ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVIII

Скликання:

VII

Вид:

За основу

Номер:

17.12.2019/80

Дата реєстрації:

17.12.2019

Проголосовано:

18.12.2019 11:27:43

Автор:

Дараган Ю.В.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 17.12.2019/80



У К Р А Ї Н А



 


Тростянецька міська рада



28 сесія 7 скликання

 



Р І Ш Е Н Н Я


 

від 17.12.2019 року


м. Тростянець                                   № ____

 

Про заслуховування звіту директора

КП ТМР «Телерадіокомпанія Тростянець» про діяльність

за 11 місяців 2019 року та продовження дії контракту

 

Заслухавши звіт про діяльність за 11 місяців 2019 року та розглянувши заяву від вхід. № ____ від _______ 2019 р. року директора КП ТМР «Телерадіокомпанія Тростянець» Дараган Ю.В., керуючись ст. 63, ст. 78 Господарського кодексу України, ст. 25, ст. 26, ст. 59, ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до пункту 5.2. розділу 5 Статуту комунального підприємства Тростянецької міської ради «Телерадіокомпанія Тростянець»,

 
міська рада вирішила:

 

1. Звіт директора комунального підприємства Тростянецької міської ради «Телерадіокомпанія Тростянець» Дараган Юрія Вікторовича про діяльність за 11 місяців 2019 року взяти до відома. Додаток 1.

 

2. За угодою сторін продовжити дію контракту з директором комунального підприємства Тростянецької міської ради «Телерадіокомпанія Тростянець» від 21.11.2017 року  з гр. Дараган Юрієм Вікторовичем терміном до 31.12.2020 року.

 

3. Доручити міському голові Бові Юрію Анатолійовичу підписати з

гр. Дараган Юрієм Вікторовичем додаткову угоду до Контракту щодо продовження терміну його дії.

 

4. Дане рішення направити до відділу правового забезпечення,  КП ТМР «ТРК Тростянець».

 

 
Міський голова         Ю.А. Бова


Додаток 1

до рішення 28 сесії 7 скликання

Тростянецької міської ради

від 18.12.2019 року № ___

 

Звіт комунального підприємства

Тростянецької міської ради «Телерадіокомпанія «Тростянець»

за підсумками одинадцяти місяців 2019 р.

 

          Розуміючи відповідальність перед Тростянецькою громадою та державними органами, у полі зору яких триває робота ТРК «Тростянець»,  наш творчий колектив залишається професійним, дієвим, конкурентоспроможним.

   За звітний період вдалося вчасно та згідно чинного законодавства України фахово підтвердити власну здатність відповідати вимогам Ліцензій та українського медіа простору. Про це свідчить, зокрема:

  • Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення за результатами моніторингу та  перевірки діяльності ТРК до відповідності вимог Ліцезій надала схвальну оцінку без жодних попереджень (лютий – березень)

  • ТРК «Тростянець» відмінно, за визначенням регуляторних та контролюючих органів, організувала та провела роботу в телерадіоефірі у період Президентських та парламентських виборів в Україні 2019 року (вперше ТРК зароблено 235 395,00 грн.).

  • Надходження від реклами – 103 710,00 грн. Всього зароблено 339 105,00 грн. Фінансовий звіт додається.

  • Успішно діють договірні відносини з надавачем телекомунікаційних послуг ТОВ «ЗЕОНБУД» (оренда телепередавача) у результаті яких, власними зусиллями, без сторонньої юридичної підтримки, на початковій стадії дії угоди зекономлено до 200 000,00 грн.

  •  Тривають безкоштовно договірні та творчі відносини з проектами в Україні – «DOBRE», « DESPRO», «Громада на мільйон»

  •  Швейцарсько – український проект щодо підтримки децентралізації в Україні «DESPRO» після моніторингу у червні-липні 2019 року у Тростянецькій громаді,  визначив високу ефективність та результативність ТРК «Тростянець» у рамках всеукраїнської та європейської реальності, яка, за підсумками фахівців проекту, є основним джерелом інформації для місцевого населення (до 70 %  !!!).


 

     Комунальне підприємство «Телерадіокомпанія «Тростянець» розпочало свою діяльність 8 вересня 2018 року. Саме тоді в тестовому режимі в ефір вийшло радіо мовлення на хвилі 105,4 ФМ. Власне мовлення складає 3 години 20 хвилин щодня. Це новини про Тростянецьку громаду та новини Сумщини, тематичні програми різного жанрового спрямування. За звітній період в радіоефір вийшло  4770  програм. З них: офіційні новини – 1002, добрі новини - 443, тематичні програми – 1 655 , це:  «Гість в студії» - 220, «Поетична сторінка» - 40, «Від Шевченка до Жадана» - 20, «Нескучні прогулянки по рідному місту» - 5, «Про рідний край ( події, люди)» - 160, «Світ тварин» - 10, «Наука навколо нас» - 28, «Будь здоровий» - 160, «Погода» - 1002,  займаємося створенням і музично розважальних програм,   їх за звітний період вийшло – 1 670, це – «Добрий ранок, добрий день та добрий вечір» - 1002 випусків, «Вітаю, кохаю, бажаю» - 334, «Астрологічний прогноз» - 334.

     З 14 лютого 2019 року Телерадіокомпанія «Тростянець» розпочала  ефір цифрового мовлення Т2. Телеканал транслюється в радіусі 60 кілометрів від міста Тростянець і має порядковий номер 32 у цифровому пакеті Т2. Логотип телеканалу TVT. Забезпечуємо щоденне 24–х годинне мовлення. Представляємо глядачам каналу повний спектр телепрограм – від новин, суспільно – політичних програм до розважальних. У сітці мовлення каналу – мультфільми, кращі зразки зарубіжного та вітчизняного кінематографа. Серед власних програм щоденно 9 разів на добу виходять новини, та транслюються тематичні програми різної тематики.

 

     Так за звітній період  на телеканалі TVT вийшло в ефір 49  програми «Новини тижня», в які увійшло  486  новинних сюжетів.  З понеділка по п’ятницю з 19 години сюжетні новини оновлюються. Середній проміжок часу трансляції новин 10 – 15 хвилин. Починаючи з 19 години кожної п’ятниці і до 19 години кожного понеділка транслюються новини тижня, середній проміжок часу трансляції 45 хвилин. Крім того протягом тижня з вівторка по п’ятницю  о 12 годині йде повтор програми «Новини тижня». За звітній період  кількість трансляцій по телебаченню програм «Новини тижня»  склала – 5 292 випуска.      Крім того в ефір вийшло  60  тематичних програм, з них  під рубрикою  «Влада бізнес громада»  - 37, «Моє рідне місто» - 15, «Вітання» - 8 . Трансляція тематичних програм здійснюється протягом 24 годин ефіру, в різний час. Загалом тематичні програми висвітлювали втілення реформ в  Тростянецькій громаді, святкування та урочистості різних заходів в тому числі і фестивалів, розвиток спорту та інші не менш важливі події для нашої громади. ( наприклад: « Звіт голови Тростянецької ОТГ»,  «Дихай вільно: все, що потрібно знати про туберкульоз», «Складні життєві обставини – чи свідомий вибір?», «Історична спадщина села Зарічне», «Діалог з настоятелем Вознесенського храму»  та інші). Під час виборів виходили екстрені випуски новин, з ранку та після обід, вони транслювалися виключно по телебаченню,  наступного дня виходив загальний сюжет , загалом про те як відбувалися вибори в Тростянецькій громаді було зроблено 6 сюжетів. Постійно працюємо над розробкою нових програм. Так з березня по серпень 2019 року  в тестовому режимі виходили  Інтернет новини,  з травня місяця і по цей час виходять регіональні новини.  Наші сюжети кожен бажаючий може переглянути в Інтернеті на сторінці Телерадіокомпанії у фейсбук та ютуб. Протягом тижня при наявності ми виставляємо на сайтах тематичні  програми, а кожної п’ятниці підсумковий випуск новин за тиждень.

 

     Згідно висновків Академії прикладних комунікацій Державного телерадіокомітету України – ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ – є Першою та Єдиною в Україні на сьогодні телерадіокомпанією, створеною у рамках Державної програми ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ, де засновником ТРК – є ГРОМАДА. На базі Держкомтелерадіо України створено окремий підрозділ з метою дослідження та вивчення досвіду становлення, розбудови, розробки нових концепцій-форматів місцевого мовлення на прикладі ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ для подальшого створення покрокової інструкції  іншим Громадам в Україні.

     Подібна увага з боку Держави до ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ небезпідставна.

     Новоствореній телерадіокомпанії у Тростянці вдалося у рекордно стислі строки підготувати належні документи та розробити творчу концепцію дій, що дозволила :

  • Перемогти на конкурсі Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та отримати Ліцензії на телевізійне та радійне мовлення з відповідною професійною роботою спільно з Торгово - промисловою палатою України, Українським державним центром радіочастот, Концерном РРТ України.

  • Розробити та втілити власний формат громадського мовлення, універсальний штатний розклад, що дозволяє економити людські та матеріальні ресурси у телерадіовиробництві.

  • Організувати навчальний процес кадрів, раціонально моделювати, використовувати технічну специфікацію для забезпечення безперебійного ефіру.


     Логічним продовженням названих кроків – є результат сьогодення.      ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ першою в Україні серед інших ТРК , що отримали Ліцензії на ФМ- мовлення за 2018 рік, вийшла у радіоефір у тестовому режимі. ДОБРЕ РАДІО 105.4 працює сьогодні цілодобово спільно з радіостанцією ПРОМІНЬ. Презентація цієї перемоги була представлена у загальнодержавному масштабі  Нацрадою України у вересні нинішнього року, м. Київ.

     Активно телевізійний ефір, виробництво власного продукту та пошук вітчизняного контенту. В ефірі місцевого кабельного ТБ та у соцмережі, зокрема у Ютюбі та Фейсбуці на сторінці ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ ТРОСТЯНЕЦЬ регулярно щотижня виходить випуск НОВИНИ, дитячі програми ВЕСЕЛИЙ СОНЯХ.                                                                   

 Сигнал ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ розповсюджується навколо Тростянецької  вежі у радіусі 60 кілометрів та охоплюватиме межі 6 – ти навколишніх районів Сумщини,  частину Полтавської обл. та прикордонну територію Росії.

    На виконання завдань, поставлених Громадою – Засновником, у            ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ нині працюють спеціалісти з вищою освітою, переважно мешканці Тростянця. Згідно існуючого штатного розкладу для повноцінного творчо-виробничого процесу необхідно і планується розширення штату в межах поточної  потреби та фінансування по факту.

     Першим здобутком  реалізації проекту розбудови ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ  вважаємо повноцінні технічні, фінансові, кадрові, творчі умови та можливості для забезпечення виробництва  телерадіоефіру згідно існуючих в Україні стандартів роботи електронних засобів масової інформації та комунікації.

     Колектив ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ шанує підтримку і розуміння Тростянецької  ОТГ, депутатського  корпусу Тростянецької міської ради .

     Вважаю, що відсьогодні ми стоїмо на порозі відповідального кроку – народження повноцінної ТРК, здатної бути конкурентною у медіа просторі Сумщини, України та фінансово спроможною – самодостатньою у Громаді.

     Попереду важка щоденна робота по створенню неповторного власного продукту , який конвертується потім  у досвід та дороговказ для інших під вже зрозумілим в Україні гаслом «Тростянець – європейське місто»...

     У 2019 році для забезпечення виконання Ліцензій та відповідно взятих на себе зобов’язань Тростянецької Громади, як засновника ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ, колектив ТРК увійшов у режим роботи повноцінного цілодобового телеефіру телеканалу TVT з 16 лютого 2019 року та радіоефіру ДОБРЕ РАДІО 105.4 ФМ  з 06 березня 2019 року.                                                  

     Розпочато будівництво телестудії для забезпечення її роботи у форматі інтерактивного мовлення з можливістю зворотнього зв’язку на радіо і ТБ, проведення прямих ефірів з метою актуальності – інформаційності та економії ресурсів.

     У березні – квітні ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ успішно пройшла ПЕРЕВІРКУ Нацради України на здатність мовлення згідно чинного законодавства.

 

      Переможцем обласного конкурсу журналістських робіт на тему «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади» у номінації « Кращий радіо матеріал » стала Олена Смілянська      (редактор ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ – ДОБРЕ РАДІО 105.4 ФМ ), листопад - грудень.

    До кінця 2020 року колектив ТРК планує вийти на стандартний творчий і технічний рівень серед конкурентів у медіа просторі Сумщини, який може забезпечити самоокупність ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ.

                                       

Вважаю нинішній звітний період, за який вдалося отримати ТРК визнання та підтвердження професійної діяльності, варто назвати періодом Першим та Важливим у рамках становлення ТРК. Ми відмінно виконали початкове завдання , як засіб інформації. Попереду не менш відповідальне завдання – стати засобом КОМУНІКАЦІЇ.

Колектив ТРК «Тростянець» сьогодні, за підсумками фахівців і реаліями часу, здатний і надалі розбудувати ТРК згідно визначеної концепції, працювати на авторитет Громади – засновника.

           Колектив ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ шанує підтримку і розуміння Тростянецької  ОТГ, депутатського  корпусу Тростянецької міської ради .

     Завжди бермо на себе зобов’язання продуктивно працювати на виконання основної мети – постійної розбудови ТРК ТРОСТЯНЕЦЬ для створення суспільного діалогу, підвищення авторитету та розповсюдження досвіду і здобутків Громади, формування громадської думки на вимоги часу у рамках державної програми ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ.

      КП ТМР «ТРК «Тростянець» безперебійно працює у телерадіоефірі згідно вимог Ліцензії та Тростянецької громади.  Суб’єктивні та об’єктивні   проблеми не стали перешкодою для  роботи колективу по забезпеченню цілодобової трансляції та виготовлення власного продукту. 

 
Директор КП ТМР ТРК «Тростянець» Ю.В. Дараган