ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XVII

Скликання:

VII

Вид:

В цілому

Номер:

22.12.16/64

Дата реєстрації:

23.12.2016

Проголосовано:

23.12.2016 15:35:19

Автор:

Сердюк А.В.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    19
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 22.12.16/64



У К Р А Ї Н А


 

Тростянецька міська рада

                                          17 сесія 7 скликання                                  ПРОЕКТ

 

Р І Ш Е Н Н Я


 

від 23.12.2016 року


м. Тростянець                                 №_____

 

Про заслуховування інформації  начальника

Тростянецького відділення поліції про стан законності,

боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку

та результати діяльності на території м. Тростянець

 

Заслухавши та обговоривши інформації начальника Тростянецького відділення поліції про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території м. Тростянець, керуючись ст. 6 Закону України «Про прокуратуру», п. 40 ч. 1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,
міська рада вирішила:

 

1. Інформацію начальника Тростянецького відділення поліції Сердюка А.В. про стан законності,   боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території м.Тростянець за 11 місяців 2016 року взяти до відома.

 

2. Доручити виконавчому комітету Тростянецької міської ради:

2.1. відділу містобудування, архітектури, будівництва, комунального господарства та благоустрою спільно із Тростянецьким відділенням поліції розробити графік перевірок стану благоустрою по місту Тростянець;

2.2. разом із Тростянецьким відділенням поліції розробити і подати на розгляд міської ради заходи по заохоченню громадських формувань з охорони громадського порядку.

  

3. Рекомендувати Тростянецькому відділенню поліції:

3.1. посилити роботу з попередження скоєння правопорушень, у дотриманні законодавства щодо благоустрою населених пунктів, підтриманні належного санітарного порядку на території міста, попередженню та ліквідації стихійної торгівлі, патрулюванні місць масового відпочинку населення (міський парк, пл. Вічева та 40-ї Армії, урочище Нескучне та інші);

3.2. налагодити співпрацю із громадськими формуваннями з охорони громадського порядку, приватними охоронними фірмами, головами вуличних та будинкових комітетів, ОСББ, які діють на території м. Тростянець.

 

4. Звернутися до Головного управління Національної поліції в Сумській області з приводу  забезпечення міста Тростянець автомобільним транспортом для роботи працівників Державтоінспекції.

 

5. Дане рішення направити до Головного управління Національної поліції в Сумській області, Тростянецького відділення поліції, заступникам міського голови, відділу містобудування, архітектури, будівництва, комунального господарства та благоустрою апарату міської ради.

 

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на міського голову Бову Ю. А.
Міський голова   Ю. А. Бова



 
Довідка

 

       Про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони публічної безпеки та результати діяльності Тростянецького відділення поліції Охтирського відділу, підпорядкованого ГУНП  в Сумській області за 2016 рік.

 

 

       За 11 місяців 2016 року на території м. Тростянець  зареєстровано 339 кримінальних провадження, з них 141 за яким особи встановлені. Питома вага встановлених осіб від загальної кількості зареєстрованих складає –35,3 %

         Протягом поточного року краще спрацювали по розкриттю резонансних злочинів, в першу чергу квартирних крадіжок.

Робота з профілактики злочинності на території обслуговування Тростянецького ВП:

- кількість злочинів скоєних неповнолітніми - 6 (в минулому році - 5) злочинів скоєних особами в стані алкогольного сп’яніння - 11 (в минулому році –23);

- кількість злочинів скоєних особами у яких судимість не знята та не погашена - 42 (в минулому році - 25), кількість злочинів скоєних особами, які раніше вчиняли злочини 51 (в минулому році - 50); кількість злочинів скоєних групою осіб 5 (в минулому році — 6).

       За 11 місяців 2016 року, на території обслуговування Тростянецького ВП в громадських місцях з початку року скоєно 21 кримінальних правопорушення.

      У ході реалізації державної політики боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів  на території             м. Тростянець були проведені оперативно-розшукові заходи та спеціальні операції    «Батискаф», «Мак», цільові відпрацювання учбових і розважальних закладів, місць скупчення молоді та злочинного елементу, а також інші профілактичні відпрацювання.

Протягом 11 місяців 2016 року на території м. Тростянець виявлено 17 фактів, пов`язаних з незаконним обігом наркотиків, з них:

- ст.309(зберігання) –14;

- ст.310 (посів та вирошування) –3;

внесено до ЄРДР по лінії БНОН –32, направлено до суду –18.

Складені 2  адмін.протоколи по лінії БНОН на території м. Тростянець за  ст.44 КУпАП.

Низькою залишається робота по встановленню фактів вживання та розповсюдження наркотиків у місцях масового перебування громадян.                  

         Пріоритетним питанням в боротьбі з наркоманією є викриття наркозбувачів, виявлення наркопритонів, осіб які втягують молодь у вживання наркотиків, незаконних посівів нарковмісних рослин, а також профілактика наркозлочинності та забезпечення повноти обліку осіб, які допускають немедичне вживання наркотиків. 

        Протягом звітного періоду всього на диспансерному обліку перебуває 32 споживачів наркотиків, 14 на профілактичному обліку.

За 11 місяців 2016 року Тростянецьким  ВП була проведена наступна  робота виявленню адміністративних правопорушень та їх документуванню по місту Тростянець:

 

 

















































































































Статьи КУпАП Складено в 2015р. Складено в м. Тростянець
Ст.044 (Незаконне виробництво, придбання,зберігання, перевезення психотропних речовин або наркотичних засобів без мети збуту в невеликих розмірах) 2 2
Ст.152 (Порушення правил благоустрою територій міст та інших населених пунктів) 0 0
Ст.154 (Порушення правил тримання собак і котів) 1 0
Ст.156 (Порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами). 1 2
Ст.160 (Торгівля з рук  у невстановлених місцях) 0 0
Ст.173 (Дрібне худіганство) 15 17
Ст.173 П.2 (Вчинення насильства в сім’ї невиконання захисного припису або непроходження корекційної програми) 45 20
Ст.175 П.1 (Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях) 14 8
Ст.176 (Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення) 8 16
Ст.177 (Придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення) 2 4
Ст.178 (Розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадському місці у п’яному вигляді) 190 103
Ст.180 (Доведення неповнолітнього до стану сп’яніння) 8 8
Ст.182(Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях) 24 23
Ст.183 (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб ) 2 0
Ст.184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) 10 18
Ст.185 (Злісна непокора працівникам міліції) 2 2
Ст.187 (Порушення правил адміністративного нагляду) 40 20
Всього 364 243
     
     
     



 

        Всього на профілактичному обліку в відділенні по місту знаходиться 74 профілактуємих осіб, із них 11 - адміннаглядових, 34 – особи що формально підпадає під адміннагляд, 28 – осіб, що вчиняють насильство в сімї та іншої категорії. Встановлено адміністративний нагляд відносно  раніше засуджених осіб, що перебувають на профобліку, за порушення правил адмін.нагляду притягнуто 36 осіб.

 

 

 

 

      Не допущено злочинів, скоєних  із застосуванням вогнепальної зброї.

     На обліку в Тростянецькому  перебуває 1 неповнолітній, які проживають в м. Тростянець, а саме:

        Протягом поточного 2016 року неповнолітніми скоєно 6 злочинів.     Складено 10 протоколів за ст.184 КУпАП України (неналежне виховання батьками своїх дітей). Всього складено 37 адміністративних матеріалів відносно неповнолітніх. Проведено співробітниками відділення 21 виступів в учбових закладах міста, надано 7 статей в засобах масової інформації.

             В розшуку знаходиться 19 злочинців, із них за скоєння крадіжок – 10 ухилення від виконання виправних робіт – 2, ДТП – 1, ухилення від мобілізації – 1, тяжкі тілесні ушкодження – 2, легкі тілесні ушкодження – 1, незаконне зберігання зброї – 1,порушення чинних на транспорті правил – 1.

   За 11 місяців 2016 року інспекторами Тростянецького ВП  по місту Тростянець складено 185 адміністративних протоколи за різні адміністративні правопорушення, з них за  ст. 176 КУпАП України  «Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його виготовлення» – 2, за ст. 177 КУпАП України «Придбання самогону та інших міцних напоїв домашнього вироблення» – 2  за ст. 178 КУпАП України «Розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п’яному вигляді» - 95. Вилучено 59,6 літрів самогону. 

          Перевірено 513 власників зброї. Вилучено з незаконного обігу мисливської зброї – 2 одиниць, добровільно здано –19 одиниць зброї (17 – мисливської, 2- газової). За допущені порушення пов’язані зі зброєю складено - 34 адмін. протоколи.             

      Бажає бути кращою робота громадських формувань щодо участі в охороні громадського порядку та боротьби зі злочинністю, та створених при всіх учбових закладах наркопостів по виявленню осіб схильних до вживання наркотиків (за 2014-2016 рік до Тростянецького ВП не надано жодної інформації).

      Керівництвом Тростянецького відділення поліції постійно здійснюється аналіз криміногенної ситуації на території міста, виявляються недоліки в роботі відділу та вживаються заходи по їх усуненню.

             

 

                                                                          Начальник Тростянецького ВП

                                                                          ГУ НП в Сумській області        

                                                                          підполковник поліції                                                                              А.В. Сердюк