ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

II

Скликання:

VIII

Вид:

За основу

Номер:

11.12.2020/13

Дата реєстрації:

09.12.2020

Проголосовано:

11.12.2020 13:02:30

Автор:

Пентіна

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    23
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 11.12.2020/13



У К Р А Ї Н А



 

Тростянецька міська рада

2 сесія 8 скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я


 

від ____ грудня 2020 року


м. Тростянець                                      № ____

 

Про заслуховування звіту начальника КП ТМР «Бюро технічної інвентаризації» про діяльність за 11 місяців 2020 року та продовження дії контракту

 

Заслухавши звіт про діяльність за 11 місяців 2020 року, керуючись

ст. 63, ст. 78 Господарського кодексу України, ст. 25, ст. 26, п. 10 ч. 4 ст. 42,

ст. 59, ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до пункту 25 контракту з начальником КП ТМР «Бюро технічної інвентаризації»,   

 
міська рада вирішила:

 

Звіт начальника комунального підприємства Тростянецької міської ради «Бюро технічної інвентаризації» Пентіної Олени Іванівни про діяльність за 11 місяців 2020 року взяти до відома. Додаток 1.

 

 
Міський голова      Юрій БОВА


Додаток

                                                                             до рішення 2 сесії 8 скликання

                                                                             Тростянецької міскьої ради

                                                                             від __.12.2020 року № ____

 

Звіт

начальника комунального підприємства

Тростянецької міської ради «Бюро технічної інвентаризації»

 

23 січня 2013 року на сесії Тростянецької міської ради було створене Комунальне підприємство Тростянецької міської ради «Бюро технічної інвентаризації» (далі БТІ). Основною діяльністю БТІ є діяльність з надання послуг у сфері технічної інвентаризації об’єктів нерухомого майна.

Фінансово- господарську діяльність підприємство здійснює на основі госпрозрахунку.Джерелами формування майна підприємства є доходи, отримані від надання послуг фізичним особам та іншим суб’єктам господарювання.

Вартість виконаних робіт регулюється тарифами, які затверджені відділом економіки Сумської ОДА. Підприємство працює без ПДВ, що значно здешевлює  вартість наданих послуг.

Очолює підприємство Пентіна Олена Іванівна, загальний стаж роботи якої  в БТІ становить 26 років,  з них  7 років на посаді начальника  КП ТМР «БТІ».

За 7 років до Тростянецького БТІ звернулося 2500  громадян з різних питань.

Виготовлено технічних паспортів 2500 шт.       

Видано довідок про показники об’єкта нерухомого майна в кількості 1700 штук для пред’явлення до нотаріальних контор (оформлення спадщин, договорів дарування, договорів купівлі – продажу та ін.) та в реєстраційну службу (занесення майна до єдиного Державного реєстру). Видано довідок про відсутність забудови на земельній ділянці в кількості 100 шт.

На особистий прийом до  начальника  звернулося 200 громадян, які  безкоштовно отримали консультації та допомогу в заповненні необхідних дозвільних документів  на  початку  виконання будівельних робіт та Декларацій про готовність об’єктів до експлуатації. І на сам кінець хотілось зазначити, що згідно Інструкції про порядок проведення технічної інвентаризації  об’єктів  нерухомого майна зі змінами і доповненнями Тростянецьке БТІ має право надавати послуги на всій території України, а тим більше на території Тростянецького району. Ми працюємо вже 7 років а деякі сільські громади Тростянецького району вважають, що ми обслуговуємо тільки місто, але це не так. Кожен громадянин, звісно, має право обирати сам до якого суб’єкта господарювання йому звертатись, для цього уряд України і провів реформу в 2013 році була зруйнована монополія БТІ  в тому ж  році на ринку надання послуг по технічній інвентаризації об’єктів нерухомого майна з’явились конкуруючі суб’єкти, які пройшли кваліфікаційну атестацію та отримали відповідні сертифікати. В Тростянецькому БТІ такий сертифікат отримала керівник підприємства Пентіна Олена Іванівна.

В плані соцрозвитку підприємства на 2021 рік заплановані виїзди спеціаліста «БТІ» до старостинських округів Тростянецької міської територіальної громади для прийому громадян з метою надання безкоштовних консультацій з приводу оформлення  документів для пред’явлення до нотаріальних контор та реєстраційної служби при вчиненні  правочинів: спадщини, договорів купівлі-продажу та дарування  та занесення майна до єдиного реєстру речових прав об’єктів нерухомого майна, а також виготовлення технічних паспортів в зв’язку з добудовами. Перший прийом громадян відбувся 02.12.2020 року в Станівському старостинському окрузі.

 



 

 

          Підприємством за 10 місяців 2020 року було надано послуг на суму 211,1 тис. грн., витрати підприємства за відповідний період - 221,4 тис. грн., по результатам роботи за 10 місяців 2020 року підприємство отримало збиток в сумі 10,3 тис. грн.

          Зазначені збитки виникли в зв'язку зі зменшенням отриманих доходів на 42,0 тис. грн. в порівнянні з минулим роком, пов'язаних з карантинними обмеженнями.

          Витрати підприємства за 10 місяців 2020 року становлять 221,4 тис. грн. в порівнянні з відповідним періодом 2019 року зменшення витрат складає 35,1 тис. грн., а саме:

          - заробітна плата з нарахуваннями на 9,1 тис. грн. в зв'язку зі звільненням техніка-інвентаризатора;

          - амортизаційні нарахування 3,8 тис. грн.;

          - матеріали 15,4 тис. грн.;

          - оренда, водопостачання, електроенергія, газопостачання разом на 6,8 тис. грн. в зв’язку з економією енергоносіїв.

          Таким чином за 10 місяців поточного року підприємство отримало збитки в сумі 10,3 тис. грн. (за відповідний період минулого року сума збитків 3,4 тис. грн.). На даний час у підприємства є кошти на виплату заробітної плати та сплату комунальних послуг, заборгованість по податках відсутня.

 

 

    Начальник КП ТМР

    «Бюро технічної інвентаризації»                            Олена ПЕНТІНА