ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

III

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

22.12.2020/28

Дата реєстрації:

21.12.2020

Проголосовано:

22.12.2020 10:26:42

Автор:

Бова Ю.А.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    3

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 22.12.2020/28



У К Р А Ї Н А                                 ПРОЄКТ

 

Тростянецька міська рада

3 сесія 8 скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я


 

від ___ грудня 2020 року


м. Тростянець                                      № ____

 

Про звернення до депутатів Верховної Ради України Задорожнього М.М. та Молотка І.Ф. щодо неприйняття законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання  надмірному тиску на суб’єктів господарювання заходів державного нагляду (контролю) за

додержанням законодавства про працю та зайнятість населення» (реєстр. №0958 від 29.08.2019 року)

 

         Розглянувши лист Асоціації міст України вих. №1-372 від 10.12.2020 року щодо направлення звернення до народних депутатів України щодо неприйняття законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо

запобігання надмірному тиску на суб’єктів господарювання заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення» (реєстр. №0958 від 29.08.2019 року) який призведе до тінізації зайнятості і, як наслідок, до зменшення надходжень до місцевих бюджетів,  керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 
міська рада вирішила:

 


  1. Направити звернення до депутатів Верховної Ради України Задорожнього М.М. та Молотка І.Ф.  щодо неприйняття законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання  надмірному тиску на суб’єктів господарювання заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення» (реєстр. №0958 від 29.08.2019 року).

  2. Уповноважити міського голову Юрія БОВУ підписати звернення до депутатів Верховної Ради України Задорожнього М.М. та Молотка І.Ф. від імені депутатського корпусу Тростянецької міської ради.


 

 
Міський голова            Юрій БОВА

 

 

 

 

 

 
                                                                              Додаток

                                                                            до рішення 3 сесії 8 скликання

                                                                            Тростянецької міської ради

                                                                            від 22 грудня 2020 року №____

 

 
ЗВЕРНЕННЯ

 депутатів Тростянецької міської ради 8 скликання до депутатів  Верховної Ради України Задорожнього М.М. та Молотка І.Ф.

 

 

Найближчим часом планується винесення в Парламент на голосування у другому читанні проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання  надмірному тиску на суб’єктів господарювання заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення» (реєстр. №0958 від 29.08.2019 року).

Законопроект позбавляє органи місцевого самоврядування базового рівня (виконавчі органи сільських, селищних, міських рад) права здійснювати контроль за додержанням законодавства про працю. Це призведе до тінізації зайнятості і, як наслідок, до зменшення надходжень до місцевих бюджетів, оскільки:

  • Від контролю усунуться органи місцевого самоврядування, які найбільше зацікавлені у «білій» зайнятості для збільшення надходжень в бюджет з податку на доходи фізичних осіб;

  • В органів місцевого самоврядування забирають єдиний законодавчий механізм боротьби з тіньовою зайнятістю та впливу на ринок праці на території своєї територіальної громади.


Окрім того, прийняття законопроекту може призвести до звільнення більше пів тисячі посадових осіб місцевого самоврядування – місцевих інспекторів праці, які здійснюють контроль законодавства про працю.

Враховуючи вищезазначене, просимо Вас не підтримати прийняття законопроекту №0958 у разі його розгляду в Парламенті.

 

 

 

З повагою,

міський голова                                         Юрій БОВА