ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

II

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

11.12.2020/48

Дата реєстрації:

09.12.2020

Проголосовано:

11.12.2020 11:27:00

Автор:

Бова Ю.А.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    3

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 11.12.2020/48



У К Р А Ї Н А



                     Тростянецька  міська рада     ПРОЄКТ

2 сесія 8 скликання





Р І Ш Е Н Н Я


 

від 11 грудня  2020 року


м. Тростянець                                 № ____

 

Про направлення звернення до депутатів Верховної Ради України Задорожнього М.М. та Молотка І.Ф.

 

Керуючись частиною 1 статті 59 та статті 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 
міська рада вирішила:

 

1. Направити звернення депутатів Тростянецької міської ради до депутатів Верховної Ради України Задорожнього М.М. та Молотка І.Ф. звернення додається.

 

         2. Уповноважити міського голову Юрія БОВУ підписати звернення до депутатів Верховної Ради України Задорожнього М.М. та Молотка І.Ф. від імені депутатського корпусу Тростянецької міської ради.

 

        

Міський голова           Юрій БОВА


 

                                                                             Додаток

                                                                             до рішення 2 сесії 8 скликання

                                                                             Тростянецької міської ради

                                                                             від 11 грудня 2020 року №

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Тростянецької міської ради 8 скликання до депутатів  Верховної Ради України Задорожнього М.М. та Молотка І.Ф.

 

Ми, депутати Тростянецької міської ради, як представники міської територіальної громади,  послідовно відстоюємо права та інтереси  нашої громади.

Перед Тростянецькою міською радою  постає ряд проблем, пов’язаних з неможливістю підприємствами теплопостачання, водопостачання та водовідведення погасити постачальникам енергоресурсів заборгованість за спожиті енергоносії. Дана заборгованість виникла у минулі періоди внаслідок економічної необґрунтованості тарифів на комунальні послуги, а також несвоєчасного погашення державою підприємствам теплопостачання, водопостачання та водовідведення заборгованості з різниці в тарифах та за надані пільги та субсидії. Зростаюча заборгованість споживачів до того ж відсутність джерел для погашення нарахованих штрафних санкцій, а саме: пені та процентів, нарахованих на суму цього боргу на існуючу заборгованість за енергоносії призвели до заборгованості по енергоносіям.

У 2016 році, а саме 03 листопада було ухвалено Закон України № 1730-VIII «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості підприємств теплопостачання, централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії», в якому визначено механізм реструктуризації заборгованості за енергоносії та списання нарахованих штрафних санкцій (пені та процентів, нарахованих на суму цього боргу).

Однак, через несвоєчасне прийняття підзаконних нормативно – правових актів, а також враховуючи той факт, що в державному бюджеті не було передбачено такого обсягу коштів, якого б було достатньо для погашення заборгованості та списання штрафних санкцій призвели до часткового погашення виниклої заборгованості та списання штрафних санкцій (пені та процентів, нарахованих на суму цього боргу).

 Як наслідок відбулося значне зростання заборгованості підприємств теплопостачання,  водопостачання та водовідведення за енергоносії, на суму на яку були додатково нараховані штрафні санкції (пені та процентів, нарахованих на суму цього боргу).

Враховуючи вищевикладене, виникає необхідність удосконалення положень діючого Закону України № 1730-VIII «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості підприємств теплопостачання, централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії» в частині забезпечення можливості підприємствам, у яких є борг, зробити реструктуризацію заборгованості за спожиті енергоносії в період з 01.01.2016 року по 01.05.2020 року.

Ми, депутати Тростянецької міської ради повністю підтримуємо ухвалення Законопроекту за реєстраційним № 3508, яким передбачено комплексне вирішення всіх перерахованих вище проблем підприємств теплопостачання, водопостачання та водовідведення та наполягаємо прискорити розгляд вказаного законопроекту, а також вдосконалити положення діючого Закону України № 1730-VІІІ, в частині надання можливості підприємствам-боржникам зробити реструктуризацію.

 

 

 

 

З повагою,

міський голова                                          Юрій БОВА