ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVI

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

16.10.2019/19

Дата реєстрації:

15.10.2019

Проголосовано:

16.10.2019 12:16:43

Автор:

Івах Г.А.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    19
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 16.10.2019/19



У К Р А Ї Н А



 


Тростянецька міська рада

26 сесія 7 скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я


 

від __________ 2019 року


м. Тростянець                                №_____

 

Про затвердження Порядку відбору осіб на навчання

за кошти, передбачені в обласному бюджеті для

навчання працездатного населення сільської місцевості

 

 З метою навчання працездатного населення сільських територій Тростянецької міської ради з питань розвитку сільських територій, відповідно до «Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для навчання працездатного населення сільської місцевості», затвердженого розпорядженням голови Сумської обласної державної адміністрації від 15.08.2019 року № 447-ОД, керуючись ст.ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні,

 
міська рада вирішила:

 

1. Затвердити Порядок відбору осіб на навчання за кошти, передбачені в обласному бюджеті для навчання працездатного населення сільської місцевості (додається).

 

2. Визначити відповідальною особою за прийняття документів від осіб, які мають бажання пройти навчання спеціаліста  І категорії (з контролю за дотриманням законодавства про працю та занятість населення) апарату Тростянецької міської ради  Чухно Ольгу Володимирівну.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань планування, бюджету, фінансів, інвестиційної політики, підприємництва та торгівлі Тростянецької міської ради.

 

 

 
Міський голова                               Ю.А. Бова

        

Додаток

до рішення 26 сесії 7 скликання

Тростянецької міської ради

№ ___ від ___16.10.2019р.


ПОРЯДОК

відбору осіб на навчання за кошти, передбачені в обласному бюджеті

для навчання працездатного населення сільської місцевості

 


  1. Цей Порядок відбору прийнятий на виконання Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для навчання працездатного населення сільської місцевості, затвердженого розпорядженням голови Сумської обласної державної адміністрації від 15.08.2019 року № 447-ОД (далі в тексті – Порядок).


Порядок відбору визначає механізм відбору серед членів територіальної громади населених пунктів Тростянецької міської ради  Сумської області осіб (далі в тексті – Рада) працездатного населення сільської місцевості на підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації (навчання) з питань розвитку сільських територій та агропромислового виробництва під час реалізації Програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Сумської області на період до 2020 року (далі в тексті – Програма) за напрямом «Навчання працездатного населення сільської місцевості».

2. На навчання за замовленням Ради за відповідним напрямом Програми направляються працездатні особи, які працюють в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, інших установах, організаціях, незайняті особи працездатного віку, що проживають у сільській місцевості у населених пунктах Ради.

3. Перелік напрямів навчання визначений у додатку 1 до Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для навчання працездатного населення сільської місцевості, затвердженого розпорядженням голови  Сумської  обласної  державної  адміністрації  від  15.08.2019 року №447-ОД.

4. Після оприлюднення Департаментом агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації оголошення про початок приймання заявок на отримання субвенції на навчання Рада здійснює наступні дії:

1) протягом 3 робочих днів додаткове інформування членів територіальної громади щодо вказаного оголошення шляхом розміщення інформації на власному веб-сайті та офіційних дошках оголошень Ради;

2) прийняття документів від осіб, які мають бажання пройти навчання (далі в тексті – заявників);

3) методичне сприяння заявникам у формулюванні ними необхідності навчання за обраним напрямком (за необхідністю);

4) методичне сприяння заявникам у формулюванні ними пропозицій щодо їх подальшої зайнятості у сільській місцевості (у т.ч. за місцем їхнього проживання) (за необхідністю).

5. Заявники подають до Ради, що формує замовлення на навчання, такі документи:

1) письмову заяву, яка містить інформацію про обраний заявником напрям навчання, обґрунтування необхідності навчання за обраним напрямком, пропозиції щодо його подальшої зайнятості у сільській місцевості;

2) копію паспорта;

3) копію документу про освіту;

4) копію трудової книжки;

5) копію документу, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному органу доходів і зборів і мають відмітку в паспорті).

Заявник відповідає за достовірність поданих ним документів.

6. Заяви громадян розглядаються Радою відповідно до закону України «Про звернення громадян» з урахуванням норм цього Порядку відбору, Порядку, Програми та регламенту роботи Ради.

7. У разі відповідності поданих заяв нормам цього Порядку вони виносяться на розгляд Ради відповідно до регламенту роботи Ради. За результатами розгляду заяв Радою приймається рішення про відбір громадян на навчання. Прийняття вказаного рішення є підставою для вчинення Радою дій відповідно до пунктів 3, 10 Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для навчання працездатного населення сільської місцевості, затвердженого розпорядженням голови Сумської обласної державної адміністрації від 15.08.2019 року № 447-ОД.

8. У договорі з особою, направленою на навчання, Рада передбачає вимоги щодо її працевлаштування або самозайнятості та строк, який зобов’язана відпрацювати така особа (або бути самозайнятою) після навчання (не менший строку навчання), та відповідальність сторін у разі відмови виконувати умови договору.

 

 

 
Секретар міської ради                                    Н.А. Ковальова