ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XV

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

13.12.2018/57

Дата реєстрації:

13.12.2018

Проголосовано:

13.12.2018 10:57:06

Автор:

Дараган Ю.В.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 13.12.2018/57



У К Р А Ї Н А



Тростянецька міська рада



                                  15 сесія 7 скликання                   ПРОЕКТ

(друге пленарне засідання)





Р І Ш Е Н Н Я


 

від 13.12.2018 року                              

м. Тростянець                                 №

 

Про заслуховування звіту директора  КП ТМР

«ТРК Тростянець» про діяльність підприємства

 

         Заслухавши та обговоривши звіт директора  Комунального підприємства Тростянецької міської ради «Телерадіокомпанія Тростянець»  Дарагана Юрія Вікторовича, відповідно до Статуту підприємства, Плану роботи міської ради на 2018 рік,  ст. 25, ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 
міська рада вирішила:

 

1. Звіт про діяльність директора  Комунального підприємства Тростянецької міської ради «Телерадіокомпанія Тростянець»  Дарагана Юрія Вікторовича о взяти до відома (додається). 



2.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань комунального майна та господарства, будівництва, благоустрою і охорони навколишнього природного середовища апарату міської ради.

 

Міський голова          Ю.А. Бова


 

 Додаток 1

до рішення 15 сесії 7 скликання

(друге пленарне засідання)

Тростянецької міської ради

№ __ від 13.12.2018 року

 

       Звіт директора КП ТМР «ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ» Ю. Дарагана

    Рішеннями 1 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради від 21.11.2017 року було створено КОМУНАЛЬНЕ  ПІДПРИЄМСТВО ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ ТРОСТЯНЕЦЬ» та призначено на посаду директора КП ТМР «ТРК Тростянець» Дарагана  Юрія Вікторовича.

     У виступі перед Громадою Ю.Дараган  подякував за довіру та взяв на себе зобов’язання використовувати власний професійний досвід на виконання відповідальної мети – розробка концепції ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ і необхідних документів для  участі у конкурсі Національної ради України з питань телебачення і радіо та перемога з можливістю отримання відповідних Ліцензій на мовлення на 7 років з правом подовження на необмежений час, побудова ТРК. Депутатським корпусом ТМР було підтримано та схвалено дії  щодо розбудови ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ, засновником та власником якої є Тростянецька міська рада.

     Відповідно до Закону було створено РЕДАКЦІЙНИЙ СТАТУТ та наглядовий орган РЕДАКЦІЙНУ РАДУ у складі:

 Ю.А.Бова , М.В.Катриченко, І.В.Куц,  І.Я.Говзан.

    Після переможної участі на конкурсі Національної ради України з питань телебачення і радіо ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ отримала Ліценезії на мовлення, взявши зобов’язання згідно чинного законодавства освоїти їх протягом року та вийти у повноцінний ефір:

ТVТ – телебачення до 16 лютого 2019 р.,

 ДОБРЕ РАДІО – радіо ФМ 105.4 до 06 березня 2019 р.

     Згідно РІШЕННЯ виконавчого комітету Тростянецької міської ради № 262 від 30.03.2018 р. «Про надання дозволу на передачу в оренду нерухомого майна» ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ виділено приміщення у м. Тростянець по                  вул. Вознесенська, 53в)  загальною площею 217,94 м.кв. терміном на 2 роки 11 місяців.

     З першого дня призначення Ю.В. Дарагана  директором  КП ТМР ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ розпочалося будівництво телерадіокомпанії : концептуальна розробка сучасного конкурентоздатного формату мовлення згідно вимог часу та Тростянецької Громади, як засновника.

     Згідно висновків Академії прикладних комунікацій Державного телерадіокомітету України – ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ – є Першою та Єдиною в Україні на сьогодні телерадіокомпанією, створеною у рамках Державної програми ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ , де засновником ТРК – є ГРОМАДА. На базі Держкомтелерадіо України створено окремий підрозділ з метою дослідження та вивчення досвіду становлення, розбудови, розробки нових концепцій-форматів місцевого мовлення на прикладі ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ для подальшого створення покрокової інструкції  іншим Громадам в Україні.

     Подібна увага з боку Держави до ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ небезпідставна.

     Новоствореній телерадіокомпанії у Тростянці вдалося у рекордно стислі строки підготувати належні документи та розробити творчу концепцію дій, що дозволила:

  • Перемогти на конкурсі Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та отримати Ліцензії на телевізійне та радійне мовлення з відповідною професійною роботою спільно з Торгово - промисловою палатою України, Українським державним центром радіочастот, Концерном РРТ України.

  • Розробити та втілити власний формат громадського мовлення, універсальний штатний розклад, що дозволяє економити людські та матеріальні ресурси у телерадіовиробництві.

  • Організувати навчальний процес кадрів, раціонально моделювати, використовувати технічну специфікацію для забезпечення безперебійного ефіру.


     Логічним продовженням названих кроків – є результат сьогодення.      ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ першою в Україні серед інших ТРК , що отримали Ліцензії на ФМ- мовлення за 2018 рік, вийшла у радіоефір у тестовому режимі. ДОБРЕ РАДІО 105.4 працює сьогодні цілодобово спільно з радіостанцією ПРОМІНЬ. Презентація цієї перемоги була представлена у загальнодержавному масштабі  Нацрадою України у вересні нинішнього року, м. Київ.

     Активно триває підготовка до виходу у телевізійний ефір, виробництво власного продукту та пошук вітчизняного контенту. Протягом останніх трьох місяців в ефірі місцевого кабельного ТБ та у соцмережі, зокрема у Ютюбі та Фейсбуці на сторінці ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ ТРОСТЯНЕЦЬ регулярно щотижня виходить випуск НОВИНИ, дитячі програми ВЕСЕЛИЙ СОНЯХ. Найближчим часом, грудень-січень, заплановано вихід у тестовому режимі телеканалу ТVТ у цифровому технічному форматі Т2, сигнал якого розповсюджуватиметься навколо Тростянецької  вежі у радіусі 60 кілометрів та охоплюватиме межі 6 – ти навколишніх районів Сумщини,  частину Полтавської обл. та прикордонну територію Росії.

    На виконання завдань, поставлених Громадою – Засновником, у            ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ нині працює 13 спеціалістів з вищою освітою, переважно мешканці Тростянця. Згідно існуючого штатного розкладу для повноцінного творчо-виробничого процесу необхідно і планується розширення штату в межах поточної  потреби та фінансування по факту.

     Першим здобутком  реалізації проекту розбудови ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ будемо вважати  повноцінні технічні, фінансові, кадрові, творчі умови та можливості для забезпечення телерадіовиробництва - телерадіоефіру згідно існуючих в Україні стандартів роботи електронних засобів масової інформації та комунікації .

     Колектив ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ шанує підтримку і розуміння Тростянецької  ОТГ, депутатського  корпусу Тростянецької міської ради .

     Бермо на себе зобов’язання у подальшому продуктивно працювати на виконання основної мети – постійної розбудови ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ для створення суспільного діалогу, підвищення авторитету та розповсюдження досвіду і здобутків Громади, формування громадської думки на вимоги часу у рамках державної програми ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ.

     Я, Юрій В.Дараган – директор КП ТМР ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ, вдячний за довіру, протягом року дії мого контракту, Тростянецькій  міській раді та її Голові  Юрію Анатолійовичу  Бові  . Вважаю , що відсьогодні ми стоїмо на порозі відповідального кроку – народження повноцінної ТРК, здатної бути конкурентною у медіа просторі Сумщини, України та фінансово спроможною – самодостатньою у Громаді. Попереду важка щоденна робота по створенню неповторного власного продукту , який конвертується потім  у досвід та дороговказ для інших під вже зрозумілим в Україні гаслом «Тростянець – європейське місто»...

     Сприйматиму за честь працювати і на далі.

11.12.2018 р.
Директор КП ТМР «ТРК Тростянець»                           Дараган Ю.В.