ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XVIII

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

19.01.17/35

Дата реєстрації:

24.01.2017

Проголосовано:

24.01.2017 12:39:04

Автор:

Злепко В.А.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    17
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    10

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 19.01.17/35



                У К Р А Ї Н А     Проект


 

Тростянецька міська рада

18 сесія 7 скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я


 

від 24.01.2017 року


м. Тростянець                                 №

 

Про розгляд звіту про здійснення державної

регуляторної політики Тростянецькою

міською радою у 2016 році

 

Заслухавши та обговоривши звіт міського голови Бови Ю.А. про здійснення державної регуляторної політики Тростянецькою міською радою у 2016 році, керуючись Законами України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та п. 7 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 
міська рада вирішила:



1.  Звіт міського голови Бови Ю.А. про здійснення державної регуляторної політики Тростянецькою міською радою у 2016 році взяти до відома (Додається).

 

2. Зобов‘язати апарат Тростянецької міської ради, її виконавчі органи у своїй роботі постійно дотримуватись вимог діючого законодавства України у сфері регуляторної політики.

 

3. Дане рішення оприлюднити в ЗМІ.

 

4. Дане рішення направити заступникам міського голови згідно з розподілом обов’язків, начальникам відділів апарату Тростянецької міської ради, в Тростянецьку РДА.

 

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради Шацьку А.І.

 

 
Міський голова   Ю.А. Бова

 

Звіт

про здійснення державної регуляторної політики

Тростянецькою міською радою у 2016 році

 

Реалізація державної регуляторної політики виконавчим апаратом Тростянецької міської ради у 2016 році здійснювалась відповідно до завдань, визначених Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

         Відповідно до ст. 38 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» голова міської ради щорічно звітує про здійснення державної регуляторної політики виконавчими органами міської ради.

         З метою забезпечення системного підходу до впровадження регуляторної діяльності робота проводилась у таких напрямках:

         - планування діяльності з підготовки регуляторних актів;

         - ведення переліку чинних регуляторних актів;

         - оприлюднення інформації про здійснення регуляторної діяльності та документів, підготовлених у процесі здійснення державної регуляторної політики;

         - проведення відстеження результативності регуляторних актів.

         З метою реалізації принципу передбачуваності регуляторної діяльності, недопущення прийняття економічно недоцільних та неефективних регуляторних актів, керуючись Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» було розроблено:

         - план діяльності Тростянецької міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2016 рік, який був затверджений рішенням 2 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради від 10.12.2015 року за №385. Рішенням 3 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради №424 від 24.12.2015 року були внесені зміни до Плану діяльності Тростянецької міської ради з підготовки регуляторних актів;

         - план діяльності виконавчого комітету Тростянецької міської ради з підготовки регуляторних актів на 2016 рік, який був затверджений рішенням №493 від 09.12.2016 року.

Затверджений План та зміни до нього були оприлюднені шляхом розміщення на офіційному сайті Тростянецької міської ради у розділі «Регуляторна діяльність» та опубліковані в обласному щотижневику «Круглий двір» у порядку та терміни, встановлені чинним законодавством.

         Даними планами було передбачено прийняття у 2016 році шести   регуляторних актів, а саме:

         - про обмеження торгівлі алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива на території міста Тростянець у стаціонарних об’єктах торгівлі, малих архітектурних формах та у закладах торгівлі, розміщених в окремих будівлях;

            - про затвердження нормативів для одиниці створення потужностей об’єктів будівництва м. Тростянець;

            - про внесення змін до Правил благоустрою, забезпечення чистоти і порядку, тиші в громадських місцях м. Тростянець;

            - про затвердження Положення про справляння плати на землю на території м. Тростянець з 01.01.2017 року;

            - про затвердження Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду комунального майна Тростянецької міської ради в новій редакції;

         - про затвердження Положення про порядок присвоєння та зміни поштових адрес (поділ з присвоєнням окремого поштового номера) об’єктам нерухомого майна в м. Тростянець.

         Відповідальним розробником проектів вищезазначених регуляторних актів були відділ містобудування, архітектури, будівництва, комунального господарства та благоустрою, відділ правового забезпечення, відділ економічного розвитку, залучення інвестицій та  міжнародної діяльності   апарату міської ради.

         Одним із основних принципів державної регуляторної політики визначено прозорість та врахування громадської думки, в основу якого покладено відкритість дій регуляторних органів на всіх етапах їх регуляторної діяльності, обов’язковий розгляд регуляторними органами ініціатив, зауважень і пропозицій, наданих у встановленому законом порядку, обов‘язковість і своєчасність доведення прийнятих регуляторних актів до відома фізичних та юридичних осіб, їх об‘єднань, інформування громадськості про здійснення регуляторної діяльності.

         Саме на реалізацію цього принципу були спрямовані заходи щодо доведення до відома громадськості інформації про регуляторну діяльність міської ради.

         Так, з метою інформування громадськості та залучення її до регуляторної діяльності на офіційному веб-сайті Тростянецької міської ради http://trostyanets-miskrada.gov.ua/ функціонує розділ «Регуляторна діяльність», на якому оприлюднюється та постійно оновлюється інформація про перелік чинних регуляторних актів, про плани з підготовки проектів регуляторних актів, про проекти регуляторних актів та рішення міської ради, що втратили чинність.

         З метою оцінки стану впровадження регуляторних актів та досягнення актами цілей, задекларованих при їх прийнятті, має проводитись відстеження результативності цих актів.

У звітному періоді відділом було підготовлено проект регуляторного акту – проект рішення Тростянецької міської ради «Про затвердження Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду комунального майна Тростянецької міської ради в новій редакції».

         Даний проект рішення був своєчасно оприлюднений та разом з аналізом регуляторного впливу даного проекту рішення міської ради, експертним висновком про відповідність даного проекту рішення вимогам діючого законодавства України та Звітом про базове відстеження результативності даного регуляторного акту був направлений до Державної регуляторної служби України для отримання висновків та пропозицій щодо удосконалення даного проекту регуляторного акту.

         Після отримання пропозицій Державної регуляторної служби України міською радою було прийняте рішення 9 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради «Про скасування рішення 33 сесії 5 скликання Тростянецької міської ради  від 04.06.2013 року №90 «Про затвердження методики розрахунку і порядку використання плати за оренду комунального майна Тростянецької міської ради в новій редакції», відповідно якого міська рада вирішила при передачі в оренду майна комунальної власності територіальної громади м. Тростянець керуватись Постановою Кабінету Міністрів України  «Про Методику розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розділу» від 4 жовтня 1995 р. №786.

         Таким чином в 2016 році було скасовано 1 регуляторний акт.

         Станом на 01.01.2017 року у реєстрі регуляторних актів Тростянецької міської ради обраховується 4 регуляторних акта, 2 із яких регулюють правила користування системами водопостачання та водовідведення міста, один регулює порядок і оплату використання ресурсів, що перебувають у комунальній власності, ще один  регулює організацію та проведення конкурсу з вибору керуючої компанії промислового парку «Тростянець».

         У цілому протягом 2016 року стан реалізації державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності визначає стійку тенденцію з упорядкування регуляторних процесів відповідно до вимог нормативно-правової бази, а впровадження принципів регуляторної політики дозволяє врахувати баланс інтересів влади та суб‘єктів господарювання.

Крім зазначеного, у сфері регуляторної політики міської ради в 2016 році було підготовлено та затверджено 29.11.2016 року рішенням виконавчого комітету міської ради №585 План діяльності виконавчого комітету Тростянецької міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2017 рік та рішенням 16 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради від 17.11.2016 року №424 План діяльності Тростянецької міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2017 рік.

 

 

 

 
Міський голова                                                          Ю.А. Бова