ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

VI

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

15.01.2021/24

Дата реєстрації:

14.01.2021

Проголосовано:

15.01.2021 11:26:00

Автор:

Івах Г.А.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    20
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    4
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    1

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 15.01.2021/24



У К Р А Ї Н А

 

Тростянецька міська рада

                                                6 сесія 8 скликання                         

 

    Р І Ш Е Н Н Я


 

від 15 січня 2021 року

м. Тростянець                                 № _____

 

Про звернення до Сумської обласної ради про передачу лісів та земель лісового фонду до комунальної власності Тростянецької міської територіальної громади

 

         У зв’язку з перебуванням на території Тростянецької міської територіальної громади лісів та земель лісового фонду комунальної власності, які є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст в особі Сумської обласної ради, керуючись ст. 9, 33 Лісового кодексу України, п. 34 ч. 1 ст. 26, ст. 59, п. 10 Розділу «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,

 
міська рада вирішила:

 

1. Звернутись до Сумської обласної ради щодо вирішення питання безоплатної передачі зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Сумської області до комунальної власності Тростянецької міської територіальної громади в особі Тростянецької міської ради лісів та земель лісового фонду Тростянецької міської територіальної громади (додається).

 

2. Уповноважити міського голову Юрія БОВУ від імені депутатів Тростянецької міської ради 8 скликання, підписати звернення вказане в п.1 даного рішення.

 

 
Міський голова       Юрій БОВА


Додаток

до рішення 6 сесії 8 скликання

Тростянецької міської ради

від 15 січня 2020 року № _______

 

 
ЗВЕРНЕННЯ

до голови Сумської обласної ради Федорченка В.М.

 

Шановний Вікторе  Михайловичу!

 

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначання територій та адміністративних центрів територіальних громад», ст. 8-3 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», розпорядженням КМУ «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Сумської області» № 723-р від 12.06.2020 року до Тростянецької міської ради Сумської області увійшли населені пункти Ніцахської, Дернівської, Білківської, Мартинівської, Люджанської, Печинської, Семеренківської, Мащанської, Станівської, Криничанської, Солдатської та Буймерської сільських рад Тростянецького району.

На території нашої територіальної громади є ліси комунальної форми власності, розташовані на відповідних земельних ділянках, що наразі є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст Сумської області,  управління якою здійснюється Сумською обласною радою через Сумське обласне агролісогосподарське підприємство «Сумиоблагроліс».

Поряд з тим, відповідно до ст. 33 Лісового кодексу України сільські, селищні, міські ради на відповідній території наділені власними повноваженнями у сфері лісових відносин.

Рішенням 2 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради від 6 грудня 2017 року було прийнято рішення про створення комунального підприємства Тростянецької міської ради «Тростянецьке комунальне лісове господарство», основною метою якого є забезпечення реалізації державної та регіональної політики у сфері охорони, захисту, використання і відтворення лісів, забезпечення додержання лісового та природоохоронного законодавства на землях лісового фонду. Наразі вирішується питання початку діяльності даного підприємства.

Відповідно до п. 10 Розділу «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” за пропозицією сільських, селищних, міських рад районні, обласні ради повинні приймати рішення про передачу до комунальної власності відповідних територіальних громад окремих об'єктів, спільної власності територіальних громад, які знаходяться на їх території і задовольняють колективні потреби виключно цих територіальних громад.

У зв’язку з вищевикладеним, Тростянецька міська рада звертається до Вас з пропозицією винести на чергову сесію обласної ради і вирішити  питання передачі зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Сумської області до комунальної власності Тростянецької міської територіальної громади в особі Тростянецької міської ради лісів та земель лісового фонду в межах населених пунктів Тростянецької міської територіальної громади. У подальшому зазначене майно буде використовуватись Тростянецькою міською радою для задоволення власних потреб територіальної громади через утворене комунальне підприємство.

         Просимо проінформувати Тростянецьку міську раду про прийняте рішення в зручний для Вас спосіб.

 

 

З повагою,

міський голова                                         Юрій БОВА