ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XL

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

25.09.2020/34

Дата реєстрації:

24.09.2020

Проголосовано:

25.09.2020 12:07:02

Автор:

Іщенко Ю.І.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    20
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 25.09.2020/34



У К Р А Ї Н А



                                                                                                          ПРОЄКТ

Тростянецька міська рада

40 сесія 7 скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я


 

від 25 вересня 2020 року               № _____

м. Тростянець                                 

 

Про затвердження Порядку проведення конкурсу на посаду педагогічних працівників «Комунального закладу «Центр професійного розвитку педагогічних  працівників» Тростянецької міської ради в новій редакції

 

Відповідно до частини 5 прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про повну загальну середню освіту», Закону України «Про освіту», іншими актами законодавства, на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 29 липня 2020 року №672 «Про затвердження Положення про центр професійного розвитку педагогічних працівників», з метою  сприяння професійному розвитку педагогічних працівників, психологічної підтримки та консультування, підвищення ефективності використання бюджетних коштів, керуючись пунктом 30 частини 1 статті 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 
міська рада вирішила:

 

1. Затвердити Порядок педагогічних працівників

 

          2. Виконуючому обов’язки директора «Комунального закладу «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Тростянецької міської ради»  провести організаційну роботу щодо проведення конкурсу на заміщення вакантних посад педагогічних працівників «Комунального закладу «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Тростянецької міської ради».

 

         3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, культури та туризму, охорони здоров’я і соціального захисту населення, молодіжної політики та спорту.
Міський голова                                                 Юрій БОВА


Додаток 1

до рішення __сесії 7 скликання

Тростянецької міської ради

від __________року № ___

 

 Порядок про проведення конкурсу на посади педагогічних працівників «Комунального закладу «Центр професійного розвитку педагогічних  працівників» Тростянецької міської ради

 

1. Цей Порядок визначає процедуру проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад педагогічних працівників «Комунального закладу «Центр професійного розвитку педагогічних  працівників» Тростянецької міської ради» (далі – КЗ «ЦПРПП» ТМР).

2. Посаду педагогічного працівника КЗ «ЦПРПП» ТМР може обіймати особа, яка є громадянином України, вільно володіє державною мовою, має вищу педагогічну освіту ступеня не нижче магістра(спеціаліста), стаж педагогічної та/або науково-педагогічної роботи не менш як п’ять років, пройшла конкурсний відбір на посаду педагогічного працівника КЗ «ЦПРПП» ТМР (далі – конкурс) та визнана переможцем конкурсу на посаду педагогічного працівника відповідно до цього Порядку.

3. Призначення педагогічних працівників КЗ «ЦПРПП» ТМР здійснюється директором КЗ «ЦПРПП» ТМР за результатами конкурсу на посаду педагогічних працівників, що проводиться відповідно до цього Порядку.

 4. Підставою для проведення конкурсу є наказ директора КЗ «ЦПРПП» ТМР (або особи, яка виконує його обов’язки) про проведення конкурсу.

5. Рішення про проведення конкурсу приймає директор КЗ «ЦПРПП» ТМР (або особа, яка виконує його обов’язки):

- у разі наявності вакантної посади;

- у випадку визнання попереднього конкурсу таким, що не відбувся.

6. Конкурс складається з таких етапів:

1) прийняття рішення про проведення конкурсу;

2) оприлюднення оголошення про проведення конкурсу;

 3) прийняття документів від осіб, які виявили бажання взяти участь у конкурсі;

4) перевірка поданих документів на відповідність встановленим законодавством вимогам;

5) допущення кандидатів до участі у конкурсному відборі;

 6) проведення конкурсного відбору;

 7) визначення переможця конкурсу;

8) оприлюднення результатів конкурсу.

 7. Загальна тривалість конкурсу не може перевищувати двох місяців з дня його оголошення.

8. Для організації проведення конкурсу на посади педагогічних працівників КЗ «ЦПРПП» ТМР» утворюється конкурсна комісія, персональний склад якої визначаються і затверджуються наказом директора КЗ «ЦПРПП» ТМР (або особи, яка виконує обов’язки директора КЗ «ЦПРПП» ТМР) одночасно з прийняттям рішення про проведення конкурсу.

 9. Керівництво роботою конкурсної комісії здійснює її голова, а в разі його відсутності – заступник голови комісії. Веде протокол засідання відповідальний секретар комісії.

10. Загальна чисельність членів конкурсної комісії становить від 5 до 11 осіб, до складу якої входять:

- два- три представника Засновника Центру;

- два –три представника відділу освіти;

- чотири-пять представників  закладів загальної середньої, дошкільної, позашкільної освіти, представники Інклюзивно-ресурсного центру.

11. До складу конкурсної комісії не може бути включена особа, яка:

 - визнана в установленому законом порядку недієздатною або цивільна дієздатність якої обмежена;

 - має судимість або на яку протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення;

- відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» є близькою особою учасника конкурсу або особою, яка може мати конфлікт інтересів.

12. Члени конкурсної комісії зобов’язані:

- брати участь у роботі конкурсної комісії та голосувати з питань порядку денного;

- заявляти самовідвід у разі наявності чи настання підстав, передбачених пунктом 11 Порядку, що унеможливлюють їх участь у складі конкурсної комісії.

13. Конкурсна комісія є повноважною за умови присутності на її засіданні не менше двох третин від її затвердженого складу. Рішення конкурсної комісії вважається прийнятим, якщо за нього проголосували більшість членів затвердженого складу комісії. Члени конкурсної комісії можуть висловити свою окрему думку з відповідного питання, яка додається до протоколу засідання.

14. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови конкурсної комісії.

15. Конкурсна комісія та її члени діють на засадах неупередженості, об’єктивності, незалежності, недискримінації, відкритості, прозорості, доброчесності. Не допускається будь-яке втручання в діяльність конкурсної комісії, тиск на членів комісії та учасників конкурсу.

16. Організаційною формою роботи конкурсної комісії є засідання. Рішення конкурсної комісії оформлюється протоколом, який підписується всіма присутніми членами конкурсної комісії та оприлюднюється  на офіційному вебсайті КЗ «ЦПРПП» ТМР» (за наявності) або на вебсайті Засновника  протягом 3 робочих днів з дня проведення засідання конкурсної комісії.

17. З метою формування та затвердження складу конкурсної комісії, до прийняття рішення про проведення конкурсу, директор КЗ «ЦПРПП» ТМР (або особа, яка виконує його обов’язки) надсилає сторонам, визначеним у пункті 10 Положення, лист-клопотання щодо делегування представників до складу конкурсної комісії.

18. Для включення до складу конкурсної комісії подаються:

 - супровідний лист у довільній формі із зазначенням представника (представників), які делегуються;

19. Оголошення про проведення конкурсу оприлюднюється на офіційному вебсайті Засновника (власника), офіційному вебсайті КЗ «ЦПРПП» ТМР (за наявності) наступного робочого дня з дня прийняття рішення про проведення конкурсу та повинне містити:

- найменування і місцезнаходження КЗ «ЦПРПП» ТМР;

- найменування посади;

 - кваліфікаційні вимоги до педагогічних працівників КЗ «ЦПРПП» ТМР» відповідно до цього Порядку;

- вичерпний перелік, кінцевий строк і місце подання документів для участі в конкурсі;

- дату та місце початку конкурсного відбору, етапи його проведення та тривалість;

 - прізвище та ім’я, номер телефону особи, уповноваженої надавати інформацію про конкурс та приймати документи для участі в конкурсі.

В оголошенні може міститися додаткова інформація, що не суперечить законодавству.

20. Для участі у конкурсі необхідно подати такі документи:

- заяву про участь у конкурсному відборі із наданням згоди на обробку, зберігання, поширення персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» із зазначенням контактного номеру телефону та адреси електронної пошти;

- автобіографію та/ або резюме (за вибором учасника конкурсу)

- копію документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;

- копію документа про вищу освіту не нижче ступеня магістра;

- копію трудової книжки чи інших документів, що підтверджують стаж педагогічної та/або науково-педагогічної роботи не менш як п’ять років на момент їх подання;

- довідку про відсутність судимості;

- мотиваційний лист, складений у довільній формі.

 - заяву про присутність близьких родичів у складі конкурсної комісії.

Особа може надати інші документи, що підтверджують її професійні та/або моральні якості.

21. Відповідальність за достовірність поданих документів несе заявник.

22. Заява про участь у конкурсі та пакет документів подаються особисто (або уповноваженою згідно з довіреністю особою) до конкурсної комісії у визначений в оголошенні строк. Уповноважена особа (секретар конкурсної комісії) приймає документи за описом, копію якого надає особі, яка їх подає. 23. Строк подання документів для участі в конкурсі може становити від 20 до 30 календарних днів з дня оприлюднення оголошення про проведення конкурсу.

24. Подані документи та матеріали конкурсної комісії зберігаються в КЗ «ЦПРПП» ТМР .

25. У разі невідповідності поданих документів встановленим вимогам, кандидати до конкурсу не допускаються, про що їх повідомляє КЗ «ЦПРПП» ТМР

26. До участі у конкурсі не можуть бути допущені особи, які:

 - не відповідають вимогам до кандидата на посаду педагогічного працівника передбачених чинним законодавством;

 - подали не всі документи, визначені цим Порядком відповідно до вимог чинного законодавства, для участі в конкурсі;

- подали документи після завершення строку їх подання.

27. Конкурсний відбір переможця конкурсу здійснюється за результатами:

 - письмового кваліфікаційного іспиту на знання законодавства України у сфері дошкільної, загальної середньої, позашкільної та інклюзивної освіти, зокрема Конституції України, Законів України «Про освіту»,  Положення «Комунального закладу «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Тростянецької міської ради, Кодекс законів про працю України, інших чинних нормативно-правових актів у сфері освіти.

- проведення співбесіди,та відповіді на запитання конкурсної комісії в межах змісту конкурсного випробування.

28. Іспит складається з 4 питань по 1 питанню за напрямами, визначеними у пункті 27 Порядку. Загальний час для проведення іспиту повинен становити не більш як 1 година.

29. Для визначення результатів іспиту рекомендується використовувати таку систему:

- 2 бали виставляються кандидатам, які в повному обсязі розкрили суть питання.

- 1 бал виставляється кандидатам, які розкрили питання фрагментарно;

- 0 балів виставляється кандидатам, які не відповіли на питання.

30. Члени конкурсної комісії визначають результати письмового іспиту згідно з пунктом 29 цього Порядку.

         Співбесіда проводиться з метою оцінки відповідності досвіду, досягнень, компетенції, особистих якостей вимогам до професійної компетентності кандидата та до відповідних посадових обов’язків

         31. Кожен член конкурсної комісії, присутній засіданні комісії, має право віддати свій голос тільки за одного учасника конкурсного відбору. Голосування «Утримався» не допускається.

29. Конкурсна комісія протягом двох робочих днів після закінчення конкурсу визначає переможця конкурсу або визнає конкурс таким, що не відбувся та оприлюднює результати конкурсу на веб-сайті Засновника, та повідомляє  директора КЗ «ЦПРПП» ТМР .

30. Протягом трьох робочих днів з дня визначення переможця конкурсу, конкурсна комісія доводить до відома рішення конкурсної комісії предендентам та надає його директору КЗ «ЦПРПП» ТМР.

31. На підставі рішення конкурсної комісії директор КЗ «ЦПРПП» ТМР призначає переможця конкурсу на посаду педагогічного працівника КЗ «ЦПРПП» ТМР, в порядку передбаченому чинним законодавством.

32.  Конкурсна комісія визнає конкурс таким, що не відбувся, якщо:

- відсутні заяви про участь у конкурсі;

- до участі у конкурсі не допущено жодного кандидата;

- жодного з кандидатів не визначено переможцем конкурсу.

33.У разі визнання конкурсу таким, що не відбувся, проводиться повторний конкурс