ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVII

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

20.11.2019/29

Дата реєстрації:

19.11.2019

Проголосовано:

20.11.2019 11:01:22

Автор:

Бова Ю.А.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    3

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 20.11.2019/29



У К Р А Ї Н А



 


Тростянецька міська рада

27 сесія 7 скликання

                             (друге пленарне засідання)             ПРОЕКТ

 

Р І Ш Е Н Н Я


 

від 10.2019 року


м. Тростянець                                    №

 

Про звіт виконавчого комітету,

виконавчого апарату та комунальних

підприємств Тростянецької міської ради

по виконанню Програми соціально- економічного

розвитку Тростянецької міської об’єднаної територіальної

громади  міста за 9 місяців 2019 року

 

Заслухавши і обговоривши доповідь міського голови Бови Ю.А. про роботу виконавчого комітету, виконавчого апарату, а також комунальних підприємств міської ради  по виконанню Програми соціально-  економічного розвитку Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади за дев’ять місяців 2019 року, міська рада відмічає, що робота протягом даного періоду була направлена на вирішення питань забезпечення життєдіяльності міста та його населення: по підготовці міста роботи в осіннє-зимовий період, ремонту та утримання житлового фонду, систем водопостачання та водовідведення, будівництва об’єктів благоустрою, соціального захисту населення, дотримання правопорядку та законності на території міста, утримання на належному рівні закладів освіти, медицини, розвитку культури та збереження культурної спадщини, участь у реалізації проектів загальнонаціонального рівня, підвищення ролі громадських організацій міста у його житті. Враховуючи вищезазначене, та відповідно до п. 9, 22 ч. 1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 
міська рада вирішила:

 

          1. Доповідь міського голови Бови Юрія Анатолійовича по виконанню Програми соціально - економічного розвитку Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади за 9 місяців 2019 року взяти до відома.

 

          2. Виконкому міської ради та відділам апарату міської ради посилити контроль за виконанням Програми соціально - економічного розвитку Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади у четвертому кварталі 2019 року.

 

          3. Керівникам комунальних підприємств Тростянецької міської ради забезпечити особистий контроль за строками та якістю виконуваних даними підприємствами робіт.

 

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступників міського голови відповідно до розподілу обов’язків.



Міський голова                                                    Ю.А. Бова


  











 

Додаток 1

до рішення 27 сесії 7  скликання

(друге пленарне засідання)

Тростянецької міської ради

№ __ від 20.11.2019 року

 

ДОВІДКА

про роботу виконавчого комітету, апарату та комунальних підприємств, установ та організацій міської ради по виконанню Програми соціально-економічного розвитку Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади за 9 місяців 2019 року

 

Проведення сесій міської ради та засідань виконавчого комітету

 

Основною формою роботи Тростянецької міської ради та її виконавчого комітету є проведення сесій міської ради та засідань виконкому. Міська рада та міськвиконком працювали згідно із затвердженими планами роботи на 2019 рік.

Так, за 9 місяців 2019 року було проведено 11 сесій міської ради та 11 пленарних засідань, на яких прийнято 446 рішень.

Проведенню сесій міської ради передують засідання депутатських постійних комісій, які проводилися згідно планів роботи комісій.

За 9 місяців 2019 року проведено 53 засідання постійних комісій міської ради, із них:

Земельної                       - 11

Гуманітарної                            - 11

          Бюджетної                     - 9

          Комунальної                  - 11

Мандатної                     - 11

          Засідання виконавчого комітету Тростянецької міської ради проводилися щомісячно, згідно Регламенту роботи виконкому та плану його роботи на 2019 рік.

За звітний період було проведено 25 чергових та позачергових засідань виконкому, прийнято 495 рішень виконавчого комітету.

На виконання плану соціально-економічного розвитку ОТГ за 9 місяців 2019 року було видано 122 розпорядження міського голови з основної діяльності апарату міської ради. Також, міським головою проведено 27 нарад із працівниками апарату міської ради, 25 - із керівниками підвідомчих підприємств, 73 – інші наради проведені міським головою із приватними підприємцями, керівниками підприємств міста, представниками районних служб, тощо.

         

Проведення Громадських слухань та звіту міського голови

 

Ефективність діяльності органів місцевої влади значною мірою залежить від конструктивної її співпраці із громадськістю. Таке партнерство й забезпечення участі широких верств населення в процесі прийняття управлінських рішень є однією із основних передумов досягнення сталого розвитку територіальної громади. Особлива роль у цьому процесі належить громадським організаціям, головам вуличних комітетів, окремим соціальним групам населення міста.

14 січня 2019 року було проведено громадські обговорення проекту «Детальний план території земельної ділянки для розміщення багатофункціонального спортивно-оздоровчого комплексу за межами населених пунктів в адміністративних межах Тростянецької об’єднаної територіальної громади Сумської області» та представлення презентації Генеральних планів зонування сел Кам’янка та Зарічне (за результатами громадських слухань від 24.12.2018 року).

          04 лютого 2019 року проведено громадське обговорення проекту «Детальний план території земельної ділянки для розміщення багатофункціонального спортивно-оздоровчого комплексу за межами населених пунктів в адміністративних межах Тростянецької об’єднаної територіальної громади Сумської області».

          У березні місяці 2019 року відбувся Звіт міського голови Бови Ю.А. перед громадою міста Тростянець «Про організацію та проведення звіту міського голови про роботу в 2018 році та публічного представлення інформації про виконання міського бюджету за 2018 рік».

 

Органи самоорганізації населення.

Діяльність голів вуличних комітетів

 

Голови вуличних комітетів – представники територіальної громади, один із основних механізмів місцевої демократії, одна із основ місцевого самоврядування.

У місті Тростянець станом на 01.10.2019 року головами вуличних та будинкових комітетів працює 220 осіб. Міськвиконком працює з ними із різних питань у тісній взаємодії.

          За 9 місяців 2019 року головами вуличних комітетів видано 300 довідок, а саме: 221 довідка про наявність у громадян міста пічного опалення з метою отримання субсидії на тверде паливо, 5 довідок про наявність особистого підсобного господарства, 74 довідки - з місця проживання.

З метою профілактики та запобігання проявам злочинності на території міста протягом 9 місяців 2019 року головами вуличних комітетів міста та депутатами міської ради було видано 77 характеристик громадянам міста для подання до органів суду, міліції, кримінально-виконавчої служби, а також до райвійськомату, характеристик для вступу до вузів, які були завірені секретарем міської ради та керуючою справами виконкому.

В грудні місяці 2018 року рішенням міської ради № 948 «Про міський бюджет на 2019 рік» було виділено на 7 квартальних комітетів - 1 млн 400 тис. грн. А також, на Кам’янський квартальний комітет було виділено на благоустрій - 950 тис. грн. на Зарічненський - 472 тис. грн.

В грудні 2018 року та в І півріччі 2019 року були проведені збори  щодо звіту про виконані роботи за рахунок міського бюджету у 2018 році на благоустрій в межах визначених кварталів та погодження переліку видатків міського бюджету на благоустрій міста в межах визначених кварталів у 2019 році.


           

Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків

 

На виконання пріоритетного напрямку у розвитку житлово-комунального господарства міста Тростянецькою міською радою ведеться  відповідна робота по удосконаленню та підвищенню якості обслуговування житлового фонду, розроблено заходи, що передбачали додаткове створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

На даний час створено і діє 3 об’єднання співвласників багатоквартирних будинків:

1. 90-квартирний будинок по вул. Л. Татаренка, 77 «Тростянчанка» - із 2002 року.

2. 90-квартирний будинок по вул. Відродження, 2а «Єдність»          - із 2002 року.

3. 90-квартирний будинок по вул. Відродження, 5 «Колос» - із 2002 року.

 

 

 







                                            ЗАГАЛЬНИЙ ВІДДІЛ


Підпис:                                              ЗАГАЛЬНИЙ ВІДДІЛРОБОТА ІЗ СОЦІАЛЬНО НЕЗАХИЩЕНИМИ ВЕРСТВАМИ НАСЕЛЕННЯ

         

З метою покращення матеріального стану незахищених верст населення міста та забезпечення їх соціального захисту, за 9 місяців 2019 року проведено обстеження матеріально - побутових умов громадян міста згідно заяв, що надійшли до міської ради та надана матеріальна допомога 96 особам на суму 90 200 грн.

                   



































на поховання 16 чол. на суму 14 200 грн.
працюючі 8 чол. на суму 10 500 грн.
пенсіонери 59 чол. на суму 47 500 грн.
безробітні 4 чол. на суму 6 500 грн.
УБД 2 чол. на суму 1 500 грн.
ліквідатори ЧАЕС 2 чол. на суму 1 500 грн.
інваліди 1 групи 5 чол. на суму 8 500 грн.
Всього за 9 місяців 2019 року 90 200 грн.

 

 

КАДРОВА РОБОТА АПАРАТУ МІСЬКОЇ РАДИ

 

Кадрова робота в апараті міської ради ведеться якісно і на належному рівні, згідно із чинним законодавством України. 

          Слід відмітити, що розстановка та комплектація кадрів у апараті міської ради проводиться тільки конкурсною комісією на заміщення вакантних посад на основі конкурсного відбору. За 9 місяців 2019 року було проведено 11 засідань конкурсної комісії.

До роботи приступили:

Пархоменко Андрій Вікторович – спеціаліст 1 категорії (з економічного розвитку та залучення інвестицій);

Деревінська Анжеліка Дмитрівна - державний реєстратор місця проживання та ведення реєстру;

Голопьорова Альона Олександрівна - провідний спеціаліст (землевпорядник);

Потєхіна Наталія Іванівна - головний спеціаліст відділу доходів фінансового управління Тростянецької міської ради;

Тараненко Олена Миколаївна – начальник бюджетного відділу фінансового управління Тростянецької міської ради;

Дацько Іван Сергійович - начальник відділу «Інспекція з благоустрою м. Тростянець Сумської області»;

Дерев’янко Оксана Леонідівна- спеціаліст 1 категорії (економіст);

Рябуха Ольга Дмитрівна - провідний спеціаліст відділу соціального захисту населення апрату міської ради.

Відповідно до ст. 13 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», Закону України «Про запобігання корупції» до 1 квітня 2019 року шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції посадовими особами апарату міської ради були подані декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Відповідно до Закону України «Про очищення влади» проводиться перевірка осіб, які претендують на зайняття посад в органах місцевого самоврядування.

На офіційному сайті Тростянецької міської ради існує рубрика «Очищення влади», де розміщена законодавча база, нормативно - правові акти Тростянецької міської ради щодо проведення перевірки у міській раді, розміщений реєстр осіб, щодо яких здійснюється перевірка передбачена Законом України «Про очищення влади».

Апарат міської ради постійно підвищує свою професійну кваліфікацію дуже важливим фактором у покращенні кадрової політики є те, що працівники апарату міської ради беруть участь у навчальних семінарах, тренінгах, круглих столах, зустрічах.

 

Участь працівників апарату міської ради, депутатів міської ради у навчальних семінарах за 9 місяців 2019 року

 





































































































































































































































































































































































































































































































з/п
Дата Назва заходу,

місто проведення
П.І.Б. спеціаліст,

який взяв участь у заході
1. 28.01.2019 р. по

31.01.2019 р.
м. Славутич, участь у навчальному тренінгу Проекту ЄС «Угода мерів-Схід на тему: «Технічні  аспекти впровадження Планів дій сталого енергетичного розвитку та клімату» Сорока Д.Ю. - спеціаліст 1 категорії з питань транспорту, зв’язку  та енергетичного менеджменту.
2. 20.01.2019 р.

по

25.01.2019 р.
м. Харків, для участі у першому Воркшопі студійної роботи в рамках програми «Інтегроване Просторове Планування для ОТГ» Синявін М.В.- заступник міського голови.

Бер А.М.- провідний спеціаліст  з питань містобудування та архітектури;

Катриченко Є.І.- начальник  відділу комунальної власності  і земельних відносин.
3. 23.01.2019 р. м. Суми, учать  у семінарі на тему: «Майнові питання в ОТГ» Федорець Н.І.- спеціаліст 1 категорії з комунальної власності.
4. 28.01.2019 р. по

30.01.2019 р.
м. Київ, участь у тренінгу ІТ- інструменти для управління  громадою у Проекті «Е – рішення для громад» Катриченко Є.І.- начальник  відділу комунальної власності  і земельних відносин;

Куц І.В.- начальник відділу  інформаційно- технічного забезпечення.
5 29.01.2019 р. м. Суми, участь  у навчанні на тему: «Електронна система закупівель» Івах Г.А.- спеціаліста 1 категорії з правових питань та квартирного обліку.
6. 30.01.2019 р.

по

31.01.2019 р.
м. Київ, участь у форумі на тему «Демократизація адмінбудівель в Україні: архітектурний  підхід» Синявін М.В.- заступник міського голови.
7. 31.01.2019 р. м. Суми, участь у семінарі  з інспекторами праці виконавчих органів місцевого самоврядування  щодо порядку реалізації делегованих повноважень по здійсненню державного контролю за додержанням законодавства про працю Чухно О.В.- спеціаліст 1 категорії з контролю за дотриманням законодавства про працю та зайнятість  населення.
8 08.02.2019 р. по

09.02.2019 р.
м. Київ, участь у конференції на тему: «»Е- інноваційна Україна: 1500 днів досягнень програми EGAP» Бова Ю.А.- міський голова;

Куц І.В.- начальник відділу  інформаційно- технічного забезпечення.
9 05.02.2019 р. м. Суми, участь у презентації програми «Прозорі міста» Свинаренко Д.С.- спеціаліст 1 категорії із комп’ютерно- технічного забезпечення.
10 08.02.2019 р. м. Суми, участь у навчальному семінарі на тему: «Організація роботи Центрів надання  адміністративних послуг в ОТГ» Біловол А.Л.- керуюча справами виконкому.
11 14.02.2019 р.

по

15.02.2019 р
м. Київ, участь у семінарі для представників ОТГ в рамках співпраці з проектом «Енергоефективність у громадах ІІ» Сорока Д.М.- головний спеціаліст з питань енергетичного менеджменту.
12 13.02.2019 р.

по

16.02.2019 р.
Чернігівська область,  участь у навчальному  візиті на тему: «Вивчення кращих практик регіонального  та місцевого розвитку» Жогло Т.В.- начальник  відділу проектної діяльності та міжнародного співробітництва.
13 12.02.2019 р. м. Київ, участь у засідання правління  Асоціації ОТГ Бова Ю.А.- міський голова.
14 21.02.2019 р.

по

22.02.2019 р.
м. Київ,  участь у загальних зборах Асоціації ОТГ Бова Ю.А.- міський голова.
15 17.02.2019 р. по

22.02.2019 р.
м. Харків, участь участі  у другому Воркшопі студійної роботи в рамках програми «Інтегроване Просторове Планування для ОТГ» Синявін М.В.- заступник міського голови;

Бер А.М.- провідний спеціаліст  з питань містобудування та архітектури;

Катриченко Є.І.- начальник  відділу комунальної власності  і земельних відносин.
16 20.02.2019 р. м. Суми, участь  у навчанні та отримання доступу до Єдиного державного реєстру Кутах О.І.- державний реєстратор юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців.
17 21.02.2019 р. м. Суми, участь у тренінгу не тему: «Актуальні  програми міжнародної технічної допомоги» Скороходов Є.С. спеціаліст 1 категорії з управління  проектами, міжнародної діяльності  та по роботі з проектами ДФРР;

Силка Л.С.- спеціаліст  1 категорії з управління проектами та міжнародної діяльності.
18 25.02.2019 р. м. Суми, участь у семінарі «Дотримання  антикорупційного законодавства в ОТГ» Івах Г.А.- спеціаліста 1 категорії з правових питань та квартирного обліку.
19 05.03.2019 р. м. Київ, участь у конференції  Програми «U- LEAD з Європою» та підписання  Меморандумів про співробітництво між громадами – учасниками Біловол А.Л- керуюча справами виконкому.
20 24.02.2019 р.

по

26.02.2019 р.
м. Київ, участь у конференції «Безпечна громада» Заяц Ю.М.- заступник міського голови;

Катриченко Є.І.- начальник  відділу комунальної власності  і земельних відносин.
21 05.03.2019 р. м. Київ, участь у конференції – тренінгу «Обладнання енергоменеджера на практиці» Бова Ю.А.- міський голова;

Сорока Д.М.- головний спеціаліст  з питань енергетичного менеджменту.
22 12.03.2019 р. по

17.03.2019 р.
м.  Бістршице - над – Пернштейнем для обміну досвідом. Бова Ю.А.- міський голова;

Жогло Т.В.- начальник  відділу проектної діяльності та міжнародного співробітництва;

Цибулько Д.І.- начальник відділу  економічного розвитку, залучення інвестицій та міжнародної діяльності;

Бер А.М.- провідний спеціаліст з питань містобудування та архітектури.
23 13.03.2019 р. м. Суми, участь семінарі - тренінгу на тему: «Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно: окремі шляхи вдосконалення» Шкурат Д.О.- державний реєстратор  прав на нерухоме майно.
24 14.03.2019 р.. м. Суми, участь у  тренінгу на тему: «Регуляторна діяльність органів  місцевого самоврядування. Методологія і практика проведення тесту малого підприємництва для представників ОТГ та бізнес - асоціацій» Степанова Н.Г.- провідний спеціаліст з контролю за місцевими податками і зборами з питань підприємництва, регуляторної політики, торгівлі  та у справах захисту прав споживачів.
25 21.03.2019 р. м. Суми, участь у засіданні  практикуму із застосуванням законодавства на тему: «Інноваційний паспорт. як інструмент економічного розвитку громади»» Цибулько Д.І.- начальник відділу  економічного розвитку, залучення інвестицій та міжнародної діяльності.
26 25.03.2019 р. по

28.03.2019 р.
м. Київ, участь у тренінгу на тему: «Розробка Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату як запорука виконання зобов’язань  Угоди мерів» Сорока Д.М.- головний спеціаліст  з питань енергетичного менеджменту.
27 25.03.2019 р. по

26.03.2019 р.
м. Суми, участь  у тренінгу на тему: «Комунальні стратегії в роботі ОТГ» Куц І.В.- начальник  відділу інформаційно- технічного забезпечення;

Кравченко В.Ю.- спеціаліст 1 категорії  із інформаційного забезпечення
28 27.03.2019 р. м. Суми, участь у навчальному семінарі для ОТГ на тему: «Розвиток  сільських територій та навчальному семінарі для ОТГ на тему: «Розвиток сільських територій та інструменти державної підтримки в 2019 році» Студінський М.В. - в.о. старости Камянського  старостинського округу;

Жогло Т.В.- начальник  відділу проектної діяльності та міжнародного співробітництва.
29 28.03.2019 р. м. Київ, участь у конференції «Транспорт та сучасне місто» Заяц Ю.М. – заступник міського голови.
30 03.04.2019 р. м. Суми, участь у навчальному семінарі на тему: «Технічний захист інформації в інформаційно - телекомунікаційних системах» Свинаренко Д.С. - спеціаліст 1 категорії (із комп’ютерно - технічного забезпечення.
31 04.04.2019 р. по

05.04.2019 р.
м. Київ, участь у позачергових Загальних зборах місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація відкритих міст» Бова Ю.А. - міський голова;

Куц І.В.- начальник  відділу інформаційно- технічного забезпечення.
32 06.04.2019 р. по

11.04.2019 р.
м. Краків (Республіка Польща) для представників  органів місцевого самоврядування - переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2018 році Бова Ю.А.- міський голова;

Злепко В.А. – заступник міського голови.
33 04.04.2019 р. по

05.04.2019 р.
м. Суми, участь у семінарі – тренінгу на тему: « Нова якість управління в умовах децентралізації. Управління  орієнтоване на результат» Цибулько Д.І. - начальник відділу економічного розвитку, залучення інвестицій та міжнародної діяльності;

Пархоменко А.В.- спеціаліст 1 категорії (з економічного розвитку та залучення інвестицій).
34 09.04.2019 р. м. Київ, участь у форумі «Innovation Forpost Dnipro: реальний  фактор впровадження індустріальної політики ЄС в Україні» Цибулько Д.І. - начальник відділу  економічного розвитку, залучення інвестицій та міжнародної діяльності.
35 08.04.2019 р. по

10.04.2019 р.
м. Київ, участь семінарі на тему: «Основи  роботи з геопросторовими даними про активи громади у середовищі Arc GIS»  в рамках проекту «Е – рішення для громад» Катриченко Є.І. - начальник  відділу комунальної власності  і земельних відносин.
36 12.04.2019 р. М.Київ, участь у V форумі енергоефективного  партнерства Сорока Д.М. - головний спеціаліст з питань енергетичного менеджменту.
37 17.04.2019 р. по

20.04.2019 р.
Запорізька область участь у навчальному візиті на тему: «Залучення інвестицій в міській ОТГ» Пархоменко А.В.- спеціаліст 1 категорії (з економічного розвитку та залучення інвестицій).
38 15.04.2019 р. по

19.04.2019 р.
м. Харків, участь участі  у четвертому Воркшопі на тему: «Синтез – формулювання концепції просторового розвитку» в рамках програми «Інтегроване Просторове Планування для ОТГ» Катриченко Є.І.- начальник  відділу комунальної власності  і земельних відносин.
39 23.04.2019 р. м. Київ, участь у тренінгу із підготовки заявок на програму «Креативна Європа» Силка Л.С. - спеціаліст  1 категорії з управління проектами та міжнародної діяльності.
40 22.04.2019 р. по

24.04.2019 р.
м. Київ, участь у семінарі на тему: «підвищення інституційної спроможності» в рамках  з проектом «Енергоефективність у громадах» Сорока Д.М. - головний спеціаліст  з питань енергетичного менеджменту.
41 12.05.2019 р. по

19.05.2019 р.
м. Київ, участь у V Форкшопі на тему: «Фінальна презентація, що склалася з концепції просторового розвитку та звіту» Cинявін М.В. - заступник міського голови;

Злепко В.А. - заступник міського голови.
42 20.05.2019 р. по

24.05.2019 р.
Латвія, участь у навчальному візиті з метою ознайомлення з передовим досвідом  громад  у сфері енергоефективності та енергетичного менеджменту Бова Ю.А. – міський голови;

Сорока Д.М. - головний спеціаліст  з питань енергетичного менеджменту.
43 26.05.2019 р. по

30.05.2019 р.
м. Львів, участь у семінарі на тему: «На шляху до е- громади: від до практики» за підтримки програми «U- LEAD  з Європою» Куц І.В.- начальник  відділу інформаційно- технічного забезпечення.

 
44 29.05.2019 р. по

30.05.2019 р.
м. Харків, для участі у тренінгу на тему: «Інституційний розвиток об’єднання територіальних громад» Гойдик О.В. - провідний спеціаліст з управління персоналом.
45 10.06.2019 р. по

11.06.2019 р.
м. Харків, участь у 4 – му практичному семінарі з енергоменеджменту для представників ОТГ в рамках співпраці з проектом

«Енергоефективність у громадах ІІ»
Сорока Д.М. - головний спеціаліст  з питань енергетичного менеджменту.
46 05.06.2019 р. по

10.06.2019 р.
м. Богухвала (Республіка Польща) в рамках реалізації Угоди про партнерство Бова Ю.А. – міський голови;

Cинявін М.В.- заступник міського голови;

Злепко В.А.- заступник міського голови.
47 07.06.2019 р. м. Суми, участь у круглому столі на тему: «Смарт спеціалізація: результат співпраці влади, бізнесу, науки та громадськості» Пархоменко А.В.- спеціаліст 1 категорії (з економічного розвитку та залучення інвестицій)
48 10.06.2019 р. м. Суми, участь у тренінгу на тему:

«Підготовка проектів на фінансування за рахунок коштів субвенції на розвиток інфраструктури» в рамках реалізації «U- LEAD з Європою»
Голопьорова А.О.- провідний спеціаліст (землевпорядник).
49 12.06.2019 р. м. Суми участь у семінарі – тренінгу на тему: «Деякі аспекти державної реєстрації нерухомого майна, розташованих на земельних ділянках» Шкурат Д.О.- державний реєстратор  прав на нерухоме майно.
50 13.06.2019 р. по

14.06.2019 р.
м. Київ, участь у конференції на тему: «Впровадження відновлювальних джерел енергії в ОТГ» Заяц Ю.М. – заступник міського голови;

Сорока Д.М.- головний спеціаліст  з питань енергетичного менеджменту.
51 19.06.2019 р. м. Київ, для реалізації проекту в рамках обмінів молоддю України та Литви у 2019 році і в рамках Українсько - Польських обмінів молоддю у 2019 році Скороходов Є.С. спеціаліст 1 категорії з управління  проектами, міжнародної діяльності  та по роботі з проектами ДФРР;

Силка Л.С.- спеціаліст  1 категорії з управління проектами та міжнародної діяльності.
52 23.06.2019 р.

по

29.06.2019 р.
Одеська область,  участь у тренінгу із спеціальним фокусом на залучення та активізацію молоді та тему: «Запуск створеної вами системи РВ в громадах» Пархоменко А.В.- спеціаліст 1 категорії (з економічного розвитку та залучення інвестицій).
53 28.06.2019 р. м. Київ, участь у тренінгу з англійської мови та ефективної комунікації перед поїздкою в Канаду Бова Ю.А.- міський голова.
54 30.06.2019 р. по

08.07.2019 р.
м. Торонто, участь у конференції щодо реформування України - «Підтримка України в процесі демократичних і економічних реформ» Бова Ю.А.- міський голова.
55 02.07.2019 р.

по

03.07.2019 р.
м.Полтава, для участі у проектному семінарі «Архітектура участі» Синявін М.В.- заступник міського голови;

Бер А.М.- провідний спеціаліст з питань містобудування та архітектури.
56 31.07.2019 р. м.Суми, участь у колегії Департаменту соціального захисту населення ОДА з порядком денним: «Про підсумки роботи органів соціального захисту населення щодо виконання завдань програми соціально – економічного розвитку області у соціальній сфері за перше півріччя 2019 року» Рябуха О.Д. - провідний спеціаліст відділу соціального захисту населення.
57 06.08.2019 р. м.Суми, для проходження верифікації та актуалізації відомостей про користувачів на тему: «Про проходження щодо посилення збереження захисту даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб –підприємців та громадських формувань» Манченко О.О.- начальник відділу з питань державної реєстрації, державний реєстратор;

Кутах О.І.- державний реєстратор юридичних осіб,фізичних осіб- підприємців;

Шкурат Д.О.-державний реєстратор прав на нерухоме майно.
58 06.08.2019 р. м.Київ, по питань узгодженя проектних рішень по об’єкту «будівництво спортивно- оздоровчого комплексу по

вул. Кеніга в м.Тростянець»
Бова Ю.А.- міський голова;

Синявін М.В.- заступник міського голови;
59 12.08.2019 р. м.Суми, для проходження верифікації та актуалізації відомостей про користувачів на тему: «Про проходження щодо посилення збереження захисту даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб –підприємців та громадських формувань» Кутах О.І.- державний реєстратор юридичних осіб,фізичних осіб- підприємців;

Шкурат Д.О.- державний реєстратор прав на нерухоме майно.
60 12.08.2019 р.

по

19.08.2019 р.
Литовська Республіка, для обміну досвідом, з метою реалізації проекту «Культурно історична спадщина-як основа розвитку сталих дружніх українсько- литовських відносин» Бова Ю.А.- міський голова;

Бер А.М.- провідний спеціаліст з питань містобудування та архітектури;

Скороходов Є.С. спеціаліст 1 категорії з управління  проектами, міжнародної діяльності  та по роботі з проектами ДФРР;

Силка Л.С.- спеціаліст  1 категорії з управління проектами та міжнародної діяльності;

Куц І.В.- начальник  відділу інформаційно- технічного забезпечення;

Куц Ю.О. - начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту.
61 22.08.2019 р.

по

28.08.2019 р.
м. Богухвала (Республіка Польща) для подальшої співробітництва між містами Богухвала( Республіка Польша) та м. Тростянець а рамках реалізації проекту «»Полдьський досвід у галузі професійно- технічної освіти: уроки для України» Бова Ю.А.- міський голова;

Силка Л.С.- спеціаліст  1 категорії з управління проектами та міжнародної діяльності;

Жогло Т.В.- начальник  відділу проектної діяльності та міжнародного співробітництва;

Пархоменко А.В.- спеціаліст 1 категорії (з економічного розвитку та залучення інвестицій).
63 29.08.2019 р. м. Суми, участь у Круглому столі на тему: «Проблеми, що виникають при визначенні виконавців земельних торгів без конкурсу. Шляхи їх вирішення» Катриченко Є.І.- начальник відділу комунальної власності і земельних відносин.
64 04.09.2019 р. м. Суми, для подачі відомостей фізичних осіб, які мають право на отримання дотації на молодняк Степанова Н.Г.- провідний спеціаліст з контролю за місцевими податками і зборами, з питань підприємництва, регуляторної політики, торгівлі та у справах захисту прав споживачів.
65 08.09.2019 р.

по

12.09.2019 р.
м. Київ, для участі у фінальному семінарі в рамках програми «Інтегроване Просторове

Планування для ОТГ»
Синявін М.В.- заступник міського голови;

Злепко В.А.-заступник міського голови;

Цибулько Д.І. - начальник відділу економічного розвитку, залучення інвестицій та міжнародної діяльності;

Катриченко Є.І.- начальник відділу комунальної власності і земельних відносин;

Бер А.М.- провідний спеціаліст з питань містобудування та архітектури.
66 13.09.2019 р.

по

15.09.2019 р.
м. Київ, для участі у Панелі для молодих регіональних лідерів та лідерок під час 16-ї щорічної зустрічі Ялтинської Європейської стратегії» Синявін М.В.- заступник міського голови.
67 15.09.2019 р.

по

20.09.2019 р.
Республіка Польща, для участі у навчальному візиті для членів правління та Ради асоціації ОТГ програма візиту вивчення питань розвитку місцевого самоврядування та, як будується їх діалог з Урядом та Парламентом,щоб стояти на захисті інтересів територіальних громад та місцевого самоврядування в цілому Бова Ю.А.- міський голова.
68 17.09.2019 р. по

20.09.2019 р.
м. Київ, участь у тренінгу на тему: «Модернізація бухгалтерського обліку та фінансової звітності в державному секторі: застосування національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку» Пустовойтова В.А.- начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності.
69 12.09.2019 р. м. Суми, на тему «Питання здійснення та контролю за додержанням законодавства про працю» Чухно О.В. – спеціаліст 1 категорії з контролю за додержанням законодавства про працю.
70 14.09.2019 р. м. Суми, участь у Міжрегіональному форумі «Сумщина Аграрна-2019» Силка Л.В. - спеціаліст 1 категорії з управління проектами та міжнародної діяльності;

Пархоменко А.В.- спеціаліст 1 категорії (з економічного розвитку та залучення інвестицій).
71 16.09.2019 р.

по

20.09.2019 р.
Чернівецька область, участь  у виїзному засіданні фахової мережі «Сільський розвиток» Пархоменко А.В.- спеціаліст 1 категорії (з економічного розвитку та залучення інвестицій).
72 17.09.2019 р.

по

19.09.2019 р.
м. Київ, для участі у семінарі-конференції на тему: «Сприяння підвищенню енергоефективності в житловому секторі ОТГ» Сорока Д.М.- головний спеціаліст з питань енергетичного менеджменту.
73 19.09.2019 р.

по

20.09.2019 р.
м. Суми, участь  у семінарі на тему: «Проектний менеджер і розробка проектів розвитку в ОТГ» Жогло Т.В.- начальник відділу проектної діяльності та міжнародного співробітництва;

Силка Л.В. - спеціаліст 1 категорії з управління проектами та міжнародної діяльності;

Скороходов Є.С. спеціаліст 1 категорії з управління  проектами, міжнародної діяльності та по роботі з проектами ДФРР.
74 17.09.2019 р. м. Суми. участь у засіданні практикуму із застосування законодавства на тему: «Правові аспекти приватизації майна комунальної власності» Федорець Н.І. спеціаліст 1 категорії з комунальної власності.
75 17.09.2019 р.

по

18.09.2019 р.
м. Суми, участь у у навчанні за програмою тематичного семінару: «Соціальний захист постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та членів їх сімей у Сумській області» Рябуха О.Д.- провідний спеціаліст  відділу соціального захисту.
77 18.09.2019 р.

по

20.09.2019 р.
м. Київ, участь  у підсумковому заході із впровадження проекту «Сприяння стратегічному розвитку територіальних громад малих міст» Злепко В.А.- заступник міського голови;

Цибулько Д.І. - начальник відділу економічного розвитку, залучення інвестицій та міжнародної діяльності.
78 26.09.2019 р. м. Мерефа, участь у практичному семінарі на тему: «Марафон 2019: енергоефективна та безпечна громада» Сорока Д.М.- головний спеціаліст з питань енергетичного менеджменту.
79 26.09.2019 р м.Суми, участьу тренінгу на тему: «Методологія проведення оцінки потреб громади у наданні соціальних послуг» Рябуха О.Д.- провідний спеціаліст  відділу соціального захисту.
80 25.09.2019 р. м. Суми, участь у семінарі- тренінгу на тему: «Державна та комунальна власність» Манченко О.О.- начальник відділу з питань державної реєстрації, державний реєстратор.
81 26.09.2019 р. по

28.09.2019 р.
м. Київ, участь у П’ятому Національному форумі ІТ- директорів органів влади Куц І.В. –начальник  відділу інформаційно- технічного забезпечення.

 

Розгляд звернень громадян та надання адміністративних послуг

за 9 місяців 2019 року

 

У Тростянецькій міській раді робота зі зверненнями громадян проводиться у порядку, визначеному Конституцією України, Законом України «Про звернення громадян» та іншими нормативно-правовими актами, що регламентують роботу зі зверненнями громадян.

          До міської ради за 9 місяців 2019 року надійшло звернень щодо надання адміністративних послуг – 9 865, із них задоволено – 9 365. Залишились на контролі - 298 звернень. Кількість роз’яснень у наданні адміністративних послуг – 202.

За 9 місяців 2019 року Тростянецькою міською радою отримано та розглянуто 1 736 усних та письмових звернень, що у порівнянні з відповідним періодом 2018 року (1 924) на 188 звернень більше.

За 9 місяців 2019 року повторних звернень та неодноразових заяв не було.

Звернення до міської ради надходять, як безпосередньо від заявників, так і від депутатів міської та районної рад. Таких звернень надійшло – 9 (в минулому році за відповідний період – 10).

Можливість визначити найгостріші проблеми, що порушують громадяни у своїх заявах, дає статистичний аналіз змісту звернень, який готується щомісяця до 15 числа. Аналіз за 9 місяців 2019 року показав наступне:

- з питань аграрної політики надійшло - 343 звернення, що становить    19,7% від загальної кількості. У минулому році – 463 звернення (22,4%), що на 2,7% менше, ніж за відповідний період минулого року;

- з питань комунального та дорожнього господарства – 77, що становить 4,4%, у минулому році 21 (1%), менше на 3,4% проти відповідного періоду минулого року;

- соціального захисту населення – 110 (6,3%), що на 0,9% більше проти минулого року - 105 (5,4%);

- з житлових питань – 64 (3,6%), на 1,4% менше відповідного періоду 2018 року - 50 (2,5%);

- захисту прав споживачів – 11 (0,6%), проти відповідного періоду минулого року - 11 (0,5%);

- транспорту та зв’язку – 25 (1,4%), за відповідний період 2018 року 13 (0,6%).

Колективних звернень за 9 місяців 2019 року надійшло 28 (1,6%)          (за 9 місяців 2018 року – 36 (1,8%), що на 0,2% менше, ніж за відповідний період минулого року.

Як і в минулому році, найгострішими залишаються питання продажу та оренди землі, благоустрою прибудинкових територій, ремонти під’їздів, ремонти дорожнього полотна, освітлення вулиць, ремонти шахтних колодязів.

Не менш гострою проблемою, з якою звертаються заявники, це отримання житла, кімнати в гуртожитку та поліпшення житлових умов.

Якщо мешканці міста звертаються з питаннями, що не належить до компетенції міської ради, то їм надається роз’яснення щодо шляхів вирішення їх питань, а в разі необхідності, відправляються запити та клопотання до відповідних служб.

Особлива увага розгляду звернень громадян приділяється мало захищеним верствам населення.

За 9 місяців 2019 року до міської ради звернулись наступні категорії населення:

< >діти війни – 3 (0,1%), за 9 місяців 2018 року – 5 (0,2%);учасники бойових дій та члени сімей загиблих у війні – 8 (0,4%), у відповідному періоді мунулого року – 7 (0,3%);        інваліди загального захворювання – 13 (0,7 %), за 9 місяців 2018 року – 12 (0,6%);інваліди ІІІ групи – 8, за відповідний період 2018 року – 3;багатодітні сім’ї – 31, у 2018 році  – 12 (0,6%);учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС- 5, за відповідний період 2018 року – 4;інші категорії – 1611 (92,7%), за 9 місяців 2018 року – 1835 звернень громадян (95,3%).
                               ВІДДІЛ ПРАВОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Підпис:                                 ВІДДІЛ ПРАВОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯВідділ правового забезпечення апарату Тростянецької міської ради в своїй діяльності керується Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», іншими Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, розпорядженнями міського голови, рішеннями виконавчого комітету та міської ради.

Відділ правового забезпечення складається з трьох осіб – начальника відділу, спеціаліста І категорії (з правових питань і квартирного обліку) та спеціаліста І категорії (з правових питань).

Основним завданням відділу є організація правової роботи, спрямованої на правильне застосування, неухильне дотримання та запобігання невиконанню вимог актів законодавства, інших нормативних документів ради, а також її керівниками та працівниками під час виконання покладених на них завдань та повноважень.

Відділом проводиться аналіз відповідності вимогам чинного законодавства проектів рішень, розпоряджень, та інших документів правового характеру, що вносяться на розгляд комісій ради, правовий аналіз проектів рішень виконкому та сесії міської ради, проектів розпоряджень міського голови, надається практична допомога щодо усунення виявлених порушень.

Відділом постійно надається методична та практична допомога по застосуванню законодавства комунальними підприємствами, установами, закладами міської ради, розглядаються загальні юридичні питання спеціалістів апарату міської ради, відділу освіти, відділу культури, туризму, молоді та спорту, закладами освіти, медичними закладами та іншими закладами, що виникають в процесі роботи. Проведено 9 спільних нарад із вказаними установами.

Протягом 9 місяців 2019 року було надано 450 усних консультацій.

Підготовлено та направлено 180 відповідей на звернення громадян, правоохоронних органів, відповідей на запити установ, підприємств, організацій.

Відділ правового забезпечення за 9 місяців 2019 року брав участь (як члени конкурсних комісій або мав право дорадчого голосу):

- у проведенні конкурсів на заміщення вакантних посад апарату Тростянецької міської ради;

- у засіданнях адміністративної комісії (відділ правового забезпечення бере участь в роботі адміністративної комісії та комісії з конкурсного відбору суб’єктів оціночної діяльності);

- у засіданнях тендерного комітету (відділ правового забезпечення бере участь в роботі тендерного комітету та надає рекомендації структурним відділам Тростянецької міської ради консультації щодо утворення своїх тендерних комітетів та налагодження їх роботи);

- у засіданнях Профспілкового комітету апарату Тростянецької міської ради;

- бере участь в інших заходах Тростянецької міської ради.

Відділом правового забезпечення в ІІІ кварталі 2019 року, як уповноваженим підрозділом з питань запобігання та виявлення корупції проведено навчання з суб’єктами декларування, щодо подання електронних декларацій.

За ІІІ квартал 2019 року відділом правового забезпечення взято участь у 140 судових засіданнях перших інстанціях з цивільного, адміністративного, господарського, судочинства.

Серед них:

< >справи про встановлення додаткового строку на прийняття спадщини;про визнання бездіяльності та зобов’язання вчинити дії;про визнання права власності на майно за набувальною давністю;про встановлення факту родинних відносин;про встановлення факту, що має юридичне значення;про розірвання договору оренди земельної ділянки;про визнання права власності на земельні ділянки та нерухоме майна в порядку спадкування;про визнання спадщини відумерлою; про визнання права власності на земельні ділянки, які утворені в результаті поділу;про передачу безхазяйних речей у комунальну власність;про зобов’язання укласти договір та відшкодування збитків та ін.в загальних списках отримання житла – 341 сім’я;в списках першочергового отримання житла – 76 сімей;в списках позачергового отримання житла – 31 сім’я;в списках житлово - будівельного кооперативу – 76 сімей.накладено штрафу – 4 386,00 грн.







                          ВІДДІЛ З ПИТАНЬ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ


Підпис:                            ВІДДІЛ З ПИТАНЬ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇВідділ з питань державної реєстрації апарату Тростянецької міської ради складається з п’яти осіб: 1) начальник відділу, державний реєстратор;

2) державний реєстратор речових прав на нерухоме майно;

3) державний реєстратор юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців;

4) державний реєстратор з питань реєстрації місця проживання та ведення реєстру;

5) державний реєстратор з питань реєстрації місця проживання та ведення реєстру.

Державними реєстраторами відділу з питань державної реєстрації Тростянецької міської ради надаються 8 видів адміністративних послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, а саме:

- державна реєстрація права власності на нерухоме майно;

- державна реєстрація іншого речового права на нерухоме майно (право користування (сервітут); право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис); право забудови земельної ділянки (суперфіцій); право господарського відання; право оперативного управління; право постійного користування та право оренди (суборенди) земельної ділянки);

- державна реєстрація обтяження речового права на нерухоме майно;

- внесення змін до запису Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;

- скасування державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень;

- взяття на облік безхазяйного нерухомого майна;

- надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме     майно.

12 адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців:

- державна реєстрація фізичної особи, яка має намір стати підприємцем;

- державна реєстрація припинення юридичної особи в результаті злиття, приєднання, поділу, або перетворення;

- державна реєстрація припинення юридичної особи в результаті її ліквідації;

- державна реєстрація змін до відомостей про фізичну особу – підприємця, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців;

- державна реєстрація змін до відомостей про відокремлений підрозділ юридичної особи, що містяться в Єдиному державному реєстрі;

- державна реєстрація змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи;

- державна реєстрація припинення відокремленого підрозділу юридичної особи;

- державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за її рішенням;

- державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця у разі її смерті;

- державна реєстрація створення відокремленого підрозділу юридичної особи;

- державна реєстрація юридичної особи;

- державна реєстрація рішення про припинення юридичної особи, прийнятого її засновниками або відповідним органом юридичної особи, а у випадках, передбачених законом, - відповідним державним органом та  рішення про виділ юридичної особи.

7 адміністративних послуг у сфері реєстрації місця проживання та ведення реєстру:

< >здійснено реєстрацію/зняття з місця реєстрації громадян; складання довідок про реєстрацію місця проживання особи; складання протоколів про адміністративне правопорушення;надання відповідей на запити стосовно надання інформації щодо місця реєстрації громадян; прийняття звернень громадян щодо зміни назви вулиці;оформлення картотеки;зняття з реєстрації померлих осіб.здійснено реєстрацію/зняття з місця реєстрації громадян за 741 заявою; складено 1 409 довідок про реєстрацію місця проживання особи (послуга безкоштовна); складено 27 протоколів про адміністративне правопорушення;надано 1 550 відповідей на запити стосовно надання інформації щодо місця реєстрації громадян (послуга безкоштовна);  прийнято 302 звернення громадян щодо зміни назви вулиці (послуга безкоштовна);внесено до електронної бази реєстру територіальних громад 5 875 змін персональних даних громадян;подано 15 звітів до відділу Державного реєстру виборців апарату Тростянецької РДА в зв’язку з виборами.подано 9 звітів до Тростянецького районного військового комісаріату в Сумській області;подано 9 звітів до відділу демографічної статистики ГУССО;подано 9 звітів до управління ДМС України в Сумській області.надано 666 платних послуг щодо державної реєстрації права власності;надано 1 248 платних послуг щодо державної реєстрації іншого речового права (права оренди земельної ділянки, права постійного користування, емфітевзису тощо);проведено 33 зміни у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно;проведено 17 припинень права власності у зв’язку зі скасуванням державної реєстрації на об’єкти нерухомого майна у зв’язку з технічною помилкою Держгеокакастру, знищенням об’єкта нерухомого майна;надано 615 безкоштовних послуг у зв’язку зі звільненням від сплати згідно частини восьмої статті 34 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».проведено 75 змін до Єдиного державного реєстру щодо відомостей про державну реєстрацію юридичних осіб; проведено 60 змін до Єдиного державного реєстру щодо відомостей про державну реєстрацію фізичних осіб-підприємців;зареєстровано підприємницьку діяльність 83 фізичних осіб-підприємців;проведено включення відомостей - 1;державна реєстрація юридичних осіб - 6;припинено державну реєстрацію 85 фізичних осіб-підприємців;проведено ліквідацію юридичної особи – 6;розпочато процедуру припинення юридичної особи – 3;надано 62 витяги на виконання запитів щодо надання інформації з Єдиного державного реєстру;надано 249 безкоштовних послуг відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань»;сформовано та передано до архіву 95 реєстраційних справ, а також документи для долучення до 236 реєстраційних справ у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

                              ГУМАНІТАРНА СФЕРА ДІЯЛЬНОСТІ

Підпис:                                ГУМАНІТАРНА СФЕРА ДІЯЛЬНОСТІ Пріоритетом у роботі відділу з питань державної реєстрації залишається якісне та ефективне обслуговування громадян і водночас забезпечення стабільно високих показників надходження коштів адміністративного збору за державну реєстрацію до бюджету міста.







МОЛОДІЖНА ПОЛІТИКА


Підпис: МОЛОДІЖНА ПОЛІТИКАЗ 2016 року при міському голові з числа активної учнівської молоді (лідери шкільного самоврядування), працює Дитяча дорадча рада (ДДР), як дорадчий орган міської влади.

     У звітному періоді один раз на місяць із членами ДДР відбувалися зустрічі, під час яких обговорювалися пропозиції до місцевих програм та бачення молоддю розвитку міста, плани діяльності ДДР, участь у молодіжних акціях та проектах. До Дня закоханих були проведені святково – розважальні  заходи та дискотека. У березні літературно - музичний вечір та вечір теплого кіно. Протягом звітного періоду  проводились квартирники,  святкові дискотеки, вечори теплого кіно, водні битви, семінари та тренінги, перегляд кіносеансів в публічній бібліотеці. Продовжуючи започатковану  традицію в квітні місяці відбувся Кубок мера з КВК, під час якого всі школи міста змагались за звання найкмітливішого та  кінофестиваль «Відкрита ніч. Дубль 22».

27 липня в міському парку  відбувся вечір відпочинку NEON PARTY.

З 14 по 18 серпня Громадською організацією «Центр європейської інтеграції Слобожанщини» разом з членами ДДР було реалізовано проект «Культурно-історична спадщина – як основа розвитку сталих дружніх україно-литовських відносин» у місті Тракай Литовської Республіки.  Учасники проекту ознайомились зі спільним україно-литовським минулим, з основними історичними знаковими подіями, визначними особами, культури, традицій країни-партнера та побудували дружні братерські стосунки на майбутнє.

 







РОЗВИТОК ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ

 


Підпис: РОЗВИТОК ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ<br />
<br />
28 вересня взяли участь у воркшопі під назвою "Яким бути скверу біля бібліотеки? Вислови свою думку!" 

Одним з пріоритетних завдань розвитку громади є розвиток фізичної культури і спорту, оздоровлення молоді та підростаючого покоління та проведення спортивних заходів різних напрямків. Так, за сприянням та підтримки Федерації біатлону України та Управління молоді і спорту Сумської ОДА 15 - 17 лютого в дендропарку Нескучне відбулися  Всеукраїнські змагання з зимового біатлону серед юнаків і дівчат. Також,    19-21 липня та 16-18 серпня  відбулися змагання з літнього біатлону серед юнаків та дівчат та дорослих, особливістю останніх змагань став лижеролерний етап. Близько 350 обдарованих спортсменів з усієї України підкорювали біатлонні траси Нескучного.

29 березня був проведений обласний турнір з дзюдо пам’яті С. Пісклова, участь в якому взяли більше 100 спортсменів з різних областей України. 

Комунальним закладом ТМР «Спортивний клуб «Академія спорту», до  складу якого входить стадіон ім. Куца та спортивний зал «Локомотив», за перше півріччя 2019 року були проведені наступні спортивно-масові заходи:

- Відкритий міський турнір з волейболу серед дорослих команд;

- Кубок СК «Академія спорту» з баскетболу серед чоловічих команд (зайняли 3 місце);

- змагання з лижних перегонів серед учнів СК «Академія спорту»;

- Чемпіонат області та відкритий міський турнір з гирьового спорту (4 – І місця, 1 – ІІ місце, 1 – ІІІ місце);

- Кубок міста Тростянець з футболу для дітей 2009-2010 року народження.

На початку року були відкриті дві  секції з біатлону в яких  займаються 38 дітей та організовано прокат лиж, якими безкоштовно скористалися всі школи Тростянецької ОТГ.

Вихованці СК «Академія спорту» прийняли участь у чемпіонаті області з волейболу, де вийшли у фінальний етап змагань зайнявши 2 місце. У Всеукраїнському турнірі з футболу пам‘яті А.І. Садовнікова в м. Дніпро зайнявши 2 місце, а кращим гравцем турніру став Орєхов Андрій СК «Академія спорту». Також брали участь у відкритому обласному турнірі з футболу серед дітей «Юний патріот України» в м. Суми та зайняли 2 місце, участь у Всеукраїнському турнірі з футболу у м. Львів. Взяли участь у чемпіонаті області та чемпіонаті України з гирьового спорту. У липні місяці вихованці СК «Академія спорту» взяли участь у чемпіонаті області з гирьового марафону, де Ханін Богдан, Голець Максим посіли 1 місця, Суковатіков Ігор – 2 місце, а Ханін Ілля – 3 місце.

У серпні місяці пройшли вже традиційні 4 Всеукраїнські змагання «Силове жонглювання – Кубок мера», де представники СК «Академії спорту» вибороли в окремих номінаціях до 10 медалей різного ґатунку. Також у вересні місяці відбувся чемпіонат України з гирьового спорту в м. Хмельницький в якому вихованець СК «Академії спорту» Горовий Андрій став чемпіоном серед юніорів та срібним призером серед дорослих.

          Футбольна команда «Академії спорту» «Тростянець 2» стала володарем Кубку області з футболу, переможний матч відбувся на стадіоні «Ювілейний» в м. Суми. Також, дві футбольні команди ФК «Тростянець» та ФК «Тростянець - 2», успішно змагаються в Аматорській Лізі України з футболу.        КЗ ТМР «Спортивний клуб «Академія спорту»  отримав перемогу у проекті «11 х 11 чемпіонів. Футбол за ради розвитку молоді та регіонів», цей проект  залучив додаткові кошти у розмірі 11 тис. євро для розвитку місцевого футболу від ФФУ та німецького фонду.

 

 

Оренда залу «Локомотив» за 9 місяців 2019 року/120 грн.

 



Всього за 9 місяців 2019 року платних послуг з оренди залу отримано на суму 5280 грн., що в порівнянні з минулим роком більше на 1080 грн.

 

 

Тренажерний зал за 9 місяців 2019 року/15 грн.

 



Всього за 9 місяців 2019 року платних послуг з оренди тренажерного залу отримано на суму 3930 грн., що в порівнянні з минулим роком більше на 1020 грн.

В травні на стадіоні ім. В. П. Куца було відкрито нове футбольне поле зі штучним покриттям розміром «60 х 40». Фінансування будівельних робіт  здійснювалось за рахунок Мінрегіонбуду та міського бюджету. За 9 місяців 2019 року КЗ ТМР «Спортивним клубом «Академія спорту» були надані послуги з оренди спортивного залу «Локомотив» на суму 5 280,00 грн., користування тренажерним залом на суму 3 930,00 грн. та оренди футбольного майданчику зі штучним покриттям на суму 6 300,00 грн., великий теніс на суму 4 450,00 грн., прокат катамаранів на суму                       2 225,00 грн. Послугою прокат чоловічих, жіночих та дитячих ковзанів за перше півріччя скористалось 1 144 чол. на суму 22 880,00 грн., прокат байдарок на суму 5 600,00 грн.

 

Футбольний майданчик зі штучним покриттям

 за 9 місяців 2019 року/120 грн.

 



Всього за 9 місяців 2019 року платних послуг з оренди футбольного майданчику зі штучним покриттям отримано на суму 6 300 грн., що в порівнянні з минулим роком більше на 1 560 грн.

 

Прокат катамаранів за 9 місяців 2019 року/15 грн.

 



 

Всього за 9 місяців 2019 року платних послуг з прокату катамаранів отримано на суму 2 225 грн., що в порівнянні з минулим роком менше на 3 850 грн. Це спричинено поломкою та ремонтом катамаранів.

 

Теніс за 9 місяців 2019 року/50 грн.

 



 

Всього за 9 місяців 2019 року платних послуг з прокату тенісного майданчику отримано на суму 4 450 грн., що в порівнянні з минулим роком менше на 600 грн.

 

Прокат ковзанів за 9 місяців 2019 року/20 грн.

 



 

Всього за 9 місяців 2019 року платних послуг з прокату ковзанів отримано на суму 22 880 грн..

 

Прокат байдарок за 9 місяців 2019 року/250, 300 грн.

 



Всього за 9 місяців 2019 року платних послуг з прокату байдарок отримано на суму 5 600 грн..

Загальна сума наданих послуг склала 50 665,00 грн., що більше на 27 690,00 грн. за 9 місяців минулого року.

За звітний період 2019 року за кошти Тростянецької міської ради було проведено поточний ремонт освітлення котельні і гаража та встановлено відеоспостереження на території стадіону ім. Куца на загальну суму               29 628,73 грн. Придбано метало – галогенові лампи  на суму 4 920,00 грн. Придбано велотренажер, бігову доріжку, тюбінг, катамарани, м’ячі баскетбольні та волейбольні, спортивну форму і спорядження та інше на загальну суму 137 333,00 грн. Насос, плити для огорожі, стелажі, друкована продукція, канцелярські і господарчі товари, спецодяг  та інше на загальну  суму 384 251,65 грн. Закуплено байдарки, весла та жилети на загальну суму 147 988,00 грн. Продовжуються  роботи  по реконструкції стадіону ім. В. Куца, що дасть можливість комфортних умов для гравців та глядачів змагань. З  державного бюджету були виділенні кошти на придбання магнітного велотренажеру та тренажера «Дельта машина» на загальну суму 22 000,00 грн.

 

 







КУЛЬТУРА


Підпис: КУЛЬТУРА          В підпорядкуванні відділу культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької міської ради перебувають  клубні заклади:

< >Міський клуб «Ветеран»;Цукрозаводський клуб;Радомлянський клуб;Смородинський клуб;Лучанський сільський клуб;Кам’янський сільський будинок культури;Гаївський клуб (наразі не працює);Камянецький сільський клуб (наразі не працює).Народний хор «Ветеран»       -         22 особи;Чоловічий ансамбль               -         10 осіб;Жіночий ансамбль                  -         12 осіб;Соло-вокальний гурток          -        15 осіб;Ансамбль української пісні   -        10 осіб;Клуб любителів шахів            -        11 осіб;Клуб любителів шашок          -        14 осіб.Вокальний ансамбль «Душі криниця" - 10 осіб;Жіночий ансамбль «Тростянчаночка» - 8 осіб;Гурток крою та шиття – 12 осіб;Декоративно-прикладне мистецтво - 11 осіб;Гурток сольного співу - 8 осіб;Драматичний гурток - 14 осіб;Хореографічний ансамбль  «Асорті» - 18 осіб.Вокальний - 10 осіб;Драматичний - 8 осіб;Виразного читання - 7 осіб;Фольклорний - 7 осіб;Умілі руки – 6 осіб.Жіночий вокальний ансамбль «Зорецвіт» - 12 осіб;Дитячий фольклорний ансамбль «Квіти життя» - 10 осіб;Жіночий вокальний ансамбль «Солодка ягода» - 6 осіб;Гурток декоративно – прикладного мистецтва – 10 осіб;          Гурток художнього читання – 6 осіб;Драматичний (театральний) гурток - 8 осіб.Клуб любителів настільних ігор - 7 осіб;Гурток дитячої творчості - 8 осіб.Ансамбль – 14 осіб;Чоловічий вокальний ансамбль - 6 осіб;Жіночий вокальний ансамбль - 8 осіб;Соло-вокал (доросле) - 8 осіб;Соло-вокал (дитяче) - 8 осіб;Театральний - 15 осіб;Фізкультурно-оздоровчий – 12 осіб;Декоративно-прикладне мистецтво - 15 осіб.Категорія

План на 2019 р.

Виконано за  9 місяців 2019 р.

Читачі

 4300

4844

Книговидача

 78000

76745

Відвідування

 25800

24385

 

 

                   Стан бібліотечних фондів:
















Було на 01.01.2019 Надійшло за 9 місяців 2019 р. (всього) В т. ч книг На суму
52867  прим. 555 555 43822 грн.

 

.

 

Комунальний заклад Тростянецької міської ради

«Тростянецька дитяча музична школа імені П.І. Чайковського»

 

          Комунальний заклад Тростянецької міської ради «Тростянецька дитяча музична школа імені П. І. Чайковського» є початковим спеціалізованим мистецьким закладом в галузі культури.

У закладі працює 20 чоловік з них: 17 – викладацького складу, серед них директор, заступник директора (0,5 ставки; 2 – техпрацівника-вахтера; 1 – завгосп (0,5 ставки).

          Основними пріоритетами  навчального закладу є: естетичне виховання дітей та молоді, пошук та залучення до навчання обдарованих і талановитих дітей, - робота з обдарованою молоддю, розвиток і підтримка їх здібностей, підґрунтя для занять мистецькою творчістю, а для найбільш обдарованих учнів – до вибору професії в галузі культури та мистецтва.

          З метою виконання завдань, які стоять перед школою та забезпечення найбільш сприятливих умов для розвитку інтересів і здібностей учнів у закладі створено 3 відділи: фортепіанний відділ - завідуюча Самодай Тетяна Миколаївна, відділ народних інструментів - завідуюча Івашина Тетяна Анатоліївна, оркестровий відділ - завідуюча Мельник Любов Борисівна.

          Контингент дитячої музичної школи на перше вересня становить            180 учнів, отримують початкову мистецьку освіту 173 дитини Тростянецької ОТГ, 7 - Боромлянської ОТГ, навчаючись по класам фортепіано, скрипки, духових та ударних інструментах, гітари, баяна, акордеона, домри та вокала. На фортепіанному відділі навчається – 73 учня, відділі народних інструментів - 61 учень, оркестровому відділі - 46 учнів.

Батьківська плата за навчання в школі становить:

Вокал – 140 грн.;

Фортепіано, гітара –130 грн.;

Скрипка, домра – 110 грн.;

Баян, акордеон, духові та ударні інструменти – 100 грн.

Пільги по батьківській платі мають:

100% звільнені від оплати

Діти учасників АТО – 3; (додаткова пільга)

Діти з багатодітних сімей – 22; (обов’язкова пільга)

Діти-сироти та діти під опікою – 4; (обов’язкова пільга)

Діти-інваліди – 2; (обов’язкова пільга).

Всього – 31 учень.

            Заклад працював за річним планом роботи. Навчально-виховний процес у закладі здійснювався за Типовими навчальними планами та програмами, диференційовано, відповідно до індивідуальних можливостей, інтересів, нахилів, здібностей учнів з урахуванням їх віку, психофізичних особливостей, стану здоров’я. У школі активно працюють учнівські творчі колективи: хор молодших класів, вокальні ансамблі «Зорепад» та «Зернятко», камерний ансамбль «Квінтолька», ансамбль скрипалів «Елегія», духовий оркестр, інструментальний ансамбль «Каданс», ансамбль гітаристів, ансамбль домристів, інструментальний ансамбль викладачів та солісти Зоя Куделя, Ірина Зайцева, Богдан Приходько, Анастасія Мунтяну, Ая та Сабрін Раєвські, Юліана Гудкова, Денис Тарануха, Єлизавета Арутінові, Олександр Биченко, Данило Качуров, Олександра Груздо, Олександра Дробітько.

          За звітній період 63 учня КЗ ТМР «Тростянецька дитяча музична школа імені П.І. Чайковського», з них 5 творчих колективи, 15 викладачів та 5 концертмейстерів взяли участь у 16 конкурсах та фестивалях різних рівнів: міжнародних, всеукраїнських, обласних та регіональних. За результатами участі здобули 37 перемог, 2 учні стали  дипломантами.

Колектив школи брав активну участь у підготовці та проведенні ІІ Всеукраїнського конкурсу класичної музики ім. П.І. Чайковського, 3 учні школи (Мунтяну Анастасія, Раєвська Ая, Куделя Зоя) стали лауреатами, отримавши призові треті місця.

В школі створені оптимальні умови для розвитку творчого потенціалу учнів, розкриття їх талантів. За звітний період відбувся 31 творчий захід: святкові концерти, концерти-лекції, виховні заходи, фольклорно-обрядові дійства, інтелектуально - розважальні ігри тощо. Колектив закладу  тісно співпрацював з загальноосвітніми та дошкільними навчальними закладами, РБК, Музейно-виставковим центром «Тростянецький», ПД та Ю. Протягом звітного періоду викладачі, учні та колективи школи взяли участь у 18 творчих заходах міста та району.

Свідоцтва про закінчення школи отримали 18 випускників.

Навчально-виховна та методична робота в закладі проводилася згідно річного плану роботи.

У звітному періоду за кошти Тростянецької міської ради було придбано цифрове піаніно Yamaha ARIUS на суму 25 352,00 грн., костюми для ансамблю скрипалів на суму 4 340,00 грн., ноутбук на суму 10 677,00 грн., енергозберігаючі лампи на суму 1 800,84 грн., фліпчарт на суму 1 845,00 грн., господарчих та канцелярських товарів на суму  16 379,34 грн. меблі в теоретичний клас на суму 6 820,00 грн. та за рахунок коштів спецфонду придбано фоторамки, гітару, пюпітри та інше на загальну суму 9 078,00 грн.

 

 

Комунальний заклад   Тростянецької міської ради

«Музейно-виставковий центр «Тростянецький»

 

Рішенням 14 сесії 7 скликання (друге пленарне засідання) № 807 від 23.10.2018 року «Про зміну назви та затвердження Статуту» «Тростянецький краєзнавчий музей» з 01.01.2019 року змінив назву на Комунальний заклад ТМР «Музейно-виставковий центр «Тростянецький». До його складу ввійшов «Тростянецький краєзнавчий музей» та КДК «Тростянецький» ставши єдиним музейно-виставковим центром та значно розширив спектр своїх послуг. Комунальний заклад ТМР «Музейно-виставковий центр «Тростянецький» за звітній період провів певний обсяг робіт згідно наступних напрямків діяльності:

< >науково-пошукова та дослідницька робота;проведення пілотного проекту «Шлюб за добу»;проведення екскурсій;участь у проведенні міських свят;організація урочистих шлюбних обрядів;реалізація сувенірної продукції;проведення концертів класичної музики. 

Місяць

2018

2019




Січень

1597,00

-



Лютий

701,00

-



Березень

1393,00

7612,00



Квітень

8399,00

11210,00



Травень

8595,00

9554,00



Червень

13150,00

24128,00



Липень

5937,00

13978,00



Серпень

11639,00

24916,00



Вересень

25743,00

18281,00

Всього:

77154,00

109679,00


 

 



Сувенірної продукції за 9 місяців 2019 року продано на суму – 109679 грн., в порівнянні за 9 місяців 2018 року більше на 32525,00 грн.

 

Порівняльна таблиця та динаміка Платних послуг по

 МВЦ «Тростянецький» за 9 місяців 2018-2019 рр., грн.

 









































































































































































































































































Назва послуги 2018 рік

Одиниця виміру, к-сть, грн.
2019 рік

Одиниця виміру, к-сть, грн.
Вхідний квиток на відвідування МВЦ - «Краєзнавчий музей»:
Дорослий 1465х10=14650,00 241х15=3615,00
Дитячий 1221х5=6105,00 155х8=1240,00
Пенсійний 180х5=900 58х8=464,00
Безоплатний 100 188
 

 



 

 

 

 
Екскурсійне відвідування з оглядом експозицій «Краєзнавчий музей»:
Дорослі 126х50=6300,00 -
Діти 104х25=2600,00 -
Пенсіонери 8х25=200,00 -
Вхідний квиток на відвідування МВЦ - «Музей шоколаду»:
Дорослий 2657х20=53140,00 1098х30=32940,00
Дитячий 1769х10=17690,00 587х15=8805,00
Пенсійний 389х10=3890,00 171х15=2565,00
Безоплатний 843х0=0 370х0=0
 

Вхідний квиток на відвідування МВЦ -«Головний будинок Л. Є. Кеніга»:
Дорослий 1506х20=30120,00 469х30=14070,00
Дитячий 1155х10=11550,00 209х15=3135,00
Пенсійний 307х10=3070,00 117х15=1755,00
Безоплатний 298х0=0 423х0=0
 

Вхідний квиток на відвідування МВЦ - «Пам’ятка архітектури «Круглий двір»
Дорослий 1129х10=11290,00 198х15=2970,00
Дитячий 1226х5=6130,00 211х8=1688,00
Пенсійний - 28х8=224,00
Безоплатний - 57х0=0
 

Вхідний квиток на комплексне відвідування «МВЦ «Тростянецький»
Дорослий - 1941х70=135870,00
Дитячий - 1718х35=60130,00
Пенсійний - 259х35=9065,00
 

Екскурсійне обслуговування у приміщенні «МВЦ «Тростянецький» для груп відвідувачів (до 25 осіб включно) - 260х100=26000
Екскурсійне обслуговування «Скіфські кургани» с. Зарічне (Боголюбове)


  • з транспортам МВЦ «Тростянецький»


- -


  • на власному транспорті відвідувачів


- -
Екскурсійне обслуговування в дендропарк «Нескучне» (група відвідувачів) в т.ч.:

      - з транспортом «МВЦ «Тростянецький»;

- на власному транспорті відвідувачів.
 

-
 

1х300=300,00
Загальна кількість відвідувачів за звітний період: 14 483 особи 8 758 осіб
Всього на суму: 167 635,00 304 836,00
                                                    Інші послуги
Вартість фото -, відеозйомки  в приміщенні та на території «МВЦ «Тростянецький» в т.ч.:


  • фотографування


284х20=5680,00

116х15=1740,00

47х10=470,00
1051х20=21020,00

-


  • фотосесія в приміщенні з можливістю користування меблів (до 5 осіб)


- 58х150=8700,00


  • відеозйомка


29х120=3480,00 -
Оренда приміщення, території «МВЦ «Тростянецький» для проведення обрядових заходів, в т.ч.:

  • для жителів ОТГ;

  • для мешканців інших міст;


 


  • додаткові послуги (оренда обладнання).


 

 

 

10х300=3000,00

9х400=3600,00

 

 

2х100=200,00
 

 

 

4х300=1200,00

3х200=600,00

2х400=800,00

 

 

 
Надання послуг з проведення культурно-масових та наукових  заходів некомерційного та неполітичного призначення в приміщенні та на території «МВЦ «Тростянецький»  в т.ч.:

  •  для проведення культурно-масових та наукових заходів некомерційного та неполітичного призначення;

  • для проведення культурно-масових та наукових заходів комерційного призначення (крім організації торгівлі);

  • для проведення заходів політичного та агітаційного характеру.


 

 

 

 

 

1х100=100,00

 

 

 

 

 

-
 

 

 

 

 

17х100=1700,00

 

 

 

 

 

1х500=500,00
Послуги з організації та проведення державної реєстрації шлюбу в рамках реалізації Пілотного проекту «Шлюб за добу» «МВЦ «Тростянецький» 40х1000=40000 70х1000=70000,00
Загальна сума доходу від надання інших послуг: 58 270,00 104 520,00
Всього за 9 місяців платних послуг надано на суму: 225 905,00 409 356,00

 

За звітний період було надано платних послуг Музейно-виставковим центром «Тростянецький» на суму 409356 тис.грн., що в порівнянні з минулим роком більше на 183451 тис. грн.

 

          За звітний період проведено поточний ремонт 2-х виставкових кімнат приміщень крила Краєзнавчого музею на суму 20 927,21 грн.

Замовлено та придбано сувенірної продукції на суму 112 538,50 грн.

Для покращення матеріально-технічної бази придбано матеріалів на суму 213342 грн., а саме:

- активна акустична система зі стійками – 54630 грн.;

- підсилювач голосу – 1350 грн.;

< >фліпчарт - 1906 грн.;палатка – 7190 грн.;пожежний щит – 1800 грн.;поливний шланг – 1125 грн.;поліграфічна продукція – 10543 грн.;господарчі товари – 6463 грн.;банери – 9869 грн.;експозиційний стенд – 2560 грн.;весільна арка та стійка – 3368 грн.Розпорядження міського голови № 3 від 11.01.2019 року були затверджені заходи «Від різдва до водохреща» на території Кам’янського старостинського округу»;Рішенням виконавчого комітету № 27 від 17.01.2019 року «Про проведення Чину великого освячення води на криничках в урочищі Нескучному» відповідно до якого було організовано та проведено Чин великого освячення води на криничках; Рішенням виконавчого комітету №28 від 17.01.2019 року були затверджені заходи  «Про відзначення в місті Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 30-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан». Згідно цього рішення було організовано покладання квітів до пам’ятного знаку воїнам афганцям за участі представників органів місцевого самоврядування та  представників громадських організацій 15 лютого 2019 р.;Розпорядженням міського голови № 9 від 21.01.2019 року були затверджені заходи  «Про відзначення Дня Соборності України в 2018 році», згідно якого було організовано покладання квітів до погруддя Т.Г.Шевченка урочистою делегацією з числа представників органів місцевого самоврядування, органів місцевої влади, представників громадських організацій  22.01.2019 р.;Рішенням виконавчого комітету № 51 від 06.02.2019 року «Про проведення концерту класичної музики за участю володаря Гран-прі І Всеукраїнського конкурсу класичної музики імені П.І. Чайковського Миколи Мирошниченко» 09 лютого 2019 року було проведено благодійний концерт в приміщенні КЗ ТМР «Музейно-виставковий центр «Тростянецький»;Рішенням виконавчого комітету № 52  від 06.02.2019 року «Про заходи з нагоди вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» було затверджено заходи, згідно яких було організовано мітинг та покладання квітів до погруддя Т.Г.Шевченка урочистою делегацією з числа представників органів місцевого самоврядування, органів місцевої влади, представників громадських організацій, підприємств та установ міста;Рішенням виконавчого комітету № 53 від 06.02.2019 року були затвердженні заходи «Про проведення Всеукраїнських змагань з зимового біатлону серед юнаків та дівчат».Рішенням виконавчого комітету № 54  від 06.02.2019 року «Про відзначення свята Дня закоханих на території Тростянецької ОТГ» в приміщенні «Цукрозаводського клубу»  разом з членами ДДР для молоді міста  були проведені святково-розважальні заходи до Дня закоханих;Рішенням виконавчого комітету № 91 від 19.02.2019 року «Про  проведення концерту класичної музики за участю лауреата Міжнародних конкурсів Олега Полянського та скрипальки Олени Пушкарської» було проведено концерт класичної музики 23 лютого 2019 року в приміщенні КЗ ТМР  «Музейно-виставковий центр «Тростянецький»;Рішенням виконавчого комітету № 104 від 06.03.2019 року було вирішено провести свято «Тростянецька масляна» та затверджено проведення традиційного народного святкування проводів зими, участь у якому взяли самодіяльні колективи міста і району та підприємства торгівлі;Рішенням виконавчого комітету № 105 від 06.03.2019 року «Про проведення урочистих заходів з нагоди 8 березня - Міжнародного жіночого дня у 2019 році» були затверджені заходи по вшануванню жінок бюджетних установ, дошкільних навчальних закладів міста, комунальних підприємств, голів вуличних комітетів, апарату міської ради, тощо;Рішенням виконавчого комітету № 106 від 06.03.2019 року були затверджені заходи з відзначення 205-ї річниці з дня народження видатного українського поета Т.Г. Шевченка. Згідно цього рішення було організовано покладання квітів до погруддя Т.Г. Шевченка урочистою делегацією з числа представників органів місцевого самоврядування, органів місцевої влади, представників громадських організацій;Рішенням виконавчого комітету № 108 від 06.03.2019 року було погоджено місце та дата проведення фестивалю «Музика під відкритим небом» ГО «Акустичний Тростянець»; Розпорядженням міського голови № 34 від 11.03.2019 року були затверджені  заходи щодо вшанування учасника АТО Бойко В.В.;Розпорядженням міського голови № 37 від 12.03.2019 року «Про відзначення Дня житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення» було організовано святковий концерт, вітання та нагородження грамотами і подяками кращих працівників житлово – комунального господарства і побутового обслуговування населення;Рішенням виконавчого комітету № 138  від 20.03.2019 року «Про проведення концерту класичної музики за участю камерного ансамблю «Pracht-Ensemble» 22 березня 2019 року було вирішено провести концерт класичної музики;Рішенням виконавчого комітету №139  від 20.03.2019 року  було вирішено провести відкритий міський турнір з дзюдо пам’яті Пісклова С.Д. серед юнаків і дівчат та затверджена програма проведення турніру;Рішенням виконавчого комітету № 140  від 20.03.2019 року «Про творчий звіт Тростянецької міської ОТГ «Дні сіл та міста в районі» в рамках ХХХІІ районного фестивалю самодіяльного мистецтва «Весняний заспів Тростянеччини», було затверджено план заходів щодо проведення творчого звіту міської громади 23 березня 2019 року в приміщенні Районного будинку культури за участі самодіяльних колективів міста та організація презентації виставки декоративно – ужиткового мистецтва;Рішенням виконавчого комітету № 141 від 20.03.2019 року було вирішено провести Кубок міського голови з КВК серед учнів міських шкіл;Рішенням виконавчого комітету №142 від 20.03.2019 року було погоджено проведення концерту у форматі флеш – мобу духовому оркестру військової частини 2276 Національної гвардії України, на території парку

ім. П.І. Чайковського 21.03.2019 року;Розпорядженням міського голови №40 від 20.03.02019 року «Про нагородження грамотами виконавчого комітету» були відзначені військовослужбовці військової частини 2276 з нагоди 5-ї річниці створення Національної гвардії України.Розпорядженням міського голови №50 від 12.04.2019 року «Про нагородження грамотами виконавчого комітету» були нагороджені учні та викладачі «Тростянецької дитячої музичної школи імені П.І. Чайковського» з нагоди творчого звіту за 2018-2019 навчальні роки.Рішенням виконавчого комітету № 180 від 25.04.2019 року проведено урочисто-траурний мітинг із покладанням квітів з нагоди 33-ї річниці  Чорнобильської катастрофи.Рішенням виконавчого комітету №181 від 25.04.2019 року були затверджені заходи та  порядок проведення ходи та урочисто-траурного мітингу з  нагоди Дня памяті та примирення, 74-ї річниі Перемоги над нацизмом у Європі та 74-ї річниці завершення Другої світової війни на території Тростянецької ОТГ.Рішенням виконавчого комітету № 182 від 25.04.2019 року був затверджений попередній кошторис на організацію і проведення заходів у м. Тростянець, присвячених Дню пам’яті та примирення і 74-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.Розпорядженням міського голови №56 від 26.04.2019 року в              м. Тростянець були відзначені Пасхальні свята.  Розпорядженням міського голови № 61 від 06.05.2019 року проведено в місті Тростянець культурно-спортивний захід у форматі велозаїзду.Рішенням виконавчого комітету №228 від 10.05.2019 року для членів Дитячої дорадчої ради при було  проведено захід у форматі «Квартирника».Рішенням виконавчого комітету № 229 та №231 від 10.05.2019 року було затверджено «Положення про фестиваль класичної музики «Чайковський-Fest» та встановлено вартість квитка на відвідування фестивалю.Рішенням виконавчого комітету №230 від 10.05.2019 року затверджено попередній кошторис на організацію та проведення фестиваль класичної музики «Чайковський –Fest».Розпорядженням міського голови №64 від 14.05.2019 року «Про нагородження грамотами виконавчого комітету Тростянецької міської ради» відзначено працівників Гетьманського національного парку з нагоди 10-ї річниці з дня створення.Розпорядженням міського голови №67 від 16.05.2019 року було вшановано День пам’яті жертв політичних репресій в Україні.Рішенням виконавчого комітету №274  від 29.05.2019 року було визначено проведення святкування  Дня захисту дітей в місті Тростянець в 2019 році.Розпорядженням міського голови №77 від 06.06.2019 року було облаштовано фан –зону на території фортеці Круглий двір.Розпорядженням міського голови №78 від 10.06.2019 року були проведені урочистості  з нагоди відзначення Дня медичного працівника на території Тростянецької ОТГ.Рішенням виконавчого комітету №293 від 30.05.2019 року визначено дату та місце проведення фестивалю історичної реконструкції  «Стара фортеця. Подорож крізь століття» у 2019 році.Розпорядженням міського голови № 96 від 19.06.2019 року визначено план заходів щодо проведення фестивалю історичної реконструкції  «Стара фортеця. Подорож крізь століття» у 2019 році.Рішенням виконавчого комітету № 324 від 26.06.2019 року затверджено кошторис витрат на проведення фестивалю історичної реконструкції  «Стара фортеця. Подорож крізь століття» у 2019 році.Рішенням виконавчого комітету № 321 від 26.06.2019 року визначеноРішенням виконавчого комітету №322 від 26.06.2019 року визначено Рішенням виконавчого комітету №323 від 26.06.2019 року були проведені  велосипедні змагання «Нескучний ВелоFEST» в Тростянецькій міській ОТГ у 2019 році.Розпорядженням міського голови №88 від 03.07.2019 року  «Про нагородження грамотами виконавчого комітету Тростянецької міської ради» відзначені працівники Тростянецького відділення поліції Охтирського відділу поліції ГУНП в Сумській області з нагоди 3-ї річниці Дня Національної поліції у 2019 році.Рішенням виконавчого комітету №347 від 10.07.2019 року  були затверджені заходи щодо  проведення «Дня села Кам’янецьке»  на території Тростянецької міської ОТГ.Розпорядженням міського голови №94 від 12.07.2019 року були затверджені заходи щодо проведення «Всеукраїнських змагань  з літнього біатлону  серед юнаків та дівчат» у 2019 році.Рішенням виконавчого комітету №390 від 08.08.2019 року було затверджено кошторис на організацію та проведення музичного фестивалю «Схід –рок» 09-11 серпня 2019 року.Рішенням виконавчого комітету №394 від 08.08.2019 року було визначено порядок відзначення 76-ї річниці визволення міста Тростянець від німецько-фашистських загарбників у 2019 році.Рішенням виконавчого комітету № 395 від 08.08.2019 року було  проведено  конференцію на тему «Битва на Ворсклі 1399 року від минулого до сьогодення»  у 2019 році.Рішенням виконавчого комітету  № 396 від 08.08.2019 року було визначено план заходів щодо проведення Всеукраїнських змагань з літнього біатлону  серед юнаків та дівчат у 2019 році.Рішенням виконавчого комітету №424 від 21.08.2019 року були затверджені заходи щодо відзначення Дня Державного Прапора України та 28-ї річниці Незалежності України Тростянецькій міській ОТГ у 2019 році.Рішенням виконавчого комітету №431 від 21.08.2019 року було визначено про занесення кращих людей Тростянецької міської ОТГ на дошку Пошани у 2019 році.Рішенням виконавчого комітету  № 398 від 08.08.2019 року  були затверджені заходи щодо  проведення Дня села Кам’янка на території Тростянецької міської ОТГ у 2019 році.Рішенням виконавчого комітету №426 від 21.08.2019 року було  затверджено кошторис на організацію та проведення святкових заходів  з нагоди відзначення 359-ї річниці заснування міста Тростянець у 2019 році.Рішенням виконавчого комітету №453 від 22.08.2019 року були затверджені заходи щодо відзначення Дня села Лучка та Зарічне на території Тростянецької ОТГ у 2019 році.Розпорядженням міського голови №108 від 28.08.2019 року було визначено план заходів щодо відзначення Дня  пам’яті захисників України у 2019 році.Розпорядженням міського голови №106 від 22.08.2019 року було   вирішено нагородити грамотами виконавчого комітету Тростянецької міської ради військовослужбовців  військової частини 2276 Національної гвардії України з нагоди 28-ї річниці Дня Незалежності України у 2019 році.Розпорядженням міського голови №116  від 11.09.2019 року  було  вирішено нагородити грамотами виконавчого комітету Тростянецької міської ради працівників лісового господарства з нагоди відзначення Дня працівника лісу у 2019 році.Рішенням виконавчого комітету № 470 від 24.09.2019 року розпочався живописний пленер «Мальовнича Тростянеччина -2019» у місті Тростянець.Рішенням виконавчого комітету  № 471 від 24.09.2019 року були затверджені заходи щодо відзначення Дня мікрорайону Смородине на території Тростянецької ОТГ у 2019 році.
РОЗВИТОК ТУРИЗМУ

Підпис: РОЗВИТОК ТУРИЗМУОдним із основних пріоритетів економічного розвитку міста Тростянець є розвиток відпочинкового туризму.

Особливу роль в цьому напрямку відіграють фестивальні заходи. В 2019 році Тростянецька міська рада проводить низку фестивалів, метою яких є привернути увагу до Тростянеччини, як до туристичного центру, відродження культурних традицій, привернення уваги до історії країни, виховання патріотизму у підростаючого покоління, що сприятиме  загальному культурному розвитку та побудові громадського суспільства.

Так, 24-26 травня 2019 року, у місті Тростянець пройшов Міжнародний фестиваль класичної музики «Чайковський Fest» в рамках якого відбувся ІІ Всеукраїнський фестиваль - конкурс ім. П. І. Чайковського для молодих виконавців. Цього року в конкурсі взяли участь більше 60 конкурсантів з Києва, Харкова, Чернігова, Запоріжжя, Одеси, Черкас, Кропивницького, Миколаїва, Сум та Сумської, Вінницької і Полтавської областей. Участь  у фестивалі «Чайковський Fest» взяли колектив  Jazz-fusion band “Aramis”   м. Суми та  Big Band «Сара Банда» Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського.  та вперше під відкритим небом у виконанні Оркестру  та балету Харківського національного театру опери і балету України  ім. М. Лисенка глядачі стали свідками неймовірного дійства балету «Лускунчик».

В 2019 році фестиваль  класичної музики «Чайковський Fest» відвідало 669 осіб, що в 1,5 рази менше ніж у 2018 році. Сувенірної продукції в дні Фестивалю продано на суму 3 125,00 грн., що на 2 311,00 грн. менше в порівнянні з минулим роком, це пов’язано з тим, що у 2019 році фестиваль проходив два дні, а  також з несприятливими погодними умовами.

В червні місяці відбувся Міжнародний фестиваль історичної реконструкції «Стара фортеця. Подорож крізь століття». Цьогорічний фестиваль був наймасовішим, як по кількості клубів-учасників, так і по кількості лицарів у залізних обладунках (понад 450). У лицарських боях взяли участь бійці з України, Молдови, Франції, Ізраїлю. Цей захід не має аналогів у всій північно-східній Україні. Програма фестивалю передбачала захоплюючі середньовічні бої, ярмарок ремісників, концертну програму, майстер-класи та стародавню кухню. Також цього року  було продовжено започатковані в минулому році нові номінації “Сучасний Мечовий Бій” та «Рапіра Ренесансу», які користувалися неабияким інтересом.

Фестиваль історичної реконструкції відвідало 2 374 особи, що в порівнянні з минулим роком менше на 400 чол. Сувенірної продукції в дні Фестивалю продано на суму 7 525,00 грн., що в порівнянні з минулим роком менше на 1 769,00 грн.

13-14 липня 2019 року були проведені велосипедні змагання «Нескучний ВелоFEST». Цього року в фестивалі брали участь, як ветерани-професіонали, у  змаганнях кубку України серед ветеранів  з маунтинбайку, так і аматори та родини, які сповідують ідеологію, що велосипед – це не просто засіб пересування, а стиль здорового та успішного життя. Також для самих маленьких любителів спорту були вперше проведені змагання на велобегах. В змагання взяли участь більше ста учасників з Сум, Полтави, Харкова, Києва та Рівного.

Яскравим завершенням фестивального літа Тростянця став міжнародний фестиваль «Схід Рок», який проходив три дні 09-11 серпня на «великій сцені» - в стінах унікальної архітектурної пам’ятки «Круглий двір», та на «малій сцені» - в наметовому містечку в дендропарку Нескучне. Більше двадцяти виконавців, а це – відомі вітчизняні гурти та наші закордонні гості  відпрацювали на повну потужність, даруючи якісну «живу» рок-музику багаточисельним її прихильникам, котрі прибули на «Схід Рок» з різних міст і містечок України.

          Серед хедлайнерів фестивалю гурти – «5’nizza», «Без обмежень», «Тартак»,  «Louna» та багато інших.

Як навколо, так і в середині Круглого двору функціонували торгові точки, що давали можливість гостям придбати ексклюзивну сувенірну продукцію, не відриваючись від фестивальних заходів. Мала сцена знаходилася в наметовому містечку. Щороку тут виступають молоді виконавці, які проходять на фестиваль шляхом відбору. Наметове містечко, як і Мала сцена, функціонує безкоштовно і  знаходиться в Дендропарку «Нескучне». Цього року за підтримки Управління молоді та спорту на малій сцені фестивалю «Схід-рок» пройшло святкування міжнародного дня молоді  в рамках якого було проведено низку заходів: таких як  заняття з йоги,  свято фарб холі та багато інших цікавих заходів.

7 вересня 2019 року Тростянець відсвяткував 359-ту річницю заснування міста Тростянець із дитячою розважальною програмою та святковим тортом, спортивною та музичною програмою, урочистою ходою та святковою концертною програмою. Під час вечірньої частини відбулась презентація логотипу та бренду Тростянецької громади, конкурс краси «Міс Тростянець-2019». Яскравим завершенням свята став виступ відомого Українського дуету «TamerlanAlena», гурту «Ретро» та святковий феєрверк.

Значна увага приділяється збереженню, відновленню та популяризації пам’яток історії та архітектури, шляхом проведення поточних ремонтних робіт, проведення на базі пам’яток культурно – мистецьких заходів, урочистих шлюбних обрядів, обслуговування екскурсійних груп. В  приміщенні «Музейно-виставкового центру «Тростянецький» вже облаштовано дві кімнати – експозиції присвячені видатним особистостям, які внесли значний вклад в історію та розвиток нашого міста – це кімната всесвітньовідомого композитора П.І. Чайковського, який написав свій перший симфонічний твір саме перебуваючи в місті та кімната відомого мецената та цукрозаводчика Л.Є. Кеніга завдяки якому місто почало свій промисловий розвиток. Наразі будуть продовжені ремонтно-реставраційні роботи в фортеці Круглий двір та садибі Л.Є. Кеніга.

З метою сприяння розвитку відпочинкового туризму в місті ініціюється формування туристичного простору високої привабливості шляхом розроблення та впровадження конкурентоспроможного туристичного продукту на основі наявних туристичних та рекреаційних ресурсів, визначаються земельні ділянки для створення відповідної туристичної інфраструктури, у тому числі для будівництва готелів, мотелів, парків розваг з залученням інвестиційних проектів. Одним із таких заходів стала розробка проекту розвитку парку ім. П.І. Чайковського. В основу концепції розвитку парку покладено не лише поліпшення його благоустрою, а й створення додаткових атракцій, місць для відпочинку та занять спортом, цікавих в архітектурному плані куточків.

Зі створенням у 2017 році Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади до складу міста приєдналися чотири села. На території одного із сіл (Зарічне) знаходиться унікальна пам’ятка історії та археології часів скіфів, роменської культури, літописних сіверян Київської Русі. Знаючи ці факти міською радою було розпочато низку заходів щодо відновлення історичної значимості цих пам’яток, а саме: була розроблена предпроектна пропозиція по відновленню цієї території та затверджено концепцію її розвитку на засіданні Містобудівної ради в Сумській області. Також  в травні місяці  Інститутом археології НАН  України були проведені археологічно – пошукові роботи на території  Зарічанського археологічного комплексу в с. Зарічне. Під час розкопок було виявлено денце кружального горщика з родовим клеймом часів князя Вітовта, що підтвердило легенди про  перебування тут великого війська напередодні наймасштабнішої битви на Ворсклі 1399 року.  Тож задля розвитку даної території  та розкриття її історії 12 серпня в приміщенні КЗ «Музейно-виставковий центр «Тростянецький» було проведено наукову конференцію на тему «Битва на Ворсклі  1399 року від минулого до сьогодення» за участі істориків, краєзнавців, співробітників музеїв та  інституту археології.

Продовжується робота по облаштуванню в с. Зарічне музею скіфської культури. Була приведена в належний санітарний стан територія навколо пам’яток, облаштовані спеціальні скляні укриття для демонстрації місць археологічних розкопок та доріжки для туристів. Виготовлено предпроектну пропозицію по реконструкції існуючої будівлі колишнього клубу та навколишньої території під музейно-культурний комплекс.

Розпочато роботу з Гетьманським національним природним парком щодо створення інформаційної бази краєзнавчого, природничого, інфраструктурного, географічного та рекреаційного змісту з метою складання туристично привабливих маршрутів

          Маючи на території села найчистішу річку України - Ворсклу було започатковано новий вид туристичних послуг – це сплави на байдарках, який за короткий час, і це лише за місяць, набув неабиякої популярності. Тож  впровадження комплексу всіх цих заходів дозволить з часом розвинути територію села, привабити туди туристів та дасть жителям сільської місцевості створити додаткові робочі місця яких наразі бракує.

 

 

 







ОСВІТА


Підпис: ОСВІТАМережа закладів освіти Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади складається із:6 закладів дошкільної освіти: два заклади – «Казка» та «Ромашка» зі статусом ясла – садок, чотири заклади – «Калинка», «Білочка», «Веселка», «Дубравушка» - дитячий садок;

4 заклади загальної середньої освіти: заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 Тростянецької міської ради; заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3 Тростянецької міської ради з філією (Тростянецька філія №4 І-ІІ ступенів закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3 Тростянецької міської ради); заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5 Тростянецької міської ради з двома філіями (Тростянецька філія №1 І-ІІ ступенів закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5 Тростянецької міської ради та Смородинська філія І-ІІ ступенів закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5 Тростянецької міської ради); Кам’янський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Тростянецької міської ради;

2 заклади позашкільної освіти: Палац дітей та юнацтва та дитячо -  юнацька спортивна школа.

          З метою забезпечення рівного доступу до якісної освіти продовжують діяти два освітні округи (Рішення 10 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради №417 від 20.04.2018 року «Про створення освітніх округів») а саме: освітній округ №1 на базі Тростянецької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5 Тростянецької міської ради та освітній округ №2 на базі Тростянецької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3 Тростянецької міської ради.

З метою забезпечення Державного стандарту освіти в Тростянецькій об’єднаній територіальній громаді у ІІ кварталі 2019 року продовжують надавати якісні освітні послуги два опорні заклади освіти: заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3 Тростянецької міської ради з філією (Тростянецька філія №4 І-ІІ ступенів закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3 Тростянецької міської ради); заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5 Тростянецької міської ради з двома філіями (Тростянецька філія №1 І-ІІ ступенів закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5 Тростянецької міської ради та Смородинська філія І-ІІ ступенів закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5 Тростянецької міської ради).

Усі дошкільні навчальні заклади змінили назви на заклади дошкільної освіти  відповідно до Закону України «Про освіту».

 

 

Дошкільна освіта

 

За звітний період різними формами дошкільної освіти охоплено 966 дітей, із них 780 вихованців відвідувало заклади дошкільної освіти, 186 дітей охоплені соціально - педагогічним патронатом та консультаційними групами «Разом з мамою». Відсоток охоплення дошкільною освітою складає 99,2%, що в порівнянні з минулим роком на 1,2% більше. Діти старшого дошкільного віку охоплені на 100%. Середній показник відвідування дітей за звітний період склав 78%. В порівнянні з минулим роком цей показник зріс на 2 %.

В травні 2019 року завершили навчання в дошкільних закладах Тростянецької ОТГ 260 вихованців.

Вартість харчування в середніх і старших дошкільних групах усіх закладів дошкільної освіти становила 24.00 грн., у молодших 22.00 грн. за 1 день; батьківська плата становить 60% від вартості харчування.

 За звітний період пільгами користувалися 149 дітей (діти із багатодітних сімей 50% – 52 особи; діти-інваліди – 3 особи, із малозабезпечених сімей – 53 особи, діти-сироти – 12 осіб, АТО – 29 осіб).

Виконання норм харчування по закладам дошкільної освіти Тростянецької ОТГ  становить 94%.

 

Початкова освіта

 

Початковою освітою у 2019 році охоплено 959 дітей.

Рішенням виконавчого комітету Тростянецької міської ради протягом ІІ семестру 2018 - 2019 н.р. було  звільнено від сплати за харчування дітей 1-4 класів та всіх дітей пільгових категорій згідно з чинним законодавством.

У І півріччі 2019 року працювало 13 перших класів, у них навчалось 276 учнів. Діяло 15 груп подовженого дня (393 учнів).

На виконання програми Нова Українська школа вчителі перших класів користувалися в своїй роботі робочими місцями для вчителя, креативно та творчо використовували освітній простір, раціонально розмістили дидактичний матеріал, комплекти одномісних (столів та стільців) групувалися відповідно до проведених занять, змінювалася постановка парт. Установлені мультимедійні комплекси використовувалися на кожному уроці. Закуплені набори дидактичного матеріалу застосовувалися кожного дня. Пробкові та маркерні дошки слугували дітям, як помічники.

Забезпечено підвищення кваліфікації вчителів для роботи в перших класах на новий 2019 - 2020 н.р.

1 вересня 2019 року відкрито 12 перших класів (246 учнів).

З державного бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» у півріччі 2019 року виділено кошти для закупівлі дидактичних матеріалів, сучасних меблів, музичних інструментів та мультимедійного обладнання використано           434 248 грн. З місцевого бюджету 635 890 грн. (меблі 251 906 грн., дидактика 4020, мультимедія 379 964 грн.).

 

Загальна середня освіта

 

Протягом І півріччя 2019 року продовжувалася робота з обдарованими учнями. Підбито підсумки участі школярів у всеукраїнських та міжнародних конкурсах, іграх:

Міжнародний математичний конкурс «Кенгуру»: І етап – 132 учасники, сертифікат «Відмінний результат» отримали 33 учні, сертифікат «Добрий результат» – 79 учнів; ІІ етап – 142 учасники, сертифікат «Відмінний результат» – 23 учні, сертифікат «Добрий результат» – 68 учнів.

ІV Міжнародна гра зі світової літератури «Sunflower»: 72 учасники, сертифікат І ступеня – 6, сертифікат ІІ ступеня – 11, сертифікат ІІІ ступеня – 19.

Х Міжнародна природознавча гра «Геліантус» – 2019: 78 учасників, диплом І ступеня – 3, диплом ІІ ступеня – 11, диплом ІІІ ступеня – 8, диплом переможця у початкових класах – 17.

Міжнародний конкурс з інформатики та комп’ютерної вправності «Бобер»: 38 учасників, сертифікат «Відмінний результат» – 10, сертифікат «Добрий результат» – 12.

Всеукраїнський фізичний конкурс «Левеня – 2018»: 50 учасників, сертифікат «Відмінний результат» – 10, сертифікат «Добрий результат» – 25.

Всеукраїнський учнівський конкурс з англійської мови «Гринвіч»: 76 учасників, Золотий сертифікат – 3, Срібний сертифікат – 5, Бронзовий сертифікат – 4.

У Х Всеукраїнській українознавчій грі «Соняшник» взяли участь 187 учнів закладів загальної середньої освіти. Диплом переможця в початковій школі здобули 67 учнів. На регіональному рівні: диплом І ступеня – 9, диплом ІІ ступеня – 5, диплом ІІІ ступеня – 4; на всеукраїнському рівні: диплом ІІІ ступеня – 4.

Ложечник Ростислав, учень 6 класу Тростянецької Філії І-ІІ ступенів

№ 1 ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 5 – переможець (диплом ІІІ ступеня) ХХІІ обласного літературного конкурсу «Проба пера».

          Хоменко Сніжана, учениця 7 класу ЗЗСО І-ІІІ ступенів №3 – переможець (диплом ІІІ ступеня) фінального етапу ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

У межах обласного соціально-освітнього проекту «Голос крові: ми – Українці» Кравченко Юлія, учениця 7 класу Смородинської Філії І-ІІ ступенів ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5, посіла І місце (старша вікова група) в конкурсі на кращий твір «Червона лінія порятунку».

          У травні 2019 року методичним кабінетом відділу освіти Тростянецької міської ради організовано та проведено загальноміську краєзнавчу вікторину «Леопольд Кеніг: людина, яка створила себе сама». Участь у ній узяли 227 учнів 2 – 11-х класів усіх закладів загальної середньої освіти Тростянецької міської ОТГ.

Переможцями вікторини стали 12 школярів: Могилка Радислав, учень 2-А класу ЗЗСОІ-ІІІ ступенів №2; Голіков Ростислав, учень 3-А класу ЗЗСОІ-ІІІ ступенів №2; Зубов Іван, учень 4-А класу ЗЗСОІ-ІІІ ступенів №2; Тарануха Денис, учень 5-А класу ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5; Колцун Артем, учень 6-Б класу ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2; Кравченко Юлія, учениця 7 класу Смородинської Філії І-ІІ ступенів ЗЗСОІ-ІІІ ступенів №5; Сосєдко Дмитро, учень   8-Б класу ЗЗСОІ-ІІІ ступенів №5.; Бондаренко Аліна, учениця 9-А класу ЗЗСОІ-ІІІ ступенів №3; Фальченко Софія, учениця 10-А класу ЗЗСОІ-ІІІ ступенів №3; Синявіна Марина, учениця 11-Б класу ЗЗСОІ-ІІІ ступенів №2; Лапіна Інна, учениця 11-Б класу ЗЗСОІ-ІІІ ступенів №5; Давидова Катерина, учениця 11-Б класу ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5. Усі переможці нагороджені грамотами міського голови.

          11 кращим учням закладів загальної середньої освіти Тростянецької міської ОТГ за результатами 2018/2019 навчального року встановлено грошову винагороду Тростянецької міської ради (на загальну суму 22 500 грн.):

Остапець Валерія, учениця 9 класу Тростянецької Філії №1 І-ІІ ступенів ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5; Ложечник Ростислав, учень 6 класу Тростянецької Філії №1 І-ІІ ступенів ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5; Башлай Вероніка, учениця 11 класу    ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2; Кириченко Альона, учениця 10 класу ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2; Мунтяну Анастасія, учениця 9 класу ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2; Яковлева Валерія, учениця 10 класу ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2; Хоменко Сніжана, учениця 7 класу ЗЗСО І-ІІІ ступенів №3; Борисенко Катерина, учениця 8 класу ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5; Горобець Владислав, учень 7 класу ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5; Бєловол Олексій, учень 9 класу Смородинської Філії І-ІІ ступенів ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5; Захарченко Володимир, учень 9 класу Кам’янського ЗЗСОІ-ІІІ ступенів.

          За результатами зовнішнього незалежного оцінювання 12 випускників 11-х класів нагороджено медалями.

          Золоті медалі «За високі досягнення у навчанні» отримали 4 учні: Башлай Вероніка (ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2); Дмитриченко Катерина (ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5); Подойнік Юлія (ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5); Сергієнко Дмитро (ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5).

          Срібні медалі «За досягнення у навчанні» отримали 8 учнів: Асінов Євген (ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2); Мацовкін Артем (ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2); Підбуцький Микита (ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2); Пономаренко Гліб (ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2); Скребець Євгенія (ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2); Соловйова Каріна (ЗЗСО І-ІІІ ступенів №3); Зленко Марія (ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5); Лапіна Інна (ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5).

Нововведення в закладах освіти: придбано програму «Моя школа» впровадження системи - електронний щоденник.

 

Дотримання освітнього законодавства

 

Відповідно до соціального паспорту у закладах загальної середньої освіти навчається 66 дітей з особливими освітніми потребами: з них 43 – це діти з нозологіями, що безперешкодно відвідують заклади освіти, 21 дитина з особливими освітніми потребами охоплена індивідуальною формою навчання (5 дітей за станом здоров’я навчаються вдома), 2 дитини навчається в інклюзивному класі.

Працюють 4 класи з інклюзивною формою навчання: у Тростянецькій філії № 1 І-ІІ ступенів (7 клас), у Тростянецькій філії №4 І-ІІ ступенів (4 клас), ЗЗСО №5 та №3, які забезпечені 4 асистентами вчителя.

Відповідно до пунктів 4,5 «Порядку надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку», дві дитини отримали одноразову допомогу на загальну суму 3 620 гривень.

Станом на 01.09.2019 року комплексне психолого-педагогічне оцінювання розвитку дитини в Інклюзивно - ресурсному центрі пройшли 124 дитини. 

У березні фахівці центру отримали від Міністерства освіти і науки України комплект сучасних методик для проведення комплексної оцінки розвитку дітей з особливими освітніми потребами на суму 140 тис. грн.

У приміщенні майбутнього центру, площею 300 м2, завершено ремонтні роботи, на які виділено 800 тис. грн. з місцевого бюджету, а також виділено 200 тис. грн. для придбання меблів та обладнання.

Організованим підвезенням до місця навчання охоплено 100% дітей, а саме: до Тростянецької філії №1 І-ІІ ступенів закладу загальної середньої освіти №5 підвозиться 17 учнів із с. Зарічне та с. Мащанка; до закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5 підвозиться 14 учнів із                с. Криничне та с. Лісне; до Кам’янського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів підвозиться 13 учнів із с. Кам’янецьке.

 

Виховна робота

 

Протягом 9 місяців 2019 року активізовано екскурсійну, туристсько-краєзнавчу діяльність (90 % дітей здійснили екскурсії рідним краєм, до музеїв міст Суми, Охтирка, Харків, Полтава та ін.). Розвиток музейної справи та волонтерського руху, відзначення пам’ятних дат, проведення краєзнавчих конференцій посідають чільне місце серед напрямків роботи закладів освіти.

 

Оздоровлення

 

Для проведення оздоровчої кампанії в Тростянецькій ОТГ з місцевого бюджету виділено кошти в сумі 438,5 тис. грн. на харчування (370,5), миючі дезінфікуючі засоби, господарчі товари (26,9), придбання путівок на оздоровлення у позаміських таборах та обласного бюджету 129,8 тис. грн.

Табори у закладах загальної середньої освіти Тростянецької міської ради та КЗПО ТМР «Палац дітей та юнацтва» працювали з 3 червня по 21 червня 2019 року протягом 14 днів за п’ятиденним режимом. Мережа літніх оздоровчих таборів складалася з 7 пришкільних таборів (654 дитини), 1 табору праці і відпочинку (22 дитини), 1 профільного табору КЗПО ТМР «ПД та Ю» (125 дітей). За результатами Всеукраїнського конкурсу                       «Go Camp-2019»  на кращий проект літніх мовних таборів статус отримали 2 табори (99 дітей) діяли у Тростянецькій ОТГ на базі закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5 Тростянецької міської ради, закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3 Тростянецької міської ради.

Розроблено та затверджено примірне меню на оздоровчий період – вартість харчування становила 28.00 грн. (відповідно до рішення виконавчого комітету Тростянецької міської ради від 29.05.2019 року №273: міський бюджет - 11.20 грн. батьківська плата -  16.80 грн.). 

100% з місцевого бюджету харчувались діти з малозабезпечених сімей, діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування, діти батьки яких є учасниками АТО (за наявності посвідчення).  

До ДП України Міжнародний дитячий центр «Артек» направлено 1 дитину з числа талановитих та обдарованих із частковою платою в розмірі 20%.

На І тематичну зміну до позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Орлятко» направлено 18 дітей (з них із частковою платою в розмірі 50% вартості надано 8 путівок талановитим та обдарованим дітям, 1 дитині з числа пільгової категорії; безкоштовні путівки надано 6 дітям під опікою, 3 дітям батьки яких є учасниками АТО).

Таким чином, оздоровчо-відпочинковими  послугами забезпечено 919 дітей закладів освіти Тростянецької міської ради, що становить 42 % від загальної кількості дітей.

 

Матеріально-технічне забезпечення

 

З метою покращення матеріально - технічної бази закладів освіти (школи) за залишки освітньої субвенції (3,2 млн грн.) 2018 року використано на придбання:

НУШ - 635 890;

78 ноутбуків – 749 028;

12 мультимедійні комплекси - 549 543,5;

13 мікроскопів - 38 500;

12 магнітно- маркерних дошок - 26 156;

3 БФУ - 17 290;

фліпчарти - 6 400;

музичне обладнання та акустичні системи - 45 589;

жалюзі та килими - 23 211;

меблі для комп’ютерного класу  ЗЗСО №3 - 88 950;

меблі для учительської та кабінетів ЗЗСО №2 - 66 394;

меблі в кабінети - 47 368;

3Дпринтер - 63 620;

обладнання для їдалень, трудових кабінетів, різне - 80 894;

пуфи та дивани для сидіння - 47 740;

ліса будівельні – 10 000;

спорт.обладнання - 30 000;

капітальниц ремонт санвузлів - 411 000.

З метою економного використання електричної енергії закуплено та встановлено 28 сучасних та енергоефективних конфорки у закладах загальної середньої освіти на суму 145,6 тис. грн., встановлено 511 економних світильників на суму 147,8 тис. грн. в усіх класних кімнатах закладів освіти Тростянецької ОТГ. За попередніми розрахунками економія після впровадження даних заходів становитиме 190 тис. грн. в рік.

Додатково на розвиток матеріально-технічної бази використано          250 тис. грн. з державного бюджету на кабінети природничо - математичного циклу, 220 тис. грн. на комп’ютерне обладнання філії №4 та з місцевого бюджету для комп’ютерного класу: 65 тис. грн.

На розвиток інклюзивних класів - 9,4 тис. грн.

На проведення інтернету з державного бюджету 350 тис. грн., місцевий 35 тис. грн.

За 9 місяців 2019 року для закладів загальної середньої освіти  відповідно до кошторисних призначень придбано за кошти міського бюджету миючі та дезінфікуючі засоби, медикаменти на загальну суму                      105,14 тис. грн., канцтовари 39,5 тис. грн., а також крейду, фарбу, шпалери, лінолеум, цемент, санітарне обладнання на суму 177,3 тис. грн.

Проведено поточний ремонт їдальні в закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3, (48,53 тис. грн.) поточний ремонт водопостачання (6,6 тис. грн.), ремонт комп’ютерного класу в закладі №3                            (106,1 тис. грн.), поточний ремонт харчоблоку Смородинської філії              (57,0 тис. грн.), поточні та капітальні ремонти класів НУШ 781,23 тис. грн., утеплення стін Смородинської філії 179,99 тис. грн., ремонт фасаду ЗЗСО №5 248,78 тис. грн. 

На послуги та ремонтні роботи використано 3 597,3 тис. грн. на придбання матеріалів використано 3 200,0 тис. грн.  

 

 







                       КНП «ТРОСТЯНЕЦЬКА МІСЬКА ЛІКАРНЯ» ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ


Підпис:                         КНП «ТРОСТЯНЕЦЬКА МІСЬКА ЛІКАРНЯ» ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 

Закінчена реорганізація закладу шляхом перетворення КЗ «Тростянецька ЦРЛ» в комунальне некомерційне підприємство «Тростянецька міська лікарня» Тростянецької міської ради. Відповідно до наказу МОЗ України №430 від 21.02.2019 р. «Про ліцензування медичної практики» КНП «Тростянецька міська лікарня» Тростянецька міська лікарня отримала ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики. З початку 2019 року лікувально-профілактичним закладом на вторинному рівні є КНП «Тростянецька міська лікарня» Тростянецької міської ради з поліклінікою на 470 відвідувань в зміну та стаціонаром на 170 ліжок. Медичне обслуговування населення району забезпечують 57 лікарів та 161 середніх медпрацівників.

За січень - вересень 2019 року профінансовані видатки на галузь в сумі 26 717,0 тис. грн. Показник витрат бюджетних коштів на охорону здоров’я з розрахунку на 1-го мешканця складає 783,74 грн. Загалом фінансування поточного року складає 99,9% до затверджених видатків на звітний період.

Поряд з цим, продовжується робота по залученню позабюджетних коштів. За 9 місяців поточного року отримано 15 077,4 тис. грн. проти              3 782,9 тис. грн. за аналогічний період 2018 року. При цьому від страхових компаній отримано кошти в сумі 360,9 тис. грн. Забезпеченість лікарями по району складає 23,76 на 10 тис. населення. Ситуація в цьому питанні погіршилася (25,15).

 



































































































Охорона здоров’я 2016 р. 2017 р. 2018 р. 9 міс 2019 р.
Забезпеченість лікарями на 10 тис. населення осіб 26,63 27,46 25,15 23,76
Забезпеченість середніми медпрацівниками на 10 тис. населення осіб 77,05 76,95 68,80 64,2
Кількість лікарняних ліжок одиниць 170 170 170 170
Народжуваність на 1000 нас. осіб 6,79 6,49 4,88 4,16
Загальна смертність на 1000 населення осіб 19,88 17,45 17,86 13,37
Малюкова смертність на 1000 народжених живими дітей 11,60 20,49 5,53 6,89
Смертність від туберкульозу на 100000 населення осіб 11,33 11,44 2,89 8,8
Захворюваність на туберкульоз на 100000 населення осіб 87,81 48,63 40,47 41,07
Первинний вихід на інвалідність серед дорослого населення 10000 дорослого населення осіб 30,82 32,09 36,91 23,77
Витрати бюджетних коштів з розрахунку на 1 мешканця гривень 953,3 1261,7 1259,52 783,74
Залучено позабюджетних коштів з розрахунку на 1 мешканця гривень 96,02 143,4 197,2 508,55



 

З метою надання стаціонарної медичної допомоги на рівні західних стандартів за звітний період 2019 року було виконано капітальний ремонт рентген-діагностичного відділення на загальну суму близько 310,8 тис. грн. (капітальний ремонт системи опалення, холодного та гарячого водопостачання, системи каналізації, ремонт приміщення) та акушерсько-гінекологічне відділення на загальну суму близько 3 600,0 тис. грн. (капітальний ремонт системи опалення, холодного та гарячого водопостачання, системи каналізації, ремонт приміщення та інше).

З метою впровадження енергозберігаючих заходів та покращення  надання медичної допомоги проведено заміну 18 віконних блоків в рентген-діагностичному та гінекологічному відділенні на суму 104,6 тис. грн.

Задля покращення матеріально-технічної бази КЗ «Тростянецька центральна районна лікарня» за 9 місяців поточного року виконано:

< >впровадження інформатизації лікувально-профілактичного закладу шляхом придбання комп’ютерів для вузьких спеціалістів та спеціалістів діагностичних служб в кількості 45 одиниць і периферійного обладнання в кількості 40 одиниць на загальну вартість 519,6 тис. грн; на оновлення рентген-діагностичного відділення  придбано обладнання та меблі на суму близько 4,3 млн грн., зокрема:закуплений за кошти обласного бюджету, кошти Тростянецької міської ради та встановлений апарат рентгенівський цифровий Calypso загальною вартістю 4 000,0 тис. грн;придбано негатоскоп двокадровий - 15,2 тис. грн;придбано двері рентгенозахисні - 48,0 тис. грн;придбано рентген-захистний одяг для медичного персоналу -           19,6 тис. грн;меблі та інше;на оновлення акушерсько-гінекологічного відділення  придбано обладнання та меблі на суму близько 3,4 млн грн., зокрема:медичне обладнання (ліжко акушерське "БІОМЕД", крісло гінекологічне, ліжко функціональне – 11 шт., фетальний монітор, ваги електронні для новонароджених, електрокардіограф, апарат ШВЛ, опромінювач бактерицидний, комплект медичного інструментарію) загальною вартістю 1 335,2 тис. грн.;меблі медичні та загального призначення – 1 249,0 тис. грн.;комп’ютерна техніка – 84,0 тис. грн.;мікрохвильові печі – 3 шт, телевізори - 13 шт., холодильники - 16 шт. та інше – 220,1 тис. грн.;інші предмети та інструментарій – 464,1 тис. грн.
                               КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО                                  

                      «ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ» ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Підпис:                                 КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО                                   <br />
                      «ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ» ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ<br />
КНП «Тростянецький ЦПМД» Тростянецької міської ради.В процесі реформування галузі «Охорона здоров’я» в 2019 році первинна ланка повністю відділена від профільної стаціонарної медичної допомоги і представлена КНП «Тростянецький центр первинної медичної допомоги» Тростянецької міської ради, мережа якого складається з 5 амбулаторій загальної практики сімейної медицини (в т.ч. 4 по місту) на 227 відвідувань в зміну та 10 фельдшерських (в т.ч. 1 по місту) і 1 фельдшерсько-акушерського (по селу) пунктів.

Медичне обслуговування населення Тростянецької ОТГ на первинному рівні забезпечують 16 лікарів та 48 середніх медпрацівників.

За 9 місяців 2019 року з міського бюджету профінансовано:                       2 034,8 тис. грн., в т.ч. за договорами про співробітництво з сільськими радами: 491,5 тис. грн.

Витрачено: на оплату праці – 337,9 тис. грн., нарахування на заробітну працю 99,8 тис. грн., медикаменти – 16,3 тис. грн., енергоносії -                  413,3 тис. грн.

Для забезпечення безкоштовного лікування пільгового контингенту, використано 591,0 тис. грн. в т.ч. 439,5 тис. грн. на орфанні захворювання, 91,9 тис. грн. захворювання нирок; 59,6 тис. грн. онкологічні захворювання.

Підприємство з 01.10.2018 року розпочало фінансування за принципом «гроші ходять за пацієнтом». На 30.09.2019 р. з НСЗУ на рахунок підприємства надійшло 9 168,9 тис. грн.

 
















































Назва показника Кількість 9 місяців 2019 р.
Забезпеченість лікарями на 10 тис. населення 16 осіб 6,8
Забезпеченість середніми медпрацівниками на 10 тис. населення 48 осіб 20,3
Народжуваність на 1 тис. населення 113 осіб 4,8
Загальна смертність на 1 тис. населення 297 осіб 12,6
Малюкова смертність на 1 тис. народжених живими 0 дітей
Смертність від туберкульозу на 100 тис. населення 1 особа 4,2
Захворюваність на туберкульоз на 100 тис. населення 7 осіб 29,6
Діти інваліди на 1тис. дитячого населення 117 32,1



 

З метою впровадження енергозберігаючих заходів та покращення  надання первинної медичної допомоги проведено заміну 28 віконних блоків в АЗПСМ №1 на суму 160,8 тис. грн.

Проведено поточний ремонт покрівлі гаражу на суму 89,9 тис. грн.

Проведено поточний ремонт системи опалення АЗПСМ №1 на суму      2,6 тис. грн.

Задля покращення матеріально - технічної бази КНП «Тростянецький центр первинної медичної допомоги» Тростянецької міської ради за 9 місяців поточного року придбано:

< >за кошти Тростянецької міської ради та кошти НСЗУ автомобіль Renault Duster  на суму 499,5 тис. грн.; за кошти Тростянецької міської ради МАФ для розмішення ФП          с. Кам'янецьке на суму 199,4 тис. грн.;за кошти НСЗУ Мобільний діагностичний комплекс SDIS7500 на суму 102,8 тис. грн.;електрокардіографи на суму 44,1 тис. грн.;медичне обладнання на суму 23,8 тис. грн.;на оновлення ФП с. Кам'янецьке придбано меблі  на суму 30,8 тис. грн.;для впровадження більш широкої комп'ютеризації та інформатизації лікувально-профілактичного закладу придбано 3 ноутбуки та                             7 багатофункціональних пристроїв, 5 персональних комп’ютерів. Всього на суму 99,2 тис. грн.
                      ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ

Підпис:                        ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯКеруючись законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до рішення 3 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради від  04.01.2018 №201 «Про утворення Територіального центру соціального обслуговування Тростянецької міської ради та затвердження його Положення» був утворений Територіальний центр соціального обслуговування Тростянецької міської ради.

Територіальний центр є надавачом соціальних послуг одиноким, одиноко проживаючим громадянам та особам з інвалідністю, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги. На сьогоднішній день відповідно до державних стандартів терцентром надається послуга «Догляд вдома».

За 9 місяців 2019 року надано 241соціальну послугу непрацездатним громадянам похилого віку та особам з інвалідністю, в тому числі                    (220 одиноких та 21 одиноко проживаючих громадян):

- по ОТГ – 199 (180 одиноких, 19 одинокопроживаючих);

- в сільській місцевості – 42 одиноких громадян (по Станівській, Мащанській, Дернівській та  Мартинівській сільських радах).

Із них:

-   ветерани війни – 48 чол.;

< >осіб з інвалідністю – 40 чол., (в т.ч. ВВв  - 6 чол.);внутрішньо переміщені особи – 2 чол.
                        ВІДДІЛ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ, ЗАЛУЧЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙ

                                                     ТА МІЖНАРОДНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Підпис:                          ВІДДІЛ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ, ЗАЛУЧЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙ <br />
                                                     ТА МІЖНАРОДНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ <br />
Відповідно до функцій та обов’язків, визначених Положенням про відділ, у звітному періоді спеціалістами відділу проводилась робота з виконання рішень Тростянецької міської ради, її виконавчого комітету, розпоряджень, доручень міського голови та його заступників з питань, які віднесені до компетенції відділу.

В питаннях формування на 2019 рік міського бюджету, враховуючи зміни, які були внесені до податкового законодавства України, у звітному періоді відділом було підготовлено та винесено на розгляд і затвердження сесією Тростянецької міської ради проект рішення «Про затвердження Положення про туристичний збір на території Тростянецької міської ОТГ».

Окрім того, в звітному періоді відділом проводилась робота із забезпечення на території міста чіткої та прозорої тарифної політики щодо надання населенню міста, іншим споживачам житлово-комунальних та інших послуг. Так, відділом були проведені перевірки розрахунків та надані пропозиції щодо затвердження в установленому порядку наступних тарифів та вартості послуг:

- тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, які надає КП ТМР «Тростянецькомунсервіс»;

< >тарифи на автобусні перевезення міського сполучення;вартість послуг, які надає комунальний заклад Тростянецької міської ради «Музейно - виставковий центр «Тростянецький»;вартість послуг, які надає комунальний заклад ТМР «Тростянецька публічна бібліотека»;вартість послуг, які надає комунальний заклад ТМР «Спортивний клуб «Академія спорту»;вартість послуги з управління гуртожитком по вул. Заводська,1, що має статус соціального житла, які надає ДП «Комунжитло» КП ТМР «Тростянецьке ЖЕУ».Також, одним з ключових напрямків діяльності відділу є робота по узаконенню користування земельними ділянками, на яких здійснюється господарська діяльність, контролю за своєчасністю та повнотою сплати плати за землю.

Так, за 9 місяців 2019 року було підготовлено, підписано та зареєстровано у відділі з питань державної реєстрації:

< >17 договорів оренди землі; 7 угод про розірвання договору оренди;13 угод щодо зміни розміру орендної плати за землю.

 

Враховуючи, що одними із основних джерел наповнення бюджету об’єднаної територіальної громади є податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) та єдиний податок, то відділом проводилась робота з фізичними особами – підприємцями та юридичними особами, які зареєстровані в інших регіонах України, але використовують найману працю місцевих жителів, та тими суб’єктами, які здійснюють свою діяльність в незаконний спосіб.

За січень-вересень 2019 року було проведено 14 інспекційних відвідувань з питань дотримання трудового законодавства в частині дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці найманих працівників за листопад - грудень 2018 року, січень, лютий 2019 року.

Порушення щодо дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці найманих працівників виявлені по 6-м суб’єктам господарювання (5 ФОП, 1 юридична особа).

За результатами відвідувань складено 6 протоколів про адміністративні правопорушення за ч.1 ст.41 КупАП та передані до Тростянецького районного суду у Сумській області.

Тростянецьким районним судом у Сумській області задовільнено 1 адміністративну справу на суму 510,00 гривень.

Також винесено 6 рішень про накладення штрафу в сумі 4 173,00 грн. (окремо по кожному ФОП та юрособі), згідно з абз.8 ч.2 ст.265 КЗпП на розгляд виконавчого комітету.

Задовільнено 5 рішень про накладення штрафу на загальну суму           20 865,00 грн, згідно з абз.8 ч.2 ст.265 КЗпП України, сплачено в повному обсязі.

Інспекційні відвідування проводились за інформацією Пенсійного фонду України у Тростянецькому районі, щодо роботодавців, у яких протягом місяця кількість працівників, що працюють на умовах неповного робочого часу, збільшилась на 20 і більше відсотків.

Проведено роботу по відвідуванню ФОП та юридичних осіб мета яких інформаційно - роз’яснювальна кампанія, щодо недопустимості відсутності оформлення трудових відносин з найманими працівниками, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці найманих працівників.

Спільно з фахівцями Тростянецької районної філії Сумського  обласного центру зайнятості проведено 4 семінари з фізичними особами-підприємцями керівниками підприємств, організацій та установ усіх форм власності та господарювання  темами яких були:

< >соціальна захищеність працівників;укладання договорів з учбовими закладами на період проходження виробничої практики;оплата праці у вихідні, святкові дні та оплата понаднормових годин;оформлення трудових відносини, якщо на одній торгівельній площі працюють два ФОП і один найманий працівник, яким чином має оплачуватись така робота.Динаміка надходжень ПДФО за 9 місяців 2018-2019 рр., тис. грн.



 

Що стосується надходжень по єдиному податку, то вони склали                 за 9 місяців 2019 року 7938,4 тис. грн. (в т.ч по єдиному податку з сільськогосподарських товаровиробників – 255,2 тис. грн.), що становить 95,04% від запланованих надходжень, або на 810,9 тис. грн. більше ніж в 2018 році.

 

Динаміка надходжень єдиного податку

за 9 місяців 2018 - 2019 рр., тис. грн.



 

Проводиться робота та відповідні заходи, щодо відшкодування заборгованості минулих років по місцевим податкам, а саме:

18010200 «Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений фізичними особами, які є власниками об’єктів житлової нерухомості»;

18010300 «Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений фізичними особами, які є власниками об’єктів нежитлової нерухомості»;

18010400 «Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений юридичними особами, які є власниками об’єктів нежитлової нерухомості»;

18010500 «Земельний податок з юридичних осіб», 18010600 «Орендна плата з юридичних осіб»;

18010700 «Земельний податок з фізичних осіб»;

18010900 «Орендна плата з фізичних осіб».

Внаслідок проведено роботи до бюджету Тростянецької міської ОТГ надійшли кошти  на загальну суму 203,6 тис. гривень.

Відділом завершена робота щодо розробки Стратегії розвитку Тростянецької міської ОТГ на 2019-2029 роки та Плану реалізації на три роки. Дана Стратегія була затверджена на сесії Тростянецької міської ради та представлена на засіданні Асоціації міст, U-LEAD з Європою в м. Київ як експертному провіднику в даному питанню. Слід відмітити, що донори надали високу оцінку щодо представлених стратегічних цілей та напрямків розвитку Тростянецької міської ОТГ.

Сформовано та представлено інвестиційну карту Тростянецької міської ОТГ. За 9 місяців 2019 року підготовлено та направлено листи до «UkraineInvest» та «TIU-Canada», посольствам різних країн про наявні інвестиційні майданчики в Тростянецькій міській ОТГ та запропоновано перспективні напрямки взаємовигідного співробітництва.

Розроблено Тизер промислового парку «Тростянець» та направлено на Інвестиціний форум в м. Маріуполь, який пройде 29 жовтня при підтримкі президента України з метою промоції даного об’єкту.

Відкрито навчально-консультаційний пункт Харківського торгово-економічного інституту з метою отримання повної вищої освіти заочно без відриву від виробництва.

Оновлено інформацію про індустріальний парк «Тростянець», розроблено буклети на англійській та українській мовах, які направлені до профільних Міністерств, посольств, Торгово-промислових палат.  

В січні та вересні звітного періоду з метою врегулювання питання обліку пільгових категорій громадян, що є жителями Тростянецької міської ОТГ, які враховуються при розрахунку компенсації за пільгове перевезення залізничним тарнспортом приміського сполучення, працівниками відділом проведено моніторинги кількості осіб, які скористалися пільговим проїздом на залізничному транспорті приміського сполучення зі станцій, що розташовані на території Тростянецької міської ОТГ (станції Тростянець-Смородине, Рупине, Бакирівка, Ворскла).

В лютому-березні звітного періоду  на виконання розпорядження міського голови з метою встановлення загальної кількості пасажирів, що перевозяться на автобусних маршрутах загального користування в міському сполученні, відділом проведено моніторинг перевезення пасажирів по 3 первізникам (ФОП Коломак М.І., ФОП Марченко О.В. та Тітова А.О.).

           На виконання рішення виконавчого комітету Тростянецької міської ради з метою встановлення реального стану справ з реалізації підакцизних товарів на території Тростянецької ОТГ, відділом  протягом червня місяця поточного року проводився моніторинг видачі фіскальних чеків  суб’єктами господарювання споживачам при реалізації підакцизних товарів в закладах торгівлі на території Тростянецької міської ОТГ.

З березня 2019 року відділом  було розпочато збір та формування документів на отримання фізичними особами дотації за молодняк великої рогатої худобу згідно держаної Програми підтримки галузі тваринництва. Станом на 01.10.2019 року до Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА направлено відомість на 16 фізичних осіб, які мають право на отримання дотації за молодняк у кількості 37 голів, на загальну суму до виплати 37,4 тис. гривень.

 

Захист прав споживачів, торгівля та підприємництво

 

          За 9 місяців 2019 року до Тростянецької міської ради надійшло 5 звернень громадян про порушення законодавства щодо захисту прав споживачів. Чотири звернення розглянуті згідно вимог Закону України «Про звернення громадян», одне звернення залишається на контролі.    

          Крім того для проведення аналізу інфраструктури споживчого ринку Тростянецької  ОТГ, планування та проведення моніторингу її розвитку відділом проводиться робота по збору інформації щодо дислокації підприємств торгівлі та закладів ресторанного господарства, ринків з продажу продовольчих та непродовольчих товарів, сфери побутових послуг.

 







                     ВІДДІЛ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ І ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН


Підпис:                       ВІДДІЛ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ І ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН За 9 місяців 2019 року було підготовлено на розгляд сесії міської ради близько 330 проектів рішень.

Видано громадянам міста 104 довідки про форму власності даної земельної ділянки до нотаріальної контори.                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

За звітний період було розглянуто 131 звернення юридичних та фізичних осіб на які було надано відповідь. Землевпорядником апарату міської ради щоденно надавалися громадянам міста консультації стосовно земельних питань.

          Відділ постійно працює над розробкою землевпорядної документації по місту для покращення інвестиційного клімату та надходжень інвестицій.

          Відділом було розроблено програму «користування та розпорядження земельними ділянками сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, які перейшли в комунальну власність Тростянецької міської об`єднаної територіальної громади із земель державної власності», яка була затверджена на 17 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради 20.02.2019 року. Та яка визначає курс подальшого розпорядження та використання земель сільськогосподарського призначення.

За звітний період була проведена робота, яка триває, по встановленню власників і користувачів садових ділянок на території м. Тростянець.

Триває державна реєстрація прав власності на нерухоме майно, що належить на праві власності Тростянецьким загальноосвітнім закладам середньої освіти та подальша розробка землевпорядної документації.      

      Спеціалістом з комунальної власності за 9 місяців 2019 року:

- підготовлено та укладено 2 договори оренди нерухомого майна та 4 додаткових угоди до діючих договорів оренди нерухомого майна, що передане в строкове орендне користування Тростянецькою міською радою;

< >сформовано перелік діючих договорів оренди нерухомого комунального майна, укладених міською радою та комунальними підприємствами та закладами;надавались консультації з питань оренди нерухомого майна комунальної власності Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади;сформовано перелік об’єктів нерухомого майна комунальної власності Тростянецької міської ОТГ;проводились підготовчі роботи до проведення процедури приватизації об’єктів комунальної власності, що включені в перелік об’єктів комунальної власності Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади, що підлягають приватизації у 2019 році;підготовлено 30 проектів рішень Тростянецької міської ради та її виконавчого комітету щодо управління об’єктами комунальної власності;оформлено право власності за Тростянецькою міською ОТГ на 26 об’єктів нерухомого майна, з них 2 об’єкти - відумерла спадщина, 11 - єдині майнові комплекси.
                                   ВІДДІЛ МІСТОБУДУВАННЯ ТА АРХІТЕКТУРИ

Підпис:                                     ВІДДІЛ МІСТОБУДУВАННЯ ТА АРХІТЕКТУРИ До основних завдань відділу містобудування та архітектури віднесено: забезпечення реалізації засад державної регіональної політики у сфері містобудування та архітектури на території громади; організація розроблення, забезпечення затвердження в установленому порядку містобудівної документації; замовлення в проектних інститутах проектно-кошторисних документацій на будівництво, реставрацію, реконструкцію та капітальний ремонт об’єктів комунальної власності та контроль при їх виготовленні; підготовка та видача містобудівних умов та обмежень для проектування об’єктів будівництва, будівельних паспортів забудови земельних ділянок, оформлення паспортів прив’язки тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.

За 9 місяців 2019 року відділом проведено наступну роботу.

Успішно пройдено перевірку діяльності відділу містобудування та архітектури державною архітектурно-будівельною інспекцією в Сумській області.

На стадії погодження та затвердження містобудівна документація.

- Генеральні плани з планами зонування (розроблення схем планування та забудови територій):

- «Внесення змін до Генерального плану з розробленням плану зонування території с. Кам’янка Тростянецького району Сумської області», - загальна сума договору становить 119 650,00 грн.;

- «Розроблення Генерального плану з планом зонування території        с. Зарічне Тростянецького району Сумської області», - загальна сума договору становить 63 820,00 грн.

Розроблено та погоджено розділи, що входять до складу містобудівної документації:

- «Інженерно-технічні заходи цивільного захисту (цивільної оборони) на мирний час» у складі «Генерального плану с. Зарічне Тростянецького району Сумської області», «Інженерно-технічні заходи цивільного захисту (цивільної оборони) на особливий період» у складі «Генерального плану        с. Зарічне Тростянецького району Сумської області», - загальна сума договору становить 8 982 грн.;

- «Інженерно-технічні заходи цивільного захисту (цивільної оборони) на мирний час» у складі «Генерального плану с. Кам’янка Тростянецького району Сумської області», «Інженерно-технічні заходи цивільного захисту (цивільної оборони) на особливий період» у складі «Генерального плану        с. Кам’янка Тростянецького району Сумської області», - загальна сума договору становить 19 108 грн. 78 коп.

В складі містобудівної документації також розроблено та знаходиться на стадії погодження управлінням охорони здоров’я та Департаментом екології та охорони природних ресурсів Сумської обласної державної адміністрації розділи “Охорона навколишнього природного середовища”, що є звітами про стратегічну екологічну оцінку.

Виготовлено, погоджено та затверджено «Детальний план території земельної ділянки для розміщення багатофункціонального спортивно-оздоровчого комплексу за межами населених пунктів в адміністративних межах Тростянецької об’єднаної громади Сумської області», в складі якого розділи «Охорона навколишнього природного середовища», що є звітами про стратегічну екологічну оцінку, загальна сума договору становить 29 995 грн.

Відділ приймав участь у роботі по виготовленню та реалізації ескізів:

- капітального ремонту та виготовлення ескізних-пропозицій фасадів комунального закладу Тростянецької міської ради «Тростянецька центральна районна лікарня»;

- капітального ремонту та виготовлення ескізних пропозицій вивісок КЗ ТМР «Тростянецька публічна бібліотека»;

- розробка пропозицій інтер’єрів для капітального ремонту КЗ ТМР "Інклюзивно-ресурсний центр";

- розроблено схеми благоустрою території художньо-скульптурної роботи пам’ятного знаку «Захисникам України»;

- розроблено 3D-візуалізації тимчасової споруди, а саме фельдшерсько-акушерського пункту для с. Кам’янецьке;

- розроблено схеми благоустрою прибудинкових територій

(вул. Леоніда Татаренка);

- придбано ворк-аут для СШ №1 та ДЮСШ;

- розроблено дизайн ящиків для квітів, що встановлені в парку

ім. П.І. Чайковського та біля Круглого Двору;

- розроблено схеми розміщення спортивного кластеру в м. Тростянець (багатофункціонального спортивно - оздоровчого комплексу («Нескучне»), спортивно-оздоровчого комплексу по вул. Кеніга («Н2О-Maxi») та стадіону ім. Куца по вул. Кеніга);

- розроблено схему благоустрою скверу в с. Кам’янка;

- розроблено карти-схеми земель Гетьманського національного природного парку в с. Кам’янка, с. Зарічне;

- роботи з розробки ідеї меморіальної каплиці в селі Зарічне Тростянецького району Сумської області, виконавець ТОВ «Архітектурний центр» (ГАП – В.Б. Биков);

        

 

- розроблено ескізну схему облаштування території бази відпочинку на р. Ворскла;

 



 

- розроблено ескізну схему облаштування зони відпочинку на р. Боромля в м. Тростянець по вул. Богдана Хмельницького;



- розробка схеми трас та зони спорту багатофункціонального спортивно-оздоровчого комплексу («Нескучне»), а такожпланів поверхів для зони рекреації.

 

Надано вихідні дані для проектування та будівництва:

< >33 накази відділу містобудування та архітектури апарату Тростянецької міської ради;8 містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва (в тому числі для: «Нове будівництво мультифункціонального майданчику по вулиці Підлісна, 128 в місті Тростянець Сумської області», «Реконструкція їдальні-кафе під освітньо-культурний центр по                     вул. Благовіщенська, 56д в м. Тростянець, Сумської області», «Будівництво нової підстанції 35/10 кВ «Лімік» в м. Тростянець, Сумської області»); 11 будівельних паспортів забудови земельної ділянки; 13 паспортів прив’язок тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності для 16 тимчасових споруд, у тому числі 10 згідно «Схеми розміщення та архітипів тимчасових споруд по вул. Набережна, 2 в м. Тростянець»;

 

< >3 паспорта опорядження фасаду будівлі (в тому числі: «Реконструкція котельні з встановленням твердопаливного котла КПм – 6,5 т/п год по вул. Кеніга, 1а в м. Тростянець, Сумської обл.», будівлі по площі 40-ї Армії, 2 (Автовокзал)).

 

Замовлено виготовлення проектно-кошторисної документації:

- Реставрація комплексної пам'ятки архітектури національного значення «Садиба Л.Є. Кеніга», частково виготовлено документи на проектно-реставраційні роботи, виготовляються документи на інженерні мережі;



 

- Реконструкція їдальні-кафе під освітньо-культурний центр по                        вул. Благовіщенська, 56 д в м. Тростянець Сумської області, виготовлено ескізний проект, виготовляється робоча документація;

 



- «Будівництво спортивно-оздоровчого комплексу по вул. Кеніга в                м. Тростянець Сумської області («Н2О-Maxi»)»;



 

- «Будівництво мережі дощової каналізації по вул. Кеніга в                   м. Тростянець Сумської області»;

- «Будівництво мережі електропостачання по вул. Кеніга в                     м. Тростянець Сумської області»;

- «Будівництво тепломережі по вул. Кеніга в м. Тростянець Сумської області».

- «Нове будівництво багатофункціонального спортивно-оздоровчого комплексу за межами населених пунктів в адміністративних межах Тростянецької об’єднаної територіальної громади Сумської області», в розробці проекту приймають участь:

< >проектне бюро з Чеської республіки  Projekční kanceláři «Pelikán» в особі Ing. Milan Pelikán (які є розробниками проекту біатлонної спортивної бази в місті Nové Město na Moravě);технічний директор біатлонної бази в місті Нове-Место-на-Мораве в Чехії (technical director of biathlon base in Nove Mesto na Morave (NMnN)) Karel Klapač;представники компанії TechnoAlpin (компанія, яка є світовим лідером у галузі виробництва систем штучного засніження з ручним і повністю автоматичним управлінням);Дочірнє підприємство публічного акціонерного товариства «Сумбуд» «Проектно-технологічне підприємство «Сумбудпроект»;Товариство з обмеженою відповідальністю «ЕКОПАН», яке є лідером ринку SIP-будівництва в Україні), ними розробляються передпроектні пропозиції житлових будинків готельного типу для тимчасового проживання, багатокімнатного житлового корпусу, адміністративної будівлі, ресторан, лазні.

 

Виготовлено та затверджено проектно-кошторисну документацію:

- «Капітальний ремонт приміщень технічного поверху комунального некомерційного підприємства «Тростянецька міська лікарня» Тростянецької міської ради по вул. Нескучанська, 7 в м. Тростянець Сумської області», кошторисною вартістю 1033,267 тис. грн.;

- «Капітальний ремонт (термомодернізація) спеціалізованої школи I-III ступенів № 5» по вул. Миру, 32 в м. Тростянець Сумської області», кошторисною вартістю 27176,315 тис. грн.;

 







 

-  «Капітальний ремонт (термомодернізація) комунального некомерційного підприємства «Тростянецька міська лікарня» Тростянецької міської ради по вул. Нескучанська, 7 в м. Тростянець Сумської області», попередня кошторисна вартість 14606,383 тис. грн.;

- «Реконструкція нежитлової будівлі під музейно-культурний комплекс по вул. Вєдяєва, 1 в селі Зарічне Тростянецького району Сумської області», виготовлено ескізний проект (ЕП), вартістю 105,797 тис. грн.;

 



 

-  «ДНЗ Охтирський центр професійно-технічної освіти» відокремлений підрозділ м. Тростянець по вул. Сосновий бір, Сумської області», за кошти праправнучки Леопольда Кеніга пані Sibylle Strack-Zimmermann з Німеччини, виготовлено дизайн-проект майбутньої реконструкції.

 







            ВІДДІЛ ДЕРЖАВНОГО АРХІТЕКТУРНО-БУДІВЕЛЬНОГО КОНТРОЛЮ


Підпис:              ВІДДІЛ ДЕРЖАВНОГО АРХІТЕКТУРНО-БУДІВЕЛЬНОГО КОНТРОЛЮ 

 

Основними завданнями відділу державного архітектурно-будівельного контролю є здійснення відповідно до закону державного архітектурно-будівельного контролю, виконання дозвільних та реєстраційних функцій у сфері містобудівної діяльності. Відділ ДАБК подає Держархбудінспекції інформацію, необхідну для внесення даних до єдиного реєстру документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів, здійснює архітектурно-будівельний контроль за дотриманням вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, розглядає відповідно до закону справи про правопорушення із прийняттям відповідних рішень та інші повноваження, визначені законом.

Для виконання повного обсягу повноважень відділу, необхідно пройти підготовку до роботи з єдиним реєстром документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмов у видачі, скасування та анулювання зазначених документів.

Підготовка та тестування проходить за планом-графіком Державної архітектурно-будівельної інспекції, про що органи місцевого самоврядування, де створені відділи ДАБК, повідомляються офіційно. На разі спеціалісти відділу чекають на повідомлення з Державної архітектурно-будівельної інспекції  України (м. Київ) щодо проходження навчань та тестування.

Розглянуто 22 звернення міського БТІ з питання узаконення самовільно побудованих індивідуальних житлових будинків та господарських будівель і споруд мешканцями міста, що підлягають під амністію, згідно наказу Мінрегіонбуду №158 від 03.07.2018 року.

 

Подано документи на отримання технічних умов для виготовлення проектів:

- «Реконструкція мережі газопостачання по вул. Кеніга»;

- «Реконструкція мережі газопостачання по вул. Енергетиків».

 

Отримано технічні умови для виготовлення проектів:

- «Будівництво газопроводу до с. Кам‘янка Тростянецького району Сумської області», тривають обрахунки вартості проектно-кошторисної документації представниками ПАТ «Сумигаз».

 

Будівництво:

Розпочато роботи по «Капітальному ремонту приміщень технічного поверху комунального некомерційного підприємства «Тростянецька міська лікарня» Тростянецької міської ради по вул. Нескучанська, 7 в м. Тростянець Сумської області», вартість будівельних робіт 855,018 тис. грн.

Розпочато «Реконструкцію водопроводу по вул. Нескучанська та

вул. Гурського в м. Тростянець Сумської області», вартість будівельних робіт 1066,161 тис. грн.

Розпочато «Реконструкцію стадіону ім. Куца по вул. Кеніга в                м. Тростянець Сумської області», виконано роботи по облаштуванню футбольного поля з покриттям зі штучної трави розміром 60*40 метрів, попередня вартість - 4 599,999 тис. грн.



 

Проведено тендер та визначено виконавця робіт по повній реконструкції стадіону, вартістю 25 300,000 тис. грн. Розпочато заміну трави на основному полі на натуральну рулонну, облаштовується система автоматичного поливу, будується тренувальне поле з натуральною травою, також з системою поливу, будуються поля з покриттям зі штучної трави розміром 60*40 метрів, а також 40*20 метрів, планується виконати заміну покриття бігових доріжок. Роботи повинні бути завершені до 1 липня 2020 року.

 



 

Оголошено тендер для проведення капітального ремонту з комплексною термомодернізацією будівлі стаціонару КНП «Тростянецька міська лікарня». Фінансування передбачається з коштів міжнародної фінансової корпорації NEFСO, а також міського бюджету, загальна вартість проекту складає 14606,383 тис. грн.



 

 







                                   ВІДДІЛ ПРОЕКТНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТА МІЖНАРОДНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА


Підпис:                                     ВІДДІЛ ПРОЕКТНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТА МІЖНАРОДНОГО СПІВРОБІТНИЦТВАВиділено кошти з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на «Реконструкцію системи водовідведення з центральної частини м. Тростянець. Напірний колектор господарчо-побутової каналізації по вул. Б. Хмельницького», в розмірі                                1749,873 тис. грн., співфінансування з міського бюджету складає           350,000 тис. грн., замовник робіт – Департамент житлово-комунального господарства Сумської ОДА, роботи розпочнуться в жовтні 2019 року.         

          Основними завданням відділу є здійснення діяльності, пов’язаної із залученням додаткових позабюджетних ресурсів на вирішення місцевих проблем, реалізація політики у сфері співробітництва населених пунктів ради із іноземними містами-партнерами, міжнародними організаціями, іноземними суб’єктами господарювання.

          Протягом 9 місяців 2019 року відділом проектної діяльності та міжнародного співробітництва апарату Тростянецької міської ради було подано 38 проектних заявок на отримання міжнародної технічної допомоги на загальну суму 108 234 183,16 грн., з яких 87 570 623,16 грн. очікуване фінансування від міжнародних фондів, а 20 663 560,00 грн. співфінансування з бюджету Тростянецької міської ради.

          Отримали перемогу 8 проектних заявок на суму 13 075 464 грн.

На розгляді грантових комісій міжнародних фондів знаходяться 13 проектних заявок на загальну суму 41 047 810,16 грн., із яких 37 174 397,16 грн. сума коштів, яку планується залучити від донорських організацій, а частка співфінаснування з бюджету Тростянецької міської ОТГ складає 3 873 413,00 грн.

          Відмову отримали 17 проектних заявок  на суму 50 261 624,00 грн.





















































































































































































































































































































































































































































































































































































Проекти, які отримали перемогу у 2019 році
№ п/п Назва проекту Дата подання проекту Мета проекту Організація-грантодавець Назва грантового конкурсу Очікувана сума фінансування Сума та частка співфінансування Загальна сума проекту Статус проекту
1 «11 х 11 чемпіонів. Футбол заради розвитку молоді та регіонів» 29.12.2018 Матеріально-технічна підтримка аматорських футбольних клубів, дитячо-юнацьких спортивних закладів та популяризація аматорського футболу в Україні. Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) «11 х 11 чемпіонів. Футбол заради розвитку молоді та регіонів» 11 000 Євро / 352 000 грн. 11000 евро/ 352 000 грн. перемога
2 Польський досвід у галузі професійно-технічної освіти: Уроки для України 18.04.2019

 
Здійснення Українсько-Польских обмінів молоддю Міністерство молоді та спорту

 
Міністерство молоді та спорту

 
220 621 грн. 220 621 грн. перемога
3 Проект ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень»

(HOUSES)

 
06.02.2019 Мобілізація співвласників житла в багатоквартирних будинках в Україні та підтримка їхньої мотивації до підвищення рівня енергоефективності власних будинків

 
 

ЄС/ПРООН
HOUSES Навчання + утеплення Навчання + утеплення Перемога
4 Культурно-історична спадщина – як основа розвитку сталих дружніх українсько-литовських відносин

 
25.04.2019 Здійснення обміну молоддю України та Литви

 
Міністерство молоді та спорту Міністерство молоді та спорту 202 645 грн. 202 645 грн. Перемога

 
5 Придбання автомобіля для підвозу лікаря з метою покращення надання медичних послуг КНП «Тростянецький ЦПМД» ТМР 28.06.2019 Придбання автомобіля для підвозу лікаря з метою покращення надання медичних послуг для жителів Тростянецької міської ОТГ Мінрегіон Субвенція на розвиток інфраструктури ОТГ 459 400 грн. 20 300 грн 479 700 грн. Схвалено Комісією Мінрегіону 02.07.19
6 Закупівля транспортного засобу спеціального призначення (трактор з причепом та поворотним відвалом) для підвищення якості надання комунальних послуг ДП «Екосервіс» КП ТКС ТМР 28.06.2019 Закупівля транспортного засобу спеціального призначення (трактор з причепом та поворотним відвалом) для підвищення якості надання комунальних послу жителям Тростянецької міської ОТГ

 
Мінрегіон Субвенція на розвиток інфраструктури ОТГ 706 000 грн. 706 000 грн. Схвалено Комісією Мінрегіону 02.07.19
7 Розвиток соціальної згуртованності в Україні шляхом посилення регіонального та місцевого соціального захисту внутрішньо переміщенних осіб, ветеранів та інших осіб, які постраждали від конфлікту 15.08.2019 Розвиток соціальної згуртованності в Україні шляхом посилення регіонального та місцевого соціального захисту внутрішньо переміщенних осіб, ветеранів та інших осіб, які постраждали від конфлікту  

 

 

 

 

Stabilization Support Services
 

 

 

 

Stabilization Support Services
 

 

 

 

Не матеріальна допомога
 

 

 

 

 

Не матеріальна допомога
 

 

 

 

Не матеріальна допомога
 

 

 

 

 

 

Перемога

 
8 Реконструкція стадіону ім. Куца по вул. Кеніга в м. Тростянець, Сумської області 31.01.2019 Реконструкція стадіону ім. Куца по вул. Кеніга в м. Тростянець, Сумської області з відновленням його функціонального призначення для можливості проведення тренувань та змагань, культурно-масових, футбольних матчів, створення додаткових робочих місць, розвиток спортивної культури громадян Мінрегіон Державний фонд регіонального розвитку 11 134 798 грн. 3 828 985 грн. 14 963 783 грн. Схвалено. Затверджено розпорядженням КМУ від 05.07.2019 року
РАЗОМ 13 075 464,00 3 849 285,00 16 924 749,00
Проекти, які були подані у 2019 році та знаходяться на розгляді грантової комісії
№ п/п Назва проекту Дата подання проекту Мета проекту Організація-грантодавець Назва грантового конкурсу Очікувана сума фінансування Сума та частка співфінансування Загальна сума проекту Статус проекту
1 Бібліотека – освітньо-інклюзивний простір 25.02.2019 сприяння соціальній інклюзії дітей та молоді з інвалідністю,

доступність освіти, додаткові освітні можливості шляхом створення на базі бібліотеки спеціального навчального простору
Посольство Фінляндії в Україні (МЗС Фінляндії) Фонд місцевого співробітництва 30 810,30 Євро/  985 929 грн. 25 480,00 Євро/ 815 360 грн. 56 915,30 Євро/ 1 801 289 грн. На розгляді
2 Виклик глобальної зміни клімату 26.02.2019 Термомодернізація ЗЗСО №3, зменшення викидів СО2, застосування новітніх технологій

 
ЄІБ (Укргазбанк) ЄІБ 871 875 євро/ 27 900 000 грн. 871 875 євро/ 27 900 000 грн. На розгляді
3 Модернізація травматологічного відділення Тростянецької міської лікарні 29.03.19 Модернізація травматологічного відділення Тростянецької міської лікарні

 
Посольство Японії в Україні Програма Кусаноне 2 012 062 грн. 2 051 280 грн. 4 063 342 грн. На розгляді
4 Енергозбереження – крок до майбутнього

 
26.03.2019 Забезпечення комфортних умов для навчання дітей, скорочення витрат на енерго та теплоносії в ЗЗСО №5

 
Фонд Кусаноне Посольство Японії в Україні 606 627 грн. 259 983 грн. 866 610 грн. На розгляді

 
5 Громада дружня до дітей та молоді 15.04.2019 Громада дружня до дітей та молоді 1-3% ПДФО 1-3% ПДФО  

На розгляді

 
6 Угода Мерів- Схід 26.06.2019 Від міста до Міста Угода Мерів - Схід ЄС Обмін досвідом

 
Обмін досвідом На розгляді
7 Капітальний ремонт спортивної зали ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5 по вулиці Миру, 32 в місті Тростянець Сумської області  03.06.2019 Проведення капітального ремонту спортивної зали,  що сприятиме формуванню належних умов організації навчально-виховного процесу

 
Міністерство освіти і науки Субвенція на створення та ремонт існуючих спортивних комплексів 1 186 125 грн. 131 792 грн. 1 317 917 грн. На розгляді
8 Сучасна професійно-технічна освіта, як інвестицій в майбутнє 28.06.2019 Переоснащення та модернізація закладу професійно-технічної освіти з метою створення можливостей для підвищення кваліфікації випускників у відповідність до сучасного рівня науково-технічного процесу

 
Посольство Болгарії в Україні Болгарське співробітництво у галузі розвитку 1 327 707 грн. 1 327 707 грн. На розгляді
9 Підтримка органів місцевого самоврядування у впровадженні принципів ЄС

 
03.09.2019 Підтримка органів місцевого самоврядування у впровадженні принципів ЄС Асоціація «Енергоефективних міст України» Horizon 2020 Сума гранту буде визначена грантодавцем Сума гранту буде визначена грантодавцем На розгляді
10 Безпечна громада – пріоритет розвитку Тростянецької ОТГ 27.09.2019 Права людини і правосуддя МФ «Відродження» МФ «Відродження» 449 874,16 грн. 199 990 грн. 649 864,16 грн. На розгляді
11 Безпечна громада як запорука її сталості та розвитку 30.09.2019 Безпека громади Матра Матра 2 329 073 грн. 415 008 грн. 2 744 081 грн. На розгляді
12 Організація співпраці малих міст України, громадського суспільства та експертного середовища у питаннях енергобезпеки 15.10.2019 Залучення інвестиційних та донорських коштів зі співфінансуванням із місцевих бюджетів на рівні не менше 10% Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу (RcErBs) Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу (RcErBs) Сума визначається грантодавцем 10% Сума визначається грантодавцем На розгляді
13 Актори міських змін 20.09.2019 Розвиток молодіжних центрів в об’єднаних громадах MitOst MitOst 13 000 Євро/ 377 000 грн 13 000 Євро/ 377 000 грн

 
На розгляді
 

РАЗОМ

 
37 174 397,16 грн. 3 873 413,00 грн. 41 047 810,16 грн.
Проекти, які були подані у  2019 року та отримали відмову
№ п/п Назва проекту Дата подання проекту Мета проекту Організація-грантодавець Назва грантового конкурсу Очікувана сума фінансування Сума та частка співфінансування Загальна сума проекту Статус проекту
1 Бібліотека – освітньо-інклюзивний простір 25.02.2019 Сприяння соціальній інклюзії дітей та молоді з інвалідністю, доступність освіти, додаткові освітні можливості шляхом створення на базі бібліотеки спеціального навчального простору Посольство Фінляндії в Україні (МЗС Фінляндії) Фонд місцевого співробітництва 985 299,00 815 360,00 1 800 659,00 Не підтримано
2 Енергоефективність у школі – шлях до здоров’я учнів 11.02.2019 Поліпшення якості надання освітніх послуг, забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов як для перебування учнів, так і належного робочого місця для педагогічного колективу Байєр Україна Програма соціальних інвестицій “Україна – житниця майбутнього” 2019 195 000,00 50 000,00 245 000,00 Не підтримано
3 Здоров’я молоді – запорука розвитку країни 11.02.2019 Покращення позаурочної та позашкільної роботи молоді, оновлення матеріальної бази для занять фізичною культури та спортом Байєр Україна Програма соціальних інвестицій “Україна – житниця майбутнього” 2020 178 200,00 178 200,00 Не підтримано
4 «Стратегічне планування первинної медичної допомоги на рівні громади» 31.01.2019 «Стратегічне планування в секторі охорони здоров'я на рівні громади: аналіз мережі закладів первинної медичної допомоги та фінансовий аспект організації ЦПМД»  «U-LEAD з Європою» Стратегічне планування первинної медичної допомоги на рівні громади» Тренінги Тренінги Не підтримано
5 Програма «Школа 3.0. Об’єднані громади» 31.01.2019 Розвиток освіти у громаді через ефективну, прозору та довірливу взаємодію між органом управління освітою ОТГ та школами, а також між усіма учасниками освітнього процесу  «U-LEAD з Європою» «Школа 3.0. Об’єднані громади» Нематеріальна допомога Нематеріальна допомога Не підтримано
6 Децентралізація приносить прозорість та ефективність в освіті та медицині 06.02.2019 Використання у громадах інструментів нагляду за коштами та ефективністю надання послуг в освіті та медицині, поліпшення співпраці влади та мешканців Глобал ком’юнітіз Децентралізація приносить прозорість та ефективність в освіті та медицині Нематеріальна допомога Нематеріальна допомога Не підтримано
7 Телерадіокомпанія «Тростянець» 01.03.2019 Придбання нового обладнання для запуску нової он-лайн програми «СНН»-слобожанські народні новини ГО «Інтерньюз-Україна» Посольство Швеції 122 200,00 0,00 122 200,00 Не підтримано
8 Фестиваль-конкурс класичної музики ім. П.І.Чайковського 21.03.2019 Створення потужного міжнародного бренду «Міжнародна музична подія з унікальним звучанням на відкритому просторі», що має власну унікальну нішу серед конкурсів класичних творів П.І.Чайковського по всьому світу, на базі щорічного фестивалю класичної музики Український культурний фонд Підтримка знакових подій в Україні 870 806,00 124 600,00 995 406,00 Не підтримано
9 Зміцнення міжкультурного діалогу – запорука сталих добросу-сідських відносин ЗЗСО №5 18.04.2019 Здійснення Українсько-Польских обмінів молоддю Міністерство молоді та спорту Міністерство молоді та спорту 330 479,00 330 479,00 Не підтримано
10 «Сучасний Інклюзивно-ресурсний центр, як право на життя в соціумі» 04.02.2019 Облаштування Інклюзивно-ресурсного простору в стінах Інклюзивно-ресурсного центру, шляхом облаштування меблями та сучасним реабілітаційним обладнанням Посольство Федеративної Республіки Німеччина Мікропроекти 2019 255 451,00 500 000,00 755 451,00 Не підтримано
11 «Модернізація акушерсько-гінекологічного відділення Тростянецької міської лікарні» 20.02.2019 Оснащення акушерсько-гінекологічного відділення сучасними функціональними меблями і новітнім технічним обладнанням Посольство Федеративної Республіки Німеччина Мікропроекти 2019 248 800,00 4 000 000,00 4 248 800,00 Не підтримано
12 Капітальний ремонт (термомодернізація) закладу середньої освіти І-ІІІ ступенів №5 Тростянецької міської ради по вул. Миру, 32

м. Тростянець, Сумська область
31.01.2019 Метою проекту є капітальний ремонт (термомодернізація) закладу середньої освіти І-ІІІ ступенів №5 Тростянецької міської ради по вул. Миру, 32 м. Тростянець, що сприятиме формуванню належних умов організації навчально- виховного процесу та зменшення витрат енергоресурсів за рахунок запровадження сучасних енергозберігаючих технологій Мінрегіон Державний фонд регіонального розвитку 21 501 078,00 5 375 270,00 26 876 348,00 Не підтримано
13 Нове будівництво автомобільної дороги  комунального значення по     

с. Кам’янка Тростянецького району Сумської області (від

вул. Садова до ПК19+11)
11.01.2019 Метою проекту є нове будівництво автомобільної дороги  комунального значення по с. Кам’янка Тростянецького району Сумської області (від вул. Садова до ПК19+11) Мінрегіон Державний фонд регіонального розвитку 10 384 043,00 1 153 782,00 11 537 825,00 Не підтримано
14 Бібліотека, як сучасний науково-інформаційний центр 28.02.2019 Модернізація бібліотеки ЗЗСО № 3 Посольство Фінляндії в Україні (МЗС Фінляндії) Посольство Фінляндії в Україні (МЗС Фінляндії) 1 275 000,00 225 000,00 1 500 000,00 Не підтримано
15 Модернізація шкільної бібліотеки ЗЗСО №3 ТМР 25.03.2019 Модернізація шкільної бібліотеки ЗЗСО №3 ТМР Посольство США U.S. Embassy in Ukraine Small Public Diplomacy Grant Competition, Education and Culture 655 088,00 560 000,00 1 215 088,00 Не підтримано
16 Автомобіль для перевезення людей з обмеженнями опорно рухового апарату 29.03.2019 Створити соціально-транспортну службу, для перевезення осіб з інвалідністю, що мають вади опорно-рухового апарату Мінсоцполітики Субвенція для придбання автомобіля для перевезення осіб з інвалідністю автомобіль автомобіль Не підтримано
17 Історико-культурний інтерактивний фестиваль «Сторінками історії Середньовіччя» 15.05.2019 Розвиток культурного та туристичного кластерів ОТГ, зокрема села Зарічне, через висвітлення та популяризацію історичної спадщини Міністерство культури України Малі міста – великі враження 319 318,00 136 850,00 456 168,00 Не підтримано
РАЗОМ 37 320 762,00 12 940 862,00 50 261 624,00

 

 

 

 








                                 ВІДДІЛ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА,     

                   БУДІВНИЦТВА, БЛАГОУСТРОЮ ТА ЕНЕРГЕТИЧНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ


Підпис:                                   ВІДДІЛ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА,      <br />
                   БУДІВНИЦТВА, БЛАГОУСТРОЮ ТА ЕНЕРГЕТИЧНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ<br />
          Відділ житлово-кумунального господарства, будівництва, благоустрою та енергетичного менеджменту здійснює свою діяльність, згідно розроблених начальником відділу та затверджених міським головою планів роботи на рік, квартал, місяць.

Відділ організовує періодичне обстеження об’єктів житлово-комунального господарства з метою встановлення їх технічного стану, веде їхній облік. В установленому порядку виконує приймання виконаних робіт по благоустрою території міста, капремонту об’єктів житлово-комунального господарства. Проводить моніторинг енергоефективності на об’єктах комунальної власності громади, житлового та нежитлового фонду. Сприяє розбудові системи енергетичного менеджменту у громаді, здійснює контроль за її функціонуванням. Організовує роботу у сфері транспорту. Забезпечує контроль за станом навколишнього природного середовища.

Одним із головних пріоритетів в роботі Тростянецької міської ради є покращення благоустрою міста, належне утримання житлово-комунального господарства.

 

 







БУДІВНИЦТВО


Підпис: БУДІВНИЦТВОЗа 9 місяців 2019 року проведено ремонт в структурних підрозділах  Тростянецької міської ради:  Проведений капітальний ремонт приміщення будівлі по вул. Миру, 6 «ЦНАП» на загальну суму 431 251,04 грн.

< >ЗДО «Казка» - проведений поточний ремонт теплопостачання на суму 15 890,59 грн.ЗДО «Калинка» - проведений поточний ремонт ганку на суму               21 998,02 грн.

Об’єкт

Сума коштів, грн.

Відремонтована площа, м²

1.

вул. Відродження, Комарова

19 957,54

31

2.

вул. Луніна

39 982,86

67

3.

вул. Набережна, Л. Татаренка

199 381,98

320

4.

вул. Кеніга

69 932,46

112

5.

вул. Кузьми Скрябіна

39 935,89

65

6.

вул. Миру

39 956,69

67

7.

вул. Пам’яті

79 917,34

143

8

вул. Заводська, Нескучанська

59 848,45

105

9.

вул. Грушевського

149 979,53

150

10.

вул. Борисенка

197 876,58

570

11.

вул. Татаренка 77 (під’їзна дорога)

194 999,93

480

12.

вул. Петра Соколенка

17 690,87

31

13.

вул. Шкільна

89 371,66

246

14.

вул. Відродження 2а (під’їзна дорога)

121 729,88

195

15.

вул. Набережна, Татаренка

99 459,00

125

16.

вул. Трикутна

24 995,00

44

17.

вул. 40-й Армії

14 961,77

26

18.

вул. Радомлянська

19 989,74

35

19.

вул. Машинобудівна

29 967,41

49

20.

вул. Б. Хмельницького, Лісна

23 917,42

39

21.

вул. Благовіщенська

49 921,12

88

22.

вул. Миру, 6 (дорога біля ЦНАПУ)

111 437,64

190

23.

вул. Татаренка 75 (внутрішньо дворова дорога)

196 000,00

317

24.

с. Лучка

194 974,12

380

25.

вул. Кеніга, 7 (внутрішньо дворова дорога).

184 350,47

320

26.

вул. Л. Татаренка, 5а (внутрішньо дворова дорога)

50 406,43

80

27.

вул. Л. Татаренка, 11а (внутрішньо дворова дорога)

198 899,00

264

28.

вул. Гаївська (за рахунок державної субвенції)

1 000 000

2 288

29.

вул. Славгородська (за рахунок державної субвенції)

1 250 000

1 125

Всього:

4 669 840,78

7 952

 

По місту було проведено капітальний та поточний ремонт тротуарів:   поточний ремонт тротуару по вул. Кеніга школа №2 площею 51м2 на суму     50 891 грн. Капітальний ремонт тротуару на центральній алеї парку               ім. П.І. Чайковського 666 м2 на суму 475 952,00 грн. Поточний ремонт тротуару біля пішохідного переходу по вул. Благовіщенська площею 23 м² на суму 11 499,62 грн., ремонт тротуару біля міської лікарні площею 212 м² на суму 171 468,91 грн. Ремонт тротуару по вул. Чорногірській площею 78 м² на суму 64 391,78 грн. Улаштування пішохідної доріжки пл. 8 м² на суму               5 600 грн. Влаштування пішохідної доріжки по вул. Кеніга 233 м² на суму    133 000,00 грн. Всього відремонтовано тротуарів на загальну суму 848 411,53 грн., загальною площею 1 271 м².

Проведено капітальний ремонт автостоянки по вул. Л. Татаренка, 5а, 11а площею 568 м² на суму 356 099,85 грн.

Проведено благоустрій біля меморіалу по вул. Вознесенській площею 164 м² на суму 155 074,87 грн.

Проведено благоустрій біля інклюзивно-ресурсного центру на суму      16 397,93 грн., укладено 25 м² плитки.

Проведено благоустрій територій по вул. Л.Татаренка, 11а на суму        17 209,87 грн.

Проведено благоустрій прибудинкової території по вул. Л.Татаренка, 75 на суму 75 209,87 грн.

Проведено благоустрій території по вул. Миру, 6 на суму 37 135,83грн.

Проведено благоустрій ФАПА в с. Кам’янецьке на суму 22 000 грн.

Проведено благоустрій парку в с. Каменка на суму 164 000 грн.

Влаштовано майданчики для збору ТПВ по вул. Відродження на суму 24 425 грн., вул. Л.Татаренка на суму 4 396 грн., парк ім. П.І. Чайковського на суму 5 992 грн. по вул. Л.Татаренка, 5а на суму 7 746 грн., всього на суму 42 559 грн.

Встановлено автобусні зупинки в кількості 2 шт. по вул. Пам’яті та   вул. Благовіщенська на загальну суму 21 210,78 грн. Проведено благоустрій автобусних зупинок на суму 79 677 грн.

По місту була зроблена дорожня розмітка проїзної частини протяжністю 12,5 км на загальну суму 70 753 грн. Поновлена розмітка на пішохідних переходах та автобусних зупинках на загальну суму 14 500 грн. 

Проведена підсипка щебенем вулиць по квартальним комітетам в кількості 401,6 м3, а саме:

- к/к «Вознесенський»     ― 67,6 м3;

- к/к «Зарічанський»        ― 44,8 м3;

- к/к «Цукрозаводський» ― 76,8 м3;

- к/к «Смородинський»   ― 35,2 м3;

- к/к « Центральний»       ―  16 м3; 

- к/к «Чорногірський»     — 28,8 м3; 

- к/к «першотравневий»  — 46 м3;

- к/к «Деповський»          — 35,2м3;

- к/к «Шевченківський»  — 51,2 м3.

 

Встановлено дитяче обладнання по вул. Грушевського, с. Лучка,        с. Зарічне, вул. Комунальна, вул. Л. Татаренка, 77, вул. Енергетиків,

вул.  Набережна, 10а. Всього на загальну суму 178 725,82 грн. Проводився ремонт дитячих майданчиків.

 







ТРАНСПОРТ ТА ЗВ’ЯЗОК


Підпис: ТРАНСПОРТ ТА ЗВ’ЯЗОКАвтомобільний пасажирський транспорт – важлива складова частина виробничої інфраструктури м. Тростянець та громади в цілому, яка забезпечує життєдіяльність всієї території у виробничій і невиробничій сферах. Ефективне функціонування автомобільного транспорту є необхідною умовою розвитку економіки, покращення умов рівня життя та соціального добробуту громади.

Головними завданнями міської ради у галузі транспорту – є створення сприятливих умов діяльності на ринку пасажирських автоперевезень, сприяння ефективній діяльності автомобільного транспорту, покращення якості надання послуг з перевезення пасажирів.

Проведена робота за 9 місців 2019 року в галузі транспорту та зв’язку 

< >Проведена робота по придбанню одного автобуса за допомогою тендерних закупівель.Розробляється нова транспортна схема руху автобусних маршрутів загального користування по Тростянецькій ОТГ.Проводиться установка дорожніх знаків по Тростянецькій ОТГ.Розроблені схеми розташування електронних табло на зупинках. Проведене обстеження та визначені місця зупинок громадського транспорту.Проведена робота по моніторингу кількості проведених пасажирів громадським транспортом по Тростянецькій ОТГ та залізничним транспортом. Проводиться робота по оформленню та видачі карток мешканця Тростянця.Проводився розгляд скарг на правопорушення перевізниками.Розроблена і затверджена нова транспортна схема руху автобусів по Тростянецькій ОТГ.Розроблені і затверджені  нові маршрути міського транспорту.
ЕНЕРГОМЕНЕДЖМЕНТ ТА ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ

Підпис: ЕНЕРГОМЕНЕДЖМЕНТ ТА ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ На зупинках встановлені електронні табло в кількості 4 штук та камери відеоспостереження.З метою ощадного використання бюджетних коштів, зменшення споживання енергоносіїв, збереження довкілля Тростянецька міська рада активно займається питанням енергозбереження на території громади.

 У червні 2019 року Європейською комісією схвалено «План дій сталого енергетичного розвитку та клімату Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади». Схвалення Європейської комісії дає змогу залучати на реалізацію даного плану кошти Європейського Союзу (грантові, донорські). Планом передбачено до 2030 року зменшити споживання енергоресурсів на території нашої громади на 41,8% та скорочення викидів  парникових газів (СО2) на 57,92 %.

У співпраці з міжнародною фінансовою корпорацією NEFСO протягом 2019 – 2020 років заплановано провести комплексну термомодернізацію будівлі стаціонару КНП «Тростянецька міська лікарня». Для реалізації даного проекту протягом 9 місяців 2019 року виготовлено проектно кошторисну документацію, пройдено державну експертизу, та оголошено тендерну процедуру на виконання даного виду робіт.

Загальна вартість проекту складатиме – 15 509 000 грн., а саме:

- кошти міжнародної фінансової корпорації NEFСO – 12 974 000 грн.;

- співфінансування громади – 2 535 000 грн.

Впроваджено щоденний моніторинг споживання енергоресурсів у 23 закладах бюджетної сфери нашої громади. Для звітності, обробки та аналізу даних споживання встановлено програмний модуль АІС «Енергосервіс» та проведено навчання осіб, відповідальних за внесення даних до даного програмного модуля.

Зроблено аналіз рівня енергоефективності бюджетних будівель нашої громади. Визначено перелік будівель, які в першу чергу потребують впровадження в них  заходів спрямованих на зменшення споживання енергетичних ресурсів. Сформовано перелік заходів по усуненню надлишкового енергоспоживання даними закладами.

В рамках проекту «Енергоефективність у громадах ІІ» (що реалізує Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ)) отримано обладнання (8 електронних приладів) для проведення експрес-енергоаудитів та контролю споживання енергоресурсів у бюджетних будівлях.

Енергоефективні заходи за 9 місяців 2019 року

          Утеплення фасаду (центрального входу) ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5, загальна площа утеплення 232 м2 на суму 249 000 грн.

Утеплено навчальний корпус №2 Смородинська філія І-ІІ ступенів ЗЗСО №5. Загальна площа утеплення 198 м2  на суму 148 000 грн. Впровадження даного заходу зменшить споживання закладом природного газу на 3 950 м3 що дасть економію бюджетних коштів 45 800 грн. рік.

Встановлено 28 енергоефективних конфорок на плити для приготування їжі у харчоблоках закладів загальної середньої освіти на загальну суму 145 600 грн.

Строк окупності проекту  = 1 рік 7 місяців.

Економія коштів = 105 000 грн. рік.

Замінено вікон:

- відділ освіти - 32 шт. на суму 154 600 грн.;

- відділ культури, молоді та спорту - 14 шт. на суму 90 875 грн.;

- КНП «Тростянецька міська лікарня» ТМР - 18 шт. на суму 104 600 грн.;

- КНП «ЦПМД» ТМР - 26 шт. на суму 163 038 грн.

Загалом: 90 шт. на суму 513 113 грн.

Замінено світильників:

- відділ освіти - 511 шт. на суму 147 809 грн.;

- відділ культури, молоді та спорту - 6 шт. на суму 1 801 грн.;

Загалом: 517 шт. на 149 610 грн.

 

 







БЛАГОУСТРІЙ МІСТА, ОЗЕЛЕНЕННЯ,

ОХОРОНА НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА


Підпис: БЛАГОУСТРІЙ МІСТА, ОЗЕЛЕНЕННЯ, <br />
ОХОРОНА НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА<br />
Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання природних ресурсів, забезпечення екологічної безпеки життєдіяльності населення – невід’ємна частина економічного та соціального розвитку ОТГ. З цією метою в ОТГ постійно проводиться робота, спрямована на збереження та відновлення паркових зон, скверів, квітників та алей, охорону річок та ставків, захист від негативного впливу, зумовленого забрудненням навколишнього середовища, раціональне використання природних ресурсів.

Згідно ст.19 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» та з метою поліпшення екологічної ситуації  на даний час діє  35 договорів з бюджетними установами, з іншими підприємствами та організаціями укладено 7 договорів і діє на сьогоднішній день – 197 договорів, на захоронення ТПВ укладено дві угоди, всього діє на захоронення – 59 договорів. Всього користуються послугами по збиранню та захороненню ТПВ - 291 установа. Згідно рішення № 262 від 16.10.2008 року «Про затвердження «Правил благоустрою території, забезпечення чистоти і порядку, тиші в громадських місцях м. Тростянець» в новій редакції» було укладено договори на вивезення твердих побутових відходів з приватного сектора міста. На даний час кількість охоплених централізованим вивезенням побутових відходів вулиць та провулків міста становить 171 шт. В с. Лучка підписано 45 договорів з приватними домогосподарствами на вивіз ТПВ.       с. Зарічне підписано 22 договора і с. Кам‘янка 268 договорів. Всього по селам укладено 335 договорів  на вивіз ТПВ. Силами підприємств: ДП «Екосервіс», ДП «Добробут» КП ТМР «Тростянецькомунсервіс», КП «Тростянецьке ЖЕУ» та КП «Міська ритуальна служба» проводяться роботи по санітарному очищенню міста, вивезенню сміття з цвинтарів, знешкодження несанкціонованих сміттєзвалищ та інше. Загалом, за 9 місяців 2019 року кількість вивезених та утилізованих твердих побутових відходів становить близько 24,9 тис. м3. Станом на 01.10.2019 укладено 6187 договорів і обслуговується 12 827 споживачів з надання послуг по вивезенню ТПВ в тому числі 339 чоловік по селам громади. Ліквідовано 18 стихійних сміттєзвалищ та вивезено 414 м3 сміття. Закуплено 12 шт. металевих контейнерів для збору ТПВ на загальну суму 54 000 гривень.

 З метою покращення санітарного стану, збереження безпеки людей, будівель, ліній електромереж та транспорту проведено видалення 124 дерев, підрізано 72 дерева, в результаті чого отримано 239 складометрів дров. Для проведення земельних робіт по спорудженню газопроводів, водопроводів та телефонізації, громадянам та організаціям надано 24 дозволи на порушення об’єктів благоустрою. Надійшло 19 та вирішено 16 звернень громадян з питань санітарного стану міста.

 

 







КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ТРОСТЯНЕЦЬКОМУНСЕРВІС»


Підпис: КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ТРОСТЯНЕЦЬКОМУНСЕРВІС»Комунальне підприємство «Тростянецькомунсервіс» та його дочірні               підприємства «Екосервіс», «Готель Тростянець», «Добробуд», «Тростянецьпастранс» в місті Тростянець здійснюють надання житлово-комунальних послуг, забезпечують місто водопостачанням, здійснюють водовідведення, надають послуги по вивезенню та утилізації твердих і рідких  побутових відходів, виконують роботи по благоустрою міста.На балансі комунального підприємства «Тростянецькомунсервіс»  знаходиться 11 водозаборів, 19 артезіанських свердловин, із яких 14 станом на сьогодні працює. Підприємство обслуговує 7 каналізаційно-насосних станцій, центральні очисні споруди, встановлена потужність яких 2,8 тис. м³ на добу та очисні споруди на вис. Веселе зі  встановленою потужністю 1,3 тис. м³ на добу. Підприємство обслуговує 34,4 км водопровідних мереж та 9,7 км  каналізаційних мереж.

            На 01.10.2019 року в КП “Тростянецькомунсервіс“ функціонують наступні підрозділи водопостачання, водовідведення, саночищення – вивезення рідких побутових відходів, вуличне освітлення, автомобільні послуги, інші послуги.

Станом на 01.10.2019 року на підприємстві зареєстровано 4 753 абоненти, в т.ч. населення – 4 571.

Забезпечено приладами обліку споживання води 3 991 абонент, що становить 89,4% від загальної кількості зареєстрованих абонентів - водокористувачів.

Протягом звітного періоду було встановлено 28 приладів обліку холодної води.

Знос основних виробничих засобів станом на 01.10.2019 року складає 62,7%, в тому числі водопровідних мереж 54,8%, каналізаційних – 67,1%.

Тростянецька міська рада постійно сприяє впровадженню заходів, що спрямовані на енергозбереження та безперебійне забезпечення населення централізованим водопостачанням та водовідведенням.

Протягом звітного періоду за кошти місцевого бюджету було здійснено:

< >придбання  насосного обладнання на суму 199,0 тис. грн.;придбання зварювального генератору вартістю 64,3 тис. грн.;придбання АСУ на суму 150,0 тис. грн.;придбання автомобіля ЗІЛ вартістю 198,5 тис. грн.;придбання комунального автобусу – 2146,2 тис. грн.;здійснено капітальний ремонт насосів – 129,5 тис. грн.;проведено капітальний ремонт самоплинних колекторів – 203,0 тис. грн.;придбання мотопомпи – 24,1 тис. грн. 

2015 р.

2016 р.

2017 р.

2018 р.

2019 р.

Фонд оплати праці штатних працівників (тис. грн.)

1 699,1

2 117,1

3 434,7

4 141,7

3 722,2

Середньооблікова чисельність штатних працівників (чол.)

69

70

74

73

69

Середньомісячна заробітна плата одного штатного працюючого (грн.)

2 052,1

2 520,4

3 867,9

5 070,4

5 993,9

 

Очікувані показники КП «Тростянецькомунсервіс» по підрозділах

































































































Доходи,

 тис. грн.
Витрати,

тис. грн.
Прибуток / збиток, тис. грн.
9 місяців 2018 р. 9 місяців 2019 р. 2019    

до  

2018, 

 %
9 місяців 2018 р. 9 місяців 2019 р. 2019    

до  

2018, 

 %
9 місяців 2018 р. 9 місяців 2019 р.
Водомережа 1884,7 2177,9 +15,6 2231,1 2637,9 +18,2 -346,4 -460,0
Водовідведення 4014,2 3159,5 -21,3 3438,2 3889,5 +13,1 576,0 -730,0
Саночищення 406,4 438,2 +7,8 451,8 434,7 -3,8 -45,4 3,5
Інші послуги 509,1 853,0 +67,6 809,9 708,0 -12,6 -300,8 145,0
Вуличне освітлення 798,9 968,8 +21,3 798,9 968,8 +21,3 0,0 0,0
Автомобільні перевезення 738,5 335,1 -54,6 1156,1 538,1 -53,5 -417,6 -203,0
ВСЬОГО: 8 351,8 7 932,5 -5,0 8 886,0 9 177,0 +3,3 -534,2 -1 244,5

 

Протягом січня-вересня 2019 року комунальним підприємством  «Тростянецькомунсервіс» надано комунальних послуг та виконано робіт на суму 7 932,5 тис. грн., вартість яких складає 9 177,0 тис. грн. Очікувана сума збитку  становить 1 244,5 тис. грн. (за відповідний період минулого року сума збитків – 534,2 тис. грн.).

Найбільший спад доходів спостерігається по дільниці «Водовідведення» – на 854,7 тис. грн. (– 21,3%). За звітний період обсяги реалізації послуг з централізованого водовідведення значно зменшились в порівнянні з аналогічним періодом 2018 р. – з 192,9 тис. куб. м. до 147,9 тис. куб. м. (на 45,0 тис. куб. м. або 23,3%), яке пояснюється зменшенням обсягів стоків від ПрАТ «Монделіс Україна» на 41,7 тис. куб. м, або на 43,9%. В результаті зменшення обсягів наданих послуг споживачам та збільшення всіх витрат на виробництво вищезазначених послуг, собівартість значно зросла в порівнянні з плановою собівартістю (собівартістю в діючому тарифі), а відповідно підприємство недоотримало близько 940,0 тис. грн. запланованих доходів і виникли збитки по зазначеній дільниці.

Значних змін в обсягах надання послуг з централізованого водопостачання в порівнянні з минулим роком не відбулося. В зв’язку зі зростанням складових собівартості тарифу, відсоток відшкодування собівартості діючим тарифом складає 85,4%.

Збитковість дільниці «Автомобільні перевезення» пояснюється недостатніми обсягами надання автомобільних послуг (екскаватор, ЗІЛ та ін.).

В доходах підприємства найбільшу питому вагу займають доходи, отримані від надання комунальних послуг населенню. Саме тому, рівень оплати послуг населенням є надзвичайно важливим фактором в діяльності підприємства для забезпечення стабільності його роботи.

 

Оплата населенням наданих послуг з водопостачання та водовідведення

КП ТМР «Тростянецькомунсервіс» протягом 2017 – 2019 рр.

















































































































































































Місяць 2017 рік 2018 рік 2019 рік
Нарах. Оплач. %

оплати
Нарах. Оплач. %

оплати
Нарах. Оплач. %

оплати
січень 91 269 70 767 116,2 111 216 107 934 100,6 214 971 219 604 104,5
лютий 106 064 87 841 96,2 114 264 117 281 105,5 260 042 216 360 100,6
березень 69 215 96 800 91,3 213 359 112 804 98,7 267 295 242 726 93,3
квітень 85 838 74 028 107,0 49 234 107 978 50,6 298 615 233 985 87,5
травень 124 854 80 932 94,3 221 556 139 714 283,8 279 535 318 414 106,6
червень 156 088 112 634 90,2 226 724 198 982 89,8 381 301 336 128 120,2
липень 169 688 187 233 120,0 251 305 233 868 103,2 444 674 359 669 94,3
серпень 179 416 176 384 103,9 266 306 247 076 98,3 459 233 363 410 81,7
вересень 157 848 184 689 102,9 267 012 265 259 99,6 452 034 411 581 89,6
жовтень 146 085 173 889 110,2 256 496 271 994 101,9
листопад 112 228 150 351 102,9 219 315 248 733 97,0
грудень 107 320 115 994 103,4 210 199 224 737 102,5
Всього: 1 459 505 1 511 542 103,6 2 304 107 2 276 360 98,8 2 815 865 2 701 877 96,0

                                                

Протягом січня – вересня 2019 року середній показник з оплати наданих послуг населенням склав 96,0%.

Підприємством постійно вживаються різноманітні заходи по стягненню заборгованості за спожиті послуги та проводиться робота  з боржниками.

 

Водопостачання

Аналіз показників витрат електроенергії по водопостачанню

 
































9 місяців 2018 р. Кількість поривів 9 місяців 2019 р. Кількість поривів
Піднято води тис. м3 247,0  

58

 
236,2  

61
Реалізовано води, тис. м3 163,5 157,2
Витрати електроенергії на 1м3 реалізованої води 1,02 1,01
Витрати електроенергії на 1м3 піднятої води 0,67 0,67

 

Протягом звітного періоду КП «ТКС» було піднято 236,2 тис. м3 води. Реалізовано води за цей період – 157,2 тис. м3.

Втрати води  за звітний період складають 79,0 тис. м3 або 33,4%.

Причиною втрат є пориви, кількість яких за звітний період – 61 та нераціональне використання питної води споживачами, що не мають засобів обліку споживання води. Підприємством вживаються різноманітні заходи щодо виявлення порушників, які нераціонально використовують воду, а саме проводиться подвірний обхід споживачів послуг. Крім того, ведеться роз’яснювальна робота щодо необхідності встановлення лічильників для облікового водокористування.

Таким чином, основним завданням КП «Тростянецькомунсервіс» є якісне та своєчасне водопостачання споживачів з максимальною економією коштів, недопущення розкрадання води через споживання без обліку.

З метою зменшення втрат води та поліпшення її якості протягом             9 місяців 2019 року працівниками підрозділу «Водопостачання» проводилися наступні роботи:

                      

< >здійснено заміну 482 метрів аварійних дільниць водомережі:вул. Вознесенська, 6-34 – 260 м (Ø75мм);вул. Ведяєва, 60-63 с.Зарічне – 100 м (Ø40мм);вул. Б.Хмельницького, 15 – 48 м (Ø100мм);вул. Шевченка, 120В – 30 м (Ø32мм);вул. Покровська, 2а – 24 м (Ø50мм);  вул. Миру, 15 – 15 м (Ø40мм);  вул. Л. Татаренка, 3 – 3 м (Ø50мм);  вул. Машинобудівна, 20 – 2 м (Ø50мм);  проведено заміну глибинного насосу на водозаборі по вул. Гаївська, вул. Шевченка,120, вул. Фурманова, вул. Гагаріна с. Кам'янка; проведено заміну 3-х засувок по вул. Калинова, 2 (Ø80), по             вул. Калинова, 54 (Ø80) та по вул. Миру,1;замінено запірно-регулюючу арматуру (задвижки та крани) в водопровідних колодязях по вул. Гурського,1; вул. Катерини Левадної, 15; вул. Локомотивна, 60 та пров. Разіна, 12;ремонт 8-ми оглядових колодязів по вул. Благовіщенська, 30, 32,  вул. Гурського, 1А, вул. Калінова, 54, вул. К.Левадної, 5, вул. Комарова, 9, вул. Миру, 15, вул. Чорновола, 59;очищено від сміття та забруднень 8 водопровідних колодязів по вул. Б.Хмельницького, 15; вул. Кеніга, 7, 11; вул. К.Левадної, 15;                 вул. Островського, 5; вул. Покровська, 2а; пров. Разіна, 12 та

вул. Л. Татаренка, 11а; здійснено підключення до центральної мережі водопостачання 8-ми нових абонентів по вул. Кошового, 3; пров. Кутузова, 3; вул. Садова, 4;      пров. Славгородський, 3 та пров. Тихому, 18; встановлено гумовий люк з кришкою по вул. Кеніга, 7, 11а;            вул. Комунальна, 6/2; пров. Разіна, 12; вул. Сосновий бір, 16 та

вул. Л. Татаренка, 11а; встановлено кришку люку на водозаборі по вул. Гурського; замінено пожежний гідрант по вул. Островського, 5;здійснено 24 рейди по виявленню незаконних врізок та крадіжок води, в результаті яких виявлені 10 абонентів, на яких складені акти про  порушення; ліквідовано 61 аварійний порив водомережі;встановлено та опломбовано 28 лічильників холодної води та переопломбовано 331 лічильник.ремонт ерліфтів І та ІІ ліній біоочистки з заміною труб; зварювальні роботи по усуненню течії технологічних труб І та ІІ ліній біоочистки;ремонт компресора 24 ВФ з заміною підшипників, шестернів, пружинних шайб;ремонт компресора 23 ВФ (заміна мастила, змазування підшипників, промивання фільтрів);демонтаж і монтаж електродвигунів І – ІV насосів; ремонт мулового насосу СД 80-18;збирання жирових відходів.зварювальні роботи по ремонту решітки-ловушки;змащування підшипників І – ІV насосів;відкачування стоків приймального резервуару насосом «Гном»;ремонт решітки – ловушки на самотічному колекторі до приймального резервуару;виготовлення заготовок і відводу для заміни напірного колектору;ремонт труби дренажного насосу.змащування підшипників насосу типу СД 8-18а;ремонт сальникової коробки;очищення приймального резервуару асенізаційним автомобілем.ремонт електродвигуна (демонтаж, просушування, збірка, монтаж та запуск);змащування підшипників насосу типу СД 80-18а;ремонт клапану Ø100;заміна задвижки Ø80; відкачування стоків з машинного відділення;ремонт криші приміщення КНС. змащування підшипників насосу типу СД 80-18а, ремонт сальникової коробки;ремонт задвижки Ø100;відкачування дренажних вод асенізаційним автомобілем.капітальний ремонт насосу №1;ремонт насосу типу СМ з заміною підшипників;ремонт муфтового з’єднання насосу типу СМ 150;відкачка стоків приймального резервуару насосом «Гном».очищення клапану приймального резервуару;очищення приймального резервуару від жирових відходів.відкачування стічних вод асенізаційним автомобілем до приймального резервуару.капітальний ремонт самоплинного колектору шляхом прочищення каналізаційних колекторів каналопромивальною машиною та гідродинамічною установкою високого тиску на базі спецавтомобіля для очищення трубопроводів. Роботи проведені на каналізаційних мережах протяжністю 1481 метри, з яких – 781 метри по вулицях Енергетика, Комарова та 700 метрів по вулицях Благовіщенська, Б.Хмельницького, Комарова, Л.Татаренка, а також проведено прочищення 46-ти каналізаційних оглядових колодязів;ремонт самотічного колектору по вул. Б. Хмельницького (виготовлення та встановлення металевої муфти);ремонт самотічного колектору по вул. Миру, 28а, 28б;ремонт напірного колектору по вул. Нескучанська, 1;усунення пориву напірного колектору; пробивання, промивання, очищення каналізаційної мережі асенізаційним автомобілем по вул. Благовіщенська, 46, 48, 52, 52а, 52б;       вул. Будівельна (вулична); вул. Б.Хмельницького, 15, 29, 31, 33;

вул. Відродження (вулична); вул. Заводська, 2а; вул. Комарова; вул. Кеніга, 32-34; вул. Ломоносова, 1а; вул. Машинобудівна, 8, 16, 16а, 19, 20;              вул. Миру, 13-17, 19-23, 25, 28, 28а, 28б; вул. Набережна, 10;

вул. Л. Татаренка, 1а, 3, 3а, 7, 7а, 9, 77; вул. Шкільна 9, 9а; пров. Шкільний;очищення каналізаційних колодязів за допомогою автомобіля МАЗ по вул. Благовіщенська – вул. Б.Хмельницького; вул. Благовіщенська, 16; вул. Відродження; вул. Миру, 13-17, 28, 28а, 28б та по вул. Л.Татаренка, 7а, 9а;ремонт люків каналізаційних колодязів по вул. Будівельна,              вул. Кеніга та вул. Миру. 
ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО «ЕКОСЕРВІС»

Підпис: ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО «ЕКОСЕРВІС»Дочірнє підприємство «Екосервіс» КП Тростянецької міської ради «Тростянецькомунсервіс» визначено виконавцем послуг по збиранню, вивезенню та захороненню твердих побутових відходів по м. Тростянець.

На підприємстві діють підрозділи:

- санітарне очищення (збирання та захоронення твердих побутових  відходів);

- шляхова дільниця (надання автопослуг з благоустрою міста).

Для надання послуг  задіяні  10 одиниць транспортних засобів, а саме:           

3 сміттєвоза; трактори: ЮМЗ - 6; Т- 40; МТЗ – 82.1 – 2 одиниці; автонавантажувач  Т – 150 К; бульдозер ДТ-75; ЗІЛ - 130 КДМ; причепи 2 ПТС - 4 – 4 одиниці. Трактори МТЗ укомплектовані відвалами для чищення снігу, в наявності щітка дорожня та косарка роторна, дане обладнання застосовується для догляду за дорогами. Також від палацу ПДтаЮ підприємству передано вантажний автомобіль ГАЗ -53, який на даний час переобладнано на самоскид.  В подальшому він буде  задіяний для послуг з перевезення будматеріалів та в ремонті дорожнього полотна.

За 9 місяців 2019 року за бюджетні кошти через систему Держзакупівель для підприємства придбано трактор МТЗ-82.1 вартістю 468,2 тис. грн., причіп тракторний самоскидний 2ПТС - 4,5 вартістю 159,5 тис. грн. та відвал для чищення снігу вартістю 25,0 тис. грн. Транспортний засіб задіяний для надання послуг по вивезенню ТПВ та благоустрою міста. Всього на придбання витрачено 652,7 тис. грн. бюджетних коштів.

Застосування відвалу дало можливість проводити чищення снігу по місту, а це ефективне використання транспортного засобу в зимовий період.

В серпні було проведено тендер на придбання ще одного трактора МТЗ-82.1 переможцем стало ТОВ «Фотон – Україна» вартість трактора – 466,9 тис. грн.  Транспортний засіб укомплектовано причепом  вартість якого становить 158,8 тис. грн. та відвалом  25,0 тис. грн. Загальна вартість витрачених бюджетних коштів становить 650,8 тис. грн. На даний час проходе реєстрація трактора.

З метою  розширення обсягу робіт з благоустрою, для шляхової дільниці за бюджетні кошти закуплено комплект обладнання для ямкового ремонту доріг вартістю 35,6 тис. грн. В комплект входить віброплита,  відбійний молоток, повітродувка. Вантажний автомобіль ГАЗ-53 переобладнано в самоскид, на придбання кузова витрачено 29,5 тис. грн. бюджетних коштів на даний час транспортний засіб не працює - відсутній водій.

За бюджетні кошти для підприємства придбано бульдозер ДТ-75 вартістю 100,0 тис. грн., який задіяний для впорядкування сміття на міському полігоні ТПВ.

Всього за звітний період на придбання комунальної техніки витрачено бюджетних коштів на суму – 1 433,0 тис. грн.

Чотири одиниці транспорту: сміттєвоз; бульдозер Т – 150; грейдер ДЗ – 143; трактор Т – 40 знаходяться в неробочому стані та потребують капітального ремонту. Чисельність працюючих на підприємстві складає - 31 чол. Середньооблікова чисельність становить 29 чоловік. Фонд заробітної плати за 9 місяців 2019 року становить – 1 433,9 тис. грн.

Середньомісячна заробітна плата одного працюючого за звітний період склала – 5 493,68 грн. (за 9 міс. 2018 року цей показник становив – 4 668,80 грн.). Збільшення відбулось за рахунок підвищення мінімальної заробітної плати з 01.01.2019 року до 4 173,00 грн.

Підприємством за 9 місяців 2019 року отримано доходів 3 455,0 тис. грн. (за 9 міс. 2018 року цей показник становив 2 774,3 тис. грн.). Ріст  виробництва відбувся на 24,5%.

Загальні витрати  за 9 місяців 2019 року склали – 35 421,5 тис. грн. 

Підприємство спрацювало зі збитком - 87,5 тис. грн.

Основною причиною збитковості підприємства є застаріла техніка, яка постійно потребує значних матеріальних витрат. За звітний період на придбання запчастин витрачено 160,9 тис. грн. з них 48,4 тис. грн. на шини.  Транспортний парк підприємства розширюється. Придбано бульдозер ДТ-75, трактор МТЗ-82.1, передано ГАЗ-53. Реєстрація транспортних засобів в «Укртехнагляд», «Автотехстандарт» потребувала витрат в сумі – 11,3 тис. грн. Трактор МТЗ-82,1 перебуває на гарантійному техобслуговуванню, заміна мастил та фільтрів коштувала 18,8 тис. грн. Новостворена дорожня бригада не працює на повну потужність по причині плинності кадрів, закуплено спецодяг, взуття на суму 6,6 тис. грн. понесені витрати на медогляди, що теж вплинуло на отримання прибутку. Переобладнаний на самоскид автомобіль ГАЗ-53 не працював по причині відсутності водія.

Надані послуги по дільницях:

- шляхова дільниця та благоустрій – 857,2 тис. грн.; (за 9 міс. 2018 року було 672,1 тис. грн.) обсяг послуг збільшився на 27,5 %;            

- санітарне очищення – 2 390,6 тис. грн. (за 9 місяців 2018 року було       1 977,5 тис. грн.) збільшення обсягу послуг відбулося на 22,8 % (за рахунок  збільшення обсягів вивезених і утилізованих ТПВ на 7,8 %).

- дохід від безоплатно одержаних активів становить – 207,2 тис. грн.

Дебіторська заборгованість за надані послуги станом на 01.10.2019 року становить – 355,1 тис. грн. Загальна сума поточної дебіторської заборгованості по підприємству утворилася за рахунок несплати за послуги населенням 108,0 тис. грн., підприємствами – 235,7 тис. грн., та внаслідок неперерахування управлінням соціального захисту населення поточних нарахувань пільг і субсидії - 11,4 тис. грн.

          Кредиторська заборгованість за роботи і послуги на 01.10.2019 року становить – 127,3 тис. грн. (на 01.10.2018 року цей показник складав –      143,2 тис. грн.), в т.ч.:

- КП «ТКС» - 44,6 тис. грн.;

- ТОВ «Надєжда – Рітейл» за ПММ – 39,8 тис. грн.;

- інші – 42,9 тис. грн.

        Прострочена заборгованість по податках станом на 01.10.2019 року відсутня. Заборгованість по заробітній платі відсутня.

Послугою централізованого вивезення твердих побутових відходів станом на 01.10.2019 року користуються 12 827 чол., (це 4 404 абонентів в багатоквартирному житловому фонді та 8 423 абонентів у приватному секторі з них 339 чоловік сільського населення), що становить майже 62,0 % від загальної кількості проживаючих. Кількість споживачів  за звітний період до періоду минулого року збільшилась на 18 чоловік. За січень – вересень поточного року кількість споживачів зменшилась  на 134 чоловіка. Основною причиною зменшення кількості споживачів є зміна правил призначення субсидії, проходе постійне поновлення довідок про склад родини та актів обстеження.

Послуга з вивезення сміття надається на 172-х вулицях міста, це 92,5 % від загальної кількості вулиць, їх по місту  налічується 186 та на 14 вулицях сіл  громади.

На даний час укладено договори на вивезення сміття з жителями сіл Тростянецької ОТГ Лучка, Зарічне, Кам’янка. По селу Лучка обслуговується 4 вулиці – 21 домогосподарство, по селу Зарічне обслуговується 3 вулиці -  20 домогосподарств. Загалом споживачами стали 69 чоловік. З жовтня 2018 року послугою почали користуватись мешканці с. Кам’янка. На даний час укладено 143 договори на 268 чоловік. Робота по укладанню договорів триває, в планах підприємства до послуги з вивозу сміття залучити мешканців села Кам’янецьке.

Послугами по збиранню та захороненню ТПВ користується 295 установ, підприємств та організацій, а саме:

- бюджетні установи уклали - 35 договорів;

- інші споживачі (підприємства та організації) - 198 договорів;

- захоронення ТПВ (самовивезення) - 62 договора.

З початку 2019 року складено нові договори на вивіз сміття салон ТОВ «Кононівський елеватор» Тростянецька філія, ФОП Сердюк Т. магазин ковбас «Сервелатік» ФОП Тімченко В.Д. - кафе, ФОП Константа А.А.- кафе. Складено  договора на захоронення ТПВ з ПП «Буринське» Гребениківське відділення та Бакіровський дитячий табір, ТОВ «Нафтогаз-Прима» - АЗС на Охтирській горі, ФОП Качковська Т.В. магазин «М’ясний», ФОП Слабоспицька Л.В. кафе «Білий парус».

В розрізі всіх категорій споживачів за 9 місяців  2018 – 2019 рр. було зібрано, вивезено та утилізовано твердих побутових відходів по місту:

 













































Категорія споживача Обсяг ТПВ           (тис./ м3)

за 9 міс. 2018 р.
Питома вага в (%) Обсяг ТПВ

(тис./ м3)

за 9 міс. 2019 р.
Питома вага в (%)
Населення 15,6 67,0 15,9 63,9
Бюджетні установи 3,8 16,3 4,2 16,9
Інші споживачі 2,0 8,5 2,3 9,2
Захоронення (самовивезення) 1,9 8,2 2,5 10,0
Всього: 23,3 100 % 24,9 100%

 

Всього підприємством за 9 місяців 2019 року зібрано та вивезено на захоронення – 24,9 тис. м3 твердих побутових відходів, що на 1,6 тис. м3 більше, ніж за звітний період 2018 року.

За 9 місяців  2019 року ДП «Екосервіс» виконано робіт та послуг:

< >Проводилось вивезення сміття по замовленню міської ради з парку     ім. П.І. Чайковського, парку Благовіщенський, вул. Благовіщенська,  урочища «Нескучне», з території садиби Л.Є.Кеніга, пл. 40-ї Армії,

вул. Миру, вул. Кеніга, вул. Набережна, вул. Вознесенська.
КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

«ЧИСТЕ МІСТО»

Підпис: КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ <br />
«ЧИСТЕ МІСТО»<br />
Комунальне підприємство Тростянецької міської ради «Чисте місто»   має два підрозділи: благоустрій і ремонтна дільниця. Загальна кількість працюючих 24 чоловіки, які займались зрізуванням дерев, розпилюванням дров, чищенням доріг від снігу, посипання тротуарів піщано сольовою сумущщю, чищення мережі водовідведення для стоку води, озелененням міста, встановленням та ремонтом дитячих майданчиків, чищення, ремонт шахтних колодязів та надавало інші послуги. Підприємство орендує один автотранспортний засіб в КП ТМР «Тростянецькомунсервіс».

Балансова вартість основних фондів підприємства становить                      96 677 500,00 грн. із них: тротуари – 1 644 745,28 грн., містки – 405 023,76 грн., колодязі – 381 штук на суму 220 401,00 грн., дерев на суму 185 535,00 грн. та інші – 4 221 794,96 грн.

Підприємством за 9 місяців 2019 року було надано послуг на суму           2 409,0 тис. грн., вартість наданих послуг становить 2 402,7 тис. грн.      

Прибуток на підприємстві складає 6,3 тис. грн.

Станом на 01.10.2019 року прострочена заборгованість з оплати праці  відсутня.

Прострочена заборгованість по податках станом на 01.10.2019 року також, відсутня.

По підприємству за 9 місяців 2019 року фонд споживання складає          1 387,0 тис. грн.

Середня  заробітна плата по підприємству становить 6 421,00 грн.

Дебіторська заборгованість складає 166,4 тис. грн., кредиторська – 157,3 тис. грн.   

За звітний період надійшло від населення 124 заяви з питань ремонту колодязів, виділення відер, тросу, цепків, спилення дерев, з них: 88 виконано, 36 заяв залишається на контролі.

За звітний період було відремонтовано шахтних колодязів 43 шт.  на суму 278,5 тис. грн.:

Вознесенський комітет - 9 шт. (вул. Памяті, 20; вул. Козацька, 33;         пр. Лучанський, 28; вул. Короленка, 23; вул. Козацька, 55; пр. Зарічний; вул. Короленко, 9; вул. Чкалова, 6, 49);

Деповський к-т 8 шт. (вул. Коцюбинського, 10; вул. Новоселівка, 21; вул. Славгородська, 21, вул. 30 р. Перемого, 12, 24; вул. Грабовського, 7; вул. Новоселівка, 12; вул. Залізнична, 24);

Центральний к-т 1 шт. по вул. Остроського, 61;

Першотравневий к-т 2 шт. (пр. Першотравневий, 2; вул. Садова, 10);

Чорногір‘я к-т 4 шт. (пр. Г.Сагайдачного, 2; вул. В. Великого, 32;          вул. З.Лучко, 16; вул. Озерянка, 29);

Шевченківський к-т 5 шт. (вул. Трикутна, 13; вул. Руднева, 7, 8;

вул. Шевченка, 124, вул. П.Куліша, 10; вул. Шевченка, 26);

Смородянський к-т 5 шт. (вул. Лугова, 27, 41; вул. Смородянська, 171, 181; вул. Польова, 12);

Цукрозаводський к-т 1 шт. по вул. Механізаторів, 7;

Камянський к-т 8 шт. (вул. Садова, 74; вул. Лісна, 17; вул. Гагаріна, 89, 120; вул. Центральна, 191; вул. Привокзальна, 28; вул. Молодіжна, 18;     вул. Ватутіна, 82);

Зарічненський к-т 1 шт. в с. Лучка по вул. Центральна, 4.

Головам вуличних комітетів видано 79 відер, цепка 14,0 м., тросу        289 м., проведені лабораторні дослідження питної води із шахтних колодязів по місту - 30 шт.; Зарічненський к-т 10 шт.; Кам‘янський к-т 10 шт. на загальну суму 3,5 тис. грн.

Проведено чищення колодязів 13 шт. на суму 2,1 тис. грн., по Вознесенському комітету (вул. Некрасова, 6, 26, Козацька, 55), Деповський комітет (вул. Грабовського, 7), Смородянський комітет (вул. Смородянська, 100; вул. Лугова, 127), Цукрозаводський к-т (вул. Машинобудівній, 16а,

вул. Озерянка, 62; вул. Боєва, 30), Шевченківський к-т 4 шт. (по вул. Пушкіна, 60; вул. Шевченка, 104; вул. Герцена, 33, 11).

За звітний період 2019 року зрізано 124 дерева і підрізано 72 шт. на суму 161,5 тис. грн. по слідуючим квартальним комітетам: Центральний 26,0 тис. грн., Шевченківський 13,8 тис. грн., Смородянський 7,7 тис. грн., Цукрозаводський 39,8 тис. грн., Вознесенський 20,2 тис. грн., Першотравневий 11,8 тис. грн., Деповський 1,5 тис. грн., Кам‘янський 5,9 тис. грн., Зарічненський 4,1 тис. грн., також були зрізані дерева в ВО ТМР школа №5, та на кладовищах міста.

В результаті спилення дерев було отримано 239 с/м дров, які були завезені на КП «Тростянецьке ЖЕУ» 12,5 с/м, КП «Тростянецькомунсервіс» 161,5 с/м, ДП «Екосервіс» 34,0 с/м, Лучка клуб 8 с/м, Кам’янка пож. ДЕПО 8 с/м, стадіон імені В. Куца 3 с/м, клуб Смородино 12 с/м.

По Зарічненському к-ту виконувались роботи по блаустрою території в с. Зарічне та Лучка  на суму 4,8 тис. грн.

Проводився благоустрій місць відпочинку на водоймі урочище «Нескучне», річка Боромля вул. Б. Хмельницького надано послуг на суму  50,2 тис. грн. 

В урочищі Нескучному біля криничок виконувались роботи до Чину великого освячення води.

Протягом звітного періоду утримувалися в належному стані парки, дороги, тротуари. Проводилося чищення пішохідних доріжок від снігу та їх посипання піщано - сольовою сумішшю під час ожеледиці було надано послуг на суму 821,5 тис. грн.

Проводились роботи по чищенню мереж дощової каналізації на суму 23,4 тис. грн. Також проводились роботи по чищенню канав по вул. Підлісна, пров. Вербовий, Фадєєва, «Хозпроїзд», вул. Шевченка, вул. Пам’яті.

Виконувались роботи по озелененню міста та догляд за озеленювальними та декоративними насадженнями на суму 151,5 тис. грн., було висаджено троянд 126 шт., бархатці 474 шт., агератум 1200 шт., сальвії 1200 шт., чорнобривці 600 шт., гортензії 8 шт., ампельний калачик 40 шт., петуній 11815 шт., вербени 12 шт., катарантус  24 шт., коліус 4 шт., газанія 4 шт., бакопа 32 шт., хризонтем 26 кущів, лаванди 200 шт.  висаджено ялинки –меморіал «Недоспівана пісня» 5, площа 40-ї Армії 14, парк імені

П.І. Чайковського 1, пам’ятник воїнам визволителям 8, вулиця Відродження 23, Комарова 2, висаджено туї – Алея Закоханих 20, садиба Кеніга 20, парк імені П.І. Чайковського - 10 верб спиралевидних, 5 червоних дубків, 10 сакур, 2 куща бузка, 2 катальпи. Садиба Кеніга 10 сакур, 5 червоних дубків, 1 катальпа, вул. Благовіщенська - 19 шт. ялівець козацький. Міський садок висаджено кущі – малини 20, смородини 20, вишні 2, сливи 3, яблунь 8, груші 5, черешні 2.

Проводився покіс трави на газонах, в парках, скверах, по вулицях міста, дитячих майданчиках.

Надані послуги по благоустрію парку імені П.І. Чайковського та садиби Кеніга на суму 34,6 тис. грн.

Встановлювались дорожні знаки по вул. Лісна, Набережна, Вознесенська, Зарічна на суму 4,7 тис. грн. в кількості 8 шт.

За звітний період проведено поточний ремонт огорожі по вулицях Благовіщенська та Вознесенська на суму 47,9 тис. грн.

Виконувались роботи по поточному ремонту та встановленню дитячих майданчиків в парку імені П.І. Чайковського, школа №3, вул. Л. Татаренка (квадрат), Л. Татаренка (альтанки) Енергетиків, Комунальна, перехрестя      Л. Толстого-Грушевського, Набережна, село Лучка, Зарічне на суму           23,3 тис. грн., а також встановлено огорожі на дитячих майданчиках на перехресті вул. Толстого - Грушевського, Блоговіщенська, 16.

Проводилась рубка дров у дитячому садочку «Калинка», Цукрозаводському клубі, Радомлянському клубі на суму 6,6 тис. грн.

Проводились роботи по ремонту та обслуговуванні міських туалетів на суму 4,8 тис. грн.

Було надано послуги по блаустрою парку в с. Камянка на суму 11,9 тис. грн.

Проведені роботи по ремонту пішохідних містків, парканів, лавочок та малих архітектурних форм, встановлення урн на суму 23,4 тис. грн.. Біля автобусних зупинок по вул. Благовіщенська, К. Скрябіна, Гаївська, Гришина, Пам’яті встановлені 5 шт. урн.

          Надавались послуги по благоустрою стадіонна імені Куца на суму     42,6 тис. грн.

 







ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО «ТРОСТЯНЕЦЬПАСТРАНС» КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ «ТРОСТЯНЕЦЬКОМУНСЕРВІС»

 


Підпис: ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО «ТРОСТЯНЕЦЬПАСТРАНС» КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ «ТРОСТЯНЕЦЬКОМУНСЕРВІС»<br />
<br />
          Надавалися послуги по проведенню святкових заходів на суму 52,9 тис. грн. 

ДП «Тростянецьпастранс» КП ТМР «ТКС» має основний вид діяльності: перевезення пасажирів міського сполучення. Підприємство орендує 5 автобусів в КП ТМР «Тростянецькомунсервіс»: Рута-22 - 2 од., ПАЗ-4234 – 2 од. з 11 червня 2019 року АТАМАН А092-Н6 придбаний за кошти Тростянецької міської ради вартістю 2 млн 146 тис. грн. Всі автобуси обладнані системами GPS-трекером та автоматичною системою обліку пасажирів (валідатором). Підприємство здійснює перевезення по семи  маршрутах Тростянецької ОТГ в т.ч. с. Кам‘янка, с. Кам‘янецьке, с. Лучка,

с. Зарічне. Облікова кількість штатних працівників - 9 чол. Підприємством за 9 місяців 2019 року було надано послуг на суму  1152,6 тис грн. із них:

 





















2019 рік 2018 рік Різниця
перевезено платних пасажирів 62,6 тис. пасажирів на суму 374,2 тис. грн.  44,6 тис. пасажирів на суму 212,8 тис. грн. 18 тис. пасажирів 61,4 тис. грн. більше в 2019 році
перевезено пільгових пасажирів 110,9 тис. пасажирів на суму 676,5 тис. грн. 55,4 тис. пасажирів на суму  277,8 тис. грн.  55,5 тис. пасажирів 398,7 тис. грн. більше в 2019 році.

< >інші послуги на суму 101,9 тис. грн.

КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО

«ТРОСТЯНЕЦЬКЕ ЖЕУ»

 

Підпис: КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО <br />
«ТРОСТЯНЕЦЬКЕ ЖЕУ»<br />
<br />
КП «ТЖЕУ» створено 02.02.2006 року. Підприємство виконує роботи по утриманню, поточному ремонту житлового фонду та з вересня місяця 2015 року роботи по опаленню бюджетних установ міста.

На балансі комунального підприємства «Тростянецьке житлово-експлуатаційне управління» станом на 01.10.2019 року знаходиться 221 будинок балансовою вартістю 163 545 932 грн., із них 96 будинків (4 групи капітальності), розірвали договір на обслуговування, 125 будинків є абонентами підприємства, які налічують 2 132 квартири загальною площею 96,4 тис. м2.

Із них:

- 56 будинків 1-2 групи капітальності, площею 79,5 тис. м2;

- 32 будинки 3-ї групи капітальності площею 8,7 тис. м2;

- 37 будинків 4-ї групи капітальності площею 8,2 тис. м2.

В цих будинках обладнано водопроводом 2 117 квартир, системою каналізації – 1 803 квартири. Всі квартири переведені на індивідуальну систему опалення. Загальна довжина водопроводів складає 18,1 км, із них замінено на пластикові 7,1784 км. Система каналізації - 17,3 км, із них замінено на пластикові 1,4275 км. Загальна площа м’яких покрівель складає 20,3 тис. м2, капітально відремонтовано 17,1 тис. м2, площа шиферних покрівель 25,2 тис м2, замінено шиферних покрівель 10,8 тис. м2.

В житловому фонді, що перебуває в комунальній власності міста, проживає близько 7 тис. чоловік.

За 9 місяців 2019 року КП «ТЖЕУ» разом із дочірніми підприємствами одержало 7 307,8 тис. грн. надходжень (квартирна плата, теплопостачання, орендна плата, капітальний ремонт та інше). 

Витрати склали 8172,4 тис. грн.

За сукупним показником разом із дочірніми підприємствами одержано 864,6 тис. грн. збитку.

Комунальне підприємство «Тростянецьке житлово-експлуатаційне управління» має в своєму складі такі підрозділи: ДП «Будинкоуправління» та ДП «Ремсервіс», які виконують роботи по капітальному ремонту житлового фонду, ремонту дитячих садків, благоустрою міста, а також заявки населення по заміні та влаштуванню нових інженерних мереж в квартирах, а також ДП «Комунжитло» та ДП «Елегія».

ДП «Комунжитло» виконує поточне утримання та поточний ремонт гуртожитку по вул. Заводська, 1.

ДП «Елегія» виконує роботи по утриманню кімнат поліпшеного проживання за адресою вул. Заводська, 1.

 

Динаміка зміни кількісного складу по КП «ТЖЕУ»

 



































2015 р. 2016 р. 2017 р. 2018 р. 2019 р.
Середньооблікова чисельність, чоловік 58 58 63 56 56
Із них: по утриманню будинків 30 30 30 23 23
Із них: по теплопостачанню 28 28 33 33 33



 

Кількість працюючих на підприємстві 56 чоловік, із них - 33 на обслуговуванні котелень. Середня заробітна плата складає 6 325,0 грн. Заборгованість по заробітній платі відсутня.

Згідно рішень сесії Тростянецької міської ради №289 від 04.08.2014 року та № 268 від 14.07.2016 року було передано на баланс КП «ТЖЕУ» котельні за адресами: вул. Л. Татаренка, 1б, Комарова, 25, Шевченка, 11, Благовіщенська 3, Відродження України, 5, по вул. Л. Татаренка, 5а, Благовіщенська 13.

Станом на 1 жовтня 2019 року підприємством вжиті заходи з підготовки до опалювального періоду 2019 - 2020 рр., а саме:

  - з травня 2019 року проводиться завезення дров по котельнях, станом на 01.10.2019 р. завезено дров 2772,8 м3, що складає 69% від потреби дров на опалювальний сезон (потреба на сезон дров 4009,8 м3);

          - станом на 01.10.2018 р.  було завезено 1136,4 м3 дров, що на 1636,4 м3 більше, ніж за відповідний період минулого року.

Завчасна заготовка дров дасть можливість використовувати сухі дрова для вироблення Гкал та надання  якісних послуг з теплопостачання;

- проведено ТО котельного обладнання;

- перевірено тиск теплової мережі;

- проведено навчання робітників та ІТР;

- проведено державну повірку лічильників газу, манометрів, сигналізаторів  загазованості та іншого обладнання;

- проведено пуско-налагоджувальні роботи.

 

Інформація щодо заготівлі та плану використання дров на

опалювальний період 2019-2020 роки

 

































Адреса План використання дров

2019 – 2020 рр.
Завезено дров станом на 01.10.2019 р.
вул. Л. Татаренка, 1б 1369,8 м³ 1260,4 м³
вул. Комарова, 25 908 м³ 387 м³
вул. Шевченка, 11в 582 м³ 238,9м³
вул. Відродження, 5 1150 м³ 886,5 м³
Всього: 4009,8 м³ 2772,8 м³

 

 

Виробничі показники по КП «ТЖЕУ» за 9 місяців  2016-2019 років



























































План 2016 р.                                      тис. грн. Факт

2016р.

тис. грн.
План 2017 р.                                      тис. грн. Факт

2017р.

тис. грн.
План 2018 р.                                      тис. грн. Факт

2018р.

тис. грн.
План 2019 р.                                      тис. грн. Факт

2019р.

тис. грн.
Доходи 2800,0 2605,3 5778,7 5660,2 6143,0 6142,1 7940,4 6383,0
Витрати 2470,9 2296,4 5100,8 5373,40 5420,0 6332,8 7073,8 7253,2
Прибуток 329,1 308,9 677,9 286,8 723,0 866,6
Збиток - - - - - -190,7 -870,2

 

За 9 місяців 2019 року КП «ТЖЕУ» отримало збитку 870,2 тис. грн.  із них по квартирній платі 61,6 тис. грн. та по теплопостачанню 808,6 тис. грн. збитку.

Збиток по теплопостачанню в розмірі 808,6 тис. грн. виник у зв’язку з невиконанням плану по виробництву теплової енергії по котельням (збиток станом на 01.05.2019 р. - 274,8 тис. грн.).

Підприємством у травні – вересні 2019 року було проведено ряд заходів по підготовці до опалювального сезону 2019 – 2020 рр. на суму     533,8 тис. грн. а саме:

- повірка обладнання котелень – 38,2 тис. грн.;

- обслуговування  котелень – 25,3 тис. грн.;

- ремонт котелень та тепломережі – 43,8 тис. грн.;

- зарплата  та податки (робітники по заготівлі дров) – 401,7 тис. грн.;

- плата за проведення енергоаудиту – 24,8 тис. грн.

Загальна дебіторська заборгованість по підприємству КП «ТЖЕУ» станом на 01.10.2019 року склала 907,4 тис. грн., у тому числі заборгованість населення по сплаті квартирної плати 718,6 тис. грн., пільги та субсидії – 16,2 тис. грн., інша заборгованість 52,8 тис. грн., надання послуг по опаленню  інших  споживачів – 38 тис. грн., по опаленню населення 81,9 тис. грн.

Дебіторська заборгованість станом на 01.10.2018 року складала           615,2 тис. грн., у тому числі заборгованість населення по сплаті квартирної плати складала 517,4 тис. грн., пільги та субсидії – 51,4 тис. грн., надання послуг по опаленню населенню 46,5 тис. грн., бюджетних установ та інші  22,0 тис. грн.

З наведеного порівняння видно, що дебіторська заборгованість станом на 01.10.2019 року на 298,0 тис. грн. більша, ніж за відповідний період минулого року.

Кредиторська заборгованість по КП «ТЖЕУ» станом на 01.10.2019 року складає 2039,0 тис. грн., станом на 01.10.2018 року складала              440,4 тис. грн., що на 1 598,6 тис. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року, за рахунок запасу дров на наступний опалювальний період, (залишок дров на 01.10.2019 р. – 2 772,8 м3).

Дії в напрямку зменшення заборгованості населення за спожиті послуги.

Підприємством систематично проводиться робота з боржниками, а саме:

- рознесено 800 попереджень боржникам;

- проведено особисті роз’яснення з 35 абонентами;

- укладено 1 угоду щодо погашення заборгованості;

- проведено 3 зібрання з мешканцями будинків, які є абонентами  підприємства;

- оплачено добровільно після судових засідань 22 000,0 грн.

                                               

Показники оплати населенням квартирної плати

 






























































































































































































Місяць 2017 р. 2018 р. 2019 р.
Нарахов. Перерах. %

опл.
Нарахов. Перерах. %

опл.
Нарахов. Перерах. %

опл.
Січень 198846 213398 107 290496 285254 99 340169 357158 105
Лютий 281310 197530 70 290804 282010 97 342158 220946 64
Березень 285854 376649 132 291177 283668 97 339355 299336 88
Квітень 289745 251422 87 332946 264119 80 338766 305438 90
Травень 289385 123510 43 336187 179284 54 337743 344366 102
Червень 280595 208367 74 335845 274889 82 443652    308270 69
Липень 289143 402528 140 337960 363801 108 270485 381879 141
Серпень 288242 279244 97 335353 322908 97 348139 289064 83
Вересень 287946 38633 132 336765 334965 99 366752 359537 98
Жовтень 289160 305634 105,6 333313 334094 100

  • -


- -
Листопад 289385 305935 105,7 338467 373360 110 - - -
Грудень 289385 305634 105,6 340349 360106 106 - - -
Всього: 3358996 3008484 99,9 3899662 3658458 94 3127219 2865994 93



 

 

Виконання робіт по поточному ремонту житлового фонду

за 9 місяців 2019 р.

Забезпечено безперебійне надання послуг по утриманню внутрішньо –будинкових систем водопостачання, електропостачання, водовідведення.

Підприємство основну увагу приділяє поточному ремонту житлового фонду.

Проведено ремонт і часткова заміна каналізації та водопроводів в житлових будинках.

Частково замінено та відремонтовано каналізації 15 м.п. за адресами: вул. Шкільна, 9а, вул. Л.Татаренка, 3а, 11, вул. Миру, 12а,                                вул. Машинобудівна, 16, 20.

Поточний  ремонт електромережі:

За 9 місяців 2019 року виконано 501 заявка населення по заміні  електроламп, автоматичних вимикачів, датчиків руху тощо. Проводилась профілактична робота в РЩ в будинках по вул. Б.Хмельницкого, 15, 37,       вул. Л.Татаренка, 1а, 3, 3а, 5а, 9а, 11, 75, вул. Благовіщенська, 16, 22, 53, 42, 40, вул. Машинобудівна, 16, 16а, вул. Шкільний, 9а, вул. Набережна, 10,

вул. Гришина,11 пров. Шкільний, 9а.

Виконані роботи по освітленню  території  біля котелень                     вул. Л.Татаренка, 1а, вул. Відродження, 5а.

Прочищення каналізації:

вул. Шевченка, 120, 120б, вул. Л.Татаренка, 75, 3, 3а, 5а, 7а, 11а,                     вул. Покровська, 2, вул. Машинобудівна, 16, 16а, 10, 12, 19, вул. Заводська, 2а, вул. Миру, 28, 30, 19, 15, 10, 23, 12а, вул. Шкільний, 9а, вул. Ломоносова, 1а, вул.Заводська, 1а. В зимово - весняний період були проведені роботи по прибиранню снігу та бурульок з покрівель будинків, розігрівання водостічних труб по житловому фонду.

Ремонт дверей:

вул. Відродження, 4а, Благовіщенська, 9, вул. Гришина, 11, вул. Заводська, 2а, вул. Л. Татаренка, 1а, 5а, вул. Машинобудівна, 16, 16а, 17,                            вул. Б.Хмельницького, 15, вул. Будівельна, 3, 6, вул. Покровська, 2а.

Ремонт та заміна  козирків:

вул. Кеніга 42а,вул. Благовіщенська 42, 52, вул. Миру 19,

вул. Машинобудівна, 19. Ремонт цоколів та входів в підвал:

вул. Машинобудіна, 16, 16а, вул. Л.Татаренка, 5а, 7а, 9а, вул. Відродження, 4а, Б.Хмельницького, 31, 33,         вул. Благовіщенська, 42.

Ремонт вентканалів: вул. Комунальна, 21, вул. Благовіщенська, 52б, вул. Миру, 28б, вул. Машинобудівна, 16,16а.

Ремонт каналізації: вул. Заводська, 2а, вул. Благовіщенська, 52б,      вул. Б.Хмельницького, 33, вул. Л.Татаренка, 7а, вул. Миру, 28,                        вул. Машинобудівна, 17.

Вивезено сміття з прибудинкових територій по                                      вул. Л. Татаренка, Миру, Заводська, 2а, Ломоносова, 1а, Машинобудівна, 16, 16а.

 

Динаміка виконання основних видів робіт по КП «Тростянецьке ЖЕУ»

по поточному утриманню житлового фонду за 9 місяців  2019-2020 років

 


































































Проведені роботи 2016 р.

9 місяців
2017 р.

9 місяців
2018 р.

9 місяців
2019 р.

9 місяців
Ремонт під'їздів, шт. 24 17 30 17
Ремонт покрівель, кількість будинків 22 26 7 2
м. кв. 30 68 81,4 67
Заміна водопроводів, квартир 35 104 83 83
метрів   погонних 21 32 27 32
Заміна  каналізації, квартир 25 26 30 93
метрів погонних 34 28 105 50
Виконання заявок населення 1253 1532 1548 1563

 

Ремонт під’їздів за 9 місяців 2019 р.

 










































Адреса Кількість підїздів
1 вул. Машинобудівна, 16 3
2 вул. Машинобудівна, 16а 3
3 вул. Відродження, 4 6
4 вул. Б.Хмельницького, 31 1
5 вул. Б.Хмельницького, 33 2
6 вул. Щербака, 4 2
Всього: 17

Станом на 1 жовтня 2019 року 88 будинків в м. Тростянець оснащені освітлювальним обладнанням.

 

Економія витрат по електроенергії

місць загального користування житлового фонду

 



Умовна економія на одному ліхтарі за І півріччя 2019 року складає:

524,6 кВт в рік.

989 шт. х 524,6 кВт/12 * 9місяці  = 389122 кВт год * 1,68 = 653725 грн.

 

 

Витрати електричної енергії на освітлення

місць загального користування (кВт*год)

 

Порівняння фактичних (за звітами в «Енергозбут») витрат електричної енергії на внутрішньобудинкові потреби за 2016-2019 роки, кВт*год.

 


























































































 №

п./н.
Розрахунковий період 2016

рік
2017

рік
2018

рік
2019

рік
1. Січень 11 085 16 328 9 000 16 453
2. Лютий 12 197 15 417 10 400 1 939
3. Березень 12 637 14 528 8 055 7 034
4. Квітень 15 880 10 391 8 923 8 600
5. Травень 15 749 6 864 6 488 6 035
6. Червень 7 519 7 589 5 863 5 436
7. Липень 6 350 6 350 4 401 4 617
8. Серпень 5 935 6 394 5 500 4 628
9. Вересень 7 446 5 856 5 608 4 720
Всього 94 798 89 717 64 238 59 462

 

 

 



Виробничі показники по «ДП Будинкоуправління-2»

за 9 місяців 2017-2019 років






















































Показники 2017 р., тис. грн. 2018 р., тис. грн. 2019 р., тис. грн.
план факт план факт план факт
Доходи 1 290,0 1 287,4 735,0 734,2 546,0 545,8
Витрати 1 260,0 1 245,2 729,5 729,2 537,0 537,1
Прибуток 30,0 42,2 5,5 5,0 9,0 8,7
Збиток - - - - - -

 

За 9 місяців 2019 року ДП «Будинкоуправління-2» отримало прибуток  в розмірі 8,7 тис. грн.

 

Виконані роботи згідно плану

соціально-економічного розвитку на 2019 рік

 




















































































































































































































































































№ п/ч Адреса будинку Перелік робіт Місяць Освоєно коштів, грн.
1. Капремонт житлового фонду:
Капремонт каналізації
вул. Машинобудівна, 16 заміна каналізації

23,2 м.п
червень 11 503,77
вул. Шевченка, 120в заміна каналізації 22 м.п вересень 9 910,33
Всього: 45,2 м.п 21 414,1
Капремонт  відмосток
вул. Кеніга, 42 капремонт відмостки вересень 12 000,0
Встановлення лавок
вул. Благовіщенська, 16,      вул. Л.Татаренка, 75,             вул. Будівельна, 6 встановлення 12 лавок вересень 24 510,21
2. Благоустрій міста
Встановлення зупинок:
вул. Памяті встановлення зупинки квітень 11 265,69
вул. Благовіщенська встановлення зупинки червень 21 210,78
2 зупинки 32 476,47
Благоустрій меморіалів та пам'ятників благоустрій травень 29 961,02
Поточний ремонт Круглого Двору благоустрій внутрішньої частини травень 17 534,4
Поточний ремонт Круглого Двору благоустрій червень 55 891,86
Поточний ремонт МАФ «Тростянець» благоустрій червень 7 220,87
Поточний ремонт фонтану благоустрій липень 35 621,46
Алея закоханих благоустрій вересень 5 310,61
Всього по благоустрою 216 493,16
3. Інші ремонтні роботи:
Ремонт системи опалення

с. Кам‘янка
Ремонт опалення січень 6 190,7
Розмітка автостоянки

(стадіон В. Куца)
Розмітка автостоянки березень 3 656,53
Благоустрій пам’ятників

с. Кам‘янка, с. Кам’янецьке
благоустрій травень 7 621,23
Благоустрій пам’ятників

с. Зарічне
благоустрій травень 4 897,03
Поточний ремонт каналізації  ЗДО "Ромашка" заміна каналізації

93,7 м.п
червень 29 110,83
Поточний ремонт ДЮСШ поточний ремонт червень 49 191,36
Охтирський місцевий центр правової допомоги встановлення

електролічильника
червень 697,31
Поточний ремонт  тепломережі РДА ремонт тепломережі липень 9 061,92
Послуги по розбиранню тиру Кам‘янського ЗЗСО розбирання тиру липень 10 996,15
Послуги по утепленню  теплотраси ЗЗСО №5 утеплення теплотраси липень 17 800,0
Поточний ремонт опалення ЗЗСО №3 ремонт опалення серпень 20 633,11
Капітальний  ремонт приміщення по вул. Заводська, 1 (2поверх) ремонт приміщення вересень 30 117,18
Поточний ремонт  коридору ДЮСШ поточний ремонт вересень 18 513,64
Поточний ремонт санвузлів ДЮСШ поточний ремонт вересень 13 324,5
Поточний ремонт котла Л.Татаренка, 1б поточний ремонт вересень 50 000,0
Всього: 271 811,48
546 228,95

 

Динаміка виконання робіт по капітальному ремонту та благоустрою

міста за 9 місяців 2016- 2019 рр. (тис. грн.)

 































Проведені роботи 2016 р. 2017 р. 2018 р. 2019 р.
Капітальний ремонт житлового фонду, тис. грн. 890,6 551,7 836,3 33,4
Благоустрій міста, тис. грн. 241,6 139,7 59,6 241,0
Інші ремонтні роботи, тис. грн. 189,9 595,9 363,6 271,8

 

Виконання ремонтних робіт по м.Тростянець

 



 

 







ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО «ЕЛЕГІЯ»


Підпис: ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО «ЕЛЕГІЯ»Основним видом економічної діяльності підприємства є надання послуг на проживання в кімнатах відпочинку.

За даними виробничих показників за 9 місяців 2019 року підприємство отримало збиток у сумі 64,5 тис. грн. проти одержаного прибутку                    56,9 тис. грн. за аналогічний період минулого року.

Збитковість обумовлена збільшенням мінімальної з/плати та ростом витрат на комунальні послуги та низькою завантаженістю номерів.

Кількість працюючих на підприємстві 9 чоловік, середня заробітна плата складає 5 110,00 грн.

Заборгованість по заробітній платі станом на 01.10.2019 року відсутня.

За звітний період підприємством надано 2 507 ліжко-місць на суму 651,0 тис. грн., а в минулому році за 9 місяців 2018 року 4 280 ліжко-місць на суму 694,4 тис. грн. Наповнюваність номерів за 9 місяців 2019 року склала                 8,7% проти 14,9% у звітному періоді минулого року.

Підприємство має в наявності:

< >4 номери «Євро» - вартість проживання складає 620,0 грн.;10 номерів „Прайм”- вартість проживання складає 185,0 грн.;11 номерів „Стандарт”- вартість проживання складає 160,0 грн.;5 номерів „Економічний”- вартість проживання складає 55,0 грн.;1 номер «Сімейний» - вартість проживання складає 580,0 грн.;2 номер «Прайм поліпшений» - вартість проживання складає 620,0 грн.

п.н.

Дохід від надання послуг

Сума доходу

тис. грн.




Кімнати по договору найму

107,3



Проживання в готелі

651,0



Тренажерний зал (абонемент 110 шт.)

5,5



Відшкодування ком. послуг КЗ ТМР «ДЮСШ», ДУ «Центр пробації»

10,7



Послуги прання

1,6



Харчування

126,2



Оренда кухні та обідньої зали

2,9

Разом:

905,2

 

Дебіторська заборгованість станом на 01.10.2019 року складає 26,5 тис. грн., в т.ч. заборгованість населення – 8,0 тис. грн.

Кредиторська заборгованість по ДП «Елегія» станом на 01.10.2019 р.

складає 74,8 тис. грн.

За 9 місяців 2019 року виконано робіт:

 

за бюджетні кошти:

< >зроблено капітальний ремонт: коридору, 2-х туалетів, душової та вмивальних кімнат загального користування (загальна сума витрат склала – 107 820,25 грн.). придбано та встановлено 10 пластикових вікон; 2 балконних блока та 2-є вхідних дверей на 4-му поверсі –  на загальну суму 73 178,00 грн.;зроблений капітальний ремонт спортклубу «Самбіст», а саме облаштована додаткова зала для занять спортом), сума витрат склала –          99 979,71 грн;проведено поточний  ремонт тренажерного залу (пофарбовано стіни, замінено ліноліум) на загальну суму – 29 682,97 грн.;також за бюджетні кошти було виготовлено проект «Реконструкція системи протипожежного захисту, установка пожежної сигналізації, системи оповіщення евакуації людей з встановленням системи спостереження» ціна робіт – 20 000,00 грн.завершено капітальний ремонт покрівлі прибудови входу комунікацій на загальну суму 1,8 тис. грн.;капітальний ремонт стін та покрівлі запасного виходу; сума витрат склала – 0,9 тис. грн.;проведено поточний ремонт вентиляційних шахт (а саме: відновлено цегляну кладку та утеплено рубироїдом зовнішні стіни вентиляційних шахт, виведених на дах будівлі), сума витрат склала - 1,8 тис. грн.;проведено чистку вентиляційних каналів з 1- го по 5-й поверхи – на суму 2,9 тис. грн.;поточний ремонт цоколя фасаду будівлі (ліва сторона) – 1,9 тис. грн.;ремонт спортивного інвентаря в тренажерному залі – 1,5 тис. грн.;проведено поточний ремонт маршових сходів на загальну суму – 15,5 тис. грн.;завершено поточний ремонт кімнати №20 1-го поверху на загальну суму 1,7 тис. грн.;замінено 15 м каналізаційної труби (з 1-го по 5-й поверх на правому крилі будівлі) – на суму 1,3 тис. грн.; на утримання кімнат поліпшеного проживання та санвузлів (а саме: заміна замків, електричних ламп, кранів на воду, кранів на регістри системи опалення, кранів змішувачів води, лійок у душ та інше) витрачено – 5,3 тис. грн.постільної білизни та рушників для відремонтованих кімнат на загальну суму – 8,8 тис. грн.;штор (тюлі та гардин) для вікон на загальну суму – 6,7 тис. грн.;термопот (нагрівач для води) для кухні – 4,0 тис. грн.; миючих засобів – на суму 10 327,00 грн.;інвентар (відра, мопи та інше) – 10 802,00 грн.;5 люстр, 17 енергозберігаючих ламп для кімнат ЛЮКС на загальну суму – 3,1 тис. грн. запчастин (мотор на пилососи, які вийшли з ладу) – на суму 1,6 тис. грн.,придбано ліцензії в електронній системі СОТА для здачі електронної звітності – на суму 1,9 тис. грн.;зроблено повірку 2-х лічильників тепла (по терміну їх використання) на загальну суму – 5,4 тис. грн.придбано касовий апарат – на суму 5,5 тис. грн.
ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО «ГОТЕЛЬ ТРОСТЯНЕЦЬ»

Підпис: ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО «ГОТЕЛЬ ТРОСТЯНЕЦЬ»          ДП «Готель Тростянець» надає в місті готельні послуги. На підприємстві працює 5 осіб. Середньомісячна заробітна плата за звітний період склала 5 390,10 грн.

        Всього в наявності підприємство має 11 номерів на 20 ліжко-місць. Завантаженість номерів за січень – вересень 2019 р. склала 31,5%.

 

Динаміка надання ліжко - місць з січня 2017 р. по вересень 2019 р.

 



                                                

                    За звітний період підприємством надано 1701 ліжко-місце. В порівнянні з відповідним  періодом 2018 року, кількість ліжко-місць збільшилось на 20,4% (288 ліжко-місць).                  

                    За 9 місяців 2019 року ДП «Готель Тростянець» по результатам фінансової діяльності отримав доходів в сумі 574,6 тис. грн., витрати склали 557,5 тис. грн.

                    Прибуток складає 17,1 тис. грн.

          Доходи від основного виду діяльності отримано підприємством від надання ліжко-місць представлені в наступній таблиці:

 























Клас номера Ліжко-місця, кількість Доходи, тис. грн.
Стандарт 537 (31,6%) 91,8 (23,0%)
Поліпшені 1 164 (68,4%) 308,2 (77,0%)
Всього: 1 701 400,0

       

          Також за 9 місяців 2019 р. підприємство отримало доходів у сумі          82,4 тис. грн. від надання приміщень в оренду, відшкодування комунальних послуг та інших послуг.         Станом на 01.10.2019 року ДП «Готель Тростянець» не має заборгованості з оплати праці та заборгованості по податках і зборах.

                    Загальна дебіторська заборгованість станом на 01.10.2019 року  складає  41,2 тис. грн., в т.ч. орендна плата – 35,0 тис. грн.

                    Кредиторська заборгованість складає 4,8  тис. грн.

          Протягом звітного періоду було придбано 5 телевізорів на суму         23,4 тис. грн. за кошти місцевого бюджету. За рахунок власних коштів підприємства було придбано 8 комплектів постільної білизни та тюль на суму 4,8 тис. грн., два вогнегасника за 0,95 тис. грн. та виготовлено робочий проект системи протипожежного захисту вартістю 12,8 тис. грн. Для того, щоб привабити більшу кількість проживаючих, і відповідно отримати більше доходів, головним завданням  підприємства є продовження проведення ремонтних робіт в кімнатах та будівлі готелю, доведення його послуг до вимог сучасних стандартів.

 







КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

«ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РИНОК»

 


Підпис: КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ<br />
«ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РИНОК»<br />
<br />
В 2016 році зі спільної власності територіальних громад сіл та міста Тростянецького району до комунальної власності територіальної громади      м. Тростянець було передано комунальне підприємство «Тростянецький ринок». КП Тростянецької міської ради «Тростянецький ринок» займається здачею в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. За 9 місяців 2019 року підприємство отримало дохід від надання послуг в сумі 642,9 тис. грн., а саме:

- від основного виду діяльності в сумі 621,6 тис. грн.;

- від відшкодування витрат за електроенергію в сумі – 21,3 тис. грн.

Витрати підприємства за 9 місяців 2019  року склали  628,6 тис. грн.

          По результатам роботи за 9 місяців 2019  року підприємство отримало  прибуток  в сумі 14,3 тис. грн.

 

Надходження коштів від послуг, які надаються

КП ТМР «Тростянецький ринок» за січень - вересень 2018 - 2019 рр.

 



Станом на 01.10.2019 року поточна заборгованість з оплати праці становить 12,6 тис. грн. (заробітна плата за вересень 2019 р.).

Заборгованість по податках станом на 01.10.2019 року відсутня.

Дебіторська заборгованість за товари, роботи складає 6,4 тис. грн.

На підприємстві працює 9 осіб, середньомісячна заробітна плата за          9 місяців 2019  року склала - 5 332,51 грн. Протягом звітного періоду розпочаті роботи по капітальному ремонту адмінбудівлі.

 







ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО «РИНОК ЄВРОПЕЙСЬКИЙ»

 


Підпис: ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО «РИНОК ЄВРОПЕЙСЬКИЙ»<br />
<br />
                    23.12.2016 року рішенням Тростянецької міської ради 7 скликання 17 сесії «Про погодження створення дочірнього підприємства «Ринок Європейський» комунального підприємства Тростянецької міської ради Тростянецький ринок» було створено дочірнє підприємство «Ринок Європейський».

          ДП «Ринок Європейський» КП ТМР «Тростянецький ринок» (єдиний майновий комплекс), який розташований за адресою; 42600, Сумська обл.,    м. Тростянець, вул. Вознесенська,3 ЄДРПОУ 41079611.

ДП «Ринок Європейський» КП ТМР «Тростянецький ринок» займається здачею в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Підприємством за 9 місяців 2019 року було надано послуг на суму 722,5 тис. грн., а саме орендна плата – 330,7 тис. грн., кошти отримані від відшкодування електроенергії в сумі – 379,5 тис. грн. та дохід від безоплатно отриманих основних засобів в сумі 12,3 тис. грн.

Відповідно витрати підприємства за 9 місяців 2019 року склали 710,8 тис. грн.

За результатами роботи за 9 місяців 2019 року підприємство отримало прибуток в сумі - 11,7 тис. грн.

Заборгованість по податках станом на 01.10.2019 року відсутня.

На підприємстві працює 4 особи, середньомісячна заробітна плата за 9 місяців 2019 року склала – 5 406,70 грн.

Заборгованість по заробітній платі відсутня.

 

 







КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

«БЮРО ТЕХНІЧНОЇ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ»

 


Підпис: КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ <br />
«БЮРО ТЕХНІЧНОЇ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ»<br />
<br />
КП Тростянецької міської ради «Бюро технічної інвентаризації» займається обліком нерухомого майна та наданням послуг по технічній інвентаризації фізичним і юридичним особам незалежно від форми їх власності.

Підприємством за 9 місяців 2019 року було надано послуг на суму 233,9 тис. грн., витрати підприємства за відповідний період - 228,3 тис. грн., по результатам роботи за 9 місяців 2019 року підприємство отримало прибуток в сумі 5,6 тис. грн.

Станом на 01.10.2019 року заборгованість з оплати праці відсутня. Кредиторська та дебіторська заборгованість станом на 01.10.2019 - відсутні.

На підприємстві працює 3 особи, середньомісячна заробітна плата за 9 місяців 2019 року склала - 5,9 тис. грн.

За 9 місяців 2019 року до підприємства надійшло 215 заяв, із яких всі виконані.

Населенню видано:

< >довідок-характеристик в кількості 234 шт. на суму – 10,7 тис. грн.;довідок про відсутність забудов в кількості 3 шт. на суму - 0,5 тис. грн.
КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЕНЕРГОЛЮКС»

 

Підпис: КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЕНЕРГОЛЮКС»<br />
<br />
Комунальне підприємство Тростянецької міської ради «Енерголюкс» створено 1 липня 2014 року, займається технічним обслуговуванням та  утриманням в належному стані систем вуличного освітлення міста, світлофорних об’єктів та декоративного підсвічення архітектурних споруд.

Підприємством за 9 місяців 2019 року надано послуг на суму 705,3 тис. грн., вартість наданих послуг склала 705,0 тис. грн. Прибуток складає 0,3 тис. грн.

Станом на 01.10.2019 року прострочена заборгованість з оплати праці  відсутня. Прострочена заборгованість по податках станом на 01.10.2019 року відсутня.

За 9 місяців 2019 року фонд споживання підприємства складає 281,9 тис. грн. На підприємстві працює 4 чоловіки та 4 чоловіки за сумісництвом. Середньомісячна заробітна плата склала 6 513 грн. Дебіторська заборгованість складає 24,4 тис. грн., кредиторська – 21,6 тис. грн.

На балансі підприємства знаходяться повітряні ліхтарні лінії електропередач, розташовані по вул. Благовіщенська, Відродження, Миру, Кузьми Скрябіна, Зарічна, Руднєва, Раїси Кириченко, Підлісна, Вознесенська, Луніна, 8-го Березня, Володимира Великого, Локомотивна, Ювілейна, Кеніга, Машинобудівна, Гаївська, Супруна, Шевченка,

Л. Татаренка, Б. Хмельницького, Вишнева, лінія електропередач до Круглого двору, а також обладнання декоративного підсвічення Альтанки, садиби Л. Кеніга, Круглого двору. Світлофорні об’єкти на перехресті вул. Благовіщенська – Набережна – Олексія Братушко та вул. Вознесенська – Грушевського – Л.Татаренка.

За 9 місяців 2019 року до підприємства надійшло 29 заяв, 15 виконані, 14 знаходяться на контролі. За допомогою он-лайн платформи «Відкрите Місто» було подано 15 заяв, 9 – виконано, 6 заяв лишається на контролі. Також підприємством було виконано 505 усних звернень. Значні зміни у заплановану роботу підприємства вносять природні явища такі як гроза та пориви сильного вітру, та людський фактор. 

Так станом на 30.09.2019 року були проведені наступні роботи:

1. Встановлено 68 ліхтарів за адресами:

Пров. Радомлянський – 10 шт., вул. П. Соколенка 4, 5, 15, оп. 1 – 4 шт.,

вул. О. Братушко 9, 15, 37 – 3 шт., в. Матросова 14 – 1 шт., пров. Лучанський – 2 шт., вул. Локомативна – 5 шт., вул. Супруна 17 – 1 шт., вул. Гришина – 3 шт., вул. Ватутіна 19 – 1 шт., вул. Радомлянська (біля клубу) – 1 шт.,

вул. Чорновола 56 – 1 шт., вул. Лугова 6а – 1 шт., вул. Зелена 2-4, 10 – 2 шт., та за іншими адресами.

2. Замінено 527 ламп  вуличного освітлення за такими адресами:

вул. Суворова 16 – 1 шт., вул. Супруна 2 – 1 шт., вул. Пушкіна 30, 55 – 2 шт., вул. Маяковського 6 – 1 шт., вул. Докучаєва 5 – 1 шт., вул. Мічуріна 2 – 2 шт., пров. П. Куліша 10, 45 – 2 шт., вул. Матросова 1 – 1 шт., вул. Озерянка 75 – 1 шт, вул. Нескучанська 19 – 1 шт., вул. Чкалова 21, 42, 47а – 3 шт.,

вул. Покровська опора 18 – 1 шт., вул. Володимира Великого 12, 26 – 2 шт., вул. Лозова 28 – 1 шт., вул. Трикутна 16 – 1 шт., вул.  Островського 47 – 1 шт., пров. Л. Татаренка – 1 шт., вул. Славгородська 20, 64 – 2 шт.,

вул. Гурського 10, 23 – 2 шт., вул. Гоголя 7, 10 – 2 шт., вул. Весела 20 – 1 шт., та за іншими адресами.

< >Виконано ремонт щитової вуличного освітлення на підстанції по

вул. Л. Татаренка, Локомотивна, Кеніга, Зарічна, Підлісна.Виконувався ремонт світильників центральних доріг.Відновлено освітлення по провулку Радомлянському.Виконувався ремонт електромережі освітлення парку                         ім. П.І. Чайковського.Забезпеченню електропостачання для інформаційних табло на зупинках громадського транспорту по вул. Нескучанська, вул. Миру,

вул. Благовіщенська.Забезпеченню електропостачання для камер відеоспостереження по вул. Кеніга та вул. Вознесенська.Значна робота виконувалася по зрізуванню дерев. Так нашим підприємством надавалася автовежа дочірньому підприємству «Чисте місто» для ліквідації аварійних дерев та підрізці дерев. Було виконано 90 заяв громадян по видаленню дерев та 36 заяв з питань підрізування гілля. Роботи проводились по вулиці Грушевська, Миру, Радомлянська, Кузьми Скрябіна, Калинова, Кеніга, Нескучанська, Вознесенська, Гагаріна, Шкільна, Зарічна, Комунальна, Лугова, Шевченка, пров. Лозовий. Зроблено зрізування та підрізка дерев на стадіоні ім. Куца. Велика увага була надана питанню видалення омели у парку ім. П.І. Чайковського, Благовіщенському парку, по вул. Благовіщенській. Також автовежа надавался дочірньому підприємству «Чисте місто» для зрізування дерев у с. Кам’янка по вул. Гагаріна, Центральна, Садова. Роботи виконувалися і у приєднаних до міста селах. Проводився ремонт вуличного освітлення у селі Зарічне – було виявлене місце пошкодження кабелю після падіння дерева на кабельну лінію електропередачі, відремонтовано щит керування вуличним освітленням, замінено 15 ламп. У с. Лучка замінено 17 ламп вуличного освітлення. Забезпечено електропостачання та чергування під час проведення  свята Нового Року, чину Великого освячення води (Водохреща), зимових всеукраїнські змагання з біатлону, Тростянецької масляної, фестивалю «Чайковський FEST», фестивалю історичної реконструкції «Стара Фортеця», музичного фестивалю «Схід Рок», святкування Дня міста.
КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «МІСЬКА РИТУАЛЬНА СЛУЖБА»

 

Підпис: КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «МІСЬКА РИТУАЛЬНА СЛУЖБА»<br />
<br />
Метою діяльності підприємства є організація поховань та надання пов’язаних з ними послуг. Працюючих на підприємстві, згідно штатного розкладу, 6 чоловік.

Основним завданням КП «Міська ритуальна служба» є:

< >утримання в чистоті міських кладовищ (№1 по вул. Пам’яті, №2 по вул. Луніна, №3 по вул. Радомлянській, №4 по вул. Смородянській в               с. Кам’янка, с. Кам’янецьке та с. Зарічне). Загальна площа всіх кладовищ складає близько 21га.заробітну плату з нарахуваннями – 410,7 тис. грн.;загально-цехові та загальновиробничі витрати – 101,2 тис. грн.  

Основні види робіт

2018 рік

2019 рік

1.

Вивезення сміття:

 

- вивіз сміття ФОП «Коррунд» спонсорська допомога

- ДП «Екосервіс»     

- КП «Тростянецькомунсервіс»

224 м. куб.

 

24 м.куб.

150 м.куб.

24 м.куб.

253 м. куб.

 

48 м.куб.

181 м.куб

24 м.куб

2.

Спилювання аварійних дерев:


  • кладовище №1

  • кладовище №2

  • кладовище №3

  • кладовище №4


 

4

2

-

2

 

2

7

-

1

3.

Косіння трави

31,8 га

29,9 га

4.

Прибирання індивідуальних могил:


  • кладовище №1

  • кладовище №2

  • кладовище №3

  • кладовище №4


118 шт.

96

15

-

7

158 шт.

127

21

-

10

5.

Завезення піску на всі міські кладовища

60 т.

60 т.

6.

Похованя воїнів АТО

-

1 чол.

7.

Поховання безрідних

2 чол.

4 чол.

Всього поховань

237

265

 

 







КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

«ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ ТРУДОВИЙ АРХІВ»

 


Підпис: КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ <br />
«ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ ТРУДОВИЙ АРХІВ»<br />
<br />
Згідно штатного розпису комунальна установа Тростянецької міської ради «Тростянецький трудовий архів» складається з двох осіб:

1) директор;

2) провідний бухгалтер, провідний архівіст.

Відповідно до функцій та обов’язків, визначених Статутом комунальної установи Тростянецької міської ради «Тростянецький трудовий архів» у звітному періоді працівниками установи велася робота з укомплектування, зберігання, обліку та використання архівних документів.

Станом на 01 жовтня 2019 року на зберіганні в комунальній установі Тростянецької міської ради «Тростянецький трудовий архів» знаходиться 114 фондів ліквідованих підприємств, установ, організацій, які налічують 10 582 справи. У порівнянні з минулим роком на 4 фонди менше (І півріччя 2018 року - 118 фондів ліквідованих підприємств, установ, організацій, які налічують 13 116 справ). Зменшення фондів та кількості справ пов’язана з передачею 7 фондів у кількості 2 695 справ до Боромлянської сільської ради.

Також, надавалися методичні рекомендації ліквідаційним комісіям та ліквідаторам з питань упорядкування документів, складання описів справ з кадрових питань (особового складу) для подальшої їх передачі до комунальної установи Тростянецької міської ради «Тростянецький трудовий архів». У звітному періоді до установи було прийнято на зберігання 2 фонди у кількості 19 справ.                                                                  

У звітному періоді працівниками установи здійснювалась робота по виконанню соціально-правових запитів юридичних та фізичних осіб. За 9 місяців 2019 року розглянуто 897 звернень, які стосувалися документів із кадрових питань (особового складу) ліквідованих юридичних осіб. У порівнянні з 2018 роком на 277 звернень більше (за 9 місяців 2018 року – 620 звернень). За зазначеними документами видано:

- архівні довідки про підтвердження трудового стажу;

- архівні довідки про заробітну плату;

- довідки про перейменування та реорганізацію підприємств;

- архівні копії;

- архівні витяги.

Надання архівних довідок, копій або витягів на запити фізичних та юридичних осіб соціально-правового характеру, здійснюється архівною установою безоплатно.

У звітному періоді директором установи пройдено навчання з питань пожежної безпеки.

У березні прийнято участь у засіданні колегії Державного архіву Сумської області.

За звітний період Управлінням Пенсійного фонду України в Тростянецькому районі проведено 13 перевірок достовірності даних виданих заявникам, архівних довідок.

Також у березні Тростянецьким районним сектором управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області було проведено перевірку щодо додержання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Працівниками архівної установи забезпечується належний облік, упорядкування, зберігання, переміщення документів в архівосховищах. Постійно проводиться знепилення поверхні картонажу та ведеться контроль за температурним режимом та вологості повітря в архівосховищах. 

 

 







КП ТМР «ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ»

 


Підпис: КП ТМР «ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ»<br />
<br />
Згідно Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» КП ТМР «ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ» 13 лютого 2019 року завершено підготовчу роботу щодо початку цілодобового телерадіоефіру згідно Ліцензії. Комунальне підприємство Тростянецької міської ради «Телерадіокомпанія «Тростянець» було створено громадою і висвітлює діяльність та розвиток громади. На хвилі 105, 4 FM відбувається радіомовлення. Власне мовлення складає 3 години 20 хвилин щодня. Це новини про Тростянецьку громаду та новини Сумщини, тематичні програми різного жанрового спрямування. Протягом січня – вересня 2019 року в радіоефір вийшло 3736 програм. Серед них: офіційні новини, добрі новини, тематичні програми: «Гість в студії», «Поетична сторінка», «Від Шевченка до Жадана», «Нескучні прогулянки по рідному місту», «Про рідний край (події, люди)», «Світ тварин», «Наука навколо нас», «Вітаю, кохаю, бажаю», «Астрологічний прогноз»).

 

ЗВІТ трансляції радіопередач в ефірі радіостанції «Добре радіо» 105.4 fm

з 01.01.2019 по 30.09.2019 р. місто Тростянець, Сумська обл.

 



























































































































































































































































































































































































































































































































































Квоти

 Національної ради
 

Назва радіопередач Добре радіо 105,4 FM
Ведучі.

Звукорежисер

Дмитро Юсупов
Час трансляції Кількість трансляцій за звітний період Загальна кількість




Інформаційно-аналітичні та публіцистичні передачі Новини офіційні Аліна Гребенькова

Діана Ковальова Олена Смілянська
08:00

13:00

17:00
273

273

273
819




Добрі новини   Діана Ковальова 08:30

13:30

17:30
181

181

181
443




Погода Олена Смілянська 08:05

13:05

17:05
273

273

273
819




Гість в студії  

100




1. Бова Ю. А.

Тростянецький  міський голова
Олена Смілянська 13:45 5




2. Чухно О.В.

спеціаліст з контролю за дотриманням законодавства про працю та занятість населення апарату Тростянецької міської ради
Олена Смілянська 13:45 5




 3. Саєнко К.

 майор внутрішньої служби начальник тростянецького районного сектору філії державної установи Центр пробації в Сумській  області
Олена Смілянська 13:45 5




4. Бова Р. Ю.

керівник громадської організації   «Спорт Тростянеччини»
Олена Смілянська 13:45 5




5. Білейчук С.  

заступник командира в/ ч  2276 Нац. гвардії України майор.  
Олена Смілянська 13:45 5




6. Отець Олександр, настоятель Вознесенського храму  Протоієрей Олена Смілянська 13:45 5




7. Яценко І.Б.

депутат Тростянецької районної ради
Олена Смілянська 13:45 5




8. Дитяча дорадча рада Олена Смілянська 13:45 5




9. Швайкус С.В. Військовий комісар   Олена Смілянська 13:45 5




10. Лобода С.П.

головний лікар Тростянецького центру первинної медичної допомоги
Олена Смілянська 13:45 5




11. Заяц Ю.М.

заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства, будівництва, благоустрою, транспорту та зв’язку
Олена Смілянська 13:45 5




12. Цибулько Д.І. 

 начальник відділу з питань економічного розвитку, міжнародної діяльності та залучення інвестицій
Олена Смілянська 13:45 5




13. Красніков М.

помічник лісничого Нескучанського лісництва Державного підприємства «Тростянецький лісгосп» питомник 
Олена Смілянська 13:45 5




14. Буряк Оксана (Амброзія). 

головний  спеціаліст відділу карантину рослин,  головного управління держпродсвожив служби в Сумський області.
Олена Смілянська 13:45 5




15. Якубенко Лариса Леонідівна

Представник Національної ради України ї у Сумській області
Олена Смілянська 13:45 5




16. В. Фрик, А. Субот. «Акустичний Тростянець» Олена Смілянська 13:45 5




17. Світлана Григор’єва С.Ж.

начальник Тростянецького сервісного центру  Пенсійного фонду України
Олена Смілянська 13:45 15




18. Буряк Оксана (АБМ). 

головний  спеціаліст відділу карантину рослин,  головного управління держпродсвожив служби в Сумський області.
Олена Смілянська 13:45 5




Культурно-мистецькі передачі 1. Поетична сторінка 35




1. Л. Татаренко 6:40 Олена Смілянська 08:45

13:45

17:45
5




2. Поетичний клуб Ліра 10 хв. Олена Смілянська  

13:35

 
5




3. Гмиря 9:40 Олена Смілянська 08:45

13:45

17:45
5




2. Від Шевченка до Жадана

 
20




1. Талан 7:40 Желєзна Євгенія 08:45

17:45
5




2.  Воронько 6:40 Желєзна Євгенія 08:45

17:45
5




Науково-просвітницькі передачі 1. Нескучні прогулянки по рідному місту

1. Круглий двір 5:00

 
08:45

17:45
5 5




2. Про рідний край (події, люди)                      

 
50




1.  Децентралізація 6:00 Олена Смілянська 08:45

17:45
5

5




2. Тростянець (Ю.А. Бова, самоврядування) 6:12 Олена Смілянська 08:45

17:45
5

5




3. Про Тростянець 3:40 Олена Смілянська 08:45

17:45
5

5




4. С.П. Лобода про декларації з лікарями 9:20 Олена Смілянська 08:45

17:45
5

5




5. Про Тростянецький лiсгосп 6:00 Олена Смілянська 08:45

17:45
5

5




3. Світ тварин      

 
10




1. Собака 6:50 Діана Ковальова 17:15 5




2.Собака  6:30                                     Діана Ковальова 17:15 5








4. Наука навколо нас

 
17:45 10




1, 2. Наука навколо нас Ярослав Ісаєв 17:45 5, 5




5. Будьте здорові

 
60




1. Позитивний погляд Олена Смілянська 08:45 5




2. Позитивний погляд Олена Смілянська 08:45 5




3. Аїр 5:00 Олена Смілянська 08:45 5




4.Правила поводження на воді Олена Смілянська 08:45 5




5. Теплий одяг Олена Смілянська 08:45 5




6. Тепла їжа Олена Смілянська 08:45 5




7.Як бути бадьорим цілий день Олена Смілянська 08:45 5




8. Правильне харчування Олена Смілянська 08:45 5




9.Кава Олена Смілянська 08:45 5




10. Шкідливість  паління трави Олена Смілянська 08:45 15




Розважальні передачі

Текст + музика
1. Добрий ранок на Доброму радіо Олена Смілянська 08:00 273 273




2. Добрий день на Доброму радіо Дмитро Юсупов

 
13:00 273 273




3.Добрий вечір на Доброму радіо Олена Смілянська

Діана Ковальова

Дмитро Юсупов
17:00 273 273




4. Вітаю, Кохаю, Бажаю

Передача привітань
Олена Смілянська

 
14:00 273 273




5. Астрологічний прогноз Олена Смілянська

 
08:04 273 273




Всього радіопередач 3736

 

З 14 лютого 2019 року Телерадіокомпанія «Тростянець» розпочала  ефір цифрового мовлення Т2. Телеканал транслюється в радіусі 60 кілометрів від міста Тростянець і має порядковий номер 32 у цифровому пакеті Т2. Логотип телеканалу TVT. Забезпечуємо щоденне 24 –х годинне мовлення. Представляємо глядачам каналу повний спектр телепрограм – від новин, суспільно – політичних програм до розважальних. У сітці мовлення каналу – мультфільми, кращі зразки зарубіжного та вітчизняного кінематографа. Серед власних програм щоденно 9 разів на добу виходять новини, та транслюються тематичні програми різної тематики. Так, в період з січня по жовтень 2019 року на телеканалі TVT вийшло в ефір 39 програм «Новини тижня», в які увійшло 358 новинних сюжетів. Кожного дня з 19 години сюжетні новини оновлюються. Середній проміжок часу трансляції новин 10 – 15 хвилин (з 19 години понеділка до 17 години п’ятниці), починаючи з 19 години п’ятниці до 17 години понеділка транслюються новини тижня, середній проміжок часу трансляції 45 хвилин). Крім того вийшло в ефір   52 тематичних програм, які стосувалися втілення реформ в Тростянецькій громаді, висвітлення святкування святкових заходів та фестивалів, розвиток спорту та інші теми (наприклад: « Звіт голови Тростянецької ОТГ», «Досвід який вартий поширенню»,» Повернення легенди Сумського та Українського футболу», «Чи є життя після об’єднання?», «Складні життєві обставини – чи свідомий вибір?», «Історична спадщина села Зарічне», «Діалог з настоятелем Вознесенського храму», та інші). Кожного дня виходять Інтернет новини, а також регіональні новини. Під час виборів виходили екстрені випуски новин, з ранку та після обід,  наступного дня виходив загальний сюжет.

За півроку 2019 року було налагоджено співпрацю з керівниками комунальних організацій та бюджетних установ Тростянецької міської ради, районної ради та райдержадміністрації, що вплинуло на висвітлення інформації в теле та радіо ефірі.

 







                                   ЗАРІЧНЕНСЬКИЙ СТАРОСТИНСЬКИЙ ОКРУГ

 


Підпис:                                     ЗАРІЧНЕНСЬКИЙ СТАРОСТИНСЬКИЙ ОКРУГ<br />
<br />
Протягом лютого – березня 2019 року Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення було проведено дві окремі Перевірки телеканалу «TVT» та «Доброго радіо» 105.4 ФМ на предмет виконання ліцензійних вимог взагалі та програмної концепції і стандартів професійної діяльності зокрема. За підсумками Перевірок Нацради КП ТМР «ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ» визнано найкращою у Сумському регіоні за всіма показниками загальноприйнятих в Україні стандартів професійного мовлення.  

У своїй роботі керуюсь Конституцією, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Регламентом Тростянецької міської ради, Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими актами.

Впродовж 9 місяців виконував доручення Тростянецької міської ради, її виконавчого комітету, міського голови, здійснював  надання інформації  та виконував інші обов’язки визначені законодавством України в межах своїх повноважень.

Брав участь у засіданнях сесій Тростянецької міської ради, і її виконавчого комітету міської ради. Здійснював прийом громадян, які зверталися з проблемами різного характеру. Надавав рекомендації та консультації. Окрім цього мною ведеться облік особистого прийому громадян.

          Особистий прийом громадян дає змогу контролювати стан дотримання прав і законних інтересів людей у сфері соціального захисту, культури, освіти,  фізичної культури та спорту, житлово – комунального господарства, реалізації громадянами права на працю та медичну допомогу.

     За 9 місяців 2019 року на особистому прийомі громадян було 18 осіб з сіл Зарічне та Лучка, надійшло 58 звернень до старостинського округу в усній формі та за телефоном, всі  звернення, що надійшли до старостинського округу не залишилися без уваги, були розглянуті в установлені законом строки, всім заявникам надані відповіді або роз’яснення.

За 9 місяців 2019 року вчинено 21 нотаріальну дію, з них видано: 12 довіреностей; 4 - завірено копію документа; 3 - складено та завірено заповіти; 2 – заяви на реєстрацію заповіту. Впродовж 9 місяців  2019 року видано довідок: –121, а саме:

- для оформлення субсидій - 45 довідок;

- про склад сім’ї за місцем вимоги – 60 довідок;

- до нотаріуса для оформлення спадщини – 2 довідки;

- за місцем вимоги – 14 довідок.

Функціонує сільський клуб в селі Лучка. В приміщенні якого відкрито філіал КЗ «Тростянецька публічна бібліотека» Тростянецької міської ради. Працівниками клубного закладу проводяться тематичні вечори приурочені до різноманітних свят.

В березні місяці в клубі села Лучка було проведено концерт до свята 8 березня. В привітанні взяли участь учасники хору «Ветеран».

В кінці серпня  підготували та провели спільно з відділом культури Тростянецької міської ради  свято День села Лучка та Зарічне.

В селі Зарічне функціонує фельдшерський пункт, який надає медичні послуги населенню сіл Зарічне та Лучка. Здійснюється підвіз дітей до школи дочірнім підприємством «Тростянецьпастранс» Тростянецької міської ради. Маршрут автобусу складено таким чином, щоб забезпечити підвезення дітей села Лучка та села Зарічне до школи, де навчаються діти з сільської місцевості, а мешканців до міста, лікарні та будь – якого закладу соціальної сфери Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади.

В січні – лютому місяці 2019 року проводилось очищення комунальних доріг від снігу в с. Зарічне та в с. Лучка. Дороги взимку були в належному стані.

В березні місяці 2019 року силами працівників Зарічненського старостинського округу було проведено толоку  біля пам’ятника загиблим воїнам 1941 – 1945 рр. в селі Зарічне та біля обеліску в селі Лучка. Території було приведено в належний санітарний стан, а в селі Зарічному біля пам′ятниика загиблим воїнам на клумбу були висаджені квіти.

Силами Зарічненського старостинського округу було замінено та відремонтовано плиту пічного опалення в адміністративному приміщенніс. Зарічне. ПП «Зарічанським» було придбано шпалери, клей, а силами працівників Зарічненського старостинського округу, зроблено косметичний ремонт коридору (поклеяні нові шпалери, побілено стелю).

В червні місяці було проведено ремонт під´їзної дороги до с. Лучка, на  

яку було витрачено близько двох мільйонів державних коштів, роботи по укладанню асфальту проведено якісно. Мешканці с. Лучка та ОТГ тепер  мають можливість користуватися відрізком дороги з гарним покриттям.

В серпні місяці було проведено ремонт дороги комунальної власності по вулиці Лугова села Лучка, укладено асфальтне покриття протяжністю 130 метрів. Витрачено на ці роботи близько 200 тис. грн. з запланованих коштів Тростянецької міської ради.

За сприяння ДП «Екосервіс» КП «Тростянецькомунсервіс» Тростянецької міської ради проводиться вивіз сміття з території села Лучка та села Зарічне - 2 рази на місяць.

Впродовж восьми місяців 2019 року проведено:

< >очищення доріг старостинського округу від снігу – 28 252,90 грн.;
                                   КАМЯНСЬКИЙ СТАРОСТИНСЬКИЙ ОКРУГ

 

Підпис:                                     КАМ’ЯНСЬКИЙ СТАРОСТИНСЬКИЙ ОКРУГ<br />
<br />
               

          До складу Кам’янського старостинського округу Тростянецької міської ради входять два населених пункти: с. Кам’янка, с. Кам’янецьке. Загальна кількість зареєстрованого населення станом на 01.10.2019 року становить 882 чоловіки.

          На території старостинського округу працює філія Тростянецької  публічної бібліотеки, Кам’янський сільський будинок культури, Кам’янська пожежна команда пожежної охорони Кам’янського старотинського округу ТМР, Кам’янська амбулаторія загальної практики сімейної медицини, Кам’янецький ФП, Кам’янський заклад загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів Тростянецької міської ради, наповнюваність якої протягом року становила 78 учнів. У Кам’янському закладі дошкільної освіти «Дубравушка» Тростянецької міської ради працює 10 осіб, відвідує заклад 11 дітей. У дитсадку та в школі налагоджено повноцінне харчування та забезпечено всі необхідні потреби для роботи установи. Систематично проводиться підвезення 14 дітей до Кам’янського закладу загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів Тростянецької міської ради та Кам’янського закладу дошкільної освіти «Дубравушка» Тростянецької міської ради.

За 9 місяців 2019 року на прийомі у в.о. старости побувало 34 особи із питаннями різного характеру з сіл Кам’янка та Кам’янецьке. Розглянуто 13 письмових звернень громадян. Переважна більшість звернень стосується соціального захисту населення, зокрема, призначення або продовження субсидії на оплату комунальних послуг та соціальні допомоги малозабезпеченим сім‘ям та по земельних питаннях, отримання матеріальної допомоги на лікування.

 

За звітний період проведено наступну роботу:

        В.о. старости Кам’янського старостинського округу Тростянецької міської ради вчинено нотаріальні дії в межах своєї компетенції:

       - посвідчення копій документів – 2;

- заява на прийняття спадщини – 9;

- заява на про відмову від спадщини – 6;

- складено та посвідчено заповітів - 14;

- заява на реєстрацію довіреностей -25;

- заява на реєстрацію заповіту – 24;

- видано довіреностей – 69.

 

          Видано 602 довідки різного виду за вимогою:

< >для оформлення субсидій – 146;довідки про склад сім’ї – 137;довідка в управління соціального захисту – 297;очищення доріг від снігу по селам: Кам’янка, Кам’янецьке –              27 902,40 грн.;зрізування дерев, вирубка кущів, косіння трави – 24 660,40 грн.;встановлення дитячих та спортивних майданчиків – 50 794,24 грн.;роботи з утримання вуличного освітлення – 60 969,39 грн.;благоустрій кладовищ – 8 621,86 грн.;поточний ремонт пам’ятників – 7 621,23 грн.;поточний ремонт, влаштування колодязів – 37 479,22 грн.;підсипка доріг щебнем та іншими будівельними матеріалами –            8 115,65 грн.;грейдування доріг – 3 619,32 грн.;встановлення дошок оголошень – 1 200,00 грн.;благоустрій парку с. Кам’янка – 162 092,83 грн.;встановлення МАФ с. Кам’янецьке – 199 400,00 грн.;поточний ремонт покрівлі будівлі пожежної команди – 60 000,00 грн. 

      Кам’янським сільським будинком культури проведені заходи: «День закоханих», «Весняний заспів», «8 Березня», «День Перемоги», «День молоді», День села Кам’янецьке», «День села Кам’янка». Спільно з працівниками закладу загальної середньої освіти, амбулаторії, ФП, будинку культури, сільської бібліотеки, пожежної команди проведено 4 толоки по благоустрою території.

 

 
Міський голова                                                         Ю.А. Бова