ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XVII

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

07.02.2019/4

Дата реєстрації:

05.02.2019

Проголосовано:

20.02.2019 12:20:39

Автор:

Ковальова Н.А.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    21
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    6

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 07.02.2019/4



У К Р А Ї Н А



                       Тростянецька міська рада          ПРОЕКТ 

16 сесія 7 скликання

 



Р І Ш Е Н Н Я


 

від 07.02.2019  року                             

м. Тростянець                                 №

 

Про звіт по виконанню плану

роботи міської ради за 2018 рік

 

         Згідно п. 7 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 
міська рада  вирішила:

 

1. Взяти до відома звіт секретаря міської ради Ковальової Н.А. про виконання плану роботи міської ради за 2018 рік.

 

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради Ковальову Н.А.

 

 

 
Міський  голова   Ю.А .Бова

 

Шановні депутати!

 

         Вашій увазі пропонується звіт про виконання плану роботи Тростянецької міської ради за 2018 рік.

Міська рада працює сесійно. Впродовж  2018 року Тростянецька міська рада працювала згідно із затвердженим планом роботи на 2018 рік.

Так, за 2018 рік було проведено 14 сесій міської ради та 25 пленарних засідань, на яких прийнято 821 рішення Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади.

         З них позачергових засідань – 10. Проведення позачергових засідань зумовлено було в основному необхідністю вирішення нагальних проблем міста, пов’язаних із прийняттям до комунальної власності об’єднаної територіальної громади закладів освіти, внесення змін до бюджету, тощо.

Слід зазначити, що у 2018 році випадків, коли пленарне засідання міської ради не відбулося, не було. Це свідчить про злагоджену роботу депутатського корпусу міської ради.

 

На пленарних засіданнях було розглянуто із передбачених планом питань:

  1. Про звіт виконавчого комітету, виконавчого апарату та комунальних підприємств Тростянецької міськради по виконанню програми соціального і економічного розвитку міста за 1 квартал, півріччя, 9 місяців 2018 року.

  2. Про затвердження звіту про виконання міського бюджету за 1 квартал, перше півріччя та 9 місяців 2018 року.

  3. Про затвердження звіту про виконання міського бюджету за 2017 рік.

  4. Про звіти громадських організацій «Голос громади», БФ «Доброта», «Спорт Тростянеччини» щодо реалізації у 2017 році  соціальних проектів, що здійснювались за фінансової підтримки міської ради.

  5. Про затвердження Плану місцевого економічного розвитку Тростянецької міської ОТГ.

  6. Про затвердження Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади на 2018-2030 роки.

  7. Про затвердження Плану діяльності Тростянецької міської ради  з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік.

  8. Про затвердження Концепції створення Центру надання адміністративних послуг Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади, як міськрайонного Центру на 2018-2020 роки.

  9. Про Програму соціально-економічного розвитку Тростянецької об’єднаної територіальної громади на 2019 рік.

  10. Про міський бюджет на 2019 рік.


 

Крім цього, міською радою у 2018 році було розглянуто хід виконання ряду міських програм, прийнятих раніше, внесення змін до них, а також розглянуті інші питання, передбачені планом роботи ради, та прийняті відповідні рішення:

  1. Про затвердження  міської цільової комплексної програми «Медичні кадри 2018-2022 років».

  2. Про заслуховування звітів в.о. старост Зарічненського та Кам’янського старостинських округів за І півріччя 2018 року.

  3. Про виконання Програми приватизації  майна комунальної власності Тростянецької міської ради, набуття та відчуження безхазяйного майна та відумерлої спадщини, захисту майнових та інших прав Тростянецької міської  об’єднаної територіальної громади, пов’язаних з комунальною власністю та земельними правовідносинами, утриманням  майна комунальної власності на 2018 рік».

  4. Про стан виконання Програми забезпечення діяльності депутатів Тростянецької міської ради та  органів самоорганізації населення на 2017-2020 роки та внесення змін до неї.

  5. Про заслуховування інформації  начальника Тростянецького відділу Охтирської місцевої прокуратури та начальника Тростянецького відділення поліції про стан законності,   боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території м. Тростянець.

  6. Про звіт


 

Також міською радою у 2018 році були прийняті міські програми та рішення, які є важливими для розвитку територіальної громади міста:

  1. Про підписання із Головним управлінням Держгеокадастру у Сумській області Меморандум про співпрацю при здійсненні заходів щодо передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади.

  2. Про передачу земельних ділянок із державної власності у комунальну власність.

  3. Про створення освітніх округів.

  4. Про створення Опорних закладів шляхом реорганізації (злиття) шкіл міста.

  5. Про створення інклюзивно-ресурсного центру Тростянецької міської ради.

  6. Про створення комунальних підприємств ТМР:




  •  «ТРК Тростянець»;

  • «Тростянецьпастранс»;




  1. Про затвердження Положень:




  • про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, а також справляння єдиного податку на території Тростянецької міської ОТГ з 01.02.2018 року;

  • про справляння плати за землю на території Тростянецької  міської ОТГ з 01.02.2018 року;

  • про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на території Тростянецької міської ОТГ з 01.02.2018 року;

  • про транспортний податок на території Тростянецької ОТГ з 01.02.2018 року;

  • про туристичний збір за місця для паркування транспортних засобів на території Тростянецької міської ОТГ з 01.02.2018 року;

  • про збір за місця для паркування транспортних засобів на території Тростянецької міської ОТГ з 01.02.2018 року;

  • про затвердження місцевих податків та зборів на території міської ОТГ з 01.02.2018 року.




  1. Про затвердження комплексної природоохоронної програми покращення екологічного стану Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади на 2018-2020 роки.

  2. Про затвердження міської Програми оздоровлення та відпочинку дітей


Тростянецької  міської об’єднаної територіальної громади на 2018-2020 роки.


  1. Про затвердження Програми розвитку комунального некомерційного підприємства «Тростянецька міська лікарня» Тростянецької міської ради на 2019-2020 роки.

  2. Про затвердження Програми розвитку комунального некомерційного підприємства «Тростянецький центр первинної медичної допомоги» Тростянецької міської ради на 2019-2020 роки.

  3. Про затвердження Програми приватизації майна комунальної власності Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади на 2019-2020 роки.

  4. Про затвердження Програми розвитку автомобільного транспорту загального користування в Тростянецькій міській ОТГ на 2019-2020 роки.

  5. Про затвердження Програми забезпечення розроблення містобудівної документації населених пунктів Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади на 2018-2020 роки.

  6. Про затвердження Генеральних планів, плану зонування території та розділу інженерно-технічних заходів цивільного стану сіл: Зарічне, Кам’янка Тростянецького району Сумської області

  7. Про діяльність комунальних підприємств: «Тростянецькомунсервіс» , «Енерголюкс», «Спортивний клуб «Академія спорту», «Телерадіокомпанія «Тростянець», КЗ «Тростянецька центральна районна лікарня».


 

У зв'язку з реформуванням системи охорони здоров'я в 2018 році прийнято ряд важливих рішень зокрема:

  1. Про створення комунального некомерційного підприємства «Тростянецький центр первинної медичної допомоги» Тростянецької міської ради.

  2. Про створення комунального некомерційного підприємства «Тростянецька міська лікарня» Тростянецької міської ради.

  3. Про залучення кредиту НЕФКО для фінансування інвестиційного проекту «Підвищення  енергетичної ефективності м. Тростянець».

  4. Про ініціювання співробітництва  між сільськими радами, що не увійшли до складу Тростянецької міської ОТГ  (Дернівська, Буймерська, Мартинівська, Ницахська та  Семереньківська сільські ради) в галузі охорони здоров’я. В подальшому про надання згоди на організацію співробітництва між даними сільськими радами, схвалення проекту договору по співробітництву між громадами та підписання даного договору.


 

Засідання депутатських постійних комісій проводилися згідно планів роботи міської ради. За 2018 рік  проведено 97 засідань постійних комісій міської ради, що на 23 засідання більше, ніж у минулому році (74 засідання) із них:

Земельної                        - 20

Гуманітарної                    - 24

Бюджетної                        - 15

Комунальної                    - 15

Мандатної                        - 23

    В основному це були засідання по розгляду питань, які виносилися на розгляд сесій міської ради, а також виїзні засідання постійних комісій, зокрема, земельної.

Проте, не зважаючи на значну кількість засідань постійних комісій, випадків  зриву засідань постійних комісій через відсутність кворуму у 2018 році не було.

Засідання виконавчого комітету Тростянецької міської ради проводилися щомісячно, згідно Регламенту роботи виконкому та  плану його роботи  на 2018 рік.

Всього протягом 2018 року було проведено 30 засідань виконкому, на яких прийнято 833 рішення виконавчого комітету, на виконання делегованих повноважень прийнято 238 рішень. Всі рішення були опрацьовані керуючою справами виконавчого комітету, направлені причетним виконавцям та за необхідності поставлені на контроль.

Із них в основному: надання матеріальної допомоги громадянам міста на поховання, надання матеріальної допомоги громадянам міста, затвердження тарифів, затвердження графіків роботи, присвоєння адреси земельним ділянкам та домоволодіння та ін.

З метою активізації територіальної громади міста в процесі управління територією, протягом останніх десяти років  проводяться звіти міського голови перед громадою.

У лютому місяці 2018 року відбувся Звіт міського голови Бови Ю.А. перед громадою міста Тростянець «Про організацію та проведення звіту міського голови про роботу в 2017 році та публічного представлення інформації про виконання міського бюджету за 2017 рік».

24 грудня 2018 року проведено громадські слухання в Тростянецькій міській ОТГ по обговоренню проекту плану зонування території (зонінгу) сіл Зарічне та Кам’янки.

З метою залучення мешканців міста Тростянець до прийняття рішень про міський бюджет Тростянецька міська рада спільно із Тростянецькою районною організацією «Голос громади» реалізувала локальну ініціативу «Розроблення та впровадження власної моделі Громадського бюджету у м. Тростянець Сумської області», відібраної в результаті конкурсу, що був оголошений Фондом «Освіта для демократії» (Варшава, Польща), ВОМГО «Наше Поділля», Мережа «Громадські Ініціативи України» та Товариство Лева (Львів) в рамках  проекту «Сильні місцеві громади – ключ до успіху реформи місцевого самоврядування», котрий реалізується за підтримки Фонду міжнародної солідарності (SolidarityFund.PL) та співфінансується у рамках Польсько-канадської програми підтримки демократії, яка є програмою Фонду міжнародної солідарності, фінансованою урядами Канади та Польщі (у рамках Програми польської співпраці для розвитку Міністерства закордонних справ РП). У всіх квартальних комітетах було проведено обговорення проекту і, після врахування всіх пропозицій та зауважень, 12.10.2016 року рішенням 15 сесії 7 скликання №391 було затверджене «Положення про громадський бюджет міста Тростянець».

Після створення Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади «Положення про громадський бюджет міста Тростянець» було переглянуто та рішенням 2 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради № 98 від 06.12.2017 року було затверджено «Положення про громадський бюджет Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади (в новій редакції)». Таким чином прийняття та опрацювання пропозицій до громадського бюджету у січні-грудні 2018 року на наступний бюджетний період здійснювався на підставі «Положення про громадський бюджет Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади», завдяки чому даний процес став більш регламентованим та чітким.

Впродовж 2018 року було проведено збори в 9 квартальних комітетах щодо звіту про виконані роботи за рахунок міського бюджету.


         Органи самоорганізації населення отримали розширені повноваження, в тому числі і контрольні функції за роботами та послугами, що надаються комунальними підприємствами та підрядними організаціями.

Крім цього, за 2018 рік головами вуличних та будинкових комітетів видано 499 довідок, а саме: 193– з місця проживання, 301 довідок – про наявність у громадян міста пічного опалення з метою отримання субсидії на тверде паливо, 5– про наявність особистого підсобного господарства.

З метою профілактики та запобігання проявам злочинності на території міста впродовж 2018 року головами вуличних комітетів міста та депутатами міської ради було видано 54 характеристик громадянам міста для подання до органів суду, міліції, кримінально-виконавчої служби, а також до райвійськкомату, характеристик для вступу до вузів, які були завірені секретарем міської ради та керуючою справами виконкому.    

Секретар міської ради        Н.А.Ковальова