ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XVII

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

20.02.2019/99

Дата реєстрації:

18.02.2019

Проголосовано:

20.02.2019 11:47:08

Автор:

Заяц Ю.М.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    21
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    6

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 20.02.2019/99


 

                                      У К Р А Ї Н А                            Проект



 


Тростянецька міська рада

17 сесія 7 скликання

 



Р І Ш Е Н Н Я


 

від 20.02.2019 року


м. Тростянець                               № _____

 

Про затвердження Положення про співфінансування реконструкції, реставрації, проведення капітальних ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирних будинках Тростянецької міської ОТГ

 

Відповідно до законів України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку", "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", "Про місцеве самоврядування в Україні", з метою забезпечення співфінансування реконструкції, реставрації, проведення капітальних ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирних будинках Тростянецької міської ОТГ за рахунок коштів бюджету Тростянецької міської ОТГ та коштів співвласників багатоквартирних будинків,

 

                                           міська рада вирішила:

1. Затвердити Положення про співфінансування реконструкції, реставрації, проведення капітальних ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирних будинках Тростянецької міської ОТГ (додається).

2. Дане рішення оприлюднити у ЗМІ та на офіційному веб-сайті Тростянецької міської ради.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію Тростянецької міської ради з питань комунального майна та господарства, будівництва, благоустрою і охорони навколишнього природного середовища.

 

 

Міський голова          Ю.А. Бова


 

 

 

 

 

 













Додаток 1

до рішення 17 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради

від 20.02.2019 року № ___




Положення

про співфінансування реконструкції, реставрації, проведення капітальних ремонтів, технічного переоснащення спільного майна  багатоквартирних будинків Тростянецької міської ОТГ


1. Положення про співфінансування реконструкції, реставрації, проведення капітального ремонту, технічного переоснащення спільного майна  багатоквартирних будинків Тростянецької міської ОТГ (далі - Положення) розроблено з метою розвитку житлово-комунальної інфраструктури Тростянецької міської ОТГ на 2019 - 2021 роки, з урахуванням положень законів України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" та інших актів законодавства України спрямованих на покращення технічного стану житлового фонду в Тростянецькій міській ОТГ шляхом реконструкції, реставрації, проведення капітального ремонту, технічного переоснащення спільного майна  багатоквартирних будинків (далі - роботи) на умовах співфінансування за рахунок коштів бюджету  Тростянецької міської ОТГ та коштів співвласників багатоквартирних будинків та ОСББ.

2. Це Положення поширюється на багатоквартирні будинки у Тростянецькій міській ОТГ, які експлуатуються більше двадцяти років, та передбачає співфінансування робіт у розмірі 30 % очікуваної вартості робіт за рахунок коштів співвласників багатоквартирного будинку та решти вартості робіт (виходячи з остаточної вартості робіт, визначеної згідно з абзацом другим пункту 6 цього Положення) - за рахунок коштів бюджету Тростянецької міської ОТГ.

Замовником робіт відповідно до цього Положення є комунальне підприємство Тростянецької міської ради "Тростянецьке ЖЕУ".

3. Для здійснення реконструкції, реставрації, проведення капітальних ремонтів, технічного переоснащення спільного майна багатоквартирних  будинків шляхом співфінансування відповідно до цього Положення ініціативна група співвласників багатоквартирного будинку (далі - ініціативна група), сформована відповідно до Закону України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", готує заявку за формою згідно з додатком до цього Положення (далі додаток 2 та додаток 3) та подає комунальному підприємству Тростянецької міської ради "Тростянецьке ЖЕУ".

Подання заявок, скликання зборів співвласників та вирішення інших питань відповідно до цього Положення щодо багатоквартирних будинків, у яких не створено, або створено об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, здійснюється з урахуванням положень актів законодавства, що регулюють діяльність таких об'єднань чи співвласників.

4. Комунальне підприємство  Тростянецької міської ради "Тростянецьке ЖЕУ", протягом десяти днів після отримання заявки складає дефектний акт самостійно (або залучає відповідних фахівців) та визначає в установленому порядку очікувану вартість робіт, зазначених у заявці.

5. Ініціативна група після отримання дефектного акта та інформації про очікувану вартість робіт, зазначених у пункті 4 цього Положення, скликає збори співвласників багатоквартирного будинку або членів ОСББ, якими в установленому порядку приймаються рішення з таких питань:

- остаточне визначення виду, складу та обсягу робіт;

- укладення з комунальним підприємством  Тростянецької міської ради "Тростянецьке ЖЕУ"договору про організацію здійснення робіт та виконання функцій замовника робіт цим підприємством;

- спосіб визначення частки кожного співвласника багатоквартирного будинку у фінансуванні робіт;

- спосіб накопичення коштів співвласників багатоквартирного будинку для співфінансування робіт та порядок їх передачі замовнику робіт;

- визначення уповноваженої особи з числа співвласників багатоквартирного будинку (далі - уповноважена особа) на укладення з комунальним підприємством Тростянецької міської ради "Тростянецьке ЖЕУ" договору про організацію здійснення робіт та виконання функцій замовника робіт цим підприємством, представлення інтересів співвласників багатоквартирного будинку щодо питань, пов'язаних із здійсненням робіт (у т. ч. при підписанні актів виконаних робіт).

Рішення зборів співвласників багатоквартирних будинків оформлюються в установленому порядку протоколом, один примірник якого надається уповноваженою особою комунальному підприємству Тростянецької міської ради "Тростянецьке ЖЕУ".

6. Комунальне підприємство Тростянецької міської ради "Тростянецьке ЖЕУ" після отримання протоколу зборів співвласників багатоквартирного будинку:

визначає остаточну вартість робіт (за необхідності забезпечивши, зокрема, розроблення та затвердження в установленому порядку проектної документації у випадках, передбачених законодавством з врахуванням фінансування робіт у відсотковому виразі відповідно до умов цієї Програми) та узгоджує її з уповноваженою особою;

укладає з уповноваженою особою договір про організацію здійснення робіт та виконання функцій замовника робіт;

після накопичення співвласниками багатоквартирного будинку не менше 80 % необхідної суми коштів співвласників, передбачених у пункті 2 цього Положення, інформує  Тростянецьку міську раду про виникнення підстав і потреби у використанні бюджетних коштів для співфінансування робіт по цьому багатоквартирному будинку.

7. Тростянецька міська рада надає бюджетні асигнування комунальному підприємству Тростянецької міської ради "Тростянецьке ЖЕУ" для виконання робіт у встановленому бюджетним законодавством порядку.

8. Комунальне підприємство Тростянецької міської ради "Тростянецьке ЖЕУ"  щомісячно під час виконання робіт інформує Тростянецьку міську раду про стан реалізації Програми в частині виконання робіт з реконструкції, реставрації, проведення капітальних ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирних будинках Тростянецької міської ОТГ на умовах спільного фінансування.

 







               Міський голова Ю.А. Бова





 






 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 






Додаток 2

до рішення 17 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради

від 20.02.2019 року № ___

















Начальнику комунального підприємства Тростянецької міської ради "Тростянецьке ЖЕУ"_________________________________

       (прізвище, ім'я, по батькові начальника)

Від ініціативної групи співвласників багатоквартирного будинку

__________________________________

                              (адреса будинку)

__________________________________

                             (прізвище, ініціали)

__________________________________

                             (прізвище, ініціали)

__________________________________

                              (прізвище, ініціали)


 

Заявка



















Ми, ініціативна група співвласників багатоквартирного будинку,

______________________________________________________________________________________

(адреса будинку)

звертаємося з пропозицією розглянути можливість співфінансування у ____році у зазначеному будинку таких робіт:

_____________________________________________________________________________________.

Гарантуємо забезпечення скликання і проведення зборів співвласників багатоквартирного

будинку для реалізації цієї заявки.

Просимо направити представника для складання дефектного акта та визначення очікуваної

вартості робіт.

____________________

     (Дата (день/місяць/рік)

Члени ініціативної групи:
кв. N ___ ____________

                 (підпис)
______________________________

(прізвище, ініціали)
кв. N ___ ____________

                  (підпис)
______________________________

(прізвище, ініціали)
кв. N ___ ____________

                   (підпис)
______________________________

(прізвище, ініціали)







____________

 

 

 

Секретар міської ради                                             Н.А. Ковальова

Додаток 3

до рішення 17 сесії 7 скликання

Тростянецької міської ради

від 20.02.2019 року № ___

 

Пам`ятка для бажаючих скористатись програмою співфінансування капремонтів 70/30

 

Ваш багатоквартирний будинок експлуатується більше 20 років.

Фінансування 30 % - співвласники, решта вартості робіт - за рахунок коштів міського бюджету.

Роботи з реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного  переоснащення (заміна вікон в під`їзді, заміна ліфтів тощо).

Реалізація проекту покроково:

Співвласники ознайомлюються з:

Рішенням 16 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради від 07.02.2019 року №___ «Про затвердження Положення про співфінансування реконструкції, реставрації, проведення капітальних ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирних будинках Тростянецької ОТГ».

1. Створюють ініціативну групу співвласників (відповідно до ЗУ "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку);

2. Готують заявку (за формою згідно з додатком 1 до рішення 16 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради від 07.02.2019 року №___ «Про затвердження Положення про співфінансування реконструкції, реставрації, проведення капітальних ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирних будинках Тростянецької ОТГ»);

3. Подають заявку до КП ТМР "Тростянецьке ЖЕУ» (далі – КП ТЖЕУ).

(ОСББ  ідентична процедура з урахуванням їх законодавства (скликання зборів співвласників та вирішення інших питань);

4. Протягом 10 днів після отримання заявки складається дефектний акт;

5. Визначається очікувана вартість робіт.

Ініціативна група після отримання акту від КП ТЖЕУ скликає збори, якими приймається рішення:

1. Остаточне визначення виду, складу та обсягу робіт.

2. Укладання з КП ТЖЕУ договору про організацію здійснення робіт та виконання функцій замовника робіт цим підприємством.

3. Спосіб визначення часток співвласників у фінансуванні робіт.

4. Спосіб накопичення коштів та порядку їх передачі.

5. Визначення уповноваженої особи. Рішення співвласників оформлюється в установленому порядку протоколом ( 1 примірник обов’язково для КП ТЖЕУ). КП ТЖЕУ Після отримання протоколу:

1. визначає остаточну вартість робіт;

2. укладає з уповноваженою особою договір;

3. після накопичення 80 % необхідної суми співвласників, інформує Тростянецьку міську раду про виникнення підстав у використанні бюджетних коштів.

Тростянецька міська рада надає бюджетні асигнування КП ТЖЕЕУ для виконання робіт у встановленому бюджетним законодавством порядку.

Примітка:

1. У співвласників багатоквартирного будинку існує можливість проводити певні види робіт виключно для свого під’їзду чи секції.

2. ОСББ НЕ МОЖУТЬ одночасно приймати участь у програмі 70/30 енергоефективність та 70/30 співфінансування. Проте, якщо вони подали заявку на одну з них, та з певних причин не пройшли по конкурсу, це не позбавляє їх права подавати документи для участі в іншій програмі.



Алгоритм дій для створення ініціативної групи та скликання загальних  зборів

Для створення ініціативної групи необхідно не менше 3-х співвласників багатоквартирного будинку.

Протокол засідання ініціативної групи:

 - складається у довільній формі;

- не потребує реєстрації;

- підписується членами групи Формування реєстру співвласників;

- одержання інформації від співвласників;

- БТІ ;

- центр надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Оповіщення про проведення загальних зборів НЕ ПІЗНІШЕ ніж за 10 днів до дати проведення зборів:

- у письмовій формі кожному співвласникові під розписку;

 - шляхом поштового відправлення рекомендованим листом.

Обов’язково розмістити оголошення у загальнодоступному місці проведення загальних зборів.

З числа співвласників для проведення зборів обираються:

  • головуючий зборів;


  • лічильна комісія.


Тільки ті власники квартир або нежитлових приміщень, що мають при собі документи, які посвідчують їхнє право власності допускаються до участі у загальних зборах (можна надавати копію таких документів).

Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосували власники квартир та нежитлових приміщень, площа яких разом перевищує 75 % від загальної площі всіх квартир та нежитлових приміщень.

Процедура письмового опитування проводиться у випадку, якщо не вистачило голосів при прийнятті рішень на загальних зборах.

Приймають участь виключно ті співвласники, які не голосували на зборах. Проводиться ініціативною групою та іншими співвласниками за бажанням. Шляхом власноручного заповнення співвласниками листків опитування. Оформлення рішення.

Оформляється протоколом, який підписується усіма співвласниками, які взяли участь у голосуванні.

Листки письмового опитування пронумеровуються, прошнуровуються та додаються до відповідного протоколу зборів.

Повідомлення про рішення не пізніше 10 днів після його прийняття надається в письмовій формі кожному співвласнику:

 - під розписку;

- рекомендованим листом.

Також розміщується у загальнодоступному місці.