ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XVI

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

11.11.16/44

Дата реєстрації:

17.11.2016

Проголосовано:

17.11.2016 11:23:42

Автор:

Шацька А.І.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    19
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 11.11.16/44



У К Р А Ї Н А



 



Тростянецька міська рада

                            16 сесія 7 скликання            ПРОЕКТ

 

Р І Ш Е Н Н Я


 

від 16.11.2016 року


м. Тростянець                                 № ____

 

Про виконання Програми розвитку

партнерства та міжнародної діяльності

в місті Тростянець на 2014-2016 роки

 

Заслухавши та обговоривши інформацію секретаря міської ради    Шацької А.І. про виконання Програми розвитку партнерства та міжнародної діяльності в місті Тростянець на 2014-2016 роки у 2016 році, з метою забезпечення сталого економічного зростання та підвищення життєвого рівня населення у місті Тростянець, керуючись п. 22 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 
міська рада вирішила:

 

1. Інформацію секретаря міської ради Шацької А.І. про виконання Програми розвитку партнерства та міжнародної діяльності в місті Тростянець на 2014-2016 роки у 2016 році взяти до відома.

 

2. Рішення 43 сесії Тростянецької міської ради 6 скликання за №6 від 29.01.2014 року зняти з контролю.

 

3. Секретарю міської ради  А. І. Шацькій підготувати Програми розвитку партнерства та міжнародної діяльності в місті Тростянець на 2017-2019 роки та винести її на розгляд міської ради у грудні місяці.

 

4. Дане рішення направити відділу економічного розвитку, маркетингу та залучення інвестицій, відділу бухгалтерського обліку та звітності апарату міської ради та всім причетним виконавцям.

 

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на міського голову  Ю.А. Бову.
Міський голова  Ю.А. Бова

 


ІФОРМАЦІЯ

про стан виконання Програми розвитку партнерства та міжнародної діяльності в місті Тростянець на 2014-2016 роки у 2016 році

 

Міська Програма розвитку партнерства та міжнародної діяльності в місті Тростянець на 2014-2016 роки була затверджена рішенням Тростянецької міської ради 6 скликання за №6 від 29.01.2014 року на пленарному засіданні 43 сесії.

Дана Програма направлена на:

  • розвиток партнерських відносин, а також пошук нових іноземних партнерів: органів місцевого самоврядування закордонних міст, громадських об’єднань, закладів науки та освіти, підприємств та організацій для впровадження спільних проектів, спрямованих на обмін управлінським досвідом та покращення життєвого рівня населення міста Тростянець;

  • організація прийому у місті Тростянець представників офіційних закордонних делегацій;

  • робота у спільних проектах з органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями інших міст України та іноземних держав.


В рамках даної програми протягом 2016 року були здійснені зокрема поїздки у міста-партнери до Республіки Польща.

З 12.05.2016 року по 17.05.2016 року офіційна делегація з міста Тростянець на чолі із міським головою Бовою Ю.А., до складу якої увійшли голова Тростянецької районної державної адміністрації Назаренко Д.Ю., голова Тростянецької районної ради Корж А.В., вокальний аматорський народний ансамбль Тростянецького районного будинку культури «Українська пісня» та футболісти ФК «Тростянець».

Даний візит був пов’язаний зі святкуванням Днів Богухвали. З цього приводу в місті проводилися святкові заходи, під час яких делегація з м.Тростянець привітала місто-побратим зі святом та від тростянецької громади, а також представили громаді-партнеру концертну програму. Тростянецькі ж футболісти провели дружній матч із командою Богухвали.

У серпні, з 18.08.2016 року по 22.08.2016 року, тростянецька делегація на чолі із міським головою Бовою Ю.А, яка складалася не лише із офіційних осіб, але і працівників освіти та культури, зокрема вокального аматорського народного ансамблю Тростянецького районного будинку культури «Українська пісня», відвідала міста Богухвала та Кожухов. У Польщі в цей час відбувалися святкові заходи, так звані «Дожинки». Гурт «Українська пісня», представили громадам-партнерам концертну програму з ухилом на українському фольклорі та музичних творах вітчизняних авторів.

Візитерам з Тростянця вдалося побувати також у культурно-дозвіллєвому комплексі, дитячих садочках, школі, бібліотеці, відкритому спортивному комплексі з басейном, виставковій залі, будинку для пристарілих громадян, на очисних спорудах, водонапірній башті, в пожежному депо, де представники міст Богухвала та Кожухова поділилася своїм позитивним досвідом. Було також обговорено подальшу співпрацю в економічній, соціально-культурній сферах та інше.

Загалом протягом 2016 року у складі офіційних поїздок досвід Польщі мали змогу вивчити 35 осіб (в тому числі депутати, члени виконавчого комітету, працівники відділів апарату міської ради (освіти та містобудування і комунального господарства), керівники комунальних підприємств міста, представники громадських організацій, працівників культурних закладів району та футбольного спортивного клубу міста.

Крім візитів до партнерських громад в рамках програми відбулися й поїздки, направлені на вивчення досвіду, підвищення інвестиційного потенціалу міста. 

З 28 лютого по  05 березня міський голова взяв участь у навчальному візиті українських державних службовців та експертів з метою вивчення польського досвіду щодо адвокаційної  ролі  органів місцевого самоврядування та розбудови їхньої інституційної спроможності у м. Варшава.

З 02 по 10 квітня міський голова відвідав міста Краків, Жешув та Люблін, у складі делегації з числа громад-переможців конкурсу «Кращі практики  місцевого самоврядування».

З 12.10.2016 р. по 14.10.2016 р. м Кишинів, міський голова взяв участь у регіональній зустрічі  по антикорупційних зв’язках.

Також у рамках програми відбувалися заходи із приймання офіційних закордонних делегацій з міст-партнерів та представників Генерального Консульства Республіки Польща в Харкові.

З 24 по 27 червня 2016 року у Тростянці із дружнім візитом перебувала офіційна делегація із міста Богухвала (республіка Польща) у кількості 6 осіб на чолі із головою міської ради Вєславом Каколом. Під час перебування у Тростянці гості мали змогу взяти участь у заходах фестивалю історичної реконструкції «Стара фортеця. Подорож крізь століття», ознайомитись із діяльністю міської ради, зокрема, роботою системи електронного голосування «Голос». Члени делегації також відвідали та познайомились із роботою як міських закладів «Культурно-дозвіллєвого комплексу «Тростянецький», так і районних: краєзнавчого музею, районного будинку культури, Палацу дітей та юнацтва.

Крім цього для участі в урочистостях з нагоди Дня Конституції України та для участі у заходах фестивалю історичної реконструкції «Стара фортеця. Подорож крізь століття» до Тростянця прибув Генеральний Консул Республіки Польща у Харкові Януш Яблоський та Віце-консул Республіки Польща у Харкові Ян Здановський. 

З нагоди святкування Дня міста протягом 09-11 вересня у Тростянці перебувала із дружнім візитом офіційна делегація із міста Богухвала (республіка Польща) у кількості 4 осіб на чолі із секретарем міської ради Кшиштофом Лассотою.

В рамках святкових заходів гості взяли участь  у відкртті Європейського майданчику та спортивного комплексу StreetWorkOut, фіксації рекорду України з жонглювання гирею та інших святкових заходах.

Гості із міста Богухвала відвідали ряд міських об`єктів: ринки («Мельниця» та «Денний»), залізничний вокзал, дендропарк «Нескучное»,  «Цукрозаводський» клуб, районну бібліотеку ім. Л.Українки тощо.

Крім цього для участі в урочистостях з нагоди Дня міста до Тростянця прибула делегація на чолі із Генеральним Консулом Республіки Польща у Харкові Янушем Яблоським.

Щодо фінансування даної програми, то на 2016 рік були заплановані кошти відповідно до програми у сумі всього 120,95 тисячі гривень. З них бюджетом передбачено було 90 тисяч, тобто 74%. Всього ж за 10 місяців витрачено 61,529 тисячі гривень, що становить 51% від передбаченого програмою та 68,4% від затвердженого бюджетом.

В основному кошти були витрачені на заходи по організації закордонних поїздок з метою партнерського обміну, а саме: на оплату відряджень – 4,567 тисячі гривень, а також транспортні послуги – 47,4 тисячі гривень. Загалом на ці цілі програмою було передбачено на 2016 рік 99,95 тисячі гривень. Використано ж біля 52 тисяч гривень, що складає 52%. Такий відсоток використання коштів на організацію поїздок пояснюється тим, що лише дві із названих були повністю фінансовані за рахунок бюджетних коштів даної програми.  Ще три поїздки (до м. Варшава, Краків, Жешув, Люблін та Кишинів) були в основному оплачені міжнародними та вітчизняними організаціями, які були організаторами цих поїздок.

На організацію прийому та перебування членів іноземних офіційних делегацій в м.Тростянець протягом звітного періоду було використано коштів у сумі 9,548 тисяч гривень. Це витрати на оплату послуг із харчування. Загалом на ці цілі програмою було передбачено на 2016 рік 15,0 тисяч гривень. Використано ж біля 10 тисяч гривень, що складає 67%.

Також не були використані кошти, передбачені на перекладацькі послуги: в основному під час поїздок члени делегації обходились без перекладачів, бо цю функцію брав на себе міський голова, або ж такі послуги надавались організаторами поїздок.

Не були використані кошти і на інформаційні послуги із висвітлення заходів у ЗМІ, так як місцеві засоби масової інформації друкували дані матеріали безкоштовно, а також інформація про поїздки викладалася у мережі інтернет, що теж не потребувало фінансових витрат.       

 

 
Секретар міської ради                           А.І. Шацька