ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

II

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

11.12.2020/14

Дата реєстрації:

09.12.2020

Проголосовано:

11.12.2020 12:42:33

Автор:

Пархоменко

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    21
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 11.12.2020/14



У К Р А Ї Н А



 

Тростянецька міська рада

2 сесія 8 скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я


 

від ____ грудня 2020 року


м. Тростянець                                      № ____

 

Про заслуховування звіту директора КП ТМР «Агенції розвитку»

 

Заслухавши звіт директора КП ТМР «Агенція розвитку», керуючись

ст. 63, ст. 78 Господарського кодексу України, ст. 25, ст. 26, ст. 59, ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 
міська рада вирішила:

 

Звіт директора комунального підприємства Тростянецької міської ради «Агенція розвитку» Пархоменка Андрія Вікторовича про діяльність підприємства взяти до відома. Додаток 1.

 

 
Міський голова      Юрій БОВА


Додаток 1

до рішення 2 сесії 8 скликання

Тростянецької міської ради

№___від ___ грудня 2020 року

 

 
ЗВІТ

директора комунального підприємства Тростянецької міської ради

«Агенція місцевого розвитку»

 

Метою створення та діяльності підприємства є залучення інвестицій в економіку Тростянецької міської ОТГ, забезпечення сприятливих умов для функціонування та розвитку промислових підприємств, малого та середнього підприємництва, поліпшення інвестиційного іміджу, забезпечення економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності території.

Підприємство було зареєстровано 18.12.2019 року, проте, враховуючи кінець бюджетного року й новорічні свята процедура реєстрації фактично завершилась 28.01.2020 року відкриттям рахунків в УДКС України у Тростянецькому районі. Основний вид діяльності – «68.20 Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна».

Фінансування підприємства здійснюється з міського бюджету, зведений кошторис на 2020 рік складає 200 000,00 грн., річний фонд заробітної плати – 158 078,00 грн., нарахування на оплату праці – 34 777,00 грн.

Протягом звітного періоду було здійснено:

  • придбання токенів для ЕЦП (казначейство) 3 шт. на суму 2895,00 грн.;

  • сплачено реєстраційний внесок для участі у конкурсі на обрання керуючої компанії – 1500,00 грн.;

  • придбано ПЗ «Соната» (для ведення бухобліку) – 730 грн.;

  • оплата послуг банківського обслуговування (Приватбанк) – 2020 грн.


 

 Відповідно до фінансових результатів за 11 місяців 2020 року доходи склали –180,6 тис грн., витрати – 180,6 тис. грн.

Станом на 01.12.2020 року дебіторська та кредиторська заборгованість відсутні.

Заборгованість по податках станом на 01.11.2020 року відсутня.

На підприємстві працює 2 особи (1,25 штатних одиниць), середньо-місячна заробітна плата у звітний період склала 9 000,00 грн.

Для формування позитивного іміджу підприємства на базі бренд-буку громади було розроблено фірмовий стиль агенції: логотип, фірмовий бланк, гасло, які активно використовуються під час комунікації з партнерами та контрагентами.

20.02.2020 року Тростянецькою міською радою було оголошено конкурс з обрання керуючої компанії, в результаті якого 21.04.2020 року комунальне підприємство Тростянецької міської ради «Агенція місцевого розвитку» набуло статус керуючої компанії промислового (індустріального) парку «Тростянець». Для участі у конкурсі було підготовлено конкурсну пропозицію та розроблено бізнес-план розвитку індустріального парку «Тростянець».

Слід зазначити, що конкурс оголошувався публічно, у тому числі й іноземною мовою на ресурсах Мінекономрозвитку, проте надійшла лише одна конкурсна пропозиція від КП ТМР «Агенція місцевого розвитку». Обрання керуючої компанії промислового парку «Тростянець» дозволило виконати умови Закону України «Про індустріальні парки» та продовжити заходи щодо подальшого розвитку промпарку.

Промисловий парк «Тростянець» внесено до реєстру важливих регіональних проєктів, активно велась співпраця з відділом інструментів залучення інвестицій Мінекономрозвитку, постійно надавалась оновлена інвестиційна інформація, що дозволяє відносити промпарк до тих індустріальних парків, по яким активно ведеться діяльність (наразі в Україні зареєстровано 43 індустріальні парки).

 



 

На кожну інвестиційно-привабливу ділянку (у тому числі й промпарк в цілому) підготовлено анкету міжнародного зразка українською та англійською мовами; сформовані інвестиційні проєкти та пропозиції направлялися профільним державним органам/установам та приватним організаціям з метою сприяння пошуку інвесторів.

Інвестиційна інформація, контакти агенції, міської ради та промислового парку були локалізовані на:

 

 



 

 

 

КП ТМР «Агенція місцевого розвитку» є учасником платформи «Економіка та інвестиції» Асоціаціїї ОТГ та ініціативи з розвитку Еко-індустріальних парків під керівництвом UNIDO, приймалась участь у онлайн засіданнях та воркшопах.

У першому півріччі 2020 року планувалося розмістити інформацію щодо промпарку в «Індустріальному гіді України», що готувався до друку в електронному та паперовому вигляді компанією ТОВ «Евон»[1] з метою розсилки серед потенційних інвесторів та презентації на міжнародних інвестиційних форумах та заходах. Для цього було підготовлено матеріали та проведено переговори з компанією, проте, у зв’язку з пандемією, міжнародні інвестиційні заходи були відмінені й друк даного гіду не відбувся.

Для сучасного способу подання презентаційної інформації щодо промислового парку та промислового потенціалу громади за допомогою сервісів Google Earth та Google Earth Studio[2] було створено онлайн доступні 3D презентації з моделюванням «обльоту локацій супутником» та можливістю перегляду фото та відео матеріалів, документів та інвестиційних анкет за посилання.



 



 

Діяльність КП ТМР «Агенція місцевого розвитку» будується на тісній співпраці з відділом відділ економічного розвитку, залучення інвестицій та міжнародної діяльності Тростянецької міської ради, приймалась участь у розробці проєкту ПСЕР, проєкту програми розвитку МСП, аналітичних записок та інших заходів відділу. Проводилася робота по співпраці з суб’єктами господарювання щодо їх діяльності, інвестицій, перспективі участі у заходах та форумах.

У вересні місяці Тростянецьку громаду приєднано до державного інфосервісу StartBusinessChalleng, призначеного для спрощення відкриття бізнесу, на даному етапі проводиться локалізація бізнесс-кейсів.

У листопаді місяці підготовлено та подано проєкт регіонального розвитку[3] «Облаштування інженерної інфраструктури промислового (індустріального) парку «Тростянець», загальний бюджет проєкту склав 12 260,0 тис. грн. Даним проєктом передбачені будівництво інженерні мережі електрозабезпечення до КНС промпарку та реконструкція дороги від

вул. Набережна до промислового парку «Тростянець».

 
 


[1] Компанія позиціонує себе як перша комерційна організація, яка займається розвитком та просуванням індустріальних парків України


[2] За для отримання доступу було надіслано до компанії Google запит


[3]  Який може реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу.