ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

VI

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

15.01.2021/20

Дата реєстрації:

14.01.2021

Проголосовано:

15.01.2021 11:55:01

Автор:

Бова Ю.А.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    26
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    1

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 15.01.2021/20



У К Р А Ї Н А


 

Тростянецька міська рада       



6 сесія 8 скликання





Р І Ш Е Н Н Я                             


 

від ___________2021 року


м. Тростянець                                № ____

 

Про порушення клопотання перед Великописарівською територіальною громадою


 

         Беручи до уваги завершення реформи децентралізації, з метою збереження та забезпечення подальшого функціонування закладу освіти Солдатської сільської ради Великописарівського району Сумської області, керуючись проектом Закону України №3651-д від 17.11.2020 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій», Законом України «Про освіту», ст. ст. 25, 59, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,


      

                                                                                                         

міська рада вирішила:

 

          1. Порушити клопотання перед Великописарівською територіальною громадою щодо передачі автобуса АС-Р «Мрія» реєстраційний номер ВМ4548АВ та направити звернення (додається).

 

2.  Уповноважити міського голову Бову  Юрія Анатолійовича від імені депутатського корпусу Тростянецької міської ради підписати вказане в п.1 даного рішення звернення та направити у відповідні органи влади.

 

 

 

 
Міський голова          Юрій БОВА

 

 

 

 

 
Додаток

до рішення 6 сесії 8 скликання

Тростянецької міської ради

від __ ______2021 року №

 

ЗВЕРНЕННЯ

до Великописарівської територіальної громади

 

На сьогоднішній день завершився етап децентралізації. В результаті, розпорядженням Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 598 - р затверджено Перспективний план формування територій громад Сумської області, у відповідності до якого, до Тростянецької міської ради Сумської області увійшли населені пункти Ніцахської, Дернівської, Білківської, Мартинівської, Люджанської, Печинської, Семеренківської, Мащанської, Станівської, Криничанської, Солдатської та Буймерської сільських рад Тростянецького району.

Враховуючи те, що на даний момент юрисдикція Тростянецької міської ради поширюється на територію 32 сільських населених пунктів Тростянецького району Сумської області, до одних з першочергових завдань, які вирішуються міською радою, є організація надання якісних освітніх послуг на території громади. Зокрема, для сільської місцевості є актуальним здійснення підвезення учнів закладів загальної середньої освіти до навчальних закладів та в зворотньому напрямку.

Відповідно до абзацу 3 пункту 10 прикінцевих положень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» за пропозицією сільських, селищних, міських рад районні, обласні ради повинні приймати рішення про передачу до комунальної власності відповідних територіальних громад окремих об'єктів, спільної власності територіальних громад, які знаходяться на їх території і задовольняють колективні потреби виключно цих територіальних громад.

Рішенням 1сесії Охтирської районної ради 8 скликання від 28.12.2020 року «Про безоплатну передачу бюджетної установи до Тростянецької міської ради»  було передано безоплатно з 01.01.2021 до комунальної власності  Тростянецької міської територіальної громади Солдатський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» імені М. Гендіної Великописарівської районної ради Сумської області. Водночас автобус АС-Р «Мрія» реєстраційний номер ВМ4548АВ, якій здійснював підвіз учнів до  вищевказаного навчального закладу передано на баланс Великописарівської територіальної громади чим порушено право учнів закладу освіти на отримання якісних освітніх послуг. Водночас за інфомацією Солдатської та Ніцахської сільських рад місцевими бюджетами на утримання і поточний ремонт автобусу за період з 2018 року до 2020 року було виділено понад 135000 гривень.

         Ураховуючи вищезазначене з метою безперебійного підвозу учнів                  с. Ніцаха та с. Солдатське до навчального закладу та в зворотньому напрямку, Тростянецька міська рада просить Вас внести на розгляд депутатів Великописарівської територіальної громади питання, щодо безоплатної передачі автобуса АС-Р «Мрія» реєстраційний номер ВМ4548АВ до комунальної власності Тростянецької міської територіальної громади.

Для нас дуже важливо щоб даний автобус здійснював підвоз учнів                  с. Ніцаха та с. Солдатське та надав  мешканцям громади якісні освітні послуги.

         Просимо проінформувати Тростянецьку міську раду про прийняте рішення в зручний для Вас спосіб.

 

 

 

 

З повагою

міський голова                                           Юрій БОВА