз'яснювальної роботи. Придбання спеціальної глядацької платформи (трибуни) з пандусом, на якій буде розміщено людей з обмеженими можливостями



USAID



Програма сприяння громадської активності



Долучайся!





759 908 грн



-



 759 908 грн



Відмова





9



Квартальний комітет, як основа громадської активності



10.04.2018



Удосконалення матеріальної бази квартальних комітетів Тростянецької ОТГ



МФ Відродження



Запобігання та розв’язання конфліктів у громадах через використання інструментів медіації та розвиток місцевої демократії"











429 044 грн.









249 940 грн.









678 984 грн.









   Відмова





10



Зміцнення міжкультурного діалогу – запорука сталих добросусідських відносин



16.04.2018



Вдосконалення дружніх та сталих відносин між Україною та Польщею за рахунок проведення спільних заходів із обмінів молоді



Міністерство молоді та спорту України



Конкурс на реалізацію проекту в рамках здійснення Українсько-Польських обмінів молоддю відповідно до Договору між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про Українсько-Польську Раду обміну молоддю



815 675 грн.





815 675 грн.



Відмова





11



Нове будівництво автомобільної дороги комунального значення по м. Тростянець Сумської області (від вул. Підлісна до ПК5+32)



11.01.2018



Метою проекту є нове будівництво автомобільної дороги  комунального значення по м. Тростянець Сумської області (від вул. Підлісна до ПК5+32). Улаштування проїзної частини дороги з твердими покриттям дає можливість рухатись транспортним засобам без різких змін режимів руху (гальмування, розгін), що значно зменшить кількість викидів на прилеглу територію шкідливих речовин.



Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України



ДФРР



3 106 760 грн.



776 690 грн.



3 883 450 грн.



відмова



12



Капітальний ремонт дороги комунальної власності по вулицях Центральна та Лугова в с. Лучка Тростянецького району Сумської області



15.01.2018



Метою проекту є капітальний ремонт дороги по вул. Центральна та Лугова в  с. Лучка Тростянецького району Сумської області.



Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України





ДФРР



1 713 137 грн.



428 284 грн.



2 141 421 грн.



відмова



13



Придбання сміттєвозу для підвищення якості надання комунальних послуг жителям міста Тростянець Сумської області



30.01.2018



Головною метою проекту «Придбання сміттєвоза для підвищення якості надання комунальних послуг жителям міста Тростянець Сумської області» є заміна існуючої комунальної техніки, що дозволить зменшити експлуатаційні витрати, що в свою чергу захистить споживачів від підвищення вартості послуг, поліпшить якість надання послуг, створить належні умови утримання території міста.



Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України



ДФРР



1 800 000 грн.



450 000 грн.



2 250 000 грн.



відмова



14



Виготовлення містобудівної документації (топографічних планів, генеральних планів та планів зонування території) населених пунктів Тростянецької міської ОТГ Сумської області



01.02.2018



Забезпечення громади схемою планування території та генеральним планом населеного пункту. Удосконалення системи планування території громад. Створення повноцінного життєвого середовища для громадян, та умов для надання високоякісних та доступних публічних послуг. Забезпечення сталого соціально-економічного розвитку територій громади.



Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України



ДФРР



711 851 грн



79 095 грн



790 946 грн



відмова



15



Стратегія розвитку ОТГ



15.08.2018





Впровадження інструментів ефективного муніципального менеджменту



Асоціація ОТГ, U-LEAD з Європою



Асоціація ОТГ, U-LEAD з Європою



Визначається грантодавцем



---



Визначається грантодавцем



Відмова



 



16



Бренд міста



02.07.2018



Формування культурного бренду міста Тростянець



Український культурний фонд



Український культурний фонд



 



435 000 грн





435 000 грн



Відмова



 



17



Мозаїка культур



02.07.2018



Проведення спільного польсько-українського фестивалю культур



Український культурний фонд



Український культурний фонд



 



1 879 325 грн



Близько 50% від загальної суми



1 879 325 грн



Відмова



18



Велотуризм на Тростянеччині!



18.06.2018 р.



Популяризація велотуризму в обєднаній територіальній громаді шляхом розробки нового веломаршруту та придбання велосипедів.



Зелене світло для велоруху в громадах від Європейського тижня мобільності



Зелене світло для велоруху в громадах



60 000 грн



10 500 грн



70 500 грн



Відмова



19



Повысить осведомленность жителей Тростянецкой ОТГ о безопасности общества



20.06.2018 р.



Національний фонд підтримки демократії NED



Національний фонд підтримки демократії NED



Національний фонд підтримки демократії NED



 Визначається грантовою комісією



 



Визначається грантовою комісією



 



Визначається грантовою комісією



Відмова



20



Безопасное общество-залог успеха страны



22.06.2018



Повысить осведомленность жителей Тростянецкой ОТГ о безопасности общества



Національний фонд підтримки демократії NED



Національний фонд підтримки демократії NED



702 660 грн





702 660 грн



Відмова



 



21



Електронне врядування – модель сучасної освіти (у новій редакції)



14.06.2018 р



Впровадження системи адміністрування «Електронний щоденник» у Тростянецькій спеціалізованій школі №2, що сприятиме покращенню умов ведення обліку успішності учнів, вдосконалить комунікації між учнями та вчителями, а також між батьками та учителями, постійно буде вводити в курс батьків про успішність їхніх дітей, домашні завдання та заплановані заходи.



Посольство США в Україні



Програма малих грантів громадської дипломатії – освіта і культура



 602 264 грн



-



 602 264 грн



Відмова



 



22



Безпечна громада – запорука сталого розвитку



14.06.2018 р.



Метою є покращення стану громадської безпеки за рахунок отримання додаткових можливостей у напряму її моніторингу через систему відеоспостереження та здійснення патрулювання місць масового скупчення людей на громадських засадах із координацією із поліцією



IREX та Посольство США в Україні



Конкурс на фінансування проектів, спрямованих на налагодження співпраці поліції та громади



206 629 грн





206 629 грн



Відмова



 





РАЗОМ



 



 



 



 



24 736 333



4 596 954



 



29 322 787



 



 






 

Відділ житлово-кумунального господарства,



 будівництва, благоустрою та енергетичного менеджменту



 



       Відділ житлово-кумунального господарства, будівництва, благоустрою та енергетичного менеджменту здійснює свою діяльність, згідно розроблених начальником відділу та затверджених міським головою планів роботи на рік, квартал, місяць.



Відділ організовує періодичне обстеження об’єктів житлово-комунального  господарства з метою встановлення їх технічного стану, веде їхній облік. В установленому порядку виконує приймання виконаних робіт по благоустрою території міста, капремонту об’єктів житлово-комунального господарства. Проводить моніторинг енергоефективності на об’єктах комунальної власності громади, житлового та нежитлового фонду. Сприяє розбудові системи енергетичного менеджменту у громаді, здійснює контроль за її функціонуванням. Організовує роботу у сфері транспорту. Забезпечує контроль за станом навколишнього природного середовища.



Одним із головних пріоритетів в роботі Тростянецької міської ради є покращення благоустрою міста, належне утримання житлово-комунального господарства.



Будівництво



 



         За  9 місяців 2018 року виконані роботи по поточному ремонту доріг, в результаті проведених робіт було укладено 611.9  тонн асфальтобетону на загальну суму 2316680,68 грн.  Загальна  площа покриття склала 5562 м2.



Роботи проведено по:



вул. Пам’яті  загальною площею 173 м2 на суму 79846 грн.; 



вул. Зарічна загальною площею 389 м2 на суму198741грн.;



вул. Енергетиків загальною площею 463 м2 на суму 189820 грн.;



вул. Скрябіна, Миру, Заводська, Кеніга, Б.Хмельницького, Нескучанська, Машинобудівна, загальною площею  672 м2   на суму 384754 грн.;



  -    вул. Братушки   загальною площею 184 м2  на суму 99847 грн.;



  -    вул. Набережна  загальною площею 278 м2  на суму 249572 грн.;



  -    площа 40 армії загальною площею 109 м2   на суму 59902,92 грн.;



  -    вул. Б.Хмельницького, Підлісна загальною площею 336 м2 на суму189923,53 грн.;



  -    вул. Гришина, Луніна  загальною площею 185м2   на суму  99808,68 грн.;



  -    вул. Благовіщенська, Вознесенська  загальною площею на суму 149980,44 грн.  площа  332 м2.



  -вул. Л. Татаренка, 3а   загальна площа 443 м2  на суму 142664.81грн.



  -стоянка стадіон загальна площа 287 м2 на суму 124.153грн;



  - Квадрат загальна площа487 м2  на суму 199597 грн;



  -вул. Трикутна  загальна площа 60 м2 на суму 35183 грн;



  -вул. Лісна загальна площа 21 м2 на суму  9767грн.



  - вул. Будівельна 6 загальна площа 87 м2 на суму 17346 грн;



  - благоустрій в’їздів до ЗДО «Калинка» загальна площа 128 м2 на суму 32733грн.



          По місту Тростянець була зроблена дорожня розмітка проїзної частини на загальну суму 69606 грн.,  встановлено 26 дорожніх знаки на загальну суму 52000 грн.



      Також були проведені роботи по грейдуванню доріг:



Вознесенський квартальний комітет: вул. Франка, вул. Чкалова, вул. Жовтнева, вул. Грушевського,вул. Зарічна на загальну суму 5859 грн.;



Шевченківський квартальний комітет: вул. Павлова, вул. Сосновий бір, вул. Глінки, вул. Гоголя, вул. Чернишевського, вул. Радомлянська, вул. Радіщева на загальну суму 4261,44 грн.;



Смородянський квартальний комітет: вул. Підлісна, вул. Лугова, вул. Смородянська, вул. Рупіно на загальну суму 5859,48 грн.



Станом на 01.10.2018 року прогрейдовано наступні вулиці міста: Радомлянська, Трикутна, Шкільна, Б.Хмельницького, Славгородська, Руднева, а також вулиці в селах: Лучка, Кам’янка, Зарічне; провулки: Пушкіна, Луніна, Руднева. Всього виконано робіт на суму 58 092 грн.



Проведено роботи по підсипці доріг щебнем -1025 м³.



 



За звітній період проведено роботи першої черги по ремонту тротуару по вул. Миру на загальну суму 229066 грн., площею 309м2.



Виконано розмітку пішохідних переходів по місту, по вул. Миру вимощено тротуарною плиткою пішохідні переходи на загальну суму 41000  грн.



         Активно проводились роботи по благоустрою прибудинкових територій  в будинках: 



вулиці: Шкільна, 9а; Благовіщенська, 52а, б, в; Б.Хмельницького,15 на загальну суму 65699,78 грн.;



вулиця Будівельна, 6 на загальну суму 17346грн.;



вулиця Л.Татаренка, 5а ,7а, 9а  на загальну суму 260000 грн.



В парку ім. П.І. Чайковського проведено роботи з облаштування майданчика тротуарною плиткою площею 35м2 на суму 16280 грн. 



Виконано роботи з упорядкування автомобільної стоянки біля ЗДО «Калинка» .



Встановлено дитяче обладнання  біля будинків по вулицям: Набережна, 10а, Радомлянська, 45, Б.Хмельницького, 24, а також в  селах: Лучка, Кам’янка, Зарічне.



В парку ім.П.І.Чайковського встановлено інклюзивний дитячий майданчик.



В КЗ ТМР «ДЮСШ» збудовано в футбольне поле розміром 22 х 42 м.



 



 Активно проводились роботи по капітальному ремонту житлового фонду, а саме:



ремонт покрівлі  по вулицям: Шевченко, 7; Машинобудівна, 15; Миру, 13 



на загальну суму 449256,49грн.;



ремонт відмостки по вулицям: Машинобудівна, 10; Машинобудівна, 15; вул. Л.Кеніга, 36; Енергетиків, 4 всього проведено робіт на загальну суму 75000 грн.



проводяться роботи по капітальному ремонту електричних мереж та каналізації.



 



За 9 місяців 2018 року проведено ремонт в приміщеннях  Тростянецької міської ради на загальну суму 247354 грн.



Проведено ремонтні роботи:



Кам’янська сільська бібліотека;



-   адміністративна будівля  КП  ТМР «Тростянецький ринок» (1 черга);



-   кімната для суддів та роздягальня на стадіоні ім. В.Куца;



     -   приміщення КП ТМР «Телерадіокомпанія Тростянець»;



     -   приміщення КУ ТМР «Тростянецька публічна бібліотека»;



     -   глядацька зала в клубному закладі  ТМР «Радомлянський клуб»;



     -   навіси для зберігання дров в клубному закладі  ТМР «Радомлянський клуб»;



     -   приміщення спортзалу в КЗ ТМР «ДЮСШ».



 



          Проведений ремонт в закладах загальної середньої освіти Тростянецької міської ради:



ремонт шкільної їдальні в Кам’янецькому закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів;



2 кабінети в Тростянецькій Філії №1  І-ІІ ступенів, закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 5 Тростянецької міської ради;



2 кабінети та коридор в Закладі загальної середньої освіти І- ІІІ ступенів № 2 Тростянецької міської ради;



3 кабінети в Закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 5 Тростянецької міської ради.



 



       За звітній період 2018 року здійснено:



     -  замінено 981 м аварійних дільниць водомережі;



     -  прочищено башту Рожновського та замінено глибинний насос на водозаборі в с. Зарічне;



     - замінено глибинний насос на водозаборі в с.Камянка;     



     - замінено глибинний насос на водозаборі по вул. Л.Татаренка;



     - замінено засувку в водопровідному колодязі по вул. Л.Кеніга;



     - придбано насосне обладнання для встановлення на водозаборах міста та каналізаційна насосна станція;     



     - проведено ремонт двох вуличних водозабірних колонок в с.Зарічне;



     - проведено ремонт самоплинного колектору;



     - замінено пожежний гідрант по вул.Миру;



      - встановлено два гумових люки та шість кришок люків на оглядові колодязі  водомережі.                                                                 



                                                                                          



Сфері надання послуг по вуличному освітленню



 



      Загалом по Тростянецькій міській ОТГ  за 9 місяців 2018 року   встановлено 120 ліхтарів та замінено 406 ламп,  з них:



по м.Тростянець  встановлено 74  ліхтаря;



по селам: Кам’янка - 28 ліхтарів; Кам’янецьке – 5 ліхтарів; Лучка - 8 ліхтарів, Зарічне - 5 ліхтарів.



Проводиться благоустрій  скверу  в с. Кам’янка де буде  встановлено декоративні вуличні ліхтарі.   



Енергоефективність



 



Одним з пріоритетних напрямків в роботі Тростянецької міської ради є підвищення енергоефективності в соціальній та бюджетній сферах життєдіяльності громади.



 Для залучення додаткових коштів на енергоефективні заходи в рамках написання «Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату» (вимога Європейської ініціативи «Угода мерів»), пораховано енергетичний баланс громади, складено кадастр викидів СО2 (вуглекислого газу) та розроблено перелік заходів спрямованих на зменшення споживання енергоресурсів на території нашої громади.



Велику увагу приділено питанню енергоспоживання КЗ «Тростянецька  ЦРЛ»:



- утеплено теплотраси - 160 метрів погонних на загальну суму 6 680 грн.;



- замінено 37 вікон на загальну суму 196 400 грн.;



- замінено лампи розжарення на енергоощадні  - 82 шт. на загальну суму 3 200 грн.;



- замінено 8 конфорок на плитах для приготування їжі на нові енергозберігаючі, що дасть економію 35 тис. грн. на рік.



У співпраці з міжнародною фінансовою організацією NEFСO у 2019 році заплановано розпочати комплексну термомодернізацію будівлі стаціонару КЗ «Тростянецька ЦРЛ».



Загальна вартість проекту складатиме – 15 509 000 грн., а саме:



-  кошти міжнародної фінансової організації NEFСO – 12 974 000 грн.;



-  співфінансування громади – 2 535 000 грн.



Для реалізації цього проекту вже зроблено технічне обстеження огороджуючих та несучих конструкцій будівлі, проведено енергоаудит будівлі, складено бізнес-план та подано його на розгляд та затвердження інвестиційного комітету міжнародної фінансової організації NEFСO.



 



Перелік впроваджених енергоефективних заходів за 9 місяців 2018 року:



Заміна вікон:



- в приміщенні КУ ТМР «Тростянецька публічна бібліотека» замінено – 10 шт.;



- у спортивному залі Закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 2 Тростянецької міської ради замінено – 6 шт.;



- по Закладам загальної середньої освіти Тростянецької міської ради замінено – 24 шт.



Замінено лампи розжарення на енергоощадні: 213 шт. на загальну суму 17 200 тис. грн.



В Закладах дошкільної освіти міста замінено 36 конфорок в плитах для приготування їжі на нові енергозберігаючі, що дасть економію бюджетних коштів понад 115 тис. грн. на рік.



На основі аналізу стану енергоспоживання закладів освіти, культури та соціальної сфери нашої громади, ініційовано впровадження ряду енергоефективних проектів, а саме:



- «Реконструкція котельні по вул. Гагаріна, 145 в с. Кам’янка Тростянецького району Сумської області»;



            - «Капітальний ремонт (термомодернізація)  Тростянецької міської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5».       



       Шляхом залучення інвестицій від енергосервісних компаній планується перевести з газового опалення на опалення відновлюваними джерелами енергії наступні заклади:



спортзал «Локомотив»;



Тростянецьку Філію № 4 І- ІІ ступенів,  закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 3 Тростянецької міської ради;



Комунальний  заклад дошкільної освіти (дитячий садок) «Білочка»



Тростянецької міської ради;



амбулаторію загальної практики сімейної медицини №1.



 



Благоустрій міста, озеленення,



охорона навколишнього природного середовища



 



Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання природних ресурсів, забезпечення екологічної безпеки життєдіяльності населення – невід’ємна частина економічного та соціального розвитку ОТГ. З цією метою в ОТГ постійно проводиться робота, спрямована на збереження та відновлення паркових зон, скверів, квітників та алей, охорону річок та ставків, захист від негативного впливу, зумовленого забрудненням навколишнього середовища, раціональне використання природних ресурсів. Згідно ст.19 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» та з метою поліпшення екологічної ситуації за 9 місяців 2018 року ДП «Екосервіс» КП ТМР «Тростянецькомунсервіс» уклало:



34 договори з бюджетними установами;



197 договорів з підприємствами та організаціями;



на захоронення ТПВ – 58 договорів.



Всього користуються послугами по збиранню та захороненню ТПВ - 289 установ. Згідно рішення № 262 від 16.10.2008 року «Про затвердження «Правил благоустрою території, забезпечення чистоти і порядку, тиші в громадських місцях м. Тростянець» в новій редакції» було укладено договори на вивезення твердих побутових відходів з приватного сектора міста. На даний час кількість охоплених централізованим вивезенням побутових відходів вулиць та провулків міста становить 171 договір.



Заключено  з населенням 6082 договора на 12805 чоловік.  В с. Лучка підписано 31 договір з приватними домогосподарствами на вивіз ТПВ, в с. Зарічне підписано 20 договір з приватними домогосподарствами на вивіз ТПВ. Силами підприємств: ДП «Екосервіс», ДП «Добробут» КП ТМР «Тростянецькомунсервіс», КП «Тростянецьке ЖЕУ» та КП «Міська ритуальна служба» проводяться роботи по санітарному очищенню міста, вивезенню сміття з цвинтарів, знешкодження несанкціонованих сміттєзвалищ та інше. Ліквідовано 13 сміттєзвалищ, вивезено 181 м³ сміття. Загалом, за 9 місяців 2018 року кількість вивезених та утилізованих твердих побутових відходів становить близько 23,2 тис. м3.



Станом на 01.10.2018 року обслуговується  12805 споживачів з надання послуг по вивезенню ТПВ. З метою покращення санітарного стану, збереження безпеки людей, будівель, ліній електромереж та транспорту проведено видалення 114 дерев. Для проведення земельних робіт по спорудженню газопроводів, водопроводів та телефонізації, громадянам та організаціям надано 30 дозволів на порушення об’єктів благоустрою. Розглянуто та вирішено 6 звернення громадян з питань санітарного стану міста. Надано відповідь на 44 листи про надання інформації підприємствам, установам та організаціям. За ініціативи Тростянецької міської ради проведено 8 толок: в  парку ім. П.І.Чайковського, в сквері с. Лучка, в урочищі «Нескучне», біля озера «Червоне» та в лісосмузі виселку «Веселе».



 



Транспорт та зв’язок



 



Автомобільний пасажирський транспорт – важлива складова частина виробничої інфраструктури м. Тростянець та громади в цілому, яка забезпечує життєдіяльність всієї території у виробничій і невиробничій сферах. Ефективне функціонування автомобільного транспорту є необхідною умовою розвитку економіки, покращення умов рівня життя та соціального добробуту громади.



Головними завданнями міської ради у галузі транспорту – є створення сприятливих умов діяльності на ринку пасажирських автоперевезень, сприяння ефективній діяльності автомобільного транспорту, покращення якості надання послуг з перевезення пасажирів.



Перелік впроваджених заходів за 9 місяців 2018 року



Транспорт (маршрути)



         Велику увагу приділено питанню транспортного сполучення віддалених населених пунктів з містом Тростянець:



проведено тендерну закупівлю 2-х автобусів;



розроблено та затверджено умови проведення конкурсу з  перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування по Тростянецькій ОТГ;



розроблено та затверджено два автобусних маршрути загального користування № 11 та № 12 по Тростянецькій міській ОТГ;



проведено 2 конкурси на право перевезення пасажирів автобусним маршрутом загального користування по Тростянецькій міській ОТГ;



проведено  тендерну закупівлю по придбанню комфортабельного транспортного засобу для перевезень на далекі відстані груп дітей, спортивних команд, офіційних делегацій, учасників змагань тощо;



сесійним рішенням надано дозвіл на укладання фінансового лізингу для придбання трактора з комплектуючими ДП «Екосервіс» КП ТМР «Тростянецькомунсервіс».



Автобусні зупинки та дорожні знаки



         Проводиться  встановлення автобусних зупинок та дорожніх знаків по Тростянецькій ОТГ:



по м. Тростянець встановлено 24 дорожних знаки та 2 інформаційні таблички. Розпочато встановлення  автобусних зупинок по вул. Пам’яті та Набережній. Проведено заміну автобусної зупинки по вул. Благовіщенська (в районі будинку 53);



в с. Зарічне встановлена автобусна зупинка по вул. Вєдяєва;



в с. Лучка встановлений дорожній знак (покажчик напрямку до населеного пункту Лучка);



встановлено автобусну зупинку по вул. Лугова;



розпочато встановлення автобусної зупинки біля сільського клубу;



по с. Кам’янка встановлено дорожні знаки (початок та кінець населеного пункту Кам’янка);



розпочато встановлення автобусних зупинок;



по с. Кам’янецьке встановлено дорожні знаки (початок та кінець населеного пункту Кам’янецьке);



розпочато встановлення автобусних зупинок.



 



«Картка мешканця Тростянецької міської ОТГ»



         Одним з важливих та приорітетних заходів в 2018 році в галузі транспорту було запровадження електронної картки  «Картка мешканця Тростянецької міської ОТГ», що здійснюють обрахунок персоніфікованих даних щодо кількості перевезень окремих категорій громадян.



Мета запровадження цього заходу полягала в отриманні достовірних даних по кількості перевезених пільгових категорій громадян та оптимізації використання бюджетних коштів.



         Станом на 01.10.2018 року виконано наступні роботи:



розроблено та затверджено Положення  електронної картки «Картка мешканця Тростянецької міської ОТГ»;



затверджено перелік категорій громадян, котрі мають право безоплатного проїзду та яким передбачено виготовлення електронної картки  «Картка мешканця Тростянецької міської ОТГ»;



запроваджено з 01.09.2018 року процедуру здійснення компенсаційних виплат  перевізникам за пільговий проїзд окремих категорій громадян, згідно даних персоніфікованого обліку;



придбано та встановлено в автобусах КП ТМР «Тростянецькомунсервіс» GPS-трекери які забезпечують контроль за маршрутами та отримання даних про прибуття автобусу на зупинку;



придбано та встановлено 5 одиниць спеціалізованого обладнання (терміналів-валідаторів), що здійснюють обрахунок персоніфікованих даних щодо кількості перевезень окремих категорій громадян за допомогою електронної картки  «Картка мешканця Тростянецької міської ОТГ». Термінали встановлені в «Соціальних автобусах» - 4 одиниці та 1 одиниця на залізничній станції «Смородино»;



проводиться робота по прийманню заяв-анкет для отримання мешканцями громади електронної картки  «Картка мешканця Тростянецької міської ОТГ» та проводиться її видача.



         Станом на 01.10.2018 року оголошено конкурс по визначенню перевізника автобусних маршрутів загального користування № 2, 3 та 8 по Тростянецькій міській ОТГ.



 



 



 



 



Відділ комунальної власності і земельних відносин



 



        Одним з головних питань роботи відділу є впорядкування земельних відносин в місті та громаді.



За 9 місяців 2018 року було підготовлено на розгляд сесії міської ради 451 проект рішень.



          Видано громадянам міста 102 довідки до нотаріальної контори про форму власності земельних ділянок.                                                                                                                                                                                                                                                                                                  



       За звітний період було розглянуто 498 звернень юридичних та фізичних осіб на які було надано відповідь. Землевпорядником апарату міської ради щоденно надавалися громадянам міста консультації стосовно земельних питань.



         Відділ постійно працює над розробкою землевпорядної документації по місту для покращення інвестиційного клімату та надходжень інвестицій.



         Розроблено топографо – геодезичні роботи по створенню топографічних планів масштабу 1:2000 с. Кам`янецьке, с. Кам`янка, с. Зарічне та с. Лучка.



         ДП «Ринок Європейський» КП «Тростянецький ринок» передано у постійне користування 7 земельних ділянок, що в свою чергу вирішує питання встановлення малих архітектурних форм по місту.



         Відділом була проведена робота по контролю за формуванням і подальшою передачею в комунальну власність земель державної форми власності сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів загальною площею до 1000 га.



Спеціалістом з комунальної власності підготовлено та укладено 3 договори та 12 додаткових угод до діючих договорів оренди нерухомого майна. З метою вдосконалення механізму передачі в оренду комунального майна Тростянецької міської ОТГ та приведенню в актуальний стан орендних ставок, розроблено регуляторний акт – «Про затвердження нормативних документів щодо оренди майна комунальної власності Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади», який затверджено рішенням сесії міської ради від 26.06.2018 року. Сформовано перелік діючих договорів оренди нерухомого комунального майна, укладених міською радою та комунальними підприємствами та закладами. Надавалась методична допомога з питань оренди нерухомого майна, що належить до комунальної власності Тростянецької міської ОТГ.



З метою забезпечення належного обліку об’єктів нерухомого майна, сформовано перелік об’єктів нерухомого майна комунальної власності Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади, який затверджено рішенням Тростянецької міської ради № 660 від 09.08.2018 року.



Протягом звітного періоду проводилась робота по обстеженню та виявленню, обстеженню домогосподарств, що утримуються безгосподарно на території Тростянецької міської ОТГ та можуть бути визнані безгоспними або відумерлою спадщиною.  За результатами проведеної роботи 7 об’єктів нерухомого майна внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно як безхазяйне, а саме: житловий будинок по вул. Лісна, 33; квартира по вул. Вєдяєва, 37 кв. 1 в селі Зарічне та житловий будинок по вул. Центральна, 2а; складська споруда по вул. Центральна, 14; насосна станція з водонапірною баштою Рожновського по вул. Центральна, 11а; споруда – башта по                   вул. Центральна, 13 в селі Лучка; нежитловий будинок по вул. Центральна, 116б в селі Кам’янка. По 15 домогосподарствах отримані відомості передано до відділу правового забезпечення міської ради для подання заяви до суду про визнання спадщини відумерлою.



 



Відділ



«Інспекція з благоустрою



м. Тростянець Сумської області»



 



             За  звітний період відділом «Інспекція з благоустрою м. Тростянець Сумської області» проведена робота:



-         складено  попереджень (приписів) – 249;



-         складено протоколів (по ст.152,153)  -   18;



-         відпрацьовано та надано відповіді на  скарги громадян – 15.



          Здійснювалися спільні  рейди з ДП “Екосервіс” КП Тростянецької міської ради “Тростянецькомунсервіс” щодо заключення договорів на вивіз побутових відходів з приватних  домогосподарств, фізичних осіб- підприємців.



           За 9 місяців 2018 року  заключено 434 договори, проведено профілактичні бесіди та вручено попередження 523 мешканцям громади. Також заключено 27 договорів з фізичними особами- підприємцями.



           Проводилися рейди - обстеженню вулиць міста щодо дотримання власниками приватних садиб елементарних вимог благоустрою. В результаті проведення рейдів було виявлено цілий ряд недоліків в цьому питанні. Особлива увага  приділяється  порядку на прибудинкових територіях, а саме:  недопущення складування на них будівельних матеріалів, накопичування сміття, прочищання ливньових канав, покосу трави, недопущення спалювання опалого листя, тощо.



           Проводилися рейди по стихійним сміттєзвалищам, ярам та лісосмугам,  де було затримано два правопорушника, які притягнуті до адміністративної відповідальності.



           Налагоджена співпраця з головами вуличних комітетів з виконання та дотримання Правил благоустрою території (вулиць, провулків, прибудинкових територій багатоповерхових будинків). Постійно проводиться  роз’яснювальна робота серед населення, суб’єктів підприємницької діяльності, підприємств, установ, організацій.



           Здійснюється формування  реєстру  закріплених меж територій міста за підприємствами, підприємцями, установами, організаціями, незалежно від їх форм власності.





Кам ’янський



старостинський округ



 



      До складу Кам’янського старостинського округу входять два населених пункти: Кам’янка, Кам’янецьке. Загальна кількість зареєстрованого населення станом на 01.10.2018 року становить 871 чоловік.



На території старостинського округу працює Тростянецький  бібліотечний філіал, Кам’янський сільський будинок культури, де працюють 3 працівники, Кам’янська пожежна команда, Кам’янська амбулаторія загальної практики сімейної медицини, Кам’янецький ФП, Кам’янський заклад загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів Тростянецької міської ради, наповнюваність якої протягом року становила 86  учнів. У Кам’янському закладі дошкільної освіти «Дубравушка» Тростянецької міської ради працює 10 осіб, відвідує заклад 18 дітей. У дитсадку та в школі налагоджено повноцінне харчування та забезпечено всі необхідні потреби для роботи установи. Систематично проводиться підвезення дітей до Кам’янського закладу загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів Тростянецької міської ради та Кам’янського закладу дошкільної освіти «Дубравушка» Тростянецької міської ради.



Протягом 9 місяців  на прийомі у в.о. старости побувало 93 особи із питаннями різного характеру з сіл Кам’янка та Кам’янецьке. Розглянуто 19 письмових звернень громадян. Переважна більшість звернень стосується соціального захисту населення, зокрема, призначення або продовження субсидії на оплату комунальних послуг та соціальні допомоги малозабезпеченим сім‘ям та по земельних питаннях, отримання матеріальної допомоги на лікування.



      За звітний період проведено наступну роботу:



      В.о. старости Кам’янського старостинського округу вчинено 369 нотаріальні дії в межах своєї компетенції:



- посвідчення копій документів – 123;



- заява на прийняття спадщини – 5;



- заява на про відмову від спадщини – 1;



- складено та посвідчено  заповітів - 31;



- заява на реєстрацію довіреностей -37;



- заява на реєстрацію заповіту – 31;



- видано довіреностей – 141.



Видано 678 довідки різного виду за вимогою:



для оформлення субсидій – 241;



довідки про склад сім’ї – 393;



довідка в управління соціального захисту – 44.



Надано 5 матеріальних допомог мешканцям округу.



      Пожежною командою Камянського старостинського округу ліквідовано 4 загоряння сухостійної трави.



     За кошти міського бюджету, через систему «Прозоро» було придбано новий автобус  «Рута» та передано на баланс КП «ТКС» Тростянецької міської ради  для здійснення пасажирських перевезень мешканців Кам’янського старостинського округу в межах території Тростянецької ОТГ. Вартість  автобусу – 846,0 тисяч гривень. Автобус курсує за маршрутом № 12 «Тростянець – Кам’янка – Кам’янецьке». Прямування автобусу складено таким чином, щоб забезпечити підвезення пасажирів до КЗ «Тростянецька ЦРЛ», до шкіл, де навчаються діти з сільської місцевості та будь – якого закладу соціальної сфери Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади.



Впродовж 9 місяців 2018 року проведено:



середній поточний ремонт автомобільної дороги Люджа-Кам’янка та   Кам’янка-Кам’янецьке на загальну суму 10 млн грн.;



очищення доріг від снігу по селам: Кам’янка, Кам’янецьке - 12479,04 грн.;



грейдування доріг  - 16 917,56 грн.;



встановлено дорожні знаки «Кам’янка»; «Кам’янецьке»  – 5149,11 грн.;



впорядкування меморіалу та пам’ятнику невідомому солдату – 13444,59 грн.;



проведено благоустрій парку відпочинку – 76682,66 грн.;



поточний ремонт та чищення шахтних колодязів (6 колодязів) – 40075,04 грн.;



роботи по утриманню вуличного освітлення та зовнішньої мережі – 98171,95 грн.;



встановлення дитячих та спортивних майданчиків – 142687,67 грн.;



проведено ремонт приміщення бібліотечної філії – 100000,00 грн.;



спил аварійних дерев на території  Кам’янського старостинського округу – 16781,18 грн.;



вирубка кущів, косіння трави – 7755,54 грн.;



підсипка доріг щебенем, ямковий ремонт дороги – 69600,00 грн.



      Камянським сільським будинком культури проведені заходи: «Весняний заспів», «8 Березня», «32 річниця аварії на ЧАЄС», «День Перемоги», «День села Камянки», «Випускний вечір», «День Незалежності», «День села Камянецьке».



      Кам’янським квартальним комітетом спільно з працівниками закладу загальної середньої освіти, закладу дошкільної освіти, старостинського округу, амбулаторії, ФП, працівників комунальних підприємств проведено толоки по впрорядкуванню:  сільських кладовищах, ліквідовано 1 стихійне сміттєзвалище.





Зарічненський



старостинський округ



 



     За 9 місяців  2018 року на особистому прийомі громадян побувало 25 осіб з сіл Зарічне та Лучка. До старостинського округу надійшло 33 звернення в усній формі. Всі  звернення, що надійшли до старостинського округу  не залишилися без уваги, були розглянуті в установлені законом строки та надані заявникам вичерпні відповіді або роз’яснення.



За 9 місяців 2018 року  вчинено 53 нотаріальних дії, з них видано:   7 -довіреностей  щодо переоформлення спадщини; 2- довіреність на представлення інтересів в суді; 5- довіреностей для виготовлення документації; 5- заяв про реєстрацію довіреностей в Єдиному реєстрі довіреностей, посвідчених у нотаріальному порядку; складено та посвідчено 3 заповіти, а також відправлено – 3 заяви в Сумську філію ДП «Національні інформаційні системи» на отримання витягу про реєстрацію в Спадковому реєстрі, 8 - завірено справжність підпису, 20 – інші довіреності.



В Зарічненському старостинському окрузі функціонує сільський клуб в с. Лучка в приміщенні якого відкрито філіал КЗ «Тростянецька публічна бібліотека» Тростянецької міської ради. Також в приміщенні сільського клубу кожного тижня працівники Палацу дітей та юнацтва проводять виїзні дні, таким чином мешканці старостинського округу мають можливість відвідувати різні гуртки за вподобаннями. Працівниками клубного закладу проводяться тематичні вечори приурочені до різноманітних свят.



В квітні місяці 2018 року силами працівників Зарічненського старостинського округу було проведено толоку на кладовищі, біля пам’ятника загиблим воїнам 1941 – 1945 р. в селі Зарічне та біля обеліску в селі Лучка.



В травні місяці традиційно проводився масовий захід присвячений дню Перемоги у Другій світовій війні, на який запрошувалися учасники війни, учасники АТО. Для запрошених був проведений урочистий мітинг по закінченню якого учасники війни отримали подарункові набори від міської ради та ПП «Зарічанське».



В липні 2018 року  в с. Зарічне  проводився пленер фотохудожників  України. Цей захід показав красу краєвидів села Зарічного: скіфські кургани, городище, природу нашого краю. Проведення таких заходів відкриває можливість для нових туристичних маршрутів на території с. Зарічне.



В серпні місяці 2018 року в селі Лучка було проведено День села. У підготовці  свята брали участь працівники Зарічненського старостинського округу та відділ культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької міської ради. Для мешканців Зарічного та Лучки було проведено святковий концерт, за участю колективів художньої самодіяльності клубних закладів Тростянецької міської ради.  Проводились конкурси на краще подвір′я 2018  року, змагання з настольних ігор, розважальна програма для дітей від ПД та Ю, частували гостей смачною кашею.



В серпні місяці 2018 року в селі Лучка силами місцевих мешканців було проведено толоку. Впродовж двох днів облаштовували місце для відпочинку біля ставу (викошували траву, вирубували кущі, збирали сміття). Проведено планування дитячої площадки, підсипано піском.



Впродовж 9 місяців  2018 року всього видано довідок –223, а саме:



для оформлення субсидій -  78 довідок;



про склад сім’ї за місцем вимоги – 14 довідок;



до нотаріуса для оформлення спадщини – 16 довідок;



за місцем вимоги – 115 довідок.



Забезпечено пасажирським перевезенням мешканців Зарічненського старостинського округу в межах території Тростянецької ОТГ. з липня місяця проточного  автобус курсує за маршрутом № 11 «Тростянець – Лучка – Зарічне».



За сприянням ДП «Екосервіс» КП «Тростянецькомунсервіс» Тростянецької міської ради організовано вивіз сміття з території села Лучка та села Зарічне. Вивіз сміття здійснюється 2 рази на місяць.



Впродовж 9 місяців 2018 року проведено:



очищення доріг старостинського округу від снігу – 9498,80 грн.;



грейдування доріг на суму 9784,59 грн.;



роботи по утриманню вуличного освітлення та зовнішньої мережі в селах Зарічненського старостинського округу: с. Зарічне, с. Лучка. На загальну суму 52138,51 грн.;



-   спил аварійних дерев та зрізування кущів, косіння трави на території  Зарічненського старостинського округу (в с. Зарічне та с. Лучка)  на загальну суму 22946,74 грн.;



-    поточний ремонт та чищення шахтних колодязів (в селі Зарічне – 3 шт.;  в селі Лучка -  2 шт.), витрачено на ці роботи 11479,50 грн.;



     -     поточні ремонтні роботи (фарбування, бетонування, облицювання кафелем та інші роботи)  обеліска в селі Лучка та пам’ятника загиблим воїнам 1941-1945 року в селі Зарічне  - 15521,49 грн.;



     -    благоустрій кладовища в селі Зарічне – 2201,82 грн.;



     -    встановлення та благоустрій  дитячих та спортивних майданчиків в селі Лучка та в селі Зарічне, всього витрачено  коштів в сумі 62710,89  грн.;



     -   благоустрій місць відпочинку (підготовка місця для дитячого майданчика) – 903,06 грн.;



     - в с. Лучка на встановлення східців з перилами з вулиці Лісної до вулиці Дачної (через став) витрачено коштів в сумі 11613,42 грн.



 



 Комунальна установа



Тростянецької міської ради



«Тростянецький трудовий архів»



 



Згідно штатного розпису комунальна установа Тростянецької міської ради «Тростянецький трудовий архів» складається з двох осіб:



1) директор;



2) провідний бухгалтер, провідний архівіст.



Відповідно до функцій та обов’язків, визначених Статутом комунальної установи Тростянецької міської ради «Тростянецький трудовий архів» у звітному періоді працівниками установи велася робота з укомплектування, зберігання, обліку та використання архівних документів.



Станом на 01 жовтня 2018 року на зберіганні в комунальній установі Тростянецької міської ради «Тростянецький трудовий архів» знаходиться 111 фондів ліквідованих підприємств, установ, організацій, які налічують 10421 справ.                                                                                                   



У звітному періоді працівниками установи здійснювалась робота по виконанню соціально-правових запитів юридичних та фізичних осіб. За 9 місяців 2018 року розглянуто 620 звернень, які стосувалися документів із кадрових питань (особового складу) ліквідованих юридичних осіб. За зазначеними документами видано:



- архівні довідки про підтвердження трудового стажу;



- архівні довідки про заробітну плату;



- довідки про перейменування та реорганізацію підприємств;



- архівні копії;



- архівні витяги.



Надання архівних довідок, копій або витягів на запити фізичних та юридичних осіб соціально-правового характеру, здійснюється архівною установою безоплатно.



Також, надавалися методичні рекомендації ліквідаційним комісіям та ліквідаторам з питань упорядкування документів, складання описів справ з кадрових питань (особового складу) для подальшої їх передачі до комунальної установи Тростянецької міської ради «Тростянецький трудовий архів».



За звітний період Управлінням Пенсійного фонду України в Тростянецькому районі проведено 8 перевірок достовірності даних, виданих заявникам, архівних довідок.



         На підставі рішення 10 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради від 26.06.2018 року №538 «Про погодження передачі архівних документів КУ ТМР «Тростянецький трудовий архів», у вересні 2018 року було здійснено передачу 2695 справ архівних документів до Боромлянської сільської ради.



У лютому прийнято участь у засіданні колегії  Державного архіву Сумської області.



Працівниками архівної установи забезпечується належний облік, упорядкування, зберігання, переміщення документів в архівосховищах. Постійно проводиться знепилення поверхні картонажу та ведеться контроль за температурним режимом та вологості повітря в архівосховищах.  



 



Комунальне підприємство



«Тростянецьке ЖЕУ»



 



КП «ТЖЕУ» виконує роботи по утриманню, поточному  ремонту житлового фонду з вересня 2015 року виконує роботи по опаленню бюджетних установ міста.



На балансі комунального підприємства «Тростянецьке житлово-експлуатаційне управління» станом на 01.07.2018 року знаходиться 221 будинок, балансовою вартістю 163545932 грн., із них 96 будинків (4 групи капітальності) розірвали договір на обслуговування, 125 будинків є абонентами підприємства, які налічують 2132 квартири загальною площею 96,4 тис. м2.



Із них:



- 56 будинків 1-2 групи капітальності, площею  79,1 тис. м2;



- 32 будинки 3-ї групи капітальності площею  8,7 тис м2;



- 37 будинків 4-ї групи капітальності площею 8,6 тис м2.



Обладнано водопроводом 2117 квартир, системою каналізації - 1803 квартири. Всі квартири переведені на індивідуальну систему опалення. Загальна довжина водопроводів складає 18,1 км, із них замінено на пластикові 7,1352 км. Система каналізації - 17,3 км, із них замінено на пластикові 1,319 км. Загальна площа м’яких покрівель складає 20,3 тис.м2, капітально відремонтовано 17,1 тис.м2, площа шиферних покрівель 25,2 тис. м2, замінено шиферних покрівель 10,66тис.м2.



В житловому фонді, що перебуває в комунальній власності міста, проживає близько 7 тис. чоловік.



За  9 місяців 2018 року КП «ТЖЕУ» разом із дочірніми підприємствами одержано 8040,5 тис. грн. надходжень (квартирна плата, теплопостачання, орендна плата, капітальний ремонт та інше). 



Витрати склали  8173,2 тис. грн.



За сукупним показником разом із дочірніми підприємствами одержано 132,7 тис. грн. збитку. Збиток виник  за рахунок  проведення  ряду  робіт з підготовки підприємства до опалювального сезону.



Комунальне підприємство «Тростянецьке житлово-експлуатаційне управління» має в своєму складі такі дочірні підприємства: ДП «Комунжитло», ДП «Елегія», ДП «Будинкоуправління» та ДП «Ремсервіс».



ДП «Комунжитло» виконує поточне утримання та поточний  ремонт гуртожитку по вул. Заводська, 1. ДП «Елегія» виконує роботи по утриманню кімнат поліпшеного проживання за адресою вул. Заводська, 1.



ДП «Будинкоуправління» та ДП «Ремсервіс» виконують роботи по капітальному ремонту житлового фонду, ремонту дитячих садків, благоустрою міста, а також заявки населення нових інженерних мереж в квартирах.



 



Структура підприємства



 






 



КП «ТЖЕУ»






«Будинкоуправління»,«Ремсервіс»



 



 



 








ДП «Комунжитло»






ДП«Елегія»



 



 






Капітальний



ремонт  будівель благоустрій



міста та інші рем. роботи.






Утримання кімнат поліпшеного проживання



вул. Заводська 1






Обслуговування та поточний ремонт гуртожитку



вул. Заводська 1








Обслуговування та поточний ремонт житлового фонду







Динаміка зміни кількісного складу по КП «ТЖЕУ»



 








































 



2014 р.



2015 р.



2016 р.



2017 р.



2018 р.



Середньооблікова чисельність, чоловік



56



58



58



63



56



Із них: по утриманню будинків



30



30



30



30



23



Із них: по теплопостачанню



26



28



28



33



33





 



       Кількість працюючих на підприємстві 56 чоловік, з них по теплопостачанню працює сезонно 33 чоловіка. Середня заробітна плата складає 5185,0 грн. Заборгованість по заробітній платі відсутня.



 Згідно рішень сесії Тростянецької міської ради №289 від 04.08.2014 року та №268 від 14.07.2016 року було передано на баланс КП «ТЖЕУ»    котельні за адресами: вул. Л.Татаренка,1б, Комарова, 25, Шевченка, 11, по

вул. Благовіщенська 3, котельню  по вул. Відродження України, 5,  котельню  по вул. Л. Татаренка 5а, вул. Благовіщенська 13.



За  опалювальний період  2017-2018 рр.  реалізовано  3387 Гкал теплової енергії, отримано доходу  на суму 5494,08 тисяч гривень, чистий прибуток  склав  297,3 тисячі  гривень, з них:



за січень - квітень 2018 року котельнями підприємства реалізовано 2122,7 Гкал теплової енергії, отримано доходу на суму 3442,8 тис. грн., прибуток склав 72,9 тис. грн.



Станом на 1 жовтня 2018 року  підприємством вжиті заходи з підготовки до опалювального періоду 2018-2019 рр., а саме:



- з травня 2018 року проводиться  завезення  дров  по котельнях, станом на 01.10.2018 р. завезено дров 1136,4 м3, що складає 28,34%  від потреби дров на опалювальний сезон (потреба на сезон дров 4009,8 м3),



станом на 01.10.2017 р.  було завезено 1638,2м3 дров,  що на 501,8 м3 менше ніж за відповідний період минулого року за рахунок   низького рівня реалізації Гкал  (теплі погодні умови). Завчасна заготовка дров  дасть можливість використовувати сухі дрова для вироблення Гкал та надання  якісних послуг з теплопостачання;



- проведено ТО котельного обладнання;



- перевірено тиск теплової мережі;



- проведено навчання робітників та ІТР;



- проведено державну повірку лічильників газу, манометрів, сигналізаторів  загазованості та іншого обладнання;



- проведено  пуско - налагоджувальні роботи.



 



Інформація щодо заготівлі та плану використання дров на



опалювальний період 2018-2019 роки



 





































Адреса



План використання дров



2018 – 2019 р.р.



Завезено дров станом на 01.10.2018 р.



вул. Л. Татаренка, 1б



1369,8 м³



335,4 м³



вул. Комарова, 25



908 м³



239 м³



вул. Шевченка, 11в



582 м³



10 м³



вул. Відродження, 5



1150 м³



552 м³



Всього:



4009,8 м³



1136,4 м³




 



Залишок дров на зберіганні клубів та відділу освіти Тростянецької міської ради:



«Цукрозаводський клуб» – 98,4 м³.



 



Виробничі показники по КП «ТЖЕУ» за 9 місяців 2015-2018 років



 
































































План 2015 р.                                      тис. грн.



Факт



2015 р.



тис. грн.



План 2016 р.                                      тис. грн.



Факт



2016р.



тис. грн.



План 2017 р.                                      тис. грн.



Факт



2017р.



тис. грн.



План 2018 р.                                      тис. грн.



Факт



2018р.



тис. грн.



Доходи



2375,6



1701,3



2800,0



2605,3



5778,7



5660,2



6143,0



6142,1



Витрати



2233,1



1937,0



2470,9



2296,4



5100,8



5373,40



5858,0



6332,8



Прибуток



142,5





329,1



308,9



677,9



286,8



285,0





Збиток



-



235,7



-



-



-



-



-



-190,7




 



     



За  9 місяців 2018 року  КП «ТЖЕУ»  отримало  збиток   190,7 тис. грн.,



а саме  по підрозділам:



квартирна плата  отримано прибутку  68,9 тис. грн., опалення збиток  - 259,6 тис. грн.



     Збиток  259,6 тис. гривень станом на 01.10.2018 р. по опаленню виник  за рахунок  проведення робіт по підготовці підприємства до опалювального сезону а саме:



ремонтні роботи  по котельням  75,4 тис. грн. (в т.ч. будівництво  навісу для дров на котельні вул. Шевченко 11в – 42,8 тис. грн.);



заробітна  плата  та податки  за травень-вересень 2018 р.  робітників,   які  були задіяні на складуванні дров по котельням -241,0 тис. гривень;



повірка  обладнання  - 13,2 тис. грн.;



навчання  працівників – 2,9 тис. грн.



     Загальна дебіторська заборгованість по підприємству КП «ТЖЕУ» станом на 01.10.2018 року склала 615,2 тис. грн., у тому числі заборгованість населення по сплаті квартирної плати 517,4 тис. грн., пільги та субсидії – 51,4 тис. грн., по опаленню населення 46,5 тис. грн.



    Загальна дебіторська заборгованість по підприємству КП «ТЖЕУ» станом на 01.10.2017 року складала 379,6 тис. грн., у тому числі заборгованість населення по сплаті квартирної плати – 282,6 тис. грн., пільги та субсидії – 121,3 тис. грн., надання послуг по опаленню населення - 2,9 тис. грн,  інші – 103,3 тис. грн.



          З наведеного порівняння видно, що дебіторська заборгованість станом на 01.10.2018 року на 235,6 тис. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.



          Кредиторська заборгованість  по КП «ТЖЕУ» станом  на 01.10.2018 року складає 440,4 тис. грн., в т.ч. за дрова 355,2 тис грн. Станом  на 01.10.2017 року складала 310,0 тис. грн., що на 130,4 тис. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року за рахунок закупівлі дров для котелень.



    



  Дії в напрямку зменшення заборгованості населення за спожиті послуги.



  Підприємством систематично проводиться робота з боржниками, а саме:



- рознесено 700  попереджень боржникам;



- проведено особисті роз’яснення з 65 абонентами;



- укладено 6 угод щодо погашення заборгованості;



- проведено 1 зібрання з мешканцями будинків, які є абонентами  підприємства;



- оплачено до  судових засідань 37000 гривень;



- розміщено  на під’їздах інформації про стан заборгованості будинку та попередження про можливі  наслідки.



 



Показники оплати населенням квартирної плати



 


























































































































































































Місяць



2016 р.



2017 р.



2018 р.



Нарахов.





Перерах.





%



опл.



Нарахов.





Перерах.





%



опл.



Нарахов.





Перерах.





%



опл.



Січень



194082



144203



74



198846



213398



107



290496



285254



99



Лютий



193539



202468



105



281310



197530



70



290804



282010



97



Березень



194028



179095



93



285854



376649



132



291177



283668



97



Квітень



193459



188258



98



289745



251422



87



332946



264119



80



Травень



193585



129071



67



289385



123510



43



336187



179284



54



Червень



195791



185992



95



280595



208367



74



335845



274889



82



Липень



194773



216123



111



289143



402528



140



337960



363801



108



Серпень



197276



183602



93



288242



279244



97



335353



322908



97



Вересень



196628



192061



98



287946



38633



132



336765



334965



99



Жовтень



198370



205395



103



289160



305634



105,6









Листопад



197033



224361



114



289385



305935



105,7



-



-



-



Грудень



198033



230741



117



289385



305634



105,6



-



-



-



Всього:



1753161



1620873



97



3358996



3008484



99,9



2887533



2590898



90





 



Виконання робіт по поточному ремонту житлового фонду за  9 місяців 2018 року



          Забезпечено безперебійне надання послуг по утриманню внутрішньо – будинкових систем водопостачання, електропостачання, водовідведення.



         Підприємство основну увагу приділяє поточному ремонту житлового фонду.



        Проведено ремонт і часткова заміна каналізації та водопроводів в житлових будинках.



Частково замінено та відремонтовано водопроводи  27 м.п., за адресами:

вул. Миру 23, 3; вул. Л.Татаренка 5а; вул. Сосновий бір 9;



вул. Благовіщенська 52б, 52; вул. Миру 17; вул. Машинобудівна 16;                     вул. Б. Хмельницького 15 (9 будинків).



Поточний  ремонт  електромережі:



За 9 місяців 2018 року виконано 1548 заявок  населення по заміні  електроламп, автоматичних вимикачів, датчиків руху тощо, що на 16 заявок більше, ніж за 9  місяців 2017 року.



      Проводилась  профілактична  робота в розподільчих щитах, в будинках по вул. Ломоносова 1а; вул. Нескучанська,9, 52;  вул. Л.Татаренка 1а, 3, 3а, 5а, 9а, 11, 75; вул. Благовіщенська 16, 52, 52а, 52в; вул. Заводська, 2а (14 будинків).  



Прочищення каналізації:



вул. Шевченка 120,120б; вул. Л. Татаренка 75, 3, 3а, 5а, 7а, 11а;

вул. Покровська 2; вул. Машинобудівна 16, 16а, 10, 12, 19; вул. Заводська 2а; вул. Миру 28, 30, 19, 15, 10, 23; вул. Шевченка 120 б (23будинка).



       В зимово-весняний період були проведені роботи по прибиранню снігу та бурульок з покрівель будинків, розігрівання водостічних труб по житловому фонду.



Ремонт дверей:



вул. Сосновий бір 14, 21; вул. Л. Татаренка 1а, 3а, 5а, 75; вул. Покровська 2а; вул. Благовіщенська 52в, 36; вул. Миру 15, 21, 30, 17; вул. Будівельна 3, 8;

вул. Гришина 11; вул. Машинобудівна 6, 16, 16а, 15, 20; вул. Шевченка 7, 7б;

вул. Заводська 2а (24 будинка).



Ремонт покрівлі:



вул. Миру13, 23; вул. Л.Татаренка 5а; вул. Гришина7; вул. Будівельна 3;                 вул. Машинобудівна 8; вул. Шкільна 11 (7 будинків).



Вивезено сміття з прибудинкових територій по вулицям: Л.Татаренка;



Миру; Заводська 2а; Ломоносова 1а; Машинобудівна 16,16а (6 будинків).



 



Динаміка виконання основних видів робіт по КП «Тростянецьке ЖЕУ»



по поточному утриманню житлового фонду за 9 місяців 2015-2018 років






































































Проведені роботи



2015 р.



 



2016 р.



9 місяців



2017 р.



9 місяців



2018 р.



9 місяців



Ремонт під'їздів, шт.



17



24



17



30



Ремонт покрівель, кількість будинків



20



22



26



7



м. кв.



64,3



30



68



81,4



Заміна водопроводів, квартир



18



35



104



83



метрів   погонних



33,0



21



32



27



Заміна  каналізації, квартир



22



25



26



30



метрів погонних



34,3



34



28



105



Виконання заявок населення



1335



1253



1532



1548




 



Ремонт під’їздів



за 9 місяців 2018 року



 









































































Адреса



Кількість під’їздів



1



вул. Кеніга 42а



1



2



вул. Миру 15



2



3



вул. Заводська 2а



4



4



вул. Шевченка 120в



3



5



вул. Благовіщенська  22



4



6



вул. Миру 12а



3



7



вул. Миру 21



2



8



вул. Л.Татаренка 11а



4



9



вул. Шкільна 9а



3



10



вул. Миру 28б



3



11



вул. Шевченка 9



1



Всього:



30




 



Станом на 1 жовтня 2018 року  88 будинків в м. Тростянець оснащені освітлювальним обладнанням.









 



 



 



 



 



Динаміка встановлення енергозберігаючих



світильників по житловому фонду за 2011-2018 роки.







Динаміка кількості будинків, оснащених енергозберігаючим обладнанням за 2011-2018 роки.



Економія витрат по електроенергії



місць загального користування житлового фонду





 



Умовна економія на одному ліхтарі за  9 місяців 2018 року складає:



524,6 кВт  в рік.



989 шт. х 524,6 кВт/12*9місяці  = 389122,05 кВт год* 1,4 = 544770,87 грн.



 



 



Витрати електричної енергії на освітлення



місць загального користування (кВт*год)



Порівняння фактичних (за звітами в «Енергозбут») витрат електричної енергії на внутрішньобудинкові потреби за  2015-2018 роки, кВт*год.



 






























































































 №



п./н.



Розрахунковий період



2015



рік



2016



рік



2017



рік



2018



рік



1.



Січень



9983



11085



16328



9000



2.



Лютий



10347



12197



15417



10400



3.



Березень



9358



12637



14528



8055



4.



Квітень



12495



15880



10391



8923



5.



Травень



9943



15749



6864



6488



6.



Червень



8083



7519



7589



5863



7.



Липень



6380



6350



6350



4401



8.



Серпень



6580



5935



6394



5500



9.



Вересень



6727



7446



5856



5608



Всього:



79896



94798



89717



64238




 





 



 



Виробничі  показники по «ДП Ремсервіс-2»



за 9 місяців 2016-2018 року



 

























































Показники



2016 р.



тис. грн.



2017 р.



тис. грн.



2018 р.



тис. грн.



план



факт



план



факт



план



факт



Доходи



941,0



940,3



1290,0



1287,4



735,0



734,2



Витрати



920,0



919,9



1260,0



1245,2



729,5



729,2



Прибуток



21,0



20,4



30,0



42,2



5,5



5,0



Збиток



-



-



-



-



-



-




 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



Виконані роботи згідно плану



соціально-економічного розвитку на  2018 рік



































































































































































































































































































































































































№ п/ч



Адреса будинку



Перелік робіт



Місяць



Освоєно коштів, грн.



1.



Капремонт електромережі



 



 



 



 



вул. Ломоносова, 1а



заміна електромережі



січень



7461,68



 



вул. Нескучанська, 52



заміна електромережі



квітень



7978,39



 



Заміна електролічильників:



вул. Кеніга 7;  вул. Миру 28а;



вул. Л.Татаренка, 5а,7а; вул. Нескучанська, 52



заміна електролічильників



червень



11576,0



 



вул. Л.Татаренка 9а



заміна кабелю



липень



82271,0



 



вул. Шевченка 120в



капремонт електромережі



липень



6156,89



 



 



 



 



115443,96



2



Капремонт  каналізації



 



 



 



 



вул. Сосновий бір 21



заміна каналізації 70,41м.п



серпень



16800,0



3



Заміна дверей



 



 



 



 



Житловий фонд:



вул. Благовіщенська 9, 22, вул. Шевченка 7, 120 в,              вул. Б.Хмельницкого 37



заміна  дверей 11шт.



липень



39358,0



 



 



 



 



 



 



Капремонт покрівель



 



 



 



 



вул. Миру, 13



капремонт покрівлі 550 м²



червень



255819,97



 



вул. Машинобудівна, 15



капремонт покрівлі



317м²



червень



122097,47



 



вул. Шевченка  7



капремонт покрівлі



280м²



липень



57106,55



 



вул. Машинобудівна, 12



капремонт покрівлі



303м²



серпень



119000,0



 



 



1450м2



 



554023,99



 



 



2.



Благоустрій прибудинкової території



 



 



 



 



Встановлення лавок  8 шт.



благоустрій



лютий



15079,36



 



Встановлення лавок:



вул. Миру 12а (3 шт.), вул. Л.Татаренка 7а (2 шт.), вул. Відродження 6а (4 шт.), вул. Благовіщенська 22(2 шт.), вул. Будівельна 3 (2 шт.)



Всього встановлено – 13 шт.



благоустрій



липень



3721,0



 



 



21 шт.



 



18800,36



3.



Капремонт відмосток



 



 



 



 



вул. Енергетиків 4



капремонт



липень



32100,0



 



вул. Машинобудівна 15



капремонт



серпень



26134,0



 



вул. Машинобудівна 10



капремонт



серпень



24611,49



 



вул. Кеніга 36



капремонт



серпень



27872,09



 



 



 



 



110717,58



3.



Інші ремонтні роботи:



 



 



 



 



Поточний ремонт  адмінбудівлі КЗ ТМР «Спортивний клуб



«Академія спорту»



ремонт приміщення



січень



5690,80



 



КЗ «Тростянецька центральна районна лікарня»



утеплення теплотраси



лютий



6688,39



 



вул. Заводська, 1 (готель)



ремонт водопроводу 36м.п



лютий



7060,06



 



ЗОШ №5



ремонт водопроводу



березень



14271,62



 



Відділ освіти Тростянецької міської ради



встановлення замків



березень



1732,73



 



вул. Заводська, 1(гуртожиток)



12унітазів,56,6м каналізації



квітень



26251,52



 



КП ТМР «Енерголюкс»



різка скла



травень



1339,18



 



ЗОШ №5



ремонт водопроводу



червень



20521,31



 



ДП «Ринок Європейський»



встановлення огорожі



червень



2111,34



 



Поточний ремонт  Круглого Двору



поточний ремонт



липень



50000,0



 



Поточний ремонт  будинку Л.Є.Кеніга



поточний ремонт



липень



20000,0



 



Послуги по оздобленню  фортеці



оздоблення фортеці



липень



4290,17



 



Поточний ремонт  стадіону ім. В.Куца



поточний ремонт



липень



10408,82



 



Поточний ремонт  Круглого Двору



поточний ремонт



серпень



89489,28



 



Поточний ремонт приміщення вул.Заводська1



поточний ремонт



серпень



32281,7



 



Спортзал Локомотив



поточний ремонт



серпень



2427,92



 



Стадіон ім. В.Куца



поточний ремонт



серпень



45955,71



 



 Садиба   Л.Є. Кеніга



поточний ремонт



вересень



23084,74



 



 



363605,29



 



Благоустрій пам’ятників, меморіалів



 



 



 



Пам'ятники по місту



благоустрій



травень



13442,79



 



Пам'ятники Кам’янського старостинського округу



благоустрій



червень



11811,36



 



Благоустрій  пам’ятників с.Лучка,с.Зарічне



благоустрій



липень



15521,49



 



40775,64



Всього:



1259524,82




 



Динаміка виконання основних видів робіт по капітальному



                                             ремонту житлового фонду



 













































































Вид робіт



9 місяців



2015 р.



9 місяців



2016 р.



 



9 місяців



2017 р.



 



9 місяців



2018 р.



Заміна водопроводів на пластикові, квартир



48



127



69



-



метрів  погонних



82,5



95



63,2



-



Капітальний ремонт покрівель, кількість будинків,  шт.



2



3



3



4



м. кв.



895



1419



1101



1450



в т. ч. єврорубероїдом



-



-



-



-



Заміна дверей на металеві



-



2



10



11



Заміна каналізаційної  мережі, квартир



81



174



196



18



метрів погонних



60



230,1



81,8



70,4



Ремонт тамбурів



-



1



-



-




 



Динаміка виконання робіт по капітальному ремонту та благоустрою



міста за 9 місяців 2015- 2018 рр. (тис. грн.)



 



































Проведені роботи



2015 р.



 



2016 р.



 



2017 р.



 



2018 р.



 



Капітальний ремонт житлового фонду,



тис. грн.



771,6



890,6



551,7



836,3



Благоустрій міста,



тис. грн.



181,8



241,6



139,7



59,6



Інші ремонтні роботи,



тис. грн.



22,0



    189,9



595,9



363,6






Дочірнє підприємство



 «Комунжитло»



 



      Кількість житлових кімнат – 68 шт., загальною площею 1059,2 м2.               Кількість проживаючих в гуртожитку - 104 особи. Вільні 2 кімнати житловою площею по 12,54 м2.  Серед проживаючих сироти дитинства - 10 осіб, пенсіонери - 6 осіб, одинокі матері - 24 особи, учасники бойових дій (АТО) – 5 осіб.                                                      



      Кількість працюючих на підприємстві – 7 чоловік. Середня заробітна



плата складає 2934,87 грн. (неповний робочий день). Заборгованість по заробітній платі відсутня. 



Показники діяльності підприємства



 














































Показники



9 місяців 2017 р. (тис. грн.)



 9 місяців 2018 р. (тис. грн.)



План



Факт



План



Факт



Доходи



295,5



295,2



328,0



327,8



Витрати



291,7



293,8



325,1



335,4



Прибуток



3,8



1,4



2,9



 



Збиток



 



 



 



-7,6




             



        Збиток виник за рахунок   нарахування єдиного  соціального внеску до мінімальної заробітної плати  вахтерів при фактичному відпрацюванні не повної робочої норми годин  вахтерів.   



      Загальна дебіторська заборгованість по підприємству на 01.10.2018 року складає  112,5 тис. грн.:                                                                                                                                                                                                                                              



заборгованість населення по гуртожитку  - 101,1тис. грн.;



ДП «Елегія - 2» - 11,4 тис., грн., що на 24,2 тис. грн. більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року.



 























9 місяців 2017 року



9 місяців 2018 року



загальна



населення



загальна



населення



88,3



30,7



112,5



101,1




         Загальна кредиторська заборгованість по підприємству  на 01.10.2018 року  складає  37,0  тис. грн.:                                                                                                          - ДП «Елегія» - 2,2 тис. грн.;                                                                                                                              - КП «ТКС» (постачання води) – 34,8 тис. грн., що на  5,2 тис. грн. менше  в порівнянні з відповідним періодом минулого року.



 















9 місяців 2017 року



9 місяців 2018 року



42,2 тис.грн.



  37,0 тис. грн.




Динаміка                                                                                                              заборгованості населення за воду та водовідведення (тис. грн.)

























































Місяці



2017 рік



2018 рік



Січень



7,3



19,8



Лютий



15,3



4,9



Березень



18,0



0,0



Квітень



23,8



6,7



Травень



27,2



6,7



Червень



29,2



12,0



Липень



32,6



19,2



Серпень



35,0



27,4



Вересень



30,0



34,8




  Динаміка                                                                                                                      заборгованості населення за житлово – комунальні послуги (тис. грн.)

























































Місяці



2017 рік



2018 рік



Січень



53,3



29,8



Лютий



63,8



36,9



Березень



60,9



41,2



Квітень



58,5



49,1



Травень



61,6



86,1



Червень



69,0



102,6



Липень



58,6



104,3



Серпень



59,1



103,4



Вересень



30,7



101,1




   



    Шляхи вирішення проблем дебіторської та кредиторської                             заборгованості:



• проведення бесід з боржниками по питанню своєчасної оплати за житлово-комунальні послуги;                                                                                                             • надання інформаційної та практичної  допомоги в оформленні пільг та    субсидій – 36 особам; 



• на виконанні у виконавчій службі  2  позова  на суму  9303,79 грн.;



• подано позовів до суду 1 на суму 5911,73 грн.



• стягнуто виконавчою службою 5467,22 грн.



 



Виконані роботи за 9 місяців 2018 року                                                                                                                              За власні кошти:                                                                                                                   



- заміна електричних ламп:



енергозберігаючих: 6 шт. на суму 185,50 грн.;                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           



звичайних : 106 шт. на суму 653,50 грн.   



За бюджетні кошти:                                                                                                                                                                                                                                                     -   заміна вікон на маршових сходах, кімнатах малозабезпечених верств населення та учасників АТО в кількості 9 штук на загальну суму 67,8 тис. грн.;



-   капремонт каналізаційної мережі на загальну суму 58,7 тис. грн.;



-   фінансова допомога для придбання засобів КЗІ (токіни) в кількості 3 штук на загальну суму 2895,00 грн.;



-   фінансова підтримка на виплату заробітної плати в сумі 5297,90 грн.



 



Дочірнє підприємство



«Елегія»



 



         Основним видом економічної діяльності підприємства є надання послуг на проживання в кімнатах відпочинку.



      За даними виробничих показників за 9 місяців 2018 року підприємство отримало прибуток у сумі 56,9 тис. грн., в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року збиток складав 100,9 тис. грн. Прибуток обумовлений збільшенням завантаженості номерів, що дає змогу покрити збитки по підприємству за попередній період.



           Дебіторська заборгованість станом на 01.10.2018 року складає -  9, тис., в т.ч. заборгованість населення –  6,8   тис. грн., управління виконання кримінальних покарань – 2,8 тис. грн.



           Кредиторська заборгованість по ДП «Елегія» станом на 01.10.2018р.



складає 13,9   тис. грн.



      Кількість працюючих на підприємстві 8 чоловік, середня заробітна плата складає 4240,00 грн.



      Заборгованість по заробітній платі станом на 01.10.2018 року відсутня.



      Підприємство має в наявності:




  • 4 номери «Євро» - вартість проживання складає 620 грн. 00 коп.;

  • 2 номери «Прайм поліпшений» - вартість проживання складає 620,00 грн.00 коп.;

  • 1 номер «Сімейний» - вартість проживання складає 580,00 грн.00 коп.;

  • 10 номерів „Прайм”- вартість проживання складає 185 грн. 00 коп.;

  • 11 номерів „Стандарт”- вартість проживання складає 160 грн. 00 коп.;

  • 5 номерів „Економічний”- вартість проживання складає 55 грн. 00 коп.



Всього в наявності підприємство має 33 номера на 80 ліжко - місць.



     За звітний період підприємством надано 4280 ліжко-місць на суму 694,4 тис. грн. Наповнюваність номерів за 9 місяців 2018 року склала  19,8 %  проти  16,6  % у звітному періоді минулого року.



 



Виробничі показники по ДП «Елегія»



за 9 місяців 2018 року



 



















































№ п.н.



Дохід від надання послуг



 



Сума доходу тис. грн.



1



Кімнати по договору найму



108,2



2



Готель



694,4



3



Тренажерний зал (абонемент 157 шт.)



8,3



4



Спортклуб «Самбіст»



4,5



5



Послуги   прання



1,1



6



Управління виконання кримінальних покарань



5,9



7



Харчування



14,0



Разом:



836,4




   



За 9 місяців 2018 року виконано роботи:



  за бюджетні кошти:



капітальний ремонт кімнати «Люкс» №7а на 1-му поверсі – 74019,84 грн.;



капітальний ремонт душових та вмивальних кімнат 1-й поверх – 111921,02 грн.;



капітальний ремонт коридору 1-й поверх – 91939,46 грн.;



капітальний ремонт кухні та обідньої зали – 206311,85 грн.;



облаштування кухні, обідньої зали побутовою технікою та меблями – 293087,31 грн.;



придбання побутової техніки для кімнат відпочинку – 19890,00 грн.;



придбання меблів та постільної білизни для кімнат відпочинку – 82328,00 грн.;



капітальний ремонт центрального входу – 17910,08 грн.;



капітальний ремонт прибудови (вхід комунікацій) – 20596,44 грн.



Загальна сума витрат склала – 918004 грн. 00 коп.



  за власні кошти:



ремонт водогону у підвальному приміщенні на суму 7060 грн. 06 коп;



-    облаштування кімнати чергової покоївки на суму – 6704,00 грн.;



поточний ремонт сантехніки у душових та вмивальних кімнатах 1 – 3 поверхів на суму – 2353,00 грн.;



заміна та встановлення  дверних замків та ремонт меблів на суму – 1547,00 грн.;



монтаж окремого електроживлення бойлерів (кімнат "Євро" на 3-му поверсі) – 3050 грн. 00 коп.;



облаштування укосів на вікнах підвального приміщення будівлі (фасадна сторона) та встановлення відливів на суму – 360,00 грн.;



облаштування та фарбування цоколя фасаду будівлі (права сторона) – 2255,00 грн.;



облаштування запасного виходу – 1176,00 грн.;



ремонт покрівлі прибудови (входу комунікацій) – 8277,00 грн.



придбання постільної білизни для кімнат відпочинку – 10534, 00 грн.;



придбання бензо – тримера – 2300,00 грн.;



придбання пластикового дверного блоку для обідньої зали – 11880,00 грн.;



поточний ремонт балконного блоку 2-го поверху (фасадної сторони будівлі) – 1227,00 грн.



 



Комунальне підприємство



«Тростянецькомунсервіс»



 



Комунальне підприємство «Тростянецькомунсервіс» та його дочірні               підприємства «Екосервіс», «Готель Тростянець», «Добробуд» в місті Тростянець здійснюють надання житлово-комунальних послуг, забезпечують місто водопостачанням, здійснюють водовідведення, надають послуги по вивезенню та утилізації твердих і рідких  побутових відходів, виконують роботи по благоустрою міста.



На балансі комунального підприємства «Тростянецькомунсервіс»  знаходиться 10 водозаборів, 19 артезіанських свердловин, із яких 15 станом на сьогодні працює.



Підприємство обслуговує 7 каналізаційно-насосних станцій, центральні очисні споруди, встановлена потужність яких 2,8 тис.м³ на добу та очисні споруди на вис. Веселе зі  встановленою потужністю 1,3 тис.м³ на добу.



Підприємство обслуговує 34,4 км водопровідних мереж та 9,7 км  каналізаційних мереж.



            На 01.10.2018 року в КП “Тростянецькомунсервіс“ функціонують наступні підрозділи водопостачання, водовідведення, саночищення – вивезення рідких побутових відходів, вуличне освітлення, автомобільні послуги, інші послуги.



Станом на 01.10.2018 року на підприємстві зареєстровано 4730 абонентів, в т.ч. населення - 4552.



Забезпечено приладами обліку споживання води 3943 абоненти, що становить 88,8% від загальної кількості зареєстрованих абонентів - водокористувачів.



Протягом звітного періоду  було встановлено 43 прилади обліку холодної води.



Знос основних виробничих засобів станом на 01.10.2018 року складає 58,9%, в тому числі водопровідних мереж 52,6%, каналізаційних – 62,8%.



Тростянецька міська рада постійно сприяє впровадженню заходів, що спрямовані на енергозбереження та безперебійне забезпечення населення централізованим водопостачанням та водовідведенням.



Протягом звітного періоду за кошти місцевого бюджету було здійснено:



придбання  насосного обладнання на суму 196,6 тис. грн.;



придбання автомобіля для бригади дільниці «Водопостачання» вартістю 199,5 тис. грн.;



придбання 3-х одиниць комунальних автобусів на суму 3648,2 тис. грн.;



проведення капітального ремонту насосного обладнання – 64,3 тис.грн.;



проведено капітальний ремонт самоплинного колектору – 150,0 тис.грн.;



придбання перетворювача частоти – 63,4 тис.грн;



придбання пристроїв спостереження для встановлення в автобусах – 9,8 тис.грн.



 



                            Фонд споживання КП «Тростянецькомунсервіс»



 







































 



2014 р.



2015 р.



2016 р.



2017 р.



9 місяців 2018 р.



Фонд оплати праці штатних працівників          (тис. грн.)



1510,0



1699,1



2117,1



3434,7



3033,5



Середньооблікова чисельність штатних працівників (чол.)



73



69



70



74



75



Середньомісячна заробітна плата одного штатного працюючого (грн.)



1723,7



2052,1



2520,4



3867,9



4345,9




 





Очікувані показники КП «Тростянецькомунсервіс» по підрозділах




































































































 



Доходи,



 тис. грн.



Витрати,



тис. грн.



Прибуток / збиток,



тис. грн.



2017 рік



2018 рік



Відх. 2018     від 2017,  %



2017 рік



2018 рік



Відх. 2018     від 2017,  %



2017 рік



2018 рік



Водомережа



1679,2



2253,2



134,2



1865,1



2311,4



123,9



-185,9



-58,2



Водовідведення



2795,5



3744,1



133,9



2938,5



3768,4



128,2



-143,0



-24,3



Саночищення



330,2



406,4



123,1



346,1



454,2



131,2



-15,9



-47,8



Інші послуги



39,2



41,7



106,4



5,0



36,7



734,0



34,2



5,0



Вуличне освітлення



409,4



799,0



195,2



409,2



799,0



195,3



0,2



0,0



Автомобільні перевезення



338,4



738,4



218,2



593,7



1163,1



195,9



-255,3



-424,7



ВСЬОГО:



5591,9



7982,8



142,8



6157,6



8532,8



138,6



-565,7



-550,0




Протягом січня – вересня 2018 року комунальним підприємством  «Тростянецькомунсервіс» надано комунальних послуг та виконано робіт на суму 7982,8 тис. грн., вартість яких складає 8532,8 тис. грн. Очікувана сума збитку  становить 550,0 тис. грн. (за відповідний період минулого року збиток – 565,7 тис. грн.).



В доходах підприємства найбільшу питому вагу займають доходи, отримані від надання комунальних послуг населенню. Саме тому, рівень оплати послуг населенням є надзвичайно важливим фактором в діяльності підприємства для забезпечення стабільності його роботи.



 



Оплата населенням наданих послуг з водопостачання та водовідведення



КП ТМР „Тростянецькомунсервіс” протягом 2016 – 2018 р.р.




















































































































































































Місяць



2016 рік



2017 рік



2018 рік



Нарах.



Оплач.



%



оплати



Нарах.



Оплач.



%



оплати



Нарах.



Оплач.



%



оплати



січень



87 089



92 420



95,5



91 269



70 767



116,2



111 216



107 934



100,6



лютий



76 670



85 407



98,1



106 064



87 841



96,2



114 264



117 281



105,5



березень



81 037



85 251



111,2



69 215



96 800



91,3



213 359



112 804



98,7



квітень



79 012



80 372



99,2



85 838



74 028



107,0



49 234



107 978



50,6



травень



104 488



80 057



101,3



124 854



80 932



94,3



221 556



139 714



283,8



червень



106 138



99 901



95,6



156 088



112 634



90,2



226 724



198 982



89,8



липень



110 837



107 071



100,9



169 688



187 233



120,0



251 305



233 868



103,2



серпень



114 201



109 537



98,8



179 416



176 384



103,9



266 306



247 076



98,3



вересень



118 715



115 992



101,6



157 848



184 689



102,9



267 012



265 259



99,6



жовтень



94 605



114 850



96,7



146 085



173 889



110,2



-



-



-



листопад



77 709



91 552



96,8



112 228



150 351



102,9



-



-



-



грудень



60 912



74 088



95,3



107 320



115 994



103,4



-



-



-



Всього:



1 147 248



1 136 498



99,1



1 459 505



1 511 542



103,6



1 561 284



1 530 896



98,1




 



Протягом січня – вересня 2018 року середній показник з оплати наданих послуг населенням склав 98,1%.



Підприємством постійно вживаються різноманітні заходи по стягненню заборгованості за спожиті послуги та проводиться робота  з боржниками.



Водопостачання



Аналіз показників витрат електроенергії по водопостачанню



 




































 



9 місяців 2017 р.



Кількість поривів



9 місяців 2018 р.



Кількість поривів



Піднято води тис. м3



253,0



 



63



 



247,0



 



58



Реалізовано води, тис. м3



164,2



163,5



Витрати електроенергії на 1м3 реалізованої води



1,18



1,02



Витрати електроенергії на 1м3 піднятої води



0,77



0,67




 



Протягом звітного періоду  КП «ТКС» було піднято 247,0 тис.м3 води. Реалізовано води за цей період – 163,5 тис.м3.



Втрати води  за звітний період складають  83,5 тис.м3, або 33,8%.



Причиною втрат є пориви, кількість яких за звітний період – 58 та нераціональне використання питної води споживачами, що не мають засобів обліку споживання води. Підприємством вживаються різноманітні заходи щодо виявлення порушників, які нераціонально використовують воду, а саме проводиться подвірний обхід споживачів послуг. Крім того, ведеться роз’яснювальна робота щодо необхідності встановлення лічильників для облікового водокористування.



Таким чином, основним завданням КП «Тростянецькомунсервіс» є якісне та своєчасне водопостачання споживачів з максимальною економією коштів, недопущення розкрадання води через споживання без обліку.



          З метою зменшення втрат води та поліпшення її якості протягом січня – вересня 2018 року працівниками підрозділу водопостачання проводилися наступні роботи:



                     



здійснено заміну 1039 метрів аварійних дільниць водомережі:



башта Рожновського в с. Зарічне – вул.Ведяєва, 1 – 585 м (Ø50мм);



вул. Відродження, 2а – 35 м (Ø63мм); 



водозабір по вул. Л.Татаренка – 115 м (Ø63мм); 



вул. Кеніга,13 – вул. Енергетиків,14 – 184 м (Ø40мм);



вул. Трикутна – 40 м (Ø40мм); 18 м (Ø50мм); 15 м (Ø32мм);



водозабір по вул. Л. Татаренка – 7 м (Ø63мм);



вул. Машинобудівна,16 – 4 м (Ø50мм);



вул. Миру, 28А – 3 м (Ø50мм);



вул. Шевченка,120 – 3 м (Ø50мм);



вул. Шевченка,120В – 28 м (Ø40мм);



вул. Славгородська, 86 – 2 м (Ø32мм);



проведено заміну глибинного насосу на водозаборі по вул. Б. Хмельницького, Л. Татаренка, Шевченка,120, с. Зарічне та с. Кам'янка;



прочищення башти Рожновського в с.Зарічне;



дезінфекція та хлорування 4-х водозаборів (Б.Хмельницького, Нескучне, Разіна та Л. Татаренка);



проведено заміну засувки в водопровідному колодязі по вул. Кеніга, 7 (Ø50);



ремонт засувок у водопровідних колодязях по вул. Миру,1 та Заводська,60;



очищено 3 оглядових колодязя від землі та побутового сміття



(вул. Кеніга,13 – 2 шт.; вул. Челюскіна, 3 – 1 шт.);



ремонт 4-х колодязів по вул. Луніна, 1, 99, Комунальна,14 та                                     Л. Татаренка,7а;



проведено ремонт 2-х вуличних водозабірних колонок в с. Зарічне по             вул. Вєдяєва, 11 та 41;



здійснено підключення до центральної мережі водопостачання 6-ти абонентів по вул. Вишнева, 5, вул. Локомотивна, 20, 22,                                вул. Л.Українки,13, 40/2 та вул. Славгородська, 31;



ремонт та утеплення приміщення операторської водозабору с.Зарічне;



встановлено 5 гумових люків по вул. Благовіщенська,32, вул. Кеніга,13 (ДНЗ «Казка»), вул. Комарова,25, вул.Локомотивна,60 та по вул.Миру,11;



встановлено 14 кришок люків по вул. Вознесенська,45, 53В ; Кошового,1; Кеніга,7,13; Луніна,1, 7, Машинобудівна, 8,16А;



здійснено 8 рейдів по виявленню незаконних врізок та крадіжок води, в результаті яких виявлені 4 абоненти – порушники;



ліквідовано 58 аварійних порива водомережі;



замінено пожежний гідрант по вул. Миру,7;



встановлено та опломбовано 43 лічильника холодної води та проведено переопломбування 208 лічильників.



 



Водовідведення



 



         Підрозділ «Водовідведення» займається обслуговуванням 2-х очисних споруд та 7-ми каналізаційних насосних станцій.



          Протягом  січня – вересня 2018 року прийнято та очищено стоків  – 192,9 тис.м3, в т.ч. від:



- населення – 78,6 тис.м3;



- бюджетних установ – 8,6 тис.м3



- інших  споживачів – 105,7 тис.м3, в т.ч. ПрАТ «Монделіс Україна» – 94,9 тис.м3.



         За звітний період працівниками підрозділу водовідведення виконано наступні роботи:



 



1. Очисні споруди



ремонт дренажного насосу для відкачки стічних вод;



заміна кріплення муфт зєднання компресора 23 ВФ;



заміна масла компресора 23 ВФ;



ремонт компресора 25 ВФ;



усунення течії лінії біоочистки;



прибирання конденсату з системи подачі повітря;



ремонт труби подачі повітря;



промивання ерліфтів І та ІІ ліній біоочистки;



ремонт розподільчого ящику ІІ лінії біоочистки;



очищення ерліфтів від льоду;



збирання жирових відходів;



ремонт санітарного вузла та системи опалення.



2. КНС – 1 (вул. Відродження)



капітальний ремонт насосу №3 типу СД 160/45;



ремонт дренажного насосу типу СД;



заміна кріплення муфт з’єднання насосів №№1, 2, 3, 4 та фарбування технологічних труб;



змащування підшипників І – ІV насосів;



очищення та ремонт решітки перед приймальним резервуаром;



ремонт душової кімнати, санітарного вузла (встановлення водонагрівача, унітаза, монтаж труб, ремонт стін та підлоги) та пічного опалення.



3. КНС – 2 (вул. Миру)



промивання каналізації приймального резервуару;



змащування підшипників насосу типу СД 18а;



очищення корзини збирання плаваючих відходів;



ремонт даху приміщення КНС.



4. КНС – 3 (вул. Набережна)



очищення приймального резервуару;



демонтаж насосу №1 типу СОТ;



змащування підшипників насосу типу СД 18а;



фарбування технологічних труб та насосів.



5. КНС – 4 (вул. Шкільна)



ремонт засувки (Ø100);



змащування підшипників насосу типу СД 18а;



очищення труби до приймального резервуару;



пробивання та очищення колодязя до приймального резервуару;



промивання каналізації до приймального резервуару.



6. КНС – 5 (вул. Благовіщенська)



очищення клапану приймального резервуару;



розбірання, очищення та встановлення робочого колеса;



заміна сальникової набивки насосу типу СМ.



7. КНС – 6 (ДНЗ «Білочка»)



ремонт муфти зєднання насосу типу СМ;



очищення клапану приймального резервуару;



очищення робочого колеса від сміття.



8. КНС – 7 (Насіннєвий завод)



ремонт оглядової площадки; 



ремонт сальникової коробки насосу типу ФГ 149/46;



ремонт насосу №2 типу ФГ 149/45;



ремонт задвижок напірного колектору;



ремонт зворотнього клапану Ø100;



відігрівання труб напірного колектору;



відкачування стічних вод асенізаційним автомобілем до приймального резервуару.



9. Каналізація




  • пробивання, промивання, очищення каналізаційної мережі по

    вул. Благовіщенська, 16, 48, 52, 52а, 53, 54; вул. Б.Хмельницького, 15, 31, 33; вул. Відродження; вул. Гришина, 11; вул. Заводська, 2а; вул. Енергетиків (дамба); вул. Калініна, 32; вул. Кеніга, 36-38, 40, 42, 44; вул. Комарова (ДНЗ «Казка»); вул. Ломоносова,1а – вул. Заводська; вул. Машинобудівна, 16, 16а, 19, 20; вул. Миру, 19, 23, 25, 26, 28, 28а, 28б, 30; вул. Набережна,11; вул. Радянська, 2а; вул. Л.Татаренка, 1а, 3, 3а, 5а, 7а, 9а, 11а, 77; вул. Шкільна 9, 9а;

  • встановлення люку на каналізаційний колодязь по вул. Миру (ПД та Ю);

  • ремонт люків каналізаційних колодязів по вул. Благовіщенська (будинок побуту); вул. Енергетиків; вул. Машинобудівна,16; вул. Миру,2;   

  • проведення заміни кришок на каналізаційні колодязі по вул. Миру,26 (1 шт.); вул. Миру, 28Б (2 шт.); вул. Б.Хмельницького (1 шт.); вул. Гришина,11 (2 шт.); вул. Вознесенська (1 шт.); вул. Відродження (1 шт.); вул. Благовіщенська (Будинок побуту) - 91 шт.; вул. Комарова (1 шт.). 



 



Комунальне підприємство



«Енерголюкс»



 



Комунальне підприємство Тростянецької міської ради «Енерголюкс» створено 1 липня 2014 року. Займається  технічним  обслуговуванням  та  утриманням  в  належному  стані систем вуличного освітлення міста, світлофорних об’єктів та декоративного підсвічення архітектурних споруд.



Підприємством за 9 місяців 2018 року надано послуг на суму 681,5 тис. грн., вартість наданих послуг склала 681,4 тис. грн. Прибуток складає  0,1 тис. грн.



Станом на 01.10.2018 року прострочена заборгованість з оплати праці  відсутня.



Прострочена заборгованість по податках станом на 01.10.2018 року відсутня.



За 9 місяців 2018 року фонд споживання підприємства складає 247,5 тис. грн. На підприємстві працює  4 особи та 4 особи за сумісництвом. Середньомісячна  заробітна плата склала 5458 грн. 



Дебіторська заборгованість складає 3,7 тис. грн., кредиторська – 2,2 тис. грн.



На балансі підприємства знаходяться повітряні ліхтарні лінії електропередач, розташовані по вулицях Благовіщенська, Відродження, Миру, Кузьми Скрябіна, Зарічна, Руднєва, Р. Кириченко, Підлісна, Вознесенська, Луніна, 8-го Березня, Володимира Великого, Локомотивна, Ювілейна, Кеніга, Машинобудівна, Гаївська, Супруна, Шевченка, Л. Татаренка, Б. Хмельницького, Вишнева, лінія електропередач до Круглого двору, а також обладнання декоративного підсвічення Альтанки, садиби Л. Кеніга, Круглого двору. Світлофорні об’єкти на перехресті вулиць Благовіщенська – Набережна – Олексія Братушко та вулиць Вознесенська – Грушевського – Л.Татаренка.



За 9 місяців 2018 року до підприємства надійшло 13 заяв, 1 заява виконана, 12 знаходяться на контролі. Через он-лайн платформу «Відкрите Місто» надійшло 34 заяви, 24 – виконані, 10 заяв лишається на контролі. Також підприємством було виконано 418 усних звернень.



Велика кількість снігу заважала виконанню запланованих робіт. Низькі температури зовнішнього середовища у зимовий період року перешкоджали нормальній роботі гідравлічної системи навісного обладнання автовежі. Така ситуація не є винятком і спостерігається щороку, і з підвищенням температури підприємство знову вийшло на стабільний рівень виконання робіт.



Так станом на 30.09.2018 року були проведені наступні роботи:



1. Встановлено 74 ліхтарі за адресами:



вул. Ковпака 9 – 1 шт., вул. Чкалова 44 – 1 шт., пров. Луніна 20 – 1 шт.,

вул. Залізнична 4, 22 – 2 шт., вул. Олімпійська 9 – 1 шт., вул.  О. Братушко – 1 шт., вул. Шкільна напроти школи – 1 шт., вул. Радомлянська біля дитячого майданчика – 1 шт., вул. Славгородська 29, 33, 39, 44, 51, 91, 105 – 7 шт., вул. Разіна 19 – 1 шт., вул. Смородянська 200 – 1 шт., вул. Зоряна 17, 23 – 2 шт., вул. Вишнева – пров. Фадєєва – 1 шт., вул. Космонавтів 5, 17 – 2 шт., вул. Лозова – пров. Затишний – 1 шт., вул. Короленка 40 – 1 шт., вул. Чкалова 42 – 1 шт., вул. Грушевського 68 – 1 шт., вул. Островського у кінці вулиці – 1 шт. та за іншими адресами.



         2. Замінено 406 ламп  вуличного освітлення за такими адресами:



вул. Чехова 7 – 1 шт., в. Гоголя 3 – 1 шт., в. Руднєва 20 – 1 шт., в. Дачна 4 – 1 шт., вул. Зоряна 4 – 1 шт.,  вул. Челюскіна 19 – 1 шт., вул. Новоселівка 34 – шт., 

вул. Чехова 29 – 1 шт., вул. Циолковського 9 – 1 шт., вул. Єсеніна 12 – 1 шт.,

вул. Ломоносова 11 – 1 шт., вул.  Луніна 75 – 1 шт., пров. Разіна 18 – 1 шт., вул. 1 Травня 56 – 1 шт., вул. Смородянська 16, 29, 199 – 3 шт., вул. Ягідна 23 – 1 шт., вул. Лугова 17 – 1 шт., вул. Весела 10 – 1 шт., вул. Тімірязєва 21 – 1 шт.,

вул. Гаївська 10, 14 – 2 шт., вул. Радомлянська 58 – 1 шт. та за іншими адресами.



Виконано ремонт щитової вуличного освітлення на підстанції по

вул. Вознесенська, Пам’яті, Благовіщенська, вул. Руднєва.



Виконувався ремонт світильників центральних доріг.



Прокладання кабелю живлення для камери відеоспостереження у парку

ім. П.І.Чайковського.



Значна робота виконувалася по зрізуванню дерев. Так комунальним підприємством «Енерголюкс» надавалася автовежа комунальному підприємству «Чисте місто» для ліквідації аварійних дерев та підрізці дерев. Було виконано 62 заяви громадян по вулицям Вознесенська, Благовіщенська, Енергетиків, Харченка, Заводська, Комарова, Комунальна, Луніна, пров. Луговий та інші.



Надавалася автовежа для ремонту водонапірних башт стадіону ім. Куца та у с. Зарічне.



Надавалася автовежа КП «ТЖЕУ» для ремонту житлового фонду.



Надавалася автовежа ДП «Елегія» для ремонту будівлі готелю.



Змонтовано сонячне автономне освітлення на полігоні ТПВ для ДП «Екосервіс».



Забезпечено електропостачання та чергування під час проведення  свята Нового Року, Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 26-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан, Дня Перемоги, фестивалю «Чайковський Фест», фестивалю історичної реконструкції «Стара Фортеця», «Нескучний ВелоФест», змагань з літнього біатлону, музичного фестивалю «Схід Рок», фестивалю-концерту «Акустичний Тростянець», святкування Дня міста.



Розпочато перші роботи по двом приєднаним до міста селам.



Проведено ремонт вуличного освітлення у с. Кам’янка та с. Кам’янецьке, замінено 44 лампи вуличного освітлення, виконано ремонт щита керування вуличним освітленням. Також було встановлено додаткові ліхтарі у с. Кам’янка – 28 шт., та у с. Кам’янецьке – 5 шт. Спільно з комунальним підприємством «Чисте Місто» зрізано 16 аварійних дерев.



Продовжено роботи по благоустрою парку відпочинку у с. Кам’янка щодо його освітлення. Прокладено кабель для живлення ліхтарів які згодом будуть встановлені.



По селам Лучка та Зарічне також проводився ремонт вуличного освітлення. Проводилася заміна ламп – 44 шт., та ремонт щитів керування вуличним освітленням та встановлено додаткові ліхтарі у с. Лучка – 8 шт., у с. Зарічне – 5 шт. Також спільно з комунальним підприємством «Чисте місто» зрізано 14 аварійних дерев.



 



Дочірнє підприємство



 «Готель Тростянець»



 



        ДП «Готель Тростянець» надає в місті готельні послуги. На підприємстві працює 5 осіб. Середньомісячна заробітна плата за звітний період склала 4509,04 грн.



       Всього в наявності підприємство має 11 номерів на 20 ліжко-місць. Завантаженість номерів за 9 місяців  2018 року  склала 28,5 %.



Динаміка надання ліжко-місць за 9 місяців  2016-2018 років





                                                        



         За звітний період підприємством надано 1413 ліжко-місце. В порівнянні з відповідним  періодом 2017 року, кількість ліжко-місць збільшилось на 31,4% (444 ліжко-місце).                                                      



          За 9 місяців 2018 року ДП «Готель Тростянець» по результатам фінансової діяльності отримав дохід в сумі 453,0 тис. грн.,  витрати склали 445,5 тис. грн. Прибуток становить 7,5 тис. грн.



          Доходи від основного виду діяльності отримано підприємством від надання ліжко-місць представлені в наступній таблиці:



























Клас номера



Ліжко-місця, кількість



Доходи, тис. грн.



Стандарт



524   (37%)



 81,5    (25%)



Поліпшені



889   (63%)



239,5   (75%)



Всього:



1413



321,0




        Також за 9 місяців 2018 року підприємство отримало доходів у сумі 90,5 тис.грн. від надання приміщень в оренду, відшкодування комунальних послуг та інших послуг.



       Станом на 01.10.2018 року ДП «Готель Тростянець» не має заборгованості з оплати праці та заборгованості по податках і зборах.



        Загальна дебіторська заборгованість станом на 01.10.2018 року  складає  16,3 тис. грн., в т.ч. орендна плата – 11,6  тис. грн.



        Кредиторська заборгованість складає 14,9  тис. грн., із них 4,1 тис.грн. за опалення, 7,5 тис.грн. – за водопостачання.



       Протягом звітного періоду для забезпечення комфортних умов проживаючих здійснено ремонтні роботи та оновлено матеріальну базу  на загальну суму 485,3 тис.грн., із них 474,3 тис. грн. - кошти місцевого бюджету.



         Основну частину доходів підприємство отримує від поліпшених номерів, тому протягом звітного періоду проведені наступні роботи:



капітальний ремонт кімнати №7 та №12 (було придбано  постільна білизна, гардини  та встановлено кондиціонери,  телевізори, набір меблів та побутової техніки);



            -   придбано килимову доріжку 16,5 м в коридор готелю на ІІ поверсі;



капітальний ремонт кімнати на 1 поверсі;



встановлено водостоки на фасадну сторону будівлі;



зроблено поточний ремонт 3-х кімнат, а саме: замінено шпалери, лінолеум, пофарбовано двері, батареї;



проведено очищення та заміну деяких деталей 4-х водонагрівачів;



утеплення бокового фасаду готелю;



на даний час тривають  ремонтні роботи в холі 1-2 поверхів, сходової  клітини.



         В результаті проведених ремонтних робіт номерний фонд готелю     збільшився на 3 ліжко-місця.



         Для того, щоб привабити більшу кількість проживаючих, і відповідно отримати більше доходів, головним завданням  підприємства є продовження проведення ремонтних робіт в кімнатах та будівлі готелю, доведення його послуг до вимог сучасних стандартів.       



        



        



 



 



Дочірнє підприємство



Тростянецької міської ради



«Зеленбуд»



 



Дочірнє підприємство «Зеленбуд» комунального підприємства Тростянецької міської ради «Тростянецькомунсервіс» має два підрозділи: благоустрій і ремонтна дільниця.



Загальна  кількість працюючих на підприємстві 28 чоловік. У звітному періоді проводились наступні роботи: зрізування аварійних дерев, розпилювання дров, чищення доріг від снігу, посипання тротуарів піщано- сольовою сумішшю, чищення мережі водовідведення (ливневої каналізації), висадці саджанців, покос трави та надавались інші послуги. Підприємство орендує один автотранспортний засіб в КП ТМР «Тростянецькомунсервіс».



Балансова вартість основних фондів підприємства становить 5474921,71 грн. із них: тротуари – 1644745,28 грн., містки – 405023,76 грн.,  колодязі – 290 штук на суму 129308,00 грн.,  дерев на суму 131979,66 грн.  та інші – 3163865,01 грн.



Підприємством за 9 місяців 2018 року було надано послуг на суму 1731,7 тис. грн., вартість наданих послуг становить  1723,5 тис. грн.      



Прибуток на підприємстві складає 8,2 тис. грн.



Станом на 01.10.2018 року прострочена заборгованість з оплати праці  відсутня.



Прострочена заборгованість по податках станом на 01.10.2018 року також,  відсутня.



По підприємству за 9 місяців 2018 року фонд споживання складає  1092,2 тис. грн.



Середня  заробітна плата по підприємству становить 5515 грн.



Дебіторська заборгованість складає 140,8 тис. грн., кредиторська – 95,4  тис. грн.   



За звітний період 2018 року від населення надійшло 136 заяв з питань ремонту колодязів, виділення відер, тросу, цепків,  спилення  дерев, з них:  70 виконано, 66 заяв залишаються на контролі.



Також виконувались роботи по заявам, які надійшли через он-лайн платформу «Відкрите місто»: отримано 232 звернення, виконано 195 звернень  на контролі залишається 37 звернень.



За 9 місяців 2018 року зрізано 114 дерев  на суму 120,3 тис. грн. по вулицях: Залізнична, Нескучанська, Енергетиків, Заводська, О. Береста, Луніна, Комарова, Комунальна, Дачна, Сосновий бір, Кеніга, Благовіщенська, Шевченко, Вознесенська, Лісна, провулок Луговий, парк ім. П.І. Чайковського, стадіон імені Куца, с. Лучка, с. Кам'янка,



   с. Кам'янецьке.



        В результаті спилення дерев було отримано  213,5 с/м дров, які були завезені у Тростянецьке КП «ТЖЕУ» 30,5 с/м,, КП  «Тростянецькомунсервіс» 115 с/м, лікарня 28,5 с/м, Лучка клуб 4 с/м, Кам'янка с/рада 17 с/м., пожежне ДЕПО, 16 с/м. ДП «Екосервіс».



Проводився  благоустрій місць відпочинку на водоймі урочища «Нескучне», озера Красне – сума наданих послуг становить  59,6 тис. грн. 



 Протягом звітного періоду  утримувалися  в  належному стані  парки, дороги, тротуари.  Проводилося чищення пішохідних доріжок від снігу та їх посипання піщано-сольовою сумішшю виконано робіт на суму 1005,4 тис. грн.



 Надані послуги по благоустрою парку імені Чайковського, парку села Кам’янка на суму 14,4 тис. грн.



Обслуговувались міські туалети, вартість послуг становить  5,3 тис.грн.



Надавались послуги по озелененню міста та покосу трави  на суму 115,1 тис.грн., в т.ч. на стадіон імені В.Куца виконувались роботи по покосу трави  на суму 18,7 тис. грн., за звітний період висаджено петуній 12100 шт., агератума 300 шт., сальвії 300 шт., бакопа 6 шт., сульфіній 110 шт., чорнобривці 500  шт., самшит 9 шт. (загальна кількість 13,3 тис. шт).



Проводились роботи по чищенню мереж дощової каналізації на суму 18,2 тис.грн.



       Проведено розпилення дров у Цукрозаводському, Смородянському, Радомлянському клубах та у  ДНЗ «Калинка»   на суму  13,7 тис. грн.



         За звітний період надавались послуги по встановленню, ремонту та благоустрою дитячих спортивних майданчиків на суму 59,8 тис.грн.,  встановлено шість спортивно-дитячих майданчиків, а саме в селі Лучка, Кам'янка, по вул. Б.Хмельницького, 24, Радомлянська, 45. 



 Відремонтовано 67 колодязів, в т.ч. поточний ремонт 28 шахтних колодязів загальна сума послуги становить 153,2 тис.грн.,  видавались головам вуличних комітетів – відра 102, цепка 18,5 м., тросу 305 м. 



  Проводились роботи по чищенню шахтних колодязів, а також  проведено лабораторні дослідження питної води  на суму 60,8 тис.грн., по вулиці Радищева,14, Радомлянська, 45, Молодіжна,8, Садова,10, Покровська, 9, З.Лучко, 16, Братська, 29, Абрикосова, 33; пров. Супруна, 8; Кам’янський комітет – вулиця Центральна, 234, 60, Садова, 10, Лісна, 10, Ватутіна, 28, 92, Зарічненський квартальний комітет – Садова, 10, Садова Каптаж, Лугова, 2, Лісна, 11, Вєдяєва, 57, проведено лабораторні дослідження води Кам'янський квартальний комітет 10 штук, Зарічненський квартальний комітет 10 штук, по місту 30 штук.



Встановлено дорожні знаки в кількості 22 шт. по вулицях Відродження, Миру, К.Скрябіна, Кеніга, Комарова, Машинобудівна, Заводська на суму  9,8 тис.грн.



         Виконувались роботи по встановленню огоржі по вулиці Благовіщенська, Вознесенська, також проводився поточний ремонт огорож – загальна сума виконаних робіт становить 26,9 тис.грн.



  Проведено роботи по ремонту пішохідних містків, парканів, лавочок,  малих архітектурних форм, встановлено урни на суму 32,2 тис.грн.



   Надавались послуги по ліквідації стихійних явищ під час паводу на суму 13,6 тис.грн.     



       Надавалися послуги по проведенню святкових заходів: святкування Нового року та Різдва, Водохреща, дня Соборності України,  вшанування Небесної сотні, вшанування учасників бойових дій Афганістану, святкування  8-го березня,  дня ЖКГ,  204-ї річниці з дня народження Т.Г. Шевченка, Тростянецька масляна та інші свята загалом надано послуг на суму  30,8 тис. грн.



           Виконувались роботи по чищенню канав по вулицях Шевченка, Пам'яті, провулок Фадєєва на загальну суму 6,6 тис. грн.



           Встановлено   аншлаг  с. Лучка на суму 1,2 тис. грн.



  



Дочірнє підприємство



«Екосервіс»



 



Дочірнє підприємство «Екосервіс» КП Тростянецької міської ради «Тростянецькомунсервіс» визначено виконавцем послуг по збиранню, вивезенню  та захороненню твердих побутових відходів по м. Тростянець.



На підприємстві  діють  підрозділи:



- санітарне очищення (збирання та захоронення твердих побутових  відходів);



-  шляхова дільниця (надання автопослуг з благоустрою міста).



Для надання послуг  задіяно  8 одиниць транспортних засобів а саме: 3 сміттєвоза; трактори:  ЮМЗ - 6; Т- 40; МТЗ – 82.1; автонавантажувач Т – 150 К; ЗІЛ - 130 КДМ;  причепи 2ПТС - 4  – 3 одиниці.



Підприємством придбано відвал та скребок на трактор МТЗ – 82.1.



Застосування відвалу  дало можливість проводити чищення снігу по місту, а це ефективне використання транспортного засобу в зимовий період.  За рахунок коштів на поповнення статутного фонду було придбано  щітку дорожню  для підмітання асфальтного покриття доріг у весняно – літній період, та косарку роторну для  покісу  трави, обкосу узбіч доріг. Загальна вартість навісного обладнання становить 69,0 тис. грн.



На завершальній стадії знаходиться питання придбання в лізинг трактора МТЗ – 82.1 з причепом, фронтальним навантажувачем  та відвалом.



Чотири одиниці транспорту: сміттєвоз; бульдозер Т – 150; грейдер



ДЗ – 143; трактор Т – 40 знаходяться в неробочому стані та потребують капітального ремонту.



Чисельність працюючих на підприємстві складає  - 26 чол., в т.ч. 1 чол. сумісник.



Фонд заробітної плати  за 9 місяців 2018 року  становить – 1092,5 тис. грн.



Середньомісячна заробітна плата одного працюючого за звітний період склала – 4668,80 грн. (за 9 міс. 2017 року цей показник становив  - 3895,72 грн.). Збільшення відбулось за рахунок підвищення мінімальної заробітної плати  з 01.01.2018 року до 3723,00 грн.



Підприємством   за 9 місяців 2018  року  отримано доходів – 2774,3 тис. грн. у 2017 році цей показник становив 2102,7 тис. грн. Загальні витрати за звітний період склали – 2772,6 тис. грн. 



Підприємство спрацювало з прибутком  1,7  тис. грн. (за 9 міс. 2017 року  підприємство мало збиток у сумі  – 12,9 тис. грн.).



Основною проблемою для підприємства є застаріла техніка, яка постійно потребує значних матеріальних витрат.  У звітному періоді на ремонт паливної апаратури та форсунок трактора Т-150К і сміттєвоза витрачено 15,7 тис. грн.



Придбано одну шину на трактор Т- 150К – 13,0 тис. грн., гарантійне обслуговування нового трактор МТЗ – 82.1 коштує 4,6 тис. грн. за квартал.



Придбано шини на сміттєвоз Газ – 53, Газ – 3309 на суму 11,8 тис. грн. Загалом на обслуговування транспортних засобів витрачено 117,6 тис. грн.



Надані послуги по дільницях:



- шляхова дільниця та благоустрій – 672,1 тис. грн.; (за 9 міс. 2017 року – було 394,4 тис. грн.) збільшення послуг відбулось за рахунок збільшення обсягу робіт по чищенню снігу та посипання піщаною сумішшю;



- санітарне очищення  – 1977,5 тис. грн. (за 9 міс. 2017 року  було 1627,9 тис. грн.) збільшення обсягу послуг відбулося за рахунок збільшення кількості споживачів по населенню, надання послуг по селам Зарічне, Лучка;



- інші доходи склали – 124,7 тис. грн.



         Дебіторська заборгованість  станом на 01.10.2018 року становить -



206,0 тис. грн. Загальна сума поточної дебіторської заборгованості по підприємству утворилася  за рахунок  несплати за послуги населенням 54,7 тис. грн.,  підприємствами – 131,9 тис. грн., та внаслідок неперерахування управлінням соціального захисту населення поточних нарахувань пільг і субсидії  - 19,4 тис. грн.



         Кредиторська заборгованість за роботи і послуги на 01.10.2018 року становить – 143,2 тис. грн. (на 01.10. 2017 року  цей показник складав – 112,9 тис. грн.), в т.ч.:



-    КП  «ТКС»  -   51,1 тис. грн.;



-    Інші -  92,1 тис. грн.



          Прострочена заборгованість по податках станом на 01.10.2018 року відсутня.



Заборгованість по заробітній платі відсутня.



Послугою централізованого вивезення твердих побутових відходів станом на 01.10.2018 року користуються 12805 чол., (це 4546 абонента в багатоквартирному житловому фонді та 8259 абонентів у приватному секторі), що становить 62,2 % від загальної кількості проживаючих у місті. Кількість споживачів  з початку року зросла на 185 чоловік.



Послуга з вивезення сміття надається на 171-й вулиці міста, це 92 % від загальної кількості вулиць, їх по місту Тростянець налічується 186.



На даний час складено договори на вивезення сміття з жителями села Лучка. Обслуговується 4 вулиці – 21 домогосподарство. По селу Зарічне обслуговується 3 вулиці -  20 домогосподарств. Загалом споживачами стали 73 чоловіка. На даний час проводиться робота по складанню договорів по с. Кам’янка, маршрут  з надання послуги заплановано розпочати у третій декаді жовтня. Станом на 01.10.2018 уже складено 146 договорів на 261 споживача.



Послугами по збиранню та захороненню ТПВ користуються 289 установ, підприємств та організацій, а саме:



-   бюджетні установи уклали - 34 договори;



-  інші споживачі (підприємства та організації) - 197 договорів;



-  захоронення ТПВ (самовивезення) -  58 договорів.



Велику роботу по укладанню договорів на вивіз сміття проведено відділом контролю підприємства разом з інспекцією благоустрою. Здійснено подвірний обхід, рознесено попередження всім жителям в кого відсутній договір, також проведено попереджувальну роботу і підприємців, які на даний час не уклали договори. В результаті цих заходів, підписані договори з ФОП Мороз Н.І. магазин одягу «Венера»; ФОП Бєлоус К.А. баня – сауна; ФОП Василенко Д.В. «Світ електроники»;  ФОП Віннікова Н.Є. магазин «Караван»; ФОП Осьонова С.І. спорт клуб «Арена»; ФОП Конченкова В.Ю. кондитерський магазин «Вацак»; ФОП Косяченко А.В. магазин – друкарня; ФОП Геращенко Л.М. магазин «Одягу»; ФОП Авраменко Г.О. магазин «Продукти»; ФОП Хоменко О.М. магазин «Продукти»; ФОП Яковенко І.І. магазин «Стройбат»;



ФОП Хромушкіна А.А. магазин «Продукти»; ФОП Кокоріна магазин «Продукти»; ФОП Стефанюк Н.І. продуктовий магазин «Реп’яшок»; ФОП Михайлова магазин «Ромашка»;  Тростянецьке споживче товариство «Універмаг».



В розрізі  всіх категорій споживачів за  9 місяців 2017 – 2018 рр.  було зібрано, вивезено та захоронено твердих побутових відходів по місту:



 

















































Категорія споживача



Обсяг ТПВ (м3)



за 9 місяців



 2017 року



Питома вага в (%)



Обсяг ТПВ (м3)



за  9 місяців 2018 року



 



Питома вага в (%)



Населення



15368,823



62,5



15653,8



67,1



Бюджетні установи



 



3127,381



 



12,6



 



3768,6



 



16,1



Інші споживачі



1990,342



8,0



2016,8



8,6



Захоронення (самовивезення)



 



4141,339



 



16,9



 



1899,0



 



8,2



Всього:



24627,885



100 %



23338,2



100%




 



     Всього підприємством  за 9 місяців 2018 року зібрано та вивезено на захоронення – 23,3 тис. м3 твердих побутових відходів, що на 1,5 тис. м3 менше ніж за 9 місяців 2017 року. На зменшення обсягів ТПВ вплинуло скорочення обсягів виробництва підприємствами: ТОВ «Кононівський елеватор», ТОВ «ТД «Ельдорадо»», вони вивезли менше на 1758,9 м3 відходів виробництва ніж минулого року.



 



За 9 місяців 2018 року  ДП «Екосервіс» виконано наступні роботи:



 



1. Проводилось вивезення сміття по замовленню міської ради з парку

ім. П.І. Чайковського, парку  Благовіщенський, вул. Благовіщенська,  урочища «Нескучне»,  з території садиби Л.Є.Кеніга, пл. 40-ї Армії, вул. Миру, вул. Кеніга,  вул. Набережна, вул. Вознесенська. Вивезено 2910 м3 твердих відходів на суму  -  319,4 тис. грн.



2. Проводилося очищення доріг міста від снігу на загальну суму – 154,1 тис. грн.



3. Посипано доріг піщано-сольовою сумішшю на суму – 107,1 тис. грн. Підсипались підйоми по вулицях Набережній, Нескучанській, Заводській, Пам’яті, Луніна та центральні вулиці міста: Миру, Кеніга, К.Скрябіна, Л.Татаренка, Набережна, Гришина, Б.Хмельницького, Сосновий бір.



На зимовий період 2018 – 2019 рр. заготовлено 192 м3 піщано – сольової суміші.



      4. Надавались послуги по встановленню дитячих майданчиків на суму 223,6 тис. грн.



       5. По обслуговуванню вуличної - дорожньої мережі надано послуг на суму 36,2 тис. грн.



        6. На підсипку дороги щебенем   по квартальним комітетам  «Вознесенський»,  «Шевченківський», «Центральний», «Зарічненський» надано  транспортних послуг на суму 16,1 тис. грн.



        7. Надано послуг по зрізуванню дерев на суму 2,5 тис. грн.



        8. Проводилось  грейдування доріг на загальну суму – 22,7 тис. грн.



Прогрейдовано вулиці: Руднєва, П.Куліша, Славгородська,  Шкільна, Смородинська, Підлісна, Лугова,  Б.Хмельницького (район електрозаводу),  Чернишевського, Глінки, Гоголя, Радомлянська, Трикутна; провулки: Руднєва, Луніна, Пушкіна,  а також по селах Лучка, Зарічне, Кам’янка.



        9. Проводились роботи з благоустрою прибудинкових територій по                    вул. Л.Татаренка (квадрат) на суму – 4,6 тис. грн., та інших на суму – 5,1 тис. грн.



        10. На благоустрій місць відпочинку в урочищі Нескучне, водоймищі Червоне, в селі Зарічне    надано послуг на суму 12,2 тис. грн.



        11. Надано послуг на обслуговування полігону ТПВ (встановлення світильника) на суму – 20,6 тис. грн.



         12. Проводились роботи по утриманню в чистоті міського сміттєзвалища  (розсування, пересипання відходів) на суму 59,9 тис. грн.



         13. Ліквідація стихійних сміттєзвалищ по вулицях міста: Благовіщенська, Л.Татаренка, Будівельна, Шкільна, Пам’яті, Нескучанська, Шевченка, Сорочин Яр, провулок Гаївський, траса Тростянець – Станова. Вивезено 181,0 м3 сміття на суму 21,7 тис. грн.



          14. Надавались транспортні послуги по ліквідації стихійних явищ (паводку)  на суму 1,7 тис. грн.



          15. На придбання та монтаж лежачих поліцейських  витрачено коштів  в сумі 50,9 тис. грн. (встановлено 5 лежачих поліцейських по вулицях міста: Л.Татаренка – 1 шт., Л. Кеніга – 2 шт., К.Скрябіна – 1 шт., Машинобудівна- 1шт.).



           16. Проведено ремонт 3-х лежачих поліцейських по вул. Миру, Комарова, Відродження  на суму  5,6 тис. грн.



             17. Надано транспортних послуг по ремонту колодязів квартального комітету «Шевченківський» на суму 1,6 тис. грн.



             18. На проведення проектно вишукувального обстеження земель Полігону ТПВ витрачено коштів 11,5 тис. грн.



           Загальна сума виконаних робіт становить – 1077,1 тис.  грн.



 



 



Комунальне підприємство



Тростянецької міської ради



„Тростянецький ринок”



 



          В 2016 році зі спільної власності територіальних громад сіл та міста Тростянецького району до комунальної власності територіальної громади



м. Тростянець було передано комунальне підприємство «Тростянецький ринок».



КП Тростянецької міської ради «Тростянецький ринок» займається здачею в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.



               За 9 місяців 2018 року підприємство отримало дохід від надання послуг в сумі 630,1 тис. грн., а саме:



- від основного виду діяльності в сумі  611,5 тис. грн.;



- від відшкодування витрат за електроенергію в сумі – 18,6 тис. грн.



         Витрати підприємства за 9 місяців 2018 року склали  629,9 тис. грн.



         По результатам роботи за 9 місяців 2018 року підприємство отримало  прибуток  в сумі 0,2 тис. грн.



 



Надходження коштів від послуг, які надаються



КП ТМР "Тростянецький ринок" за січень - вересень 2017 - 2018 рр.



 





Станом на 01.10.2018 року поточна заборгованість з оплати праці становить 14,3 тис. грн. (заробітна плата за вересень 2018 р.).



        Заборгованість по податках станом на 01.10.2018 року відсутня.



        Дебіторська  заборгованість за товари, роботи  складає 17,5 тис. грн.



        На підприємстві працює  10 осіб, середньомісячна заробітна плата за 9 місяців 2018 року склала -  3880,3 грн. 



        У звітному періоді розпочаті роботи по капітальному ремонту адмінбудівлі.



 



Дочірнє підприємство



«Ринок Європейський»



 



                23.12.2016  року рішенням Тростянецької міської ради 7 скликання 17 сесії «Про погодження створення дочірнього підприємства «Ринок Європейський» комунального підприємства Тростянецької міської ради Тростянецький ринок» було створено дочірнє підприємство «Ринок Європейський».



ДП «Ринок Європейський» КП ТМР «Тростянецький ринок» займається здачею в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.



                Підприємством за  9 місяців 2018 року було надано послуг на суму 676,8 тис. грн., а  саме орендна плата – 338,7 тис. грн., кошти отримані від відшкодування електроенергії в сумі – 332,8 тис.грн. та дохід від безоплатно отриманих основних засобів в сумі 5,3 тис. грн.



 Витрати підприємства за 9 місяців  2018 року – 674,4 тис. грн.



 По результатам роботи за 9 місяців  2018 року підприємство отримало прибуток в сумі -  2,4 тис. грн.



           На підприємстві працює 4 особи, середньомісячна заробітна плата за 9 місяців 2018 року  склала – 4195,25 грн.



Заборгованість по податках станом на 01.10.2018 року відсутня.



Заборгованість по заробітній платі відсутня.



     



         Комунальне підприємство 



       «Міська ритуальна служба»



 



Метою діяльності підприємства є організація поховань та надання пов’язаних з ними послуг. Працюючих на підприємстві, згідно штатного розкладу, 6 чоловік.



         Основним завданням КП ТМР „Міська ритуальна служба” є:



утримання в чистоті міських кладовищ (№ 1 по вул. Пам’яті, №2 по вул. Луніна, № 3 по вул. Радомлянській, № 4 по вул. Смородянській в



с. Кам’янка, с. Кам’янецьке та с. Зарічне). Загальна площа всіх кладовищ складає близько 20га.



         На утримання в належному стані кладовищ комунальному підприємству „Міська ритуальна служба” Тростянецькою міською радою   були виділені кошти в сумі 350,5 тис. грн., згідно кошторису витрат.



          Сумський центр зайнятості на громадські роботи направив 8 чоловік. Оплата їх праці складає 18,9 тис. грн. (Тростянецька міська рада виділила кошти в сумі 9,45 тис.грн. та Сумський обласний центр зайнятості – 9,45 тис. грн.).



Оформлено договорів-замовлень на поховання від населення – 254 шт., на суму – 7,0 тис. грн.



      За прибирання 120 індивідуальних могил  від населення надійшло 10,8 тис. грн.



        Кошти на поховання безрідного (пенсія)  - 2,9 тис. грн.



         Залишок коштів на початок звітного періоду – 2,2 тис. грн.



Загальна сума  склала: 392,3 тис. грн.



        Вказані кошти було витрачено на:



заробітну плату з нарахуваннями –       297,3 тис. грн.;



загально-цехові та загальновиробничі витрати – 85,8 тис. грн.



        Разом: 383,1 тис. грн.



       Прибуток на підприємстві на кінець звітного періоду складає 9,2 тис. грн.



        Середньомісячна  заробітна  плата   склала - 3,3 тис. грн. 



        Заборгованість по податках та заробітній платі відсутня.



        Всього  проведено 254 поховання.



        Послуги на поховання надавали:





ПП «Коррунд» -  226 поховань                 Кладовище №1  –  128 поховань;



ПП «Арсенова» - 16 поховань                   Кладовище №2  –  82 поховання;



ПП «Баранюк» -  9  поховань                   Кладовище №3  –  9 поховань;



РС «Вічна пам’ять» - 3 поховання            Кладовище №4  –  20 поховань;



                                                                     Кам’янка            -   12 поховань;



                                                                     Камянецьке       -    1 поховання;



                                                                     Зарічне                2 поховання.





За звітний період виконані наступні роботи:



в зимовий період на всіх кладовищах чистилися від снігу заїзди та доріжки  (транспортні послуги надавало ДП «Екосервіс»);



проводилося підсипання доріжок на території кладовищ піщано-сольовою сумішшю;



на всі кладовища ОТГ  до поминальної неділі було завезено 55 тонн піску;



на кладовищі №1, №2, №4  спиляли вісім аварійних дерев;



впорядковано могили воїнів АТО, героїв Радянського Союзу;



пофарбовано пам’ятники загиблих у госпіталях та жертв Голодомору;



пофарбовано стелу для прощання, бордюри, туалети, ворота та шлагбауми на трьох заїздах центрального кладовища.



на території кладовищ  Тростянецької міської ОТГ проводяться роботи по косінню трави.       



 



Показники роботи



комунального підприємства



«Міська ритуальна служба»



 протягом 9 місяців 2018 року в порівнянні з 2017 роком




















































Основні види робіт



2017 рік



2018 рік



1.



 



Вивезення сміття



 



     -вивіз сміття ФОП «Коррунд» спонсорська допомога



      -    ДП «Екосервіс»     



      -    КП «Тростянецькомунсервіс»



     -     КП «Тростянецьке ЖЕУ»                                                     



274 куб.







76 м.куб.



162 м.куб.



24 м.куб.



12 м.куб.



234 м. куб.







50 м.куб.



160 м.куб



24 м.куб



-  м.куб.



2.



Спилювання аварійних дерев:



кладовище №1



кладовище №2



кладовище №3



кладовище №4





        



5



-



-



-



Всього: 5





4



2



-



2



Всього: 8



3.



 Косіння трави





12,3 га



31,8 га



4.



Прибирання індивідуальних могил:



кладовище №1



кладовище №2



кладовище №3



кладовище №4



115 шт.



81



24



-



10



120 шт.



98



15



-



7



5.



 Завезення піску на всі міські кладовища



60 т.



55 т.



Всього поховань



234



254




                    



Комунальне підприємство



Тростянецької міської ради



«Бюро технічної інвентаризації»



 



КП Тростянецької міської ради «Бюро технічної інвентаризації»



займається обліком нерухомого майна та наданням послуг по технічній інвентаризації фізичним і юридичним особам незалежно від форми їх власності.



               Підприємством   за 9 місяців 2018 року  було  надано послуг   на суму



173,7  тис. грн., витрати підприємства за відповідний період -  158,1  тис. грн.,  по результатам роботи  за 9 місяців 2018  року  підприємство отримало прибуток в сумі 15,6  тис. грн.



        Станом  на 01.10.2018 року  заборгованість  з  оплати  праці  відсутня.



Кредиторська  та дебіторська  заборгованість   станом   на  01.10.2018 року  -  відсутні.



На    підприємстві  працює    3  особи,  середньомісячна  заробітна  плата за 9 місяців 2018 року  склала -  4,6 тис. грн. 



За  9 місяців  2018 року сплачено внесків до пенсійного фонду у сумі  23,8  тис. грн., податок на доходи громадян утриманий із заробітної  плати  у сумі – 19,5 тис. грн.



         Витрати підприємства за   9 місяців 2018 року  складають  158,1 тис. грн., із них:



- заробітна плата   -   108,2 тис. грн.;



- єдиний соціальний внесок – 23,8 тис. грн.;



- придбання матеріалів – 9,6 тис. грн.;



- послуги зв’язку – 0,9 тис. грн.;



- плата за оренду приміщення – 10,1 тис. грн.;



- електроенергія -  1,8 тис. грн.;



- опалення – 1,3 тис. грн.;



- комунальні платежі (водопостачання, технічне обслуговування газових мереж) – 0,8 тис. грн.;



- касове обслуговування та відсотки за користування кредитом –1,6 тис. грн.



           За 9  місяців 2018 року до підприємства  надійшло 210 заяв,  з яких всі виконані.



Населенню видано:



- довідок-характеристик в кількості 106 шт. на суму – 5,8 тис. грн.;



- довідок про відсутність забудов в кількості  12 шт. на суму- 3,6 грн.;



- технічних паспортів для проведення приватизації квартир в кількості  2 шт. на суму – 1,0  тис. грн.



 



 



Міський голова                                                  Ю.А. Бова