ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXIX

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

23.01.2020/31

Дата реєстрації:

21.01.2020

Проголосовано:

23.01.2020 11:13:19

Автор:

Ковальова Н.А.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    17
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 23.01.2020/31



У К Р А Ї Н А



 


Тростянецька міська рада



29 сесія 7 скликання

 



Р І Ш Е Н Н Я


 

від 23.01.2020 року                             

м. Тростянець                                  №

 

Про звіт по виконанню плану

роботи міської ради за 2019 рік

 

         Згідно п. 7 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 
міська рада  вирішила:

 

1. Взяти до відома звіт секретаря міської ради Ковальової Н.А. про виконання плану роботи міської ради за 2020 рік.

 

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради Ковальову Н.А.

 
Міський  голова          Ю.А. Бова

 

Додаток 1

до рішення 29 сесії 7 скликання

Тростянецької міської ради від

23.01.2020 року № ____

 

Звіт

про виконання Плану роботи

Тростянецької міської ради

за 2019 рік 

 

         Вашій увазі пропонується звіт про виконання плану роботи Тростянецької міської ради за 2019 рік.

Міська рада працює сесійно. Впродовж  2019 року Тростянецька міська рада працювала згідно із затвердженим планом роботи на 2019 рік.

Так, за 2019 рік було проведено 13 сесій міської ради та 15 пленарних засідань, на яких прийнято 602 рішення Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади.

         З них позачергових засідань – . Проведення позачергових засідань зумовлено було в основному необхідністю вирішення нагальних проблем міста, пов’язаних із прийняттям до комунальної власності об’єднаної територіальної громади закладів освіти, внесення змін до бюджету, тощо.

Слід зазначити, що у 2019 році випадків, коли пленарне засідання міської ради не відбулося, не було. Це свідчить про злагоджену роботу депутатського корпусу міської ради.

 

На пленарних засіданнях було розглянуто із передбачених планом питань:

  1. звіт виконавчого комітету, виконавчого апарату та комунальних підприємств Тростянецької міськради по виконанню програми соціального і економічного розвитку міста за 1 квартал, півріччя, 9 місяців 2019 року.

  2. Про затвердження звіту про виконання бюджету Тростянецької міської ОТГ за 2018 рік.

  3. Про затвердження звіту про виконання бюджету Тростянецької міської ОТГ за 1 квартал, перше півріччя та 9 місяців 2019 року.

  4. Про затвердження Плану діяльності Тростянецької міської радиз підготовки проектів регуляторних актів на 2020 рік.

  5. Про Програму соціально-економічного розвитку Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік.

  6. Про бюджет Тростянецької міської ОТГ на 2020 рік.


 

Крім цього, міською радою у 2019 році було розглянуто хід виконання ряду міських програм, прийнятих раніше, внесення змін до них, а також розглянуті інші питання, передбачені планом роботи ради, та прийняті відповідні рішення:

  1. Про затвердження програми по забезпечення службовим житлом посадових осіб Тростянецької міської ради її виконавчих органів та працівників комунальних підприємств. установ, організацій.

  2. Про затвердження комплексної Програми «Освіта Тростянецької об’єднаної територіальної громади у 2019-2021 роках.

  3. Про затвердження Програми розвитку культури, туризму та охорони культурної спадщини Тростянецької ОТГ на 20419-2020 роки.

  4. Про затвердження Програми розвитку фізичної культури та спорту Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади на 2019-2021 роки.

  5. Про затвердження Програми «Безпечна громада».

  6. Про хід виконання міської цільовоїкомплексної Програми «Медичні кадри 2018-2022 роки».

  7. Про стан виконання Програми забезпечення діяльності депутатів Тростянецької міської ради та органів самоорганізації населення на

    2017-2020 роки та внесення змін до неї.

  8. Про виконання Програми приватизаціїмайна комунальної власності Тростянецької міської ради, набуття та відчуження безхазяйного майна та відумерлої спадщини, захисту майнових та інших прав Тростянецької міськоїоб’єднаної територіальної громади, пов’язаних з комунальною власністю та земельними правовідносинами, утриманняммайна комунальної власності на 2018 рік».

  9. Про заслуховування інформаціїначальника Тростянецького відділу Охтирської місцевої прокуратури та начальника Тростянецького відділення поліції про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території

    обслуговування Тростянецького ВП ГУНП за 2018 рік.


 

Також міською радою у 2019 році були прийняті міські програми та рішення, які є важливими для розвитку територіальної громади міста:

  1. Про затвердження угоди про співробітництво між тростянецькою міською радою, Тростянецькою районною державною адміністрацією та тростянецькою районною радою у сфері охорони здоров’я.

  2. Про надання згоди наорганізацію співробітництва територіальних громад та схвалення проекту договору про співробітництво між Боромлянською сільською радою та Тростянецькою міською радою у сфері охорони здоров’я.

  3. Про надання згоди наорганізацію співробітництва територіальних громад та схвалення проекту договору про співробітництво між Боромлянською сільською радою та Тростянецькою міською радою у сфері позашкільної освіти.

  4. Про надання згоди наорганізацію співробітництва територіальних громад та схвалення проекту договору про співробітництво між Боромлянською сільською радою та Тростянецькою міською радою у сфері культури.

  5. Про співпрацю і взаємодію між Тростянецькою міською радою та Гетьманським національним природним парком.

  6. Про затвердження програми по забезпечення службовим житлом посадових осіб Тростянецької міської ради її виконавчих органів та працівників комунальних підприємств. установ, організацій.

  7. Про затвердження комплексної Програми «Освіта Тростянецької об’єднаної територіальної громади у 2019-2021 роках.

  8. Про затвердження Програми розвитку культури, туризму та охорони культурної спадщини Тростянецької ОТГ на 20419-2020 роки.

  9. Про затвердження Програми розвитку фізичної культури та спорту Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади на 2019-2021 роки.

  10. Про затвердження Програми «Безпечна громада».

  11. Про затвердження Положення проспівфінансування реконструкції, реставрації, проведення капітальних ремонтів, технічного переоснащення спільного майна багатоквартирних будинках Тростянецької міської ОТГ.

  12. Про утворення комунальної установи Тростянецької міської ради «Архів інвентарних справ».

  13. Про призначення одноразової грошової винагороди Тростянецької міської ради обдарованим учням закладів загальної середньої освіти.

  14. Про придбання в учасника ТОВ «Тростянецьке автотранспортне підприємство 15946» Дронової І.Л.до комунальної

  15. Про створеннякомунального підприємства Тростянецької міської ради «Агенція місцевого розвитку».

  16. Про затвердженняПереліку адміністративних послуг, що надаються через відділ «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Тростянецької міської ради та віддалене робоче місце.

  17. Про діяльність комунальних підприємств: «Енерголюкс», «Спортивний клуб «Академія спорту», «Телерадіокомпанія «Тростянець», «Бюро технічної інвентаризації», «Міська ритуальна служба», « Тростянецький ринок», «Тростянецьке житлово-експлуатаційне управління», КНП «Тростянецька міська лікарня» та ряд інших рішень міської ради.


 

Засідання депутатських постійних комісій проводилися згідно планів роботи міської ради. За 2019 рік  проведено 70 засідань постійних комісій міської ради:

Земельної                        - 13

Гуманітарної                  - 14

Бюджетної                        - 13

Комунальної                   - 14

Мандатної                        - 16

    В основному це були засідання по розгляду питань, які виносилися на розгляд сесій міської ради, а також виїзні засідання постійних комісій, зокрема, земельної.

Проте, не зважаючи на значну кількість засідань постійних комісій, випадків  зриву засідань постійних комісій через відсутність кворуму у 2019 році не було.

Засідання виконавчого комітету Тростянецької міської ради проводилися щомісячно, згідно Регламенту роботи виконкому та  плану його роботи  на 2019 рік.

Всього протягом 2019 року було проведено 34 засідання виконкому, на яких прийнято 609 рішень виконавчого комітету, на виконання делегованих повноважень прийнято 78 рішень. Всі рішення були опрацьовані керуючою справами виконавчого комітету, направлені причетним виконавцям та за необхідності поставлені на контроль.

Із них в основному: надання матеріальної допомоги громадянам міста на поховання, надання матеріальної допомоги громадянам міста, затвердження тарифів, затвердження графіків роботи, присвоєння адреси земельним ділянкам та домоволодіння та ін.

З метою активізації територіальної громади міста в процесі управління територією, протягом останніх десяти років  проводяться звіти міського голови перед громадою.

У березні місяці 2019 року відбувся Звіт міського голови Бови Ю.А. перед громадою міста Тростянець «Про організацію та проведення звіту міського голови про роботу в 2018 році та публічного представлення інформації про виконання міського бюджету за 2018 рік».

14 січня 2019 року було проведено громадські обговорення проекту «Детальний план території земельної ділянки для розміщення багатофункціонального спортивно-оздоровчого комплексу за межами населених пунктів в адміністративних межах Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади Сумської області» та представлення презентації Генеральних планів зонування сел Кам’янка та Зарічне (за результатами громадських слухань від 24.12.2018 року).

04 лютого 2019 року проведено громадське обговорення проекту «Детальний план території земельної ділянки для розміщення багатофункціонального спортивно-оздоровчого комплексу за межами населеного пунктів в адміністративних межах Тростянецької об’єднаної територіальної громади Сумської області».

З метою залучення мешканців міста Тростянець до прийняття рішень про міський бюджет Тростянецька міська рада спільно із Тростянецькою районною організацією «Голос громади» реалізувала локальну ініціативу «Розроблення та впровадження власної моделі Громадського бюджету у м. Тростянець Сумської області», відібраної в результаті конкурсу, що був оголошений Фондом «Освіта для демократії» (Варшава, Польща), ВОМГО «Наше Поділля», Мережа «Громадські Ініціативи України» та Товариство Лева (Львів) в рамках  проекту «Сильні місцеві громади – ключ до успіху реформи місцевого самоврядування», котрий реалізується за підтримки Фонду міжнародної солідарності (SolidarityFund.PL) та співфінансується у рамках Польсько-канадської програми підтримки демократії, яка є програмою Фонду міжнародної солідарності, фінансованою урядами Канади та Польщі (у рамках Програми польської співпраці для розвитку Міністерства закордонних справ РП). У всіх квартальних комітетах було проведено обговорення проекту і після врахування всіх пропозицій та зауважень, 12.10.2016 року рішенням 15 сесії 7 скликання №391 було затверджене «Положення про громадський бюджет міста Тростянець».

Після створення Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади «Положення про громадський бюджет міста Тростянець» було переглянуто та рішенням 2 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради № 98 від 06.12.2017 року було затверджено «Положення про громадський бюджет Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади (в новій редакції)».

В грудні 2018 року та І півріччі 2019 року  були проведені збори щодо звіту  про виконані роботи за рахунок бюджету Тростянецької міської ОТГ у 2018 року на благоустрій в межах визначених кварталів та погодження переліку видатків з бюджету громади на благоустрій  в межах визначених кварталів у 2019 році.

         Органи самоорганізації населення отримали розширені повноваження, в тому числі і контрольні функції за роботами та послугами, що надаються комунальними підприємствами та підрядними організаціями.

Крім цього, за 2019 рік головами вуличних та будинкових комітетів видано 91 довідка, а саме: 193– з місця проживання, 230 довідок – про наявність у громадян міста пічного опалення з метою отримання субсидії на тверде паливо, 5– про наявність особистого підсобного господарства.

З метою профілактики та запобігання проявам злочинності на території міста впродовж 2019 року головами вуличних комітетів міста та депутатами міської ради було видано 48 характеристик громадянам міста для подання до органів суду, міліції, кримінально-виконавчої служби, а також до райвійськкомату, характеристик для вступу до вузів, які були завірені секретарем міської ради та керуючою справами виконкому.    

 

Секретар міської ради    Н.А.Ковальова