ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

VI

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

29.01.2021/31

Дата реєстрації:

28.01.2021

Проголосовано:

01.02.2021 11:20:55

Автор:

Бова Ю.А.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    16
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    10
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    1

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 29.01.2021/31



У К Р А Ї Н А



Тростянецька міська рада

6 сесія 8 скликання

(друге пленарне засідання)

                                              

Р І Ш Е Н Н Я


                                                                

від ___ лютого 2021 року                             

м. Тростянець                                  № ____

 

Про звернення до

ПрАТ «Монделіс Україна»

(з питання вивезення відходів)

 

З метою приведення у відповідність до статті 35-1 Закону України «Про відходи», пункту 4 Правил надання послуг з вивезення побутових відходів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10.12.2008 року № 1070, керуючись статтею 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 
міська рада вирішила:

 

1. Направити звернення до ПрАТ «Монделіс Україна» щодо виконання Закону України «Про відходи», пункту 3 Правил надання послуг з вивезення побутових відходів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10.12.2008 року № 1070 (додається).

 

2. Уповноважити міського голову Бову Ю.А. підписати звернення вказане в п.1  цього рішення.

 

 
Міський голова    Юрій БОВА

                                                                           

Додаток 1

                                                                  до рішення  6 сесії 8 скликання

                                                                  (друге пленарне засідання)

Тростянецької міської ради

від _______  2021 року № ____

 

 
Звернення до ПрАТ «Монделіс Україна»

         Ми, депутати Тростянецької міської ради, представляючи інтереси територіальної громади, занепокоєні ситуацією щодо невиконання в повному обсязі підприємством ПрАТ «Монделіс Україна», яке здійснює свою діяльність на території Тростянецької громади, вимог у сфері поводження з твердими побутовими відходами, які утворюються в процесі виробничої діяльності.

Зокрема, правові, організаційні та економічні засади діяльності, пов'язаної із запобіганням або зменшенням обсягів утворення відходів, їх збиранням, сортуванням, видаленням, а також з відверненням негативного впливу відходів на навколишнє природне середовище та здоров'я людини повинно здійснюватись у чіткій відповідності до вимог Закону України «Про відходи» та встановлених чинним законодавством державних норм, стандартів і правил.

Також у відповідно до ст. 35-1 вказаного вище Закону міститься норма щодо зобов’язання  власників або наймачів, користувачів, у тому числі орендарів, що є джерелом утворення побутових відходів, укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами та забезпечують роздільне збирання побутових відходів.

Виконавця послуг з вивезення побутових відходів з певної території населеного пункту визначає орган місцевого самоврядування на конкурсних засадах у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

         У відповідності до діючого законодавства рішенням депутатського корпусу Тростянецької міської ради було визначено ДП «Екосервіс» КП ТМР «Тростянецькомунсервіс» виконавцем послуг із вивезення побутових відходів на території  Тростянецької міської територіальної громади.

Відповідно до інформації, наданої ДП «Екосервіс» КП ТМР «Тростянецькомунсервіс», станом на 01.01.2021 року  підприємство надає послуги ПрАТ «Монделіс Україна» згідно договору від 21.10.2015р. № МК 1500 – 6948 (зі змінами та доповненнями).

         Так, за 2020 рік ДП «Екосервіс»  було вивезено з території ПрАТ «Монделіс Україна»  побутових відходів в обсязі лише 149 м3 на загальну суму 21572,22 грн. з ПДВ, що є непомірно малим показником для такого потужного підприємства.

У зазначеному вище договорі не забезпечено вивезення відходів  ДП «Екосервіс» КП ТМР «Тростянецькомунсервіс», отриманих від роздільного збирання відходів на підприємстві ПрАТ «Монделіс Україна».

Дане питання було розглянуте на розширеній відкритій нараді «З розгляду питання підвищення тарифів для населення та відповідного реагування з боку Тростянецької міської ради», яка відбулась 12.01.2021 року під головуванням міського голови Ю. А. Бови, де були присутні депутати Тростянецької міської ради, голови вуличних і будинкових комітетів, представники громадських організацій та громадяни міста.

         Вважаємо, що у часи тривалого карантину, інфляції, падіння економіки та підвищення тарифів на енергоносії та комунальні послуги, виконання в повному обсязі  ПрАТ «Монделіс Україна» вимог у сфері поводження з твердими побутовими відходами може значно та позитивно вплинути на формування тарифної політики у сфері поводження з побутовими відходами в Тростянецькій міській територіальній громаді. Це дасть додаткові обсяги робіт від роздільного збирання відходів, їх вивезення та реалізацію для подальшого перероблення вторинної сировини, чим забезпечить стабільну і беззбиткову роботу ДП «Екосервіс» КП ТМР «Тростянецькомунсервіс», що в свою чергу дасть можливість підприємству не розглядати на даному етапі питання підняття тарифу на вивезення ТПВ у Тростянецькій міській територіальній громаді і зменшить небажану можливу соціальну напругу.

Враховуючи наведене вище, пропонуємо Вам вжити всіх належних заходів щодо виконання в повному обсязі вимог чинного законодавства в частині приведення у відповідність договору на вивезення ТПВ, в т. ч. отриманих від роздільного збирання відходів на підприємстві ПрАТ «Монделіс Україна», шляхом укладання відповідних угод з ДП «Екосервіс» КП ТМР «Тростянецькомунсервіс».

 
                Міський голова  Юрій БОВА