ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVI

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

16.10.2019/31

Дата реєстрації:

16.10.2019

Проголосовано:

16.10.2019 12:17:10

Автор:

Івах Г.А.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    19
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 16.10.2019/31



У К Р А Ї Н А


 

Тростянецька міська рада



26 сесія 7 скликання



                  


Р І Ш Е Н Н Я


 

від 16.10.2019 року


м. Тростянець                                  №______

 

Про затвердження Статуту дочірнього

підприємства «Тростянецьпастранс»

комунального підприємства Тростянецької міської ради «Тростянецькомунсервіс»

в новій редакції

 

В зв’язку зі зміною юридичної  адреси підприємства , керуючись ст. 25,

п. 30 ч. 1 ст. 26, 59, ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  ст. ст. 55-58, ст. ст. 62-72, 78 Господарського кодексу України,

 
міська рада вирішила:

 

1. Затвердити Статут дочірнього підприємства «Тростянецьпастранс»

комунального підприємства Тростянецької міської ради Тростянецькомунсервіс» в новій редакції (додається).

 

2. Директору дочірнього підприємства «Тростянецьпастранс»

комунального підприємства Тростянецької міської ради «Тростянецькомунсервіс» провести державну реєстрацію змін у відповідності до вимог чинного законодавства.

 

  3. Дане рішення направити дочірньому підприємству «Тростянецьпастранс» комунального підприємства Тростянецької міської ради «Тростянецькомунсервіс», відділу правового забезпечення, відділу бухгалтерського обліку та звітності (економісту) апарату міської ради.

 

 
Міський голова                                                   Ю.А. Бова

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням 26 сесії 7 скликання

Тростянецької міської ради

№ ___ від ___.___.2019 р.

міський голова  

_____________ Ю.А. Бова

 

 
Додаток 1

рішенням 26 сесії 7 скликання

Тростянецької міської ради

№ ___ від__.___.2019 р.

 

 

 
 

 

 

СТАТУТ

дочірнього підприємства «Тростянецьпастранс»

комунального підприємства

Тростянецької міської ради «Тростянецькомунсервіс»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

м. Тростянець

2019 рік

 

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Дочірнє підприємство «Тростянецьпастранс» комунального підприємства Тростянецької міської ради «Тростянецькомунсервіс» (далі - Підприємство) є юридичною особою, має відокремлене майно, самостійний баланс, печатку зі своїм найменуванням, інші печатки, штампи, бланки.

1.2. Підприємство створене відповідно до рішення 10 сесії 7 скликання (четверте пленарне засідання) Тростянецької міської ради № 536 від  26.06.2018 року «Про утворення дочірнього підприємства «Тростянецьпастранс»  комунального підприємства Тростянецької міської ради «Тростянецькомунсервіс» та  затвердження Статуту.

1.3. Підприємство у своїй діяльності керується Господарським Кодексом України, рішеннями міської ради та її виконавчих органів, розпорядженнями міського голови,  іншими чинними нормативно-правовими актами України та  цим Статутом.

1.4. Найменування Підприємства українською мовою:

повне - Дочірнє підприємство «Тростянецьпастранс» комунального підприємства Тростянецької міської ради «Тростянецькомунсервіс»;

скорочене – ДП «Тростянецьпастранс» КП ТМР «ТКС».

1.5. Місцезнаходження Підприємства: 42600, Сумська область,

м. Тростянець, вул. Набережна, 33.

 

2. МЕТА І ПРЕДМЕТ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

2.1. Підприємство створене з метою забезпечення потреб населення у  наданні послуг з перевезення пасажирів міським наземним автомобільним транспортом, підвищення якості транспортних послуг, забезпечення належного функціонування міського наземного транспорту загального користування та створення сприятливих умов для його розвитку.

2.2. Предметом діяльності Підприємства є:

2.2.1. Надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів наземним транспортом відповідно до видів робіт, визначених Законом України «Про автомобільний транспорт».

2.2.2. Надання послуг, організація та забезпечення перевезень пасажирів автобусами, легковими автомобілями на замовлення.

2.2.3. Підтримання у робочому стані, виконання капітальних і поточних ремонтів рухомого складу та його агрегатів, шляхового і колійного господарства, контактної мережі, енергетичного господарства в цілому тощо.

2.2.4. Збір виручки від перевезення пасажирів та багажу міським наземним транспортом, здійснення контролю за своєчасною та повною оплатою транспортних послуг стягнення штрафів за безквитковий проїзд пасажирів та неоплачене провезення багажу в міському пасажирському транспорті у встановленому законодавством порядку.

2.2.5. Проведення в установленому порядку процедур із закупівлі товарів, робіт і послуг за кошти місцевого бюджету.

2.2.6. Облаштування зупинок наземного міського пасажирського транспорту загального користування павільйонами очікування, ринковими комплексами, кіосками із продажу проїзних квитків, товарів народного споживання у порядку, встановленому Власником або уповноваженим ним органом.

2.2.7. Виконання капітальних ремонтів основних засобів виробництва (автобусів, маршрутних таксі, машин, механізмів, обладнання, будівель, споруд і т.д.); виконання  робіт  по  зовнішньому  благоустрою  міста.

2.2.8. Надання послуг у сферах оздоровлення та відпочинку.

2.2.9. Надання готельних послуг.

2.2.10. Удосконалення організації управління, форм, методів господарювання, розвиток ринкових відносин, що забезпечують задоволення інтересів споживачів і Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади.

2.2.11. Здійснення перевезень пасажирів автотранспортом загального користування у міському, приміському, міжміському та міжнародному  сполученнях (в т.ч. осіб з обмеженими фізичними можливостями та осіб з інвалідністю).

2.2.12. Забезпечення сталої роботи транспорту загального користування.

2.2.13. Надання послуг юридичним та фізичним особам (перевезення вантажів, транспортне обслуговування, послуги зв’язку, ремонт та обслуговування автотранспорту та ін.)

2.2.14. Виготовлення та встановлення рекламних щитів.

2.2.15. Виконання надзвичайних протиепізоотичних заходів по замовленню  місцевих органів  виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

2.2.16.  Створення  і  утримання  ринків  та  торгівельних  майданчиків.

2.2.17. Здійснення господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, та яка здійснюється після отриманням Підприємством відповідних ліцензій в установленому законодавством порядку.

 

3. ЮРИДИЧНИЙ СТАТУС ПІДПРИЄМСТВА

3.1.Власником основних засобів Підприємства є Комунальне підприємство Тростянецької міської ради «Тростянецькомунсервіс», іменовано в подальшому «Власник».

3.2. Підприємство є юридичною особою з дня його державної реєстрації.

3.3. Підприємство здійснює свою діяльність відповідно до діючого законодавства та цього Статуту.

3.4. Підприємство має самостійний баланс, печатку зі своєю назвою, розрахунковий та інші рахунки у банках, має право від свого імені укладати договори, набувати майнові та особисті немайнові права та обов”язки, бути позивачем та відповідачем у суді, арбітражному та третейському судах, здійснювати будь - яку підприємницьку діяльність, яка не суперечить законодавству України і відповідає цілям, передбаченим цим Статутом.

3.5. Підприємство не несе відповідальності по зобов’язаннях головного Підприємства.

4. МАЙНО І КОШТИ

4.1. Майно Підприємства становлять основні фонди та обігові кошти, а також інші цінності, вартість яких відображається в самостійному балансі підприємства.

4.2. Підприємство є власником:

  • продукції, виробленої Підприємством внаслідок господарської діяльності;

  • доходу одержаного після відрахувань згідно чинного законодавства;

  • майна, набутого на підставах не заборонених законодавством.


4.3. Майно, передане Підприємству Засновником, належить Підприємству на праві повного господарського відання.

4.4. Статутний фонд дочірнього підприємства становить 17800,00 грн. (сімнадцять тисяч вісімсот грн. 00 коп.) і може поповнюватись за рахунок прибутку, отриманого від господарської діяльності, а якщо необхідно за рахунок:

  • додаткових внесків з міського бюджету на підставі відповідних рішень Тростянецької міської ради;

  • внесків Власника.


4.5. Джерелами формування майна, у тому числі фінансових ресурсів підприємства також є фінансова підтримка підприємству з  бюджетних  асигнувань міського бюджету.

 

5. ПРАВА І ОБОВ'ЯЗКИ ПІДПРИЄМСТВА

5.1. Підприємство, в межах своєї компетенції здійснює всі необхідні заходи, спрямовані на реалізацію мети та предмету діяльності, що передбачені Статутом.

5.2. Підприємство має право:

5.2.1. Брати участь у роботі із комплексного економічного і соціального розвитку Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади.

5.2.2. Брати участь у вітчизняних та міжнародних проектах, здійснювати міжнародне співробітництво.

5.2.3. Залучати при необхідності інші підприємства, організації та окремих спеціалістів для здійснення діяльності, передбаченої Статутом Підприємства.

5.2.4. Придбавати, утримувати або орендувати рухоме та нерухоме майно, необхідне для здійснення діяльності, передбаченої цим Статутом.

5.2.5. Направляти працівників Підприємства за рахунок власних та інших коштів на навчання, стажування, симпозіуми, виставки, конференції, як в межах України, так і за кордон.

5.2.6. Вносити в установленому порядку пропозиції Власнику або уповноваженому ним орану про внесення змін і доповнень до Статуту Підприємства.

5.2.7. Підприємство може входити до складу асоціацій, фондів, спілок, інших об’єднань та створювати спільні підприємства в установленому порядку, за згодою Власника.

5.2.8. Виконувати роботи та надавати послуги, за тарифами та цінами, які регулюються у встановленому законодавством порядку або визначаються на договірній основі.

5.2.9.  Користуватися іншими правами юридичної особи відповідно до законодавства України.

5.2.10. З метою забезпечення належного перевезення пасажирів, визначати та встановлювати кількість автобусів, що здійснюють перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування у всіх режимах руху відповідно до попиту, пасажиропотоків та розмірів бюджетних асигнувань на компенсацію пільгових перевезень окремих категорій громадян міським пасажирським транспортом на підставі відповідних розрахунків, за погодженням з власником у встановленому порядку.

5.2.11. Підприємство має право з дозволу Власника або уповноваженого ним органу, здавати в оренду, передавати в заставу або надавати в позику іншим підприємствам, організаціям, установам належні йому будинки, споруди, устаткування, транспортні засоби, інвентар та інші матеріальні цінності, а також списувати їх з балансу в установленому порядку.

5.2.12. В установленому порядку за згодою Власника списувати з балансу основні засоби, вартість яких амортизована (крім будівель, споруд та транспортних засобів).

5.3. Підприємство зобов'язане:

5.3.1. Забезпечувати надання послуг, визначених цим Статутом, в обсягах та якості відповідно до місцевих програм та укладених договорів.

5.3.2. Забезпечувати своєчасну сплату податків і зборів (обов'язкових платежів) до бюджету та до державних цільових фондів згідно з законодавством України.

5.3.3. Забезпечувати цільове використання закріпленого за ним майна та виділених коштів міського та державного бюджетів.

5.3.4. Здійснювати будівництво, реконструкцію, модернізацію, капітальний ремонт основних засобів, а також забезпечувати своєчасне освоєння нових виробничих потужностей.

5.3.5. Створювати належні умови для високопродуктивної праці, забезпечувати додержання законодавства про працю, соціальне страхування, правил та норм охорони праці, техніки безпеки.

5.3.6. 3дійснювати заходи з удосконалення організації роботи Підприємства.

5.3.7. Вести бухгалтерський та статистичний облік, складати та у визначені терміни подавати у встановленому порядку відповідним органам звітності з усіх видів діяльності за затвердженою формою.

5.3.8. Виконувати норми і вимоги законодавства України щодо охорони довкілля, раціонального використання і відтворення природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки.

6. УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ І САМОВРЯДУВАННЯ

ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ

6.1. Управління Підприємством здійснюється на основі поєднання прав власника щодо господарського використання свого майна і участі в управлінні трудового колективу.

6.2. Управління Підприємством здійснює директор.

6.3. Директор працює на контрактній основі і призначається на посаду начальником головного підприємства за погодженням з виконавчим комітетом Тростянецької міської ради, оформленим відповідним рішенням.

6.4. Директор за погодженням з головним підприємством визначає структуру Підприємства, формує штат, в залежності від обсягів робіт та напрямків діяльності, складає штатний розклад, за погодженням з головним підприємством.

6.5. Директор самостійно вирішує питання діяльності Підприємства за винятком тих, що за статутом головного підприємства віднесені до його компетенції.

6.6. Директор Підприємства:

  • несе повну відповідальність за стан справ та результати діяльності Підприємства;

  • діє без доручення від імені Підприємства, представляє його в усіх установах та організаціях;

  • несе особисту відповідальність разом з головним бухгалтером за додержання порядку ведення та достовірності обліку та статичної звітності;

  • укладає угоди, видає доручення, відкриває в установах банків розрахункові рахунки;

  • несе відповідальність за формування та належне виконання фінансових планів;

  • несе особисту відповідальність разом з відповідальними працівниками за дотримання техніки безпеки, пожежної безпеки, держенергонагляду;

  • забезпечує зберігання технічної, фінансової, комерційної та іншої інформації, яка вважається конфіденційною;

  • есе відповідальність за виконання покладених на Підприємство завдань, визначених цим Статутом, дотримується фінансової дисципліни та чинного законодавства України;

  • видає у межах своєї компетенції накази та дає доручення, організовує та перевіряє їх виконання, затверджує документи, які регламентують внутрішній порядок та господарську діяльність Підприємства;

  • застосовує заходи заохочення та накладає стягнення;

  • здійснює інші дії, що випливають з Статуту Підприємства.


6.7. Заступники директора, робітники призначаються і звільняються з посади Директором Підприємства за погодженням з Дирекцією головного підприємства.

6.8. Право укладання колективного договору надається директору в межах колективного договору головного підприємства.

7. ТРУДОВІ ВІДНОСИНИ

7.1. Трудові відносини з найнятими робітниками регулюються колективним договором і трудовими договорами. Трудовий колектив підприємства може бути сформований за рахунок тимчасово переведених працівників з головного підприємства по переводу, за яким зберігаються всі соціальні пільги та гарантії відповідно до чинного законодавства.

 

8. ГОСПОДАРСЬКА, ЕКОНОМІЧНА І СОЦІАЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА

8.1. Основним узагальнюючим показником фінансових результатів господарської діяльності Підприємства є прибуток (дохід).

8.2. Прибуток Підприємства після сплати передбачених законодавством України податків та інших платежів до бюджету, спрямовується на поліпшення матеріально - технічної бази Підприємства та використовується у порядку, визначеному власником чи уповноваженим ним органом при щорічному погодженні фінансового плану Підприємства.

8.3. Підприємство за погодженням з власником встановлює форми, системи і розміри оплати праці, а також інші види доходів працівників згідно з законодавством України.

8.4. Підприємство за погодженням з власником створює цільові фонди, призначені для покриття витрат, пов'язаних з його діяльністю згідно з чинним законодавством України.

8.5. Відносини Підприємства з іншими підприємствами, організаціями і громадянами в усіх сферах господарської діяльності здійснюються на основі договорів.

8.6. Підприємство самостійно здійснює матеріально-технічне забезпечення своєї діяльності.

8.7. Питання соціального розвитку, включаючи поліпшення умов праці, життя і здоров'я, гарантії обов'язкового медичного страхування членів трудового колективу та їх сімей, вирішуються директором з участю трудового колективу та уповноважених ним органів.

8.8. Послуги по перевезенню людей з обмеженими фізичними можливостями.

 

9. ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

9.1. Припинення діяльності Підприємства здійснюється шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), або ліквідації за рішенням власника чи уповноваженого ним органу, або за рішенням суду.

9.2. При реорганізації Підприємства права та обов'язки Підприємства переходять до його правонаступників.

9.3. Припинення Підприємства здійснюється ліквідаційною комісією, яка утворюється органом, що прийняв рішення про ліквідацію.

Порядок і строки проведення ліквідації, а також строки заяви претензій кредиторами визначається власником або уповноваженим ним органом чи судом.З моменту призначення ліквідаційної комісії до неї переходять повноваження щодо управління Підприємством. Ліквідаційна комісія складає ліквідаційний баланс Підприємства і подає його на затвердження органу, який прийняв рішення про ліквідацію.

9.4. Працівникам Підприємства, які звільняються у результаті реорганізації чи ліквідації Підприємства, гарантується додержання їх прав та інтересів відповідно до чинного законодавства України.

9.5. Майно Підприємства, що залишиться після задоволення претензій кредиторів, використовується за рішенням власника.

9.6. Підприємство вважається реорганізованим або ліквідованим з моменту виключення його з Державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

 

 

10. ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ

10.1. Цей Статут набуває чинності з моменту його державної реєстрації відповідно до вимог чинного законодавства України. Зміни та доповнення до Статуту вносяться в установленому чинним законодавством порядку та набувають  юридичної сили з моменту їх державної реєстрації.