ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXIV

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

21.08.2019/63

Дата реєстрації:

20.08.2019

Проголосовано:

21.08.2019 11:03:41

Автор:

Бова Ю.А.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    17
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 21.08.2019/63




 



У К Р А Ї Н А



 


                          Тростянецька міська рада        ПРОЕКТ

                 24 сесія 7 скликання              

 

Р І Ш Е Н Н Я



 


від 21.08.2019 року


м. Тростянець                                  №

 

Про звіт виконавчого комітету, апарату та

комунальних підприємств, установ та

організацій міської ради по виконанню

Програми соціально-економічного

розвитку міської об’єднаної територіальної громади

за І півріччя 2019 року

 

Заслухавши і обговоривши доповідь міського голови Бови Ю.А. про роботу виконавчого комітету, виконавчого апарату, а також комунальних підприємств міської ради  по виконанню Програми соціально-економічного розвитку Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади за перше півріччя 2019 року, міська рада відмічає, що робота протягом даного періоду була направлена на вирішення питань забезпечення життєдіяльності міста та його населення: по підготовці роботи міста в осіннє-зимовий період, ремонту та утримання житлового фонду, систем водопостачання та водовідведення, будівництва об’єктів благоустрою, соціального захисту населення, дотримання правопорядку та законності на території міста, утримання на належному рівні закладів освіти, медицини, розвитку культури та збереження культурної спадщини, участь у реалізації проектів загальнонаціонального рівня, підвищення ролі громадських організацій міста у його житті. Враховуючи вищезазначене, та відповідно до п. 9, 22 ч. 1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 
міська рада вирішила:

 

         1. Доповідь міського голови Бови Юрія Анатолійовича по виконанню Програми соціально - економічного розвитку Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади за перше півріччя 2019 року взяти до відома.

 

         2. Виконкому міської ради та відділам апарату міської ради посилити контроль за виконанням Програми соціально - економічного розвитку Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади у другому півріччі 2019 року.

 

         3. Керівникам комунальних підприємств Тростянецької міської ради забезпечити особистий контроль за строками та якістю виконуваних даними підприємствами робіт.

 

        4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступників міського голови відповідно до розподілу обов’язків.



Міський голова     Ю.А. Бова


  

Додаток 1

до рішення 24 сесії 7 скликання

Тростянецької міської ради

№ ____ від ___.08.2019 року

 

ДОВІДКА

про роботу виконавчого комітету, апарату та комунальних підприємств, установ та організацій міської ради по виконанню Програми соціально-економічного розвитку міста за І півріччя 2019 року

 

Проведення сесій міської ради та засідань виконавчого комітету

 

Основною формою роботи Тростянецької міської ради та її виконавчого комітету є проведення сесій міської ради та засідань виконкому. Міська рада та міськвиконком працювали згідно із затвердженими  планами роботи на 2019 рік.

Так, за І квартал 2019 року було проведено 7 сесій міської ради та 7 пленарних засідань, на яких прийнято 321 рішення.

Проведенню сесій міської ради передують засідання депутатських постійних комісій, які  проводилися  згідно планів роботи комісій.

За І півріччя 2019 року проведено 36 засідань постійних комісій міської ради, із них:

Земельної                     - 7

Гуманітарної                - 7

         Бюджетної                    - 7

         Комунальної                - 7

Мандатної                     - 8

         Засідання виконавчого комітету Тростянецької міської ради проводилися щомісячно, згідно Регламенту роботи виконкому та  плану його роботи  на 2019 рік.

За звітний період було проведено 12 чергових та позачергових засідань виконкому, прийнято 290 рішень виконавчого комітету.

На виконання плану соціально-економічного розвитку міста за І півріччя 2019 року було видано 86 розпоряджень міського голови з основної діяльності апарату міської ради. Також, міським головою проведено 19 нарад із працівниками апарату міської ради, 16 - із керівниками підвідомчих підприємств, 58 – інших нарад проведені міським головою із приватними підприємцями, керівниками підприємств міста, представниками районних служб, тощо.

        

Проведення Громадських слухань та звіту міського голови

 

Ефективність діяльності органів місцевої влади значною мірою залежить від конструктивної її співпраці із громадськістю. Таке партнерство й забезпечення участі широких верств населення в процесі прийняття управлінських рішень є однією із основних передумов досягнення сталого розвитку територіальної громади. Особлива роль у цьому процесі належить громадським організаціям, головам вуличних комітетів, окремим соціальним групам населення міста.

14 січня 2019 року було проведено громадські обговорення проекту «Детальний план території земельної ділянки для розміщення багатофункціонального спортивно-оздоровчого комплексу за межами населених пунктів в адміністративних межах Тростянецької об’єднаної територіальної громади Сумської області» та представлення презентації Генеральних планів зонування сел. Кам’янка та Зарічне (по результатам громадських слухань від 24.12.2018 року).

04 лютого 2019 року проведено громадське обговорення проекту «Детальний  план території земельної  ділянки для розміщення багатофункціонального спортивно-оздоровчого комплексу за межами населених пунктів в адміністративних межах Тростянецької об’єднаної територіальної громади Сумської області».

У березні місяці 2019 року відбувся Звіт міського голови Бови Ю.А. перед громадою міста Тростянець «Про організацію та проведення звіту міського голови про роботу в 2018 році та публічного представлення інформації про виконання міського бюджету за 2018 рік».

 

Органи самоорганізації населення.

Діяльність голів вуличних комітетів

 

Голови вуличних комітетів – представники територіальної громади, один із основних механізмів місцевої демократії, одна із основ місцевого самоврядування.

У місті Тростянець станом на 01.07.2019 року головами вуличних та будинкових комітетів працює 219 осіб. Міськвиконком працює з ними із різних питань у тісній взаємодії.

         За І півріччя 2019 року головами вуличних комітетів видано 258 довідок, а саме: 201 довідка про наявність у громадян міста пічного опалення з метою отримання субсидії на тверде паливо, 4 довідки про наявність особистого підсобного господарства, 53 довідки - з місця проживання.

З метою профілактики та запобігання проявам злочинності на території міста протягом І півріччя 2019 року головами вуличних комітетів міста та депутатами міської ради було видано 28 характеристик громадянам міста для подання до органів суду, міліції, кримінально-виконавчої служби, а також до райвійськкомату, характеристик для вступу до вузів, які були завірені секретарем міської ради та керуючою справами виконкому.

В грудні місяці 2018 року рішенням міської ради № 948 «Про міський бюджет на 2019 рік» було виділено на 7 квартальних комітетів - 1 млн 400 тис. грн. А також, на Кам’янський квартальний комітет було виділено на благоустрій - 950 тис. грн. на Зарічненський - 472 тис. грн.

В грудні 2018 року та в І півріччі 2019 року були проведені збори  щодо звіту про виконані роботи за рахунок міського бюджету у 2018 році на благоустрій в межах визначених кварталів та погодження переліку видатків міського бюджету на благоустрій міста в межах визначених кварталів у 2019 році.


           

Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків

 

На виконання пріоритетного напрямку у розвитку житлово-комунального господарства міста Тростянецькою міською радою ведеться  відповідна робота по удосконаленню та підвищенню якості обслуговування житлового фонду, розроблено заходи, що передбачали додаткове створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

На даний час створено і діє 3 об’єднання співвласників багатоквартирних будинків:

1. 90-квартирний будинок по вул. Л. Татаренка, 77 «Тростянчанка» - із 2002 року.

2. 90-квартирний будинок по вул. Відродження, 2а «Єдність»     - із 2002 року.

3. 90-квартирний будинок по вул. Відродження, 5 «Колос» - із 2002 року.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 
                                            ЗАГАЛЬНИЙ ВІДДІЛ

РОБОТА ІЗ СОЦІАЛЬНО НЕЗАХИЩЕНИМИ

ВЕРСТВАМИ НАСЕЛЕННЯ

        

З метою покращення матеріального стану незахищених верст населення міста та забезпечення їх соціального захисту, за I півріччя 2019 року проведено обстеження матеріально - побутових умов громадян міста згідно заяв, що надійшли до виконкому міської ради та надана матеріальна допомога 64 особам на суму 62 500 грн.

               



































на поховання 10 чол. на суму 8 200 грн.
працюючі 8 чол. на суму 10 500 грн.
пенсіонери 37 чол. на суму 30 300 грн.
безробітні 2 чол. на суму 5 500 грн.
УБД 2 чол. на суму 1 500 грн.
ліквідатори ЧАЕС 1 чол. на суму 500грн.
інваліди 1 групи 4 чол. на суму 6 000 грн.
Всього за 1 півріччя 2019 року 62 500 грн.

 

КАДРОВА РОБОТА АПАРАТУ МІСЬКОЇ РАДИ

 

Кадрова робота в апараті міської ради ведеться якісно і на належному рівні, згідно із чинним законодавством України. 

         Слід відмітити, що розстановка та комплектація кадрів у апараті міської ради проводиться тільки конкурсною комісією на заміщення вакантних посад на основі конкурсного відбору. За  1 півріччя 2019 року було проведено 10 засідання  конкурсної комісії.

До роботи приступили:

Пархоменко Андрій Вікторович - спеціаліст1 категорії (з економічного розвитку та залучення інвестицій);

Деревінська Анжеліка Дмитрівна - державний реєстратор місця проживання та ведення реєстру;

Голопьорова Альона Олександрівна - провідний спеціаліст (землевпорядник);

Потєхіна Наталія Іванівна - головний спеціаліст відділу доходів фінансового управління Тростянецької міської ради;

Тараненко Олена Миколаївна – начальник бюджетного відділу фінансового управління Тростянецької міської ради;

Дацько Іван Сергійович - начальник відділу «Інспекція з благоустрою м. Тростянець Сумської області»;

Відповідно до ст. 13 Закону України «Про службу в органах  місцевого самоврядування», Закону України «Про запобігання корупції» до 1 квітня 2019 року шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного  агентства з питань запобігання корупції  посадовими особами апарату міської ради були подані декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Відповідно до Закону України «Про очищення влади» проводиться перевірка осіб, які претендують на зайняття посад в органах місцевого самоврядування.

На офіційному сайті Тростянецької міської ради існує рубрика «Очищення влади», де розміщена законодавча база, нормативно - правові акти Тростянецької міської ради щодо проведення перевірки у міській раді, розміщений реєстр осіб, щодо яких здійснюється перевірка передбачена Законом України «Про очищення влади».

Апарат міської ради постійно підвищує свою професійну кваліфікацію дуже важливим фактором у покращенні кадрової політики є те, що працівники апарату міської ради  беруть участь у навчальних семінарах, тренінгах, круглих столах, зустрічах.

 

Участь працівників апарату міської ради, депутатів міської ради у навчальних семінарах за 1 півріччя  2019 року

 















































































































































































































































































































































з/п
Дата Назва заходу,

місто проведення
П.І.Б спеціаліст,

який взяв участь
1. 28.01.2019 р. по

31.01.2019 р.
м. Славутич,  участь у навчальному тренінгу Проекту ЄС «Угода мерів-Схід на тему: «Технічні  аспекти впровадження Планів дій сталого енергетичного розвитку та клімату» Сорока Д.Ю. - спеціаліст 1 категорії з питань транспорту, зв’язку  та енергетичного менеджменту.
2. 20.01.2019 р.

по

25.01.2019 р.
м. Харків,  для участі  у першому Воркшопі студійної роботи в рамках програми «Інтегроване Просторове Планування для ОТГ» Синявін М.В.- заступник міського голови.

Бер А.М.- провідний спеціаліст  з питань містобудування та архітектури;

Катриченко Є.І.- начальник  відділу комунальної власності  і земельних відносин.
3. 23.01.2019 р. м. Суми, учать  у семінарі на тему: «Майнові питання в ОТГ» Федорець Н.І.- спеціаліст 1 категорії з комунальної власності.
4. 28.01.2019 р. по

30.01.2019 р.
м. Київ, участь у тренінгу ІТ- інструменти для управління  громадою у Проекті «Е – рішення для громад» Катриченко Є.І.- начальник  відділу комунальної власності  і земельних відносин;

Куц І.В.- начальник відділу  інформаційно- технічного забезпечення
5 29.01.2019 р. м. Суми, участь  у навчанні на тему: «Електронна система закупівель» Івах Г.А.- спеціаліста 1 категорії з правових питань та квартирного обліку.
6. 30.01.2019 р.

по

31.01.2019 р.
м. Київ, участь у форумі на тему «Демократизація адмінбудівель в Україні: архітектурний  підхід» Синявін М.В.- заступник міського голови..
7. 31.01.2019 р. м. Суми, участь у семінарі  з інспекторами праці виконавчих органів місцевого самоврядування  щодо порядку реалізації делегованих повноважень по здійсненню державного контролю за додержанням законодавства про працю Чухно О.В.- спеціаліст 1 категорії з контролю за дотриманням законодавства про працю та зайнятість  населення.
8 08.02.2019 р по

09.02.2019 р.
м. Київ, участь у конференції на тему: «»Е- інноваційна Україна: 1500 днів досягнень програми EGAP» Бова Ю.А.- міський голова.

Куц І.В.- начальник відділу  інформаційно- технічного забезпечення
9 05.02.2019 р.

.
м. Суми, участь у презентації програми «Прозорі міста» Свинаренко Д.С.- спеціаліст 1 категорії із комп’ютерно- технічного забезпечення.
10 08.02.2019 р. м. Суми, участь у навчальному семінарі на тему: «Організація роботи Центрів надання  адміністративних послуг в ОТГ» Біловол А.Л.- керуюча справами виконкому.
11 14.02.2019 р.

по

15.02.2019 р
м. Київ, участь у семінарі для представників ОТГ в рамках співпраці з проектом «Енергоефективність у громадах ІІ» Сорока Д.М.- головний спеціаліст з питань енергетичного менеджменту.
12 13.02.2019 р.

по

16.02.2019 р.
Чернігівська область,  участь у навчальному  візиті на тему: «Вивчення кращих практик регіонального  та місцевого розвитку» Жогло Т.В.- начальник  відділу проектної діяльності та міжнародного співробітництва
13 12.02.2019 р. м. Київ, участь у засідання правління  Асоціації ОТГ Бова Ю.А.- міський голова
14 21.02.2019 р.

по

22.02.2019 р.
м. Київ,  участь у загальних зборах Асоціації ОТГ Бова Ю.А.- міський голова.
15 17.02.2019 р. по

22.02.2019 р.
м. Харків, участь участі  у другому Воркшопі студійної роботи в рамках програми «Інтегроване Просторове Планування для ОТГ» Синявін М.В.- заступник міського голови.

Бер А.М.- провідний спеціаліст  з питань містобудування та архітектури;

Катриченко Є.І.- начальник  відділу комунальної власності  і земельних відносин.
16 20.02.2019 р. м. Суми, участь  у навчанні та отримання доступу до Єдиного державного реєстру Кутах О.І.- державний реєстратор юридичних осіб,фізичних осіб – підприємців.
17 21.02.2019 р. м. Суми, участь у тренінгу не тему: «Актуальні  програми міжнародної технічної допомоги» Скороходов Є.С. спеціаліст 1 категорії з управління  проектами, міжнародної діяльності  та по роботі з проектами ДФРР;

Силка Л.С.- спеціаліст  1 категорії з управління проектами та міжнародної діяльності
18 25.02.2019 р. м. Суми, участь у семінарі «Дотримання  антикорупційного законодавства в ОТГ» Івах Г.А.- спеціаліста 1 категорії з правових питань та квартирного обліку.
19 05.03.2019 р. м. Київ, участь у конференції  Програми «U- LEAD з Європою» та підписання  Меморандумів про співробітництво між громадами – учасниками Біловол А.Л- керуюча справами виконкому.
20 24.02.2019 р.

по

26.02.2019 р.
м. Київ, участь у конференції «Безпечна громада» Заяц Ю.М.- заступник міського голови;

Катриченко Є.І.- начальник  відділу комунальної власності  і земельних відносин.
21 05.03.2019 р. м. Київ, участь у конференції – тренінгу «Обладнання енергоменеджера на практиці» Бова Ю.А.- міський голова;

Сорока Д.М.- головний спеціаліст  з питань енергетичного менеджменту.
22 12.03.2019 р. по

17.03.2019 р.
м.  Бістршице - над – Пернштейнем для обміну досвідом. Бова Ю.А.- міський голова;

Жогло Т.В.- начальник  відділу проектної діяльності та міжнародного співробітництва;

Цибулько Д.І.- начальник відділу  економічного розвитку, залучення інвестицій та міжнародної діяльності;

Бер А.М.- провідний спеціаліст з питань містобудування та архітектури.
23 13.03.2019 р. м. Суми, участь семінарі - тренінгу на тему: «Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно: окремі шляхи вдосконалення» Шкурат Д.О.- державний реєстратор  прав на нерухоме майно.
24 14.03.2019 р.

.
м. Суми, участь у  тренінгу на тему: «Регуляторна діяльність органів  місцевого самоврядування. Методологія і практика проведення тесту малого підприємництва для представників ОТГ та бізнес - асоціацій » Степанова Н.Г.- провідний спеціаліст з контролю за місцевими податками і зборами з питань підприємництва, регуляторної політики, торгівлі  та у справах захисту прав споживачів.
25 21.03.2019 р. м. Суми, участь у засіданні  практикуму із застосуванням законодавства на тему: «»Інноваційний паспорт. як інструмент економічного розвитку громади»» Цибулько Д.І.- начальник відділу  економічного розвитку, залучення інвестицій та міжнародної діяльності;
26 25.03.2019 р. по

28.03.2019 р.
м. Київ, участь у тренінгу на тему: «Розробка Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату як запорука виконання зобов’язань  Угоди мерів» Сорока Д.М.- головний спеціаліст  з питань енергетичного менеджменту.
27 25.03.2019 р. по

26.03.2019 р.
м. Суми, участь  у тренінгу на тему: «Комунальні стратегії в роботі ОТГ» Куц І.В.- начальник  відділу інформаційно- технічного забезпечення;

Кравченко В.Ю.- спеціаліст 1 категорії  із інформаційного забезпечення
28 27.03.2019 р. м. Суми, участь у навчальному семінарі для ОТГ на тему: «Розвиток  сільських територій та навчальному семінарі для ОТГ на тему: «Розвиток сільських територій та інструменти державної підтримки в 2019 році» Студінський М.В. - в.о. старости Камянського  старостинського округу.

Жогло Т.В.- начальник  відділу проектної діяльності та міжнародного співробітництва;
29 28.03.2019 р. м. Київ, участь у конференції «Транспорт та сучасне місто» Заяц Ю.М. – заступник міського голови;
30 03.04.2019 р. м. Суми, участь у навчальному семінарі на тему: «Технічний захист інформації в інформаційно - телекомунікаційних системах» Свинаренко Д.С. - спеціаліст 1 категорії (із комп’ютерно - технічного забезпечення
31 04.04.2019 р. по

05.04.2019 р.
м. Київ, участь у позачергових Загальних зборах місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація відкритих міст» Бова Ю.А. - міський голова;

Куц І.В.- начальник  відділу інформаційно- технічного забезпечення;
32 06.04.2019 р. по

11.04.2019 р.
м. Краків (Республіка Польща) для представників  органів місцевого самоврядування - переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2018 році Бова Ю.А.- міський голова;

Злепко В.А. – заступник міського голови;
33 04.04.2019 р. по

05.04.2019 р.
м. Суми, участь у семінарі – тренінгу на тему: « Нова якість управління в умовах децентралізації. Управління  орієнтоване на результат» Цибулько Д.І. - начальник відділу економічного розвитку, залучення інвестицій та міжнародної діяльності;

Пархоменко А.В.- спеціаліст 1 категорії (з економічного розвитку та залучення інвестицій)
34 09.04.2019 р. м. Київ, участь у форумі «Innovation Forpost Dnipro: реальний  фактор впровадження індустріальної політики ЄС в Україні» Цибулько Д.І. - начальник відділу  економічного розвитку, залучення інвестицій та міжнародної діяльності;
35 08.04.2019 р. по

10.04.2019 р.
м. Київ, участь семінарі на тему: «Основи  роботи з геопросторовими даними про активи громади у середовищі Arc GIS»  в рамках проекту «Е – рішення для громад» Катриченко Є.І. - начальник  відділу комунальної власності  і земельних відносин.
36 12.04.2019 р. М.Київ, участь у V форумі енергоефективного  партнерства Сорока Д.М. - головний спеціаліст з питань енергетичного менеджменту
37 17.04.2019 р. по

20.04.2019 р.
Запорізька область участь у навчальному візиті на тему: «Залучення інвестицій в міській ОТГ» Пархоменко А.В.- спеціаліст 1 категорії (з економічного розвитку та залучення інвестицій)
38 15.04.2019 р. по

19.04.2019 р.
м. Харків, участь участі  у четвертому Воркшопі на тему: « Синтез – формулювання концепції просторового розвитку» в рамках програми « Інтегроване Просторове Планування для ОТГ» Катриченко Є.І.- начальник  відділу комунальної власності  і земельних відносин.
39 23.04.2019 р. м. Київ, участь у тренінгу із підготовки заявок на програму «Креативна Європа» Силка Л.С.- спеціаліст  1 категорії з управління проектами та міжнародної діяльності
40 22.04.2019 р. по

24.04.2019 р.
м. Київ, участь у семінарі на тему: «підвищення інституційної спроможності» в рамках  з проектом «Енергоефективність у громадах» Сорока Д.М.- головний спеціаліст  з питань енергетичного менеджменту
41 12.05.2019 р. по

19.05.2019 р
м. Київ, участь у V Форкшопі на тему: «Фінальна презентація,що склалася з концепції просторового розвитку та звіту» Cинявін М.В.- заступник міського голови;

Злепко В.А.- заступник міського голови.
42 20.05.2019 р. по

24.05.2019 р
Латвія, участь у навчальному візиті з метою ознайомлення з передовим досвідом  громад  у сфері енергоефективності та енергетичного менеджменту Бова Ю.А. – міський голови;

Сорока Д.М.- головний спеціаліст  з питань енергетичного менеджменту
43 26.05.2019 р. по

30.05.2019 р
м. Львів, участь у семінарі на тему: «На шляху до е- громади: від до практики» за підтримки програми «U- LEAD  з Європою» Куц І.В.- начальник  відділу інформаційно- технічного забезпечення;

 
44 29.05.2019 р. по

30.05.2019 р
м. Харків, для участі у тренінгу на тему: «Інституційний розвиток об’єднання територіальних громад» Гойдик О.В.- провідний спеціаліст з управління персоналом
45 10.06.2019 р. по

11.06.2019 р
м. Харків, участь у 4 – му практичному семінарі з енергоменеджменту для представників ОТГ в рамках співпраці з проектом

«Енергоефективність у громадах ІІ»
Сорока Д.М.- головний спеціаліст  з питань енергетичного менеджменту
 

46
05.06.2019 р. по

10.06.2019 р
м. Богухвала (Республіка Польща) в рамках реалізації Угоди про партнерство Бова Ю.А. – міський голови;

Cинявін М.В.- заступник міського голови;

Злепко В.А.- заступник міського голови.
47 07.06.2019 р. м. Суми, участь у круглому столі на тему: «Смарт спеціалізація: результат співпраці влади, бізнесу, науки та громадськості» Пархоменко А.В.- спеціаліст 1 категорії (з економічного розвитку та залучення інвестицій)
48 10.06.2019 м. Суми, участь у тренінгу на тему:

« Підготовка проектів на фінансування за рахунок коштів субвенції на розвиток інфраструктури» в рамках реалізації «U- LEAD  з Європою»
Голопьорова А.О.- провідний спеціаліст (землевпорядник)
49 12.06.2019 р. м. Суми участь у семінарі – тренінгу на тему: «Деякі аспекти державної реєстрації нерухомого майна, розташованих на земельних ділянках» Шкурат Д.О.- державний реєстратор  прав на нерухоме майно.
50 13.06.2019 р. по

14.06.2019 р.
М.Київ, участь у конференції на тему: «Впровадження відновлювальних джерел енергії в ОТГ» Заяц Ю.М. – заступник міського голови;

Сорока Д.М.- головний спеціаліст  з питань енергетичного менеджменту
51 19.06.2019 р. м. Київ, для реалізації проекту в рамках обмінів молоддю України та Литви у 2019 році і в рамках Українсько - Польських обмінів молоддю у 2019 році Скороходов Є.С. спеціаліст 1 категорії з управління  проектами, міжнародної діяльності  та по роботі з проектами ДФРР;

Силка Л.С.- спеціаліст  1 категорії з управління проектами та міжнародної діяльності.
52 23.06.2019 р.

по

29.06.2019 р.
Одеська область,  участь у тренінгу із спеціальним фокусом на залучення та активізацію молоді та тему: «Запуск створеної вами системи РВ в громадах» Пархоменко А.В.- спеціаліст 1 категорії (з економічного розвитку та залучення інвестицій)
53 28.06.2019 р. м. Київ, участь у тренінгу з англійської мови та ефективної комунікації перед поїздкою в Канаду Бова Ю.А.- міський голова.
54 30.06.2019 р. по

08.007.2019 р.
м. Торонто, участь у конференції щодо реформування України - «Підтримка України в процесі демократичних і економічних реформ» Бова Ю.А.- міський голова.

 

 

 



РОЗГЛЯД ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН ТА НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ

ЗА І ПІВРІЧЧЯ 2019 РОКУ

 

У Тростянецькій міській раді робота зі зверненнями громадян проводиться у порядку, визначеному Конституцією України, Законом України «Про звернення громадян» та іншими нормативно-правовими актами, що регламентують роботу зі зверненнями громадян.

         До міської ради за І півріччя 2019 року надійшло звернень щодо надання адміністративних послуг – 6 544, із них задоволено – 6 266. Залишились на контролі - 123 звернень. Кількість відмов у наданні адміністративних послуг – 155.

За І півріччя 2019 року Тростянецькою міською радою отримано та розглянуто 1 089 усних та письмових звернень, що у порівнянні з відповідним періодом  2018 року (1 260) на 171 звернення менше.

За 6 місяців 2019 року повторних звернень та неодноразових заяв не було.

Звернення до міської ради надходять, як безпосередньо від заявників, так і від депутатів міської та районної рад. Таких звернень надійшло – 4, (в минулому році за відповідний період – 9).

Можливість визначити найгостріші проблеми, що порушують громадяни у своїх заявах, дає статистичний аналіз змісту звернень, який готується щомісяця до 15 числа. Аналіз за І півріччя  2019 року показав наступне:

- з питань аграрної політики  надійшло - 262 звернення, що становить    24% від загальної кількості. У минулому році – 331 звернення (26,2%), що на 2,2 %  менше, ніж за відповідний період минулого року;

- з питань комунального та дорожнього господарства – 39, що становить 3,5%,  у минулому році 21 (1,6%), більше на 1,9% проти відповідного періоду минулого року;

- соціального захисту населення – 67 (6,1 %), що на  1,3% більше проти минулого року - 61 (4,8%);

- з житлових питань – 45 (4,1%), на 1,2% більше відповідного періоду 2018 року  - 37 (2,9%);

- захисту прав споживачів – 11 (1,0%), проти відповідного періоду минулого року  - 11;

- транспорту та зв’язку – 11 (1,0%), за відповідний період 2018 року 12 (0,9%).

Колективних звернень за І півріччя 2019 року надійшло 8 (0,7%) (за 6 місяців 2018 року – 26 (2%), що на 1,3 % менше, ніж за відповідний період минулого року.

Як і в минулому році найгострішими залишаються питання продажу та оренди землі, благоустрою прибудинкових територій, ремонти під’їздів, ремонти дорожнього полотна, освітлення вулиць, ремонти шахтних колодязів.

Не менш гострою проблемою, з якою звертаються заявники, це отримання житла, кімнати в гуртожитку та поліпшення житлових умов.

Якщо мешканці міста звертаються з питанням, що не належить до компетенції міської ради, то їм надається роз’яснення щодо шляхів вирішення їх питань, а в разі необхідності, відправляються запити та клопотання до відповідних служб.

Особлива увага розгляду звернень громадян приділяється мало захищеним верствам населення.

За І півріччя  2019 року до міської ради звернулись наступні категорії населення:

< >діти війни – 1 (0,1%), за 6 місяців2018 року – 2 (0,1%);учасники бойових дій та члени сімей загиблих у війні – 7 (0,6%), у відповідному періоді мунулого року – 5 (0,3%);інваліди загального захворювання – 10 (0,9 %), за 6 місяців 2018 року – 4 (0,3%);інваліди ІІІ групи – 2, за відповідний період2018 року – 1;багатодітні сім’ї – 21, у 2018 році  – 12 (0,9%);учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС- 4, за відповідний період 2018 року – 4;інші категорії – 1 021 (93,7%), за півріччя  2018 року – 1 191 звернення громадян (94,5%).
                               ВІДДІЛ ПРАВОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Відділ правового забезпечення апарату Тростянецької міської ради в своїй діяльності керується Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», іншими Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, розпорядженнями міського голови, рішеннями виконавчого комітету та міської ради.

Відділ правового забезпечення складається з трьох осіб – начальника відділу, спеціаліста І категорії (з правових питань і квартирного обліку) та спеціаліста І категорії (з правових питань).

Основним завданням відділу є організація правової роботи, спрямованої на правильне застосування, неухильне дотримання та запобігання невиконанню вимог актів законодавства, інших нормативних документів ради, а також її керівниками та працівниками під час виконання покладених на них завдань та повноважень.

Відділом проводиться аналіз відповідності вимогам чинного законодавства проектів рішень, розпоряджень, та інших документів правового характеру, що вносяться на розгляд комісій ради, правовий аналіз проектів рішень виконкому та сесії міської ради, проектів розпоряджень міського голови, надається практична допомога щодо усунення виявлених порушень.

Відділом постійно надається методична та практична допомога по застосуванню законодавства комунальним підприємствам, установам, закладам міської ради, розглядаються загальні юридичні питання спеціалістів апарату міської ради, відділу освіти, відділу культури, туризму, молоді та спорту, закладам освіти, медичним закладам та інших закладів, що виникають в процесі роботи. Проведено 9 спільних нарад з вказаними установами.

Протягом першого кварталу 2019 року було надано 400 усних консультацій.

Підготовлено та направлено 80 відповідей на звернення громадян, листи правоохоронних органів, відповідей на запити установ, підприємств, організацій.

Відділ правового забезпечення за 6 місяців 2019 року брав участь (як члени конкурсних комісій або мав право дорадчого голосу):

- у проведенні конкурсів на заміщення вакантних посад апарату Тростянецької міської ради;

- у проведенні конкурсів на заміщення вакантних клубних закладів відділу культури, туризму, молоді та спорту;

- у засіданнях адміністративної комісії (відділ правового забезпечення бере участь в роботі адміністративної комісії та комісії з конкурсного відбору суб’єктів оціночної діяльності);

- у засіданнях тендерного комітету (відділ правового забезпечення бере участь в роботі тендерного комітету та надає рекомендації структурним відділам Тростянецької міської ради консультації щодо утворення своїх тендерних комітетів та налагодження їх роботи);

- у засіданнях Профспілкового комітету апарату Тростянецької міської ради;

- бере участь в інших заходах Тростянецької міської ради.

Відділом правового забезпечення в І кварталі 2019 року, як уповноваженим підрозділом з питань запобігання та виявлення корупції проведено навчання з суб’єктами декларування, щодо подання електронних декларацій.

За І квартал  2019 року відділом правового забезпечення взято участь у 80 судових засіданнях перших інстанціях з цивільного, адміністративного, господарського, судочинства.

Серед них:

< >справи про встановлення додаткового строку на прийняття спадщини;про визнання бездіяльності та зобов’язання вчинити дії;про визнання права власності на майно за набувальною давністю;про встановлення факту родинних відносин;про встановлення факту, що має юридичне значення;про розірвання договору оренди земельної ділянки;про визнання права власності на земельні ділянки та нерухоме майна в порядку спадкування;про визнання спадщини відумерлою; про визнання права власності на земельні ділянки, які утворені в результаті поділу ;про передачу безхазяйних речей у комунальну власність.про зобов’язання укласти договір та відшкодування збитків та ін.в загальних списках отримання житла – 341 сім’я;в списках першочергового отримання житла – 76 сімей;в списках позачергового отримання житла – 31 сім’я;в списках житлово - будівельного кооперативу – 76 сімей.акладено штрафу                                                            - 2 550 грн.

                          ВІДДІЛ З ПИТАНЬ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ

Відділ з питань державної реєстрації апарату Тростянецької міської ради складається з п’яти осіб: 1) начальник відділу, державний реєстратор;

2) державний реєстратор речових прав на нерухоме майно;

3) державний реєстратор юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців;

4) державний реєстратор з питань реєстрації місця проживання та ведення реєстру;

5) державний реєстратор з питань реєстрації місця проживання та ведення реєстру.

Державними реєстраторами відділу з питань державної реєстрації Тростянецької міської ради надаються 8 видів адміністративних послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, а саме:

- державна реєстрація права власності на нерухоме майно;

- державна реєстрація іншого речового права на нерухоме майно (право  користування (сервітут);  право користування земельною  ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис); право забудови земельної ділянки (суперфіцій); право господарського   відання; право оперативного  управління; право постійного користування та право оренди (суборенди) земельної  ділянки); 

- державна реєстрація обтяження речового права на нерухоме майно;

- внесення змін до запису Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;

- скасування державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень;

- взяття на облік безхазяйного нерухомого майна;

- надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме     майно;

19 адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців:

- державна реєстрація фізичної особи, яка має намір стати підприємцем;

- державна реєстрація припинення юридичної особи в результаті злиття, приєднання, поділу, або перетворення;

- державна реєстрація рішення про виділ юридичної особи;

- державна реєстрація припинення юридичної особи в результаті її ліквідації;

- державна реєстрація змін до відомостей про фізичну особу – підприємця, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців;

- державна реєстрація змін до відомостей про відокремлений підрозділ юридичної особи, що містяться в Єдиному державному реєстрі;

- державна реєстрація змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи;

- державна реєстрація припинення відокремленого підрозділу юридичної особи;

- державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за її рішенням;

- державна реєстрація рішення про відміну рішення про припинення юридичної особи;

- державна реєстрація створення відокремленого підрозділу юридичної особи;

- державна реєстрація юридичної особи;

- державна реєстрація рішення про припинення юридичної особи, прийнятого її засновниками або відповідним органом юридичної особи, а у випадках, передбачених законом, - відповідним державним органом та  рішення про виділ юридичної особи;

- включення відомостей про юридичну особу, зареєстровану до 1 липня 2004 року, відомості про яку не містяться в ЄДР;

- включення відомостей про фізичну особу-підприємця, зареєстровану до 1 липня 2004 року, відомості про яку не містяться в ЄДР;

- державна реєстрація зміни складу комісії з припинення (реорганізації);

- державна реєстрація переходу юридичної особи з модельного статуту на діяльність на підставі власного установчого документу;

- державна реєстрація переходу юридичної особи на діяльність на підставі модельного статуту;

- видача витягу.

7 адміністративних послуг у сфері реєстрації місця проживання та ведення реєстру:

< >здійснено реєстрацію/зняття з місця реєстрації громадян; складання довідок про реєстрацію місця проживання особи; складання протоколів про адміністративне правопорушення;надання відповідей на запити стосовно надання інформації щодо місця реєстрації громадян; прийняття звернень громадян щодо зміни назви вулиці, прийняття звернень громадян щодо зміни назви вулиці;прийняття звернень громадян щодо зміни паспортних даних;оформлення картотеки;зняття з реєстрації померлих осіб.здійснено реєстрацію/зняття з місця реєстрації громадян за 396 заявами; складено 821 довідку про реєстрацію місця проживання особи; складено 10 протоколів про адміністративне правопорушення;надано 933 відповіді на запити стосовно надання інформації щодо місця реєстрації громадян; прийнято 229 звернень громадян щодо зміни назви вулиці;внесено до електронної бази реєстру територіальних громад 4 075 змін персональних даних громадян;подано 12 звітів до відділу Державного реєстру виборців апарату Тростянецької РДА в зв’язку з виборами.Подано 6 звітів до Тростянецького районного військового комісаріату в Сумській області;Подано 6 звітів до відділу демографічної статистики ГУССО;Подано 6 звітів до управління ДМС України в Сумській області.надано 432 платних послуги щодо державної реєстрації права власності;надано 697 платних послуг щодо державної реєстрації іншого речового права (права оренди земельної ділянки, права постійного користування, емфітевзису             тощо);проведено 30 змін у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно;проведено 6 процедур припинення права власності у зв’язку зі знищення об’єкту нерухомого майна;проведено 3 реєстрації скасування державної реєстрації права власності по рішенню суду.надано 351 безкоштовних послуг у зв’язку зі звільненням від сплати згідно частини восьмої статті 34 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» надано 28 інформаційних довідок;сформовано та передано до архіву 44 реєстраційних справи, а також документи для долучення до 116 реєстраційних справ у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.проведено 59 змін до Єдиного державного реєстру щодо відомостей про державну реєстрацію юридичних осіб; проведено 48 змін до Єдиного державного реєстру щодо відомостей про державну реєстрацію фізичних осіб-підприємців;зареєстровано підприємницьку діяльність 60 фізичних осіб-підприємців;державна реєстрація юридичних осіб - 4;припинено державну реєстрацію 64 фізичних осіб-підприємців;проведено ліквідацію юридичної особи – 6розпочато процедуру припинення юридичної особи – 2;надано 44 витяги на виконання запитів щодо надання інформації з Єдиного державного реєстру.надано 177 безкоштовних послуг відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань»;сформовано та передано до архіву 70 реєстраційних справ, а також документи для долучення до 185 реєстраційні справи у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

                              ГУМАНІТАРНА СФЕРА ДІЯЛЬНОСТІ

ОПІКА ТА ПІКЛУВАННЯ

 

СОЦІАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО

 
МОЛОДІЖНА ПОЛІТИКА

З 2016 року при міському голові з числа активної учнівської молоді (лідери шкільного самоврядування), працює Дитяча дорадча рада (ДДР), як дорадчий орган міської влади.

     У звітному періоді один раз на місяць із членами ДДР відбувалися зустрічі, під час яких обговорювалися пропозиції до місцевих програм та бачення молоддю розвитку міста, плани діяльності ДДР, участь у молодіжних акціях та проектах. До Дня закоханих були проведені святково – розважальні  заходи та дискотека. У березні літературно - музичний вечір та вечір теплого кіно. Постійно проводяться квартирники,  святкові дискотеки, вечори теплого кіно, водні битви, семінари та тренінги. Продовжуючи започатковану  традицію в квітні місяці відбувся Кубок мера з КВК, під час якого всі школи міста змагались за звання найкмітливішого та  кінофестиваль «Відкрита ніч. Дубль 22». 

Разом з спеціалістами відділу проектної діяльності та міжнародного співробітництва було написано та виграно  проект з міжнародного обміну досвідом для молоді, наразі триває підготовка щодо його реалізації.

 
РОЗВИТОК ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ

 

Одним з пріоритетних завдань розвитку громади є розвиток фізичної культури і спорту, оздоровлення молоді та підростаючого покоління та проведення спортивних заходів різних напрямків. Так, за сприянням та підтримки Федерації біатлону України та Управління молоді і спорту Сумської ОДА 15 - 17 лютого в дендропарку Нескучне відбулися  Всеукраїнські змагання з зимового біатлону серед юнаків і дівчат. Після      25-річної перерви біатлон повернувся на тростянецьку землю. Близько 150 юних обдарованих спортсменів з усієї України підкорювали біатлонні траси Нескучного.

29 березня був проведений обласний турнір з дзюдо пам’яті                  С. Пісклова, участь в якому взяли більше 100 спортсменів з різних областей України. 

Комунальним закладом ТМР «Спортивний клуб «Академія спорту», до  складу якого входить стадіон ім. Куца та спортивний зал «Локомотив», за перше півріччя  2019 року були проведені наступні спортивно-масові заходи:

       - Відкритий міський турнір з волейболу серед дорослих команд;

       - Кубок СК «Академія спорту» з баскетболу серед чоловічих команд (зайняли 3 місце);

       - змагання з лижних перегонів серед учнів СК «Академія спорту»;

       - Чемпіонат області та відкритий міський турнір з гирьового спорту (4 – І місця, 1 – ІІ місце, 1 – ІІІ місце);

       - Кубок міста Тростянець з футболу для дітей 2009-2010 року народженя.

         Вихованці СК «Академія спорту» прийняли участь у чемпіонаті області з волейболу, де вийшли у фінальний етап змагань зайнявши 2 місце. У Всеукраїнському турнірі з футболу пам‘яті А.І. Садовнікова в м. Дніпро зайнявши 2 місце, а кращим гравцем турніру став Орєхов Андрій СК «Академія спорту». Також брали участь у відкритому обласному турнірі з футболу серед дітей «Юний патріот України» в м. Суми та зайняли 2 місце, участь у Всеукраїнському турнірі з футболу у м. Львів. Взяли участь у чемпіонаті області та чемпіонаті України з гирьового спорту.

         На початку року були відкриті дві  секції з біатлону в яких  займаються 38 дітей та організовано прокат лиж, якими безкоштовно скористалися всі школи Тростянецької ОТГ.

         Також, дві футбольні команди  ФК «Тростянець» та ФК «Тростянець - 2», які успішно змагаються у чемпіонаті області з футболу, була подана заявка щодо участі команди  «Тростянець - 2» в Аматорській Лізі України з футболу.

         КЗ ТМР «Спортивний клуб «Академія спорту»  отримала перемогу у проекті «11 х 11 чемпіонів. Футбол за ради розвитку молоді та регіонів», цей проект  залучив додаткові кошти у розмірі  11 тис. євро для розвитку місцевого футболу від ФФУ та німецького фонду.

         11 травня відбулася ще одна визначна подія для Тростянецької громади на стадіоні ім. В. П. Куца було відкрито нове футбольне поле зі штучним покриттям розміром «60 х 40». Фінансування будівельних робіт  здійснювалось за рахунок Мінрегіонбуду.

За перше півріччя 2019 року КЗ ТМР «Спортивним клубом «Академія спорту» були надані послуги з оренди спортивного залу «Локомотив» на суму 8 100,00 грн., користування тренажерним залом на суму 420,00 грн. та оренди спортивного майданчику зі штучним покриттям  на суму                      6 300,00 грн., великий теніс на суму 2 020,00 грн., прокат катамаранів на  суму 1 560,00 грн. Послугою прокат чоловічих, жіночих та дитячих ковзанів  за перший квартал скористалось 1 043 чол. на суму 20 860,00 грн. Загальна сума наданих послуг склала 39 260,00 грн., що на 24 230,00 грн. більше ніж за І півріччя 2018 року.

В першому півріччі 2019 року за кошти Тростянецької міської ради було проведено поточний ремонт освітлення котельні і гаража та встановлено відеоспостереження на території стадіону ім. Куца на загальну суму 29 628,73 грн. Придбано метало – галогенові лампи  на суму                    4 920,00 грн. Придбано велотренажер, бігову доріжку, тюбінг, катамарани, м’ячі баскетбольні та волейбольні, спортивну форму і спорядження на загальну суму  131 789,00 грн. Насос, плити для огорожі, канцелярські і господарчі товари  та інше на загальну  суму 325 981,00  грн.  А  також,  для   запровадження   нової   послуги, сплави на байдарках, закуплено байдарки, весла та жилети на загальну суму 147 988,00 грн. Заплановано продовження робіт по реконструкції стадіону ім. В. Куца, що дасть можливість комфортних умов для гравців та глядачів змагань.

 
КУЛЬТУРА

 

         В підпорядкуванні відділу культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької міської ради перебувають  клубні заклади:

< >Міський клуб «Ветеран»;Цукрозаводський клуб;Радомлянський клуб;Смородинський клуб;Лучанський сільський клуб;Кам’янський сільський будинок культури;Народний хор «Ветеран»-22 особи;Чоловічий ансамбль-10 осіб;Жіночий ансамбль-12 осіб;Соло-вокальний гурток-15 осіб;Ансамбль української пісні-10 осіб;Клуб любителів шахів-11 осіб;Клуб любителів шашок-14 осіб.Вокальний ансамбль «Душі криниця" - 10 осіб;Жіночий ансамбль «Тростянчаночка» - 8 осіб;Гурток крою та шиття – 12 осіб;Декоративно-прикладне мистецтво - 11 осіб;Гурток сольного співу - 8 осіб;Драматичний гурток - 14 осіб;Хореографічний ансамбль«Асорті» - 18 осіб.Вокальний - 10 осіб;Драматичний - 8 осіб;Виразного читання - 7 осіб;Фольклорний - 7 осіб;Умілі руки – 6 осіб.Дитячий фольклорний ансамбль «Квіти життя» - 10 осіб;Гурток декоративно – прикладного мистецтва – 10 осіб;Гурток художнього читання – 6 осіб;Драматичний (театральний) гурток - 8 осіб.Клуб любителів настільних ігор - 7 осіб;Гурток дитячої творчості - 8 осіб.Ансамбль – 14 осіб;Чоловічий вокальний ансамбль - 6 осіб;Жіночий вокальний ансамбль - 8 осіб;Соло-вокал (доросле) - 8 осіб;Соло-вокал (дитяче) - 8 осіб;Театральний - 15 осіб;Фізкультурно-оздоровчий – 12 осіб;Декоративно-прикладне мистецтво - 15 осіб. 

План на 2019 р.

Виконано за  I півріччя 2019 р.

Читачі

4 300

3 631

Книговидача

78 000

53 671

Відвідування

25 800

15 264

 

                     

Стан бібліотечних фондів:
















Було на 01.01.2019 Надійшло за 6 місяців 2019 р. (всього) В т. ч. книг На суму
52 867  258 прим.  258 12 850 грн.

  

Протягом I  півріччя бібліотекарі публічної бібліотеки  продовжували працювати над занесенням книг і періодичних видань до електронного каталогу. Всього за 6 місяців занесено 7 087 примірників друкованих видань.

        З початку року в бібліотечних закладах пройшло 46 соціокультурних заходів до різних знаменних та пам’ятних дат: Дня Соборності України, Дня пам’яті Героїв Крут, Міжнародного дня рідної мови, ювілею Т. Г. Шевченка, Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав,  Різдвяних свят, Дня Святого Валентина, Всеукраїнського тижня дитячого читання, Дня Європи в Україні, Дня захисту дітей та ін.  Під час роботи пришкільних  оздоровчих таборів бібліотеку відвідали близько тисячі дітей. Для них бібліотечні працівники провели 27 масових заходів, відбулося 5 засідань любительського клубу садівників-городників та 3 засідання поетичного клубу «Ліра». З початку року  пройшло 25 екскурсій до оновленої бібліотеки.

       Тростянецька публічна бібліотека у партнерстві з громадською організацією «Родинне коло Тростянеччини» одержали перемогу в конкурсі проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні». Початок реалізації проекту розпочався цікавими заходами: «Кава з мером у бібліотеці», навчальна поїздка до Тростянецької ОТГ представників грунської громади та зустріч представників тростянецької громади з громадою м. Гадяч.

      23 квітня в Сумській науковій бібліотеці у межах проекту ПУЛЬС відбувся практикум «Підтримка просування реформи місцевого самоврядування через інформаційні майданчики у Сумській області». Тростянецьку ОТГ на практикумі представляла провідний бібліотекар публічної бібліотеки Ольга Лук’янова, також працівники бібліотеки взяли участь у обласному флеш-семінарі «3 «Д» у бібліотеці: Документи. Досвід. Діалог»  та  обласному семінарі «Бібліотеки Сумщини в світлі інноваційних змін».

      У бібліотеці завершуються масштабні ремонтні роботи, на які було витрачено 890 757,54 грн. бюджетних коштів. Придбаний комплект меблів на суму 163 000,00 грн. та м’які меблі на суму 10 080 грн. На  мультимедійне обладнання (екрани, проектори, плейстейшен та інше) витрачено                    66 262,00 грн. Продовжується оснащення бібліотеки сучасними меблями та технікою. Йде обробка партії нових книг, придбаних за благодійні кошти.

 

 

 

 

Комунальний заклад Тростянецької міської ради

«Тростянецька дитяча музична школа імені П.І. Чайковського»

 

         Комунальний заклад Тростянецької міської ради «Тростянецька дитяча музична школа імені П. І. Чайковського» є початковим спеціалізованим мистецьким закладом в галузі культури.

         У закладі працює 21 чоловік: 18 – викладацького складу, серед них директор, заступник директора (0,5 ставки); 2 – техпрацівника-вахтера; 1 – завгосп (0,5 ставки).

Заклад проводить навчально-виховну, методичну, культурно-просвітницьку роботу. Основними пріоритетами навчального закладу є: естетичне виховання дітей та молоді; пошук та залучення до навчання обдарованих і талановитих дітей, робота з обдарованою молоддю, розвиток і підтримка їх здібностей; створення умов для творчого, інтелектуального і духовного розвитку особистості, задоволення потреб у професійному самовизначенні і творчій самореалізації; задоволення духовних та естетичних потреб громадян.

З метою виконання завдань, які стоять перед школою та забезпечення найбільш сприятливих умов для розвитку інтересів і здібностей учнів у закладі створено 4 відділи: фортепіанний, оркестровий, теоретичний, відділ народних інструментів.

Плановий контингент дитячої музичної школи на 2018-2019 навчальний рік становить 180 учнів, отримують початкову мистецьку освіту 173 дитини Тростянецької ОТГ, 7 - Боромлянської ОТГ, навчаючись по класам фортепіано, скрипки, духових та ударних інструментах, гітари, баяна, акордеона, домри та вокала. На фортепіанному відділі навчається - 66 учнів, відділі народних інструментів - 61 учень, оркестровому відділі - 44 учні, теоретичному відділі - 9 учнів.

Батьківська плата за навчання в школі  :

на 01 січня 2019 р. становить

Вокал – 140 грн.;

Фортепіано, гітара –130 грн.;

Скрипка, домра – 110 грн.;

Баян, акордеон, духові та ударні ін.-ти – 100 грн.

Пільги по батьківській платі  у 2018-2019 навчальному році:

100% звільнені від оплати

Діти учасників АТО – 3 учні; (додаткова пільга)

Діти з багатодітних сімей – 20 учнів; (обов’язкова пільга)

Діти-сироти та діти під опікою – 4 учні; (обов’язкова пільга)

Всього – 27 учнів.

          Заклад працює за річним планом роботи. Навчально-виховний процес у закладі здійснюється за Типовими навчальними планами та програмами, диференційовано, відповідно до індивідуальних можливостей, інтересів, нахилів, здібностей учнів з урахуванням їх віку, психофізичних особливостей, стану здоров’я. Навчально – виховний процес поєднує індивідуальні і колективні форми роботи.   У школі створені і активно працюють учнівські творчі колективи це: хор молодших класів, вокальні ансамблі «Зорепад» та «Зернятко», камерний ансамбль «Квінтолька», ансамбль скрипалів «Елегія», духовий оркестр, інструментальний ансамбль «Каданс», ансамбль гітаристів, ансамбль домристів. Діє інструментальний ансамбль викладачів.

          За І півріччя 2019 року 57 учнів КЗ ТМР «Тростянецька дитяча музична школа імені П. І. Чайковського», з них 4 творчих колективи, 10 викладачів та 4 концертмейстера взяли участь у 13 конкурсах та фестивалях різних рівнів: міжнародних, всеукраїнських, обласних та регіональних. За результатами участі здобули 27 перемог, 2 учнів стали  дипломантами.

           Колектив школи брав активну участь у підготовці та проведенні ІІ Всеукраїнського конкурсу класичної музики ім. П. І. Чайковського, 3 учні школи (Мунтян Анастасія, Раєвська Ая, Куделя Зоя) стали лауреатами, отримавши призові треті місця.

          В школі створені оптимальні умови для розвитку творчого потенціалу учнів, розкриття їх талантів. За звітний період  відбулося 29 творчих заходів: святкових концертів, концертів-лекцій, виховних заходів, фольклорно-обрядових дійств, інтелектуально - розважальних ігор тощо. Колектив закладу  тісно співпрацює з загальноосвітніми та дошкільними навчальними закладами, РБК, Музейно-виставковим центром  «Тростянецький», ПД та Ю.  Протягом першого півріччя 2019 року викладачі, учні та колективи школи взяли участь у 11 творчих заходах міста та району.

          Навчально-виховна та методична робота проводилася згідно плану роботи закладу на 2018-2019 навчальний рік.

          У зв'язку із виконанням навчальних планів та програм у повному обсязі та успішною здачею випускних екзаменів Свідоцтва про позашкільну освіту отримали 18 випускників школи.

У першому півріччі за кошти Тростянецької міської ради було придбано цифрове піаніно Yamaha ARIUS на суму 25 352,00 грн., костюми для ансамблю скрипалів на суму 4 340,00 грн., ноутбук на суму 10 677,00 грн., енергозберігаючі лампи на суму 1 800,84 грн., фліпчарт на суму               1 845,00 грн., господарчих та канцелярських товарів на суму  13 969,76 грн. меблі в теоретичний клас на суму 6 820,00 грн.

 

Комунальний заклад   Тростянецької міської ради

«Музейно-виставковий центр «Тростянецький»

 

Рішенням 14 сесії 7 скликання (друге пленарне засідання) № 807 від 23.10.2018 року «Про зміну назви та затвердження Статуту» «Тростянецький краєзнавчий музей» з 01.01.2019 року змінив назву на Комунальний заклад ТМР «Музейно-виставковий центр «Тростянецький». До його складу ввійшов «Тростянецький краєзнавчий музей» та КДК «Тростянецький» ставши єдиним музейно-виставковим центром та значно розширив спектр своїх послуг. Комунальний заклад ТМР «Музейно-виставковий центр «Тростянецький» за звітній період провів певний обсяг робіт згідно наступних напрямків діяльності:

< >науково-пошукова та дослідницька робота;проведення пілотного проекту «Шлюб за добу»;проведення екскурсій;участь у проведенні міських свят;організація урочистих шлюбних обрядів;реалізація сувенірної продукції;проведення концертів класичної музики.№ п/п

Дата проведення

Найменування заходу

На суму, грн.

1.

01.01.2019р.

Участь у проведенні новорічного свята

-

2.

04.01.2019р.

Участь у проведенні заходу музичної школи «Різдвяні зустрічі»

 

3.

19.01.2019р.

Участь у проведенні заходу Чину великого освячення води на криничках в урочищі Нескучному

-

4.

22.01.2019р.

Участь у проведенні Дня Соборності України

-

5.

09.02.2019р.

Проведення благодійного концерту Миколи Мирошниченка

-

6.

15.02.2019р.

Участь у мітингу та концерті до дня виводу радянських військ з території Афганістана

-

7.

20.02.2019р.

Участь у проведення заходу з нагоди вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні

-

8.

23.02.2019р.

Проведення концерту класичної музики за участі Олега Полянського та Олени Пушкарської

4 285 грн.

9.

09.03.2019р.

Участь у проведенні свята «Тростянецька масляна»

-

10.

15.03.2019р.

Участь у проведенні урочистого нагородження  з нагоди відзначення Дня працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення

-

11.

22.03.2019р.

 Концерт класичної старовинної музики за участі Андрія Прахта та Олени Ріхтер

1 820 грн.

12.

23.03.2019р.

Участь у проведенні творчого звіту міської громади «Дні сіл та міста в районі» районного фестивалю самодіяльного мистецтва «Весняний заспів Тростянеччини»

-

13.

17.04.2019

Участь у проведенні звітного концерту дитячої музичної школи

 

14.

19.04.2019

Участь у проведенні КВК серед шкіл

 

15.

20.04-21.04

Участь у  проведенні молодіжного мотиваційного форуму «The Youth Forum»

 

16.

26.04.2019

Участь у мітингу до дня вшанування пам’яті жертв Чорнобильської трагедії

 

17.

07.05.2019

Участь у проведенні концерту музичної школи присвяченого дню народження Чайковському П.І.

 

18.

08.05.2019

Участь у проведенні молодіжної ходи до Дня Перемоги

 

19.

09.05.2019

Участь у проведенні відзначення 72-ї річниці Дня Перемоги у Другій  світовій війні

 

20.

11.05.2019

Участь у  проведенні «Квартирника» Дитячої дорадчої ради

 

21.

12 - 14.2019

Участь у зйомках каналу Ukraina.ua

 

22.

14.05.2019

Участь у проведенні тренінгу програми  «Student Way»

 

23.

15.05.2019

Участь у проведенні свята «День матері»

 

24.

18.05.2019

Участь у проведенні Велопробігу

 

25.

24-26.05.2019

Проведення  фестивалю -конкурсу класичної музики «Чайковський Fest»

93 600,0

26.

01.06.2019

Участь у проведенні свята до Дня захисту дитини

 

27.

01-15.06.2019

Участь у проведенні фото-виставки

Сергія Малюка «Перекотиполе»

 

28.

27.06.2019

Участь у проведенні міського

випускного вечора

 

29.

28.06.2019

Участь у проведенні Дня Конституції України

 

30.

29-30.06.2019

Участь у проведенні фестивалю «Стара фортеця. Подорож крізь століття»

 

 

Реалізація сувенірної продукції за І півріччя 2019 року

 

Сувенірної продукції за I півріччя 2019 року продано на суму –             54 262,00 грн., в порівнянні з І півріччям 2018 року більше на 501,00 грн.

 

Платні послуги по МВЦ «Тростянецький» за І півріччя 2019 року

 





































































































































































































Назва послуги 2018 рік

Одиниця виміру, к-сть, грн.
2019 рік

Одиниця виміру, к-сть, грн.
Вхідний квиток на відвідування МВЦ - «Краєзнавчий музей»:    
Дорослий 737х10=7370 122х15=1830
Дитячий 1476х5=7380 86х8=688
Пенсійний 84х5=420 35х8=280
Безоплатний 104 60
Вхідний квиток на відвідування МВЦ - «Музей шоколаду»:    
Дорослий 1110х20=22200 415х30=12450
Дитячий 1002х10=10020 433х15=6495
Пенсійний 57х10=570 54х15=810
Безоплатний 491х0=0 204х0=0
Вхідний квиток на відвідування МВЦ -«Головний будинок Л. Є. Кеніга»:    
Дорослий 665х20=13300 279х30=8370
Дитячий 691х10=6910 173х15=2595
Пенсійний 49х10=490 69х15=1035
Безоплатний 159х0=0 264х0=0
Вхідний квиток на відвідування МВЦ - «Памятка архітектури «Круглий двір» -  
Дорослий - 108х15=1620
Дитячий - 203х8=1624
Пенсійний - 3х8=24
Безоплатний - 51х0=0
Вхідний квиток на комплексне відвідування «МВЦ «Тростянецький» -  
Дорослий - 630х70=44100
Дитячий - 961х35=33635
Пенсійний - 91х35=3185
Екскурсійне обслуговування у приміщенні «МВЦ «Тростянецький» для груп відвідувачів (до 25 осіб включно) - 140х100=14000
Загальна кількість відвідувачів за звітний період: 6 625 особи 4 381 особа
Всього на суму: 68 660,0 132 717,0
                                                    Інші послуги  
Вартість фото -, відеозйомки  в приміщенні та на території «МВЦ «Тростянецький» в т.ч.:    


  • фотографування;


115х20=2300

46х10=460
533х20=10660


  • фотосесія в приміщенні з можливістю користування меблів (до 5 осіб);


  30х150=4500




19х100=1900 -
Оренда приміщення, території «МВЦ «Тростянецький» для проведення обрядових заходів, в т.ч.:

  • для жителів ОТГ;

  • для мешканців інших міст;

  • додаткові послуги (оренда обладнання)


 

 

 

5х200=1000

 

2х100=200
 

 

 

1х300=300

 
Надання послуг з проведення культурно-масових та наукових  заходів некомерційного та неполітичного призначення в приміщенні та на території «МВЦ «Тростянецький»  в т.ч.:

  • для проведення культурно-масових та наукових заходів некомерційного та неполітичного призначення;

  • для проведення культурно-масових та наукових заходів комерційного призначення (крім організації торгівлі);

  • для проведення заходів політичного та агітаційного характеру


 

 

 

 

 

6х100=600
 

 

 

 

 

11х100=1100

 

 

 

 

 

1х500=500
Послуги з організації та проведення державної реєстрації шлюбу в рамках реалізації Пілотного проекту «Шлюб за добу» «МВЦ «Тростянецький» 19х1000=19000 42х1000=42000
Екскурсійне обслуговування в дендропарк «Нескучне» (група відвідувачів) в т.ч.:

      - з транспортом «МВЦ «Тростянецький»;

- на власному транспорті відвідувачів
- -
Загальна сума доходу від надання інших послуг: 25 460,0 59060,0
Всього за I півріччя  платних послуг на суму: 94 120,0 191 777,0



 

          За звітний період проведено поточний ремонт 2-х виставкових кімнат приміщень крила Краєзнавчого музею на суму 20 927,21 грн.

Замовлено та придбано сувенірної продукції на суму 30 051,20 грн.

Для покращення матеріально –технічної бази придбано:

< >фліпчарт на суму 1 906 грн.;палатка – 7 190 грн.;пожежний щит – 1 800 грн.,поливний шланг – 1 125 грн., поліграфічна продукція – 5 450 грн., господарчі товари – 17 791 грн.Розпорядження міського голови № 3 від 11.01.2019 року були затверджені заходи «Від різдва до водохреща» на території Кам’янського старостинського округу»;Рішенням виконавчого комітету № 27 від 17.01.2019 р. «Про проведення Чину великого освячення води на криничках в урочищі Нескучному» відповідно до якого було організовано та проведено Чин великого освячення води на криничках; Рішенням виконавчого комітету №28 від 17.01.2019 року були затверджені заходи  «Про відзначення в місті Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 30-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан». Згідно цього рішення було організовано покладання квітів до пам’ятного знаку воїнам афганцям за участі представників органів місцевого самоврядування та  представників громадських організацій 15 лютого 2019 р.;Розпорядженням міського голови № 9 від 21.01.2019 р. були затверджені заходи«Про відзначення Дня Соборності України в 2018 році», згідно якого було організовано покладання квітів до погруддя Т.Г.Шевченка урочистою делегацією з числа представників органів місцевого самоврядування, органів місцевої влади, представників громадських організацій22.01.2019 р.;Рішенням виконавчого комітету № 51 від 06.02.2019 року «Про проведення концерту класичної музики за участю володаря Гран-прі І Всеукраїнського конкурсу класичної музики імені П.І. Чайковського Миколи Мирошниченко» 09 лютого 2019 року було проведено благодійний концерт в приміщенні КЗ ТМР «Музейно-виставковий центр «Тростянецький»;Рішенням виконавчого комітету № 52  від 06.02.2019 р. «Про заходи з нагоди вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» було затверджено заходи, згідно яких було організовано мітинг та покладання квітів до погруддя Т.Г.Шевченка урочистою делегацією з числа представників органів місцевого самоврядування, органів місцевої влади, представників громадських організацій, підприємств та установ міста;Рішенням виконавчого комітету № 53 від 06.02.2019 р. були затвердженні заходи «Про проведення Всеукраїнських змагань з зимового біатлону серед юнаків та дівчат».Рішенням виконавчого комітету № 54  від 06.02.2019 р. «Про відзначення свята Дня закоханих на території Тростянецької ОТГ» в приміщенні «Цукрозаводського клубу»  разом з членами ДДР для молоді міста  були проведені святково-розважальні заходи до Дня закоханих;Рішенням № 91 від 19.02.2019 р. «Про проведення концерту класичної музики за участю » було проведено концерт класичної музики 23 лютого 2019 року в приміщенні КЗ ТМР «Музейно-виставковий центр «Тростянецький»;Рішенням виконавчого комітету № 104 від 06.03.2019 р. було вирішено провести свято «Тростянецька масляна» та затверджено проведення традиційного народного святкування проводів зими, участь у якому взяли самодіяльні колективи міста і району та підприємства торгівлі;Рішенням виконавчого комітету № 105 від 06.03.2019 р. «Про проведення урочистих заходів з нагоди 8 березня - Міжнародного жіночого дня у 2019 році» були затверджені заходи по вшануванню жінок бюджетних установ, дошкільних навчальних закладів міста, комунальних підприємств, голів вуличних комітетів, апарату міської ради, тощо;Рішенням № 106 від 06.03.2019 р. були затверджені заходи з відзначення 205-ї річниці з дня народження видатного українського поета Т.Г. Шевченка. Згідно цього рішення було організовано покладання квітів до погруддя Т.Г. Шевченка урочистою делегацією з числа представників органів місцевого самоврядування, органів місцевої влади, представників громадських організацій;Рішенням № 108 від 06.03.2019 р. було погоджено місце та дата проведення фестивалю «Музика під відкритим небом» ГО «Акустичний Тростянець»; Розпорядженням міського голови № 34 від 11.03.2019 р. були затвердженізаходи щодо вшанування учасника АТО Бойко В.В.;Розпорядженням міського голови № 37 від 12.03.2019 р.Рішенням виконавчого комітету № 138  від 20.03.2019 р. «Про проведення концерту класичної музики за участю камерного ансамблю «Pracht-Ensemble» 22 березня 2019 року було вирішено провести концерт класичної музики;Рішенням №139від 20.03.2019 р. Рішенням № 140від 20.03.2019 р. «Про творчий звіт Тростянецької міської ОТГ «Дні сіл та міста в районі» в рамках ХХХІІ районного фестивалю самодіяльного мистецтва «Весняний заспів Тростянеччини», було затверджено план заходів щодо проведення творчого звіту міської громади 23 березня 2019 року в приміщенні Районного будинку культури за участі самодіяльних колективів міста та організація презентації виставки декоративно – ужиткового мистецтва;Рішенням виконавчого комітету № 141 від 20.03.2019 р. було вирішено провести Кубок міського голови з КВК серед учнів міських шкіл;Рішенням виконавчого комітету № 142 від 20.03.2019 р. було погоджено проведення концерту у форматі флеш – мобу духовому оркестру військової частини 2276 Національної гвардії України, на території парку

ім. П.І. Чайковського 21.03.2019 року;Розпорядженням міського голови № 40 від 20.03.02019 року «Про нагородження грамотами виконавчого комітету» були відзначені військовослужбовці військової частини 2276 з нагоди 5-ї річниці створення Національної гвардії України.Розпорядженням міського голови № 50 від 12.04.2019 року «Про нагородження грамотами виконавчого комітету» були нагороджені учні та викладачі «Тростянецької дитячої музичної школи імені П.І. Чайковського» з нагоди творчого звіту за 2018-2019 навчальні роки.Рішенням виконавчого комітету № 180 від 25.04.2019 року Рішенням виконавчого комітету № 181 від 25.04.2019 року були затверджені заходи та Рішенням виконавчого комітету № 182 від 25.04.2019 року був затверджений попередній кошторис на організацію і проведення заходів у м. Тростянець, присвячених Дню пам’яті та примирення і 74-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.Розпорядженням міського голови № 61 від 06.05.2019 року проведено в місті Тростянець культурно-спортивний захід у форматі велозаїзду.Рішенням виконавчого комітету № 228 від 10.05.2019 року для членів Дитячої дорадчої ради при булопроведено захід у форматі «Квартирника».Рішенням виконавчого комітету № 229 та №231 від 10.05.2019 року було затверджено «Положення про фестиваль класичної музики «Чайковський-Fest» та встановлено вартість квитка на відвідування фестивалю.Рішенням виконавчого комітету № 230 від 10.05.2019 року затверджено попередній кошторис на організацію та проведення фестиваль класичної музики «Чайковський –Fest».Розпорядженням міського голови № 64 від 14.05.2019 року «Про нагородження грамотами виконавчого комітету Тростянецької міської ради» відзначено працівників Гетьманського національного парку з нагоди 10-ї річниці з дня створення.Розпорядженням міського голови № 67 від 16.05.2019 року було вшановано День пам’яті жертв політичних репресій в Україні.Рішенням виконавчого комітету № 274від 29.05.2019 року було визначено проведення святкування Дня захисту дітей в місті Тростянець в 2019 році.Розпорядженням міського голови № 77 від 06.06.2019 року було облаштовано фан –зону на території фортеці Круглий двір.Розпорядженням міського голови № 78 від 10.06.2019 року були проведені урочистостіз нагоди відзначення Дня медичного працівника на території Тростянецької ОТГ.Рішенням виконавчого комітету № 293від 30.05.2019 року визначено дату та місце проведення фестивалю історичної реконструкції«Стара фортеця. Подорож крізь століття» у 2019 році.Розпорядженням міського голови № 96 від 19.06.2019 року визначено план заходів щодо проведення фестивалю історичної реконструкції  «Стара фортеця. Подорож крізь століття» у 2019 році.Рішенням виконавчого комітетуфестивалю історичної реконструкції«Стара фортеця. Подорож крізь століття» у 2019 році.Рішенням виконавчого комітету визначеноРішенням виконавчого комітету № 322 від 26.06.2019 року визначено
ОСВІТА

Мережа закладів освіти Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади складається із:

6 закладів дошкільної освіти: два заклади – «Казка» та «Ромашка» зі статусом ясла – садок, чотири заклади – «Калинка», «Білочка», «Веселка», «Дубравушка» - дитячий садок;

4 заклади загальної середньої освіти: заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 Тростянецької міської ради; заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3 Тростянецької міської ради з філією (Тростянецька філія № 4 І-ІІ ступенів закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3 Тростянецької міської ради); заклад загальної середньої освіти  І-ІІІ ступенів №5 Тростянецької міської ради з двома філіями (Тростянецька філія №1 І-ІІ ступенів закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5 Тростянецької міської ради та Смородинська філія І-ІІ ступенів закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5 Тростянецької міської ради); Кам’янський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Тростянецької міської ради;

2 заклади позашкільної освіти: Палац дітей та юнацтва та дитячо -  юнацька спортивна школа.

         З метою забезпечення рівного доступу до якісної освіти продовжують діяти два освітні округи (Рішення 10 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради №417 від 20.04.2018 року «Про створення освітніх округів») а саме: освітній округ №1 на базі Тростянецької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5 Тростянецької міської ради та освітній округ №2 на базі Тростянецької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3 Тростянецької міської ради.

З метою забезпечення Державного стандарту освіти в Тростянецькій об’єднаній територіальній громаді у ІІ кварталі 2019 року продовжують надавати якісні освітні послуги два опорні заклади освіти: заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3 Тростянецької міської ради з філією (Тростянецька філія №4 І-ІІ ступенів закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3 Тростянецької міської ради); заклад загальної середньої освіти  І-ІІІ ступенів №5 Тростянецької міської ради з двома філіями (Тростянецька філія №1 І-ІІ ступенів закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5 Тростянецької міської ради та Смородинська філія І-ІІ ступенів закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5 Тростянецької міської ради).

Усі дошкільні навчальні заклади змінили назви на заклади дошкільної освіти відповідно до Закону України «Про освіту».

 

Дошкільна освіта

 

За звітний період різними формами дошкільної освіти охоплено 966 дітей, із них 780 вихованців відвідувало заклади дошкільної освіти, 186 дітей охоплені соціально - педагогічним патронатом та консультаційними групами «Разом з мамою». Відсоток охоплення дошкільною освітою складає 99,2%, що в порівнянні з минулим роком на 1,2% більше. Діти старшого дошкільного віку охоплені на 100%. Середній показник відвідування дітей за звітний період склав 78%.  В порівнянні з минулим роком цей показник зріс на 2 %.

В травні 2019 року завершили навчання в дошкільних закладах Тростянецької ОТГ 260 вихованців.

Вартість харчування в середніх і старших дошкільних групах усіх закладів дошкільної освіти становила 24.00 грн. у молодших 22.00 грн. за 1 день; батьківська плата становить  60% від вартості харчування.

За звітний період пільгами користувалися 149 дітей (діти із багатодітних сімей 50% – 52 особи; діти-інваліди – 3 особи, із малозабезпечених сімей – 53 особи, діти-сироти – 12 осіб, АТО – 29 осіб).

Виконання норм харчування по закладам дошкільної освіти Тростянецької ОТГ  становить 94%.

 

Початкова освіта

 

Початковою освітою охоплено 959 дітей. Рішенням виконавчого комітету Тростянецької міської ради протягом ІІ семестру 2018-2019 н.р. було  звільнено від сплати за харчування дітей  1- 4 класів та всіх дітей пільгових категорій згідно з чинним законодавством.

У І півріччі  2019 року працювало 13  перших класів, у них навчалось 276 учнів.  Діяло 15 груп подовженого дня ( 393 учнів).

На виконання програми Нова Українська школа вчителі перших класів користувалися в своїй роботі робочими місцями для вчителя, креативно та творчо використовували освітній простір, раціонально розмістили дидактичний матеріал, комплекти одномісних (столів та стільців) групувалися відповідно до проведених занять, змінювалася постановка парт. Установлені мультимедійні комплекси використовувалися на кожному уроці. Закуплені набори дидактичного матеріалу застосовувалися кожного дня. Пробкові та маркерні дошки слугували дітям, як помічники.

 Забезпечено підвищення кваліфікації вчителів для роботи в перших класах на новий 2019 - 2020 н.р.

1 вересня 2019 року планується відкрити 12 перших класів ( 246 учнів).

З державного бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» у півріччі  2019 року виділено кошти для закупівлі дидактичних матеріалів, сучасних меблів,   музичних інструментів та комп’ютерного обладнання 434 248 грн. З місцевого бюджету 672 977 грн.

 

Загальна середня освіта

 

Протягом І півріччя 2019 року продовжувалася робота з обдарованими учнями. Підбито підсумки участі школярів у всеукраїнських та міжнародних конкурсах, іграх:

Міжнародний математичний конкурс «Кенгуру»: І етап – 132 учасники, сертифікат «Відмінний результат» отримали 33 учні, сертифікат «Добрий результат» – 79 учнів; ІІ етап – 142 учасники, сертифікат «Відмінний результат» – 23 учні, сертифікат «Добрий результат» – 68 учнів.

ІVМіжнародна гра зі світової літератури «Sunflower»: 72 учасники, сертифікат І ступеня – 6, сертифікат ІІ ступеня – 11, сертифікат ІІІ ступеня – 19.

Х Міжнародна природознавча гра «Геліантус» – 2019: 78 учасників, диплом І ступеня – 3, диплом ІІ ступеня – 11, диплом ІІІ ступеня – 8, диплом переможця у початкових класах – 17.

Міжнародний конкурс з інформатики та комп’ютерної вправності «Бобер»: 38 учасників, сертифікат «Відмінний результат» – 10, сертифікат «Добрий результат» – 12.

Всеукраїнський фізичний конкурс «Левеня – 2018»: 50 учасників, сертифікат «Відмінний результат» – 10, сертифікат «Добрий результат» – 25.

Всеукраїнський учнівський  конкурс з англійської мови «Гринвіч»: 76 учасників, Золотий сертифікат – 3, Срібний сертифікат – 5, Бронзовий сертифікат – 4.

У Х Всеукраїнській українознавчій грі «Соняшник» взяли участь 187 учнів закладів загальної середньої освіти. Диплом переможця в початковій школі здобули 67 учнів. На регіональному рівні: диплом І ступеня – 9, диплом ІІ ступеня – 5, диплом ІІІ ступеня – 4; на всеукраїнському рівні: диплом ІІІ ступеня – 4.

Ложечник Ростислав, учень 6 класу Тростянецької Філії І-ІІ ступенів  №1 ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5 – переможець (диплом ІІІ ступеня) ХХІІ обласного літературного конкурсу «Проба пера».

         Хоменко Сніжана, учениця 7 класу ЗЗСО І-ІІІ ступенів №3 – переможець (диплом ІІІ ступеня) фінального етапу ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

У межах обласного соціально-освітнього проекту «Голос крові: ми – Українці» Кравченко Юлія, учениця 7 класу Смородинської Філії І-ІІ ступенівЗЗСО І-ІІІ ступенів №5, посіла І місце (старша вікова група) в конкурсі на кращий твір «Червона лінія порятунку».

         У травні 2019 року методичним кабінетом відділу освіти Тростянецької міської ради організовано та проведено загальноміську краєзнавчу вікторину «Леопольд Кеніг: людина, яка створила себе сама». Участь у ній узяли 227 учнів 2 – 11-х класів усіх закладів загальної середньої освіти Тростянецької міської ОТГ. Переможцями вікторини стали 12 школярів: Могилка Радислав, учень 2-А класу ЗЗСОІ-ІІІ ступенів №2; Голіков Ростислав, учень 3-А класу ЗЗСОІ-ІІІ ступенів №2; Зубов Іван, учень 4-А класу ЗЗСОІ-ІІІ ступенів №2; Тарануха Денис, учень 5-А класу ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5; Колцун Артем, учень 6-Б класу ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2; Кравченко Юлія, учениця 7 класу Смородинської Філії І-ІІ ступенів ЗЗСОІ-ІІІ ступенів №5; Сосєдко Дмитро, учень 8-Б класу ЗЗСОІ-ІІІ ступенів №5.; Бондаренко Аліна, учениця 9-А класу ЗЗСОІ-ІІІ ступенів №3; Фальченко Софія, учениця 10-А класу ЗЗСОІ-ІІІ ступенів №3; Синявіна Марина, учениця 11-Б класу ЗЗСОІ-ІІІ ступенів    №2; Лапіна Інна, учениця 11-Б класу ЗЗСОІ-ІІІ ступенів №5; Давидова Катерина, учениця 11-Б класу ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5. Усі переможці нагороджені грамотами міського голови.

         11 кращим учням закладів загальної середньої освіти Тростянецької міської ОТГ за результатами 2018/2019 навчального року встановлено грошову винагороду Тростянецької міської ради (на загальну суму                 22 500 грн.): Остапець Валерія, учениця 9 класу Тростянецької Філії №1 І-ІІ ступенів ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5; Ложечник Ростислав, учень 6 класу Тростянецької Філії №1 І-ІІ ступенів ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5; Башлай Вероніка, учениця 11 класу ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2; Кириченко Альона, учениця 10 класу ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2; Мунтян Анастасія, учениця 9 класу ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2; Яковлева Валерія, учениця 10 класу ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2; Хоменко Сніжана, учениця 7 класу ЗЗСО І-ІІІ ступенів №3; Борисенко Катерина, учениця 8 класу ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5; Горобець Владислав, учень 7 класу ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5; Бєловол Олексій, учень 9 класу Смородинської Філії  І-ІІ ступенів ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5; Захарченко Володимир, учень 9 класу Кам’янського ЗЗСОІ-ІІІ ступенів.

         За результатами зовнішнього незалежного оцінювання 12 випускників 11-х класів нагороджено медалями.

         Золоті медалі «За високі досягнення у навчанні» отримали 4 учні: Башлай Вероніка (ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2); Дмитриченко Катерина (ЗЗСО     І-ІІІ ступенів №5); Подойнік Юлія (ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5); Сергієнко Дмитро (ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5).

         Срібні медалі «За досягнення у навчанні» отримали 8 учнів: Асінов Євген (ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2); Мацовкін Артем (ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2); Підбуцький Микита (ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2); Пономаренко Гліб (ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2); Скребець Євгенія (ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2); Соловйова Каріна (ЗЗСО І-ІІІ ступенів №3); Зленко Марія (ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5); Лапіна Інна (ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5).

 

Дотримання  освітнього законодавства

 

Відповідно до соціального паспорту у закладах загальної середньої освіти навчається 66 дітей з особливими освітніми потребами: з них 43 – це діти з нозологіями, що  безперешкодно відвідують заклади освіти, 21 дитина з особливими освітніми потребами охоплена індивідуальною формою навчання (5 дітей за станом здоров’я навчаються вдома), 2 дитини навчається в інклюзивному класі.

Протягом І півріччя 2019 року продовжили роботу 2 класи з інклюзивною формою навчання: у Тростянецькій філії №1 І-ІІ ступенів (7 клас), у Тростянецькій філії №4 І-ІІ ступенів (4 клас), які забезпечені двома асистентами вчителя.

Відповідно до пунктів 4,5 «Порядку надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку», дві дитини отримали одноразову допомогу на загальну суму 3 620 гривень.

Станом на 01.07.2019 року комплексне психолого-педагогічне оцінювання розвитку дитини в Інклюзивно - ресурсному центрі пройшли 83 дитини. 

У березні фахівці центру отримали від Міністерства освіти і науки України комплект сучасних методик для проведення комплексної оцінки розвитку дітей з особливими освітніми потребами на суму 140 тис. грн.

У приміщенні майбутнього центру, площею 300 м2, проводяться ремонтні роботи, на які виділено 800 тис. грн. з місцевого бюджету, а також виділено 200 тис. грн. для придбання меблів та обладнання.

Організованим підвезенням до місця навчання охоплено 100% дітей, а саме: до Тростянецької філії №1 І-ІІ ступенів закладу загальної середньої освіти №5 підвозиться 17 учнів із с. Зарічне та с. Мащанка; до закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5 підвозиться 14 учнів із с. Криничне та с. Лісне; до Кам’янського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів підвозиться 13 учнів із с. Кам’янецьке.

 

Виховна робота

 

Протягом І півріччя 2019 року активізовано екскурсійну, туристсько-краєзнавчу діяльність (90 % дітей здійснили екскурсії рідним краєм, до музеїв міст Суми, Охтирка, Харків, Полтава та ін.). Розвиток музейної справи та волонтерського руху, відзначення пам’ятних дат, проведення краєзнавчих конференцій посідають чільне місце серед напрямків роботи закладів освіти.

 

Оздоровлення

 

Для проведення оздоровчої кампанії в Тростянецькій ОТГ з місцевого бюджету виділено кошти в сумі 438,500 грн. на харчування, миючі дезінфікуючі засоби, господарчі товари, придбання путівок на оздоровлення у позаміських таборах та обласного бюджету 129,838 грн.

Табори у закладах загальної середньої освіти Тростянецької міської ради та КЗПО ТМР «Палац дітей та юнацтва» працювали з 3 червня по 21 червня 2019 року протягом 14 днів за п’ятиденним режимом. Мережа літніх оздоровчих таборів складалася з 7 пришкільних таборів (654 дитини), 1 табору праці і відпочинку (22 дитини), 1 профільного табору КЗПО ТМР «ПД та Ю» (125 дітей). За результатами Всеукраїнського конкурсу «GoCamp-2019»  на кращий проект літніх мовних таборів статус  отримали 2 табори (99 дітей) діяли у Тростянецькій ОТГ на базі закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 5 Тростянецької міської ради, закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 3 Тростянецької міської ради.

Розроблено та затверджено примірне меню на оздоровчий період – вартість харчування становила 28.00 грн. (відповідно до рішення виконавчого комітету Тростянецької міської ради від 29.05.2019 року № 273 : міський бюджет - 11.20 грн. батьківська плата - 16.80 грн.  ). 

100% з місцевого бюджету харчувались діти з малозабезпечених сімей, діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування, діти батьки яких є учасниками АТО (за наявності посвідчення).  

До ДП України Міжнародний дитячий центр «Артек» направлено 1 дитину з числа талановитих та обдарованих із частковою платою в розмірі 20%.

На І тематичну зміну до позаміського закладу оздоровлення та відпочинку«Орлятко» направлено 18 дітей (з них із частковою платою в розмірі 50% вартості надано 8 путівок талановитим та обдарованим дітям, 1 дитині з числа пільгової категорії; безкоштовні путівки надано 6 дітям під опікою, 3 дітям батьки яких є учасниками АТО).

Таким чином, оздоровчо-відпочинковими  послугами забезпечено 919 дітей закладів освіти Тростянецької міської ради, що становить 42 % від загальної кількості дітей.

 

Позашкілля

 

Мережа закладів позашкільної освіти Тростянецької міської ОТГ представлена КЗПО ТМР «Палац дітей та юнацтва» та КЗ ТМР «Тростянецька дитячо-юнацька спортивна школа». Палац дітей та юнацтва є складовою частиною системи позашкільної освіти Тростянецької об’єднаної територіальної громади, здійснює навчання та виховання дітей та учнівської молоді, створює умови для творчого, інтелектуального, духовного, фізичного розвитку вихованців.

У 120 групах Палацу навчалися 1920  гуртківців віком від 4 до 21 року. З них: 165 – дошкільники, 5 – молодь. Для реалізації інтересів, здібностей та нахилів дітей забезпечена робота 4-х відділів – художньо-естетичного виховання (30 гуртків, 548 вихованців), декоративно-прикладного мистецтва (30 гуртків, 474 вихованці), спортивно-масової роботи (30 гуртків, 456 вихованців), технічної творчості (30 гуртків, 442 вихованці). Гуртківці протягом звітного періоду взяли участь у  обласних конкурсахта міжнародних конкурсах змаганнях, фестивалях, конкурсах.

 Гуртківці протягом  6 місяців 2019 року взяли участь у 39 обласних конкурсах (1-гран-прі, 22- І м., 18- ІІ м., 17- ІІІ м.), 21 всеукраїнських (1-гран-прі, 33- І м, 31-ІІ м, 13-ІІІ м.) та 5 міжнародних конкурсах (3-ІІ м., 2-ІІІ м.) змаганнях, фестивалях, конкурсах.

КЗ ТМР «Тростянецька дитячо-юнацька спортивна школа» виховує  198 спортсменів, які навчаються у 20 групах за напрямками «Дзюдо», «Бокс», «Легка атлетика», «Панкратіон». Протягом звітного періоду юні спортсмени  брали участь у  змаганнях обласного рівня та здобули перемоги з боксу, дзюдо,  панкратіону,  легкої атлетики.

Відділення боксу15- І-х м., 9- ІІ-х м., 10- ІІІ-х м,відділення дзюдо1- І м, 8-ІІІ-х м.,відділення легкої атлетики4-ІІІ-х м.,відділення панкратіону3-І-х м.,  2-ІІ-х м., 3- ІІІ-х м.

 

Матеріально-технічне забезпечення

 

За І півріччя 2019 року для усіх закладів освіти  відповідно до кошторисних призначень придбано за кошти міського бюджету миючі та дезінфікуючі засоби, медикаменти на загальну суму 105143 грн.,канцтовари 34 884грн., а також крейду, фарбу, шпалери, лінолеум, цемент, санітарне обладнання на суму 130 860 грн. З метою економного використання електричної енергії закуплено та встановлено 28 сучасних та енергоефективних конфорки у закладах загальної середньої освіти на суму 145 600 тис. грн., встановлено 511 економних світильників на суму 147 809 тис. грн.. в усіх класних кімнатах закладів освіти Тростянецької ОТГ. За попередніми розрахунками економія після впровадження даних заходів становитиме 190 тис. в рік

Придбано для закладів загальної середньої освіти 2 акустичні системи, 3 швейні машинки, 4 пилосмоки, косарку, жалюзі, килими, лампи для проектора, магнітно- маркерні дошки за рахунок залишків державної субвенції на суму 243700 грн.

Проведено  поточний ремонт їдальні в закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3, поточний ремонт водопостачання, ремонт комп’ютерного класу в закладі №3, ремонт кімнати для першого класу в філії № 1.

  Значні ремонтні роботи проведено по закладах дошкільної освіти Проведено заміну 32 вікон та  4 дверей в дошкільних закладах на загальну суму 168060 тис. грн..,. У «Калинці» проведено ремонт  та облаштування ганків. Проведено утеплення стін в ЗДО «Казка» та «Ромашка» площею 110 м2 на суму близько 100 тис. грн.

Дані заходи дозволяють не тільки естетично оформити заклади де перебувають діти, а мають енергозберігаючий ефект, після проведення таких заходів температура повітря в холодну пору року в приміщення підвищуеться на 2-4 градуси.

Проведено відкриті торги на закупівлю дров для 5 закладів освіти. Станом на 01.07.2019 року заклади забезпечені твердим паливом на 48%.

Для проведення косметичних ремонтів  у приміщеннях та на території закладів дошкільної освіти закуплено фарбу, будівельні матеріали на загальну суму 117914 грн.

На послуги та ремонтні роботи  використано 1 816 214  тис.грн. на придбання матеріалів використано 643 660 тис. грн.

 
                         КНП «ТРОСТЯНЕЦЬКА МІСЬКА ЛІКАРНЯ» ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ ІСЬКОЇ РАДИ

КНП «Тростянецька міська лікарня»

Тростянецької міської ради

 

Закінчена реорганізація закладу шляхом перетворення  КЗ «Тростянецька ЦРЛ» в комунальне некомерційне підприємство «Тростянецька міська лікарня» Тростянецької міської ради. Відповідно до наказу МОЗ України №430 від 21.02.2019 р. «Про ліцензування медичної практики» КНП «Тростянецька міська лікарня» Тростянецька міська лікарня отримала ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.

З початку 2019 року лікувально-профілактичним закладом на вторинному рівні є КНП «Тростянецька міська лікарня» Тростянецької міської ради з поліклінікою на 470 відвідувань в зміну та стаціонаром на 170 ліжок.

Медичне обслуговування населення району забезпечують 58 лікарів та 171 середніх медпрацівників.

За січень - червень 2019 року профінансовані видатки на галузь в сумі    12 010,0 тис. грн. Показник витрат бюджетних коштів на охорону здоров’я з розрахунку на 1-го мешканця складає 522,55 грн. Загалом фінансування поточного року складає 99,9% до затверджених видатків на звітний період.

Поряд з цим, продовжується робота по залученню позабюджетних коштів. За 6 місяців поточного року отримано 6 312,4 тис.грн. проти 1 865,0  тис. грн. за аналогічний період 2018 року. При цьому від страхових компаній отримано кошти в сумі 241,7 тис.грн.

Забезпеченість лікарями по району складає 23,46 на 10 тис. населення. Ситуація в цьому питанні погіршилася (25,15).

 



































































































Охорона здоров’я   2016 2017 2018р. І півріччя 2019р.
Забезпеченість лікарями на 10 тис. населення осіб 26,63 27,46 25,15 23,46
Забезпеченість середніми медпрацівниками на 10 тис. населення осіб 77,05 76,95 68,80 63,95
Кількість лікарняних ліжок одиниць 170 170 170 170
Народжуваність на 1000 нас. осіб 6,79 6,49 4,88 2,73
Загальна смертність на 1000 населення осіб 19,88 17,45 17,86 9,07
Малюкова смертність на 1000 народжених живими дітей 11,60 20,49 5,53 11,62
Смертність від туберкульозу на 100000 населення осіб 11,33 11,44 2,89 5,87
Захворюваність на туберкульоз на 100000 населення осіб 87,81 48,63 40,47 33,2
Первинний вихід на інвалідність серед дорослого населення 10000 дорослого населення осіб 30,82 32,09 36,91 14,17
Витрати бюджетних коштів з розрахунку на 1 мешканця гривень 953,3 1261,7 1259,52 522,55
Залучено позабюджетних коштів з розрахунку на 1 мешканця гривень 96,02 143,4 197,2 180,3



 

З метою надання стаціонарної медичної допомоги на рівні західних стандартів у І півріччі 2019 року виконано капітальний ремонт рентген-діагностичного відділення  на загальну суму близько 310,8 тис.грн. (капітальний ремонт системи опалення, холодного та гарячого водопостачання, системи каналізації та проведено ремонт приміщення)

З метою впровадження енергозберігаючих заходів та покращення  надання медичної допомоги проведено заміну 18 віконних блоків в рентген-діагностичному та гінекологічному відділенні на суму 104,6 тис.грн.

Задля покращення матеріально-технічної бази КНП «Тростянецька міська лікарня» ТМР за 6 місяці поточного року виконано:

< >впровадження інформатизації лікувально-профілактичного закладу шляхом придбання комп’ютерів для вузьких спеціалістів та спеціалістів діагностичних служб в кількості 45 одиниць і периферійного обладнання в кількості 40 одиниць на загальну вартість 519,6 тис.грн; на оновлення рентген-діагностичного відділенняпридбано обладнання та меблі на суму близько 4,3 млн грн., зокрема:закуплений за кошти обласного бюджету та кошти Тростянецької міської ради та встановлений апарат рентгенівський цифровий Calypso загальною вартістю 4 000,0 тис. грн;придбано негатоскоп двокадровий - 15,2 тис. грн;придбано двері рентгенозахисні - 48,0 тис. грн;придбано рентген-захистний одяг для медичного персоналу -19,6 тис. грн
                               КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО                                   

                      «ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ» ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 В процесі реформування галузі «Охорона здоров’я» в 2018 році первинна ланка повністю відділена від профільної стаціонарної медичної допомоги і представлена КНП «Тростянецький центр первинної медичної допомоги» Тростянецької міської ради, мережа якого складається з 5 амбулаторій загальної практики сімейної медицини (в т.ч. 4 по місту) на  227 відвідувань в зміну та 10 фельдшерських (в т.ч. 1 по місту) і 1 фельдшерсько-акушерського (по селу) пунктів. Медичне обслуговування населення Тростянецької ОТГ на первинному рівні забезпечують 15 лікарів та 47 середніх медпрацівників. За І півріччя 2019 року  з міського бюджету профінансовано:                    1 523,2 тис. грн.,  в т.ч. за договорами про співробітництво з сільськими радами: 302,9 тис. грн. Витрачено: на оплату праці медпрацівникам фельдшерських пугнктів - 220,2 тис. грн., нарахування на заробітну працю 65,0 тис. грн., медикаменти – 8,0 тис. грн., енергоносії - 324,4 тис. грн.

Для забезпечення безкоштовного лікування пільгового контингенту, використано 353,2 тис. грн. в т.ч. 254,1 тис. грн. на орфанні захворювання, 43,7 тис. грн. захворювання нирок; 55,4 тис. грн. онкологічні захворювання

Підприємство з 01.10.2018 року розпочало фінансування за принципом «гроші ходять за пацієнтом». На 30.06.2019р. з НСЗУ на рахунок підприємства надійшло 6164,6 тис. грн. На оплату праці працівників ЦПМД витрачено 3 798,3 тис. грн., нарахування на заробітну плату 827,5 тис. грн.

 

 





















































Назва показника Кількість І півріччя 2019 р.
Забезпеченість лікарями на 10 тис. населення. 15 осіб 6,4
в тому числі сімейними лікарями 8 осіб 3,4
Забезпеченість середніми медпрацівниками на 10 тис. населення 47 осіб 19,9
Народжуваність на 1тис. населення 75 осіб 3,2
Загальна смертність на 1тис. населення 210 осіб 8,9
Малюкова смертність на 1тис. народжених живими 0 дітей  
Смертність від туберкульозу на 100 тис. населення 0 осіб  
Захворюваність на туберкульоз на 100 тис. населення 5 осіб 21,27
Діти інваліди на 1тис. дитячого населення 117 32,1



          

            З метою впровадження енергозберігаючих заходів та покращення  надання первинної медичної допомоги проведено заміну 28 віконних блоків в АЗПСМ №1 на суму 163,0 тис.грн.

  Проведено поточний ремонт покрівлі гаражу на суму 89,9 тис.грн.

  Задля покращення матеріально-технічної бази КНП «Тростянецький центр первинної медичної допомоги» Тростянецької міської ради за 6 місяців поточного року придбано:

< >за кошти Тростянецької міської ради та кошти НСЗУ автомобіль Renault Duster  на суму 499,5 тис. грн. за кошти Тростянецької міської ради МАФ для розмішення ФП с.Кам'янецьке на суму 199,4 тис. грн.за кошти НСЗУ Мобільний діагностичний комплекс SDIS7500 на суму 110,0 тис. грн.електрокардіографи на суму 44,1 тис. грн.медичне обладнання на суму 14,3 тис. грн.на оновлення ФП с. Кам'янецьке придбано мебліна суму 32,1 тис. грндля впровадження більш широкої комп'ютеризації та інформатизації лікувально-профілактичного закладу придбано 2 ноутбуки та 5 багатофункціональних пристроїв на суму 38,5 тис. грн.
                        ВІДДІЛ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ, ЗАЛУЧЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙ

                                                     ТА МІЖНАРОДНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Відділ економічного розвитку, залучення інвестицій

та міжнародної діяльності

 

Відповідно до функцій та обов’язків, визначених Положенням про відділ, у звітному періоді спеціалістами відділу проводилась робота з виконання рішень Тростянецької міської ради, її виконавчого комітету, розпоряджень, доручень міського голови та його заступників з питань, які віднесені до компетенції відділу.

В питаннях формування на 2019 рік міського бюджету, враховуючи зміни, які були внесені до податкового законодавства України, у звітному періоді відділом було підготовлено та внесено на розгляд і затвердження сесією Тростянецької міської ради проект рішення «Про затвердження Положення про туристичний збір на території Тростянецької міської ОТГ».

Окрім того, в звітному періоді відділом проводилась робота із забезпечення на території міста чіткої та прозорої тарифної політики щодо надання населенню міста, іншим споживачам житлово-комунальних та інших послуг. Так, відділом були проведені перевірки розрахунків та надані пропозиції щодо затвердження в установленому порядку наступних тарифів:

- тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, які надає КП ТМР «Тростянецькомунсервіс»;

< >тарифи на перевезення в міських сполученнях.          Крім того, одним з ключових напрямків діяльності відділу була робота по узаконенню користування земельними ділянками, на яких фактично здійснюється господарська діяльність, контролю за своєчасністю та повнотою сплати плати за землю.

Так, за І –ше півріччя 2019 року було підготовлено, підписано та зареєстровано у відділі з питань державної реєстрації:

< >14 договорів оренди землі; 4 угоди про розірвання договору оренди;13 угод щодо зміни розміру орендної плати за землю.

 

Враховуючи, що одними із основних джерел наповнення бюджету об’єднаної територіальної громади є податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) та єдиний податок, то відділом проводилась робота з фізичними особами – підприємцями та юридичними особами, які зареєстровані в інших регіонах України, але використовують найману працю місцевих жителів, та тими суб’єктами, які здійснюють свою діяльність в незаконний спосіб.

За січень-червень 2019 року було проведено 14 інспекційних відвідувань з питань дотримання трудового законодавства в частині дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці найманих працівників за листопад - грудень 2018 року, січень, лютий 2019 року.

Порушення щодо дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці найманих працівників виявлені по 6-м суб’єктам господарювання (5 ФОП, 1 юридична особа).

За результатами відвідувань складено 6 протоколів про адміністративні правопорушення за ч.1 ст.41 КупАП та передані до Тростянецького районного суду у Сумській області.

Тростянецьким районним судом у Сумській області задовільнено 1 адміністративну справу на суму 510,00 гривень.

Також винесено 6 рішень про накладення  штрафу в сумі 4 173,00 грн (окремо по кожному ФОП та юрособі), згідно з абз.8 ч.2 ст.265 КЗпП на розгляд виконавчого комітету.

Задовільнено 5 рішень  про накладення  штрафу на загальну суму 20865,00 грн,  згідно з абз.8 ч.2 ст.265 КЗпП., сплачено в повному обсязі.

Інспекційні відвідування проводились за інформацією Пенсійного фонду України у Тростянецькому районі, щодо роботодавців, у яких протягом місяця кількість працівників, що працюють на умовах неповного робочого часу, збільшилась на 20 і більше відсотків.

Проведено 25 відвідувань ФОП та юридичних осіб мета яких інформаційно - роз’яснювальна кампанія щодо недопустимості відсутності оформлення трудових відносин ізнайманими працівниками, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці найманих працівників.

Проведено обстеження:

- 11 об’єктів господарської діяльності СТО, (зареєстровано 1 ФОП) , по 1 об’єкту, який знаходиться у приватному житловому секторі надано оперативну інформацію для здійснення відповідних заходів реагування до відділу поліції      м. Тростянець від 12.02.2019 року;

- 7 пунктів прийому металобрухту, по 3 об’єктах надано оперативну інформацію для здійснення відповідних заходів реагування до відділу поліції м.Тростянець від 05.02.2019 року та 12.02.2019 року;

- 14 закладів надання послуг (салон краси "ФЛАМІНГО"                          вул. Б. Хмельницького, 7,  зареєстровано 3 ФОП).

Надано 38 консультацій за зверненнями роботодавців та найманих працівників (ФОП Татаренко І.Є, ФОП Яковлєв О.П., ФОП Савчук С.А., ФОП Пістренко С.П., ФОП Пістренко Н.В. Слабоспицька 1.Ю. та інші).

На сайті Тростянецької міської ради опубліковувались матеріали щодо:

- розмірів штрафів за порушення трудового законодавства  з 01.01.2019 року; 

- переваг офіційного працевлаштування фізичних осіб.

Проведено виступ на телебаченні стосовно упередження роботодавців щодо використання незареєстрованої найманої праці в господарській діяльності.

В ході проведення роз’яснювальної кампанії за півріччя 2019 року зареєстровано 19 найманих працівників. 8 роботодавців, які вперше зареєстрували  найманих працівників серед них ФОП Куліченко О.О., ФОП Сальнікова Т.М., ФОП Яковенко Д.О., ФОП Гулакова В.О, ФОП Авраменко Г.О., ФОП Лустенко С.А., ФОП Сирота Л.М., ФОП Таран О.Г.

 









































січень (+,-) лютий (+,-) березень (+,-) 1 квартал (+,-)
зареєстровано знято   зареєстровано ззнято   зареєстровано знято   зареєстровано знято  
440

 
334

 
6 442

 
237

 
5 337

 
329

 
8 1119

 
100 19

 

Таким чином весь комплекс заходів по збільшенню надходжень ПДФО дав можливість за І півріччя  2019 року отримати  37 699,8 тис. грн., що становить 96,4 % від запланованих надходжень, або  на 6 721,4 тис. грн. більше ніж в 2018 році.

 

Динаміка надходжень ПДФО

за І-ше півріччя 2018-2019 рр., тис. грн.



 

Що стосується надходжень по єдиному податку, то вони склали за І півріччя 2019 року 5 274,5 тис. грн. (в т.ч по єдиному податку з сільськогосподарських товаровиробників – 151,19 тис. грн.), що становить 100,27% від запланованих надходжень, або на 403,6 тис. грн. більше  ніж  в 2018 році.

 

Динаміка надходжень єдиного податку

за І-ше півріччя 2018 - 2019 рр., тис. грн.



 

За звітній період відділом продовжується робота щодо розробки Стратегії розвитку Тростянецької  міської ОТГ на 2019-2029 роки.

Сформовано та представлено інвестиційну карту Тростянецької міської ОТГ.

За I півріччя 2019 року підготовлено та направлено листи до «UkraineInvest» та «TIU-Canada» про наявні інвестиційні майданчики в Тростянецькій міській ОТГ та запропоновано перспективні напрямки взаємовигідного співробітництва.

Відкрито Навчально-консультаційний пункт Харківського інституту фінансів Київського торгово-економічного університету в Тростянецькій міській ОТГ з метою отримання повної вищої освіти без відриву від виробництва.

Оновлено інформацію про індустріальний парк «Тростянець», розроблено буклет про Індустріальний парк з метою його промоції.

Відділом продовжується збір та формування документів на отримання фізичними особами дотації за молодняк великої рогатої худобу згідно держаної Програми підтримки галузі тваринництва. Станом на 01.05.2019 року до Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА направлено відомість на 12 фізичних осіб, які мають право на отримання дотації за молоняк у кількості 19 голів, на загальну суму до виплати 24,5 тис. гривень.

За результатами стану сплати акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (алкогольних напоїі та тютюнових виробів) до бюджету Тростянецької ОТГ за І квартал 2019 року, відділом  протягом червня місяця поточного року проведений моніторинг видачі фіскальних чеків  суб’єктами господарювання споживачам при реалізації підакцизних товарів в закладах торгівлі на території Тростянецької міської ОТГ. За результатами моніторингу складені акти по 8 закладам торгівлі.

 

Захист прав споживачів, торгівля та підприємництво

         В І – му півріччі 2019 року до Тростянецької міської ради надійшло 2 звернення громадян про порушення законодавства щодо захисту прав споживачів.

         Звернення розглянуті згідно вимог Закону України «Про звернення громадян».

         Для проведення аналізу інфраструктури споживчого ринку Тростянецької  ОТГ, планування та проведення моніторингу її розвитку відолом проведена робота по збору інформації щодо дислокації підприємств торгівлі та закладів ресторанного господарства, ринків з продажу продовольчих та непродовольчих товарів, сфери побутових послуг.

 

 
                     ВІДДІЛ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ І ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН

За 6 місяців 2019 року було підготовлено на розгляд сесії міської ради близько 250 проектів рішень.

          Видано громадянам міста 76 довідок про форму власності даної земельної ділянки до нотаріальної контори.                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

         За звітний період було розглянуто 96 звернень юридичних та фізичних осіб на які було надано відповідь. Землевпорядником апарату міської ради щоденно надавалися громадянам міста консультації стосовно земельних питань.

         Відділ постійно працює над розробкою землевпорядної документації по місту для покращення інвестиційного клімату та надходжень інвестицій.

         Відділом було розроблено програму «користування та розпорядження земельними ділянками сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, які перейшли в комунальну власність Тростянецької міської об`єднаної територіальної громади із земель державної власності», яка була затверджена на 17 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради 20.02.2019 року. Та яка визначає курс подальшого розпорядження та використання земель сільськогосподарського призначення.

За звітний період часу була проведена робота, яка триває, по встановленню власників і користувачів садових ділянок на території                    м. Тростянець.

Триває державна реєстрація прав власності на нерухоме майно, що належить на праві власності Тростянецьким загальноосвітнім закладам середньої освіти та подальша розробка землевпорядної документації.

      Спеціалістом з комунальної власності за 1 півріччя 2019 року:

- підготовлено та укладено 1 договір оренди нерухомого майна та 3 додаткових угоди до діючих договорів оренди нерухомого майна, що передане в строкове орендне користування Тростянецькою міською радою;

< >сформовано перелік діючих станом на 01.04.2019 року договорів оренди нерухомого комунального майна, укладених міською радою та комунальними підприємствами та закладами;надавались консультації з питань оренди нерухомого майна комунальної власності Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади;сформовано перелік об’єктів нерухомого майна комунальної власності Тростянецької міської ОТГ;проводились підготовчі роботи до проведення процедури приватизації об’єктів комунальної власності, що включені в перелік об’єктів комунальної власності Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади, що підлягають приватизації у 2019 році;підготовлено 19 проектів рішень Тростянецької міської ради та її виконавчого комітету щодо управління об’єктами комунальної власності;оформлено право власності за Тростянецькою міською ОТГ на 13 об’єктів нерухомого майна, з них 4 на єдині майнові комплекси.
                                   ВІДДІЛ МІСТОБУДУВАННЯ ТА АРХІТЕКТУРИ

         До основних завдань відділу містобудування та архітектури віднесено:

- забезпечення реалізації засад державної регіональної політики у сфері містобудування та архітектури на території громади;

- організація розроблення, забезпечення затвердження в установленому порядку містобудівної документації;

- замовлення в проектних інститутах проектно-кошторисних документацій на будівництво, реставрацію, реконструкцію та капітальний ремонт об’єктів комунальної власності та контроль при їх виготовленні;

- підготовка та видача містобудівних умов та обмежень для проектування об’єктів будівництва, будівельних паспортів забудови земельних ділянок, оформлення паспортів прив’язки тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.

За 6 місяців 2019 року відділом проведено наступну роботу.

На стадії погодження та затвердження містобудівна документація:

Генеральні плани з планами зонування (розроблення схем планування та забудови територій):

«Внесення змін до Генерального плану з розробленням плану зонування території с. Кам’янка Тростянецького району Сумської області», - загальна сума договору становить 119 650,00 грн.;

«Розроблення Генерального плану з планом зонування території             с. Зарічне Тростянецького району Сумської області», - загальна сума договору становить 63 820,00 грн.

Розроблено та погоджено розділи, що входять до складу містобудівної документації:

- «Інженерно-технічні заходи цивільного захисту (цивільної оборони) на мирний час» у складі «Генерального плану с. Зарічне Тростянецького району Сумської області», «Інженерно-технічні заходи цивільного захисту (цивільної оборони) на особливий період» у складі «Генерального плану        с. Зарічне Тростянецького району Сумської області», - загальна сума договору становить 8 982 грн.

- «Інженерно-технічні заходи цивільного захисту (цивільної оборони) на мирний час» у складі «Генерального плану с. Кам’янка Тростянецького району Сумської області», «Інженерно-технічні заходи цивільного захисту (цивільної оборони) на особливий період» у складі «Генерального плану        с. Кам’янка Тростянецького району Сумської області», - загальна сума договору становить 19 108 грн. 78 коп.

В складі містобудівної документації також розроблено та знаходиться на стадії погодження управлінням охорони здоров’я та Департаментом екології та охорони природних ресурсів Сумської обласної державної адміністрації розділи “Охорона навколишнього природного середовища”, що є звітами про стратегічну екологічну оцінку.

 

 

Виготовлено, погоджено та затверджено «Детальний план території земельної ділянки для розміщення багатофункціонального спортивно-оздоровчого комплексу за межами населених пунктів в адміністративних межах Тростянецької об’єднаної громади Сумської області», в складі якого розділи «Охорона навколишнього природного середовища», що є звітами про стратегічну екологічну оцінку, загальна сума договору становить 29 995 грн.

 

Відділ приймав участь у роботі по виготовленню та реалізації ескізів:

- капітального ремонту та виготовлення ескізних-пропозицій фасадів комунального закладу Тростянецької міської ради «Тростянецька центральна районна лікарня»;

- капітального ремонту та виготовлення ескізних пропозицій вивісок КЗ ТМР «Тростянецька публічна бібліотека»;

- розробка пропозицій інтер’єрів для капітального ремонту КЗ ТМР "Інклюзивно-ресурсний центр";

- розроблено схеми благоустрою території художньо-скульптурної роботи пам’ятного знаку «Захисникам України»;

- розробка 3D-візуалізацій тимчасової споруди, а саме фельдшерсько-акушерського пункту для с. Кам’янецьке;

- розробка схем розміщення спортивного кластеру в м.Тростянець (багатофункціонального спортивно-оздоровчого комплексу («Нескучне»), спортивно-оздоровчого комплексу по вул. Кеніга («Н2О-Maxi») та стадіону ім. Куца по вул. Кеніга);

- розроблено схему благоустрою скверу в с. Кам’янка;

- карта-схема земель Гетьманського національного природного парку в с. Кам’янка, с. Зарчіне;

- розроблено схеми благоустрою прибудинкових територій (вул. Леоніда Татаренка), замовлено та доставлено 18 ящиків для квітів;

- замовлено ворк-аут для СШ № 1 та ДЮСШ;

- розроблено дизайн ящиків для квітів, що встановлені в парку ім. П.І. Чайковського та біля Круглого Двору;

 

Надано вихідні дані для проектування та будівництва:

< >6 містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва (в тому числі для: «Реставрація комплексної памятки архітектури національного значення «Садиба Л.Є. Кеніга» (охор. №№ 1546; 1547) в місті Тростянець Сумської обл.», «Будівництво нової підстанції 35/10 кВ «Лімік» в м. Тростянець, Сумської області»); 6 будівельних паспортів забудови земельної ділянки; 3 паспорта прив’язок тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності для 6 тимчасових споруд;3 паспорта опорядження фасаду будівлі (в тому числі: «Реконструкція котельні з встановленням твердопаливного котла КПм – 6,5 т/п год по вул. Кеніга, 1а в м. Тростянець, Сумської обл.», будівлі по площі 40-ї Армії, (Автовокзал)).
            ВІДДІЛ ДЕРЖАВНОГО АРХІТЕКТУРНО-БУДІВЕЛЬНОГО КОНТРОЛЮ

Основними завданнями відділу державного архітектурно-будівельного контролю є здійснення відповідно до закону державного архітектурно-будівельного контролю, виконання дозвільних та реєстраційних функцій у сфері містобудівної діяльності. Відділ ДАБК подає Держархбудінспекції інформацію, необхідну для внесення даних до єдиного реєстру документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів, здійснює архітектурно-будівельний контроль за дотриманням вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, розглядає відповідно до закону справи про правопорушення із прийняттям відповідних рішень та інші повноваження, визначені законом.

Для виконання повного обсягу повноважень відділу, необхідно пройти підготовку до роботи з єдиним реєстром документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмов у видачі, скасування та анулювання зазначених документів.

Підготовка та тестування проходить за планом-графіком Державної архітектурно-будівельної інспекції, про що органи місцевого самоврядування, де створені відділи ДАБК, повідомляються офіційно. На разі спеціалісти відділу чекають на повідомлення з Державної архітектурно-будівельної інспекції  України (м. Київ) щодо проходження навчань та тестування.

Розглянуто 22 звернення міського БТІ з питання узаконення самовільно побудованих індивідуальних житлових будинків та господарських будівель і споруд мешканцями міста, що підлягають під амністію, згідно наказу Мінрегіонбуду №158 від 03.07.2018 року.

 

Подано документи на отримання технічних умов для виготовлення проектів:

- «Будівництво інженерних мереж електрозабезпечення до КНС промислового парку «Тростянець»;

- «Реконструкція мережі газопостачання по вул. Кеніга»;

- «Реконструкція мережі газопостачання по вул. Енергетиків».

 

Отримано технічні умови для виготовлення проектів:

- «Будівництво газопроводу до с. Кам‘янка Тростянецького району Сумської області», тривають обрахунки вартості проектно-кошторисної документації представниками ПАТ «Сумигаз».

 

 

 

Замовлено виготовлення проектно-кошторисної документації:

- Реставрація комплексної пам'ятки архітектури національного значення «Садиба Л.Є. Кеніга», частково виготовлено документи на проектно-реставраційні роботи, виготовляються документи на інженерні мережі;

- Реконструкція їдальні-кафе під освітньо-культурний центр по                        вул. Благовіщенська, 56 д в м. Тростянець Сумської області, виготовлено ескізний проект, виготовляється робоча документація;

- «Будівництво спортивно-оздоровчого комплексу по вул. Кеніга в                м. Тростянець Сумської області («Н2О-Maxi»)»;

- «Будівництво мережі дощової каналізації від вул. Кеніга до              вул. Набережна в м. Тростянець Сумської області»;

- «Будівництво мережі електропостачання по вул. Кеніга в                     м. Тростянець Сумської області»;

- «Будівництво тепломережі по вул. Кеніга в м. Тростянець Сумської області».

- «Нове будівництво багатофункціонального спортивно-оздоровчого комплексу за межами населених пунктів в адміністративних межах Тростянецької об’єднаної територіальної громади Сумської області», проект розробляється ДПТП «Сумбудпроект» ПАТ «Сумбуд», спільно з проектним інститутом з Чеської республіки, які спроектували біатлонну базу світового рівня в Чеському місті Нове-Место-на-Мораве.

 

Виготовлено та затверджено проектно-кошторисну документацію:

- «Капітальний ремонт приміщень технічного поверху комунального некомерційного підприємства «Тростянецька міська лікарня» Тростянецької міської ради по вул. Нескучанська, 7 в м. Тростянець Сумської області», кошторисною вартістю 1 033,267 тис. грн.;

- «Капітальний ремонт (термомодернізація) спеціалізованої школи I-III ступенів № 5» по вул. Миру, 32 в м. Тростянець Сумської області», кошторисною вартістю 27 176,315 тис. грн.;

 «Капітальний ремонт (термомодернізація) комунального некомерційного підприємства «Тростянецька міська лікарня» Тростянецької міської ради по вул. Нескучанська, 7 в м. Тростянець Сумської області», попередня кошторисна вартість 14 606,383 тис. грн.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 
                                   ВІДДІЛ ПРОЕКТНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТА МІЖНАРОДНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА

 

         Основними завданням відділу є здійснення діяльності, пов’язаної із залученням додаткових позабюджетних ресурсів на вирішення місцевих проблем, реалізація політики у сфері співробітництва населених пунктів ради із іноземними містами-партнерами, міжнародними організаціями, іноземними суб’єктами господарювання.

Протягом І півріччя 2019 року відділом проектної діяльності та міжнародного співробітництва апарату Тростянецької міської ради було подано 31 проект на отримання міжнародної технічної допомоги на загальну суму 102 661 949,00 грн., з яких 83 428 747,00 грн. очікуване фінансування з міжнародних фондів, а 19 233 202,00 грн. співфінансування з бюджету Тростянецької міської ради.

Отримали перемогу 7 проектних заявок на суму 13 075 464,00 грн.

На розгляді грантових комісій міжнародних фондів знаходяться 7 проектних заявок на загальну суму 35 475 576,00 грн., з яких 33 032 521,00 грн., сума, що очікується від міжнародних донорів, а частка Тростянецької міської ОТГ складає 2 443 055,00 грн.

Відмову отримали 17 проектних заявок  на суму 50 261 624,00 грн.

 

 

 

 

 
























































































































ПРОЕКТИ, ЯКІ ЗДОБУЛИ ПІДТРИМКУ У 2019 РОЦІ
№ п/п Назва проекту Дата подання проекту Мета проекту Організація-грантодавець Назва грантового конкурсу Очікувана сума фінансування Сума та частка співфінансування Загальна сума проекту Статус проекту
1 «11 х 11 чемпіонів. Футбол заради розвитку молоді та регіонів» 29.12.2018 Матеріально-технічна підтримка аматорських футбольних клубів, дитячо-юнацьких спортивних закладів та популяризація аматорського футболу в Україні. Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) «11 х 11 чемпіонів. Футбол заради розвитку молоді та регіонів» 352 000,00 0,00 352 000,00 Підтримано
2 Реконструкція стадіону ім. Куца по вул. Кеніга в м. Тростянець, Сумської області 31.01.2019 Реконструкція стадіону ім. Куца по вул. Кеніга в м. Тростянець, Сумської області з відновленням його функціонального призначення для можливості проведення тренувань та змагань, культурно-масових, футбольних матчів, створення додаткових робочих місць, розвиток спортивної культури громадян Мінрегіон Державний фонд регіонального розвитку 11 134 798,00 3 828 985,00 14 963 783,00 Підтримано
3 Проект ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES) 06.02.2019 Мобілізація співвласників житла в багатоквартирних будинках в Україні та підтримка їхньої мотивації до підвищення рівня енергоефективності власних будинків ЄС/ПРООН HOUSES Навчання голів ОСББ з подальшою можливістю подачі заявок на утеплення 0,00 Навчання голів ОСББ з подальшою можливістю подачі заявок на утеплення Підтримано
4 Польський досвід у галузі професійно-технічної освіти: Уроки для України 18.04.2019 Здійснення Українсько-Польских обмінів молоддю Міністерство молоді та спорту Міністерство молоді та спорту 220 621,00 0,00 220 621,00 Підтримано
5 Культурно-історична спадщина – як основа розвитку сталих дружніх українсько-литовських відносин 25.04.2019 Здійснення обміну молоддю України та Литви Міністерство молоді та спорту Міністерство молоді та спорту 202 645,00 0,00 202 645,00 Підтримано
6 Придбання автомобіля для підвозу лікаря з метою покращення надання медичних послуг КНП «Тростянецький ЦПМД» ТМР 28.06.2019 Придбання автомобіля для підвозу лікаря з метою покращення надання медичних послуг для жителів Тростянецької міської ОТГ Мінрегіон Субвенція на розвиток інфраструктури ОТГ 459 400,00 20 300,00 479 700,00 Схвалено Комісією Мінрегіону
7 Закупівля транспортного засобу спеціального призначення (трактор з причепом та поворотним відвалом) для підвищення якості надання комунальних послуг ДП «Екосервіс» КП ТКС ТМР 28.06.2019 Закупівля транспортного засобу спеціального призначення (трактор з причепом та поворотним відвалом) для підвищення якості надання комунальних послу жителям Тростянецької міської ОТГ Мінрегіон Субвенція на розвиток інфраструктури ОТГ 706 000,00 0,00 706 000,00 Схвалено Комісією Мінрегіону
  РАЗОМ         13 075 464,00 3 849 285,00 16 924 749,00  

 

 

 

 

 

 


















































































































ПРОЕКТИ, ЯКІ БУЛИ ПОДАНІ У 2019 РОЦІ ТА ЗНАХОДЯТЬСЯ НА РОЗГЛЯДІ ГРАНТОВИХ КОМІСІЙ
№ п/п Назва проекту Дата подання проекту Мета проекту Організація-грантодавець Назва грантового конкурсу Очікувана сума фінансування Сума та частка співфінансування Загальна сума проекту Статус проекту
1 Капітальний ремонт спортивної зали ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5 по вулиці Миру, 32 в місті Тростянець Сумської області  03.06.2019 Проведення капітального ремонту спортивної зали,  що сприятиме формуванню належних умов організації навчально-виховного процесу Міністерство освіти і науки Субвенція на створення та ремонт існуючих спортивних комплексів 1 186 125,00 131 792,00 1 317 917,00 На розгляді
2 Виклик глобальної зміни клімату 26.02.2019 Термомодернізація ЗЗСО №3, зменшення викидів СО2, застосування новітніх технологій ЄІБ (Укргазбанк) ЄІБ 27 900 000,00 0,00 27 900 000,00 На розгляді
3 Модернізація травматологічного відділення Тростянецької міської лікарні 29.03.2019 Модернізація травматологічного відділення Тростянецької міської лікарні Посольство Японії в Україні Програма Кусаноне 2 012 062,00 2 051 280,00 4 063 342,00 На розгляді
4 Енергозбереження – крок до майбутнього 26.03.2019 Забезпечення комфортних умов для навчання дітей, скорочення витрат на енерго та теплоносії в ЗЗСО №5 Фонд Кусаноне Посольство Японії в Україні 606 627,00 259 983,00 866 610,00 На розгляді
5 Громада дружня до дітей та молоді 15.04.2019 Досягнення консенсусу в ключових напрямках розвитку добробуту всіх дітей та молоді UNICEF Громада дружня до дітей та молоді Нематеріальна допомога 0,00 Нематеріальна допомога На розгляді
6 Угода Мерів - Схід 26.06.2019 Об’єднати європейські місцеві органи влади (муніципалітети) в добровільне утворення задля спільної боротьби з глобальним потеплінням Угода Мерів - Схід ЄС Обмін досвідом 0,00 Обмін досвідом На розгляді
7 Сучасна професійно-технічна освіта, як інвестицій в майбутнє 28.06.2019 Переоснащення та модернізація закладу професійно-технічної освіти з метою створення можливостей для підвищення кваліфікації випускників у відповідність до сучасного рівня науково-технічного процесу Посольство Болгарії в Україні Болгарське співробітництво у галузі розвитку 1 327 707,00 0,00 1 327 707,00 На розгляді
  РАЗОМ         33 032 521,00 2 443 055,00 35 475 576,00  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 










































































































































































































































ПРОЕКТИ, ЯКІ БУЛИ ПОДАНІ У  2019 РОКУ ТА БУЛИ НЕ ПІДТРИМАНІ
№ п/п Назва проекту Дата подання проекту Мета проекту Організація-грантодавець Назва грантового конкурсу Очікувана сума фінансування Сума та частка співфінансування Загальна сума проекту Статус проекту
1 Бібліотека – освітньо-інклюзивний простір 25.02.2019 Сприяння соціальній інклюзії дітей та молоді з інвалідністю, доступність освіти, додаткові освітні можливості шляхом створення на базі бібліотеки спеціального навчального простору Посольство Фінляндії в Україні (МЗС Фінляндії) Фонд місцевого співробітництва 985 299,00 815 360,00 1 800 659,00 Не підтримано
2 Енергоефективність у школі – шлях до здоров’я учнів 11.02.2019 Поліпшення якості надання освітніх послуг, забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов як для перебування учнів, так і належного робочого місця для педагогічного колективу Байєр Україна Програма соціальних інвестицій “Україна – житниця майбутнього” 2019 195 000,00 50 000,00 245 000,00 Не підтримано
3 Здоров’я молоді – запорука розвитку країни 11.02.2019 Покращення позаурочної та позашкільної роботи молоді, оновлення матеріальної бази для занять фізичною культури та спортом Байєр Україна Програма соціальних інвестицій “Україна – житниця майбутнього” 2020 178 200,00 0,00 178 200,00 Не підтримано
4 «Стратегічне планування первинної медичної допомоги на рівні громади» 31.01.2019 «Стратегічне планування в секторі охорони здоров'я на рівні громади: аналіз мережі закладів первинної медичної допомоги та фінансовий аспект організації ЦПМД»  «U-LEAD з Європою» Стратегічне планування первинної медичної допомоги на рівні громади» Тренінги 0,00 Тренінги Не підтримано
5 Програма «Школа 3.0. Об’єднані громади» 31.01.2019 Розвиток освіти у громаді через ефективну, прозору та довірливу взаємодію між органом управління освітою ОТГ та школами, а також між усіма учасниками освітнього процесу  «U-LEAD з Європою» «Школа 3.0. Об’єднані громади» Нематеріальна допомога 0,00 Нематеріальна допомога Не підтримано
6 Децентралізація приносить прозорість та ефективність в освіті та медицині 06.02.2019 Використання у громадах інструментів нагляду за коштами та ефективністю надання послуг в освіті та медицині, поліпшення співпраці влади та мешканців Глобал ком’юнітіз Децентралізація приносить прозорість та ефективність в освіті та медицині Нематеріальна допомога 0,00 Нематеріальна допомога Не підтримано
7 Телерадіокомпанія «Тростянець» 01.03.2019 Придбання нового обладнання для запуску нової он-лайн програми «СНН»-слобожанські народні новини ГО «Інтерньюз-Україна» Посольство Швеції 122 200,00 0,00 122 200,00 Не підтримано
8 Фестиваль-конкурс класичної музики ім. П.І.Чайковського 21.03.2019 Створення потужного міжнародного бренду «Міжнародна музична подія з унікальним звучанням на відкритому просторі», що має власну унікальну нішу серед конкурсів класичних творів П.І.Чайковського по всьому світу, на базі щорічного фестивалю класичної музики Український культурний фонд Підтримка знакових подій в Україні 870 806,00 124 600,00 995 406,00 Не підтримано
9 Зміцнення міжкультурного діалогу – запорука сталих добросу-сідських відносин ЗЗСО №5 18.04.2019 Здійснення Українсько-Польских обмінів молоддю Міністерство молоді та спорту Міністерство молоді та спорту 330 479,00 0,00 330 479,00 Не підтримано
10 «Сучасний Інклюзивно-ресурсний центр, як право на життя в соціумі» 04.02.2019 Облаштування Інклюзивно-ресурсного простору в стінах Інклюзивно-ресурсного центру, шляхом облаштування меблями та сучасним реабілітаційним обладнанням Посольство Федеративної Республіки Німеччина Мікропроекти 2019 255 451,00 500 000,00 755 451,00 Не підтримано
11 «Модернізація акушерсько-гінекологічного відділення Тростянецької міської лікарні» 20.02.2019 Оснащення акушерсько-гінекологічного відділення сучасними функціональними меблями і новітнім технічним обладнанням Посольство Федеративної Республіки Німеччина Мікропроекти 2019 248 800,00 4 000 000,00 4 248 800,00 Не підтримано
12 Капітальний ремонт (термомодернізація) закладу середньої освіти І-ІІІ ступенів №5 Тростянецької міської ради по вул. Миру, 32 м. Тростянець, Сумська область 31.01.2019 Метою проекту є капітальний ремонт (термомодернізація) закладу середньої освіти І-ІІІ ступенів №5 Тростянецької міської ради по вул. Миру, 32 м. Тростянець, що сприятиме формуванню належних умов організації навчально- виховного процесу та зменшення витрат енергоресурсів за рахунок запровадження сучасних енергозберігаючих технологій Мінрегіон Державний фонд регіонального розвитку 21 501 078,00 5 375 270,00 26 876 348,00 Не підтримано
13 Нове будівництво автомобільної дороги  комунального значення по      с. Кам’янка Тростянецького району Сумської області (від вул. Садова до ПК19+11) 11.01.2019 Метою проекту є нове будівництво автомобільної дороги  комунального значення по с. Кам’янка Тростянецького району Сумської області (від вул. Садова до ПК19+11) Мінрегіон Державний фонд регіонального розвитку 10 384 043,00 1 153 782,00 11 537 825,00 Не підтримано
14 Бібліотека, як сучасний науково-інформаційний центр 28.02.2019 Модернізація бібліотеки ЗЗСО № 3 Посольство Фінляндії в Україні (МЗС Фінляндії) Посольство Фінляндії в Україні (МЗС Фінляндії) 1 275 000,00 225 000,00 1 500 000,00 Не підтримано
15 Модернізація шкільної бібліотеки ЗЗСО №3 ТМР 25.03.2019 Модернізація шкільної бібліотеки ЗЗСО №3 ТМР Посольство США U.S. Embassy in Ukraine Small Public Diplomacy Grant Competition, Education and Culture 655 088,00 560 000,00 1 215 088,00 Не підтримано
16 Автомобіль для перевезення людей з обмеженнями опорно рухового апарату 29.03.2019 Створити соціально-транспортну службу, для перевезення осіб з інвалідністю, що мають вади опорно-рухового апарату Мінсоцполітики Субвенція для придбання автомобіля для перевезення осіб з інвалідністю автомобіль 0,00 автомобіль Не підтримано
17 Історико-культурний інтерактивний фестиваль «Сторінками історії Середньовіччя» 15.05.2019 Розвиток культурного та туристичного кластерів ОТГ, зокрема села Зарічне, через висвітлення та популяризацію історичної спадщини Міністерство культури України Малі міста – великі враження 319 318,00 136 850,00 456 168,00 Не підтримано
  РАЗОМ         37 320 762,00 12 940 862,00 50 261 624,00  

 



                                 ВІДДІЛ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА,     

                   БУДІВНИЦТВА, БЛАГОУСТРОЮ ТА ЕНЕРГЕТИЧНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ

         Відділ житлово-кумунального господарства, будівництва, благоустрою та енергетичного менеджменту здійснює свою діяльність, згідно розроблених начальником відділу та затверджених міським головою планів роботи на рік, квартал, місяць.

Відділ організовує періодичне обстеження об’єктів житлово-комунального господарства з метою встановлення їх технічного стану, веде їхній облік. В установленому порядку виконує приймання виконаних робіт по благоустрою території міста, капремонту об’єктів житлово-комунального господарства. Проводить моніторинг енергоефективності на об’єктах комунальної власності громади, житлового та нежитлового фонду. Сприяє розбудові системи енергетичного менеджменту у громаді, здійснює контроль за її функціонуванням. Організовує роботу у сфері транспорту. Забезпечує контроль за станом навколишнього природного середовища.

Одним із головних пріоритетів в роботі Тростянецької міської ради є покращення благоустрою міста, належне утримання житлово-комунального господарства.

 
БУДІВНИЦТВО

         За 1 півріччя 2019 року проведено ремонт в структурних підрозділах  Тростянецької міської ради:   

Проведений капітальний ремонт приміщення будівлі по вул. Миру, 6 «ЦНАП» на загальну суму 431 251,04 грн.

< >ЗДО « Казка»Проведений поточний ремонт теплопостачанняна суму 15 890,59 грн.ЗДО «Калинка» проведений поточний ремонт ганку на суму 21 998,02 грн.ЗЗСО №3 проведені роботи по заміні світильників на суму 40 876,80 грн.; проведений поточний ремонт їдальні на суму 48 532,88 грн.; проведений поточний ремонт комп’ютерного класу на суму 107 052,99 грн.; проведений капітальний ремонт їдальні на суму 239 114,79 грн.ЗЗСО №1 проведений поточний ремонт класу на суму 128 179,37 грн.; проведено заміну світильників на суму 32 668,61 грн.

Об’єкт

Сума коштів       грн.

Відремонтована площа, м²

1.

Вул.Відродження ,Комарова

19957,54

31

2.

Вул. Луніна

39982,86

67

3.

Вул. Набережна, Татаренка

99922,98

170

4.

Вул.Кеніга

69932,46

112

5.

Вул.Кузьми Скрябіна

39935,89

65

6.

Вул.Миру

39956,69

67

7.

Вул.Пам’яті

79917,34

143

8

Вул.Заводська, Нескучанська

59848,45

105

9.

Вул.Грушевського

149979,53

150

10

Вул. Борисенка

197876,58

570

11

Вул.Татаренка 77(під’їзна дорога)

151245,97

300

12

Вул..Петра Соколенка

17690.87

31

13

Вул.ШКІЛЬНА

89371,66

246

14

ВУЛ.Відродження 2а(під’їзна дорога)

121729,88

195

15

Вул.. Набережна .Татаренко

99459.00

125

16

Вул .Трикутна

24995

44

17

Вул. 40-й Армії

14961.77

26

18

Вул. Радомлянська

19989.74

35

 

Всього

1335754

2482

 

По місту було проведено капітальний та поточний ремонт тротуарів:   поточний ремонт тротуару по вул. Кеніга школа №2 площею 51м2 на суму 50 891 грн. Капітальний ремонт тротуару на центральній алеї парку                    ім. П.І. Чайковського 216 м2  на суму 210 584 грн. Поточний ремонт тротуару біля пішохідного переходу по вул.. Благовіщенська площею 23 м² на суму     11 499,62 грн. Всього відремонтовано тротуарів на загальну суму                  272 974,52 грн. загальною площею 290 м².

Проведено благоустрій територій по вул. Л.Татаренка, 11а на суму         17 209,87 грн. прибудинкової території по вул. Л.Татаренка, 75 на суму         75 209,87 грн. Проведено благоустрій території по вул. Миру, 6 на суму            37 135,83грн.

Влаштовано майданчики для збору ТПВ по вул. Відродження на суму 24 425 грн., вул. Л.Татаренка на суму 4 396 грн., парк ім. П.І. Чайковського на суму 5 992 грн. по вул. Л.Татаренка, 5а на суму 7 746 грн., всього на суму 42 559 грн.

Встановлено автобусні зупинки в кількості 2 шт. по вул. Пам’яті та    вул. Благовіщенська на загальну суму 21 210,78 грн. Проведено благоустрій автобусних зупинок на суму 6 677 грн..

По місту була зроблена дорожня розмітка проїзної частини протяжністю 12,5 км на загальну суму 70 753 грн. Поновлена розмітка на пішохідних переходах та автобусних зупинках на загальну суму 14 500 грн. 

Проведена підсипка щебенем вулиць по квартальним комітетам в кількості 208,4 м3 а саме:

к/к «Вознесенський» ― 61,2 м3;

к/к «Зарічанський» ― 44,8 м3;

к/к «Цукрозаводський» ― 64,0 м3;

к/к «Смородинський» ― 28,6 м3;

к/к «Центральний» ― 9,6 м3.  

 
ТРАНСПОРТ ТА ЗВ’ЯЗОК

Встановлено дитяче обладнання по вул. Грушевського, с. Лучка,         с. Зарічне, вул. Комунальна, вул. Татаренко 77, вул. Енергетиків,                  вул. Набережна, 10, а всього на загальну суму 178 725,82 грн. Проводився ремонт дитячих майданчиків.  

Автомобільний пасажирський транспорт – важлива складова частина виробничої інфраструктури м. Тростянець та громади в цілому, яка забезпечує життєдіяльність всієї території у виробничій і невиробничій сферах. Ефективне функціонування автомобільного транспорту є необхідною умовою розвитку економіки, покращення умов рівня життя та соціального добробуту громади.

Головними завданнями міської ради у галузі транспорту – є створення сприятливих умов діяльності на ринку пасажирських автоперевезень, сприяння ефективній діяльності автомобільного транспорту, покращення якості надання послуг з перевезення пасажирів.

Проведена робота за І квартал 2019 року в галузі транспорту та зв’язку 

< >Проведена робота по придбанню одного автобуса за допомогою тендерних закупівель.Розробляється нова транспортна схема руху автобусних маршрутів загального користування по Тростянецькій ОТГ.Проводиться установка дорожніх знаків по Тростянецькій ОТГ.Розроблені схеми розташування електронних табло на зупинках Проведене обстеження та визначені місця зупинок громадського транспорту.Проведена робота по моніторингу кількості проведених пасажирів громадським транспортом по Тростянецькій ОТГ та жд транспортом Проводиться робота по оформленню та видачі карток мешканця Тростянця.Проводився розгляд скарг на правопорушення перевізниками.Розроблена і затверджена нова транспортна схема руху автобусів по Тростянецькій ОТГ.Розроблені і затверджені маршрути міського транспорту.На зупинах встановлені електронні табло в кількості 4 штуки. та камери відео спостереження.
КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ТРОСТЯНЕЦЬКОМУНСЕРВІС»

Комунальне підприємство «Тростянецькомунсервіс» та його дочірні               підприємства «Екосервіс», «Готель Тростянець», «Добробуд» в місті Тростянець здійснюють надання житлово-комунальних послуг, забезпечують місто водопостачанням, здійснюють водовідведення, надають послуги по вивезенню та утилізації твердих і рідких  побутових відходів, виконують роботи по благоустрою міста.На балансі комунального підприємства «Тростянецькомунсервіс»  знаходиться 11 водозаборів, 19 артезіанських свердловин, із яких 14 станом на сьогодні працює.

Підприємство обслуговує 7 каналізаційно-насосних станцій, центральні очисні споруди, встановлена потужність яких 2,8 тис.м³ на добу та очисні споруди на вис. Веселе зі  встановленою потужністю 1,3 тис.м³ на добу.

Підприємство обслуговує 34,4 км водопровідних мереж та 9,7 км  каналізаційних мереж.

            На 01.07.2019 року в КП «Тростянецькомунсервіс» функціонують наступні підрозділи водопостачання, водовідведення, саночищення – вивезення рідких побутових відходів, вуличне освітлення, автомобільні послуги, інші послуги.

Станом на 01.07.2019 року на підприємстві зареєстровано 4 749 абонентів, в т.ч. населення – 4 567.

Забезпечено приладами обліку споживання води 3 977 абонентів, що становить 89,2% від загальної кількості зареєстрованих абонентів - водокористувачів.

Протягом звітного періоду  було встановлено 13 приладів обліку холодної води.

Знос основних виробничих засобів станом на 01.07.2019 року складає 61,2%, в тому числі водопровідних мереж 54,1%, каналізаційних – 64,3%.

Тростянецька міська рада постійно сприяє впровадженню заходів, що спрямовані на енергозбереження та безперебійне забезпечення населення централізованим водопостачанням та водовідведенням.

Протягом звітного періоду за кошти місцевого бюджету було здійснено:

< >  насосного обладнання на суму 199,0 тис. грн.;придбання зварювального генератору вартістю 64,3 тис.грн.;придбання АСУ на суму 150,0 тис.грн.;придбання автомобіля ЗІЛ вартістю 198,5 тис. грн.;придбання комунального автобусу – 2 146,2 тис. грн.;здійснено капітальний ремонт насосів – 62,9 тис.грн.;проведено капітальний ремонт самоплинних колекторів – 203,0 тис. грн.;Фонд споживання КП «Тростянецькомунсервіс»

 



































  2015р. 2016р. 2017р. 2018р. 2019р.
Фонд оплати праці штатних працівників (тис. грн.) 1699,1 2 117,1 3 434,7 4141,7 2 465,4
Середньооблікова чисельність штатних працівників (чол.) 69 70 74 73 70
Середньомісячна заробітна плата одного штатного працюючого (грн.) 2052,1 2 520,4 3 867,9 4 728,0 5 870,0

 

Очікувані показники КП «Тростянецькомунсервіс» по підрозділах

































































































  Доходи,

 тис. грн.
Витрати,

тис. грн.
Прибуток / збиток, тис. грн.
І півріччя 2018р. І півріччя 2019р. 2019     до   2018,   % І півріччя 2018р. І півріччя 2019р. 2019            до        2018,            % І півріччя 2018р. І півріччя 2019р.
Водомережа 1487,1 1575,0 105,9 1552,7 1686,6 108,6 -65,6 -111,6
Водовідведення 2625,7 2223,9 84,7 2678,1 2620,3 97,8 -52,4 -396,4
Саночищення 262,7 287,1 109,3 292,6 286,2 97,8 -29,9 0,9
Інші послуги 28,0 206,3 736,8 25,5 199,5 782,4 2,5 6,8
Вуличне освітлення 463,3 692,5 158,7 449,3 692,5 154,1 -13,0 0,0
Автомобільні перевезення 454,1 244,7 53,9 646,5 436,4 67,5 -192,4 -191,7
ВСЬОГО: 5293,9 5229,5 98,8 5644,7 5921,5 104,9 -350,8 -692,0

 

Протягом І півріччя 2019 року комунальним підприємством  «Тростянець-комунсервіс» надано комунальних послуг та виконано робіт на суму                        5 229,5 тис. грн., вартість яких складає 5 921,5 тис. грн. Очікувана сума збитку  становить 692,0 тис. грн. (за відповідний період минулого року сума збитків – 350,8 тис. грн.).

Найбільша сума збитків по дільниці «Водовідведення», які пояснюються зменшенням обсягів наданих послуг. Збитки по «Водопостачанню» та «Водовідведенню» пояснюється зростанням вартості складових собівартості послуг, тарифи на які переглянуті та діють з 30 березня поточного року.

В доходах підприємства найбільшу питому вагу займають доходи, отримані від надання комунальних послуг населенню. Саме тому, рівень оплати послуг населенням є надзвичайно важливим фактором в діяльності підприємства для забезпечення стабільності його роботи.

 

Оплата населенням наданих послуг з водопостачання та водовідведення

КП ТМР „Тростянецькомунсервіс” протягом 2017 – 2019 рр.

















































































































































































Місяць 2017 рік 2018 рік 2019 рік
Нарах. Оплач. %

оплати
Нарах. Оплач. %

оплати
Нарах. Оплач. %

оплати
січень 91 269 70 767 116,2 111 216 107 934 100,6 214 971 219 604 148,0
лютий 106 064 87 841 96,2 114 264 117 281 105,5 260 042 216 360 100,6
березень 69 215 96 800 91,3 213 359 112 804 98,7 267 295 242 726 93,4
квітень 85 838 74 028 107,0 49 234 107 978 50,6 298 615 233 985 87,5
травень 124 854 80 932 94,3 221 556 139 714 283,8 279 535 318 414 106,6
червень 156 088 112 634 90,2 226 724 198 982 89,8 381 301 336 128 120,2
липень 169 688 187 233 120,0 251 305 233 868 103,2      
серпень 179 416 176 384 103,9 266 306 247 076 98,3      
вересень 157 848 184 689 102,9 267 012 265 259 99,6      
жовтень 146 085 173 889 110,2 256 496 271 994 101,9      
листопад 112 228 150 351 102,9 219 315 248 733 97,0      
грудень 107 320 115 994 103,4 210 199 224 737 102,5      
Всього: 1 459 505 1 511 542 103,6 2 304 107 2 276 360 98,8 1 530 657 1 567 217 102,4

                                      

Протягом І півріччя 2019 року середній показник з оплати наданих послуг населенням склав 102,4%.

Підприємством постійно вживаються різноманітні заходи по стягненню заборгованості за спожиті послуги та проводиться робота  з боржниками.

 

Водопостачання

Аналіз показників витрат електроенергії по водопостачанню

































  6 місяців 2018р. Кількість поривів 6 місяців 2019р. Кількість поривів
Піднято води тис. м3 164,7 38 152,1 40
Реалізовано води, тис. м3 109,6 103,8
Витрати електроенергії на 1м3 реалізованої води 0,96 1,04
Витрати електроенергії на 1м3 піднятої води 0,64 0,71

 

Протягом звітного періоду КП «ТКС» було піднято 152,1 тис.м3 води. Реалізовано води за цей період – 103,8 тис.м3.

Втрати води  за звітний період складають  48,3 тис.м3 або 31,8%.

Причиною втрат є пориви, кількість яких за звітний період – 40 та нераціональне використання питної води споживачами, що не мають засобів обліку споживання води. Підприємством вживаються різноманітні заходи щодо виявлення порушників, які нераціонально використовують воду, а саме проводиться подвірний обхід споживачів послуг. Крім того, ведеться роз’яснювальна робота щодо необхідності встановлення лічильників для облікового водокористування.

Таким чином, основним завданням КП «Тростянецькомунсервіс» є якісне та своєчасне водопостачання споживачів з максимальною економією коштів, недопущення розкрадання води через споживання без обліку.

З метою зменшення втрат води та поліпшення її якості протягом І півріччя 2019 року працівниками підрозділу водопостачання проводилися наступні роботи:

                      

< >здійснено заміну 310 метрів аварійних дільниць водомережі:вул. Вознесенська, 6-34 – 260 м (Ø75мм);вул. Шевченка, 120В – 30 м (Ø32мм);вул. Миру, 15 – 15 м (Ø40мм);вул. Татаренка, 3 – 3 м (Ø50мм);вул. Машинобудівна, 20 – 2 м (Ø50мм);проведено заміну глибинного насосу на водозаборі по

вул. Гаївська, вул. Шевченка,120, вул. Гагаріна с. Кам'янка; проведено заміну 3-х засувок по вул. Калинова, 2 (Ø80), по вул. Калинова, 54 (Ø80) та по вул. Миру,1;ремонт 8-ми оглядових колодязів по вул. Благовіщенська, 30, 32,вул. Гурського, 1А, вул. Калінова, 54, вул. К.Левадної, 5, вул. Комарова, 9, вул. Миру, 15, вул. Чорновола, 59;здійснено підключення до центральної мережі водопостачання 2-х нових абонентів по вул. Садова, 4 та пров. Тихому, 18; встановлено гумовий люк з кришкою по вул. Комунальна, 6/2; встановлено кришку люку на водозаборі по вул. Гурського; здійснено 15 рейдів по виявленню незаконних врізок та крадіжок води, в результаті яких виявлені 6 абонентів, на яких складені акти пропорушення; ліквідовано 40 аварійних поривів водомережі;встановлено та опломбовано 13 лічильників холодної води та переопломбовано 181 лічильник.ремонт ерліфтів І та ІІ ліній біоочистки з заміною труб; зварювальні роботи по усуненню течії технологічних труб І та ІІ ліній біоочистки;ремонт компресора 24 ВФ з заміною підшипників, шестернів, пружинних шайб;ремонт компресора 23 ВФ;демонтаж і монтаж електродвигунів І – ІV насосів; ремонт мулового насосу СД 80-18.зварювальні роботи по ремонту решітки-ловушки;змащування підшипників І – ІV насосів;відкачування стоків приймального резервуару насосом «Гном»;ремонт решітки – лопушки на самотічному колекорі до приймального резервуару;виготовлення заготовок і відводу для заміни напірного колектору.змащування підшипників насосу типу СД 8-18а;очищення приймального резервуару асенізаційним автомобілем.ремонт електродвигуна (демонтаж, просушування, збірка, монтаж та запуск);змащування підшипників насосу типу СД 80-18а;ремонт клапану Ø100;відкачування стоків з машинного відділення. змащування підшипників насосу типу СД 80-18а, ремонт сальникової коробки;відкачування дренажних вод асенізаційним автомобілем.ремонт насосу типу СМ з заміною підшипників;ремонт муфтового з’єднання насосу типу СМ 150.очищення клапану приймального резервуару;очищення приймального резервуару від жирових відходів.відкачування стічних вод асенізаційним автомобілем до приймального резервуару.капітальний ремонт самоплинного колектору шляхом прочищення каналізаційних колекторів каналопромивальною машиною та гідродинамічною установкою високого тиску на базі спецавтомобіля для очищення трубопроводів. Роботи проведені на каналізаційних мережах протяжністю 1 481 метрів, з яких – 781 метрів по вулицях Енергетика, Комарова та 700 метрів по вулицях Благовіщенська, Б.Хмельницького, Комарова, Л.Татаренка, а також проведено прочищення 46-ти каналізаційних оглядових колодязів;виготовлення та встановлення металевої муфти на самотічному колекторі по вул.Б.Хмельницького;ремонт самотічного колектору по вул.Миру,28а,28б;усунення пориву напірного колектору; пробивання, промивання, очищення каналізаційної мережі асенізаційним автомобілем по вул. Благовіщенська, 46, 48, 52, 52а, 52б; вул. Б. Хмель-ницького, 15, 29, 31, 33; вул. Заводська, 2а; вул. Комарова; вул. Кеніга, 32-34; вул. Ломоносова, 1а; вул. Машинобудівна, 8, 16, 16а, 19, 20; вул. Миру, 13-17, 19-23, 25; вул.Татаренка, 1а, 3, 3а, 7, 9, 77; вул. Шкільна 9, 9а; очищення каналізаційних колодязів за допомогою автомобіля МАЗ по вул. Благовіщенська –вул. Б. Хмельницького; вул. Благовіщенська, 16; вул. Відродження; вул.Миру, 13-17, 28, 28а, 28б та по вул. Л.Татаренка, 7а, 9а. 
ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО «ЕКОСЕРВІС»

КП Тростянецької міської ради «Тростянецькомунсервіс» визначено виконавцем послуг по збиранню, вивезенню  та захороненню твердих побутових відходів по м. Тростянець.

На підприємстві діють  підрозділи:

- санітарне очищення (збирання та захоронення твердих побутових  відходів);

- шляхова дільниця (надання автопослуг з благоустрою міста).

Для надання послуг були задіяні  9 одиниць транспортних засобів а саме: 3 сміттєвоза; трактори: ЮМЗ - 6; Т- 40; МТЗ – 82.1 – 2 одиниці; автонавантажувач  Т – 150 К; ЗІЛ - 130 КДМ; причепи 2ПТС - 4 – 4 одиниці. Трактори МТЗ укомплектовані відвалами для чищення снігу, в наявності щітка дорожня та косарка роторна, дане обладнання застосовується для догляду за дорогами. Також від палацу ДТтаЮ підприємству передано вантажний автомобіль ГАЗ - 53, який на даний час переобладнано на самоскид і проводиться його перереєстрація в органах МВС.  В подальшому самоскид буде  задіяний для послуг з перевезення будматеріалів та в ремонті дорожнього полотна.

В І кварталі 2019 року за бюджетні кошти через систему Держзакупівель для підприємства придбано трактор МТЗ-82.1 вартістю 468,2 тис. грн., причіп тракторний самоскидний 2ПТС - 4,5 вартістю 159,5 тис. грн. та відвал для чищення снігу вартістю 25,0 тис. грн. Транспортний засіб задіяний для надання послуг по вивезенню ТПВ та благоустрою міста.

Застосування відвалу дало можливість проводити чищення снігу по місту, а це ефективне використання транспортного засобу в зимовий період.  Чотири одиниці транспорту: сміттєвоз; бульдозер Т – 150; грейдер ДЗ – 143; трактор Т – 40 знаходяться в неробочому стані та потребують капітального ремонту.

З метою  розширення обсягу робіт з благоустрою, для шляхової дільниці за бюджетні кошти закуплено комплект обладнання для ямкового ремонту доріг вартістю 35,6 тис. грн. В комплект входить віброплита,  відбійний молоток, повітродувка.

Чисельність працюючих на підприємстві складає - 31 чол., в т.ч. 1 чол. сумісник. Середньооблікова чисельність становить  27 чоловік.

Фонд заробітної плати за І півріччя  2019 року становить – 870,6 тис. грн.

Середньомісячна заробітна плата одного працюючого за звітний період склала – 5 374,00 грн. (за І півріччя 2018 року цей показник становив –            4 459,60 грн.). Збільшення відбулось за рахунок підвищення мінімальної заробітної плати  з 01.01.2019 року до 4 173,00 грн.

Підприємством за І півріччя  2019 року отримано доходів                         2 307,6 тис. грн. за І півріччя 2018 року цей показник становив 1 864,9 тис. грн. Ріст  виробництва відбувся на 23,7 %.

Загальні витрати  за І півріччя 2019 року склали – 2 309,3 тис. грн. 

Підприємство спрацювало зі збитком  - 1,7 тис. грн.

Основною причиною збитковості підприємства є застаріла техніка, яка постійно потребує значних матеріальних витрат.  За звітний період на придбання запчастин витрачено 132,2 тис. грн. з них 41,2 тис. грн. на  шини.  Транспортний парк підприємства розширюється. Придбано бульдозер ДТ-75,  передано ГАЗ -53. Реєстрація транспортних засобів в «Укртехнагляд»  потребувала витрат в сумі – 8,7 тис. грн.  Новостворена дорожня бригада  ще не працює на повну потужність по причині невкомплектованості  кадрами, що теж вплинуло на отримання прибутку.

Надані послуги по дільницях:

- шляхова дільниця та благоустрій – 597,6 тис. грн.; (за І півріччя 2018 року було 537,4 тис. грн.) обсяг послуг збільшився  на 11,2 %;            

- санітарне очищення – 1579,5 тис. грн. (за І півріччя 2018 року було 1286,5 тис. грн.) збільшення обсягу послуг відбулося на 22,8 % (за рахунок  збільшення обсягів вивезених і утилізованих  ТПВ на 7,8 % )

- дохід від безоплатно одержаних активів становить – 130,5 тис. грн.

Дебіторська заборгованість  станом на 01.07.2019 року становить – 349,9

тис. грн. Загальна сума поточної дебіторської заборгованості по підприємству утворилася  за рахунок  несплати за послуги населенням 106,8 тис. грн.,  підприємствами – 107,8 тис. грн., та внаслідок неперерахування управлінням соціального захисту населення поточних нарахувань пільг і субсидії  - 11,3  тис. грн.

         Кредиторська заборгованість за роботи і послуги на 01.07.2019 року становить – 268,2 тис. грн. (на 01.07.2018 року  цей показник складав – 194,2 тис. грн.), в т.ч.:

- КП «ТКС» - 46,1 тис. грн.;

- ТОВ «Надєжда – Рітейл» за ПММ – 24,0 тис. грн.;

- інші – 198,1 тис. грн.

        Прострочена заборгованість по податках станом на 01.07.2019 року відсутня. Заборгованість по заробітній платі відсутня.

Послугою централізованого вивезення твердих побутових відходів станом на 01.07.2019 року користуються 12 844 чол., (це 4415 абонентів в багатоквартирному житловому фонді та 8 429 абонентів у приватному секторі з них 335 чоловік сільського населення), що становить майже 62,0 % від загальної кількості проживаючих. Кількість споживачів  за звітний період до періоду минулого року зменшилась на 78 чоловік,   (на підставі довідок про склад родини, або свідоцтва про смерть). За січень – червень поточного року кількість споживачів зменшилась аж на 117 чоловік. Основною причиною зменшення кількості споживачів є призначення субсидії, проходе постійне поновлення довідок про склад родини.

Послуга з вивезення сміття надається на 172-х вулицях міста, це 92,5 % від загальної кількості вулиць, їх по місту  налічується 186 та на 14 вулицях сіл  громади.

На даний час укладено договори на вивезення сміття з жителями сіл Тростянецької ОТГ Лучка, Зарічне, Кам’янка. По селу Лучка обслуговується 4 вулиці – 21 домогосподарство, по селу Зарічне обслуговується 3 вулиці -  20 домогосподарств. Загалом споживачами стали 69 чоловік. З жовтня 2018 року  послугою почали користуватись мешканці с. Кам’янка. На даний час укладено 143 договори  на 268 чоловік – це становить 36 % від кількості зареєстрованих осіб по селу. Робота по укладанню договорів триває, в планах підприємства до послуги з вивозу сміття залучити мешканців села Кам’янецьке.

Послугами по збиранню та захороненню ТПВ користується 291 установа, підприємства та організації, а саме:

-  бюджетні установи уклали - 35 договорів;

-  інші споживачі (підприємства та організації) - 197 договорів;

-  захоронення ТПВ (самовивезення) -  59 договорів.

З початку 2019 року складено нові договори на вивіз сміття з ФОП Іговська салон «Femeli stayl», ТОВ «Кононівський елеватор» Тростянецька філія, ФОП Сердюк Т. магазин ковбас «Сервелатік» ФОП Тімченко В.Д.- кафе, ФОП Константа А.А. - кафе. Складено 2 договора на захоронення ТПВ з ПП «Буринське» Гребениківське відділення та Бакіровський дитячий табір.

В розрізі всіх категорій споживачів за І півріччя 2018 – 2019 рр. було зібрано, вивезено та утилізовано твердих побутових відходів по місту:

 













































Категорія споживача Обсяг ТПВ           (тис./ м3)

за І півріч. 2018 р.
Питома вага в (%) Обсяг ТПВ

(тис./ м3)

за І півріч. 2019 р.
Питома вага в (%)
Населення 10,4 68,0 10,6 64,2
Бюджетні установи 2,3 15,0 2,8 17,0
Інші споживачі 1,3 8,5 1,5 9,1
Захоронення (самовивезення) 1,3 8,5 1,6 9,7
Всього: 15,3 100 % 16,5 100%

 

Всього підприємством за І півріччя 2019 року зібрано та вивезено на захоронення – 16,5 тис. м3 твердих побутових відходів, що на 1,2 тис. м3 більше ніж  за звітний період 2018 року.

За І півріччя 2019 року ДП «Екосервіс» виконано наступні роботи:

< >Проводилось вивезення сміття по замовленню міської ради з паркуім. П.І. Чайковського, парку Благовіщенський, вул. Благовіщенська, урочища «Нескучне», з території садиби Л.Є.Кеніга, пл. 40-ї Армії, вул. Миру,вул. Кеніга,вул. Набережна, вул. Вознесенська.
КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

«ЧИСТЕ МІСТО»

Комунальне підприємство Тростянецької міської ради «Чисте місто»   має два підрозділи: благоустрій і ремонтна дільниця. Загальна  кількість працюючих 22 чоловіки,  які займались зрізуванням дерев, розпилюванням дров, чищенням доріг від снігу, посипання тротуарів піщано сольовою сумущщю, чищення мережі водовідведення для стоку води, озелененням міста, встановленням та ремонтом дитячих майданчиків, чищення, ремонт шахтних колодязів та надавало інші послуги. Підприємство орендує один автотранспортний засіб в КП  ТМР «Тростянецькомунсервіс».

Балансова вартість основних фондів підприємства становить                    6 677 500,00 грн. із них: тротуари – 1 644 745,28 грн., містки –                      405 023,76 грн.,  колодязі – 381 штук на суму 220 401,00 грн.,  дерев на суму 185 535,00 грн.  та інші – 4 221 794,96 грн.

Підприємством за 1-ше півріччя 2019 року було надано послуг на суму 1470,0 тис. грн., вартість наданих послуг становить 1464,3 тис. грн.      

Прибуток на підприємстві складає  5,7 тис. грн.

Станом на 01.07.2019 року прострочена заборгованість з оплати праці  відсутня.

Прострочена заборгованість по податках станом на 01.07.2019 року також,  відсутня.

По підприємству за 1-ше півріччя 2019 року фонд споживання складає  915,5 тис. грн..

Середня  заробітна плата по підприємству становить 6 935,00 грн.

Дебіторська заборгованість складає  37,5 тис. грн., кредиторська – 33,2  тис. грн.   

За звітний період  надійшло від населення 82 заяви з питань ремонту колодязів, виділення відер, тросу, цепків,  спилення  дерев, з них:  41 виконано, 41 заява залишається на контролі.

За звітний період було відремонтовано шахтних колодязів на суму        56,6 тис. грн. Вознесенський комітет (вулиця Пам’яті, 20, Козацька, 33, 55, Короленко, 9, 23, пров. Лучанський, 28, Зарічний).

Головам вуличних комітетів видано 48 відер, цепка 10,5 м., тросу 142 м.,  проведені лабораторні дослідження питної води в шахтних колодязях по вулицях Докучаєва, 6, Глинки, 20, Пушкіна, 35, Кутузова, 26, Боєва, 30, Жовтнева, 9, Заводська, 26  на загальну суму  3,5 тис. грн.

Проведено чищення колодязів по Вознесенському комітету (вулиця Некрасова, 6, 26, Козацька, 55), Чорногір’я  (вулиця Озерянка,  62, Боєва, 30), Деповський комітет (вулиця Грабовського, 7), Шевченківський комітет (вулиця Пушкіна, 60, Шевченко, 104).

Також виконувались роботи по заявам он-лайн платформи «Відкрите місто»: звернення відсутні.

За звітний період  2019 року зрізано  116 дерев  на суму 141,4 тис. грн. по слідуючи квартальні комітети: Центральний 26,0 тис. грн., Шевченківський 13,8 тис. грн., Смородянський 7,7 тис.грн., Цукрозаводський 33,4 тис. грн., Вознесенський 20,2 тис. грн., Першотравневий 11,8 тис. грн., Деповський 1,5 тис. грн., Чорногірський    6,4 тис. грн., Кам‘янський  5,9 тис. грн., Зарічненський 4,1 тис. грн., також були зрізані дерева в ВО ТМР школа №5, та на кладовищах міста.

        В результаті спилення дерев було отримано  212 с/м дров, які були завезені у Тростянецьке КП ТЖЕУ 2,5 с/м,, КП  «Тростянецькомунсервіс» 156,5 с/м, ДП «Екосервіс» 34,0 с/м,  Лучка клуб  8 с/м, Кам’янка пож. ДЕПО 8 с/м, стадіон імені В. Куца 3 с/м.

Проводився  благоустрій місць відпочинку на водоймі урочище «Нескучне»,  річка Боромля вул. Б. Хмельницького  надано послуг на суму  45,2 тис. грн. 

 В урочищі Нескучному біля криничок виконувались роботи до Чину великого освячення води .

Протягом звітного періоду  утримувалися  в  належному стані  парки, дороги, тротуари.  Проводилося чищення пішохідних доріжок від снігу та їх посипання піщано-сольовою сумішшю під час ожеледиці було надано послуг на суму 821,5 тис. грн.

Проводились роботи по чищенню мереж дощової каналізації на суму 20,4 тис. грн..  Також  проводились роботи по чищенню канав по вул. Підлісна, пров. Вербовий, Фадєєва.

Виконувались роботи по  озелененню міста та догляд за озеленювальними та декоративними насадженнями на суму 148,5 тис. грн., було висаджено троянд 126 шт., бархатці 474 шт., агератум 1 200 шт., сальвії 1 200 шт., чорнобривці 600 шт., гортензії 8 шт., ампельний калачик 400 шт., петуній 11 815 шт., вербени 12 шт., катарантус  24 шт., коліус          4 шт., газанія 4 шт., бакопа 32 шт., висаджено ялинки – меморіал  «Недоспівана пісня» 5, площа 40-ї Армії 14, парк імені Чайковського 1, пам’ятник воїнам визволителям 8, вулиця Відродження 23, Комарова 2, висаджено туї – Алея Закоханих 20, садиба Кеніга 20, парк імені Чайковського 10 верб спиралевидних, 5 червоних дубків, 10 сакур, 2 куща бузка, 2 катальпи. Садиба Кеніга 10 сакур, 5 червоних дубків, 1 катальпа, вулиця Благовіщенська 19 шт. ялівець козацький. Міський садок висаджено кущі – малини 20, смородини 20, вишні 2, сливи 3, яблунь 8,груші 5, черешні 2.

Проводився покіс трави на газонах, в парках, скверах, по вулицях міста, дитячих майданчиках.

Надані послуги по благоустрію парку імені Чайковського та садиби Кеніга на суму 32,6 тис. грн..

Встановлювались дорожні  знаки по вулиці Лісна, Набережна на суму  4,7 тис. грн. в кількості 3 шт..

За звітний період проведено поточний ремонт огорожі по вулицях Благовіщенська та Вознесенська на суму 45,9 тис. грн..

Виконувались роботи по поточному ремонту та встановленню дитячих майданчиків в парку імені Чайковського, школа №3, вулиця Л. Татаренко (квадрат), Л. Татаренко (альтанки) Енергетиків, Комунальна, перехрестя    Л. Толстого - Грушевського, Набережна, село Лучка, Зарічне на суму              23,3 тис. грн..

Проведені роботи по ремонту пішохідних містків, парканів, лавочок та малих архітектурних форм, встановлення урн на суму 12,3 тис. грн. Біля автобусних зупинок по вул. Благовіщенська, К. Скрябіна, Гаївська, Гришина, Пам’яті встановлені 5 шт. урн.

       Надавались послуги по благоустрою стадіонна імені Куца на суму    35,1 тис. грн. 

  Надавалися послуги по проведенню святкових заходів  на суму          38,2 тис. грн.

 
ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО «ТРОСТЯНЕЦЬПАСТРАНС» КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ «ТРОСТЯНЕЦЬКОМУНСЕРВІС»

 

ДП «Тростянецьпастранс» КП ТМР «ТКС» має основний вид діяльності:  перевезення пасажирів міського сполучення. Підприємство орендує 5 автобусів в КП ТМР «Тростянецькомунсервіс»: Рута-22 -  2 од, ПАЗ-4234 – 2 од. з 11 червня 2019 року АТАМАН А092-Н6 придбаний за кошти Тростянецької міської ради  вартістю 2 млн. 146тис. грн. Всі автобуси обладнані системами GPS-трекером та автоматичною системою обліку пасажирів (валідатором.). Підприємство здійснює перевезення по шести маршрутах Тростянецької ОТГ в т.ч. с.Кам’янка, с.Кам’янецьке, с.Лучка, с.Зарічне.

         Облікова кількість штатних працівників - 7 чол.

          Підприємством за І-ше півріччя 2019 року було надано послуг на суму 579,2 тис грн. із них:

 





















  2019 рік 2018 рік Різниця
перевезено платних пасажирів 36,8 тис на суму 194,7 тис грн. 28,7 тис на суму 138,6 тис грн. 8,1 тис пасажирів 56,1 тис грн.  більше в 2019
перевезено пільгових пасажирів 70,6 тис на суму 389,2 тис грн. 38,9 тис на суму 184,4 тис грн. 31,7 тис пасажирів 204,8 тис грн. більше в 2019 році.

 

< >інші послуги на суму 54,0 тис грн.
КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО

«ТРОСТЯНЕЦЬКЕ ЖЕУ»

 

КП «ТЖЕУ» створено 02.02.2006 року. Підприємство виконує роботи по утриманню, поточному ремонту житлового фонду та з вересня місяця 2015 року роботи по опаленню бюджетних установ міста.

На балансі комунального підприємства «Тростянецьке житлово-експлуатаційне управління» станом на 01.04.2018 року знаходиться 221 будинок балансовою вартістю 163 545 932 грн., із них 96 будинків (4 групи капітальності) розірвали договір на обслуговування, 125 будинків є абонентами підприємства, які налічують 2 132 квартири загальною площею 96,4 тис. м2.

Із них:

- 56 будинків 1-2 групи капітальності, площею 79,1 тис. м2;

- 32 будинки 3-ї групи капітальності площею 8,7 тис. м2;

- 37 будинків 4-ї групи капітальності площею 8,2 тис. м2.

В цих будинках обладнано водопроводом 2 117 квартир, системою каналізації – 1 803 квартири. Всі квартири переведені на індивідуальну систему опалення. Загальна довжина водопроводів складає 18,1 км, із них замінено на пластикові 7,1784 км. Система каналізації - 17,3 км, із них замінено на пластикові 1,3825 км. Загальна площа м’яких покрівель складає 20,3 тис. м2, капітально відремонтовано 17,1 тис. м2, площа шиферних покрівель 25,2 тис м2, замінено шиферних покрівель 10,8 тис. м2.

В житловому фонді, що перебуває в комунальній власності міста, проживає близько 7 тис. чоловік.

За 6 місяців 2019 року КП «ТЖЕУ» разом із дочірніми підприємствами одержано 5 960,5 тис. грн. надходжень (квартирна плата, теплопостачання, орендна плата, капітальний ремонт та інше). 

Витрати склали 6 853,90 тис. грн.

За сукупним показником разом із дочірніми підприємствами одержано 490,1 тис. грн. збитку.

Комунальне підприємство Тростянецьке житлово-експлуатаційне управління має в своєму складі такі підрозділи: ДП «Будинкоуправління» та ДП «Ремсервіс», які виконують роботи по капітальному ремонту житлового фонду, ремонту дитячих садків, благоустрою міста,  а також заявки населення по заміні та влаштуванню нових інженерних мереж в квартирах, а також ДП «Комунжитло» та ДП «Елегія».

ДП «Комунжитло» виконує поточне утримання та поточний ремонт гуртожитку по вул. Заводська, 1.

ДП «Елегія» виконує роботи по утриманню кімнат поліпшеного проживання за адресою вул. Заводська, 1.

 

 

 

 

Динаміка зміни кількісного складу по КП «ТЖЕУ»

 



































  2015 р. 2016 р. 2017 р. 2018 р. 2019 р.
Середньооблікова чисельність, чоловік 58 58 63 56 56
Із них: по утриманню будинків 30 30 30 23 23
Із них: по теплопостачанню 28 28 33 33 33



 

Кількість працюючих на підприємстві 56 чоловік, із них - 33 на обслуговуванні котелень. Середня заробітна плата складає 6 325,0 грн. Заборгованість по заробітній платі відсутня.

Згідно рішень сесії Тростянецької міської ради №289 від 04.08.2014 року та №268 від 14.07.2016 року було передано на баланс КП «ТЖЕУ» котельні за адресами: вул. Л. Татаренка, 1б, Комарова, 25, Шевченка, 11, Благовіщенська 3, Відродження України, 5, по вул. Л. Татаренка, 5а, Благовіщенська 13.

За січень - квітень 2019 року котельнями підприємства реалізовано        1 856,17 Гкал теплової енергії, отримано доходу на суму 3 441,2 тис. грн., збитку склав 294,8 тис. грн.

За січень - квітень 2018 року котельнями підприємства реалізовано    

2 122,7 Гкал теплової енергії, отримано доходу на суму 3 442,8тис. грн., прибуток склав 72,9 тис. грн.

З наведеного порівняння видно, що за січень-квітень 2019 року  реалізовано на 266,5 Гкал менше ніж за відповідний період минулого року, підприємство недоотримало доходу на суму 529,1 тис. грн., за рахунок теплих погодних умов.

 

Виробничі показники по КП «ТЖЕУ» за І півріччя 2016-2019 років

 


























































  План 2016 р.                                      тис. грн. Факт

2016р.

тис. грн.
План 2017 р.                                      тис. грн. Факт

2017р.

тис. грн.
План 2018 р.                                      тис. грн. Факт

2018р.

тис. грн.
План 2019 р.                                      тис. грн. Факт

2019р.

тис. грн.
Доходи 2800,0 2605,3 5778,7 4685,9 6467,0 5199,2 6853,9 5447,9
Витрати 2470,9 2296,4 4963,6 4265,6  

5661,2
 

5066,5
6068,6 5952,9
Прибуток 329,1 308,9 815,1 420,3 805,8 132,7 785,3  
Збиток       - - -   -505,0

 

 

За 1 півріччя  2019 року КП «ТЖЕУ» отримало збитку 505,0 тис. грн. з них по теплопостачанню  608,0 тис. грн. збитку, по квартирної платі         103,0 тис. грн. прибутку.

Загальна дебіторська заборгованість по підприємству КП «ТЖЕУ» станом на 01.07.2019 року склала 1 097,7 тис. грн., у тому числі заборгованість населення по сплаті квартирної плати 772,7 тис. грн., пільги та субсидії – 17,7 тис. грн., інша заборгованість 152,2 тис. грн., надання послуг по опаленню бюджетних установ та інші – 60,0 тис. грн., по опаленню населення 89,1 тис. грн.

Дебіторська заборгованість станом на 01.07.2018 року складала           799,7 тис. грн., у тому числі заборгованість населення по сплаті квартирної плати складала 524,0 тис. грн., пільги та субсидії – 28,9 тис. грн., надання послуг по опаленню населенню 50,8 тис. грн., бюджетних установ та інші 196,0 тис. грн.

З наведеного порівняння видно, що дебіторська заборгованість станом на 01.07.2019 року на 298,0 тис. грн. більша, ніж за відповідний період минулого року.

Кредиторська заборгованість по КП «ТЖЕУ» станом на 01.07.2019 року складає 2 004,1 тис. грн., станом на 01.07.2018 року складала              432,3 тис. грн., що на 1 571,8 тис. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року, за рахунок запасу дров на наступний опалювальний період, (залишок дров на 01.07.2019 р. – 2 637,8м3).

Дії в напрямку зменшення заборгованості населення за спожиті послуги.

Підприємством систематично проводиться робота з боржниками, а саме:

- рознесено 800 попереджень боржникам;

- проведено особисті роз’яснення з 35 абонентами;

- укладено 1 угоду щодо погашення заборгованості;

- проведено 3 зібрання з мешканцями будинків, які є абонентами  підприємства;

- оплачено добровільно після судових засідань 22 000,0 гривень.

                                             

Показники оплати населенням квартирної плати

 
















































































































































































Місяць 2017 р. 2018 р. 2019 р.
Нарахов. Перерах. %

опл.
Нарахов. Перерах. %

опл.
Нарахов. Перерах. %

опл.
Січень 198846 213398 107 290496 285254 99 340169 357158 105
Лютий 281310 197530 70 290804 282010 97 342158 220946 64
Березень 285854 376649 132 291177 283668 97 339355 299336 88
Квітень 289745 251422 87 332946 264119 80 338766 305438 90
Травень 289385 123510 43 336187 179284 54 337743 344366 102
Червень 280595 208367 74 335845 274889 82 443652 1527244 449
Липень 289143 402528 140 337960 363801 108   - -
Серпень 288242 279244 97 335353 322908 97 - - -
Вересень 287946 38633 132 336765 334965 99 - - -
Жовтень 289160 305634 105,6 333313 334094 100



- -
Листопад 289385 305935 105,7 338467 373360 110 - - -
Грудень 289385 305634 105,6 340349 360106 106 - - -
Всього: 3358996 3008484 99,9 3899662 3658458 94 2141843 1527244 75



 

Відсоток сплати за квартирну плату зменшився за рахунок монетизації  субсидії.

Виконання робіт по поточному ремонту житлового фонду за І півріччя 2019 р.

Забезпечено безперебійне надання послуг по утриманню внутрішньо –будинкових систем водопостачання, електропостачання, водовідведення.

Підприємство основну увагу приділяє поточному ремонту житлового фонду.

Проведено ремонт і часткова заміна каналізації та водопроводів в житлових будинках.

Частково замінено та відремонтовано каналізації 15 м.п. за адресами: вул. Шкільна 9а, вул. Л. Татаренка 3а, 11, вул. Миру 12а,

вул. Машинобудівна 16, 20.

Поточний  ремонт  електромережі:

За І півріччя 2019 року виконано 354 заявки населення по заміні  електроламп, автоматичних вимикачів, датчиків руху тощо.

Проводилась профілактична робота в РЩ в будинках по                             вул. Б. Хмельницкого 15,37, вул. Л. Татаренка 1а, 3, 3а, 5а, 9а, 11, 75,                 вул. Благовіщенська 16, 22, 53, 42,40,вул. Машинобудівна 16, 16а,               вул. Шкільний  9а, вул.Набережна 10.

Виконані роботи по освітленню  території  біля котелень вул.Л.Татаренка 1а, вул. Відродження 5а.

Прочищення каналізації:

вул. Шевченка 120, 120б, вул. Л. Татаренка 75, 3, 3а, 5а, 7а, 11а,                     вул. Покровська, 2, вул. Машинобудівна 16, 16а, 10, 12, 19, вул. Заводська 2а, вул. Миру 28, 30, 19, 15, 10, 23,12а, вул. Шкільний 9а, вул .Ломоносова 1а, вул.Заводська 1а. В зимово-весняний період були проведені роботи по прибиранню снігу та бурульок з покрівель будинків, розігрівання водостічних труб по житловому фонду.

Ремонт дверей:

вул. Відродження 4а, Благовіщенська 9, вул. Гришина 11, вул. Заводська 2а, вул.Татаренка 5а

Вивезено сміття з прибудинкових територій по вулицям Л. Татаренка,

Миру, Заводська 2а, Ломоносова 1а, Машинобудівна 16,16а.

 

Динаміка виконання основних видів робіт по КП «Тростянецьке ЖЕУ»

по поточному утриманню житлового фонду за І півріччя 2016-2019років



































































  6 місяців

2016 р.
6 місяців

2017 р.
6 місяців

2018 р.
6 місяців

2019 р.
Ремонт під'їздів, шт. 4 3 10 7
Ремонт покрівель, кількість будинків 13 19 6 2
м. кв. 18 56 61 67
Заміна водопроводів, квартир 21 85 83 87
метрів   погонних 15 23 27 32
Заміна  каналізації, квартир 17 15 9 12
метрів погонних 24 18 24 25
Виконання заявок населення 780 935 934 935

Станом на 1 липня 2019 року 88 будинків в м. Тростянець оснащені освітлювальним обладнанням.

 

Економія витрат по електроенергії

місць загального користування житлового фонду



Умовна економія на одному ліхтарі за І півріччя  2019 року складає:

524,6 кВт в рік.

989 шт. х 524,6 кВт/12*6місяці  = 259414,70 кВт год* 1,4 = 363 180,58 грн.

 

Витрати електричної енергії на освітлення

місць загального користування (кВт*год)

 

Порівняння фактичних (за звітами в «Енергозбут») витрат електричної енергії на внутрішньобудинкові потреби за 2016-2019 роки, кВт*год.

 


































































 №

п./н.
Розрахунковий період 2016

рік
2017

рік
2018

рік
2019

рік
1. Січень 11085 16328 9000 16453
2. Лютий 12197 15417 10400 1939
3. Березень 12637 14528 8055 7034
4. Квітень 15880 10391 8923 8600
5. Травень 15749 6864 6488 6035
6. Червень 7519 7589 5863 5436
Всього 75067 71117 48729 45497

 



 

Виробничі показники по «ДП Будинкоуправління-2»

за І півряччя 2017-2019 року






















































Показники 2017р.

тис. грн.
2018р.

тис. грн.
2019 р.

тис. грн.
план факт план факт план факт
Доходи 815,0 811,5 160,0 153,0 260,0 256,2
Витрати 801,0 800,1 154,0 160,8 230,0 228,3
Прибуток 14,0 11,4 6,0   30,0 27,9
Збиток - - - -7,8    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За І півріччя 2019 року ДП «Будинкоуправління-2» отримало прибуток  в розмірі 27,9 тис. грн.

 

Виконані роботи згідно плану

соціально-економічного розвитку на 2019 рік

 






























































































































































№ п/ч Адреса будинку Перелік робіт Місяць Освоєно коштів, грн.
1 Капремонт житлового фонду:      
  вул.Машинобудівна 16 заміна каналізації 23,2м.п червень 11 503,77
2. Благоустрій міста      
    Встановлення зупинок:    
  вул.Памяті встановлення зупинки квітень 11 265,69
  вул.Благовіщенська встановлення зупинки червень 21 210,78
    2 зупинки   32 476,47
  Благоустрій меморіалів та пам'ятників благоустрій травень 29 961,02
  Поточний ремонт Круглого Двору благоустрій внутрішньої частини травень 17 534,4
  Поточний ремонт Круглого Двору благоустрій червень 55 891,86
  Поточний ремонт МАФ "Тростянець благоустрій червень 7 220,87
  Всього по благоустрою     143 084,62
3. Інші ремонтні роботи:      
  Ремонт системи опалення

с. Камянка
Ремонт опалення січень 6 190,7
  Розмітка автостоянки

(стадіон В. Куца)
Розмітка автостоянки березень 3 656,53
  Благоустрій  пам’ятників

с.Кам"янка,с.Кам"янецьке
благоустрій травень 7 621,23
  Благоустрій  пам’ятників

с.Зарічне
благоустрій травень 4 897,03
  Поточний ремонт каналізації  ЗДО "Ромашка" заміна каналізації

93,7м.п
червень 29 110,83
  Поточний ремонт ДЮСШ поточний ремонт червень 49 191,36
  Охтирський місцевий центр правової допомоги встановлення

електролічильника
червень 697,31
Всього: 101 364,99
  255 953,38

 

Динаміка виконання основних видів робіт по капітальному

ремонту житлового фонду

 









































































Вид робіт 1 півріччя

2016 р.
1 півріччя

2017 р.
1 півріччя

2018 р.
1 півріччя

2019 р.
Заміна водопроводів на пластикові, квартир 60 18 - -
м. погонних 24 37 - -
Капітальний ремонт покрівель, кількість будинків,  шт. 2 2 2 -
м. кв. 320 768 867 -
в т. ч. єврорубероїдом - - - -
Заміна дверей на металеві 2 - - -
Заміна каналізаційної  мережі, квартир 16 39 - 10
м. погонних 38 25,0 - 23,5
Ремонт тамбурів 1 - - -

 

 

 

 

 

 

Динаміка виконання робіт по капітальному ремонту та благоустрою

міста  за І півріччя  2016- 2019 рр. (тис. грн.)

 































Проведені роботи 2016 р. 2017 р. 2018 р. 2019 р.
Капітальний ремонт житлового фонду,

тис. грн.
481,7 391,5 417,7 -
Благоустрій міста,

тис. грн.
126,48 86,4 40,4 -
Інші ремонтні роботи,

тис. грн.
288,3 707,6 85,7 11,5

 



 

Кількість житлових кімнат – 68 шт., загальною площею 1 059,2 м2.               Кількість проживаючих в гуртожитку - 116 осіб.

Кімнати повністю заселені.

Серед проживаючих сироти дитинства - 10 осіб, пенсіонери - 6 осіб,

одинокі матері - 24 особи, учасники бойових дій АТО – 5 осіб.                                                      

Кількість працюючих на підприємстві – 7 чоловік. Середня заробітна

плата складає 3 261,20 грн. (неповний робочий день). Заборгованість по заробітній платі відсутня. 

Показники діяльності підприємства

 










































Показники І півріччя 2018 р. (тис. грн.)  І півріччя 2019 р. (тис. грн.)
План Факт План Факт
Доходи 221,5 220,6 266,0 256,4
Витрати 218,5 223,5 262,4 269,4
Прибуток 3,0   3,6  
Збиток   -2,9   -13,0

 

Збиток виник за рахунок нарахування єдиного соціального внеску до мінімальної заробітної плати чергових по гуртожитку при фактичному відпрацюванні не повної робочої норми годин.   

Загальна дебіторська заборгованість по підприємству на 01.07.2019 року складає 173,3 тис. грн.:                                                                                                                                                                                                                                              

< >заборгованість населення по гуртожитку - 160,4 тис. грн.;заборгованість по пільгам -1.5 тис. грн.ДП «Елегія - 2» - 11,4 тис., грн., що на 59,3 тис. грн. більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року. І півріччя 2018 року

І півріччя 2019 року

загальна

населення

загальна

населення

 114,0 тис. грн

102,6 тис. грн..

173,3 тис. грн

160,4 тис. грн..

         Загальна кредиторська заборгованість по підприємству  на 01.07.2019 року  відсутня.:                                                                                                     

    - що на  24,2 тис. грн. менше  в порівнянні з відповідним періодом минулого року.                                                  

 











І півріччя 2018 року І півріччя 2019року
  24,2 тис. грн.   0 тис. грн.

Динаміка                                                                                                              заборгованості населення за воду та водовідведення (тис. грн.)

 






































Місяці 2018 рік 2019 рік
Січень 19,8 62,1
Лютий 4,9 69,7
Березень 0,0 76,1
Квітень 6,7 82,8
Травень 6,7 89,1
Червень 12,0 0,0

Заборгованість населення за воду та водовідведення на 01.07.2019 року відсутня.

Динаміка                                                                                                                      заборгованості населення за житлово – комунальні послуги (тис. грн.)

 






































Місяці 2018 рік 2019 рік
Січень 29,8 138,4
Лютий 36,9 154,7
Березень 41,2 155,0
Квітень 49,1 155,1
Травень 86,1 159,2
Червень 102,6 160,4

 

Заборгованість населення за житлово – комунальні послуги зросла на  57,8 тис.грн. в порівнянні з відповідним періодом минулого року, за рахунок підвищення тарифу на проживання в гуртожитку та низькою платоспроможністю населення.

Шлях вирішення проблем дебіторської та кредиторської                             заборгованості:

• проведення бесід з боржниками по питанню своєчасної оплати за житлово-комунальні послуги;

• надання інформаційної та практичної  допомоги в оформленні пільг та    субсидій – 28 особам;

• на виконанні в виконавчій службі 3 позова  на суму 43 441,56 грн.

• стягнуто виконавчою службою 1 443,92 грн.

• подано позовів до суду на виселення 2 позови

 

Виконані роботи за І півріччя 2019 року

За власні кошти:                                                                                                                   

- заміна електричних ламп :

- енергозберігаючих: 22 шт. на суму 786,00 грн.;                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

- звичайних: 71шт. на суму 443,00 грн.   

За бюджетні кошти:    

- заміна вхідних дверей на поверхах гуртожитку шт. - 4 ,в кімнатах учасників АТО в кількості - 3шт., вікна в кімнатах учасників АТО -2 шт., та кімнатах малозабезпечених верств населення шт. - 6 на загальну суму 79,0                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    тис. грн.

< >фінансова підтимка на придбання копіювального апарату на суму 4,7 тис.грн.фінансова підтримка на погашення заборгованості по водозабезпеченню та водовідведенню у сумі 89,0 тис.грн.
ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО «ЕЛЕГІЯ»

Основним видом економічної діяльності підприємства є надання послуг проживання в кімнатах відпочинку по вул. Заводська,1.

Кількість працюючих на підприємстві 9 чоловік, середня заробітна плата складає  5 071,00 грн. Заборгованість по заробітній платі відсутня.

         Дочірнє підприємство «Елегія» має в наявності 33 номери на 80 ліжко-місць, із них:

- 4 номери «Євро» вартість проживання складає 620,0 грн.;

- 1 номер «Cімейний» вартість проживання складає 580,0 грн.;

- 2 номери «Прайм поліпшений» вартість проживання складає 620,0грн.;

- 10 номерів «Прайм» вартість проживання складає 185,0 грн.;

- 11 номерів «Стандарт» вартість проживання складає 160,0 грн.;

- 5 номерів «Економічний» вартість проживання складає 55,0 грн.

         За даними виробничих показників за I півріччя 2019 року підприємство отримало збиток у сумі 57,1 тис. грн  проти збитку 92,7 тис. грн. за аналогічний період 2018 року.

         За звітний період підприємством  надано 1 578 ліжко-місць проти 2 436 ліжко-місць за цей же період 2018 року (-858 л/м).

          В грошовому еквіваленті за послуги проживання за I півріччя  2019 року отримано 443,6 тис. грн., а в 2018  році за цей самий період було отримано 411,8 тис. грн.

(+31,8 тис. грн.).

          Наповнюваність номерів за I півріччя  2019 року складає 11 % проти  16,5 % цього ж періоду минулого року.

           

 

Зайнятість номерів по категоріям у відсотковому співвідношенні

за I півріччя 2019 рік

 
14,3


40,1


35,5


2,5


7,6


"Економічний"


"Стандарт" 3х місн.


"Прайм" 2х місн.


"Сімейний"


"Євро"

 

 

 

 

За  I півріччя  2019 року виконано робіт:

          за бюджетні кошти:

< >капітальний ремонт тренажерного залу– 29 682,97 грн.;капітальний ремонт спортклубу «Самбіст» – 99 979,71 грн.;придбання та встановлення вікон та дверей на 4-5 поверхах – 73 178,00 грн.;виготовлення проектної документації для встановлення пожежної сигналізації – 20 000,00 грн.;проводиться капітальний ремонт туалетів, душових, вмивалень та 10 кімнат відпочинкуна 4-му поверсі (ліве крило) поточний ремонт кімнати № 17 – 460,00 коп;поточний ремонт покрівлі прибудови входу до комунікацій -1 820,00 грн.;встановлення кранів на батареї опалювальної системи– 355,00 грн.;поточний ремонт цоколя центрального входу (ліва сторона) – 1 922,00 грн.;ремонт спортивного інвентаря в тренажерному залі – 1 450 грн.;поточні ремонти вмивальників та туалетів (заміна картриджів, енергозберігаючих ламп, водопровідних кранів, шлангів та лійок)– 3 300,0 грн.;придбано термопод для потреб кухні- 4 120,00 грн.;придбано постільної білизни та м’якого інвентаря ( ковдри, подушки, рушники) – 8 484,14 грн.;повірка лічильників тепла ( 2 шт) – 5 440,00 грн.
ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО «ГОТЕЛЬ ТРОСТЯНЕЦЬ»

         ДП «Готель Тростянець» надає в місті готельні послуги. На підприємстві працює 5 осіб. Середньомісячна заробітна плата за звітний період склала 5 365,20 грн.

                   Всього в наявності підприємство має 11 номерів на 20 ліжко-місць. Завантаженість номерів за  l півріччя 2019 рік  склала 32,2 %.

 

Динаміка надання ліжко-місць з  січня 2017р. по червень 2019р.

 



                                              

         За звітний період підприємством надано 1 160 ліжко-місць. В порівнянні з відповідним  періодом 2018 року, кількість ліжко-місць збільшилась на 7,4% (1 080 ліжко-місць).                                            

          За І півріччя 2019 рік ДП «Готель Тростянець» по результатам фінансової діяльності отримав дохід в сумі 369,1 тис.грн.,  витрати склали 365,1 тис.грн.

         Прибуток становить 4,0 тис.грн.

          Доходи від основного виду діяльності отримано підприємством від надання ліжко-місць представлені в наступній таблиці:

 























Клас номера Ліжко-місця, кількість Доходи, тис. грн.
Стандарт 378  (32,6%)  66,2  (24,4%)
Поліпшені  782  (67,4%)  205,0 (75,6%)
Всього: 1160                271,2

       

                   Також за  І півріччя 2019 рік підприємство отримало доходів у сумі     26,2 тис. грн. від надання приміщень в оренду, відшкодування комунальних послуг та інших послуг.

         Станом на 01.07.2019 року ДП «Готель Тростянець» не має заборгованості з оплати праці та заборгованості по податках і зборах.

                   Загальна дебіторська заборгованість станом на 01.07.2019 року  складає  35,3 тис.грн., в т.ч. орендна плата – 30,1 тис.грн.

                   Кредиторська заборгованість складає 5,9  тис.грн., із них 5,0 тис.грн. – за опалення.

          Придбано 5 телевізорів на суму 23,4 за кошти місцевого бюджету.

         Для того, щоб привабити більшу кількість проживаючих, і відповідно отримати більше доходів, головним завданням  підприємства є продовження проведення ремонтних робіт в кімнатах та будівлі готелю, доведення його послуг до вимог сучасних стандартів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 
КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

«ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РИНОК»

 

         В 2016 році зі спільної власності територіальних громад сіл та міста Тростянецького району до комунальної власності територіальної громади

м. Тростянець було передано комунальне підприємство «Тростянецький ринок».

КП Тростянецької міської ради «Тростянецький ринок» займається здачею в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

               За  1 півріччя  2019 року  підприємство отримало дохід від надання послуг в сумі 436,1 тис. грн., а саме:

- від основного виду діяльності в сумі 419,6 тис. грн.;

- від відшкодування витрат за електроенергію в сумі – 16,5 тис. грн.

         Витрати підприємства за 1 півріччя 2019  року склали  435,4 тис. грн.

         По результатам роботи за 1 півріччя 2019  року підприємство отримало  прибуток  в сумі 0,7 тис. грн.

 

Надходження коштів від послуг, які надаються

КП ТМР "Тростянецький ринок" за січень - червень 2018 - 2019 р.р.

 



 

Станом на 01.07.2019 року поточна заборгованість з оплати праці становить 13,2 тис. грн. (заробітна плата за червень 2019 р.).

        Заборгованість по податках станом на 01.07.2019 року відсутня.

        Дебіторська  заборгованість за товари, роботи  складає 4,3 тис. грн.

        На підприємстві працює  8 осіб, середньомісячна заробітна плата за  1 квартал 2019  року склала -  5 332,51 грн. 

        Протягом звітного періоду розпочаті роботи по капітальному ремонту адмінбудівлі.

 
ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО «РИНОК ЄВРОПЕЙСЬКИЙ»

 

         23.12.2016  року рішенням Тростянецької міської ради 7 скликання 17 сесії «Про погодження створення дочірнього підприємства «Ринок Європейський» комунального підприємства Тростянецької міської ради Тростянецький ринок» було створено дочірнє підприємство «Ринок Європейський».

         ДП «Ринок Європейський» КП ТМР «Тростянецький ринок» (єдиний майновий комплекс), який розташований за адресою; 42600, Сумська обл.,

м. Тростянець, вул. Вознесенська, 3  ЄДРПОУ 41079611.

ДП «Ринок Європейський» КП ТМР «Тростянецький ринок» займається здачею в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

                Підприємством за  1 півріччя 2019 року було надано послуг на суму 475,1 тис. грн., а  саме орендна плата – 211,6 тис. грн., кошти отримані від відшкодування електроенергії в сумі – 252,9 тис.грн. та дохід від безоплатно отриманих основних засобів в сумі 10,6  тис. грн.

 Відповідно  витрати підприємства за 1півріччя 2019 року – 474,1 тис. грн.

 По результатам роботи за 1 квартал  2019 року підприємство отримало прибуток в сумі -  1,0 тис. грн.

         Заборгованість по податках станом на 01.07.2019 року відсутня.

         На підприємстві працює 4 особи, середньомісячна заробітна плата за 1 півріччя 2019 року  склала – 5 406,70грн.

Заборгованість по заробітній платі відсутня.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 
КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

«БЮРО ТЕХНІЧНОЇ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ»

 

КП Тростянецької міської ради «Бюро технічної інвентаризації» займається обліком нерухомого майна та наданням послуг по технічній інвентаризації фізичним і юридичним особам незалежно від форми їх власності.

Підприємством за 1 півріччя 2019 року було надано послуг на суму 144,7 тис. грн., витрати підприємства за відповідний період - 139,0 тис. грн.,  по результатам роботи за 1 півріччя 2019 року підприємство отримало прибуток в сумі 5,7 тис. грн.

Станом на 01.07.2019 року заборгованість з оплати праці відсутня.

Кредиторська та дебіторська заборгованість станом на 01.07.2019 - відсутні.

На підприємстві працює 2 особи, середньомісячна заробітна плата за 1 півріччя 2019 рік склала - 6,7 тис. грн. 

За 1 півріччя 2019 року до підприємства надійшло129 заяви, із яких всі виконані.

Населенню видано:

довідок-характеристик в кількості 170 шт. на суму – 8,6 тис. грн.;

довідок про відсутність забудов в кількості 11 шт. на суму – 2,9 грн.

Технічних паспортів для проведення приватизації квартир в кількості    2 шт. на суму – 1,0 тис. грн.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 
КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЕНЕРГОЛЮКС»

 

Комунальне підприємство Тростянецької міської ради «Енерголюкс» створено 1 липня 2014 року, займається технічним обслуговуванням та  утриманням в належному стані систем вуличного освітлення міста, світлофорних об’єктів та декоративного підсвічення архітектурних споруд.

Підприємством за 6 місяців 2019 ріку надано послуг на суму             477,3 тис. грн., вартість наданих послуг склала 477,1 тис. грн. Прибуток складає 0,2 тис. грн.

Станом на 01.07.2019 року прострочена заборгованість з оплати праці  відсутня.

Прострочена заборгованість по податках станом на 01.07.2019 року відсутня.

За 6 місяців 2019 року фонд споживання підприємства складає       170,3 тис. грн. На підприємстві працює 4 чоловік та 4 чоловіки за сумісництвом. Середньомісячна  заробітна плата склала 6 513 грн. 

Дебіторська заборгованість складає 29,0 тис. грн. кредиторська –       26,4 тис. грн.

На балансі підприємства знаходяться повітряні ліхтарні лінії електропередач, розташовані по вулицях Благовіщенська, Відродження, Миру, Кузьми Скрябіна, Зарічна, Руднєва, Баумана, Підлісна, Вознесенська, Луніна, 8-го Березня, Володимира Великого, Локомотивна, Ювілейна, Кеніга, Машинобудівна, Гаївська, Супруна, Шевченка, Л. Татаренка, Б. Хмельницького, Вишнева, лінія електропередач до Круглого двору, а також обладнання декоративного підсвічення Альтанки, садиби Л. Кеніга, Круглого двору. Світлофорні об’єкти на перехресті вулиць Благовіщенська – Набережна – Олексія Братушко та вулиць Вознесенська – Грушевського – Л.Татаренка.

За 6 місяців 2019 ріку до підприємства надійшло 18 заяви, 14 виконані, 4 знаходяться на контролі. За допомогою он-лайн платформи «Відкрите Місто» було подано 11 заяв, 6 – виконано, 5 заяв лишається на контролі. Також підприємством було виконано 365 усних звернень.

Так станом на 30.03.2019 року були проведені наступні роботи:

1. Встановлено 29 ліхтарів за адресами:

Пров. Лучанський – 2 шт., в. Локомативна – 5 шт., вул. Супруна 17 – 1 шт., вул. Гришина – 3 шт., вул. Ватутіна 19 – 1 шт., вул. Радомлянська (біля клубу) – 1 шт., вул. Чорновола 56 – 1 шт., вул. Лугова 6а – 1 шт., вул. Зелена 2-4, 10 – 2 шт.

2. Замінено 385 ламп  вуличного освітлення за такими адресами:

пров. П. Куліша 10, 45 – 2 шт., вул. Матросова 1 – 1 шт., вул. Озерянка 75 – 1 шт, вул. Нескучанська 19 – 1 шт., вул. Чкалова 21, 42, 47а – 3 шт., вул. Покровська опора 18 – 1 шт., вул. Володимира Великого 12, 26 – 2 шт., вул. Лозова 28 – 1 шт., вул. Трикутна 16 – 1 шт., вул.  Островського 47 – 1 шт., пров. Л. Татаренка – 1 шт., вул. Славгородська 20, 64 – 2 шт., вул. Гурського 10, 23 – 2 шт., вул. вул. Гоголя 7, 10 – 2 шт., вул. Весела 20 – 1 шт., та за іншими адресами.

< >Виконано ремонт щитової вуличного освітлення на підстанції по вул. Локомотивна, Кеніга, Зарічна, вул. Підлісна.Виконувався ремонт світильників центральних доріг.Виконувався ремонт електромережі освітлення парку ім. ЧайковськогоЗабезпеченню електропостачання для інформаційних табло на зупинках громадського транспорту по вул. Нескучанська, вул. Миру, вул. Благовіщенська.Забезпеченню електропостачання для камер відеоспостереження по вул. Кеніга та вул. Вознесенська.Значна робота виконувалася по зрізуванню дерев. Так нашим підприємством надавалася автовежа дочірньому підприємству «Зеленбуд-2» для ліквідації аварійних дерев та підрізці дерев. Було виконано 90 заяв громадян по видаленню дерев та 36 заяв з питань підрізування гілля. Роботи проводились по вулиці Грушевська, Миру, Радомлянська, Кузьми Скрябіна, Калинова, Кеніга, Нескучанська, Вознесенська, Гагаріна, Шкільна, Зарічна, Комунальна, Лугова, Шевченко, пров. Лозовий. Зроблено зрізування та підрізка дерев на стадіоні ім. Куца. Велика увага була надана питанню видалення омели у парку ім. Чайковського, Благовіщенському парку, по вул. Благовіщенській.Також автовежа надавался дочірньому підприємству «Зеленбуд-2» для зрізування дерев у с. Кам’янка по вул. Гагаріна, Центральна, Садова.Проводився ремонт вуличного освітлення у селі Зарічне – було виявлене місце пошкодження кабелю після падіння дерева на кабельну лінію електропередачі, відремонтовано щит керування вуличним освітленням, замінено 15 ламп, у с. Лучка замінено 12 ламп вуличного освітлення. У с. Кам’янка замінено 21 лампа, додано 10 ліхтарів по вулицям: Центральна 68, 149, 215, Гагаріна 152, Півненківська 24, Лісна 1, 6, 12, Вокзальна 26, Садова 65, 150 м лінії вуличного освітлення. У с. Кам’янецьке додано 2 ліхтарі по вул. Ватутіна 29 та в. Привокзальна 24.Забезпечено електропостачання та чергування під час проведеннясвята Нового Року, чину Великого освячення води (Водохреща), зимових всеукраїнські змагання з біатлону, Тростянецької масляної, фестивалю «Чайковський FEST» та фестивалю історичної реконструкції «Стара Фортеця».
КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «МІСЬКА РИТУАЛЬНА СЛУЖБА»

 

Метою діяльності підприємства є організація поховань та надання пов’язаних з ними послуг. Працюючих на підприємстві, згідно штатного розкладу, 6 чоловік.

         Основним завданням КП „Міська ритуальна служба” є:

< >утримання в чистоті міських кладовищ (№1 по вул. Пам’яті, №2 по вул. Луніна, №3 по вул. Радомлянській, №4 по вул. Смородянській в. с. Кам’янка, с. Кам’янецьке та с. Зарічне). Загальна площа всіх кладовищ складає близько 20 га.заробітну плату з нарахуваннями – 291,2 тис. грн.;загально-цехові та загальновиробничі витрати тис. грн.  

Основні види робіт

2018 рік

2019 рік

1.

 

Вивезення сміття :

 

     - вивіз сміття ФОП «Коррунд» спонсорська допомога

      -    ДП «Екосервіс»     

      -    КП «Тростянецькомунсервіс»

                                                        

180м. куб.

 

 

24 м.куб.

102 м.куб.

24 м.куб.

 .

161 м. куб.

 

 

32 м.куб.

93 м.куб

36м.куб

 

2.

Спилювання аварійних дерев:


  • кладовище №1

  • кладовище №2

  • кладовище №3

  • кладовище №4


 

 

     4

     2

     -

     2

 

       2

       7

       -

       -

3.

 Косіння трави

 

    17,8 га

  20,4 га

4.

Прибирання індивідуальних могил:


  • кладовище №1

  • кладовище №2

  • кладовище №3

  • кладовище №4


92шт.

70

15

-

7

108шт.

82

16

-

10

5.

 Завезення піску на всі міські кладовища

    60 т.

  60 т.

7.

Похованя воїнів АТО

      -

   1чол.

7.

Всього поховань

     171

    188

 

 



 
КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

«ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ ТРУДОВИЙ АРХІВ»

 

Згідно штатного розпису Комунальна установа Тростянецької міської ради «Тростянецький трудовий архів» складається з двох осіб:

1) директор;

2) провідний бухгалтер, провідний архівіст.

Відповідно до функцій та обов’язків, визначених Статутом Комунальної установи Тростянецької міської ради «Тростянецький трудовий архів» у звітному періоді працівниками установи велася робота з укомплектування, зберігання, обліку та використання архівних документів.

Станом на 01 липня 2019 року на зберіганні в Комунальній установі Тростянецької міської ради «Тростянецький трудовий архів» знаходиться 113 фондів ліквідованих підприємств, установ, організацій, які налічують 10573 справ.  У порівнянні з минулим роком на 5 фондів менше (І півріччя 2018 року - 118 фондів ліквідованих підприємств, установ, організацій, які налічують 13116 справ). Зменшення фондів та кількості справ пов’язана з передачею 7 фондів у кількості 2695 справ до Боромлянської сільської ради.

Також, надавалися методичні рекомендації ліквідаційним комісіям та ліквідаторам з питань упорядкування документів, складання описів справ з кадрових питань (особового складу) для подальшої їх передачі до Комунальної установи Тростянецької міської ради «Тростянецький трудовий архів». У звітному періоді до установи було прийнято на зберігання 1 фонд у кількості 10 справ.                                                                  

У звітному періоді працівниками установи здійснювалась робота по виконанню соціально-правових запитів юридичних та фізичних осіб. За І півріччя 2019 року розглянуто 519 звернень, які стосувалися документів із кадрових питань (особового складу) ліквідованих юридичних осіб. У порівнянні з 2018 роком на 81 звернення більше (І півріччя 2018 року – 438 звернень). За зазначеними документами видано:

- архівні довідки про підтвердження трудового стажу;

- архівні довідки про заробітну плату;

- довідки про перейменування та реорганізацію підприємств;

- архівні копії;

- архівні витяги.

Надання архівних довідок, копій або витягів на запити фізичних та юридичних осіб соціально-правового характеру, здійснюється архівною установою безоплатно.

У звітному періоді директором установи пройдено навчання з питань пожежної безпеки.

У березні прийнято участь у засіданні колегії  Державного архіву Сумської області.

За звітний період Управлінням Пенсійного фонду України в Тростянецькому районі проведено 9 перевірок достовірності даних виданих заявникам, архівних довідок.

Також у березні  Тростянецьким районним сектором управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області було проведено перевірку щодо додержання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Працівниками архівної установи забезпечується належний облік, упорядкування, зберігання, переміщення документів в архівосховищах. Постійно проводиться знепилення поверхні картонажу та ведеться контроль за температурним режимом та вологості повітря в архівосховищах. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 
КП ТМР «ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ»

 

Згідно Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» КП ТМР «ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ» 13 лютого 2019 року завершено підготовчу роботу щодо початку цілодобового телерадіоефіру згідно Ліцензії. Комунальне підприємство Тростянецької міської ради «Телерадіокомпанія «Тростянець» було створено громадою і висвітлює діяльність та розвиток громади. На хвилі 105, 4 FM відбувається радіомовлення. Власне мовлення складає 3 години 20 хвилин   щодня. Це новини про Тростянецьку громаду та новини Сумщини, тематичні програми різного жанрового спрямування. Протягом січня – червня 2019 року в радіоефір вийшло 181 програма. Серед них: офіційні новини, добрі новини,тематичні програми: «Гість в студії», «Поетична сторінка», «Від Шевченка до Жадана», «Нескучні прогулянки по рідному місту», «Про рідний край ( події, люди)», «Світ тварин», «Наука навколо нас», «Вітаю, кохаю, бажаю», «Астрологічний прогноз»).

 

ЗВІТ  трансляції радіопередач в ефірі радіостанції «Добре радіо» 105.4 fm

з 1.01.2019 по 30.06.2019 р. Місто Тростянець

 

































































































































































































































































































































































Квоти

 Національної ради
 

Назва радіопередач Добре радіо 105,4 FM
 

Ведучі
Час трансляції Кількість трансляцій за звітний період
Інформаційно-аналітичні та публіцистичні передачі Новини офіційні Аліна Гребенькова 08:00

13:00

17:00
181

181

181

 
  Добрі новини   Діана Ковальова 08:30

13:30

17:30
181

181

181

 
  Погода Олена Смілянська 08:05

13:05

17:05
181

181

181
  Гість в студії      
  1. Бова Ю.Голова Тростянецької міської ради

 
Олена Смілянська 13:45 5
  2. Чухно О. інспектор праці Тростянецької міської ради

 
Олена Смілянська 13:45 5
   3. Саєнко К. майор внутрішньої служби

начальник тростянецького районного сектору філії державної установи Центр пробації в Сумській  області

 
Олена Смілянська 13:45 5
  4. Бова Р. керівник громадської організації   «Спорт Тростянеччини»

 
Олена Смілянська 13:45 5
  5. Заступник командира в/ ч  2276 Нац. гвардіі України майор Білейчук С.  

 
Олена Смілянська 13:45 5
  6. Отець Олександр, настоятель Вознесенського храму  Протоієрей

 
Олена Смілянська 13:45 5
  7. Яценко І., Депутат Тростянецької районної ради

 
Олена Смілянська 13:45 5
  8. Дитяча дорадча рада,

 
Олена Смілянська 13:45 5
  9. Швайкус С., Воєнком

 
Олена Смілянська 13:45 5
  10. Лобода С.

головний лікар Тростянецького центру первинної медичної допомоги

 
Олена Смілянська 13:45 5
  11. Заяць Ю. ремонт багатоквартирних будинків 05.19р.

 
Олена Смілянська 13:45 5
  12. Цибулько Д. 

 начальник відділу з питань економічного розвитку, міжнародної діяльності та залучення інвестицій Тростянецької міської ради

 
Олена Смілянська 13:45 5
  13. Красніков М.

помічник лісничого Нескучанського лісництва Державного підприємства «Тростянецький лісгосп»питомник 

 
Олена Смілянська 13:45 5
  14. Буряк Оксана (Амброзія). 

головний  спеціаліст відділу карантину рослин,  головного управління держ прод свожив служби в Сумський області.

 
Олена Смілянська 13:45 5
  15. Якубенко Лариса Леонідівна

Представник Національної ради України ї у Сумській області

 
Олена Смілянська 13:45 5
Культурно-мистецькі передачі 1. Поетична сторінка      
  1. Татаренко 6:40 Олена Смілянська 08:45

13:45

17:45
5
  2. Поетичний клуб Ліра 10 хв. Олена Смілянська  

13:35

 
5
  3. Гмиря 9:40 Олена Смілянська 08:45

13:45

17:45
5
         
  2. Від Шевченка до Жадана      
  1. Талан 7:40 Желєзна Євгенія 08:45

17:45
5
  2.  Воронько 6:40 Желєзна Євгенія 08:45

17:45
5
Науково-просвітницькі передачі 1.Нескучні прогулянки по рідному місту

1. Круглий двір 5:00

 
  08:45

17:45
5
  Про рідний край (події, люди)                            
  1.  Децентралізація 6:00 Олена Смілянська 08:45

17:45
5

5
  2. Тростянець (Ю. Бова, самоврядування )6:12 Олена Смілянська 08:45

17:45
5

5
  3. Про Тростянець 3:40 Олена Смілянська 08:45

17:45
5

5
  4. С. Лобода про декларації з лікарями 9:20 Олена Смілянська 08:45

17:45
5

5
  5. Про Тростянецький лiсгосп 6:00 Олена Смілянська 08:45

17:45
5

5
         
  Світ тварин            
  1. Собака 6:50 Діана Ковальова 17:15 5
  2.Собака  6:30                                     Діана Ковальова 17:15 5
         
  1.Наука навколо нас Ярослав Ісаєв 17:45 5
  2. Наука навколо нас Ярослав Ісаєв 17:45 5
         
         
Розважальні передачі

Текст + музика
1.Добрий ранок на Доброму радіо Олена Смілянська 08:00 181

 
  2.Добрий день на Доброму радіо Дмитро Юсупов

 
13:00 181
  3.Добрий вечір на Доброму радіо Олена Смілянська

Діана Ковальова

Дмитро Юсупов
17:00 181
        181
  4. Вітаю, Кохаю,Бажаю Олена Смілянська

 
14:00 181
  5. Астрологічний прогноз Олена Смілянська

 
08:04 181

 

З 14 січня 2019 року Телерадіокомпанія «Тростянець» розпочала  ефір цифрового мовлення Т2. Телеканал транслюється в радіусі 60 кілометрів від міста Тростянець і має порядковий номер 32 у цифровому пакеті Т2. Логотип телеканалу TVT. Забезпечуємо щоденне 24 –х годинне мовлення. Представляємо глядачам каналу повний спектр телепрограм – від новин, суспільно – політичних програм до розважальних. У сітці мовлення каналу – мультфільми, кращі зразки зарубіжного та вітчизняного кінематографа. Серед власних програм щоденно виходять новини, та транслюються тематичні програми різної тематики. Так  в період з січня по червень 2019 року на телеканалі TVT вийшло в ефір 26 програм «Новини тижня», в які увійшло  245 новинних  сюжетів. Крім того вийшло в ефір   37  тематичних програм, які стосувалися втілення реформ в Тростянецькій громаді, висвітлення святкування святкових заходів та фестивалів, розвиток спорту та інші теми (наприклад: « Звіт голови Тростянецької ОТГ»,  «Дихай вільно: все, що потрібно знати про туберкульоз», «Складні життєві обставини – чи свідомий вибір?», «Історична спадщина села Зарічне», «Діалог з настоятелем Вознесенського храму»  та інші).

За півроку 2019 року було налагоджено співпрацю з керівниками комунальних  організацій та бюджетних установ Тростянецької міської ради, районної ради та райдержадміністрації, що вплинуло на висвітлення інформації  в теле та радіо ефірі.

Протягом лютого – березня 2019 року Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення було проведено дві окремі Перевірки телеканалу «TVT» та «Доброго радіо» 105.4 ФМ на предмет виконання ліцензійних вимог взагалі та програмної концепції і стандартів професійної діяльності зокрема. За підсумками Перевірок Нацради КП ТМР «ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ» визнано найкращою у Сумському регіоні за всіма показниками загальноприйнятих в Україні стандартів професійного мовлення.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 
                      ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ

Керуючись законом  України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до рішення 3 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради від  04.01.2018 №201 «Про утворення Територіального центру соціального обслуговування Тростянецької міської ради та затвердження його Положення» був утворений Територіальний центр соціального обслуговування Тростянецької міської ради.

        Територіальний центр є надавачем соціальних послуг одиноким, одиноко проживаючим громадянам та особам з інвалідністю, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги. На сьогоднішній день  відповідно до державних стандартів терцентром надається послуга «Догляд вдома».

          За 1 півріччя 2019 року надано соціальних послуг 227 непрацездатним громадянам похилого віку та особам з інвалідністю, в тому числі                    (210 одиноких та  17 одиноко проживаючих громадян):

-   по ОТГ – 187 (170 один., 17 одинокопр.);

- в сільській місцевості – 40 одиноких громадян (по Станівській, Мащанській, Дернівській та  Мартинівській сільських радах)

          Із них:

          -    ветерани війни – 48 чол.

< >осіб з інвалідністю – 40 чол., (в т.ч.ВВв- 6 чол.)внутрішньо переміщені особи -2чол.
                                   ЗАРІЧНЕНСЬКИЙ СТАРОСТИНСЬКИЙ ОКРУГ

 

      За І півріччя  2019 року  на  особистому  прийомі  громадян  було 14 осіб з сіл Зарічне та Лучка,також надійшло 29 звернення до старостинського округу в усній формі та за телефоном, всі  звернення, що надійшли до старостинського округу  не залишилися без уваги, були розглянуті в установлені законом строки, всім заявникам надані вичерпні відповіді або роз’яснення.

За І  півріччя  2019 року вчинено 14 нотаріальних дії, з них видано: 8довіреностей; 2- завірено копію документа; 4- складено та завірено заповіти- 4-заява на реєстрацію заповіту .

Функціонує сільський клуб в с. Лучка.В приміщенні якого відкрито філіал КЗ «Тростянецька публічна бібліотека» Тростянецької міської ради. Працівниками клубного закладу проводяться тематичні вечори приурочені до різноманітних свят.

В с.Зарічне функціонує фельдшерський пункт, який надає медичні послуги населеню сіл Зарічне та Лучка .                                                                            Проводиться підвіз дітей до школи .Маршрут автобусу складено таким чином, щоб забезпечити підвезення  дітей с.Лучка та с.Зарічне до школи, де навчаються діти з сільської місцевості а мешканців до міста ,лікарні та будь – якого закладу соціальної сфери Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади

В січні – лютому місяці 2019 року проводилось очищення комунальних доріг від снігу в с. Зарічне та в с. Лучка.  Дороги взимку були в належному стані.

В березні місяці в клубі села Лучка було проведено концерт до свята 8 березня. В привітанні взяли участь учасники хору «Ветеран».

Також, в березні місяці 2019 року силами працівників Зарічненського старостинського округу було проведено толоку  біля пам’ятника загиблим воїнам 1941 – 1945 р. в селі Зарічне та біля обеліску в селі Лучка. Території було приведено в належний санітарний стан, а селі Зарічному біля пам′ятниика загиблим воїнам на клумбу були висаджені  квіти.

Силами Зарічненського старостинського округу було замінено та відремонтовано плиту пічного опалення в адміністративномуприміщенніс. Зарічне. ПП «Зарічанським» було придбано шпалери, клей, а силами працівників Зарічненського старостинського округу, зроблено косметичний ремонт коридору (поклеяні нові шпалери, побілено стелю).

За сприяння ДП «Екосервіс» КП «Тростянецькомунсервіс» Тростянецької міської ради організовано вивіз сміття з території села Лучка та села Зарічне - 2 рази на місяць.

 

Впродовж І півріччя  2019 року видано довідок: – 92, а саме:

Для оформлення субсидій -  43 довідки;

Про склад сім’ї за місцем вимоги – 38 довідок;

До нотаріуса для оформлення спадщини – 2 довідки;

За місцем вимоги – 9 довідок.

 

Впродовж І півріччя 2019 року проведено:

< >очищення доріг старостинського округу від снігу – 28 252,90 грн.;
                                   КАМЯНСЬКИЙ СТАРОСТИНСЬКИЙ ОКРУГ

 

                  До складу Кам’янського старостинського округу входять два населених пункти: Кам’янка, Кам’янецьке. Загальна кількість зареєстрованого населення станом на 01.07.2019 року становить 886 чоловік.

      На території старостинського округу працює Тростянецький  бібліотечний філіал, Кам’янський сільський будинок культури, Кам’янська пожежна команда, Кам’янська амбулаторія загальної практики сімейної медицини, Кам’янецький ФП, Кам’янський заклад загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів Тростянецької міської ради, наповнюваність якої протягом року становила 80  учнів. У Кам’янському закладі дошкільної освіти «Дубравушка» Тростянецької міської ради працює 10 осіб, відвідує заклад 13 дітей. У дитсадку та в школі налагоджено повноцінне харчування та забезпечено всі необхідні потреби для роботи установи. Систематично проводиться підвезення 17 дітей до Кам’янського закладу загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів Тростянецької міської ради та Кам’янського закладу дошкільної освіти «Дубравушка» Тростянецької міської ради.

За І півріччя 2019 року  на прийомі у в.о. старости побувало 23 особи із питаннями різного характеру з сіл Кам’янка та Кам’янецьке. Розглянуто 13 письмових звернень громадян. Переважна більшість звернень стосується соціального захисту населення, зокрема, призначення або продовження субсидії на оплату комунальних послуг та соціальні допомоги малозабезпеченим сім‘ям та по земельних питаннях, отримання матеріальної допомоги на лікування.

За звітний період проведено наступну роботу:

        В.о. старости Кам’янського старостинського округу вчинено  нотаріальні дії в межах своєї компетенції:

- посвідчення копій документів – -;

- заява на прийняття спадщини – 8;

- заява на про відмову від спадщини – 6;

- складено та посвідчено  заповітів - 9;

- заява на реєстрацію довіреностей -14;

- заява на реєстрацію заповіту – 9;

- видано довіреностей – 55.

 

      Видано 525 довідки різного виду за вимогою:

< >для оформлення субсидій – 135;довідки про склад сім’ї – 109;довідка в управління соціального захисту – 274;довідка на оформлення спадщини – 7. зрізування дерев,вирубка кущів,косіння трави – 15 205,41 грн.;встановлення дитячих та спортивних майданчиків – 47 588,51 грн.;роботи з утримання вуличного освітлення – 38 377,88 грн.:благоустрій кладовищ – 44 34,84 грн.;поточний ремонт пам’ятників – 7 621,23 грн. 

      Кам’янським сільським будинком культури проведені заходи: «День закоханих»,  «Весняний заспів», «8 Березня», «День Перемоги», «День молоді».

      Кам’янським квартальним комітетом спільно з працівниками закладу загальної середньої освіти, закладу дошкільної освіти, старостинського округу, амбулаторії, ФП, будинку культури, сільської бібліотеки, пожежної команди проведено  4 толоки по благоустрою території.