ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXVII

Скликання:

VII

Вид:

За основу

Номер:

14.08.2020/15

Дата реєстрації:

13.08.2020

Проголосовано:

14.08.2020 10:59:13

Автор:

Іщенко Ю.І.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    18
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 14.08.2020/15



У К Р А Ї Н А



                                                                                  


Тростянецькаміська рада

37 сесія 7 скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я


 

від 14 серпня 2020 року

м. Тростянець                                  № _____

 

Про створення комунальногозакладу «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Тростянецької міської ради та затвердження його Положення

 

Відповідно до частини 5 прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про повну загальну середню освіту», Закону України «Про освіту», інших актыв законодавства, на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 29 липня 2020 року №672 «Про затвердження Положення про центр професійного розвитку педагогічних працівників», з метою  сприяння професійному розвитку педагогічних працівників, психологічної підтримки та консультування, підвищення ефективності використання бюджетних коштів, керуючись пунктом 30 частини 1 статті 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 
міська рада вирішила:

 


  1. Створити комунальний заклад «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Тростянецької міської ради (скорочене найменування – КЗ«ЦПРПП»Тростянецької міської ради).

  2. Затвердити Положення комунального закладу «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Тростянецької міської ради, додаток 1.


3.Надати право міському голові,Бові Ю.А.,призначити своїм розпорядженням в.о. директора , на час проведення конкурсу та до моменту призначення.

4. Виконуючому обов’язкидиректоракомунального закладу комунального закладу

  1. .Контроль за виконанням рішення покласти на постійно діючу депутатську комісію з питань освіти, культури та туризму, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молодіжної політики та спорту Тростянецької міської ради


 

 
Міський голова                    Юрій БОВА

 

 









 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення __ сесії 7 скликання

Тростянецької міської ради № ___ від __________року

 

                      міський голова

______________ Ю.А. Бова

 



 
ПОЛОЖЕННЯ

 

КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ

«Центр професійного розвитку педагогічних працівників»

Тростянецької міської ради



 

м. Тростянець

2020










І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1.КОМУНАЛЬНИЙЗАКЛАД «ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ» Тростянецької міської ради- комунальний заклад (далі – Центр), що є комунальною власністю Тростянецької міської ради, утворена з метою сприяння професійному розвитку педагогічних працівників закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої освіти, інклюзивно-ресурсних та міжшкільних ресурсних центрів (далі – педагогічні працівники).

1.2.Повне найменування: «Комунальийзаклад «Центр професійного розвитку педагогічних  працівників» Тростянецької міської ради», Скорочена назва: КЗ «ЦПРПП»Тростянецької міської ради.

1.3. Юридична адреса КЗ «Центр професійного розвитку педагогічних  працівників» Тростянецької міської ради:

42600, Сумська область, м. Тростянець, вул. Вознесенська 53в.

1.4. Засновник  КЗ «Центр професійного розвитку педагогічних  працівників» Тростянецької міської ради- Тростянецька міська рада Сумської області.

1.5.  Центр діє на підставі установчих документів, що розробляються відповідно до Цивільного кодексу УкраїниГосподарського кодексу України, Закону України “Про освіту”, Закону України «Про повну загальну середню освіту»,Положення про центр професійного розвитку педагогічних працівників, інших нормативно-правових актів і затверджуються засновником Центру.

1.6.  КЗ «Центр професійного розвитку педагогічних  працівників» Тростянецької міської ради є юридичною особою, має  гербову печатку, бланки, ідентифікаційний код, є неприбутковою організацією. Порядок діловодства і бухгалтерськогооблікувизначаєтьсякерівником установи відповідно до законодавства. За рішеннямЗасновникабухгалтерськийоблікможездійснюватисясамостійноабо через централізованубухгалтерію.

1.7.КЗ «Центр професійногорозвиткупедагогічнихпрацівників» Тростянецької міської радисамостійноприймаєрішення і здійснюєдіяльність в межах своєїкомпетенції, передбаченоїзаконодавствомУкраїни  та цимПоложенням.

1.8. Центр має право набуватимайнові та немайнові права, нести обов’язки, виступати стороною у судовому процесі, мати у власностікошти та іншемайновідповідно до законодавства.

1.9. Центр самостійноприймаєрішення і здійснюєдіяльність в межах своєїкомпетенції, передбаченоїзаконодавствомУкраїни, та цимПоложенням.

1.10. Центр у своїйдіяльностікеруєтьсяКонституцієюУкраїни, Законами України «Про освіту», «Про повнузагальнусереднюосвіту», «Про дошкільнуосвіту», Положенням про центр професійногорозвиткупедагогічнихпрацівників, іншими нормативно-правовими актами.


1.11. Центр є неприбутковою установою та не має на меті отримання доходів.

ІІ.  ЗАВДАННЯ ЦЕНТРУ

2.1. Основними завданнями центру є сприяння професійному розвиткупедагогічних працівників, їх психологічна підтримка та консультування.

2.2.Центр відповідно до покладених на нього завдань:

1) узагальнює та поширює інформацію з питань професійного розвитку педагогічних працівників;

2) координує діяльність професійних спільнот педагогічних працівників;

3) формує та оприлюднює на власному веб-сайті бази даних програм підвищення кваліфікації педагогічних працівників, інші джерела інформації (веб-ресурси), необхідні для професійного розвитку педагогічних працівників;

4) забезпечує надання психологічної підтримки педагогічним працівникам;

5) організовує та проводить консультування педагогічних працівників, зокрема з питань:

планування та визначення траєкторії їхпрофесійного розвитку;

проведення супервізії;

розроблення документів закладу освіти;

особливостей організації освітнього процесу за різними формами здобуття освіти, у тому числі з використанням технологій дистанційного навчання;

впровадження компетентнісного, особистісно орієнтованого, діяльнісного, інклюзивного підходів до навчання здобувачів освіти і нових освітніх технологій.

2.3. КЗ «Центр професійного розвитку педагогічних  працівників» Тростянецької міської радине може виконувати завдання не передбачені цим Положенням та іншими актами законодавства.





III. УПРАВЛІННЯ ТА КАДРОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЦЕНТРУ





3.1. Управління Центром в межах повноважень визначених законами та установчими документами Центру здійснюють:



       засновник або уповноважений ним орган 



       директор Центру.



Засновник Центру:



1) затверджує положення, структуру, загальну чисельність штатного розпису, порядок проведення конкурсу на зайняття посад директора та педагогічних працівників Центру, а також найменування та кількість посад працівників визначаються засновником центу, які виконують функції з обслуговування;



2)  визначає територію обслуговування Центру, забезпечує його утримання та розвиток, створює умови, необхідні для належного функціонування;



3) здійснює управління діяльністю Центру та контроль дотриманням вимог законодавства, у тому числі Положення про центр професійного розвитку педагогічних працівників;



4) здійснює інші повноваження, визначені законодавством.



3.2. Безпосереднє керівництво діяльністю Центру здійснює його директор, який призначається на посаду на конкурсній основі та звільняється з посади засновником Центру.





Директор Центру:



1) розробляє стратегію розвитку Центру та подає на затвердження Засновнику;



2) затверджує план діяльності та організовує роботу Центру відповідно до стратегії розвитку Центру, подає пропозиції засновнику щодо штатного розпису та кошторису Центру;



3)  призначає на посади працівників центру, звільняє їх із займаної посади відповідно до законодавства, затверджує посадові інструкції працівників Центру, заохочує працівників Центру і накладає на них дисциплінарні стягнення;



4) може залучати юридичних та фізичних осіб до виконання завдань центру шляхом укладення з ними цивільно-правових договорів (угод, контрактів тощо) відповідно до своєї компетенції;



5) створює належні умови для ефективної роботи працівників центру, підвищення їх фахового і кваліфікаційного рівнів;



6)  видає відповідно до компетенції накази, контролює їх виконання;



7) використовує в установленому засновником порядку майном центру та його коштами, укладає цивільно-правові договори;



8) забезпечує ефективність використання майна центру;



9) забезпечує охорону праці, дотримання законності у діяльності центру;



10) діє від імені центру без довіреності;



11) може вносити засновнику Центру пропозиції щодо вдосконалення діяльності центру;



12) подає засновнику центру річний звіт про виконання стратегії розвитку центру.



Обов’язки директора та інших працівників центру визначаються законодавством, їх посадовими інструкціями.



3.3. На посаду директорацентру призначаються особи, які є громадянами України, вільно володіють державною мовою, мають вищу педагогічну освіту ступеня не нижче магістра,стаж педагогічної та/або науково-педагогічної роботи не менш як п’ять років та які пройшли конкурсний відбір і визнані переможцями конкурсу відповідно до порядку, затвердженого засновником центру.



3.4. На посаду педагогічного працівника КЗ «Центр професійного розвитку педагогічних  працівників» Тростянецької міської радиможе бути призначено особи, які є громадянином України, вільно володіють державною мовою, мають вищу педагогічну освіту ступеня не нижче магістра, стаж педагогічної та/або науково-педагогічної роботи не менше п'яти років, та які пройшли конкурсний відбір і визначені переможцями конкурсу відповідно до порядку, затвердженого засновником центру.



Обов’язки директора та інших працівників КЗ «Центр професійного розвитку педагогічних  працівників» Тростянецької міської ради, визначаються законодавством та їхніми посадовими інструкціями



3.5. КЗ «Центр професійного розвитку педагогічних  працівників» Тростянецької міської радиздійснює діяльність у межах території обслуговування, що визначається його засновником. 





IV. ФІНАНСУВАННЯ ТА КОНТРОЛЬ ЗА ДІЯЛЬНСТЮ ЦЕНТРУ



4.1. Фінансування Центру здійснюється його засновником відповідно до законодавства. 



4.2.Матеріально-технічну базу центру складає майно, вартість якого відображена у балансі. Майно, закріплене за центром, належить йому на праві оперативного управління та не може бути вилучене, крім випадків, визначених законодавством.



4.3.Фінансово-господарська діяльність КЗ «Центр професійного розвитку педагогічних  працівників» Тростянецької міської ради провадиться відповідно до законодавства. Джерелами фінансування Центру є кошти засновника, благодійні внески юридичних та фізичних осіб, інші джерела, не заборонені законодавством. 



Центр надає послуги педагогічним працівникам в межах своєї території обслуговування за рахунок коштів засновника, а також може заключати договори про співробітництво з іншими територіальними громадами. 



КЗ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Тростянецької міської радиможе надавати платні освітні та інші послуги у порядку, визначеному законодавством (крім послуг, що надаються КУ «Центр професійного розвитку педагогічних  працівників» Тростянецької міської ради для виконання завдань, визначених цим Положенням та іншими актами законодавства).





V.  ПРИПИНЕННЯ ЦЕНТРУ



5.1.КЗ «Центр професійного розвитку педагогічних  працівників» Тростянецької міської ради, що є юридичною особою, вважається реорганізованим (ліквідованим) з дня внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відповідного запису в установленому порядку.



5.2.  КЗ «Центр професійного розвитку педагогічних  працівників» Тростянецької міської радиє юридичною особою, що утворюється та припиняється (реорганізовується, ліквідується) згідно з рішенням Тростянецької міської ради Сумської області. 


 

VI.  ВНЕСЕННЯ ЗМІН ТА ДОПОВНЕНЬ ДО ПОЛОЖЕННЯ

6.1. Зміни та доповнення до цього Положення у разі потреби вносяться Засновником шляхом викладення його у новій редакції та реєструються в установленому законом порядку.