ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

VI

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

05.02.2021/17

Дата реєстрації:

10.02.2021

Проголосовано:

11.02.2021 10:53:16

Автор:

Рябуха

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    20
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    6

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 05.02.2021/17



У К Р А Ї Н А



Тростянецька міська рада



6 сесія 8 скликання

(третє пленарне засідання)





Р І Ш Е Н Н Я                            ПРОЄКТ


 

від __лютого 2021 року

м. Тростянець                                  № ____

 

Про хід виконання Програми соціального захисту населення Тростянецької міської територіальної громади на 2020 рік

 

Відповідно до статей 25, 26 п. 22, ст. 34, ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», п.3 рішення 2 сесії 8 скликання Тростянецької міської ради від 11.12.2020 року № 133 «Про затвердження Програми соціального захисту населення Тростянецької міської територіальної громади на 2020 рік», заслухавши інформацію провідного спеціаліста відділу соціального захисту населення  Тростянецької міської ради Рябухи Ольги Дмитрівни «Про хід виконання Програми соціального захисту населення Тростянецької міської територіальної громади на 2020 рік», з метою реалізації політики у сфері соціального захисту населення на території Тростянецької міської територіальної громади,

 
міська рада вирішила:

 

Інформацію провідного спеціаліста відділу соціального захисту населення Тростянецької міської ради Рябухи О.Д. «Про хід виконання Програми соціального захисту населення Тростянецької міської територіальної громади на 2020 рік», взяти до відома (додається).

 

 

 
Міський голова Юрій БОВА

 

 

 

 

 

 

 

 

 
                                                Додаток

                                                     до рішення 6 сесії 8 скликання

(третє пленарне засідання)

                                                        Тростянецької міської ради

                                                         від__2020 року №

 

Інформація про хід виконання «Програми соціального захисту населення Тростянецької міської територіальної громади на 2020 рік»

 

З метою реалізації здійснення заходів щодо реалізації політики у сфері соціального захисту населення на місцевому рівні шляхом надання, за рахунок коштів бюджету Тростянецької міської територіальної громади, матеріальних допомог та компенсацій, адресної соціальної допомоги та підтримки соціально вразливих верств населення територіальної громади ( надання соціальних послуг) рішенням другої сесії восьмого скликання від 11 грудня 2020 року затверджено Програму  соціального захисту населення Тростянецької міської територіальної громади на 2020 рік  (далі – Програма).

 В 2020 році розпочато роботу щодо визначення потреб населення громади у соціальних послугах та планування роботи з розвитку системи надання соціальних послуг із урахуванням таких потреб у віддалених населених пунктах громади. В результаті вивчення та проведення аналізу щодо потреб громадян похилого віку та осіб з інвалідністю в соціальних послугах, для максимального охоплення осіб похилого віку та осіб/сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах соціальними послугами, було прийнято рішення щодо створення «Центру надання соціальних послуг» шляхом перейменування «Територіального центру соціального обслуговування» та розширення його повноважень. До структури Центру введено 4 штатні одиниці фахівців соціальної роботи, які здійснюють виявлення, обстеження таких осіб/сімей та визначають їх потребу у соціальних послугах. Також додатково введено по 2 штатні одиниці перукаря, швачки та одного взуттєвика, 14 соціальних робітників, що забезпечить максимальне охоплення населення відповідної категорії соціальними послугами як в місті, так і на території сіл.

Визначено механізм щодо вивчення ефективності та якості надання соціальних послуг з урахуванням Методичних рекомендацій з проведення моніторингу та оцінки якості соціальних послуг, а саме:

  • проведення анкетування отримувачів соціальних послуг;

  • аналіз виявлення кількості осіб/сімей, що потребують отримання соціальних послуг;

  • аналіз кількості звернень отримувачів соціальних послуг;

  • співбесіда з персоналом, що надає соціальні послуги;

  • виявлення та обговорення проблем, які виникають принаданні соціальних послуг;

  • здійснення внутрішньої та зовнішньої оцінки якості надання соціальних послуг;

  • оптимізація та удосконалення діяльності з метою задоволення населення якістю наданих послуг.


         З метою підвищення обізнаності та доступності мешканців громади до соціальних послуг проведена інформаційна робота щодо умов отримання соціальних послуг та адміністративних послуг соціального характеру відповідно до  змін у законодавстві шляхом розміщення відповідної інформації на офіційному сайті Тростянецької міської ради, офіційній сторінці Тростянецької міської ради в Фейсбук та розміщенням інформаційних карток з бланками заяв та зразками їх заповнення у відділі «Центр надання адміністративних послуг» Тростянецької міської ради.

Відповідно до Програми у 2020  році забезпечено фінансування виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі 10 особам на суму 68,8 тис. грн.

Надано одноразової матеріальної допомоги громадянам, що опинились у складних життєвих обставинах 13 особам на суму 9,0 тис. грн.

Надано допомогу на поховання осіб, які ніде не працювали, не перебували на обліку в Центрі зайнятості і не вийшли на пенсію 3 особам на суму 3,0 тис. грн.

 

        

 

 

Заступник міського голови                                   Олена ВОЛКОВА