ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XVI

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

07.02.2019/56

Дата реєстрації:

07.02.2019

Проголосовано:

07.02.2019 10:53:18

Автор:

Хрістосова-Нечвоглод О.В.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    21
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    6

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 07.02.2019/56






 

У К Р А Ї Н А



Тростянецька міська рада



16 сесія 7 скликання  





                                                Р І Ш Е Н Н Я                              ПРОЕКТ


 

від 07.02.2019 року

м. Тростянець                                   № _____                                        

 

Про затвердження Програми по забезпеченню службовим

житлом посадових осіб Тростянецької міської ради,

її виконавчих органів та працівників комунальних

підприємств, установ, організацій

 

Відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. ст. 48, 50, 118, 119 ЖК Української РСР, постанови Ради Міністрів Української РСР від 04.02.1988 року № 37 «Про службові жилі приміщення» (в редакції від 11.06.2013 року), ст. 47 Конституції України, з метою забезпечення житлом працівників Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та працівників комунальних підприємств, установ, організацій, підвищення мотивації посадових осіб та залучення молоді до роботи в органах місцевого самоврядування,

 
міська рада вирішила:

 

1. Затвердити Програму забезпечення службовим житлом посадових осіб Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та працівників комунальних підприємств, установ, організацій (надалі – Програма) згідно з додатком 1.

 

2. Затвердити Положення про службові жилі приміщення Тростянецької міської ради згідно з додатком 2.

 

3. Затвердити склад конкурсної комісії та її основні завдання згідно з додатком 3.

 

4. Передбачати видатки на реалізацію Програми, виходячи із загального обсягу видатків, виділених на відповідний бюджетний період. 

 

5. Вказане рішення направити загальному відділу апарату Тростянецької міської ради, відділу правового забезпечення апарату Тростянецької міської ради, керуючий справами виконавчого комітету Тростянецької міської ради, керівникам комунальних підприємств, установ, організацій.

 

6. Контроль за виконанням ухвали покласти на заступника міського голови з Заяц Ю. М.

 

 
Міський голова                                                         Ю.А. Бова

 

 

 

 
Додаток 1

Затверджено: 

рішенням 16 сесії 7 скликання

Тростянецької міської ради 

від 07.02.2019 року №____

 

ПРОГРАМА

забезпечення  службовим житлом посадових осіб Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та працівників комунальних підприємств, установ, організацій

 

1. Паспорт Програми







































1 Ініціатор розроблення Програми Тростянецька містка рада
2 Розробник Програми Відділ правового забезпечення апарату Тростянецької міської ради та виконавчий комітет Тростянецької міської ради
3 Головний виконавець Програми Тростянецька міська рада
4 Учасники Програми Відділ правового забезпечення Тростянецької міської ради,

Відділ житлово-комунального господарства, будівництва, благоустрою та енергетичного менеджменту,

Відділ містобудування та архітектури, Відділ комунальної власності і земельних відносин,

Відділ з питань державної реєстрації,

Відділ бухгалтерського обліку та звітності,

Фінансове управління Тростянецької міської ради

Постійна комісія з питань планування, бюджету, фінансів, інвестиційної політики, підприємництва та торгівлі;

Постійна комісія з питань комунального майна та господарства, будівництва, благоустрою і охорони навколишнього природного середовища
5 Термін реалізації Програми 2019-2021 роки
6 Джерела фінансування Програми Міський бюджет Тростянецької міської ОТГ інвестиційних коштів та інших джерел фінансування, які не суперечать законодавству України.
7 Обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми (на початковий етап) 4000 000,00 грн

 

I. Загальні положення

 

Міська Програма по забезпеченню службовим житлом працівників

Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та працівників комунальних підприємств, установ, організацій на 2019-2021 роки розроблена відповідно до Бюджетного кодексу України, Житлового кодексу Української РСР, Постанови Кабінету Міністрів України від 04 лютого 1988 року № 37 "Про службові жилі приміщення".

Ініціатором розробки Програми є Тростянецька міська рада, розробником – відділ правового забезпечення апарату Тростянецької міської ради та виконавчий комітет Тростянецької міської ради.

 

ІІ. Проблема, на розв’язання якої спрямована Програма

Недосконалість системи соціального захисту молодих спеціалістів у сфері житлово-комунального господарства, низький рівень поінформованості про можливість отримання житла, колізії законодавства і відсутність у ньому певних норм щодо регулювання практичного надання житла, зумовлює недостатній обсяг укомплектованості кадрами Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та комунальних підприємств, установ, організацій. Прогалини у системі забезпечення житлом працівників Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та працівників комунальних підприємств, установ, організацій зумовлює недостачу в спеціалістах, які неспроможні ефективно працювати без належного місця проживання, що не дає можливості покращити надання житлово-комунальних послуг по  Тростянецькій міській об’єднаній територіальній громаді.

Щорічно в Тростянецької міської ради, її виконавчих органах та комунальних підприємствах, установах, організаціях наявні вакансії спеціалістів. Через відсутність житла спеціалісти не бажають працювати в Тростянецької міської ради, її виконавчих органах та комунальних підприємствах, установах, організаціях. На даний час в місті виникла потреба в молодих спеціалістах за такими спеціальностями:

- заступник міського голови з питань освіти, культури і туризму, молоді і спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення;

- спеціаліст І категорії (референт міського голови) загального відділу;

- спеціаліст І категорії (з охорони праці, пожежної безпеки, цивільного захисту та ведення військового обліку) загального відділу;

- начальник відділу соціального захисту населення;

- провідний спеціаліст відділу соціального захисту населення;

- спеціаліст І категорії відділу соціального захисту населення;

- начальник відділу містобудування та архітектури;

- спеціаліст І категорії (із ведення, обробки та видачі  даних містобудівного кадастру) відділу містобудування та архітектури;

- спеціаліст I категорії (з економічного розвитку та залучення інвестицій) відділу економічного розвитку, залучення інвестицій та              міжнародної діяльності;

- провідний спеціаліст (землевпорядник) відділ комунальної власності і земельних відносин;

- спеціаліст I категорії (з правових питань) відділу правового забезпечення;

-  державний реєстратор місця проживання та  ведення реєстру відділу з питань державної реєстрації;

- провідний спеціаліст (з державного архітектурно-будівельного    контролю – інспектор) відділу державного архітектурно-будівельного контролю;

- начальник відділу «Інспекція з благоустрою м. Тростянець Сумської області» відділ «Інспекція з благоустрою м. Тростянець Сумської

області»;

- інспектор з благоустрою відділу «Інспекція з благоустрою м. Тростянець Сумської області»;

- інспектор з благоустрою відділу «Інспекція з благоустрою м. Тростянець Сумської області» та інших посад.

З метою поліпшення кадрової ситуації в Тростянецької міської раді, її виконавчих органах та комунальних підприємствах, установах, організаціях Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади і виникла потреба в розробці міської Програми по забезпеченню службовим житлом працівників (далі – Програма).

 

ІІІ. Мета Програми

Метою Програми є заохочення молодих спеціалістів для роботи і проживання в місті Тростянець, забезпечення житлом працівників Тростянецької міської ради, її виконавчих органах та працівників комунальних підприємствах, установах, організаціях відповідно до нормативів і стандартів та зменшити плинність кадрів Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та працівників комунальних підприємств, установ, організацій.

Для вирішення проблеми по забезпеченню житлом необхідно:

передбачити виділення коштів для придбання службового житла працівникам Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та працівників комунальних підприємствах, установах, організаціях.

 

ІV. Ресурсне забезпечення міської Програми

Фінансування Програми здійснюватиметься у межах асигнувань, передбачених для придбання службових жилих приміщень у бюджеті Тростянецької міської ОТГ, а також інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

Обсяг фінансування необхідного для реалізації Програми, визначатиметься щороку з урахуванням можливостей бюджету Тростянецької міської ОТГ.

















Обсяг коштів,

які пропонується

залучити на виконання Програми
2019 рік,

 грн.
2020 рік,

грн.
2021 рік,

грн.
Усього

витрат на

виконання

Програми

 
Обсяг ресурсі усього, у тому числі Тростянецької міської ОТГ 1000 000,00 1500 000, 00 1500 000, 00 4000 000,00

 

V. Основні завдання Програми

1. Удосконалення системи кадрового забезпечення молодими спеціалістами Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та комунальних підприємств, установ, організацій.

2. Формування житлового фонду для працівників Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та комунальних підприємств, установ, організацій.

3. Інформативне забезпечення заходів Програми.

4. Стимулювання інвестиційної діяльності щодо виконання Програми.

5. Забезпечення гласності, громадського контролю та прозорості у прийнятті рішень з питань виконання Програми органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування відповідно до їх повноважень.

 

VІ. Результативні показники

В результаті виконання Програми планується досягти:

- заповнення вакантних посад працівників в Тростянецької міської раді, її виконавчих органах та комунальних підприємствах, установах, організаціях.

- покращення надання житлово-комунальних послуг для населення.

 

VІІ. Фінансове забезпечення

Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок таких джерел:

- коштів бюджету Тростянецької міської ОТГ;

- інвестиційних коштів та інших джерел фінансування, які не суперечать законодавству України.

Обсяг фінансування визначається на відповідний бюджетний рік.

 

VІІІ. Порядок надання житла

1. Службові жилі приміщення надаються працівникам Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та комунальних підприємств, установ, організацій надаються на договірній основі, шляхом укладення договору найму .

2. Надання житла в найм проводиться відповідно норм Житлового кодексу України, «Положення про порядок надання службових жилих приміщень і користування ними в Українській РСР», затвердженого Постановою КМУ від 04 лютого 1988 року № 37 "Про службові жилі приміщення", Положення про службові жилі приміщення Тростянецької міської ради та інших нормативно-правових актів, що регулюють дані відносини.

ІХ. Основні напрямки Програми

1. Виконання Програми здійснюється за такими основними напрямами:

1) організація ефективного управління у сфері надання житла працівникам Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та працівникам комунальних підприємств, установ, організацій;

2) створення необхідних житлових умов для працівників Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та працівників комунальних підприємств, установ, організацій, які бажають працювати в м. Тростянець;

3) забезпечення працівників Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та комунальних підприємств, установ, організацій житлом на умовах укладання договору найму;

4) зменшити плинність кадрів Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та працівників комунальних підприємств, установ, організацій.

2. Проведення моніторингу стану забезпечення житлом працівників

Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та комунальних підприємств, установ, організацій.

 

Х. Контроль за виконанням Програми

1. Організаційний супровід та координація діяльності щодо виконання

Програми здійснюється Виконавчим комітетом Тростянецької міської ради.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на Постійну комісію з питань планування, бюджету, фінансів, інвестиційної політики, підприємництва та торгівлі та постійну комісію з питань комунального майна та господарства, будівництва, благоустрою і охорони навколишнього природного середовища.

3. Контроль за використанням бюджетних коштів, спрямованих на забезпечення виконання Програми, здійснюється в порядку, встановленому бюджетним законодавством.

ХІ. Очікувані результати

1.Виконання Програми дасть змогу:

1) забезпечити реалізацію державної політики щодо забезпечення житлом працівників Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та працівників комунальних підприємств, установ, організацій;

2) підвищити рівень надання житлово-комунальних послуг в Тростянецькій міській об’єднаній територіальній громаді та поліпшити їх

якість;

3) досягти оптимального вирішення проблеми у забезпеченні кадрами

Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та працівників комунальних підприємств, установ, організацій шляхом забезпеченням житлом працівників.

4) зменшити плинність кадрів Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та працівників комунальних підприємств, установ, організацій.

 

 

 
Секретар міської ради Н. А. Ковальова

 

 

 

Відділ правового забезпечення:

Віза: ______________________

 

 
Додаток 2

Затверджено: 

рішенням 16 сесії 7 скликання

Тростянецької міської ради 

від 07.02.2019 року №____

 

 
Положення

про службові жилі приміщення Тростянецької міської ради.

 

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Дане Положення призначене для врегулювання питання щодо придбання, використання, передачі в найм, відчуження та порядку приватизації службового житла.

1.2.Службовим житлом є квартири, будинки та інші житлові приміщення

призначені для проживання в них працівників Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та працівників комунальних підприємств, установ, організацій.

1.3. Придбання службового житла проводиться відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» та «Житлового Кодексу України». Службове житло надається для проживання вищевказаним особам виключно тимчасово, на період їх повноважень на відповідних посадах та на договірних засадах.

 

2. ПОРЯДОК ПРИДБАННЯ ЖИТЛА

2.1. Придбання житла Тростянецькою міською радою проводиться в разі потреби забезпечення даним житлом працівників Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та працівників комунальних підприємств, установ, організацій, які не мають власного житла для проживання.

2.2. З метою організації заходів щодо придбання на первинному, вторинному ринку квартир (будинків) для забезпечення житлом працівників Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та працівників комунальних підприємств, установ, організацій, створюється конкурсна комісія, склад якої визначається рішенням сесії Тростянецької міської ради.

2.3. Після завершення процедури придбання житла, воно зараховується у власність та на баланс Тростянецької міської ради, з обов’язковим включенням до числа службових у відповідності до вимог чинного законодавства.

2.4. Облік службових жилих приміщень здійснюється Тростянецькою міською радою

2.5. Службові жилі приміщення обліковуються в журналі обліку службових жилих приміщень та вносяться в Реєстр об’єктів спільної власності Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади.

 

 

3. ПЕРЕДАЧА СЛУЖБОВОГО ЖИТЛА В НАЙМ

3.1. Службові приміщення надаються незалежно від перебування працівників на квартирному обліку, без додержання черговості та пільг, установлених для забезпечення громадян житлом. Житло надається, виходячи з інтересів забезпечення нормальної діяльності Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та працівників комунальних підприємств, установ, організацій.

3.2. Службові приміщення надаються якщо жилі приміщення, в яких проживають відповідні працівники, знаходяться на такій відстані від місця роботи, яка виключає можливість виконання ними трудових обов'язків в Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та працівників комунальних підприємств, установ, організацій.

3.3. У разі недостатності службових жилих приміщень для забезпечення всіх працівників  відповідних  категорій  зазначені приміщення надаються виходячи з інтересів забезпечення  нормальної діяльності Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та працівників комунальних підприємств, установ, організацій.

3.4. Для одержання службового жилого приміщення відповідний працівник  подає заяву до адміністрації Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та керівникам комунальних підприємств, установ, організацій. До заяви  додається довідка з місця проживання про склад  сім'ї  і  прописку.  Члени  сім'ї  заявника, які бажають оселитися в службове жиле приміщення, дають письмову згоду на проживання в зазначеному приміщенні.

3.5. Службове жиле приміщення має бути благоустроєним стосовно до умов даного населеного пункту, відповідати встановленим санітарним і технічним вимогам.

3.6. При наданні службових жилих приміщень не допускається заселення однієї кімнати особами різної статі, старшими за 9 років, крім подружжя, а також особами, які хворіють на тяжкі форми деяких хронічних захворювань,  у  зв'язку з  чим вони не можуть проживати в одній кімнаті з членами своєї сім'ї.

3.7. Не допускається  також  заселення квартири, збудованої для однієї сім'ї, двома і більше сім'ями або двома і більше одинокими особами. Службові жилі приміщення надаються  у  межах 13,65 квадратного  метра  жилої площі на одну особу, але не менше 8 квадратних метрів жилої площі визначеній в Сумській області.

3.8. Службове жиле приміщення може бути надано з перевищенням указаного вище максимального розміру, якщо воно становить одну кімнату (однокімнатну квартиру), або у випадку при наданні службових жилих приміщень особам різної статі, старшими за 9 років, крім подружжя, а також особами, які хворіють на тяжкі форми деяких хронічні захворювання, у зв'язку  з  чим вони не можуть проживати в одній кімнаті з членами своєї сім'ї.

3.9.  В окремих випадках за наявності крайньої виробничої необхідності і відсутності відповідного службового жилого приміщення, як тимчасовий захід, за згодою працівника, йому може бути  надано  службове жиле приміщення,  що не відповідає вимогам, передбачені вказаним Положення, або за розміром менше від рівня середньої забезпеченості громадян жилою площею із збереженням права на одержання службового жилого приміщення, що відповідає вказаним вимогам і розміру.

3.10. Службове жиле приміщення надається працівникові на всіх членів сім'ї, які проживають разом з ним (а  також на дружину (чоловіка)  і  неповнолітніх  дітей,  які проживають окремо від заявника в даному або в  іншому населеному пункті),  вказаних  цьому Положенні.

3.11. Службове жиле приміщення надається працівникам Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та працівникам комунальних підприємств, установ, організацій на час виконання ними обов'язків, які потребують проживання в такому приміщенні.

3.12. Службові жилі приміщення надаються на підставі розпорядження міського голови та затверджуються рішенням виконавчого комітету Тростянецької міської ради.

3.13. У розпорядженні зазначається, яку займає посаду або виконує роботу особа, якій надається службове жиле приміщення, склад її  сім'ї, розмір приміщення, що надається, кількість кімнат  у ньому та адреса.

3.14. Перед винесенням розпорядження про надання службового жилого приміщення працівнику зобов'язані роз'яснити особливості договору найму зазначеного приміщення.

3.15. Громадяни, вказані в розпорядженні про надання службового жилого приміщення, дають  письмове зобов'язання про звільнення займаного службового жилого приміщення Тростянецької міської ради (за винятком тих, кому жилі приміщення належать на праві приватної власності).

3.16. Рішення про надання  службового  жилого  приміщення  може бути переглянуто до видачі ордера, якщо виявляться обставини, які не були раніше відомі й могли вплинути на вказане рішення.

3.17. Службові жилі приміщення, що звільняються, надаються особам, які мають право на їх одержання, в порядку, встановленому цим Положенням.

3.18. На підставі розпорядження і рішення виконавчого комітету Тростянецької міської ради про надання та затвердження службового жилого приміщення виконавчий комітет Тростянецької міської видає громадянинові спеціальний  ордер який  є  єдиною  підставою для вселення в надане службове жиле приміщення.

3.19. Ордер дійсний протягом 30 днів.

3.20. Ордер вручається  громадянинові, на ім'я якого він виданий, або за його дорученням іншій особі. При одержанні ордера пред'являються паспорти (або документи,  що їх  замінюють)  членів сім'ї, включених до ордера.

3.21. При вселенні в надане службове жиле приміщення громадянин здійснює державну реєстрацію місця проживання за місцем знаходження службового жилого приміщення в відділі державної реєстрації Тростянецької міської ради).

3.22. Одночасно  подаються  паспорти  усіх  членів  сім'ї,  включених до ордера, з відміткою про виписку з попереднього місця проживання.

3.23. Ордер на службове  жиле  приміщення  може  бути  визнаний недійсним  стосовно до підстав і порядку,  встановлених статтею 59 Житлового кодексу УРСР.

3.24. До одержання службових жилих приміщень працівниками, яким вони можуть надаватися, поліпшення житлових умов цих працівників провадиться в  загальному  порядку  відповідно  до  Правил  обліку громадян, які  потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень на території Тростянецької міської ОТГ.

3.25. Працівники, які проживають у службових  жилих  приміщеннях  і потребують  поліпшення  житлових  умов,  за  їх  бажанням, можуть забезпечуватися  іншими службовими жилими приміщеннями, що  відповідають вимогам, передбаченим пунктами цього Положення, або в установленому порядку приймаються на квартирний облік.

 

4. КОРИСТУВАННЯ СЛУЖБОВИМИ ЖИЛИМИ ПРИМІЩЕННЯМИ

4.1. На підставі спеціального ордера між наймодавцем  (Тростянецькою міською радою) і  наймачем - громадянином,  на  ім'я  якого  виданий  ордер, укладається договір найму службового жилого приміщення.

4.2. Наймач службового жилого приміщення  вправі проживати в ньому разом з членами своєї сім'ї.

4.3. Наймач вправі  у  встановленому  порядку  за письмовою згодою всіх членів сім'ї,  які проживають разом з ним,  вселити в займане ним службове жиле приміщення свою дружину, дітей, батьків, а також інших осіб.  На вселення  до  батьків  їхніх  неповнолітніх  дітей зазначеної згоди не потрібно.

4.4. При  тимчасовій відсутності наймача або членів його сім'ї службове жиле приміщення зберігається  за  ними  у  випадках  і  в строки, вказані в статті 71 Житлового кодексу УРСР ( 5464-10 ).

4.5. Наймач  службового  жилого  приміщення і члени його сім'ї зобов'язані додержувати  умов  договору  найму  службового  жилого приміщення  і  правил користування жилими приміщеннями, утримання жилого будинку і придомової території.

4.6. Наймач службового жилого приміщення  зобов'язаний своєчасно вносити квартирну  плату і плату за комунальні послуги (водопостачання, газ, електрична, теплова енергія та інші послуги) за  затвердженими у  встановленому  порядку  ставками і тарифами. Зазначені  платежі  вносяться  щомісяця  в   строки,   встановлені постановою  Ради  Міністрів УРСР від 6 березня 1954 р.  N 265 "Про строки внесення квартирної плати і плати  за  комунальні  послуги" (ЗП УРСР, 1954 р., N 5-6, ст.18; 1985 р., N 7, ст.60).

4.7. Пільги по  квартирній  платі  та  платі за комунальні послуги встановлюються   законодавством. Громадянам, які проживають в службових  жилих  приміщеннях  може  бути  надано  пільги по квартирній платі за рішенням виконавчого комітету Тростянецької міської ради.

4.8. Наймач  службового  жилого  приміщення і члени його сім'ї зобов'язані бережно ставитися до наданого жилого приміщення і його обладнання,  провадити  на  умовах  і  в порядку,  що визначаються законодавством України,  за свій рахунок  поточний  ремонт займаного  приміщення,  а  при звільнені приміщення - здати його в належному стані.

4.9. Повнолітні члени сім'ї наймача  несуть  солідарну  з  ним майнову   відповідальність  за  зобов'язаннями,  що  випливають  з договору найму службового жилого приміщення.

4.10. Наймач службового жилого приміщення і  члени  його  сім'ї користуються   також  іншими  правами  і  несуть  інші  обов'язки, передбачені правилами про  договір  найму  жилого  приміщення,  за винятками, викладеними нижче.

4.11. До користування    службовими    жилими    приміщеннями    не застосовуються правила:  про бронювання жилого приміщення  (статті 73-76  Житлового  кодексу  УРСР  (  5464-10  );  про  обмін жилого приміщення (статті 79-83, 85 Житлового кодексу УРСР), в тому числі з наймачем іншого службового жилого приміщення; про зміну договору найму жилого приміщення (статті 103-106 Житлового  кодексу  УРСР).

4.12. Наймач  службового  жилого  приміщення,  який має зайву жилу площу понад установлені  норми,  не  користується  правом, передбаченим статтею  90  Житлового  кодексу  УРСР,  але  може вимагати надання меншого службового жилого приміщення.  При проведенні капітального ремонту  наймачеві  не  надається  в  постійне  користування  інше благоустроєне жиле приміщення (частина шоста статті 101  Житлового кодексу УРСР), але може бути надане інше службове жиле приміщення.

 

5. ПОРЯДОК ВІДЧУЖЕННЯ СЛУЖБОВОГО ЖИТЛА

5.1. Робітники і службовці, що припинили трудові відносини з Тростянецькою міською радою, її виконавчими органами та комунальними підприємствами, установами, організаціями, а також громадяни, які підлягають виселенню з службового жилого  приміщення  з усіма  особами,  які з ними проживають,  без надання іншого жилого приміщення. Виселення провадиться на підставі рішення виконавчого комітету Тростянецької міської ради в місячний термін з усіма особами, які з ними проживають, без надання іншого жилого приміщення. В разі виникнення спірних питань в судовому порядку.

5.2. Без  надання  іншого  жилого приміщення у випадках, зазначених у пункті 5.1.  цього Положення, не може бути виселено:

- інвалідів війни та інших  інвалідів з  числа військовослужбовців,  які стали  інвалідами  внаслідок  поранення, контузії або каліцтва,  що їх вони дістали при захисті СРСР чи при виконанні  інших  обов'язків  військової  служби,  або   внаслідок захворювання,  пов'язаного  з  перебуванням  на фронті;  учасників Великої Вітчизняної війни,  які перебували у складі діючої  армії; сім'ї  військовослужбовців і партизанів,  які загинули або пропали безвісти при  захисті  СРСР  чи  при  виконанні  інших  обов'язків військової  служби;  сім'ї військовослужбовців; інвалідів з числа осіб  рядового  і  начальницького  складу   органів   Міністерства внутрішніх  справ СРСР,  які стали інвалідами внаслідок поранення,

- контузії або каліцтва,  що їх вони дістали при виконанні службових

обов'язків;

- осіб, які пропрацювали  на підприємстві, в установі, організації,  що надали їм службове жиле приміщення,  не  менш  як десять років;

- осіб, що звільнені з посади, у зв'язку з якою їм було надано жилеприміщення, але не припинили трудових відносин з Тростянецькою міською радою, її виконавчими органами та працівників комунальних підприємств, установ, організацій;

- одиноких осіб з неповнолітніми дітьми, які проживають разом з ними.

5.3. Надаване  громадянам у зв'язку з виселенням зі службового жилого приміщення інше жиле приміщення  має  знаходитися  в  межах даного  населеного  пункту і відповідати встановленим санітарним і технічним вимогам.

5.4. У випадку знесення будинку або переобладнання будинку (жилого приміщення)  в  нежилий,  а  також  якщо будинок (жиле приміщення) загрожує обвалом, наймачеві службового жилого приміщення може бути надано  інше  службове жиле приміщення.  Надання іншого службового жилого приміщення допускається також у  випадках,  коли  внаслідок капітального ремонту займане службове жиле приміщення не може бути збережене або його розмір істотно зміниться (стаття 102  Житлового кодексу УРСР).

5.5. Наймач, члени його сім'ї або інші особи, які проживають у службовому жилому приміщенні,  можуть  бути  виселені  в  судовому порядку  без  надання  іншого  жилого приміщення також у випадках, передбачених частиною першою статті  116  Житлового  кодексу  УРСР ( 5464-10).

5.6. Особи,  які  самоправно зайняли службове жиле приміщення, виселяються  без   надання   їм   іншого   жилого   приміщення   в адміністративному порядку з санкції прокурора.

5.7. У  разі  визнання  ордера  на  службове  жиле  приміщення недійсним внаслідок неправомірних дій осіб,  які  одержали  ордер, вони  підлягають  виселенню  без надання іншого жилого приміщення,

5.8. У випадках   визнання  ордера  на  службове  жиле  приміщення недійсним з інших підстав,  крім  випадку,  передбаченого  абзацом першим  цього пункту, громадяни, зазначені в ордері, підлягають виселенню з наданням іншого жилого приміщення або приміщення,  яке вони раніше займали.

 

6. ПОДАННЯ КОНКУРСНОЇ ПРОПОЗИЦІЇ:

6.1. Конкурсна комісія подає оголошення в районній газеті «Круглий Двір» та на офіційних веб-сайтах Тростянецької міської ради, де зазначається інформація:

- дата проведення конкурсу;

- місце проведення конкурсу:

- вимоги до житла, що придбавається;

- умови проведення конкурсу;

- вартість 1 кв. м. загальної площі житла.

6.2. Учасники, які бажають запропонувати житло для продажу на конкурсі,

повинні надіслати (надати) до відділу правового забезпечення Тростянецької міської ради адресою: вулиця Миру, 6 каб. № 6, м. Тростянець, Сумська область документи, визначені нижче.

6.3. Документи приймаються у запечатаному вигляді з позначкою «На конкурс».

6.4. Особи, відповідальні за проведення конкурсу: голова та секретар комісії.

Учасник конкурсної пропозиції відповідає за достовірність наданих документів.

7. УМОВИ КОНКУРСУ:

7.1. Вимоги для учасників конкурсу щодо закупівлі житла (квартири):

Для участі в конкурсі подаються:

- заява про участь у конкурсі із зазначенням найменування юридичної особи/фізичної особи,

- прізвища та ініціалів її керівника, форми власності, місцезнаходження, номера

телефону, телефаксу для юридичних осіб, або прізвища та ініціалів фізичної особи, її місця проживання та місця реєстрації проживання, номера телефону, телефаксу;

- виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців і засвідчена в установленому порядку копія довідки про включення

до ЄДРПОУ (для юридичних осіб);

- засвідчені в установленому порядку копії установчих документів (для

юридичних осіб);

- копії паспорта фізичної особи та реєстраційного номера облікової картки

платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання

відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному органу державної податкової

служби і мають відмітку в паспорті);

- інформаційна довідка з Єдиної бази даних про підприємства, щодо яких

порушено провадження у справі про банкрутство ( для юридичних осіб) ;

- витяг з Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна;

- копії свідоцтв про право власності на нерухоме майно або інших правовстановлюючих документів, на підставі яких проводиться державна реєстрація права власності на нерухоме майно та копії витягу про державну реєстрацію прав власності на нерухоме майно або витягу з реєстру прав власності на нерухоме майно;

- засвідчена в установленому порядку копія технічного паспорта на квартиру (будинок);

- копія документа, що посвідчує право на земельну ділянку (у разі придбання житлового будинку садибного типу) .

За рішенням конкурсної комісії для участі в конкурсі можуть подаватися також інші документи.

7. 2. Вимоги для об’єкта закупівлі (житла – будинку, квартири):

- житло (будинок, квартира) повинно бути запропоноване у житлових будинках на первинному або вторинному ринку;

- житло (будинок, квартира) повинно бути благоустроєним та відповідати

встановленим санітарно-технічним вимогам і придатним для проживання

(енергозабезпечення, газ, водопостачання).

7.3. Вимоги щодо вартості житла.

Вартість житла, запропонованого учасниками на конкурс не повинна

перевищувати опосередкованої вартості спорудження житла в регіоні, затвердженої Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житловокомунального господарства України, якщо інше не передбачено законодавством.

Загальна та житлова площа житла, що придбавається, повинна відповідати нормативно-правовим актам для кожної категорії осіб та членів їх

сім’ї.

Житло, яке придбається для віднесення його до категорії службового

може бути придбано виключно в межах коштів, виділених рішенням сесії Тростянецької міської ради. Придбання службового житла за рахунок бюджетних коштів здійснюється виходячи з норм житлової площі, що не перевищують визначених Житловим кодексом України.

Оплата платежів по оформленню договору купівлі-продажу покладається

на продавця.

Учасник під час визначення вартості житла та надання конкурсної

пропозиції повинен врахувати витрати, пов’язані з оформленням права

власності та сплатою передбачених законодавством податків і зборів

(обов’язкових платежів).

7.4. Умови проведення конкурсу:

Конкурсні пропозиції оцінюються на предмет відповідності поданого

оголошення за результатами чого визначається переможець конкурсу.

Конкурс проводиться за наявності пропозицій від двох або більше

фізичних чи юридичних осіб. У разі надходження однієї пропозиції конкурс не

проводиться і комісія приймає протокольне рішення про розгляд питання щодо

укладення договору на придбання житла відповідно до вимог законодавства з

єдиним заявником.

Розгляд конкурсних пропозицій здійснюється протягом п’яти робочих

днів з дати кінцевого терміну їх подання.

Конкурсні пропозиції, надіслані після кінцевого строку їх подання або

надіслані з порушенням вимог визначених у оголошенні, не приймаються та не

розглядаються.

Переможцем визначається учасник конкурсу, який подав найвигіднішу

конкурсну пропозицію, що відповідає визначеним вимогам (рівні між собою

технічні, комунікаційні характеристики), за якою вартість придбання 1 кв. м.

загальної площі житла є найнижчою серед запропонованих.

За результатами аналізу конкурсних пропозицій складається протокол, в

якому зазначаються результати конкурсу.

Підписаний протокол є підставою для укладання Тростянецькій міській раді договору на придбання житла (будинку, квартири).

Результати проведення конкурсу повідомляються всім учасникам

конкурсу, що приймали в ньому участь.

 

Секретар міської ради  Н. А. Ковальова

 

 

Відділ правового забезпечення:

Віза: ______________________

 

 



 
Додаток 3

Затверджено: 

рішенням 16 сесії 7 скликання

Тростянецької міської ради 

від 07.02.2019 року №____

 

КОНКУРСНА КОМІСІЯ

з придбання службового житла посадовим особам Тростянецької міської ради, її виконавчих органів та працівникам комунальних підприємств, установ, організацій

 

СКЛАД конкурсної комісії:

Голова:

Заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства, будівництва, благоустрою, транспорту та зв’язку (за посадою);

Секретар:

Начальник відділу правового забезпечення (за посадою);

Члени:

1. Начальник  відділу житлово-комунального господарства, будівництва, благоустрою та енергетичного менеджменту(за посадою);

2. Начальник відділу містобудування та архітектури (за посадою);

3) Начальник  відділу  бухгалтерського обліку та звітності  (головний бухгалтер) (за посадою);

4) начальник відділу комунальної власності і земельних відносин (за посадою);

5) начальник відділу з питань державної реєстрації, державний реєстратор (за посадою);

До основних завдань конкурсної комісії належить:

- опублікування інформації про проведення конкурсу та його результати

в районній газеті «Круглий Двір» та на офіційних веб-сайтах Тростянецької

міської ради. В інформації зазначаються, зокрема, вимоги до житла, яке придбається, зміст конкурсної документації, адреса, номер телефону і режим роботи конкурсної комісії, строк подання конкурсної документації (не менш як 10 днів до дати проведення конкурсу), дата і місце проведення конкурсу;

- розгляд конкурсних пропозицій (протягом 5 робочих днів з дня

проведення конкурсу);

- визначення переможця конкурсу;

- складення протоколу про результати проведення конкурсу.

 

Секретар міської ради Н. А. Ковальова

Відділ правового забезпечення:

Віза: ______________________