ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XV

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

24.12.2018/57

Дата реєстрації:

22.12.2018

Проголосовано:

24.12.2018 11:26:25

Автор:

Федорець Н.І.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    23
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 24.12.2018/57



У К Р А Ї Н А



 


Тростянецька міська рада

15 сесія 7 скликання

(четверте пленарне засідання)

 

                                             Р І Ш Е Н Н Я                                ПРОЕКТ



 


від   24.12.2018  року

м. Тростянець                                № _______


 

 

Про затвердження Положення

про діяльність аукціонної комісії для продажу

об’єктів малої приватизації комунальної

власності Тростянецької міської ОТГ

 

            Керуючись Законом України «Про приватизацію державного і комунального майна», Постановою КМ України «Про затвердження Порядку проведення електронних аукціонів для продажу об’єктів малої приватизації та визначення додаткових умов продажу» № 432 від 10.05.2018 року, Постановою КМ України «Про затвердження Порядку відбору операторів електронних майданчиків для організації проведення електронних аукціонів з продажу об’єктів малої приватизації, авторизації електронних майданчиків та визначення адміністратора електронної торгової системи» №433 від 10.05.2018 року, ст. ст. 25, 26, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

 
міська рада вирішила:

 


  1. Затвердити Положення про діяльність аукціонної комісії для продажу об’єктів малої приватизації комунальної власності Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади (додається).

  2. Дане рішення направити заступнику міського голови з питань економічного розвитку, бюджету, залучення  інвестицій, торгівлі, малого та середнього підприємництва, управління комунальним майном, законності та регулювання земельних відносин; фінансовому управлінню Тростянецької міської ради; відділу бухгалтерського обліку та звітності; відділу комунальної власності і земельних відносин; відділу правового забезпечення апарату Тростянецької міської ради.

  3. Відділу інформаційно – технічного забезпечення апарату Тростянецької міської ради довести дане рішення до відома населення шляхомоприлюднення на офіційному веб- сайті Тростянецької міської ради та в місцевих засобах масової інформації.

  4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань економічного розвитку, бюджету, залучення  інвестицій, торгівлі, малого та середнього підприємництва, управління комунальним майном, законності та регулювання земельних відносин Злепка В.А.



 Міський голова   Ю.А.Бова


Додаток 1

        до рішення 15 сесії 7 скликання

(четверте пленарне засідання)

                                                                            Тростянецької міської ради

                                                                             №___ від 24.12.2018 року

 

Положення

про діяльність аукціонної комісії для продажу

 об’єктів малої приватизації комунальної власності Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади       

 

І. Загальні положення

1. Це Положення, розроблене на підставі п. 4 статті 15 Закону України "Про приватизацію державного і комунального майна", відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 10.05.2018 року №432 «Про затвердження Порядку проведення електронних аукціонів для продажу об’єктів малої приватизації та визначення додаткових умов продажу».

Положення визначає порядок утворення аукціонної комісії для продажу об’єктів комунальної власності Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади, її повноваження, права та порядок роботи.

2. Комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, іншими нормативно-правовими Фонду державного майна України та цим Положенням.

 

ІІ. Склад, порядок утворення комісії та її повноваження

 

1. Аукціонна комісія для продажу об’єктів комунальної власності Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади (далі – Комісія) – це тимчасово діючий колегіальний орган, що утворюється виконавчим комітетом Тростянецької міської ради (далі - орган приватизації) з метою реалізації завдань з приватизації об’єктів малої приватизації комунальної власності Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади.

       2. До складу Комісії входять не менш як п’ять осіб з числа працівників Тростянецької міської ради, депутатів профільних комісій, представники комунальних підприємств. У разі потреби, до складу комісії можуть залучатися з правом дорадчого голосу спеціалісти, експерти державної виконавчої влади тощо.   

      3. Склад Комісії та зміни до нього затверджуються рішенням органу приватизації. Головою Комісії призначається заступник міського голови. У разі відсутності голови Комісії його функції виконує заступник голови Комісії. Секретар Комісії призначається із працівників апарату  Тростянецької міської ради.

4. Основні принципи діяльності Комісії:

    1) дотримання вимог чинного законодавства;

    2) колегіальність прийнятих рішень;

    3) професіоналізм, неупередженість та незалежність членів Комісії (недопущення втручання в діяльність комісії будь-яких органів влади).

5. До основних повноважень Комісії належать:

    1) розробка умов продажу об’єктів малої приватизації комунальної власності Тростянецької міської ОТГ та подання їх на затвердження органу приватизації;

    2) визначення стартової ціни продажу об’єкта малої приватизації комунальної власності Тростянецької міської ОТГ та подання її на затвердження органу приватизації;

    3) прийняття рішень про зниження стартової ціни в порядку, передбаченому Законом України «Про приватизацію державного і комунального майна» та подання їх на затвердження органу приватизації;

    4) розробка інформаційного повідомлення про проведення аукціону;

    5) ведення протоколів засідань Комісії та їх подання на затвердження органу приватизації.

6. Комісія визначає стартову ціну об’єкта приватизації на підставі балансової вартості об’єкта (активів об’єкта) малої приватизації.

У разі відсутності балансової вартості об’єкта (активів об’єкта) малої приватизації - на підставі вартості, визначеної відповідно до Методики оцінки майна, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2003 р. № 1891.

Аукціонна комісія подає органу приватизації для затвердження умови продажу об’єкта приватизації, а також додаткові умови продажу (в разі наявності) протягом 15 робочих днів з моменту прийняття місцевою радою рішення про приватизацію об’єкта та здійснення реєстрації права власності територіальної громади на об’єкт приватизації (у разі, коли станом на дату прийняття рішення право власності територіальної громади на об’єкт приватизації, що є нерухомим майном і має балансову вартість, не зареєстровано), а також з моменту отримання позитивного висновку рецензента на звіт незалежного оцінювача про визначення ринкової вартості майна (у разі, коли об’єкт малої приватизації, право власності на який належним чином зареєстроване, не має балансової вартості або прийнято рішення про приватизацію об’єкта на аукціоні з умовами щодо компенсації орендарю невід’ємних поліпшень).

У разі проведення аукціону з продажу комунального майна можуть бути визначені обов’язкові та додаткові умови продажу об’єкта приватизації.

Орган приватизації затверджує умови продажу (додаткові умови продажу) об’єкта приватизації комунальної власності протягом п’яти робочих днів з моменту подання їх аукціонною комісією.

7. Після затвердження умов продажу органи приватизації не пізніш як через 10 робочих днів публікують інформаційне повідомлення про приватизацію об’єкта малої приватизації в обласному щотижневику «Круглий двір», на офіційному веб-сайті Тростянецької міської ради та в електронній торговій системі.

8. Аукціони з продажу об’єктів малої приватизації проводяться не раніше ніж через 20 днів, але не пізніше 35 днів після опублікування інформаційного повідомлення про приватизацію об’єктів малої приватизації.

9. Комісія має право:

1) під час розроблення умов продажу надсилати запити до балансоутримувачів комунального майна стосовно подання пропозицій щодо умов продажу, а також подання відомостей, документів та інших матеріалів, необхідних для ознайомлення з об’єктом продажу;

2) подавати запити спеціалістам, експертам, заслуховувати пояснення експертів, консультантів та інших спеціалістів.

 

ІІІ. Порядок роботи комісії

1. Очолює Комісію та організовує її роботу голова Комісії.

2. Організаційною формою роботи Комісії є засідання.

3. Усі рішення Комісії приймаються шляхом поіменного голосування («за» або «проти»), результати якого заносяться до протоколу.

4. Засідання Комісії є правомочним за умови участі в ньому не менш як двох третин складу її членів (кворум).

5. Члени комісії мають рівне право голосу при прийнятті рішень. Рішення комісії приймаються простою більшістю голосів членів комісії, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів голос голови комісії є вирішальним.

6. За результатами засідання Комісії складаються протоколи, які підписуються всіма членами Комісії, присутніми на засіданні, та у триденний строк подаються на затвердження органу приватизації.

7. Секретар Комісії забезпечує:

1) підготовку матеріалів для розгляду Комісією;

2) виконання доручень голови Комісії;

3) підготовку, ведення та оформлення протоколів засідань Комісії.

8. Члени Комісії зобов’язані брати участь у роботі Комісії. У разі, якщо засідання Комісії не відбулося через відсутність кворуму, засідання Комісії переноситься на інший день.

9. Діяльність Комісії припиняється рішенням органу приватизації.

 
Секретар міської ради       Н.А.Ковальова